president

روس‌ها به دروازه كابل رسيده‌اند

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

با سلام...منبع اين مقاله نشريه نيوزويك است.لينك سايتي كه مقاله از ان برداشته شده در پايان مقاله امده است.موفق باشيد....


بازگشت به جاده‌هاي كابل براي «ويكتور ايوانف» دو دهه طول كشيده است.

او اولين بار سال 1987 به عنوان مأمور «كاگ‌ب» به افغانستان آمد و هنگامي آنجا را ترك كرد كه افغانستان هنوز پايگاهي در دورترين مرز جنوبي اتحاد جماهير شوروي بود. وقتي كه چندي پيش دوباره به آنجا بازگشت، كابل تبديل به پايگاه نظامي كشوري ديگر شده بود، پايگاهي كه امپرياليست‌هاي واشنگتن با بي‌ميلي آنجا را اداره مي‌كنند و در صددند بزودي آنجا را ترك كنند.

اگرچه دليل اصلي بازگشت ايوانف، نمايندة تام‌الاختيار روسيه در امور مبارزه با موادمخدر، كمك به آمريكا در مبارزه با توليد و قاچاق موادمخدر است، ولي هدف واقعي او در افغانستان كاملاً مشخص است: «بازگرداندن نفوذ از دست رفتة روسيه در افغانستان». زماني‌كه هواپيماي ايوانف كه متعلق به نيروي هوايي روسيه است در حال فرود آمدن در فرودگاه كابل بود، او دستان خود را به علامت پيروزي بلند كرد و گفت: «روسيه دوباره بازگشته است.»

در پس رقابت جديد روسيه در افغانستان، ماجراهاي بسياري قرار دارد. هنوز هم خاطرات زيادي از ويراني‌هاي به جا مانده از اشغال افغانستان توسط شوروي، در ذهن‌ها باقي مانده است.

ولي هم افغان ها و هم آمريكاييان دلايل مهمي براي استقبال از حضور مجدد روسيه در افغانستان دارند. هيچكس نمي‌تواند به تجارت موادمخدر در افغانستان ضربه كاري وارد كند، ولي مسكو به دليل داشتن نيروهاي زبده و پرشماري كه در سراسر آسياي مرکزي و نيز گروه‌هاي عملياتي كه در مرزهاي افغانستان و تاجيكستان دارد، وضعش با بقيه متفاوت است.

روسيه براي نفوذ ابتدايي در افغانستان، پيشنهاد مشاركت در بازسازي بخش‌هاي انرژي و معادن اين كشور را داده است. اخيراً شركت‌هاي روسي مشغول مذاكره براي اجراي طرح‌هاي بازسازي 142 تأسيسات ساخت روسيه در افغانستان هستند. روس‌ها 500 ميليون دلار براي بازسازي طرح‌هاي برق آبي در شهرهاي «نغلو»، «سروبي» و «ماهي‌پر» و 500 ميليون دلار ديگر براي حفر چاه‌ها و سيستم آبياري در سراسر كشور اختصاص داده‌اند.

شركت بزرگ نفت و گاز «رز نفت»، مطالعاتي را در حوزه‌هاي گازي «جرداقک» و «شبرغان» انجام داده و قراردادهايي را منعقد كرده است كه سالانه، 350 ميليون دلار سودآوري دارد. پيمانكاران حمل‌ونقل هوايي روسيه قبلاً هم براي ناتو و دولت افغانستان كار كرده‌اند، ولي تمامي اين همكاري‌ها قيمت گزافي دارد: «افزايش نفوذ روسيه در افغانستان». مسكو در اين باره هيچ ترديد و ابايي ندارد. «آندري آواتيسيان» سفير روسيه مي‌گويد: «روسيه به چيزي كمتر از احياي سهم ژئوپولتيك خود در افغانستان رضايت نخواهد داد.»

اينكه افغانستان به عنوان آوردگاه جنگ سرد جديد در نظر گرفته شود، يك غافلگيري بزرگ براي افغانستان و در تاريخ آن بي‌سابقه است، چرا كه اين بار، آمريكا، روسيه را دعوت به بازگشت كرده است. براي نيل به اطمينان كافي، سال گذشته باراك اوباما و همتاي روسي او ديميتري مدودف، گروه‌هايي را براي تأمين امنيت طرفين در منطقه تعيين كردند. ايوانف و همتاي آمريكايي‌اش «جيل‌كرلي‌كاوسك» تاكنون زمينه‌هاي زيادي را براي يافتن راه‌هايي كه روسيه بتواند ناتو را در امر جلوگيري از تجارت موادمخدر طالبان ياري كند، بررسي كرده‌اند. روس‌ها دليل خوبي براي كمك كردن دارند. بيش از 130 هزار تن هر سال در روسيه از اعتياد به هروئين و عوارض جانبي آن جان خود را از دست مي‌دهند و بيش از 120 هزار نفر به جرم قاچاق موادمخدر و جرائم مرتبط با آن زنداني مي‌شوند. روسيه راه ارتباطي تجارت حدود 18 ميليارد دلار هروئين در سال است و همين امر، اين كشور را به بزرگترين محل ترانزيت موادمخدر در دنيا تبديل كرده است. ايوانف مي‌گويد: «جنگيدن در مرزهاي خودي بي‌فايده است ما بايد مشكل را از ريشه بركنيم».

برخلاف سال 1979، معني اين حرف فرستادن ارتش روسيه به افغانستان نيست، بلكه مسكو در حال انجام اقداماتي براي بازگشت و حفظ قدرت خود است: به كارگيري سرويس‌هاي اطلاعاتي قوي براي مبارزه با قاچاق موادمخدر در آسياي مرکزي، يعني جايي‌كه سازمان جاسوسي اتحاد جماهير شوروي سابق، هنوز هم سراپا چشم و گوش و شبكه‌هاي فوق‌العادة جاسوسي خود را در آنجا حفظ كرده است. روسيه همچنين همسايگان افغانستان را براي مشاركت بيشتر در فعاليت‌هاي مبارزه با موادمخدر، سخت تحت فشار قرار داده است. مسكو به همراهي پكن، سازمان همكاري شانگهاي (SCO) را كه يك اتحاديه امنيتي منطقه‌اي شامل كشورهاي آسياي مرکزي است، رهبري مي‌كند. تأمين امنيت مرزي با كمك مالي، تجهيزاتي و آموزشي روسيه، يكي از اولويت‌هاي مهم «SCO»است. «SCO» نمي‌تواند ريشه‌هاي قاچاق موادمخدر طالبان را در منطقه قطع كند و كابل هم مجبور است با موج گستردة فسادي كه در وزارت كشور و پليس افغانستان وجود دارد و بيش از طالبان در قاچاق موادمخدر دست دارند، مبارزه كند. با وجود اين «كريس كمپر» سخنگوي ناتو مي‌گويد: «حضور نيروهاي امنيتي محلي و روسيه در جنگ موادمخدر تأثير بسزايي دارد.»

روسيه هنوز هم در افغانستان به دنبال جاه‌طلبي‌هاي خود است و آن‌هم خيلي فراتر از جنگ با موادمخدر مي‌رود. تربيت افراد برجسته و نخبه كه طرفدار روسيه هستند و ميلياردها دلار ثروت حاصل از توسعه صنايع زيربنايي افغانستان را در اختيار دارند و نيز استفاده از ثروت ها و منابع زيرزميني افغانستان از جملة اين جاه‌طلبي‌هاست. سفير روسيه در افغانستان مي‌گويد: «اين كارها زياد هم طول نمي‌كشد ما مصمم هستيم همكاري‌هاي تجاري خود را با افغانستان از سر گيريم. روسيه بيش از هر كسي علاقه‌مند به بهره‌برداري از منابع و ذخاير گازي و معدني افغانستان است.»

روسيه براي دستيابي به اين ثروت ها «كريم خليلي» معاون رئيس جمهوري افغانستان را انتخاب كرده و اميدوار است او بتواند به عنوان نمايندة اصلي روسيه در كابل، عمل كند. در ملاقاتي كه ايوانف مارس گذشته با خليلي داشت، پيشنهاد كرد كه روسيه به ژاپن در بازگرداندن مجسمة بودا كه در سال 1999 توسط طالبان تخريب شد و در استان «باميان»، مقر اصلي قدرت خليلي قرار داشت، كمك كند، صنعت گردشگري را در آنجا گسترش دهد و در بازسازي تونلي كه شمال و جنوب افغانستان را به هم مرتبط مي‌كند، همكاري داشته باشد.

روسيه همچنين متحدان زيادي در ميان كمونيست‌هاي سابق افغانستان دارد كه بسياري از آنان در دهة 1980 در روسيه تحصيل و زندگي كرده‌اند. تعدادي از آنها كه تقريباً 100 هزار نفر از تحصيل‌كردگان افغانستان هستند، پس از سقوط «محمدنجيب‌الله» در سال 1992 ـ كه همچون عروسك خيمه‌شب بازي در دست روس ها بود ـ به گروه مجاهدين پيوستند و اكنون در دولت حامد كرزي از نفوذ و قدرت زيادي برخوردارند. به عنوان نمونه مي‌توان از «عبدالرشيد دوستم» افسر سابق ارتش نجيب‌الله نام برد كه اكنون منطقه ازبك‌نشين شمال افغانستان را اداره مي‌كند و مشاور رئيس ستاد مشترك ارتش افغانستان است.

كمونيست هاي ديگر كه پس از سرنگوني نجيب‌الله از كشور فرار كردند، بعد از سقوط طالبان دوباره به افغانستان بازگشته‌اند. بسياري از آنان به دليل اينكه تحصيل كرده‌تر از مجاهدين هستند، مشاغل مهمي را در دولت بدست آورده‌اند.

يكي از ديپلمات هاي ارشد اروپا كه قبلاً در كابل بود، مي‌گويد: «اگر چه در ابتدا كمونيست ها از اقبال چنداني برخودار نبودند، ولي توانستند به سرعت جايگاه جديدي در دولت كرزي براي خود دست و پا كنند.» اين ديپلمات مي‌گويد: «خدا را شكر، هنوز هم در افغانستان افراد تحصيل‌كرده و مجرب داريم، حتي اگر آنان تربيت شده و تحصيل‌كردة روسيه باشند.» اگرچه در افغانستان اين روزها يافتن افراد دانشمند دشوار است، ولي به گفته يكي از افسران ارشد پليس افغانستان و رهبر سابق كمونيست هاي ارتش، اكنون بين 50 تا 70 درصد تمامي پست‌هاي مهم در وزارتخانه‌هاي كشور و دفاع در اختيار كمونيست‌هاي سابق است. روسيه با كمك به برنامه‌هاي فرهنگي در كابل يا بازگرداندن حدود 100 هزار تن از تبعيدي‌هاي افغانستان كه در روسيه زندگي مي‌كنند و مي‌توانند به لابي آنها كمك كنند، درصدد دستيابي به نفوذ اين افراد است.

روس ها علاقه‌مندند تا در كابل از چنين حلقه‌هاي ارتباطي استفاده كنند. يك ديپلمات روسي از ديدن خارجياني كه هر يك مي‌خواهند تكه‌اي از افغانستان را براي خود بردارند، درحاليكه مي‌توان تمامي افغانستان را براي روس ها برداشت! شاكي است. براي ايجاد تغييرات كامل، 19 تن از تجار روسي در اوايل ماه مي به پايتخت افغانستان آمدند تا دربارة موضوعات انرژي، بازسازي كشور، سيستم حمل و نقل و تأسيسات لجستيك مذاكره كنند.

روس ها مي‌گويند هدفشان از آمدن به افغانستان بسيار ساده است. آنان مي‌خواهند يك افغانستان ثروتمند بسازند. آواتيسيان مي‌گويد: «روسيه نيامده است كه فقط بجنگد. دانشمندان روسيه نقشه‌هايي را براي ذخاير افغانستان ترسيم كرده‌اند.» ايوانف در سفر اخيرش طي ملاقاتي كه با كرزي داشت دربارة بهره‌برداري از ذخاير گازي، مس و آلومينيوم مذاكره كرد.

او همچنين به خليلي اطمينان داد كه روسيه آماده است براي برقراري روابط مطلوب به توافق برسد. روس ها احتمالاً با چيني‌هايي كه قبل از آنان به افغانستان آمده‌اند، رقابت و درگيري سختي خواهند داشت. دو سال پيش يك گروه وابسته به صنايع فلزكاري چين، يكي از بزرگترين معادن مس جهان را در «لوگر» در شمال كابل خريداري كرد و متعهد شد كه 3 ميليارد دلار در اين پروژه سرمايه‌گذاري كند. گفته مي‌شود كه روسيه هم چشمش به معدن آهن «حاجي گمك» است كه با قيمت حدود 8/1 ميليارد دلار در معرض فروش گذاشته شده است.

روس ها مي‌گويند ممكن است جولاي امسال در يك گردهمايي متشكل از روس ها و افغان ها در كابل، اين معدن را معامله كنند.

تا اينجا به نظر مي‌رسد چنين حركت‌هايي بيشتر موجب آرامش واشنگتن باشد تا نگراني. دولت اوباما خود را در مخاطره بزرگي انداخته و تمامي چشم‌ها به بيستم جولاي دوخته شده است؛ تاريخي كه دولت آمريكا قول داده است از افغانستان عقب‌نشيني كند. براي چنين رخدادي، همسايگان افغانستان بايد براي بسامان كردن وضع مواد مخدر و مشكلات زيربنايي آنجا، مسئوليت بيشتري را به عهده بگيرند.

اگر اين به معناي نزديك‌تر شدن افغانستان به مدار روسيه باشد، پس دست كم اكنون وقت آن است كه واشنگتن قيمتي را بابت آن بپردازد. «آنتوني كوردسمن» تحليل‌گر مركز بين‌المللي مطالعات استراتژيك مي‌گويد: «ايالات متحده نگران بازگشت روسيه نيست. اگر از تاريخ سرمشق بگيريم، درمي‌يابيم كه داشتن افغانستاني در قلمرو نفوذ روسيه، زياد ايده‌آل نيست، ولي به مراتب بهتر از داشتن افغانستاني است كه تنها بماند و موجب گسترش خشونت و ويرانگري در منطقه و جهان باشد.»


http://www.ettelaat.com/new/index.asp?fname=2010\06\06-17\18-22-58.htm&storytitle=روس‌ها به دروازه كابل رسيده‌اند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این امار در مورد تعداد معتادین و ترانزیت مواد مخدر خیلی جالب بود مد نظر دوستانی که ایران رواخر دنیا فرض می کنن قرا داشته باشه که ایران هنوز این مقام رو نداره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ايران هم بايد تو معادلات افغانستان دنبال نقش بزرگتري باشه........مثل عراق

فكر نكنم جايي تو دنيا به اندازه ايران معتاد داشته باشه......متاسفانه خيلي ها چه مخفيانه و چه علني معتاد هستن icon_idea

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]فكر نكنم جايي تو دنيا به اندازه ايران معتاد داشته باشه......[/quote]

تو امريكا معلومه كه بيشترن معتاداش همين حسين باراك خودمون اعتراف كرده بود جووني هاش با بروبچ بنگ ميزده به بدن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اره از کجا معلوم معلوم نیست اونها برای رسوا نشدن خودشون امار درست داده باشن چطوریه روسیه با این همه جمعیت و نزدیکی به افغانستان و مرکز ترانزیت مواد اینقدر معتاد کم داره البته به قدرتش هم بر می گرده که امریکا و انگلیس جرات موش دوندن اونجا ندارن.
یادمه غربی ها دو سال پیش به ایران برای وارسی مرزهای شرقی اومده بودن که البته به دعوت ایران و پلیس ایران و اونها گفتن باشه ما در ساخت حصار و خندق و... و در کل بودجه به شما کمک می کنیم به یک شرط که این استحکامات رو در غرب ایران بسازین و خودتون بگید معنی این حرف چیه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اولا که مرکز ترانزیت ایران هست نه روسیه.
بعدشم نه در غرب نه در شرق استحکاماتی وجود نداره!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته تو شرق هست مسعود جان ولی در مناطق خاص و گذرهای تابلو ! کنترل مرزهای شرقی بمراتب بسیار اسان تز مرزهای غربی است ! برای مرزهای غربی هم باید به فکر پاسگاههای کنترلی و دیده بانی بر روی ارتفاعات بود بطوری که برای یکدگر هم از لحاظ دید دارای تامین باشند ه از لحاظ اتش ! پاسگاههای مستحکم با تعداد زیاد و بصورت نواری ! در پشتیبانی از چند پاسگاه هم باید یگان توپخانه ای برد متوسط و دقیق ایجاد کرد و روی پاسگاهها مسلسل های سنگین با برد 1500 تا 2500 متر نظیر ضد هوایی ها گذاشت تا بتوان از ترانزیت و عبور و مرور کلی جلوگیری کرد . البته این روش بسیار پر هزینه خواهد بود ولی شبیه پاسگاههای روی تپه ای امریکایی در جنگ ویتانم می شود که در مرز کامبوج انها را احداث کرده بودند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ولی در مناطق خاص و گذرهای تابلو ![/quote]
دوبار از یه جا نیش نمیخورن!
همون چیزی که گفتید درسته! باید استحامات رو از لحاظ کمی و کیفی زیاد کنیم! شاید چند برابر این!
البته هزینه و... بماند که...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توي اون تاپيك مهاباد كه دوستان فرمودند سياست خود حكومت اينه كه اجازه بدن قاچاق انجام بشه!!ديگه بيان مرزو ببندن كه چي بشه؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
انسداد مرز واسه جلوگیری از ترانزیته علنی و فسادی است که بدنبال اون صورت میگیره ! وگرنه اجازه ای که در مناطق مررزی واسه قاچاق داده میشه و مقداری دست و پای بومی ها رو باز می گذارند واسه قاچاق پارچه یا مقادیر کم سوخت یا اقلامی این چنین است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]انسداد مرز واسه جلوگیری از ترانزیته علنی و فسادی است که بدنبال اون صورت میگیره ! وگرنه اجازه ای که در مناطق مررزی واسه قاچاق داده میشه و مقداری دست و پای بومی ها رو باز می گذارند واسه قاچاق پارچه یا مقادیر کم سوخت یا اقلامی این چنین است .[/quote]

چند قلپ مشروب و يه ذره فيلمهاي مستهجن و يه ذره هم انواع اقسام لوازم فسق و فجور ديگه هم اضافه بفرماييد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر من در شرق استحکامات داریم و برنامه ای هم برای ساختن این انسداد در تمام مرزهای شرقی هست ولی امان از بودجه نکنه توی همین سایت از نصب مسلسلهای اپتیکی و هوشمند در بعضی از این ماطق چیزی نشنیدید....

در مورد غرب هم کلنل جان باید بگم شدنی نیست چون در بعضی جاها علاوه بر کوهستانی بودن پوشش جنگلی بسیار زیادی هم وجود داره که شما دوستت رو توی 10 متری گم می کنی و مگر هر 10 متر رو شما سرباز بزاری که خودتون حساب کنین یعنی چی تازه اونم اگر سرباز بزارین باید به همه تجهیزات روز بدین وگرنه پژاک با قناسه و دوربینهای دید در شب تا صبح یکی رو سالم نمی زاره.

و اون اجازه های عبور هم برای معاش مردم بیچاره و بومی و مثلا کول کشهای این مناطق هست که کاری جز این ندارن البته خوب بعضی هم از این قضیه سو استفاده می کنن و باندهایی برای خوردن حق همین بنده خداها هم درست می کنن وگرنه این مشکل رو ابتدا باید با قوی کردن اقتصاد این مراکز انجام داد بعد بستن مرز راحتتر میشه البته اگر عده ای از اهالی محترم تهران بزارن یه مقداری از این بودجه ها هم به مرزها تزریق بشه مثل شرق تازه باز وضع غرب خوبه شرقیهای بیچاره باید چکار کنن.

در مورد ترانزیت هم باید بگم برادر اونا خودشون دارن می گن شما میزنی زیرش و این هم اضافه کنم تازگی ها مسیولین پلیس ایران اعلام کردن به علت شدت برخورد ایران افغانها(طالبان و استعمار گرهای اونجا) تصمیم به تغییر سیر ترانزیت ایران به ترکمنستان گرفتن که از شمال پارد ایران و از همون جا به اروپا هم بره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.