برترین های انجمن

  1. 951

    951

    Editorial Board


    • امتیاز

      56

    • تعداد محتوا

      2,400


  2. MR9

    MR9

    Forum Admins


    • امتیاز

      30

    • تعداد محتوا

      8,885


  3. Overdose

    • امتیاز

      29

    • تعداد محتوا

      431


  4. oldmagina

    oldmagina

    Editorial Board


    • امتیاز

      27

    • تعداد محتوا

      2,168



ارسال های محبوب

Showing content with the highest reputation on پنجشنبه, 26 خرداد 1401 در پست ها

  1. 13 پسندیده شده
    با سلامی گرم و دوباره به دوستان عزیز میلیتاریست. خرید لامپ رادار هاوک [هاگ] از آلمان سیستم پدافندی MIM-23 hawk اول وقت آقای محسن رضایی اطلاع داد که عملیات قادر در منطقه دربند شروع شده و نیروهای ما از ارتفاعات حصارروست [در منطقه مرزی اشنویه در شمال غرب]، خودشان را به جاده آسفالت دربند رسانده ‏اند. تاکنون پیشرفت خوب بوده و امکان دارد اسیر زیادی از عراق بگیریم. آقای شمخانی [قائم مقام فرمانده کل سپاه] هم همین خبر را تأیید کرد. آقازاده [معاون نخست ‏وزیر در امور اجرایی] به منزل آمد و اطلاع داد که آلمانی‏ها چند عدد لامپ رادار “هاگ” به ما فروخته اند که فوق ‏العاده مورد نیاز است و قیمت آن حتی از قیمت فروش قبل از انقلاب ارزانتر است. هر عدد این لامپها بیست و چهار هزار دلار است که قبلا سی هزار دلار بوده و قرار است موشک “رولاند” هم بفروشند. سیستم پدافند هوائی رولاند قرار است شرکتی برای خرید نفت در مقابل نیازهای نظامی ما از آلمان بیایند و فردا شب هواپیمای حامل 500 موشک “تاو” وارد می‏شود، اگر این اخبار درست در بیاید، دلیل تغییر در سیاست غرب در مقابل انقلاب اسلامی است. منبع : امید و دلواپسی (خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی) خاطره 18 شهریور 1364 پ.ن : دوستانی که پسندیدند مثبت را فراموش نکنند. .
  2. 8 پسندیده شده
    آخرین تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از فرودگاه دمشق، اتمام تعمیر باندهای پرواز آسیب دیده پس از تجاوزات اخیر اسرائیل به سوریه را نشان می دهد.
  3. 6 پسندیده شده
    در صورت گسترش خطوط ریلی جنوب به شمال و در صورت اقتصادی بودن اون، بسیاری از مبادلات اقتصادی از درون سرزمین ما صورت خواهد گرفت که عملا برگ برهم زننده ی تمام فشار های اقتصادی علیه ما خواهد شد. جایی که پول و منافع بشه مناسبات اقتصادی و سیاسی جای خودشون رو باز خواهند کرد. خبر خوشحال کننده ای، امیدوارم که به صورت جدی پیگیری بشه تا به هاب ترانزیت تبدیل بشیم.
  4. 6 پسندیده شده
    دو خبر مهم از روابط ایران و روسیه ۱.ایران در روسیه بندر خرید بندر ساليانكا آستاراخان يكي ازبنادر اصلي تجاري روسيه محسوب میشود، ایران ۵۳ در صد این بندر را خریده و با فعال کردن کریدور شمال به جنوب و انتقال از آذربايجان-انزلي-بندرعباس -هند، ۲۵ روز طول مسیر ترانزیت دریایی را کاهش داده است. ۲.روسیه ۱۰۰ هزار هکتار زمین به ایران داد تا ایران در زمین ها کشاورزی کند پ. ن:روابط اقتصادی با روسیه داره له سطح بی سابقه ای میرسه که امیدوارم همکاری های نظامی هم به زودی به همچین نقطه ای برسد.
  5. 5 پسندیده شده
  6. 5 پسندیده شده
    بسیار امید بخشه ، ایشالا که به مرحله اجرا هم برسه . در مورد کشت فرا سرزمینی احتمالا تاجیکستان هم در برنامه باشه چون در سالهای قبل هم پروژه مشابهی در اونجا انجام شده بود .
  7. 3 پسندیده شده
    سلام البته مربوط به زمان ماجرای ایران کنترا است و الطاف جناب ریگان
  8. 3 پسندیده شده
    سلام. بندر که کاملا واقعی است . در سفر رئیس ستاد کل و بازدیدش همه چیز رو شد. دومی اش هم که اگر اجرایی بشه عالی میشه ! بگذارید در کنار حبرهای اخیر زمین کشاورزی در ونزوئلا و نیجریه برای کشت فراسرزمینی
  9. 3 پسندیده شده
    آتش‌سوزی در پالایشگاه حیفا منابع محلی از وقوع آتش‌سوزی در پالایشگاه بندر اشغالی حیفا واقع در فلسطین اشغالی خبر دادند. بر اساس گزارش‌ها حریق در این تأسیسات از فاصله دور هم قابل مشاهده بوده و ستون بلندی از دود غلیظ، منطقه را فراگرفته است. کارخانه‌‌ای در منطقه «روحووت» (Rohvot) تل آویو به دلیل نشت ماده سمی آمونیاک، دچار حریق شده است. منابع خبری رژیم صهیونیستی می‌گویند که چندین نفر بر اثر استنشاق آمونیاک این کارخانه زخمی و راهی بیمارستان شدند. سرلشکر جعفری : ضربات ایران به اسرائیل چندبرابر شده و ادامه دارد/ صهیونیستها میزان این ضربات را به‌خوبی می‌دانند رژیم صهیونیستی و مسئولان آن بهتر می‌دانند تاکنون چه ضرباتی از جمهوری اسلامی خورده‌اند و حتی بعضی از آنها هنوز استمرار دارد و در حال ضربه خوردن از این ناحیه هستند منتها این از مظلومیت جمهوری اسلامی است که نمی‌تواند خیلی از این ضربه‌هایی را که به این رژیم وارد می‌کند بیان کند، اسم بیاورد و شرح دهد، لذا در این اقدامات چراغ خاموش بودن و محرمانه بودن آن را اکثراً حفظ می‌کند. اتفاقات مشکوک چند وقت اخیر در سرزمین های اشغالی:
  10. 2 پسندیده شده
    توازن قوای نظامی اوکراین و روسیه نیروهای اوکراینی در بخش توپخانه یک بیستم روسیه تجهیزات و در حالت کلی یک چهلم روسیه مهمات دارد همچنین نسبت نیروی انسانی اوکراینی ها در مقابل روس ها نیز نزدیک به یک دهم میباشد. این آمار مربوط به توانایی کلی ارتش‌ها میباشد درحالی که ارتش روسیه با فاکتور گرفتن نیروهای داوطلب نیرویی بین 160 الی 130 هزار نفر از ارتش خود را درگیر اوکراین کرده است و عملا بجای قدرتمندترین ارتش جهان در قامت ارتش یک کشور با توانایی های محدود وارد میدان شده است. آخرین آمار از تلفات و خسارات اوکراینی در جنگ آمار جدید منتشر شده توسط وزارت دفاع روسیه از تلفات نیروهای مسلح اوکراین بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه تلفات به شرح زیر می‌باشد: 201 فروند انواع جنگنده‌ و هواپیمای نظامی 130 فروند بالگرد نظامی 1196 فروند انواع پهپاد رزمی، انتحاری و شناسایی 338 سامانه پدافند هوایی 3525 دستگاه تانک و خودروهای زرهی رزمی 515 دستگاه سامانه های راکت‌انداز چندگانه 1933 عراده-قبضه توپ و خمپاره‌انداز 3583 دستگاه انواع نفربر و خودروهای نظامی ویژه ادامه گلوله باران کارخانجات ازوت در سورودونتسک گلوله باران توپخانه و حملات مداوم روسها به مواضع اوکراین در کارخانه ازوت سورودونتسک ادامه دارد کشته شدن نیروهای ویژه آمریکایی در اوکراین یک گروه عملیات ویژه متشکل از نیروهای جمهوری چک و آمریکا توسط نیروهای ویژه پچ O ارتش روسیه در اوکراین در جریان یک کمین کشته شدند. در این درگیری آسیبی به نیروهای روس وارد نشد. هشدار:تصاویر ممکن است برای افراد زیر هجده سال و یا دارای مشکلات روحی و قلبی مناسب نباشد. هشدار:تصاویر ممکن است برای افراد زیر هجده سال و یا دارای مشکلات روحی و قلبی مناسب نباشد.
  11. 2 پسندیده شده
    ویدئو https://www.aparat.com/v/qGFRh نبرد تانکها دردرگیریهای حومه سیورودونتسک در شرق اکراین تانکهای تی 80 روسی یک تانک و دو زرهپوش اکراینی رو شکار کرده. به نظر مابقی زرهپوشهای ارتش اکراینی مجبور به ترک میدان نبرد میشوند جان سخت جت سوخو 25 روسی که بعد از مورد هدف قرار گرفتن توسط سامانه های پدافندی اکراین با وجود آسیب شدید خود را به پایگاه رساند خسارت های اکراین تانک تی72 بی 3 سابق روسیه که توسط اکراینی ها به غنیمت گرفته شده بود -تانکهای تی 64 نفربرهای بی تی ار و بی ام پی 1خودروهای زرهی کوزاک -BDRM ,.... (تصویر یکی از تانکهای تی64 توسط خود اکرایین ها منتشر شده است) خسارتهای روسیه دو راکت انداز کاتیوشا - تانک تی 72 و 80 -دو نفربر بی ام پی 1 و2 و نفربر MLTB پهپاد زالا ساخت شرکت کلاشنیکف روسیه در شرق اکراین دو قطار زرهی روسها در نزدیکی خطوط نبرد حملات توپخانه ایی مستمر روسها بروی خندقها ارتش اکراین و تلفات وارد شده (کلیپ مذکور حدود 4 دقیقه است که بخشهای اون اون قرار داده شده) در جریان نبرد ماریوپول نیروهای اکراینی از پشت بام آپارتمانها با موشک ضد زره روسها رو مورد هدف قرار داده . روسها هم متقابلا با شناسایی مواضع اکراینی ها به مقابله می پرداختن روسها لندینگ کرافت سرنا 11770 رو که در جزیره مار توسط پهپاد بیرقدار مورد هدف قرار گرفته بود جهت تعمیر به بندر سواستوپل منتقل کرده اند. با توجه به تصاویر این کشتی از پهلو !!مورد هدف قرار گرفته است انهدام توپ خودکششی 203 م م پیون اکراین به وسیله بمب های خوشه ایی اولین نفربر هلندی YPR به غنیمت گرفته شده توسط روسها تی 84 اکراین جدیدترین مدل راکت آر پی جی 7 آرپی جی فشنگی
  12. 2 پسندیده شده
    بسم ا.... ازخاک به خاک ، از خاکستر به خاکستر تی-62 در صحنه نبرد اوکراین در 24 می سال 2022 تصاویری در رسانه های مجازی منتشر شد که نشان می داد ارتش روسیه در حال انتقال تانکهای اصلی میدان نبرد تی-62 ام / ام وی به صحنه نبرد در اوکراین بوده و همین امر نیز دستمایه ریشخند منابع اوکراینی و دنبال کنندگان آنها قرار گرفت . به اعتقاد این دسته از ناظران صحنه جنگ ، تانکهای پیشرفته روسی قربانی " جاولین مقدس" شده و روسها مجبور شدند تا فناوری های قدیمی خود را وارد صحنه نبرد کنند ، اگر این مساله نادیده انگاشته شود ، ایده استفاده از تی-62 بعنوان یک فناوری زرهی درجه2 می بایست بطور جداگانه ای مورد بررسی قرار گیرد . در این ارتباط ، کاربرد نفربرهای پیاده نظام بی ام پی-1 توسط شبه نظامیان جمهوری لوهانسک و دونتسک در میدان نبرد شهری و استفاده از آنها بعنوان توپخانه سبک متحرک !!!! تا حدودی مشاهده گردید . از سویی دیگر ، افزایش حفاظت زره پوشهای رزمی پیاده نظام در بهترین حالت ممکن ، کاری است که از اوایل دهه هفتاد قرن گذشته شروع شده و همچنان ادامه دارد . اگر این واقعیت بعنوان یک مبناء برای بررسی قرار گیرد ، ارتش روسیه هم اکنون چندین هزار تانک تی-62 را بصورت ذخیره در اختیار دارد ( برخی منابع این رقم تا را 2000 دستگاه برآورد کرده اند ) که دراینصورت ، سئوالی پیش خواهد آمد که چرا از این ذخیره برای یک نبرد فرسایشی استفاده نشود ؟!!! با روندی که هم اکنون در دونباس دنبال می شود ( 6 ژوئن 2022 ) و توسعه اراضی تصرف شده ، موضوع کنترل مناطقی که پیش از این در کنترل مهاجمان قرار گرفته ، بیش از پیش اهمیت پیدا می کند . گردان های نازی ارتش اوکراین در تیره ترین روزهای خود پس از سقوط ماریوپل ، دست از عملیات نظامی برنخواهند داشت و فعالیتهای تروریستی /پارتیزانی را در مناطقی که هم اکنون دراخیتار مهاجمان است شروع خواهند نمود . دراین میان ، تی-62 در نسخه هایی که قراراست به صحنه نبرد اعزام شود ، میتواند گردان های زرهی مجهز به تانکهای جدیدتر را از وظایف امنیتی در پشت جبهه آزاد کرده ( تی80 ، تی-72 و تی-90) و یک فناوری ساده تر را برای انجام وظایف فوق الذکر با کمترین هزینه ممکن در اختیار یگانهای عملیاتی قرار دهد . تی-62 های بهینه شده برای اوکراین براساس تصاویر منتشره ، ارتش روسیه در حال انتقال نسخه ام از تی -62 به اوکراین است که در سال 1983 معرفی گردید و بلحاظ اثربخشی رزمی می توان آن را با تی-64 ای و نمونه های اولیه تی-72 ، بجز در حوزه قدرت آتش ، مقایسه نمود . تی-62 اولین تانکی بود که به یک توپ بدون خان با کالیبر 115 م.م مسلح می شد و اگر چه بلحاظ قدرت آتش از توپ 125 م.م کارایی کمتری داشت ، اما با اضافه شدن زره های ساندویچی و صفحاتی از جنس پلی اورتان به نسخه M ارتقاء داده شد . اما مهمترین ویژگی تی-62ام ، نصب بلوک های زرهی در دوطرف محل قرارگیری توپ اصلی بود که به بعدها به " ابروهای ایلیچ " ( کنایه از ابروهای پُرپشت لئونید ایلیچ برژنف ) نیز مشهور شد . علاوه بر این ، صفحت لاستیکی به ضخامت 10 م.م نیز در دو سمت تانک نصب شد تا از شنی ها و مجموعه سامانه تعلیق حفاظت نسبی بعمل آید . دراین زمینه ، تجربه افغانستان را می توان یک نقطه عطف برای این روزآمدسازی در نظر داشت . در بخش راننده تانک ، یک زره جدید به ضخامت 20 م.م اضافه شد و پشیراننه تانک نیز تغییر نموده و گونه وی-55 یو به قدرت 850 اسب بخار جایگزین نسخه های قدیمی تر گردید و میزان سوخت نیز تا 620 لیتر افزایش پیدا نمود . دو سال بعد ، یعنی درسال 1985 نسخه تی-62 ام وی ظاهر شد و زره های اضافی روی برجک حذف و به جای آن از بلوک های سری کنتاکت بدان اضافه گردید که امروز در صحنه نبرد سوریه در حال عملیات است . علاوه براین ، قسمتهای جانبی این تانک نیز از حفاظت دینامکی بهره می برد ولی در مجموع ، جزئیات مربوط به این نمونه شامل تغییر مجدد پیشرانه به نسخه وی-46-5ام با ظرفیت 690 لیتر سوخت بود که روی تعداد مشخصی اعمال گردید، در حالی که نسخه تی-62دی با اضافه شدن سامانه دفاع فعال Drozd امکان مقابله با موشک های ضد زره و راکتهای آرپی جی که با سرعت 700 متر بر ثانیه به تانک نزدیک می شدند را به خدمه می داد . اما تردیدهای جدی در خصوص عملیاتی بودن این نمونه وجود دارد . این تانک در نمونه های مختلفی که تا کنون تولید شده ، در جنگهای متعددی شرکت داشته که در یک دهه اخیر شامل نبردهای افغانستان ، چچن و اوستیای جنوبی می شود . این مساله بخصوص در نبردهای قفقاز شمالی ، جایی که شبه نظامیان مسلح به موشکهای ضد زره وارد نبرد با نسخه ام شده بودند ، صادق به نظر می رسد . براساس داده های موجود ، این تانکها در میدان نبرد ، براثر اصابت موشکهای ضد زره آسیب دیدند ولی همچنان عملیاتی باقی ماندند بطوریکه در نبردهای تسخینوالی ، خدمه زرهی لشکر مکانیزه 42 گارد با تی-62ام های خود بخوبی تی-72های ارتش گرجستان را از میدان به در کرده یا منهدم نمودندکه البته از روبرو ، بلکه با اجرای کمین ، عمدتا از پهلو به زره پوشهای گُرجی حمله ور می شدند . البته ممکن است که سابقه نبرد تی-62 در میانه جنگهای اعراب و اسراییل بخاطر آورده شود که دراین مورد ، منطق خاصی قابل مشاهده نیست ، چرا که توپ 105 م.م تانکهای سنتوریون و ام-48 ارتش عبری در ارتش اوکراین موجود نیست در حالی که مورخان معتقدند که کارنامه تی-62 در برابر زرهی غربی در جنگهای اعراب و اسراییل ، نه به تانک ، بلکه سطح بسیار پایین کنترل- فرماندهی ارتش های عرب مربوط می بود . صحنه نبرد دراوکراین اگر مخاطب به یاد داشته باشد ، برای یک دوره زمانی کوتاه ، ارتش اوکراین بشدت بدنبال جذب تانکهای آلمانی لئوپارد-1 بود ، اگراین اتفاق می افتاد ، تی-62 می توانست از 3 کیلومتری مستقیم به این تانک آلمانی شلیک کند در حالی که محصول آلمانی می بایست حداقل 1.5 تا 2 کیلومتر دیگر به تی-62 روسی نزدیک می شد تا شیلک موفقی را به ثبت می رساند . با این حال ، هیچ عقل سلیمی ، تانک منسوخ شده درسال 2013 را وارد خط مقدم نبرد در اوکراین نخواهد کرد و درصورت ورود به صحنه عملیات ، نه تنها برای تامین امنیت عقبه مورد استفاده قرار می گیرد ، بلکه از آن میتوان بصورت یک اتشبار توپخانه زرهی نیز استفاده نمود . تنها نقطه ضعفی که میتوان در کاربرد این نمونه یافت ، دقت کمتر توپ بدون خان تی-62 دربرابر توپ هویتزرهای خودکششی کالیبر122 م.م است که این ضعف را می توان با کمتر کردن فاصله شلیک تاحدودی جبران نمود . علاوه براین ، در یک جنگ شهری متراکم ، تی-62 های اعزامی تا حدودی می تواند ضعف آتش خودروهای زرهی بی ام پی-1 و بی ام پی-2 را جبران کند . دراین مورد ، گرچه امکان تعمیرات این نفربرها بدلیل وفور قطعات یدکی می تواند سریعتر صورت گیرد ، اما این مساله با توجه به تعداد تی-62 های اعزامی چندان اهمیت ندارد ، تاکتیک تانک دیزانت هنوز استفاده میشود ، در حالی که حضور تی -62 به معنای آتش سنگین تر و حفاظت زرهی بهتر برای مهاجمان است . از سویی دیگر ، ارتش اوکراین ، پیاده نظام خود را به تیربارهای دی-27 جنگ دوم و ماکسیم 1910 مسلح می کند ( که البته نویسنده این سطور اطلاع ندارد که این نمایش ها ، بیشتر برای مظلوم نمایی و ایجاد فضای رسانه ای برای دریافت سلاح های پیشرفته تر است . م ) در نتیجه ارسال تانکهای پیشرفته جلوی این نیروها ، عملا هدر دادن منابع محدود محسوب می گردد . در واقع ، در محیط نبردی که راکتهای ضد زره سبک دشمن خطرناکی برای نفربرهای پیاده نظام هستند ، حضور تی -62 و برخورد یک راکت ضد زره به پیشانی تی-62 خطرچندان زیادی برای خدمه نمی بایست ایجاد کند !!!به هر ترتیب ، کاربرد تی-62 بعنوان توپخانه متحرک ، در 2 یا 3 محور از محورهای درگیری در اوکراین احتمالا مفید خواهد بود و با توجه به اینکه مشکلی در خصوص تعمیر و نگهداری تی -62 وجود نخواهد داشت و نسبت به تانکهای پیشرفته تر ، روند ساده تری را به نمایش می گذارند ، میتوان به استفاده مطلوب از آنها امیدوار بود. البته پس از حضور تی -62 ، نیروی کاربر تا حدودی می بایست در تاکتیکهای خود تجدید نظر نماید. نخستین مشکل بکارگیری تی -62 ، میزان تحرک محدود آن است در نتیجه خدمه می بایست با شرایط جدید سازگار شده و همچنین به دنبال خدمه چهارم برای تانک باشند. از سویی دیگر ، روند تعمیر و نگهداری با اضافه شدن خدمه چهارم تا حدودی کمتر شده ولی نگهداری توپ بدون خان 115 م.م دردسرهای خاص خود را دارد . میزان مقاومت تی -62 در برابر مین های ضد زره نسبتا ضعیف است و جایی که تی-72بی3 یا تی-80 بی وی ام مقاومت بهتری را به نمایش می گذارند ، تی-62 ممکن است بطور کامل نابود شود .در مجموع ، حضور تی-62 ، قطعا نقطه عطفی در نبردهای دونباس و سایر شهرهای اوکراین نخواهد بود ، اما وظیفه تامین عقبه ، پاکسازی مناطق تصرف شده و اجرای آتش پشتیبانی را می تواند بخوبی به انجام رساند . پی نوشت : 1- منبع 2-استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند.
  13. 2 پسندیده شده
    روسها ادوات وتسلیحات نظامی زیادی را بطور ذخیره نگهداری میکنن که قطعا از عهده توان فنی هزینه‌ای(انسانی و‌مالی) برای اکتیو کردنشون خارج هست! میتونن در کوتاه مدت بخصوص در بخش هوایی ما را با همونا شروع به تسلیح کنن! میگ۲۹،سوخو۲۷ و فنسر!که اتفاقا اکثرا از زمان فروپاشی شوروی گراند شدن و عمر خدمتی کمی دارن! از طرفی طرح روی زمین مانده و بدون مشتری میگ۳۵ و شرکت معظم مکویان ظرفیت بزرگی داره که خالیه و همچنین سفارش۲۴فروندی مصر هم هست که داره خاک میخوره! از لحاظی اگه دست از محافظه کاری بردارن و لایسنس و تکنولوژی به ما برسونن میتونیم یک تامین‌ کننده زنجیره تولیداتشون باشیم. حتی روسها با کمبود نیروی کار متخصص در صنایع هایتکشون روبرو هستن که با این تعداد دانش اموخته با تحصیلات عالیه میتونیم الان نیروی کار اماده براشون اعزام کنیم که هم اشتغال و در آمد و تجربه جوانای ما درست بشه و هم اونا تامین بشن والبته نیاز جامعه به مهاجرت به غرب هم به نحوی تعدیل بشه! مثل خیلی از کشورهای غربی که حساسیت برای بکارگیری نیروی کار متخصص خارجی ندارن
  14. 2 پسندیده شده
    بازار داخلی خودمان ظرفیتش رو داره نیاز نظامی ما هم هست که میتونه تا 500 فروند درخواست داشته باشیم مشکلی که ما خواهیم داشت مدیر دلسوز هست که قوانین رو کنار بزنه و هواپیما رو به تولید نهایی برسونه چون متاسفانه مدیرانی داریم که توسعه چنین هواپیمایی بر خلاف منفعتشان هست
  15. 1 پسندیده شده
  16. 1 پسندیده شده
    با سلامی گرم و دوباره به دوستان عزیز میلیتاریست. فصل نخست بخش ششم: قلمروئی برای جهادگرائی عملیات تروریستی یازده سپتامبر را می توان یکی از مهمترین مصداق های تجلی یافتن «جهانی شدن جهاد» ، پس از پایان جنگ افغانستان دانست. هم زمان با عملیات تروریستی یازده سپتامبر در نیویورک و مقر پنتاگون در واشنگتن، القاعده عملیات مشابهی را در اروپا، از جمله مادرید و لندن انجام داد. دولت جورج بوش با اعلام وضعیت جنگ اظهار کرد که آمریکا علیه تروریسم در حال جنگ است. با اینکه نیروهای ویژه آمریکایی در سال ۲۰۱۱ توانستند بن لادن را در یکی از خانه های امنش در پاکستان به قتل برسانند، اهداف اعلام شده برای حمله به افغانستان کاملا تحقق نیافت. از طرفی رویکرد کلی رسانه های آمریکایی و غربی به جای پدیده جهادگرایی، پدیده ای وسیع تر و به مراتب پیچیده تر از جهادگرایی یعنی اسلام و مسلمانان، را هدف قرار داده و آنان را به طور کلی مسئول اعمال تروریستی در سطح بین المللی دانستند. 6-15 : مسلمانان و غرب در واکنش به یازده سپتامبر جمعیت مسلمانان در اروپا به بیش از 44 میلیون نفر میرسد. اسلام هراسی (که در نوع خود «هجوم به هویت» تعریف میشود) باعث انزوای بسیاری از مسلمانانی شده که هویت خود را با اسلام تعریف می کردند و یا درصدد دفاع از این هویت بر می آمدند. اسلام هراسی از طرفی با تبعیض و محرومیت افراد از فرصت های برابر شغلی و اجتماعی و معیشتی در جامعه نیز همراه بود. از این رو بسیاری از آنان که به لحاظ هویتی در لاک دفاعی فرو رفته و بنابر تبعیض موجود در جامعه در حاشیه و بر خط فقر زندگی می کنند استعداد فراوانی برای رادیکالیزه شدن و قبول افکار افراطی دارند. کل این فرآیند پیچیده، از جوانان مسلمان که در غرب زندگی کرده و الزاما با تفاوت های پیچیده فقهی بین مکاتب مختلف اسلامی آشنا نیستند و تجربه زندگی در جوامع اسلامی را هم ندارند، طعمه آسانی برای گروه های جهادی می سازد. دولت بوش در استدلال حمله به عراق که آن را جزو حمله علیه تروریسم قلمداد کرد، دو دلیل عمده ارائه داد: نخست این که دیکتاتور عراق، صدام حسین، سلاحهای کشتار جمعی در اختیار داشته و آنها را از چشم بازرسان بین المللی پنهان کرده است. دلیل دوم این که رژیم حاکم بر عراق با القاعده در ارتباط بوده و ممکن است سلاح های کشتارجمعی اش را در اختیار تروریست ها بگذارد. دولت بوش حتی پس از اشغال عراق هیچ گاه نتوانست صحت این دو ادعا را ثابت کند. اما این تمام ماجرایی نبود که به گسترش فعالیت های تروریستی و جهادگرایی در عراق منجر شد. پس از اشغال عراق و سرنگونی صدام حسین، دولت بوش پول برمر را به عنوان فرستاده غیرنظامی آمریکا برای اداره موقت امور عراق به کار گماشت. برمر و نیروهای آمریکایی [که طبق گفته دبیرکل سابق سازمان ملل «کوفی عنان» چیز زیادی از فرهنگ جامعه و پیچیدگی های عراق نمی دانستند] ، اولویت کاری خود را در پیاده کردن سه طرح خلاصه کردند: بریمر از تشکیل دولت موقت عراقی جلوگیری کرد و خود گروهی را برای اداره این کشور تعیین کرد. سپس ارتش و نیروهای مسلح عراق را منحل کرد. و سوم فعالیت حزب بعث را که اعضای آن به بیش از 50هزار نفر می رسید ممنوع اعلام کرد. پل برمر ، گاوچرانی که بوش پسر به عنوان حاکم عراق منصوب کرد این افراد (یعنی بعثیان سابق و نظامیان رده بالا) که طی دهه ها جزو طبقه متوسط و مرفه عراق به شمار می رفتند یا کسانی که خانه ها و خانواده های پرهزینه ای را در مناطق ثروتمندی مانند الاعظمیه بغداد اداره می کردند، به یکباره و علی رغم این که حاضر به همکاری با حکام تازه وارد عراق بودند ؛ کار و درآمد خود را از دست دادند. ادامه دارد ... پ.ن : دوستانی که پسندیدند مثبت را فراموش نکنند. .
  17. 1 پسندیده شده
    بسم ا... جنگ در اوکراین – روز یکصد ونهم مسیرهای پیشروی احتمالی روسها بسمت لیسیچانسک وزارت دفاع بریتانیا در جدیدترین ارزیابی خود از سازمان رزمی ارتش روسیه در اوکراین ،براین اعتقاد قرار دارد که سرفرماندهی ارتش روسیه در حال افزایش میزان کمی سازمان رزم هنگ ها و تیپ های رزمی خود در صحنه نبرد اوکراین است و طبق آخرین داده های موجود در 12 ژوئن 2022 ، روسها در چند هفته گذشته ، زمینه های لازم برای جذب گردان سوم تاکتیکی را برای برخی از واحدهای درگیر فراهم کرده اند . به گفته این منبع بریتانیایی ، تا پیش از این هر هنگ یا تیپ روسی در حالت استاندارد خود ، دو گردان تاکتیکی را در سازمان رزمی خود در اختیار داشتند که با توجه به گستردگی صحنه نبرد برای این نیروها مشکلاتی ایجاد می گردید ، به همین منظور ، سومین گردان تاکتیکی که برای برخی از یگانها در نظر گرفته شده ، در ظاهر امر موجب افزایش توان رزم واحدهای مزبور خواهد شد ، اما به اعتقاد برخی تحلیل گران این گردان سوم ، احتمالا برای جبران کمبود نیروی واحدهای عملیاتی در نظر گرفته شده و چون اساس این گردانها روی بسیج نیروهای ذخیره بنا نهاده شده ، در طولانی مدت بر کیفیت توان رزمی یگان مادر تاثیر گذاشته و آن را کاهش خواهد داد. درواقع این گردان های جدید ، قدرت گردان های قبلی را ندارند و به احتمال بسیار زیاد تاثیر خاصی بر تغییر روند عملیات نظامی نخواهند گذاشت . تایم لاین سه ماه نبرد میان روسیه و اوکراین https://www.aparat.com/v/mnbji در نتیجه افزایش نیرویی حاصله از ورود نیروهای ذخیره را نباید زیاد دست بالا تحلیل نمود . در ادامه روند 10 روز گذشته ، رسانه های وابسته به روسیه همچنان در حال انتشار اطلاعات نادرست برای ایجاد تشویش در بین مردم غیرنظامی هستند ، بطوریکه گزارش های نشان می دهد ، کانال های تلگرامی طرفدار روسیه در 12 ژوئن 2022 شروع به انتشار دستور بسیج عمومی از سوی ستاد کل ارتش اوکراین نمودند که درآن از زنان اوکراینی خواسته شده بود با مراجعه به مراکز سربازگیری تا 31 ژوئن ، سلاح بدست گرفته و به خطوط مقدم اعزام شوند . صحنه نبرد در شرق اوکراین براساس گزارشهای موجود در بازه زمانی 13-12 ژوئن 2022 ارتش روسیه همچنان به حملات خود در داخل و حومه شهر سوردونتسک ادامه میدهد ولی تا 12 ژوئن هنوز کنترل شهر در اختیار آنها قرار ندارد . ارتش اوکراین همچنان از منطقه آزوت دفاع می کند و این در حالی است که گفته شده دو پل از سه پل موجود بر روی رودخانه سورسکی دونتس از میان رفته و پل سوم نیز زیر آتش شدید توپخانه ارتش روسیه قرار دارد . در ارتباط برخی تحلیلگران نظامی معتقدند که روسها به جای تخریب پل ها می بایست بدنبال تصرف و تامین آنها باشند چرا که یکی از مسیرهای پیشروی به جلوبواسطه تصرف این پل ها ممکن خواهد شد در حالی که عبور ازاین رودخانه به معنای بستن مسیر عقب نشینی واحدهای اوکراینی مستقردر آزوت در حداقل زمان ممکن خواهد بود ولی با توجه به اینکه عبور از رودخانه یکی از پیچیده ترین روندها در یک عملیات رزمی است ، مزیت محاصره 300 تا 400 نفر از پرسنل ارتش اوکراین در برابر تلفات احتمالی عبور از رودخانه ، چندان با هم برابری نمیکند . درواقع ، قصد روسها این است که از محورهای دیگر شامل حومه توشکیوکا و یا پوپاسنایا بسمت شمال گُوه زده و سپس لیسیچانسک را محاصره نمایند و یا از ساخل غربی سورسکی دونتس مبادرت به پیشروی نمایند تا نیازی به عبوراز رودخانه نباشد . این مساله با توجه به تلاش های ناموفق روسها در محور توشکیوکا قابل انتظار به نظر می رسد . آتشباری هویتزر سزار ارتش اوکراین https://www.aparat.com/v/HijPm اما برخلاف روزهای قبل ، در جنوب شرقی ایژیوم بسمت اسلاویانسک ، 12 ژوئن روز خوبی برای ارتش روسیه بود . در این روز ، واحدهای شبه نظامی جمهوری دونتسک کنترل بوهورودیچین ، شهرکی در منطقه مرزی میان خارکف و دونتسک را بدست گرفتند که در حدود 20 کیلومتری شمال غربی اسلاویانسک است ،اما تلاش برای پیشروی در دووهنکه ، دولینا ، مازیناویکا که همگی بین ایژیوم و اسلاویانسک قرار دارند ، موفق نبوده و درگیری در آنها ادامه دارد . در محور باخموت ، حملات زمینی و توپخانه ای ارتش روسیه ادامه پیدا نمود و طبق داده های موجود منابع محلی ، تلاش روسها برای تصرف وروبیوکا و میکولایوکا همچنان ناموفق بوده . این دوشهر درست در امتداد بزرگراه باخموت- لیسیسچانسک قرار دارد . علیرغم این عدم موفقیت ، روند عملیات همچنان ادامه دارد . صحنه نبرد در خارکف گلوله باران شهر خارکف با هدف عقب زدن نیروهای اوکراینی در شمال شرقی این شهر ادامه دارد و براساس ادعای ستاد کل ارتش اوکراین ، پیشروی روسها در استارچیتا و روبیژن ( بسمت خارکف و نه لوهانسک ) همچنان با عدم موفقیت روبروست که این امر نشان میدهد ، روسها در حال اعمال فشار بیشتر به منظور عقب راندن ارتش اوکراین به جنوب غربی خط تماس فعلی هستند . استراحت در میدان نبرد ارتش اوکراین صحنه نبرد در جنوب اوکراین دوازدهم ژوئن 2022 در جنوب اوکراین ، شاهد روند تثبیت خطوط دفاعی ارتش روسیه و ادامه گلوله باران توپخانه ای بود . براساس داده های اداره اطلاعات نظامی ارتش اوکراین در زاوپوروژنیه ، تمرکز روسها در جنوب اوکراین در حال حاضر در امتدا خط واسیلیووکا – اوریخیوف- هولیاپول- ولیکاکوسترومکا در شمال شرقی این استان قرار دارد . علاوه براین آتش توپخانه روسها نیز بر شهر زاپوروژینه ، حومه خرسون و دنیروپتروفسک متمرکز است . در پشت خطوط درگیری در اوکراین ، عناصر چریک اوکراینی مستقر در بردیانسک و ملیتوپل با مهمات دست ساز به زیرساختهای تحت کنترل روسیه حمله بردند ،اما در عین حال ، قرارگاه عملیاتی جنوبی ارتش اوکراین اعلام نموده ، روسها در حال آماده شدن برای اجرای یکسری حملات در روز ملی روسیه در مناطق تصرف شده هستند تا ارتش اوکراین را به هدف قرار دادن غیرنظامیان متهم کنند . در حوزه مدنی ، دنیس پوشیلین ، رئیس جمهوری خودخوانده دونتسک در دیداری با فرماندار لنینگراد ، همکاری میان این استان ثروتمند روسیه با دوشهر یانیکوو و وهلدار را اعلام نمود تا برای بازسازی آن اقدام شود . پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. منبع1
  18. 1 پسندیده شده
    « کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا طرح موسوم به متوقف کردن پهپادهای ایران را تصویب کرد» برای بسیاری از ما خبر عجیبی نیست. ولی تاسف که نه! به طرز کودکانه ای مبتذل و سخیف و خنده آور هست که هنوز برخی سلبریستهای سیاسی هم حتی نه (حتی اونایی که در گذشته حداقلی از اعتبار سیاسی و رزنامه نگاری جدی را داشتند) بلکه اونهایی که اسم خودشون را سیاستمدار و استراتژیست و استخوان خردکرده و بین الملل فهمیده(!) گذاشتند، اعتقاد دارند که آمریکا حق داره نگران موشک های ایران باشه با توجیه رسواشده اینکه ممکنه ازشون برای حمل کلاهک استفاده بشه و پس ما باید این درخواست منطقی! آمریکا را لبیک بگیم در برچیدن و بار زدن موشکهامون و محدودیت ها و .... حالا هم البته احتمالا این جمعیت مجذوب و مرعوب غرب و دستاوردهای پرسروصدای تبلیغی و تبیینیش! (این را حتما به عنوان برچسب عنوان نمیکنم چون برچسب زنی را اصولا غیراخلاقی و برای فرار از بحث میدونم و به معنای خود واژگان عنوان میکنم) عنوان خواهند کرد که اولا: اصولا غرب هر چیز میگه حق داره و حتما پهپادهای ما مشکلی دارند که باید محدود بشند و ثانیا از کجا معلوم پس فردا کلاهک اتمی حمل نکنند؟! البته که این را نهایتا تا تیر کلت و کلاش هم میتونند امتداد بدند! وضعیت فعلی جهان این هست. به همین عریانی اکراین چون در جبهه منافع ما هست تا خرتناق با اسلحه و موشک و بمب پر میکنیم بقیه اگر در حوزه منافع ما نباشند نباید حتی سنگ برای دفاع از خودشون داشته باشند. سنگ که شوخی است! نباید حتی جان! داشته باشند برای زندگی روی زمینی که ما برای خودمون میدونیمش! و هنوز عده ای به این شوخی باور دارند گفتمان! جهان گفتمان همزیستی باهم هست نه منافع قبیله ای و قبیله ها هم نه بر اساس بدویت کاملا وحشیانه ی حتی دون تر از حیوانی که انسانیت و اخلاق شکل گرفته! پ ن: جالبه اینها با پهپاد انواع جنایت ها را علیه غیرنظامیان و البته ژنرال ایرانی انجام دادند و حالا در طرح دو عضو سنا چنان مدعی ضرر! حملات پهپادی ایران شدند که گویا قرن هاست با پهپاد و استفاده از اون (تازه ضد غیرنظامیان اکثرا) بیگانه هستند. پ ن2: طرح فقط اقدامات تحریمی ضد تولید و شرکتها و افراد نیست که همین حالا هم وجود داره. بلکه شامل اتهامات و اقدامات بعد هرگونه حمله پهپادی میشه. حالا عده ای ابور داریم که یک توافق برجام سایه تحریمها را برای همیشه از سر ایران دور میکنه. هنوز برجام را احیا نکرده صدها میدان مین برای اوار کردن انواع تحریمها و حتی اقدام نظامی را مهیا کردند! پ ن3: جالبه معمولا لوایح سناتورهای مشهور! امریکایی و عاشق اسراییل زمانی مطرح میشه که قبلش معشوق همیشگیشون چند اقدام شامل ترور و خرابکاری ضد موضوع اون لوایح انجام داده. هم در مقام متجاوز هستند و هم در مقام قربانی!!
  19. 1 پسندیده شده
    تصویر ماهواره ای آزمایش موتور موشک در مجتمع خجیر به نظر می رسد این موتور قدرتمندترین موتور سوخت مایع ایران که آزمایش شده باشد که با توجه به بزرگی رد آن برای موشک های ماهواره بر یا موشک قاره پیما و یا موشک میان برد به کار می رود.
  20. 1 پسندیده شده
    در 4 روز گذشته بیشترین فشار روسها در مناطق اطراف شهرک لیمان وشهر سیوردونتسک بوده است مستعطیلهای سبز رنگ مناطقی هستن که بر بر گفته منابع روسی وبرخی از منابع اکراینی یا توسط روسها تصرف شده ویا ارتش اکراین از این مناطق عقب کشیده است برخی از اخبار نظامی به نقل از رسانه های اکراینی ارتش اکراین دستور ایجاد خطوط پدافندی در شهرهای مثل نیکولاف زاپروژیا وکریفی را بر اساس تجربیات درگیری ماریوپول وخارکف صادر کرده است بر این اساس استقرار گروههای خمپاره انداز وتوپخانه متحرک در راس این تصمیمات است . روسها بطور جد برای ایجاد چندین پاکت کوچک جهت محاصره و تسلیم نیروهای اکراین در شرق تلاش میکنند . ستاد مشترک با توجه به تجربه تلخ ماریوپول از یک سو در تلاش است از محاصره این مناطق جلوگیری کند از سوی دیگر هرگونه عقب نشینی از این مناطق باعث سقوط دمینو وار مناطق دیگر خواهد شد و مدافعین اکراینی در مناطق دیگر با احساس خط محاصره سریع مناطق خود را تخلیه خواهند کرد. حتی ناتو به اکراین توصیه کرده است در صورت احساس خطر یک عقب نشینی سراسری از دونباس به منظور تشکیل خطوط پدافندی خارکف- پولتاوا- دینپیرو و زاپورزایا صورت گیرد در شهر سیورودونتسک ارتش اکراین بر چلوگیری از محاصره 2 هزار سرباز خود خواستار عقب نشینی از برخی مناطق شده است تاکتیک کلی اکراین حفظ دونباس است تا با سیل کمک های ارسالی از غرب و بسیج نیروها حملات خود را از جنوب (خرسون ) آغاز کند (اولین موج حملات خب با شکست مواجه شد چون طول خطوط درگیری کم است آتش روسها بشدت از مهاجمین تلفات گرفت) روسها 15 هزار سرباز را که بیش از این در ماریوپول بوده اند به خطوط نبرد به خصوص باخموت منتقل کرده است ======================= در روز اول جنگ در حوالی کیف و رود دینپر تصاویری از سقوط یک جنگنده ناشناس منتشر شد منابع غربی سریعا اعلام کردن این هواگرد روسی بوده است اما با بیرون کشیدن این هواگرد از کف رودخانه مشخص شده است این جنگنده متعلق به اکراین و از نوع میگ29 بوده خلبان میگ هم بعد از پرش با چتر جان خود را از دست داد تا کنون اسنادی از سرنگون شدن 9 سوخو24 6 سوخو27 -11 میگ 29-10 سوخو25 و 2 آنتونف به همراه 25 بالگرد میل اکراینی در رزم هوایی ویاتوسط پدافند شکار شده اندمنتشر شده است بیشترین حجم تلفات اکراین هم مربوط به دو روز اول درگیری و همچنین حمله به جزیره مار مار برآرود شده است . کشورهای لهستان چک -اسلواکی وبلغارستان جتهای میگ 29 سوخو25 و بالگردهای میل خود را به اکراین منتقل کرده اند همچنین1۶ بالگرد میل 17 سابق افغانستان هم به اکراین ارسال ویا در حال ارسال است به نظر چه در هوا وچه در زمین اکراینی ها حجم زیادی از هواگردهای فعال خود را از دست داده باشند که مجبور به دریافت این هواگردها از کشورهای دیگر شده اند میل 17 سابق ارتش افغانستان درخدمت اکراینی ها به همراه پرواز میل های 14 و 8 اکراینی اسنادی از خلبانان کشته شده میگ 29 و سوخو24 اکراینی بیرون کشیدن دومین بالگرد میل 24 -35 روسی از رود دینپر در حوالی کیف جسد دو خلبان هم در داخل بالگرد کشف شده است کشته شدن خلبان بازنشسته روسها در11 روز پیش در درگیریهای اکراین این خلبان که دارای سوابق پراوز خوب متعددی است در روز 22 ماه می درحالی که با جنگنده سوخو 25 در حال ماموریت رزمی بود توسط موشک دوش پرتاب مورد هدف قرار گرفت . برخی منابع اعلام کردن این خلبان جز گروه واگنر بوده است سوخو24 اکراینی نجات یافته خسارتهای انسانی وتجهیزاتی اکراین نفربرهای بی تی آر بی ام پی 1 و 2 توپ دی30 - توپ خودکششی وزیدکا و سامانه پدافندی تانگوسگا که در حوالی سیو رودونتسک به طور سالم به غنیمت روسها در امده است و.......... روسها دو قایق گشتی خود را که توسط پهپادهای بیرقدار در حوالی جزیره مار هدف قرار گرفته بودن برای تعمیرات بندر سواستپول منتقل کردن انهدام دو نفربر بی ام پی1 اکراینی توسط تانکهای روسی احتمالا این نفربرها خالی از خدمه بوده اند پهاد بیرقداری که با جمع آوری حدود 6 میلیون دلار کمک مردمی در لیتوانی برای ارسال به اکراین خریرداری شده است 6 تانک ونفربر منهدم شده روسی + سامانه تانگوسگا آسیب دیده روس در حوالی خارکف (البته این تانکها ونفربرها در طول چند هفته درگیری در این منطقه شکار شده اند) اصابت موشک یاراکت به نیروگاه خورشیدی اکراینی ها شروع به فعالیت بندر ماریوپول جز اولین محموله های پهلو گرفته هم ورقهای فولادیست که نشان دهنده تلاش روسها برای راه اندازی سریع صنایع مهم فولاد این شهر است ورود تدریجی تاکتیکالها به سازمان رزم اکراین از مزایای داشتن تجهیزات حفاظتی در میدا نبرد
  21. 1 پسندیده شده
    بسم ا... جنگ در اوکراین – روز نود و نهم - صدم تابستان داغ ارتش روسیه در اوکراین !!!!!!!!!!!!!!! صحنه عملیات نظامی در دونباس باشروع ژوئن 2022 و گذشت 48 ساعت از آن ، مشخص شده که پیشروی تدریجی ارتش روسیه و شبه نظامیان دونتسک-لوهانسک در محور دونباس ادامه پیدا خواهد کرد.محور خارکف همچنان یکی از داغ ترین محورهای جنگ میان طرفین است و پس ازآنکه ارتش اوکراین موفق نشد تا ضدحملات خود را با مجبور کردن روسها به عقب نشینی کامل از خاک این کشور به اتمام برساند ، اکنون ضدحملات متقابل روسها در جریان است و در 48 ساعت اخیر ، روستاهای فدرووفکا و شستاکوو مجدد در اختیار ارتش روسیه قرار گرفته است . با توجه به پیشروی های اخیر روسها در شمال خارکف ، درگیری هم اکنون در استاری سولتوف ،اودی ، اسلاتینو ، درگاچی ، تسرکونی و الکساندورفکا دیده می شود در حالی که متقابلا ارتش اوکراین نیز در تلاش است تا با عبوراز رودخانه سورسکی دونتس در نزدیکی هوتوملیا به شبکه دفاعی ارتش روسیه در کرانه چپ رودخانه نفوذ نماید . راست : خضموک Iva-M اوکراینی در خارکف بدست ارتش روسیه افتاده چپ : BMD-4M روسی به غنمیت ارتش اوکراین در آمده یکی از فعالترین محورهای درگیری در حال حاضر ، منطقه سویاتوگورسک است که از قبل در اختیار شبه نظامیان جمهوری دونتسک بود ولی درگیری ها در نزدیکی صومعه سواتوگورسک در ساخل غربی سورسکی دونتز ادامه پیدا کرده است . با تصرف روستای یاروووایا ، واحدهای اوکراینی حاضر در سواتوگورسک از سه جهت محاصره شده اند و تا این لحظه هر گونه تلاش برای عقب نشینی با آتش متقابل روسها مواجه شده است .در سوردونتسک ، همچنان درگیری های شدید خیابانی وجود داشته و شبه نظامیان لوهانسک با یگانهای ارتش اوکراین درگیر هستند . براساس گزارشهای محلی در 72 ساعت اخیر حدود 80 درصد شهر به کنترل مهاجمان درآمده و مناطق مسکونی به تقریب پاکسازی شده ولی نقطه تجمع همه واحدهای مدافع در مجتمع صنعتی آزوت بوده که همچنان در حال مقاومت است .در محور لیسیچانسک ، خبرها حاکی از قصد ارتش روسیه برای محاصره این شهر بوده و در 24 ساعت اخیر ، تبادل آتش به نسبت سبکی در حومه این شهر دیده شده . در این محور همه جاده های دسترسی به شهر بسته است و در سمت جنوبی آن شبه نظامیان لوهانسک در حال پیشروی از توشیکووکا بسوی میرنایا دولینا هستند . نتیجه تحویل بی حساب و کتاب مهمات و سلاح از حدود 2 ماه پیش شایعاتی در مورد فروش سلاح های تحویل شده به ارتش اوکراین در بازار سیاه سلاح شنیده می شد ولی ظاهرا این مساله بتدریج در حال هویدا شدن است طیف متنوعی از سلاح ها و تجهیزات غربی برای فروش در دارک وب به معرض نمایش در آمده است در محور باخموت ، دوطرف در حال کسب آمادگی اولیه برای کنترل این شهر هستند و درگیری ها هم اکنون به بلگروفکا ، یاکولفکا و برستوویه که در امتداد جاده باخموت- لیسیچانسک قرار دارد ، دیده میشود و بر همین اساس ، ارتش اوکراین نیز در حال انتقال نیروهای کمکی به این منطقه بوده و جاده فوق الذکر را بازپس بگیرند . در همین رابطه گفته شده 1650 نفر در کنستانتینووا در غرب باخموت متمرکز شده اند و 70 دستگاه خودروی زرهی سنگین نیز در آن قرار دارد .تحلیلگران غربی در مورد عملیات نظامی روسها در اوکراین معتقدند که این پیشروی به مانند سه ماه گذشته ، همچنان سخت و پرهزینه است ولی بصورت تدریجی و آهسته ادامه دارد . سرفرماندهی روسیه در حال برنامه ریزی برای تصرف کامل سوردونتسک و لیسیچانسک بوده و با اتمام این کار ، احتمالا پایان تصرف استان لوهانسک اعلام خواهد شد ولی ادامه روند برای تصرف کامل استان دونتسک پرهزینه تر خواهد بود. این مساله پس از عبور احتمالی روسها از رودخانه سورسکی دونتس برای تکمیل محاصره سوردونتسک و لیسیچانسک برای پیشروی بسمت اسلاویانسک چالش های بیشتری را برای مهاجمان ایجاد خواهد کرد . تحلیلگران نظامی معتقدند که پیشروی روسها در محور پوپاسنایا با هدف قطع کردن جاده های تدارکاتی ارتش اوکراین در لیسیچانسک و اتصال این محور به هورلیوکا است تا امکان پشتیبانی با استفاده از خطوط ریلی برای مهاجمان فراهم شود در حوزه نیروی انسانی ، منابع اطلاعاتی غربی معتقدند که روسها همچنان با بسیج نیروی کافی و همچنین حفظ روحیه نیروهای فعلی با مشکلاتی روبرو هستند . به گفته دپارتمان اطلاعاتی ستاد کل ارتش اوکراین ، سپاه یکم ارتش جمهوری دونتسک که هم اکنون تحت فرماندهی ارتش هشتم ترکیبی روسیه قرار دارد در حال بسیج اجباری در دونتسک است . در مقابل ، تلاش روسها برای بسیج نیرو نیز بعید است تا قدرت رزمی معناداری را ایجاد کند و بیشتر باعث تشدید روحیه ضعیف فعلی خواهد شد . در این رابطه هنگ 113 جمهوری دونتسک در پیام ویدئویی مدعی شده که سربازان در خطوط مقدم بدون غذا و دارو رها شده اند و نیروهایی که بلحاظ پزشکی مشکل دارند نیز به جبهه جنگ اعزام شده اند . به گفته این دسته از تحلیلگران نظامی ، معتقدند که ارتش روسیه در حال پنهان سازی وضعیت خود در پوشش موفقیتهای نظامی بدست آمده در عملیات زمینی است تا جایی که مقامات نظامی اوکراینی معتقدند که 30 تا 40 درصد از پرسنل روسی که از اوکراین خارج می شوند ، از بازگشت خودداری نموده و فرماندهان ارتش نیز مجبورند تا یگانهای ناآماده و بی انگیزه را به جبهه روانه کنند . فراگفوت ، قهرمان برگشت به خانه پس از دریافت صدمات شدید ناشی از اصابت موشک دفاع هوایی دوش پرتاب این برای چندمین بار است که در جنگ اوکراین چنین اتفاقی رصد می شود با تمامی این اوصاف ، 3 ژوئن 2022 مصادف با یکصدمین روزعملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین نیز با تمامی فراز و نشیب های خود فرا رسید . تا حال حاضر ، واحدهای لوهانسک و دونتسک با پشتیبانی ارتش روسیه چیزی در حدود 224 شهرک از قلمرو جمهوری دونتسک را به کنترل خود درآورده اند و نبرد برای تصرف سوردونتسک و لیسیچانسک ادامه دارد . کل منطقه خرسون و بخش قابل توجهی از زاوپوروژنیه نیز هم اکنون در اختیار روسهاست . در خارکف ، ارتش روسیه مجدد در حال نزدیک شده به خارکف است و این مساله در محور شرقی این شهر جدی تر به نظر می رسد . تاچانکای جدید ارتش اوکراین هنگ 25 هوابرد اوکراین نارنجک انداز خودکار مارک-19 مود 32 هدف اصلی در این محور شهر چوگوف است و درصورتی که این منطقه تصرف شود ، امکان تهدید علیه خط ارتباطی واحدهای روسی که هم اینک بسوی اسلاویانسک و کراماتورسک در حرکت هستند ، بسیار کاهش خواهد یافت . در مجموع ، تحرکات روسها در خارکف ، با هدف تقیسم نیروی ارتش اوکراین و جلوگیری از اعزام نیروهای کمکی به دونباس شمالی است و بدلیل انتشار خبر اعزام واحدهای اوکراینی در هفته گذشته ، این ضد حملات صورت گرفته است .در کراسنی لیمان ، روسها هنوز از رودخانه عبور نکرده اند و احتمالا حملات در مقیاس بزرگ در این محور صورت نخواهد گرفت تا زمانی که کل منطقه در سمت چپ این رودخانه پاکسازی شود و همزمان سایر واحدها نیز خود را به اسلاویانسک نزدیک کنند . واحدهای اوکراینی پناه گرفته در منطقه صنعتی آزوف در حدود 48 ساعت پیش ضدحمله ای را برای عقب زدن روسها از سوردونتسک تدارک دیدند که از پشتیبانی توپخانه مستقر در لیسیچانسک حمایت می شد ولی با آتش متقابل توپخانه ارتش روسیه موفقیتی حاصل نیامد . پی نوشت : 1-استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. منبع1 منبع2 منبع3
  22. 1 پسندیده شده
    بروز رسانی خودروهای رزمی پیاده نظام BMP-2 روسی در نبرد اوکراین تصاویر جدید از اوکراین نشان میدهد نیروهای روسی مستقر در اوکراین به شکل میدانی در حال نصب یک بسته حفاظتی هستند. این بسته حفاظتی که ترکیبی از صفحات زرهی غیرفعال و زره قفسی است بر روی بدنه خودرو سوار میشود.در نسخه های BMP-2 بخش برجک نیز به یک زره قفسی مجهز خواهد شد این بسته های حفاظتی خصوصا در برابر راکت های ضد زره باعث اقزایش حفاظت خودروهای رزمی پیاده نظام BMP-2 خواهد شد. این بسته حفاظتی برای خودروهای رزمی پیاده نظام BMP-2M تولید شده بود اما به نظر میرسد با توجه به نرخ پایین بروز رسانی BMP-2M، روسها این بسته حفاظتی را بدون تغییرات در بخش تسلیحات و یا سیستم های نظارتی به شکل میدانی بر روی نسخه های BMP-2 سوار میکنند تا بقاپذیری BMP-2، خدمه و سرنشیبنان را افزایش دهند. نصب بسته حفاظتی به شکل میدانی بر روی خودروهای رزمی پیاده نظام BMP-2 روسی نمای نزدیک از بسته حفاظتی BMP-2 روسی ترکیبی از صفحات زرهی غیرفعال به علاوه زره قفسی تست های انجام شده بر روی این بسته حفاظتی نسخه ابتدایی BMP-2M با بسته حفاظتی نسخه نهایی BMP-2M با برجک رزمی Berezhok و بسته حفاظتی حضور محدود BMP-2M در نبرد اوکراین - این نسخه از BMP-2 احتمالا این بسته حفاظتی را در یافت خواهد با این تفاوت که زره قفسی بر روی برجک رزمی نصب نمیشود
  23. 1 پسندیده شده
    بله دقیقا" نکته درستی را فرمودید . در مورد روسیه هر چه در این تقابل اخیر رو به جلوتر می رویم عیان تر می شود که جنگ حاضر روابط مسکو و ناتو را دچار گسست شدید نموده است جنگی که در واقع شروع آن مذاکرات ناتو و اکراین برای عضویت و در ادامه آن الحاق کریمه به روسیه بود . تقریبا" می شود گفت این شکاف بعد از فروپاشی شوروی تبدیل به عمیق ترین بحران معاصر در روابط طرفین خواهد شد. در رابطه با اینکه کشورهای چون ایران در چنین شرایطی چه نقشی برای خود تعریف خواهند کرد ؟: اصولا" یکی از تفاوت کشورهای ابر قدرت با کشور های در حال توسعه همین است که ابرقدرتها توان و ابزار تحمیل اراده خود بر محیط پیرامونی خود را دارند . ( مانند اشغال و حمله نظامی ، تحریم اقتصادی ، گرفتن مشروعیت بین المللی برای تمام اقدامات فرا قانونیشان و ...) ولی کشور های ضعیف تر باید منتظر فرصت مناسب بمانند و با تدبیر از گسست های پیش آمده و بزنگاه های تاریخی کمال استفاده را ببرند . ( به اعتقاد بسیاری خرید های دوران مرحوم هاشمی از شوروی سابق در یکی از همین بزنگاه ها اتفاق افتاد ) بزنگاهی که شاید ما همان موقع نمیدانستیم که تا چندین سال بعد شرایط تکرار مجددش برای ما رخ نخواهد داد . هوشمندی و فرصت شناسی اصل هر سرمایه گذاری موفق هست . البته که همانطور که شما فرمودید تحریمهای ایران و روسیه مانعی بزرگ بر سر راه هرگونه چشم اندازی خواهند بود ولی باید دقت نماییم که در هیچ برحه تاریخی این دست برنامه و اقدامات بدون مانع نبوده و نخواهد بود . اگر به تجهیز ارتش ایران در زمان صفویان به تکنولوژی ساخت توپ جنگی نگاهی بیاندازیم در میابیم که هوشمندی افرادی تصمیم گیر و دلسوز از همچنین گسست های بین المللی باعث گردید که فضایی تحرک برای کشورهای چون ایران باز شود و با ورود تجهیزات جدید به خطوط مقدم ایران شاهد تغیرات شگرفی در صحنه رزم آن زمان خود شود . ولی اینکه از این پنجره فرصت ها چقدر بهره ببرید دیگر به خودتان بر میگردد ..! در زمان تجهیز و بازسازی ارتش نوین ایران توسط پهلوی اول انگلیسی ها کم خباثت نکردند و مانع نتراشیدند و همانطور هم به گواه تاریخ در نابودی این ارتش نوپا نقش اول را بر عهده داشتند. ولی شناخت این گسست ها و مرزها و فضاهایی تحرک موجب شد علی رقم مانع تراشی های ایشان ارتش نوبنیاد ایران بتواند شروع به تجهیز خود کند ( هرچند که در سرانجام کار عقیم ماند ) در واقع توانستند با رجوع کردن به سایر بازیگران و ابرقدرتهای آن دوره اهداف توسعه ای خود را دنبال کنند . بهر روی روسیه نیز هر چه جلوتر می رود در این نبرد بهتر متوجه می شود که غرب هرگذر برای آنها نمی تواند از نقش یک دشمن خارج شود . ولو اینکه مشارکت در بعضی پروژه ها ( چون همکاری در اشغال افغانستان و حمله به داعش در عراق و سوریه توسط آمریکا ) مسکو را خوشبین به این نموده بود که با فشردن یک دکمه قرمز تمام تخاصم ها ریست خواهند شد ...! ( غافل از اینکه اکثر این تخاصم ها ماهیتی است و نه تاکتیکی ...) روسیه به اعتقاد من این توان را دارد که بتواند با یک بازبینی جامعه و باز تعریف پروژه های تولیدات نظامی اش تحریم ها را حداقل در بحث صنایع نظامی دور بزند و خطوط تولیدش را همچنان روی پا نگهدارد . و البته امید علاقه مندان تیزپروازهای آسمان به ورود ناوگانی نو نوار را زنده نگه دارد . اما گذشته از مذاح وضعیت فعلی ما به گونه ای است که هر گونه ( خرید ، تولید مشترک ، سرمایه گذاری در ساخت ، مشارکت در تحقیق و توسعه و ... ) هر محصولی می تواند میمون و مبارک باشد اعم از زرهی و دریایی و ... حتی اگر شامل محصولات هوایی هم نشود ...
  24. 1 پسندیده شده
    امیر خواجه فرد معاون وزیر دفاع: ارتقاء هایی روی جنگنده ایرانی کوثر را بر اساس سه محور توسعه جنگال و اویونیک، جنگ شبکه محور با پرنده های بدون سرنشین و نصب تسلیحات دور ایستا صورت گرفته است. کابین دیجیتال جنگنده ی کوثر: پیش از کوثر، هواپیماهای سوخو ۲۲ سپاه قابلیت دریافت و ارسال اطلاعات با پرنده های بدون سرنشین را به دست آورده بودند. احتمالا در سازمان نیروی هوایی ارتش پهپاد کمان 22گزینه ای مناسب برای انجام این ماموریت مشترک با کوثر در نظر گرفته شده. برای تسلیحات دورایستا هم احتمالا کروز های زمینی و دریایی در دست مطالعه هست. بمب های دورایستای سری یاسین هم که پیش از این روی سوخو ۲۲ های سپاه و اف ۷ و اف ۴ های نهاجا نصب شده بودند می توانند گزینه ی تسلیحات دور ایستا روی کوثر باشد.
  25. 1 پسندیده شده
    یکی از مهمترین مشکلات ما بودجه است. خصوصا چنین پروژه هایی که نیاز داره همون ابتدا مبلغ قابل توجهی از کل بودجه تخصیص داده بشه و البته دولتی که اعتقاد داشته باشه به پروژه ( از اونجا که چنین پروژه هایی بلند مدت هستند متاسافانه دولتهای مختلف با تغییر دیدگاه هاشون پروژه ها را هم دستخوش تغییرات و حتی توقف میکنند ) از این نظر خصوصا با وضعیت فعلی که هنوز هم متاسفانه با روشن بودن قطعی آینده حتی ( حتی اومدن بایدن ) سیگنال مذاکره و آرزو برای خرید شاید اروپایی به چشم میخوره مشخصا دست و دل به تخصیص بودجه نمیره و از طرفی گروه های تشکیل شده علمی برای پروژه ها هم یا از هم میپاشند ( چند نفر خارج از کشور، چند نفر مشغول به یک کار دیگه، چند نفر حیران! ) یا دلسرد میشند. این وضعیت میان زمین و آسمان بودن همه پروژه های مهم ( که باید تصمیم قطعی گرفته بشه براشون ) را هم میان زمین و آسمان معلق کرده که شاید گوشه چشم و مرحمتی کنند و ما بتونیم به طور عادی تجارت کنیم ( قطعا هیچ کس نمیگه چیز بدیه ولی وقتی به شروط 12 گانه نگاهی میکنیم و از طرفی زیر پا گذاشتن هر قانون ممکنی در جهان برای به دست آوردن دل صهیونیسم! (معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختریو .... ) شکی باقی نمیمونه که تا وقتی منافع صهیونیستها تامین نشه هیچ اتفاق خارق العاده ای رخ نمیده و منافع صهیونیستها هم مشخص هست که با حتی چهار پنج برجام هم راضی نمیشند و امریکا اگر فرضا برجامی هم ببنده و در راستای منافعشون اونها تشخیصش ندند به سرنوشت برجام قبلی دچارش میکنند )