Recommended Posts

خوش خدمتی های عبدالشیطان! در بررسی سیر تطور اندیشه فرقه ی جعلی وهابیت می توان یک نقطه ی عطفی را برای این نحله ی ضاله ی فکری تصور کرد و آن چیزی نبود جز پیوند بین اندیشه آل وهاب و شمشیر آل سعود؛ که از طرفی موجب حکمرانی گسترده آل سعود بر سرزمین حجاز گردید و از طرفی موجب تحمیل این اندیشه به زور شمشیر به دیگران شد.

رژیم سعودی عربستان با برداشت سطحی مآبانه از دین مبین اسلام و با استناد به فتاوی شاذ مفتی های وهابیت مصداق بارز اسلام آمریکایی را در منطقه به نمایش گذاشت و اسلامی که آن ها سردمدار آن بودند نه تنها با مناغع آمریکا در تضاد نبود بلکه مجری سیاست های آمریکا در منطقه بود.

استکبار جهانی که همواره به دنبال افزایش نفوذ خود در منطقه بود نیز با حمایت کامل از خاندان آل سعود توانست بسیاری از منافع خود را به پیش برد و این چنین بود که در بسیاری از تحولات منطقه که آمریکایی ها در آن نقش داشتند دست استکبار جهانی از آستین خلفای آل سعود بیرون آمد؛ و جدال بین تمدن اسلامی و تمدن غرب به تعبیر برخی کارشناسان به جنگ سرد بین ایران و عربستان بدل گردید که به مثابه مقاتله نهایی اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی تلقی می شود

در اینجا به اختصار نمونه هایی از خوش خدمتی های حکام سعودی به استکبار را به اختصار بررسی می کنیم :

1- در انتخابات پارلمانی سال 2009 لینان که شاهد آرایش انتخاباتی جریان 8 مارس و 14 مارس در مقابل یکدیگر بودیم، تحولات لبنان به صحنه وزن کشی جریان های سیاسی داخلی لبنان و حامیان خارجی آنها تبدیل شده بود، جریان 8 مارس که عمده ترین گروه های آن را حزب الله، جریان امل و جریان ملی آزاد لبنان تشکیل می داد در مقابل جریان 14 مارس که شاخص ترین گروه آن حزب المستقبل می باشد قرار گرفت که در این بین رژیم سعودی عربستان از تمامی ظرفیت های خود برای پیروزی جریان 14 مارس یا همان جریان غربگرای سازشگر با اسرائیل استفاده کرد. .عربستان سعودي با هزينه كردن پول‌هاي هنگفت براي خريد راي و انتقال لبناني‌هاي مقيم خارج به لبنان براي راي دادن به نفع گروه 14 مارس نقش موثري در تغيير سرنوشت اين انتخابات داشت، که البته با سقوط دولت حریری همه نقشه های سعودی نقش بر آب شد.
پايگاه اينترنتي ويكي ليكس با انتشار سندي از توطئه عربستان سعودي و كويت براي پرداخت يك ميليارد دلار به برخي گروه‌ها در انتخابات پارلماني لبنان جهت مقابله با نمايندگان حزب الله، پرده برداشت. این یک نمونه از خوش خدمتی های عربستان به غرب و در رأس آن آمریکا بود.

2- در ژوئیه 2006 یعنی همان ایام جنگ 33 روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی که اولین فاز عملی شکست طرح خاور میانه بزرگ را به تئوری پردازان آن و به جهانیان فهماند، رژیم سعودی عربستان به جای محکوم کردن تجاوز گریهای صهیونیستها و حمایت از مردم مظلوم لبنان به همراهی کشور های مصر و اردن اقدام به تشکیل اتاق جنگ علیه حزب الله لبنان کرد و در نامه ای به سران رژیم صهیونیستی خواهان نابودی هلال شیعی شدند.

3- در انتخابات پارلمانی 2010 عراق که آرایش انتخاباتی آن یکبار دیگر به صحنه صف آرایی حامیان استکبار و مخالفان آن این بار در کشوری دیگر تبدیل شده بود، در یک طرف انتخابات ائتلاف دولت قانونی به ریاست نوری المالکی، ائتلاف ملی به رهبری حکیم، جریان صدر و برخی از گروه های کرد عراق بود که در مقابل ائتلاف غربگرا و سکولار العراقیه به رهبری ایاد علاوی صف آرایی کردند. در اين ميان عربستان که بعد از روي کار آمدن دولت شيعي در عراق از هيچ اقدامي براي اختلال در روند سياسي اين کشور دريغ نکرده بود سعي داشت با حمایت از ائتلاف سکولار العراقیه جايگزيني براي ساختار وانديشه هاي مذهب گراي شيعيان که از سال 2005 براي اولين بار حاکميت واقعي بر عراق را تجربه کردند، مطرح سازد.در این بین عربستان تمامی توان خود را مصروف پیروزی العراقیه کرد، از حمایت های مالی گرفته تا رایزنی های سیاسی، که در این زمینه فقط مراجعه به آرشیو شبکه العربیه در حمایت از سکولارهای عراقی خود مبین ماجراست. بر اساس اطلاعات موثق که در رسانه هاي مختلف منتشر شده عربستاني ها به تنهايي 20 ميليارد دلار را براي محور ضد شيعي به تعبير خودشان ضد ايراني اختصاص دادند تا در کنار بسيج تمامي رسانه هاي در اختيار به عاملي براي تحقق اين هدف تبديل شوند.البته تحولات عراق هم با پیروزی شیعیان و تشکیل دولت ائتلافی آنها بار دیگر طعم شکست را به خاندان ال سعود چشاند.

4- جنگ 7 ماهه رژیم علی عبدالله صالح با جنبش الحوثی در یمن در سال 2010 که نبرد ششم به شمار می آمد صحنه ای دیگر از خباثت های آل سعود علیه شیعیان و در حمایت از منافع استکبار در منطقه را به نمایش گذاشت. سعودي‌ها به كمك فشار ديپلماسي امريكا همه مبادي ورودي و خروجي يمن را به كنترل خود درآوردند، نه تنها راه‌هاي ارسال سلاح به مبارزان يمن بسته شد بلكه راه‌هاي امدادرساني به روي مجامع بين‌المللي نيز مسدود گرديد، ولی این پایان ماجرا نبود، رژیم سعودی که همواره در جنگ ها نقش پشت پرده را ایفا می کرد این بار معادلات عوض شد و خود کشور عربستان مستقیما وارد جنگ با سربازان الحوثی شد و نبرد صعده رقم خورد که تلفات مالی و جانی زیادی را برجای گذاشت که البته رسوایی نظامیان سعودی با تصاویری که بعدها از این نبرد منتشر شد چندین برابر شد.

5- در نا آرامی های اخیر کشور سوریه که به وضوح می توان دست استکبار و ایادی آن را در تجهیز گروه های تروریستی علیه مردم و حکومت مشاهده کرد، که می توان این راهبرد غرب در قبال نا آرامی های سوریه را همان ترفند شبیه سازی استکبار در برخورد با کشورهای محور مقاومت نامید( البته با کمی تسامح). در این ماجرا هم نقش سعودی و رسانه های آن در بزرگ نمایی آنچه که اعتراضات مردمی خوانده می شود جای بسی تامل دارد. در همین زمینه پایگاه موسوم به فیلکا اسرائیل از جزئیات طرح مشترک سعودی ها و آمریکایی ها ضد سوریه پرده برداشت . بر اساس این طرح ، بندر بن سلطان سفیر وقت عربستان در امریکا ، با همکاری جفری فیلتمن سفیر سابق آمریکا در لبنان ، در طرحی برای براندازی نظام حاکم در سوریه با یکدیگر مشارکت دارند . البته فتوای یکی از علمای عربستان مبنی بر براندازی نظام حاکم بر سوریه را هم نمی توان نادیده گرفت، که این غائله هم با هوشاری و حضور به موقع مردم سوریه در صحنه به ضرر استکبار به پایان رسید.

نمونه های فراوان دیگری از نوکری خائن الحرمین الشریفین در برابر غرب وجود دارد؛ از جمله سکوت در قبال جنایات صهیونیست ها در نوار غزه چه در جنگ 22 روزه چه اکنون، اعتبار قائل شدن برای دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری، پناه دادن به زین العابدین بن علی حاکم فراری تونس، حمایت همه جانبه از مبارک حتی لحظاتی قبل از سرنگونی او، مداخله در منازعه ی اخیر یمن از کانال های مختلف از جمله شورای همکاری خلیج فارس، همراهی با کویت در اتهام زنی علیه ایران در کشف شبکه جاسوسی ایران در کویت و چندین و چند نمونه ی دیگر که مجال بررسی آن ها در حوصله ی مخاطب نمی گنجد، اما جایی که بی شرمی و خباثت ال سعود بیش از پیش بر دیگران عیان شد حضور نظامی آن ها در کشور بحرین و جنایاتی بود که در آنجا مرتکب شدند.

خاندان فاسد آل سعود پس از اینکه دومینوی انقلاب کشورهای عربی به حوزه خلیج فارس رسید ترس سراسر وجودشان را فرا گرفت و یک مرتبه برای مهار این خیزش ها که دیر یا زود گریبان خودشان را هم میگیرد به فکر مقابله افتادند و با استناد باطل به توافق سپر جزیره با همراهی آل نهیان امارات اقدام به ارسال نیرو به بحربن کردند تا به زعم خودشان بتوانند رژیم خونخوار آل خلیفه را تثبیت کنند و با سرکوب موج قیام مردم در بحرین مانع از تکرار این انتفاضه در سایر کشورها شوند.

آل سعود در بحرین برای مقابله با انقلابیون از هیچ کوششی فرو گذار نکرد؛ از کشتار مردم گرفته تا بازداشت معترضین، از تخریب مساجد گرفته تا قرآن سوزی، از ویران کردن خانه و کاشانه مردم گرفته تا به مکان نامعلوم منتقل کردن برخی زنان معترض و بسیار بسیار جنایات دیگر که قلم از نوشتن آن شرم دارد.

آری؛ این بار هم آل سعود برای استکبار سنگ تمام گذاشت و این جور امنیت ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین را تامین کرد، اما بیش از هرچیزی رژیم آل سعود و حامیان استکباری آن باید بدانند که روزگار نوکری سران کشورهای منطقه به پایان رسیده است و دیر یا زود سرنوشت حکام عربستان هم به سرنوشت باقی دیکتاتورها پیوند خواهد خورد.
http://www.rajanews.com/detail.asp?id=86711

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سخنان وزیر دادگستری مصر؛
[b]احتمال اعدام مبارک قوت گرفت[/b]

دیکتاتور سابق مصر که سال‌ها نماینده غرب در منطقه محسوب می‌شد، اکنون احتمال دارد به اشد مجازات محکوم شده و یا متحمل حبس ابد شود.

به گزارش جهان به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، برخی مقامات وزارت دادگستری مصر از احتمال اعدام حسنی مبارک، دیکتاتور سابق این کشور خبر می‌دهند.

بر اساس این گزارش، دیکتاتور سابق مصر که سال‌ها نماینده غرب در منطقه محسوب می‌شد، اکنون احتمال دارد به اشد مجازات محکوم شده و یا متحمل حبس ابد شود.

وزیر دادگستری مصر در این خصوص گفته است که اگر محرز شود که مبارک دستور کشتار تظاهرکنندگان مصری را صادر کرده است، احتمال اعدام وی وجود دارد.وی همچنین مبارک را به خاطر فساد حاکم بر مصر در دوران حکومت ۳۰ ساله‌اش محکوم کرده است.

گفتنی است، حسنی مبارک به همراه دو فرزند خود، چندی پیش تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و بازداشت شد. از نظر تحلیلگران، عاقبت مبارک، عاقبت تمام دیکتاتورهای وابسته به غربی است که در جهان عرب دست به پیاده‌سازی سیاست‌های رژیم آمریکا و تامین منافع رژیم صهیونیستی می‌زنند.

http://www.jahannews.com/vdcgwt9q7ak93u4.rpra.html
======================================

ناتو ديكتاتور ليبي را عزادار كرد
[b]كشته شدن دومين فرزند قذافي در حملات هوايي[/b]

سیف العرب قذافی، پسر كوچك معمر قذافي ديكتاتور ليبي در بمباران طرابلس به وسیله هواپیماهای ناتو کشته شد.

به گزارش عصر ايران در اين بمباران سه تن از نوه هاي قذافي نيز كشته شده اند.

سخنگوي دولت ليبي اعلام كرده است كه سيف العرب كه ششمين و آخرين فرزند پسر قذافي است شنبه شب در جريان حمله ناتو به يك ويلاي مسكوني كه ظاهرا محل استقرار قذافي بوده است در طرابلس كشته شده است. سيف العرب 29 سال سن داشت .

تلويزيون دولتي ليبي پس از حمله ناتو به ساختمان محل اقامت قذافي گفت كه هدف اين حمله ناتو كشتن قذافي بوده اما آسيبي به رهبر ليبي و همسرش نرسيده است.

قذافي روز گذشته با حضور در تلويزيون دولتي ليبي در طرابلس به ناتو پيشنهاد آتش بس داد اما اعلام كرد كه حاضر به ترك كشورش نيست . ناتو اين پيشنهاد قذافي را رد كرده است .

سيف الاسلام قذافي فرزند ارشد قذافي نيز اعلام كرد كه حتي اگر ناتو 40 سال بمب و موشك بر سر ليبي ببارد ، قذافي و خانواده او حاضر به تسليم نيستند.

ناتو از 19 مارس سال جاري ميلادي ( 29 اسفند 1389) به ليبي حمله كرده است تا آن گونه كه اين پيمان امنيتي – نظامي اعلام كرده مانع كشتار شهروندان عادي اين كشور به دست قذافي شود .

اين دومين باري است كه يكي از فرزندان قذافي در جريان حملات هوايي يك كشور خارجي كشته مي شود و در سال 1987 نيز در جريان حمله هوايي ايالات متحده آمريكا به ليبي ( به تلافي دست داشتن دولت ليبي در عمليات تروريستي انفجار هواپيماي پان آمريكن بر فراز لاكربي اسكاتلند ) يك دختر كوچك قذافي در جريان حملات هواپيماهاي آمريكايي به چادر محل استقرار قذافي كشته شد.


http://www.asriran.com/fa/news/164188/%D9%83%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%AF%D9%88%D9%85%D9%8A%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF-%D9%82%D8%B0%D8%A7%D9%81%D9%8A-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%8A%D9%8A

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]علت محبوبيت و جايگاه ارتش در مصر جديد [/b]

نما :روز 22 بهمن 1389، حسني مبارك پس از 29 سال حكومت و در پي تظاهرات عظيم مردمي عليه وي، از حكومت مصر كناره گيري كرد و شورايي متشكل از فرماندهان ارتش، زمام امور را در دست گرفت. كناره گيري مبارك و تفويض اختيارات به ارتش، نقش محوري را در صحنه سياسي، حداقل در دوران انتقال به نظاميان اين كشور داده است. طي چند ماه آينده كه قرار است مصر دوران گذار به يك نظام مردم سالار را طي نمايد دوران حساس و تاثيرگذاري در سطح ملي، منطقه اي و حتي فرامنطقه اي خواهد بود. ارتش مصر هر چند در طي چند دهه گذشته از صحنه سياسي دور بوده است، ليكن به يك نهاد مهم نظامي و اقتصادي تبديل شده است. بنابر اين، در اين مقاله به منظور آشنايي با تحولات مصر به برسي جايگاه ارتش اين كشوردر معادلات داخلي و بازتاب نقش يافتن نظاميان در آن كشور خواهيم پرداخت.

جايگاه ارتش مصر
مصر داراي بزرگترين ارتش در قاره آفريقا و در جهان عرب است. از لحاظ تعداد، ارتش مصر مقام دهم را در ميان ارتش كشورهاي جهان دارا است. ارتش اين كشورداراي 480 هزار نفر نيرو و 900 هزار نفر ذخيره مي باشد. تجهيزات ارتش اين كشوربطور عمده غربي و شامل 3000 تانك؛ 579 فروند هواپيما از جمله 230 فروند اف 16 است. ارتش مصر يكي از معدود ارتش هايي است كه داراي ماهواره هاي شناسايي مي باشد. قبل از وقايع اخير، ارتش از ايفاي نقش در امور حكومتي بر كنار بود، ولي اينك ارتش در مركز صحنه سياسي قرار گرفته و به عنوان يك نهاد مسلط، مأمور برقراري ثبات، امنيت و مديريت امور در دوره انتقالي است.

در گذشته تعداد زياد نظاميان در مصر مورد انتقاداتي قرار داشته و از جمله گفته اند كه اين تعداد نظامي براي زمان صلح ضروري نمي باشد و از لحاظ اقتصادي، بار مالي زيادي را به بودجه دولت تحميل مي كند. در مقابل عده اي معتقدندكه اين تعداد نيرو براي حفظ سطح اشتغال در كشور ضروري بوده و به گفته آنان ارتش براي حدود 12 درصد از جوانان مصر و صنايع نظامي نيز براي بيش از 100 هزار نفر شغل ايجاد كرده است. در واقع، ارتش مالك كارخانجات و شركتهاي متعددي است كه به توليد انواع محصولات مصرفي، اعم از مواد غذايي، كالاي ساختماني مانند سيمان، اتومبيل، دارو و مصنوعات ديگر مي پردازد. ارتش همچنين بزرگترين مالك زمين در بخش عمومي كشور است. در مجموع افسران ارتش همچنين بزرگترين مالك زمين در بخش عمومي كشور است. در مجموع افسران ارتش از حقوق هاي بالاتر، مسكن بهتر و بهداشت مناسب تر برخوردار مي باشند؛ البته بر بودجه دفاعي 56/4 ميليارد دلاري مصر نيز كنترل چنداني وجود ندارد. بودجه دفاعي مصر در سال 2010، از ساير همسايگان آفريقايي آن كشور بيشتر بوده، ولي رقم آن از دو همسايه خاورميانه اي آن يعني اسرائيل و عربستان سعودي، كمتر است.

با توجه به شرايط مذكور، برخي ناظران پيش بيني مي كنند كه ارتش براي تداوم موقعيت و مزاياي اقتصادي كه از آن برخوردار است سياستهايي را در پيش خواهد گرفت كه در آينده به اين موقعيت ويژه خدشه اي وارد نشود.

ارتش مصر كه سابقه دفاع از ميهن را در دو جنگ عليه اسرائيل به عهده داشته است، از وجهه بالايي در جامعه برخوردار است و در قيام اخير مردم مصر نيز، برخلاف نيروهاي پليس و امنيتي از اعمال خشونت عليه مردم خودداري نمود. در مقطع كنوني، نقش ارتش بطور عمده برقراري نظم و تضمين امنيت شهروندان مي باشد، ولي در عين حال و با توجه به ادامه تظاهرات مردمي و خواست آنان براي داشتن يك نظام دموكراتيك، ارتش تلاش مي كند تا به مردم اين اطمينان را بدهد كه خواست آنان را تحقق خواهد بخشيد و زمينه هاي برگزاري يك انتخابات آزاد را تا پايان سال جاري ميلادي فراهم خواهد نمود. از سوي ديگر و با توجه به اوضاع نامطلوب اقتصادي، ارتش سعي دارد تا با اقداماتي از وخيم تر شدن وضعيت رفاهي مردم جلوگيري نمايد. يكي از دغدغه هاي مهم ارتش، جلوگيري از بروز شرايطي است كه به رويگرداني مردم از ارتش و ايجاد يك ارتش مردمي در رقابت و رويارويي با آن منتهي شود. در اين خصوص ظاهراً ارتش مصر به تجربه انقلاب اسلامي در ايران و پديد آمدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامي توجه دارد.

گروه ها و احزاب
اخوان المسلمين يكي از گروه هاي مهم و تاثيرگذار در مصر است كه به عنوان يك جريان اسلام گرا، عنصري مهم و وزنه اي قابل توجه در جامعه مصر به شمار مي رو. اخوان المسلمين در جريان اعتراضات اخير مصر كه به سقوط حكومت حسني مبارك انجاميدع شركت داشت و بيشتر جريان-هاي مخالف، از مشاركت گروه اخوان المسلمين در روند سياسي اين كشور، استقبال كردند.

مسيحيان در مصر نيز اقليت بزرگي را تشكيل مي دهند. قبطي هاي مسيحي مصر، با حدود 8 تا 10 ميليون نفر جمعيت حدود 10 درصد از كل جمعيت اين كشور را تشكيل مي دهند. مسيحيان مصر در برخي از مقاطع در معرض برخوردهايي با برخي از اقشار ديگر جامعه مصر قرار داشته اند كه نمونه اخير آن به شكل انفجارهايي در كليساهاي اسكندريه در اول ژانويه سال 2011 روي داد.

به هر حال و علي رغم اين گونه تعارضات، مسيحيان مصر همراه ساير اقشار در قيام اخير مشاركت داشتند. هر چند گزارشاتي وجود داشت كه «پاپ شنوده» رهبر قبطي ها از حسني مبارك حمايت نموده بود. به هر حال آنها نگراني خود را از قدرت گرفتن افراط گرايان اسلامي در مصر، پنهان نمي كنند. به اين ترتيب جامعه قبطي مسيحي مصر مي تواند از يك سو، احساسات ملي را تقويت و از سوي ديگر، شعارهاي اسلامي راتحت تاثير قرار دهد. از اين رو ارتش مصر احتمالاً با توجه به چنين گرايشاتي از اين جريان براي تعديل مواضع اسلام گرايان افراطي بهره برداري خواهد نمود.

ارتش مصر سعي دارد تا به اين ترتيب، ضمن حفظ وحدت ملي، به يكپارچگي ارتش نيز لطمه-اي وارد نشود؛ زيرا رهبران ارتش به خوبي آگاهند كه ارتش بازتابي از جامعه مي باشد و از اين رو مي-تواند به شدت تحت تاثير جريانات سياسي موجود در جامعه به ويژه گرايشات اخوان المسلمين قرار گيرد. در ساختار ارتش مصر هر چند ژنرال ها و فرماندهان عالي رتبه اغلب به آمريكا و غرب گرايش دارند، ليكن در بدنه ارتش اعم از افسران و سربازان، گرايش هاي قوي اسلامي وجود دارد.

در صحنه سياسي نيز ارتش سعي دارد بتواند به توافق به جناح هاي سكولار – ليبرال در جامعه مصر برسد؛ چرا كه فرماندهان عالي رتبه ارتش با جناح هاي مزبور در زمينه هاي اعتقادي و به ويژه امور اقتصادي، احساس منافع مشترك مي نمايند. از اين رو چنانچه تفاهم با جناح-هاي مزبور امكان پذير شود، كانديداي آنها براي رياست جمهوري، مي تواند از حمايت ارتش برخوردار شود و در آن صورت، ژنرال هاي ارتش ممكن است براي تامين منافع بلند مدت خود مانند نظاميان در تركيه با حضور يك غير نظامي در رأس قدرت موافقت نمايند. اما در صورت به تفاهم نرسيدن ارتش با يكي از عناصر سكولار- ليبرال شانس توافق با اخوان المسلمين كه منسجم ترين و قدرتمندترين نيروي سياسي در مصر به شمار مي رود، بيشتر خواهد شد؛ زيرا ارتش مصر به خوبي واقف است كه در زمينه رسيدن به توافق با ليبرال ها براي تغيير رژيم، مشكلات بيشتري نسبت به تفاهم با اخوان المسلمين كه سازمان يافته تر، عمل گراتر و صبورتر مي باشند خواهد داشت. از اين رو، بعيد نيست ژنرال هاي ارتش نهايتاً به اخوان المسلمين اطمينان لازم را بدهند كه در پارلمان آينده نقش مسلط را بيابند و ارتش، سياست مصالحه جويانه تري را نسبت به حماس در پيش گيرد. ضمن آنكه در بازيافت و توزيع ثروتي كه رژيم مبارك انباشته است نيز مساعدت لازم را بنمايند.

با اين حال، به نظر مي رسد كه ترجيح ارتش اين است كه تا زمان انجام انتخابات عمومي حتي پس از آن، وضعيت رقابتي ميان احزاب و گروه هاي مختلف ادامه يابد، تا به اين ترتيب بتواند در يك پارلمان دچار تفرقه، كماكان نقش ميانجي خود را ايفا نموده و موقعيت برتر خويش را در صحنه سياسي حفظ نمايد. در شرايط مزبور، ارتش از اخوان المسلمين خواهد خواست كه به معاهده صلح با اسرائيل پايبند بماند و از ادعاي رياست جمهوري صرف نظر كند و منافع اقتصادي ارتش را نيز در جامعه پذيرا شود.

در سطح منطقه اي
در سطح منطقه اي، تحولات مصر مي تواند بطور عمده بر روابط آينده آن كشور با اسرائيل، ايران و ساير كشورهاي منطقه تاثيرگذار باشد. بيش از سي سال است كه آمريكا و اسرائيل بر اساس قرارداد كمپ ديويد كه در مارس 1979 منعقد شد، مصر را در كنترل خود داشته اند. بدين ترتيب اسرائيل با توجه به مزيت هايي كه قرارداد كمپ ديويد براي آنها داشته است، موفق شد تا هزينه هاي نظامي خود را بطور قابل ملاحظه اي از حدود 23 درصد از درآمد ناخالص ملي در اواسط دهه 1970، به حدود 9 درصد كاهش دهد. اسرائيل به شدت نگران است كه با رفتن متحد نزديك خود يعني مبارك، معاهده صلح با مصر به خطر افتد. مهمتر از اين نگراني عمده اسرائيل اين است كه اخوان المسلمين و سايرگروه هاي مخالف اسرائيل، عملا در مسير دستيابي به قدرت قرار گرفته اند.

در حقيقت مصر براي اسرائيل، از جنبه هاي مختلف داراي اهميت ويژه اي است مصر تنها كشوري است كه هم با فلسطين و هم با اسرائيل هم مرز مي باشد؛ لذا چنانچه حاكميتي متخاصم با اسرائيل در مصر روي كار بيايد، مي تواند به طور مستقيم اسرائيل را مورد تهديد قرار دهد، ضمن آنكه مصر مي تواند با مسلح كردن مردم فلسطين، اسرائيل را در معرض خطري جدي قرار دهد. علاوه بر اين مصر تا كنون حدود 40 درصد از گار مصرفي اسرائيل را تامين مي كرده است. قرارداد صادرات گاز مصر به اسرائيل، مانند قرارداد كمپ ديويد مورد انتقاد اخوان المسلمين و ساير گروه هاي مخالف به اسرائيل، مانند قرارداد كمپ ديويد، مورد انتقاد اخوان المسلمين و ساير گروه هاي مخالف بوده است. لذا اگر حكومتي اسلام گرا در مصر زمام قدرت را در دست بگيرد، ممكن است براي اسرائيل چالش هاي جدي ايجاد كند. از اين رو مقامات اسرائيل، از صعود جريان هاي اسلام گرا به راس هرم قدرت در مصر و ظهور يك نظام اسلامي هماهنگ با ايران، به شدت نگران هستند.

از سوي ديگر، ايران و مصر كه روابط پرفراز و نشيبي را در طي دوران جنگ سرد و پس از آن تجربه نموده اند، در پي پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و مواضع صريح ايران در محكوم نمودن قرارداد كمپ ديويدو حمايت از حقوق مردم فلسطين، سياست دو كشور در تضاد كامل با يكديگر قرار گرفت و در نهايت به قطع روابط سياسي و ديپلماتيك ميان دو كشور منتهي شد. با اين حال، با توجه به جايگاه مهم مصر در محيط عربي – اسلامي روابط دو كشور در چهارچوب دفتر حفاظت منابع دو كشورو طبعاً با محدوديت هايي كه براي چنين روابطي متصور است، ادامه يافت. با حذف مبارك از صحنه سياسي مصر كه از عوامل اصلي و موثر تيرگي روابط دو كشور محسوب مي شود، اين روابط در آستانه تحولي مثبت قرار گرفته است. يكي از اولين اثرات چنين تحولي را مي توان در موافقت مصر با عبور ناوهاي ايراني از كانال سوئز ملاحظه نمود. هر چند كه عبور ناوهاي مذكور از مدت ها قبل برنامه ريزي شده بود، يكن تقارن آن با زمان رهبري مصر توسط ارتش آن كشور را مي توان نشانه اي از رويكرد جديد مصر در قبال ايران و سعي ارتش آن كشور در اتخاذ سياستهاي متوازن منطقه اي، تلقي كرد.

در سطح بين المللي
خاورميانه با توجه به داشتن ذخاير عظيم انرژي، از حساس ترين و مهمترين مناطق جهان به شمار مي رود. به نحوي كه بازتاب هر تغيير و تحولي در اين منطقه مي تواند موجب دگرگوني منافع تعريف شده قدرت هاي منطقه اي و فرامنطقه اي شود. بنابر اينع واكنش قدرت ها به تحولات مهمي مانند مردم مصر، از هر لحاظ قابل توجه و واجد اهميت است.

تحولات كنوني در مصر، در مسيري ملي گرايانه مي تواند به گرايشات ضد آمريكايي و غربي منجر شود. همچنين احساسات اسلام گرايي در مصر نيز مي تواند سرمنشاء گرايشات ضد آمريكايي واقع شود. در اين خصوص، يكي از نگراني هاي عمده قدرتهاي غربي اين است كه روند تحولات در شمال آفريقا و خاورميانه موجب شودكه اساس و پايه طرحهاي امنيتي آمريكا و متحدين غربي آنها متزلزل شود. در حقيقت با توجه به اينكه اغلب تجهيزات ارتش مصر، آمريكايي و اروپايي است، لذا تحريم غرب در عرضه تسليحات نيز مي تواند به عنوان اهرم فشار عليه ارتش مصر به كار گرفته شود. از اين رو با توجه به اينكه آمريكا سالانه حدود 2 ميليارد دلار به مصر كمك اقتصادي و نظامي مي نمايد و طي دهه گذشته حدود 85 درصد تسليحات مصر توسط آمريكا تامين شده است. به نظر مي رسد كه ارتش مصر به منظور تداوم كمكهاي نظامي آمريكا، تمام تلاش خود را براي حفظ روابط دوستانه با آمريكا به كار خواهد برد. از سوي ديگر، آمريكا، اتحاديه اروپا و اسرائيل، سعي دارند تا تحولات مصر را به سمتي سوق دهند كه معاهدات كنوني به ويژه معاهده كمپ ديويد، پابرجا بماند. در اين خصوص ظاهراً الگوي تركيه مورد نظر كشورهاي غربي است؛ زيرا تركيه هر چند كه از آمريكا فاصله گرفته است، ليكن هيچ ترديدي در مورد عضويت خود در ناتو بروز نداده است.

عقب نشيني و پذيرفتن شرايط جديد در مصر، هرچند براي قدرتهاي غربي ثقيل و دشوار است، ولي ظاهراً چاره اي جز آن ندارند؛ زيرا در صورت عدم مماشات با «مصر جديد» اين نگراني براي غربي ها وجود دارد كه مصر به جرگه كشورهاي معارض با غرب بپيوندد. در اين راستا و با توجه به اوضاع آشفته اقتصادي مصر، ارائه يك طرح توسعه اقتصادي گسترده مشابه «طرح مارشال» در اروپاي پس از جنگ جهاني دوم، به منظور حفظ مصر در دايره نفوذ غرب نيز مورد توجه قرار گرفته است. بطور كلي چنين پيدا است كه هدف نهايي غربي ها آن است كه با توجه به تحولات روبه گسترش در منطقه، نهايتا مصر ضمن باقي ماندن در دايره نفوذ كشورهاي غربي، به صورت الگويي براي ساير كشورهاي عربي درآيد.

نتيجه گيري:
در امواج انقلابي كه سرتاسر منطقه شمال آفريقا و خاورميانه را در بر گرفته است، تحولات مصر، به دليل اهميت اين كشور به عنوان يكي از قطب هاي مهم در ميان كشورهاي عربي، مي تواند بر ساير قيام هاي مردمي در كشورهاي اين مناطق تاثيرگذار باشد. ارتش مصر به عنوان يك نهاد قدرتمند كه علاوه بر قدرت نظامي به منابع مالي و اقتصادي عمده اي در جامعه مصر تسلط دارد، اينك در راس حكومت قرار گرفته و نقش مهمي را در دوره انتقالي حكومت و احتمالاً دوران پس از آن، در صحنه سياسي مصر ايفا خواهد نمود.

موفقيت ارتش مصر در تامين ثبات و آرامي در دوره انتقالي و جايگاه آينده آن در صحنه سياسي،تا حد زيادي به نحوه تعامل آن با گروه هاي فعال در صحنه داخلي مصر از جمله اخوان المسلمين و چگونگي برقراري توازن در روابط با قدرت هاي خارجي بستگي خواهد داشت. ارتش مصر اينك با چالش هاي مهمي براي مديريت بحراني كه كشور با آن روبرو است، مواجه مي باشد. زيرا از يك سو مسئوليت اصلي تامين امنيت و حفظ نظم را به عهده دارد و از سوي ديگر، با فشارهاي فزاينده داخلي براي تغييرات ضروري و پالايش نظام به ارث رسيده از دوران مبارك، مواجه است.

علاوه بر اين فشارهاي خارجي به ويژه از سوي آمريكا و غرب، براي حفظ مصر در مدار غرب و پايبندي آن كشور به حفظ معاهده صلح با اسرائيل، وجود دارد. تحت اين شرايط، از يك سو قيام مردم مصر بر آزادي و گسستن از سياستهاي انقيادآميز دوره مبارك تاكيد دارد، ولي از سوي ديگر وابستگي هاي به وجود آمده طي دهه هاي گذشته به كمكهاي آمريكا، ارتش مصر را در وضعيتي دشوار قرار داده است. در مجموع به نظر مي رسد كه ارتش در حال حاضر و احتمالاً براي كل دوره انتقالي، به نوعي سياست مماشات و موازنه سازي ميان نيروهاي فعال در صحنه داخلي و خارجي روي آورده است.

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=86888

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
قابله توجه دوستاني كه بدجوري به سوريه گير دادن و بحرين رو بيخيال شدن(مظلوميت يعني اين):البته نه در اين تاپيك

لينك ديدن كليپ:
فیلم// افشای رسوایی دستگاه امنیتی بحرین در شکنجه انقلابیون برای اعتراف گیری

[url=http://nasimonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=218774]فیلم[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]شرط انقلابيون ليبي براي برقراري آتش‌بس[/b]

نماينده ويژه سازمان ملل در ليبي اعلام كرد كه شوراي انتقالي ليبي تنها به شرط كناره گيري قذافي و خانواده‌اش از قدرت حاضرند آتش بس را بپذيرند.

به گزارش فارس به نقل از شبكه بي‌بي‌سي عربي، "عبدالله خطيب " نماينده ويژه سازمان ملل در امور ليبي در گزارشي درباره رايزني‌ها در اين كشور اعلام كرد كه دو طرف درباره آتش بس توافق دارند و محل اختلاف درباره پيش شرط هاي اين آتش بس است.

خطيب در سخناني در برابر نمايندگان شوراي امنيت سازمان ملل اعلام كرد كه دولت طرابلس خواستار توقف حملات ناتو به ليبي است تا با اين پيش شرط انتخابات برگزار شود سپس براساس برگزاري انتخابات در اين كشور حكومت دموكراتيك تشكيل شود و در مقابل شوراي ملي انتقالي ليبي هرگونه آتش بس را منوط به كناره گيري و مجازات قذافي و خانواده‌اش دانسته‌اند.

اين درحالي است كه رژيم قذافي پيش از اين اعلام كرده بود اين پيش شرط انقلابيون غيرمعقول و غير عملي است.

از سوي ديگر بر اساس گزارشي كه قرار است "لوئيس مورينيو-اوكامپو " دادستان داگاه جنايي بين المللي امروز در شوراي امنيت سازمان ملل ارائه كند مقامات ارشد ليبي به دليل ارتكاب جرائم عليه بشريت با احكام بازداشت بين‌المللي روبرو خواهند شد.

شوراي امنيت در ماه فوريه باتقاق آراء راي داد كه سركوب‌هاي خشونت آميز قذافي به دادگاه جنايات بين‌المللي لاهه ارجاع داده شود.

http://www.tabnak.ir/fa/news/162725/%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%D9%8A%D9%88%D9%86-%D9%84%D9%8A%D8%A8%D9%8A-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A-%D8%A8%D8%B1%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D9%8A-%D8%A2%D8%AA%D8%B4%E2%80%8C%D8%A8%D8%B3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]معنی شعاری که در همه ی این کشورها داده میشه چیه ؟ تشکر[/quote]

اکثرا شعار "" الشعب یرید اسقاط النظام "" داده میشه.

به این معناست : مردم ساقط شدن نظام را میخواهند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بلاخره داره كم كم نوبت ال سعد ميشه !!!!

ولي بعيد ميدونم با اينهمه مفتي مفت خور وهابي كه همه طرافدار ال سعود هستند انقلاب در عربستان به جايي برسه icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با پايان يافتن ماموريت نيروهاي امنيتي؛
[b]درعا؛ شهر ناآرام سوريه پاكسازي و آرام شد[/b]

به گزارش فارس، خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) اعلام كرد كه ماموريت نيروهاي امنيتي سوريه در شهر درعا در جنوب اين كشور تقريبا پايان يافت.

به گزارش سانا، نيروهاي امنيتي و واحدهاي ارتش در شهر درعا كه عناصر گروهك‌هاي تروريستي را هدف پيگرد قرار داده بودند، در حال خروج تدريجي از اين شهر هستند.

بنا بر اين گزارش، واحدهاي ارتش در چند روز ماموريت در اين شهر شمار زيادي از عناصر تروريستي را بازداشت كرده‌اند كه اين كار تاثير بسيار مثبتي بر مردم منطقه و ايجاد احساس آرامش و امنيت آنان داشته است.

خبرگزاري سوريه تصريح كرد كه اندك اندك وضعيت اين شهر كه در روزهاي پيش ناآرام شده بود، به حال طبيعي خود بازمي‌گردد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9002150389

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فوری .. امروز وزارت تجارت بحرین رسما از تجاری که ایران را بایکوت کردند تشکر کرد و آز تجار بحرینی و خلیجی خواست بیش از پیش ایران را بایکوت کنند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]رییس حزب احیای اسلامی عربستان: پایه‌های قدرت آل سعود بسیار سست است[/b]

یک مخالف حکومت عربستان سعودی گفت: پایه‌های قدرت خاندان آل سعود بسیار سست و همچون خانه پوشالی است و با یک باد ویران می‌شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری پرس تی‌وی،« محمد المساری» ، رییس حزب احیای اسلامی که مقر آن در لندن است، تاکید کرد:

سرکوب حتی کوچک‎ترین خواسته‌های مردم عربستان، نشان‌دهنده وحشت و شکنندگی خاندان آل سعود است.

وی همچنین خاطرنشان ساخت، رژیم سعودی به تنهایی نمی‌تواند جلوی اعتراضات مردمی بایستد و به کمک نظامی آمریکا محتاج است.

پلیس عربستان سعودی هفته گذشته حدود 30 فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس را به علت حضور در اعتراض‌های ضد دولتی در مناطق شرقی این کشور بازداشت کرد.

اعتراض‌های اخیر مردم عربستان در حالی برگزار می‌شود که هرگونه اجتماع و تظاهرات در عربستان غیرقانونی اعلام شده است.

http://www.iribnews.ir/Default.aspx?Page=MainContent&news_num=283294

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آخ كه ديگه داره حالم از اين بحرين يبهم ميخوره . جالبه حالا اين جوجه هم مارو تحريم ميكنه icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آخرين تحولات سوريه/
[b]خروج نيروهاي ارتش سوريه از "درعا "[/b]

به گزارش فارس به نقل خبرگزاري سانا، نيروهاي ارتش سوريه پس از اجراي عمليات عليه عناصر وابسته به گروه هاي سلفي از شهر درعا در جنوب اين كشور خارج شدند.

استان درعا كه درپي فتنه انگيزي مشترك به وسيله برخي كشورهاي عربي از جمله عربستان سعودي و با كمك غرب ناامن شده بود؛ نيروهاي نظامي سوريه توانستند تعدادي از افرادي را كه در روزهاي اخير در درعا ناامني ايجاد كرده بودند، دستگير كنند.

واحدهاي ارتش در چند روز ماموريت در اين شهر شمار زيادي از عناصر تروريستي را بازداشت كرده‌اند كه اين كار تاثير بسيار مثبتي بر مردم منطقه و ايجاد احساس آرامش و امنيت آنان داشته است.

خبرگزاري سوريه تصريح كرد كه اندك اندك وضعيت اين شهر كه در روزهاي پيش ناآرام شده بود، به حال طبيعي خود بازمي‌گردد.

بشار اسد رئيس جمهور سوريه روز گذشته بر مزار نظاميان كشته شده در درگيري هاي اخير حاضر شد و در حاشيه اين مراسم هزاران نفر با سر دادن شعارهايي حمايت خود را از حكومت وي اعلام كردند.

از سوي ديگر معارضان در سوريه اعلام كردند كه قرار است امروز تظاهراتي برپا كنند و امروز را "جمعه چالش " ناميده‌اند.

همچنين غرب فشارهاي خود را عليه سوريه تشديد كرده است. در همين ارتباط "فرانكو فراتيني " وزير امور خارجه ايتاليا اعلام كرد كه اتحاديه اروپا مذاكرات خود را براي همكاري‌هاي اقتصادي با سوريه متوقف مي‌كند.

اين در شرايطي است كه در روزهاي اخير بازجويي افراد دستگير شده در درگيري‌هاي اخير در سوريه توسط رسانه‌ها منتشر شده و آنها تاكيد كرده اند كه با عناصر خارجي از جمله عربستان و رژيم صهيونيستي در ارتباط بوده‌اند و از طريق واسطه هايي در لبنان با دخالت جريان 14 مارس سلاح و پول دريافت مي‌كرده‌اند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9002160331

=========================================

ادامه بهار انقلاب‌هاي عربي؛
[b]ميليون‌ها نفر به خيابان‌هاي شهرهاي عربي ريختند[/b]

به گزارش مانيتورينگ فارس به نقل از شبكه الجزيره، ميليون‌ها نفر از مردم در شهرهاي عربي با برگزاري تظاهرات تاكيد كردند كه بهار انقلاب‌هاب عربي همچنان ادامه دارد.

*تظاهرات مردم يمن عليه علي عبدالله صالح

مردم يمن با برگزاري تظاهرات در شهرهاي مختلف از جمله صنعا خواستار پايان فوري و بي قيد و شرط حكومت علي عبدالله صالح شدند.

همچنين مردم "تعز " نيز تظاهرات گسترده‌اي در حمايت از مردم جنوب اين كشور انجام دادند و خواستار پايان حملات رژيم به مناطق جنوبي اين كشور شدند.

مردم در "جمعه همدردي با مردم جنوب "، در ميدان التحرير تعز تجمع كردند و هرگونه ميانجي گري كه دربر دارنده مجازات علي عبدالله صالح نباشد را رد كردند.

قرار است امروز مردم در سرتاسر يمن با برگزاري تظاهرات ميليوني بر خواست خود براي كناره گيري علي عبدالله صالح تاكيد كنند و امروز را جمعه همدردي با مردم جنوب ناميده‌اند.

ارتش علي عبدالله صالح در روزهاي گذشته بارها استان عدن و ديگر استان‌هاي جنوب را مورد حمله قرار داده و شهر "يافع " را با جنگنده هاي خود بمباران كرده است.

* تظاهرات در ليبي براي سرنگوني قذافي

همچنين در ليبي نيز مردم امروز بعد از نماز جمعه به خيابان هاي بنغازي آمدند و بر ادامه قيام و مبارزه تا سرنگوني رژيم قذافي تاكيد كردند.


*مردم بحرين پس از نماز جمعه تظاهرات برگزار مي‌كنند

ائتلاف جوانان انقلاب 14فوريه در بحرين، از مردم اين كشور دعوت كرد پس از نماز جمعه در شهرهاي مختلف تظاهرات كنند.


*فراخوان برگزاري تظاهرات در عربستان

همچنين جوانان انقلابي عربستان، مردم اين كشور را به شركت در تظاهرات امروز تحت عنوان "جمعه مطالبه حقوق مشروع " دعوت كردند.


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9002160354

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]تظاهرات هزاران نفر از مخالفان در درعای سوریه[/b]


خروج نیروهای ارتش سوریه از شهر "درعا"، تظاهرات سراسری مخالفان در جمعه موسوم به چالش و کشته شدن 5 معترض و بازداشت "ریاض سیف" رهبر مخالفان از آخرین تحولات سوریه به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری سوریه، نیروهای ارتش سوریه پس از اجرای عملیات وابسته به گروه های سلفی و افراد مسلح در شهر درعا در جنوب این کشور از این شهر خارج شدند و هم اکنون امنیت و آرامش به شهر درعا بازگشته است.

از سوی دیگر مخالفان سوری که امروز را جمعه چالش نامیده اند از ساعاتی پیش تاکنون در شهرهای مختلف سوریه تظاهرات برپا کرده اند و با سر دادن شعارهایی انجام اصلاحات سیاسی، قانونی و اقتصادی را خواستار شده اند.

العربیه در این رابطه گزارش داد که هزاران شهروند کرد با برپایی تظاهراتی در شرق سوریه اعلام کرده اند که به دنبال آزادی های سیاسی هستند.

الجزیره نیز به نقل از مخالفان گزارش داد که نیروهای سوری "ریاض سیف" رهبر مخالفان را در جریان تظاهرات در دمشق بازداشت کرده اند.

خبرگزاری فرانسه نیز در این رابطه اعلام کرد که نیروهای سوری ده ها تانک را در مناطق مختلف شهر حمص و اطراف آن مستقر کرده اند. این در حالی است که وزارت کشور سوریه پیش از این با صدور بیانیه ای از مردم سوریه خواست که بدون موافقت رسمی این وزارتخانه در هیچ تظاهراتی شرکت نکنند.

رویترز نیز همچون دیگر رسانه های غربی با بزرگنمایی درباره حوادث سوریه گزارش داد که شهر دمشق پس از برپایی نماز جمعه امروز شاهد تظاهرات شهروندان مخالفی بود که در شعارهای خود سقوط نظام سوریه را خواستار بودند. بنا بر اعلام این شبکه خبری 5 نفر از معترضین در شهر حمص به ضرب گلوله نیروهای امنیتی سوریه کشته شدند.

http://www.tabnak.ir/fa/news/163074/%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.