saiedtomcat

سامانه دفاع هوایی رولاند (Roland )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

از لطف دوستان سپاسگزارم

این سیستم عملکرد بهتری نسبت به سیستم مشابه شرقی خودش یعنی SA-8 Gecko که در خدمت عراق بود نداره،

مرتضی جان البته خودتون تا حدودی جواب خودتون رو دادید. فقط یک نکته باقی می مونه و آن هم اینکه صرفا نباید دو سیستم را از بعد پارامترهای عددی آن سنجید. مثال شما مثل این است که بگوییم سام 6 دارای 40 کیلومتر برد است و پانتسیر دارای 25 کیلومتر برد درگیری ، پس بنابراین سام 6 بهتر از پانتسیر است. در حالیکه در کنار اینکه برد پانتسیر کمتر است ، کارآیی آن به طرز فوق العاده ای بیشتر از سایر سیستم هاست. مساله اینجاست که همه جنگ افزارها را نباید صرفا با اعداد و ارقامشان با هم سنجید. می بایست دید که در شرایط متناسب در میدان نبرد چگونه عمل می کنند. در همین عملیات شهید عباس دوران به همراه یک فانتوم دیگر به سوی بغداد پرواز کردند و همینکه از مرز عراق عبور کردند موشک های سام 7 به سوی آنها شلیک شد که هیچکدام به دو فانتوم ایرانی نخورد. زمانی که به 80 کیلومتری جنوب شرق بغداد رسیده بودند ، پدافند هوایی عراق به طور کامل متوجه حضور آنها شده بود و در مکان های مختلف توپخانه هوایی به سمت آنها شلیک کرد که البته تماما بی ثمر بود. در فاصله 75 کیلومتری بغداد موشک های سام 2 به سمت فانتومهای ایرانی شلیک شد که البته باز هم به هدف نخورد. در 30 کیلومتری بغداد دومین دیوار آتش پدافندی موشک های سام 6 گینفول را به سمت فانتوم های ایرانی شلیک کرد که البته باز هم موشک های سام 6 ناموفق بودند و زمانی که به بالای پالایشگاه رسیدند مورد اصابت موشک رولند قرار گرفتند. همانطور که می بینید همه اون موشک ها دارای برد بیشتری از رولند هستند ، اما نتوانستند فانتوم های ایران را متوقف کنند. در حالیکه رولند توانست در آخرین مرحله فانتوم ایران را مورد هدف قرار بدهد. کارآیی یک جنگ افزار مهم است ، نه اعداد و ارقام مربوط به قابلیت های آن.

من که فکر میکنم 2 موشک اماده پرتاب یه ضعف هستش

البته رولند در دهه 70 طراحی شده است و بر اساس ویژگیهای عملیاتی روز آنزمان طراحی شده است. در ضمن دو موشک هم کم نیست. قرار نیست که مثل من پد ها در حجم وسیعی به سمت هدف شلیک بشوند.

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فلسفه هر دو سیستم سام8 و رولند و وظیفشون یکیه، در واقع در یک کلاس طبقه بندی میشن،
رهگیری اهداف پر سرعت در ارتفاع پائین، سکوهای با تحرک بالا، بدون نیاز به شبکه شدن و با قابلیت عملکرد مستقل برای عمل در خط مقدم نبرد و دفاع از تاسیسات استراتژیک
از این لحاظ مقایسه شدند.

باز من احساس می کنم تنها برتری رولند، یعنی تنها چیزی که باعث شده عراق اون رو خریداری کنه همین مساله نا آشا بودنش برای سیستمهای ماست،

سام7 موشکیه که بسیار توی رهگیری ارتفاع پائین مشکل داره و مجذوب پس زمینه میشه، توپ های ضد هوایی کاملا برای فانتومهای ما اشنا بودن و خلبانها می دونستند چه مسیری انتخاب کنند که احتمال اثابت به حداقل برسه

سام2 و سام 6 هم که به راحتی با غلافهای ECM کور شده بودند

اما رولند حریفی بود که ازش اطلاعی نداشتند و این باعث شد که برنامه ای هم برای مقابله باهاش وجود نداشته باشه،
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

يعني غلافهاي ECM فانتمها چون قديمي بودن وروي سيستمهاي پدافندي شرقي طراحي شده بودن نميتونستن موشكهاي رولند رو منحرف كنن؟؟؟

در پس آخر صحبتي از سيستم پدافندي سام سه نشده!!!آيا اين سيستم هم قابل منحرف كردن بوده يا غلافهاي اخلالگرفانتومها روي اونا هم جوابگو نبودن؟؟؟

در كل آيا تمامي سيستمهاي پدافندي سام كه عراق در زمان جنگ با ايران ازونها استفاده ميكردن داراي ارزيابي و عمالكرد خوبي بودن يا فانتومها وغلافهاي اخلالگر اونها عملكردشون موثرتر از اونها بود؟؟؟

با تشكر از شما دوستان عزيز.

• Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

• مرور توسط کاربر    0 کاربر

هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.