Recommended Posts

[quote]آقاي دكتر محمد رضايي، متخصص هوافضا و استاد دانشگاه، ديروز در گفتگوي خبري ساعت 20 شبكه 4 سيما حاضر شدند و چند نكته را بيان كردند:

[b]1.[/b] قدرت تفكيك 150 متر به اين معنا است كه هر عكس ماهواره رصد، 70 كيلومتر در 70 كيلومتر را پوشش مي دهد.

[b]2.[/b] موشك ماهواره بر "سفير ب 1" آماده شده است و مي تواند يك ماهواره 50 كيلوگرمي را در مداري مشابه مدار رصد قرار بدهد.

[b]3.[/b] ماهواره بر سيمرغ، قادر خواهد بود ماهواره اي 100 كيلوگرمي را در مدار LEO قرار بدهد.

[b]4.[/b] هدف نهايي جمهوري اسلامي ايران در مدار LEO : قرار دادن ماهواره 700 كيلوگرمي در ارتفاع 1000 كيلومتري.

[b]5.[/b] براي مدار GEO در حد مطالعات شروع شده است و طراحي نيز در آينده نزديك شروع خواهد شد.[/quote]
بسیار عالی icon_rolleyes

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته فکر کنم قدرت تفکیک 150 متر به معنی این باشه که هر مربع 75 در 75 هست. نه 70 در 70.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote] قدرت تفكيك 150 متر به اين معنا است كه هر عكس ماهواره رصد، 70 كيلومتر در 70 كيلومتر را پوشش مي دهد. [/quote]
خب وقتی هر پیکسل 150 متر مربع باشه و در هر عکس 70 در 70 کیلومتر نشون داده بشه
میشه رزولوشن دروبین رو به دست آورد که میشه 32.6 مگاپیکسل!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]احمدی نژاد:
ایران ماهواره بسیار بزرگی برای تامین همه نیازهای کشور به فضا می‌فرستد[/size]
رئیس جمهور گفت: در آینده نه چندان دور ماهواره بسیار بزرگی به فضا پرتاب خواهد شد که همه نیازهای ما را برآورده می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد در آیین افتتاح دو سد مخزنی گلابر و کینه ورس که امروز دوشنبه در محل احداث سد کینه ورس احداث شد، با اشاره به اثرات مثبت این سدها در سازندگی منطقه ایجرود زنجان گفت: از همکاران خود می خواهم که نسبت به احداث شبکه آبیاری این سد هر چه سریعتر اقدام کرده و زمینه بهره برداری از آب پشت این سد را مهیا کنند.

وی همچنین به پروژه پرورش ماهی در سد گلابر اشاره کرد و گفت: باید از تمامی ظرفیت های سدها و دریاچه هایی که آب آنها برای شرب استفاده نمی شود بهره برداری کرد.

رئیس جمهور همچنین اجرای پروژه ای جهت ایجاد فضای تفریحی و گردشگری در این منطقه را مورد تاکید قرار داد و گفت: استانداری زنجان نیز قول مساعد درباره این پروژه را داده است.

احمدی نژاد همچنین به احداث سد کینه ورس نیز اشاره کرد و گفت: این سد می تواند در تامین آب شرب شهرستانهای خرمدره و ابهر نقش بسزایی داشته باشد و در زمینه کشاورزی این منطقه نیز نقش آفرینی کند.

وی در ادامه در بخش دیگری از سخنانش بر سیاست صیانت از منابع آبی تاکید کرد و گفت: کشور ما در محدوده کم آبی قرار دارد و دخالت های نظام سرمایه داری بر شرایط آب و هوایی سهم ما را از منابع آب کمتر کرده است لذا برای استفاده صحیح از منابع آبی باید برنامه ریزی داشته باشیم.

رئیس جمهور از تعیین بودجه کافی برای حمایت از تغییر شیوه آبیاری در کشور خبر داد و گفت: دولت یارانه بسیار خوبی را برای این امر در نظر گرفته است و به اندازه کافی تجهیزات و متخصص نیز وجود دارد.

رئیس جمهور در ادامه بر صیانت از آبهای زیرزمینی تاکید کرد و گفت: آبهای زیرزمینی شامل دو بخش است اول آبهایی که در بالای سطح بوده و تجدیدپذیر هستند و دوم آبهای عمیقی را که طی چندین هزار سال ذخیره شده است باید به عنوان ذخایر استراتژیک و جهت شرایط اضطراری حفظ کنیم.

وی در ادامه خطاب به کشاورزان گفت: هر چقدر توانستید در مصرف آب صرفه جویی کنید آن میزان از آب متعلق به خودتان خواهد بود، اگر خواستید در زمین دیگری مورد استفاده قرار دهید و اگر نخواستید می‌توانید آن میزان از آب صرفه جویی شده را به کس دیگر بفروشید.

احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود به بحث ساختن ایران اشاره کرد و گفت: دشمنان از پیشرفت ما هراسند.

وی افزود: در اینکه فرهنگ ما دارای ظرفیت‌های بسیاری بوده و ارزش‌های اسلام ناب از ایران می‌جوشد هیچ شکی نیست و البته دشمن نیز می داند که تنها منطقه‌ای که می‌تواند فرهنگی را معرفی کند که جایگزین فرهنگ سرمایه داری شود ایران است ولی تا زمانی که فرهنگ ایران نتواند الگویی ارایه کند نمی‌تواند جای پایی برای خود در عرصه بین‌المللی باز کند.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر بخواهیم مکتب و اندیشه خود را حفظ کنیم باید پشتوانه برایش درست کنیم و پشتوانه لازم در این رابطه بالا بردن سطح زندگی مردم است.

وی در ادامه ساختن ایران را صرفاً یک کار اقتصادی ندانست و گفت: ساختن ایران یک کار فرهنگی و انقلابی است و از همین روست که دشمنان می‌خواهند جلوی ساختن ایران را بگیرند.

وی افزود: ما هم باید برای خودمان و آینده کشور ایران را بسازیم و البته امروز روند سازندگی در ایران پرشتاب است.

احمدی‌نژاد در ادامه به پرتاب ماهواره "رصد" طی روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: حلقه‌های حضور مقتدرانه ایران در فضا به سرعت در حال تکمیل شدن است.

وی اضافه کرد: همه آن فناوری که برای فرستادن یک ماهواره بزرگ نیاز است امروز در اختیار داریم و امسال نیز گام‌های بعدی را بر می‌داریم.

رئیس جمهور در ادامه گفت: در آینده نه چندان دور ماهواره بسیار بزرگی به فضا پرتاب خواهد شد که همه نیازهای ما را برآورده می‌کند.

وی در ادامه با اعلام این که ما روی ریل درست ساختن ایران قرار داریم، گفت: هر کس هرجا که هست باید با این نگاه و جهت گیری کار کند و بداند که در راه آرمان‌های الهی مشغول فعالیت است.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه ملت ایران نشان داده است ظرفیت کارهای بزرگ را دارد، گفت: ملت ایران ظرفیت پذیرش عدالت که جزو سخت‌ترین کارهای عالم است را داشته و این را در موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها نشان داد.

وی افزود: در هدفمند کردن یارانه‌ها دو دسته افراد بودند یک عده دشمنانی که منتظر زمین خوردن ملت ایران بودند و یک عده هم به خاطر دانش غلط فکر می‌کردند ایران زمین می‌خورد ولی ما کارهای کارشناسی گسترده‌ای را انجام دادیم و این طرح اجرایی شد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه بعضی هنوز هم نمی خواهند موفقیت طرح اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها را بپذیرند، گفت: ساختن ماموریت تاریخی ملت ایران است .

منبع: icon_rolleyes
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1339629
..........................................................................................................
[size=18]گزارش خواندنی نیوساینتیست /
موفقیت ایران شانسی نیست؛‌ ایران قدرت فضایی شد/ ایران فضانورد می‌فرستد[/size]

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: نیوساینتیست در پی موفقیت ایران در پرتاب و قرارگیری ماهواره رصد 1 در مدار زمین، عملکرد فضایی ایران را در گزارشی مورد تحلیل و بررسی قرار داده و از پرتاب رصد به عنوان قدمی رو به جلو در برنامه فضایی ایران نام برده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین ماهواره ایران در مدار زمین همچنان در حرکت است. این ماهواره هم اکنون در مدار241 کیلومتری زمین با سرعتی برابر 7.5 کیلومتر بر ثانیه در حال عبور از شمال اروپا است.

این دومین پرتاب موفقیت آمیز ماهواره از جانب ایران است اما این بار این ماهواره ابزار تصویربرداری از زمین را نیز در اختیار دارد تا بتواند در حین حرکت در مدار از زمین تصویربرداری کرده و اطلاعات خود را به زمین ارسال کند.



نشریه نیوساینتیست در پی این موفقیت دانشمندان ایرانی با متخصصان امور موشکی و ماهواره ای به تحلیل عملکرد فضایی ایران پرداخته است:

در 15 ژوئن 2011 ایران دومین ماهواره خود را با عنوان "رصد 1" در مدار 260 کیلومتری از زمین قرار داد با این امید که بتواند از تجربه این پرتاب برای ارسال میمون به فضا استفاده کند تا در نهایت تا سال 2019 مسیر را برای ارسال فضانورد به فضا هموار سازد.

به گفته "برایان ویدن" عضو انجمن جهان ایمن در واشنگتن، این ماهواره 15 کیلوگرمی شاید کوچک به نظر بیاید اما برای توانایی های فضایی ایران بهبود قابل توجهی به شمار می رود. وی می گوید پس از موفقیت در پرتاب اولین ماهواره ایران بسیاری آن را خوش شانسی نامیدند اما اکنون که دومین ماهواره ایرانی ها هم در مدار قرار گرفته، شاید این افراد پی برده باشند که ماهواره اولی نیز از روی خوش شانسی در مدار قرار نگرفته است. این موفقیتها نشان دهنده این واقعیت است که فناوری راکت ایران کاملا مناسب و پیشرفته است.



مهمترین نکات گزارش نیوساینتیست درباره موفقیتهای فضایی ایران
1. برایان ویدن عضو انجمن جهان ایمن در واشنگتن: ماهواره رصد شاید کوچک به نظر بیاید اما برای توانایی های فضایی ایران بهبود قابل توجهی به شمار می رود
2. برایان ویدن عضو انجمن جهان ایمن در واشنگتن: اکنون که دومین ماهواره ایرانی در مدار قرار گرفت افرادی که پرتاب اولین ماهواره را از روی خوش شانس می دانستند به این موضوع پی برده اند که موفقیت فضایی ایران از روی خوش شانسی نیست
3. موفقیتهای فضایی ایران نشان دهنده این واقعیت است که فناوری راکت ایران کاملا مناسب و پیشرفته است
4. ایران اکنون یک قدم در برنامه فضایی خود به جلو رفته است
5. ایرانیها از میان لیست برنامه فضایی بلند پروازانه خود 6 تا هفت ماهواره دیگر را طی سه سال آینده به فضا پرتاب خواهند کرد
6. ایران قصد دارد تا سال 2019 فضانورد خود را راهی فضا کند
7. موفقیت ایران در ارسال و اعزام فضانورد به فضا کاملا امکانپذیر است


شاید تصاویری که توسط رصد 1 ثبت می شوند از وضوح تصویری بالایی برخوردار نباشند اما به نظر می رسد هدف اصلی از پرتاب این ماهواره دستیابی به تجربیات بیشتر برای پرتاب و هدایت ماهواره های آینده توسط ایران بوده است. به گفته "لورا گرگو" عضو "اتحادیه دانشمندان آگاه" در کمبریج ماساچوست، ایران اکنون یک قدم در برنامه فضایی خود به جلو رفته است.

وی می گوید ایرانیها از میان لیست برنامه فضایی بلند پروازانه خود 6 تا هفت ماهواره دیگر را طی سه سال آینده به فضا پرتاب خواهند کرد.

انتظار می رود دست کم یکی از این ماهواره ها حامل یک حیوان باشد. ایران نیز اعلام کرده بود ایران در آینده میمونی را در یک سفر یک طرفه به فضا ارسال خواهد کرد و قصد دارد تا سال 2019 نیز فضانورد خود را راهی فضا کند.

"ویدن" می گوید: ارسال میمون به فضا امری کاملا قابل قبول و باور کردنی است، ارسال انسان به فضا و بازگرداندن ایمن وی به زمین کمی دشوارتر به نظر می رسد اما از آنجایی که پروازهای فضایی این کشور در مدارهای نزدیک صورت می گیرد، موفقیت در این پروژه نیز امکان پذیر است.

با این همه کشورهای غربی به ویژه آمریکا درباره برنامه های فضایی ایران ادعاهای عجیبی دارند که ناشی از نگاه خصمانه آنها به پیشرفتهای علمی محققان ایران است. آنها مدعی شده اند راکتهایی که ایران برای پرتاب ماهواره ها به کار می گیرد می تواند برای حملات موشکی مورد استفاده قرار گیرد! اما متخصصان دنیا نگاهی دیگر به این موضوع دارند و خصمانه و سیاسی به موفقیتهای علمی ایران نگاه نمی کنند. آنها تاکید دارند که راکت به کار گرفته شده برای پرتاب رصد 1 مشابه راکتی است که ماهواره امید را به مدار زمین فرستاد و این راکت کاربرد علمی و تحقیقاتی دارد.

منبع: :|
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1341301[size=12][/size]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=14] با هم به قسمت‌هائی از نظرات کاربران عرب شبکۀ عربی الجزیره در پس خبر پرتاب ماهوارۀ رصد توجه می‌کنیم، ارزش این سری جدید از نظرات آن است که برای اولین بار یک پیشرفت علمی-فناوری پس از قیام عرب در ایران رخ می دهد و خود کاربران عرب این را به اعتراف تلویحی و ضمنی قیام خود را به تأسی از همین راه (ایران) می‌دانند. ضمن این که در این نظرات موج هم‌پیمانی تحت عنوان “امت اسلامی” و “اسلام” نویدهای خوشی را در خصوص آیندۀ منطقه می‌دهد. البته هموارۀ افراد حاقد و کینه توز که عمدتا جریانهای سلفی – وهابی – بعثی هستند در اقلیت ناچیزی نسبت به سایر نظرات، علیه ایران موضع می‌گیرند.

ولید از سوریه
خدا حامی ایران است… اعراب بخوابید

مهندس زید الیاسری از عراق
بهترین هدیه ای که جمهوری اسلامی در سراسر کرۀ زمین به مناسبت ولادت حضرت امیر المؤمنین علی علیه السلام تقدیم کرد. سرت را بالا بگیر مسلمان

حسن هاشم الحسین از مدینه
ایران عزت تمام مسلمانان است، باور کنید پیشرفت ایران، به کل امت اسلامی خدمت می کند

بوالحسن از تونس
الله اکبر، ای عزت مسلمانان ، ( و آخرین منه دونهم لما یلحقون بهم ) (مترجم: تفسیر آیه در مورد قوم سلمان است در مورد مؤمنین که به مهاجرین و انصار در رکاب پیامبر پیوند می خورند )

عبدالعزیز
خدایا افزون نما، هر پیشرفت جمهوری اسلامی به برکت توکل و توسل آنان به خدا و رسول و اهل بیت پاک و یاران منتخبش اس

محمد از مصر – قاهره
مبارک باشد برای ایران و پیش به سوی پیشرفت و مبارزه طلبی در قبال قدرتهای زورگو و تسلط جو

فهد الحربی
قوم سلماااان – رسول الله (ص) می فرماید : اگر علم به آسمان آویخته باشد مردانی از قوم سلمان بدان دست خواهند یافت. از کشورهای خلیجی می خواهم که با ایران از لحاظ علمی همدم باشند نه تبلیغاتی

احمد
مبارک ایران اسلام باشد ، زیباترین خبر و بهترین هدیه به کسانی که نسبت به ایران کینه دارند . بمیرید با خشمتان.

فارس العراق
مبارک ایران اسلامی باشد. ایران دولت مسلمانی است که لازم است فدای آن شویم تا عزت و رفعت مسلمانان به سوی پیشرفت بیشتر پیش رویم

از اعراب
پاسخ عربی- مشکلی نیست به ایران با بزرگترین صحن (مترجم : گوشه به آل سعود ) ، پاسخ می دهیم و آن را در گینس ثبت می کنیم

خالد از ریاض
و ما احتیاج به ماهواره ای داریم که دروغ هایشان و شایعاتشان را رصد کنیم که در هنگام بحران خلق می کنند تا خودپرستی کنند. سطح حقه بازی در اینها به مرحلۀ عجیبی رسیده است.

الناصر – مونبلی
خدا را شکر و صلوات و سلام بر رسول او را و آلش . از دانشمندانی که این کار بزرگ را صورت دادند تشکر می کنیم. پیروزی نزدیک است.

عبدالعزیز از کویت
هزاران تبریک از بابت این خبر که از بین ورشکستگی مزمن عرب بر می خیزد. ایران تنها دولت اسلامی است که می تواند موشک و ماهواره به فضا بفرستد که فناوری خاص به خودش را نیز دارد. اگر علم به ثریا آویخته باشد مردانی از فارس بدان دست خواهند یافت. راست گفت رسول الله.

مهندس مخابرات از مصر
ماهواره در ارتفاع ۲۶۰ کیلومتر بالای زمین ۱۵ دور در روز می چرخد . این ماهوارۀ جاسوسی است.

امین از اردن
زنده باشید به لطف خدا ، این افتخاری برای تمام مسلمانان است

ضیاء عبدالفتاح السقاف
فهرست پیشرفتهای ایرانی مشهور، بیشترین چیزی که برایم مهم است نیروی نظامی ایران است که اعراب و انقلاب شان را در بحریم و دولت قهرمان سوریه را حمایت علیه تروریسم حمایت م یکند و نیز فلسیطنیان حتسی را در پییروزی بر دشمن یاری می رساند. این پیشرفتها پیشرفتی برای بشریت است و خصوصا مسلمانان و اعراب. …

صلاح الدین از فلسطین
ابتدا این پیشرفت را به جمهوری اسلامی تبریک عرض می کنم که همواره به ساخته ها و اختراعاتش افتخار کرده ایم و ثانیا من معتقدم این قضیه که می گویند اعراب خواب هستند شروع به انتها کرده است و با انقلاب عرب که قابل مشاهده هست این روند در حال بازگشت است و آینده شکوفا خواهد بود. اکنون منتظر مصر هستیم و در مصر خردورزان بسیاری وجود دارند و به نظرم این کشور از محنت و رنج خود بیرون خواهد آمد و در همۀ بخش ها پیشرفت خواهد کرد و بعنوان کشور یازدهم علمی (در ساخت ماهواره) بدل خواهد شد. اگر می گوئی سعودی و سایر کشورهای عرب تسلیم صهیونیستها شده اند و بر ایران لازم است که با اسرائیل بجنگد و غزه از ایران کمک می خواهد و نه اعراب، بله ممکن است این دولتها تسلیم اسرائیل شده باشند اما اکنون مصر هست و معادله ها عوض شده است.

الحق احق -
منطق کجاست – هر آنکه به ایران طعنه زده با اسرائیل و غرب موافق بود و هر آنکه ایران را تائید کرده و بدان تبریک گفته ، دشمن اسرائیل است. به کدام سو می رویم ؟

محمود الشفی
این پیروزی را به ایران تبریک می گویم و به حسودان می گوئیم بمیرید با خشمتان

سمیر شوملی -
هزاران تبریک به مسلمانان
افسر : اوراق شناسائی
شهروند عرب : افسر قبلی گرفت
افسر: کجا میری ؟
شهروند عرب : نمیدانم
افسر : از کجا میای ؟
شهروند عرب: از ایران
افسر: تو بازداشتی
شهروند عرب: برای چه؟
افسر: چون ایران خطری برای خلیج عربی است
شهروند عرب : پسرعموی من به اسرائیل رفت به کشور بازگشت و کسی جلودار او نبود ؟
افسر: خفه شو خائن به وطن
به ایران پیشرفت علمیش را و به اسرائیل یپشرفتش در تفرقۀ مسلمین را تبریک عرض می کنم

حسن – هزاران تبریک به مسلمانان
زیباترین خبر و شیرین ترین هدیه به کسانی که به ایران کینه دارند . بمیرید با خشم تان

براهمیا – در پاسخ به ۱۱
مراکش برای فلسطین چه کرد ؟ حداقل رئیس جمهور ایران مشاور یهودی صهیونیستی در کنار خود نیاورد. اما ملک مراکش چرا.

سامی ابو اسماعیل
دولتی تحت محاصره و تهدید به حمله از بدو انقلابش
انقلاب اسلامی از انقلابهای بزرگ بشری است که تاریخ را تغییر دارد. عرب با ایران اختلافاتی دارد اما باید به حکم برادری اسلامی و همسایگی و تاریخ آن را حل کند. تحریک و پشتیبانی صدام برای حمله به ایران با اموال عربی و خونهای عراقی و استراتژی غربی که ۸ سال طول کشید ننگ تاریخی است که باید اصلاح شود. غرب این کشور را از سال ۱۹۷۹ و پیروزی انقلاب محاصره کرده و اسرائیل روزمره آن را تهدید می کند. ایران بر علیه طرح های به فراموشی سپردن فلسطین و قدس ایستاد و از حق فلسطینیان حمایت کرد. این شاه بود که به جزایر اماراتی حمله کرد و ایران آ« را بر نمی گردند. نام خلیج و حقوق اهواز و جزیره ها لازم است که حل شود.

بصراوی
هزاران تبریک – خداوندا مسلمانان و اسلام را پیروز نما و این تیری است بر قلب کینه توزان به نظام جمهوری اسلامی و اربابانشان ، پیش به سوی جلو و پیشرفت و علم و سازندگی و تکیه بر خداوند ، که او تنها یاری گر و بهترین یاری گر است.

عراقی (مترجم:بعثی)
سوال این است که چرا به ایران اجازه داده می شود که آزمایشهای هسته ای و ماهواره ای کند در حالی که این اجازه به دیگران داده نمی شود. چرا نیروگاه های هسته ای عراق در سال ۸۱ از سوی اسرائیل کوبیده شد ؟ در مورد ایران چه ؟ اما ایران با تمام راحتی کارش را می کند ؟ آیا آمریکائی ها تلاش می کنند منطقه ای را بخاطر تسلط بر منطقۀ دیگری بسوزانند ؟

زیاد عمر – از الجزائر
ماهوارۀ تصویر برداری
این ماهواره در روز ۱۵ مرتبه دور زمین می چرخد و از تاسیسات اسرائیلی و پایگاه های آمریکائی در خلیج و نیز پایگاه های ناتو و تاسیسات هسته ای و نظامی در ایالات متحده عکسبرداری می کند و شاید برای هدف گیری دقیق موشک ها استفاده شود. مبارک ایران باشد!

صالح المسماری : فوق العاده است
ایران با سرعت نور پیشرفت می کند و می سازد اما اعراب با وزن کوه خوابیده اند. ان شاء الله که این محصول در خدمت اسلام و مسلمین باشد و من به این مطمئنم. و امیدوارم کینۀ بعضی از اعراب شسته شود و خودشان را بشناسند و بدانند که آنان با حقد و کینه توزی و تفرقه انداختن میان مسلمانان و توطئه علیه امتمان و همکاری با دشمنان پیشرفت نمی کنند.

عمر از کانادا
این ایران است که با قدرت خودش پیش می رود اما مشکل این است که سعودی و سایر دولتهای عرب که در پیشتیبانی آمریکا واق واق می کنند به جای آنکه به فکر منافع ملی خود باشند مشغول ترس و گریه از ایران هستند و توطئه علیه آن ، آنچنانکه در مورد عراق نیز چنین کردند ، آیا سعودی بیشتر از ایران پول ندارد ؟ یا پول خلیجی فقط در خدمت آمریکا مصرف می شود ؟

ولید از استرالیا
ماهواره چه فایده ای دارد وقتی که نصف یا بیشتر از نصف ملت ایران زیر خط فقر هستند؟ ای کسانی که طبل ایران را می کوبید این جز ماهواره جاسوسی علیه دولتهای عرب چیست؟ چه چیزی از ایران برای ما آمد جز کشتارهای سنیان عراق و اشغال جزایر اماراتی و شکاف صفوف در بحرین و کویت و گروه های کشتار در سوریه و تقدیم دولت به تک حزب در لبنان ؟

لیث از حلب
و عرب آسمان خراش می سازد و از آمریکا سلاح می خرد . ای افسوس …. بر اعراب … بیدار شوید … یک چیزی بسازید … ههههه ، بدون شرح … عرب عب …

الصادق محمد الشریف – از تونس
آنکه به غیر خدا عزت گرفت، ذلیل شد. بر ملت ایران و به امت اسلام تبریک عرض می کنم و بمیرند دشمنان امت و مزدورانشان از خشم

خلیجی ورشکسته از امارات
متاسفانه ایران به اوج رفت و ما همچنان دمپائی روفروشی وارد می کنیم و بیلیونها برای واردات اسلحه برای حمایت از عرش ها و تخت های شاهانمان و امیرانمان وارد می کنیم و بیلیونها دلار دیگر برای پشتیبانی از اقتصاد غربی و همۀ تلاشمان تاسیس تلویزیونهای شعر و رقص و طرب است.

فلاح صالح محمد از سعودی
پول نمی تواند چیزی بسازد، صنعت به دموکراسی احتیاج دارد و کرامت و آزادی، و شما ای اعراب شما چیزی ندارید جز دیکتاتوری هائی که از هر حرکتی جلوگیری می کنند و فقط چاپلوسی را رواج می دهند، و آیا چاپلوسی هدفی جز دیکتاتور طاغوت فاسد می سازد. اول دموکراسی و دوم صنعت. و گاری را قبل از اسب نخواهید. مالزی را نگاه کنید که از روزی که دموکراسی شد، صنعتی شد. چون تصمیم به دستان ملت است و ملت است که می سازد. اما دیکتاتور جز صندلی طلا نمی سازد و آن را عبادت نمی کند. تظاهرات و قیام مردمی را شروع کنید.

حسام – خواستن ، توانستن است
این دولت با قدرت به سوی قدرت و امکانات و پیشرفت پیش می رود. در حالی که حکومتهای عرب ما مرفه و رفاه زده و خواب هستند و برای فردا کار نمی کنند. کجاست پشتیبانی سازندگی علمی، کجاست کار جدی ؟ کجاست آنکه عقل مسلمانان را بپرورد ؟ آسمانخراش، جزیره های سیاحتی، شهرهای توریستی و مرفه ، هتل ها، این کل عمل شان و هدف شان است .

عبدالمحسن العنزی – بر ایران مبارکککککککککک باشد
پیش به بالا ، و الله بسیار شاد شدم از این خبر زیبا علیرغم نظامهای عربی ننگین که برای آمریکا کار می کنند

سامر عبد احمد – سویس
مطمئنا کسی که ایران را برای ساخت این ماهواره کمک کرد اسرائیل بود که کشتی های اسرائیل نیز به ایران هدیه شد آن هم از زیر زمین

عربی -
اعراب به دنبال تاثیر تحریم ها بر ایران هستند
خواستن توانست است. و نه حتی با زیادی اموال و نفت و نه اتکا به اجنبی و نه حتی واردات عقال و سرپوش از خارج، که با تمسک به دموکراسی و پشتیبانی از نیروهای آزاد سازنده. و مبارک باد بر آنکه پیشرفت کرد.

سوری طرفدار اسد
مبارک باشد ایران و اف بر عرب ههههههه و سعودی ، ماهواره به فضا فرستاد … هههه

پیروزی خدا نزدیک است از سرزمین عرب
خداوندا بدان که ملت عرب شروع به قیام و انقلاب بر علیه حکومتهای سرکوب و تخلف و جهل کرد و در این راه این ملت عرب کشته می شود و زندانی می کشد و شکنجه می کشد ، تو می بینی ای خدا آنچه که بر ما می گذرد و ای لطیف به ما لطفق کن و ما را تسلیم نکن و کمکمان کند و امید به تو است خداوندا، آیا نگفتی اگر خدا را یاری کنید، او شما را یاری خواهد کرد؟ پیشرفت و توسعه بر ایران مبارک باد.

زیاد محمد مصطفی – بله به علم ایران
بعضی نظرات فکر می کنند کسانی که پیشرفتهای علمی ایران را تائید می کنند ، کاملا ایران را تائید می کنند، آیا به این درجه از جهل و پوچی رسیدیم؟ آیا می خواهید میلیاردها دلار خرید اسلحۀ سعودی از آمریکا را ستایش کنیم ؟

حکیم – ایران کجاست
خواندم ایران نهمین دولتی است که ماهواره می سازد و به فضا پرتاب می کند. آفرین بر ملتی که با تحریم های غربیان بازی می کند.

سیف الدین عبدالرحمن از مصر
از چه عرب و از چه فارسی سخن می گوئید ؟ آیا ما هنوز بر افکار قبیله ای استواریم ؟ ما مسلمانیم و در ایران جمهوری اسلامی مسلمان است و ترکیه مسلمان است و فرقی میان ما نیست. این بدان معنا نیست من با آنچه نظام های عربی با برادرانمان در عراق صورت دادند موافقم ، بلکه می گوئیم نظام های عربی جز عمله های صهیونیسم تروریستی نیستند و ما بدانچه که بر عراق گذشت راضی نیستیم و ما و شما یک تن واحد هستیم و ایران مسلمان نیز هست و غیر از آن …

صلاح الدین – فلسطین
لازم نیست بین ایران و عرب مقایسه راه بیاندازیم ایران برای ساختن خود از دولتهای مختلفی یاری گرفت تا ارتش خود را بسازد اما عرب به این راه نرفتند و به سوی آمریکا رفتند چون فکر کردند آمریکا قوی تر از ایران است. فیلم های هالیوود ما را فریب داد. مقایسه بین ایران و آمریکاست و نه حتی ایران و اسرائیل. من شما را دعوت می کنم ویدیوهای که روی یوتیوب در خصوص فناوری ایران هست را دقت کند. بحق اعجاب انگیز است و به نظرم تا ۲۰۱۵ ایران با آمریکا برابری خواهد کرد و این بدان معنا نیست که آمریکا قوی تر از ایران است که جنگ به نفع ایران است و آمریکا این را خوب می داند.

عبیده اسماعیل شاکر از بخارست رومانی
ایران قدرت بزرگی است و این افتخار کشوری مسلمان است که به این حد پیشرفت کند، از دولتهای عربی می خواهم به حدی برسند که تولیداتشان را ۱۰۰ درصدداخلی کندند.

ابوالسلام از سعودی
سعودی اسباب بازی ساخت و ایران ماهواره !!!!!!!!!!!!!!!

سیف الدین عبدالرحمن از مصر . مبارک ایران باشد
و طبق عادتم می گویم پیشرفت و شکوفائی شما پیشرفت و شکوفائی مسلمانان و اعراب است و سپاس خدای را که ما را در دین برادر ساخت و به حول و قوۀ الهی در یک جبهۀ متحد خواهیم بود هنگامی که مسجد الأقصی را از دست زورگویان خواهیم سترد.

سوری و عشقم ایران است
تبریک می گم برای جمهوری اسلامی ایران (به فارسی)
برای ملتها ممکن نیست آنچه که ایران اسلامی بدان رسیده برسند

دکتر محمد التمیمی – کویت
نخواهند توانست از ایران علم و پیشرفت و تمدن را بسترند. و شاهدیم همه چیز در کشور عزیز همسایه ایران ساخته می شود، علیرغم چهار تحریم اقتصادی بین المللی؟ ایران هواپیما و اسلحه و موشک های فضائی می سازد و چرخۀ سوخت هسته ای داراست — اگر دولتهای عرب یک دهم آنچه که ایران دارد داشتند … غرورمان را با فریاد صدا می کردند.. متشکریم از ایران و عزائی برای قوم پرستان کینه توز به سبب پیروزی آن نیست.

عبدالمسحن طاهر الصایغ، کویت جابریه بلوک ۹ کوچه ۲۱ منزل ۹b
خدا پیروزتان گرداند و پیش به سوی خدمت بیشتر اسلام
[/size]
[url=http://rajanews.com/detail.asp?id=93693]رجا نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هیملر جان عالی بود. اینها را با گوگل ترجمه میکنند یا عربی هم بلدند رجایها؟

واقعا این بیداری اسلامی, بلاد عربی را گرفته. امیدوارم هر چه زودتر حکومت های دیکتاوریشان نابود و مردم ه با عزت و مسلمان به حقوق خود برسند.
خدا کنه هر چه زودتر ماهواره مدار geo پرتاب کنیم تا بتونیم ماهواره های مخابراتی تلوزیونی را در مدار 36 هزار کیلومتری بفرستیم.
اگر ماهواره مخابراتی داشته باشیم میتونیم به تمام ملل اسلامی خدمات بدیم و سرویس هایی را که الان غربی ها دارن میدن از دست های سودجویشان در بیاریم.
[b]باور کنید آخرین برگ برنده امپریالیسم دستگاه تصویری رسانه ایش است که اگر از دستش برود وقت نابودیش است.[/b]
به امید آن روز

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][size=14] با هم به قسمت‌هائی از نظرات کاربران عرب شبکۀ عربی الجزیره در پس خبر پرتاب ماهوارۀ رصد توجه می‌کنیم،

...
...
...
[/size]
[url=http://rajanews.com/detail.asp?id=93693]رجا نیوز[/url][/quote]
با سلام.


اصل نظرات رو می تونین در این آدرس ببینین:

http://www.aljazeera.net/NR/exeres/BD71AF00-F24B-4B6B-857C-412274B33EC3.htm

نظرات خیلی بیشتر از این چند تا هستند و به قول رجانیوز، اکثر اونها به تبریک و تحسین پرداختن.



یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعا که به ایرانمون [color=darkred][b]افتخار[/b][/color] میکنم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عکس رو که خیلی وقته فرستاده ولی در اختیار رسانه ها قرار نگرفته تا حالا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]جالبه اولین ماهواره ساخت ترکیه با نام RASAT !!!! قراره از روسیه به فضا پرتاب بشه[/b]

موسسه تحقيقات علمي و تکنولوژيکي ترکيه اعلام كرد كه نخستين ماهواره ساخت ترکيه در ماه ميلادي آينده به فضا پرتاب خواهد شد.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، [color=red]اين ماهواره موسوم به RASAT، نخستين ماهواره ديده بان زميني ترکيه عنوان شده است.[/color]

تصاوير ماهواره اي که از ماهواره «رست» دريافت خواهد شد [color=red]در عرصه هاي طرح ريزي مناطق شهري، جنگلداري، کشاورزي و مديريت آفات طبيعي[/color] مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مقامات موسسه تحقيقات علمي و تکنولوژيکي ترکيه اظهار داشتند، ماهواره «رست» به منظور پرتاب به فضا به روسيه فرستاده شده است.

در پي ساخت اولين ماهواره توليد داخلي، آژانس فضايي تركيه نيز تاسيس خواهد يافت.

به گزارش منابع خبري تركيه، آژانس فضايي اين كشور كه به آن ناساي تركيه گفته مي شود :| [color=red]به طور مستقيم زير نظر نخست وزيري خواهد بود[/color] و پروژه هاي فضايي و هوانوردي را هماهنگ خواهد كرد.

در نظر است که فعاليت‌هاي زير بنايي آژانس فضايي تركيه بعد از گشايش مجلس جديد آغاز شود.

چقدر برنامه هاشون شبیه پروژه های ماست icon_rolleyes

منبع : http://www.zanjansadra.com/news/vnews.php?id=156597[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][b]جالبه اولین ماهواره ساخت ترکیه با نام RASAT !!!! قراره از روسیه به فضا پرتاب بشه[/b]

موسسه تحقيقات علمي و تکنولوژيکي ترکيه اعلام كرد كه نخستين ماهواره ساخت ترکيه در ماه ميلادي آينده به فضا پرتاب خواهد شد.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، [color=red]اين ماهواره موسوم به RASAT، نخستين ماهواره ديده بان زميني ترکيه عنوان شده است.[/color]

تصاوير ماهواره اي که از ماهواره «رست» دريافت خواهد شد [color=red]در عرصه هاي طرح ريزي مناطق شهري، جنگلداري، کشاورزي و مديريت آفات طبيعي[/color] مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مقامات موسسه تحقيقات علمي و تکنولوژيکي ترکيه اظهار داشتند، ماهواره «رست» به منظور پرتاب به فضا به روسيه فرستاده شده است.

در پي ساخت اولين ماهواره توليد داخلي، آژانس فضايي تركيه نيز تاسيس خواهد يافت.

به گزارش منابع خبري تركيه، آژانس فضايي اين كشور كه به آن ناساي تركيه گفته مي شود :| [color=red]به طور مستقيم زير نظر نخست وزيري خواهد بود[/color] و پروژه هاي فضايي و هوانوردي را هماهنگ خواهد كرد.

در نظر است که فعاليت‌هاي زير بنايي آژانس فضايي تركيه بعد از گشايش مجلس جديد آغاز شود.

چقدر برنامه هاشون شبیه پروژه های ماست icon_rolleyes

منبع : http://www.zanjansadra.com/news/vnews.php?id=156597[/url][/quote]

رست، چقدر شبیه تلفظ ترکی رصد هست.

به هر حال اونا هم میخوان پیشرفت کنن. گرچه یه جا تو همین سایت شنیدم دوربین ماهواره شون ساخت ساژم فرانسه اس.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یکی از دست اندر کاران پروژه ماهواره «رصد» با تشریح جزئیات کامل ماهواره رصد و مزیت‌ها و کاستی‌های آن گفت: ماهواره «رصد» در مدار قرار گرفته و عکس‌هایی را برای ما ارسال کرده است که این تصاویر قابل استفاده است، اما عملیاتی نیست.

مرتضی شهروی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص ویژگی‌های ماهواره «رصد» اظهار داشت: ماهواره «رصد» ماهواره‌ای است که توانستیم حجم و وزن آن را کاهش و قابلیتهایش را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه «رصد» نخستین ماهواره تصویربرداری با قدرت تفکیک حدود 150 متر است، گفت: ماموریت «رصد» تصویربرداری از سطح زمین است.

این دست اندرکار پروژه ماهواره «رصد» تصریح کرد: طی دو سال در دانشگاه مالک اشتر بر روی طراحی، ساخت، آماده سازی و پرتاب ماهواره «رصد» کار شده است.

کوچک سازی مهمترین ویژگی «رصد»

وی با بیان اینکه «رصد» تمامی زیر سیستم‌های ماهواره کلاس میکرو را دارد گفت: قابلیت‌های این ماهواره نسبت به موارد مشابه افزایش پیدا کرده است به طوری که از تکنولوژی جدیدی در ساخت این ماهواره استفاده شده است.

شهروی مهمترین ویژگی ماهواره «رصد» را کاهش حجم و وزن این ماهواره دانست به گونه‌ای که در هزینه‌های پرتاب و قابلیت‌های اطمینان پرتاب موثر بوده است و افزود: تلاش بسیار زیادی را انجام دادیم که کوچک سازی این ماهواره را انجام دهیم تا وزن ماهواره «رصد» را به 40 کیلوگرم رساندیم.
استانداردهای فضایی در ماهواره «رصد»

وی با بیان اینکه ماهواره «رصد» را با توجه به قابلیتهایش حدود 3 برابر نسبت به ماهواره‌های مشابه که دارای چنین قابلیت‌هایی هستند کوچک کردیم در خصوص رعایت استانداردهای جهانی در کوچک سازی ماهواره گفت: استاندارد رایجی که هم اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد، استاندارد «A.C.S.F» اروپاست که فیلترها و آزمونهای خاص خود را دارد به نحوی که زیرسیستمهای مختلف جداگانه تست می‌شوند و سپس سیستم که تجمیع شد تست‌های سختی را می‌گذراند و همه اینها دستورالعمل‌هایی است که این استاندارد تعیین کرده است. بنابراین ما هم سعی کرده ایم که اغلب استانداردهای فضایی را برای ماهواره «رصد» پاس کنیم.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه کوچک سازی و سبک سازی در سامانه‌های فضایی یک اصل بسیار مهم است و هدفگیری اصلی ما نیز همین موضوع بوده است گفت: «رصد» علی رغم اینکه همه قابلیتهای ماهواره تصویربرداری کلاس «B» را دارد ولی خیلی کوچک شده است که این ویژگی خیلی مهمی از نظر ما است چرا که در دنیا هم به سمت کوچک سازی سامانه‌های فضایی می‌روند البته آنها برای اینکه هزینه‌های خود را کاهش دهند این کار را انجام می‌دهند در حالی که ما به دلیل محدودیت در قابلیتهای پرتابگرمان به دنبال کوچک سازی سامانه‌های فضایی هستیم.

دستیابی به توانمندی تولید توان در مدار

وی دربیان دیگر ویژگی‌های این ماهواره به مهر گفت: برای نخستین بار در کشور از تکنولوژی‌های خاصی در برخی از زیرسیستم‌های این ماهواره استفاده کردیم به طوری که هم اکنون به جایی رسیده ایم که توانمندی تولید توان در مدار را داریم.

شهروی اضافه کرد: براین اساس باطریهایی را در این ماهواره مورد استفاده قرار دادیم که قابل شارژ هستند و این یعنی محدودیتی از نظر توان مصرفی ماهواره نداریم.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» در عین حال گفت: البته از نظرهای دیگر با محدودیت مواجه هستیم مثلا به دلیل اینکه ارتفاع «رصد» کم است ماهواره بعد از مدت زمان کوتاهی افت مداری پیدا می‌کند و نهایتا به جو برخورد می‌کند اما با این وجود قابلیت مدیریت توان مصرفی را در مدار داریم و این یک تکنولوژی جدیدی است که به آن تکنولوژی تولید توان در مدار نیز می‌گویند.
استفاده از قابلیت‌های ثبت تصاویر و سامانه کنترل وضعیت برای نخستین بار

وی در ادامه به قابلیت تصویربرداری «رصد» اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار است که به قابلیت ثبت تصاویر از طریق ماهواره بومی دست یافته ایم. البته تصاویر این ماهواره عملیاتی نیستند زیرا ما بیشتر به دنبال آزمون تکنولوژی بودیم که توانستیم آن را عملیاتی کنیم.

شهروی ادامه داد: ویژگی دیگر این ماهواره استفاده از سامانه کنترل وضعیت است به طوری که برای نخستین بار در کشور است که از تکنولوژی کنترل سمت گیری ماهواره به سمت زمین استفاده کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته ماهواره‌های با وزن 40 الی 50 کیلو گرمی را دارند، گفت: در حال حاضر رویکرد ناسا به جای ساخت و پرتاب ماهواره‌های بزرگ با هزینه‌های خیلی بالا، ارائه چند ماهواره کوچک که در کلاس نانو ماهواره است که همان قابلیت را دارد و از مجموعه این ماهواره‌ها اطلاعات مورد نظر را دریافت می‌کند.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» در خصوص عمر مفید این ماهواره نیز گفت: پیش بینی ما از طول عمر این ماهواره در حدود 2 ماه است چرا که متاسفانه محدودیتهای پرتابگر ما به گونه‌ای است که این ماهواره را در مداری حدود 250 کیلومتری از سطح زمین مستقر کرده است و این ارتفاعی است که جو به شدت در پیمایش مداری ماهواره تاثیرگذار است و موجب می‌شود که ماهواره ارتفاع کم کند.

استفاده از فناوری سپر تشعشعی در «رصد»

وی افزود: سعی کرده‌ایم تا حد امکان عوامل دیگری که در طول عمر ماهواره موثرند را در ساخت ماهواره «رصد» لحاظ کنیم مثلا تکنولوژی تولید توان و یا فناوری استفاده از سپرهای تشعشعی را در این ماهواره تعبیه کرده ایم تا عمر مفید آن را افزایش دهیم.

شهروی در ادامه در خصوص اینکه ماهواره‌های کلاس «میکرو» در دنیا همانند ماهواره «رصد» طول عمر دو ماهه دارند، گفت: قابلیتهای پرتابگرهای آنها بالاتر است و ماهواره‌ها را در مدار 700 کیلومتری قرار می‌دهند. این ارتفاع سبب می‌شود که ماهواره عمر بیش از یک سال و نیم یعنی داشته باشد زیرا ماهواره در اثر مقاومت هوا افت ارتفاع ندارد.

پرتابگر «رصد» همان پرتابگر سفیر است

وی در ادامه گفتگوی خود با مهر در خصوص پرتابگر ماهواره «رصد» گفت: پرتابگر ماهواره «رصد» همان پرتابگر سفیر است البته با اصلاحاتی که بر روی آن انجام شده است. به عبارتی دیگر با استفاده از تجربیاتی که در پرتاب قبلی وجود داشت سعی شد اشکالات موجود تا حد امکان برطرف شود بنابراین در مراحل جدایش ماهواره از پرتابگر اصلاحاتی صورت گرفت که در پرتاب موفقیت آمیز ماهواره «رصد» بسیار موثر بود.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» در بیان علت نساختن پرتابگر جدید برای پرتاب ماهواره «رصد» به مهر گفت: محدودیت سرمایه گذاری در حوزه فضایی بطور عام و در پرتابگر بطور خاص علت اصلی عدم ساخت پرتابگر جدید بوده است چون ساخت پرتابگر سرمایه عظیمی می‌خواهد.

وی با بیان اینکه برای ساخت ماهواره بسترسازی‌های زیادی لازم است که همه آنها در برنامه لحاظ شده است اما متاسفانه تاکنون محقق نشده است، گفت: با وجود اینکه محدودیت‌هایی در این زمینه داریم اما من روند را کندتر از آنچه که باید باشد می‌بینم.
ناگزیریم به حوزه فضا ورود کنیم

شهروی ادامه داد: در دنیا فقط 8 یا 9 کشور دارای تکنولوژی ساخت پرتابگرها هستند و این موضوع صرفا به علت داشتن تکنولوژی مورد نظر نیست بلکه به دلیل بحث‌های اقتصادی است. یعنی صرفه اقتصادی ندارد که خیلی از کشورها بخواهند به این موضوع ورود کنند اما ما به هر دلیلی می‌خواهیم به این موضوع ورود کنیم پس به نوعی ناگزیریم و اگر بخواهیم به این عرصه ورود کنیم باید هزینه هایش را بپذیریم. یعنی بدانیم که بالاخره با بودجه‌های معمولی نمی‌توان به این نقطه رسید و روندی که الان وجود دارد به این شکل است یعنی تصور می‌کنم به زودی به نتیجه نرسیم.

وی در ادامه به استراتژی دانشگاه مالک اشتر اشاره کرد و افزود: تمرکز ما برای طراحی و ساخت ماهواره‌های بومی جدیدتر بر سه اصل اساسی «کوچک سازی، سبک سازی و مقاوم سازی» است و تجربیات خیلی خوبی در این زمینه بدست آورده ایم.

ساخت پرتابگر نیاز شدید کشور است

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه طراحی و ساخت پرتابگر نیاز شدید کشور است گفت: از طرفی ماهواره‌های عملیاتی می‌خواهیم و از طرفی محدودیتهای پرتابگر و هزینه‌های سنگین پرتاب را داریم اما با این وجود می‌خواهیم این قابلیت را در دانشگاه حفظ کنیم و گسترش دهیم.

دوربین ماهواره بعدی با رزولشن 50 متر خواهد بود

وی بهبود قابلیت‌های دوربین تعبیه شده در ماهواره را نیز از جمله برنامه‌های دیگر دانشگاه مالک اشتر عنوان کرد و افزود: ما قصد داریم دوربین تعبیه شده در ماهواره «رصد» را از قدرت تفکیک 150 متربه قدرت تفکیک حدود 50 متر برسانیم البته با رنج وزنی حدود 20 کیلوگرم.

شهروی با اشاره به اینکه سامانه فضایی ساب سیستم‌های مختلفی دارد که اگر تنها فناوری دوربین ماهواره را بهبود دهیم اما سیستم‌های دیگری که ماهواره را پشتیبانی می‌کند را ارتقا ندهیم فایده‌ای ندارد، گفت: بنابراین باید ساب سیستم‌ها را هم ارتقا دهیم تا ماهواره ما بطور کامل ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: از جمله ساب سیستم‌های ماهواره می‌توان به ساب سیستم کنترل وضعیت یعنی کنترل فرمان‌پذیری ماهواره برای زوم بر روی مناطق خاص اشاره کرد که باید آن را ارتقا دهیم.

«رصد» 5 الی 6 درجه خطای سمت گیری دارد

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» درباره درصد خطای «رصد» در سمت گیری نیز گفت: هم اکنون در حدود 5 الی 6 درجه خطا در سمت گیری ماهواره «رصد» داریم و اگر بخواهیم به رزولشن مورد نظر برسیم باید درجه خطا را به کمتر از یک درجه برسانیم که این کار مستلزم ارتقای ساب سیستم‌های مختلفی مانند حسگرها و الگوریتم‌های کنترلی است.

وی در خصوص برنامه‌های آتی دانشگاه مالک اشتر برای طراحی و ساخت ماهواره‌های جدید عنوان کرد: در حال حاضر یکسری طراحی‌های مفهومی و امکان سنجی‌هایی صورت گرفته است اما پروژه مصوبی برای شروع نداریم و منتظر هستیم تا اعتبارات این طرح‌ها تامین شود که بتوانیم کار خود را برای ساخت ماهواره‌های جدیدتر به طور جدی آغاز کنیم.

شهروی با تاکید بر لزوم افزایش قابلیت عملیاتی ماهواره‌های کوچک گفت: اگر ماهواره‌های کوچک ما قابلیت عملیاتی پیدا کند می‌توانیم در حوزه‌های مختلف شهری، جغرافیا و هواشناسی از تصاویر این ماهواره‌ها بهره برداری کنیم.

وی اضافه کرد: در این حوزه ما همه تصاویرمان را از ماهواره‌های خارجی می‌گیریم و ماهواره‌هایی که وجود دارند ماهواره‌هایی هستند که متعلق به ما نیستند و مشکلات خاص خودشان را دارند.
تصاویر «رصد» عملیاتی نیست

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه تصاویر ماهواره «رصد» قابل استفاده است اما عملیاتی نیست، گفت: هم اکنون ماهواره «رصد» در مدار قرار گرفته است و عکسهایی را برای ما ارسال کرده است اما این تصاویر عملیاتی نیست.

وی اضافه کرد: بعنوان مثال سازمان جغرافیایی کار عمده اش را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای انجام می‌دهد که البته باید مجموعه‌ای از تصاویر با رزولشن بالا باشد تا مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» خاطرنشان کرد: دانشگاه مالک اشتر بیشتر به دنبال اثبات توانمندی کشورمان در این حوزه است و اساسا ما در کار اول خیلی در پی این نبودیم که تصاویر ماهواره «رصد» را جایگزین تصاویر ماهواره‌های خارجی که هم اکنون از آنها استفاده می‌شود کنیم چون اصلا در شرایط فعلی چنین ادعایی را نمی‌توان کرد ولی با این حال عملیاتی شدن تصاویر ماهواره‌ها در دستور کار قرار دارد.

ماهواره «فجر» به زودی به فضا پرتاب می‌شود

وی در بخش دیگری از این گفتگو در رابطه با ماهواره «فجر» نیز به مهر گفت: متولی طراحی و ساخت ماهواره «فجر» سازمان صنایع فضایی صا ایران است و به نظر می‌رسد که ماهواره «فجر» هم اکنون در روند تستهای نهایی پیش پرتاب قرار دارد که انشاء الله اگر تست‌ها موفقیت آمیز باشد ظرف ماه‌های آینده «فجر» به فضا پرتاب خواهد شد.


[url=http://www.tabnak.ir/fa/news/172858/%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%C2%AB%D9%81%D8%AC%D8%B1%C2%BB-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بالاخره رسما اعلام شد كه :
[i]تصاویر «رصد» عملیاتی نیست [/i]
انتظار نداشتم تابناك منبع باشه ! جالبه كه هنوز نتوانستم در سايت خبرگذاري مهر چنين مطلبي پيدا كنم !

اميدوارم در پرتابهاي بعدي و ماهواره هاي جديد ، موفقتر باشيم .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه کوچک سازی و سبک سازی در سامانه‌های فضایی یک اصل بسیار مهم است و هدفگیری اصلی ما نیز همین موضوع بوده است گفت: [b]«رصد» علی رغم اینکه همه قابلیتهای ماهواره تصویربرداری کلاس «B» را دارد ولی خیلی کوچک شده است که این ویژگی خیلی مهمی از نظر ما است[/b] چرا که در دنیا هم به سمت کوچک سازی سامانه‌های فضایی می‌روند البته آنها برای اینکه هزینه‌های خود را کاهش دهند این کار را انجام می‌دهند در حالی که ما به دلیل محدودیت در قابلیتهای پرتابگرمان به دنبال کوچک سازی سامانه‌های فضایی هستیم.
[/quote]
دستاورد خوبي است
-------

[quote]
وی در ادامه به قابلیت تصویربرداری «رصد» اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار است که به قابلیت ثبت تصاویر از طریق ماهواره بومی دست یافته ایم. [b]البته تصاویر این ماهواره عملیاتی نیستند زیرا ما بیشتر به دنبال آزمون تکنولوژی بودیم که توانستیم آن را عملیاتی کنیم.
[/b][/quote]
به نظر بنده قابل قبول است چون بالاخره اولين تجربه از اين نوع بود :|
ولي اگر بخواهيم موفق عمل كنيم، بايد خيلي زود به عملياتي شدن برسيم چون icon_rolleyes

[quote]
این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» در بیان علت نساختن پرتابگر جدید برای پرتاب ماهواره «رصد» به مهر گفت:[b] محدودیت سرمایه گذاری در حوزه فضایی بطور عام و در پرتابگر بطور خاص علت اصلی عدم ساخت پرتابگر جدید بوده است چون ساخت پرتابگر سرمایه عظیمی می‌خواهد.[/b]
[/quote]
-------

[quote]
این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» درباره درصد خطای «رصد» در سمت گیری نیز گفت: [b]هم اکنون در حدود 5 الی 6 درجه خطا در سمت گیری ماهواره «رصد» داریم و اگر بخواهیم به رزولشن مورد نظر برسیم باید درجه خطا را به کمتر از یک درجه برسانیم که این کار مستلزم ارتقای ساب سیستم‌های مختلفی مانند حسگرها و الگوریتم‌های کنترلی است.[/b][/quote]
شايد بشود گفت تنها مشكل پروژه رصد همين مورد بوده است.

به همه متخصصان دست اندركار پروژه رصد خسته نباشيد مي گوييم و اميدواريم تمام موانع در پروژه هاي بعدي مرتفع شود.
-------

و اما "فجر"، به نظرم با توجه به اين كه اين ماهواره توسط صاايران انجام شده است، و قطعا صاايران با توجه به اين كه يك شركت معظم است، امكانات بيشتري هم دارد، بايد منتظر موفقيت هاي چشمگير در پروژه فجر باشيم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط SAEID
      کاربران میتوانند در این تاپیک اخبار مرتبط با مسائل نظامی ایران را پست کنند. توجه کنید که تنها اخبار مهم را بصورت تاپیک مستقل ارسال کنید و مابقی اخبار را بصورت پست در همین تاپیک قرار دهید. عنوان پست خبری را هم با رنگ قرمز بنویسید تا از سایر پستها متمایز باشد.
    • توسط Parviz
      تحلیلگران درباره دلایل نزديک شدن روسيه به ايران سه سناريو متحمل را ارایه می کنند.

      نخستين سناريو احتمالی به اين گزينه متکی است که روسيه خواهان ايرانی قدرتمند به عنوان متحدی است که می خواهد دربرابر آنچه سياستمداران روسی رويکرد يکجانبه گرايانه آمريکا می خوانند، قرار گيرد.

      سناريو دوم می گويد هيچ حکمرانی در تاريخ سياسی روسيه خواهان ايرانی قدرتمند در کنار مرزهايش نبوده و امروز نيز قادر نيست خود خطر را از ميان بردارد در نتيجه منتظر است تا يک قدرت احتمالی، یعنی آمریکا، اين کار را يرای آنها بدون دردسرانجام دهد.

      سناريو سوم براین باور تاکید دارد که روسیه می کوشد تا ایران را از یک سو به عنوان یک خطر بالقوه نشان دهد و از این طریق در عرصه بین المللی و به ويژه در رويارويی با آمريکا، امکان چانه زنی خود را بالا ببرد و از سوی دیگر، ایران را در عمل، در موقعیت ضعف قرار داده، امکان گرفتن امیتاز از این کشور را برای خود میسر کند.

      «آیا روسيه تمايل دارد ايران نابود شود؟»

      مايکل لدين، يکی از چهره های نئومحافظه کار يا نئوکنسرواتيو و عضو موسسه آمريکن اينترپرايز اينسيتو از کسانی است که به سناریوی دوم معتقد است.

      او در زمينه روابط روسيه و ايران قرضيه ای را مطرح می کند که براساس آن مسکو تمايل دارد تا تحريم ها عليه ايران به بن بست برسند.

      مايکل لدين در گفت وگو با راديو فردا می گويد:«اين چيزی که من مطرح می کنم يک فرضيه و گمانه زنی من در اين باره است. من در درون سيستم دولتی روسيه نيستم تا از آن خبر بدهم، بلکه شواهدی را در کنار يکديگر قرار می دهم و از آنها به اين نتيجه ای که می گويم می رسم.»

      آقای لدين می گويد:«اگر من به جای ولاديمير پوتين بودم، به دليل مشکلات ديرينه روسيه با مسلمانان، چه در افغانستان و چه در چچن و از سوی ديگر تلاش ايران برای گسترش قدرت خود در مناطق تحت تسلط مسکو، تمايل داشتم اين رژيم نابود شود.»

      به گفته آقای لدين وجود يک ایران مسلمان، جزم اندیش، زیاده خواه، مسلح به موشک های هسته ای و با حکمرانی که خود را منجی بشریت می پندارند، در کنار مرزهای روسيه، آخرين چيزی است که آقای پوتين و يا هر حکمران روسی ممکن است آرزو کند.

      مايکل لدين تصريح می کند:«اگر من پوتين بودم سعی می کردم که در تحريم ها اخلال ايجاد کنم تا نتيجه ندهند، اگر تحريم ها مثمرثمر شوند، آمريکايی ها به نتيجه دادن تلاش های ديپلماتيک اميدوار می شوند و ديگر به دنبال استفاده از گزينه نظامی نخواهند بود.»

      آقای لدين می افزايد:«اگر من پوتين بودم، آرزو می کردم که آمريکا به ايران حمله کند.»

      اين چهره سرشناس نئوکان ها( محافظه کاران جديد) با اشاره به سفر ولاديمير پوتين و سرگئی لاوروف، وزير امورخارجه روسيه به ايران، می گويد:«مقام های روسی به ايران گوشزد خواهند کرد که نگران آمريکا نباشيد، آمريکايی ها اکنون ضعيفند و دچار چند دستگی شده اند و به شما حمله نخواهند کرد.»

      به باور آقای لدين روسيه خواهد کوشيد تا تنش ميان ايران و روسيه هرچه بيشتر تشديد شود تا آمريکايی به اين نتيجه برسند تنها چاره کار استفاده از گزينه نظامی است.

      آقای لدين يکی از شواهد خود را در اين زمينه اين گونه بيان می کند:«سيستم موشکی که روسيه به ايران فروخته يکی از شواهدی است که نشان می دهد روسيه تمايل دارد ايران مورد حمله قرار بگيرد.»

      او می افزايد:«اين سيستم های موشکی کارايی ندارند و در جريان حمله هواپيما های اسراييلی به هر انچه که در سوريه بود نشان داد قادر نيستند که درست عمل کنند و هواپيماهای اسراييلی توانستند با زدن هدف های خود بدون هيچ مشکلی عملياتشان را موفقيت اميز انجام دهند.»

      به نظر می رسد که می تواند این چنین از اطهارات آقای لدین استنباط کرد که اگر روسیه خواهان صدمه ندیدن این کشورها می بود می بایست سلاح هایی در اختیارشان قرار می داد که بتوانند با آنها از خود دفاع کنند.

      آقای لدين با اشاره به اين که روسيه خواهان قدرت گرفتن يک ايران جزم اندیش، زیاده خواه و مسلح به سلاح هسته ای نيست ، می گويد:«اگر من پوتين بودم، از آنجا که روسيه قادر نيست خود اين مانع را از ميان ببرد، می کوشيدم يک کشور ديگر که احتمالا امريکا خواهد بود با کمترين هزينه برايم اين مشکل را حل کند.»
    • توسط ALI
      با سلام خدمت همه دوستان عزیز
      در این تاپیک قصد داریم با موتورهای تانک و انواع آن آشنا شده و در باره موتور چند تانک مطرح جهان بررسی کنیم
      موتور هر وسیله را میگویند که صورتهای مختلف انرژی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند.وسیله تبدیل انرژی شیمیایی به مکانیکی موتورهای درونسوز هستند. موتورهای درونسوز به انواع دیزلی بنزینی وانکل هیبریدی استرلینگ و .. تقسیم میشوند. در این نوشتار ما موتورهای دیزلی که در تانکها استفاده میشود را بررسی خواهیم کرد. موتورهای دیزلی به این علت در تانکها و نفربرها استفاده میشوند که اولا گازئیل دارای انرژی بیشتری نسبت به بنزین است (سوخت دیزل (گازوئیل ) چگالی انرژی بالاتری نسبت به بنزین دارد . به طور متوسط ، یک گالن (3.8 L) گازوئیل تقریباً 155x106 j (147,000 BTU), انرژی دارد ، در حالیکه یک گالن بنزین 132x106 j (125,000 BTU) انرژی دارد . این (انرژی بالای گازوئیل) با بازده بالای موتور دیزل تلفیق می شود و این دلیل برتری موتور های دیزل بر موتور های بنزینی است .)ثانیا موتورهای دیزلی دارای انعطاف پذیری و استحکام بالایی نسبت به موتورهای بنزینی دارند.موتورهای دیزلی در صورت نبود گازوییل با بنرین الکل نفت و حتی روغن نباتی هم کار میکند.(این آخریش را خودم امتحان کردم. موتورهای دیزلی با روغن نباتی هم کار میکنند)
      موتور تانک از اجزای مهم یک تانک به شمار میرود. یک تانک هر چقدر دارای زره قوی باشد و تسلیحات دوربرد و قدرتمند باشد بدون داشتن یک موتور مستحکم و قوی نمیتواند در برابر تانکهای دیگر مقاومت کند. طراحان و سازندگان تانک نیز هنگام طراحی موتور تانک به سه مولفه توجه دارند: 1- اندازه کوچک 2- قدرت متناسب با وزن تانک 3 - مصرف بهینه. با این پیش درآمد به سراغ طرز کار موتورهای تانک میرویم.
      موتورهای تانک یا در مجموع موتورهای دیزلی در مرحله مکش برخلاف موتورهای بنزینی که مخلوط هوا و بنزین را مکش میکنند ، تنها هوا را میمکند و در مرحله تراکم هوا را متراکم میکنند. وقتی که هوا متراکم شد دمای آن بالا میرود در این مرحله نازل انژکتور توسط بلانچر باز شده و سوخت را به داخل سیلندر میپاشد و تولید قدرت میکند. یکی از اجزای بسیار مهم موتور تانک توربو شارژ میباشد
      توربو شارژ هوای موجود را به شدت متراکم میکند و در مرحله مکش هوا را به شدت و قدرت تمام وارد سیلندر میکند . به جرات میتوان گفت که موتورهای دیزلی بدون توربو شارژ هیچند. اگر شما حتی به کامیونها و تریلر ها هم توجه کنید در پشت آن یک لوله سیاه رنگ وجود دارد که در واقع هواکش توربوشارژ است. سوپر شارژ هم همان کار توربو شارژ را انجام میدهد ولی با این تفاوت که سوپر شارژ قدرت چرخش خود را بوسیله تسمه از میللنگ دریافت میکند و با این کار اقلا 20 درصد توان موتور را میگیرد ولی توربو شارژ بوسیله توربینهای مخصوص از محل دود حاصل از احتراق مانیفولد میچرخد.
      انشاالله با این پیش درامد ذهنتان آماده شده باشد. حالا برویم سر اصل مطلب

      به تصاویر زیر خوب دقت کنید

      موتورهای دیزلی از نظر آرایش سیلندرها به انواع مختلفی تقسیم میشوند: خورجینی دومیللنگ / V شکل نیم میللنگ / V شکل تمام میللنگ / خطی / دوار / تخت / ...


      موتور وی شکل تانک تی 72 ساخت ایران

      این موتور دارای آرایش وی شکل است و توسط متخصصین داخل طراحی شده است. این موتور همانطوریکه در شکل میبینید دارای 8 سیلندر بوده و دارای 1000 اسب بخار قدرت و بدنه محکمی میباشد. به سوپاپها و فیلرهای سر سیلندر دقت کنید. این فیلر ها سالهای سال کار میکنند ولی عیبی پیدا نمیکنند.
      نمای دیگری از موتور تی 72

      توربوشارژ موتور تی 72 ساخت ایران

      موتور تی 72 دارای دو توربوشارژ کوچک است.اگر به عکس موتور تی 72 دقت کنید میبینید که برای افزایش کارایی موتور از زنجیر به جای تسمه استفاده شده است. چرا که احتمال پاره شدن تسمه وجود دارد ولی زنجیر نه.
      انواع آرایش سیلندر ها را در شکل زیر ببینید
      آرایش وی شکل تمام میللنگ

      آرایش تخت


      آرایش خطی

      دو نوع دیگر از موتورهای وی شکل (عکس دومی متعلق به موتور هامر میباشد)


      عکس از موتور تانک لئوپارد

      تانک لئو پارد دارای موتور 12 سیلندر وی شکل نیم میللنگ است که دارای 1500 اسب بخار قدرت بوده و دارای 2 توربو شارژ متوسط میباشد.این موتور دارای 12 بلانچر و نازل انژکتور و سه پمپ انژکتور میباشد. یعنی به ازای هر 4 سیلندر یک پمپ انژکتور. موتور تانک لکلرک هم کاملا مشابه موتور لئوپارد میباشد با این تفاوت که تمام میللنگ است.
      نازلها و پلانچر های موتور تانک لئو پارد و لکلرک

      تانکهای تی 90 ، چالنجر و آریت هم مشابه تانک لئوپارد بوده و فقط در حجم موتور با هم کمی فرق میکنند.

      تانک مرکاوا (فکر کنم نسل سوم ) از موتور خورجینی استفاده میکند این موتور دارای دو میللنگ بوده و بوسیله دو گرانویل به فلایویل و شافت مرکزی متصل میشود. این موتور دارای مصرف سوخت کاملا بهینه ای میباشد بصورتی که مصرف آن از همه موتورهای بالا کمتر است.این موتور تمام فورجینگی بوده و قدرت و گشتاور فوق العاده ای است. سیستم تزریق سوخت این موتور الکترونیکی است و توربوشارژهای آن تماما دارای تراشه های الکترونیکی بوده و سرعت چرخش توربو شارژ را تنظیم کرده و از ریتارد کردن موتور جلوگیری به عمل می آورد. این موتور (البته به نظرمن) شاهکار طراحی موتور های دیزلی است. متاسفانه هیچ عکسی از موتور این تانک ندارم.

      حالا میرسیم به موتور بحث برانگیز تانک آبرامز
      موتور این تانک از نوع پیستونی نیست و اگر به داخل این موتور توجه کنید متوجه این موضوع میشوید.




      این نوع موتورها را موتورهای وانکل یا دوار (ROTARY) مینامند. تصویر چهارمی روتور موتور وانکل است. این موتور دارای سه روتور گریز از مرکز میباشد. در این نوع موتورها سیلندر و پیستون وجود ندارد بجای پیستون روتور وجود دارد. مزیت این موتور این است که با اندازه کوچکی که دارد قدرت فراوانی تولید میکند. شاید باورش برایتان سخت باشد که موتور تانک آبرامز اندازه ای معادل موتور پزو 405 دارد ولی دارای قدرت 1500 اسب بخار است. ولی عیب بزرگ این موتور هم این است که دارای مصرف سوخت بالایی است و برد تانک را کاهش میدهد. این موتور دارای سوپر شارژ است. نسل چهارم مرکاوا هم از این نوع موتور استفاده میکند.

      سوپر شارژ موتور تانک آبرامز



      شافت خروجی موتور آبرامز(حکم میل لنگ را در موتورهای پیستونی دارد)



      موتور نفر بر برادلی

      موتور این نفربر دارای 6 سیلندر بوده و آرایش خطی دارد (به انژکتورهای نصب شده در سر سیلندر دقت کنید_ قطعات آبی رنگ). قدرتی معادل 750 اسب بخار دارد. این موتور دارای یک توربوشارژ متوسط میباشد. از موتورهای تخت و خطی بیشتر در نفربرها استفاده میشود.

      موفق باشید
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.