[center][b][size=4]به نام خدا[/size][/b][/center]
[b]پیوندهای دادهای تاکتیکی ([/b][b]Tactical Data Link's[/b][b])[/b]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/1.jpg[/IMG]
[/center]
[size=4]به زبان ساده روشهای توزیع اطلاعات پردازش شده رادار(RADAR) ، سونار (SONAR) ،اطلاعات دوست یا دشمن ،جنگ الکترونیک ،گزارشهای فردی و مشاهدات بصری را پیوند دادهای تاکتیکی مینامند.در حین جنگ بریتانیا، رادار به نیروهای متحد اجازه میداد تا "تکههای آهن" در آسمان را ردیابی کنند.روشن است که این "تکههای آهن" همان بمبافکنها و جنگندههای دشمن بودند که از مکانهای مختلف به اروپا روانه میشدند. پخش اطلاعات در مورد این ردیابیها در آن زمان توسط ارتباطات صوتی که مشکل و کند بود، انجام میگرفت. با گذشت زمان،هواپیماها سریعتر پرواز میکردند و نیاز به پخش پرسرعت آن دادههای تاکتیکی به اولویت مبدل شد. در اواخر دهه 1950، پیوند اطلاعات دیجیتال تاکتیکی(Tactical Digital Information Link "TADIL") متولد شد. امروزه آن را به نام پیوند دادهای تاکتیکی (Tactical Data Link "TDL") میشناسیم.
هر TDL از یک استاندارد پیوند داده برای فرآهم آوری ارتباط از طریق امواج رادیویی یا کابلهای داده استفاده میکند .این استانداردهای نظامی قالبهای پیغام(Message) مورد نیاز جهت بهرهبرداری میان انواع پیوندهای داده را مشخص میکند.[/size]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/2.jpg[/IMG][/center]
[b]Link 16[/b]
[center]
[IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/3.jpg[/IMG][/center]
Link16 ترمینالهای پیوند داده سیستم مجتمع توزیع اطلاعات تاکتیکی (Joint Tactical Information Distribution System "JTIDS") و سیستم چندمنظوره توزیع اطلاعات (Multifunctional Information Distribution System "MIDS") را به خدمت میگیرد. Link16 یک پیوند داده پرش فرکانسی با ظرفیت بالا و مقاوم در برابر اختلال است. بر پایه دسترسی چندگانه با تقسیم زمانی (TDMA) عمل میکند که در آن در هر ثانیه 128 شکاف زمانی به واحدهای JTID اختصاص داده میشود، شکافهای زمانی به صورت گروههای شبکه مشارکتی چندگانه کاربردی، سازمان داده میشوند. Link 16 عناصری از Link 11/Link 11B و Link 4A/Link 4C به همراه قابلیتهای جدید از جمله صدا را دارد.
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/4.jpg[/IMG][/center]
[b]Link 11[/b]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/5.jpg[/IMG][/center]
Link11 از تکنیک ارتباط مشبک بهره گرفته است و قالب پیام استاندارد برای تبادل اطلاعات دیجیتال در سیستمهای داده تاکتیکی هوابرد،زمینی و دریاپایه است. Link 11 یک پیوند داده half-duplex،مشبک و امن است که تبادل متقابل اطلاعات با استفاده از رادیوهای فرکانس بالا(HF) یا فرا فرکانس(UHF) فراهم آورده است.Link 11 برای عملیاتی شدن به یک ایستگاه کنترل شبکه و واحدهای شرکتکننده نیازمند است.
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/6.jpg[/IMG][/center]
[b]Link 22[/b]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/7.jpg[/IMG][/center]
Link 22 سیستم امن رادیویی ناتو است که ارتباطات خارج از خط دید(Beyond Line-of-sight) را فراهم میآورد. سیستم های تاکتیکی زمینی،هوایی،سطحی و زیر سطحی را به هم ارتباط میدهد و از آن برای تبادل اطلاعات تاکتیکی میان واحدهای نظامی کشورهای شرکتکننده استفاده میشود.
[b]VMF)[/b][b] [/b][b]Variable Message Format[/b][b])[/b]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/8.jpg[/IMG][/center]
قالب داده متغیر (VMF) استاندارد پیامی است(از سری K) که از پروتکلهای ارتباطی غیر وابسته به رسانه(سیم،فضا،...) استفاده میکند.
[b]EPLRS[/b][b]) [/b][b]Enhanced Position Location Reporting system[/b][b])[/b]
یک TDL پرظرفیت است که میتواند همزمان صدا،داده و موقعیت را فراهم کند.EPLRS شبکه مش خودساخته و خوددرمان است که به صورت خودکار از یک رادیو به رادیوی دیگر رله میشود.
[b]SADL[/b][b]) [/b][b]Situation Awareness Data Link[/b][b])[/b]
پیوند داده آگاهی از موقعیت SADL یک EPLRS هوابهزمین است که نیروی هوایی وارتش ایالات متحده از آن به منظور یک روش مقابله با هدف قراردادن(کشتن) خودی استفاده میکنند.این سامانه کاملا با هواپیماهای پشتیبانی نزدیک یکپارچه شده است و میتواند در سه نوع شبکه به کار گرفته شود:
-هوا به هوا
-هوا به زمین (برای هماهنگی با واحدهای مجهز به EPLRS)
-دروازه (Gateway) دوطرفه تبادل SADL و Link 16 SA/command and control(c2)
[b]JREAP) [/b][b]Joint Range Extension Application Protocol[/b][b])[/b]
JREAP یک پروتکل (لایه کاربرد) است که انتقال پیامهای تاکتیکی از طریق رسانهای مغایر با رسانه تعیین شده TDL را ممکن میسازد. رسانههای ارتباطی قابل پشتیبانی عبارتند از:
ارتباطات ماهوارهای - JREAP A
نقطه به نقطه - JREAP B
شبکههای IP - JREAP C
[b]IFDL[/b][b]) [/b][b]Intra-Flight Data Link[/b][b])[/b]
IFDL یک پیوند داده امن با احتمال ردیابی(Low Probability of Intercept "LPI") و شناسایی پایین(Low Probability of Detection "LDR") است که به منظور فرآهم آوردن ارتباط دادهای میان هواپیماهای F-22 توسعه یافته است.
[b]MADL[/b]) [b]Multifunctional Advanced Data Link)[/b]
MADL یک پیوند ارتباطی با نرخ داده بالا در باند K است که خصوصیتهای احتمال ردیابی و شناسایی پایین را داراست. هدف از MADL فراهم آوردن یک پیوند داده هوابرد است که بدون به خطر انداختن کارایی قابلیت پنهانکاری، همکاری میان هواپیماهای پنهانکار را پشتیبانی کند.
[b]دروازههای([/b][b]Gateways[/b][b]) تاکتیکی و پلهای صوتی[/b]
[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10058/9.jpg[/IMG][/center]
دروازههای(Gateways) تاکتیکی و پلهای صوتی به خودی خود یک پیوند داده تاکتیکی (TDLs)نیستند بلکه کارایی پیوند داده تاکتیکی(TDLs) و ارتباطات رادیوی را در تمام صحنه عملیات (چه نظامی یا غیرنظامی) موثرتر،امنتر و مطمئنتر میکنند. دروازههای(Gateways) تاکتیکی و پلهای صوتی میتوانند با تنظیم سختافزار و نرمافزار و در مورد دروازههای تاکتیکی هوابرد(ارتفاع بالا) با غلبه بر محدودیتهای خط دید مستقیم(ناشی از زمین) و ناسازگاریهای فرکانسی میان نیروهای متحد در صحنه نبرد یا پاسخدهی اورژانس در بلایای طبیعی، بهبود بزرگی در ارتباط فراهم آورند.
مرجع: مقدمه UnderstandingVoice and DataLinkNetworking-NorthropGrumman'sGuide to TDLs -Dec 2013
[center][color=#ff0000]انحصارا برای سایت [b]military.ir[/b][/color][/center]
[center][color=#ff0000][font=arial][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][font=arial][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][font=Arial, Verdana, Helvetica, 'Helvetica Neue', Verdana, sans-serif][i]Copyright © 2014 [/i][/font][/font][b]military.ir[/b][/font][/font][/font][/color][/center]