ALI

بررسی ارتش افغانستان

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[color=darkblue]به نام خدا

خب دوستان این تاپیک را ایجاد کردم تا به بررسی توان ارتش افغانستان بپردازیم.

[align=center]
پرچم افغانستان

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/600px-Flag_of_Afghanistan_svg.png[/img][/align]




نماد افغانستان در میان پرچم

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/505px-Coat_of_arms_of_Afghanistan_svg.png][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_505px-Coat_of_arms_of_Afghanistan_svg.png[/img][/url]



موقعیت افغانستان در جهان

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/541px-Afghanistan_%2528orthographic_projection%2529_svg.png][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_541px-Afghanistan_%2528orthographic_projection%2529_svg.png[/img][/url]



یک نقشه با رزولوشن بالا از افغانستان

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/afghanistan.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_afghanistan.jpg[/img][/url]



افغانستان یک کشور باستانی است که از دیرباز به دلیل قرار گرفتن در جاده ابریشم از دیرباز مورد توجه دولت های آسیایی بوده است. افغانستان به صورت شاهراهی هندوستان و چین را به ایران و از آنجا به غرب متصل می کند و از این رو این کشور دارای موقعیت سوق الجیشی بسیار حساسی می باشد. از زمانی که انگلستان بر هند و منابع عظیم این کشور دست یافت ، راه های دسترسی دشمنانشان بر این کشور را نیز تحت کنترل خود در آورد. دو خطر هند را تهدید می کرد ، یکی روسیه که از قدیم رقیب استعماری انگلستان بود. و دیگری ایران بود که چندین بار سابقه حمله به هند در زمان حکومت سلطان محمود غزنوی و نادر شاه افشار را داشته است. یگانه راهی که این دو کشور می توانستند از طریق آن به هند حمله کنند ، افغانستان بود. افغانستان از قدیم به عنوان دروازه هند شناخته می شد. کشوری که موفق به تسخیر افغانستان می شد ، مسلما به راحتی می توانست به هند نیز دست یابد. به همین دلیل از زمانی که هندوستان تحت استعمار انگلستان در آمد ، افغانستان نیز مورد اهمیت قرار گرفت. انگلیس به دلیل حساسیت زیاد خود بر روی هند همیشه به افغانستان توجه ویژه ای داشت و از آنجایی که افغانستان را دروازه ای برای فتح هند از سوی دشمنان خود می دانست از این رو همیشه نفوذ خود را به طور دائمی بر این کشور اعمال می کرد. تا پیش از جنگ جهانی دوم حکومت های ملوک الطوایفی بر این کشور حاکم بودند که همگی تحت نفوذ و قدرت انگلستان به قدرت می رسیدند ، مثل امیر شجاع خان ، امیر محمد خان ، امیر شیر علی خان و ... که همگی با اعمال نفوذ انگلیس در این کشور به حکومت رسیدند و در واقع حافظ منافع انگلستان در این کشور بودند. پس از پایان جنگ جهانی دوم نیز کشورهای غربی دست از سر این کشور برنداشتند و از آنجایی که این کشور یگانه کشوری بود که از طریق آن هم به چین و هم به شوروی (دو ابرقدرت) دسترسی داشت ، از این رو کشورهای غربی نفوذ خود را در این منطقه از دست ندادند همیشه با ایجاد اختلافات و بحران های مختلف سعی در ناآرام کردن ثبات این کشور دارند.
افغانستان دارای حدود 29 میلیون نفر جمعیت می باشد که اکثریت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند و اقلیت کمی از مسیحیان ، کلیمیان و بودائیان نیز در افغانستان ساکن هستند ، افغانستان از جنوب با پاکستان ، از غرب با ایران و از شرق با کشمیر آزاد و از شمال با ترکمنستان و ازبکستان و از سمت شمال شرق نیز به میزان کمی با چین مرز مشترک دارد. این کشور از نظر میزان جمعیت 42 مین کشور جهان به شمار می رود. همچنین افغانستان دارای 650 هزار کیلومتر مربع مساحت می باشد که از این نظر 41 مین کشور پهناور جهان به شمار می رود. تولید ناخالص ملی اسمی این کشور در سال 2010 بنا به صحیح ترین آمارها رقم 15.1 میلیارد دلار می باشد و تولید ناخالص ملی از نظر برابری قدرت خرید این کشور در سال 2010 معادل 26.8 میلیارد دلار می باشد. این کشور در مجموع از نظر جغرافیایی به طور کلی کوهستانی است و تنها بخش های کوچکی از جنوب و جنوب غربی این کشور بیابان های وسیعی وجود دارد. به جز مناطق بیابانی این کشور ، سایر مناطق این کشور دارای آب و هوایی بسیار لطیف و روحبخش می باشد. نوع حکومت این کشور جمهوری اسلامی است و هم اکنون از زمان اشغال این کشور توسط نیروهای ناتو تا کنون شخص حامد کرزای رئیس جمهور این کشور می باشد.




حامد کرزای


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Hamid_Karzai_at_the_US_Congress_on_Capitol_Hill.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Hamid_Karzai_at_the_US_Congress_on_Capitol_Hill.jpg[/img][/url] [url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Inauguration_of_President_Hamid_Karzai_in_December_2004.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Inauguration_of_President_Hamid_Karzai_in_December_2004.jpg[/img][/url] [url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Secretary_Rice_With_Afghan_President_Hamid_Karzai.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Secretary_Rice_With_Afghan_President_Hamid_Karzai.jpg[/img][/url] [url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Barack_Obama%252C_Hamid_Karzai_%2526_Asif_Ali_Zardari_in_trilateral_meeting_5-6-09_3.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Barack_Obama%252C_Hamid_Karzai_%2526_Asif_Ali_Zardari_in_trilateral_meeting_5-6-09_3.jpg[/img][/url]




حال با این مقدمه به معرفی ارتش افغانستان می پردازیم.



ارتش افغانستان با نام ارتش ملی افغانستان و یا Afghan National Army که به اختصار ANA گفته می شود ، شناخته می شود. تا پیش از اشغال این کشور توسط ناتو فاقد یک ارتش منسجم بود ، با اشغال این کشور توسط ناتو و به تبع آن تضعیف موقعیت طالبان در این کشور ، آمریکا و ناتو شروع به تقویت نیروهای نظامی این کشور کردند. نیروی هوایی این کشور از جنگنده ها و هلی کوپترهای قدیمی و فرسوده روسی شوروی استفاده می کند ، از این رو در این تاپیک به نیروی هوایی این کشور پرداخته نمی شود و تنها توان زمینی این کشور بررسی می شود. نظامیان افغانی تحت کنترل و نظارت و آموزش نیروهای ناتو در افغانستان تعلیم می بینند و سبک ارتش آنها متناسب با تاکتیکهای غربی می باشد. ارتش افغانستان که از قدیم از استفاده کنندگان تسلیحات روسی به شمار می رفت در حال حاضر به سمت تسلیحات غربی متمایل شده است و ارتش این کشور با استانداردهای کشورهای ناتو در حال هماهنگی است . ارتش افغانستان دارای 170 هزار نفر پرسنل فعال می باشد. در حال حاضر رئیس ستاد مشترک ارتش افغانستان نیز ژنرال شیر محمد کریمی می باشد که از قدیمی ترین دوره دیدگان یگان های چتر باز می باشد که در ارتش آمریکا تعلیم دیده است. ستاد مرکزی فرماندهی ارتش افغانستان نیز در شهر کابل مستقر است.


نشان ارتش افغانستان

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/600px-Afghan_National_Army_emblem_svg.png][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_600px-Afghan_National_Army_emblem_svg.png[/img][/url]



ژنرال شیر محمد کریمی ، رئیس ستاد مشترک ارتش افغانستان

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Sher_Mohammad_Karimi_in_2010.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Sher_Mohammad_Karimi_in_2010.jpg[/img][/url]



بنا به اعلام سایت رسمی ستاد فرماندهی ارتش افغانستان ، نیروی زمینی ارتش افغانستان از چهارده تیپ پیاده در قالب شش لشکر تشکیل شده است ، از این چهارده تیپ ، یک تیپ کماندویی ، یک تیپ مکانیزه و دوازده تیپ پیاده نظام می باشند. در زیر به شرح این لشکرها می پردازیم.


1- لشکر 201 کابل
این لشکر در واقع لشکر مرکزی ارتش می باشد که تعلیم دیده ترین بخش ارتش افغانستان را تشکیل می دهند ، این لشکر از سه تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در کابل مستقر است ، تیپ دوم که تنها تیپ مکانیزه ارتش افغانستان به شمار می رود و مجهز به نفربرهای M113 می باشد ، در پل چاکری مستقر است . همچنین تیپ سوم این لشکر نیز در جلال آباد مستقر است. تیپ اول این لشکر وظیفه حفاظت از رجال سیاسی این کشور را نیز بر عهده دارند. این لشکر در واقع حفاظت از بخشهای شرقی افغانستان را بر عهده دارد.


2- لشکر 203 گردیز
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در بخش های پکتیکا و پکتیا مستقر است و تیپ دوم نیز در بخش های غزنه و حوالی آن مستقر است.


3- لشکر 205 قندهار
این لشکر نیز جزء لشکر های نسبتا آموزش دیده ارتش ملی افغانستان است. این لشکر از چهار تیپ تشکیل شده است که در مناطق قندهار ، اروزگان ، زابل ، کوته مستقر هستند . گردان های کماندویی تیپ چهارم این لشکر مخصوص عملیات بیابانی تعلیم دیده اند.


4- لشکر 207 هرات
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است، تیپ اول در هرات مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه فرح آباد مستقر است. این لشکر به هشت هلی کوپتر میل روسی مجهزند و دارای گردان های کماندویی می باشند که از زیر مجموعه های تیپ فرح آباد است.


5- لشکر 209 مزار شریف
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است ، تیپ اول در مزار شریف مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه قندوز مستقر است. تیپ دوم این لشکر مجهز به گردان های فنی مهندسی می باشند ، این لشکر به طور کامل توسط نیروهای آلمانی مستقر در افغانستان تعلیم می بینند.


6- لشکر 215 لشکر گاه
این لشکر در اواخر سال 2009 در ایالت هلمند تشکیل شد و مقر اصلی آن نیز شهر لشکر گاه است . این لشکر هنوز از یک تیپ تشکیل شده است و در آینده تیپ دیگری نیز به این لشکر افزوده خواهد شد. این لشکر به طور مستقیم توسط آمریکایی ها تعلیم داده می شود.


نکته ای که می بایست در اینجا در نظر گرفت این است که برخی منابع ارتش افغانستان را دارای هفت لشکر می دانند ، چرا که نیروی هوایی این کشور را نیز لشکری جداگانه به حساب می آورند ، از آنجایی که نیروی هوایی این کشور از هواپیماهای فرسوده و قدیمی روسی که عملا غیر قابل استفاده می باشند استفاده می کند ، ما در این تاپیک این نیرو را به حساب نمی آوریم و در این باره نیز صحبتی نخواهیم کرد.


[size=18]
تجهیزات مورد استفاده در نیروی زمینی افغانستان[/size]


ارتش افغانستان از نفربرهای قدیمی BRDM2 و BMP1 و BMP2 استفاده می کند که این نفربرها به تعداد نامعلوم در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. همچنین تعداد 63 دستگاه نفربر M113 که توسط آمریکا در اختیار ارتش این کشور قرار داده شده است نیز در اختیار تیپ مکانیزه ارتش 201 کابل قرار دارد. همچنین نزدیک به 7500 دستگاه خودروی سبک هاموی آمریکایی نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد که توسط همه تیپ های این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. تانک های ارتش افغانستان نیز تانک های قدیمی تی 55 و تی 62 می باشند که هنوز هم هیچ بهینه سازی بر روی آنها صورت نگرفته است و هنوز با همان آپشن های سی سال گذشته در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. توپخانه ارتش افغانستان نیز از راکت انداز های BM21 Grad کاتیوشا و توپ های M114 و 2A18 تشکیل یافته است. همچنین توپهای M1943 و M1937 و M1938 نیز در ارتش افغانستان به تعداد بسیار محدود در دسترس است. تسلیحات انفرادی این کشور از تپانچه های توکو ( توکارف تی تی 33) و ماکاروف و استچکین تشکیل شده است ، تفنگ های هجومی ارتش افغانستان نیز شامل مدل های جدید AK 47 می باشد ، همچنین تفنگ های AK 74 نیز در اختیار ارتش این کشور قرار دارد ، ولی می توان گفت تفنگ سازمانی این ارتش M16 است که به تعداد بیش از 100 هزار قبضه از آن برای ارتش افغانستان خریداری شده است. تیربارهای M249 SAW و M240 و PK و RPK و M2 و دوشکا نیز در ارتش این کشور یافت می شود که از همه اینها بیشتر تیربارهای آمریکایی استفاده می شوند. اسنایپرهای دراگانف و ام 24 نیز در ارتش این کشور به عنوان تفنگ تک تیرانداز مورد استفاده است . سیستم ضد تانک میلان و ار پی جی 7 نیز به عنوان تسلیحات ضد تانک این ارتش به شمار می روند . خمپاره اندازهای 60 میلیمتری و 81 میلیمتری آمریکایی نیز در ارتش این کشور یافت می شود. کامیون های MV7000 و کامیون های سبک هندی نیز به عنوان کامیون های سبک ارتش شناخته می شوند. تجهیزات ضد هواگرد این ارتش نیز شامل اتش بارهای ضد هوایی 23 میلیمتری در انواع مختلف و تیربارهای کالیبر 14.5 میلیمتری KPV می باشد ، همچنین موشک های دوش پرتاب استینگر نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد.



نیروهای افغان در حال تمرین مقابله با بمب های کنار جاده ای و مین ها

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-ANA_IED_clearing_exercise_in_2009.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-ANA_IED_clearing_exercise_in_2009.jpg[/img][/url]



هاموی در ارتش افغانستان

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-ANA_at_KMTC_in_2009.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-ANA_at_KMTC_in_2009.jpg[/img][/url]



توپ 2A18

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-Artilleryman_of_the_Afghan_National_Army.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-Artilleryman_of_the_Afghan_National_Army.jpg[/img][/url]



توپ M1937

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-152_mm_howitzer-gun_M1937_%2528ML-20%2529_1.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-152_mm_howitzer-gun_M1937_%2528ML-20%2529_1.jpg[/img][/url]



توپ M1943

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-D1_howitzer_kiev.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-D1_howitzer_kiev.jpg[/img][/url]



توپ M 1938

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/800px-M30_howitzer_nn_1.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_800px-M30_howitzer_nn_1.jpg[/img][/url]



توپ M114

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/770px-USArmy_M114_howitzer%7E0.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_770px-USArmy_M114_howitzer%7E0.jpg[/img][/url]



امید است دوستان نیز با نظرات سازنده خود بر غنای هر چه بیشتر این تاپیک بیفزایند

یک خواهش نیز از همه دوستان دارم که تنها در قالب تاپیک نظر بدهند و از بحث های حاشیه ای و غیر مرتبط با موضوع تاپیک به شدت پرهیز کنند و اجازه بدهند که تاپیک سیر و روال عادی خود را داشته باشد.

همچنین از آنجایی که در گرآوری اطلاعات کمی عجله به خرج داده شده است ، اگر جایی اشتباهی دیده شد لطفا از طریق پی ام به بنده خبر بدهید تا نسبت به اطلاح آن اقدام شود

با تشکر





نویسنده : سرگرد گوردون
کلیه حقوی مقاله مختص سایت میلیتاری است ( استفاده از مطلب را ذکر نام نویسنده و ماخذ بلامانع است )
[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توجه شما را به سرود ملی افغانستان نیز جلب می کنم.


شعر سرود ملی افغانستان



دا وطن افغانستان دى
دا عزت د هر افغان دى
كور د سولې، كور د تورې
هر بچى يې قهرمان دى


دا وطن د ټولو كور دى
د بلوچو، د ازبكو
د پــښــتون او هزارهوو
د تركمنو، د تاجكو


ور سره عرب، ګوجر دي
پاميريان، نورستانيان
براهوي دي، قزلباش دي
هم ايماق، هم پشايان


دا هيواد به تل ځلېږي
لكه لمر پر شنه آسمان
په سينې كې د آسيا به
لكه زړه وي جاويدان


نوم د حق مو دى رهبر
وايو الله اكبر
وايو الله اكبر
وايو الله اكبر



ترجمه فارسی


این کشور افغانستان است
این عزت هر افغان است
خانهٔ صلح، خانهٔ شمشیر
هر فرزندش قهرمان است


این کشور خانهٔ همه است
از بلوچ، از ازبک
از پشتون و هزاره
از ترکمن و تاجیک


هم عرب و گوجر است
پامیری‌ها، نورستانی ها
براهویی است و قزلباش است
هم ایماق و پشٌه‌ای ها


این کشور همیشه تابان خواهد بود
مثل آفتاب در آسمان کبود
در سینهٔ آسیا
مثل قلب جاویدان


نام حق است ما را رهبر
میگویم الله اکبر
میگویم الله اکبر
میگویم الله اکبر


--------------------------------


دانلود فایل MP3 سرود ملی افغانستان
حجم فایل : 850 کیلو


[url=http://isherwood.persiangig.com/na.afghan_64kb.mp3]لینک دانلود از پرشین گیگ[/url]



====================================



همچنین ویدئویی را که در تاپیک زیر قرار دادم را نیز ببینید تا یک چهار چوب کلی از ارتش افغانستان در ذهن خود داشته باشید.


[url=http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15074]گزارش بخش فارسی شبکه BBC از تمرین نظامیان افغان با تسلیحات امریکایی[/url]
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از زحماتتون

تمام تجهیزات زمینیه ارتش افغانستان فقط اینهایی هست که ذکر کردید؟
و یه کشور با این وسعت عقلانی و درست هست که فقط شش لشکر داشته باشه با توجه به اینکه داشتن سلاح بین مردم اونجا عادی هست و میتونه مشکل ساز باشه واسه خود ارتش؟

با تشکر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue][quote]
تمام تجهیزات زمینیه ارتش افغانستان فقط اینهایی هست که ذکر کردید؟
و یه کشور با این وسعت عقلانی و درست هست که فقط شش لشکر داشته باشه با توجه به اینکه داشتن سلاح بین مردم اونجا عادی هست و میتونه مشکل ساز باشه واسه خود ارتش؟[/quote]


خواهش می کنم دوست عزیز

بله نیروهای نظامی ارتش افغانستان همینی است که می بینید ، البته در حال حاضر نیروهای ناتو حاضر در افغانستان را نیز باید به ارتش این کشور اضافه کرد که این دو در کنار هم مسئول حفظ امنیت این کشور هستند. البته باید توجه داشت که افغانستان تاکنون ارتشی منسجم و کارآمد نداشته است ، بنابراین طبیعی است که به یکباره و طی چند سال نمی توان ارتشی منسجم را تشکیل داد. این کشور تنها 170 هزار نفر پرسنل فعال در اختیار دارد ، با بودجه نظامی ناچیز این کشور نیز نمی توان به این زودی ارتشی قدرتمند و منسجم پدید آورد.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون جناب Major_Gordon
دوستان برای شناخت نیروی هوایی افغانستان با تاپیک زیر مراجعه کنید:
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12288

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اينطور كه بنظر ميرسه که ارتش کنونی افغانستان بیشتر به عنوان یک نیروی امنیت داخلی تجهیز شده تا با هدف مقابله با تهدیدات خارجی ، چون بیشتر سلاحهای جدید این ارتش سلاحهای سبک هستند . البته برای افغانستانی که یکی از معضلات جدی و موانع پیشرفتش در نیم قرن گذشته جنگ های داخلی شدید بوده ، وجود یک نیروی امنیتی قوی با تسلیحات در حد ارتش بسیار لازمه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارتششون خیلی ضعیفه.یه تیپ کماندو و یه تیپ مکانیزه!اینا حداقل یه 300-400تایی تی72 یا 100تا آبرامز لازم دارن!چنتا هویترز پدر و مادر دار میخوان یه 1000تا نفربر!میگ21 هم که در بخش هوایی پیشرفته ترین جنگندشونه!نیروی دریایی هم لازم ندارن icon_rolleyes

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سرگرد گردون دستت طلا داداش - خیلی تاپیک مفیدی است . افغانستان اگر ارتشی داره برای کنترل کلی کشور است وگرنه نیروهای ارتش نفوذ کلی و اطلاعاتی در کل کشور ندارند . بوجود امدن ارتش هدفش جلوگیری از یورش عظیم طالبان برای تصرف شهرهاست . نیروهای طالبان با توجه به تاکتیک ها و تسلیحاتی که در اختیار دارند ارتش افغانستان نیازش فراتر از تانکهای تی-55 و نفربرهای سری بی ام پی نخواهد رفت . استفاده از هلیبورن برای ایان ارتش خیلی مفیده . ارتش افغانستان برای کنترل امن و کامل کشورش باید یک نیروی مردمی و بومی ساکن در هر منطقه مجهز و وفادار داشته باشه نظیر نیروهای بسیج در ایران . وگرنه این ارتش با مدرن ترین تجهیزات و صرف هزینه های بسیار بالا و خارج از توان کارایی بیشتر از ارتش امریکا در منطقه نخواهد داشت !

تنها گزینه مناسب به نظر من برای این ارتش از لحاظ تسلیحات یک نیروی هلی بورن قوی و نیروی هوایی با قابلیت بقا و پشتیبانی نزدیک بالا است ! کلا تاکتیک ها باید بر اساس تاکتیک های شوروی ها در زمان اشغال افغانستان باشد چون تسلیحات نیروی دشمن این ارتش در حد همان زمان است و بس !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر ازشما سر گرد

فکر میکنم فعلا کشور های ناتو و دیگر کشور های پیمان ISAF اجازه ندهند افغانستان دارای ارتش قدرتمند و کامل بشود به دلایلی که عرض میکنم

1) افغانستان با این وسعت بهترین میدان هست برای مانور ها و همچنین تست محصولات و تجهیزات نظامی جدید خصوصا در نیروهای هوایی و زمینی کشور های حاضر .

2) بهترین پایگاه استراتژیکی ناتو برای نظارت و کنترل کشورهایی مانند : ایران و پاکستان و هند .
(البته حضور طالبان این بهانه را ایجاد کرده)


در یک مقاله ای خوندم که در پیمانی بین اروپا و چند کشور دیگر انجام شده در افغانستان قرار بر این شد که به جای کشت خش خاش ( گیاه تولید هروئین و...) که مواد مخدر پر خطری هست از کشت ماری جوانا و دیگر مواد مخدر کم خطر حمایت بشه!!! ( راست یا دروغش رو نمی دونم والا ) که هم اشتغال ایجاد بشه !!!! و هم درآمدی باشه واسه برخی از این کشورها !!! چون افغانستان زمین های حاصلخیز بسیار محدودی داره نمیشه کشت گندم و... انجام داد.

به این نقشه یک نگاه کنید موقعیت برخی کشور های حاضر ( چه نظامی چه کمک رسان و دیگر انجمن ها ) و کلا کشور هایی که حضور دارن در صحنه icon_rolleyes

http://up.iranblog.com/images/2asjx5yys6m2t4zcflr.jpg[hr]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]با تشکر از همه دوستان
[quote]
فکر میکنم فعلا کشور های ناتو و دیگر کشور های پیمان ISAF اجازه ندهند افغانستان دارای ارتش قدرتمند و کامل بشود[/quote]


بله دقیقا ، ارتش افغانستان هر چند در حال تقویت بنیه نظامی خود است ، ولی تا زمانی که بخواهد تبدیل به ارتش هایی مثل ارتش ایران و پاکستان شود ، راه زیادی را در پیش دارد. البته نیروهای اشغالگر هیچ گاه به افغانستان اجازه داشتن یک ارتش قدرتمند را نخواهند داد ، دلیل آن هم کاملا واضح است ، در دوران حکومت قاجارها ایران فاقد یک ارتش قوی و منسجم بود ، چرا ؟؟ چون منافع استعمارگران ایجاب می کرد که ایران فاقد یک حکومت مقتدر و ارتشی قوی باشد ، اما با روی کار آمدن رضا خان اوضاع ایران فرق کرد ، منافع استعمارگران ایجاب می کرد که ایران از یک ثبات نسبی برخوردار باشد و از این رو ارتشی در زمان خود مجهز در ایران شکل گرفت که البته این ارتش نیز در اصل به منظور سرکوب کردن مخالفان حکومت رضاخان شکل گرفته بود ، همان طور که بعدها مشخص شد با اشغال ایران از سوی متفقین ، با آنکه ارتش ایران توان مقاومت در برابر نیروهای متفقین را داشت ، اما دیدیم که نه تنها کوچکترین مقاومتی نکرد بلکه به سرعت از هم تجزیه و متلاشی شد.

ارتش افغانستان نیز همین حکم را دارد.


با نظر جناب کلنل نیز کاملا موافقم ، ارتش افغانستان هر جند در سراسر خاک این کشور پراکنده است ولی عملا تنها 40 درصد خاک این کشور به طور کامل تحت کنترل و سیطره ارتش و دولت مرکزی می باشد. ارتش این کشور نیز بیشتر شبیه به یک نیروی امنیتی است تا ارتش ، با توجه به کوهستانی بودن این کشور به نظر من بیش از هر چیزی می بایست ارتش افغانستان به هلیکوپترهای سبک و متوسط و سنگین ترابری و ترابری تاکتیکی مجهز شود. در حال حاضر تنها تجهیز ارتش این کشور به ناوگان های بزرگ هلیکوپتزی می توان توان رزمی ارتش این کشور را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. (البته در داخل خاک افغانستان)[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][color=darkblue]با تشکر از همه دوستان
[quote]
فکر میکنم فعلا کشور های ناتو و دیگر کشور های پیمان ISAF اجازه ندهند افغانستان دارای ارتش قدرتمند و کامل بشود[/quote]


بله دقیقا ، ارتش افغانستان هر چند در حال تقویت بنیه نظامی خود است ، ولی تا زمانی که بخواهد تبدیل به ارتش هایی مثل ارتش ایران و پاکستان شود ، راه زیادی را در پیش دارد. البته نیروهای اشغالگر هیچ گاه به افغانستان اجازه داشتن یک ارتش قدرتمند را نخواهند داد ، دلیل آن هم کاملا واضح است ، در دوران حکومت قاجارها ایران فاقد یک ارتش قوی و منسجم بود ، چرا ؟؟ چون منافع استعمارگران ایجاب می کرد که ایران فاقد یک حکومت مقتدر و ارتشی قوی باشد ، اما با روی کار آمدن رضا خان اوضاع ایران فرق کرد ، منافع استعمارگران ایجاب می کرد که ایران از یک ثبات نسبی برخوردار باشد و از این رو ارتشی در زمان خود مجهز در ایران شکل گرفت که البته این ارتش نیز در اصل به منظور سرکوب کردن مخالفان حکومت رضاخان شکل گرفته بود ، همان طور که بعدها مشخص شد با اشغال ایران از سوی متفقین ، با آنکه ارتش ایران توان مقاومت در برابر نیروهای متفقین را داشت ، اما دیدیم که نه تنها کوچکترین مقاومتی نکرد بلکه به سرعت از هم تجزیه و متلاشی شد.

ارتش افغانستان نیز همین حکم را دارد.


با نظر جناب کلنل نیز کاملا موافقم ، ارتش افغانستان هر جند در سراسر خاک این کشور پراکنده است ولی عملا تنها 40 درصد خاک این کشور به طور کامل تحت کنترل و سیطره ارتش و دولت مرکزی می باشد. ارتش این کشور نیز بیشتر شبیه به یک نیروی امنیتی است تا ارتش ، با توجه به کوهستانی بودن این کشور به نظر من بیش از هر چیزی می بایست ارتش افغانستان به هلیکوپترهای سبک و متوسط و سنگین ترابری و ترابری تاکتیکی مجهز شود. در حال حاضر تنها تجهیز ارتش این کشور به ناوگان های بزرگ هلیکوپتزی می توان توان رزمی ارتش این کشور را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. (البته در داخل خاک افغانستان)[/color][/quote]
درسته داداش به نظرم بجز هلیکوپتر ها باید به نیرو های ویژه مثل تکاور ها هم اهمیت زیادی بدن و نیرو هوایی
در ضمن این کشور به دریا راه نداره
1خوشبختانه می تونه هزینه نیرو دریایی رو تو زمین و هوا خرج کنه
2 بدبختانه نداشتن راه به دریا باعث می شه تبادل تجارت و حمل و نقل دیرتر و سخت تر بشه در ضمن نیرو دریایی یه نیرو راهبردی ! مثلا دیدین ما یه ناو گروه فرستادیم سوئز یا این سری چند تا زیر دریایی چقدر دشمن بهم ریخت ! icon_rolleyes

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در افغانستان به جای این که ارتش ملی در خدمت دفاع از کشور باشد و با مهاجمین خارجی مقابله کند فقط برای سرکوب شورش های داخلی استفاده شده است یعنی ارتش ملی در افغانستان در طی 8 سال اخیر دائماً در جنگ های داخلی و برای سرکوب مردم افغانستان استفاده شده است، نه برای دفاع در برابر مهاجمین خارجی و این دفاع در برابر مهاجمین خارجی خود مردم افغانستان خارج از ارتش ملی انجام داده اند. این فرق اساسی کارکرد ارتش افغانستان با دیگر ارتش ها است.

در افغانستان امروز 90 سازمان امنیتی غیر داخلی فعالیت دارند و این یعنی انحلال ارتش. فقط نیروی اموزش دیده افغان را برای کار های پیش پا افتاده و در بعضی مواقع به جای مین روب در جادها (سپر بلا ) استفاده میکنند.

[color=red][size=18][align=center]جمع فرماندهان هم که جمعه[/align] [/size][/color]
[align=center][img]http://www.seemorgh.com/images/iContent/1389-9/L00886638986.jpg[/img][/align]

[color=red][size=18][align=center][b]اینم کماندو های ویژه در حین عملیات ایضایی [/b][/align][/size][/color]

[align=center][img]http://www.takedel.com/Pics/20100905/TakeDel.Com-212e9d5275.jpg[/img][/align]

[b]خدا به داد این ملیت برسه ......[/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكر از اينكه اين اطلاعات را در اختيار همه مي گذاريد !

آيا پرسنل و نيروهاي تيپهاي هر منطقه وابستگي محلي دارند يا خير ؟
سؤال اينست كه افراد هر تيپ از مردم همان منطقه تشكيل شده اند يا مال نقاط ديگر افغانستان هستند ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.