arash_slayer

تاپیک جامع ارنستو چه گوارا ، تنهاترین چریک

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

چشم استاد بزرگوارم.
حتماً!
اتفاقاً در اين زمينه، اطلاعاتي چند رو آماده كرده‌ام كه ان شاء الله خيلي زود، در اختيار دوستان عزيز قرار خواهم داد.
بد نيست دوستان كمي مطالعه‌اش كنن و يكمم فكر كنن كه تا حالا، چند درصد وقايع مشابه، در ايران بوقوع پيوسته!
شايد مطلب حقير، كمكي باشه براي هدايت دوستان در اين آشوب برنامه‌ريزي شده!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مصطفی جان ممنون.منتظریم

بر گردیم سر بحث ارنستو . اگر به زمان وقوع رویدادها نگاه کنیم میبینیم که چه در بدترین زمان ممکن وارد کشور بولیوی شد و هنوز جامعه کارگری این کشور پذیرای نظرات جدید نبود. ترس از فئودالها و نفوذ بسیار قدرتمند سیا (از نظر فرهنگی و ترسوندن جامعه بولیوی از نفوذ کمونیستها ) در بین اقشار مرفه باعث شد که هر دو طبقه کارگری و کارفرمائی خود به خود مقابل چه جبهه گیری کنند.

شاید اگر 10 سال دیرتر چه وارد بولیوی میشد نتیجه رقم دیگری داشت.
اشکال دومی که به چه وارد هست این بود که بدون پشتوانه مالی سعی داشت در بین مردم محبوبیت کسب کنه. در حالی که فیدل در کوبا قبل از نقلاب کوبا منابع مالی خوبی رو برای پشتوانه جمع کرده بود.
از اینها که بگذریم شایعات از اختلافات اساسی بین فیدل و چه خبر میدن که ظاهرا قرار بوده کوبا مدل کوچکی از جامعه کمونیستی شوروی سابق باشه که فیدل مخالف واگذاری کشور به قشر کارگری بود. ارمانهایی که چه در نظر داشت به اندازه فرسنگها با ایده های فیدل تفاوت داشت. تنها راه باقی مونده رفتن چه از کوبا بود. از نامه و نوشته های چگواری انقلابی اینطور بر میاد که این مرد همیشه خودش رو یک مهمان تلقی میکرد نه رهبر انقلابی کوبا.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در اينكه ارنستوي انقلابي، در زمان نامناسبي به كنگو و سپس بوليوي رفت، شكي نيست.
شايد برداشت غلط چه از شرايط كوبا، در اين اشتباه بيشترين نقش رو داشت.

اين درست كه چه، جزو يكي از فرماندهان ارشد نظامي بود و در تعامل با مردم منطقه، نقش بسياري داشت (در فيلم چه، تا حدي اين تعامل نشون داده مي‌شه). ولي خوي مردم امريكاي لاتين با زبان و فرهنگ نزديك به هم، با سرخپوستان و بوميان بسيار قديمي مناطق روستايي بوليوي، زمين تا آسمون فرق داشت!
چه، در كنارش فيدل كاسترويي بود كه همه به قدرت رهبري و هدايت اون ايمان داشتن. چه سربازانش كساني بودن كه مناطق رو به خوبي مي‌شناختن و مي‌تونستن در برقراري ارتباط با مردم عادي، بهش كمك كنن. ولي در بوليوي، شرايط برعكس بود و جو بي‌اعتمادي حاكم بر روستاها و شهرهاي بوليوي و همچنين خارجي بودن چه و همرزمانش و همچنين عدم توان درك صحيح آرمان چه، بزرگترين معضل وي بود. معضلي كه در كنگو هم دامنگير وي بود!

اما فيدل، برخلاف رائول كاسترو (برادرش) و ارنستو چه گوارا، يك سوسياليست نبود! فيدل بيشتر يه ناسيوناليست ساده و هدفگرا بود و در اين راستا، نرمش و انعطاف زيادي داشت! از شكست نااميد نمي‌شد! به هيچ اتحادي دل خوش نمي‌كرد! آرمان مشخصي رو دنبال نمي‌كرد و هدف اصلي رو هم هيچ‌وقت از ياد نمي‌برد! براي فيدل، نزديكي به آرمان ماركسيستي، صرفاً به معني برقراري ارتباط با اتحاد جماهير شوروي بود كه مي‌تونست خريدار خوبي براي نيشكر تحريم شده‌ي اين كشور توسط ايالات متحده به شمار بياد.
هدف چه و فيدل، يكسان نبود. البته در يك چيز يكسان بود و اون، مبارزه با امپرياليسم امريكا و رهايي مردم مظلوم امريكاي لاتين از بار ستم مستكبران بود. حتي فيدل، در دهه‌ي 80 هم اين آرمان رو از ياد نبرد و براي كمك به نيروهاي آنگولايي، سرباز و چريك فرستاد! همون كاري كه در سال‌هاي دهه‌ي 60، بارها و بارها انجام داد كه يكي از نمونه‌هاش، كمك به الجزاير و احمد بن بلا در برابر حمله‌ي مراكش به اين كشور بود.

هدف چه، صدور انقلاب كوبا به ساير كشورها و ايجاد يك انقلاب سراسري در منطقه‌ي امريكاي لاتين و رهايي از يوغ استعمار امپرياليست‌ها بود كه هدفي آرمانگرايانه بود! پس تعجبي نداشت كه با فيدل در اين زمينه اختلاف نظر داشته باشه! بخصوص اينكه چه، از شوروي خوشش نمي‌آمد و تفاوت چنداني بين رفتارهاي مزورانه‌ي سران شوروي با امريكايي‌ها نمي‌ديد! ولي فيدل براي حفظ شرايط رفاهي كشورش، نياز به اين روابط داشت. پس در اين زمينه هم اختلاف نظر بين چه و فيدل، امري بسيار طبيعي بود.

ضمن اينكه محدوده‌ي وظايف چه و فيدل، بسيار متفاوت بود. از چه، انتظار زيادي نمي‌رفت. ولي از فيدل اين انتظار بود كه آرامش رو به كشور بازگردونه! پس فيدل نمي‌تونست به همين راحتي، فارغ از مسائل درون كشور و مسئوليت بسيار سنگين كشورداري، صرفاً به مبارزات در ساير كشورها ادامه بده! ولي چه، آزادتر و رهاتر بود و قرار ماندن در مناصب دولتي و انجام امور روزمره رو نداشت؛ نه حداقل تا زماني كه به آرمانش نرسيده بود! پس تفاوت عمل اين دو نفر (و شايد هم انتظار چه از فيدل)، مي‌تونه تا حدي اختلاف نظر بين‌شون پديد بياره.

ولي چيزي كه براي من اثبات شده هست اين هست كه برخلاف شايعات، فيدل علاقه‌ي بسياري به چه داشت و بارها هم سعي كرد كه وي رو موندگار كنه! از ابتدا هم روي خودي بودن و هم‌وطن بودن چه با ساير كوبايي‌ها تأكيد داشت و سعي داشت كه اين مسئله رو به چه بقبولونه كه جزئي از اونهاست! مطمئناً (برخلاف شبهات مطرح شده توسط نويسندگان امريكايي)، فيدل چه رو به مقتل نفرستاد و قصدش هم حذف يكي از محبوب‌ترين شخصيت‌هاي كشور كوبا و ترس از تأثير گذاشتن محبوبيت چه بر وي (فيدل) و محبوبيتش نبود! اين، همون تهمتي هست كه به فيدل، درمورد كاميلو سينفوئگوس نيز مي‌زنن و مي‌گن كه فيدل و رائول، ترتيب قتل كاميلو رو دادن كه محبوبيت وي، فراتر از ايشان نره!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خاطرات همسر چه‌گوارا منتشر شد
خاطرات هيلدا گادئا، همسر ارنستو چه‌ گوارا، مبارز نامدار بوليوايي و همرزم فيدل كاسترو با ترجمه كيوان سپانلو از سوي انتشارات مازيار به بازار كتاب عرضه شده است.

به گزارش همشهري آنلاين اين كتاب كه يك سال بعد از انتشار در غرب در داخل كشور برگردان فارسي و منتشر مي‌شود،‌ ضمن بيان فصل‌هايي از خاطرات نويسنده كه همسر چه‌گوآرا بوده و از وي فرزندي هم دارد، به خاطرات و مبارزات گادئا هم پرداخته شده است و نشان مي‌دهد كه همسر چه گوآرا خود، مبارزي تمام عيار بوده است و درك دقيق وكاملي از جريانات سياسي وا جتماعي و فرهنگي زمان خود داشته است.

همشهری آنلاین مشخصات این کتاب را اینطور معرفی کرده است :
مشخصات زندگي من با چه‌گوآرا؛ چهره يك انقلابي: نويسنده: هيلدا گادئا. مترجم: كيوان سپانلو. ناشر: انتشارات مازيار؛چاپ اول: بهار 1388. قطع رقعي. قيمت 4500 تومان،286 صفحه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
خاطرات هيلدا گادئا، همسر ارنستو چه‌ گوارا، مبارز نامدار بوليوايي و همرزم فيدل كاسترو با ترجمه كيوان سپانلو از سوي انتشارات مازيار به بازار كتاب عرضه شده است. [/quote]

یه سوال: منظور چه گوارا هست که بولیویایی هست یا همسرش؟!

البت چه گوارا اهل ارژانتین بود ... همسرشم اهل پرو بود! چشمک

هیلدا همسر اولش بود ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-000.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-000.jpg[/img][/url]
ارنستو گوارا دولاسرنا در چهاردهم ژوئن در روزاریا دومین شهر بزرگ آرژانتین زاده شد. چه گوارا پدر او «ارنستو گوارا لینچ» ایرلندی و مادرش «سلیا دولاسرنا» اسپانیایی بود.
در آغوش پدر
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-001.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-001.jpg[/img][/url]

خانواده گوارا از طبقه متوسط جامعه با گرایش‌های شدید چپ و تمایلات آزادیخواهانه بودند. پدرومادر چه ستایشگر «خوزه مارتی» و هوادار جمهوریخواهان در دوره جنگ‌های داخلی اسپانیا بودند.
ارنستوی نوجوان
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-002.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-002.jpg[/img][/url]
چه گوارا، تمایلات کمونیستی را از همان ابتدا و در خانواده خود به دست آورد. عقاید کلی خانواده چه گوارا، در ساختن شخصیت آینده او نقشی حیاتی ایفا کرد.
ارنستوی جوان
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-003.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-003.jpg[/img][/url]ارنستو در جوانی به تحصیل پزشکی پرداخت. تخصص او در پزشکی تنها در مداوای چریکهای زخمی گروه فیدل چاره ساز بود و او به جای لباس سفید طبابت، ردای سبز چریکی بر تن کرد.
در جوانی به همراه دوست نزدیکش آلبرتو گرانادو به دور آمریکای لاتین کرد. در این سفر چه از نزدیک با درد و رنج ملتهای منطقه آشنا شد و تصمیم خودش را برای انقلابی شدن گرفت.
گام در راه بزرگان
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-005.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-005.jpg[/img][/url]
چه گوارا در ملاقاتی که با فیدل داشت، به گروه او ملحق شد. گروه فیدل موسوم به جنبش 26 ژوئیه پیوست. گروهی که قرار بود کوبا را از دیکتاتوری باتیستا آزاد کنند.

چه گوارا به عنوان پزشک به دسته فیدل پیوست تا مبارزه را آغاز کند.
همراه چریکهای کوبایی

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-007%7E0.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-007%7E0.jpg[/img][/url]

گروه فیدل به‌سوی کوه‌های سیه‌را مائسترا به‌راه افتادند. در آن‌جا با ارتش کوبا درگیر شدند. این نبرد دو سال بعد، پس از این که باتیستا در روز سال نو کوبا را ترک کرد، در ژانویه‌ی ۱۹۵۹ پایان یافت.
کارگری در اوج قدرت
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-008.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-008.jpg[/img][/url]
دوران بعد از انقلاب، دوران ساختن کشور بود. در این میان بسیاری از چهره های ممتاز انقلاب نیز همراه مردم به کار مشغول شدند.
چه گوارا همراه سایرین به ساختن اقتصاد ویران کوبا همت گماشت.
پرتره به یادماندنی
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-010.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-010.jpg[/img][/url]این پرتره تصویر جاودانه چه گواراست که بعد از مرگش در بیشتر تظاهرات در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
چه؛ رئیس بانک مرکزی کوبا
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-011.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-011.jpg[/img][/url]
پستهای دولتی متعددی چون ریاست بانک ملی و وزارت صنایع به او واگذار شد. چه گوارا بارها به نمایندگی کوبا در مجامع مختلف چون سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین المللی شرکت کرد.
همراه با خروشچف
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-012.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-012.jpg[/img][/url]کوبا در تقابل با امپریالیسم جهانی دست اتحاد به سوی کشورهای کمونیستی دراز کرد. شوروی پدر مادی و معنوی کوبای فیدل بود.
با جمال عبدالناص
ر[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-013.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-013.jpg[/img][/url]
دولت کوبا در راستای اهداف ضدامپریالیستی خود از هر حرکتی در این چهارچوب استقبال می کرد. دیدار چه گوارا با جمال عبدالناصر رهبر ناسیونالیست مصر برگی دیگر از کارنامه چه گوارا است.
سخنرانی های آتشین
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-014.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-014.jpg[/img][/url]
چه مخالف شديد ورود يك انقلابي به كارهاي اداري بود و بر اين عقيده خود اصرار داشت كه كار اداري و پشت ميز نشين شدن يك انقلابي او را فاسد ، تن پرور و بي خيال مي كند و باعث تضعيف انقلاب مي شود كه پس از يك نسل به فراموشي سپرده خواهد شد و وضعيت سابق به شكلي و ظاهري ديگر بازگشت مي كند.
مبارزه انترناسیونالیستی
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-015.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-015.jpg[/img][/url]
گوارا در اوایل ۱۹۶۵ از همه مسئولیت ها و پست های دولتی کناره گرفت و به منظور کمک به پیشبرد مبارزه های ضدامپریالیستی و ضد سرمایه داری در دیگر کشورها کوبا را ترک کرد و همراه داوطلبانی که بعدها در بولیوی به او پیوستند نخست به کنگو (زئیز) رفت و جنبش ضدامپریالیستی آن کشور به رهبری پاتریس لومومبا شرکت جست.
دستگیری در بولیوی
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-016.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_n00002503-r-b-016.jpg[/img][/url]چه گوارا از نوامبر ۱۹۶۶ تا اکتبر ۱۹۶۷ جنبش چریکی بولیوی را بر ضد دیکتاتوری نظامی آن کشور رهبری کرد. مبارزات او در بولیوی به علت عدم همراهی مردم این کشور با موفقیت مواجه نشد.
مرگ چه گوارا
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-017.jpg[/img]
چه گوارا در حالیکه به شدت زخمی بود به دست مأموران بولیویایی و نیز افسران آمریکایی حاضر در بولیوی افتاد. برطبق برخی اخبار، وی شدیدا شکنجه شد و سپس به قتل رسید.
  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر فرصت شد اول عکسها رو بگالری منتقل میکنم وبعد خود تاپیک رو ...
از مدیران هم اگر کسی اینجا این فرصت رو داره این کار بکنه ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا سامان تشکر

الان مصطفی حال می کنه!

مرحوم ارنستو هم همینطور(ادیب رو می گم!)

و ایضا بقیه ارادتمندان ایشون!

(راستی این عکسی که گذاشتی مال کیه؟ چرا گذاشتی؟ ببخشید ما فضولیم!)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
salam
bebakhshid farsi nist akhe pc man farsi nadare!!!!!!winowsesh kharab shode
in ax male tupac amaru shakur hastesh ke az avalin raper haye salem bud un darbare moshkelat jame,mobareze ba nezjad parasti mikhund
jaee ham ke mikhun too sharghe amricast ke too estelahe khodeshun migan wes coast
too in dowran ba fardi raper be name cris wallas ke un too new york ke dar shaghe u.s hast rap mikard ke be unja migoftan east coast
ye ruz ke tupac (2pac)too ny bud raft stodio cris vali be un tir andazi shod va un be cris shak kard pas shuru kard be khundan bar zede un ta in ke chad sal baad be un tir andazi shid va baad az 14 ruz mord vali harf haee hast ke mige namorde

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عکسها به گالری انتقال یافت ...
تاپیک منتقل شد ..


ممنون از تاپیک زیباتون ... !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستت درد نکنه! می گم در تصویر آخر که داره به دوربین نگاه می کنه زنده است دیگه؟!!!!!!!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
زنده به نظر میاد ! اما اشتباهم رو تصحیح کنم اینکه سرش روی لبه تخت قرار داره چشماش بسته است ! ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ضمن عرض تشكر از دوست خوبمون sglaalpour عزيز؛
اگه اجازه بدين، نظر واريور و ليچ عزيز رو اصلاح مي‌كنم.

در عكس پاياني، چه گوارا مرده بود و اونايي كه بالاي سرش مي‌بينين، همه‌ي كله‌گنده‌هاي نظامي بوليوي و البته مستشاران امريكايي است كه به سان شكارچي‌ها، پس از شكار شير كنارش ايستاده، فيگور گرفته و عكس يادگاري مي‌گيرن!!

اما درمورد چشم چه گوارا بايد عرض شود كه خير واريور عزيز. چشم باز بوده!
شايد عمداً بازش كرده بودن! شايدم به خاطر شكنجه‌اي كه شده بود، چشمانش از درد باز مونده بود! آخه بد نيست بدونين چند ساعت قبل از اينكه خلاصش كنن، يه بابايي مياد و از كمر به پايين مي‌بندتش به رگبار و يه چند ساعتي همين‌طوري داشته جون مي‌داده! آخر سر بازم جرأت نمي‌كردن خلاصش كنن! بقيه‌ي داستان رو هم ديگه خودتون مي‌دونين.

اما از اونجايي كه دوست دارم حرفم، بر پايه‌ي اسناد و مدارك مثبته باشه، چند عكس كه مؤيد عرايضم هست رو براتون مي‌ذارم.

مباني فرمايش شما و ليچ عزيز، عكس زير هست ديگه :

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/n00002503-r-b-017.jpg[/img]

اگر عكس بزرگتر و روشن‌تري، مثل عكس زير داشتين، مطمئن مي‌شدين كه چشم‌ها باز بوده :

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/chevive.jpg[/img]

در دو تصوير ذيل كه تقريباً جاي چنداني منتشر نشده، مي‌تونين اين امر رو بوضوح مشاهده بفرمايين :

ابتدا تصوير كوچكتر :

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/che_dead001.jpg[/img]

جالب اينكه در منبعي كه ازش اين تصوير رو بدست آوردم، عبارت زير درخصوص مرگ چه‌گوارا نوشته شده بود :‌

[b][quote]Guevara and two other captured guerrillas are murdered following instructions from the Bolivian government and Washington. [/quote][/b]

حالا مي‌رسيم به تصوير اصلي :

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/17%7E17.jpg[/img]

البته بد نيست به جاي گلوله‌ها هم دقت بفرمايين (يكي در ساعد دست راست، ديگري در پهلوي راست، ديگري در ساق راست و نهايتاً يكي در سمت چپ سينه‌ي وي، قابل مشاهده هست). اين نشون مي‌ده كه حداقل جسد وي رو قبل از عكس‌برداري، حسابي شسته بودن كه اثر خون روي بدنش نباشه و راحت‌تر بتونن عكس يادگاري‌شون رو بگيرن!!

اما احتمال اصلي اين هست كه دراصل، چشمان وي بسته بوده و بعداً براي عكس‌برداري، بازش كردن!!
بد نيست به عكس زير، نگاهي بندازين. حدس من اين هست كه اين عكس، در همون حوالي روستاي اعدام وي (و قبل از بستن برانكارد حاوي وي به پايه‌هاي هلي‌كوپتر) گرفته شده.

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/16%7E18.jpg[/img]

در آخر هم دو عكس يادگاري از ارنستو گوارا دلاسرنا رو براتون مي‌ذارم :

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10%7E44.jpg[/img]

سازمان ملل متحد! سال 1964!!
شايد براي درك بهتر اين تصوير، بهتر باشه «فيلم اول ‍‍Che (Part I - The Argentine)، ساخته‌ي استيون سودربرگ، محصول 2008 با بازي جالب بنيچيو دل‌تورو» رو ببينين. جايي كه چه‌گوارا دو بار در سازمان ملل، با پيراهن نظامي سخنراني مي‌كنه و هنوز هم تك و توك، فيلماش تو اينترنت گير مياد!

و اما عكس حسن ختام؛ بدون شرح!

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/congress.jpg[/img]
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستت درد نکنه مصطفی جان! توضیح خوبی بود!

به فیلمش اشاره کردی واقعا باید بگم جالب بود! مخصوصاً قسمت اولش!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.