Davood

سامانه دفاع هوایی سام-15 تور ام- 1 / ام- 2 ( SA-15/Tor /9K330)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

 عملکرد موشک انداز زمین به هوای TOR-M1 بر نوعی سیستم دفاع هوایی متحرک مبتنی است که با هدف کاربرد در ارتفاعات متوسط، کم و بسیار کم جهت مقابله با انواع هواپیماهای ثابت و متحرک طراحی شده است. این موشک انداز به سیستم حفاظت هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی (NBC (nuclear, biological and chemical مجهز بوده و قادر است هدف مورد حمایتش را در هر نوع شرایط جوی از انواع حملات مصون نگاه دارد. سیستم پیشرفته TOR-M1 با ترکیب و اصلاح روش های به کار رفته در تجهیزات متحرکی که مختص پرتاب موشک هستند و اصطلاحا به آنها Threshold Limit Value یا TLV اطلاق می گردد، طراحی شده و در ترافیک های هوایی شدید نیز توانایی عملکرد خود را حفظ می کند. به طور کلی هر سیستم TOR - که ساخت کشور روسیه است - به 3 تا 5 فروند از تجهیزات دفاعی دیگر که هر یک به 4 عدد TLV مجهز شده اند متصل است. هر TLV از 8 موشک انداز آماده به شلیک، رادارها، سیستم کنترل آتش و امکان دریافت دستور حمله توپخانه ای تشکیل شده است. این جنگ افزار قادر است به طور اتوماتیک چه در حالت سکون و چه در حال حرکت شلیک نماید. فواصل شلیک که معمولا بر روی 3 دقیقه تنظیم می شود، بر حسب نوع واکنش دریافتی متغیر است، فاصله زمانی استاندارد بین مدت زمان تشخیص هدف تا پرتاب موشک 5 الی 8 ثانیه است. زمان واکنش نیز از 3.4 ثانیه برای هدف های ثابت تا 10 ثانیه برای هدف های متحرک، متغیر است. هر بخش به طور جداگانه می تواند به دو هدف کاملا مجزا شلیک نماید. TOR-M1 قادر به تشخیص و ردیابی 48 هدف در حداکثر فاصله 25 کیلومتری است و به طور همزمان دو هدف با سرعت 700 میلی ثانیه و مسافت 1 تا 12 کیلومتری را دنبال می کند. هدف هایی که در ارتفاعات 6 تا 10 مایلی قرار دارند بیشترین امکان نابودی را دارا هستند. راکت عمودی موجود در این موشک انداز تا gs 30 امکان مانور دارد و به یک کلاهک 15 کیلوگرمی حامل مواد منفجره که با یک فیوز فعال می گردد، مجهز است. این سیستم تا اندازه ای شبیه به یک جنگ افزار تعقیب کننده است که در حال متحرک نیز هدف را کنترل می کند، به یک آنتن ، یدک کش های مجزا و محفظه ای سرپوشیده جهت تامین امنیت در مواقع لزوم نیز مجهز است. این موشک انداز جهت مقابله با سلاح های پیشرفته و موشک اندازهای کروز نیز وسیله مناسبی است . اولین بار سیستم TOR در نیروی هوایی ارتش روسیه به کار گرفته شد. نیروی دریایی روسیه نیز نوع مخصوصی از این جنگ افزار را که SA-N-9 نامیده می شد به کار گرفته است. کشور چین طی سال های 1997 تا 2002، 50 فروند از موشک اندازهای نیروی دریایی را خریداری نموده است. ارتش یونان 21 سیستم Tor M-1 را در اختیار دارد. در عین حال دولت روسیه استفاده از این جنگ افزار به سایر کشورها نیز پیشنهاد داده است. هزینه اعلام شده برای به کارگیری چنین سیستمی 700 میلیون دلار اعلام شده و تحویل آن از نوامبر 2006 آغاز و انتظار می رود تا سال 2008 ادامه یابد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خسته نباشي. :D سام-15 يكي از بهترين پدافندهاي نقطه اي است كه ميتوان از آن عليه تقريبا تمام اهداف پرنده استفاده كرد. 8O

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خدا شكر كه ايران اين سيستم خريده. عكسي از Tor-M1 ایران http://irgcaf.persiangig.com/image/tor-m1.jpg

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر



موشک سطح به هوای Tor M1 یک سیستم جامع دفاع هوایی سیار است که برای دفاع در برابر هواپیما/هلی کوپتر/پهپاد و موشک های هدایت شونده در ارتفاع متوسط ، پایین و خیلی پایین طراحی شده است . این سیستم قادر به عملکرد در مناطقی است که در معرض اغتشاشات شدید راداری و jaming قرار دارند و نیز امکان پرتاب از لانچرهای متحرک را دارا است .

هر یک از گردان های دفاع هوایی Tor M1 روسیه شامل 3-5 گروهان است که هر یک از آنها به 4 دستگاه لانچر متحرک مجهز شده اند . هر یک از این لانچر ها نیز حامل 8 فروند موشک آماده پرتاب هستند که با سیستم های کنترل آتش ، رادارها و بخش فرمان در ارتباطند. این لانچرها به صورت کاملا مستقل عمل کرده و در حالت سکون یا در حال حرکت قادر به شلیک می باشند .

در این سیستم پدافندی، زمان لازم برای سازماندهی و آماده سازی مجموعه برای رهگیری، 3 دقیقه و زمان واکنش از هنگام تشخیص هدف تا پرتاب موشک 8-5 ثانیه است . زمان واکنش در حالت سکون تقریبا 4-3 ثانیه ودر هنگام حرکت 10 ثانیه می باشد . هر واحد پرتاب، همزمان امکان پرتاب موشک به دو هدف جداگانه را دارد .

Tor M1 می تواند تا 48 هدف را (با سطح مقطع راداری دست کم برابر با 0.1 متر مربع) در حداکثر فاصله ای معادل 25 کیلومتر تشخیص داده و رهگیری کند و همزمان بر روی دو هدف در فاصله یک تا 12 کیلومتری که با سرعت 700 متر بر ثانیه پرواز می کنند قفل کند.

احتمال اصابت این موشک ها به هدف در فاصله 10 تا 6000 متری، 92% تا 95% ادعا شده است.

پیشرانه این موشک را یک راکت سوخت جامد تک مرحله ای تامین می کند. این موشک ها قابلیت مانور تا شتاب 30g را دارند و حامل سرجنگی 15 کلیلوگرمی می باشند که با یک فیوز مجاورتی فعال می شود.

همانطور که اشاره شد این سیستم ها قابلیت رهگیری موشک های کروز را نیز دارا هستند. احتمال اصابت این سیستم در مقابل موشکهای کروز و سلاحهای هدایت شونده بین 0.6 تا 0.9 گزارش شده است. اولین کاربر سیستم tor بخش دفاع هوایی ارتش روسیه بود که از 100 واحد sa-15 استفاده کرد . نیروی دریایی روسیه نیز از نمونه دریایی آن یعنی sa-n-9 بهره می گیرد. در سال های 1997 تا 2000 نیز چین 50 سیستم از این پدافند را خریداری کرد که احتمال می رود بعدا 25 سیستم دیگر نیز به سفارشات خود اضافه کرده باشد.

پس از آن ارتش یونان 21 دستگاه از آن راسفارش داد . در دسامبر 2005 نیز ایران قرارداد 1 میلیارد دلاری جهت خرید 29 سیستم موشکی Tor M1 به همراه مدرنیزه کردن سیستم های نیروی هوایی و خرید قایق های گشت زنی و مواردی دیگر با روسیه منعقد نمود که گفته می شود هفتصد میلیون دلار از این رقم متعلق به سیستم های Tor M1 بوده است.

این قرارداد با واکنش شدید و اعتراض آمیز مقامات آمریکایی مواجه شد هرچند مقامات روسی اطمینان خاطر داده اند که سیستم های مزبور را در موعد مقرر به ایران تحویل خواهند داد.
 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سیستمTOR-M1 یک سیستم دفاع موشکی زمین به هوا (SAM) یکپارچه متحرک با قابلیت استفاده در ارتفاع پایین و بسیار پایین است که می نواتد بر علیه انواع هواپیماهای جنگنده، هلیکوپتر، پرنده های بدون سرنشین (UAV و RPV) و انواع مختلف موشک ها مورد استفاده قرار گیرد. این سیستم قابلیت فوق العاده ای برای استفاده در جنگهای الکترونیکی را دارا است و کمتر سیستم الکترونیکی می تواند در عملکرد آن اختلال ایجاد کند.
TOR-M1 از یک خودرو حامل، سیستم پرتاب موشک، رادار، سیستم کنترل آتش، سیستم فرماندهی و هشت موشک آماده پرتاب تشکیل شده است. این سیستم می تواند بدون نیاز به سیستم های راداری و فرماندهی جداگانه و بطور مستقل چه در حال سکون، چه در حال حرکت و در تمام ساعات شبانه روز و در تمام موقعیت های جوی بکار گرفته شود.
زمان شارژ مجدد این سیستم موشکی 3 دقیقه است، زمان واکنش این سیستم نیز از زمان کشف هدف تا پرتاب موشک 5000 تا 8000 میلی ثانیه(هر 1000 میلی ثانیه= 1 ثانیه) است، این در حالی است که در حالت سکون این زمان می تواند تا 3400 میلی ثانیه کاهش یافته و در زمان حرکت تا 10000 میلی ثانیه افزایش یابد. رادار این سیستم می تواند 48 هدف را بطور همزمان شناسایی کرده و بسوی دو هدف بطور همزمان شلیک کند.

تصویر

سرعت هر موشک سام - 15 حد اکثر 700 متر بر ثانیه است و برد آن 1 تا 12 کیلومتر است، ضریب عملیاتی این موشک ها بین 92% تا 95% در ارتفاع 10 الی 6000 متری از سطح دریا است. سام - 15 توانایی تحمل 30 جی را دار است و از یک سر جنگی 15 کیلوگرمی بهره می برد. این موشک یکی از بهترین موشک های موجود در جهان است که توانایی مقابله با انواع مختلفی از جمله موشک های کروز را دارا است و ضریب عملیاتی آن در آزمایش های مختلف و در شرایط متفاوت بین 60% تا 90% مشخص شده است.
از جمله استفاده کنندگان این سیستم می توان به روسیه و چین اشاره کرد، یونان نیز در سال 2002 تعداد 21 دستگاه TOR-M1 به روسیه سفارش داد. در دسامبر 2005 نیز ایران تعداد 30 فروند از این سیستم را به روسیه سفارش داد، پیش بینی می شود این سیستم ها جهت حفاظت از سایتهای هسته ای و همچنین جایگزینی با سیستم های قدیمی Rapier و Tiger cat سفارش داده شده اند، لازم به ذکر است ایران سیستم موشکی شهاب ثاقب را نیز جهت انهدام اهداف در ارتفاع پایین به تولید رسانده است.


منابع:
http://www.defenseindustrydaily.com
http://www.defense-update.com

لینک خبر خرید سیستم TOR-M1 توسط ایران:
http://www.defenseindustrydaily.com/2005/12/iran-buying-sa15/tor-m1-sam-systems-from-russia/index.php

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظز من ايران با يد حداقل 40 سامانه ديگه خريداري كنه تا بشه از جاهاي حساس بشه دفاع كرد بخصوص نيرو گاها كه در جنگ آمريكا اول به آنها حمله مي كنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چون پدافند تور ام یک سیستمی کوتاه برد هست پس هر چقدر داشته باشیم باز هم کم است! حتی با 300 دستگاه تور هم نمیشود کل ایران را پوشش داد! بهترین راه ترکیب این سیستم با اس-300 و هاوکهای ساخت داخل است که بدین ترتیب میتوان ابتدا از فاصله 150 الی 200 کیلومتری تا 50 کیلومتری بوسیله اس-300 با دشمن درگیر شد سپس سیستمهای میانبرد هاوک تولید داخل که بردشان دو برابر شده است از فاصله 50 تا 10 کیلومتر با دشمن درگیر میشوند و در نهایت اگر دشمن توانسته باشد از دو پدافند قبلی عبور کند به سیستم تور برخورد کرده و مسلما شکست خواهد خورد. در اینصورت میتوان سیستمهای تور رو فقط در نقاط حساس نظامی و غیرنظامی مستقر کرد و نگران حمله دشمن با موشکهای خارج از برد تور نبود چون این سیستم تحت پوشش پدافندهای میانبرد و دوربرد قرار دارد. حتی میتوان برای محافظت از خود سیستمهای هاوک و اس-300 نیز از پدافند تور استفاده کرد!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
متاسفانه با وضعيت فعلي فكر نكنم امكان اين كارها ممكن باشه . :D همه چيز دارن دست به دست هم مي دن تا ايران را درگير يه جنگ ديگه بكنند . :?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بله با نظر سعيد موافقم منم منظورم نبود كه به تنهايي استفاده بشه چون خيلي بايد زياد داشته باشيم با وسعت ايران بايد 1000 يا 2000 داشته باشيم كه اصلا خنده داره :? :D اما در كنار s400يا s300 يه پدافند خفن مي تونيم اجاد كنيم 40 تايي كه گفتم براي شرايط فعلي بود كه بازم كمه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

SA-15 Gauntlet
1- نقش موشك: درگیری با انواع هواپیماها,هلیکوپترهاوموشک های کروز و جنگ افزار های با دقت بالا در ارتفاع پست تا متوسط
2- نام کشور سازنده: روسیه
3- نام شرکت سازنده: Almaz-Antey
4- سال ساخت: 1990
5-طول موشك: 2.9 متر
6-قطر موشك: 23.5 سانتی متر
7-وزن موشك: 167 کیلو گرم
8-وزن و نوع كلاهك: 15 کیلوگرمی از نوع انفجار شدید - ترکش شونده
9-حداقل برد موشك: 100 متر
10-حداكثر برد موشك: 12000 متر
11- حداکثر سرعت: 850 متر بر ثانیه
12-حداقل ارتفاع درگيري: 10 متر
13-حداكثر ارتفاع درگيري: 6000 متر
14- سيستم هدايت: فرمان رادیویی
15-رادار: رادار مراقبت پالس داپلر سه بعدی روی باند E/F با توانایی تشخیص 48 هدف
رادار ردگیری پالس داپلر آرایه فازی در باند G/H با توانایی در گیری همزمان با دو هدف
16- توضیحات:
روسیه (100+) , چین و یونان (31) و ایران (29) کاربران آن هستند.حداکثر سرعت برای درگیری 700 متر بر ثانیه است.درصد نابودی هواپیما در ارتفاع 100 تا 6000 متری 92 درصد , برای بالگرد ها 80 تا 96 درصد , برای پهپاد ها 90 درصد و برای موشک های کروز 60 تا 90 درصد و برای جنگ افزارها
با دقت بالا (HPW) بین 70 تا 90 درصد است.لانچر از نوع خودکششی بوده و با موتور V-12 خود به قدرت 780 اسب بخار می تواند با سرعت 65 کیلومتر , 500
کیلومتر را بپیماید.نوع دریایی آن با کد ناتو SA-N-9 به بازار ها عرضه شده است.

منبع:
www.fas.org

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصور كن حتي اگر تصور كردنش سخت است!! اگر 300 دستگاه سيستم پدافند هوايي TOR-M1 به همراه 40 سيستم پدافندي S-300VM -Antey 2500 داشتيم و آميخته مي كرديم به سيستم هاي HAWK و S-200 و Panster چي ميشد- در ضمن من چند تا عكس ماهواره اي از محل استقرار سيستم هاي پدافندي S-200 S-300PMU-1 HAWK ايران دارم كه شعاع عملياتيشون رو هم مشخص كرده- كه واقعا جالب پوشش دادن همه جارو مخصوصا استان تهران رو - ميذارمشون تو سايت ولي كدوم قسمت بذارم نميدونم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
storm, قبل از ارسال در پی ام عکسها رو بده ببینم تا احیانا مشکلی نداشته باشن؟ :!:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته من كلا كم حوصله هستم تو تايپ كردن و شايد بعضي وقت ها غلط تايپي داشته باشم يا چيزي رو جا بندازم - سيستم پدافند هوايي S300-PMU1 از بلاروس خريداري شده و ايران حداقل 4 دستگاه از اين سيستم هارو با اينكه ورژن قديميشه 100٪ داره

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.