00Amin

رويارويي موشکي روسيه و آمريکا، پايان خوشبيني هاي شتابزده

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

به گزارش ايرنا از مسکو، همزمان با شدت گرفتن تنش ها بين روسيه و آمريکا در خصوص استقرار سامانه موشکي جديد آمريکا پاترويوت در اروپاي شرقي ، مسکو نيز اعلام کرد موشک هاي پيشرفته اسکندر را در منطقه مرزي کالينينگراد روسيه مستقر مي کند.

سرگئي سرديوکف وزير دفاع روسيه اعلام کرد: اگر امنيت روسيه مورد تهديد قرار گيرد، با تصميم رييس جمهور ،موشکهاي "اسکندر" در منطقه "کالينينگراد" مستقر خواهد شد. رييس جمهوري روسيه در ماه سپتامبر سال گذشته و پس از آنکه امريکا از اجراي طرح سپر موشکي خود در لهستان و چک اعلام انصراف کرد، گفت: اجراي طرح استقرار موشکهاي اسکندر در منطقه کالينينگراد را کنار گذاشته است.

آمريکا به بهانه واهي تهديد موشکي برخي کشورها تصميم به استقرار 10 مجموعه موشک هاي رهگير در لهستان و يک ايستگاه رادار در کشور چک گرفته بود و با دولت هاي اين دو کشور توافقنامه هاي مربوطه را امضا کرده بود اما به دلايل سياسي از جمله به منظور جلب مشارکت مسکو در همراهي با سياست هايش در قبال ايران و منطقه از اجراي آن اعلام انصراف کرد.

اما امريکا از ماه سپتامبر سال گذشته ميلادي به رغم انصراف از استقرار سامانه هاي موشکي در اين دو کشور اروپاي شرقي ، دست به تحرکات جديد نظامي در برخي از کشورهاي اين منطقه زد و از ايجاد پايگاههاي موشکي در لهستان، روماني و بلغارستان خبر داد که اين امر باعث نگراني شديد مسکو شد. سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه از آمريکا خواستار توضيح در باره اين طرح از جمله اهداف استقرار موشک ها در اين کشورها شد.
روسيه در پاسخ به تحرکات نظامي آمريکا در مجاورت مرزهاي خود مجموعه اي از تدابير را در نظر گرفته است که در صورت تحقق مقاصد موشکي آمريکاييان، به اجرا در خواهد آمد.

مسکو در صورت تحقق طرح استقرار موشک هاي پاتريوت در لهستان، در منطقه کالينين گراد موشک هاي اسکندر مستقر خواهد کرد و ناوگان درياي بالتيک خود را هم که در مجاورت مرز لهستان واقع شده تقويت مي کند. در جبهه مقابل روماني هم، در صورتي که موشک هاي آمريکايي در آن کشور استقرار يابد، روسيه در منطقه پريدنسترويه تسليحات موشکي مستقر مي کند.

ايگور اسميرنف، رييس جمهوري خودخوانده پريدنسترويه، هفته گذشته در مسکو آمادگي اين منطقه را براي ميزباني موشک هاي روسيه اعلام کرده و گفت: درخواست خود از روسيه براي استقرار اجزاي پدافند موشکي خود در پريدنسترويه را مورد تاکيد قرار مي دهيم.
در منطقه پريدنسترويه (باريکه اي ميان اوکراين و مولداوي) که اکثر ساکنان آن را روسها تشکيل مي دهند، در حال حاضر 500 نظامي روس مستقر مي باشند و سران پريدنسترويه خواهان افزايش شمار نيروهاي روسيه در اين منطقه تا 2000 نفر شده اند. در صورتي که بلغارستان ميزبان موشک هاي آمريکايي شود، روسيه ناوگان درياي سياه خود را به تسليحات پيشرفته موشکي مجهز خواهد کرد.

کارشناسان و صاحب نظران سياسي بر اين عقيده اند که آمريکا از مساله استقرار موشک هاي خود در کشورهاي اروپاي شرقي که از دو سال پيش مطرح شده است، دائما براي نيل به اهداف مختلف در بازي هاي سياسي خود بويژه در برابر روسيه استفاده مي کند. اين مساله در ماه هاي اخير و با مذاکرات آمريکا با کشورهاي لهستان، روماني و بلغارستان براي استقرار مجموعه هاي پدافند موشکي پاتريوت و موشک هاي تاکتيکي "استاندارد" و نيز ابراز تمايل امريکايي ها براي پوشش موشکي اوکراين ، باعث کندي روند مذاکرات مسکو و واشنگتن براي عقد قرارداد جديد در زمينه کاهش تسليحات تهاجمي راهبردي به منظور جايگزين سازي پيمان "استارت يک" شد، که اعتبار آن در ماه دسامبر سال گذشته بپايان رسيد.

مسکو مساله استقرار اجزاي سامانه پدافند موشکي آمريکايي در اروپاي شرقي را با کاهش تسليحات تهاجمي راهبردي مرتبط مي داند اما واشنگتن با چنين رويکردي مخالف است. کارشناسان روس معتقدند به رغم خوشبيني برخي از سران و مقام هاي روسيه براي انعقاد قرارداد جديد کاهش تسليحات راهبردي ميان مسکو و واشنگتن در آينده نزديک، اين پيمان بلحاط وجود ترديدها و اختلافات بسيار ميان دو طرف مبادله نخواهد شد.

فرماندهان ارشد نظامي روسيه و مقام هاي امنيتي اين کشور، تحريکات نظامي آمريکا در مجاورت مرزهاي اين کشور را مخل امنيت راهبردي کشور خود مي دانند و بشدت به اين گونه اقدامات واشنگتن واکنش نشان مي دهند. مسکو و واشنگتن از ارديبهشت ماه گذشته تاکنون 12 دور مذاکره و رايزني براي عقد قرارداد جديد کاهش تسليحات تهاجمي راهبردي برگزار کردند اما در تنظيم قرارداد جديد داراي اختلافات جدي هستند.

کارشناسان بر اين عقيده اند که اعلام اين تصميم آمريکا باتوجه به اينکه در بحبوحه مذاکرات تسليحاتي با روسيه بويژه در مرحله نهايي قرار دارد سبب بروز اختلافات ميان دو کشور و کندي روند پيشرفت آن شده که يک بازي سياسي است. از ديدگاه کارشناسان سياسي و نظامي، هدف اين بازي سياسي، واداشتن مسکو به دادن امتيازات سياسي و تسليحاتي بيشتر به واشنگتن است. اين کارشناسان بر اين باورند که آمريکا از موضوع استقرار موشک هاي پاتريوت در لهستان روماني و بلغارستان به عنوان برگ برنده عليه روسيه استفاده مي کند که در حال حاضر کرملين را در فکر فرو برده است.

گروه ديگري از کارشناسان و تحليلگران سياسي معتقدند، هدف ديگر آمريکا واداشتن روسيه به تغيير موضع در قبال ايران است زيرا ضمن مخالفت با تحريم، بر لزوم ادامه مذاکره و استفاده از روشهاي ديپلماتيک براي حل موضوع هسته اي تهران اصرار مي ورزد در حاليکه واشنگتن که براي کسب اجماع اعضاي دائمي شوراي امنيت براي تصويب قطعنامه ديگري عليه تهران تلاش مي کند و به همسويي مسکو با موضع خود نياز شديد دارد.

سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه بتازگي در يک کنفرانس خبري در مسکو اعلام کرد که تحريم جمهوري اسلامي ايران رويکردي غيرسازنده است که تنها باعث افزايش تنش وضعيت پيرامون اين مساله مي شود. کارشناسان مي گويند هدف اصلي از اجراي طرح پاتريوت امريکا در سه کشور عضو سابق پيمان ورشو ( لهستان، روماني و بلغارستان ) روسيه است، گرچه مقامهاي واشنگتن آن را رد مي کنند اما با اين حال هدف واقعي اين طرح در ابهام قرار دارد.

وجود اين مسائل و نبود کشور دشمن با اين سه کشور عضو اتحاديه اروپا براي توجيه استقرار سامانه پاتريوت در اين کشورها، گمانه زني هاي زيادي را در باره اهداف واقعي اين طرح بوجود آورده و بسياري آن را شيطنت هاي سياسي آمريکا براي نيل به اهداف سياسي واشنگتن عليه روسيه مي دانند. واشنگتن علاوه بر تلاش براي استقرارموشک هاي پاتريورت در سه کشور اروپاي شرقي، بر اجراي اين طرح سامانه موشکي در اوکراين نيز ابراز تمايل کرده است.

آلکساندر ورشبوو، معاون وزير دفاع آمريکا سال گذشته از احتمال استقرار موشک هاي رهگير پاتريوت و ايستگاه رادار در کشورهاي اوکراين خبر داد که اين امر مقامهاي روس را شوکه کرد.
رفتارها و اظهارات مقامهاي آمريکايي در يک ماه اخير درباره مساله استقرار سامانه موشکي در اروپاي شرقي نشانگر تلاش براي گمراهي روسيه و جلب همراهي و همگامي اين کشور در قبال برخي از مسايل بين المللي از جمله در ارتباط با برنامه هسته اي ايران مي باشد.

کارشناسان معتقدند اين يک بازي ديگر سياسي است و آمريکا از حساسيت روسيه در باره اروپاي شرقي و اوکراين و استقرار تسليحات و پايگاههاي بيگانه در اين کشورها مطلع است.
تحرکات تسليحاتي و سياسي جديد امريکا در کشورهاي اروپاي شرقي و علاقمندي براي پوشش موشکي اوکراين و ارسال ادوات نظامي به گرجستان مي تواند به خوشبيني مقام هاي روس نسبت به نيات و اهداف سران واشنگتن براي نزديکي به مسکو پايان داده و دو کشور را به رويارويي موشکي کشاند که تنها ره آورد آن تشديد فضاي بي اعتمادي و عميق شدن اختلافات ميان دو کشور خواهد بود و موشک هاي اسکندر روسي و پاتريوت آمريکايي را در مقابل يکديگر قرار دهد.

لینک
http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=973295

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين دو ابر قدرت آخر با اين موشك هاشون كار دست همه دنيا ميدن !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.