برترین های انجمن
ارسال های محبوب
Showing content with the highest reputation on چهارشنبه, 13 دی 1402 در همه مناطق
-
5 پسندیده شدهتحلیل ابتدای سال Paf از دیدگاه الیاس امرا... نیروی هوایی پاکستان در چشم انداز آینده اعلام کرد به صورت رسمی در سال میلادی جدید ۲۰۲۴ هر ۴ آواکس ZDK-3 بازنشسته خواهند شد. نیرو هوایی پاکستان در حال حاضر کاربر ۷ فروند آواکس ساب ۲۰۰۰ به عنوان ستون فقرات فرماندهی هوابرد طبق برنامه جدید ناوگان آواکس پاکستان طی ۵ سال آینده به ۱۵ فروند افزایش خواهد یافت که شامل خرید ۴ فروند آواکس جدید و ۴ آواکس جهت جایگزینی با ZDK-3 هر ۸ آواکس جدید ساب ۲۰۰۰ خواهد بود و طرف پاکستان و سوئدی به توافق این قرار داد رسیده اند! _البته ایرفرم پلاتفرم y-8 آواکس ZDK-3 قرار نیست بازنشسته کامل بشه و صرفا تجهیزات اون باز میشه ودر بخش های دیگه مورد استفاده قرار خواهد گرفت! _همچنین طبق گفته های نیرو هوایی شبکه جنگ شبکه محور ارتش پاکستان (لینک۱۷(کلیک برای آشنایی بیشتر)) رسماً در پلاتفرم های زمینی و هوایی وارد خدمت شده است و طبق برنامه تا ۲۰۲۵ برای ناوگان خارج از خانه (استقرار بینالمللی و اتصال لینک ماهوارهای) هم در دسترس خواهد بود. _این به این معنی که آواکس سوئدی ساب ۲۰۰۰ توان هدایت جنگنده تاندر و اف-۱۰ و هدایت آتش موشک های پی ال-۱۲ و پی ال-۱۵ را دارد ...(لینک۱۷ قابلیت همخوانی و اتصال با لینک ۱۶ را نیز دارد و قابلیت اتصال بین تجهیزات بومی؛چینی و غربی را فراهممیکند) _در پی بازدید ایرمارشال بابرعاصم منیر از بیس مرید نیرو هوایی پاکستان ایرمارشال در گفتگو امروز خبر نهایی شدن پروژه جنگنده نسل پنجم آینده پاکستان داد!!!! پروژه که در زمان دولت عمران خان و توسط شیخ رشید آغاز شده بود (در کنار پروژه اف-۱۰پی و TPF-X) در این بازدید و کنفرانس حرفی از نوع جنگنده زده نشد! ولی مربوط به پروژه اینترسپتور و جایگزین جنگنده اف-۱۶ که قبلاً از تیزر های نیرو هوایی و حرف های شیخ رشید ، جنگنده اف-۲۰پی (نسخه صادراتی ویژه پاکستان از جنگنده جی-۲۰) قابل ذکر که ۱- طرح به نام جی-۳۱ اصلا وجود نداره (اسم پروژه FC-31 و طرح شکست خورده و سالهاست رها شده ۲- این شایعه افسی-۳۱ مال امروز و دیروز نیست و در اصل در زمان مناقصه پروژه عزم ، افسی-۳۱ هم حضور داشت اما نیرو هوایی پاکستان طرح جنگنده مشترک با ترکیه رو انتخاب کرد (TPF-X) پهپاد های مسلح در خدمت نیرو هوایی پاکستان وینگ لونگ شاهپر-۲ بلاک ۲ آکنجی تیبی-۲ _چشم انداز ۲۰۴۹ نیرو هوایی پاکستان تاپ داگ اف-۲۰پی (حداقل ۲ اسکادران) جایگزین اف-۱۶امالیو تاندر-سی بلاک۳ (۲ اسکادران) جایگزین اف-۷پی جی تاندر-سی بلاک۲ (۳ اسکادران) جایگزین اف-۷پی چند منظوره جنگنده نسل پنجم عزم (۲ اسکادران) جایگزین تاندر-ای بلاک۱ پروژه تاندر ۲ موتوره (آینده نامشخص) استرایکر اف-۱۰پی (۶ اسکادران) جایگزین میراژ-۳ و ۵ نوک وینگ (اسکادران تهاجم اتمی ۲۷ام ضرار) اف-۱۶ بلاک۵۲+ (۱ اسکادران) جایگزین میراژ-۵ رز۲ مجموعا! ۲۵۶ جنگنده رزمی نسل۴+ +و نسل پنجم *خب فکر میکنم یه شمایلی از آینده این نیرو با سابقه در منطقه برای مخاطب قابل درک باشه!! *قبلا موضوع لینک۱۷ و جنگ شبکه محور را در همین تاپیک بررسی کرده بودیم و درک کلی از موضوع داریم! *بجز قرار داد های بسته شده در مطالب فوق قطعیتی نیست ولی ریل گزاری ها در حال انجام است که با توجه به چرخش های سیاسی کشور قوای نظامی پاکستان برای خودش هر راهی برای توسعه را برنامه ریزی کرده است!
-
5 پسندیده شدهسلام حملات مار خیلی جالب هست در یک جا که هدف انتظار ندارد حمله کرد و نیش می زند و بعد منتظر تاثیر زهر می شود بدون کمترین هزینه و انرژی ولی با حوصله موش یا شکار را به چنگ می گیرد در مورد پاسخ به اسرائیل هم قضیه همین هست باید با حوصله و دقیق این سرطان رو زد که اثرات بعدی ضربه خودشون اسرائیل رو از پا بیندازن نه اینکه خودمون رو خسته کنیم مطابق با حلقه های واردن که برگرفته از همین سیستم شکار حیوانات بویژه مارها هست اهداف اولیه سیستم اعصاب و رهبری و بعد سیستم لجستیک هست در مورد اسرائیل سیستم اعصاب با شبکه های تلویزیونی عبری قابل انجام هست شبیه ایران اینترنشنال ولی به زبان عبری برای اسرائیلی ها و بعد شکار مامورین رابط و شبکه های جاسوسی اش ( خدا رو شکر رهبری اسرائیل در جنگ داخلی خودشون گیر کرده و نیازی به حرکت ما ندارن) در مورد لجستیک جای کار خیلی هست و بیشتر نقاط از سمت ترکیه آذربایجان از شمال کشور و امارات و عربستان از جنوب کشور قابل دسترس هستن اقدام یمنی ها انقدر اثرگذار بوده که جیغ کل اسرائیل در امده پس باید همین خط رو ادامه داد حالا که وارد مرحله زدن فرماندهان شدی ما هم می رویم خطوط لجستیک و مسئولان مربوط به این امر رو می زنیم تا هزینه دسترسی به عقبه برای اسرائیل بسیار بسیار زیاد بشه اقدامات تقریبی ممکن خطوط لوله نفت باکو به سمت ترکیه خطوط لوله گاز از ترکیه به سمت اسرائیل کشتی های تجاری که از ترکیه به سمت اسرائیل می رن قسمت دوم کشتی های اسرائیلی که به بنادر امارات یا عربستان میرن در سمت خلیج فارس و دریای عمان خط ارتباطی که از امارات به عربستان و اسرائیل زدن
-
5 پسندیده شدهحمله بهترین دفاع تاکتیک های دفاعی همیشه نقش کاهنده سرعت رو داشتن و به نوعی برای نیروی خودی زمان میخریدن تا امکان اقدامات تهاجمی فراهم شود. وقتی تیمور گورکانی به اصفهان رسید در آن زمان این شهر دژ مستحکمی داشت بنوعی که گفته میشد پهنای دیوار های این حصار آنقدر بود که از روی آن گاری رد میشد . مدافعین این شهر هم جز آماده ترین نیروهای آن دوره بودند و در کمیت هم از عدد مطلوبی برخوردار بودند. این شهر مدت طولانی محاصره شد ولی در نهایت این سپاه تیمور بود که با تونل زدن و انفجار باروت دیوار های این شهر را پایین آوردن و البته شهر هم قتل عام عمومی شد . همانطور که مشخص است دست مهاجم همیشه باز و فراغ بال بیشتری داره برای اجرای انواع و اقسام تاکتیک ها! اما مدافع بنوعی ضعف خودشو پذیرفته و خودشو در یک زندان به علت و زنجیر کشیده .در عصر حاضر هم اوضاع به همین ترتیب است. وقتی پدافند غیر عامل (همچون تونل) یا سامانه پدافندی تهیه میشه این به معنای پایان کار نیست. این دفاعی هست برای کاهش خسارات اولیه و زمان خریدن. بهترین راهکار برای در امان ماندن از آتش دشمن، خاموش کردن منبع آتش هستش. فرودگاه ها و پایگاه های دشمن و نفرات نخبه پشتیبانی کننده از تهاجم نیروی دشمن، مثل خلبان ها و فرماندهان عالیرتبه بهترین اهداف هستند. سرکوب توان تهاجمی دشمن به معنای ایمن سازی نیروهای خودی هست. این که قوی ترین و پیچیده ترین سامانه های پدافندی و مجموعه های دفاعی وجود داشته باشه ولی هیچ ابزار تهاجمی استفاده نشه نهایت به شکست این مجموعه دفاعی ختم میشه . مثل اینکه دو جنگجو باستانی داشته باشیم. یکی دستش شمشیر هست و دیگری دستش سپر !(نتیجه پیکار بین این دو نفر مشخص)
-
5 پسندیده شدهhttps://fa.alalam.ir/news/6780943/فیلم-دیده-نشده-از-لحظه-ورود-هواپیمای-حاج-قاسم-سلیمانی-به-فرودگاه- فیلم دیده نشده از لحظه ورود هواپیمای حاج قاسم سلیمانی به فرودگاه بغداد به تازگی منتشر شده است که در آن یک خودرو مشکوک برای یک شرکت انگلیسی در حال تعقیب سردار سلیمانی است.شبکه العهد عراق فیلمی را منتشر کرده که طی آن دوربین های فرودگاه بغداد حرکت خودروی متعلق به شرکت انگلیسی G4S را ثبت کردند که ورود شهیدان سلیمانی و المهندس را رصد کرده و دقایقی قبل از ترور تحرکات آنها را دنبال میکرده است.
-
4 پسندیده شدهترور به نظر با حمله موشکی بود. حالا یا جنگنده یا پهپاد ولی اگر پهپاد بوده باشه پهپاد سنگین و از ارتفاع بسیار بالایی بوده احتمالا. و موشک هم به نظر شاید همون یک موشک بوده ولی موشکی سنگین به نسبت موشک های پهپادی. نکته مهم دقت بالای موشک بوده و البته رصد دقیق ( پهپاد، لوازم الکترونیک همراه، جاسوس و رصدگر میدانی ) اشتباهاتی که نباید تکرار بشه. قبلا رهبران جهاد در غزه هم چنین ترور شده بودند. استقرار در اتاقی که پنجره و بالکن داره. این بار هم با توجه به تصاویر موشکی با دقت بالا یکی از طبقات فوقانی آپارتمانی را هدف قرار داده و افرادی که در اتاق مشرف به بیرون بودند به شهادت رسیدند. روی پیکرد برخی از شهدا ردی از زخم نبود در برخی زوایا و موشک ممکنه موشک خاصی بوده باشه. اگر فرماندهان خصوصا در جلسات مکان های امن زیرزمینی یا لااقل در عمق را انتخاب کنند شاید بخشی از برنامه ترورهای اینچنینی که دشمن هدفمند انجام میده خلل وارد بشه. هرچند حفاظت باید بالاترین سطح باشه چون دشمن اگر هدف با ارزش باشه کل یک بلوک ساختمانی را هم نابود میکنه به خاطرش. ولی تروهای سبک اینچنینی تنها با اتخاذ چند راهکار میتونه خنثی بشه. هرچند اصل مشکل سیطره جاسوس ها و عوامل نفوذی و گرای اطلاعاتی به دشمن هست.
-
4 پسندیده شدهعملا ترور العاروری از مدت ها پیش اعلام شده بود ولی به علت تهدید مستقیم مقاومت مبنی بر پاسخ انجام نمیشد. بعد از خروج ( یا اخراج ) العاروری توسط ترکیه و اردوغان و اقامتش در لبنان ایشن همیشه در معرض ترور بود ولی ترس از عواقب شعله ور شدن جبهه شمال مانع بود. حالا که عملا جبهه شمال شعله ور هست طبیعتا ترور انجام شد. 7 اکتبر نشون داد سیستم اطلاعاتی اسراییل اون چنان که گفته میشه افسانه ای نیست و موفقیت هاش دو عامل داره: 1. مهمترین عامل قدرت مالی و همکاری های بین المللی و از همه مهمتر امکان استخدام مزدور و جاسوس توسط این رژیم هست که ابزارهاش را تبدیل به بی نهایت کرده در هر کشوری که دلش میخواد ( از اونجایی که همه کشورهای جهان و کشورهای مورد تمنا و آرزوی! افراد عادی در جبهه این رژیم قرار دارند و یک زندگی بی دغدغه و مرفه را تضمین میکنه برای این افراد که حتی حاضرند مجانی کاری را برای رسیدن به آرزوشون انجام بدند) 2. سهل انگاری و کمبودهای موجود در سیستم اطلاعاتی و حفاظتی جبهه مقاومت باز به چند دلیل که از همه مهمتر اولا کمبود نیرو و امکانات قابل اعتماد ( مورد اول یعنی خطر نفوذ همیشگی ) و ثانیا استفاده از ابزارهای دشمن ساخت هست ( از اونجایی که تکنولوژی سخت افزاری یا نرم افزاری تقریبا از مبدا متحدان این رژیم هست همگی ) موارد دیگه ای را هم میشه نام برد که ذیل این دو موضوع هستند. پ ن: جنگ غزه هم اگر نبود شاید ساده انگارانه به نظر برسه ولی در یک جبهه نابرابر همچانن بهترین شیوه پدافند غیرعامل زیرزمین هست. گروه که سهله حتی کشورهایی مثل ایرانی علاوه بر امکانات روی زمین اصل امکانات و فعالیت هاشون خصوصا در حوزه نظامی و بعضا زیرساختی باید بره زیر زمین. از بزرگراه های اتصال زیرزمینی گرفته تا مقرهای فرماندهی و حتی زندگی زیر زمین و مسیرهای دسترسی متعدد و انبارها و پایگاه ها و ... یک کلام و به شکل خلاصه و ساده: تونل! و تونل! : برادران عزیز در قرارگاههای مهندسی: اون مول ها را بعضا نزارید خاک بخورند. درسته هزینه احداث هر کیلومتر تونل به شدت بالاست ولی بندازیدشون! زیرزمین همینطوری توی این جغرافیای پهناور خدادادی برای امروز و فردا کار خودشون را بکنند. حتما ارزشش را خواهد داشت. درسته احداث شبکه تونل ها پیچیدگی های فراوانی داره و احتمالا به هر حال با دخیل شدن نیروی انسانی و ماهواره ها و ... از همون اول هم نقشه ها را باید لو رفته حساب کرد ولی باز در مقابل کسی که قدرتش نیروی هوایی و مهمات دورایستاست و تکنولوژی های نوظهور کم توان و البته دقیق تر باز این شیوه بدوی بهترین راهکار هست. حتی اگر درست احداث بشند و در جای مناسب در برابر حملات اتمی هم میتونند راهگشا باشند برای ضربه دوم ( کارخانه ها و کارگاه های ساخت روز مبادا به کنار ) پ ن: اگر امکان حفاظت چند لایه وجود داره در لبنان و ایران خصوصا باید پیاده بشه بر سران اصلی مقاومت. ( سوریه و ... هم به جای خود) - اگر امکانش وجود نداره خط قرمز مشخصی برای ترورهای خاص ترسیم بشه. نهایتا مثل ماجرای غزه است. یک مرگ تدریجی تا نابودی یا یک جنگ خسارت بار ولی با تکلیف روشن.
-
3 پسندیده شدهباز دی ماه پر غصه..... هر وقت دی ماه میشه باید منتظر یک خبر بد باشیم. این ماجرا هم اینقدر به بهونه های دروغ موشکافی نمیشه تا 20 سال دیگه امریکای ها ازش یه فیلم بسازن و بعد از نشون دادن حاجی به عنوان یک تروریست کشتنش را برای خودشون یه افتخار نشون بدن و به دنیا بگن که همتون مدیون ما هستید..... می دونی امروز می فهمم چرا حسین (ع) تنها بود....
-
3 پسندیده شدهاصولا این رفتاری که از اصلاح طلبان و مخالفین در مورد روسیه و چین می بیند اگر دقت کنید همیشه در جهت منافع غرب هست . جوری ادعا می کنند که روسیه و چین باید تابع ما باشند. بعد همین وطن فروشان در مورد غرب رفتار برعکس دارند و می گویند چرا هر باجی که غرب می خواهد بهش نمی دهید
-
3 پسندیده شدهبا سلام. در مورد جزایر و بیانیه که روسها انرا امضا کردن و انجا هم از گفتگو حمایت شده دقیقا بر اساس نظر اقای ظریف هست که از گفتگو برای جزایر استفاده کرده. و نظر مخالفین و اصلاح طلبان همیشه بر فروختن کشور بوده. اما در مورد این که روسیه باید تابع ما باشد و نظر مخالفین که ما باید تابع غرب باشیم. هم باید بدانیم ما هم الحاق کریمه را تایید نکردیم. حتی مخالف ان هم صحبت و بیانیه دادیم
-
3 پسندیده شدهساعتی پیش در حمله پهپادی به یک خودرو در ضاحیه جنوبی بیروت، صالح العاروری ترور شد. همانطور که در گذشته گفته شد، وی یکی از افراد بسیار تاثیر گذار در محور مقاومت است و اسرائیل بصورت علنی از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به دنبال ترور وی بوده است!!!! اسرائیل در اقدامی هدفمند در حال قطع سیستم تامین سلاح و پشتیبانی و هماهنگی بین نیروهای محور مقاومت است. پ ن: متن خبر اردیبهشت ماه در پست ریپلای شده آمده است
-
2 پسندیده شدهhttps://fa.alalam.ir/news/6781498/واکنش-تاثیرگذار-مادر-شهید-صالح-العاروری-پس-از-دریافت-خبر-شهادت-فر در ویدیوی منتشر از مادر این شهید پس از دریافت خبر ترور و شهادت فرزندش از سوی رژیم صهیونیستی، در واکنشی با صلابت و تاثیرگذار خاطرنشان می کند: بگویید صالح شهید شده، خداوند او را رحمت کند، ناراحت و غمگین نباشید، شهادت را به او تبریک بگویید، او هم کسی مثل مردم غزه بود، میگفت همه دوستانم شهید شدند، فقط من ماندهام، شهادت را بسیار دوست داشت و سپاس از خداوند که به آن رسید.
-
2 پسندیده شدهhttps://www.newslaw.net/واشنگتن-پست-چطور-ایران-توانسته-ماهرانه-از-ورود-به-جنگ-مستقیم-اجتناب-کند.a288000 روزنامه صهیونیستی واشنگتن پست در مطلبی تحلیلی رابطه ایران با دیگر اضلاع "محور مقاومت" را در چهارمین سالگرد ترور شهید قاسم سلیمانی از سوی آمریکا بررسی کرده و این رابطه را افقی و در عین حال عمیق خوانده است. به گفته تنی چند از اعضای گروه های "محور مقاومت" و تحلیلگران نظامی، جنگ غزه به ایران این فرصت را داده است تا ظرفیت شبکه تازه بازسازی شده شبه نظامیان متحد خود را به نمایش بگذارد؛ این شبکه دامنه راهبردی تهران را نشان دهد و در عین حال به آن اجازه دهد از جنگ فاصله بگیرد پس از حمله هفتم اکتبر حماس به رژیم صهیونیستی هر روز یکی از این گروه های شبه نظامی نزدیک به ایران در منطقه، حملهای را در جایی از منطقه انجام دادهاند و در برخی روزها چندین حمله در مکانهای مختلف صورت گرفته است. حوثی ها در یمن کشتی های عازم رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ هدف قرار می دهند. کتائب حزبالله و سایر گروههای عراقی به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه حمله میکنند و حزب الله لبنان روزانه در حال تبادل آتش با نیروهای صهیونیست در سراسر مرز فلسطین اشغالی و لبنان است ین حملات میتوانند تصادفی به نظر برسند، اما آنها ثمره یک استراتژی دقیق تنظیم شده است که در پی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، رهبر نخبه نیروی قدس ایران در سال 2020، برای ایجاد انسجام در اتحاد ضعیف شبهنظامیان - که از سوی تهران به عنوان "محور مقاومت" نامگذاری شده است، شکل گرفت. اگرچه به نظر می رسد این گروه ها نامرتبط باشند - انصارالله در یمن، یک جنبش چریکی در لبنان و شبه نظامیانی که برای مبارزه با نیروهای آمریکایی در عراق تشکیل شده اند - اما اعضای این گروه ها و تحلیلگران گفتند که همه آنها یک چیز مشترک دارند: وفاداری آنها به ایران، که آنها را تسلیح و تامین مالی کرده و برای آنها الهام بخش است. آنها به همراه حماس اجزای اصلی محور مقاومت را تشکیل میدهند. "جوزف ووتل" فرمانده سابق سنتکام که بر نیروهای آمریکایی در منطقه نظارت داشت، گفت: "آنچه این عناصر مختلف انجام دادهاند و با این حملات به پیش میروند، نشاندهنده قدرت این شبکه نیابتی است که ایران در سرتاسر منطقه ایجاد کرده است و این موضوع بسیار نگرانکننده است. در مصاحبهها، مقامات مرتبط با سه گروه اصلی محور مقاومت، سطحی از هماهنگی بین خود را توصیف کردند که در مقایسه با گذشته، بینظیر است. آنها گفتند که نمایندگان شبه نظامیان از طریق یک اتاق عملیات مشترک که به طور منظم، اما نه همیشه، در بیروت ملاقات دارند، همکاری و مشورت می کنند. مقامات گفتند که هیچ گروهی کنترل را در دست ندارد و هر کدام بر اساس تواناییها و برنامههای محلی خود، در مورد حملاتی که در منطقه خود و در چه زمانی انجام دهند، دارای خودمختاری هستند. برای مثال، حوثیها وظیفه حمله به کشتیها را بر عهده گرفتهاند تا جامعه بینالمللی را تحت فشار قرار دهند تا رژیم صهیونیستی را وادار به آتش بس در غزه کند. گروه های عراقی در واکنش به حمایت دولت بایدن از رژیم صهیونیستی ، پایگاه های آمریکا را هدف قرار می دهند و حزب الله به سمت صهیونیستها شلیک می کند تا نیروهای صهیونیست را از جبهه غزه دور کند همزمان مقامات این گروهها گفتند، همه اقدامات برای اجتناب از یک جنگ منطقهای گستردهتر تنظیم شدهاند - این نشان میدهد در حالی که شبهنظامیان در عملیاتهای فردی خودمختاری دارند، اما اقدامات آنها طوری طراحی شدهاند که با اهداف استراتژیک ایران در تضاد نباشد. یکی از مقامات کتائب حزبالله، بزرگترین گروه عراقی که حملات را انجام میدهد، گفت: "در طول جلسات، درباره بهروزرسانیها و پیشرفتها در تمام جبههها و اینکه چگونه عملیاتها از نظر استراتژیک به نفع هر جبهه است، بحث میکنیم. او گفت: ایران انواع حمایتها را ارایه میکند، اما وقتی نوبت به تصمیمات و اقدامات میدانی میرسد، تصمیم با ماست." مقامات می گویند که سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، به عنوان بلندپایه ترین شخصیت و قدیمی ترین فرمانده، موفق ترین و مبارزترین گروه، نقش رهبری را در تحکیم این ائتلاف ایفا کرده است شهادت سردار سلیمانی، سکته ای در رهبری محور ایجاد کرد. سلیمانی بهعنوان فرمانده شاخه بینالمللی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تقریبا بهتنهایی به پرورش شبهنظامیان پرداخت و در این راه به مقامی اسطورهای دست یافت که بسیار فراتر از درجه رسمی او بود. بدون سلیمانی، رقابتها بهویژه در میان شبهنظامیان عراقی بالا گرفت که رهبر آنها، ابومهدی المهندس، در همان حمله علیه سلیمانی ترور شد. نصرالله برای میانجیگری وارد عمل شد و شروع به اجرای استراتژی جدیدی کرد که آن را "وحدت جبههها" نامید و همه گروهها متعهد شدند که در صورت حمله به هر یک از آنها در مناطق مربوطه خود وارد عمل شوند. جنگ غزه اولین باری است که این استراتژی عملی می شود. مقامات می گویند که جایگاه نصرالله در این جبهه منحصربفرد است. هنگامی که او اولین سخنرانی عمومی خود را پس از شروع جنگ غزه ایراد کرد، شبه نظامیان عراقی در میدان تحریر بغداد جمع شدند تا این سخنرانی را به صورت زنده از روی صفحه نمایش های بزرگ تماشا کنند. این مقام کتائب حزب الله عراق گفت: ما سیدحسن نصرالله را سخنگوی رسمی مقاومت، یکی از ارکان اساسی و از مهمترین نمادهای مقاومت می دانیم. او از احترام و قدردانی همه طرف های عراقی برخوردار است و ما او را چتری برای همه خود می دانیم. ووتل به یاد می آورد که پس از ترور سردار سلیمانی نگران بود که شبه نظامیان عراقی نظم و انضباط اعمال شده توسط فرمانده ایرانی خود را از دست بدهند. در عوض، او گفت، به نظر می رسد در اثر بازسازی انجام شده، انسجام آنها در مقایسه با گذشته، تقویت هم شده باشد. ووتل گفت: "به نظر می رسد که آنها به جای ساختارعمودی، افقی شده اند و این برای آنها یک نقطه قوت است." حمیدرضا عزیزی، استاد سابق مطالعات منطقهای در دانشگاه شهید بهشتی تهران که اکنون عضو مدعو موسسه امور بینالملل و امنیت آلمان است، گفت: " ایران به یک معنا هم پشت این فعالیت های گروه های محور مقاومت هست و هم نیست." بنا به گفته عزیزی، جانشین سردارسلیمانی، سردار اسماعیل قاآنی، کاریزمای سلف اسطوره ای خود را در روابط شخصی با گروه های محور مقاومت ندارد. در نتیجه، ایران موضع نیروی قدس را تغییر داده است تا به گروه های محلی خودمختاری بیشتری بدهد و در عین حال خیرخواه آنها باقی بماند. به گفته عزیزی، اما سردارقاآنی در پشت صحنه بسیار فعال است و در میان پایتخت های کشورهایی که شبه نظامیان در آنها مستقر هستند، تردد می کند. "سردار قاآنی همه جا هست. او یک برنامه ریز است. اما آنها عمدا میخواهند که نقش او را مثل سردار سلیمانی برجسته نکنند." به گفته یکی از افراد مرتبط با حزب الله و آشنا به جریان، در اکثر جلسات عملیات مشترک، یک مقام سپاه حضور دارد. "نصرالدین عامر"، سخنگوی حوثیها در صنعا که ریاست خبرگزاری صبا را بر عهده دارد، گفت: اما ایران تنها بهعنوان "یکی از همه" نشان داده میشود، بدون اینکه نقشی اصلی ایفا کند. به نظر می رسد این استراتژی از دیدگاه ایران به خوبی کار می کند. عزیزی گفت که این کشور توانسته است نفوذ منطقه ای خود را از طریق حملات متفاوت، بدون ایجاد درگیری بزرگ که می تواند متحدان شبه نظامی را در معرض خطر قرار دهد و به طور بالقوه ایران را مستقیما وارد جنگ کند، تثبیت کند او گفت: "ایران احساس راحتی میکند. این گروهها میتوانند برای دفاع از منافع خود گردهم آیند و تمایل خود را نشان دادهاند که اجازه ندهند یکی از اعضای آن، در این مورد حماس، به طور کامل و بدون واکنش محور مقاومت از صحنه حذف شود." این که آیا این استراتژی به سود ایران ادامه خواهد یافت یا نه، با ابراز خشم فزاینده صهیونیستها از حملات حزب الله در امتداد مرز شمالی خود، مورد سوال است. بنی گانتز وزیر جنگ صهیونیستی هفته گذشته در هشداری مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی ممکن است حمله ای تمام عیار به لبنان کند، گفت: "اگر جهان و دولت لبنان برای جلوگیری از حملات به شمال فلسطین اشغالی و فاصله گرفتن حزبالله از مرز اقدام نکنند، ارتش صهیونیستی این کار را انجام خواهد داد." رژیم صهیونیستی همچنین حملات خود را به متحدان و دارایی های ایران در منطقه افزایش داده است. روز دوشنبه گذشته، حمله صهیویستها به سوریه، یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام "شهید سردار سید رضی موسوی" را به شهادت رساند که تهدیدات انتقامجویی مستقیم ایران را به دنبال داشت. با این حال، ورود به یک جنگ آشکار و مستقیم، استراتژی ایران را به هم خواهد زد. اما مقامات شبه نظامی می گویند مطمئن هستند که حملات آنها بازدارندگی کافی برای صهیونیستها و ایالات متحده را بدون تشدید فراتر از سطح کنونی درگیری، فراهم می کند.[ به همین خیال باشید ]
-
2 پسندیده شدهفرماندهی، کنترل، ارتباطات، رایانه، اطلاعات، نظارت و شناسایی (C4ISR) (Command, Control, Communication Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) اصطلاحی است که معمولاً برای توصیف ایده استفاده از شبکه ای برای برقراری ارتباط و ارسال داده بین جنگ افزار های متصل استفاده شود. این جنگ افزارها می توانند شامل :هواپیما، کشتی های جنگی سطحی، خودروهای زرهی، ایستگاه های زمینی و پرسنل فردی ،باتری های پدافندی و.... باشد. در محیط جنگ مدرن، تبادل اطلاعات جدید بین تسلیحات و افراد مناسب برای افزایش بقا و موفقیت در میدان جنگ حیاتی است. دلایل واضح است آگاهی از شرایط در سطح تاکتیکی و استراتژیک کلیدی است، به خصوص اگر فرد قصد دارد مشکل را به درستی درک کند و به نوبه خود راه حل صحیح را به کار گیرد. تصمیمگیری دقیق و عینی میتواند جان انسانها را نجات دهد، دستاوردهایی به دست آورد و در نبردها پیروز شود، که به نوبه خود میتواند در جنگها طرف پیروز را مشخص کند. ویژگی ها بین سناریوها و کشورها متفاوت است، اما ایده اصلی که انتخابهای سختافزار، استانداردها (برای پروتکلهای انتقال صدا و دادهها) و استقرار هر کشور را هدایت میکند یکسان است: ایجاد آگاهی موقعیتی با اتصال اطلاعات جدید به بازیگران مناسب. محرک فرآیند ایجاد آگاهی موقعیتی، سیستم هایی هستند که جریان اطلاعات و تعامل بین دارایی های مختلف را مدیریت می کنند. این سیستمها فناورانه (از طریق کنسولهای رابط انسان و ماشین) و سازمانی (به عنوان مثال واگذاری افراد یا گروهها برای ریاست بر وظایف خاص) هستند. اجرای C4ISR معمولاً بر تجهیزات ISR [اطلاعات، نظارت و شناسایی] (مانند رادارها)، فناوری ارتباطات صوتی و داده، کنسولهای رابط انسان و ماشین (HMI)، تجهیزات اقدامات پشتیبانی الکترونیکی (ESM) و فناوری اطلاعات متمرکز است. IT) سیستم هایی برای پردازش اطلاعات از تجهیزات ISR و ESM. این لیست کاملی نیست، اما این عناصر در C4ISR رایج ترین هستند. علاوه بر این، جنبه های توصیف شده در بالا می تواند شامل تعداد زیادی از دارایی های فردی باشد، مانند هواپیماهای هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (AEW&C)، ماهواره ها، ایستگاه های فرماندهی و کنترل (C2) روی زمین (و همچنین در دریا و هوا). هواپیماهای جنگی، افراد، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) و بسیاری موارد دیگر. مانند دیگر ارتش های مدرن، نیروهای مسلح پاکستان نیز سیستم C4ISR را حفظ می کنند. قابل مشاهدهترین عناصر شبکه C4ISR پاکستان شامل سیستمهای Erieye و Karakoram Eagle AEW&C است، اما موارد بیشتری نیز در دسترس هستند. با این حال، در طول 10 سال گذشته، ارتش پاکستان در مورد به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد قابلیت های C4ISR فعلی خود حساس شده است، به ویژه در مورد برنامه های آینده خود حساس شده است. خوشبختانه مقامات پاکستانی در سال های اخیر نکاتی را در مورد عملکرد C4ISR نیروهای مسلح ارائه کرده اند. به عنوان مثال، خالد محمود، فرمانده نیروی هوایی، یک راه حل ملی پیوند داده را ذکر کرد، و نیروی هوایی پاکستان (PAF) آشکارا درباره نقش عقاب قراقورام (KE) در حمایت از عملیات ISR دریایی بحث کرده است. این امکان وجود دارد که در نمایشگاه دفاعی آتی IDEAS در کراچی مقدار زیادی از جزئیات افشا شود، اما تا آن زمان، این مجموعه درک احتمالی از قابلیتهای C4ISR پاکستان را ارائه میدهد. توجه داشته باشید، *(هیچ چیز در این مقاله یا مجموعه از اطلاعاتی که در دسترس عموم نیست استخراج نمی شود. در حالی که کار تحلیلی در این مجموعه نتایجی را در مورد قابلیتهای آینده پاکستان C4ISR ارائه میکند، لطفاً این نتایج را چیزی بیش از حدس و گمان تلقی نکنید.) سیستم C4ISR پاکستان را می توان به عنوان اجرای فناوری های اصلی، به ویژه ISR و ارتباطات درک کرد. این مقاله خلاصهای از هر جنبه ارائه میکند، * توجه داشته باشید این مقاله بحث فنی جامعی در مورد فناوری و مفاهیم C4ISR ارائه نخواهد کرد. بخش 2: اطلاعات هوایی و سطحی، نظارت و شناسایی (ISR) حسگرها، مانند رادارها، شاید قابل مشاهده ترین جنبه های C4ISR باشند. سیستمهای AEW&C مانند Erieye و Karakoram Eagle نقش مهمی در ارائه پوشش نظارتی راداری با برد گسترده PAF و نیروی دریایی پاکستان (PN) دارند. در سادهترین مفهوم، این سیستمهای AEW&C هشدار اولیه را ارائه میدهند، درست همانطور که رادارهای زمین پایه پرقدرت چنین هستند. اما در واقعیت، AEW&C قطعات بسیار مهمی از پازل عملیات میدان نبرد مبتنی بر شبکه هستند. علاوه بر این رادارها صرفاً یکی از جنبههای ISR هستند و در کنار سنسورهای دیگر (مانند الکترواپتیکال) برای مشاهده میدان جنگ عمل میکنند. بخش 3: ارتباطات (از جمله پیوند داده) ارتباطات جزء جدایی ناپذیر C4ISR است. توانایی تبادل اطلاعات و همچنین اتصال مشاهدات حسی جدید به دوستان صحیح در زمان صحیح، از نظر تاکتیکی و استراتژیک حیاتی است. در حالی که ارتباطات پرسرعت و حجم بالا ممکن است در بخش غیرنظامی شاهکار دشواری نباشد (به لطف فیبر نوری و شبکه های بی سیم اشباع شده)، فضای میدان جنگ داستان بسیار متفاوتی است. برای یک چیز، ارتش ها به شدت به ارتباطات بی سیم وابسته هستند، که به نوبه خود باید سریع و قدرتمند باشد. rful (از نظر برد و نفوذ)، و امن است. انجام این کار آسان نیست، به خصوص زمانی که با دارایی های متحرک سریع یا محیط های آلوده به جنگ الکترونیک متراکم سروکار داریم. پیوندهای داده تاکتیکی (TDL)، مانند ؛Link-،۱۷،۲۲،16، که لینک ۱۷ نمونه بومی و اختصاصی پاکستان است از این موارد ضروری برای ساختن «تصویر» از میدان نبرد با استفاده از اطلاعات حسگرهایی مانند رادارها استفاده میکنند. اتصال TDL ها را می توان بین هواپیما، کشتی های سطحی و وسایل نقلیه زمینی برقرار ساخت. بخش 4: فرماندهی و کنترل فرماندهی و کنترل (C2) فناوری و سازمانی است. وقتی به فناوری C2 نگاه می کنیم، ممکن است به رابط های ماشین انسانی (HMI) فکر کنیم، مانند کنسول ها، که اغلب در مکان های امن، هواپیماهای نظارتی و کشتی های جنگی سطحی یافت می شوند و حتی در سیستم های قابل حمل ادغام می شوند. از نظر جنبه های سازمانی، نظامیان ساختارهای سلسله مراتبی را ایجاد می کنند که به موجب آن افراد و گروه ها قدرت تصمیم گیری و دسترسی به درجات مختلف بنا به سطوح تعیین شده اطلاعات و انجام وظایف خاص خود را دارند. بخش پنجم: هوش "هوش" یک اصطلاح گسترده است، اما به طور کلی حول ایده جمع آوری اطلاعات متمرکز است. نحوه انجام این کار به سناریو، اهداف ماموریت و ابزارهای به کار گرفته شده بستگی دارد. در ساختارهای رایج C4ISR، اطلاعات اغلب با استفاده از اقدامات پشتیبانی الکترونیکی (ESM) انجام میشود که به نوبه خود به هوش الکترونیکی (ELINT)، هوش ارتباطات (COMINT) و هوش سیگنال (SIGINT) تقسیم میشود. قسمت 6: پیشرفت در جنگ شبکه محوری هنگامی که ما توانایی ها و برنامه های C4ISR پاکستان را به بررسی میکنیم نگاهی خواهیم داشت به آنچه که پاکستان می تواند و باید از نظر توسعه آینده دنبال کند. برنامههایی مانند توسعه در فضا، سکوهای تاکتیکی آینده و مفاهیم جنگی در حال ظهور مورد بررسی قرار خواهند گرفت. _منبع _بخش دوم یک سیستم C4ISR را می توان به عنوان شبکه ای برای تبادل اطلاعات بین دارایی ها، که می تواند هواپیما، خودروهای زرهی، ایستگاه های زمینی، ؛باتری های پدافندی،کشتی های جنگی سطحی و حتی پرسنل فردی باشد، درک کرد. C4ISR یک حوزه بسیار مهم برای اشراف بر میدان نبرد است. میدان جنگ مدرن یک واقعیت دائما در حال تحول است. اطلاعات جدید باید شناسایی شده و به پاسخ دهندگان مناسب منتقل شود. یک رادار هوابرد را در نظر بگیرید که هواپیمای ضربتی دشمن را در 200 کیلومتری یک نبرد زمینی در حال انجام بر روی اسکوپ اپراتور می گیرد. این اطلاعات باید (در زمان واقعی) برای هواپیماهای جنگنده دوست، تجهیزات دفاع هوایی و حتی دوستان روی زمین در دسترس باشد. همانطور که ممکن است تصور کنید، C4ISR بر روی دارایی های متعدد قابل انجام است، که هر یک نقش اساسی در ساختن تصویری از میدان جنگ (یا محیط استراتژیک) ایفا می کند و آن تصویر را برای هر طرف مرتبط در دسترس قرار می دهد. از نظر C4ISR، و به طور خاص ISR [اطلاعات، نظارت، و شناسایی]، این یک ایده بسیار گسترده و کلی است. اطلاعات جدید می تواند از اشیایی که توسط رادارهای منفرد گرفته شده است به دست آید. این می تواند از عکس های با وضوح بالا گرفته شده توسط غلاف های شناسایی و ماهواره ها گرفته شود. حتی می تواند از تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به منظور تجزیه و تحلیل حقایق جدید یا درک بهتر واقعیت حاصل شود. شبکه ISR پاکستان برای به دست آوردن اطلاعات جدید به موقع طراحی شده است. دارایی های ISR این کشور شامل رادارهای نظارتی زمینی، هواپیماهای هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (AEW&C)، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) مجهز به تجهیزات مختلف الکترواپتیکی/مادون قرمز (EO/IR) و تجهیزات EO/IR جنگنده است. . اطلاعات حسی از این دارایی ها برای ساختن یک "تصویر" از یک سناریو استفاده می شود. سرچشمههای قابلیتهای نظارتی پاکستان برای درک کامل قابلیتهای نظارتی پاکستان نگاهی به توسعه قابلیتهای دفاع هوایی پاکستان که به طور جدی در اوایل دهه 1950 آغاز شده بود مهم است. تقریباً در این زمان، نیروی هوایی سلطنتی پاکستان (RPAF) دستیابی به سیستمهای نظارتی مختلف مربوط به دوران جنگ جهانی دوم را از انگلستان آغاز کرده بود، به ویژه رادار نوع 21، که شامل واحد نظارت نوع 14 و ارتفاع یاب نوع 13 نیز میشد. در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 1960، PAF یک رادار FPS-20 و ارتفاع یاب FPS-6 را از ایالات متحده خریداری کرد. در زمان خود این یک راه حل مدرن و پرقدرت بود و به لطف تعمیق روابط پاکستان با ایالات متحده، تعداد زیادی از پرسنل PAF برای آموزش به ایالات متحده فرستاده شدند.با این حال، جنگ 1965 - و تحریمهای بعدی توسط واشنگتن - خریدهای بیشتر از ایالات متحده را متوقف کرد و باعث شد PAF رادارهایی را از منابع دیگر مانند بریتانیا، چین و حتی اتحاد جماهیر شوروی به دست آورد. با تأمل در جنگهای 1965 و 1971، PAF دریافت که ظرفیتهای دفاع هوایی آن در برابر عملیاتهای دشمن که در شب و در ارتفاع کم انجام میشود، به شدت آسیبپذیر است. علاوه بر این، اهمیت روزافزون نظارت هشدار زودهنگام و همچنین استفاده نوظهور از موشکهای سطح به هوای هدایت شونده (SAM) باعث شد که PAF شروع به افزایش ظرفیتهای دفاع هوایی خود از نظر فنی و سازمانی کند. در سال 1975 فرماندهی دفاع هوایی پاکستان تأسیس شد. در اواسط دهه 1980، مسئولیت هماهنگی و نظارت بر تحولات دفاع هوایی در سرتاسر هر یک از فرماندهی های منطقه ای PAF (یعنی شمال، مرکزی و جنوبی) را بر عهده گرفت. به منظور همگام شدن با ماهیت فزاینده خودکار فناوری نظارت مدرن، PAF تصمیم به توسعه یک سیستم دفاع هوایی یکپارچه گرفت. این برنامه توسعه با نام رمز "پروژه کریستال" نامگذاری شد. پروژه کریستال در سال 1976 با هدف تعریف مشخصات فنی و عملیاتی مناسب سیستم محیط زمینی دفاع هوایی مدرن (ADGES) آغاز شد. در مرحله اول پروژه کریستال، PAF 45 سیستم رادار پالس داپلر متحرک (MPDR) را از زیمنس در آلمان خریداری کرد. شش مرکز کنترل و گزارش سیار (CRC) نیز به دست آمد که از طریق اتصال پیوند داده در زمان واقعی به MPDR ها متصل می شوند. به عبارت دیگر، اطلاعات رادار در CRC پردازش میشود و روی مانیتورها نمایش داده میشود و از این رو آگاهی موقعیتی شبکهمحور اولیه را به PAF ارائه میدهد. MPDR ها در سه نوع فرعی، با دو نوع متحرک (با برد 45 کیلومتر) و یک نوع قابل حمل (با برد 60 کیلومتر) خریداری شدند. در فاز دوم پروژه کریستال، PAF شش رادار نظارت هوایی سه بعدی (3D) برد بلند AN/TPS-43 از ایالات متحده به دست آورد. این رادارها قادر به ردیابی یک شی و همچنین ارتفاع ts و آزیموت (یعنی جهت)بودند. با حداکثر برد تشخیص 400 کیلومتر، AN/TPS-43 ها چتر(پوشش) جستجوی ارتفاع بالا سیستم دفاع هوایی یکپارچه PAF را تشکیل دادند (با MPDR ها به عنوان حسگرهای سطح پایین عمل می کنند). مانند MPDR ها، خوراک حسی از AN/TPS-43 پردازش و نمایش داده شد (یعنی مرتبط با داده ها)، به ویژه برای افسران فرمانده در هر یک از سه فرماندهی منطقه ای paf.(پدافندهوایی زمین پایه همچنان تحت فرماندهی paf هست به سبک کشورهای غربی) کار انجام شده تحت پروژه کریستال اساسا نه تنها پایه و اساس ابتدایی سیستم دفاع هوایی کنونی پاکستان، بلکه چارچوب کلی C4ISR آن را تشکیل داد. به قسمت اول این مجموعه نگاه کنید، و توجه داشته باشید که چگونه پاکستان از اواسط دهه 1980 از مفاهیم و سیستمهای مدرن C4I، مانند ایجاد آگاهی موقعیتی بلادرنگ با استفاده از حسگرهای پیشرفته و معماری پیوند داده، استفاده کرده است. از اواسط دهه 2000، PAF شروع به توسعه و ایجاد بر این اساس از طریق یک سری خریدهای با فناوری پیشرفته کرد. رادارهای دوربرد نظارت هوایی لاکهید مارتین AN/TPS-77 یک رادار نظارت هوایی دوربرد مبتنی بر آرایه اسکن الکترونیکی فعال (AESA) است. حداکثر برد تشخیص بیش از 450 کیلومتر است و میتواند برد، ارتفاع، و آزیموت/جهت هدف را ردیابی کند (یعنی رادار سه بعدی است). به عنوان یک رادار AESA، AN/TPS-77 از مقاومت بالاتری در برابر پارازیت جنگ الکترونیکی دشمن (EW) برخوردار است. نیروی هوایی پاکستان (PAF) شش رادار AN/TPS-77 را در سال 2005 به قیمت 89 میلیون دلار آمریکا سفارش داد. این رادارها در سال 2008 به PAF تحویل داده شدند. واز اجزای77 هسته اصلی شبکه نظارت هوایی دوربرد PAF را از زمین تشکیل می دهد. علاوه بر AN/TPS-77، گزارشهایی در سال 2003 منتشر شد مبنی بر اینکه PAF پنج رادار چینی YLC-2 را تحویل گرفته است. هیچ اطلاعات خاصی در مورد YLC-2 در دسترس نبود، اگرچه برخی از تحلیلگران، مانند جان سی وایز (از ایر پاور استرالیا)، معتقدند این رادار سه بعدی مبتنی بر AESA با حداکثر برد تشخیص 330 کیلومتر است. گزارشهایی وجود دارد مبنی بر اینکه پاکستان سیستمهای رادار دوربرد سه بعدی چینی، یعنی JYL-1 و JL3D را به دست آورده است.(این گزارش ها تایید نشده است.) در سال 2005، پاکستان همچنین تلاش کرده بود تا سیستم نظارت غیرفعال VERA را از جمهوری چک خریداری کند. متأسفانه، به دلیل فشار ایالات متحده بر فروشنده، فروش کاهش یافت. اما اگر فروش موفقیت آمیز بود، PAF یک سنسور اندازه گیری پشتیبانی الکترونیکی برد بلند (450 کیلومتر) (ESM) دریافت می کرد. برخلاف رادار، که برای برداشتن اجسام در آسمان نیاز به انتشار فعال امواج رادیویی دارد، VERA به سادگی به فعالیت های الکترومغناطیسی گوش می دهد. به عبارت دیگر، این یک حسگر غیرفعال است که برای تشخیص اجسام بر اساس فعالیت راداری خود شی طراحی شده است. به یک معنا رادار قدرتمند دشمن میتواند به همان اندازه که مزیت محسوب میشود، در معرض خطر قرار گیرد. معلوم نیست چگونه پاکستان جایگزینی را به دست آورده است . به عنوان مثال، ERA (فروشنده اصلی VERA) یک نسخه تجاری!!!با قابلیت کاهش یافته VERA به نام "نمایشگر وضعیت و تشخیص هوا" (ASDD) توسعه داده بود، و امیدوار بود که ASDD را به پاکستان بفروشد. در واقع، برخی از مقامات ایالات متحده بر این باور بودند که vera باید اجازه داشته باشد که ASDD را به پاکستان صادر کند، به شرطی که این نسخه به اندازه کافی متفاوت و تغییر یافته از VERA باشد. هیچ سابقه معاملاتی تایید شده ای از فروش ASDD به پاکستان وجود ندارد. سیستم های نظارت هوای سطح پایین MPDR های آلمانی همچنان ستون اصلی شبکه نظارتی پاکستان در ارتفاع پایین را تشکیل می دهند. در حالی که اینها برای زمان خود سیستم های پیشرفته ای بودند، آنها - به واسطه فناوری قدیمی رادار پالس داپلر خود - به شدت در برابر فن آوری جنگ الکترونیک مدرن (EW) و اقدامات متقابل الکترونیکی (ECM) حساس هستند. رادارهای داپلر در برابر پارازیت EW/ECM، بهویژه روشهای مبتنی بر حافظه فرکانس رادیویی دیجیتال (DRFM) آسیبپذیر هستند. سیستمهای مبتنی بر DRFM اساساً امواج رادیویی دریافتی (از رادارها) را ضبط میکنند و به نوبه خود آنها را دوباره ارسال میکنند و در نتیجه راداری را که در ابتدا در آن فرکانس ارسال میکرد اشتباه میگیرند. حتی رادارهای مدرنتر RAC-3D PAF (با برد 60 کیلومتر) که در کنار سیستمهای SAM برد کوتاه تا متوسط Spada-2000 Plus خریداری شدهاند، در برابر EW/ECM مبتنی بر DRFM آسیبپذیر هستند. این کمبود آشکار در تواناییهای نظارتی سطح پایین پاکستان ممکن است یکی از دلایلی باشد که (از منظر فنی) PAF قادر به تشخیص ورود هلیکوپترهای آمریکایی به حریم هوایی پاکستان در ماه مه 2011 نبود، زمانی که نیروهای ویژه آمریکایی متوجه شدند و اسامه بن لادن را کشت. با کنار گذاشتن تغییرات ظاهری "رادارگریز" بلک هاوکز، این امکان وجود دارد که هلیکوپترهای مورد استفاده در این عملیات به جدیدترین فناوری آمریکایی EW/ECM نیز مجهز شده باشند که می توانستند رادارهای سطح پایین قدیمی PAF را به راحتی مختل یا جعل کنند. معلوم نیست که PAF چگونه به شکاف سطح پایین رسیدگی خواهد کرد. PAF رابطه گستردهای با لاکهید مارتین دارد و به سادگی میتواند رادارهای اضافی را به دست آورد از خط محصولات TPS-77 شرکت. یکی از راههایی که ارزش بررسی دارد میتواند شرکت ترکیهای Aselsan باشد که در حال حاضر رادار سطح پایین KALKAN (تا برد 100 کیلومتر) را تولید میکند. گزینه دیگر می تواند رادار سطح پایین Finmeccanica/Selex KRONOS باشد که در جولای 2015 توسط قطر خریداری شد. در هر صورت، تعویض MPDR ممکن است کار گرانی باشد، به خصوص اگر سیستم های غربی سطح بالا در نظر گرفته شوند. با این حال، با توجه به اینکه شکست در هشدار و تشخیص زودهنگام میتواند منجر به فروپاشی زنجیره واکنش شود (مثلاً جنگندههای درهم شکسته مانع از تهاجم به موقع نمیشوند)، PAF ممکن است برای جذب هزینههای بالا به خوبی خدمت کند، زیرا ممکن است دستاوردهای عملیاتی حیاتی را ارائه دهد (و پس انداز) در سایر زمینه ها. هواپیمای هشدار و کنترل اولیه هوابرد (AEW&C). یک سیستم AEW&C در اصل یک رادار نظارت هوایی قدرتمند است. یکی از مزایای چنین سیستمی این است که می تواند یک منطقه را به طور کامل نظارت کند. در حالی که یک رادار پرقدرت در نظارت بر مناطق سطح پایین مشکل دارد، یک AEW&C می تواند به وسعت کامل منطقه در محدوده راداری خود دسترسی داشته باشد. حتی اشیاء کوچک، مانند موشک های کروز در آغوش زمین، می توانند به طور بالقوه توسط هواپیماهای AEW&C شناسایی شوند. به دلیل اینکه AEW&C مبتنی بر هواپیما است، یک دارایی سیار است، از این رو میتواند از عملیات هوایی دور از پایگاههای اصلی پشتیبانی کند. سیستمهای AEW&C همچنین دارای کنسولهای اپراتور ماموریت متعددی هستند. پرسنل موجود در این هواپیما می توانند با هواپیماهای جنگنده، کشتی های جنگی و پرسنل زمینی (مجهز به رادیوهای به اندازه کافی قدرتمند) ارتباط برقرار کرده و با آنها هماهنگ شوند. PAF اهمیت هواپیماهای AEW&C را در اواسط تا اواخر دهه 1980، زمانی که تلاش کرد هواپیمای E-2 Hawkeye را از ایالات متحده خریداری کند، درک کرد. !!!! در سال 2006، PAF چهار سیستم Saab Erieye AEW&C از سوئد سفارش داد. در ابتدا امیدوار بود که شش سیستم را به دست آورد، اما زلزله سال 2005 در کشمیر، PAF را مجبور کرد تا سفارش خود را کاهش دهد. با استفاده از هواپیمای توربوپراپ Saab 2000، Erieye یک سیستم راداری مبتنی بر AESA با برد شناسایی تا 450 کیلومتر است. با استفاده از ارتباطات پیوند داده، Erieye میتواند دادههای حسگر خود را به ایستگاههای کنترل زمینی و همچنین به هواپیماهای جنگنده دوست منتقل کند. Erieye را می توان برای ارتباط با دارایی ها متنوع و با استفاده از سیستم های Link-11 و Link-16 پیکربندی کرد. این سیستم همچنین می تواند برای برقراری ارتباط در سایر شبکه های پیوند داده نیز پیکربندی شود. در سال 2009، PAF ناوگان AEW&C خود را با چهار سیستم Karakoram Eagle AEW&C تکمیل کرد. Karakoram Eagle از یک رادار غیرفعال آرایه الکترونیکی اسکن شده (PESA) ZDK03 تشکیل شده است که بر روی یک هواپیمای ترابری Shaanxi Y-8F600 قرار دارد. مشخص نیست که آیا PAF قصد دارد که Karakoram Eagle را با رادار AESA مانند KJ-500 ارتقاء دهد یا خیر، هرچند که می تواند به عنوان یک به روز رسانی در اواسط عمر امکان پذیر باشد. اگرچه تائید نشده است، اما قراقورام ایگل ممکن است با تجهیزاتی ادغام شده باشد تا بتواند با لینک-16 ارتباط برقرار کند، که توسط F-16 های PAF استفاده می شود. سایر مشخصات، مانند برد رادار ZDK03، ناشناخته یا تایید نشده است. نقش های اصلی ماموریت کاراکورام ایگل اساساً با نقش Erieye یکسان است. از نظر عملیاتی، فرماندهی جنوبی PAF از عقاب قراقورام در هماهنگی با نیروی دریایی پاکستان استفاده میکند که در شبکه نظارت دریایی این کشور مشارکت دارد. متأسفانه، تواناییهای نظارتی نیروی دریایی به رادارهای تاکتیکی روی هواپیما محدود میشود، ناوگان فاقد ناوچههای متمرکز بر دفاع هوایی (محافظ)یا ناوشکنهایی است که قادر به نگهداری رادارهای سطح بالا هستند. سیستم های اطلاعاتی و شناسایی پاکستان اگرچه قسمت دوم قرار بود کل ISR پاکستان را مورد بحث قرار دهد، احساس می شد که جنبه نظارتی می تواند به صورت مستقل مورد بحث قرار گیرد. تصمیم گرفته شد که بحث ISR به دو بخش تقسیم شود که بخش سوم آن بر قابلیتهای اطلاعاتی و شناسایی پاکستان (و فقدان آن در برخی جهات، مانند ماهوارههای فضایی) متمرکز است. _منبع _ ساختار یکپارچه پدافند زمین پایه و نیروی هوایی در ساختارpaf و همکاری در سطح بالا با نیروی دریایی پاکستان باعث یکپارچگی و دید جامع به توسعه نبرد شبکه محور شده است! _مطلب فوق متعلق به سال۲۰۱۵ هست و قطعا دارایی های پدافندی و هوایی پاکستان توسعه شدیدی داشته است ضمن آنکه لینک۱۷(بومی پاکستان)《کلیک برای مطالعه بیشتر》 بعد از این مطلب توسعه و بکارگیری میشود!!
-
2 پسندیده شدهhttps://fa.alalam.ir/news/6780623/لحظه-به-لحظه-با-هشتاد-و-هشتمین-روز-از-حملات-رژیم-صهیونیستی-به-غزه در تازه ترین این حملات در ساعات اخیر ، جنگنده های رژیم اشغالگر به طور گسترده مرکز خان یونس را هدف حملات هوایی و توپخانه ای خود قرار دادند و حلقه آتشین را در شرق این استان ایجاد کردند. همزمان با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه ، نیروهای این رژیم به اقدامات تجاوزکارانه خود به باریکه غزه هم ادامه می دهند. در تازه ترین تحولات در کرانه باختری ، منابع فلسطینی از یورش نیروهای اشغالگر به اردوگاه الجلزون در شمال رام الله و عین السلطان در شهر اریحا خبر دادند. با ادامه این حملات وحشیانه که در سایه بی توجهی و سکوت مجامع بین المللی رخ می دهد، جمعی از فعالان و سازمان های جامعه مدنی اردن از دولت این کشور خواستند که علیه رژیم صهیونیستی به دلیل حملات مستمر به غزه و ارتکاب جنایت و کشتار جمعی، در دادگاه بین المللی اقامه دعوا کند. این سازمان ها با صدور بیانیه ای مشترک اعلام کردند درخواست از دولت اردن برای اقامه دعوا علیه این رژیم در دادگاه بین المللی بر اساس ماده نهم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی صورت گرفته است.
-
2 پسندیده شده
-
1 پسندیده شدهشهادت سرباز وطن نیماجمالی احراز شد. ساعت 2 بامداد اول فروردین ماه سال 1401 سرباز وظیفه ای که روز هیجدهم فروردین 1401 خدمت وظیفه اش به پایان می رسید، 18 روز مانده به ترخیص از خدمتش، نیمه شب چهار سرباز هم خدمتی خود را در خواب به رگبار بست و پس از تیرباران و به شهادت رساندن این چهار هم خدمتی اش گریخت، امروز در ۱۳ دی ۱۴۰۲ خوشبختانه «شهادت» سرباز نیما جمالی احراز گردید و موضوع به خانواده ایشان اعلام گردید. https://www.pishkhan.com/news/262880 https://hawzahnews.com/xcCjP
-
1 پسندیده شدهhttps://fa.alalam.ir/news/6780863/گزارش-العالم-از-مهمترین-تحولات-کرانه-باختری--فیلم روند حملات نظامیان رژیم صهیونیستی به کرانه باختری همزمان با ادامه نسل کشی در غزه برای دومین ماه پیاپی، شدت گرفته استدر حمله نظامیان صهیونیستی به شهرک عزون در شرق قلقیلیه – که از حمله به سایر مناطق بسیار شدیدتر بود – درگیری های شدید بین رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان اشغالگر به وقوع پیوست. در این درگیری ها ، 4 فلسطینی به شهادت رسیدند و یک افسر صهیونیست مجروح شد#به کرانه باختری مسلح سلام کنید
-
1 پسندیده شدهhttps://fa.alalam.ir/news/6780818/گزارش-العالم-از-شرایط-سخت-زندگی-در-غزه-در-هوای-سرد-و-بارانی--فیلم خبرنگار شبکه العالم در غزه با اشاره به وخامت اوضاع سلامت و بهداشت اهالی غزه و فقدان خدمات بهداشتی و نبودن وسایل گرمازا در باریکه غزه گفت که اهالی این منطقه در سرمای شدید و در هوای بارانی با بحران های مضاعف رو به رو هستندبه گزارش خبرنگار العالم ، فعالیت آمبولانس هایی که در ابتدای حملات رژیم صهیونیستی پیکر شهدا را جابجا می کردند ، به دلیل فقدان سوخت، به طور کامل متوقف شده است.وی خاطرنشان کرد که در غزه هر چیزی که قابل خراب شدن یا از کار افتادن بوده است، از چرخه خدمت خارج شده است زیرا نه لوازم یدکی وجود دارد و نه ابزار تعمیر آمبولانس یا تجهیزات و لوازم پزشکی.
-
1 پسندیده شدهشهادت 10 نظامی یمن توسط آمریکا سرتیپ ستاد یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیهای به حوادث شب گذشته و امروز در دریای سرخ پرداخت و تاکید کرد که در راستای اجرای ماموریت جهادی و مسوولیت اخلاقی در قبال ملت فلسطین و کمک به آنها برای مبارزه با دشمن صهیونیستی صبح امروز سه قایق نیروی دریایی این کشور مورد حمله هواگردهای ارتش تروریستی امریکا قرار گرفته که باعث شهادت 10 تن از اعضای نیروی دریایی این کشور شد. در بیانیه سرتیپ سریع آمده است که تبعات این اتفاق و این اقدام به صورت کامل بر عهده آمریکا است و از کشورهای دیگر خواست تا وارد چاهی که امریکا برای آن ها کنده، نشوند. وی با این حال تاکید کرد که کشتی هانگژو مرسک که به سمت بنادر فلسطین اشغالی در حال حرکت بود با موشکهای ضدکشتی مناسب هدف قرار گرفته و ارتش این کشور در راستای عمل به دستورات دینی و اخلاقی خود در کمک به ملت فلسطین از پای نخواهند نشست.
-
1 پسندیده شدهبسم ا... تعلق خاطر (Devotion) تعلق خاطر ( 2022 ) ، یک فیلم در گونه هوانوردی نظامی در بازه زمانی جنگ کره است که داستان دو خلبان جنگنده F4U ارتش ایالات متحده را روایت می کند . خط داستانی این فیلم به مانند تمامی نمونه های تولید شده توسط ایالات متحده ، مشخص است و گونه متفاوتی محسوب نمی شود ولی نکته اصلی در این فیلم ، نمایش سالهای آخر جنگنده های رزمی با پیشرانه پیستونی است و مواجه آن با نسل دوم جنگنده های جت ( میگ-15 /17 ) در جریان جنگ کره ( 1953-1950 ) . در واقع امر ، جلوه های ویژه بازسازی شده این فیلم در اجرای حملات پشتیبانی نزدیک زمینی و نبردهای هوابه هوا تنها قوت آن محسوب می شود .. این فیلم به علاقه مندان گونه هوانوردی نظامی پیشنهاد می شود .
-
1 پسندیده شدهسلام عرض ادب خدمت دوستان و همراهان میلیتاری . بعد از عمری یه فیلم معرفی کنیم که با شرایط امروز جامعه ، قرابتی هر چند کوچیک داشته باشه ... فیلم علمی تخیلی جاذبه ۲ خود فیلم ، روسی هست و طبق روال کلی صحنه های نظامی و نظامی گری داخلش هست که دیدنش خواسته ی هر فرد علاقمندی هست . اما این معرفی بیشتر بابت نمای جالب از دسترسی موجودات مثلا غیر زمینی به فضای مجازی موجود و تاثیرات مخربی که این دسترسی و همچنین کنترل کامل ( اغراق گونه ) این فضا توسط اونها داره رو به نمایش میزاره ، جالب توجه هست . لباس این بنده خدا تو فیلم هم که هیچ پیغامی نداشت ... و نکته _ پیام جالب موجود در فیلم ... برای دانلود فیلم به صورت زیرنویس چسبیده از این لینک استفاده کنید . https://www.uptvs.com/دانلود-فیلم-attraction-2-invasion-2020-جاذبه-2-حمله-با-زیرنوی.html https://www.uptvs.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-attraction-2-invasion-2020-%D8%AC%D8%A7%D8%B0%D8%A8%D9%87-2-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%86%D9%88%DB%8C.html پ ن ۱_ فیلم علمی تخیلی هست و میشه گفت یه جاهاییش هندی میشه که با توجه به صحنه های جالب میلیتاری ( مثل بحث استفاده از موشک آفند _ پدافند اتمی ، ارتش و درگیری در خیابان و ... ) و غیره ایکه داره میشه ازش چشم پوشوند . ۲_ با نگاه تاریک : اگر برخی از قدرت ها در آینده ، از تکنولوژی های تصویر و ... سازی کمتر و یا غیر قابل تشخیص بابت اصل یا قلابی بودن مورد ارایه شده به مردم ، استفاده کنن ، تاثیرات این جور تصاویر ، ویدیوها ، صوت ها ، چقدر خواهد بود ؟ ۳_ بنده تلاش کردم تا از یه منبع تقریبا تمیز فیلم رو در دسترس بگزارم ، این منبع هم فیلم رو تا حد امکان به صورت سانسور و همینطور به شکل زیرنویس ارایه کرده ( حقیر هم همین رو دیدم ) ، البته برای علاقمندان به نمونه ی دوبله ، نمونه دوبله و سانسور شده اش رو هم آپارات داره . اما اگر کسی رفت و نمونه ایی مشکل دارتر پیدا کرد ( البته اگر مشکل دار ترش موجود باشه ) و خواست ببینه ، رک و راست ، گناهش پای خودشه .
-
1 پسندیده شدهفوکر اف-27 شرکت نفت که در سالهای جنگ ، پس از ربایش به عراق برده شد تصویر در سال 2007 و در فرودگاه بین المللی بصره گرفته شده است پی نوشت : بازیابی ، اصلاح و چیدمان تصاویر ، دوم آبان سال 1400 خورشیدی
-
1 پسندیده شده
-
1 پسندیده شده
-
1 پسندیده شده