2016f35

Members
  • تعداد محتوا

    58
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

تمامی ارسال های 2016f35

  1. رونمایی از سلاح لیزری آذربایجان در نمایشگاه صنایع دفاعی باکو اولین سلاح لیزری ساخت جمهوری آذربایجان توسط شرکت دولتی آذرسلاح طراحی و تولید شد. اولین سلاح لیزری جمهوری آذربایجان توسط شرکت دولتی «آذرسلاح» از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت صنایع دفاعی این کشور طراحی و تولید شد. از سلاح لیزری «Fireforce» که توسط مهندسان آذربایجانی طراحی و تولید شده در پنجمین نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی باکو رونمایی شده است. این اسلحه لیزری به وزن 900 کیلوگرم قابلیت نصب بر روی خودروهای زرهی سبک و امحای انواع اهداف زمینی، هوایی و دریایی تا برد یک کیلومتری را دارد. واله عارفزاده طراح اولین اسلحه لیزری آذربایجان در گفت‌وگو با خبرنگار آنادولو با اشاره به اینکه «Fireforce» در قیاس با دیگر محصولات مشابه دارای بدنه فشرده و کوچک‌تری است، توضیح داد: قصد داریم برد عملیاتی اسلحه لیزری را تا 10 کیلومتر افزایش دهیم. تمامی قطعات این محصول تولید داخل کشور است و در آینده نیز کارکرد آن را بهبود خواهیم داد.
  2. مراسم تحویل تانک جدید آلتای به نیروهای مسلح ترکیه با حضور اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در مراسم تحویل تانک جدید آلتای برای آزمایش به نیروهای مسلح کشور تصریح کرد با توان داخلی و ملی در حوزه خودروهای زرهی به خودکفایی رسیده‌ایم. 23.04.2023 - به‌روز رسان : 23.04.2023 ساکاریا/ خبرگزاری آناتولی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه طی سخنانی در مراسم تحویل تانک جدید آلتای (Altay) برای آزمایش به نیروهای مسلح کشور در پردیس عارفیه وزارت دفاع ملی در ساکاریا اظهار داشت: با افتخار اعلام می‌کنم که با توان داخلی و ملی در حوزه خودروهای زرهی به خودکفایی رسیده‌ایم و حتی به کشورهای دوست و هم پیمان خود نیز خودروهای زرهی صادر می‌کنیم. وی افزود: اخیرا تولید سامانه‌های زرهی که از خارج تامین و مشمول تحریم بودند را با امکانات داخلی و ملی آغاز کرده‌ایم. تانک آلتای دارای فناوری پیشرفته و قابلیت‌های برتر از نمونه‌های مشابه در دنیا است. اردوغان با اشاره به پیشرفت‌های کشور در زمینه صنایع دفاعی گفت: تقریبا تمام نیازهای خود در زمینه‌ وسایل نقلیه زمینی را با قابلیت‌های داخلی و ملی تامین کرده‌ایم، انواع مختلف خودروهای بدون سرنشین سبک و متوسط را در خدمت نیروهای امنیتی خود قرار داده‌ایم. وی تصریح کرد: هدفمان این است که پیشرفت‌های صنعت دفاعی خود را با تانک جدید آلتای مزین کنیم. اردوغان تاکید کرد: یقین دارم که تانک جدید آلتای به عنوان یک جنگ‌افزار مهم برای نیروهای مسلح کشورمان در این جغرافیا عمل خواهد کرد. وی ادامه داد: پس از پایان آزمایش‌ تانک‌هایمان توسط نیروهای مسلح‌ کشور تولید انبوه آن‌ها آغاز خواهد شد. اردوغان با اشاره به تکنولوژی برتر تانک آلتای اظهار داشت: مدل جدید تانک آلتای در مقایسه با نخستین نمونه 10 سال پیش آن دارای قابلیت‌های متفاوت و برتر است. تانک جدید آلتای با ساختار زرهی پیشرفته و سیستم حفاظت فعال (Akkor )، تانکی فراتر از نسل سوم است. وی تصریح کرد: ترکیه در این زمینه به کشوری که در رتبه‌های نخست قرار داشته و محصولاتش توسط ارتش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، تبدیل شده است. خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد! موضوعات مرتبط
  3. آغاز روند خروج نیرو‌های آمریکا از عراق با تعداد زیاد همزمان با دیدار نخست‌وزیر عراق با فرمانده تروریست‌های آمریکایی سنتکام در بغداد، فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق اعلام کرد که نیروهای آمریکایی روند خروج از خاک عراق را با تعداد زیاد آغاز کرده‌اند.
  4. الهام علی اف: پاشینیان در نامه ای به پوتین، شکست ارمنستان در قره باغ را پذیرفت الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان روز یکشنبه در گفتگو با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفت: معتقد است که نخست وزیر ارمنستان در نامه خود به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به این موضوع اعتراف کرده است که ارمنستان در جنگ قره باغ شکست خورده است. همچنین رئیس جمهوری آذربایجان افزود: "در واقع ارمنستان شکست را پذیرفته است. همانطور که می دانید نخست وزیر ارمنستان اخیراً نامه ای به رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین ارسال کرده است. این نامه در واقع پذیرش شکست است." پیشتر پاشینیان نامه ای به رئیس جمهور روسیه فرستاده بود و در آن با توصیف اوضاع در اطراف قره باغ از پوتین خواسته بود تا نوع کمک بر اساس "روابط متحدانه بین دو کشور" و توافق نامه ۱۹۹۷ در مورد دوستی، همکاری و کمک متقابل تعیین کند.
  5. پاسخ مسکو به ایروان؛ درگیری‌ها در خاک ارمنستان جریان ندارد وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به درخواست کمک مجدد ایروان از مسکو، اعلام کرد: «درگیری‌ها در خاک ارمنستان جریان ندارد.»
  6. http://24.arbtv.az/ http://www.aztv.az/index.php https://mod.gov.az/ https://president.az/articles/34156 رسانه های ملی جمهوری آذربایجان
  7. الهام علی‌اف در مصاحبه با کانال ARD آلمان: قیمت تقریبی تسلیحاتی که از ارمنی‌ها منهدم کردیم بالغ بر ۲.۷ میلیارد دلار است. آنها این همه پول ندارند، این سلاح ها را چه کسی به صورت مجانی به آنها میدهد؟
  8. توییت‌های امروز الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان: ما خواهان ورود هیچ کشور ثالثی به جنگ نیستیم؛ زیرا کشورهای همسایه‌ی ما، شُرکا و دوستان ما هستند. این‌ جنگی است بین ما و ارمنستان و دیگران بایستی از ورود به آن خودداری کنند. تنها راه توقف جنگ، توقف اشغالگری‌های ارمنستان و قبول شکست ارمنستان، پیروزی آذربایجان و تخلیه اراضی اشغالی است. ۳ کشور رئیس گروه مینسک(آمریکا، روسیه و فرانسه) از اعضای دایم شورای امنیت هستند. این ۳ کشور تاکنون از ارمنستان اجرای ۴ قطعنامه شورای امنیت را درخواست نکرده‌اند. ما در حال اجرای قطعنامه‌هایی هستیم که ۲۷ سال است که بر روی کاغذ مانده‌اند. ما حقایق را عوض کردیم. ارامنه اکنون‌ باید این‌ها را در نظر بگیرند. این خاک ماست. این مسئله‌ی عدالت، غرور ملی و حقوق بین الملل است.
  9. ارمنستان در حال انتقال بمب های فسفری به خوجاوند است وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد دولت اشغالگر ارمنستان در تلاش است تا با آوردن بمب های فسفر دار به سمت خوجاوند زمینه تحریکات آینده را فراهم کند. به نوشته «یئنی مساوات» وزارت دفاع آذربایجان گفت: «طبق اطلاعات کسب شده، مقدار زیادی محموله فسفر به سمت واحدهای ارتش ارمنستان در مسیر خوجاوند اشغالی آورده شده است.» این گزارش می افزاید: «هدف دشمن در آوردن بمب های فسفری به این مناطق در درجه اول استفاده از آن در برابر واحدهای ارتش آذربایجان است. از طرف دیگر، انتشار اطلاعات غلط مبنی بر اینکه این مهمات توسط واحدهای آذربایجان پراکنده شده است. قبلاً در تاریخ ۳۰ اکتبر، طرف ارمنی اطلاعات نادرست و گمراه کننده ای در مورد ادعای استفاده از سلاح های فسفر سفید توسط ارتش آذربایجان منتشر کرد و بدین ترتیب زمینه تحریکات بعدی را فراهم کرد. ما مجدداً تأكید می كنیم كه ارتش آذربایجان مهمات ممنوعه ندارد.» حکمت حاجی‌اف: نیروهای اشغالگر ارمنستان عمدا جنگل های شوشا را آتش می‌زند. هدف ارمنستان ایجاد موانعی برای پهپادها برای مشاهده مواضع‌شان است. وی خاطر نشان كرد كه ممكن است ارمنستان از بمب های فسفردار برای ایجاد آتش سوزی در جنگل های شوشا استفاده كند. طبق اطلاعات کسب شده، مقدار زیادی محموله های حاوی بمب های فسفردار به مقر واحدهای ارتش ارمنستان در مسیر خوجاوند اشغالی آورده شده است. مصاحبه الهام علی‌اف با شبکه‌ی تلوزیونی آلمان: ۵ شهرستان بطور کامل از اشغال ارمنستان آزاد شده است. الهام علی‌اف خود نیز اشاره کرد که اراضی آزاد شده‌ای هستند که اسامی‌شان اعلام نشده است. هر منطقه‌ای که علی‌اف خبر آزادی‌اش را می‌دهد، قطعا ۲ هفته پیش آزاد شده ‌است. جبراییل، فضولی، زنگیلان، قوبادلی و خوجاوند. ترکیه ۱۱ تریلی کمک بشردوستانه به جمهوری آذربایجان ارسال کرد یازده تریلی حامل کمک‌های بشردوستانه هلال احمر ترکیه برای یاری‌رسانی به مردم در منطقه قره‌باغ کوهستانی که از حملات ارتش ارمنستان متاثر شده‌اند، طی مراسمی امروز از استانبول راهی آذربایجان شد.
  10. اجازه قرار دادن لینک کانال و سایت رو اینجا نداریم¡?
  11. بیانیه جامع گروه مینسک در ژنو ۱. روسای مشترک از طرفین می خواهند به تعهدات خود از جمله آتش بس فوری بشردوستانه کاملاً عمل کنند. ۲. طرفین نباید عمداً اهداف غیرنظامی یا غیر نظامیان را که مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه می‌باشد هدف قرار دهند. ۳. طرفین باید در جمع آوری و مبادله بقایای باقی مانده در میدان جنگ، با ارائه ضمانت های امنیتی لازم به کمیته بین المللی صلیب سرخ مشارکت فعال داشته باشند. ۴. طرفین ظرف یک هفته لیستی از اسیرانی را که برای ورود و تبادل احتمالی نگهداری شده اند به کمیته بین المللی صلیب سرخ ارائه می دهند. ۵. طرفین نظرات و سوالات کتبی را در مورد مکانیسم های احتمالی تصویب آتش بس مطابق با بند ۲ بیانیه مشترک ۱۰ اکتبر ارائه خواهند کرد. ۶. طرفین باید مذاکرات آشکار و کاملی را با هدف روشن کردن مواضع خود در مورد عناصر اصلی یک توافق جامع مطابق با بند ۳ بیانیه مشترک ۱۰ اکتبر انجام دهند. ادامه ضربات سنگین ارتش آذربایجان بر نظامیان ارمنستان وزارت دفاع جمهوری آذربایجان امروز شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ارمنستان در طول شب گذشته به مناطق مسکونی و مواضع ارتش آذربایجان در خوجاوند، آغدره و قوبادلی حمله و به نقض آتش‌بس در محورهای مختلف ادامه داد. این وزارت‌خانه در ادامه اطلاعیه فوق تصریح کرده است: "نیروهای ارتش آذربایجان حملات ارمنستان را دفع و 2 تانک تی-‌72، 3 دستگاه خودروی زرهی٬ 4 سیستم موشکی ٖٖ"گراد" و "اسمرچ" ٬ 12 گلوله توپ، 1 ضد هوایی OSA ٬ 1 دستگاه خودرو با رادار P-18 و 2 دستگاه خودرو متعلق به ارمنستان را منهدم کرده و شمار زیادی از نظامیان این کشور را از پای درآورده‌اند. همچنین در این اطلاعیه تاکید شد که آذربایجان کنترل جبهه‌ها را در دست دارد. آتش‌بس انسانی موقت در قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان با میانجی‌گری آمریکا از ساعت 08:00 روز 26 اكتبر آغاز شد ولی ارمنستان بار دیگر این آتش‌بس را نقض کرد.
  12. خداحافظی رهبر تروریست‌ها با شوشا هاروتیونیان، رهبر رژیم خودخوانده قره باغ کوهستانی از شهر شوشا خداحافظی کرد. هاروتیونیان در مراجعت توسل به مردم روز گذشته خود نه تنها یک سخنرانی غم انگیز در مورد استقرار نیروهای آذربایجانی در پنج کیلومتری شهر داشت، گفت که همه ارامنه باید او را نجات دهند. تیم او همچنین یک فیلم غم‌انگیز نیز تهیه کردند. این صحنه فیلم‌وار مانند یک عکس از یک اثر هالیوود است - آرائیک خم می شود و محراب کلیسای شوشا را می بوسد. طبق سناریوی داهیانه! پیام ویدیویی آرائیک، بوسه انداختن بر روی دیوار کلیسا قرار بود بر روحیه نابود شده ارتش ارمنستان تأثیر اخلاقی بگذارد، اما در واقع این یک بوسه خداحافظی و ضربه‌ای مهلک به روحیه داغون شده ارتش ارمنستان شد. در واقع، رهبر خودخوانده قره باغ متوجه شده است که زمان ترک سرزمین های آذربایجان فرا رسیده است و ممکن است به زودی مجبور شود دیوارهای زندان را ببوسد.
  13. آذربایجان دو سامانه موشکی ارمنستان را منهدم کرد ارتش آذربایجان دو دستگاه سامانه موشکی «اسمرچ» متعلق به ارمنستان را که برای حمله غیرنظامیان در شهرستان‌های برده و ترتر به کار می‌رفتند، منهدم کرد. وزارت دفاع ملی جمهوری آذربایجان تصاویری از لحظات انهدام این سامانه‌های موشکی را منتشر کرد. براساس این تصاویر، سامانه‌های اسمرچ پس از پرتاب موشک برای تغییر محل استقرار و پنهان شدن حرکت می‌کردند. ارتش آذربایجان دیروز نیز یک دستگاه راکت‌انداز اسمرچ متعلق به ارمنستان را منهدم کرد. ارمنستان در ۲۷ و ۲۸ اکتبر نیز شهرستان برده آذربایجان را با بمب‌های خوشه‌ای هدف حمله قرار داد. بر اثر این حمله ۲۵ غیرنظامی کشته و بیش از ۷۰ تن دیگر زخمی شدند.
  14. آذربایجان در مناطق آزاد شده قره باغ فرمانداری نظامی بنا می کند الهام علی‌اف، رییس جمهور آذربایجان به تازگی فرمان سازماندهی و تاسیس فرمانداری های نظامی موقت در مناطق آزاد شده این کشور در قره باغ صادر کرد. بر اساس فرمان علی‌اف، در سرزمین های آزاد شده قره باغ مطابق با تقسیمات اداری و ارضی جمهوری آذربایجان فرمانداری های نظامی موقت تاسیس می شود که امور اداری هر شهرستان را برعهده خواهند داشت. طبق این فرمان، وزارت کشور جمهوری آذربایجان موظف است فرمانداران نظامی موقت هر شهرستان آزاد شده را منصوب و شرایط لازم برای فعالیت فرمانداری های نظامی موقت در این سرزمین ها را فراهم کند.
  15. حملات ارمنستان به مناطق غیرنظامی آذربایجان؛ تاکنون ۹۱ نفر جان باخته‌‌اند دادستانی جمهوری آذربایجان طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در حملات ارتش ارمنستان به این کشور از ۲۷ سپتامبر الی ۳۰ اکتبر، ۹۱ غیرنظامی از جمله زنان و کودکان جان باخته و ۴۰۰ تن نیز مجروح شده‌اند. در ادامه این بیانیه آمده است که ۱۱ نفر از غیرنظامیانی که جان خود را از دست داده اند کودک و ۲۷ نفر نیز زن بوده‌اند. همچنین در اثر این حملات ۱۴ نوزاد، ۳۶ کودک و ۱۰۱ زن زخمی شده‌اند. در حملات ارمنستان در ۱۱ اکتبر به گنجه نیز ۴ کودک والدین خود را از دست داده و بی‌سرپرست شدند. همچنین در حملات ارمنستان به مناطق مسکونی آذربایجان تاکنون ۲ هزار و ۴۴۲ باب خانه، ۹۲ آپارتمان و ۴۲۸ ساختمان اداری تخریب و غیرقابل استفاده شده‌است. گفتنی است آتش‌بس انسانی موقت در قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان که با میانجی‌گری آمریکا از ساعت ۰۸:۰۰ روز ۲۶ اكتبر آغاز شده بود، پس از دقایقی از سوی نظامیان ارمنستان نقض شد.
  16. الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان امروز خبر از آزادسازی ۹ روستای دیگر داد. شهرستان جبراییل: روستای خداوئردیلی روستای قربان‌تپه روستای شاه‌ولدلی روستای خب‌یارلی شهرستان زنگیلان: روستای آلادین روستای وئجنلی شهرستان قوبادلی: روستای کاودادیق روستای مه‌مر روستای موللالی واکنش ارمنستان به طرح ایران: گروه مینسک تنها چارچوب توافق‌شده برای حل مناقشه قره‌باغ است. آذربایجان و ارمنستان طرح ایران برای میانجیگری در خصوص جنگ قره باغ را رد کردند. هلاکت یکی دیگر از فرماندهان ارتش اشغالگر‌ ارمنستان در نبردهای روز گذشته وزارت دفاع آذربایجان: یک جنایتکار جنگی دیگر بنام سرهنگ ویکتور آروستامیان به هلاکت رسید. وی معاون فرمانده گردان ۱۸ موتوریزه دشمن بود که طی درگیری‌های ۲۹ اکتبر کشته شد. ‏مذاکرات وزاری امور خارجه ‎آذربایجان و ‎ارمنستان در مورد منازعه اخیر با یک روز تاخیر در ژنو در حال بزگراری است. حکمت حاجی اف، مشاور ارشد رئیس جمهور آذربایجان در امور خارجی از تحویل ۳۰ تن از جسد سربازان ارمنی به ارمنستان خبر داد. به گفته حکمت حاجی‌اف، تحویل اجساد با میانجی‌گری وزارت دفاع روسیه و کمیته بین المللی صلیب سرخ انجام شده است.
  17. ارتش آذربایجان حملات ارمنستان را دفع کرد وزارت دفاع جمهوری آذربایجان امروز با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ارمنستان در طول شب گذشته به نقض آتش‌بس در محورهای مختلف ادامه داده و به مناطق مسکونی و مواضع ارتش آذربایجان در خوجاوند، آغدره و قوبادلی حمله کرد. این وزارتخانه در ادامه اطلاعیه فوق تصریح کرده است: نیروهای ارتش آذربایجان حملات ارمنستان را دفع و 2 فروند جنگنده سوخو-25 ٬ دو فروند تانک تی-‌72، یک دستگاه خودروی زرهی٬ دو سیستم موشکی ٖٖ"گراد" و "اسمرچ" ٬ 10 گلوله توپ، دو هویتزر خودران گوزدیکا، یک ضد هوایی OSA ٬ یک دستگاه خودرو با رادار P-18 و چهار خودروی زرهی متعلق به ارمنستان را منهدم کرده و شمار زیادی از نیروهای این کشور را از پای درآورده‌اند. همچنین در این اطلاعیه تاکید شد که آذربایجان کنترل جبهه‌ها را در دست دارد. آتش‌بس انسانی موقت در قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان با میانجی‌گری آمریکا از ساعت 08:00 روز 26 اكتبر آغاز شد ولی ارمنستان بار دیگر این آتش‌بس را نقض کرد.
  18. تشکیل اداره ویژه موقت در مناطق آزاد شده آذربایجان از اشغال ارمنستان جمهوری آذربایجان در مناطق آزاد شده از اشغال ارمنستان اداره ویژه موقت تشکیل می‌دهد. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان با امضای فرمانی دستور تشکیل اداره ویژه موقت در مناطق آزاد شده از اشغال ارمنستان در قره ‌باغ را صادر کرد. طبق فرمان فوق، روسای این اداره‌های ویژه موقت از سوی وزارت کشور آذربایجان انتصاب خواهند شد و به‌طور هماهنگ با وزارت دفاع و نیروی مرزبانی این کشور فعالیت خواهند کرد. گفتنی است ارتش آذربایجان طی عملیات‌هایی ۴ مرکز شهر، ۳ شهرک، حدود ۱۸۰ روستا و برخی مواضع استراتژیک را از اشغال ارمنستان آزاد کرده است. الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان ارمنستان را تهدید کرد که اگر اتفاقی برای لوله‌های گاز و نفت در منطقه بیافتد، ارمنستان با فشارهای بین المللی جدیدی رو به رو خواهد شد. آقای علی‎اف در یک رشته توییت از ارمنستان برای آنچه که عدم همکاری در تبادل اسرا و اجساد کشته شدگان خواند، انتقاد کرد. آقای علی‌اف نوشت: "ما بارها از کمیته صلیب سرخ جهانی خواستیم که برای تبادل اسرا و اجساد کشته شدگان همکاری کند اما ارمنستان حاضر به تبادل نیست. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم یک جانبه اجساد و اسرا را به ارمنستان تحویل دهیم." هم اکنون ارتش جمهوری آذربایجان در نزدیکی قلعه‌های شهر شوشاست و به زودی شوشا آزاد‌ خواهد شد. پاشینیان و تروریست‌های ساکن و مهاجر قره باغ و حتی حامیان آن‌ها هم فکر چنین روزی را نمی‌کردند.
  19. پوتین: تحولات قره باغ باید با نظارت گروه مینسک و حضور ترکیه حل و فصل شود تحلیل کوتاه: چینش مذاکره برای جنگ جاری قره باغ بر‌ پایه‌ی سناریو ۵+۲ می‌گیرد و بدون شک متاثر از تحولات میدانی قره باغ می‌باشد چرا که همانگونه که در پستهای قبلی اعلام کردیم نیروهای ارتش آذربایجان تا نزدیکی های شهرهای مرکزی قره باغ پیشروی داشته اند و احتمال سقوط این مناطق طی روزهای آینده بسیار بالاست. مطابق با سناریو یاد شده پنج شهر اطراف قره باغ در مرحله نخست و دو شهر نیز در مرحله بعدی به جمهوری آذربایجان واگذار می شود و وضعیت حقوقی پنج شهر مرکزی قره باغ به مذاکرات واگذار می شود. این طرح از سوی روسیه همیشه بر روی میز بوده است به احتمال فراوان پایه اصلی تحولات دیپلماتیک اخیر می باشد و گفته می شود که پوتین در تلاش است اردوغان را برای قبول سناریو یادشده ترغیب کند. بدون شک حضور رسمی ترکیه در مذاکرات نقش مهمی در مذاکرات تحولات آتی خواهد داشت. هفته پیش مقامات روسیه حضور ترکیه در گروه میانجیگری مینسک را رد کرده بودند‌اما آنچه که تحول میدانی نشان می دهد و با در نظر گرفتن خروج اکثر ارامنه از مناطق مرکزی قره باغ بحث مذاکره حقوقی پیچیدگی بیشتری خواهد داشت و سناریو های متقابل راه درازی برای یافتن نقطه متقابل خواهند داشت. خروج تمامی نیروهای ارمنی از کلیه مناطق یعنی ۱۲ شهر و حومه های آن ها و بخشیدن امتیازات ویژه به ارامنه ساکن در مناطق مرکزی قرباغ به همراه بازگرداندن آوارگان آذربایجانی به مناطق تخلیه شده در جنگ اول قره باغ طرح پیشنهادی آذربایجان می‌باشد. در صورت بروز تحولات جدید به تحلیل آنها خواهیم پرداخت.
  20. آرتور لنک، سفیر پیشین اسرائیل در جمهوری ⁧آذربایجان⁩: برای جلوگیری از هدف گرفتن شهر‌های آذربایجان توسط ارمنستان باید سیستم پدافند هوایی گنبد آهنین را در اختیار آذربایجان قرار دهیم.
  21. پوتین: آذربایجان و ارمنستان باید در چارچوب مذاکرات گروه مینسک که ترکیه هم در آن حضور دارد، به راه‌حل دست یابند. رئیس جمهور رژیم خودخوانده و جعلی قره باغ: ارتش آذربایجان به ۵ کیلومتری شهر شوشا رسیده است.
  22. مناطق مرکزی قره باغ شاهد شدیدترین درگیری‌ها طی چند روز اخیر می‌باشد با توجه به موقعیت جغرافیایی ناهموار و تراکم جمعیتی نسبتا کم منطقه، (به دلیل ترک مردم منطقه) مقاومت نیروهای ارمنی به ضد حمله ها و به صورت گروهی و نامنظم محدود خواهد شد. به کارگیری تله های انفجاری و عناصر پ ک ک گزینه های اصلی نبرد خواهد بود. گفته می‌شود نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از نیروهای پ ک ک و شاخه سوری آن ی پ گ در این مجادله حضور دارند و در مقاومت شهر فضولی در برابر آزادسازی نقش مهمی داشته اند. این عناصر پس از شکست قوبادلی به مناطق مرکزی تر آورده شده اند تا از تجارب آنها در جنگ غیر منظم و نامتقارن استفاده شود.
  23. مقامات سابق ارمنستان: پاشینیان کناره گیری کند وازگن مانوکیان که در سال های ابتدایی فروپاشی شوروی دوره ای نخست وزیر ارمنستان بود می گوید درست است که مردم ارمنستان دارند قهرمانانه می جنگند اما این کشور یکی از فضاحت بارترین روزهای تاریخ خود را می گذراند. مانوکیان معتقد است پاشینیان باید قدرت را به دست نظامیان بدهد تا یک کمیته دفاعی تشکیل دهند زیرا در غیر این صورت ارمنستان همه چیز را از دست می دهد. خسرو هاروتیونیان رئیس سابق پارلمان و هراند باگراتیان نخست وزیر سابق ارمنستان هم بر گفته های مانوکیان صحه گذاشته اند.
  24. فاز نهایی جنگ قره باغ رییس مرکز مطالعات روسیه rusencenter1 به نقل از وزارت دفاع ارمنستان: به غیرنظامیان و رسانه ها دستور داده شده که از شهرهای شوشا و خانکندی (مرکز قره باغ) خارج شوند. تحلیل : قبل از آغاز ضد حمله نیروهای آذربایجانی به قره باغ و هفت شهر اطراف آن، جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر در این مناطق زندگی می‌کردند که بنا بر داده های مرکز مطالعات روسیه بیش از ۹۰ هزار نفر از این افراد به خاک جمهوری ارمنستان منتقل شده اند. همانگونه که در تحلیل های قبلی نیز نوشتیم محافظت از شهرهای مرکزی قره باغ و بالاخص شوشا و مرکز خانکندی سیاست اصلی محور روسیه و ارمنستان بوده است و تمامی معادلات و مذاکرات ارایه شده بر این اساس پی ریزی شده است اما بررسی تحولات میدانی نشان می‌دهد که جمهوری آذربایجان از سه محور لاچین در جنوب و غرب، شوشا در شرق و کلبجر در شمال، منطقه مرکزی قره باغ را تحت محاصره کامل گرفته است و مراکز نظامی خانکندی نیز زیر آتش شدید ارتش جمهوری آذربایجان قرار دارد. با این توصیف نه تنها آزاد سازی ۷ منطقه اطراف قره باغ بلکه مناطق مرکزی نیز بسیار محتمل می باشد.