Recommended Posts

خبرگزاري فارس: سرلشكر جعفري با اشاره به توان بالاي سپاه پاسداران در موضوع اشراف اطلاعاتي و قدرت موشك هاي زمين به زمين گفت: با انجام چند پروژه توانستيم دقت موشك‌هايمان را به بيشترين حد ممكن برسانيم.
به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، سردار سرلشكر محمدعلي جعفري فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي صبح امروز در نشست خبري كه هدف از آن را ارائه گزارش از فعاليت‌هاي شش ماهه اخير سپاه و بسيج در سال 88 عنوان كرد، ‌اظهار داشت:‌ در اين مدت كه زمان پركاري براي سپاه و بسيج بوده است، در عرصه‌هاي مختلف ماموريت‌هاي متعددي انجام شد و جاي دارد از تمامي پاسداران و بسيجيان تشكر كنيم.
جعفري ماموريت سپاه را بر اساس قانون، دفاع از انقلاب و دستاوردهاي آن دانست و گفت: سپاه پاسداران همواره در جهت حمايت از مردم به ويژه محرومين و مستضعفين گام برمي‌دارد و در اين زمينه انجام ماموريت‌هاي مختلف از الزامات قطعي انجام اين وظيفه است.
وي با بيان اينكه سپاه پاسداران داراي سه ويژگي عمده مكتبي، مردمي و انقلابي بودن است، تصريح كرد: اين نهاد متكي بر اصول و مباني اسلام و تشيع سازماندهي شده و بر همين اساس به انجام ماموريت‌هاي خود مي‌پردازد.
فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد:‌ دغدغه اصلي سپاه در موضوع امنيت عمومي مردم در ابعاد دفاعي و امنيتي خلاصه مي‌شود كه هم در بعد دفاعي و هم امنيتي سپاه پاسداران مسئول امنيت و آرامش جامعه است كه اين ماموريت را به كمك نيروهاي امنيتي، دفاعي و نظامي انجام مي‌دهد و هر كجا كه در مسائل امنيتي و دفاعي احتياج به كمك سپاه و بسيج باشد، اين نهاد به كمك ديگر نيروها خواهد رفت.
جعفري رفاه و آسايش عمومي بر اساس عدالت و حمايت از اقشار محروم مستضعف را يكي ديگر از موضوعات مهم در وظايف سپاه پاسداران عنوان كرد و گفت: اين موضوعات برخاسته از همان ويژگي‌هاي سه‌گانه سپاه مي‌باشد و در اين شش ماهه شاهد بوديم كه اقدامات قابل توجهي نيز انجام گرفته است.

* تسلط كامل سپاه بر نيروهاي ضد انقلاب در شمالغرب و جنوب شرق كشور

عضو شورايعالي امنيت ملي با اشاره به اقدامات مناسب سپاه پاسداران در برخورد با نا آرامي‌هاي شمالغرب و جنوب شرق كشور اظهار داشت: منطقه شمالغرب به دليل وضعيت جغرافيايي از سال‌هاي گذشته حتي قبل از انقلاب مورد تهديد دشمنان قرار داشته و اين مناطق از دست عناصر ضد انقلاب و گروهك‌هاي معاند آرامش نداشت.
سردار جعفري ادامه داد:با تلاش‌هاي بي‌وقفه‌اي كه از طرف سپاه و نيروهاي بسيج در اين منطقه و خصوصا در كردستان انجام شد، عمليات‌هاي گسترده‌اي عليه نيروهاي ضد انقلاب، احزاب و گروهك‌هاي كوموله،‌دموكرات و پژاك انجام گرفت، امروز امنيت مناسبي در اين منطقه برقرار شده است.
وي خاطرنشان كرد: پس از آنكه دشمنان از ناامني‌هاي داخلي،‌ نااميد شدند با تحريك عناصر ضد انقلاب قصد برهم زدن امنيت در اين مناطق را داشتند كه با اقدام نيروهاي امنيتي و دادن تلفات سنگين كه شامل 45 كشته و بيش از 50 زخمي طي 15 روز و با انجام سلسله عمليات‌هاي مختلف انجام گرفت، با شكست روبرو شدند و تسلط نيروهاي ما آنقدر زياد بود كه در اين عمليات‌ها تنها يك شهيد و چند زخمي داديم.
فرمانده كل سپاه ضمن تشكر از نيروهاي پاسدار وبسيج،‌خصوصا بسيجيان بومي منطقه اظهار داشت: اين عمليات‌ها بيانگر تسلط و مهارت نيروهاي خودي بر دشمن است.
جعفري با اشاره به اينكه از ابتداي سال جاري مسئوليت امنيت منطقه جنوب شرق كشور به سپاه واگذار شد، اظهار داشت: قبل از واگذاري اين مسئوليت نيز درگيري در آنجا داشتيم كه همان آغاز وارد شدن سپاه در اين موضوع بود و بعد از آن نيز سپاه پاسداران به كمك نيروهاي انتظامي و نيروهاي بومي منطقه و با اتكا بر عشاير و تسليح آنها و واگذاري امنيت بر عهده خودشان ظرف چند ماه اخير توانسته امنيت و آرامش را به جنوب شرق كشور برگرداند كه البته در اين زمينه بايد تلاش‌هاي زيادي در طول زمان انجام گيرد اما به هر حال يكي از دستاوردهاي مهم سپاه محسوب مي‌شود.

* بسيج در اقدامات تخريبي كوي دانشگاه هيچ دخالتي نداشته است

فرمانده كل سپاه در خصوص برخي نا آرامي‌ها و اغتشاشات اخير پس از انتخابات رياست جمهوري گفت: در بعد امنيتي شاهد حضور سپاه پاسداران و بسيجيان در نا آرامي‌هاي اخير هم در تهران و هم دربرخي مراكز ديگر مثل اصفهان، فارس، خراسان شمالي و... بوديم كه اين حضور دركنار نيروهاي امنيتي و انتظامي بسيار تعيين‌كننده بود.
جعفري خاطرنشان كرد: با حضور گسترده نيروها نا آرامي‌هاي اخير كه با وابستگي به بيگانه وبرنامه‌ريزي‌هاي گسترده انجام مي‌شد، ظرف مدت يك هفته خنثي و اوضاع به كنترل ما درآمد.
وي ادامه داد: مظلوميت نيروهاي امنيتي و دفاعي نظام جمهوري اسلامي با توجه به خصوصيت مردمي بودن در اين ماموريت‌ها خود را نشان داد كه البته اين موضوع از ويژگي‌هاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است.
فرمانده كل سپاه تاكيد كرد: عليرغم اينكه نيروهاي نظامي و انتظامي ما از قدرت بالايي براي مقابله با اين بحران‌ها برخوردار بودند اما بيش از آنكه به خود توجه داشته باشند، متوجه مردم بودند و اين را مي‌توان از مقايسه كشته‌شدگان و شهدا به خوبي دريافت.
جعفري ادامه داد: در حوادث اخير 13 نفر از نيروهاي بسيج و حدود 7 نفر از نيروهاي مردمي كه بعضا سابقه بسيجي نيز داشتند، به شهادت رسيدند كه نيروهاي مردمي در ترورهاي كور و نيروهاي بسيجي با اقدام از پيش تعيين شده به وسيله زير گرفتن با خودرو يا با پرتاب سنگ و اشياي مختلف به شهادت رسيدند.
وي خاطرنشان كرد: از مخالفين و معارضين نيز 9 نفر كشته شدند كه مقايسه اين آمار نشان مي‌دهد نيروهاي امنيتي و بسيج عليرغم گستردگي بالاي اين حوادث به خوبي متوجه حفظ جان مردم بودند.
فرمانده كل سپاه با اشاره به تلاش دشمنان در برخورد نرم با جمهوري اسلامي افزود: رهبر معظم انقلاب به درستي فرمودند كه طي چند سال اخير دشمن به جنگ نرم روي آورده و اين موضوع از دهه دوم انقلاب مدنظر آنها بود و پيش‌بيني مي‌كنيم در دهه چهارم نيز ادامه داشته باشد.
جعفري تهديد اصلي نظام را تهديدات نرم دشمن دانست و گفت: سپاه پاسداران بنا بر مسئوليت خود كه حفاظت از انقلاب و دستاوردهاي آن است در اين زمينه به خوبي اقدام كرده و آمادگي خود را افزايش مي‌دهد.
عضو شورايعالي امنيت ملي حوادث اخير را به دليل تقابل فيزيكي كه در برخي مقاطع صورت گرفت از نوع تهديدات نيمه سخت امنيتي عنوان كرد و گفت:در تهديدات نرم بعد از تلاش‌هاي فرهنگي و سياسي دشمن حاصل آن منجر به برخوردهاي امنيتي و فيزيكي و انجام اغتشاشات مي‌شود كه سپاه و بسيج با اقتدار كامل در اين صحنه‌ها حضور مي‌يابند.
جعفري خاطرنشان كرد: بحران‌هاي اجتماعي و فتنه‌هاي اخير آنقدر گسترده بود كه نام بحران براي آن كوچك است چرا كه در اين حوادث كه خصوصا در ايام انتخابات صورت گرفت با احساسات مردم بازي شد.
وي با اشاره به برخي اقدامات صورت گرفته در اماكني مانند كوي دانشگاه اظهار داشت: از آنجايي كه اين حوادث با برنامه‌ريزي قبلي صورت گرفته بود در جايي مانند كوي دانشگاه،تخريب‌هاي گسترده توسط برخي عوامل آشوبگر صورت گرفت كه اطلاعات دقيق ما حاكي است تعداد زيادي از آنها نيز دانشجو نبوده و با نفوذ در ميان آنها اقدام به تخريب كوي دانشگاه كردند.
فرمانده كل سپاه اظهار داشت: نيروهاي انتظامي در ابتدا به دليل مسئوليت خود صبوري به خرج دادند اما مردمي كه احساس تكليف كرده بودند و برخي گروه‌هاي تندرو كه متاسفانه سازماندهي آنها اصلا مشخص نبود وارد شده و دست به اقدامات خرابكارانه‌اي زدند.
جعفري خاطرنشان كرد:‌ همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند گروه ويژه‌اي براي بررسي اين موضوع تشكيل شده و احتمال مي‌دهيم تا پايان اين ماه دادگاهي مخصوص اين عوامل تشكيل شود.
وي تاكيد كرد: بررسي‌هاي انجام شده از سوي حفاظت و اطلاعات سپاه نشان مي‌دهد كه نيروهاي بسيجي در اين حادثه حضور نداشتند هر چند ممكن است تعداد كمي از بسيجيان كه سازماندهي نشده بودند در اين قضيه وارد شده باشند ولي در بين نيروهاي لباس شخصي و خودسر به ندرت شاهد بسيجيان بوديم و عمده آنها لباس‌شخصي‌هايي بودند كه ربطي به بسيج نداشتند.
جعفري اظهار داشت: پس از آنكه نيروهاي انتظامي وارد عمل شدند، بسيجياني كه سازماندهي شده بودند در كنار آنها حضور داشته و كمك مي‌كردند.
عضو شورايعالي امنيت ملي يكي ديگر از اقدامات مناسب سپاه در ماه‌هاي اخير را برخورد با تهديدات فرهنگي و جنگ سايبري و اينترنتي دشمن عنوان كرد و افزود: اين اقدامات از سوي دشمنان براي مقابله با باورهاي ملت ايران شروع شد و سپاه در حال توسعه هر چه بيشتر آمادگي خود در اين زمينه است تا با قدرت بيشتري به مقابله با آنها بپردازد.

* حضور سپاه در آب‌هاي آزاد و خليج عدن بنا بر ضرورت ادامه مي‌يابد

فرمانده كل سپاه با اشاره به پايان يافتن موفقيت‌آميز ماموريت نيروي دريايي سپاه پاسداران در آب‌هاي آزاد و خليج عدن آن را در جهت برقراري امنيت كشتيراني جمهوري اسلامي در اين مناطق عنوان كرد و افزود: البته حيطه اصلي ماموريت سپاه خليج فارس و تنگه هرمز است اما در ماه‌هاي اخير به دليل وجود ناامني‌هاي صورت گرفته در خليج عدن عليه كشتي‌هاي تجاري و ربايش آنها توسط دزدان دريايي، اين ماموريت به سپاه پاسداران و ارتش جمهوري اسلامي واگذار شد و نيروي دريايي سپاه با اعزام بخشي از نيروهاي تكاور دريايي و تجهيزات مورد نياز در چند ماه اخير اقدام به برقراري امنيت كشتيراني در اين منطقه كرد كه گزارش چندين مورد اقدام عملياتي آن نيز از طريق رسانه‌ها به اطلاع مردم رسيد.
وي با بيان اينكه اين ماموريت به دليل سختي كار و عمليات در آب‌هاي آزاد كه در اين مدت با طوفان‌هايي روبرو بود به دليل كارآمدي و آموزش بالاي نيروي دريايي سپاه با موفقيت كامل انجام گرفت، اظهار داشت: هر چند مقابله با دزدان دريايي از نظر عملياتي براي نيروهاي ما سخت نبود ولي شرايط جوي به گونه‌اي رقم خورد كه انجام اين ماموريت با سختي‌هايي براي نيروهاي ما همراه شد كه البته عليرغم اين سختي‌ها اين ماموريت با موفقيت كامل انجام گرفت و در صورت نياز نيروي دريايي سپاه مجددا در آب‌هاي آزاد حضور پيدا خواهد كرد.

* 30 ميليون نفر-روز فعاليت سازندگي بسيج سازندگي

جعفري در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به فعاليت سپاه در ابعاد اقتصادي، سازندگي و محروميت‌زدايي اظهار داشت: موضوع محروميت‌زدايي، سازندگي و توسعه از موارد مد نظر سپاه پاسداران است كه از طريق انجام اقدامات لازم مانند سدسازي، راه‌سازي، گازرساني و آبرساني در مناطق محروم و با هدف سازندگي توسط نيروهاي بسيج و در قالب بسيج سازندگي و محروميت‌زدايي هم اكنون در حال پيگيري است كه عمدتا در مناطقي انجام مي‌گيرد كه به دليل سختي و صعب‌العبور بودن آن، شركت‌هاي ديگر قادر به انجام خدمات در اين مناطق نيستند.
فرمانده كل سپاه با بيان اينكه تا كنون حدود 30 ميليون نفر-روز كار سازندگي توسط دانشجويان و دانش‌آموزان دختر و پسر بسيجي صورت گرفته است،اظهار داشت: اين خدمات در قالب بازسازي مدارس، خانه‌هاي بهداشت و ايجاد پل و نيز احداث جاده در روستاها و مناطق محروم صورت مي‌گيرد كه عملكردي مشابه جهاد سازندگي در اوايل انقلاب دارد.

* دقت موشك‌هاي سپاه در بالاترين حد ممكن است

جعفري در ادامه با تاكيد بر ارتقاء آمادگي دفاعي و نظامي سپاه در ابعاد مختلف خاطرنشان كرد: حفظ اين آمادگي كه به خصوص در زمينه اشراف اطلاعاتي، پدافند هوايي و ارتقاء موشك‌هاي زمين به زمين صورت مي‌گيرد، همواره مورد نظر فرماندهان عاليرتبه سپاه است.
وي خاطرنشان كرد: اشراف اطلاعاتي از وظايف جاري و مهم سپاه محسوب مي‌شود كه به واسطه آن سپاه پاسداران بر تمامي اهداف استراتژيك خود اشراف دارد و ملت ايران مطمئن باشند كه سپاه و بسيج همواره پشتيبان نيروهاي نظامي، امنيتي و دفاعي كشور است و تا زماني كه اين تدبير حكيمانه مقام معظم رهبري پابرجا است هيچ تهديدي در ابعاد نظامي و امنيتي عليه كشور كارساز نخواهد بود و سپاه نيز براي استقرار عدالت و طرفداري از مظلومين و مستضعفان از هيچ تلاش و كوششي دريغ نخواهد كرد.
فرمانده كل سپاه ادامه داد: البته اشراف اطلاعاتي موضوعي نيست كه ظرف چند روز تامين شود اما در موضوع ارتقاء آمادگي‌هاي موشكي نيز با توجه به مدت زماني كه از مسئوليت بنده به عنوان فرمانده سپاه مي‌گذرد، اقدامات مناسبي درجهت توسعه، تجهيز و خصوصا افزايش دقت موشك‌ها صورت گرفته است.
جعفري اين افزايش دقت در موشك‌ها را از نكات مورد تاكيد سپاه پاسداران عنوان كرد و افزود:‌ با انجام چند پروژه توانستيم دقت موشك‌ها را به بيشترين حد ممكن برسانيم.

* تدوين طرح شايسته‌سالاري در سپاه تا پايان سال به اتمام مي‌رسد

وي در بخش پاياني اين نشست خبري با تاكيد بر اهميت توجه به موضوع شايسته‌سالاري در انتصابات سپاه پاسداران گفت: توجه به درجات در سپاه به عنوان يك نيروي مكتبي و يك نهاد انقلابي چندان اهميت ندارد بلكه موضوع درجات يك الزام سازماني است كه سپاه نيز آن را پذيرفته اما موضوع شايسته‌سالاري موضوع مهمي است كه در بحث مديريت و فرماندهي سپاه همواره مورد توجه قرار دارد و طرح جامعي در اين زمينه در دست تدوين داريم كه اواخر امسال يا سال آينده عملي شده و در سطح گسترده‌اي انجام مي‌گيرد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8806070900

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان و ضمن تشكر از فارس نيوزي ها ..

[b]با حضور سردار وحيدي.

خط توليد ماده مهم توليد سوخت جامد موشك‌ به بهره‌برداري رسيد
خبرگزاري فارس: به مناسبت هفته دفاع مقدس سه طرح مهم صنعت دفاعي در سازمان صنايع دفاع به بهره برداري رسيد.[/b]

به گزارش خبرگزاري فارس، اولين كارخانه بومي توليد باروت كروي، خطوط توليد پودر آلومينيوم (ميكرونيزه) و "نيترو گوانيدن با چگالي بالا "، سه طرحي است كه با حضور سردار احمد وحيدي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح به بهره برداري رسيد.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در تشريح اين طرح ها گفت: توليد و تامين مواد اوليه براي ساخت تجهيزات، ادوات و مهمات مورد نياز نيروهاي مسلح از راهبردهاي اصلي وزارت دفاع بشمار ميرود كه علاوه بر تامين نياز داخلي صنايع دفاعي و صرفه جويي چشمگير ارزي، قابليت صادرات را نيز در اين حوزه فراهم مي كند.
وحيدي افزود: افتتاح نخستين كارخانه بومي توليد باروت كروي در چارچوب همين راهبرد صورت گرفته است.
كارخانه توليد باروت كروي با ظرفيت توليد1200 تن درسال گامي بسيار مهم در توليد باروت هاي بدون دود دوپايه كروي مورد نياز نيروهاي مسلح است و توان دفاع كشور در حوزه دفاع ناهمطراز و پافندي را افزايش مي دهد.
وزير دفاع گفت:‌ با راه اندازي خط توليد پودرآلومينيوم (ميكرونيزه) علاوه بر قطع وابستگي و افزايش توانمندي دفاعي، نياز صنايع دفاعي به اين ماده استراتژيك تامين مي شود.
اين ماده علاوه بر مصرف در سوخت جامد موشكي، سرجنگي، آتش زنه ها و امولايت، در مصاريف غيرنظامي در حوزه عمراني و معدني هم كاربرد دارد.
سردار وحيدي در تشريح ويژگيهاي خط توليد "نيتروگوانيدين با چگالي بالا " نيز تصريح كرد:‌ با راه اندازي اين خط توليد، مواد اوليه كارخانجات توليد باروت سه پايه تامين خواهد شد و صنايع دفاعي را از واردات اين محصول مهم بي نياز ميكند.
وي افزود: اين ماده در مصارف غيرنظامي به عنوان ماده اوليه دارويي و نيز مولد گاز براي انواع كيسه هاي ايمني اتومبيل كاربرد دارد.
سردار وحيدي با قدرداني از تلاش متخصصان سازمان صنايع دفاع و پژوهشگران دانشگاه صنعتي مالك اشتر كه در تحقيق و راه اندازي اين طرح ها نقش داشته اند گفت:‌ امروز به طور ملموس شاهد هستيم كه فشارها و تحريم هاي دشمنان نه تنها اثري نداشته بلكه موجب شده است با بكارگيري نبوغ و خلاقيت جوانان و متخصصان توانمندمان يكي پس از ديگري حلقه هاي وابستگي به خارج از مرزها از هم گسيخته شود.
وزير دفاع، حاكميت ارزش هاي دفاع مقدس را در صنايع دفاعي از مولفه هاي اصلي و عوامل موثر پيشرفت و بالندگي صنعت دفاعي دانست و تاكيد كرد: اين روند در دهه چهارم كه دهه پيشرفت و عدالت نامگذاري شده است با شتاب بيشتري تداوم خواهد يافت.
سردار وحيدي با گراميداشت 5 مهر سالروز شكست حصر آبادان گفت:‌ شكست حصر آبادان به فرمان حضرت امام خميني (ره) سرآغاز شكست حصرها، تهديدات و تحريم هاي دشمنان و طلوع فجر پيروزي ملت بزرگ ايران بود.
وزير دفاع با گراميداشت ياد و خاطره شهداي حادثه هفتم مهر بويژه امير سرلشكر سيد موسي نامجو و امير سرلشكر جواد فكوري گفت: اين شهيدان با نثار خون پاك خود، عظمت، عزت و استقلال ايران را در همه عرصه ها تضمين كردند.


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8807060203

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
راستی این باروت دو پایه و سه پایه چی هست؟ :oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]راستی این باروت دو پایه و سه پایه چی هست؟ [/quote]
دوپايه رو تو متن نديدم امّا فكر كنم باروت سه پايه براى سلاح هايى كه سه تا پايه دارن! icon_eek
تو اخبار كه نشون داد يك سرى ماده سياه لوله/ميله اى شكل بود كه داخل شيشه گذاشته بودند و حضار اندر كف آن ها! البتّه يك سرى گوى مشكى هم تو شيشه بغلى بود كه گويا همون باروت پايه كروى بوده بيده. منتظر «توضيح در حد ديپلم» اهل فن هستيم...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين الفاظ دو پايه و سه پايه مربوط به افزودني ها سوخت جامع است ..

بعبارتي هم اكنون در هيچ موشك جز قديمي ها از سوختهاي داراي باروت استفاده نميشود و اصلا تركيباتشان با باروت فرق دارد ولي از اين اسم براي شناخت عمومي بهره ميبرند ..


به غير از اين گزينه ..
[quote]سردار وحيدي در تشريح ويژگيهاي خط توليد "نيتروگوانيدين با چگالي بالا " نيز تصريح كرد:‌ با راه اندازي اين خط توليد، مواد اوليه كارخانجات توليد باروت سه پايه تامين خواهد شد و صنايع دفاعي را از واردات اين محصول مهم بي نياز ميكند.
وي افزود: اين ماده در مصارف غيرنظامي به عنوان ماده اوليه دارويي و نيز مولد گاز براي انواع كيسه هاي ايمني اتومبيل كاربرد دارد.
[/quote]اين همون پودر باروت سياه و بعضا بصورت كروي ساچمه مانند درست ميشه و براي كارهاي انفجاريه يا پرتابگرهاي سرد و لانچر ها ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ايول !!!! به اين ميگن خبر ...
خيلي عاليه !!!‌دستشون درد نكنه !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نيتروگوانيدين به عنوان يک جز مهم در توليد باروت سه پايه وعامل سردکننده باروت مورد استفاده قرار مي گيره " باروت سه پايه در مقايسه با باروت يک پايه و دوپايه، عمر سلاح را تا سه برابر افزايش مي دهد و موجب کاهش خوردگي لوله سلاح و کاهش شعله دهانه سلاح میشه که در انواع مهمات ضدهوايي" توپي هاي دريايي "تانک و تفنگ شکاري کاربرد دارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
"ولادیمیر ساژین" کارشناس انستیتوی خاورشناسی در مقاله ای پیرامون برنامه موشکی ایران به شرح تاریخ بهره برداری جمهوری اسلامی ایران از موشک های شهاب، توانایی های آنها و آزمایش های انجام شده پرداخت:

تاریخچه مختصر:

سال 1985- ایران خرید موشک های "اسکاد-بی" را از لیبی برای استفاده در جنگ علیه عراق آغاز کرد. در حدود 20 فروند موشک و دو سکوی پرتاب سیار آن بر پایه خودرو "ماز-534 آر" خریداری شد.

سال 1986- لیبی به صادر کننده اصلی موشک های "اسکاد-بی" به ایران مبدل می شود. سوریه نیز صدور این موشک ها به ایران را آغاز می کند اما به تعداد محدود.

سال 1987- تلاش ایران برای راه اندازی تولید موشک های "اسکاد-بی" با ناکامی مواجه می شود. طی پنج سال بعد جمهوری اسلامی 200-300 فروند موشک "اسکاد-بی" و 6-12 سکوی پرتاب سیار از کره شمالی خریداری کرد.

سال 1988- ایران بر اساس موشک های "اسکاد-بی" تولید موشک های داخلی "شهاب-1" را آغاز می کند اما به تعداد محدود.

سال 1988- ایران اولین پرتاب آزمایش موشک های بالستیکی "اسکاد-بی" با برد 320 کیلومتری و کلاهک 985 کیلوگرمی را انجام می دهد.

تدارک انجام این پرتاب با کمک کره شمالی و یا چین انجام شد.

23 جولای سال 1998- ایران اولین پرتاب آزمایشی "شهاب-3" را انجام می دهد. موشک در حدود 100 ثانیه در هوا پرواز کرد و بعد از آن منفجر شد.

معلوم نیست که انفجار موشک در اثر نقص فنی بود و یا آزمایش برای همین مدت زمانی پرواز در نظر گرفته شده بود.

15 جولای سال 2000- ایران اولین پرتاب موفقیت آمیز "شهاب-3" را انجام می دهد. بر روی این موشک موتور جدید تولید کره شمالی نصب شده بود.

تابستان سال 2001- ایران آغاز تولید موشک های "شهاب-3" را اعلام کرد.

7 جولای سال 2003- مراحل آزمایشی موشک "شهاب-3" به پایان می رسد. بر اساس برخی از اطلاعات کمپانی های چینی مانند Tai'an Foreign Trade General Corporation و China North Industries Corporation به ایرانی ها کمک کردند که برخی از نقص ها و کمبود ها را رفع کرده و دشوارهای فنی مراحل نهایی را پشت سر گذارند. در همین زمان مقامات ایرانی خبر توسعه تولید این نمونه موشک و ارائه آن به یگان های نظامی کشور را اطلاع دادند.

22 سپتامبر سال 2003- "شهاب-3" سوار بر سکوهای سیار در رژه نظامی تهران شرکت داده شد. در آن رژه اعلام شد که برد این موشک ها 1800 کیلومتر است.

اکتبر سال 2003- ایران اعلام کرد بدلیل آنکه برد این موشک های "شهاب-4" (2200-3000 کیلومتر) با واکنش منفی جامعه بین المللی مواجه خواهد شد و تنش جهانی تولید می کند برنامه تولید "شهاب-4" متوقف می شود.

اواخر سال 2003- بر اساس برخی از اطلاعات ایران توانست فقط تولید محدود "شهاب-3" را آغاز کند.

11 اوت سال 2004- کارشناسان ایرانی اندازه کلاهک "شهاب-3" را کاهش داده و سازه آن را برای ورود مطمئن تر به لایه های ضخیم اتمسفری آماده ساختند. به غیر از این موتور آن نیز مدرنیزه شد. از نظر کارشناسان این تغییرات بعلت تلاش برای تولید موشکی بود که قادر به حمل کلاهک هسته ای باشد. به همین خاطر اغلب این گزینه را بعنوان "شهاب-3ام" یاد می کردند. حال کلاهک موشک ها اندازه کوچکتر و شکلی شبیه به قسمت نازک بطری به خود گرفت.

برتری این شکل کلاهک نسبت به فرم مخروطی از جمله در برنامه استفاده از کانتینرها برای انتقال مواد شیمایی و بیولوژیکی است. احتمال داده می شود که این گزینه از موشک ها با کلاهک هایی در حدود 700 کیلوگرم بردی در حدود 2000 کیلومتر داشته باشد. امکان وجود گزینه موشکی دیگری نیز هست: با تثبیت گر بزرگتر و طول کمتر، اما برد آن در اینصورت کمتر از 1500 کیلومتر خواهد بود.

31 مه سال 2005-"علی شمخانی" وزیر دفاع وقت ایران اعلام کرد که ایران با موفقیت موتور جدید موشک که با سوخت جامد کار می کند را آزمایش کرده است. این موتور برد موشکی با کلاهک 700 کیلوگرمی را تا مسافت 1500-2000 کیلومتری تامین می کند. شمخانی گفت: استفاده از سوخت جامد مطمئن تر و باعث افزایش برد موشک می شود. احتمالا موشک با این سوخت به صورت "شهاب-3 D" یاد شده و خود موشک برخی اوقات به صورت IRIS نوشته می شود.

سپتامبر سال 2005- دو موشک جدید با کلاهک های تقریبا سه متری به شکل "گلوی بطری" آزمایش شدند. نظر کارشناسان در خصوص این مسئله بر یکدیگر منطبق نیست: برخی معتقدند که چنین شکلی برای کلاهک ها جهت انتقال ، انفجار در هوا و پاشیدن مواد شیمایی و بیولوژیکی تاثیر بیشتری دارد و عده ای هم تصور می کنند که برای کلاهک هسته ای چنین فرمی مناسب است. دو موشک "شهاب-3" با چنین کلاهک هایی در رژه نظامی تهران به نمایش گذاشته شدند.

16 فوریه سال 2006- احتمال می رود که ایران با موفقیت یک سری آزمایش موشکی را انجام داده باشد. چهار موشک از جمله یکی از گزینه های "شهاب-3" و موشک "شهاب-4" به ترتیب با برد 1300 و 2200 کیلومتری آزمایش شدند.

7 آپریل سال 2006- نشریه The Telegraph لندن اطلاع داد که ایران موفق شد که کلاهک های مخروطی شکل "شهاب-3" را برای جاسازی سلاح هسته ای در آن متناسب کند. احتمالا "شهاب-3" برای آن مدرنیزه شد که کلاهک هسته ای مدل پاکستانی را حمل کند. بر اساس اطلاعات تایید نشده ایران به طرح های پاکستانی در این زمینه دسترسی یافته است.

23 نوامبر سال 2006- ایران موشک "شهاب-3" را برای مانورهای عمده نظامی در اوائل نوامبر مورد استفاده قرار داد. احتمالا از مدل "شهاب-3" با برد 1900 کیلومتری استفاده شد که بر اساس گزارشات منتشره از سوی ایران به کلاهک های خوشه ای مجهز شده بود.

سپتامبر سال 2006- گزارش تایید نشده ای منتشر شده که بر اساس آن ایران بیش از 30 موشک "شهاب-3" و 10 سکوی پرتاب سیار در اختیار دارد (Robin Hughes, "Long-Range Ambitions", Jane.s Defense Weekly, September 13, 2006, pp. 22-27).

8-10 جولای سال 2008- رسانه های گروهی ایرانی از یک سری آزمایش موشکی در چارچوب رزمایش بزرگ "پیامبر اعظم-3" خبر دادند. موشک های "شهاب-3 " با کلاهک های یک تنی به برد 2000 کیلومتری با موفقیت پرتاب شدند.

اخیرا گزارشات ضد و نقیضی درباره توسعه و اجرای برنامه موشکی "شهاب" به گوش می رسد. در سال 2004 سازمان مجاهدین خلق ادعا نمود که در ایران موشک های شهاب با برد 2400 کیلومتری تولید شده است. تهران رسما وجود موشک هایی با برد بیش از 2000 کیلومتر را تکذیب می کند. این مطلب را یکی از اعضای هیئت ایرانی در سازمان ملل متحد اعلام کرد. اما در همان سال 2004 گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه در چارچوب برنامه "شهاب" ایران موشک "شهاب-3بی" تولید کرده که برد آن 2500 کیلومتر است. بر اساس اطلاعات موجود موتورهای مراحل اول و دوم این موشک با سوخت جامد کار می کنند. اما کلاهک آن 800 کیلوگرم است که 500 کیلوگرم نسبت به مدل استاندارد "شهاب-3" کمتر شده است.

بر اساس گزارش دیگری سوخت جامد جدید که برای "شهاب-3" درنظر گرفته شده است یکی از نمونه های آزمایشی بوده و محصول نهایی محسوب نمی شود.

در هر صورت پیشرفت طراحان ایران به سوی توسعه فناوری های موتور موشک هایی که با سوخت جامد کار می کنند، قابل توجه است. همانطور که پیش از این گفته شد در چارچوب توسعه برنامه "شهاب" با چنین موتورهایی یک گزینه "خطی" دیگر از موشک "شهاب-3" تولید شد که نام "شهاب-3 دی" یا " IRIS" به خود گرفت.

به اعتقاد برخی از ناظران چنین شتابی در توسعه فناوری های سوخت جامد می تواند به ایران کمک کند تا از طریق تولید موشک هایی که توان حمل ماهواره ها را به مدار داشته باشند، به فضا دست یابد.

چنین فناوری ایران را در مسیر تولید موفقیت آمیز موشک های بالستیک برد متوسط (تا 5500 کیلومتر) و حتی موشک های قاره پیمای بالستیکی با برد نامحدود قرار خواهد داد. برای حل این مسئله در جمهوری اسلامی امور مربوط به "شهاب-5" و "شهاب-6" در دست اقدام است.

26 ژانویه سال 2007- ایران اطلاع داد که این کشور با موفقیت یکی از موشک های خود را به ابزار انتقال ماهواره به مدار تبدیل کرده است (Stratfor, Iran: The potential for a satellite launch, January 29, 2007).

این خبر از سوی دیگر منابع مستقل تایید نشد اما اگر به مسئله استفاده از موشک های IRIS بعنوان یکی از مراحل موشک های ماهواره بر چند مرحله ای توجه کنیم، این گزینه به ذهن خطور می کند: شهاب-3 "( No Dong) با سوخت مایع بعنوان مرحله اول؛ IRIS با سوخت جامد بعنوان مرحله دوم و بعد هم کلاهک که می تواند ماهواره باشد و یا کلاهک نظامی (که ضمنا می تواند موتوری با سوخت جامد داشته باشد که این سیستم را کلا سه مرحله ای می کند).

به غیر از این موشک IRIS بعنوان عضو شتاب دهنده با موتور خود که با سوخت جامد کار می کند می تواند به مرحله سوم موشک کره شمالی Taep О-dong-1 تبدیل شود.

تنها یک چیز روشن است: موشک شهاب-3 دی" (یا گزینه IRIS) نمی تواند به طور مستقل ماهواره ای را در فضا قرار دهد اما یکی از گزینه های آن می تواند بخشی از طرح موشک های میانبرد بالستیک در چارچوب پروژه های "شهاب-5" و "شهاب-6" باشد.

به احتمال قوی در طرح فضایی (ایران) پروژه پاکستانی Ghadr شرکت داده شده است. ناگفته نماند که هیچیک از پرتاب های "موشک شهاب-3 دی" ضبط تصویری نشده اما همه معتقدند که این موشک در اجرای برنامه فضایی جمهوری اسلامی نقش دارد.

حال به روزنگار پرتاب های آزمایشی نمونه های "شهاب-3" و IRIS نگاهی می اندازیم:

11 جولای سال 1998- اولین پرتاب. موشک 100 ثانیه بعد از پرتاب منفجر شد.

15 جولای سال 2000- پرتاب موفق. موشک 850 کیلومتر را طی کرد.

21 سپتامبر سال 2000- پرواز آزمایشی ناموفق. موشک عملا بلافاصله بعد از پرتاب منفجر شد. بعد از آن یک منبع آگاه ایرانی ادعا کرد که موشک مذکور دو مرحله ای با سوخت جامد بود.

23 مه سال 2002- پرتاب موفق آزمایشی.

جولای سال 2002- پرتاب ناموفق. موشک آنطور که باید عمل نکرد.

ژوئن سال 2003- بعد از یک پرتاب موفق ایران اعلام کرد که این آخرین آزمایش پیش از استقرار این موشک ها محسوب می شود.

11 اوت سال 2004- پرواز موفق "شهاب-3 ام". این موشک حامل کلاهکی جدید بود.

20 اکتبر سال 2004- یک پرتاب موفق آمیز دیگر موشک "شهاب-3 ام". ایران ادعا کرد که برد این موشک مدرنیزه شده 2000 کیلومتر بود.

25 فوریه سال 2007- پرتاب "شهاب-3 آ" به مدار پایین. تاکنون جزئیات این آزمایش روشن نشده است. احتمالا این آزمایش در چارچوب تلاش های ایران برای پرتاب ماهواره به مدار پایین زمین انجام شده است.

فوریه سال 2008 - ایران با موفقیت موشک "کاوشگر1" را امتحان می کند. همزمان مرکز فضایی ملی که در فاصله 60 کیلومتری از جنوب شرقی شهر سمنان تاسیس شده تحت آزمایش قرار می گیرد. "کاوشگر1" گزینه موشک های بالستیکی میانبرد یک مرحله ای "شهاب-3" -"شهاب-3 بی" با کلاهکی شبیه "گلوی بطری" است.

امروز روشن شده که ایران کاملا توان بهره برداری و توسعه فناوری های موشکی در خصوص افزایش برد پروازی و کلاهک های آن را دارد. در چارچوب برنامه "شهاب" این موشک ها عنوان "شهاب-4" ، "شهاب-5" و "شهاب-6" به خود گرفتند. بر اساس گزارشات سپتامبر سال 2006 هیچکدام از نمونه های موشکی یاد شده تولید نشده و ماهیت دقیق برنامه بهره برداری از این نمونه های محرمانه مانده است.

برخی از کارشناسان معتقدند که "شهاب-4" بردی در حدود 2200-2800 کیلومتر دارد. آنها ادعا می کنند که سازه "شهاب-4" بر اساس " No Dong-2" کره شمالی، یا موشک سه مرحله ای " Taep-o-dong-1" ، یا " SS-N-6" روسی و یا حتی بر مبنای برخی از ماهیت های فنی به موشک های "اس اس-4" و "اس اس -5" روسی شباهت دارد. در هر حال این موشک به سیستم مدرن دیجیتالی هدایت و هدفگیری مجهز شده که با مدل "اس اس-4" شوروی سابق تفاوت های فاحشی داشته که به اعتقاد کارشناسان فناوری های آن زمانی توسط کره شمالی به ایران منتقل شده است.

بر اساس برخی از ارزیابی کارشناسان "شهاب-4" دارای مشخصات فنی ذیل است: طول:25 متر، قطر:1,3 متر، وزن استارت: 22 هزار کیلوگرم، نیروی پرتاب آن تقریبا برابر 26 هزار کلوگرم و زمان کار موتور آن -293 ثانیه است.

اطلاعات تهران درباره برنامه "شهاب-4" ضد و نقیض است. همانطور که قبلا اشاره شد در اکتبر سال 2003 ایران ادعا کرد که این کشور برنامه "شهاب-4" خود را متوقف می سازد که دلیل این امر واکنش شدید جامعه بین المللی به برد این موشک هاست که در حدود 2200-3000 کیلومتر اعلام شده است.

ناظران تاکید می کنند که ایران ممکن است به خاطر امکان دشواری هایی در اوضاع جهانی در تصمیم خود در خصوص "شهاب-4" تجدید نظر کرده باشد. اما بعد از آن اعلام شده که موشک شهاب-4" می تواند بعنوان موشک ماهواره بر مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس برخی از اطلاعات تایید نشده از منابعی در شورای ملی مقاومت ایران " NCRI"(اپوزیسیون جمهوری اسلامی) ایران برای اولین بار موشک "شهاب-4" را روز 17 اوت سال 2004 پرتاب کرده است.

ماه مه سال 2005- "علی شمخانی" وزیر دفاع وقت ایران از تولید و تکامل موفقیت آمیز "موتور دوبل" (twin engine) خبر داد. برداشت ناظران از این موتور موشکی دومرحله ای است که در هر مرحله موتور جداگانه ای که با سوخت جامد کار می کند، قرار دارد.

اطلاعات اولیه در مورد اینکه این نمونه مدرنیزه شده "شهاب-3" است تکذیب شد. اما منابع ایرانی در مورد ادعای خود در خصوص موتور جدید توضیحی ندادند به همین خاطر در حال حاضر به سختی می توان گفت که این موتور در کل تولید شده و یا در "شهاب-4" و یا "شهاب-5" مورد استفاده قرار گرفته یا خیر.

"مصطفی محمد نجار" وزیر دفاع وقت ایران طی یکی از مصاحبه های مطبوعاتی خود در سال 2006 اعلام کرد که طراحان ایران در "مرحله تحقیقاتی، اتمام و ساخت "شهاب-4" " قرار دارند.

بر اساس گزارش رسانه های گروهی آلمانی، ایران با موفقیت اجرای برنامه "شهاب-4" را پیش می برد. در ماه فوریه سال 2006 خبرگزاری آلمان گزارش داد که نیروهای جاسوسی خارجی ادعا می کند که روز 17 ژانویه سال 2006 ایران با موفقیت موشک "شهاب-4" را با برد 2200 کیلومتر آزمایش کرده است.

چند روز بعد فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران خبر این پرتاب های آزمایشی را از طریق تلویزیون اعلام کرد. به غیر از این بنا بر برخی از گزارشات موجود آزمایش این موشک بعد از جدا شدن موفقیت آمیز کلاهک از آن متوقف شده است.

در سال 2008 رسانه های گروهی جهان خبر دو پرتاب موشکی زیر مداری ایران را منتشر نمودند. روز 4 فوریه آزمایش موشک "کاوشگر-1" انجام شد. روز 26 نوامبر نیز رسانه های گروهی جهان خبری منتشر کردند مبنی بر آنکه ایران پرتاب موشک "کاوشگر-2" را به فضا انجام داده است. بر اساس این گزارشات هر دو موشک به ارتفاع 200-250 کیلومتری رسیده و 40 دقیقه بعد کلاهک های آنها با کمک چتر به زمین بازگشتند. اما برخی از کارشناسان معتقدند که ایرانی ها توانستند که ماکت ماهواره ای را به مدار نزدیک زمین برسانند. بعبارت دیگر این ماهواره بدون تجهیزات ویژه بوده و فقط قادر به انتقال سیگنال های رادیویی به زمین است.

2 دسامبر سال 2008- "محمد ابراهیمی" معاون مدیر سازمان هوا-فضای ایران اعلام کرد: به زودی ما قصد داریم که حیواناتی را با موشک های "کاوشگر-3" و "کاوشگر-4" به فضا پرتاب کنیم. این مسئله راه را برای پروازهای سرنشین دار همواره خواهد کرد.

بر اساس برخی از گزارشات موجود احتمال داده می شود که این موشک ها مدل مدرنیزه شده "شهاب-3 S " ( ممکن است که اندکس S به معنای satellite باشد) هستند اگرچه امکان دارد در اینجا از موشک "شهاب-4" نیز استفاده شده باشد. اما به احتمال قوی شهاب-3 S " همان موشکی است که در پروازهای 4 فوریه و 26 نوامبر سال جاری تحت عنوان "کاوشگر-1" و "کاوشگر-2" به سوی مدار نزدیک پرواز کرده است.

بر اساس گزارش نیروهای جاسوسی اسراییلی ایران تلاش برای تولد "شهاب-5" و "شهاب-6" با برد به ترتیب 3000 و 5000 کیلومتر را رها نکرده است.

برخی از کارشناسان نظامی معتقدند که "شهاب-5" در اصل موشکی بالدار است که برد آن 3000 کیلومتر بوده و در چارچوب برنامه موشکی "شهاب" ایجاد شده اما وجه مشترک زیادی با کلیه "شهاب ها" و یا "تام هاوک" های آمریکایی ندارد. بر اساس دیگر اطلاعات "شهاب-5" مدل تکمیل شده "شهاب-4" است.

پروژه موشکی "شهاب-5" (مدل غیر بالدار) و "شهاب-6" بر اساس موشک های Taep О-dong-2 کره شمالی می باشند.

مشابه ایرانی احتمالا سه مرحله ای خواهد بود. ضمنا موتور مراحل اول و دوم باید با سوخت مایع و موتور مرحله سوم با سوخت جامد کار خواهد کرد.

بدون تردید اگر ایران بتواند موشک "شهاب-6" را تولید کند به جمع کشورهایی وارد خواهد شد که دارای موشک های بالستیکی قاره پیما هستند و این امر موجب می شود که جمهوری اسلامی ایران به یک ابرقدرت موشکی مبدل گردد.

اما باید تاکید کرد که هم رسانه های گروهی اسراییل و هم منابع رسمی این کشور اغلب در تلاش های ایران در جهت ایجاد توان موشکی-هسته ای و هم در توانایی های جمهوری اسلامی در روند اجرای برنامه های مذکور مبالغه می کنند. از یک سوی نگرانی اسراییل کاملا قابل درک است و از سوی دیگر این مسئله مانع ارزیابی عینی اوضاع شده و آنرا به مخاطره می اندازد.

به غیر از این خود مقامات ایرانی تلاش می کند که پشت ابر تبلیغات پیشرفت های موشکی-هسته ای خود را بزرگتر جلوه دهند و یا برعکس آنها را در هاله ای از ابهام قرار دهند.

به همین خاطر امروز به دشواری می توان گفت که "شهاب-5" (هم نمونه عادی و هم نمونه بالدار آن) و "شهاب-6" آزمایش و تولید شده اند چرا که تا کنون اطلاعات مستند اندکی درباره طرح "شهاب-5" و کمتر از آن در باره "شهاب-6" وجود دارد.

این اطلاعات بر اساس مقایسه موشک های Taep.o-dong-2 کره شمالی تنظیم شده اند: موشک معمولی غیر بالدار "شهاب-5" موشکی سه مرحله ای است که دارای شش موتور است: مرحله اول چهارموتور، و هر کدام از مراحل بعد یک موتور؛ طول- 32 متر؛ قطر-2,2 متر؛ وزن پرتاب- 80-85 تن؛ برد پرتاب بین 4000 تا 4300 کیلومتر؛ وزن کلاهک ها از 700 تا 1000 کیلوگرم، توان موتورهای رانشی تقریبا در حدود 31260 کیلوگرم و مرحله فعال پروازی (زمان کار موتورها) 330 ثانیه است.

تحلیلگران احتمال می دهند که "شهاب-6" موشکی دو یا سه مرحله ای است که موتورهای آن با سوخت مایع و جامد کار می کنند. در موشک "شهاب-6" اکثرا از همان سیستم هایی استفاده شده که در موشک های "شهاب-5" غیر بالدار. اما کاهش وزن موشک و کلاهک های آن باعث افزایش برد آن تقریبا تا 6000 کیلومتر شده است. به اعتقاد کارشناسان موشک "شهاب-6" برای آن در نظر گرفته شده که یک کلاهک منولیتی (یک پارچه) به وزن احتمالی 500-1000 کیلوگرمی را حمل کند.

اما بر اساس برخی از اطلاعات موجود موشک "شهاب-6" دارای انحراف احتمالی مدور محسوس بوده که در اثر آن دقت آن در زمینه انهدام اهداف دقیق کم بوده و به همین خاطر بهترین مورد استفاده "شهاب-6" می تواند در مساحت های بزرگ پیش از هر چیز در مناطق مسکونی باشد.

این مسئله اجازه می دهد که به جرات بگوییم که "شهاب-6" سلاحی جهت تحریک سیاسی است و نه دارای ابعاد نظامی.

اگرچه برنامه "شهاب" به احتمال قوی اولویت صنایع موشک سازی ایران محسوب می شود اما در خارج از چارچوب آن امور مربوط به تجهیز کشور به موشک های دیگر نیز انجام می شود. بعنوان مثال "اوزی روبین" کارشناس موشکی اسراییل ادعا می کند که ایران 18 سکوی سیار "بی ام 25" از کره شمالی خریداری کرده است (با مدل آتشبارهای موشکی روسی اشتباه نشود) این مجموعه موشکی به دو صورت تولید می شوند با برد 2500 و 3500 کیلومتری (اما دیگر منابع تایید کننده این مسئله وجود ندارد).

به غیر از این اوزی روبین معتقد است که ایرانی های از طریق قاچاق چند فروند موشکی بالدار Kh-55 شوروی سابق را از اوکراین خریداری کردند که وارد تسلیحات ارتش جمهوری اسلامی نشده اما به احتمال قوی بعنوان پایه ای برای کپی برداری و شبیه سازی نمونه های داخلی مورد استفاده قرار گرفته است. اینجا باید تاکید کرد که ایران این موشک را از اوکراین رسما خریداری کرده است (این کار کییف با واکنش منفی واشنگتن مواجه شد). موشک های Kh-55 توسط ایرانی ها بعنوان موشک هدف و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین مافوق صوت مورد استفاده قرار می گیرد.

بدین ترتیب در حال حاضر ایران به موشک هایی با برد تا 2000-2300 کیلومتر و توان واقعی برای ایجاد موشک های حامل (ماهواره بر) که بتواند شعاع تا 6 هزار کیلومتر را تحت پوشش قرار دهد، دست یافته است. اما در همین جا چند سئوال بوجود می آید.

سئوال اول: در مورد ضریب اطمینان موشک های موجود. براساس تجارب نظامی شوروی و روسیه تا پذیرش موشک ها در ارتش، آنها باید راه طولانی آزمایشات مختلف فنی را در شرایط گوناگون طی کنند. چرخه آزمایشات ممکن است سال ها به طول انجامد و هر سال بین 10-15 آزمایش انجام می شود. بر اساس آنچه که ما پیش از این ذکر کردیم مدل های مختلف موشک های ایرانی در معرض چنین آزمایشاتی قرار نگرفتند. این نشان می دهد که ضریب اطمینان موشک های جمهوری اسلامی نمی تواند پاسخگوی امنیت استفاده از آنها باشد و بدون تردید احتمال وقوع پیامدهای فاجعه آمیز در صورت استفاده ازآنها در جریان عملیات نظامی بسیار زیاد است.

سئوال دوم: درباره برد واقعی اعلام شده موشک ها. نمونه های مختلف شهاب بر اساس اطلاعات ایران دارای برد بیش از 1500 کیلومتر هستند. اما این مشخصات فنی چگونه آزمایش شده اند؟ یادآوری می کنیم که حد فاصل میان دورترین نقطع در شمال غرب و جنوب شرق ایران کمی بیش از 2000 کیلومتر است. با فرض این مسئله که میدان های تیر موشکی در کنار مرزها واقع نشده اند می توان درک کرد که ایران امکان آن را ندارد که به طور کامل پرتاب های موشکی را در چنین فاصله ای بدون تهدید نقض حریم مرزی کشورهای همسایه انجام دهد.

اخیرا گزارشاتی بر اساس تصاویر ماهواره جاسوسی QuickBird منتشر شد. به گفته کارشناسان انستیتوی پلی تکنیک ماساچوست و کارگروه Science, Technology and Global Security که زیر نظر همین انستیتو مشغول کار هستند، دراین تصاویر ساختمان های مونتاژ- آزمایش و تاسیسات خدمات رسانی فنی به موشکهای بالستیکی دور برد ثبت شده اند. یک سری تاسیسات واقع در 230 کیلومتری جنوب غربی تهران بعبارت دیگر در مرکز کشور واقع شده اند. یک میدان تیر اصلی دیگر نیروهای موشکی ایران نیز در نزدیک اصفهان واقع شده است (بعبارت دیگر این هم در مرکز ایران است).

به غیر از این سند دیگری وجود ندارد دال بر اینکه حکومت ایران رسما خبر مسدود سازی آب های تنگه هرمز و یا اقیانوس هند را به خاطر پرتاب موشکی در این محوطه اعلام کرده باشد. اگرچه اینجا باید تاکید کرد که طی چندسال اخیر در جریان مانورهای بی شمار نیروی دریایی ایران، مقامات جمهوری اسلامی بخش های معینی از آب های تنگه هرمز و دریای عربی را مسدود ساخته بودند. به احتمال قوی این مسئله برای پرتاب های موشکی انجام شده است. ضمنا این مسئله را باید در نظر گرفت که مساحت محوطه مسدود شده سال به سال کاهش یافته است. این مسئله می تواند نشان دهنده آن باشد که دقت پرتاب های موشکی افزایش و منحنی پرتاب آن کاهش یافته است.

از سوی دیگر حداکثر برد را می توان از راه محاسبات ریاضی در جریان پرتاب های آموزشی با سوخت "ناسوخته" انجام داد که در نتیجه انحراف سوخت رسانی به موتور در زمان معینی از مسیر پروازی صورت می گیرد. اما به هر حال این فقط می تواند اطلاعات حدودی باشند. بدون آزمایشات در مقیاس گسترده و پرتاب های متعدد نمی توان از آمادگی برای انجام پرتاب های موفق صحبت نمود.

از مطالب که در بالا گفتیم می تواند این نتیجه را گرفت که برغم همه دشواری ها و کمبودها، پتانسیل موشک سازی در ایران بالاست. ضمنا تهران با موفقیت گام به گام این پتانسیل را به توان واقعی نظامی مبدل می سازد.

موشک سازان ایران در پرونده خود نمونه های گوناگون سیستم های موشکی آتی را دارند که نه امروز، اما تا پنج-هفت سال آینده می توانند پایه واقعی برای ایجاد موشک های بالستیکی مدرن میانبرد (از لحاظ توان به موشکی های قاره پیمای بالستیکی نزدیک هستند) ایجاد کند و سپس دست بکار موشک های قاره پیما شود. فقط یک جمله کافی است که پرتاب ماهواره به مدار گامی بسیار مهم در جهت ایجاد موشک های استراتژیکی است.

اماهمه اینها مربوط به آینده است. اگر بین توان امروزی و دورنمای آن بخواهیم مقایسه ای انجام دهیم باید بگوییم که امروز نیروهای مسلح ایران به موشک های اندکی مجهز هستند (اگرچه بسیار زیرکانه). بعنوان مثال مرکز فرماندهی موشکی که به طور مستقیم تحت فرماندهی کل قوا یعنی رهبر انقلاب اسلامی ایران اداره می شود از پنج گردان موشکی تشکیل شده است: دو گردان موشک های"شهاب-3 دی" و "شهاب-3 ام" (برد تا 1300 کیلومتر) با 32 سکو؛ دو گردان عملیاتی-تاکتیکی مجهز به "شهاب-1" (برد از 285 تا 330 کیلومتر) و "شهاب-2 (برد پرتاب از 500 تا 700 کیلومتر)با 64 سکوی پرتاب و یک گردان موشک های تاکتیکی. نکته قابل توجه آنست که کلیه نیروهای موشکی سیار هستند. بعبارت دیگر در بخش اعظم خاک جمهوری اسلامی از شمال غرب، غرب و جنوب غرب، از کردستان (ایران) تا تنگه هرمز مناطق استقرار پایگاه های فنی با انبارهایی سوختی و سوخت های موشکی و زیرساخت ها و سیستم های توسعه یافته ارتباطاتی میان آنها برپا شده است.

مجموعه های موشکی که در کشیک نظامی قرار دارند دائما میان مناطق در حال حرکت هستند و محل استقرار خود را تغییر می دهند. این سکوهای سیار به شکل ماشین های باری معمولی استتار شده و همچنین دو تا سه دستگاه خودرو دیگر هر کدام حامل دو موشک آنها را همراهی می کنند. بعبارت دیگر مهمات هر کدام از این سکوهای سیار پنج موشک است. موشک هایی که با سوخت مایع کار می کنند در نزدیک خودروهای سوختگیری حرکت می کنند.

لازم است که تاکید شود که طراحان و مهندسین موشک ساز ایرانی توانسته اند به موفقیت های بزرگی در مدرنیزاسیون موشک های تاکتیکی -عملیاتی "فاتح -110" (برد موثر آنها 210 کیلومتر است) دست یابند. آنها این موشک کلاس "زمین-زمین" را برای استارت از سکوهای مجموعه های موشکی مدل "اس-75" روسی متحول ساخته اند.

به غیر از نیروهای موشکی که تحت فرمان مستقیم فرماندهی کل قوای ایران عمل می کنند واحد های موشکی دیگری در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز وجود دارد که در ارتش(شش گردان) و در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (هشت گردان) مستقر شده اند

بدین ترتیب کوتاه ترین تحلیل از اوضاع در صنایع موشک سازی ایران و در نیروهای موشکی این کشور نشاندهنده آنست که تهران توانسته که زرادخانه متنوع و گسترده ای تاکتیکی، موشک های تاکتیکی-عملیاتی و از همه مهمتر موشک های بالستیکی میانبرد را تشکیل دهد.

امروزه موشک های ایرانی به مقامات لشکری - سیاسی کشور اجازه می دهند که منطقه خاور نزدیک و میانه از جمله اسراییل و همچنین کشورهای آسیای میانه را تحت کنترل خود در آورند. در ضمن نیروهای موشکی ایران تهدیدی معین برای نیروهای مسلح آمریکا و متفقین آنها در عراق و افغانستان محسوب می شوند. بعلاوه آنها قادر به کنترل نه تنها پایگاه های نظامی منطقه، بلکه مراکز صنعتی و پیش از هر چیز زیرساخت های نفت و گازی هستند.

ظرفیت صنایع موشک سازی در ایران به اندازه کافی بالاست. پرتاب های موشکی به مدار نزدیک زمین و امکان در مدار قرار دادن دستگاه های کوچک مانند ماکت ماهواره ها گواه آنست. کاملا احتمال دارد که با چنین روندی جمهوری اسلامی ایران در زمینه صنایع موشکی طی پنج-ده سال آینده بتواند ابتدا صاحب موشک های بالستیکی میانبرد شوند که از لحاظ امکانات شبیه به موشک های قاره پیمای بالستیکی باشند و سپس به خود این موشک های قاره پیمای بالستیکی دست یابند.

در حال حاضر توانن نیروهای موشکی ایران به کلاهک های معمولی محدود شده اما ایجاد پایه های قوی در طرح های علمی-عملی و سازه ای-آموزشی در صنایع موشک سازی (در وحله اول طرح "شهاب") به ایران اجازه می دهد که در آینده نزدیک دو برنامه یعنی هسته ای و موشکی را با یکدیگر مرتبط ساخته و وظیفه اصلی یعنی تبدیل ایران به ابرقدرت موشکی-هسته ای را به تحقق برساند.

خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 6 مهر ماه

http://pe.rian.ru/articles/20090928/123275864.html

دوستان همونطور که خوندید این مطلب دارای ایراداتی هست و نکات غیر واقعی هم در اون به چشم می خوره اما مخصوصا اون رو قرار دادم به علت روند تاریخی و سیر موشکهای ایرانی که شاید مورد استفاده دوستان قرار بگیره احتمالا نویسنده اش اهم زیاد به اخبار تلویزیون اسراییل نگاه می کرده یا به تحلیل هاشون گوش میداده!
یکی از مدیران محترم زحمت انتقال رو بکشند. ممنون

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گزارش خبرگزای فرانسه

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/3068712640.jpg[/img]

عصر ایران - نیروهای مسلح ایران موشک هایی را با برد کوتاه، متوسط و دور در اختیار دارند که می توانند هدف هایی را در اسرائیل و مراکز نظامی آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس مورد هدف قرار دهند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، منابع غربی اعلام کردند اطلاعی از شمار دقیق موشک های ایران ندارد ولی تا حدی از توان آنها خبر دارند.

خبرگزاری فرانسه در این گزارش به بررسی موشک های در اختیار ایران پرداخته شده است.

[color=blue] * موشک شهاب -3[/color]

برد این موشک دو هزار کیلومتر است. ایران بارها این موشک را در مانورهای مختلف استفاده کرده است. موشک شهاب - 3 دارای دو رسته است.

رسته "قدر -1 " که برد آن یک هزار و 800 کیلومتر است و از سوخت مایع استفاده می کند. رسته دوم نیز "عاشورا" نام دارد که برد آن دو هزار کیلومتر است.

منابع رسمی ایران اعلام کرده اند آزمایش این موشک در ماه نوامبر 2007 با موفقیت همراه بوده است.

[color=blue]* سجیل[/color]

موشک دور برد زمین به زمین است که برد آن به دو هزار کیلومتر می رسد. برای نخستین بار درنوامبر 2008 آزمایش شد. از دو قسمت تشکیل شده و از سوخت جامد استفاده می کند.

[color=blue]* شهاب -1[/color]

برد این موشک 300 کیلومتر است.

[color=blue]* شهاب -2[/color]

برد این موشک 500 کیلومتر است. موشک های شهاب 1 و 2 از موشک های اسکاد اقتباس شده اند.

[color=blue]* موشک زلزال[/color]

برد این موشک حداقل 400 کیلومتر است.

[color=blue]* فاتح 110[/color]

برد این موشک 200 کیلومتر است.

[color=blue]* نزعت[/color]

برد این موشک به 100 کیلومتر می رسد.

[color=blue]* فجر 3[/color]

برد این موشک 45 کیلومتر است. منابع غربی معتقدند که جنبش حزب الله لبنان از این نوع موشک ها استفاده کرده است.

[color=blue]* فجر 5 [/color]

برد این موشک به 75 کیلومتر می رسد.

[color=blue]* عقاب[/color]

برد این موشک به 45 کیلومتر می رسد.

http://www.asriran.com/fa/pages/?cid=85762

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظرم توان موشكي ايران بيش از 2000 كيلومتر است ولي براي اينكه با بهانه دادن دست آمريكا براي ايجاد سپر موشكي در اروپا روسيه را تحت فشار قرار ندهند اعلام نمي كنند.به هر حال ما فعلا به روسيه احتياج داريم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به فرض شلیک موشکهای ایران از عمق به سمت اسرائیل ما به برد بیش از 2000 کیلومتر نیاز نداریم و فراتر از این برد کشورهای اروپای شرقی و مصر و لیبی قرار میگیرد که علتی بر حمله به آنها نیست و با کلاهک متعارف هم دقت لازم را نخواهد داشت. همین 2000 کیلومتر به شرط دقت کافی کفایت میکند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان از دقت موشكهاي ايران اطلاعي نداريد؟
اصولا ميزان دقت براي موشكهاي مشابه با كلاهك متعارف در چه حديه؟
اصلا واحد سنجش بر چه مبنايي؟
مثلا به ازاي هر 100 كيلومتر برد چندمتر مي تونه خطا داشته باشه ؟
يه سوال ديگه آيا اين موشكها تا رسيدن به هدف مانور خاصي مي دن وهوشمند عمل مي كنند يا مسيرشون قابل پيش بيني هست؟ (از طرف واحد پرتاب كننده قابل پيش بيني هست يا نه)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط worior
      به نام حق
       
      پیشگفتار
      این تاپیک جهت بررسی و طرح ایده های مختلف در زمینه تهاجم موشکی کروز و پاسخ پدافند بصورت ارزان و گسترده ایجاد گشته است.
      سایر سناریو ها نظیر حملات موشک های بالستیک، و یا بمب های دورایستا(گلاید، بدون موتور)، همچنین موشک های هایپرسونیک موضوع این تاپیک نیست.
       
      طرح حمله:
      در دسترس بودن سامانه های موشکی کروز در خدمت بسیاری از ارتشهای منطقه و استفاده گسترده از این سامانه ها در منطقه خاورمیانه، لزوم دارا بودن یک سامانه مقاومت پدافندی موثر را گوشزد میکند، اما چنین سامانه ای با چه وضعیتی روبروست و چگونه باید پاسخ بدهد؟
       


       
      فرض کنیم، در تهاجم یک روزه 8 ساعته، با هدف گشایش مسیر پدافند و بدست گرفتن آسمان ایران، ائتلاف مهاجم، اقدام به اجرای تهاجمی با مشخصات ذیل بنماید:
      - 4000 موشک کروز، در برد های مختلف، بدون خطا(فرض میشود، این تعداد موشکی هست که به هدف خواهد رسید)
      - اهداف عمقی و مرزی
      - شانس اصابت موشک های پدافندی در صورت رهگیری 75 درصد.
      مشاهده میکنید که با شلیک 4000 موشک پدافندی، تنها قادر به انهدام 3000 موشک کروز مهاجم خواهیم بود، و این به معنای اصابت دست کم 1000 موشک به هدف و مشغولیت 8 ساعته پدافند بر روی تعداد بسیار زیادی هدف خواهیم بود. با توجه به تصویر فوق این رقم حتی بیش از موشک هایی ست که در سال 2003 به عراق شلیک شده است. 
      آیا چنین حمله ای از نظر هزینه ای و لجستیک برای ائتلاف مهاجم دشوار خواهد بود؟
      - قیمت هر موشک تاماهاوک کلاس 4 که از آخرین و بیشترین حجم امکانات مسیریابی بهره میجوید، 1.87 میلیون دلار با نرخ شناور 2017 محاسبه شده است، بنابراین 4000 موشک حداکثر 8 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و این رقم حتی اگر به 10 یا 20 میلیارد دلار نیز برسد، با توجه بودجه نظامی کشورهایی مانند آمریکا و اعراب منطقه، همچنین تامین هزینه در چند سال مالی، رقمی دور از ذهن و دست نیافتنی نیست. هم اکنون نیز فقط دو کشور عربستان و امارات در حدود 1200 موشک کروز در اختیار دارند. اگر به دو کشور، سایرین چون ایالات متحده، فرانسه، انگلستان و ... اضافه شوند، مقدار 4000 موشک رقم کاملا دست یافتنی خواهد بود.
      - از نظر لجستیک نیز، با توجه به تعداد بسیار پایگاه های اجاره ای و تسخیری دشمن در منطقه، و گستردگی پهنه جغرافیایی مرزهای کشورمان، استقرار چنین موشک هایی فقط به ناوها محدود نمیشود، و تمامی پایگاه های زمینی میتوانند به عنوان محل پرتاب استفاده شوند، و میتوان این فرض را گرفت که طی سالهای اخیر این انبار سازی موشک های کروز صورت گرفته باشد و به زمان حمله موکول نگردیده است.
       
      هزینه مقابله؟
      - دفع موثر 4000 موشک بالستیک برای پدافند به تنهایی بسیار دشوار به نظر میرسد، و طبیعی ست که برای این منظور نمیتوان صرفا بر پدافند موشکی متکی بود. اگر خطای 0.75  برای پدافند را بپذیریم، به رقمی در حدود 5400 موشک پدافندی،مقدار بسیاری تجهیزات کشف و شناسایی و مقدار بالایی شانس نیاز است. فلذا عقلانه است که پایگاه ها و محل های شلیک دشمن پیش از اقدام یا در همان دقایق اولیه حمله شود (که این موضوع بحث این تاپیک نیست).
      - اخلال gps و حتی انهدام ماهواره های هدایت کننده نیز با توجه به تجهیزات مدرن ترکام و وجود عوارض طبیعی بسیار در ایران مزیتی در حدود بالابرد چند درصد خطا به سامانه های کروز وارد میکند. این میزان خطا را بدلیل عدم وجود اطلاعات کافی از کیفیت و دقت سامانه های مهاجم همچنین بروز پیشرفت های آینده باید فاکتور گرفت و به تنها به برخورد سخت پدافند متکی بود.
       
      با توجه به موارد فوق یک مجتمع پاسخ برای مقابله طراحی کنید، به نحوی که قادر باشد:
      - 100 درصد موج اول حمله که علیه پدافند و تجهیزات راداری ثابت است را از کار بی اندازد
      - 80 درصد کل موشک ها در موج های بعدی را منهدم کند
      - بعد از 8 ساعت تهاجم سنگین همزمان با انواع اخلال با دست خالی مواجه نشود.
      - اقدام سخت یا hard kill باشد.
      - این پاسخ در سامانه خلاصه شود. اقدامات غیر عامل نظیر استتار، تعدد و اخلال نادیده گرفته شود.
      - موج اول 800 موشک
      - موج دوم 1200 موشک
      - موج سوم 600 موشک
      - موج چهارم 1400 موشک
      - هر موج حمله 2 ساعت.
      - از همه مهمتر، سیستم بسیار ارزان و موثر باشد.
       

       
       
       
      دارایی کنونی پدافند موشکی ایران:

       
       
      با تشکر، از حضورتون در بحث
       
       
       
       
       
       
    • توسط zed
      نكاتي درباره توان موشكي عراق

      يكي از كميته‌هاي وزارت دفاع، كميته تهيه و توسعه موشك‌هاي دوربرد به رياست سرتيپ ستاد «صلاح التكريتي» متخصص رشته موشكي (توپخانه) بود. حاصل فعاليت اين كميته پيش از جنگ، توليد سه نوع موشك به نام‌هاي موشك حسين، موشك عباس و موشك عابد يا ژوئيه بود. اين موشكها با رايزنيها و مساعدت‌هاي فراوان يكي از شركت‌هاي فرانسوي به مرحله توليد رسيده بود. حتي هيأت فرانسوي به رياست «بيار موللر» چندين بار به وزارت دفاع عراق آمد و آزمايش هايي بر روي اين موشكها انجام داد. اين موشكها برخلاف ادعاي عراق، صد در صد توليد مشترك فرانسه و شوروي است. البته شايان توضيح است كه توان موشكي عراق ابتدا با موشك‌هاي «اسكاد» شوروي با برد سيصد كيلومتر تقويت و توسعه يافت، آنگاه عراقيها با استفاده از تكنولوژي و تجربيات روسها و فرانسويها اقدام به توليد سه موشك مزبور كردند كه من درباره ويژگي‌هاي هر يك از آنها توضيح مي‌دهم:

      1- موشك «حسين»
      برد اين موشك، 650 كيلومتر و وزن كلاهك جنگي آن، 500 كيلوگرم است. اين كلاهك هاي جنگي، حاوي مواد انفجاري خطرناكي است كه استفاده از آن در جهان ممنوع است. شعاع اصابت اين موشك حدود هزار متر محاسبه شده است.
      در طي‌ سال‌هاي 1984، 85 و 88 (1363، 64،67) با اين موشك، شهر تهران را مورد حمله قرار داديم. البته مناطق و شهرهاي مرزي مانند اهواز و آبادان نيز از تيررس اين موشكها در امان نبودند.
      سرتيپ ستاد «ثابت سلطان» مدير توپخانه اصرار داشت از اين موشك براي كوبيدن مناطق مسكوني استفاده كنيم. وقتي از او علت اين اصرار را پرسيدم گفت:‌بايد مناطق مسكوني را هدف موشك قرار دهيم تا سربازان ايراني مجبور شوند به فكر خانواده هايشان بيفتند و آنگاه براي جوياشدن از حال آنان به پشت جبهه بازگردند و جبهه را خالي كنند.
      گفتم: اما اين اقدام ما آنان را به ادامه جنگ مصمم‌تر خواهد كرد.
      جواب داد: هرگز! اين كار به نارضايتي آنان نسبت به دولتشان كه حاضر به قبول آتش بس نيست دامن خواهد زد.

      2- موشك «عباس»
      برد اين موشك حدود 850 كيلومتر، وزن كلاهك جنگي آن نزديك به 350 كيلوگرم و شعاع اصابت آن تقريبا 1500 متر است. اين موشك چندين بار براي حمله به تهران، اصفهان، تبريز، يزد و نيز بندرهاي ايرن مورد استفاده قرار گرفت.
      هربار كه اقدام به پرتاب اين موشك به سوي يكي از شهرهاي ايران مي‌كرديم صدام با خوشحالي با ما تماس مي‌گرفت و مي‌گفت:‌ آفرين به شما غيور مردان! شما تاريخ را رو سفيد كرديد! شما روي «قعقاع» و «سعد» را سفيد كرديد!»
      عدنان خيرالله وزير دفاع استفاده از موشك عباس به دليل برد بيشتر آن نسبت به موشك حسين تأكيد داشت. دو موشك عباس و حسين، از قدرت انفجار بسيار بالايي برخوردارند. مردم عراق، اين موشكها را «زلزله» مي‌نامند؛ زيرا در هنگام اصابت اشتباهي يكي از اين موشكها به يكي از پلها در «گرمة علي» در بصره، روستاي مجاور با خاك يكسان و پل، به طور كامل منهدم شد و حفره بسيار بزرگي ايجاد گرديد كه به دليل شدت انفجار، محل پل قابل شناسايي نبود.

      3- موشك عابد «ژوئيه»
      طول اين موشك، 25 متر، وزن آن 48 تن و داراي سه مرحله است. اين موشك كه با مشاركت فرانسه و چين ساخته شده، قادر است يك كلاهك جنگي را به وزن حدود پانصد كيلوگرم تا مسافت حدود 1500 كيلومتر حمل كند. تفاوت اين موشك با دو موشك قبلي اين است كه آن دو براي پدافند و موشك «عابد» براي هجوم ساخته شده است. از اين موشك براي حمله به تهران، اصفهان و شهرهاي مرزي اهواز، آبادان، خرمشهر و.... استفاده شده است.
      تصاوير گرفته شده توسط هواپيماهاي شناسايي، نشان دهنده حجم وحشتناك خسارات ناشي از انفجار اين موشك در اوايل و در طول جنگ بود. اين تصاوير كه به صورت فيلم‌هاي ويديويي، در معرض ديد دانشجويان دوره‌هاي 30و 44 دانشكده ستاد قرار گرفت، به قدري هولناك بود كه عده اي از آنان دچار افسردگي و بيماري‌هاي روحي و رواني شدند. همچنين نسخه‌هايي از اين فيلمها براي سران دولت‌هاي حاشيه خليج فارس- از جمله امير كويت، ملك فهد و شاه حسين- ارسال شد.

      ماهواره‌هاي جاسوسي
      مشكلي كه اين موشكها داشتند چگونگي هدايت و تصحيح مسير حركت آنها براي اصابت به هدف بود.
      ابتدا بايد به اين نكته اشاره كرد كه موشك، وسيله‌اي با يك كلاهك جنگي است كه در قسمت فوقاني آن قرار دارد و در موقع اصابت ابتدا اين كلاهك منفجر مي‌شود.
      تفاوت موشك با هواپيما در اين است كه موشك تنها يك بار مورد استفاده قرار مي‌گيرد و عمر آن با همان يك پرتاب به پايان مي‌رسد اما هواپيما مي‌تواند پروازهاي متعددي انجام دهدو در هر پرواز چندين تن بمب و كلاهك جنگي فرو ريزد. هواپيما همچنين ممكن است پيش از سرنگون شدن توسط دشمن ده ها حمله هوايي انجام داده باشد كه بدين رو در مقايسه با موشك‌هاي زمين به زمين، ارزانتر محسوب مي‌شود.
      ما در هنگام استفاده از موشك يا هواپيما براي بمباران مناطق مسكوني ايران به ميزان تأثيرگذاري آنها توجه داشتيم. به همين دليل منطقي به نظر نمي‌رسيد كه مثلا يكصد ميليون دلار خرج موشكي كنيم كه خسارات مادي آن به ارتش ايران معادل يك ميليون دلار تخمين زده مي‌شد؛ به خصوص باتوجه به اينكه موشك‌هاي زمين به زميني كه برد يكصد كيلومتر دارند بسيار گران تمام مي‌شوند. بايد توجه داشت كه اينگونه موشك‌هاي يك بار مصرف براي حمل كلاهك‌هاي هسته‌اي ساخته شده اند؛‌ زيرا ارزش حجم انهدامي كلاهك هسته اي، صدها برابر ارزش موشك است. اما استفاده از اين موشكها به ويژه موشك هاي ميان برد براي حمل كلاهك‌هاي جنگي (كلاسيك)، كاري غيرعاقلانه است.
      به عنوان نمونه، قيمت يك موشك مدل «3-Df» از سري موشك‌هاي چيني فروخته شده به ما معادل چهل ميليون دلار بود. اين موشك در اصل براي اين طراحي شده است كه كلاهكي هسته‌اي با قدرت انفجاري 103 مگاتن (103 ميليون تن) مواد منفجره كلاسيك را حمل كند. اين موشك در آغاز جنگ براي حمله به شهر نوسود و تمامي شهرها ايران كه استحكامات بتوني داشتند مورد استفاده قرار گرفت.
      همانگونه كه گفته شد مشكل اينگونه موشكها چگونگي هدايت و تصحيح مسير حركت آنها بود اما بر اساس توافق عراق و دولت آمريكا در زمان رياست جمهوري كارتر و ريگان، قرار شد كه اين كشور به وسيله ماهواره‌هاي فضايي ما را در زمينه هدايت موشكها ياري دهد.
      از لحاظ فني اگر برد موشك بيش از سيصد كيلومتر باشد لازم است در طي حركت آن تا هدف مسير موشك دو يا سه بار تصحيح شود. اگر موشك بيشترين مسير خود را در داخل خاك خودي يا فضاي كشور دوست طي كند با فرمان‌هاي داده شده از ايستگاه‌هاي زميني يا هوايي موجود بر سر راه آن مسير خود را تصحيح مي‌كند؛ اما اگر بخش اعظمي از مسير موشك، در خاك دشمن باشد هدايت آن غيرممكن خواهد بود و تنها ماهواره‌هاي فضايي قادر به تصحيح خواهند بود.
      ما در طول جنگ حداكثر استفاده را از ماهواره‌هاي جاسوسي آمريكا در خليج فارس كرديم و به كمك آنها توانستيم حدود چهارصد موشك به طرف شهرهاي مرزي، مناطق مسكوني شهرهاي مختلف و يگان‌هاي عازم جبهه پرتاب كنيم.

      منبع :خبرگزاري فارس
      خاطرات سرلشكر عراقي«صبار فلاح اللامي»
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.