برترین های انجمن
ارسال های محبوب
Showing content with the highest reputation on چهارشنبه, 10 آبان 1402 در پست ها
-
4 پسندیده شدهمیزان پیشروی تروریست های صهیونیست در غزه فعلا در زمین های کشاورزی حاشیه غزه قرار دارند.
-
3 پسندیده شدهسلام منظورتان این است که یک قطعنامه که خودش هیچ الزامی برای اجرا ندارد و فقط یک اعلام نظر از مجمع عمومی است ، برای رای دهندگانش الزام ایجاد خواهد کرد ؟ فکر میکنم پاسخ به این سوال هیچ نیازی به حقوق بین الملل نداشته باشد . منطقی است که رای موافق یا مخالف کشورهای رای دهنده در مجمع عمومی برای یک قطعنامه که خودش غیر الزام آور است ، هیچ الزامی برای اجرای آن برای رای دهندگانش هم ایجاد نمی کند . جالب آن است که با این که اگر " شورای امنیت ملل متحد " قطعنامه ای تصویب کند ، تمام امضا کنندگان منشور ملل متحد مطابق مفاد امضایشان خود را ملزم به اجرای آن می دانند ولی مطابق آنچه تا کنون هم دیده ایم که اگر مثل اسراییل زورش را داشته باشند ، این الزام هم اصلا مهم نیست ! پی نوشت : زیاد خودتان را مشغول این گزاره های شبه منطقی و شبه قانونی طرح شده در فضای مجازی نکنید ، طراحان این ایده ها بیشتر سوفسطایی هستند تا فیلسوف !
-
3 پسندیده شدهسلام صدای افتادن این تشت رسوایی آنقدر بلند هست که تقریبا می شود گفت الزام آور بودن یا نبودن برای دارندگان حق وتو ، چندان مصداق ندارد ... چون دوستان حرف از حقوق بین الملل زدند ، این مصداق بیان شد که توضیحات شما ، کامل اش کرد .. ممنون دوستان عزیز ما ، آن بند مشخص را خیلی دقت کردند ولی همون اول قطعنامه ، را ظاهرا ملاحضه نفرمودند .. 12 قطعنامه در طول نزدیک به 70 سال ....
-
3 پسندیده شده
-
3 پسندیده شدهموقعیتی نبرد بین روسیه و اوکراین شباهت زیادی داره به جنگ خلیج فارس و کشمکش بین ایالات متحده و صدام حسین. امروزه غرب اسیر استانداردهای دوگانه شده و با امپراطوری رسانه و دلارهای بی شمارش به دنبال تغییر هر واقعیتیه. در کنار اون تنگ تر کردن حلقه محاصره به دور روسیه و نفوذ ناتو به کشورهای اطراف روسیه و ایجاد انقلاب های مخملی یا تضادهایی در این کشورها یا دشمنی شون با روسیه به همین خاطره. از طرف دیگه طبیعت کشورهایی مانند روسیه یا چین طوری نیست به متحدین خودشون چندان وفایی داشته باشند و بجای اتحاد و روابط استراتژیک، اونها کارت هایی برای به بازی گرفتن و گرفتن امتیاز از این طریق می دونن. به خاطر همین استفاده از چنین موقعیت هایی می تونه در خیلی موارد برای ایران مفید باشه ولی انتخاب یکی از طرفین که فقط به دنبال اعمال زور خودشون هستند و نه چیز بیشتری فکر نکنم مناسب ما باشه. چون تاریخ به ویژه تاریخ حکومت تاریک قاجار نشون داده که ما به جای استفاده از این تقابل و بازی بین قدرت های جهانی (بر مبنای قانون جنگل) خودمون تبدیل به یکی از کارت های بازیش میشیم. همونطور که دوستمون فرمایش کرد، این مطلب منم اگر عزیزان صلاح دونستن پاکش کنن تا مخاطبین از مطلب جامع و کاربردی جناب آمینور بهره بگیرند.
-
3 پسندیده شدهچرا اینجا؟ عرض می کنم عرض شود که هر چه بیشتر و پیشتر میریم میفهمیم از زلنسکی صهیونیست گرفته تا این همسایگان کاسه داغ تر از اششون اصولا در زمره دفاع پیش دستانه و اصولا "دفاع از خود" ( خود در اینجا به معنی انسانیتی که اگر اینها روزی به جایی برسند - حالا که یک مشت دنباله رو مزدور صفت هستند فقط برای امریکا - مطلقا نابودش میکنند) لایق حمله هستند و بودند. دست روس ها درد نکنه. اون قبل از ما شناخت این ها را. البته که دلش برای انسانیت و ما نسوخته روسیه هم، دلش برای خودش سوخته که با چنین کفتارهایی در همسایگیش و تحریک مدام آمریکا و پیشروی این احمق های فاشیست اگر دست نجنبونه مجبور هست در مسکو با اینها بجنگه!
-
2 پسندیده شدهحمله ی انصارالله یمن به اسرائیل یحیی سریع: عملیات گستردهای در اسرائیل انجام دادیم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: بنا به درخوست مردم یمن، نیروهای مسلح یمن عملیات گسترده موشکی و پهپادی به اراضی اشغالی انجام داده است. نیروهای مسلح یمن این آمادگی را دارد که دست به عملیات بیشتری علیه اشغالگران در فلسطین اشغالی بزند.
-
2 پسندیده شدهسلام توضیح نمایندگی ایران در سازمان ملل درباره رای مثبت به قطعنامه کشورهای عربی در مورد فلسطین یک توضیح کوچک : قطعنامه های شورای امنیت الزام آور هستند و قطعنامه های مجمع عمومی غیر الزام آور ( در حد اظهار نظر ) . این هم برمی گردد به ایجاد ساختار سازمان ملل توسط طرفهای پیروز جنگ ( بخوانید انگلستان و آمریکا ) که اصل موضوع برایشان همان شورای امنیت بود برای اداره دنیا و ایجاد مجمع عمومی فقط برای این بود که دیگر کشورهای دنیا هم بتوانند تصور جزئی از کل بودنشان را در این ساختار داشته باشند . تا جایی که یادم می آید توی کتاب "چرچیل " احتمالا نوشته "کلاوس لارس" از چرچیل نقل میکنه که نظرش برای ایجاد سازمان ملل ، ایجاد همین شورای امنیت به عنوان مجری نظم جهانی بود و میل زیادی به ایجاد ساختاری مثل مجمع عمومی نداشت .
-
2 پسندیده شدهبسم ا... سازمان ملل متحد ، براساس استاندارد رایج خودش ، دو نوع قطعنامه صادر می کند ... الزام آور (قهری ) و غیرالزام آور (غیر قهری ) ... قطعنامههای صادره از سوی سازمان ملل در بخشهای مربوط به حفظ صلح و امنیت بین المللی الزامآور هست ( مثل قطعنامه 598 ) ولی براساس ادعای موجود ، این قطعنامه غیرالزام آور محسوب می شود ... ضمن اینکه با اعلام 3342 نفر کودک شهید در غزه ، حقوق بین الملل در حد پشم قابل ارزیابی هست . اگر عینک خاص را از چشم برداریم ، متوجه می شویم که همین قطعنامه نیم بند غیرالزام آور در ساختاری که درآن 5 عضو شورای امنیت ، براحتی قطعنامه های مخالف با منافع خودشون را وتو می کنند و هیچ نهادنظارتی روی عملکرد اینها وجود نداردوحتی استفاده از واژه حقوق بین الملل ، تهوع آور به نظر می رسد ، یک حرکت هر چند ضعیف هست ولی با سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران حداقل تضاد را دارد.. اسامی 1000 نفر از کودکان غزه که در فاصله 10 تا 30 اکتبر 2023 با مهمات و سخت افزار امریکایی شهید شدند صفحه نخست روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز
-
2 پسندیده شدهمصاحبه سی ان ان با امیرعبدالهیان واقعا اعصاب میخواد خوندنش. طرف نشسته روی میز خبرنگاری آزاد! به اصطلاح بعد گویا سیاهچال انکیزاسیونه! مدام داره پشت سر هم سوال میکنه باید حمله حماس در 7 اکتبر را محکوم کنی چون زن و بچه و نوزاد را کشته ( من مطمئن هستم نیروهای رسمی حماس کمترین دخالت را داشتند اگر زن و بچه ای هم مردند. هم از برخی موارد که خود اسراییلی ها تعریف کردند مشخصه و هم از اهدافی که داشتند. از این وارثان هولوکاست ادعیی هیچ چیزی بعید نیست چون هدف براشون وسیله را توجیه میکنه از جمله کشتن خودشون و بعد مظلوم نمایی. به اذعان خود صهیونیستها کشته هایی که در خانه ها بوده بعضا به دلیل حملات خود صهیونیستها بوده که اسراییلی و فلسطینی را همه را با هم کشتند و پاکسازی کردند و بعد وارد خونه ها شدند. بعدم بردن خبرنگاران سه روز بعد به منطقه و اون دروغ رسواکننده سربریدن بچه ها) جالبه هرچند پاسخ های وزیر امورخارجه زیادی دیپلماتیک بود و به نظر در دام هوچی گری مجری افتاد ولی درست جایی که وزیر امور خارجه میاد میگه خب اسراییل هم 4000 زن و کودک را کشته بلافاصله خبرنگار بی طرف! میپره وسط میگه اسراییل زن و بچه را هدف قرار نمیده!! دقیقا در نقش وکیل مدافع اسراییل نشسته داره بازجویی میکنه. چرا اصلا باید به چنین مصاحبه هایی رفت که طرف مجری حامی یک سمته و اونم شدیدتر از خودشون. انگار یک یهودیه افراطیه. از سوال ها و جواب ها کاملا مشخصه که فقط این جمله را به زبون نمیاره: ما هر غلطی دوست داریم میتونیم و میکنیم و شما نباید و حق ندارید جیکتون هم دربیاد چون ما زورمون زیاده و شما طبقه پست تر! از ما هستید و همین. کل مجریان تمام غرب تبدیل شدند به اعتراف گیری برای محکومیت این حمله. جالبه اکثرا هم موفق بودند. نقطه شروع تاریخ جنایت! را هم همین 7 اکتبر میدونند. قبلش در جهان غرب و اسراییل اصلا هیچ جنایتی رخ نداده. یک نفر پیدا نشد خیلی صریح بگه اصل مقابله به مثل اصل پذیرفته شده ای هست. وقتی زمین جبهه را تصرف کردی و توش زن و بچه مستقر کردی در خط مقدم ( خودشون بهش میگند شهرک های غلاف غزه) کشته شدن اونایی که اونجان تقصیر گروه مهاجم به خطوط جبهه نیست. و در مقابل حماس در تنها جای باقیمونده از وطنش داره دفاع میکنه پس این امر در مورد مردم غزه صادق نیست. اونها از کل سرزمین فلسطین پس زده شدند و محصور در باریکه و زندانی بزرگ و در همین زندان هم میجنگند. مثلا خبرنگاره! انتخاب واژه ها را حتی لازم نمیبینه دقت کنه که عصبانیت و خشم خودش را پنهان کنه. اینم از اعتبارشون و صحت سنجیشون مثل ماجرای امریکاست. امروز اعلام کرده مسئولیت مهار گروه های مقاومت با دولت سوریه است. وقتی خاکش را اشغال میکنی و توش پایگاه میسازی و مدام توش حملات هوایی و گشت ازادانه هوایی میزنی کشور صاحب نداره و مسئولیتش هم مهم نیست حالا یکهو دولت بدبخت سوریه مسئول شد؟! بی شرم ها.
-
2 پسندیده شدهویدئو اقدام انسانی و شجاعانه سرباز روسد ر به اسارت گرفتن نظامی اکراینی یک سرباز روس درحالی که می توانست از پشت سر به راحتی یک نظامی اکراینی را هدف قرار دهد اما تصمیم خطرناک وشجاعانه ایی گرفت وبا نزدیک شدن به این سرباز اکراینی با قنداق به صورت ان کوبید و با رها کردن اسلحه خود سرباز اکراینی را به اسارت گرفت https://www.aparat.com/v/CaR9s واحد های روس در محور جنوبی اودیوفکا موفق شد با پیشروی های صورت گرفته فشار بر خط تدارکاتی به این شهر را افزایش دهند بنا بر گفته منابع اکراینی فاصله نظامیان روس با تنها خط تدارکاتی شهر 7 کیلومتر است . ارتش اکراین مجبور شده است ستاد فرماندهی خود از شهر را تخلیه کند همچنین تیپ 47 اکراینی که در محور ژاپورژیا متحمل خسارتهای سنگینی شده به این محور منتقل شده است . یکی از اصلی ترین خطوط تدارکاتی شهر خط راهن بوده که هم اکنون در کنترل ارتش روسیه است یک نفربر هوابرد روسی در این محور بعداز تخلیه کردن نفرات به سمت مواضع اکراینی ها یورش برده که هدف دو موشک ضد زره قرار می گیرد این تصویر مربوط به روزها اول حمله به آودیوفکا است که سه زرهپوش روسها در میادین مین اکراینی منهدم شده است . سربازان همراه این زرهپوشها در اطراف منطقه سنگر گرفته که چندین بار هدف حملات توپخانه ایی اکراینی ها با گلوله های خوشه ایی قرار گرفته . گلوله های خوشه ایی امریکایی یه محوطه دایره ایی شکل رو پوشش میدن و وسط این دایره اثری از اصابت دیده کمتر دیده میشه دو نفربر روسی که یکی هدف دو مین ضد تانک و دیگری هدف یک موشک ضد زره قرار میگیرد اکراینی ها برای نشان دادن تلفات روسهادر محور آودیوفکا دو تصویر رو منتشر کردن . که حداقل از انها متعلق به نظامیان نگون بخت اکراینی در نبرد باخموت است که توسط توپخانه روسها هدف قرار گرفته اند تصویر دومی هم فعلا تایید ویا رد نمی شود تصاویر سربازان کشته شده اکراینی که به عنوان نظامیان روس منتشر شده است تصویر دوم یک ستون زرهی روسی که با استفاده از یک پل متحرک قصد عبور از مواضع اکراینی ها در محور آودیوفکا را داشته که اکراینی ها نفربر اول رو روی پل می زنند به همین دلیل ستون مجبور می شود از مسیر دیگری حرکت کنه اخیرا اسنادو مداراکی منتشر شده که نشان می دهد ارتش روسیه در ماه می 2022 یعنی دو ماه بعد از شروع درگیری فوردگاه گاوریشکوا در استان وینیتسا را هدف موشکهای کروز وبالستیک خود قرار داد در نتیجه این حمله یک فروند هواگرد ترابری انتونف 26 منهدم شده به سه فروند انتونف 26 دیگر و و سه فروند انتوف 24 خسارتهای متوسط وسنگینی وارد شده است همچنین چهار بالگرد از جمله دو فروند میل 2 و میل 8 هم خسارت های سبکی را متحمل شده اند روسها کارخانجات جدیدی رو برای بازسازی و ساخت هواگردهایهای نظیر سوخو 30 تی یو 22 و 160 را احداث کرده است روسها سه تانک لئوپارد دیگه رو شکار کردن . جالب اونکه یکی از تانک های لئو پارد برای یدک کشیدن یک تانک لو منهدم شده وارد صحنه شده که در کنار اون تانک نابود میشه تانک اول که هدف دو کواد آرپی جی قرار میگیره تانک دوم تانک سوم که در تلاش برای یدک کشیدن یک تانک منهدم شده لئوپارد خود شکار میشود چند نظامی روس که در نگاه اول به نظر میرسد کشته شده اند اما این نظامیان برای در امان ماندن از حملات کواد کوپترهای اکراینی اینگونه تظاهر به مردن می کنند. کلا بعد از ظهور کواد بمبرها و انتحاری ها پیاده نظام طرفین بارها برای در امان ماندن از حملات وانمود به مردن می کنند انهدام تانک روسی بعد از اصابت موشک ضد زره اسنادی از سرنگون شدن دو بالگرد اکراینی در دو هفته گذشته یک بالگرد میل 8 و یک بالگرد میل 24 بالگرد میل 8 تصاویر خلبان میل 24 سقوط کرده اکراینی حماسه آفرینی دیگر از دفاع هوایی روسیه در سرنگون کردن یک بالگرد میل 8 خودی در 30 کیلومتری خطوط درگیر در یک ماه گذشته این دومین اتش دوستانه تایید شده است روسها یک موش بازیگوش ( والبته مزاحم )که سوار بر راکت کواد آر پی جی شده بود را با همراه آن به پرواز در اورد وبه سنگر اکراینی ها حمله کردن جالبه تا اخرین لحظات هم با وجود شیرجه رفتن کواد ولی موشه همچنان استوار سرجاش باقی مونده بود هجوم گله ایی پیاده نظام روس به سنگر اکراینی ها و هدف قرار دادن دو نظامی بخت برگشته اکراینی بخشی از واقعیت جنگ . یک نفربر ام تی ال بی روس به سنگر اکراینی هجوم برده که در نزدیکی سنگر هدف چند مین ضد زره رار می گیرد و اکثر خدمه وسرنشینان آن کشته وزخمی میشن جالبه آنکه نظامیان روس زخمی وزنده مانده بعد از چند ثانیه از انفجار خود رو برای جنگیدن با اکراینی ها اماده کرده در محور باخموت واحدهای اکراینی سعی در تخلیه یک تانک تی 90 ام اسیب دیده را بوسیله یک تانک تی 72 ام داشته که روسها متوجه شده و دو تانک رو در ابتدا توسط خمپاره انداز سنگین 240 م م و بعد کواد ارپی جی هدف قرار داده . اما اکراینی ها برای تخلیه تانک تی 72 ام خود یک تانک پی تی 91 لهستانی رو هم ارسال می کنند که این تانک هم توسط روسها شکار میشه هدف قرار گرفتن دو تانک توسط خمپاره انداز 240 حمله توسط کواد آر پی جی و در نهایت یک تانک پی تی 91 هم به این جمع اضافه شد حملات نه چندان دقیق هیمارس ها به سه راکت انداز اورگان توس و گراد روسی انهدام یک واحد پیاده مکانیزه اکراینی نفربر شکار شده فنلاندی پاتریا سیسو xa180 انهدام دو تانک رها شده روسی توسط اکراینی ها به همراه یک تانک روسی بعد از هدف قرار گرفتن توسط کواد انتحاری ها اکراینی برای تعمیر وارزیابی خسارت به عقب باز می گردد یک تانک تی 90 ام روسی که خدمه ان نقاط آسیب پذیر در برابر حملات کواد انتحاری ها را به زره قفسی پوشش داده اند یک تانک تی 90 ام روسی که بعد از گرفتار شدن در یک گودال بارها توسط اکراینی ها مورد حمله و هدف قرار گرفت. سرانجام این تانک توسط روسها تخلیه وبه عقب باز گردانده میشود و با کمال تعجب خسارتهای وارده به این تانک سنگین نبوده است شکار دو تانک تی 64 بی وی وبی ام اکراینی توسط کواد های روس لانست وانهدام توپ خودکششی کراب تلفات انسانی اکراین انهدام نفربر ypr اکراینی دفع یک حمله زرهی اکراینی در محور زاپورژیا تانک تی 72 نفربر ماردر نفربر استرایکر و امرپ پرو مکس اکراینی ها با استفاده از بمب هوا سرشی جیدم یک مجموعه آنتن های جنگال روس را هدف قرار دادن اکراینی ها در حال بازیابی نفرهای بی ام پی 1 بی تی ار 60 و ال تی ال بی از انبارها خود هستن حمله کواد روسی به تانک اکراینی سامانه پدافندی پانتسیر آسیب دیده به همراه دو تانک آسیب دیده ومنهدم شده روسی
-
1 پسندیده شدهخبرنگارهای غربی از قدیم همکارهای سازمان های جاسوسی این کشورها بودند. احتمالا این خبر نگار هم عضو سیا هست و قصد داره روایت خودش را با سوالات هدف دار غالب بکند برای مخاطب غربی.
-
1 پسندیده شدهپیرو شبه مقاله قبلی در چند پست بالا لینک و صحبت یکی از دوستان در بروزرسانی @MR9 , @00amir، همین اتفاق در زمان ترور شهید حاج قاسم رخ داد یعنی دشمن همه جانبه اماده شد و زمین رو انطوری که میخواست چید و بعد ضربه که همون ترور غرور ملی ما بود رو زد ضربه به قدری دردناک بود که غرور ما جریحه دار شد همه خواستار انتقام و پاسخ شدید بودند پاسخی که فقط احساسات جریحه دار شده رو جواب بده نه نیاز واقعی و درست رو از طرفی دولت حاکم نیز زیاد متمایل به جنگ و درگیری نبود و عملا قوه مجریه همراه نبود آمریکایی ها هم روی همین حساب باز کردند و حتی پیشنهاد نقاطی رو دادن که احساسات رو جوابگو باشه بدون اینکه به اصلشون ضربه ای بخوره ولی ایران چه کرد؟ گام اول صبر کرد تا پیکر مطهر شهیدان به کشور باز گردد و در یک مراسم تشیع مردمی و با شکوه هویت و جایگاه شهید سلیمانی رو به رخ جهانیان بکشه گام دوم طرح کلی و هدف بزرگ ایجاد کرد، اخراج امریکایی ها از منطقه همراه با یک سیلی ابتدایی سیلی به گونه ای که دشمن بفهمد دست بسته نیستیم و برای یک نبرد بزرگ اماده ایم و هدفی که منجر به بازی در زمین و زمان انتخابی دشمن نشده و برعکس او را وارد زمین بازی خودمان کنیم گام سوم پیگیری هدف و افزایش حملات به مقرها و لجستیک امریکایی ها و تقویت مقاومت در دور اسرائیل و امروز که نتیجه اون صبر و درایت دیده می شود در این بین کلی یاس و ناامیدی و داستان هواپیمای اکراینی ( این اکراینی بودن هواپیما الان برای بنده یکم شک برانگیز هست ، زیادی اتفاقی شده ) بود ولی کنترل از دست نرفت همه این ها همراه با اشتباهاتی بود که بعدا بحث شد ولی شیرازه کار درست بود مردم عادی آگاه تر از هر قشری لینک اینجا یک صفحه گفتگوی آزاد هست ما نمیتونیم مردم رو مجبور کنیم مثل ما فکر کنن بلکه مجبوریم محتوا و نظراتمان رو طوری بیان و ارائه کنیم که بقیه بخونن و وارد دیالوگ بشن شاید مدیریت قدرت محدود سازی بروزرسانی و پست رو داشته باشد ولی قدرت مخاطبین و خواننده ها بیشتر هست، فقط با نادیده گرفتن نظر شما و عبور از پست، نوشته و نظر شما رو کلا به هیچ حساب می کنند که بسیار بدتر از محدود شدن توسط مدیر است پیشنهاد می کنم اگر برای نظرتون ارزش قایل هستید به شکل مناسب و قشنگ به دست مخاطب برسونید
-
1 پسندیده شدهکیفیت عجیب کلاه خودهای نظامی روسها سربازان اوکراینی ویدیویی منتشر کردهاند که نشان میدهد کلاه خودهای نظامی روسیه نه تنها کولار نیستند، بلکه کیفیت فلز استفاده شده در آنها با یک پوشش نمایشی، پنهان شده، به قدری پایین است که با مشت له میشود! کلاه خود یکی از مهمترین ابزارهای حفاظتی سربازها در مقابل ترکش و گلولههای سلاحهای سبک محسوب میشود و چنین اقدامی، افزایش ریسک جنگ سربازان روس است. چنین اقدامی به نظر میرسد به فساد بالای موجود در ارتش روسیه و ارتش اوکراین بازمیگردد، کما اینکه اخیراً منابع غربی نیز از گم شدن یک سوم کمکهای نظامی به اوکراین خبر دادند! این فساد گسترده، برنامههای میدانی طرفین که بر اساس برآوردهای اشتباه است را با چالش جدی مواجه کرده و جنگ را برای هر دو طرف فرسایشی کرده است. کیفیت عجیب این کلاه خود را میبینید. لینک ویدئو : https://www.tabnak.ir/fa/news/1200144/کیفیت-عجیب-کلاه-خودهای-نظامی-روسها
-
1 پسندیده شدهدارپا تیم های شرکت کننده در برنامه Liberty Lifter را انتخاب کرده است در ماه می سال 2022، دارپا برنامه خود برای توسعه یک هواپیمای جدید به نام Liberty Lifter را اعلام کرد. این برنامه یک هواپیمای دریایی ترابری بزرگ است که با استفاده از اثر سطح، می تواند با سر خوردن روی سطح دریا مسافت های طولانی را پرواز کند. اکنون 2 شرکت با طرح های خود در این برنامه شرکت می کنند. هدف Liberty Lifter ساختن نوعی سیستم انتقال هیبریدی است که سرعت حمل و نقل هوایی را با بهره وری حمل و نقل دریایی ترکیب کند. با این که Liberty Lifter باید بتواند در ارتفاع 3000 متری مانند سایر هواپیما های دریایی پرواز کند، ولی پرواز در چند ده متری بالای موج ها (جایی که فشار زیر بال ها در برابر سطح آب نیروی رو به بالا ایجاد می کند) می تواند برد موثر هواپیما را تا 50 درصد افزایش دهد. این هواپیما باید 12 هزار کیلومتر برد داشته باشد و بتواند در شرایط دریایی سطح 4 روی سطح آب برخاست و فرود داشته باشد اما باید تا شرایط دریایی سطح 5 بتواند عملیات های روی آب را انجام دهد. همچنین این وسیله باید الزامات وزارت دفاع ایالات متحده برای حمل بیش از 100 تن محموله را طی کند. چنین وسیله ای از نظر اندازه و ظرفیت معادل هواپیمای بوئینگ C-17 Globemaster III خواهد بود. نام Liberty Lifter ایده شناور های Liberty را به یاد می آورد که بازتاب دهنده هدف دارپا برای ساخت یک هواپیما است که به راحتی و ارزانی ساخته شود. در فوریه سال 2023، دارپا قراردادی را به 2 شرکت اهدا کرد تا هواپیما های خود را بسازند. یکی از آنهاAurora Flight Sciences (زیرمجموعه بوئینگ) با همکاری Gibbs & Cox (زیرمجموعه Leidos) و ReconCraft و دیگری General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI)با همکاری Maritime Applied Physics Corporation است. طراحی Aurora یک هواپیمای دریایی بزرگ مرسوم است که از 8 موتور تورپوپراپ و بال هایی در سطح فوقانی استفاده می کند. طراحی جنرال اتمیکس مقداری ماجراجویانه تر است. طراحی 2 بدنه و بال پایین به همراه 12 موتور توربوشفت بیشتر شبیه طراحی اولیه دارپا است و برای پایداری روی آب و مانورپذیری بهینه سازی شده است. اما هیچ کدام از این تصاویر اطلاعاتی از بهره پروسه ساخت این هواپیما ها نمی دهند؛ که احتمالا فاکتور مهمی در تصمیم دارپا برای انتخاب یکی از آنها باشد. قرارداد اولیه فاز 1 شرکت GA-ASI حدود 8 میلیون دلار برای 6 ماه است که به همراه گزینه ای برای 12 ماه دیگر به طور بالغوه به 29 میلیون دلار می رسد. قرارداد Aurora حدود 5.6 میلیون دلار است. در ماه جولای سال 2023 دارپا امکانات طرح های اولیه 2 تیم را بررسی کرد و 21.5 میلیون دلار به GA-ASI و 19.5 میلیون دلار به Aurora اهدا کرد دارپا انتظار دارد که کار های مفهومی روی این طراحی ها حدود 6 ماه طول بکشد، و در ادامه 9 ماه برای بلوغ طراحی و بررسی اولیه طراحی در نظر گرفته شده است. سپس 3 ماه صرف شده روی برنامه ریزی تولید و بررسی برنامه ریزی آزمایش ها، اطلاعات مورد نیاز برای انتقال یکی از طراح ها به فاز دوم برنامه را می دهد. هدف اصلی ساخت یک نمونه اندازه واقعی Liberty Lifter در میانه سال 2024 است. منبع 1 منبع 2
-
1 پسندیده شدهشما پایه یک نیستید متوجه عرض بنده نشدید اینها اصطلاحات فنی است تک محور یعنی تک چرخ اگر شاسی در هر محور جفت چرخ باشد کامیون بسیار نرمتر و با توان بارگیری بیشتر خواهد بود مایلر یک مثال در دسترس و امتحان پس داده بود و همین چند روز پیش در عملیات پل گذاری خوزستان توسط ارتش باز هم بعد از شصت سال درخشید و شایستگی خودش را نشان داد اما اگر بتوانید تاترای جفت چرخ و شاسی چدنی تهیه کنید هم مشکل حل خواهد شد{ تاترا مدل جفت چرخ هم دارد ولی شاسی را باید به آلمان یا فرانسه یا شیطان بزرگ سفارش بدهند }
-
1 پسندیده شدهسلام - چون کامیون تک محور و شاسی فولادی است در مقابل ارتعاشات شلیک توپ مقاومت کمی دارد باید از کامیون دو محور ( به اصطلاح ده چرخ ) با شاسی چُدنی ( بنز) استفاده کنند که سیستم تعلیق و فنربندی قدرتمندی دارد و در مقابل ارتعاشات نرمتر است کامیون بنز 2624 {https://trucks-car.com/کامیون-بنز-262}که در نیروهای مسلح و حمل و نقل ایران به وفور موجود است نمونه مناسب پیشنهاد بنده برای این جنگ افزار محسوب میشود {یک چیز جالب هم بدانید در میادین میوه و تره بار کشور قانونی دارند که بار محصولاتی مانند هندوانه و خربزه باید توسط کامیون بنز از مزارع به مقصد ارسال شود اگر فرض از کامیون ولو یا تاترا استفاده کنند به دلیل شاسی فولادی و تکانهای شدید در طول مسیر و آسیب دیدن میوه ها در مقصد از تحویل گرفتن بار خودداری میکنند ! }
-
1 پسندیده شدهتصاویر جدید از قایق های کلاس ذوالفقار نیروی دریایی ونزوئلا
-
1 پسندیده شدهبخش سوم تحولات در دوره معاصر در چند دهه گذشته ، مطالعه بر روی مفاهیم جدیدی نظیر رزم غیرخطی و حمله بدون اخذ تماس ، به موضوعاتی پرطرفداری میان تحلیلگران نظامی روسی ، تبدیل شده است . نظری پردازان برجسته ای نظیر ژنرال بازنشسته ، س.س.بوگدانوف یا سرهنگ س.ج.چکینوف ، براین مساله که در نتیجه پیشرفت فناوری اطلاعات ، درگیری با دشمن از دور با استفاده از مهمات هدایت شونده دقیق ، بخش قابل توجهی از عملیات نظامی در صحنه نبرد آینده را بخود اختصاص می دهد ، با یکدیگر توافق دارند . با این حال ، این دو معتقدند که این صحنه نبرد ، جناحین ارتش ها را به شکل غیرقابل تصوری ، در معرض دید طرف مقابل قرار داده و در عین حال ، با حذف آنچه که پیش از این " لجمن" نامیده می شد ، باعث شده تا دوطرف بتوانند در عمق بیشتری از دفاع حریف به زیرساختهای حیاتی یکدیگر حمله ور شوند. در همین رابطه ، ژنرال کارتاپولوف نیز در یاداشت های خود به شکل مستمر ، براین مساله که مقیاس عملیات نظامی ، از آفند در تعداد انبوه به اجرای حملات دقیق در امتداد و عمق خطوط تماس تغییر یافته ، تاکید می نمود . ژنرال کارتاپولوف برهمین اساس ، ژنرال والری گراسیموف ، در ماه های اخیر ( اسفند 1401 - خرداد 1402 شمسی ) ، به شکل های مختلف و مرتباً به گسترش دامنه فضایی ( مُراد از گسترش فضایی به معنای با هم پیوستن موقعیت های مکانی مختلف به قابل تبیین بوده و در معنای آنچه که در ماوراء جو تعریف شده ، نمی گردد ) جنگ مدرن اشاره می نمود که درآن استفاده و تاثیر تسلیحات هدایت دقیق در حال افزایش است بطوریکه اجرای حملات بدون اخذ تماس و درعمق خاک دشمن ، که با استفاده از سامانه های شناسایی- آفند / شناسایی –آتش صورت می گیرد ، بیش از پیش اهمیت خود به به نمایش می گذارد . به اعتقاد گراسیموف ، روند جنگ به گونه ای در حال پیشرفت است که درآن ، درگیری جبهه ای یگان های بزرگ که بطور معمل وظیفه اجرای عملیاتهای متوالی و متمرکز را برعهده دارند ، بتدرج کم رنگ شده و به جای آن ، صورتبندی های رزمی پراکنده وبا تحرک بالاتر ، در حالیکه بصورت ترکیبی سازماندهی شده و در یک فضای اطلاعاتی واحد ، به یکدیگر متصل می شوند ، جایگزین نسخه های قدیمی تر می گردد . بااین حال ، ضمن توجه به این نکته که تحولات نظری در حوزه مفاهیم ، الزاماً به معنای اینکه دکترین مورد نظر کامل بوده و در عمل با موفقیت اجرا می شود ، نیست ، باید به این مساله توجه نمود که هردومفهوم خود ، بشدت بر تفکر نظامی فعلی روسیه و شیوه های رزمی که ازدید تصمیم سازان نظامی این کشور، پیش بینی می شود ، تاثیرگذار بوده است . بدین ترتیب ، نظریه پردازان نظامی روسی ، به جای اینکه خود را درگیر یک عملیات رزمی در امتداد هزاران کیلومترخطوط جبهه کنند ، صحنه رزم بدون اخذ تماس را برای خود متصور هستند که درآن ، نبرد تنها در مکان های خاصی رخ میدهد و ماهیت نبرد بصورت غیرخطی درآمده و تمرکز نیرو نیز با همین هدف صورت می گیرد . چنین دیدگاهی ، در تلاش های اخیر روسها برای سازماندهی مجدد ارتش و نوسازی آن براساس نیاز های روزافزون عملیات نظامی در اوکراین و تبدیل واحدهای بزرگ به یگانهایی با سازمان رزمی کوچکتر ولی با آمادگی نظامی بالاتر و همچنین در اختیار داشتن قابلیت رزم مستقل و جنگ بدون اخذ تماس با دشمن بخوبی قابل مشاهده است . برای یاد آوری ، این مطلب ، مخاطبان محترم می توانند تاکتیکهای جدید روسها که با کوچک کردن سازمان رزمی واحدهای مستقر در خطوط تماس ، همراه شده را بهتر تبیین نماید تاکتیک های جدید ارتش روسیه در اوکراین درسال 2013 ، ژنرال بازنشسته ، س.س.بوگدانوف و سرهنگ س.ج.چکینوف بصورت مشترک ، مقاله ای را در مجله نظامی "تفکر نظامی " در ارتباط با تولد نسل ششم جنگها به رشته تحریر درآوردند عنوان این مقاله که در صفحه 13 این مجله چاپ شد ، این بود " ماهیت و چهره نسل جدیدی از جنگ " اما اسلیپچنکو برخلاف روندی که در دهه نود وجود داشت ، به صراحت اعلام نمود که جنگ بدون اخذ تماس ، هنوز به بلوغ کامل نرسیده ولی توسعه فناوری ، بتدریج شرایط استفاده از آن فراهم خواهد کرد . این مساله به شکل عملی از فوریه 2020 شکل واقعی بخود گرفت ، بطوریکه نیروهای ارتش ترکیه ، در جریان یک درگیری کوتاه و پرشدت که درآن از پهپاد و توپخانه استفاده شد ، ده ها خودروی زرهی سوری را بصورت دورایستا از میان بردند . بلافاصله پس از این رویداد ، با شروع جنگ میان آذربایجان و ارمنستان ، قره باغ کوهستانی شاهد استقرار گسترده پهپادهای مسلح ، انتحاری و مهمات پرسه زن بود که تاثیرات قابل توجهی را بر صحنه نبرد از خود برجای گذاشت. درواقع بخش قابل توجهی از تلفات ارتش ارمنستان ، به جای اینکه در نبرد رودررو رقم زده شود ، در عمق دفاع آن ثبت گردید بطوریکه توانایی این ارتش را در اجرای ضدحملات کلاسیک با استفاده از واحدهایی ترکیبی را بشدت تضعیف نمود و درنهایت شکستی قاطع را که به ندرت در جنگ های مدرن قابل مشاهده بود را به حریف تحمیل کرد . زنجیره کشتار ، یکی از جالب ترین مفاهیمی است که در این متن ، از آن یاد شده شکل فوق ، تنها یک نمای ساده از این زنجیره محسوب می شود ارتش روسیه ، با پیش زمینه عملیات طوفان صحرا ، هردودرگیری را زیرنظر قرار داد بود ولی روسها پیش از این ، استفاده از سامانه های شناسایی – آتش خود را در جنگ سال 2014 با اوکراین ، به نمایش گذاشته بودند . در 11 ژوئیه 2014 در نزدیکی روستای زلنوپیلیا ، که نخستین آتشباری توپخانه ای برون مرزی ارتش روسیه نیز بشمارمی رفت ، یک پهپاد روسی ، یک موقعیت تمرکز نیروهای اوکراینی را در داخل خاک این کشور ، کشف نمود و در حمله ای که کمتر از 30 ثانیه بطول انجامید ، بیشتر از 30 سرباز اوکراینی کشته ، صدها نفر زخمی شدند و بخش قابل توجهی از تجهیزات خودرویی آنها ازمیان رفت ( البته در درگیری های یکسال اخیر اوکراین ، این مساله برای هردوطرف ، تبدیل به روندی معمول شده .م ) از آن زمان تاکنون ، ارتش روسیه درتلاش بود تا قابلیت های موجود خود را در حوزه اجرای حملات دقیق ، افزایش داده و در کنار آن ، با تقویت سامانه های جنگ الکترونیک ، دست به طراحی و اجرای حملات دقیق برای از هم گسیختن شبکه فرماندهی و کنترل دشمن و کاهش اثر بخشی زنجیره کشتار وی ، بزند . صحنه نبرد اوکراین ( 2023- 2022 ) اگرچه صحنه نبرد اوکراین ، همیشه بدین شکلی که در این متن قرار هست بررسی شود ، در رسانه های به تصویر کشیده نمی شود ولی جنگ اوکراین ، بدلیل وسعت کمکهای غرب و بخصوص ایالات متحده ، به یک صحنه نبرد متقارن تبدیل شده که سامانه های رزمی پیشرفته ای در آن حاضر است . علاوه براین ، ارتش اوکراین ، بصورت نظام مند ، اطلاعات جاسوسی ارزشمندی را دریافت می کند که به حملات دوربرد این کشور به اهداف ارتش روسیه ، دقت بیشتری می بخشد . در نتیجه ، این نخستین جنگی در تاریخ نظامی مدرن است که درآن ، هردوطرف ماجرا ، می توانند عمق تاکتیکی وعملیاتی حریف را با دقت بالایی هدف قرار دهند . با این وصف ، پس از آنکه عملیات ارتش روسیه در مرحله نخست با شکست مواجه شد ، دوطرف درگیر ، وارد یک جنگ توپخانه ای شدید در دونباس علیه یکدیگر شدند که درابتدا با برتری آتش روسها همراه شد . درواقع ، مشخصه اصلی این رزم توپخانه ای ، در کنار استفاده از مهمات هدایت دقیق ، کاربرد پهپاد برای شناسایی اهداف بود که برای طرف روسی ، به معنای افزایش کارایی سامانه های توپخانه ای قدیمی بود . بدین ترتیب ، ارتش روسیه پس از یک طی کردن یک دوره کامل از عدم توجه به استفاده از سامانه های پهپادی ، با وارد کردن چند نمونه از پهپادی موجود در سازمان رزم خود ، به یکباره متوجه شدند که آتشبارهای توپخانه ای می توانند در عرض چند دقیقه با آماج تعیین شده ، وارد درگیری شده و با دقت بالاتری نسبت به گذشته ، آن را مورد اصابت قرار دهند . نتیجه مستقیم چنین کاری ، پراکنده شدن گروهان های پیاده ارتش اوکراین مستقر در خطوط تماس که اغلب تا سه کیلومتر در عرض گسترش می یافتند ، بود . بدین ترتیب ، اینک ارتش اوکراین مجبور شد تا از یگانهایی در مقیاس گردان را برای پوشش دادن جبهه هایی که معمولا یک واحد درمقیاس تیپ می بایست از آن دفاع می نمود ، استفاده کند. علاوه براین ، شیوه اجرای آتشباری ارتش روسیه به گونه ای بود که ارتش اوکراین قابلیت تمرکز نیرو در مقیاسی بالاتر از گروهان را نداشت چرا که هر واحدی بزرگتراز گروهان ، پس از مستقر شدن ، بلافاصله توسط پهپادها شناسایی و به شکل موثری از دور مورد اصابت قرار می گرفتند . درمقابل ، ارتش اوکراین ، تنها زمانی موفق شد تا آتش توپخانه روسها را با آتش متقابلی ، پاسخ دهد که موفق شد زنجیره کشتار خود را کامل کند که این امر بخصوص پس از تحویل سامانه های هیمارس که بعنوان زیرمجموعه سخت افزاری از مفهوم " آفند /تهاجم شِکَن" تعریف می شد ، صورت واقعی بخود گرفت . درواقع ، ارتش اوکراین با استفاده از سامانه فوق ، ضمن هدف قرار دادن انبارهای مهمات ارتش روسیه ، به شکل پیوسته تلاش کردند تا به یک برابری آتش در برابر روسها تا انتهای تابستان سال 2022 دست یابند و این ، فرماندهی ارتش روسیه را مجبور کرد تا مراکز مواصلاتی لجستیکی خود را به عمق 50 تا 100 مایل از خطوط تماس ، منتقل کند . مضاف براین ، ارتش اوکراین به شکل موثری برعلیه قرارگاه های فرماندهی ارتش روسیه وارد عمل شد بطوریکه در جبهه خرسون و طی یک دوره زمانی هشت ماهه ، براساس داده های منتشره از سوی رسانه های اوکراینی ، چند قرارگاه مهم فرماندهی ارتش روسیه را منهدم کرده و توانایی روسها را برای اجرای عملیات در مقیاس بزرگ بشدت کاهش دادند . پی نوشت : 1- ادامه دارد .... 2- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند.
-
1 پسندیده شدهبسم ا.. بخش دوم .... برنامه دارپا ، موسوم به Assault Breaker نقطه آغازی بود بر تولد صحنه رزم با مهمات هدایت دقیق "این برنامه در میلیتاری بیشتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت " جنگ غیرخطی در سال 1978 ، دارپا (آژانس تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ) توسعه مفهومی برنامه ای تحت عنوان Assault Breaker را در دستورکار خود قرار داد که هدف ازآن ، تولید سامانه های پیشرفته اطلاعاتی ، نظارتی و شناسایی ( ISR) به منظور تقویت قابلیت حملات دوربرد برای نسل جدید مهمات هدایت شونده ای بود که می بایست در دهه آینده بخدمت گرفته شود . این قابلیت ، یعنی توانایی حمله و وارد کردن ضربه به عمق دفاع دشمن ، ارتش ایالات متحده را قادر می ساخت تا اهدافی را در یک فواصل دور به گونه ای شناسایی ومورد حمله قرار دهد که تا پیش از این دراختیار هیچ سازمان مسلحی قرار نداشت ، ضمن اینکه فلسفه توسعه این فناوری عمدتا برای مقابله با یگانهای متمرکز ارتش شوروی ، پیش از آنکه بتوانند وارد صحنه نبرد رودر رو شوند ، صورت می گرفت . درواقع ، این برنامه یک راه حل مبتنی بر فناوری به منظور غلبه بر عدم توان توازن کمّی میان نیروهای متعارف پیمان ورشو و ناتو و بخشی از مفهوم کلی تر "نبرد هوا-زمینی " بشمارمی رفت . رزم غیرخطی از دریچه دید ارتش روسیه مارشال نیکولای اوگارکوف که درآن زمان ، رئیس کل ستاد ارتش شوروی محسوب می شد ، به شکل خاص ، توجه زیادی را به این فناوری نوظهور معطوف نمود و پس از بررسی های فراوان ، پیامدهای قابل توجه بکارگیری این فناوری را در صحنه نبرد آینده ، مورد تایید قرار داد تا آنجا که وی نخستین افسر ارشد روسی محسوب می شد که کاربرد هواگردهای بدون سرنشین را در میانه دهه هشتاد میلادی ( 1984 ) بصورت نظری ، مورد بحث قرار داد .( به احتمال زیاد ، روسها با مشاهده قابلیتهای رزم بدون سرنشین ها در جنگ 1973 و سپس جنگ ایران و عراق ، بدین نتیجه رسیده بودند .م ) بدین ترتیب ، روسها بسرعت پتانسیل تهاجمی این فناوری را تشخیص داد و با اذعان به این نکته که اتحاد شوروی در بکارگیری این نوع فناروی ها ، دچار عقب ماندگی شده ، تبدیل به نیروی محرکه ای شد تا مفاهیم و توانمندی های جدیدی برای مقابله با این تهدید نوظهور ابداع شود که این روند ، تا حد زیادی ، پایه های استراتژی نظامی فعلی ارتش روسیه را بوجود آورد . مارشال نیکلای اوگارکوف بدین ترتیب ، قابلیتهایی که روسها بدنبال توسعه آن بودند ، شامل مجموعه ای از سامانه های شناسایی-ضربه و شناسایی- آتش بود که ارتش شوروی را قادر می ساخت تا بصورت بازدارنده ای ، به سامانه های دفاعی ناتو درعمق ، ضربه وارد کند . بدین ترتیب ، فهرستی از سامانه های بالستیک و کروز پدیدآمد که ماموریت داشتند تا به اهدافی در سطوح عملیاتی و راهبردی حمله ور شوند . در همین راستا ، سامانه های شناسایی و آتشباری در سطح تاکتیکی نظیر هویتزرها و توپخانه موشکی در سازمان رزمی تیپ ها و لشکرهای تهاجمی وارد شد که میتوانست به طور همزمان ، مهمات متعارف یا هدایت دقیق را شلیک کند . ایوان آلکسیوویچ وروبیوف این سامانه ها با استفاده از حسگرهای پیشرفته ISR که اجزاء جدیدی نظیر سامانه های کنترل- فرماندهی خودکار را نیز بخود می دید ، تا حد زیادی فرآیند تشخیص ، تصمیم گیری و انهدام هدف را در ارتش شوروی ، تسریع نمود . تاثیر بکارگیری چنین سامانه هایی تا بدانجا مورد توجه قرار گرفت که سرلشکر ایوان وروبیف که یکی از معاصران اوگارکوف نیز بود ، براین اعتقاد قرار داشت که استفاده از یک شبکه گسترده از این دارایی ها ، می تواند توانایی انهدام هدف در زمان واقعی ( رئال تایم ) را برای ارتش شوروی به ارمغان آورد . با آغاز روند توسعه مفهومی این ایده ، ارتش شوروی بدنبال آن بود که ضمن کاهش تاثیر تخریب فناوری جدید غربی ، یگانهای رزمی خود و بخصوص عناصر لجستیکی را خود را به گونه ای در میدان نبرد ، پراکنده کند تا میزان آسیب پذیری آنها ، تا یک حد قابل قبولی ، کاهش یابد ، هر چند این چالش که با اجرای چنین تاکتیکهایی ، حفظ سطح بالایی از تحرک و همچنین تمرکز نیرو ، قبل از آغاز نبرد ، دشوارتر می شود نیز وجود داشت . سرهنگ دوم لستر گراو ، عضو دفتر مطالعات ارتش شوروی در مرکز مطالعات تسلیحات ترکیبی ارتش ایالات متحده تلاش روسها برای نیل به این هدف ، باعث جلب توجه نگاه های کنجکاو آمریکایی ها گردید ، تا جایی که درسال 1990 ، سرهنگ دوم لسترگراو ، عضو دفتر مطالعات ارتش شوروی در مرکز مطالعات تسلیحات ترکیبی ارتش ایالات متحده ، طی یک گزارش مفصل ، دیدگاه ارتش شووری ، در خصوص چهره جنگ آینده را مورد بررسی قرار داد . وی در گزارش خود ، چنین نوشت : " ارتش شوروی ، نبرد غیرخطی را صحنه ای از یک عملیات نظامی میدانند که درآن گردان /هنگ / تیپ های مستقل تاکتیکی ، وارد نبرد رودرو شده و جناحین خود را با استفاده از آتش دوربرد ، ایجاد میدان های موانع و استفاده از اصل تحرک ، تامین می نمایند . واحدهای بزرگتر نظیر لشکر/ ارتش ، نیز در چنین صحنه هایی حضور دارند ولی این حضور تنها با استفاده از یگانهای ذخیره یا سامانه های آتشباری دوربرد خود است ولی تاثیرگذاری اصلی برصحنه نبرد ، تنها با استفاده از گردان های تسلیحات ترکیبی و هنگ/ تیپ هایی است که بصورت مستقل ولی بصورت هماهنگ ، صورت می گیرد . این واحدها ، براساس یک برنامه و هدف مشترک ، دست به عمل زده و به همین دلیل ، نبرد در سطح تاکتیکی میان دوطرف ، مخرب تر از گذشته خواهد بود ، بصورتی که میدان نبرد ، بصورت تکه تکه از هم قابل مشاهده بوده ، برخورد بصورت غیرخطی صورت می گیرد ، پدیده ای تحت عنوان خط مقدم وجود نخواهد داشت و مفهوم جدیدی با شناسه " منطقه رزم" جایگزین مفاهیم قدیمی تری نظیر لجمن ، خواهد شد . درچنین میدان نبردی ، پناهگاه امن یا دفاع در عمق وجود ندارد " رزم بدون اخذ تماس با حمله عراق به کویت و متعاقب آن ، تمرکز نیروهای ائتلاف در عربستان برای بازپسگیری این کشور از صدام ، نوع جدیدی از جنگ پابه عرضه وجود گذاشت که پیش از این برای وارد کردن یک ضربه قدرتمند علیه رده های دنبال پشتیبان ارتش شوروی در اروپا طراحی شده بود . بدین سان ، در حالی که عملیات هوایی نیروهای ائتلاف ، چیزی در حدود 39 روز استمرار داشت ،حمله زمینی تنها 100 ساعت طول کشید ، در حالی که هشت سال بعد ، عملیات ناتو علیه یوگسلاوی بدون استقرار واحدهای زمینی ، آغاز و سپس پایان یافت . این دو درگیری براساس مستنداتی که از سوی روسها منتشر شد ، بشدت برروی دیدگاه ارتش روسیه در خصوص ماهیت جنگ آینده اثرگذاشت ، بدین ترتیب ، ماهیت تهدیدی که نیروهای روسی باید در برابر آن از خود دفاع می کردند ، مشخص شد که به شکل خاص ، دفع تهدید یک حمله هوایی گسترده در راس آن قرار داشت . ژنرال ولادیمیر اسلیپچنکو (سمت چپ تصویر ) به گفته ژنرال ولادیمیر اسلیپچنکو ( فوت شده ) که یکی از تاثیرگذارترین نظریه پردازان نظامی روسیه در سه دهه اخیر بشمار می رفت ، عملیات طوفان صحرا ، تجلی مفهومی بود که افسر ارشد پیشین وی ، ژنرال اوگارکوف ، آن را "انقلاب در امور نظامی" می نامید که اشاره ای بوده به کاربرد روزافزون سامانه های ضربتی دقیق در جنگ آینده ، در حالی که اسلیپچنکو در حال بررسی ایده ای بود که آن را نسل ششم جنگ می نامید و نشانه آن ، اتکاء بیش از پیش سازمان ارتش به سامانه های دیجیتال و افزایش استفاده از سامانه های دورایستا می بود . درواقع ، مهمترین مولفه نسل ششم جنگ که درست در مقابل نسل چهارم از عملیات نظامی قرار می گرفت ، رزم بدون تماس نام گرفت . اسلیپچنکو در خصوص ایده خود چنین اعتقاد داشت که در جنگ آینده ، نقش حملات بدون اخذ تماس با استفاده از سامانه های رزمی دوربرد و مهمات هدایت شونده دقیق که توسط مجموعه ای درهم پیچیده از سامانه های نظارت ، شناسایی و اطلاعات جاسوسی و همچنین قابلیتهای پیشرفته کنترل- فرماندهی صورت می گیرد و درعین حال ، اهمیت سامانه های مستقر در فضا برای پشتیبانی از سیستم های پیش گفته افزایش پیدا خواهد کرد . مجموع این قابلیتها ، ارتش را قادر می سازد تا اهداف را با سرعت بیشتری ، کشف کرده وآنها را در بردهای بیشتر ، مورد اصابت قرار دهند که این روند ، امروز در ارتش های غربی با عنوان "زنجیره کشتار" مورد مطالعه قرار می گیرد و نتیجه طبیعی آن ، خطرناک شدن متمرکز کردن نیروها در صحنه نبرد است . اطلاعات ، اطلاعات و اطلاعات صحنه رزم ، همانطور که اکنون ( ژوئن 2023 ) در اوکراین قابل مشاهده است ، به شکل فزاینده بر میزان دسترسی ارتشها به اطلاعات اتکاء یافته .. همانطور که زمانی اروین رومل در خصوص اهمیت نیروی هوایی گفته بود ، ارتش هایی که به اطلاعات دسترسی نداشته باشند ، تفاوتی با قبایل بدوی ندارند این شیوه رزم ( حمله بدون اخذ تماس ) نه تنها در حوزه تاکتیکی کاربرد خواهد داشت ، بلکه ماهیت استراتژیک آن نیز برای انهدام زیرساختهای نظامی ، اقتصادی با استفاده از ترکیبی از موشکهای بالستیک ، کروز و بدون سرنشین های انتحاری و همچین نیروی هوایی کلاسیک که به مهمات هدایت دقیق مسلح می شود ، نیز آشکار شده است . با تجه به این مساله اسلیپچنکو، یک نتیجه بسیار مهم را در این خصوص ارائه می کند : "مفاهیم کلاسیک رزم ، نظیر "عقبه" ، "لجمن" ، بتدریج ماهیت پیشین خود را از دست می دهند و به جای آن ، اکنون تنها دو واژه را می توان در ادبیات نظامی مورد توجه قرار داد " اهدافی که باید منهدم شوند " و " اهدافی که نباید منهدم شوند " . بدین ترتیب ، مفاهیمی نظیر نبرد یا عملیات در عمق ، که بطور پیوسته از دهه هفتاد میلادی ، استخوان بندی نظری طراحی استراتژی های نظامی راتشکیل می دادند ، باید با مفهوم " حمله در عمق " جایگزین شوند . از آنجایی که روسیه درآن زمان ، حداقل یک نسل از رقبای خود در زمینه برخورداری از فناوری لازم عقب تر بود ، به اعتقاد اسلیپچنکو می بایست قابلیتهای نسل ششم خود را توسعه می داد . پی نوشت : 1- ادامه دارد .... 2- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند.
-
1 پسندیده شدهبخش سوم : با چراغ سبز اولیه پوتین ، گراسیموف و اطرافیانش تلاش کردند تا پوتین را متقاعد کنند که با دست زدن به یک حمله زمستانی -بهاری ، پس از به اوج رسیدن حملات اوکراینی ها که با شروع در دسامبر2022 ، پس از حدود یک یکماه در ژانویه 2023 به اوج خود رسیده بود ، میتوانند پیشروی های بیشتری را در داخل خاک اوکراین ثبت کنند . درهمین راستا ، یک منبع روسی غیر موثق مدعی شده بود که گراسیموف به تدریج پوتین را قانع نمود تا نگهبانان قدیمی ( لاپین ، دورنیکوف ، ژوالیوف ، سردیوکوف و چایکو ) مجددا به مناصب قبلی خود منصوب نماید . این مساله در کنار برگزاری یکسری جلسات مستمر سطح بالا با حضور پوتین ، شویگو و سایر فرماندهان ارشد نظامی روسی و تلاش رسانه های وابسته به وی با ایجاد یک کارزار شدید برای بی اعتبارسازی واگنر به اوج خود رسید. به گفته این منبع روسی ، تلاش رسانه های منتسب به گراسیموف در خصوص تلفات بالای واگنر ، استفاده این گروه از مهمات به شکل غیر استاندارد ( یا بعبارت بهتر ، اسراف در کاربرد مهمات گرانقیمت و محدود ) و نظم ضعیف سازمانی در این دوره زمانی بسیار بیشتر از گذشته شده بود . دراین میان ،برخی مقامات کرملین نیز به یکی از رسانه های مخالف روسی فاش کرده بودند که نیروهای امنیتی روسیه به شکل عمدی برای تضعیف یکدیگر دست به درز اطلاعات حساس می زنند . ژنرال میخائیل تپلینسکی با این وصف ، به ادعای منابع غربی ، گراسیموف موفق شد تا پوتین را متقاعد کند که واگنر ، در حال اتلاف منابع ارزشمند ارتش است که اولین نشانه این امر را می توان در توقف دسترسی واگنر برای عضوگیری از میان محکومین زندان های روسیه و همچنین محدود شدن این گروه در استفاده از مهمات ارتش ، از ابتدای سال 2023 جستجو نمود . اگر چه این موارد نشانه های عینی و مشخصی بشمار می آمدند ولی هنوز مشخص نیست که گراسیموف تا چه اندازه موفق شده تا بر پوتین تاثیر گذارد ، چنانکه سوورکین و فرمانده واحدهای هوابرد روسی ، یعنی ژنرال میخائیل تپلینسکی که بعنوان افسران ضد گراسیموف شهرت دارند ، هنوز در خدمت عملیاتی قرار داشتند . این امر با شهرت بیش از پیش تپلینسکی درمیان رسانه های ابرملی گرای روسی همزمان گردید و همزمان میزان گرایش واحدهای هوابرد ارتش روسیه به همکاری با واگنربرای ادامه عملیات در باخموت نیز افزایش پیدا نمود . ژنرال یوگنی نیکیفوروف با افزایش شایعات در خصوص رقابت شدید میان گراسیموف و سووروکین ، اداره اطلاعات ارتش اوکراین نیز میدان دار این معرکه شد تا جایی که این منبع ادعا نمود که ژنرال یوگنی نیکیفوروف ، رئیس ستاد ناحیه نظامی شرقی روسیه که به واگنر بسیار نزدیک بود ، در 26 دسامبر 2022 جایگزین کوزولوف گردید که تا آن زمان فرمانده ناحیه نظامی غربی روسیه محسوب می شد . علاوه براین ، پوتین در 21 دسامبر 2022 به شکل علنی ، سورورکین را مورد تقدیر قرارداد و همزمان تپلینسکی را بعنوان فرمانده عملیاتی محور تازه تاسیس دنیپر که قرار بود از محور زمینی و دالان منتهی به کریمه دفاع کند ، برگزید . بدین ترتیب ، هردوانتصاب نامبرده نشان دهنده این امر بود که پوتین در خصوص توان رزم واگنر برای تصرف کامل باخموت ، حداقل تا انتهای سال 2022 شک داشت و البته تصمیم گرفته بود تا جناح ضدگراسیموف را نیز بتدریج تقویت کند . ژنرال سرگئی کوزولوف اما این روند همچنان ادامه داشت ، تا جایی که تصرف بسیار فرسایشی سولدار در ژانویه 2023 باعث شد تا وزنه گراسیموف مجددا در نزد پوتین سنگین تر شده و او بعنوان فرمانده کل صحنه عملیات نظامی به منظور هدایت عملیات زمستانی- بهاری تعیین گردد . این خبر در 11 ژانویه 2023 به شکل رسمی از سوی وزارت دفاع روسیه اعلام گردید و سوروکین نیز به سمت جانشینی گراسیموف ، تنزل مقام پیدا نمود . برخی تحلیلگران نظامی معتقدند که پوتین بدلایل ناشناخته ای ، در برابر فشار گراسیموف ، دستها را بالا برد چرا که واگنر هنوز موفق نشده بود تا باخموت را تا اول ژانویه 2023 بطور کامل تصرف نماید و در عین حال ، نبرد سولدار که در بازه زمانی 4 تا 13 ژانویه 2023 شدت گرفته بود ، باعث گردید تا رئیس جمهوری روسیه ، تا حدودی مواضع خود را به سوی جناح گراسیموف نزدیک کند که منابع ناشناس در کرملین معتقدند که علت این امر را باید در تایید ناکارآمدی واگنر در صحنه عملیات رزمی جستجو نمود . این مساله تا جایی گسترش پیدا نمود که پیروزی بدست آمده در سولدار ، توسط پوتین مستقیماً به وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح نسبت داده شد که موفقیت تقریبا بزرگی برای گراسیموف بشمارمی آمد . این موفقیت برای رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آنچنان گرانقدر بود که توانست لاپین رسوا شده را به خدمت فعال بازگرداند ( لاپین در 10 ژانویه 2023 به سمت رئیس ستاد ارتش روسیه در محور سولدار انتخاب شد ) اما نکته این انتصاب ، محول نکردن یک سمت عملیات در خط مقدم برای لاپین بود که نشان می داد علیرغم وجود روابط گرم ، اعتمادی در سطح حرفه ای میان دوفرمانده وجود ندارد . به ادعای پریگوژین ، بزرگترین نقطه ضعف لاپین در این بود که کورکورانه از دستورات پیروی مینمود و اگر این ادعا صحت داشته باشد ، میتوان شکرآب بودن ارتباط حرفه ای این دو را توجیه نمود . دوره زمانی جنگ فرسایشی در محور سولدار- باخموت ، به ادعای منابع اطلاعاتی غربی ، همزمان شد با شدت یافتن تقابل جناح های رقیب در ستاد کل نیروهای مسلح روسیه با دمیدن نیروی تازه ای به جناح طرفدار گراسیموف ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه ، یک کارزار بشدت بی رحمانه را برای حذف کامل نیروهای مسلح خصوصی نامنظم نظیر واگنرو گروه های کوچکتر وابسته به آن که با چراغ سبز پوتین موجودیت پیدا کرده بودند ، آغاز نمود . وی با صدور دستورات جدید ، واحدهای نظامی جمهوری های دونتسک و لوهانسک را بسرعت در ساختار ارتش ادغام نمود ، فرماندهان نیابتی را از جایگاه هایشان بیرون کرد و تلاش نمود تا روحیه حرفه ای نظامی را به این یگان ها تزریق کند که این مساله بشدت بر روی روابط وی با ملی گرایان افراطی و گروه های نظامی خصوصی تاثیرگذاشت . علاوه براین ، به شکل عمدی ، با اعزام واحدهای هوابرد به محور سولدار ( بدلیل همکاری نزدیک با واگنر ) باعث شد تا تمامی اقدامات تپلیسنکی زیر ذره بین رسانه ها رفته و با انتقادات بیشتری روبرو شود ، هر چند با این کار ، بهترین نیروهای ارتش روسیه در بدترین محور ممکن ، بتدریج فرسوده می شدند که این امر نهایتا در 12 ژانویه با استعفای ناگهانی تپلینسکی منجر گردید . ژنرال اولگ ماکاروویچ براساس گزارش های موجود ، جانشین وی ، معاون دانشکده جنگ ستاد کل نیروهای مسلح روسیه ، یعنی ژنرال اولگ ماکاروویچ بود که علیرغم عدم وجود هرگونه تجربه در هدایت نیروهای هوابرد ، جایگزین تپلینسکی شد . با توجه به این موارد ، منابع اطلاعاتی غربی معتقدند که گراسیموف با علم به عدم کارایی نیروهای هوابرد در مناطق شهری ، این یگانها را در محور باخموت- سولدار بکار گرفت ولی با تعویض فرمانده این واحدها ، تمرکز عناصر هوابرد به شکل خاص بر روی سولدارگذاشته شد تا به یک رقیب برای واگنری تبدیل شوند که بطور همزمان در باخموت مشغول نبرد خانه با خانه با ارتش کیف بود ، در حالی که بصورت پنهان تلاش نمود تا بارسنگین تلفات انسانی را بر دوش گروه های ضد خود قرار دهد . تغییرات صورت گرفته در زنجیره فرماندهی ارتش روسیه در طول ضد حملات ارتش اوکراین تابستان 2022 پس از تصفیه حساب با تپلینسکی ، گراسیموف با انتصاب ژنرال کوزلووف به سمت فرماندهی ناحیه نظامی جنوب روسیه در 23 ژانویه 2023 ( وی در اواخر دسامبر از سمت فرماندهی ناحیه نظامی غرب برکنار شده بود ) و همچنین انتخاب آندری موردویچف به سمت فرماندهی ناحیه نظامی مرکزی دست به تغییرات جدیدی زد ولی برخی معتقدند که انتخاب موردویچف به نوعی تلاش پوتین برای برقراری تعادل قدرت میان فرماندهان نظامی یا احتمالا افزایش قدرت جناح ضد گراسیموف بوده است . ژنرال آندری موردویچف در جبهه مقابل گراسیموف ، فرماندهانی که از شدت ضربه های وارده رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه ، غافلگیر شده بودند ، دست به تحرکات جدیدی زده و تلاش کردند تا توجهات رسانه ای را بسمت شکستهای حملات ارتش روسیه در بازه زمانی زمستان 2022 – بهار2023 جلب کنند ولی احتمالا موفقیتی در جلب توجه پوتین برای دست زدن به تغییرات مجدد بدست نیاوردند . دراین میان ، پریگوژین با میدان داری رسانه ای ، به شکل مرتب ، تردیدهای خود را درخصوص توانایی واحدهای منظم ارتش روسیه برای تصرف کامل دونباس تا قبل از پایان بهار سال 2023 اعلام مینمود و متقابلا جناح طرفدار گراسیموف نیز با ایجاد یکسری محدودیتهای جدید برای واگنر برای دسترسی به مهمات و تجهیزات ، سعی کرد تا از سوء استفاده رئیس واگنر از عدم موفقیت نیروهای روسی در حومه ووهلدار جلوگیری بعمل آورد . آندری تورچاک ، دبیر شورای عمومی حزب روسیه متحد درگیری میان دوجناح طرفدار و ضد گراسیموف تا اندازه ای شدید شد که آندری تورچاک ، دبیر شورای عمومی حزب روسیه متحد نیز وارد صحنه گردید تا با رسمی کردن شکایت خود از ارتش روسیه بدلیل شکستهای عملیات نظامی زمستان 2022 و- بهار 2023 بر شدت این درگیری بیافزاید . منابع روسی در این زمینه مدعی شده اند که تورچاک در یک جلسه توجیهی ، به شکل صریح با پوتین گفتگو نمود ولی احتمالا موفقیتی در متقاعد کردن پوتین جهت تغییر ترتیبات فرماندهی بدست نیاورد . امیدواری جناح ضد گراسیموف آنچنان بود که سورووکین به تپلیسنکی پیشنهاد داد تا استعفای خود را تا اواخر فوریه 2023 به تعویق اندازد به این امید که گزارش تورچاک ، جریان قدرت را به نفع جناح ضد گراسیموف تغییر دهد . پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. 2- ادامه دارد .....
-
1 پسندیده شدهبخش دوم : با در نظر گرفتن اینکه این قیاس ، ممکن هست مع الفارق باشد ترکیب باخموت - پریگوژین ، به نوعی بازتولید قرن بیست و یکمی ترکیب ژوکف- برلین هست حداکثر تخریب برای کسب حداکثر زمین محور سوم : باخموت الگوی مشاهده شده از ابتدای دورجدید حملات به باخموت از سوی روسیه نشان میدهد که رهبری نظامی روسیه به شکل فزاینده ای تصرف کامل این شهر را قبل از آغاز ضدحملات ارتش اوکراین علیرغم ثبت تلفات سنگین برای دوطرف در اولویت قرار داده است و این امکان وجود دارد که باخموت درنهایت توسط روسها تصرف شود . دراین میان ، ورود واحدهای هوابرد ارتش نشان میدهد که ستاد ارتش روسیه واگنر را بطور کامل روی نبرد شهری متمرکز نموده و وظیفه تثبیت را به یگانهای منظم سپرده است . با این حال ، شمال و جنوب باخموت اینک بطور کامل در دست ارتش روسیه بوده و واحدهای هوابرد در نقش پشتیبان و مکمل برای واگنر عمل می کنند . این احتمالا باعث میشود تا فشار واگنر در داخل شهر بیشتر شده و احتمالا باعث عقب نشینی واحدهای اوکراینی گردد و درنهایت ، بخش بیشتری از عناصر هوابرد ، به شکل سالم ازاین درگیری ها خارج شوند . باخموت 9 ماه می 2023 براساس گزارش های موجود از میل بلاگرهای روسی ، عناصری از لشکر 106 هوابرد ارتش در حدود 17 کیلومتری شمال شرقی باخموت در یک خط پدافندی مستقر هستند . اگر چه پیش ازاین اختلافات مشهودی میان واگنر و وزارت دفاع روسیه دیده می شد ولی گفته شده که واگنر اکنون تانکهای تی-90 را در این شهر استفاده می کند که این نشاندهنده کاهش این اختلافات و تجهیز بیشتر این گروه نظامی خصوصی است . باخموت / 23 آوریل 2023 علاوه بر واحدهای منظم ارتش و واگنر ، یگانهای نامنظم روسی نیز در این شهر درگیر شده اند که البته توان رزمی محدودتری نسبت به واگنر دارند . به ادعای ستاد کل ارتش اوکراین ، حدود 200 نیروی ویژه چچنی بعنوان پلیس نظامی در این منطقه حضور دارند ولی شرکت آنها در درگیری های خط مقدم بعید نیست . در مجموع نیروهای حاضر در باخموت شامل : 1- واحدهای واگنر ( شامل یگان یازدهم شناسایی – هجومی ) 2- واحدهای هوابرد ( لشکر 106 ) 3- گردان های نامنظم ( گردان های آخمت ، گردان داوطلب از لشکر قزاق دُن) باخموت - اوکراین- می2023 گفته می شود روسها برای پیشروی در آخرین بلوک های شهر باخموت ، به منظور وحشت آفرینی درمیان صفوف ارتش کیف ، از مهمات فسفری استفاده می کنند https://www.aparat.com/v/V3JLh محور چهارم : آودیوکا-دونتسک فرماندهی نظامی ارتش روسیه به مانند محور سواتوو -کرمینا ، در آودیوکا- دونتسک نیز نیروی سنگینی را مستقر نموده که شامل واحدهایی از ناحیه نظامی جنوب و عناصری از واحدهای تفنگدار دریایی ناوگان شمالی ارتش روسیه است . این واحدها از ابتدای سال 2023 پیشرفت قابل توجهی را در محور فوق به نمایش نگذاشته اند ولی برخی از واحدهای ارتش جمهوری دونتسک که حدود 8سال در این محورحاضر بودند ، همچنان فعال به نظر می رسند . با این وصف ، منابع اطلاعاتی غربی معتقدند که فرماندهی این نیروها بشدت ضعیف عمل کرده و حتی پس از ادغام با ارتش روسیه نیز همچنان عملکرد نامطلوبی را به نمایش می گذارند . پیش ازاین ارتش روسیه کنترل کامل سپاه های یکم و دوم جمهوری های دونتسک و لوهانسک را بدست گرفته بود و اکنون این نیروها رسما زیرمجموعه ارتش هشتم تسلیحات ترکیبی ( منطقه نظامی جنوب ) هستند . میل بلاگرهای روسی معتقدند که ارتش روسیه با اعزام نیروهایی از سرتاسر روسیه به این دو سپاه با حداقل آموزش های ممکن ، مشکلاتی را ایجاد نموده و با محول کردن ماموریتهای تهاجمی ، نواقص قبلی تشدید شده است . طبق اطلاعات موجود ، هنگ ها ، تیپ ها ، گردان ها و زیرمجموعه های این دو سپاه ، مطابق جداول سازمانی استاندارد روسی مسلح نشده اند ( این نیروها از سال 2014 صرفاً بعنوان نیروهای نیابتی و پلیس شبه نظامی تشکیل شدند و پس از ادغام با ارتش روسیه نیز ماهیت خود را حفظ نموده اند و اگرچه روی واحدهای این سپاه ها ، اسامی هنگ و تیپ و گردان وجود دارد ولی هیچ چیز آنها شباهتی با واحدهای استاندارد روسی ندارد ) در آودیوکا ، سپاه یکم جمهوری دونتسک ، براساس ظاهر امر ، هر 8 تیپ خود ( شامل تیپ یکم اسلاو ، تیپ سوم هورلیوکا ، تیپ پنجم ، تیپ نهم ، تیپ 14 کالمیوس و تیپهای 100 ، 114 و 132 ) را در شمال و شمال غربی دونتسک مستقر نموده ، گردان های 56 و 58 مستقل ، گردان 10 زرهی ، همچنین گردان شناسایی مستقل اسپارتا و درنهایت گردان مستقل هجومی سومالیا در عملیاتهای طراحی شده دراین محور مشارکت دارند . اما ارتش منظم روسیه شامل ارتش هشتم تسلیحات ترکیبی از ناحیه نظامی جنوب ، دولشکر تفنگدار موتوری را به محورمارینکا در جنوب غربی دونتسک اعزام نموده در حالی که دو هنگ زرهی از لشکر 150 تانک ( هنگ 68 و 163 ) و همچنین هنگ موتوریزه 255 ازلشکر 20موتوری گارد از ابتدای فوریه 2023 در این محور مشغول نبرد هستند . علاوه بر نیروی زمینی ، واحدهایی از سپاه چهاردهم ناوگان شمالی نیروی دریایی روسیه در آودیوکا-دونتسک حضور دارند ولی احتمالا بدلیل تلفات بالا ، به عقب منتقل شده اند . در همین زمینه ، گفته شده که تیپ 200 تفنگدارموتوری مستقل در این محور فعالیت داشته ولی در 3 آوریل خبری منتشر شد که این واحد برای بازسازی از خط مقدم منتقل شده است . گزارش هایی نیز وجود دارد که چند گردان داوطلب نیز در محور فوق حضور دارند که شامل گردان تانک مولوت از منطقه پرم ، گردان شناسایی – رزمی "گرگ" و گردان داوطلب نوسکی میشود . علاوه براین ، یک گردان داوطلب قزاق ( استپ ) به این منطقه منتقل شده است که ایگور گرکین ( میل بلاگر مشهور روسی ) مدعی شده که این گردان تنها روی کاغذ وجود داشته و افراد جذب شده ، بدون آموزش و تجهیزات به استعداد 1186 نفر هستند ( پیش ازاین گفته می شد این واحد یک تیپ رزمی به استعداد 3200 تا 3600 نیرو است ) که احتمالا کارایی رزمی چندانی دراختیار ندارند . با توجه به این موارد ، گفته شده که براساس یک دفترچه توجیهی روسی که بدست ارتش اوکراین افتاده ، ارتش هشتم تسلیحات ترکیبی و سپاه یکم جمهوری دونتسک برای ورود به نبردهای شهری در حال تغییر نمودار سازمانی خود هستند که در طرح جدید ، هر گروهان رزمی شامل 100 سرباز بوده ( 4 جوخه تهاجمی ، 4 جوخه پشتیبانی آتش ، یک جوخه فرماندهی ، یک گروه مهندسی -رزمی ، یک گروه شناسایی ، گروه بهداری و درنهایت یک گروه پهپادی ) و خارج از سازمان رزمی استاندارد ارتش ایجاد می شوند . این واحدها برای عملیات در محورهای چالش برانگیز بخصوص نقاطی از جبهه که مقاومت بیشری داشته یا شهرکهای کوچک کاربرد دارند . در مجموع واحدهای مستقر در محور آودیوکا- دونتسک عبارتند از : 1- سپاه یکم دونتسک ( تیپ یکم اسلاو / هنگ 1453 / هنگ 1439 / تیپ سوم هورلیوکا / تیپ نهم / گردان ششم تفنگدار / تیپ پنجم / تیپ 14 کالمیوس / تیپ 110 موتوری گارد / گردان دوم پیاده / تیپ 132 تفنگدار موتوری گارد / هنگ 9 تفنگداردریایی مستقل / گردان 10 زرهی / تیپ 114 / هنگ 87 / هنگ توپخانه خودکششی 1454 / لشکر 23 مستقل پدافند هوایی / گردان سومالیا / گردان اسپارتا/ گردان 56 نیروی ویژه / گردان 58 نیروی ویژه و عناصر نامشخصی از لشکر عملیات ویژه دونتسک 2- ناحیه نظامی جنوب روسیه - ارتش هشتم تسلیحات ترکیبی ( شامل لشکر 150 تفنگدار موتوری / هنگ 68 زرهی / هنگ 163 زرهی / لشکر بیستم تفنگدار موتوری / هنگ 255 تفنگدار موتوری گارد / گردان یکم تفنگدار موتوری ) 3- واحدهای پیاده ناوگان شمالی ( سپاه 14 تفنگدار / تیپ 200 تفنگدار موتوری مستقل ) 4- واحدهای نامنظم - سپاه سوم ارتش ( تیپ 72 تفنگدار موتوری مستقل ) 5- گردان های داوطلب - گردان زرهی مولوت - گردان یکم شناسایی -رزمی "گرگ " - گردان داوطلب نسکی - گردان داوطلب قزاق " استپ " محور پنجم : دونتسک جنوبی / زاپوروژنیه شرقی از پائیز سال 2022 یگان هایی از منطقه نظامی شرق روسیه به ووهلدار منتقل شدند که تلاش های آنها برای تصرف این شهر با تلفاتی همراه بوده است . دراین محور ، واحدهای از دو ارتش تسلیحات ترکیبی بیست و نهم و سی و ششم و عناصری از ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی برای پیشروی در محور فوق درنظر گرفته شدند . براساس اطلاعات موجود ، تیپ تفنگدار موتوری 36 در جنوب شرقی ووهلدار حضور داشته و بخشی از سازمان رزمی خود را نیز از دست داده است . علاوه براین ، تیپ 5 زرهی مستقل گارد نیز در این محور، در کنار تیپ های پیاده 40 و 155 نیروی دریایی حضور دارند . دینگوی منهدم شده ارتش اوکراین در باخموت براساس اطلاعات موجود و ادعای منابع اطلاعاتی غربی ، واحدهای مستقردراین منطقه ، به شکل مکرر با سربازان تازه بسیج شده که آموزش های کمی را پشت سرگذاشته اند ، بازسازی و تقویت میشوند تا جایی که در جریان یک حمله که در فوریه 2023 رخ داد ، خبرها حاکی از آن بود که تیپ 155 روزانه بین 150 تا 300 سرباز خود را از دست میدهد که این به معنای آن است که این تیپ از ابتدای نبردها تا امروز ، سه بار بازسازی شده است . ژنرال رستم مرادوف ، فرماندهی نیروهای مستقردراین محور را برعهده داشت که شایعات حاکی از برکناری وی بود . مضاف بر یگان های فوق الذکر ، واحدهایی از سپاه یکم جمهوری دونتسک ، یک تیپ مستقل از ستاد کل نیروهای مسلح ، چند گردان داوطلب و یک واحد ذخیره ارتش در حومه ووهدار مستقرند . یگان کاسکاد ( نیروهای وزارت کشور و عناصر انتظامی جمهوری دونتسک ) نیز در این منطقه دیده شده اند . میل بلاگرهای روسی نیز معتقدند که گردان های موسوم به آلگا ، هیسپانیولا ، استپ/تایگر و گروه رزمی ذخیره بیست وسوم ارتش پس از ادغام با گردان های وستوک جمهوری دونتسک به فرماندهی الکساندرخداکوفسکی در ووهلدار می جنگند . در مجموع واحدهای ذیل در ووهلدار مستقر هستند : 1- ناحیه نظامی شرق روسیه - ارتش تسلیحات ترکیبی بیست و نهم ( شامل تیپ 36 تفنگدار موتوری ) - ارتش سی وششم تسلیحات ترکیبی ( تیپ 37 تفنگدار موتوری مستقل / تیپ 5 زرهی مستقل ) - ناوگان اقیانوس آرام ( تیپ 40 پیاده نیروی دریایی / تیپ 155 پیاده نظام نیروی دریایی ) 2- واحدهای هوابرد ( شامل یگانهایی از لشکر 98 هوابرد ) 3- واحدهای زیر نظر ستاد کل ارتش ( تیپ 14 نیروی ویژه ) 4- ارتش جمهوری دونتسک ( گردان های کاسکاد ) 5- گردان های داوطلب ( گردان های آلگا/هسپانیولا/قزاق استپ-تایگر ) 6- واحدهای ذخیره ارتش ( گردان بیست وسوم ذخیره ارتش ) پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. 2- ادامه دارد ....
-
1 پسندیده شدهچالش نیروی انسانی برای ارتش اوکراین متیو لاکسمور ، تحلیلگر وال استریت ژورنال در این زمینه می نویسد ، یکسال پس از شروع جنگ در اوکراین ، یک اوکراینی حاضر است برای فرار از جنگ ، 10 هزار دلار بپردازد ، دیگری ، 5 اخطار برای معرفی به پادگان را نادیده گرفته ، سومی از رفت و آمد در مکان های عمومی ، از ترس هجوم پلیس نظامی و بازداشت به منظور اعزام به جنگ ، دوری می کند . این وضعیت حال حاضر در اوکراین است و پس از گذشت دوازده ماه از آغاز مخاصمات ، ارتش اوکراین در جذب نیروی انسانی مورد نیاز برای مقاومت در برابر تهاجم روسها و بیرون راندن آنها ازخاک خود ، با چالش های فزاینده ای روبرو است . اما ، وضعیت در آغاز اینگونه نبود ، بطوریکه با شروع درگیری در فوریه 2022 ، هزاران داوطلب در خارج از مراکز سربازگیری صف آرایی کردند تا به جنگ اعزام شوند ولی با کشته و زخمی شدن بخش قابل توجهی از این نیروهای داوطلب ، ارتش اوکراین درصدد است تا نیروهای جایگزینی را جذب کند ولی مشکل اینجاست که باقی مانده نیروهای موجود در سن خدمت ، نه تمایل و نه آموزش کافی را دارند ولی بالاجبار ، بکارگیری می شوند . این مساله باعث شده تا تعداد فزاینده ای از مردان در سن خدمت سربازی ، دست به تلاش های متعددی برای جلوگیری از اعزام به جبهه بزنند . با این حال ، علیرغم چنین وضعیتی ، اوکراین موفق شده تا به شکل مرتب ، تلفات خود را جایگزین کند و تا حد زیادی نیز موفق شده تا روند پیشروی ارتش روسیه را متوقف ودر برخی محورها ، نیز آنها را ودارد به عقب نشینی نماید ، علاوه براین ، تعداد قابل توجهی که در مراکز آموزشی غرب ، دوره های نظامی را گذرانده اند ، برای اجرای ضدحملات بهاری ، مجددا به این کشور باز می گردند . اما علیرغم بالا بودن سطح حمایت از تلاش های دفاعی ارتش اوکراین در نظرسنجی ها ، به نظر می رسد که تعداد داوطلبان برای اعزام بخدمت ، در حال کاهش است . در پاسخ به این سئوال ، مقامات کیف مدعی هستند که جمعیت اوکراین حدود یک سوم روسیه است و بدلیل مهاجرت میلیونها نفر از زمان آغاز جنگ و عدم شباهت شیوه سربازگیری در اوکراین به روسیه ، این روند ، کاهش یافته است .در این میان ، ولودیمیر زلنسکی ، سه روز پس از تمدید فرمان بسیج عمومی که درآن نیروهای ذخیره و مردان حاضر در سن خدمت به شکل اجباری ، بخدمت فراخوانده شدند ، مدعی شد که این کشور نمیتواند به مانند روسیه عمل کند ولی فرار از خدمت سربازی در اوکراین یک مساله بسیار جدی است . در همین رابطه ، مسکو با بسیج بیشتراز 300 هزارنفر در سپتامبر 2022 به شکل رسمی به مردم روسیه اعلام نمود که برای یک جنگ طولانی مدت آماده شوند . اوکراین در فوریه 2022 ، ارتشی ثابت به استعداد رزمی 260 هزار نفر در اختیار داشت که طبق برآوردهای منابع غربی ، حدود 100 هزارنفر از این تعداد ، کشته یا زخمی شده اند ولی تبلیغات رسانه ای رسانه های اوکراینی ، همچنان ادامه دارد و با استفاده از عبارات تهییج کننده ای نظیر " ازآنچه برای شماست ، دفاع کنید " و چاپ انبوه پوسترها و بیلبوردهای خیابانی که بیشتر با محوریت موضوعاتی حاوی خشم و نمادهای یونان باستان به مردم چنین القاء می کند که خشم خود را به قدرت تبدیل کنید .درکنار تلاش برای جذب نیروهای داوطلب ، ارتش اوکراین به شکل فزاینده ای به سربازگیری اجباری با استفاده از واحدهای پلیس نظامی در مکان های عمومی اتکاء دارد . براساس آمار دپارتمان امنیت عمومی و آژانس امنیت داخلی اوکراین ، چیزی در حدود 26 اکانت تلگرامی که مکان و زمان سربازگیری را به شکل عمومی اعلام می کردند ، بطور کامل بسته شده و با صاحبان آنها برخورد شده است .( درمیان سوپر استراتجیستهای !!! وطنی ، کسی دراین زمینه ، نگران نشد که این امر به معنای زیرپاگذاشتن آزادی بیان هست !!!! چرا ؟!!! چون وقتی پای تمامیت ارضی ، حفظ امنیت جامعه ، دفاع در برابر نیروی خارجی و ... وسط بیاید ، همه کشورها ، حکومتها و .... با کسانی که برخلاف جریان آب شنا می کنند ، برخورد قاطع خواهد کرد .م ) از سویی دیگر ، دریافت احضاریه در اوکراین ، سه معنای مختلف را دارد . نخست اینکه به سادگی مردان در سن خدمت را به دفاتر استخدام معرفی کرده تا با دریافت اطلاعات ، بانک اطلاعاتی ارتش به روز شود ، دوم اینکه ممکن است در خصوص تناسب اندام تحت معاینه پزشکی قرار گیرد و یا اینکه از مراجعه کننده خواسته می شود تا وسایل خود را بسته بندی کرده و خود را به پادگان ارتش معرفی نماید . بعنوان مثال ، یک مدیر 25 ساله در یکی از شرکتهای اوکراینی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت می کند ، مدعی شده که در چند ماه گذشته ، بشدت از حضور در کافه ها ، رستوران ها و سایر مکان های عمومی پرهیز نموده و از تماس تلفنی نیز پرهیز دارد . وی مدعی است که نیاز به بسیج را درک می کند ولی معتقد است که سهم خود را با پرداخت مبلغی ماهانه به نیروهای مسلح ، ادا می کند . وی مطمئن است که افرادی بهتر از او ، میتوانند وارد جنگ شوند در نتیجه وارد جنگ نشده و به افراد بد شلیک نمی کنم ، ولی شکل های متعددی از جنگ در برابر روسیه وجود دارد . روسلان بورتنیک ، رئسی موسسه مطالعات سیاسی اوکراین نیز معتقد است که تغییرات اخیر در ارتش ، بسیاری از نیروها را برای معرفی و اعزام به جبهه ، دلسرد نموده ، بطوریکه با انتشار خبرهایی مکرر از بدفتاری با نیروها و همچنین کاهش پاداش های نیروهای حاضر در خطوط مقدم ، که گفته شده اقدامی صرفه جویانه است ،در کنار وضع قوانین جدید در ژانویه 2023 در خصوص مجازات فرار از خدمت و نافرمانی ، تعداد نیروهایی که داوطلبانه مراجعه می کنند ، سیری نزولی را بخود گرفته است . علاوه براین ، رسوایی های افشاء شده و ویدئوهای موجود از رفتار با مردانی که از مراجعه به دفاتر استخدام ، خودداری کرده اند نیز در این وضعیت سهم قابل ملاحضه ای را دارد ، بطوریکه یک فرد معلول در غرب اوکراین ، برای سپری کردن دوره خدمت سربازی ، فراخوانده شد و علیرغم این که یک دست نداشت ، پس از 10 روز آموزش ، به خطوط درگیری فرستاده شد و در عرض یکماه کشته شد . دراین میان ، اگرچه مقامات اوکراینی ، اعزام نیروهای فاقد آموزش را به جبهه ، انکار می کنند ، اما اعتراف کرده اند که مدت آموزش بدلیل نیازهای روزافزون جنگی ، کوتاه تر شده است . اسرای اوکراینی که باخموت به دست روسها افتاده اند نیز در ویدئوهای منتشره مدعی هستند که مدت آموزش آنها از چند روز تا چند هفته متغییر بوده است . نادیده گرفتن احضاریه ها براساس قانون به اتهامات کیفری منجر می شود ولی مقامات اوکراینی مدعی هستند که این مجازاتها به ندرت ، صورت می گیرد . یک جوشکار 38 ساله در شرق دنیروپتروفسک علیرغم اینکه پدر3 فرزند بوده واز مادری مبتلا به سرطان نگهداری می کند و مشکلات سلامتی دارد ، تا کنون ، 5 احضاریه را دریافت کرده ولی می گوید که این احضاریه را به چالش می کشد . در مقابل ، میکولا اوسنکو ، یک کارگر 33 ساله از همان روستا ، که در نوامبر 2022 احضار شده و هم اکنون برای بهبودی جراحات ، به خانه برگشته ، مدعی شده که بهتر است افرادی که نمی خواهند بجنگند به جبهه اعزام نشوند ، درعوض با آنهایی که می خواهند بجنگند ولی هنوز احضار نشده اند ، باید تماس گرفته شود . با ممنوعیت خروج مردان 18 تا 60 ساله از اوکراین ، برخی از این دسته از مردان متوسل به راه های غیرقانونی برای خروج می شوند ، برخی لباس زنانه می پوشند ، برخی به قاچاقچیان پول میدهند تا آنها را از اوکراین خارج کنند و برخی نیز خود را به آب رودخانه های مرزی بخصوص در رودخانه های مرزی با مجارستان می زنند که حتی منجربه فوت افراد نیز شده است . به گفته مقامات اوکراینی ، درسال 2022 ، چیزی در حدود 66374 مرد اوکراینی با استفاده از اسنادی که توسط نهادهای بشردوستانه تهیه شده و بدانها اجازه می دهد تا از اوکراین خارج شده و پس از مدت مشخصی بازگردند ، از این کشور رفته اند و گفته می شود حدود 9300 نفر از این تعداد هرگز بازنگشته اند . به گفته منابع رسانه ای اوکراین ، طرح های فرار از اوکراین ، اغلب هزاران دلار هزینه دارد که شامل خرید صندلی مسافر در کنار رانندگان کامیونی است که از کشور خارج می شود ، رشوه دادن به پزشکان برای صدور معافیت یا ثبت نام در دانشگاه ها با استفاده از مدارک جعلی است . یک مرد 37 ساله اهل کیف که سابق براین صاحب یک فروشگاه قطعات خودرو بود ، پس از پرداخت 10 هزار دلار موفق شد از اوکراین فرار کند ، چرا که با شروع جنگ ، همه کسب و کارش از بین رفته بود . وی مدعی است که با پرداخت 2500 دلار ، یک کارت دانشجویی از دانشگاهی در ورشو تهیه کرده ولی یکروز پس از دریافت کارت در سپتامبر 2022 ، خروج دانشجویان پسر ممنوع شده است ، سپس با پرداخت 3000 دلار ، برای خرید اسنادی در ارتباط با معافیت پزشکی تلاش نمود ولی پس از پرداخت پول ، فروشنده به تماس های وی پاسخ نداد . در نهایت ، با پرداخت مقداری پول ، اسنادی را مبنی بر امدادگر بودن را بدست آورد و شبانه به مرز لهستان سفر نمود و حدود 60 دقیقه وقت گذاشت تا نگهبان را قانع نماید که قصد فرار ندارد و درنهایت اجازه ورود به لهستان را بدست آورد . با تمامی این مسائل ، هنوز جریان نیروهای داوطلب به ارتش برقرار است و نظرسنجی ها نشان دهنده حمایت عمومی از جنگ است ولی اوکراینی ها معتقدند که زمان به نفع اوکراین نیست و نارضایتی میان سربازان بدلیل تلفات بالا ، در حال افزایش است . انگیزه های مالی نیز از میان رفته و برخی فکر می کنند ، میتوانند آن پول را با تلاش بیشتر بدست آورند بدون اینکه جان را به خطر اندازند. پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. بن پایه
-
1 پسندیده شدهبخش سوم و پایانی ابهام قبل از ورود به صحنه نبرد درخصوص این واقعیت که آلمان و چند کشور اروپای غربی / شرقی ، تصمیم خود را درخصوص تحویل تانکهای لئوپارد 2آ4 به اوکراین اتخاذ کرده و آن را علنی کرده اند ، بسیار گفته و نوشته شده است که بخشی از تحلیل های مربوط به آن در سطور بالا مورد بررسی قرار گرفت . با این حال ، اگر نسخه تحویلی ، همانی باشد که در خبرها اعلام شده ( بدلیل تفاوت های موجود در برخی رسانه ها در خصوص تحویل نسخه 2آ4 یا 2آ6 ) اینک براساس اعلام رسمی ، کشورهای آلمان ، لهستان ، نروژ ، اسپانیا قرار است چند ده دستگاه تانک را به ارتش کیف تحویل دهند . اما روسها از شیوه حفاظت این محصول غربی بطور دقیق چه اطلاعاتی دارند و قرار است چگونه با آنها مقابله کنند ؟! متن پیش رو ، نگاه شرقی ( روسی ) به ماجرای دفاع دربرابر این جنگ افزار جدید در صحنه نبرد اوکراین بحساب می آید . این شکل از روی منابع روسی به فارسی ترجمه شده ... لئوپارد2آ4.... آیا کارایی آن به اندازه تبلیغات صورت گرفته بر روی آن است ؟!! از یک نظر ، تحلیل در خصوص قابلیت های رزمی این تانک اصلی میدان نبرد آلمانی ، دو چهره مشخص را از خود به نمایش می گذارد . درواقع ، از یک طرف نمی توان مزیتهای این فناوری را شامل سهولت کاربرد ، قابلیت اطمینان بالا و درنهایت کیفیت سامانه های بکار رفته درآن را انکار نمود که به شکل ذاتی ، معرف کیفیت محصولات نظامی آلمانی است . اما از سوی دیگر ، جنگ درسوریه و حضور ارتش ترکیه و وارد شدن در عملیات نظامی علیه بخشی از شبه نظامیان حاضر در این کشور ویران شده و بالتبع ارسال تانک های لئوپارد 2آ4 و داده های ثبت شده درآن که حتی گفته میشود برخی از سامانه های زرهی ترک با استفاده از مهمات ضد زره قدیمی نظیر مالیوتکا ، منهدم شده اند ، باعث میشود تا تردیدهایی در زمینه کارایی این سخت افزار فراهم آید . اگر چه باید معترف بود که در خصوص انهدام لئوپاردهای تُرک ، اغراق هایی نیز صورت گرفته ، اما انتشار تصاویر لئوپاردهای منهدم شده ارتش ترکیه به شکل نسبی ، ضربه مشخصی را به شهرت این تانک وارد نمود . در نتیجه ، حضور رزمی این تانکها توسط ارتش ترکیه در صحنه عملیات نظامی و انهدام چند دستگاه ازآن را نمی توان یک تصویر کامل از شکست فناوری این تانک محاسبه نمود ولی لئوپارد به مانند همتایان بریتانیایی و روسی خود از چند نقطه ، ضعف های مشخصی را بخود می بیند ( در بخش های انتهایی و فوقانی تانک ) و این رامی توان در خصوص همه تجهیزات مورد کاربرد در صحنه رزمی اوکراین صادق دانست . از دید منابع روسی ، بحث بقاء پذیری یک تانک اصلی میدان نبرد را می بایست با ارزیابی میزان حفاظت آن در بخش جلویی و برجک مورد بررسی قرار داد ، هر چنددر این میان برخی معتقدند که در صحنه نبرد ، الزاما قرار نیست تنها به پیشانی تانک شلیک کند ، اما لئوپارد2آ4 به مانند همتایان شرقی و غربی خود ، در این زمینه صاحب شهرت به نظر می رسد . با توجه به این مساله ، در نگاه نخست ، وضعیت جالبی را شاهد خواهیم بود ، بدین معنی که هیچ تصویر مستندی درخصوص انهدام این تانک از بخش پیشانی وجود ندارد که نتیجه طبیعی چنین امری ، آن است که نمیتوان تحلیل نمود که این بخش نقطه ضعفی را از خود نشان خواهد داد یا خیر ، اما با توجه به دارایی های ضد زره زمین و هواپایه ارتش روسیه ، میتواند برای مدافعان ، به یک ضعیف کننده اعصاب ( کنایه از حفاظت موثر دراین بخش و تضعیف اثر بخشی سامانه های ضد زره .م ) تبدیل گردد . آیا لئوپارد2آ4 با شاخص های یک تانک پیشرفته مطابقت دارد ؟! به اعتقاد کارشناسان روسی ، این تانک آلمانی ، علیرغم تبلیغات صورت گرفته روی آن ، یک فناوری به نسبت قدیمی است که امکان تاثیر گذاری ماورایی بر روی صحنه نبرد را دراختیار ندارد ، هر چند در منابع غربی ، ( چه مراجع مستند و چه ویراستاران ویکی پدیا) به این تانک یک قدرت جادویی در دفاع همه پرتابه های ضد زره موجود در سازمان رزمی ارتش روسیه اعطاء کرده اند . اما در واقعیت ماجرا ممکن است روند مقداری متفاوت باشد . این شکل از روی منابع روسی به فارسی ترجمه شده ... لئوپارد2آ4 از سال 1985 در خط تولید قرار گرفت و بمدت شش سال ، یعنی تا مارس 1992 این فرآیند ادامه پیدا نمود . براساس داده های موجود ، تمامی تانکهایی که در این بازه زمانی تولید شدند ، دو سطح حفاظت زرهی مشخص را در قالب B-tech و C-tech دریافت نموده اند که تانکهای تحویلی از سال 1985 تا 1987 سطح حفاظت B-tech را دارا هستند . از سال 1988 تا 1992 نمونه های تحویلی به بوندس وهر ، سطح حفاظتی C-tech را بخود می بینند که به شکل منطقی ، بقاء پذیری بیشتری را برای تانک مزبور فراهم می نمود و اگر این داده که لئوپاردهای صادراتی از نوع B-tech بوده اند ، مورد پذیرش قرار گیرد ، نسخه هایی که بطور مستقیم از ارتش آلمان به اوکراین ارسال خواهند شد ،احتمالا از نمونه C-tech خواهند بود . با این حال ، ارتش آلمان هنوز داده های دقیق تری را در این زمینه منتشر ننموده ولی به احتمال بسیار زیاد ، زره های سرامیکی روی برجک این تانکها نصب خواهد شد ( یا بصورت نصب شده ارسال می شود ) که برای خنثی کردن تاثیر ضربه ناشی از برخورد موشکهای ضد زره مجهز به کلاهک های تجمعی ( مضاعف/ دوگانه ) استفاده می شود . در ادبیات علمی غرب ، به این زره ها ، سطوح حفاظتی واکنشی غیر انفجاری ( NERA) گفته میشود که تجهیزات زرهی روسی نیز بدان مجهز شده اند ، در نتیجه لئوپارد در این زمینه ، بدون رقیب محسوب نمی شود . با این وصف ، مناقصه ارتش سوئد تاحدودی می تواند تصویر روشن تری را از نمونه های اولیه لئوپارد2آ4 برای مخاطب ایجاد کند ( نسخه Leopard 2 Improved که از فناوری های نسخه 2آ5 استفاده نموده ) و همچنین لئوپاردهای 2آ5 همین ارتش ( با شناسه STRV-122 ) که سطح حفاظت بهتری را به نمایش می گذارند . https://www.aparat.com/v/flOHN بدین ترتیب ، اگر تصویر ارائه شده مبنایی برای قضاوت باشد ، بخش پیشانی تانک اصلی میدان نبرد لئوپارد2آ4 با سطح حفاظت B-tech ( ارائه شده توسط کشورهایی غیر از آلمان ) امکان مقاومتی میان 70-60 درصد را در برابر مهمات ساب کالیبر ( حدود 300 م.م ضخامت فولاد ) را فراهم می آورد ولی این میزان در برابر مهمات ضد زره قوی تر ، که امکان نفوذ به درون زرهی به ضخامت 500-400 م.م را دارد ، به حدود 30-20 درصد خواهد رسید . ( این اعداد برای شلیک مستقیم از روبرو به پیشانی تانک است ) این شکل از روی منابع روسی به فارسی ترجمه شده ... زره پیشانی لئوپارد2آ4 براساس داده های ثبت شده در منابع آشکار (باز) ، درصورتی که براساس استاندارد B-tech تحویل شود ، در بخش پیشانی با ضخامتی درحدود 400-350 م.م تا 700-600 م.م در بخش های مختلف ، میتواند در برابر مهمات ساب کالیبر یا کلاهک های تجمعی مقاومت کند . این مساله در نمونه های تی-72 بی و تی-80 یو بدلیل استفاده از زره های غیرفعال ، به نظر بالاتر می آید ( در بخش پیشانی ) . این شکل از روی منابع روسی به فارسی ترجمه شده ... اما حفاظت سطح C-tech ( تقویت شده ) گرچه با نمونه قبلی ، تفاوت هایی را نشان میدهد ، ولی براساس گزارش هایی که بریتانیایی ها منتشر کرده اند ، ( مقایسه بین C-tech و حفاظت چلنجر ) ، لئوپارد آلمانی در بخش پیشانی برجک ، با زرهی به ضخامت 420-410 م.م امکان مقابله با مهمات ساب کالیبر و در بخش هایی با ضخامت حدود 800-750 م.م دربرابر مهمات شدید الانفجار ضد زره را در اختیار داشت که به ادعای روسها ، این ارقام ضعیف تر از سطح حفاظت تی-72بی و تی-80یو بدون دفاع فعال به نظرمی رسد . با توجه به این مساله ، سطح حفاظت لئوپارد2آ4 براساس داده های موجود و بدون تغییرات احتمالی ، مقداری با استانداردهای امروزین فاصله دارد، هر چند این تحلیل که این سطح حفاظت کاملا بی فایده است نیز درست به نظر نمی رسد ، بدین معنی که با مهمات ضد زره قدیمی نمیتوان ان تانک را متوقف نمود . از راست به چپ : پرتابه 3VBM19 / 3BVM22-23 / 3BM42 آیا راهی برای متوقف کردن پلنگ آلمانی وجود دارد ؟!! در سطور پیشین ، به شکل مختصر ، ضعف های این تانک در بخش انتهایی بدنه و فوقانی بررسی شد ، اما وقتی امکان شلیک مهمات ضد زره بصورت عمود بر زره تانک فراهم شود ، حتی مهمات قدیمی ضد زره می تواند حرفهایی برای ارائه داشته باشد تا جایی که منابع روسی معتقدند که مهمات ضد زره توپهای 30 م.م نیز در سطح مشخصی ، توان وارد کردن آسیب به این تانک آلمانی را دارند . علاوه براین ، توپخانه ، مین ضد تانک ، بدون سرنشین های انتحاری ( و البته مسلح کردن زمین عملیات .م ) نیز میتواند برای هر خودروی زرهی در صحنه نبرد خطرناک باشد . مهمات (شامل خرج و پرتابه ) توپ 2A46 اما به واقع باید گفت که رودرویی با لئوپارد2آ4 از بخش پیشانی با استفاده از مهمات ضد زره با کلاهک تجمعی ، راکتهای ضد زره قدیمی و .. اثر مطلوبی نخواهد داشت و این مساله بخصوص برای آن دسته از کسانی که معتقدند ، امکان نابود کردن این تانک با موشکهای ضد زره مالیوتکا وجود دارد ، می بایست توجیه شود . اما برای خدمه تانکهای روسی ، استفاده از مهمات ساب کالیبر میتواند تا حدودی ره گشا باشد ، اگر مهمات اورانیومی به اوکراین تحویل نشود ، مهمات Mango یا حتی نمونه های موسوم به Leads ( در نسخه های تولید شده از تنگستن ) میتواند موثر باشد . مضاف براین ، امکان کاربرد موشکهای ضدزره هدایت شونده نیز از تانکهای روسی علیه لئوپارد وجود دارد که البته در خصوص کارایی مشخصی ، بحث های کامل تری باید صورت گیرد .در حوزه تسلیحات ضدزره موجود در سازمان رزمی پیاده نظام ارتش روسیه ، نمونه های کنکورس-ام ، میتس-ام ، کورنت و همچنین نمونه های متاخر Khrizantema-S و Shturm می تواند کارایی مناسبی را به نمایش گذارد . پی نوشت : بن پایه 1 بن پایه 2 3-استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند .
-
1 پسندیده شدهبخش دوم و پایانی یکی از اولویت های گرینکویچ به غیر ازبرنامه ریزی ماموریتهای پروازی آموزشی در حمایت از متحدین در حوزه درگیری خلیج فارس و همچنین اجرای حملات ضد داعش ، اجرای عملیات های ضد پهپاد بعنوان بخشی ازیک برنامه کلان برای فشار گسترده بر روی شبکه دفاع هوایی و موشکی کشورهای متحد ایالات متحده است که شامل یک برنامه ضد الکترونیک و ضد ضد الکترونیک و همچنین پروازهای مسلح به آموزش ارتشهای منطقه ای محسوب می شود . مجموع این تلاش های یک دفاع چندلایه را با هدف حداکثرسازی کارایی و اثربخشی ایجاد خواهد کرد . به گفته این نظامی ارشد سنتکام ، تهدید سامانه های هوایی بدون سرنشین (UAS / مجوعه عواملی است که باعث می شود یک هواپیمای بدون سر نشین(UAV یا Drone) کار کند: مثل ایستگاه کنترل زمینی، خلبانی که از راه دور پرنده را کنترل می کند ، ارتباطات ، تجهیزات پشتیبانی و غیره) بطور دائم در حال تغییر است و همزمان راه کارهای خنثی کردن این تهدید نیز مرتبا تغییر می کند . این روند درست مشابه مقابله با تهدیدات بالستیکی و کروز بوده ولی این نکته را می بایست مورد توجه قرار داد که هیچ کشوری تا امروز نتوانسته ، به تنهایی تهدید سامانه های رزمی بدون سرنشین را بطور کامل خنثی کند . با این وجود و ضمن توجه به این نکته که ارتش ایالات متحده با وجود استفاده از سامانه های پیشرفته تر ، هنوز موفق به خنثی سازی کامل سامانه های بدون سرنشین نشده ، ارتش اوکراین وضعیت به مراتب بغرنج تری را بخود می بیند و این هم در حوزه قدرت آتش دفاع هوایی و هم وجود یک استراتژی مشخص بازدارندگی قابل مشاهده است . این مساله با قابلیت های موجود و دردسترس شاهد-136 که توانایی تغییر مسیر در میانه پرواز را دارند ، تشدید شده ، اگر چه این پهپادها در برابر اهداف سخت سازی شده کارایی محدودی دارند ( البته با انتشار ویدئویی که درآن سرجنگی شاهد از یک دیوار بتونی عبور کرده و به یک ترانس برق آسیب شدید وارد نموده ، این ادعا هم در بتدریج در حال رنگ باختن است .م ) ،اما توانایی این نوع سلاح ها در انهدام اهداف کمتر محافظت شده ، نگرانی های جدی را پدید آورده است . به گفته مایکل نایتز ، تحلیلگر نظامی انستیتو واشنگتن ، بدون سرنشین های سری شاهد ، کلاهک جنگی بزرگی ندارند ، ولی دقت بالایی را به نمایش می گذارند ، تعمیر و نگهداری و شلیک به نسبت ساده ای دارند و در یک حالت اولیه ، کاربر چنین این تسلیحاتی ، همواره به اهداف با آسیب پذیری بالا و البته ارزشمند بلحاظ نظامی یا در قالب زیرساختهای حیاتی ، حمله ور خواهد شد . در همین زمینه ، دولت بایدن مدعی است که ایران تا کنون (ژانویه 2023 ) صدها فروند از این سلاح ها را به روسیه تحویل داده و کارشناسان فنی نیروهای مسلح ایران نیز برای ارائه پشتیبانی های فنی و آموزش نحوه استفاده به کریمه اعزام شده اند . با توجه به این مساله ، جان هاردی ، کارشناساس امنیتی بنیاد دفاع از دموکراسی ( یکی از بدنام ترین مجموعه های ضد ایرانی .م ) معتقد است که عملکرد بدون سرنشین های شاهد مزیتهای زیادی را در پی دارد ولی مهمترین آن ، بررسی چگونگی عملکرد تسلیحات ایرانی در میدان جنگ مدرن است . درواقع ، ایران با اتخاذ و اجرای استراتژی تکثیر پهپادی خود ، نخست بدنبال یادگیری بیشتر بوده ، دوم بدنبال بهبود جایگاه نظامی خود در منطقه است ، سوم مسیر مشخصی را برای انحراف اذهان غرب و ناتو از خاورمیانه دنبال می کند. براساس گزارش های موجود منتشره از سوی موسسات تحلیل دفاعی ، شاهد-136 با بردی در حدود 600 مایل و سرعت پیمایش حدود 100 مایل درساعت ، تحرک بسیار کمتری از هواپیماهای سبک سسنا دارد ولی با مجهز شدن به سامانه های هدایت اینرسیایی و ماهواره ای ، تبدیل به یک ابزار موثر جنگی شده است . در همین زمینه ، فرماندهی آموزش و دکترین ارتش ایالات متحده ( ترادوک ) شاهد-131 که نسخه کوچکتری از شاهد 136 است ، نیز کارکردی مشابه گونه بزرگترش را به نمایش می گذارد . تحقیقات موجود نشان می دهد که اجزای پیشرفته این بدون سرنشین ها نظیر قطعات نیمه هادی و اجزاء مربوط به سامانه هدایت اینرسیایی شاهد از شرکتهای خارجی تهیه شده و در داخل ایران بصورت یکپارچه در می آید . باا ین حال ، ارتش روسیه از نیمه دوم اکتبر 2022 در کنار شلیک انبوه موشک های کروز کالیبر ، بالستیک های اسکندر و نمونه های هواپرتاب کروز ، یک استراتژی مشخص را برای محروم کردن 1 میلیون اوکراینی از انرژی برق بواسطه شلیک صدها پهپاد شاهد136 در پیش گرفت است . این روند برای اشباع شبکه دفاع هوایی اوکراین صورت می گیرد و گفته میشود مبداء اصلی بخش قابل توجهی از این حملات ، از کریمه است . کارشناسان نظامی معتقدند که این حملات عمدتا درشب صورت می گیرد ، چرا که شبکه دفاع هوایی اوکراین ، بدلیل فعالیت فشرده در طول روز ، تقریبا از حالت هوشیاری کامل خارج می شود ، ضمن اینکه شناسایی پهپادهای مهاجم در شب به مراتب سخت تر به نظر می رسد . سایت های پرتاب این سامانه بسیار دورتر از دسترس سامانه های هیمارس ارتش اوکراین قرار دارند ، ضمن اینکه واحدهای نظامی اوکراین هنوز به سامانه های بردبلندتر نظیر اتامز مسلح نشده اند که گفته شده علت عدم تحویل آنها ، کاهش خطر گسترش درگیری در اوکراین و رویارویی مستقیم ایالات متحده و روسیه است . بدین ترتیب ، تا زمانی که ارتش روسیه امکان شلیک این پهپادها را دراختیار داشته باشد ، هزینه های پرداخت شده توسط اوکراین ، سیر صعودی خواهد داشت ، چرا که این پهپادهای 20 هزار دلاری ، ارزان ترین سامانه های تهاجمی است که روسها ازآن استفاده می کنند در حالی که چیزهای بسیار زیادی برای ارائه به ایران از فناورهای نظامی گرفته تا تولید مشترک مواد هسته ای می توانند داشته باشند . علاوه براین ، همکاری نزدیک میان این دو کشور ، به معنای بازشدن دست ایران در استفاده از حق وتوی روسها درشورای امنیت سازمان ملل است . برخی از ناظران نظامی معتقدند که پهپادهای ارزان قیمت ایرانی ، هزینه های به نسبت قابل توجهی را به پدافند هوایی اوکراین تحمیل می کنند ، تاجایی که گفته میشود هزینه شلیک هر موشک از سامانه دفاعی هوایی نظیر اس-300 به یک میلیون دلار نیز می رسد حتی سامانه های پیشرفته تر غربی نیز به ازای هر شلیک ، ده ها هزار دلار خرج بر روی دست دولت کیف می گذارد . این بدان معناست که در یک راهبرد رقابتی ، کاربرد شاهد 136 به این دلیل است که حریف مجبور خواهد شد تا هزینه های بیشتری را برای خنثی سازی حملات ، متقبل شود و این روند هرقدر به جلو حرکت نماید ، سیر صعودی بخود خواهد گرفت و احتمالا دست برتر را در اختیار خواهد داشت. به گفته تام کاراکو ، حملات پهپادی روسها به اوکراین ، بیشتر جنبه فرسایشی دارد و این مساله تا بدانجا ادامه پیدا نموده که حتی ایالات متحده بطور رسمی اعلام نمود که حتی استفاده از ظرفیتهای مازاد موجود برای تامین نیاز اوکراین ممکن است در کوتاه مدت پاسخگو نباشد . درعوض ، سرمایه گذاری بر روی جنگ الکترونیک میتواند تا حدی این تهدید را خنثی کند . حضور سامانه های دفاع هوایی نظیر استینگر و نمونه متحرک آن یعنی آونجر ، تا حدی به این مساله کمک نموده ولی هنوز مسیرطولانی برای خنثی سازی آن می بایست طی گردد . درواقع به گفته کارشناسان نظامی غربی ، هزینه سرنگونی هر فروند از پهپادهای سری شاهد یک چالش بزرگبوده و یک مشکل در ابعاد جهانی است . پی نوشت : 1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند. 2- منبع : AIR AND SPACE FORCES MAGAZINE---JANUARY/FEBRUARY 2023