Recommended Posts

قصد جسارت ندارم ولی اقتصاد علم منطق هستش ، بهتر میدونم با کسی بحث کنم که دانش من رو افزایش بده . دو روز که بیشتر زنده نیستیم ، مگه نه ؟

دوست عزیز حقیر هم قصد جسارت ندارم ولی اگر سواد بچه های سایت رو اصلا در سطح خود نمیدونید خیلی راحت پستهاشون رو نادیده بگیرید. ولی وقتی تبادل نظر رو شروع میکنید یعنی بطور خودکار دیگران رو لایق تبادل اطلاعات دونستید.

بعد این قضیه کینزی یا نوکینزی بودن بعضی سیاستهای اقتصادی احمدی نژاد همزمان با سقوط ناگهانی ریال در برابر دلار در سایتهای انگلیسی زبان از جمله وال استریت ژورنال مطرح شد و دلایلی مختلفی هم از نظر خودشون مبنی بر تعمد احتمالی سقوط ریال داشتن که درست و غلط کاری نداریم ولی خوب ادعایی نبوده که تنها داخلی های بی سواد کرده باشن ... ویرایش شده در توسط GRIPEN
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام دوستان این نوشته (حرف هر چی)من تو این سایته .من پنج شیش ساله پیگیر این سایت هستم امید وارم بتونم از گفته های همه ی اساتید این سایت استفاده کنم.این اکانتو دو سه سال پیش ساختم فقط نمیدونم چرا این روزا  از اسم اکانتم کمی نا امید شدم.

یا علی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بنام خدا

 

برخی اعضا متاسفانه فکر میکنند چون ده تا کتاب بیشتر از دیگری خوانده اند پس دیگران حق اظهار نظر ندارندو یا موجبات کسر شانشان فراهم میگردد !

 

ای برادر همه چیز دان ، بقول برره ایها ای هلو ، ای شفتالو ، ای که من قربان اون سبیلهای کلفت و درازت وگردم .

 

آیا مطمئنی که آن کتابهائی را که خوانده ای وحی منزل بوده اند ؟ هرچند میدانم که شما اینگونه میپندارید .

اما باید خدمتتان عرض کنم که خود جناب فریدمن گنجشک رنگ شده ای را بنام قناری به شما انداخته اند آنهم برای خوش خدمتی به اربابانشان . البته با اینکارشان هم خدمت بزرگی به خودشان هم کرده اند .

کلا اعتقاد فلسفی اقتصادی ایشان که امروزه نخ نما شده است همانا علم اقتصاد را علم شیوه ی تامین نیازهای نامحدود بشری با استفاده از منابع و امکانات محدود میباشد که همان تز کاپیتالیستی جهانخواران است . تز امروزه روز یعنی تز جدید علم اقتصاد را علم شیوه ی تامین نیازهای محدود بشری با استفاده از منابع و امکانات نا محدود میداند .

 

البته تقصیر شما هم نیست . از هابیل تا کنون ذات بشری بیش از آنی را میخواهد که بدان نیاز دارد . ادیان هم بخاطر اصلاح این ذات هوی پرست قیام کردند .

پیشنهاد میکنم غیر از کتابهای اقتصادی کمی هم کتابهای انسان شناسی و نفس انسانیت و تفاوت آن با حیوانیت را مطالعه بفرمائید شاید عقیده و منطقتان جهت گیری انسان مدارانه تری بخود بگیردشاید چشم و گوش بسته اینقدر از پیامبران شیطانی ( آیا میدانستید که ابلیس هم پیامبرانی برای گمراهی بشر فرستاده و می فرستد ؟) واسم و رسمهائی که در محافل علمی و یا نگاشته هایشان بدست آورده اند دفاع صرف ننمائید . حتی خواندن یک کتاب هم نیاز به عدالت دارد و نمیتوان با استناد به آنها یک طرفه قضاوت نمود .

 

ببخشید اگر کمی تند بود . اما چکنم که قلمم جزاینگونه نمی چرخد !

حق نگهدارتان....

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

احمدی نژاد پیرو هیچ مکتب اقتصادی نبود لطفا مکتب شیکاگو رو بدنام نکنید ، ایشون از بهترین اقتصاد دان های کشور استفاده کردن ولی بصورت ابزاری نه در مقام سیاست گذاری .

http://www.aparat.com/v/Xmgo3

دقیقه 7 به بعد رو گوش بکنید ، ضمن اینکه دارن اتهامات جدیدی ابداع میکنند ( مفسدین فکری ! مفسدین استراتژیک ! ) نئو کینزین ها رو به آمریکا نسبت میدن .

تا اینجا بنده متوجه شدم که یک اقتصاد فریدمنی هست و یک اقتصاد کینزی لطفا اگر شما میدانید بفرمائید که اقتصادی که حزب نازی در دهه ی سی در المان پیاده کرد و المان پیشرفت کرد نوع سومی بوده یا یکی از همین دوتا مدل بوده؟

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آیا تغییر ساختار فضایی ایران در ارتباط با موضوع مذاکرات هسته ای است؟/ مقام آمریکایی پس از پرتاب ماهواره ایرانی: تکنولوژی فعالیت‌های فضایی ایران در سلاح‌های نظامی هم کاربرد دارد!

 

تغییرات گسترده در ساختار فضایی کشور در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای این سئوال را مطرح می کند آیا این تغییر و تحولات تحت تاثیر مذاکرات هسته ای و به خواسته کشورهای غربی رخ داده است؟

به گزارش رجانیوز، روز جمعه خبرگزاری مهر در خبری اعلام کرد بنابر حکم رئیس جمهور قرار است ساختار فضایی کشور با تغییرات گسترده مواجه شود و در نتیجه آن 4 نهاد مجزا و متفاوت مسئولیت بخش های مختلف مربوط به عرصه فضایی کشور را برعهده بگیرند.(+)

این در حالی است که ساختار متمرکز فضایی کشور در سالهای گذشته نتایج «مثبت» خود را نشان داده و 5 پرتاب فضایی موفق که ارسال موجودات زنده به فضا نیز جز آن بوده در قالب این ساختار محقق شده است.

آنچه که مشخص است ایجاد تغییرات گسترده در این ساختار نتیجه بخش و پراکندگی مراکز تصمیم گیر درباره صنعت و پژوهش فضایی روند رو به پیشرفت دانشمندان این عرصه را با اختلال مواجه کرده و چه بسا دستیابی به چشم انداز مورد نظر را مخدوش کند و عرصه فضایی ایران در بهترین شرایط خود در سالهای آینده نیز در نقطه ای قرار بگیرد که هم اکنون قرار دارد.

از سوی دیگر بر اساس تجربه گذشته ادغام کردن پژوهشکده ها و سازمان های مربوط به عرصه صنعت فضایی در دل دیگر سازمان ها و وزارتخانه ها سبب می شود بودجه تخصیص یافته برای این عرصه صرف کسری بودجه وزارتخانه ها و نهادهای متولی شود و عملا سر صنعت فضایی بی کلاه بماند.

اما نکته قابل تامل آنکه با رجوع به اظهارات برخی مقامات غربی و همچنین برخی مباحث مطرح شده در مذاکرات هسته ای، کند کردن روند پرشتاب در عرصه هوا و فضا ایران و متوقف کردن آن یکی از اهداف کشورهای غربی در مذاکرات هسته ای با ایران بوده است.

دو سال پیش، زمانی که ایران اعلام کرد یک میمون را با راکت موسوم به کاوشگر۵ به فضا فرستاده، مقامات آمریکایی و سازمان‌های دیده‌بان فعالیت‌های موشکی مدعی شدند تکنولوژی مورد استفاده در فعالیت‌های فضایی ایران می‌تواند برای پرتاب سلاح‌های نظامی به مسافت‌های دورتر هم مورد استفاده قرار گیرد.

ویکتوریا نولند، که در زمان پرتاب آن موشک توسط ایران، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه آمریکا بود، گفت: «ما راهی برای تأیید این خبر نداریم؛ ولی نگرانی‌های ما از بابت پیشرفت ایران در تکنولوژی ساخت موشک روشن است؛ هر وسیله فضایی که قادر به پرتاب شیئی در مدار زمین باشد، مستقیماً با تکنولوژی ساخت موشک‌های بالیستیک دوربرد مرتبط است.»

اظهارنظری که از سوی دیگر مقامات آمریکایی نیز اعلام شد. در واقع آمر یکایی ها با پیوند زدن عرصه فضایی ایران به موضوع موشک های بالستیک این اقدام را برخلاف قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل می دانند.

در بند قابل اجرای 9 ، قطعنامه 1929 شورای امنیت که علیه ایران به تصویب رسیده نیز آمده است:

«ایران به هیچ گونه فعالیتی که به موشک های بالستیک با قابلیت پرتاب سلاح های هسته ای مربوط باشد، و از جمله پرتاب با فناوری موشک های بالستیک دست نخواهد زد، و کشورها تمامی اقدامات لازم را به عمل خواهند آورد تا از انتقال فناوری یا کمک های فنی به ایران که در ارتباط با چنین فعالیت هایی باشند جلوگیری کنند

اما ماجرا زمانی جذاب تر می شود که در توافق ژنو و در جریان مذاکرات گام نهایی طرف مقابل از ایران خواسته برای دستیابی به توافق جامع موضوع موشک های بالستکی را حل و فصل کند.

در توافقنامه ژنو در این باره آمده است:

گام های اضافی در میان اقدام های اولیه و گام نهایی، از جمله، در میان موارد دیگر، پرداختن به قطعنامه های شورای امنیت با نظر به اینکه ملاحظه شورای امنیت سازمان ملل در این موضوع به صورت «رضایت بخش» به نتیجه برسد.

There would be additional steps in between the initial measures and the final step, including, among other things, addressing the UN Security Council resolutions, with a view toward bringing to a satisfactory conclusion the UN Security Council's consideration of this matter

در واقع واژه addressing به معنای پرداختن (به قطعنامه های شورای امنیت) این مسیر را برای تیم مذاکره کننده کشورهای غربی به ویژه آمریکا باز کرد تا با روی میز آوردن قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران ادعاهای مطرح شده در این قطعنامه ها علیه جمهوری اسلامی را بار دیگر مطرح کنند و خواستار پاسخگویی «رضایت بخش» طرف ایرانی باشند.

سوم شهریور ماه سال جاری بود که مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات هسته ای صراحتا اعلام کرد که موضوع موشک های جمهوری اسلامی در دستور کار مذاکرات قرار گرفته است.

سید عباس عراقچی آنزمان در پاسخ به سوالی درباره مذاکره درباره موضوع موشکی ایران بر اساس قطعنامه های شورای امنیت گفته بود: بر اساس توافق ژنو در طول مذاکرات به موضوع موشکی که در بند 9 قطعنامه 1929 شورای امنیت به آن اشاره شده است، پرداخته خواهد شد اما این به هیچ وجه به معنای اجرای قطعنامه نیست.

معاون وزیر امور خارجه گفت: به اعتقاد ما زمانیکه این اطمینان ایجاد شود که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است، خود به خود به این معنا است که کلاهک های هسته ای هم برای موشک ها وجود ندارد و به این ترتیب فکر می کنیم نظر قطعنامه 1929 تأمین خواهد شد.

در واقع عراقچی با تفکیک موضوع دفاعی ایران و با آنچه که موشک های با کلاهک هسته ای می خواند، درصدد القای این مطلب است که در مذاکرات هسته ای درباره توان دفاعی ایران مذاکره ای صورت نخواهد گرفت بلکه به ابهامات طرف مقابل درباره قابلیت حمل کلاهک های هسته ای توسط موشک های ایران آن هم بر مبنای درخواست قطعنامه شورای امنیت، پاسخ داده می شود.

اما با رجوع به متن توافقنامه ژنو و قطعنامه 1929 مشخص است که منظور کشورهای غربی از پرداختن به صنعت موشکی محدود کردن ایران در زمینه موشک های بالستیک است.

در قطعنامه 1929 آمده است که ایران نباید به فعالیت هایی که مربوط به سیستم «پرتاب با فناوری موشک های بالستیک» مبادرت نورزد.

 

دوباره به اظهارات معاون وقت آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه آمریکا پس از پرتاب کاوشگر 5 بازگردیم:

«نگرانی‌های ما از بابت پیشرفت ایران در تکنولوژی ساخت موشک روشن است؛ هر وسیله فضایی که قادر به پرتاب شیئی در مدار زمین باشد، مستقیماً با تکنولوژی ساخت موشک‌های بالیستیک دوربرد مرتبط است.»

حال سئوالی که مطرح می شود آن است با توجه به ساختار جدید در عرصه فضایی ایران که روند رو به رشد در این عرصه را متوقف و یا کند می کند، در راستای مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 بوده است؟

 

 

به نقل : رجا نیوز

ویرایش شده در توسط hamidz65
  • Upvote 10
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تا اینجا بنده متوجه شدم که یک اقتصاد فریدمنی هست و یک اقتصاد کینزی لطفا اگر شما میدانید بفرمائید که اقتصادی که حزب نازی در دهه ی سی در المان پیاده کرد و المان پیشرفت کرد نوع سومی بوده یا یکی از همین دوتا مدل بوده؟

دورخیز برای پیشرفت آلمان از جمهوری وایمار شروع شده بود و موکول کردن همه پیشرفت ها به یالمار شاخت و هیتلر صحیح نیست . در زمان جمهوری وایمار دولت وام هایی ( ویلسون - طرح مارشال ) از آمریکا گرفت و سعی در تجدید صنایع کرد ( که به گمانم بعدها هیتلر وجود بدهی های خارجی رو منکر شد :mrgreen: ) . در زمان هیتلر ( اوایل ) سیاست های اقتصادی بیشتر سمت و سویی سوسیالیتی داشت ولی در اواخر به لیبرالیسم شبیه بود . در اوایل ملی سازی میکردند و در اواخر خصوصی سازی .در کل اقتصاد آلمان نازی یک اقتصاد نهادگرا و هدایت شده بود و بازار عنصر تعیین کننده نبود .

شِمای کلی اقتصاد آلمان نازی مخالف اصول کلاسیک ها است ، پس میشه گفت تفاوت بین اقتصاد آلمان نازی و مکتب شیکاگو بسیار زیاد هستش و همینطور عناصر مشترک با کینزین ها بیشتر است .

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 منتظر منفیها هستم    

بعضی حرف ها ارزش منفی دادن رو هم ندارن.....

  • Upvote 6
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بعضی حرف ها ارزش منفی دادن رو هم ندارن.....

مثل ولایت فقیه که ارزش بحث کردن هم نداره چون هیچ جا نیومده که فقیه بر جان مال و ناموس مردم ولایت داره یا رهبر ایران چشم بصیرت دارن اگه داشتن که دهها هزار ملیارد هاپولی نمیشد.  بحث کنی هم به وین یا به جرم استکباری بودن  یا عوامل فتنه ا جاسوسی برای امریکا و اسرائل میفرستن به لقا الله!  اگر یه کافری بیاد دلیل ولایت فقیه بپرسه از قران و روایات اهل بیت چی بهش میگی ? هیچ چی اون شیعیانی که تو این هزار و چند صد سال ولایت فقیه نداشتن کافر از دنیا رفتن?!  واقعا جوانها حق دارن برن مسیحی بشن یا بهایی با این سو استفاده ایی که از اسلام و اهل بیت میشه . اقایون هر کاری دلشون بخواهد میکنن بعد براش حکم شرعی درست میکنن! این حدیث ولایت فقیه همون ولایت رسول الله هست رو نشون بدین کجاست یا به گفته اقای مصباح یزدی ولایت فقیه را خدا انتخاب کرده?  rolling_on_the_floor  اینها ازش منفی دادن داره ۹۹ درصد دوستان با من هم نظرن! شما اگه زرنگ بودین برادر من بسیجی نمیشدین! میخواهی برات غیر عدل بودن و غیر اسلامی بودن این حکومتو ثابت کنم 

ویرایش شده در توسط Babak1391
  • Downvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

اگر یه کافری بیاد دلیل ولایت فقیه بپرسه از قران و روایات اهل بیت چی بهش میگی ?

اقایون هر کاری دلشون بخواهد میکنن بعد براش حکم شرعی درست میکنن!

 

در حوادث و رخدادهایی که واقع می شود به روایت کنندگان حدیث ما رجوع کنید که آنان حجت من بر شمایند و من حجت خدا بر آنانم. ( امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف))

 

١- اکمال الدین و اتمام النعمه ( شیخ صدوق)، ج 1، ص 483.

 

 

مثل ولایت فقیه که ارزش بحث کردن هم نداره چون هیچ جا نیومده که فقیه بر جان مال و ناموس مردم ولایت داره

 

إِنَّمـا وَلِيُّكُمُ اللهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلَوةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَهُمْ راكِعُونَ

 

دلایل ضرورت ولایت فقیه در زمان غیبت امام معصوم (عجل الله تعالی فی فرجه الشریف)، شامل دو قسم، ادله عقلی و ادله نقلی است. این ادله، بسیار فراوان هستند، ولی در این جا، به برخی از مهم ترین آنها به صورت کوتاه و شیوا اشاره می گردد.

دلیل عقلی
عقل بشری از تدوین قانون جامع و کامل برای رسیدن انسان به کمال واقعی ناتوان است؛ بنابراین زندگی اجتماعی انسان و نیز کمال فردی و معنوی او نیازمند قانونی است که مصون از خطا و نقصان باشد.از طرفی به دلیل ویژگیها و نارسائی های زبان و یا خطای در فهم و یا علل دیگر، امکان ابهام و اختلاف در قوانین وجود دارد؛ بنابراین همیشه قوانین نیازمند تبیین و تفسیر اند، از این رو قرآن کریم یکی از وظایف پیامبراکرم (صلی الله علیه وآله) را تبیین و تفسیر وحی معرفی می کند: «و أنزلنا إلیک الذکر لتبین للناس ما نزل إلیهم» (1) و چون احکام و قوانین اجتماعی اسلام همانند احکام عبادی ابدی و جاودانه اند و غرض خداوند از انزال این دستورات جامع و کامل، تحقق عملی این قوانین و اجرای احکام دینی در زندگی فردی و اجتماعی است تشکیل حکومت دینی امری ضروری است؛ زیرا اجرای بسیاری از این احکام فقط با وجود یک تشکیلات منسجم امکان پذیر است.
پس از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نیز بیان و کلام امامان معصوم (علیهم السلام) در تفسیر وحی الهی معتبر و حجت است؛ زیرا ایشان نیز مطابق تصریح نصوص معتبر دینی جانشینان پیامبر بوده و از علم لدُنی بهره مند و به علم مکنون الهی متصل هستند.


در عصر غیبت ولی عصر (عجل الله تعالی فی فرجه) نیز که مسلمانان و جامعه اسلامی از ادراک برکات خاص ظهور ایشان محرومند، جاودانگی اسلام اقتضا دارد که دو شأن تعلیم دین و اجرای احکام اسلام ـ که از شؤون امامت هستند ـ تداوم یابد که این دو وظیفه، بر عهده نائبان ولی عصر (عجل الله تعالی فی فرجه) می باشد که فقیهان عادل و اسلام شناس، از سویی با سعی بلیغ و اجتهاد مستمر، احکام کلی شریعت را نسبت به همه موضوعات و از جمله مسائل جدید و بی سابقه تبیین می نمایند و از سویی دیگر، با اجرای همان احکام استنباط شده، ولایت اجتماعی و اداره جامعه مسلمین را تداوم می بخشند. (2)
اکنون با توجه به وجود احکام اجتماعی فراوان در اسلام و لزوم اجرای آنها و اینکه لازمه قطعی اجرای آنها، داشتن تشکیلات حکومتی و قدرت سیاسی و نظامی است. آیا در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فی فرجه)، خداوند متعال از این احکامی که برای کمال و سعادت انسانها قرار داده صرف نظر کرده و تنها به احکام فردی اسلام اکتفا می کند؟
و به عبارت دیگر در زمانی که ما به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و امام معصوم (علیه السلام) دسترسی نداریم، بخشی از احکام خداوندی یعنی احکام اجتماعی تعطیل می شود و تنها به احکام فردی مانند نماز و روزه و طهارت و نجاست اکتفا می شود، لازمه چنین فرضی نقض غرض پروردگار متعال و خلاف حکمت اوست؛ چراکه غرض خداوند (تبارک و تعالی) در تشریع احکام به کمال رسیدن انسان است، و آن چه که سعادت انسان را تأمین می کند و او را به کمالی در خور و متناسب با ظرفیت وجودی او می رساند، مجموعه احکام اعم از فردی و اجتماعی است، نه فقط بخشی از آن. و به طور اصولی، اگر احکام اجتماعی هیچ نقشی در سعادت و کمال انسان نداشت، از ابتدا وضع نمی شد. بنابراین تأثیر این احکام در کمال و سعادت انسان قطعی و تعطیل آنها مخل به کمال و سعادت انسان و خلاف حکمت الهی است.



دلیل نقلی
ادله نقلی این مسأله، عبارت است از روایاتی که دلالت بر ارجاع مردم به فقهاء برای رفع نیازهای حکومتی به خصوص مسائل قضائی و اختلافات حقوقی دارد و یا فقهاء را به عنوان امناء یا خلفاء و وارثان پیامبران و کسانی که مجاری امور به دست ایشان است معرفی می کند که از میان این روایات، به سه روایت اشاره می شود:

1. روایتی که در بین فقهاء، به توقیع شریف مشهور است و مرحوم شیخ صدوق در کتاب «اکمال الدین» آن را آورده که حضرت مهدی (عجل الله تعالی فی فرجه) در این روایت می فرماید: «أما الحوادث الواقعة فارجعوا فیها الی رواة حدیثنا فإنهم حجتی علیکم و أنا حجة الله علیهم» (3)
امام زمان (عجل الله تعالی فی فرجه) در پاسخ به سؤال اسحاق بن یعقوب که در نامه ای پرسید در حوادثی که در زمان غیبت واقع می شود وظیفه ما چیست؟ فرمود: «در وقایع و رخدادهایی که برای شما پیش می آید (و کار بر شما مشکل می شود) به کسانی که روایات ما را برای شما روایت می کنند (فقهاء و مجتهدان آگاه) مراجعه کنید؛ زیرا آنان حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنان هستم.»
منظور از حوادثی که مردم باید در آنها به عالمان دینی مراجعه کنند، بیان احکام و مسائل جزئی نیست؛ بلکه امور اجتماعی و رهبری جامعۀ مسلمین است؛ زیرا امام (عجل الله تعالی فی فرجه) مردم را در اصل حوادث به عالمان دینی ارجاع داده است نه در حکم حوادث.

2. روایتی دیگر به مقبوله عمر بن حنظله مشهور است که چون درنزد عالمان وحدیث شناسان بزرگ پذیرفته شده به «مقبوله» شهرت یافته است. «من کان منکم قد روی حدیثنا و نظر فی حلالنا و حرامنا و عرف أحکامنا...» یعنی: هر کس از شما که راوی حدیث ما باشد و در حلال و حرام بنگرد و .... همانا من او را حاکم بر شما قرار دادم. (4)
عبارت «نظر فی حلالنا و حرامنا و عرف أحکامنا» می رساند که تنها کسانی صلاحیت مرجعیت و حاکمیت را دارند که قدرت استنباط احکام دینی را داشته باشند. یعنی در زمان غیبت، بر همه مردم واجب است که از فقهائی که حلال و حرام خداوند را اجتهاد می کنند، اطاعت نمایند.
3. پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اللهم ارحم خلفائی، قیل یا رسول الله! و من خلفاؤک؟ قال: الذین یأتون من بعدی و یروون حدیثی و سنتی»؛ (5) خدایا جانشینان مرا مورد رحمت خویش قرار ده. از آن حضرت پرسیدند جانشینان شما چه کسانی هستند؟ آن حضرت فرمود: آنانی که پس از من می آیند و حدیث و سنت مرا روایت می کنند.
در کلمات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و ائمه (علیهم السلام) راویان حدیث معنای عمیق تر و عام تری نسبت به ناقلان حدیث دارد، و راوی کسی است که قدرت تعلیم، تفسیر و استنباط داشته باشد.

از مجموع دلایل عقلی و نقلی مذکور به خوبی روشن می شود که وجود ولایت فقیه برای تداوم حاکمیت الهی و ایجاد یک نظام اسلامی و مبتنی براحکام و ارزش های الهی، امری ضروری و بدیهی است.

منابع و مآخذ:
1. نحل: 16/ 44.
2. جوادی آملی، عبدالله، ولایت فقیه، ص237.
3.
صدوق قمی، محمد بن علی، اکمال الدین و اتمام النعمه، ج2، باب45، ح4؛ حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج2، باب11، ح9.
4. کلینی، ممحد بن یعقوب، الکافی، ج1، باب اختلاف حدیث، ح1.
5. صدوق قمی، محمد بن علی، کتاب من لایحضره الفقیه، ج4، ح5919
.

در پناه خداوند و امام زمان (عجل الله تعالی فی فرجه) باشید.

ویرایش شده در توسط Moghaddam
  • Upvote 14
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دوستان این خبر رو امروز دیدم شاید برای شما هم جالب باشه . در این خبر به نقل از بسیج مهندسی صنعتی میگه 2 تا از دانشمندای فضایی ما به برزیل رفتن و اشاره می کنه ما اونارو از دست دادیم.حالا منظورشون ترور بوده یا فرار مغز رو نفهمیدم.دوستان نظری ندارن؟

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/380188/انتقاد-بسیج-مهندسان-از-تلاش-برای-تعطیلی-پژوهشگاه-فضایی

ویرایش شده در توسط kelardasht
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دوستان این خبر رو امروز دیدم شاید برای شما هم جالب باشه . در این خبر به نقل از بسیج مهندسی صنعتی میگه 2 تا از دانشمندای فضایی ما به برزیل رفتن و اشاره می کنه ما اونارو از دست دادیم.حالا منظورشون ترور بوده یا فرار مغز رو نفهمیدم.دوستان نظری ندارن؟

www.mashreghnews.com

با سلام خدمت همه دوستان گرامی

لطف کنید لینک کامل خبر را بگذارید با این لینک منبع مجبوریم کل سایت مشرق را دنبال خبر زیر و رو کنیم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سلام خدمت همه دوستان گرامی

لطف کنید لینک کامل خبر را بگذارید با این لینک منبع مجبوریم کل سایت مشرق را دنبال خبر زیر و رو کنیم

بله، اصلاح شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

انتقاد بسیج مهندسان از تلاش برای تعطیلی پژوهشگاه فضایی
مسئول بسیج مهندسان صنعتی گفت: سازمان فضایی که در دولت قبل شرایط خوبی برای آن در نظر گرفته شده بود حتی می توانست تقویت شود که متاسفانه شاهد هستیم یک سالی است که روند خوبی در حوزه علم و فناوری در این دولت وجود ندارد.

 

به گزارش مشرق، محمد اسماعیل کفایتی مسئول بسیج مهندسان صنعتی در خصوص تعطیلی پژوهشگاه فضایی ایران توسط دولت اظهار داشت: اگر بخواهیم یک رصد کلی درباره پژوهشگاه فضایی داشته باشیم می بینیم که در همه کشورها چنین پژوهشگاه هایی وجود دارد که ما متاسفانه آن را در کشورمان تعطیل می کنیم.

وی افزود: کلا در بحث های تکنولوژی خیلی از کشورها برنامه دارند، چه کشورهای در حال توسعه چه کشور های توسعه یافته، اما دیدگاهی در کشور ما وجود دارد که مانع این است که ما بتوانیم یک جایگاه خوب در این تکنولوژی برسیم و ابر قدرت شویم.

مسئول بسیج مهندسان صنعتی خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما این دیدگاهی که در کشور وجود دارد اشتباه است چرا که اگر ما در بحث های علمی عقب بیفتیم واقعا دچار ضرر و زیان خواهیم شد.

کفایتی تصریح کرد: ما می توانیم در آینده فرصت ها و فضای خوبی را درباره مباحث علمی داشته باشیم و باید گفت بحث هوا فضا اگر کمرنگ شود و آن طوری که باید و شاید به آن توجه نشود در آینده ما را عقب خواهد انداخت.

وی تاکید کرد: حتی کشور برزیل با آن همه سرمایه هنوز نتوانسته که ماهواره به فضا ارسال کند و حتی آن زمانی که ما ماهواره را به فضا فرستادیم کشور کره با همکاری روسیه هم نتوانسته بود که ماهواره به فضا ارسال کند.

مسئول بسیج مهندسان صنعتی خاطرنشان کرد: اما علی رغم تمام محدودیت های شرق و غرب و تحریم و مشکلاتی که وجود داشت ما ماهواره به فضا فرستادیم و حتی روس ها در این زمینه که به ما تعهد داشتند هم کمک نکردند.

کفایتی افزود: این نکته را هم باید گفت که ما در این زمینه ماهواره بر درست کردیم و همچنین اقدامات موثری را در زمینه هوا فضا انجام دادیم.

مسئول بسیج مهندسان صنعتی خاطر نشان کرد: ما دو تن از دانشمندان خودمان را از دست دادیم،آنها متاسفانه به کشور برزیل رفتند،این را هم باید بگویم که دو دانشمند بزرگ خودمان را به خاطر نفوذ قوی که برخی از کشور ها داشتند از ما گرفتند که این یک خسارت بزرگ برای ما محسوب می شود.

وی تصریح کرد: قطعا این روندی که در حال حاضر وجود دارد را مثبت ارزیابی نمی کنیم،صحبت هایی که در این زمینه عنوان می شود به عنوان مثال آقایان زیبا کلام و شیرزاد که درباره برنامه های هسته ای اظهار نظر می کنند باید گفت به این شکل نیست.

کفایتی تاکید کرد: در مسائل هسته ای اگر تا سال 2040 کشوری هسته ای نداشته باشد از دور خارج هستند و در هیچ زمینه ای نمی توانند مدیریت داشته باشند.

مسئول بسیج مهندسان صنعتی افزود: درباره اظهار نظرهای برخی از افراد باید گفت این افراد یا خیلی پرت هستند یا مغرض حتی می توان این طور بیان کرد که حتی در جهت اهداف دشمن هم قدم بر می دارند.

وی خاطرنشان کرد: این رشد علمی که ده ها سال است شکل گرفته نباید به راحتی کمرنگ شود؛سازمان فضایی که در دولت قبل شرایط خوبی برای آن در نظر گرفته شده بود حتی می توانست تقویت شود که متاسفانه شاهد هستیم یک سالی است که روند خوبی در حوزه علم و فناوری دانشگاه ها وجود ندارد.

کفایتی تاکید کرد: قرار است که ما یک بیانیه صادر کنیم و ابعاد بیشتری را باز کنیم که امیدواریم بتوانیم به اهداف خودمان برسیم.

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط SAEID
      کاربران میتوانند در این تاپیک اخبار مرتبط با مسائل نظامی ایران را پست کنند. توجه کنید که تنها اخبار مهم را بصورت تاپیک مستقل ارسال کنید و مابقی اخبار را بصورت پست در همین تاپیک قرار دهید. عنوان پست خبری را هم با رنگ قرمز بنویسید تا از سایر پستها متمایز باشد.
    • توسط Parviz
      تحلیلگران درباره دلایل نزديک شدن روسيه به ايران سه سناريو متحمل را ارایه می کنند.

      نخستين سناريو احتمالی به اين گزينه متکی است که روسيه خواهان ايرانی قدرتمند به عنوان متحدی است که می خواهد دربرابر آنچه سياستمداران روسی رويکرد يکجانبه گرايانه آمريکا می خوانند، قرار گيرد.

      سناريو دوم می گويد هيچ حکمرانی در تاريخ سياسی روسيه خواهان ايرانی قدرتمند در کنار مرزهايش نبوده و امروز نيز قادر نيست خود خطر را از ميان بردارد در نتيجه منتظر است تا يک قدرت احتمالی، یعنی آمریکا، اين کار را يرای آنها بدون دردسرانجام دهد.

      سناريو سوم براین باور تاکید دارد که روسیه می کوشد تا ایران را از یک سو به عنوان یک خطر بالقوه نشان دهد و از این طریق در عرصه بین المللی و به ويژه در رويارويی با آمريکا، امکان چانه زنی خود را بالا ببرد و از سوی دیگر، ایران را در عمل، در موقعیت ضعف قرار داده، امکان گرفتن امیتاز از این کشور را برای خود میسر کند.

      «آیا روسيه تمايل دارد ايران نابود شود؟»

      مايکل لدين، يکی از چهره های نئومحافظه کار يا نئوکنسرواتيو و عضو موسسه آمريکن اينترپرايز اينسيتو از کسانی است که به سناریوی دوم معتقد است.

      او در زمينه روابط روسيه و ايران قرضيه ای را مطرح می کند که براساس آن مسکو تمايل دارد تا تحريم ها عليه ايران به بن بست برسند.

      مايکل لدين در گفت وگو با راديو فردا می گويد:«اين چيزی که من مطرح می کنم يک فرضيه و گمانه زنی من در اين باره است. من در درون سيستم دولتی روسيه نيستم تا از آن خبر بدهم، بلکه شواهدی را در کنار يکديگر قرار می دهم و از آنها به اين نتيجه ای که می گويم می رسم.»

      آقای لدين می گويد:«اگر من به جای ولاديمير پوتين بودم، به دليل مشکلات ديرينه روسيه با مسلمانان، چه در افغانستان و چه در چچن و از سوی ديگر تلاش ايران برای گسترش قدرت خود در مناطق تحت تسلط مسکو، تمايل داشتم اين رژيم نابود شود.»

      به گفته آقای لدين وجود يک ایران مسلمان، جزم اندیش، زیاده خواه، مسلح به موشک های هسته ای و با حکمرانی که خود را منجی بشریت می پندارند، در کنار مرزهای روسيه، آخرين چيزی است که آقای پوتين و يا هر حکمران روسی ممکن است آرزو کند.

      مايکل لدين تصريح می کند:«اگر من پوتين بودم سعی می کردم که در تحريم ها اخلال ايجاد کنم تا نتيجه ندهند، اگر تحريم ها مثمرثمر شوند، آمريکايی ها به نتيجه دادن تلاش های ديپلماتيک اميدوار می شوند و ديگر به دنبال استفاده از گزينه نظامی نخواهند بود.»

      آقای لدين می افزايد:«اگر من پوتين بودم، آرزو می کردم که آمريکا به ايران حمله کند.»

      اين چهره سرشناس نئوکان ها( محافظه کاران جديد) با اشاره به سفر ولاديمير پوتين و سرگئی لاوروف، وزير امورخارجه روسيه به ايران، می گويد:«مقام های روسی به ايران گوشزد خواهند کرد که نگران آمريکا نباشيد، آمريکايی ها اکنون ضعيفند و دچار چند دستگی شده اند و به شما حمله نخواهند کرد.»

      به باور آقای لدين روسيه خواهد کوشيد تا تنش ميان ايران و روسيه هرچه بيشتر تشديد شود تا آمريکايی به اين نتيجه برسند تنها چاره کار استفاده از گزينه نظامی است.

      آقای لدين يکی از شواهد خود را در اين زمينه اين گونه بيان می کند:«سيستم موشکی که روسيه به ايران فروخته يکی از شواهدی است که نشان می دهد روسيه تمايل دارد ايران مورد حمله قرار بگيرد.»

      او می افزايد:«اين سيستم های موشکی کارايی ندارند و در جريان حمله هواپيما های اسراييلی به هر انچه که در سوريه بود نشان داد قادر نيستند که درست عمل کنند و هواپيماهای اسراييلی توانستند با زدن هدف های خود بدون هيچ مشکلی عملياتشان را موفقيت اميز انجام دهند.»

      به نظر می رسد که می تواند این چنین از اطهارات آقای لدین استنباط کرد که اگر روسیه خواهان صدمه ندیدن این کشورها می بود می بایست سلاح هایی در اختیارشان قرار می داد که بتوانند با آنها از خود دفاع کنند.

      آقای لدين با اشاره به اين که روسيه خواهان قدرت گرفتن يک ايران جزم اندیش، زیاده خواه و مسلح به سلاح هسته ای نيست ، می گويد:«اگر من پوتين بودم، از آنجا که روسيه قادر نيست خود اين مانع را از ميان ببرد، می کوشيدم يک کشور ديگر که احتمالا امريکا خواهد بود با کمترين هزينه برايم اين مشکل را حل کند.»
    • توسط ALI
      با سلام خدمت همه دوستان عزیز
      در این تاپیک قصد داریم با موتورهای تانک و انواع آن آشنا شده و در باره موتور چند تانک مطرح جهان بررسی کنیم
      موتور هر وسیله را میگویند که صورتهای مختلف انرژی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند.وسیله تبدیل انرژی شیمیایی به مکانیکی موتورهای درونسوز هستند. موتورهای درونسوز به انواع دیزلی بنزینی وانکل هیبریدی استرلینگ و .. تقسیم میشوند. در این نوشتار ما موتورهای دیزلی که در تانکها استفاده میشود را بررسی خواهیم کرد. موتورهای دیزلی به این علت در تانکها و نفربرها استفاده میشوند که اولا گازئیل دارای انرژی بیشتری نسبت به بنزین است (سوخت دیزل (گازوئیل ) چگالی انرژی بالاتری نسبت به بنزین دارد . به طور متوسط ، یک گالن (3.8 L) گازوئیل تقریباً 155x106 j (147,000 BTU), انرژی دارد ، در حالیکه یک گالن بنزین 132x106 j (125,000 BTU) انرژی دارد . این (انرژی بالای گازوئیل) با بازده بالای موتور دیزل تلفیق می شود و این دلیل برتری موتور های دیزل بر موتور های بنزینی است .)ثانیا موتورهای دیزلی دارای انعطاف پذیری و استحکام بالایی نسبت به موتورهای بنزینی دارند.موتورهای دیزلی در صورت نبود گازوییل با بنرین الکل نفت و حتی روغن نباتی هم کار میکند.(این آخریش را خودم امتحان کردم. موتورهای دیزلی با روغن نباتی هم کار میکنند)
      موتور تانک از اجزای مهم یک تانک به شمار میرود. یک تانک هر چقدر دارای زره قوی باشد و تسلیحات دوربرد و قدرتمند باشد بدون داشتن یک موتور مستحکم و قوی نمیتواند در برابر تانکهای دیگر مقاومت کند. طراحان و سازندگان تانک نیز هنگام طراحی موتور تانک به سه مولفه توجه دارند: 1- اندازه کوچک 2- قدرت متناسب با وزن تانک 3 - مصرف بهینه. با این پیش درآمد به سراغ طرز کار موتورهای تانک میرویم.
      موتورهای تانک یا در مجموع موتورهای دیزلی در مرحله مکش برخلاف موتورهای بنزینی که مخلوط هوا و بنزین را مکش میکنند ، تنها هوا را میمکند و در مرحله تراکم هوا را متراکم میکنند. وقتی که هوا متراکم شد دمای آن بالا میرود در این مرحله نازل انژکتور توسط بلانچر باز شده و سوخت را به داخل سیلندر میپاشد و تولید قدرت میکند. یکی از اجزای بسیار مهم موتور تانک توربو شارژ میباشد
      توربو شارژ هوای موجود را به شدت متراکم میکند و در مرحله مکش هوا را به شدت و قدرت تمام وارد سیلندر میکند . به جرات میتوان گفت که موتورهای دیزلی بدون توربو شارژ هیچند. اگر شما حتی به کامیونها و تریلر ها هم توجه کنید در پشت آن یک لوله سیاه رنگ وجود دارد که در واقع هواکش توربوشارژ است. سوپر شارژ هم همان کار توربو شارژ را انجام میدهد ولی با این تفاوت که سوپر شارژ قدرت چرخش خود را بوسیله تسمه از میللنگ دریافت میکند و با این کار اقلا 20 درصد توان موتور را میگیرد ولی توربو شارژ بوسیله توربینهای مخصوص از محل دود حاصل از احتراق مانیفولد میچرخد.
      انشاالله با این پیش درامد ذهنتان آماده شده باشد. حالا برویم سر اصل مطلب

      به تصاویر زیر خوب دقت کنید

      موتورهای دیزلی از نظر آرایش سیلندرها به انواع مختلفی تقسیم میشوند: خورجینی دومیللنگ / V شکل نیم میللنگ / V شکل تمام میللنگ / خطی / دوار / تخت / ...


      موتور وی شکل تانک تی 72 ساخت ایران

      این موتور دارای آرایش وی شکل است و توسط متخصصین داخل طراحی شده است. این موتور همانطوریکه در شکل میبینید دارای 8 سیلندر بوده و دارای 1000 اسب بخار قدرت و بدنه محکمی میباشد. به سوپاپها و فیلرهای سر سیلندر دقت کنید. این فیلر ها سالهای سال کار میکنند ولی عیبی پیدا نمیکنند.
      نمای دیگری از موتور تی 72

      توربوشارژ موتور تی 72 ساخت ایران

      موتور تی 72 دارای دو توربوشارژ کوچک است.اگر به عکس موتور تی 72 دقت کنید میبینید که برای افزایش کارایی موتور از زنجیر به جای تسمه استفاده شده است. چرا که احتمال پاره شدن تسمه وجود دارد ولی زنجیر نه.
      انواع آرایش سیلندر ها را در شکل زیر ببینید
      آرایش وی شکل تمام میللنگ

      آرایش تخت


      آرایش خطی

      دو نوع دیگر از موتورهای وی شکل (عکس دومی متعلق به موتور هامر میباشد)


      عکس از موتور تانک لئوپارد

      تانک لئو پارد دارای موتور 12 سیلندر وی شکل نیم میللنگ است که دارای 1500 اسب بخار قدرت بوده و دارای 2 توربو شارژ متوسط میباشد.این موتور دارای 12 بلانچر و نازل انژکتور و سه پمپ انژکتور میباشد. یعنی به ازای هر 4 سیلندر یک پمپ انژکتور. موتور تانک لکلرک هم کاملا مشابه موتور لئوپارد میباشد با این تفاوت که تمام میللنگ است.
      نازلها و پلانچر های موتور تانک لئو پارد و لکلرک

      تانکهای تی 90 ، چالنجر و آریت هم مشابه تانک لئوپارد بوده و فقط در حجم موتور با هم کمی فرق میکنند.

      تانک مرکاوا (فکر کنم نسل سوم ) از موتور خورجینی استفاده میکند این موتور دارای دو میللنگ بوده و بوسیله دو گرانویل به فلایویل و شافت مرکزی متصل میشود. این موتور دارای مصرف سوخت کاملا بهینه ای میباشد بصورتی که مصرف آن از همه موتورهای بالا کمتر است.این موتور تمام فورجینگی بوده و قدرت و گشتاور فوق العاده ای است. سیستم تزریق سوخت این موتور الکترونیکی است و توربوشارژهای آن تماما دارای تراشه های الکترونیکی بوده و سرعت چرخش توربو شارژ را تنظیم کرده و از ریتارد کردن موتور جلوگیری به عمل می آورد. این موتور (البته به نظرمن) شاهکار طراحی موتور های دیزلی است. متاسفانه هیچ عکسی از موتور این تانک ندارم.

      حالا میرسیم به موتور بحث برانگیز تانک آبرامز
      موتور این تانک از نوع پیستونی نیست و اگر به داخل این موتور توجه کنید متوجه این موضوع میشوید.




      این نوع موتورها را موتورهای وانکل یا دوار (ROTARY) مینامند. تصویر چهارمی روتور موتور وانکل است. این موتور دارای سه روتور گریز از مرکز میباشد. در این نوع موتورها سیلندر و پیستون وجود ندارد بجای پیستون روتور وجود دارد. مزیت این موتور این است که با اندازه کوچکی که دارد قدرت فراوانی تولید میکند. شاید باورش برایتان سخت باشد که موتور تانک آبرامز اندازه ای معادل موتور پزو 405 دارد ولی دارای قدرت 1500 اسب بخار است. ولی عیب بزرگ این موتور هم این است که دارای مصرف سوخت بالایی است و برد تانک را کاهش میدهد. این موتور دارای سوپر شارژ است. نسل چهارم مرکاوا هم از این نوع موتور استفاده میکند.

      سوپر شارژ موتور تانک آبرامز



      شافت خروجی موتور آبرامز(حکم میل لنگ را در موتورهای پیستونی دارد)



      موتور نفر بر برادلی

      موتور این نفربر دارای 6 سیلندر بوده و آرایش خطی دارد (به انژکتورهای نصب شده در سر سیلندر دقت کنید_ قطعات آبی رنگ). قدرتی معادل 750 اسب بخار دارد. این موتور دارای یک توربوشارژ متوسط میباشد. از موتورهای تخت و خطی بیشتر در نفربرها استفاده میشود.

      موفق باشید
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.