برترین های انجمن

  1. 00Amin

    00Amin

    News


    • امتیاز

      18

    • تعداد محتوا

      2,080


  2. MR9

    MR9

    Forum Admins


    • امتیاز

      13

    • تعداد محتوا

      9,198


  3. aminf14

    aminf14

    Editorial Board


    • امتیاز

      10

    • تعداد محتوا

      1,367


  4. bds110

    bds110

    Editorial Board


    • امتیاز

      9

    • تعداد محتوا

      1,194



ارسال های محبوب

Showing content with the highest reputation on سه شنبه, 12 آذر 1398 در همه مناطق

  1. 10 پسندیده شده
    جالب بود...... مراحل طراحی دیجیتالی و ساخت نمونه 1:1 برای یک فیلم https://www.behance.net/gallery/29877839/Stealth-(2005)
  2. 6 پسندیده شده
    ویل دورانت میگه: هیچ ملتی از بیرون شکست نخواهد خورد مگر اینکه از درون از هم فرو پاشیده شده باشد. در زمان جنگ خیلی کشورهای دنیا بسیج شده و علیه ما توطئه کردند شوروی و فرانسه تسلیحات رو فراهم می کردند آلمان تسلیحات شیمیایی رو ایالات متحده پشتیبانی اطلاعاتی کشورهای عربی و در راس اون عربستان تامین مالی حتی عناصری خود فروخته هم علیه هم میهن های خودشون سلاح برداشتند ولی نتیجه این شد که متری از خاک ایران کم نشد، چون مردم در صحنه بودند و از خاک میهن شون دفاع کردند، این مردم ولی نعمت اند و تا زمانی انقلاب رو از آن خودشون بدونن ، جمیع خناس ها نمی تونن هیچ غلطی بکنند، نباید اونها رو با عافیت طلبی و مصلحت اندیشی های بی خودی از پیشرفت و اصلاح و آبادانی ایران ناامید کرد در غیر این صورت وقتی مردم در صحنه نباشند باید انتظار هر توطئه ای از جانب دشمنان ایران رو داشت.
  3. 5 پسندیده شده
    تدوین سند ۲۵ ساله روابط راهبردی ایران و چین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: سند مهمی در ایران درباره راهبرد روابط ۲۵ ساله دو کشور تدوین و به مقامات چین نیز ارائه شده است. سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح عصر امروز (سه‌شنبه) در دیدار سپهبد «شائو یوئان مینگ» معاون روابط بین‌الملل ارتش چین و رئیس کمیسیون مشترک نظامی ایران و چین با بیان اینکه روابط دو کشور رو به توسعه است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی روابط ایران و چین را راهبردی می‌دانند و رئیس جمهور چین هم چنین نگرشی به این روابط دارد. وی افزود: سند مهمی در جمهوری اسلامی ایران درباره راهبرد روابط ۲۵ ساله دو کشور تدوین شده که در عالی‌ترین سطوح کشور ما تهیه شده و مورد تایید رهبری جمهوری اسلامی ایران است. سرلشکر باقری با تأکید بر اینکه اراده دائمی دو کشور بر توسعه روابط است، تصریح کرد: نگاه برخی کشور‌ها و دشمنی‌هایی که وجود دارد، تأثیری بر روابط ما نخواهد داشت و امیدوارم نگاهی که مقامات چین به این سند در تنظیم روابط دارند و پاسخی که به این پیشنهاد راهبردی ما می‌دهند، باعث ادامه مسیر توسعه‌ای روابط باشد. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با تأکید بر اینکه تهدید‌ها و علایق مشترکی میان ما و چین وجود دارد، ادامه داد: زمینه‌های همکاری بسیار متنوعی برای همکاری نیرو‌های مسلح دو کشور وجود دارد و امیدوارم با تلاش جناب عالی به‌عنوان رئیس چینی کمیسیون مشترک دو کشور، در همه زمینه‌ها بتوانیم روابط را توسعه دهیم. سپهبد شائو یوئان مینگ، معاون روابط بین‌الملل ارتش نیز در این دیدار سفر چندی قبل سرلشکر باقری به چین را سفری بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: این سفر همکاری‌های نیرو‌های مسلح دو کشور را به صورت مطلوب پایه‌ریزی کرد. معاون روابط بین‌الملل ارتش چین با حضور در محل ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با سرلشکر باقری دیدار کرد. سپهبد «شائویوئان مینگ» معاون روابط بین‌الملل ارتش چین در ادامه سفر به تهران و شرکت در اجلاس دومین کمیسیون مشترک نظامی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، عصر امروز (سه‌شنبه) با سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار دو طرف درباره روابط بلندمدت نظامی بین نیرو‌های مسلح دو کشور و تهدید‌های مشترک در آسیای غربی و دریای جنوب چین به گفتگو پرداختند. در اجلاس دوم کمیسیون مشترک نظامی که به ریاست معاون رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح چین و رئیس امور بین‌الملل و دیپلماسی دفاعی ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران صورت گرفت، برنامه‌های همکاری نظامی در سال ۱۳۹۹ مورد بحث و توافق قرار گرفت و هیئت عالی‌رتبه نظامی چینی علاوه بر شرکت در کمیسیون مشترک همکاری‌های نظامی دو کشور با ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار کردند.
  4. 3 پسندیده شده
    من هم با شما موافقم تمامی ملت با غیرت ایران جای جای ایران رو وطن خودشون می دونند ولی تا زمینه نباشه چنین پروژه هایی کلید نمیخوره متاسفانه عملکرد {خوشبینانه ببینیم غیر عمد}فاجعه بار حکومت تقریبا در تمامی زمینه ها ایران رو بیشتر از هر موقعی به لبه پرتگاه تجزیه کشونده.مثلا این چنین پروژه ای برای آلمان در نظر گرفته بشه آیا حتی میتوان تصور کرد که موفق بشه با اینکه آلمان برعکس ما هیچ وقت کشور یکپارچه ایی نبوده و الان هم فدرال هست
  5. 2 پسندیده شده
    در صورت خلا قدرت در فلات ایران با توجه به تحرکاتی که از حداقل دو دهه ی پیش اندیشکده های گلوبالیستی و صهیونیستی شروع کردند و حتی برای آن نقشه کشیدند و مقداری هم عملی کردند قرار بر این هست که ایران به چند کشور تقسیم بشود و هر کدام از این کشور های جدید تا "ابد" با یکدیگه جنگ داشته باشند (مثل کاری که با هند و پاکستان توسط انگلیس انجام شد) این سناریو هدف اصلی هست چون منافع محور غربی/عبری/عربی را بهتر از همه تامین میکنه و نیازی به هزینه دادن اونها نداره البته هدف فقط ایران نیست و کل خاورمیانه این سرنوشت را خواهد داشت (پروژه های خاورمیانه ی بزرگ و اسرائیل بزرگ) میشه حتی تمام اتفاقاتی که در سالهای اخیر در خاورمیانه افتاده را هم پازل های این نقشه ی بزرگ دانست از استقلال طلبی کردها بگیر تا ظهور داعش و گروهک های تروریستی و جنگ در سوریه/لبنان/عراق/لیبی و این سخنان قوم پرستانه ی کردی/فارسی/عربی/بربر/ترکی/افغانی/پنجابی/سندی/بلوچی و..... در کشور های خاورمینه و ایران
  6. 2 پسندیده شده
    فیلم / شلیک موشک کروز جاسک 2 این سلاح ترکیبی از موشک ، اژدر و سامانه ارتباطی و کنترل اتش است که در تعامل با یکدیگر قادر به حمله به اهداف سطحی دشمن است . این سامانه موشکی زیر سطح به سطح جهت بهره برداری در شناورهای زیرسطحی و زیردریایی ها است. سطح فناوری جاسک2 بسیار بالا است تنها چند کشور این فناوری را در اختیار دارند. کلیک کنید ! حجم 536 کیلو بایت
  7. 2 پسندیده شده
    بروز رسانی جدید تانک های ازبکستان براساس اطلاعات جدید، ارتش ازبکستان طرح به روز رسانی تانک های تی-64 بی و تی-62 خود را آغاز کرده است. این به روز رسانی های جدید دارای زره های واکنشی بر روی بخش جلویی برجک هستند. به نظر میرسد این زره های واکنشی از نوع زره کنتاکت-5 روسی باشند. بخش کناری و عقب برجک با زره های قفسی پوشیده شده است. برای حفاظت از بخش زرین تانک در برابر مهمات شدید النفجار ضد تانک، صفحات پلاستیکی در بخش پایین سینه تانک نصب شده است. به روز رسانی تانک تی-64 بی شامل یک مجموعه حسگر بر روی لوله توپ است که احتمال شامل فاصله یاب لیزری می باشد. همچنین این تانک تی-64 بی مجهز به مسلسل سنگین 12.7 میلیمتری NSVT است. تانک های تی -62 نیز مجهز به نارنجک انداز دودزا جدید است. براساس گفته روزنامه Rossiyskaya Gazeta روسیه، تانک های تی-64 بی ازبکستان به جای پیشرانه 5DTF با قدرت 700 اسب بخار به پیشرانه V-84 با قدرت 840 اسب بخار مجهز شده اند. احتمالا در به روز رسانی جدید تانک های تی-64 بی ازبکستان نیز پیشرانه جدید V-84 استفاده شده است. در مجموعه به نظر می رسد روس ها همکاری بسیاری گسترده ای در به روز رسانی تانک های ازبکی دارند. ارتش ازبکستان در حدود70 دستگاه تانک تی -72، 100 دستگاه تانک تی-64 و 170 دستگاه تانک تی-62 دار اختیار دارد. به روز رسانی های ارائه شده توسط ازبکستان نمونه های ارزان و ساده ای هستند که به نسبت سطح تهدیدات کشور ازبکستان مناسب هستند.
  8. 2 پسندیده شده
    تصاویر/ افتتاح نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش نمایشگاه آخرین دستاورد‌های نیروی دریایی ارتش صبح امروز در محل ستاد فرماندهی این نیرو با حضور دریادار سیاری افتتاح شد.
  9. 2 پسندیده شده
    چندین پروژه جدید سازمان جهادخودکفایی نیروی دریایی ارتش صبح امروز با حضور فرمانده نداجا رونمایی شد. -- پهپاد عمودپرواز و دریاپایه «پلیکان ۲» پهپاد دریاپایه پلیکان ۲ با توانایی نفوذ در عمق، توانایی ماموریت‌های گشت و شناسایی را دارد. این پهپاد با استفاده از چهار موتور عمودپرواز و یک موتور پیشران پر قدرت توانایی نشست و برخاست عمودی از روی شناور در حال حرکت را دارد. - مین دریایی «صدف ۲» با قابلیت انهدام اهداف در عمق صد متری ماموریت اصلی مین دریایی صدف ۲، انجام عملیات پدافندی علیه شناور‌های سطحی و زیر سطحی دشمن است. این مین، از جمله مین‌های تماسی بوده و در عمق کم و آب‌های عمیق در پایین‌تر از سطح آب قرار می‌گیرد. - بمب هدایت‌شونده برد بلند «بالابان» بمب هدایت‌شونده برد بلند بالابان یک بمب هوشمند و‌ دارای بال‌های تاشو است. دقت اصابت این بمب تا شعاع ۳۰ متر است. بمب بالابان قابلیت حمل توسط پهپاد کرار را دارد و تعداد بال‌های آن دو عدد و بالک‌های آن نیز چهار عدد است. وزن سرجنگی این بمب ۴۱ کیلوگرم و وزن بمب کامل آن ۱۲۸ کیلوگرم است. نوع ماده سرجنگی این بمب برد بلند H۶ است.
  10. 2 پسندیده شده
    با سلام خدمت دوستان     میرزاکوچک جنگلی ، به روایت دشمنانش         ژنرال دنسترویل ، فرمانده نیروهای ارتش بریتانیا در مورد شخصیت میرزا کوچک جنگلی ، چنین اعتقادداشت :   "در جامعه‌ای که شرافت انسانی ، مقدس، آسمانی و دست‌نیافتی است ،  در میان رجال آلوده ایران، میرزا کوچک را می‌توان شریف‌ترین رهبر و مبارزه سیاسی امروز ایران دانست"
  11. 1 پسندیده شده
    سلام دوستان   می دانید در انقلاب سال 57   با از بین رفتن قدرت مرکزی در ایران و ایجاد خلاء قدرت شاهد حمله تمام عیار عراق که از مدتها قبل نسبت به ایران طمع داشت بودیم اگر بر فرض محال شاهد یک شورش  سراسری و انقلاب دوباره در ایران و از بین رفتن  دوباره قدرت مرکزی  باشیم به نظر شما با توجه به استراتژی  و ائتلاف هایی که رقبای منطقه ای ما در پیش گرفته یا  خواهند گرفت اینبار مرزهای ایران از کدام جبهه تهدید خواهند شد   حجم  گستردگی و شدت  این ائتلاف را چقدر پیش بینی کرده ونسبت به حمله عراق به ایران چقدر بیشتر می دانید؟   احتمال سقوط چه مناطقی از ایران و نیز تجزیه قومیتی و فروپاشی سیاسی  چه استان هایی از ایران را در اثر این جنگ  پیش بینی می کنید؟   رفتار ابرقدرت های غرب  و  شرق  را در چنین حجومی  چگونه ارزیابی می کنید تلاش برای جلوگیری و  خاتمه جنگ یا کمک به کشورهای حمله کننده و تلاش برای تقسیم ایران و تشکیل اقلیم های کوچک مانند اقلیم کردستان یا...؟
  12. 1 پسندیده شده
    سیستم رهگیری روسی قادر به کشف هواپیماها در فاصله 3000کیلومتری است. سیستم رادار نیروهای هوافضای روسیه «کونتینر»، که اول ماه دسامبر در مورداوی نگهبانی جنگی خود را آغاز کرد قادر است هواپیماهای رادراگریز «Stels» را از فاصله 3000 کیلومتری کشف کند. میخائیل پطروف طراح ارشد این سیستم گفت:«هواپیماهای استلس برای سیستم ما نامرئی نیستند. هرکاری هم این نوع هواپیماها بکنند، ما آن‌ها را می بینیم، همراهی و در فاصله تا 3000 کیلومتری کشف می کنیم. آنتن گیرنده ایستگاه جدید، سیگنالی را دریافت می کند که از اروپا، کشورهای خلیج فارس، چین، قزاقستان و حتی دورتر منعکس می‌شود. سیگنال از مرکز فرستنده در فاصله دهها کیلومتری ایستگاه رادار بررسی می شود. در ایستگاه جدید اصل انعکاس سیگنال از یونوسفر عمل می کند. این ایستگاه در جهان بی نظیر است. آمریکا، بریتانیا، فرانسه و چین در حال کار روی طراحی چنین سیستمی هستند. سیستم راداری مشابهی در استرالیا فعال است، اما نه با چنین ظرفیت و ساختاری مانند ایستگاه روسی. سیستم رهگیری راداری روسیه می تواند اهداف جداگانه مثلا هواپیماهای مدنی کوچک ساخت شرکت هواپیمایی آمریکا « Cessna» را نیز رهگیری و همراهی کند».
  13. 1 پسندیده شده
    کسی از دوستان اینو گرافیک که توسط رسانه ها ی ایرانی منتشر شده در خصوص سایر حوزه ها فولاد و مواد معدنی صنعت حمل ونقل واردات وصادرات و..... در اختیار دارد اگر امکان دارد ما رو هم مطلع نمایند http://gallery.military.ir/albums/userpics/10314/DDzl7NdXkAA8GZX.jpg http://gallery.military.ir/albums/userpics/10314/DHQXUdBXsAApW4Q.jpg http://gallery.military.ir/albums/userpics/10314/DNFz9RqWkAAyBNe.jpg http://gallery.military.ir/albums/userpics/10314/D1qsgsWXcAAn-GX.jpg
  14. 1 پسندیده شده
    موشک جدید زیر دریایی ایران دشمن را غافلگیر کرد راشاتودی نوشت: موشک زیردریایی کروز جدید ایران باعث غافلگیری دشمنان شده است. رونمایی از محصول جدید وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران باعث حیرت دشمنان ایران شده است. این محصول جدید که موشک جاسک۲ نام دارد به تازگی رونمایی شده است. به گفته امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این موشک زیرسطحی قابلیت نصب بر روی هرنوع زیردریایی را دارا می‌باشد. این موشک دارای قابلیت خروج از آب پس از شلیک از تجهیزات زیرسطحی است. به گفته امیردریادار خانزادی در آینده برد و سایر قابلیت‌های این موشک افزایش خواهد یافت.
  15. 1 پسندیده شده
    https://tanks-encyclopedia.com/modern/syria/t-72av-shafrah https://tanks-encyclopedia.com/modern/syria/t-72_mahmia قصد بود اخبار این یکی دو روز رو بزارم نمیدونم ایراد از طرف سایته یا سیستم بنده انشا اا... ما بقی اخبار هم بعدا
  16. 1 پسندیده شده
    مرکز گرایی افراطی و سرمایه گذاری در استان های میانی و میل شدید به عدم توسعه در بعضی استان ها و به تازگی هم تشویق برای بالا بردن جمعیت فلان اقلیم خاص برای جا نموندن از نظر کمی، معلوم میکنه که مسئولان ما از هر جناحی کلا از دنیای مدرن و تحولات دنیا غافل و کلا تعطیلن. بروز اغتشاشات فراگیر و حتی شورش و درگیری داخلی رو می تونیم به بیماری سل تشبیه کنیم، در بدن بسیاری افراد عامل بیماری سل وجود داره ولی درصد خیلی کمتری به این بیماری مبتلا میشن چون سو تغذیه و ضعف سیستم ایمنی بدن مثل یک ماشه برای فلان شدن عامل بیماری و درگیر شدن بدن عمل میکنه. یک مملکت هم تا وقتی از نظر شاخص های رفاهی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در سطح قابل قبولی باشه این موارد احتمال خیلی کمی برای بروز این موارد در اون وجود داره ولی زمان مدیدی یک یا چندین دولت تحصیلدار سالها روی اعصاب مردمان یک جامعه رژه میرن، اونها رو مستعد سواستفاده و حرکت های احساسی می کنند. کشورهای همسایه راه ترقی رو می پیمایند و در مملکت ما سال به سال نگاهی مدیریتی عقب مانده تر واپس گراتر میشن. پس بهتره بجای میل دوباره به سمت شعار و ریا و ... این اشخاص قدری بلند نظرتر ، کاراتر، با وجدان تر و راستگوتر باشند تا کم کم دیدگاهی درست و انسانی در جامعه فراگیر بشه. اول انقلاب هم خیلی مشکلات و کاستی ها بود ولی فاصله کمتر و دلسوزی خیلی از افراد باعث میشد امید و اشتیاق برای آبادانی و حراست از میهن کهن وجود داشته باشه. شرایط طوری بود که فرد بتونه از جان و مال و خانواده اش بگذره و راهی جبهه بشه ولی الان چطور؟ کم کم با رویه ای که مسئولین در پیش گرفتند و به شعور عموم مردم توهین کرده و خودشون و حکومت رو جدا و بی نیاز از پاسخ گویی به مردم میدونن این امید رنگ باخته و روز به روز تردیدها بیشتر میشه. وقتی مردم تنها نقش سیاهی لشکر رو در مواقع خاص داشته باشند و در بقیه مواقع منافع و قدرت تنها بین دو جناح تقسیم میشه میشه انتظاری جز این داشت؟ باید هم منتظر باشیم که حکومت های پوچ مثل عربستان و ترکیه برای ایران نقشه بکشند.
  17. 1 پسندیده شده
    بسم ا... خوب هست این صحبتها ماندگار شود یوسف علاونه کارشناس مطرح سعودی، پس از اغتشاشات اخیر ایران درباره پروژه آمریکایی_سعودی برای تجزیه ایران صحبت کرد. البته شتر در خواب بیند پنبه دانه ولی باید مراقبت کرد ... پی نوشت : این را با اراذلی که در توییتر دستور العمل شورش و تخریب را برای ملت مستند سازی می کنند ، کنار همدیگر بگذارید .
  18. 1 پسندیده شده
    بسم الله الرحمن الرحیم نمایشگاه ایپاس 98 ، بخش دوم خودروی زرهی کیا در همان برخورد اولیه مشخصا" با نفربر زرهی رخش روبرو میشویم که گویی دچار کمی تغییرات در ظاهر شده . محفظه ی پیشران و قسمت مربوط به رادیاتور افزایش حجم پیدا کرده و نظر به اطلاعات منتشر شده به احتمال زیاد پیشران با نمونه ی om355 بنز ( مورد استفاده در کامیون 1924 ) تعویض شده ، همینطور با توجه به قسمت داخل کابین محفظه ی گیربکس هم افزایش حجم پیدا کرده و محتملا گیربکس آن هم نمونه ی استاندارد 1924 باشد . البته یک سپر سبیل مانند هم به بخش جلویی آن اضافه شده . با توجه به توان تقریبا" 240 اسب بخاری پیشران بنز در مقابل توان 155 اسبی پیشران قبلی که ساخت مان بود مشخصا" توانایی حرکت بایستی بهبود یافته باشد . به نظر نمونه ی اولیه ی نفربر کیا با استفاده از نمونه ی قدیمی تر نفربر رخش بعنوان نمونه ی آزمایشی ساخته شده و در صورت مناسب بودن تغییرات ، این نفربر با این مشخصات تولید شود ویا بتوان این تغییرات را در مورد دیگر رخش ها اعمال نمود . با دقت به محورها سامانه ی کنترل باد مرکزی تایرها به چسم نمیخورد ، حقیر نمیدانم از قطعات اضافه شونده در داخل رینگ که توانایی حرکت در صورت پنچری را به چرخ اعطا میکند ( پنچررو ) در خودرو استفاده شده یا خیر ( در ظاهر تایر به نظر تجاری آن چیزی مشخص نبود ) ، اما نکته ی اصلی اینجاست که شاید بتوان گفت خودروهای زرهی در حکم سنگر متحرک نفرات داخل آن بوده و در صورت زمینگیر شدن ( به هر علتی و ساده ترین مشکل پنجر تایرها در زمان اثابت گلوله و ... ) حکم سنگر ساکن را پیدا کرده و دیر یا زود فتح خواهد شد . نکته استفاده از تایر با سایز مناسب ( عرض و ارتفاع بیشتر ) نفربر را در شرایط محیطی مختلف یاری میکند . این شرایط میتواند محیط برفی یا گل آلود باشد ، در برخورد با پستی ( چاله ها ) و بلندی هایی باشد که ناگزیر از حرکت درآنیم . هینطور با بالا رفتن ارتفاع کف نفربر از سطح زمین ( به علت استفاده از تایر مناسب ) ، بهبود زوایای مورد نیاز و مهمی مانند زاویه ی حمله ، زاویه ی شکست و زاویه ی فرار حاصل یشود که باعث میشود در زمان تعقیب با خارج شدن از جاده بتوانیم تعقیب را ادامه دهیم و یا در زمان فرار بتوانیم از از جاده خارج شویم وبا سرعت مناسب ادامه دهیم و یا از مکان هایی مانندصعب العبور گذر کرده و از جان نیروها محافظت کنیم . کیا از نمای پشت در کیا از زره فاصله دار در تمامی بدنه استفاد شده است و همینطور قسمتهایی از بدنه ( قسمت میانی ) که احتمال اصابت بیشتری میرفته با لایه ی سوم تقویت گشته . تعداد سرنشین 6 نفر ، پشت به پشت و دارای 6 جایگاه شلیک به طرفین و 1 جایگاه شلیک به پشت خودرو ( روی درب انتهایی ) است . دریچه ی خروج از سقف نکته ی قابل توجه موجود بودن سیستم تهویه ( گولر و بخاری ) در نفربر کیا بود مجموعه ی مکنده ی دود حاصل از شلیک و شلنگ ورودی باک سوخت حجم مخازن سوخت هم احتمالا" هرکدام 100 لیتر و یا کمی بیشتر بود از نگاه شیشه ی ضد گلوله ی روبروی راننده مجموعه ی نشانگرها ( ساخت کارگاهی ) از نگاه شیشه ی ضدگلوله ی کناری راننده با دقت به قطر شیشه های ضد گلوله میتوان دریافت که با توجه به قطر زیاد عموما" آنها امکان جابه جایی نداشته و در جای خود ثابت هستند . عدم گردش هوای تازه در کابین این گونه خودروها که به حفاظت شده بودنشان بازمیگردد نیاز به سیستم تهویه مطبوع ( کولر ، بخاری ) با توان مناسب را جزء جدایی ناپذیر از آن میکند که بایستی عزیزان سازنده آن را بعنوان تجهیزات استاندارد مد نظر داشته باشند و نه جزو تجهیزات سفارشی . برای نزدیک شدن ذهنیت ، عزیزان سازنده میتوانند خود را درون محیط تنگ این نفربر تصور بفرمایند که در دمای 40 درجه و بالاتر به همراه 7 نفر دیگر در آن حضور دارند و از بابت نگرانی محیط خطرناک پیش رو تمامی دریچه ها ی سقفی موجود را هم بسته اند.مشخصا" محیط جالبی نخواهد بود .و یا در سرمای زمستان و مناطق سردسیر که دما به زیر صفر میرسد ، گرمای محدود بخاری استاندارد خودرو به بخش انتهایی نفربر نمیرسد . لطفا" فراموش نکنیم ، نیروهای مختلف نظامی که در ماموریت محوله از خودروهای زرهی استفاده میکنند به صورت طبیعی با استرس ها و مشکلات زیادی روبرو هستند و ما نباید مشکلات ایشان را با خساست در استفاده از تجهیزاتی که امروزه به واقع استاندارد محسوب میشوند با عذاب همراه کنیم .... تمامی مجموعه ی کنترل اعم از نمایشگر ، دوربین ها و .... دقیقا" مشابه نمونه ی بکار رفته در نفربر شنی دار رخش بود . با نگاه به قسمت زیرین خودرو نقصان قطعه ایی مهم در سیستم تعلیق خود خودنمایی میکرد میله ی ضد غلتش میله ی ضد غلتش ( آنتی رول بار ) در اصطلاح عامی به میل موجگیر معروف شده است . این مکانیسم بسیار ساده و پیش پا افتاده در زمان تعویض مسیر ، هنگام ورود به پیچ ، داخل پیچ و خروج از پیچ تنش های وارده به سیستم تعلیق خودرو را با حجم مناسب جذب و توسط 2 قطعه ی مهار کننده روی شاسی به سمت دیگر محور منتقل کرده و بدین وسیله پایدار ی خودرو را افزایش میدهد . در پیکاپ در کامیونت سبک در کامیون بالطبع این پایداری که بسیار قابل توجه است ، کمک به رانندگی سریعتر، جسورانه تر و ... میکند و این مهم باید قسمتی از یک خودروی نظامی فارغ از ابعاد و کلاس آن باشد . همینطور میل موجگیر در مسیر های بیرون از جاده ( آفرود ) و مسیرهای صعب العبور باعث ثبات خودرو در گذر از در زوایای عرضی و ... خواهد شد . اما مشکلاتی که در نبود آن پیش می آید نبود میل موجگیر باعث ایجاد حس عدم اطمینان به فرمانپذیری خودرو در فرد راننده شده و دست ایشان را در استفاده ی حداکثری از توان خودرو علی الخصوص در شرایط خطرناک میبندد و یا با زیاده روی راننده در شرایط هیجانی و خطرناک مانند کمین ، احتمال غلت زدن خودرو ( چپ کردن ) میرود . فراموش نکنیم که این گونه وسایل نقلیه همیشه در جاده ی صاف و خط مستقیم حرکت نکرده و مسیرهای پرشیب ( عرضی ، طولی ) ، صعب العبور ، بیراهه و .... قسمتی از شرایط تعریف شده بعلاوه ی شرایط نامشخص رزمی پیش رو ( کمین ، فرار ، تعقیب و .... ) برای این گونه حامل هاست . آزمایش میدانی برای آزمایش ، ابتدا به مقدار وزن نیروهای قابل حمل و تجهیزات رزمی خودرو ، وزنه به خودرو اضافه کنید سپس با نفربر کیا در مسیر مستقیم حرکت کرده ، سرعت خودرو را به دست کم 60 کیلومتر یا کمی بیشتر رسانده سپس کلاچ گرفته و محکم ترمز کنید تا خودرو در اصطلاح کله کند ، در همان لحظه با بازی دادن ناگهانی فرمان ابتدا به 90درجه چپ و به سرعت 90 درجه به راست ، تعادل خودرو را برهم بزنید تا شرایط واقعی نزدیک به شرایط احتمالی رزمی را ( در حال فرار یا تعقیب ) لمس کنید .با این حرکت بیشتر خودرو هایی که از نداشن میل موجگیر در سیستم تعلیق رنج میبرند بدون استثنا دچار حرکات گهواره ایی ( حرکت رفتی و برگشتی بدنه ی خودرو روی محورها ، دقیقا" مانند شماته ی ساعت یا آونگ ، البته به صورک معکوس تصور بفرمایید ) و خارج از کنترل راننده شده و تا به ثبات رسیدن وسیله ی نقلیه دست راننده برای شتاب گیری و یا ترمز کردن و یا تغیر مسیر ناگهانی بسته میماند و این قضیه یعنی از دست دادن فرصت با ارزش برای تعقیب و یا فرار .... نکته فراموش نفرمایید خودروهای حفاظت شده به علت افزوده شدن وزن زره ، تجهیزات و نفرات نسبت به خودرو های عادی و سبکتر بیشتر دچار مشکل پایداری در حرکت میشوند و بایستی در این زمینه بیشتر مورد تحقیق و یا آزمایش قرار گیرند . همینطور استفاده از میل موجگیر بایستی در هر دو محور ( در خودروهای زرهی 4*4) ملاک عمل قرارگیرد و نه تنها در یکی از محورها . در صورت نبود زمان برای تحقیق و یا توسعه میتوان با ملاک قراردادن وزن رزمی خودرو ( وزن خودرو + وزن نفرات و تجهیزات ) با کمک چند قطعه ی ساده از میل موجگیرهای موجود در بازار که مربوط به کامیون ها یا کشنده ها ( با عطف به تنشهای وارده ی احتمالی بیشتر به سیستم تعلیق نفربرها ) هستند استفاده نمود . متلاشی کننده ی مین ، بمب و بسته های انفجاری ذوالفقار دستگاه آزمایش نشتی ماسک ها در یکی از نمایشگاه های گذشته از مسئول مربوطه در مورد کارایی این مجموعه سوال شد و ایشان در جواب و نقل به مضمون اشاره به عمر مفید و مشخص ( سپس ترک خوردگی و ایجاد منفذ احتمالی ) قسمت های لاستیکی ماسک که وظیفه ی آب بندی و جلوگیری از ورود هوای سمی محیط را دارند ، کردند و اگر درست به خاطر داشته باشم این تست را برای ماسک هایی با عمر بیش تر از 2 سال لازم میدانستند . جلیقه ی ضدگلوله ی ( کمتر قابل تشخیص و احتمالا مقاوم در مقابل گلوله های عادی کالیبر 9 م م ) فشنگ های تولیدی صنایع شهدای مهام یزد ( توضیحات اولیه روی تابلو و تصاویر نزدیک مربوطه ) فشنگ باتومی طبق گفته ی عزیزان با استفاده از یک قطعه ی واسط میتوان از آن در سلاح های کالیبر بالاتر مانند سلاح های 40 میلیمتری بهره برد سلاح کمری لیزری
  19. 1 پسندیده شده
    بسم الله الرحمن الرحیم سلام و عرض ادب خدمت دوستان " سیمولاتورهای ارتش جمهوری اسلامی ایران " هنگام بازدید به غرفه ی به نسبت شلوغ تری رسیدیم که در آن بنرها + ماکتی جالب وجود داشت . این شلوغی به علت وجود سیمولاتور " صندلی Barany " و امکان استفاده از آن برای تست بوجود آمده بود ، یکی از دوستان همراه از جان گذشته بعنوان ..... ..... پیش قدم شد تا این " شبیه سازی " کامل شود. اما در کمال تعجب ما ، اصلا در مورد ایشان گمگشتگی یا هیچ چیز دیگری مشاهده نشد !!!!! تصاویر بنرها + توضیحات تکمیلی http://s9.picofile.com/file/8353738476/سیمولاتور1.JPG http://s8.picofile.com/file/8353738542/سیمولاتور2.JPG http://s9.picofile.com/file/8353738642/سیمولاتور3.JPG http://s8.picofile.com/file/8353738742/سیمولاتور4.JPG http://s8.picofile.com/file/8353738784/سیمولاتور5.JPG http://s9.picofile.com/file/8353738868/سیمولاتور6.JPG http://s8.picofile.com/file/8353738976/سیمولاتور7.JPG http://s8.picofile.com/file/8353739050/سیمولاتور8.JPG " راکت انداز اتوماتیک شده ی ۱۰۷ م م " در مورد این سیستم اطلاعات بیشتری ( به صورت بنر ) وجود نداشت ، مسئولی هم مشاهده نشد که بتوان پرسید این مجموعه ی اضافه شده به لانچر ۱۰۷ ، تنها به منظور تنظیمات ساده تر و سریعتر قبل از شلیک به آن اضافه شده یا با استفاده از سیستم کنترل آتش ( نشانه گیر + گذار الکترواپتیکال و توانایی محاسبات بالستیکی و ....) برای شلیک دقیقتر توسعه یافته ( یا در حال توسعه ) است . http://s8.picofile.com/file/8353739176/راکت_۱.JPG http://s8.picofile.com/file/8353739200/راکت_۲.jpg " زی یو ۲۳ هدایت اپتیکی " تغییرات اعمال شده در این توپ باکمترین دخل و تصرف ممکن صورت گرفته بود ، به صورتی که اگر از نزدیک به آن دقت نمیشد ، قابل تشخیص نبود . همین نکته کار را برای به خدمت گرفتن تعداد بیشتری از این مجموعه در زمان محدود را سهل تر می نمود . طبق معمول برای گردآوری اطلاعات نه بنری وجود داشت و نه مسئولی . طبق حدسیات سیستم الکترو اپتیکی آن برای استفاده در روز بود . به نظر دارای سیستم کنترل آتش برای شلیک دقیقتر بود . از قطعات صنعتی و تجاری قابل تهیه در آن استفاده شده بود . با توجه به فرسودگی و عدم رسیدگی مجموعه به احتمال زیاد این مجموعه نمونه ی اولیه ی قابل استفاده ( پروتوتایپ ) بوده که پس از به پایان رساندن دوره ی تست ها ی مورد نیاز ، حالت ارائه ای و نمایشگاهی پیدا کرده . http://s8.picofile.com/file/8353739634/زی_یو۱.jpg http://s8.picofile.com/file/8353739684/زی_یو۲.jpg http://s9.picofile.com/file/8353739800/زی_یو۳.jpg http://s9.picofile.com/file/8353739876/زی_یو۴.jpg http://s8.picofile.com/file/8353739942/زی_یو۵.jpg http://s9.picofile.com/file/8353740068/زی_یو_۶.jpg " برج مراقبت پرواز سیار تاکتیکی " دوباره طبق معمول نه بنر پر از اطلاعاتی و نه مسئولی وجود داشت . اطلاعات ساده ی چشمی بنا به ظاهر مجموعه : * حامل این برج ، شاسی کامیون نام آشنا و کم استهلاک 4*6 بنز سری ۲۶۲۴ ( واگن هود) میباشد که با توجه به ماموریت تعریف شده ، انتخاب مناسبی بوده است. * ۴ جک تثبیت عرضی با " عرض قابل توجه " پایداری مناسبی در فضای باز و محیط خشن به مجموعه بخشیده است . * مجموعه ی بالابر متشکل از سیستم کم استهلاک آکاردونی به همراه ۴ جک هیدرولیک بود و در نیمه ی ارتفاع قابل دستیابی سامانه ، تقریبا در ارتفاع۳ متری تثبیت شده بود . * ابعاد برج به صورت چشمی بسیار نزدیک به ابعاد کانتینر باری ۲۰ فوتی بود . خود برج به وسیله ی ۴ قفل کانتینری به فریم مجموعه ی بالابر مهار شده است ، این طرح اتصال امکان نصب و جدا کردن برج از حامل را در کمترین زمان ممکن داراست . * راه پله ی دستیابی به برج ۳ تکه ( سه شکن ) و چرخ دار بود و به نظر قابلیت جمع و مهار شدن در قسمت ورودی برجک را دارا بود ، همینطور نردبان دستیابی به بام ( برای دسترسی به تجهیزات ) در کنار درب ورودی تعبیه شده است . * سیستم تهویه ی مطبوع نیز در مجموعه ( با توجه به ماموریت ) لحاظ شده . * در کل این مجموعه ، مجموعه ای جالب ، حساب شده ، کاربردی و کم هزینه در نگهداری بود . http://s9.picofile.com/file/8353740384/برج۱.JPG http://s9.picofile.com/file/8353740626/برج۲.jpg http://s9.picofile.com/file/8353740550/برج۳.jpg * کمی اطلاعات بیشتر http://www.entekhab.ir/fa/news/435206/متخصصان-دفاعی-کشور-برج-مراقبت-سیار-ساختند-عکس " گتلینگ ۲۳ میلیمتری عاصفه " بنر برای ارائه ی اطلاعات و یا مسئولی برای گفتگو موجود نبود . به نظر میرسد این گتلینگ با توجه به احساس نیاز و بر اساس لوله ( های ) ی توپ zu23 ( تولید داخل ) شکل گرفته . زوایای قابل دستیابی به نظر منفی ۱۰ یا ۱۵ درجه و زاویه ی مثبت ۴۰ یا ۴۵ درجه میباشد . هیچ نوع سایت هدف گیری در آن به چشم نمیخورد . این اسلحه دارای وزن بالایی بود و تقریبا ( با تمامی تجهیزات ) نزدیک به ۲۰۰ کیلوگرم قابل تخمین بود . جعبه ی مشکی رنگ در کنار پایه ی مخروطی سلاح ، با توجه به اتصال کابلهای آمپر بالا، به نظر جایگاه باطری ( های ) خودرویی برای تامین نیروی الکتریسیته ی سلاح بود. جعبه ی کوچکتر فلزی مشکی رنگ ، مابین قبضه ها به نظر متعلق به مجموعه ی فیوز ، رله ( های ) فرمان مربوط به ماشه ی الکتریکی و الکتروموتور DC گرداننده ی گتلینگ میباشد. بیشتر قطعات فولادی پایه و بدنه ی اصلی و شعله پوش سلاح به احتمال زیاد با برش لیزر و دقیق برش خورده است . به نظر بیشتر قطعات داخلی ( کیفیت و دقت مناسبی داشت ) به کمک ماشینکاری ساخته شده . از نکات جالب ، استفاده از از دینام استارت کامیونی برای تامین نیروی گردش محوری گتلینگ بود و استفاده از این الکتروموتور با توجه به نمونه ی احتمالی تحقیقاتی بودن ، نادرست نبوده است . در پایان با توجه به رونمایی از گتلینگ " ۲۰ میلیمتری " ( آزمون پس داده و مورد اعتماد ) مشابه توپ بالگرد کبرا در روزهای اخیر به نظر میرسد این گتلینگ ( عاصفه ) ، انتظارات را برآورده نکرده و این طرح در حد طرح تحقیقاتی باقی خواهد ماند . http://s8.picofile.com/file/8353740842/عاصفه1.jpg http://s8.picofile.com/file/8353740926/عاصفه2.jpg http://s9.picofile.com/file/8353741018/عاصفه3.jpg http://s8.picofile.com/file/8353741050/عاصفه4.jpg http://s9.picofile.com/file/8353741234/عاصفه5.jpg http://s8.picofile.com/file/8353741268/عاصفه6.jpg http://s8.picofile.com/file/8353742034/عاصفه۷.jpg http://s8.picofile.com/file/8353741492/عاصفه8.jpg http://www.military.ir/forums/topic/1896-خبرهای-دفاعی-جمهوری-اسلامی-ایران/?do=findComment&comment=520049 تهیه شده اختصاصا" برای (( سایت وزین میلیتاری )) پ ن با توجه به برخی کمبودها ، تمامی حدسیات این مطلب برای تقریب ذهنی دوستان میباشد و قابل استناد نیست . مدیران محترم ،در صورتی که تصاویر ارزش انتقال به گالری را دارا میباشد ، منتقل بفرمایید . متشکرم
  20. 1 پسندیده شده
    بخش پنجم و پایانی http://s8.picofile.com/file/8353052734/20190209_182509.jpg http://s8.picofile.com/file/8353052784/20190209_182710.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052750/20190209_182638.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052792/20190209_182804.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052826/20190209_182839.jpg http://s8.picofile.com/file/8353053000/20190209_183012.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052868/20190209_182912.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052850/20190209_182859.jpg http://s9.picofile.com/file/8353052984/20190209_182959.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053042/20190209_183016.jpg http://s8.picofile.com/file/8353053184/20190209_183340.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053268/20190209_183402.jpg http://s8.picofile.com/file/8353053376/20190209_183406.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053526/20190209_183427.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053576/20190209_183630.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053700/20190209_183910.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054250/20190209_184654.jpg http://s9.picofile.com/file/8353054018/20190209_184618.jpg http://s9.picofile.com/file/8353054142/20190209_184622.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054192/20190209_184632.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054368/20190209_184805.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054718/20190209_185818.jpg http://s9.picofile.com/file/8353053834/20190209_183929.jpg http://s9.picofile.com/file/8353054768/20190209_191912.jpg http://s9.picofile.com/file/8353054800/20190209_191918.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054600/20190209_185209.jpg http://s8.picofile.com/file/8353054650/20190209_185218.jpg http://s9.picofile.com/file/8353054492/20190209_185155.jpg امیدوارم تصاویری که در این تاپیک قرار داده شد مورد پسند دوستان واقع شده باشن و همچنین از مدیران محترم برای انتقال عکس ها به گالری تشکر میکنم
  21. 1 پسندیده شده
    کشوری که با بمب اتم بخواد تمامیت ارضیشو حفظ کنه ،دیگه وضعیتش معلومه . زمان شاه هم می گفت اگه ما بریم ایران میشه ایرنستان .الانم این مسئله متاسفانه هست . دوستان باور کنید مرز های کشورها ازلی و ابدی نبوده و نیست .ایران میتونه تجزیه بشه  و میتونه با کشورهای همسایش اتحاد شبیه به اتحادیه اروپا ایجاد کنه .همش به حاکمیت حاکمان فعلی و اینده ایران بستگی داره.تو شرایط فعلی تجزیه ایران محتمل به نظر میرسه من نمی دونم چطور بعضی ها انتظار دارن وقتی که موقعیتش باشه اهل تسنن از ایران جدا نشن؟ خیلی ها هستن تو این انجمن که یه دونه حضرت عمر و یا حضرت عایشه گفتن رو تحمل نمی کنن. وقتی اعراب تو ایران تحمل نمیشن و با عرب زبان گفتن میخوام صورت مسئله رو حل کنیم ،وقتی سرزمین ثروتمندشون  مرفه ترین و اباد ترین مناطق ایران نیست معلومه که خطر تو این مناطق وجود خواهد داشت ایرنیان فردا چیزی رو درو می کنن که امروز کاشتن.کاشته های امروز ما چیه ؟
  22. 1 پسندیده شده
    قضیه رو باید در نیازسنجی و شکل سیستم پدافندی ایران جستجو کرد. ببینید این موشک ها همگی لانچر دارن ولی نوع استفاده و سیستم استفاده اونها یکی نیست و دلیل اون رو جلوتر توضیح میدم. ابتدا به امر باید گفت اولین رادار موشکی که ما مشاهده کردیم و تقریبا آرایه بود رادار موشک های شاهین و شلمچه بود... خوی نتیجه اینکه بنده فکر می کنم بخش های کنترلی و مغز و هسته مرکزی و رادارها و... در خیلی از این سامانه ها مشترک هست اما برد و رنج و برخی مشخصه های این موشک ها متفاوت هست مثلا شلمچه اونطوری که از خبرها مشخص بود برای زدن اهداف با سطح مقطع راداری کم و همچنین اهداف با ارتفاع پروازی پایین توانا هست و خوب عادی هست که روی لانچرهای 3 تایی مرصاد از هر دو موشک برای زدن اهداف خاص استفاده بشه. مثلا اگر هدف موشک کروز و در فاصله پایین و با بازتاب راداری کم باشه موشک شلمچه لانچ میشه و اگر نه هدف هواگرد و پهپاد در ارتفاع بالا باشه شاهین.   اما نکته این هست که ایران الان سیستم پدافند خودش رو شبکه کرده... این نقطه مرکزی هست. این به چه معنی هست و چه خاصیتی داره. خاصیت این هست که وقتی هدفی توسط شبکه پدافندی شناسایی میشه در اختیاز تمام واحدهای کشور و منطقه هدف هست و ارتفاع، زاویه، برد و بازتاب راداری و سرعت و... مشخصه های هدف برای همگی سیستم ها قابل دستیابی هست. این وسط این سیستم پدافندی درگیر یا یگان های درگیر هست که تشخیص میده برای زدن این هدف از چه موشکی و چه سامانه ای باید استفاده کرد. هدف مشخص هست برد و ارتفاع و سرعت و میزان بازتاب راداری هم در دسترس. سامانه های موجود در نزدیکی هدف مشخص می شود. و مثلا اعلام می شود یک سامانه مرصاد ارتش در فاصله 35 ک م و دو سام5 سپاه در فاصله 45 ک م و مثلا باور در فاصله 150 هستند. بنا به اطلاعات دستور درگیری به یکی از یگان ها ابلاغ خواهد شد و مثلا ممکنه مرصاد اعلام کنه موشک های ما توان درگیری ندارن حالا به هر دلیل ارتفاع زیاد هدف آر سی اس پایین اون و... به سرعت تعویض سامانه میشه و کار به بعدی سپرده میشه مثلا باور . باور بررسی می کنه که شلیک صیاد2 ممکن نیست برد زیاد هست شلیک خود موشک باور هم به صرفه نیست بنا بر این به لانچر صیاد3 موجود در اختیار خودش دستور شلیک میده و...   چند بار دیگه هم ساختار پدافند کشور رو بر اساس تحلیل شخصی ارائه داده بودم اما بازم اشاره ای می کنم.: ببینید ارتش و سپاه در ایران دارای سامانه های مختلفی هستن ولی مشخصا یک نکته در نوع سیستم های پدافندی اونها به چشم می خوره و اون اینکه سیستم های ارتش تقریبا همگی نیمه متحرک هستن و یگان های سپاه تقریبا همگی متحرک. این بنا به تعریف سازمان رزم و وظایف دو نیرو هست ارتش معمولا وظیفه دفاع سرزمینی رو در اختیار داره و طبیعتا نیاز به سامانه های کاملا متحرک نداره چون وظیفه مثلا دفاع از نیروگاه، پایگاه نظامی و سد و شهرک صنعتی و... رو داره و مشخصا برای دفاع از این مراکز که متحرک نیستن تحرک بالای سامانه هم لازم نیست و همین اندازه که بتونه در زمانی چند دقیقه ای جای خودش رو تغییر بده که در موج بعدی هدف قرار نگیره کافی هست. یعنی مثلا سامانه مرصاد رادارش لانجرها و... در عرض 5 دقیقه همگی تغییر مکان میدن و به راحتی از دام شبکه موشکی دشمن فرار می کنن. ارتش دارای اس 200 نیمه متحرک، مرصاد نیمه متحرک و متحرک، شهب ثاقب و حرز نهم  راپیر هست که همگی در این مشخصه مشترک هستن.   اما سپاه وظیفه دفاع از انقلاب در هر جایی رو داره و تقریبا آفندی هست پس نیاز داره همیشه سامانه های متحرک و سبکی داشته باشه که بتونن در سیستم جنگ نا متقارن کارا عمل کنن. این نیرو نیاز داره اگر نیروهاش وارد خاک مثلا عراق شدن یگان های پدافندی بتونن همراهش حرکت کنن و پوشش لازم رو ایجاد کنن و در صورت تسخیر و تثیبیت بقیه کار بازم به ارتش برای پدافند واذار میشه چون قرار هست از مواضع ثابت دفاع بشه و یگان های آزاد شده با نیروهای جدید راه می افتن میرن جایی دیگه. لاجرم شما در این ساختار شبه چریکی باید سیستم های کاملا متحرک استفاده کنید. می بینیم که سپاه دارای تور، سام 6 و به احتمال فراوان بارو 373 خواهد بود. و مشخصه همه تریک کامل هست.   این تقسیم وظایف درست و کامل در ساختار پدافندی و رزمی یان ها انجام شده و عالی هست. از طرفی شبکه هشدار زود هنگام و ... هم در اختیار قرارگاه مشتر خاتم هست و هر تحرکی رصد و جواب داده میشه. از طرفی ما کشوری چنان پهناور هستیم که این توان و هزینه رو نداریم که به صورت کامل همه سامانه ها رو کاملا متحرک و به روز کنیم و نیازی هم نیست وقتی قرار هست ارتش از مواضع ثابت دفاع کنه نیازی به استفاده از سام 6 نداره و همون مرصاد جوابگو هست. از طرفی پول نداریم پس با حفظ مرصاد و شاهین و شلمچه و راپیر و حرز نهم تما نیازهای این بخش و پوشش رو کامل می کنیم.   اما بر می گردم به جواب سوال ها شما به طور مشخص: ببینید باور رادار کشف هدف ارتفاع بالا، و پایین و رهگیر مجزا دارد. سیستم کنترل و فرمادهی مستقل دارد و همگی به احتمال فراوان عین اس 300 کاملا متحرک هستند چون این سیستم بر پایه همون ساخته شده. اما برای شلیک توان استفاده از موشک بومی باور رو داره  در اصل موشک اصلی همین هست. اما این توان رو داره که به لینک داده ای وصل بشه که بتونه از فاصله 100 جلوتر از خودش به راحتی مثلا موشک صیاد 2 یا 3 رو شلیک کنه. چراکه شبکه پدافندی مشخصات لازم اولیه برای لانچ موشک رو انتقال به موشک میده و موشک می تونه شلیکه و توسط رادار رهگیر و هدایت موشک کنترل بشه. در عین حال می تونه همراه خودش لانچرهای صیاد 2 و 3 رو هم داشته باشه یعنی مثلا دو لانچر باور و 2 لانچر صیاد 2 و 2 لانچر صیاد3 همراه خودش داشته باشه. می بنید که نیاز اصلی شبکه پدافند و توانایی همه این موشک ها در برقراری ارتباط با شبکه و سیستم های سامانه باور هست که همگی انجام شده هست به حتم در داخل کشور. حالا اگر هدف در برد بالای 200 ک م  هست و تشخیص داده میشه میزان خطر بسیار بالا هست مثلا هواگردی هست که قرار هست از 300 ک م موشک کروزی به طرف مراکز هسته ای شلیک کنه و یا نه موشک بالستیک در ارتفاع بسیار بالا و بالای جو هست سامانه پدافندی باور اقدام به لانچ موشک صیاد 4 یا همون ان 48 بومی میکنه چون کار فقط از این بر میاد. ولی اگر هدف بردی زیر 200 یا 100 داشت و سامانه های مرصاد خط جلوتر توان ردنش رو نداشتن اقدام به استفاده از موشک صیاد2 و 3 می کنه بنا به نیاز.   احتمالا دفاع این سامانه هم جلوتر سام 6 ها و مرصادها باشن و در لایه کوتاه هم تور و حرز نهم باشن و پدافند توپخانه ای که تمام لایه ها پوشش داده بشن.   اما نکته ای که گفتید در مورد عدم مشاهده رادار صیاد2 درست هست و دلیل هم این هست که ما تنوع موشکی داریم ولی فکر می کنم تنوع راداری رو حل کردیم و همگی با هم هماهنگ شدن. یعنی احتمالا هم اکنون حتی مرصاد هم توان شلیک صیاد2 یا شاید 3 رو هم داشته باشه بنا به توان رادرای هدایتگرش. نکته این هست که صیاد2 و 3 در واقع فقط لانچر هستن  می تونن به نصب شدن به سامانه های مختلف مثل اس200 یا باور و مرصاد از اونها لانچ بشن. این یعنی کم کردن هزینه ها و توان بالای همه سامانه ها در لانچ موشک های مختلف.   اما در مورد اس 200 فکر نمی کنم درست باشه نظرتون. به همون دلایل پیش گفته چون قرار هست که سامانه های قبلی مثل هاوک و اس 200 نیازهای ما رو بر طرف کنن و هزینه ها رو کم کنن البته این سامانه ها دیگه اون قدیمی ها نیستن و 100 درصد فقط شکل اونها هستن تا جایی که رادارهای اس 200 کاملا با شبکه هماهنگ و متصل هستن. اما اس 200 چند مشخصه داره یکی رادار قوی و برد بلندش. و دوم موشک توامنمد و برد بلندش. یه چیزی توی مایه های اف 14 و موشک فینیکس. اما رادار اس 200 رو نیمه متحرک کردن (این دقیقا در راستای نیاز سامانه های نیمه متحرک ارتش هست) و بخش دوم موشک هست. موشک اس 200 برد 200 کیلومتری داره و برابر صیاد3 خوب ارتش می تونه به جای لانچرهای قدیمی و غیر قابل تحرک اس 200 لانچرهای نیمه متحرک و یا کاملا متحرک صیاد2 و 3 رو به اس 200 وصل کنه و کلا موشک های اس 200 رو از دور خارج کنه . خوب سامانه هنوز توان پوشش برد 200 کیلومتری و هم چنین رفع نیاز کشور به سامانه برد بلند رو داره و هزینه ها ر هم کاهش داده. خبرهای موجود حکایت از همین داره و از اول گفته شده بود این سامانه اس 200 در آینده از موشک های صیاد 2و 3 استفاده خواهد کرد و امروز شاهد این هستیم.   من فکر می کنم در بخش پدافندی بسیار خوب و حساب شده ارتشو سپاه دارن پیش میرن و در دهه های آیند به آرامی تمام سیستم ها با تامین بودجه بروز و نو میشن.
  23. 1 پسندیده شده
    بخش اول: بخش دوم بخش سوم بخش چهارم بخش پنجم www.leader.ir upgrade , shahed ucav , sadid anti tank , launcher , bomblet , anti radiation , iran , buk m2, kasta radar , phased array , cruise missile , ya ali , hormuz , hormoz , missile , asbm , air defence ad system,anti ship fajr 5 guided hormoz hormuz anti radiation anti radar harm missile hit target 300km range fateh 110 iran military launcher high accuracy homing jamming explosion ground guided ballistic warhead test bunker buster us navy fleet defence danger anti ship rocket pin point force military
  24. 1 پسندیده شده
    طراحی مفهومی یک موشک هوا به هوای جدید +قسمت سوم وآخر - طرحی استثنائی از غرب JDRADM و پیشنهاد ما مدتهاست که مشاهده می شود خط مقدم هرگونه تهاجم به کشورها ؛ نیروی هوائی و لبه اول خط حمله در این تهاجم یا تدافعها ؛جنگنده های برتری هوائی بوده که درنتیجه مهمترین ابزار این نبردها موشکهای هوا به هوا می باشند اینطور به نظر می رسد که داشتن یک موشک پیشرفته هوا به هوا می تواند در شرایط معتدل حتی سرنوشت یک جنگ را رقم بزند در این مقاله سعی می شود با شناسائی وضعیت قبل و موجود این گونه سلاحها به راهکاری جدید در طراحی مفهومی یک موشک موثر هوائی دستیافت مطالبی که دراین مقاله عنوان می شود حاصل مطالعات نویسنده بوده و احتمال دارد برخی از اطلاعات یا تحلیلها منوط به اطلاعات دریافت شده و طبعا ناقص باشد ولذا از این نظر امکان تکمیل یا اصلاح خواهد داشت چالشهایی پیش روی طراحی یک موشک پیشرفته پس از جنگ دوم جهانی و ظهور موثر سیستمهای راداری هوائی، موشکهای جدید راداری و حرارتی طراحی و ساخته شدند در این موشکها دو فاکتور امواج الکترومغناطیسی راداری و امواج طیف مادون قرمز جهت شناسائی و شکار هدف مورد استفاده واقع شد این وضعیت تا دهه اخیر با همین رویکرد ادامه داشت و صرفا ارتقاءهای متناسب با هر حوزه شکل گرفت دربخش راداری سیستمهای آشیانه یاب راداری نیمه فعال و فعال ودر بخش غیر راداری – جستجوگرهای حرارت یاب مادون قرمز و یا صوتی و... پس از سالها پیشرفت درتکنولوژی صنایع هوائی اکنون به باور اغلب کارشناسان ؛شناسائی و شکار هواپیماهای نسل جدید از عهده بسیاری از موشکهای مطرح دهه های قبل خارج است واگر زمانی موشک فونیکس کابوسی برای هرهواپیمای جنگنده بود اکنون سیستمهای FIRE AND FORGOT لااقل در بعد راداری در چالش سیستمهای ECM قرار گرفته اند موشک فونیکس سوال اساسی این است که چه چالشهائی پیشروی سیستمهای موشکی هوا به هوا وجود دارد تا بتوان برای غلبه برآنها یک طرح موفق را ارائه نمود؟ برای پاسخ به این سوال لازم است ابتدا مروری بر برخی سیستمهای موجود تدافعی هواپیما ها و تقابلهای اندیشیده شده در برابر آنها داشته باشیم 1- اهداف کاذب : قبل از جنگ عراق گزارش ارتقاء موشکهای روسی هوا به هوا به نوع ضد تشعشعARM باعث بحثهای زیادی شد و تا زمان شروع جنگ متحدین علیه آن کشور؛هیچگونه اطلاعی از سیستمهای تقابلی با آن منتشر نشد درزمان جنگ مقابله با میگهای 29 عراقی برعهده F18 و F15 گذاشته شد برنامه ریزی به این صورت انجام شد که یک هدف کاذب که توسط هواپیما حمل میشد جلوتر پرواز می کرد و با شرایط بازتاب راداری مناسب بعنوان هواپیمای اصلی شناسائی می شد و زمانی که میگها مشغول شکار آن میشدند خود طعمه مهاجمین میشدند – اگرچه دراین باره ضعف میگها در قابلیت شکارتنها یک هدف و نیز استفاده از موشکهای نیمه فعال AA-6 که نیاز به حالت قفل ماندن روی هدف توسط رادار هواپیما را تا اصابت موشک داشتند ،عامل مهمی بود اما این تاکتیک نسبتا ساده به راحتی می توانست موجب شکار هواپیماهای خط مقدم شود . درصورت استفاده از رادار دراین اهداف کاذب عملا موشکهای ضد تشعشع ARM نیز ناکارآمد خواهند بود (اگرچه این سیستم تاآن موقع در اختیار عراق نبود) و این روش که درزمان جنگ رونمائی شد پاسخی جدی به تمام ارتقائهای تا آن موقع سیستمهای پیشرفته روسی محسوب میشد درباره موشکهای دارای سیستم آشیانه یاب راداری فعال هم به نوعی همین چالش وجود دارد و عملا هدف اولیه که جلوتر از هواپیما حرکت میکند وتعمدا بازتاب راداری بیشتری دارد شکار میشود . موضوعی که تاحدی میتواند شکل موضوع فوق را تغییر دهد این بود که هر هواپیمای f18 توان حمل دو هدف کاذب را دارد و درصورت توانائی تفکیک راداری اهداف و انتخاب هوشمندانه آنها و نیز توانائی پردازش و شکار همزمان 4 هدف درهولپیماهای su-27 موضوع تاحدی متفاوت میشود 2- سرکوب امواج راداری هواپیما یا موشک: تکنیک جدیدتری که توسط بلوک غرب برای نمونه در هواپیمای رافال و F35 تمهید شده است سرکوب امواج راداری هواپیما یا موشک است- دراین حالت ایجاد امواج راداری در همان فرکانس مشابه و درجهت مقابل (جمینگ فعال) باعث تضعیف و حتی از بین رفتن این امواج میشود –دراین حالت یک موشک دارای رادار فعال در محدوده نسبتا زیادی و قبل از رسیدن به هدف آنرا گم میکند و به عبارتی هدف از دید رادار موشک یا هواپیما محو می شود- این تکنیک اکنون در میگهای 21 ارتقاء یافته هند توسط اسرائیل استفاده شده است. سیستم پیشرفته جمینگ هواپیمای F-35 میتواند کلیه امواج طیف x و l را سرکوب و اثر انعکاسی آنها را به صفر برساند دراین زمینه موشکهای پرقدرتی مانند فونیکس و آموسR37 که در برد زیادتری روی هدف قفل می کنند در معرض آسیب بیشتری هستند – متقابلا اکنون سیستمهای هومینگ بر روی این جمینگ نیز در برخی موشکها مانند آمرام و آدر پیشبینی شده است که معلوم نیست درصورت جمینگ پیشرفته با شکل اخلال در شناسائی موقعیت هدف توسط پردازنده موشک حتما سیستم ضد جمینگ موشک فعال شود 3- کاهش انعکاس راداری هواپیما : رادار موشک R77 بنا به اعلام شرکت ویمپل میتواند هدفی در سطح مقطع یک متر مربع را در فاصله 50 مایلی شناسائی و دربرد 20 مایلی روی آن قفل کند – به نظر میرسد در زمینه برد و قدرت رادار ، موشک ویمپل لااقل روی کاغذ از نمونه های اولیه آمرام قویتر باشد اما از نظر پنهانکاری حرارتی این برتری وجود ندارد.از طرفی کاهش سطح مقطع باز تاب هواپیمای هدف نیز به شدت این ارقام را تحت تاثیر قرار میدهد برای مثال همین موشک برای شکار F22 با سطح مقطع ادعائی 1سانتیمتر مربع از روبرو به مشکل جدی میخورد و با فرض اینکه درجهات مختلف این عدد افزایش یابد و به 0.01 متر مربع بالغ شود محدوده شناسائی و شکارحد اقل به یک چهارم ارقام اسمی آن کاهش می یابدو پر واضح است که دراین شرایط رادار و موشکهای قدرتمند این پنهانکار هواپیمای مدافع را شکار خواهد نمود. بنابراین محدوده شناسائی موشک نیز به نوبه خود به شدت تحت تاثیر توان شناسائی هواپیمای حامل و سطح مقطع راداری هواپیمای هدف می باشد.شکل شماتیک زیر سطح مقطع تخمینی انواع مختلف هواپیماهای نظامی شرقی و غربی را نشان می دهد به نظر می رسد در شکل فوق جدیدترین تکنیکهای پنهانکاری راداری منجمله رنگهای جاذب رادار درهواپیماهای غیر پنهانکار در نظر گرفته نشده است ضمن اینکه درباره برخی از این هواپیماها مانند B2 سطح مقاطع کمتر نیز گزارش شده است. (ارقام به روزتر درانتهای مقاله آورده شده است) 4-افزایش برد شناسائی رادارهواپیما درصورتی که هواپیمای مهاجم یا هواپیمای مدافع توانائی شناسائی بهتر داشته باشد ؛ انتظار استفاده بهتر از یک موشک قدرتمند وجود دارد و درغیر اینصورت توازن نامناسب بین موشک و هواپیمای حامل مفید نخواهد بود درکنار کاهش سطح مقطع راداری هواپیماها- افزایش قدرت رادار آنها نیز مدنظر بوده است که ذیلا به برخی از مهمترین نمونه ها می پردازیم [align=left] APG-77 AESA (F-22A) For RCS 0.0001 m2 class target: 20 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 35 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 112 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 200 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 300 km+ CAESAR AESA (EF-2000 Tranch3, post-2015 with 1,500 T/Rs) For RCS 0.0001 m2 class target: 18~21 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 32~38 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 104~122 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 185~216 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 278~324 km+ APG-63 V2/V3/V4 AESA (F-15C/E/SG) For RCS 0.0001 m2 class target: 14~19 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 25~33 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 81~104 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 144~185 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 215~278 km+ APG-81 AESA (F-35A/B/C) For RCS 0.0001 m2 class target: 16 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 28 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 90 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 160 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 240 km+ APG-79 AESA (F/A-18E/F and EA-18G, Block 2 and 3) For RCS 0.0001 m2 class target: 13 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 22 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 72 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 128 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 192 km+ CAPTOR (EF-2000 Tranch 1 and 2) For RCS 0.0001 m2 class target: 12 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 22 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 70 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 124 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 185 km+ RBE-2 AESA (Rafale F4, post-2012) For RCS 0.0001 m2 class target: 11~13 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 20~23 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 62~73 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 110~130 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 165~195 km+ For RCS 10.0 m2 class target: 195~230 km+ APG-80 AESA (F-16E) For RCS 0.0001 m2 class target: 11 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 20 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 62 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 110 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 165 km+ NOAR AESA (JAS-39 C/D PLUS, post-2013) For RCS 0.0001 m2 class target: 10~11 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 18~20 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 56~62 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 100~110 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 150~165 km+ APG-63 (F-15C) For RCS 0.0001 m2 class target: 9 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 16 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 51 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 90 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 135 km+ RBE-2 PESA (Rafale F1/F2/F3) For RCS 0.0001 m2 class target: 7~9 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 13~15 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 41~49 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 73~87 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 110~130 km+ APG-73 (F/A-18E/F, Block1) For RCS 0.0001 m2 class target: 5~6 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 10~11 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 32~36 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 56~64 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 84~96 km+ PS-05A (JAS-39 A/B/C/D) For RCS 0.0001 m2 class target: 5~6 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 9~10 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 27~32 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 48~56 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 72~84 km+ APG-68 V9 (F-16 C/D/I and RDY-2 iM2000-5MK2 and -9) For RCS 0.0001 m2 class target: 4~5 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 8~9 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 25~30 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 46~54 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 66~80 km+ APG-68 V5 (F-16 C/D) For RCS 0.0001 m2 class target: 3~4 km+ For RCS 0.001 m2 class target: 6~7 km+ For RCS 0.1 m2 class target: 18~22 km+ For RCS 1.0 m2 class target: 32~40 km+ For RCS 5.0 m2 class target: 50~60 km+ * Su-35: Detecting target of RCS = 3m2 at the range of 350 to 400 km away --> 307 ~ 351 Capability of multiple target engagement: * F-22A: Tracking 100 and engaging 6+. * Su-35: Tracking 30 and engaging 8. * EF-2K: Tracking 20+ and engagine 6 to 8. * Rafale: Tracking 40 and engaging 4 to 6[/align] [/align] 5- پنهانکاری وسیستمهای تقابلی حرارتی: برای سالها موشکهای حرارت یاب هوا به هوا بعنوان بهترین گزینه در نبردهای داگ فایت مطرح بودند و هنوز هم کسی فراموش نکرده است که در دهه نود روسها با طراحی و ساخت آرچر بهمراه میگ 29 و امکان مشاهده اطلاعات هدف درکلاه خلبان یک مجموعه مخوف را در داگ فابت معرفی کردند که تا چندین سال در صدر بهترینها بود اما سیستمهای اخلال برعلیه موشکهای حرارتی هم به سرعت توسعه یافت درزمان اشغال افغانستان توسط شوروی تکنیک شوروی در پخش گسترده فلیرها توسط یک جنگنده در هوا برای کور شدن سیستمهای حرارت یاب استفاده می شد، با ظهور استینگر و امکان فیلتر امواج قوی حرارتی فلیر ها و شناسائی امواج فرا بنفش موتور هواپیما ، این تکنیک خنثی شد. در مقابل البته سیستمهای فلیر جدید نیز طراحی شده که تمام محدوده فرابنفش تا فرو سرخ را پوشش می دهند و در برخی از نمونه ها یک منبع فلیر کشنده توسط هواپیما حتی موشکهائی راکه به هواپیما نزدیک شوند به سوی خود میکشد . سیستمهای موتور جدید هواپیما برای عبور از محدوده ماخ بدون پس سوز و نیز مجموعه خروجیای کاهنده بازتابش حرارتی و حتی نوع خروجیهای بسیار عجیب درF117 ازجمله تلاشها برای پنهان ماندن از دید جستجوگرهای حرارتی موشک بود اخیرا نیز با ابداع سیستمهای اخلال لیزری روی سیکر حرارتی موشک (مانند گاردین) روش موثرتری در این اخلالها معرفی شد 6-سیستمهای انحرافگر راداری و جمینگ: در گذشته شاید بهترین راهکار تقابل با سیستمهای آشیانه یاب راداری موشک , استفاده از چف بود . این باریکه های آلومینیومی به نوبه خود در محدوده فرکانسی خاصی موجب اختلال می شوند و بیشتر کاربردشان در شکستن قفل راداری است و چون در حالت قفل راداری امواج با فرکانس بالا ارسال می شد ابعاد این باریکه های آلومینیومی هم به همین تناسب طراحی شده یود لذا هواپیما با تغییر فرکانس به امواج بلند ترمی توانست از این محدوده عبور کند رادار موشک بر اثر این اختلال قابلیت آشیانه یابی دقیق خود را از دست می دهد و عملا هواپیما از چنگ موشک تعقیب کننده رها می شود- در ادامه این ارتقاء سیستمهای چف نیز بهبود یافت و باریکه ها با ابعاد مختلف تولید و استفاده شد که امکان تغییر فرکانس درآنها تاثیر کمتری داشت (نمونه ای از این نوع چف ترکیبی اکنون در مرکز تحقیقات کشور تولید شده است) اما سیستم چف درحالت تقابل با مهاجم کارائی ندارد و درنتیجه سیستمهای پیشرفته ECM و جمینگ دراین حالت طراحی شد دراین حالت امواج ساطع شده از سوی رادار هواپیما و موشک عملا سرکوب می شود یا با ارسال امواج مشابه رادار جستجوگر هدف آنرا گمراه کرده و به سمت دیگری فرستاده می شود . تکنیکهای ECM جدید میتواند موشک پیشرفته را هم به انحراف بکشد اما بعلت اینکه موشکهای نسل جدید بعضا درمقابل این اختلالها درنهایت به خود مرکز اختلال حمله میکنند ممکن است این وضعیت به خوبی پاسخگو نباشد تکنیکهای ECM اکنون ارتقاء های متفاوتی یافته اند که امکان توضیح تمام آنها در این مختصر نیست سیستمهای ارتقاء موشکی درمقابل چالشهای فوق: مهمترین راه حل اندیشیده شده برای تقابل سیستمهای موشکی درمقابل موارد فوق عبارت است از : 1-شناسائی و شکار خاموش بهمراه پنهانکاری راداری و حرارتی موشک در این روش شکارهدف بدون ایجاد قفل راداری توسط هواپیما و صرفا با فرستادن یک موشک چابک دارای رادار فعال به محدوده نزدیک هدف صورت می پذیرد .روش دیگر ارسال موشک حرارت یاب بلند برد به این محدوده است طراحی ویژه ای به این منظور در موشک آمرام درنظر گرفته شده است ، موشک از ابتدا بدون دود (پس سوز با تشعشع فروسرخ) طراحی شده و درحالی که رادار هواپیما درحال کارعادی است- به محض شناسائی هدف بدون آنکه فرکانس رادار در حالت فرکانس سریع (برای روشن کردن هدف برای موشک و اصطلاحا قفل کردن روی آن) قرار گیرد، موشک به محدوده نزدیکی هدف هدایت می شود .بدلیل نوع طراحی ویژه موشک در کاهش انتشار حرارتی و راداری و نیز امکان LOCK AFTER LUNCH (قفل پس از شلیک) درمحدوده 20 مایلی هدف موشک آنرا شناسائی وپس از قفل ، شکار می کند – دراین حالت بدلیل اینکه موشک از ابعاد کوچکتری نسبت به موشکهای سنگین دور برد مانند فونیکس برخوردار است مانور پذیری بهتری داشته و گزارش شده که حتی موشک درحین مانورهای خود مانند کمان انحناء پیدا هم میکند هواپیمای هدف دراین حالت در فاصله ای میتواند متوجه موشک شود که زمان کم ، امکان انجام سیستمهای تقابلی ECM را به شدت کاهش میدهد درباره توانمندی عملیاتی موشکهای آمرام لااقل در جنگ عراق و پس از آن نتایج درخشانی گزارش نشده است و به نظر می رسد این تکنیک درمدلهای جدیدتر آمرام بیشتر نمود داشته باشد . مدل شرقی آمرام یعنی موشک R-77 ویمپل نیز دارای توانائی مشابه ولی با برد بیشتر و رادار قویتر می باشد اصولا روش فوق بدلیل کنترل بهتر هواپیمای حامل در تقابل با سیستمهای انحراف گرتا زمان شکارهدف، جایگزین روش قدیمی تر FIRE AND FORGOT شده است درسال 2008 چین نیز اعلام نموده که توانسته است نمونه ای مشابه موشک آمرام را به نام موشک SD-10 طراحی و تست بکند این موشک 3.9 متر طول و 199 کیلوگرم وزن داشته با برد 70 کیلومتر در ارتفاع 21 کیلومتری ادعا شده که از نمونه های مشابه آمرام کارائی بهتری دارد (25 درصد وزن بیشتر) .چین ادعا نموده که رادار این موشک را به تنهائی طراحی نموده است اما درباره کارائی آن مانند آمرام تردید وجود دارد .تمام هفت تست این موشک با موفقیت انجام شده است به نظر می رسد طراحی رادار فعال سبک که در مانور پذیری موشک تاثیر زیادی نداشته باشد بهمراه سیستم شناسائی و شکار فوق اکنون بعنوان یک ضرورت در خط مقدم هوائی کشورها مطرح بوده و تعقیب می شود.. جدیدترین نوع این سیستم شناسائی و شکار خاموش در رادار LPI (Low probable intercept) جنگنده f22 طراحی شده است این رادار با امواجی پائینتر از محدوده شناسائی سیستمهای هشدار راداری هواپیمای هدف – به اسکن محیطی میپردازد و از بردی معادل 400 کیلومتر بطور دقیق یک هدف با سطح مقطع متوسط 3 متر مربعی را شناسائی میکند و سپس با توجه به انعکاس راداری ناچیز خود – خود را به محدوده موثر موشک شکارچی خود رسانده و موشک را به سمت هدف می فرستد دراین حالت هم هواپیمای هدف تقریبا درزمان هومینگ نهائی رادار موشک از وجود آن مطلع شده و فرصت اقدامات تقابلی را ازدست میدهد – البته درشرایطی که رادارهای زمین پایه بتوانند این پنهانکار را شناسائی کنند موضوع متفاوت خواهد بود 2- -سیستمهای شناسائی و شکار نوین راداری و غیر راداری موشکهای حرارت یاب هم با توجه به گستره بالای استفاده از آنها در نبردهای نزدیک شاهد ارتقاءهای متعددی شده اند در جدید ترین ارتقاءها موشک های حرارت یاب جدید مانند IRTS-T AIM9-X PAITON5 طراحی و ساخته شدند که دارای سیستم حرارت یاب تصویری بوده و عملا تصویری نزدیک به شکل هواپیما را شناسائی و شبیه سازی می کنند و سیستمهای اغتشاشگر حرارتی مانند فلیر - بجز لیزر ناتوان از انحراف آنها می باشد درباره موشک پایتون 5 سیستم الکترواپتیکال حتی نیاز به وجود انتشارحرارتی هدف هم ندارد و مثلا می تواند روی شکل اتاق خلبان قفل کند . دراین بین نوع موشک های بلند برد حرارتی مانند R-27ET نیز طراحی شده است که سیستم هدایت اولیه تا نزدیک هدف توسط هواپیمای مادر و هدایت نهائی حرارت یاب می باشد (نیروی هوائی کشورمان اکنون به موشکهای بلند برد حرارتی مجهز شده است) دربازه موشکهای آشیانه یاب راداری هم جهش جدیدی براساس رادار های آرایه فازی ( پسیو و اکتیو) درحال رخ دادن است اکنون موشکهای نسل جدید به این رادار ها مجهز شده اند، سیستم ارایه فازی این رادارها امکان تغییر در جستجوی نوع امواج درمحدوده بسیار گسترده تری را به موشک می دهد و امکان اخلال در آن نیز بسیار دشوار است نوع دیگری از جستجوگر در موشکها استفاده میشود که جستجوگر صوتی می باشد هواپیما با موتور و مجموعه تداخلهای هوائی بدنه خود یک منبع تولید صوت است ، این موضوع هم میتواند توسط موشک ردیابی و شکار شود گزارش شده که هواپیمای یوروفایتر تایفون اهداف کاذب ویژه صوتی برای انحراف این نوع موشکها حمل میکند نیازمندیهای موشک جدید و حامل آن : بر اساس موارد ذکر شده فوق که بخشی از اطلاعات و چالشهای پیش روی موشکهای هوا به هوا را در شناسائی و شکار اهداف نشان میدهد باید به این نتیجه روشن رسید که شکار هدفهای جدید با توجه به چالشهای تکنولوژیکی از عهده یک نوع سیستم هدفیابی خاص خارج است و یا لاقل دستیابی به آن به مرور مشکل تر می شود اشاره به این نکته هم می تواند جالب باشد که قبلا هم چنین نتیجه ای در ذهن سیستمهای نظامی دنیا وجود داشته و برای نمونه تاکتیک روسها در شکارهدف ، شلیک دو موشک راداری و حرارت یاب بصورت همزمان بوده است لذا بطور خلاصه میتوان گفت موشک جدید باید دارای مشخصات زیر باشد: 1-موشک باید بلند برد باشد: با توجه به اینکه درنبردهای هوائی شلیک اول نقش تعیین کننده ای دارد لذا موشکهای بلند بردتر که البته نیاز به سیستم شناسائی قویتری هم دارند می توانند امکان برتری هوائی به ما را بدهند چالش اصلی موشکهای بلند برد نیاز به موتور قویتر و بزرگتر وحمل سوخت بیشتر و همچنین رادار بزرگتر می باشد که موجب کندی در امکان مانوردهی برای شکار هدفهای مانور پذیر می شود ضمن اینکه رادار فعال بزرگتر خود موجب شناسائی زودتر موشک توسط هدف می شود . البته موضوع دیگری هم اینجا مطرح است وآن هم سرعت موشک است – موشک سریعتر درشرایط برابری برد و شناسائی مهاجم و مدافع نقش تعیین کننده تری دارد و لذا بحث موتورهای سوخت مایع برای سرعتهای بالاتر دراینجا مطرح می شود که دربحث موتور موشک به آنها می پردازیم. 2- موشک باید چابک باشد موشک سبک مانور بهتری می دهد اما حداقل برد 30 -10 کیلومتری و نیاز به حمل 10 کیلوگرم TNT موجب شده محدودیتهائی دراین سبک بودن برای موشکهای حتی کوتاه برد وجود داشته باشد .علاوه بر سبکی موشک نیاز است که موشک قابلیت مانورهای سنگین را داشته باشد تا قسمت دماغه هدف یاب آن با محدودیت زاویه ای شناسائی ، در مانورهای نزدیک از ردیابی هدف ناتوان نباشد -موشک برای تعقیب بهتر هدف و در نزدیک آن لازم است سیستم تغییردهنده بردار رانش داشته باشد به خروجیهای استثنائی موشک میکا توجه کنید- این موشک تقریبا ایده موشکهای کوتاه برد بسیار مانور پذیر را دربرد بیشتر میسر کرده است 3-موشک لازم است سیستم LOCK AFER LUNCH داشته باشد به شکل های زیر به دقت نگاه کنید - موضوع بسیار واضح است - پیوست بند 3- سطح مقطع راداری هواپیماهای نظامی درمقابل یک اواکس اطلاعات ذیل نمونه ای از مقایسه جنگنده های برتر هوائی شرق و غرب از نظر شناسائی راداری می باشد درفرض اولیه ما این هواپیما هارا دربرابر بک رادار قدرتمند مانند اواکسی با توانائی شناسائی هدف یک متر مربعی در برد300 کیلومتر ارزیابی میکنیم [align=left] AWACSs today like E-2C Hawkeye 2000 and E-3C are capable to the detect the target of RCS = 1m2 class 250~300 km away. And their maximal effective detection range to the fighters in the world should be: * F-15C & Su-27 (RCS = 10~15m2): 450 ~ 600 km * Tornado (RCS = 8 m2): 420 ~ 500 km * MIG-29 (RCS = 5 m2): 370 ~ 450 km * F/A-18C (RCS = 3 m2): 330 ~ 395 km * F-16C (RCS = 1.2 m2): 260 ~ 310 km * JAS39 -su35 (RCS = 0.5 m2): 210 ~ 250 km * Su-47 (RCS = 0.3 m2): 185 ~ 220 km * Rafale (RCS = 0.1~0.2 m2): 140 ~ 200 km * F-18E (RCS = 0.1 m2): 140 ~ 170 km * MIG-42 (RCS = 0.1 m2): 140 ~ 170 km * EF2K (RCS = 0.05~0.1 m2): 120 ~ 170 km * F-35A (RCS = 0.0015 m2): 50 ~ 60 km * F/A-22 (RCS < or = 0.0002~0.0005 m2): < or = 30 ~ 45 km [/align] 4-موتور موشک باید توان کافی جهت پیمایش کروز تا بالاترین سرعت ممکن را به موشک بدهد . همانطور که یالاتر اشاره شد سرعت بیشتر موشک نقش به سزائی در پیروزی در نبرد هوائی دارد – درشرایطی که موشکهای سوخت جامد معمولی در سطح دریا به سرعت حدود 2 ماخ توان رسیدن دارند – موشک سوخت مایع جدید امکان رسیدن به دو برابر این سرعت را درهمان ارتفاع می دهد 5-موشک باید تا حد ممکن پنهانکار باشد : موشک باید بتواند بدون شناسائی یا با حداقل امکان شناسائی توسط هدف به نزدیکی آن برسد لذا پنهانکاری حرارتی و راداری آن بسیار مهم است طرح بدنه موشک R77 با بالچه های لانه زنبوری آن یک کاندیدای بسیار خوب است –این بالچه برای کاهش انعکاس راداری به این شکل درآمده است جهت پنهانکاری حرارتی موشک باید از سوخت و سیستم با حد اقل شعله سرخ استفاده کند 6-موشک باید دربرابر اغتشاشگر حرارتی و راداری مقاوم باشد موشکی که نتواند با سیستمهای اغتشاشگر نوین مقابله کند با وجود نزدیک شدن به آن نخواهد توانست آن را شکارکند به این منظور نیاز به طراحی سیستمهای مقاوم به این انحرافگر ها در موشک وجود دارد 7-موشک باید دارای سیستم هدایت و شناسائی هوشمند – پیشرفته و چند گانه باشد هوشمند شدن موشک تنها راهکار مقابله با تکنیکهای گسترده روبه رشد ECM می باشد به این منظوردرانتهای بحث ما پیشنهاد طراحی نوعی الگوریتم شناسائی چند گانه را خواهیم داد. ادامه دارد تهیه و تدوین از TAHA سایت معزز میلیتاری
  25. -1 پسندیده شده
    فکر میکنم مردم ایران اینقدر ازنظر شعور پیشرفت کردن که بفهمن دیگه نباید انقلاب کرد!!!همون یه بار واسه هفت پشتمون بس بود!!! (در ضمن موضوع تاپیک بو داره!!!)