jackturbo

عراق در جنگ تحميلي، ۳ هزار و ۵۰۰ بار ايران را بمباران شيميايي كرد

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

رژيم بعث عراق در سالهاي جنگ تحميلي، ۳ هزار و ۵۰۰ بار به ايران حمله شيميايي كرد كه ۳۰ مورد آن در مناطق مسكوني بوده است.
رژيم بعث صدام در سالهاي دفاع مقدس هرگاه در نبرد با رزمندگان ايراني شكست مي‌خورد براي جبران ناكامي و شكست‌هاي خود،به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي متوسل مي‌شد.
عراق در اين حمله‌ها ، صدها تن گاز خردل، سارين و ديگر گازهاي كشنده را عليه رزمندگان ايراني مورد استفاده قرار داد.
عراق ، سلاح شيميايي را براي نخستين بار در عمليات خيبر بكار گرفت و گاز خردل را با هلي كوپترهاي ساخت شوروي سابق و فرانسه ، عليه جمهوري اسلامي ايران استفاده كرد.
عراق در عمليات والفجر ۲ نيز در منطقه حاج عمران به صورت محدود از سلاح هاي شيميايي استفاده كرد كه شوراي امنيت سازمان ملل در واكنش به آن با صدور بيانيه‌اي اين اقدام را محكوم كرد. اما بعثي‌ها بي‌توجه به اين اراده بين‌المللي در سال ۶۳ و در عمليات بدر نيز بيش از ۳۰ مورد سلاح شيميايي را عليه ايران استفاده كرد.
نخستين نقطه جغرافيايي ايران كه قرباني سلاحهاي شيميايي عراق شد منطقه اي بين هلاله و ني خزر در ۵۰ كيلومتري غرب ايلام بود.
حملات شيميايي عراق به مناطق نبرد محدود نشد و مناطق مسكوني كشورمان نيز بطور پراكنده مورد تهاجم دشمن قرار گرفت. گستردهترين حمله ناجوانمردانه عراق به مناطق مسكوني روز هفتم تيرماه سال ،۱۳۶۶ در شهر سردشت (در استان آذربايجان غربي) اتفاق افتاد و بر اثر آن بيش از هشت هزار نفر از جمعيت غير نظامي اين شهرستان مجروح شدند.


در اين حمله ناجوانمردانه ۱۱۰ نفر به شهادت رسيدند.


بر اساس آمارهاي منتشر شده از سوي سازمان‌ها و جوامع بين‌المللي ، جنگ تحميلي رژيم بعث عراق عليه ايران ۴۵ هزار مصدوم و پنج هزار شهيد شيميايي بر جاي گذاشت و ۳۰ هزار ايراني اكنون از اثرات سلاح‌هاي مرگبار شيميايي بكارگرفته شده توسط عراق رنج ميبرند.



**تاريخچه كاربرد سلاح‌هاي شيميايي؟
نخستين مورد استفاده از گازهاي شيميايي در سطح وسيع در آوريل سال ۱۹۱۵ توسط قواي آلماني صورت گرفت كه طي آن شش هزار سيلندر گاز كلر براي مسموم كردن نيروهاي طرف مقابل بكار گرفته شد كه در نتيجه ي آن پنج هزار نفر از نيروهاي متفقين به هلاكت رسيدند.


سپس در سپتامبر همان سال نيروهاي انگليسي نيز از گاز كلر استفاده كردند تا اينكه قواي آلمان در سال ۱۹۱۵ گاز فسژن و در سال ۱۹۱۷ گاز خردل را وارد صحنه كار زار كرد.


در جنگ جهاني اول، حدود يكصد هزار نفر بر اثر استفاده از سلاح‌هاي شيميايي كشته و ۲۰۰ هزار نفر نيز زخمي شدند.


سلاح‌هاي شيميايي از نظر نظامي به شش گروه، سمي و كشنده، ناتوان‌كننده ، استفاده براي كنترل اغتشاش‌ها ، دود زا ( نظامي ) ، ضد گياه و شعله ها و آتش‌ها تقسيم مي‌شوند.


در همين رابطه و در راستاي پيشگيري از توليد سلاح‌هاي شيميايي، چهاردهمين اجلاس سازمان منع گسترش سلاح‌هاي شيميايي با حضور ۱۶۶ كشور عضو اين سازمان از نهم تا سيزدهم آذرماه سال جاري به مدت پنج روز در لاهه هلند بر گزار خواهد شد.


بر اساس اين گزارش ، از محورهاي اصلي اين كنفرانس بين‌المللي ، بررسي تعهدات كشورهاي عضو در زمينه امحاي سلاح‌هاي شيميايي و همچين انجام اقدامات بين‌المللي مربوط به جلوگيري از گسترش سلاح‌هاي شيميايي است.

[url=http://www.chemical-victims.com/DesktopModules/News/NewsView.aspx?TabID=0&Site=chemical&Lang=fa-IR&ItemID=39126&mid=12546&wVersion=Staging]سایت قربانیان سلاح های شیمیایی[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون از شما

در طول هشت سال جنگ تحمیلی، صدام بارها از سلاح های شیمیایی استفاده کرد ولی فاجعه سردشت و حلبچه، از وخیم ترین فجایع بشری هستند.

هواپیماهای عراقی با سلاح های شیمیایی، چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت را بمباران کرده و هزاران زن و کودک را گرفتار گازهای شیمیایی کشنده کردند.

شهر سردشت نخستین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما شمرده میشه.

فاجعه سردشت وخیم تر از بمباران حلبچه که بعد از آن اتفاق افتاد، بوده است برای اینکه در سردشت از گاز اعصاب و خردل استفاده شد و در حلبچه از گاز سیانور.

گاز خردل از نوع گازهایی است که همیشه در محیط و بدن مصدوم باقی می ماند و تاکنون متاسفانه هیچگونه راه درمانی برای مصدومان کشف نشده است.

لعنت خدا بر استعمارگران

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.