برترین های انجمن

  1. mehdipersian

    • امتیاز

      29

    • تعداد محتوا

      2,882


  2. aminor

    aminor

    VIP


    • امتیاز

      16

    • تعداد محتوا

      3,054


  3. alala

    alala

    Editorial Board


    • امتیاز

      16

    • تعداد محتوا

      5,139


  4. MR9

    MR9

    Forum Admins


    • امتیاز

      13

    • تعداد محتوا

      8,883



ارسال های محبوب

Showing content with the highest reputation on پنجشنبه, 7 اردیبهشت 1402 در همه مناطق

  1. 2 پسندیده شده
    داستان یک تانک بانی T80BVM در دهمین روز آغاز نبردها در اکراین واحدهای تیپ 128 ارتش این کشور یک تانک رها شده روسی در منطقه خارکف را با نشان خرگوش ( بانی) را به غنیمت گرفتن . این تی 80 پیشرفته ترین تانک روسی شرکت کننده در نبردهای اکراین در آن زمان بود . مدل تی 80 بی وی ام در سال 2017 به تعداد محدود به نیروی زمینی روسیه تحول داده شد اکراینی ها بلافاصله این زرهپوش سنگین وزن را به خدمت گرفتن و از ان زمان تا کنون مدعی هدف قرار دادن حدود 5 تانک و چندین خودرو وزرهپوش دیگر روسی با بانی شدن این تانک در طول خدمت زرمی خود هم یک بار با برخورد با مین دچار اسیب شد که بعد از چند روز تعمیر و دوباره وارد خدمت رزمی شد. از حدود سه هفته پیش چندین ویدئو از حملات روسها به یک تانک اکراینی در نزدیک یک پل منتشر شده است. در تصاویر اولیه به نظر میرسد این یک تی 64 اکراینی است که هدف حملات متعدد روسها قرار گرفته اما انتشار تصاویر نزدیک و واضح از این تانک دلیل حملات متعدد روسها را مشخص کرد. این تانک همان بانی مشهور و بهترین تانک اکراینی که در خدمت رزمی ارتش این کشور است . بانی در ابتدا توسط یک گلوله خمپاره انداز سنگین 240 میلی متری در نزدیک یک پل منتهی به ایستگاه راه آهن باخموت هدف قرار گرفته و آسیب میبیند . گلوله در یک متری تانک اصابت کرده و علاوه بر آسیب رساندن به بانی وسبب ایجاد یک حفره نسبتا بزرگ در مجاروت آن شده . نظامیان اکراینی در چند مرحله سعی در تعمیر تانک در همان نقطه را کرده که بارها هدف حملات توپخانه ایی روسها قرار گرفتن و آسیب ها وارده به بانی بیشتر شد حتی ارتش اکراین با یک خودرو ریکاوری سعی در انتقال بانی به پشت خطوط درگیر را داشت که این خودرو ریکاوری هم در حملات روسها منهدم شد . بعد از بی نتیجه بودن تلاش اکراینی ها برای خارج کردن بانی و شدت آسیب ها وارده نظامیان این کشور با پرتاب چندین نارنجک به داخل تانک به تمام تجهیزات داخلی ان آسیب وارد کردن تا حداقل به صورت تخریب شده در اختیار روسها قرار بگیرد . عملیات پوششی یک معبر باز کن یو 77 در جنگلهای کریمینا در پناه اتش یک بی تی ار 82 روسی خرج پرتاب خود را شلیک و بعد از انفجار نارنجک های دودزار خود را بر مخفی شدن از دید کواد کوپتر های اکراینی به آسمان پرتاب وبعد همراه با بی تی آر به عقب باز میگردند ادوات زرهی منهدم وآسیب دیده اکراینی در جنگل های کریمینا منابع اکراینی با انتشار تصاویری مدعی استفاده از بمبهای هوا سرشی جیدم در باخموت شدن اما احتمالا از راکت های هیمارس در این حمله استفاده کرده باشند تله انفجاری انسانی !!! نظامیان اکراینی در عقب نشینی های خود اقدام به کار گذاشتن تله انفجاری در زیر اجساد نظامیان کشته شده ارتش اکراین کرده . سربازان روس هم که در چند مورد با تله های انفجاری اسیب دیده اند برای بررسی جساد کشته شدگان اکراینی دقت بیشتری کرده و حتی با وصل کردن طناب ویا سیم به پیکر آنها را کشیده تا در صورت وجود تله انفجاری اسیبی وارد نشود
  2. 2 پسندیده شده
    باسلام خدمت شما مابقی جاهای کشور را نمیدانم اما در استان خوزستان با توجه به مقوله نفت ، گاز، پتروشیمی وجود نیروگاه های سیکل ترکیبی مهم و راهبردی مانند رامین وجود سدو نیروگاه های برق آبی زیاد مرز آبی ، خاکی و هوایی و سایر مولفه های ژئوپلتیک : سه تیپ زرهی 192 زرهی اهواز - 292 زرهی دزفول - 392 زرهی حمیدیه ضمن این که فرماندهی جنوب غرب نزاجا هم در اهواز مستقر هست دو پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان و اهواز دو پایگاه شکاری امیدیه و دزفول دو منطقه دریایی خرمشهر و آبادان و مابقی موارد که شاید گفتن آن صحیح نباشد مستقر هست ( البته این موارد فقط در زمینه اجا بوده و موارد سپاه جداگانه هستند ) حال همین سه تیپ فوق الذکر می بایست تقویت شوند که رویت کرار در رژه اهواز احتمالا حاکی از همین موضوع به نظر می رسد.
  3. 2 پسندیده شده
    سلام علیکم خدمت شما . تصویر مشهوری هست از ابتدای جنگ در اوکراین
  4. 2 پسندیده شده
    سلام باید نگاه به جغرافیای فلات ایران بکنیم: بهترین مکان برای زرهی و تانک مناطق صاف و بدون ناهمواری هست. همانطور که در نقشه پیدا هست باید تمرکز زرهی در ایران این مناطق باشد: 1_ اول از همه در اهواز خوزستان چون اولا منطقه ی مرزی هست و دوما جزو معدود مناطق صاف و بدون ناهمواری در ایران هست. منابع نفتی و جمعیت زیاد هم در این استان هست که محافظت از این نقطه را بسیار مهم میکند. باید یک لشکر زرهی بسیار قدرتمند در اهواز داشت. 2_ داشتن لشکر زرهی در تبریز آذربایجان اولویت دوم برای ایران هست. به علت تهدیدات همسایه ها (اقلیم کردستان، باکو و ترکیه) باید لشکر زرهی آماده و دارای امکانات کامل در آذربایجان داشته باشیم. لشکر زرهی قزوین هم برای پشتیبانی باید فعال باشد. 3_داشتن 2_3 لشکر زرهی در میانه ی کشور مثلا کرمان و اصفهان و خرم آباد برای پشتیبانی از لشکرهای مرزی 4_ داشتن لشکر زرهی قوی در نزدیکی مرز پاکستان در زاهدان اولویت بعدی هست. البته روابط خوبی با پاکستان داریم ولی با توجه به قدرت بالای زرهی پاکستان احتیاط شرط اول عقل هست! 5_ داشتن لشکر زرهی در کرمانشاه، احتمال تهدید زرهی از طرف عراق در زمان حال کم رنگ هست ولی باید در این زمینه بلند مدت فکر کرد و لشکر آماده در این مرز داشت. اگر در آینده اتفاقات خاصی بیفتد میتواند این لشکر تا اولویت دوم زرهی در ایران هم بالا بیاید. 6_ داشتن لشکر زرهی در مشهد خراسان برای تهدیدات احتمالی از طرف ترکمنستان و افغانستان. البته چون مرز طولانی وجود دارد میتوان تیپ های زرهی مستقل در بیرجند و بجنورد هم داشت. 7_ داشتن سه تیپ زرهی مستقل یکی نزدیک به دریای عمان مثلا در ایرانشهر و یکی نزدیک به خلیج فارس مثلا در شیراز و یکی نزدیک به تنگه ی هرمز مثلا در حاجی آباد . هرگونه تهاجم زمینی دشمن از این نقاط احتمال کمی دارد ولی باید آماده بود. این تیپ ها میتوانند تیپ های کمکی برای مرز پاکستان و خوزستان هم باشند. 8_داشتن سه تیپ زرهی مستقل در شمال مثلا در رشت و ساری و گرگان برای تهدیدات احتمالی از طرف کاسپین یا هجوم زرهی از طرف همسایگان _____________________________ در بیشتر موارد بالا لشکر ها و تیپ های زرهی مستقل موجود هست(البته بعضی از لشکرهای موجود فقط لشکر پیاده نظام هستند! ) و لشکرهای زرهی موجود هم تجهیزات بروز مناسب ندارند. باید با توجه به اولویتی که نوشتم تجهیزات در اختیار لشکرها قرار بگیرد. اینکه چقدر تجهیزات به هر لشکر باید داده بشود به صورت عددی نمیشود راحت گفت و بررسی تخصصی میخواهد. لشکرها و تیپ های اولویت پایین میتوانند تجهیزات قدیمی بروز شده ی ایران را هم داشته باشند.
  5. 1 پسندیده شده
    البته مواردی که ذکر شد دقیقا مشخص نیست توسط نیروهای مذکور واقعا بکار گرفته شدن و یا فقط دستاورد های صا ایران به عنوان یک زیر شاخه وزارت دفاع مطرح شده باشه و ما فقط با یک دستاورد و رسیدن به تکنولوژی طرف باشیم!!! در گذشته بسیاری از سلاح ها ساخته شد که از جمله اینها تانک کرار رو میشه نام برد. اما همه از عاقبت نسخه ابتدایی کرار رونمایی شده وزارت دفاع با نسخه تحویلی به ارتش اشناییم. در واقع باید دید آیا واقعا این تکنولوژی ها به سطح تولید انبوه و بدست نیرو میرسند یا نه! *** بسیاری عقیده دارند که ایران باید مانند کشور های غربی و ... ساختاری رو ایجاد کنه که مثلا یکی از نیروهای نظامی بیاد اعلام نیاز کنه به فلان سلاح یا فلان قابلیت اما چنین چیزی دستکم در مورد ایران درست نیست و دلایلی در این حرف هست. در ایران سطوح ستادی اکثرا بعلت گذراندن دوره های عالی نظامی بالاخره شناخت نسبی از جنگ و علی الخصوص استراتژی جنگی پیدا میکنند با این حال این نیرو ها نهایت نمی‌توانند انتقال تجربه درست انجام بدن چون نهایت نیروی محلی کاربر سلاح هست و نظر آنها به نظر دیگران خواهد چربید. نیروهای عمل کننده میدانی نهایت نقش کاربر را بازی کنند و کمی ساختار تحلیل تجربیات به کندی و جزیره ای صورت میگیره! در واقع وزارت دفاع ایران از ساختار بروز تری برای تحلیل نظامی برخوردار است. وزارت دفاع در ایران چون متولی ساخت سلاح است به علت ساختار دولتی که داره عملا با نظامیان سطوح بالا و نخبه و جوانان پای کار و دانشمندان چینش شده . افرادی که دنبال توسعه و کار درست میدیریتی و صنعتی هستند. شاید بهترین کار این هستش که فقط اعلام نیاز صورت بگیره. چون حتی در مورد روش های تست درست در سطوح نیرو جای شک شبهه زیاد است. برای مثال یک یک فرمانده محلی و یک خدمه زرهی ممکنه درک درستی از تهدیدات جدید نداشته باشه. برای مثال در مورد تانک کرار این درک وجود نداشته که چرا در عقب و جلوی تانک دوربین کار گذاشته و یا هدف از تیربار ریموت بالای تانک چه بوده و یا این درک وجود نداشته که چرا سنسور های تشخیص محیطی و حفاظتی متعدد در وزارت خانه توسعه داده شده بود برای این تانک و یا این درک وجود نداشته که بالای برجک باید مثل دیگر نقاطی زره کافی داشته باشه. خلاصه همه این ها باعث شد که یک خرید نا معقول و نازل در سطح ارتش صورت بگیره. عملا ذات خرید یک نهاد دولتی از یک نهاد دولتی دیگر بحث بر انگیز است!!!!!! بنظرم باید در حد همین درخواست سلاح به وزارت خانه خلاصه بشه و نیرو ها هیچ دستی در سلاح تحویلی نبرند و اگر نظری هست در دوران ساخت توسط کارگروهی از نیروی مدنظر توصیه بشه. شاید بهتر باشه که بجای سفارش دادن و کاغذ بازی که در جریان کارگروهی بین نیروهای نظامی با وزارت دفاع تشکیل بشه و در مورد یک تهدید خاص بحث بشه و سلاح خاص به این شکل توصیه و طراحی و تحویل نیرو بشه. و البته تحویل نتجهیزات نه بصورت سفارش بلکه بصورت تحویل تحت مدیریت همین کارگروه باشه و این بودجه تحویل و تولید سلاح کلا از دست سپاه و ارتش و ... خارج بشه و بدست این کارگروه سپرده بشه. چون عدم درک درک درست نیاز ها باعث میشه حتی به سراغ برخی سلاح ها نروند و اگر هم بروند فکر کنند کاربرد ندارد و دست و پا گیره !!!!
  6. 1 پسندیده شده
    چهره کریه و زشت و وحشتناک جنگ حتی متاثر کننده تر از یک هزارم چیزی است که امثال این ویدئو سعی میکنند نمایشش بدند ولی مسئله ای که وجود داره زشت تر و کریه تر، اینه که همین هایی که امروز اشک میریزیند سال هاست و سالهاست که کشورهای دیگه را درگیر جنگ و کشتار و درگیری میکنند و بعد به شکل تهوع آوری میشینند و سود و منافع خودشون را از این کشتار بهره میگیرند و مدام بر اتش جنایات میدمند ( با حمایت از طرف ها یا دخالت ) و دخالت خودشون را با کلمه های تکراری توجیه میکنند و سفیران مرگ میشند برای زنان و کودکان دیگر کشورها در حالیکه فرزندان و خانواده ها و مردمان کشور خودشون در رفاه حاصل از منابع مالی اون جنگ ها و درگیری ها تنها و تنها به کمبود یک لحاف پر قو یا بیشبود تفریحات بچه هاشون میگذرونند. سال هاست که یک ملت را هر روز میکشند و آواره میکنند و نه تنها براش ویدئو نمیسازند که چقدر این آوارگی و کشتار روزانه وحشتناک و دردآور هست بلکه با تحریف و دروغ ضدش را میسازند تا جنایتکار را قربانی نشون بدند، سالهاست کرور کرور در منطقه ای با ایجاد جنگ و دخالت و حمله نظامی مستقیم و کودتا ده ها ده ها بچه و زن و غیرنظامی میکشند و تازه در مقام طلبکار و مصلح! از جنگ های بیشتر و لازم!! میگند و سال هاست که هرچی از توحش و سلاح دارند دارند در نقاط دیگه ای دور از کشورها و خانواده ها و زنان و بچه های خودشون پیاده میکنند و هیچ نه دلسوزی ای دارند و نه در مذمت جنگ و تجاوز و کشتار حرف میزنند و حالا زبانشون باز شده که روی کثیف جنگ را نشون بدند؟! ( این ویدئو که تازه یک سرباز بنا به وظیفش در خط مقدم داره سربازان کشته شده و مجروح شده را جا به جا میکنه و بدیهیات جنگ و واقعیات اولیه جنگ هست، در منطقه ای که ما صحبتش را میکنیم و اینها مسببان اکثر جنگ هاش هستند زنان و بچه ها هستند و شهرها و جنایات و بعدش تجاوز و اسارت و کشتار غیرنظامیان که احتمالا لکنت و فلج بودن رسانه ای مردمان این سرزمین ها و اتفاقا تحریفات و وارونه نمایی ها و محدودیت ها و جلوگیری همان مسببان جنگ هست که تا به حال از عمق فجایع رخ داده و به تصویر کشیدنشون آدمیزاد هنوز جرات میکنه نفس بکشه و زنده باشه که اگر به تصویر کشیده میشد و آدمیزاد هم آدمیزاد بود یا از شرم یا از وحشت فجایع باید میمرد ) یکی از این نفاق و تظاهر و دورویی و تعصب و خباثت و بدذاتی شیطانی تنفرانگیز غربی ها ویدئو بتونه بسازه قطعا تاثیرگذارتر از اشک ها و درد دل های این سرباز خط مقدم جنگ خواهد بود. یک مورد سادش در اینجا اشاره شد که یک سرباز داره سربازان کشته و مجروح شده را جا به جا میکنه و از تاثر و شرایط سخت میگه، فقط نگاهی به جنگ عراق و بیش از 1 میلیون کشته از زن و بچه و شهرهای ویران شده و هزاران تجاوز و قتل و غارت ذیل اون اگر چیزی بود که میتونست همینقدر تاثیر گذار ( در صحنه ای با نمای زیبای جنگل و آثار درد روی چهره سرباز و صدای پس زمینه پرندگان و غرش وحشتناک راکت و انفجارها ) اون زمان و وقایع را به تصویر بکشه هم بیراه نبود و به شرطی که در انتهاش خبرنگار سرباز رسانه غربی نمیگفت البته این جنگ لازم! بود برای اینکه صلح! و دموکراسی!! را به این مردم هدیه بدیم! بماند سابقه خباثت ها و کودتاها و افغانستان و سوریه و حمایت ها و دخالت شون از تجزیه طلبان کشورها و جنگ های داخلی و اجتماعی و ... که همه به فاجعه ختم شدند. بماند نسل کشی های 70 ساله روزانه در سرزمینی اشغال شده و حمایت های مدام پی در پی و خونسردانه همین ها از جانیانش طوریکه نماینده وقیح جنایتکاران شمع به دست در سیرک سازمان ملل شکایت میکنه که امروز بزرگداشت سربازان کشته شده ما در جنگ هاست ( وحشی های قاتل جنایتکاری که در اشغال و کشتار و تجاوز به یک سرزمین و پی در پی جنایت به درک واصل شدند ) شما حق ندارید جلسه ای تشکیل بدید که به ما بگید بالای چشمتون ابرو هست!! و التماس کنید تو را خدا کمتر بکشید و بیایید یک حداقل حقی هم برای این غارت شدگان در نظر بگیرید ( اون هم تازه بعد از کلی حمله به فلسطینی ها که بله محکومند و تروریست هستند و نباید از خودشون دفاع کنند و همه حق با اسراییل هست و باید از خودش دفاع کنه و ما همه جوره بهش حق میدیم و ... ) نه! برای ما تاثر از جنگ و ترسیم تصویر وحشتناک جنگ نیاز به خط مقدم اکراین و سرباز متاثر و غمگین و رنج دیده اکراینی نداره. برای ما شکل کریه و وحشتناک جنگ سالهاست که پیش روی چشمهامون هست. شاید نسل های تازه غربی ها ندیده باشند و حالا براشون تازگی داشته باشه چون هرچه خودشون و منتخبانشون کردند جای دیگه ای بوده کیلومترها دورتز از خونه زندگیشون، ولی ما داریم با این صحنه های مدام و تحمیل شده به خودمون و همسایه ها و مردمان نزدیک بهمون زندگی میکنیم. سرباز اکراینی خون سرباز از نفربر پاک میکنه ولی سال هاست که مرد و زن این منطقه دارند تکه های بدن متلاشی شده کودکان و زنان و مردان جوان و پیر را از در و دیوارهای شهر و محل زندگیشون جمع میکنند. تکه تکه های متلاشی شده توسط سلاح ها و بمب های چند تنی پرتاب شده همین غربی ها، گلوله هایی که به حمایت و دخالت همین ها تحویل تروریستها و نفرهای ثالث میشه و بدن ها را پاره پاره میکنه.
  7. 1 پسندیده شده
    بر سربازان خط مقدم جنگ روسیه و اوکراین چه میگذرد https://www.aparat.com/v/qZwVv مصاحبش واقعن آدم رو به فکر فرو میبره مرکز تعمیر و بازسازی توپخانه روسیه https://www.aparat.com/v/RwVB1 اصابت دو موشک ضد تانک به BMP روسی https://www.aparat.com/v/xWQXo
  8. 1 پسندیده شده
    گفت و گو با امیر رستگاری مدیرعامل صاایران امروز تمامی نیازهای نظامی کشور در حوزه‌های راداری، الکترونیک، الکترواپتیک، جنگ الکترونیک و مخابرات را به صورت کاملا بومی و با اتکا به توان متخصصان داخلی طراحی و تولید می‌کند. دستیابی به موشک های تاپ اتک چند ده کیلومتری امروز قادریم به موشکی که به سمت هدف شلیک می‌کنیم بگوییم هدف را دور بزن و از پشت سر به آن حمله کن و قادریم همزمانی رسیدن موشک‌ها به هدف را هم اندازه‌گیری کنیم. دستیابی به اویونیک نسل 5 و رادار آرایه فازی در جنگنده‌ها در حوزه رادار باید بگویم رادار آرایه فازی در نسل‌‌های 1، 2 و 3 ساخته شده و جنگنده کوثر به رادار آرایه فازی بومی مجهز شده است. جنگنده F-4 هم به رادار آرایه فازی بومی مجهز شده است. تا به امروز گروه فضایی ما 16 ماهواره ساخته است که 12 تای آن به فضا پرتاب شده است. ادامه و مصاحبه ی کامل: https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/02/05/2882538/اثر-انگشت-همه-جنگنده-های-f35-را-در-اختیار-داریم-موشک-های-ایرانی-به-سرجنگی-پیشرفته-مجهز-شدند-گفتگو-با-امیر-رستگاری
  9. 1 پسندیده شده
    با سلام فرمایش شما کاملا متین ولی من باب خرید خارجی بازهم بنده ضرورتی در این خرید نمیبینم در حالی که ما به ضرورت های دیگری نیازمندیم فی المثل ما ناو خاکی آبی نیاز داریم درست هست که مکران را عملیاتی کردیم اما فقدان ناو پشتیبانی و آموزشی مانند خارک را حس می کنیم این ناو های لجستیک مورد نیاز ما هستند هواپیمای گشت دریایی سرحال مورد نیاز ما هستند. در تائید فرمایشات دوست عزیزمان عارض بشوم خدمت شما که این ناو ها به تنهایی سیبل متحرک هستند وقتی زیر ساخت مناسب و حتی اسکله نظامی مناسب آن ها شاید تدارک دیده نشده باشدو یا طی یک ناو گروه مناسب اسکورت نشوند. زیر ساخت فراهم بشود خرید بسیار هم عالی است ضمن این که یکی از دوستان فرمودند بیشتر این ناو ها برای پشتیبانی هوایی و ایجاد چتر پدافندی هستند نمی گویم چیزی نداریم چرا در حد توان مسلح هستیم اما این تجهیز باید برای چه چیزی چتر پدافندی ایجاد کنند؟ ناو هواپیما بر؟ رزمناو؟ یا قایق های تندرو؟ نفس خرید خوب هست در گلوگاه های تکنولوژیک که مشکل هست خرید بشود مایه مباهات است اما خرج پول ( چه بلوکه باشد چه نباشد روزی چین یا هر کشوری مجبور به پرداخت خواهد شد ) بی تامل به نظرم کاری عبث است هرچند فرماندهان نظامی ما قطعا این موارد رو لحاظ می کنند. ضمن اینکه با توجه به ارتباط با کشور عربستان و تعاملات لازمه در اوپک به زودی نفت ما در بازار های جهانی کم کم باز خواهد گشت.
  10. 1 پسندیده شده
    بسم ا.. بخش دوم اطلاعات تلخیص شده از اسناد افشاء شده (نکته ، این تحلیل شامل طیف وسیعی از نکات می گردید ، با این وصف ، تلاش شد تا مرتبط ترین موارد به جنگ اوکراین در این متن گنجانده شود ) اگرچه تا لحظه انتشار این اسناد ( و ایضاً برگردان آن فارسی ) هیچ سازمان رسمی یا منبع دولتی ، صحت این مطالب را تایید ننموده ولی بخش قابل توجهی از تحلیلگران اطلاعاتی معتقدند که این داده ها ، می تواند به آنچه که در واقع امر از سوی سازمان های اطلاعاتی آمریکایی جمع آوری و در اختیار مقامات ذیصلاح دولتی رده بالا قرار داده می شد نزدیک باشد 1-اوکراین درصدد اجرای حملات از پیش برنامه ریزی شده به واحدهای ارتش روسیه مستقر در سوریه بود . به گزارش واشنگتن پست ، در یک سند فوق محرمانه که داده های آن از سوی منابع انسانی سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده در کشوری ناشناس ( احتمالا اوکراین .م ) جمع آوری شده ، آمده است که سازمان اطلاعات اوکراین درصدد بود که حملات برنامه ریزی شده ای را بصورت مخفیانه برعلیه واحدهای روسی مستقر در سوریه انجام دهد ولی پس از مدتی این برنامه رها گردید . به گفته این منابع ، این کار ابتدا می بایست توسط نیروهای کرد دموکراتیک سوریه پس از مسلح شدن و آموزش با بدون سرنشین های انتحاری برعلیه عناصر واگنر صورت می گرفت ، در حالی که ترکها از این تلاش آگاه بوده ولی سازمان اطلاعات ترکیه تلاش می کرد تا این حملات رابه مناطق تحت کنترل کردها محدود سازد تا از تخریب روابط با مسکو اجتناب شود . زلسنکی این برنامه ها را دسامبر 2022 متوقف نمود ولی تحلیلگران معتقدند که این برنامه می تواند احیاء شود . ( احتمالا سازمان های اطلاعاتی غربی از این طرح آگاه شده بودند و با فشار چنین طرحی را متوقف کردند ، چون اجرای این کار به معنای گسترش دامنه جنگ به مناطقی می شد که ضرورتی نداشت .م ) باخموت 2-مشاوران نظامی غربی ارتش اوکراین بخصوص ناظران نظامی آمریکایی به کیف توصیه نموده بودند که از باخموت دفاع نکند ولی کیف به این توصیه عمل ننمود . به گفته واشنگتن پست ، براساس داده های مندرج در یکی از این اسناد ، ارتش آمریکا ارزیابی بشدت تیره و تاری را از قابلیتهای ارتش اوکراین در دفاع از باخموت به کیف ارائه نمود و پیشنهاد داد تا بدون تلفات این شهر تخلیه شود ولی ظاهرا چنین توصیه ای عملی نشد . 3- براساس اطلاعات اسناد منتشر شده ، سرویس های اطلاعاتی غربی و در راس آنها ایالات متحده ، به شکل عمیقی به درون سازمان های اطلاعاتی روسیه نفوذ کرده اند تا جایی که واشنگتن پست ادعا نموده که این نفوذ در سطوح بالای فرماندهی نظامی و اطلاعاتی صورت گرفته است . طبق برخی اطلاعات ، سازمان های اطلاعاتی آمریکا موفق شده اند تا ارتباطات داخلی وزارت دفاع روسیه را رصد و به درون آن نفوذ کنند تا شیوه برنامه ریزی دفاعی روسها در اوکراین و سایر نقاطی که حضور اطلاعاتی و نظامی روسها مشهود است ، بیشتر زیر ذره بین قرار گیرد و گفته می شود بخش قابل توجهی از این اطلاعات به کیف منتقل شده است ( این مساله می تواند از چند جنبه تحلیل شود ، نخست اینکه نفوذی صورت نگرفته ، این مساله با پخش چنین اطلاعاتی توسط یک متصدی ساده امنیت شبکه ، تاحدودی همخوانی می تواند داشته باشد ، که احتمال درز عمدی با هدف تاثیر گذاری روی هدف یعنی شبهه افکنی در ساختار سیاسی – نظامی – امنیتی روسیه و ایجاد تزلزل و اختلال در کارکرد متعارف سازمان های امنیتی روسیه وجود دارد که نمونه های آن در دوره جنگ سرد و حتی قبل تر قابل بررسی است ولی اینکه واقعا چنین چیزی اتفاق افتاده باشد را نیز باید محتمل دانست ، ضمن اینکه فرضیه کمک های اطلاعاتی آمریکا به کیف برای اداره جنگ نیز با این داده ها ، تا حدودی عیان می شود .م ) 3- واحدهای عملیات ویژه ارتش روسیه در جنگ اوکراین تلفات بسیاری را متحمل شده اند . به گزارش واشنگتن پست ، ارزیابی های اولیه از برخی اسناد فاش شده نشان میدهد که بدلیل استفاده نادرست فرماندهان ارتش روسیه از واحدهای عملیات ویژه ارتش ، بخش عمده ای از سازمان رزمی این نیروها که به نوعی واحدهای نخبه ارتش روسیه نیز محسوب می شوند از میان رفته و ممکن است بازسازی ساختار این واحدها ، حداقل برای یک دهه بطول بیانجامد. به گفته تحلیلگران نظامی ، واحدهای اسپتسناز ارتش روسیه بیشتر برای اجرای ماموریت های پرخطر در عقبه دشمن از جمله بازداشت ولودیمیر زلنسکی می بایست اختصاص داده می شدند ولی به این دلیل که فرماندهان ارشد روسی مشتاقانه خواهان پیشروی بوده و به واحدهای متعارف چندان اعتقادی نداشتند ، از استانداردهای معمول عدول کرده و به واحدهای ویژه نیز دستور دادند تا بطورمستقیم وارد نبرد فرسایشی شوند . به گفته این تحلیلگران ، تلفات بالای این واحدها ، دستان مسکو را برای اجرای تاکتیکهای پیچیده در عمق دفاع ارتش اوکراین ، بطور کامل محدود کرد و این بر روی عملکرد چنین واحدهایی نیز تاثیر منفی گذاشت . 4- سرویس امنیت فدرال ، وزارت دفاع این کشور را متهم نموده که تلفات ارتش را در اوکراین کمتر از حد واقعی اعلام می کند . به نوشته نیویورک تایمز ، این سند ، اختلافات داخلی و احتمالا تنش های بین سازمانی را در روسیه به نمایش می گذارد . مقامات اطلاعاتی آمریکایی در این سند مدعی هستند که سرویس امنیت فدرال ، با سرزنش کردن وزارت دفاع به کاستی در انجام وظیفه ، مدیران این مجموعه را پنهان کردن آمار تلفات نیز متهم کرده اند و معتقدند که بی میلی مداوم مقامات نظامی در حوزه انتقال اخبار نظامی بد در زنجیره فرماندهی باعث شده تا تصمیم گیری ها چندان بر واقعیات صحنه استوار نباشد. 5- ایالات متحده با شدت بیشتری نسبت به گذشته در حال جاسوسی از متحدان خود است . به گزارش سی ان ان ، یکی از اسناد فاش شده نشان میدهد که ایالات متحده ، ارتباطات زلسنکی را با وسواس بیشتری تحت نظر داشته بطوریکه پس از رصد این اطلاعات مشخص شد که زلنسکی در اواخر فوریه 2023 پیشنهاد حمله به مناطق مهم روسیه در استان روستوف را به ارتش ارائه داد ولی بدلیل عدم وجود تسلیحات دوربرد ، زمینه لازم برای انجام آن فراهم نشد . با این حال ، پس از انتشار این داده ها ، کیف بشدت درصدد برآمد تا این اطلاعات را بی اعتبار کند تا جایی که گفته میشود انتشار این داده ها باعث گردید تا بخشی ازطرح ضدحمله بهاره کیف بطور کامل تغییر کند . 6- ارتش ایالات متحده معتقد است که ضدحمله بهاره ارتش اوکراین احتمالا دستاورد چندانی را بدنبال ندارد و حتی دریکی از این اسناد ، تردید های جدی درخصوص ادعاهای کیف برای بازپسگیری بخش های بیشتری از منطاق تصرف شده توسط روسها اعلام شده تا جایی که برخی افسران ارتش آمریکا معتقدند که حمله احتمالی کیف بدلیل فقدان تجهیزات ، مهمات و سرباز ، تنها دستاوردهای نظامی مختصری خواهد داشت و حتی آموزش ضعیف پرسنل ارتش اوکراین احتمالا پیشروی را تحت تاثیر قرارداد و تلفات را نیز تشدید خواهد نمود ( البته تحلیل کردن در این زمینه بسیار سخت هست چون اطلاعات مستند تقریبا وجود خارجی ندارد ، ولی دو احتمال را می شود تا حدودی صادق دانست که نخست این تحلیل واقعی بوده و ارتش اوکراین برخلاف های و هوی تبلیغاتی و تبلیغات در خصوص تحویل سامانه های رزمی غربی ، حال و روز چندان خوشی ندارد و دوم ، یک عملیات اطلاعاتی بسیار زیرکانه که بواسطه نشانه های میدانی تقویت شده تا روسها به مانند غافلگیری خرسون ، مجددا گرفتار تارهای فریب اطلاعاتی شوند . در این زمینه نمونه های استاندارد شده ای در دوره معاصر و قبل از آن برای بررسی وجود دارد .م ) 7- گروه واگنردرجریان یک تلاش بی سابقه درصدد بود تا بواسطه ترکیه ، تسلیحات مورد نیاز خود را خریداری نماید . به گفته تحلیلگر واشنگتن پست ، یک گزارش اطلاعاتی موجود در اسناد افشاء شده نشان میدهد که نمایندگان غیر رسمی واگنر ، تماس هایی را با دلال های سلاح ترک که برخی ازآنها وابسته به دولت نیز بوده اند ، حاصل کرده اند که این دیدارها در خاک اوکراین و جمهوری مالی صورت گرفته است و قرار براین بوده که ترکیه به شکل های مختلف ، سلاح و مهمات واگنر را تامین نماید ( عجب موجودی هست این اردوغان ... روح ماکیاولی و مونتسکیو در این آدم مجددا حلول کرده .م ) اما دولت ترکیه از اظهارنظر دراین مورد خودداری کرده ولی برخی نشانه ها حاکی از آن است که ترکها برای هردوطرف درگیر ، سلاح ومهمات را تامین می کرده است . پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. 2- ادامه دارد ....
  11. 1 پسندیده شده
    آزمایش ماشین مسلح کنترل از راه دور ارتش اوکراین https://www.aparat.com/v/vCw0E تیر بار ریمون ارتش اوکراین https://www.aparat.com/v/LhOcZ سم خالص کارتن آموزش نظامی روسها (خدااااااااااااااااااااااا برسون شهاب سنگوووووووو) https://www.aparat.com/v/Q71Lo
  12. 1 پسندیده شده
    هک همزمان ۲ هواپیمای دشمن در مرز هوایی ایران مدیرعامل شرکت صنایع الکترونیک ایران از هک دو هواپیمای جاسوسی دشمن توسط سامانه‌های جنگ الکترونیک ایرانی در نزدیکی مرزهای هوایی کشورمان خبر داد. ادامه: https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/02/04/2882811/اختصاصی-هک-همزمان-2-هواپیمای-دشمن-در-مرز-هوایی-ایران
  13. 1 پسندیده شده
    در زمینه زرهی باید نامتقارن عمل کنیم. نامتقارن نه به معنای اینکه چون توان ساخت زرهی همچون لئوپارد نداریم برویم صرفا ضد زرهی مختلف را توسعه دهیم و انواع پهپاد های سوییچ بلید و.... بسازیم. بلکه سازنده یه نوعی از زرهی متناسب با توان و بودجه خودمان باشیم. باید یک پلتفرم چند منظوره را توسعه دهیم. تانکهای ما قدیمی هستند و همینطور نفربرها و خودروهای رزمی پیاده نظام و خودروهای حامل توپخانه و خمپاره انداز شنی دار.(( چرا ما نیایم و یک شاسی ماژولار چیزی شبیه به یک تانک مرکاوا را توسعه بدهیم)). که‌ در این شاسی متناسب با کاربری آن برای بدنه آن میتواند از آلومینیوم تا فولاد استفاده کند. و بر روی این شاسی نفربر شکل و ماژولار میتوانیم انواع برجک ها و اتاق ها را سوار کنیم. و این محصولات هم از یک خانواده موتور دیزل با ساختار و گیربکس مشابه استفاده کند و سایر اجزا هم به این شکل. یعنی در واقع ما یک وسیله با اجزای مشابه با کاربری های مختلف ساخته ایم. هر چند که این وسیله نمی‌تواند عملکردی مشابه با مثلاً تانک مستقلی چون لئوپارد داشته باشد. ولی با توجه به اینکه اجزا داخلی است و کمیت تولید (انشالله) بالا باشد . این شتر گاو پلنگ (جنگ نا متقارن) ما بتواند کیفیت مهاجم را از میدان خارج کند. جهت پلتفرم چرخدار میتوانیم بر روی پلتفرم کشنده های تجاری و نظامی _ که در کشور تولید میکنیم. همانند بنز خاور و کامیون نینوا و ذوالجناح _ اتاقک زرهی مناسب سوار کنیم. همه موارد گفته شده در بالا زمانی محقق می‌شود که در کشور آلیاژ های زرهی مناسب را تولید کنیم.
  14. 1 پسندیده شده
    مسئله اینجاست که بودجه طرحهای داخلی از منابع داخلی می آید و خرید خارجی از پولهای بلوکه شده ای که صرف خرید اجناس بنجول از چین میشود. هر مقداری که بشود با این پول نفت بدون خریدار؛ اسلحه خرید. منفعت خواهد بود.
  15. 1 پسندیده شده
    سوخو 27 سومین قربانی هوایی شاهد 136 منابع روسی از سقوط یک سوخو ۲۷ اوکراینی هنگام رهگیری شاهد ۱۳۶ خبر میدهند. این سومین جنگنده ای است که هنگام رهگیری و انهدام شاهد ۱۳۶ به علت برخورد ترکش های انفجار شاهد 136 سقوط میکند.
  16. 1 پسندیده شده
    بسم الله الرحمن الرحیم دراوایل ژوئن ویدئویی از جستجوگر حرارتی یک موشک منتشر شد که یک ساختمان در اوکراین برخورد کرد . مدتی بعد خبرگزاری های روسی اعلام کردند که این تصاویر مربوط به جستجوگر موشک جدید LMUR است. برخی تسلیحات روسیه مانند Lancet و بمب های KUB و موشک های هواپرتاب KH-59M قادر هستند تصاویر جستجوگر نوری خود را به پست های فرماندهی یا خدمه هواپیما منقل کنند. اما اکثر فیلم هایی که از حملات روسیه به اهداف در اوکراین منتشر می شود توسط یک پهباد، یا سیستم هدف گیری بالگرد و یا دوربین های ثابت تصویر برداری شده اند. هرچند سعی شده نوشته های تصاویر ارائه شده تا حد ممکن تار شود اما در برخی موارد عبارت AS-BPLA در تصاویر دیده می شود AS-BPLA نام تجهیزات ارتباطی هست که برای ارتباط با موشک LMUR و یا izdeliye305 استفاده می شود. تاریخچه موشک LMUR واضح نیست . این پروژه در حدود سال 2007 به عنوان یک پروژه موشکی سبک وزن از شرکت موشک های تاکتیکی روسی (KTRV) معرفی شد. اما در سال 2009 کنار گذاشته شد. در فوریه 2011 وزارت دفاع روسیه برنامه ای با رمز Prifikis به منظور ساخت یک موشک هدایت شونده چند منظوره سبک صادر کرد بعد ها این طرح izdeliye79 نام گرفت. . این بار طرح به شرکت KBMواگذار شد. شرکت KBM طرح های موفقی مثل آتاکا و خریزانتما و اسکندر را داشته . طبق طرح izdeliye 79 موشکی تحت عنوان LUMR باید ساخته میشد و باید تا سال 2014 در خط تولید انبوه قرار می گرفت . در سال 2013 شرکت KBM توانست دسته ای از موشک ها را برای آزمایش تولید کند. اما وزارت دفاع اجازه آزمایش را نداد . در نوامبر 2014 شرکت KBM علام کرد که دیگر بر روی پروژه کار نمی کند. و در مارس 2017 راسما این پروژه توسط وزارت دفاع کنسل شد. بالگرد Mi-8MNP که ویژه FSB ساخته شده احتمالا در سال 2013 با توجه به تهدیداتی که در قفقاز در حال ایجاد بود سرویس امنیت فدرال روسیه FSB به شرکت KBM دستوری ارسال کرد برای ساخت طرح جدیدی به نام izdeliye305. سرویس امنیت فدرال روسیه به دنبال تسلیحات دوربرد و دقیقی بود که از بالگردهای Mi-8 شلیک شود . izdeliye305 همان طرح izdeliye79 بود با این تفاوت که مجهز به یک لینک دوجهته داده بود. FSB به دنبال این بود که این طرح بتواند تا آخرین لحظه اطلاعات هدف را ارسال کند و بتوانند در صورت لزوم ماموریت را کنسل کنند. همراه با طرح izdeliye305 پرتابگر ریلی APU-305 توسط شرکت Toropov Vympel ساخته شد. این پرتابگر برای نصب یک موشک LUMR در زیر بالگرد استفاده می شد. بعدا شرکت Vympel یک پرتابگر دوتایی یه نام APU-L هم توسعه داد. آزمایش موشک LMUR بر روی بالگرد Mi-8-MNP2 در سال 2015 و 2016 انجام شد. تولید سریالی این موشک بعد از تست ها آغاز شد و بر روی بالگردهایی که توسط FSB کنترل میشد نصب شد. بعد از FSB وزارت دفاع روسیه مجددا به این طرح علاقه مند شد در سال 2019 موشک LUMR بر روی بالگرد Mi-28 و سال بعد بر روی بالگرد Ka-52 نصب شد. بالگردها معمولا مجهز به 4 پرتابگر APU-305 و در صورت لود سنگین به صورت 8 موشک بر روی ریل های APU-L مسلح میشدن. ریل پرتاب دو تایی موشک ریل پرتاب تکی LUMR مخفف موشک هدایت شونده چند منظوره سبک است . هر چند کلمه سبک در نام این بالگرد وجود دارد اما وزن آن 2 برابر سنگینتر از موشک های Ataka و یا Khrizantema است در عین حال برد آن نیز 2 برابر بیشتر از این موشک ها است. این موشک دارای 4 باله صلیبی در جلو است . قسمت بعد محفظه کلاهک و سپس موتور سوخت جامد موشک است. بال های صلیبی بزرگ برای حمل و نقل تا می شوند و زمانی که موشک زیر بالگرد قرار می گرید باز می شوند. نوع آموزشی این موشک به نام izdeliye305UL فاقد کلاهک است . همچنین بال های آن کوچکتر است و غیر تاشو هستند. نمونه آموزشی موشک در قسمت جلوی این موشک یک جستجوگر تصویر ساز حرارتی 9B-7755 قرار دارد که توسط موسسه MNITI در مسکو ساخته شده است. سیستم ناوبری این موشک از یک خلبان خودکار ، یک ارتفاع سنج رادیویی و یک گیرنده ماهواره ای است . گیرنده ماهواره ای موشک از نوع BNAP-305 است که هم با GPS و هم با Glonass کار می کند. دو بال از 4 بال مجهز به آنتن های برای مبادله داده هستند. اطلاعات بسیار کمی در برابر قطعات غیر روسی استفاده شده در این موشک وجود دارد. اما برخی منابع اعلام کردند که در این موشک از منابع تغذیه تسلا الکتریک و تراشه هاس شرکت Telefilter آلمان استفاده شده است. اما احتمالا اجزا دیگری هم وجود دارد. تحریم های اعلام شده به روسیه توانایی دسترسی روسیه به این قطعات را احتمالا با مشکلات جدی مواجه کرده. در ساده ترین روش استفاده ، موشک LUMR علیه هدفی شلیک میشود که در دید خلبان وجود دارد. اپراتور در کابین بالگرد هدف را جستجوگر موشک مشاهده می کند و بعد از پرتاب موشک بالگرد می تواند دور شود در حالی که جستجوگر موشک به طور خودکار هدف را تا زمان اصابت زیر نظر دارد. در میل 28 سیستم هدایت در رادوم جلو بالگرد قرار می گیرد در Ka52M موشک به صورت بالا نصب می شود 1-پاد هدایت موشک 2- ریل پرتاب در روش دیگر موشک می تواند به هدف فراتر از میدان دید شلیک شود ، در ابتدا موشک به کمک خلبان خودکار به نزدیکی هدف می رسد در این زمان اپراتور با توجه به تصاویر دریافتی از دوربین موشک هدف مورد نظر را انتخاب می کند . و تا قبل از برخورد به هدف می شود هدف را تغییر داد. برای برقراری ارتباط موشک با بالگرد ، از سیستم AS-BPLA استفاده میشود. این تجهیزات توسط مرکز طراحی KB Luch ساخته شده . این تجهیزات ارتباط با موشک را در باند S برقرار می کنند. لینک ارتباطی بین بالگرد و موشک دارای سرعت 5.4 مگابیت در ثانیه و برد 50 کیلومتر است . در اسناد مربوط به بالگرد Mi-8MNP در کنار izdeliye305 عبارت izdeliye306 هم دیده میشود . موشک izdeliye305 دارای سر جنگی با قابلیت شدید الانفجار هست ، در صورتی که نسخه izdeliye306 احتمالا دارای کلاهک با خرج تجمعی است. تعداد 200 موشک LMUR تحویل وزارت دفاع روسیه شده و تعدا نامشخصی هم تحویل FSB شده برای همین استفاده از این موشک در اوکراین بعید نیست . موشک LMUR قیمتی در حدود 230000 دلار دارد. اما یک نکته وجود دارد. تمام ویدئو هایی که مربوط به عملکرد این موشک است توسط جستجوگر خود موشک ساخته شده .. اما تا به حال تصویری از بالگرد مجهز به این موشک منتشر نشده . احتمالا این موشک فقط در اوکراین توسط FSB استفاده میشود و FSB حاضر نیست تصاویر بالگرد های خود را که به این موشک مجهز هستند را منتشر کند. یک احتمال دیگه هم وجود دارد. در حدود 5 سال قبل یک کار تحقیقی به نام رمز بایکال وجود داشت که موشک LUMR برای استفاده روی یک خودروی زرهی اصلاح شود. ممکن است برخی از این وسایل به صورت آزمایشی در اوکراین مستقر باشند. هر چند که در خیلی از ویدوئو ها به وضوح شلیک موشک هوا پرتاب را نشان می دهد. موشک LMUR یک برنامه مهم برای ارتش روسیه جهت جبران عقب ماندگی در توسعه موشک های ضد زره هواپرتاب از غرب هست . و احتمالا در آینده چه در اوکراین و چه در نقاط دیگر به طور گسترده استفاده خواهد شد. LMUR missile configuration: 1 – thermal imaging seeker; 2 – autopilot; 3 – satellite navigation receiver; 4 – split control fins; 5 – warhead; 6 – rocket motor; 7 – folded wing; 8 – data link antenna. مدل ها 1-izdeliye79 : مدل اولیه که توسط وزارت دفاع پیشنهاد شد اما هرگز آزمایش نشد و به تولید نرسید. 2- izdeliye305: نسخه ای که برای FSB ساخته شده و مجهز به لینک داده دوطرفه هست. 3-izdeliye305UL: نسخه آموزی با بالهای کوچک و بدون سر جنگی. 4-isdeliye305-E نوع صادراتی 5-izdeliye306:نوع نامشخص مجهز به کلاهک تجمعی تا نوامبر 2022 با توجه به تصاویر منتشر شده این موشک تلفات زیر را به اوکراین وارد کرد: 5 خودرو زرهی 2 خودرو سنگین حمل و نقل 6 پل 43 ساختمان مشخصات وزن 105 کیلوگرم طول 1.945 متر قطر 200 میلی متر موتور : سوخت جامد برد : 14.5 کیلومتر ارتفاع پرواز: 100 تا 600 متر سرعت: 245 متر بر ثانیه منبع1 منبع 2 منبع3
  17. 1 پسندیده شده
    دوستان توضیحات لازم رو دادن. اما در مجموع بعد از تصرف لیسیچانسک روسها درحال گسیل نیرو به خطوط درگیری برای شروع دور جدید حملات خودشون هستن در کنار اون یگانهای که در درگیریهای یک ماه اخیر شرکت داشتن برای استراحت به عقب کشیده شدن بجز گلوله باران های شدید طرفین در سه روز گذشته تنها دو روستا توسط روسها پاکسازی شده حملات مستمر روسها و خسارتهای نیروهای اکراینی که از لیسیجانسک به سمت باخموت در حال عقب نشینی بودن با جمع اوری شش میلیون دلار کمک مردمی توسط لیتوانی برای خرید یک پهپاد بیرقدار و بعد از انتقال ان به خاک این کشور در یک مراسمی آماده تحویل به مقامات آکراین شد این قدرت تبلیغاته پهپادی مثل بیرقدار که بین 50 تا 60 فروندش در جنگ سرنگون شدن به طوری که نظامیان اکراینی از عملکردش ناراضی هستن واندازه کواد کوپترهای چند هزار دلاری نتونسته به درد اکراین بخوره اینطوری باید مردم اروپا براش پول جمع کنند وبدتر از اون مقامات اکراین هستن که بجای درخواست برای پهپادهای انتحاری منتظر تحویل این دست پهپادهای هستن برتاب دقیق یک نارنجک توسط کواد کوپتر اکراینی به داخل دهلیز راننده تانک تی62 ام روسی یازده دستگاه تانک تی64 و 72 غنیمتی و یا منهدم شده اکراینی نفربرهای بی تی ار و بی ام پی و ........... چهار دستگاه خودور زرهی اکراین آزمایش پاکسازی میادین مین به وسیله کواد کوپتر چهاردستگاه تانک شکار شده روسی دو نفربر بی ام پی 3 و چهار نفربر بی ام پی 1.2 روسی غنیمتی ویا شکار شده (یک دستگاه بوسیله کواد کوپتر) صبح امروز نظامیان اکراینی سوار بر یک قایق تندرو وارد جزیره مار شده وپرچم اکراین را در این جزیره برافراشتن . ساعاتی بعد از این اتفاق رسانه های اکراین ووزارت دفاع روسیه اعلام کردن در زمان حضور نظامیان اکراینی در این جزیره جنگندهای روسی این منطقه را بمباران کرده روسها مدعی کشته وزخمی شدن این نظامیان شدن انهدام دو سامانه راکت انداز اورگان و دو توپ کششی 152 م م ارتش اکراین آزمایش میدانی تفنگ جدید ضد پهپادی (کواد ) روسها
  18. 1 پسندیده شده
    بسم ا... یوزپلنگ آلمانی در اوکراین بررسی قابلیتهای فنی و احتمال حضور سامانه دفاع هوایی ژپارد در صحنه عملیات رزمی در اوکراین پس از بحث ها و جنجال های زیادی که برسر تحویل سامانه های دفاع هوایی سنگین در آلمان ایجاد شد ، دولت این کشور براساس آخرین داده های موجود تصمیم گرفت تا در مرحله نخست ، 50 دستگاه سامانه دفاع هوایی ژپارد را در قالب بسته کمک نظامی – فنی از موجودی ذخیره شده بوندس وهر ( ارتش آلمان ) به اوکراین تحویل دهد . متن پیش رو ، بررسی خلاصه شده ای از قابلیتهای فنی ، مزیت ها و مشکلات این سیستم دفاع هوایی آلمانی محسوب می شود . وزیر دفاع فعلی آلمان - کریستینا لامبرشت طرح تامین در هفته های اخیر ، بحث و جدل های فراوانی در خصوص امکان انتقال خودروهای زرهی ذخیره شده ارتش آلمان به اوکراین در محافل سیاسی و نظامی این کشور ایجاد شده بود و نظرات مختلفی از افزایش تا قطع کمکها و همچنین نوع ومیزان سامانه های تحویلی بیان شد ، ولی نتیجه این مباحث چندان برای عموم روشن نگردید اما در چند روز اخیر ، تغییرات واضحی را می توان در سیاست آلمان مشاهده نمود .در 26 آوریل 2022 کنفرانسی از کشورهای عضو ناتو در پایگاه هوایی رامشتاین برگزار شد که بخش قابل ملاحضه ای از این کنفرانس ، به مساله کمیت و کیفیت میزان کمکهای ارسالی به اوکراین پرداخت که در جریان این جلسه ،کریستینا لامبرشت چنین بیان داشت که دولت فدرال آلمان آماده است تا با انتقال تعداد معینی از سامانه های دفاع هوایی ژپارد به اوکراین موافقت نماید . نمای بُرش خورده سامانه ژپارد ( ماکت مقیاس 1:35 شرکت تامیا- ژاپن ) براساس گزارش های موجود ، در این طرح ، 50 دستگاه از این سیستم ، از انبارها بیرون کشیده شده و پس از آماده سازی به اوکراین ارسال می شوند . اما پیش از این ، بوندس وهر طرحی را برای استفاده بهینه از ذخیره سامانه های عملیاتی خود در سر داشت ، بدین معنی که قرار بود تعداد مازاد سیستم ژپارد به شرکت Krauss-Maffei Wegmann تحویل داده شود و پس از بروزرسانی ، به کشور یا کشورهای ثالثی فروخته شود ولی در طول یک دهه گذشته ، یافتن خریدار برای همه این سامانه ها امکان پذیر نشد ولی اکنون پیشنهاد شده تا بعنوان بخشی از کمک خارجی به ارتش کیف تحویل شود . بدین ترتیب ، در 28 آوریل 2022 بوندستاگ ( مجلس آلمان ) طرحی را برای تحویل این سیستم تصویب نمود و قرار شد تا شرکت فوق الذکر با تغییر وضعیت این سامانه و عملیاتی کردن مجدد آن ، کل تعداد مصوب شده را به اوکراین تحویل دهد ولی اینکه این روند چه زمانی آغاز شده ، چه زمانی تکمیل خواهد شد و در نهایت چه وقت تحویل می شود هنوز مشخص نیست . ظاهر شدن اولین مشکلات مدت کوتاهی پس از بیانات وزیر دفاع آلمان ، مشخص شد که برنامه عملیاتی نمودن سامانه های ژپارد ، با یکسری مشکلات غیرقابل پیش بینی روبرو شده است ، تا جایی که روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف مدعی شده که موضع بی طرف یک کشور ثالث در جنگ اوکراین باعث شده تا یکسری موانع برای این طرح پدید آید .سامانه دفاع هوایی خودکششی ژپارد ، به دو قبضه توپ خودکار 35 م.م اورلیکن جی دی اف که توانایی شلیک مهمات 228×35 م.م را دارند ، مسلح می شود که چنین سامانه ای ، در سازمان رزمی ارتش اوکراین وجود ندارد در نتیجه نه تنها سامانه ژپارد می بایست مجددا بحالت رزمی درآید ، بلکه بدلیل مصرف بالای مهمات چنین سامانه ای ، می بایست حجم متنابهی مهمات نیز برای آن فراهم گردد . در این وضعیت ، ذخیره موجود بوندس وهر به تنهایی پاسخگوی نیاز اوکراین نیست و بخشی از مهمات مورد نیاز می بایست ازشرکت سازنده آن یعنی Oerlikon Contraves مستقر در سوئیس خریداری شود . به گزارش دیلی تلگراف ، چنین خریدی غیرممکن بود ، چرا که کشور سوئیس بی طرفی را خود را همچنان حفظ نموده بود و قصد نداشت محصولات خود را به با واسطه به کشوری تحویل دهد که درگیر یک جنگ گسترده شده است . با بروز این مشکل ، وزارت دفاع آلمان درصدد برآمد تا این مانع را برطرف کند ، برای همین رایزنی هایی انجام شد و ناگهان اعلام گردید که مدتها قبل موضوع مهمات حل شده است!!!! بدین صورت که 300 هزار گلوله از برزیل خریداری شد که این سامانه هم اکنون در آن کشور عملیاتی و در خدمت قرار دارد . در این مرحله ، دومین مشکل ایجاد شده ، مباحث لجستیکی بود ، چرا که مهمات خریداری شده می بایست از اقیانوس عبور کند . مشخصات فنی و سابقه رزمی سامانه دفاع هوایی خودکششی ژپارد ( Flugabwehrkanonenpanzer Gepard self-propelled anti-aircraft gun) در اوایل دهه هفتاد میلادی به منظور ایچاد چتر دفاع هوایی از واحدهای پیاده نظام و زرهی در برابر تهدیدات هوایی ارتفاع پائین توسعه یافت و در خط تولید قرار گرفت . پس از اصلاحات اولیه ، شرکت سازنده از میانه دهه هفتاد میلادی خط تولید آن را راه اندازی نمود و درسال 1976 به شکل رسمی وارد خدمت رزمی شد و بعدها با حضور چند کشور ناتو ، بهینه سازی هایی نیز بر روی آن صورت گرفت . با توجه به اهمیت وجود چنین سامانه ای در سازمان رزمی ارتش های بلوک غرب ، بوندس وهر حدود 420 دستگاه ، ارتش هلند با یکسری بهسازی های متفاوت حدود 95 دستگاه و ارتش بلژیک نیز 55 دستگاه از این سامانه دفاع هوایی را سفارش داده و در اختیار گرفتند . این سیستم ها تا سال 2012 میلادی در خدمت فعال قرار داشتند ولی بتدریج با تغییر تهدیدات و کاهش قابلیتها ، این سامانه از خدمت کنار گذاشته شد ولی این پایان کار نبود و ارتش آلمان برای ایجاد ارزش افزوده ، شروع به بازاریابی برای این سلاح نمود که درنهایت باعث شد کشورهایی نظیر برزیل ، شیلی ، اردن ، رومانی این جنگ افزار را بخدمت گیرند . علاوه براین ، در انتهای سال 2020 قراردادی برای تحویل 15 دستگاه ژپارد به همراه قطعات یدکی ، مهمات و آموزش با ارتش قطر منعقد گردید تا از آسمان این کشور در زمان برگزاری جام جهانی فوتبال !!!!!! دفاع کند !!!!!!! و درنهایت اکنون برنامه ریزی های اولیه برای ارسال 50 دستگاه به اوکراین در حال انجام است . قابلیت های فنی یوزپلنگ آلمانی سامانه ژپارد یک سیستم دفاع هوایی خودکششی برای پوشش دفاع ضد هوایی در ارتفاع پائین بشمارمی رود که بیشتر برای دفاع از مراکز تجمع پیاده نظام ، اسکورت ستون های مکانیزه و زرهی در زمان جابه جایی رزم یا مناطق استقرار آنها در نظر گرفته شده است و بسته به نیاز یا موقعیت ، می تواند به شکل مستقل یا بعنوان بخشی از یک آتشبار زیر نظر پست فرماندهی مربوطه عمل نماید . مجموعه توپ 35 م.م اورلیکن سامانه ژپارد بر روی شاسی تانک لئوپارد-1 ساخته شده که به همین دلیل تحرک بالایی را به نمایش می گذارد . این سامانه با وزن حدود 47 تن ، توانایی حرکت با سرعت 65 کیلومتر بر ساعت را در مسیرهای جاده ای دارد. بخش تسلیحاتی این سیستم ، شامل یک برجک اصلی است که تمامی متعلقات شامل دو قبضه توپ 35 م.م ، رادار و حسگرهای مربوطه روی آن نصب شده است . نسخه پایه آلمانی ، به یک دستگاه رادار باند اس با آنتن چرخان و سامانه کترل آتش باند ku است بردی برابر 15 تا 18 کیلومتر را در اختیار کاربر می گذارد ولی در نسخه های تولید شده برای ارتش هلند ، راداری با برد متفاوت ولی با ویژگی های مشابه استفاده شده است . سامانه کنترل آتش ژپارد ، به نسبت از فناوری پیشرفته ای استفاده می کند ، بطوریکه داده های بدست آمده از رادار ، سرعت سنج ها نصب شده روی سلاح و .. جمع آوری شده و هدفگیری را بصورت نمیه خودکار یا تحت کنترل کاربر قرار میدهد ، علاوه براین امکان استفاده از سامانه های بصری نیز برای خدمه فراهم آمده است .در دوطرف برجک ، دو قبضه توپ خودکار 35 م.م اورلیکن قراردارد که سرعت آتش 550 گلوله در دقیقه را تا بردی نزدیک به 5000 متر و ارتفاع 4000 متر دارد . در خشاب های داخلی این سامانه ، برای هر توپ 340 تیر گلوله شدید الانفجار ترکش شونده یا ضد زره ذخیره شده است . مشکلات احتمالی درزمان تحویل جنبه سیاسی تحویل سامانه ژپارد از سوی آلمان به ارتش کیف ، برای دولت فدرال این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ولی به اعتقاد برخی ناظران نظامی ، اهمیت فنی این رویداد به دلایل مختلف ، در سطح بسیار پائینی قابل ارزیابی به نظر می رسد .نخستین مشکل احتمالی ، کمبود پرسنل متخصص و آموزش دیده در ارتش اوکراین برای بکارگیری موثر این سامانه است . بدلیل شرقی بودن ساختار فناورانه و آموزش در ارتش کیف ، تطبیق پرسنل برای تعمیر و نگهداری شاسی تانک لئوپارد-1 نیازمند زمان مشخصی است . علاوه براین ، سازماندهی و ایجاد زیرساختهای تعمیر و نگهداری نیز مشکل دیگری است که باید بر آن غلبه شود. حوزه آموزش خدمه نیز مشکل دیگری است که به عینه وجود دارد . ژپارد ، در زمان خود ، پیچیده ترین سامانه دفاع هوایی بوندس وهر محسوب میشد و ارتش آلمان مجبور بود تا طولانی ترین دوره های آموزشی را برای تربیت خدمه حرفه ای برگزار نماید که این مساله در شرایط فعلی برای ارتش اوکراین امکان پذیر نیست و در نتیجه کاربرد موثر ( تغییر دهنده جریان بازی ) را نمیتوان از این جنگ افزار انتظار داشت .مضاف براین ، سامانه ژپارد حتی با خدمه آموزش دیده ، با توجه به تغییر تهدیدات هوایی از دهه هفتاد تا کنون ، ارزش رزمی بسیار محدودی را به نمایش خواهد گذاشت و علت بازنشستگی این سامانه در کشورهای اروپایی بخصوص آلمان ، این بود که کارشناسان بدین نتیجه رسیده بودند که قابلیتهای رزمی ژپارد توان مقابله با تهدیدات جدید را ندارد . کمک نظامی با ماهیت مشکوک با توجه به این موارد ، تحویل برنامه ریزی شده ژپارد از سوی آلمان ، به تقریب تفاوت چندانی با سایرکمکهای قبلی نخواهد داشت ،بدین معنی که سود اصلی برای آلمان خواهد بود چرا که انبارهای ارتش از تجهیزات قدیمی و منسوخ شده ، خالی شده و متقابلا ، تعهد خود را نسبت به اوکراین برای دفاع در برابر حملات روسها به نمایش گذارد ، در حالی که مزیت های احتمالی آن برای اوکراین تا حدودی مبهم بوده و باید عملکرد آن را در میدان نبرد به نظاره نشست. پی نوشت : استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. منبع1
  19. 1 پسندیده شده
    البته باید همیشه آمار را با جزییات دید. ترکیه معمولا در صنایع خودرو و قطعات فرضا اگر چیزی در حدود 20 میلیارد دلار صادرات داشته باشه در مقابل 17 میلیارد دلار هم واردات داره در همین بخش که به بحث مونتاژ و همکاری های بین المللیش خصوصا با انگلستان برمیگرده در بخش خودرو. به هر حال وضعیت ترکیه با وضعیت ما ابدا قابل مقایسه نیست. ترکیه سالهاست بواسطه ده ها مورد سیاسی از جمله یک قلم تضمین ناتو به عنوان اطمینان سرمایه گذاری فرضا ( اینکه تحریم بشه که حتی یک شرکت تولید ابنبات هم باهاش همکاری نکنه بماند!) و روابط مستمرش و از همه مهمتر اولین کشور مسلمانی که صهیونیستها را به رسمیت شناخت (پاداش این خیانت را هم قطعا اینطور گرفته و میگیره - همین حالا هم صهیونیستها چهارمین یا پنجمین رژیم مبدا واردات کشور ترکیه هستند) روابط بسیار گسترده ای با انواع و اقسام شرکتهای بزرگ صنعتی دنیا داره که از مونتاژ تا تولیدش را باعث پیشرفت شدند در یک فرایند تدریجی ولی ممتد و ادامه دار. اگر از جوگیری منظورتون برخی گفتارهای افراطی فضای مجازی است هیچ، ولی طبیعتا یک دهم شرایط ما را اگر ترکیه تجربه میکرد الان مشخص نبود وضعیتش چه بود، بماند که از 2010 تا حالا ارزش پولش تقریبا در برابر دلار تباه شده. بدون هیچ تحریم و اتفاقا با گشایش های فوق العاده به خاطر اتفاقات منطقه و تهاجمات نظامی خود ترکیه به اطراف و انواع و اقسام دزدی ها (نفت و ماشین الات و منابع کشاورزی و زمین ها و ...) و سواستفاده از همسایگان جنگ و تحریم زده و موقیعت ژئوپلوتیکی فوق العاده و باجگیریش از همه طرف ها. میشه قضاوت کرد ترکیه خوب عمل کرده یا خیر ولی قطعا وقتی شرایط ترکیه با ما یکی نبوده نمیشه در همه ابعاد و به شکل کلی ایران را با ترکیه مقایسه کرد در پیشرفت ها.
  20. 1 پسندیده شده
    سلام علیکم - دقیق اطلاع ندارم ولی یحتمل با توجه به جمع و جور بودن کل سیستم ، اپراتور باید در خودرو حضور داشته باشد
  21. 1 پسندیده شده
    نمایش تست شلیک موشک ضد زره اسپایک از روی پیکربندی اشکوش JLT براساس خبرهای منتشره ، همکاری میان دو شرکت رافائل و اشکوش برای آماده سازی خودروهای حامل ( اشکوش JLT) موشک ضد زره اسپایک نلوس (خارج از خط دید) به پایان رسید . این موشک با حداکثر بردی برابر 32 کیلومتر بدلیل استفاده از سامانه ناوبری بسیار دقیق خود قابلیت انهدام طیف وسیعی از اهداف را در اختیار دارد . با این حال تست حامل این موشک به میزبانی نیروی دریایی استونی در جزیره سارما با حضور 14 نماینده از کشورهای عوض ناتو و همچنین اعضای ارشد نیروهای مسلح استونی صورت پذیرفت . این تست آزمایشی ، شامل شلیک دو تیر موشک اسپایک نلوس از روی پرتابگرهای نصب شده بر روی خودروی اشکوش JLT بود که بسمت اهدافی خارج از خط دید دو هدف دریایی متفاوت در اندازه ها و ویژگیهای کاملا جدا روانه گردید و هر دو هدف را نیز با موفقیت منهدم نمود . به اعتقاد ناظران نظامی ، این نمایش ، قابلیتهای منحصر به فرد اسپایک نلوس را برای پاسخ به نیازمندی های چالش برانگیز دفاع از سواحل و انهدام اهداف متحرک مستقر در دریا را ارائه نمود . در واقع ، بر خلاف نسخه های هدایت شونده لیزری ، گونه هدایت اپتیکی موشک نلوس می تواند در محیط هایی با اخلال متراکم جی پی اس عمل نماید . اسپایک نلوس توانایی شناسایی بصری را یک برد قابل توجه علیه اهداف دریایی شامل شناورهای آبخاکی ، کورووت ها ،شناورهای تاکتیکی کوچک به منصه ظهور رسانده ، در حالی که بطور همزمان میتواند عناصر رزمی مهاجم شامل تانک ، خودروهای پیاده نظام ، پستهای فرماندهی خط مقدم را منهدم نماید . این موشک با مجهز شدن به یک پایگاه داده دو طرفه ، قابلیت کنترل خوبی را از زمان خارج شدن از پرتابگر تا انهدام هدف را میسر می سازد . پی نوشت : 1- بن پایه 2-استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی در انجمن میلیتاری ، براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی " منوط به ذکر دقیق منبع است . امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند .
  22. 1 پسندیده شده
    بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ اشباح شناسایی (تیزبین، بلند پرواز، کارآمد) بخش دوم مقدمه مترجم: مقاله پیش رو حاصل ترجمه و ترکیب چندین شماره از نشریه The Navigator و ترجمه بخش ­هایی از کتابچه راهنمای پروازی هواپیمای شناسایی RF-4 می­باشد و جهت گردآوری آن وقت و هزینه صرف شده است؛ لذا از مخاطبین محترم تقاضا می ­شود تنها با ذکر نام انجمن میلیتاری و نام مترجم و مولف (Cougar Bravo) اقدام به بازنشر آن نمایند. با تشکر در بخش قبل، به صورت مختصر با قابلیت های هواپیمای شناسایی RF-4 فتوفانتوم آشنا شدیم. آنچه که پیش روی شماست، گزیده ای از نحوه طراحی عملیات شناسایی از زبان ناوبر می باشد. لازم به ذکر است، برخی از تصاویر و اصطلاحات موجود در این متن از دستورالعمل AFM 55-15 (Preparation of Target Folders) به عاریت گرفته شده اند. * به نظر می رسید که هیچ گاه پایانی برایش وجود نداشته باشد. روزها یکی پس از دیگری با کلاس هایی مملو از موضوعات جدید، واژه های ناآشنا و تجهیزات جدید سپری می شدند. استادم همواره می گفت: درکی کامل از تمامی سامانه های موجود در هواپیما، برای یک هوانورد حرفه ای ضروریست. تکانی به خودم داده و با اعمال پشتکار، دوره ی نظری را پشت سر گذرانیدم. پس از آشنایی اولیه با RF-4 و دوربین هایش و نیز انجام چندین راید بر روی سیمیلاتور، بالاخره روز موعود فرا رسیده و باید اولین پرواز آموزشی خود به عنوان ناوبر را آغاز می نمودم. نخستین قدم برایم، طرح ریزی پروازی (Flight Planning) بود...* چقدر شیرین است! بالاخره دوره ی Ground را تمام کردم. در حال حاضر تمام کاری که باید انجام بدهم، دسته بندی کردن آن حجم عظیم اطلاعاتی است که در کلاس های زمینی به خوردم داده اند..! اساتید همه اش پشت سر هم این دو عبارت را تکرار می کردند: "طرح ریزی دقیق، ناوبری دقیق" از درک این عبارت عاجز بودم تا این که به فاز تجهیزات شناسایی (Camera Phase) رسیدم. به قول یکی از اساتید، آن بالا جایی برای یللی تللی کردن ندارید..! خب این اولین ماموریت آموزشی من است. بیایید ببینیم می توانم چیزی که سر کلاس ها یاد گرفتم را به یاد بیاورم یا نه!؟ اولین قدم انتخاب نقشه است. شکل 2-36 از کتاب AFM 51-40 در بر دارنده ی اطلاعات مختصری از انواع نقشه ها است. نقشه های ناوبری ONC برای ماموریت شناسایی ما مناسب نیستند. چرا که با داشتن مقیاس 1:1000000 فاقد جزئیات کافی برای پرواز در ارتفاع پست (Low-Level) هستند. نقشه های JOG با مقیاس 1:250000 جزئیات زیادی داشته و برای ماموریت ما مناسب هستند. اما باید اندازه روزنامه همشهری و کیهان، کاغذ پاره را با خودم به کابین ببرم. آن بالا جایی برای روزنامه خواندن نیست...! نقشه های TPC با مقیاس 1:500000 مناسب ترین و بهترین نقشه های ناوبری برای این پرواز هستند. جزئیات دقیق در کنار حجم مناسب (راست کار خودمونن) امروزه با توجه به پیشرفت های صورت گرفته، امکان طرح ریزی در رایانه و دریافت خروجی از چاپگر ممکن شده است. قدم بعدی، پلات کردن اهداف بر روی نقشه و مشخص نمودن مسیر است. برای هر هدف باید یک I.P. مشخص نمود. نقطه شروع یا Initial Point، آخرین Waypoint یا نقطه روشن پیش از رسیدن به هدف و انجام بمباران یا تصویربرداری است. یک نقطه کوچک، مشخص و تا حد امکان نزدیک به هدف؛ اگر بشود آن را در رادار دید که چه بهتر..! نمادهای ناوبری در این پرواز، چهار هدف برای شناسایی دارم. اولین هدف (تارگت) یک پل بر فراز رودخانه ای بزرگ است. با وجود رودخانه، یافتن پل بسیار آسان است. نقطه شروع 3.8 مایل با پل فاصله دارد. این پل، هدفی آسان برای عکاسی است. دومین هدف، یک فرودگاه واقع شده در یک دره است. این هدف در سطح دشوار تری برای عکاسی قرار دارد. تنها نقطه روشن جهت یافتن هدف، یک کوه تک و تنها در فاصله 2 مایلی آن است. بهترین راه برای رسیدن به فرودگاه، عبور از کوه و قطع کردن دره به صورت مورب است. (یارویی که این هدف رو بهم داده حتما سادیسم داشته!) سومین هدف، یک کارگاه چوب با یک نقطه شروع بلعکس است (یعنی IP در آن طرف هدف است.) متاسفانه هدف فاقد تصویر راداری است. اما پنج مایل بعد از آن، خط یال کوه به خوبی در رادار مشخص است. آخرین هدف، یک مجموعه سد و نیروگاه است که ناوبری تا آن آسان است. دریاچه پشت سد، روشن ترین نقطه برای یافتن هدف است. قدم بعد متصل نمودن اهداف به یکدیگر، مشخص نمودن نقطه های گردش، مشخص نمودن مسیر از پایگاه تا اولین I.P. و آخرین هدف و مشخص نمودن مرتفع ترین نقاط تا هدف است. مایه ی این کار یک مداد و یک پلاتر است. پس از محاسبات مربوط به سوخت و همچنین استخراج اطلاعات مورد نیاز INS، نوبت به محاسبات فتوگرافیک می رسد. تا اینجا، محاسبات ناوبری و سوخت از خجالتم درآمدند. حالا باید بدانم چه موقع دوربین ها را روشن کنم. از آن جایی که دوربین ها به صورت خودکار روشن نمی شوند، این کار بر عهده من است. بهترین راه برای مشخص نمودن زمان، استفاده از رادار و زمان سنج است. برای عکاسی هوایی، ثبت یک فریم کافی نیست. چرا که در یک تصویر هدف در مرکز ثبت شده و در تصویر دیگر، هدف در زاویه دیگر قرار گرفته؛ معمولا خدمه با تجربه 5 فریم از هر هدف ثبت می کنند. لذا به عنوان یک ناوبر مبتدی، بهتر است روی 9 شات حساب کنم. فرمول محاسبه زمان روشن نمودن دوربین (Stopwatch Time, SWT)، به صورتی که هدف در مرکز فریم وسطی (در این مورد، پنجم) قرار داشته باشد، به شرح ذیل است: متغیر TT، فاصله I.P. تا هدف به ثانیه است. متغیر N، تعداد تصاویر است (5،7،9 یا بیشتر) متغیر INT، فاصله زمانی میان دو تصویر به دهم ثانیه است. متغیر FS، تنظیمات فیوز فتوفلش است. در پرواز شناسایی روزانه، این مقدار صفر است. برای یافتن INT از فرمول ذیل بهره می گیریم (جدول تناسب که توی کلاس پنجم یاد گرفتیم): متغیر Factor، مقدار ثابتی بوده و با توجه به هر دوربین، متفاوت است. دوربین مورد استفاده ما در این ماموریت، KS-87 با لنز 6 اینچ و فاکتور 0.195 می باشد. دوربین KS-87 با سرعت زمینی 420 نات و ارتفاع 1500 پا، مقدار INTERVAL، به صورت دقیق 0.697 ثانیه می شود. با تقریب زدن (یا همان گرد کردن) 0.7 را داریم. با قرار دادن 0.7 در فرمول SWT، به عدد 27.2 ثانیه می رسیم. یعنی 27.2 ثانیه پس از گذشتن از I.P. ، باید دوربین را On کنیم. در نهایت، آماده انجام پرواز هستیم..... ادامه دارد....
  23. 1 پسندیده شده
    بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ اشباح شناسایی (تیزبین، بلند پرواز، کارآمد) بخش اول مقدمه مترجم: مقاله پیش رو حاصل ترجمه و ترکیب چندین شماره از نشریه The Navigator و ترجمه بخش ­هایی از کتابچه راهنمای پروازی هواپیمای شناسایی RF-4 می­باشد و جهت گردآوری آن وقت و هزینه صرف شده است؛ لذا از مخاطبین محترم تقاضا می ­شود تنها با ذکر نام انجمن میلیتاری و نام مترجم و مولف (Cougar Bravo) اقدام به بازنشر آن نمایند. با تشکر آزادی بخش، غارتگر و دژ پرنده؛ این­ القاب در واقع نام اسطوره­ هایی هستند که در تالار مشاهیر نیروی هوایی ایالات متحده می­ درخشند. در این تالار مشاهیر اما، عضوی کوچک خودنمایی می­کند. "شبح" اف-4 فانتوم که لقب "Just Happened" را به دوش می­کشد از موفق ترین هواپیماهای شکاری شصت سال اخیر بوده و با گذشت این مدت، هنوز هم در خدمت نیروی هوایی چندین کشور قرار دارد. در ادامه اما به عضوی خاص از خانواده اشباح خواهیم پرداخت. هواپیمای شناسایی آر اف-4 "فتوفانتوم" برترین هواپیمای شناسایی عصر خود، که هنگام پرواز در پهنه ­ی آبی آسمان هم چشم و هم تخیل را به خود معطوف می­ نمود. هواپیمای شناسایی RF-4C نیروی هوایی ایالات متحده سرنشینان این هواپیما، همانند اف-4، دو نفر هستند. یک خلبان و یک ناوبر (که بار اصلی ماموریت را بر دوش دارد.) یک بررسی کوتاه به ما نشان خواهد داد که سرنشینان این هواپیما سامانه­ هایی را به کار می­ اندازند که بسیار پیچیده و پیشرفته ­اند. یک ناوبر، هنگامی که در کابین عقب RF-4 قرار می ­گیرد، سه وظیفه را بر عهده دارد. 1- ناوبری 2- شناسایی 3- ارتباطات بیایید کمی بیشتر به موارد بالا وارد شده و ببینیم چه داریم! کابین خلبان هواپیمای RF-4C کابین ناوبر هواپیمای RF-4E سامانه ناوبری LN-12 قطعه کلیدی سامانه­های ناوبری این هواپیما، سامانه ناوبری اینرسیایی LN-12 می­­باشد. این دستگاه به غایت پیچیده، اطلاعات ارزشمندی همچون موقعیت فعلی (PP)، سمت (Heading)، سرعت زمینی (GS) و دریفت (Drift) را برای ناوبر به ارمغان می­آورد. علاوه بر این، پس از وارد نمودن اطلاعات هدف (Target)، فاصله و سمت نسب به هدف را در نمایشگر عقربه­ای سمت و فاصله (BHDI)، به ناوبر نمایش خواهد داد. رایانه ناوبری ASN-46 که بخشی از سامانه LN-12 می باشد. این رایانه در اختیار ناوبر قرار دارد. ناوبر فتوفانتوم (فرمانده ماموریت)، مسئول به کار انداختن و آپدیت نمودن سامانه ناوبری اینرسیایی (INS) است. خروجی این سامانه، اطلاعات ارزشمندی­ست که در اختیار خلبان (فرمانده هواپیما) قرار می­گیرد. سامانه ناوبری اینرسیایی از طرف دیگر، سیگنال­های پایدار سازی و سرعت زمینی را برای دوربین­ها و تجهیزات شناسایی فراهم می­آورد. مهم نیست فاصله­تا هدف چند ناتیکال مایل باشد، INS یاری دهنده خلبان و ناوبر تا رسیدن بر فراز هدف و تصویر برداری از آن خواهد بود. البته سرنشینان فتوفانتوم از یک رادار جلونگر (FLR) به نام AN/APQ-99 نیز جهت طی طریق تا هدف بهره می­گیرند. رادار جلونگر APQ-99 این رادار در مقایسه با راداری که در دماغه فانتوم­های رزمی جای خوش کرده، فشرده­تر و جمع و جور تر است، چرا که تنها وظیفه دارد به زمین بنگرد! رادار جلونگر دارای پنج Mode کاری بوده که دوتای آنها توسط خلبان و سه مورد دیگر توسط ناوبر کنترل می­شوند. حالت تعقیب عوارض (TF)، وضعیت و ارتفاع عوارض پیش رو را به خدمه نشان می­دهد. ارتفاع قابل انتخاب جهت هشدار به خدمه از 0 الی 2000 پا قابل انتخاب است. البته این حالت اطلاعات ناوبری را فراهم نمی­آورد. اما در هنگام پرواز در نواحی کوهستانی (به خصوص در شب) بسیار کاربردی است. حالت تعقیب عوارض (TF) یکی دیکر از حالت­های فوق­العاده عالی این رادار، حالت اجتناب از عوارض (TA) است که اطلاعاتی را در دو نمایشگر مجزا به خلبان و ناوبر نمایش می­دهد. خلبان در نمایشگر خود، اکوی عوارضی که از هواپیما ارتفاعشان بالاتر است را می­بیند. در همین حال ناوبر از قابلیت نقشه­برداری زمینی بهره برده و مسیر صحیح تا هدف را می­یابد. حالت اجتناب از عوارض حالت جستجوی متقاطع (CS)، دو حالت قبل را با یکدیگر ترکیب کرده و قابلیت انجام سه عمل در یک زمان را به سرنشینان می­دهد. حالت جستجوی متقاطع دو حالت نقشه برداری زمینی به نام­های Pencil و Spoil جهت ناوبری در ارتفاع پست و بالا در اختیار ناوبر هستند. علاوه بر موارد بالا، رادار جلونگر اطلاعات فاصله و انحراف نسبت به هدف را نیز فراهم می­آورد. سامانه ­های کمک­ ناوبری دیگر که در این هواپیما قرار دارند، شامل ارتفاع سنج رادیویی APN-159 و یک سامانه TACAN با قابلیت هوا به هوا (جهت انجام سوختگیری هوایی) می­شوند تجهیزات شناسایی وظیفه یک ناوبر تنها به ناوبری منحصر نبوده و باید تجهیزات و تمهیدات شناسایی (اعم از دوربین­ها و حسگرها) را به کارگیرد. دوربین­ها از اهمیت بالایی برای ناوبر برخوردار هستند و شناخت انواع آنها، لنرها و ترکیب­شان برای وی ضروری است. موقعیت دوربین ها، رادار و حسگرها در RF-4 دوربین KS-72 اولین مورد است. این دوربین می­تواند به صورت مایل، عمودی و به پهلو بر روی هواپیما نصب شود. فاصله کانونی این دوربین­ از 3 الی 18 اینچ (بسته به نوع لنز) متفاوت است. با استفاده از فتوفلش (Photo Flash)، می­توان این دوربین را جهت استفاده در شب بهینه نمود. توضیحات مترجم: در هنگام تصویر برداری در شب، امکان استفاده از حسگرهای مادون قرمز وجود دارد. اما نگاتیو این حسگرها گران قیمت بوده و وضوح (Resolution) پایین تری در مقایسه با نگاتیوهای معمول دارند. لذا با استفاده از فتوفلش امکان استفاده از دوربین­های معمول در شب وجود دارد. فتوفلش نوعی منور بوده و ظاهری شبیه به گلوله­های شات­گان دارند، اما کمی بزرگتر هستند. خشاب های فتوفلش در پشت هواپیما و پایدار ساز عمودی (Vertical Stabiliizer) دارند. موقعیت خشاب های فتوفلش تصویر برداری پانورامیک توسط دو دوربین KA-55A و KA-56A انجام می­شود؛ که اولین از ارتفاع 30000 پا به بالا و دومی ارتفاع پست و متوسط را تصویر برداری می­نماید. تصویری که توسط دوربین پانورامیک KA-56A در عملیات شناسایی Post Strike پالایشگاه کرکوک ثبت شده است. علاوه بر این دوربین­ها، دو حسگر مادون قرمز و راداری در فتوفانتوم قرار داده شده است. حسگر مادون قرمز AAS-18 توانایی شناسایی در روز و شب را داشته و با وجود Passive بودن، امکان شناسایی آن توسط دشمن وجود ندارد. رادار پهلونگر APQ-102، حسگر دیگر این هواپیماست که تصاویر راداری با وضوح بالا از هدف ثبت نموده و آن را در قالب تصویر ارائه می­نماید. این حسگر در تمامی شرایط آب و هوایی قابل استفاده است. تنها عیب این حسگر، ساطع نمودن امواج در طیف الکترومغنایس و امکان کشف توسط واحدهای شنود الکترونیک دشمن است. عملکرد رادار پهلونگر در ارتفاعات پست و بالا جهت برقراری ارتباط رادیویی، این هواپیما به رادیوی UHF و HF مجهز است. رادیوی UHF توسط هر دو کابین قابل کنترل و استفاده است. اما رادیوی HF تنها توسط ناوبر قابل کنترل بوده و توسط هر دو کابین قابل استفاده است. ادامه دارد....
  24. 1 پسندیده شده
    طبیعتا با توجه به شکل ارابه فرود جلو باید اطلس باشه.
  25. 1 پسندیده شده
    پایان خدمت شبح سامورایی در سرزمین آفتاب تابان نیروی هوایی ژاپن آخرین اسکادران شناسایی RF-4E خود را بازنشسته نمود توکیو : نیروی هوایی ارتش سلطنتی ژاپن ، ( به شکل رسمی نیروی هوایی دفاع از خود ژاپن ) آخرین اسکادران از جتهای شناسایی RF-4E/J فتوفانتوم خود را به شکل رسمی از خدمت خارج نمود . این اسکادران ، در واقع امر ، آخرین اسکادران عملیاتی فانتوم در ناوگان نیروی هوایی ارتش ژاپن نیز بشمارمی آمدند . فتوفانتوم های ژآپنی در 9 مارس 2020 از خط پروازی نیروی هوایی جدا شده ، در حالی که پیش ازاین تمامی فانتوم های شناسایی عملیاتی به اسکادران تاکتیکی 501 هیکوتایی مستقر در پایگاه هوایی هیاکوری ( استان ایباراکی ) منتقل شده بودند . این نیرو به شکل رسمی ، آموزش خدمه را در سوم مارس 2020 متوقف نمود و شش روز بعد ، مراسم کاملی برای هواگرد باقی مانده برگزار گردید . با این وصف ، پیش بینی می شود که نیروی هوایی ژآپن ، آخرین فانتوم عملیاتی خود را تا پایان سال 2020 بازنشسته کرده و جتهای جدید تر اف-35 را جایگزین نماید . جنگنده دوموتوره اف-4 فانتوم -2 ، سالیان درازی بعنوان توانمندترین هواگرد رزمی چند ماموریته دنیای هوانوردی نظامی شناخته می شد ، اما این جنگنده که امروز 55 سال از طراحی و ورود بخدمتش می گذرد ، بعنوان یک هواگرد رزمی خط مقدم ، منسوخ و از رده خارج است . به همین دلیل ، نیروی هوایی ژاپن بتدریج نقش ایجاد برتری هوایی صحنه نبرد را از ناوگان اف-4 و اف-15 این نیرو گرفته و به شکل اختصاصی ، تمامی ماموریتهای رزم هوایی را بر عهده اف-35 خواهد گذاشت که در تعداد کمتر و بلحاظ سرعت پیمایش ، کُند تر برای اجرای حملات هوا به زمین طراحی شده ، اما ارتش ژاپن دریک تغییر رویکرد قابل توجه ، نقش برتری هوایی را در اولویت شماره یک جتهای لایتینیگ خود قرار داده است در حالی که پیش از این ، نیروی هوایی ژاپن درشمار معدود کاربران فانتوم به غیر از نیروی هوایی ایران ، کره جنوبی و یونان محسوب میشد . پرنده شناسایی RF-4E بعنوان یک هواگرد تخصصی برای اجرای ماموریتهای شناسایی تاکتیکی بدلیل عملکرد مطلوب در سرعت و ارتفاع بالا ، رکوردهای جالب توجهی را از خود برجای گذاشته بود ، اما جنگ داخلی سوریه و هدف قرار گرفتن یک فروند فتوفانتوم ترک توسط سامانه پانسیر روسی ( و به قولی، سامانه مصباح . م ) نشان داد که آسیب پذیری این شبح افسانه ای ، در برابر سامانه های دفاع هوایی پیشرفته ، بسیار بیشتر ازآنی است که تا قبل ازاین تصور می شد .علاوه براین ، ناظران براین باورند که فانتوم های کره جنوبی نیز در سال 2030 با جتهای پنهانکار KF-X جایگزین خواهند شد . پی نوشت : 1-بن پایه 2- با توجه به متن ، سئوال از ریاست محترم ستادکل نیروهای مسلح و فرماندهی محترم نیروی هوایی این هست که هنوز به موثر بودن ناوگان فعلی نیروی هوایی معتقدید؟؟!!! 3- ادغام تمامی پستهای مرتبط با موضوع تاپیک ، بیستم اسفند سال یکهزار و سیصد نود وهشت خورشیدی