با عرض سلام
باید دید که چه نوع حملاتی مد نظر است .تهدیدات جدی بیشتر از سوی موشکهای کروز و مهمات پرتاب شونده دور ایستا توسط هوپیماهاست .
روشهای دفاعی
دو روش مبارزه با موشکهای کروز : ۱- هواپایه از طریق شلیک راکتهای هوا به هوا توسط جنگنده ها ۲- زمین پایه
در مدل دفاع زمینی بهترین تکنیک برای دفع این نوع حملات و حفاظت از تاسیسات حیاتی و همچنین خود سامانههای پدافند موشکی ایجاد دو حلقه دفاعی میباشد : حلقه درونی متشکل از توپهای هدایت شونده توسط رادار وسامانههای الکترواپتیکی است و حلقه خارجی را پدافندهای موشکی برد متوسط و برد بلند تشکیل میدهند . همچنین باید اضافه کرد که ترکیب توپهای ضد هوایی و موشکهای کوتاه برد چالاک به همراه رادار کشف اهداف پَست شانس خوبی برای شکار کروزها دارند (مانند پانتسیر).
کشف هدف و رهگیری آن
بایستی در نظر داشت که فاکتور اساسی و چالشی کشف اهداف هستند که به علت پرواز موشکهای کروز در ارتفاع پایین بایستی از بالا رهگیری بشوند! البته به صورت تئوری راه حل ساده است اما در عمل مشکل !! : بایستی چندین حسگر در ارتفاع بالا با یکدیگر شبکه شوند تا اینکه موشک کروز از زمان پرتاپ تا رسیدن به هدف رهگیری شود ( این حسگرها میتوانند در قله کوهها ، بالنها ، هواگردها و یا ماهوارههای مدار پایین جا گذاری شوند) همچنین با استفاده از تکنیکهای جدید رادار همانند رادار- سار میتوان موشکهای کروز را کشف و رهگیری کرد.
در مورد نگرانی دوست عزیز و بابت جبران نبود راکت ۹م۹۶ ، فکر کنم و امیدوارم که در کشورمان به حد کیفی و کمی سامانههای موشکی مختلف در بردهای متفاوت وجود دارد که جای خالی آن را پر کند . اما واقعا کمبود تسلیحاتی مانند پانتسییر و تور احساس میشود و جای سوال است که چرا این سامانههای مهم و کاربردی را خریداری نمیکنند .