RedArmy

تحلیل و پیگیری تحولات جمهوری خلق چین

Recommended Posts

تولید ناخالص داخلی آمریکا در مقایسه با این دو کشور معادل 15500 میلیارد دلار است. یعنی حدودا سه برابر ژاپن و دو برابر چین. البته اقتصاد آمریکا (در حال حاضر قویترین اقتصاد جهان) مثالی بود که دوستان سطح اقتصادی این دو کشور دستشون بیاد. پس نباید فکر کرد که اقتصاد چین چند برابر قویتر از اقتصاد ژاپن است. تولید ناخالص داخلی ژاپن حدود 6000 میلیارد دلار و مال چین حدود 8500 میلیارد دلار است. یعنی به عبارتی چین فقط 2500 میلیارد دلار تولید بیشتر نسبت به ژاپن دارد. پس نباید تصور کرد که اقتصاد چین چند برابر اقتصاد ژآپن قدرت و حجم اقتصادی دارد. بودجه نظامی چین با دارای بودن 8500 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی معادل 2 درصد آن است. در حالیکه مال ژاپن با دارا بودن حدود 6000 میلیارد دلار معادل 0.8 درصد است. کاملا واضح است که ژاپن با آن اقتصاد قدرتمند خودش هیچ مشکلی در افزایش بودجه نظامی ندارد. کما اینکه امسال بودجه نظامی ژاپن به سطح برابری با چین خواهد رسید. در حالیکه چین اینطور نیست. با نگاهی به ساختار اقتصادی این کشور می توان به سادگی فهمید که اندکی تغییر در ساختار اقتصادی این کشور به بهای گرسنگی مردم این کشور تمام می شود. هر دو کشور در تولید محصولات کشاورزی خودکفا هستند. اما جالب اینجاست که 1.2 درصد از تولید ناخالص ملی ژاپن به بخش کشاورزی اختصاص یافته است. در حالیکه چین نزدیک به 10 درصد از تولید ناخالص ملی اش را صرف سیر کردن شکم مردم خود می کند. 37 درصد نیروی کار چین در بخش کشاورزی برای سیر کردن شکم مردم این کشور در حال کار هستند. در حالیکه در ژاپن تنها 4 درصد از نیروی کار در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. کاملا واضح است که اقتصاد ژاپن کشش بیشتری برای افزایش بودجه نظامی دارد.

ضمن اینکه با در نظر گرفتن امکانات و منابع هر دو کشور ، می توان به سادگی فهمید که قدرت اقتصادی ژاپن به مراتب بالاتر از چین است.

اصلا همه این حرفها به کنار. اگر هر دو کشور 2 درصد از تولید ناخالص ملی کشورشان را به صنایع نظامی شان اختصاص دهند ، برای چین رقم 170 میلیارد دلار و برای ژاپن رقم 120 میلیارد دلار به دست می آید. پس نباید فکر کرد که بودجه نظامی چین چند برابر ژاپن است.

ضمن اینکه چین قرار است حمله کند و ژاپن قرار است دفاع کند. 170 میلیارد دلار بودجه نظامی برای حمله کردن زیاد است یا 120 میلیارد دلار بودجه نظامی برای دفاع کردن؟

بنده یادم نمی آد در صحبت های خودم حرفی از حمله ژاپن به چین زده باشم. پس معرفی برخی تسلیحات چین که قابلیت حمله دارند مثل بمب افکن های H6 و ناو هواپیمابر و اینکه ژاپن جنگ افزاری مشابه در اختیار ندارد ، ارتباطی به حرف بنده پیدا نمی کنه. ضمن اینکه در اختیار نداشتن برخی تسلیحات توسط ژاپن دلیل بر نتوانستن بر ساخت آن نیست. خیلی خوش خیالی است که اگر تصور کنیم ژآپن قادر به ساخت موشک و تسلیحات اتمی نیست. ضمن اینکه نیروی هوایی ژاپن هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت دست کمی نسبت به چین ندارد. مقابله با 230 جنگنده اف 15 و 90 جنگنده اف 2 (نمونه های داخلی اف 16) که همگی در داخل ژاپن تولید شده اند ، هم برای چین کار چندان ساده ای نیست.

خاک ژاپن 365 کیلومتر مربع وسعت دارد که کم نیست و اینطور نیست که اگر چین به یک قسمت از ساحل آن برسد ، تمامی خاک آن سقوط کند. چین بر روی زمین حریف ژاپن نخواهد شد. موقعیت جزیره ای ژاپن هم مشکل بزرگ چین است.
  • Upvote 8
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
والا بنده نمیدونم لابد شما کارتون در اقتصاد کلان هست که 2500 میلیارد دلار براتون عددی نیست یا 50 میلیارد دلار بودجه ی نظامی بیشتر بودن رو به حساب نمیارید ! درحالیکه با همین آمار شما یعنی بودجه ی نظامی چین 1.4 برابر بودجه ی ژاپن هست ، ضمن اینکه هزینه های سنگین خرید و نگهداری از تسلیحات غربی که رودست ژاپن گذاشته شده رو با تسلیحات و تجهیزات چینی در نظر بگیرید . مطمئن هم باشید چینی که در سالهای گذشته با وجود هشدار همه ی کارشناسان تا این حد بودجه ی نظامیش رو افزایش داده ، هنگام جنگ و بودجه دهی به آخرین چیزی که فکر خواهد کرد گرسنگی مردم و ... هست !

شما گفتید چیزی نیست که چین داشته باشه و ژاپن نداشته باشه یا نتونه بسازه ، تصور و خیال رو بذارید کنار ! بله میشه ادعا کرد ژاپن میتونه همه چی بسازه در 50 سال آینده اما موضوع الان است و اینکه برتری هایی که ذکر کردم در بعد تسلیحاتی کفه رو به نفع چین تغییر میده ، بحث اینه که اگر با تنش های الان چین و ژاپن در همین برهه درگیر بشن چه اتفاقی میافته نه در زمان آینده که انشالله ژاپن بمب افکن استراتژیک یا بقیه ی تجهیزات رو بسازه .

چین روی زمین حریف ژاپن نخواهد بود ؟!! تو جنگ جهانی از کی ژاپن شکست خورده بود ؟ از وقتی که نیروی دریاییش نتونست جلوی آمریکا رو بگیره یا نیروی زمینی؟ تمام دفاع ژاپن روی دریاست و اگر به اصطلاح "عمق استراتژیک" آشنا باشید میدونید که دفاع در زمین برای ژاپن با اون مساحتش چیزی شبیه به جک هست
  • Upvote 6
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در صورت حمله چین به ژاپن چین برای رسیدن به سواحل ژاپن باید قبلش از بزرگترین نیروی دریایی جهان عبور کنه که اصلا در این حد واندازه نیست...

ولی یک چیز مهمتر از این نوع اقتصاد چین هست که حتی دستش در مقابل تایوان بسته بزرگترین کارخانجات تولیدی از صنایع سنگین تا صنایع پیش رفته الکترونیک چین در واقع کمپانی های غیر چینی هستند که بدلیل شرایط خاص چین (کاگر ارزان) در اونجا تولید میکند در صورت وقوع درگیری تمام کارخانجات غربی و شرقی مثل کره و ژاپن در چین بسته میشند و میلیون میلیون کاگر چینی این کارخانجات بیکار میشن واقتصاد چین از داخل متلاشی میشه در واقع اقتصاد چین عمق استراتژیک لازم برای تحمل حتی یک درگیری کوچک نداره ویرایش شده در توسط DEXON

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من فکر می کنم برای جگیدن فقط فناوری صنعتی مهم نیست اما در کل فکر نکنم اگه جنگی شکل بگیره برنده ای داشته باشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='DEXON' timestamp='1360994066' post='300401']
در صورت حمله چین به ژاپن چین برای رسیدن به سواحل ژاپن باید قبلش از بزرگترین نیروی دریایی جهان عبور کنه که اصلا در این حد واندازه نیست...
[/quote]
دکسون جان میشه تعریفتون از واژه بزرگترین رو بفرمایید تا ما هم درک کنیم که نیروی دریایی ژاپن با چه مقیاسی بزرگترین محسوب میشه icon_eek icon_cheesygrin

اما مقایسه آمار و ارقام زیر هم در نوع خودش جالب و روشنگره :

نیروی هوایی ژاپن :
اف-2 (تحت لیسانس اف-16 بلاک 40) 82 فروند
اف-15 213 فروند
فانتوم 91 فروند
---------------------------------------------------------
مجموع 386 فروند


نیروی هوایی و هوادریای چین :
جی-10 (قابل مقایسه با اف-16 بلاک 50) 220 فروند
جی-11 (تحت لیسانس سوخو-27) 164 فروند
سوخو-27 76 فروند
سوخو-30/33 100 فروند
جی-7 380 فروند
جی-8 408 فروند
اچ-6 (بمب افکن استراتژیک) 136 فروند
-------------------------------------------------------
مجموع 1484 فروند

خوب با یه مقایسه سرانگشتی هم میشه تشخیص داد که ژاپن نه از نظر کمیت و نه از نظر کیفیت هیچ حرفی برای گفتن نداره hee_hee
تازه این وضع خراب ژاپن تو حوزه ایه که ارتش های با ساختار غربی به طور سنتی بیشترین سرمایه گذاری رو انجام میدن و معمولا دست بالا رو دارن ! حالا با این حساب تو موازنه موشکی و دریایی و زمینی مقابل چین چه حال و روزی خواهند داشت دیگه نیاز به بیان نداره icon_cheesygrin
  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
متاسفانه باز هم شروع کردید به بی ادبی و بی نزاکتی در قالب بازی با کلمات.

نخیر بنده کارشناس اقتصاد کلان نیستم. اما شما هم طوری روی اقتصاد چین مانور می دید که گویا حجم اقتصاد اون چند برابر ژاپن است. در حالیکه فقط 40 درصد حجم تولید ناخالص داخلی اون بزرگتر از ژاپن است. نه چیز دیگر. قرار هم نیست این 2500 میلیارد دلار تولید ناخالص بیشتر مستقیما صرف هزینه های نظامی شود که شما اینقدر بر روی آن مانور می دهید. ضمن اینکه نخست وزیر ژاپن خبر از همتراز شدن بودجه نظامی کشورش با چین را داده است. در خوشبینانه ترین حالت اگر هر دو کشور 2 درصد از تولید ناخالص ملی کشورشان را به بودجه نظامی اختصاص دهند ، برای چین رقم 170 و برای ژاپن رقم 120 میلیارد دلار به دست می آید که هرچند برای چین بیشتر از ژآپن است ، اما تفاوت چند برابری بین این دو وجود ندارد. با توجه به ساختار اقتصادی قدرتمند ژآپن ، این کشور خیلی راحتتر از چین می تواند بودجه نظامی خود را افزایش دهد بدون اینکه مردم خود را گرسته نگه دارد. اقتصاد ژاپن کشش بیشتری برای افزایش بودجه نظامی دارد. ژاپن اگر بودجه نظامی خودش را 3 درصد تولید ناخالص داخلی خودش قرار بدهد ، آنوقت از نظر بودجه برابر می شوند. پس نباید فکر کرد که ژاپن برای همتراز کردن بودجه نظامی خود با چین کار خیلی سختی را در پیش دارد. تولید ناخالص داخلی هم حجم اقتصاد را نشان می دهد ، نه پویایی و قدرت آنرا. والا اگر از سایر شاخص های اقتصادی وارد شویم ، ژاپن در اکثر زمینه ها برتر از چین است.

حالا که می فرمایید بحث الان است ، پس بهتره بدونید ژاپن متحد اصلی آمریکا در شرق آسیا است. همین چند روز قبل اوباما در تماس با نخست وزیر ژاپن به او اطمینان داد که ژاپن و کره جنوبی تحت چتر تسلیحات هسته ای آمریکا قرار دارند. همین الان نیز برخی منابع مدعی هستند که ناوهای آمریکایی که در اوکیناوا حضور دارند ، حامل تسلیحات هسته ای هستند که برای کنترل چین و کره شمالی و حفاظت از ژاپن و کره جنوبی در آنجا مستقر شده اند. (هرچند نخست وزیر ژاپن این موضوع را رد کرده است.) پس وقتی یک کشور ، متحدی مثل آمریکا دارد که تا حد استفاده از سلاح هسته ای از او حمایت می کند ، دیگر چه نیازی به سرمایه گذاری و پول خرج کردن برای ساخت تسلیحات دارد؟ کاری که باعث بدبختی شوروی شد و این کشور رو از داخل متلاشی کرد.
در ضمن اینکه بنده میگم چین چیزی نداره که ژاپن نتونه بسازه ، وهم و خیال نیست. عین واقعیت است. همین الان ژاپن در عرصه فضا از موتورهای راکتی سوخت جامد Thiukul مدل M-5 استفاده می کند و هم اینک در داخل ژاپن تولید می شود. حتما می دانید که این پرتابگر و این موتور راکتی ، موتور نصب شده بر روی موشک های بالستیک قاره پیمای سری MX یا همانPeacekeeper آمریکایی ها هستند. با توجه به تجربه و تکنولوژی بالای ژاپن در عرصه فضا ، این کشور به راحتی می تواند یک موشک بالستیک قاره پیما مشابه موشک های MX به تولید برساند. ضمن اینکه این کشور از اعضای MTCR یا همان Missile Technology Control Regime است و آخرین تکنولوژی موشک را در اختیار دارد. در زمینه دریا هم ناو هلیکوپتر بر کلاس Hyuga را به تولید رسانده است. در زمینه هوایی نیز که در پست قبلی عرض شد. اکثر تسلیحات مورد استفاده را نیز ، هرچند مشابه نمونه های غربی هستند ، اما همگی در داخل کشور با تغییرات و به روز رسانی ها استفاده می شوند و اینطور نیست که ژاپن یک کشور صد در صد مصرفی بوده باشد.

در رابطه با جنگ زمینی ژاپن هم مثال نامربوطی زدید. اولا ژاپن ظرف مدت سه الی چهار سال مغلوب آمریکا شد (در حالیکه شما طوری صحبت می کنید که گویی چین توان اشغال ژاپن ، آنهم در مدت چند روز را دارد) در ثانی شما که ماشاالله همه سران نظامی ژاپن را نادان فرض کرده اید و برای این کشور استراتژی دفاعی تدوین می کنید و دیگران را به جک گفتن متهم می کنید ، پس بفرمایید هم اینک که نیروی زمینی ژاپن بیش از 2000 دستگاه تانک و نفربر برای خود تولید کرده است ، برای چه منظوری استفاده خواهند شد؟ بیش از 1500 دستگاه انواع خودروهای توپخانه ای سبک و سنگین به چه منظور تولید شده اند؟ اصلا ژاپن نیروی زمینی را می خواهد چکار کند و به چه دردش می خورد؟ ژاپن که به قول شما قرار است در دریا مقابل دشمنانش بجنگد.

ژاپن کشوری صنعتی و دارای تکنولوژی است و از آنجایی که متحدی مثل آمریکا دارد ، نیازی به ساخت تسلیحات سنگین ندارد. والا با آن زیرساخت های صنعتی و تکنولوژیکی بالای ژآپن ، تولید تسلیحات سنگین برای این کشور کار چندان پیچیده و زمان بری (به قول شما 50 سال) نخواهد بود.

متاسفانه ادب و نزاکت شما رو برای ادامه بحث کافی نمی دونم. بنده با شما دیگه صحبتی ندارم.
  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چين تا حالا به هر جايي كه رسيده از صدقه سر كشورهايي مثل ما بوده كه تا دلش خواسته محصولات بنجولشو بهشون انداخته. اين همه كشورهاي آفريقايي كه گول قيافه گرفتن هاي شرقي و خاكي چين رو خوردن و ميادين نفتي و گازيشون رو دادن دست شركت هاي نفتي چيني با تكنولوژي اي كه خيلي از رقيباي غربيش عقب تره.
اصلا خود ما چقدر نفت ميديم بهشون و به جاش عروسك باربي و شلوار جين و ... تحويل ميگيريم. من نميخوام بگم چينيا مستكبر و خونخوار و مستضعف كش هستن و غيره اتفاقا از روي زرنگيشون هست. ولي منظورم اينه كه اقتصادش مثل يه حباب صابون هست كه خدا ميدونه كي بتركه.
تو چين اگر دقي به دوقي بخوره يا مثلا جنگي چيزي بشه شك ندارم كه رزيدنت ايول رو به صورت واقعي خواهيم ديد . اين يك ميليارد و نيم انسان بالاخره بايد شكمشون سير بشه و اگه نشه همديگرو ميخورن.

در مورد تكنولوژي ژاپن و اينكه دوستان دستيابي به بعضي چيزا مثل موشك بالستيك و بمب اتم و ناو هواپيمابر و ... رو طي 50 سال آينده متصور ميدونن بايد گفت:

ژاپن همون كشوريه كه تو جنگ جهاني دوم با يه دنيا در مقابلش داشت ميجنگيد و گريه همشونو دراورده بود. همون كشوريه كه اومد تا ناف چين رو اشغال كرد.
همون كشوريه كه چندين سال جلوتر به تكنولوژي فضايي و پرتابگر ماهواره رسيد اونم نه با كمك كسي.
و همون كشوري كه وقتي چين نميدونست انرژي هسته اي اصلا چي هست چندين نيروگاه هسته اي داشت.
كشوري كه بمب افكن هاي نيروي هواييش تا اون سر دنيا براي عمليات ميرفتن و برميگشتن و چين اون موقع احتمالا تكنولوژي فوق پيشرفته بادبادك سازي داشته.

حالا ممكنه بگيد چين از 5000 سال پيش ال بوده و ال بوده و تمدن كهن و فلان و بهمان و ديوار چين و فشفشه باروتي ميساختن و.......
اگر اين جوريه خيلي كشورها تو دوره باستان خيلي قدرتها بودن ولي الان چي؟؟
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اولا اون حرف اخیر جناب اوباما برای دفاع از ژاپن/کره ی جنوبی در مقابل کره ی شمالی بوده است وگرنه برای دست بردن به گزینه ی اتمی در مقابل چین ، مطمئنا جناب اوباما دوباره راجع بهش فکر خواهد کرد ! هرچند موقعی که گرجستان عملیات Clear field رو شروع کرد هم آمریکا (اونهم از نوع جمهوری خواهش) از همین تضمین ها به جناب ساکاشویلی زیاد داده بود !

همونطور که عرض کردم توانایی وقتی قابل بحث هست که از مرحله ی بالقوه به بالفعل رسیده باشه ، در حال حاضر ژاپن توان موشکی قابل رقابتی با چین نداره و حتی در صورت ساخت هم باز با توجه به عمق استراتژیک کمش مجبوره تدابیر غیرمتعارفی برای دور کردن این موشکها از دسترس نیروهای چینی اتخاذ کنه . در مورد ناوهلیکوپتر بر ساخت ژاپن هم همونطور که در صفحات پیشین اشاره داشتم ، این ناو اصلا با یک ناوهواپیمابر در حد Varyag قابل مقایسه نیست (چه از لحاظ توانایی رزمی چه از لحاظ نقش در عملیات ها) در مورد اون نیروی زمینی ژاپن و علت توسعه اش هم فکر کنم جوابش رو هرکسی بدونه : 1- پر شدن جیب رفقای اسلحه ساز آمریکایی 2- اعزام نیرو برای کمک به ناتو جهت بسط دموکراسی در جهان !
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='cheka' timestamp='1360439149' post='299176']
[quote name='death' timestamp='1360437914' post='299167']
تا اونجا ک من میدونم بودجه نظامی ژاپن بیش از 50 میلیارد دلاره ک خیلی زیاد محسوب میشه در مورد جی 10 هم که از روی لاوی ساخته شده خود لاوی از روی اف 16 ساخته شده بود که البته طرح مال دهه 80 میلادی بود به دلایلی گفته میشه(از جمله کیفیت پایین) تولید جی 10 از 300 فروند به 100 تا کاهش پیدا کرده جی 11 رو هم فکر کنم جناب چکا خودشون چند وقت پیش یه لینک از روس ها داده بودند که در حد سوخو 27 هم نیست در مقابل ژاپن دارای نیرو هوایی به روز تر و قوی تری هست با داشتن اف 15 و اف 1 و 2 از نظر سطح تکنولوژی هم که ژاپن بالاتره اگه ژاپن خیلی رو نیرو های نظامیش هزینه نمیکنه چون در حال حاظر نیازی نداره به هر حال با تایوان و کره جنوبی و امریکا فعلا تو یه سنگرهست اگه روزی سایه امریکا کم شد قطعا ژاپن با صنایع پیشرفته ای که داره میتونه در زمان کوتاهی ارتش خودش رو چند برابر کنه و باز هم امنیت خودش رو تامین کنه
[/quote]

البته بیشتر تجهیزات و صنایع چینی الهام گرفته از دیگر طرح ها در دنیا هستند که این کپی کاری در اکثر مواقع باعث کیفیت پایینتر نسبت به نمونه ی اصلی میشه ولی این موضوع اصلا نمیتونه باعث دستکم گرفته شدن توانایی های نظامی تسلیحات ساخت چین بشه ، برای مثال همین J-10 با اینکه طرحش الهام گرفته از لاوی هست و البته در مقایسه با F-16 تفاوت های فاحشی داره ، اما از تکنولوژی های با کیفیت و خارجی از جمله موتورهای سری AL-31F (موتور جنگنده ی Su-27) ساخت خود شرکت Salut روسیه استفاده میکنه که یکی از مهمترین محدودیت های تولید انبوه J-10 که بهش اشاره کردید خرید کلی برخی تجهیزات با کیفیت آن از خارج هست .

J-11 هم با اینکه بعلت ساخت برخی قطعات و آویونیک توسط خود چینی ها ، از طرف روسها ادعا میشه دارای کیفیت پایینتری نسبت به Su-27 هست (که البته مشخصه هدف روسها از این تحلیل ها سرد کردن مشتریان احتمالی این محصول و جلوگیری از تراشیده شدن رقیب ارزان قیمت برای Su-27 هست و مشخص نیست واقعا تا چه حد درسته) اما هواپیمای به نسبت خوش ساختی هست (تا جایی که چین برای تنها ناو هواپیمابرش آنرا انتخاب کرده) و توانایی های آن به نسبت جنگنده های ژاپنی قابل بحث و تحلیل هست

(علاوه بر همه ی اینها ، ناوگان 400-500 فروندی جنگنده های Su-30 خریداری شده از روسیه رو فراموش نفرمایید !)
[/quote]
البته به نظر لاوی خیلی بیشتر از یک الهام شبیه جی 10 هست در مورد جی 11 هم خوب البته به نظر من روس ها حق دارن
فکر کنم دوره بوش بود یه هواپیمای امریکایی حریم هوایی چین رو نقض کرد جنگنده اسکرمبل چینی رو هوا به خاطر نقص سیستم هیدرولیک سقوط کرد به هر حال جنس چینی دیگه بیشتر از این انتظاری نمیره !!
بچه های نیرو هوایی ما هم دل خوشی از تجهیزات چینی ندارن چه پی ال ها چه اف 7 ها
در مورد مقایسه شرایط مالی 2 کشور این رو در نظر بگیرید ک ژاپن با داشتن تکنولوژِی بالاتر و زیر ساخت های قوی تر با هزینه کمتر تجهیزات با تکنولوژی مشابه میتونه بسازه در مقابل چین چون تکنولوژی پایینتر و زیر ساخت های ضعیفتری داره پس مجبور برای ساخت جنگ افزار مشابه هزینه بیشتری پرداخت کنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='death' timestamp='1361020023' post='300502']
[b]فکر کنم دوره بوش بود یه هواپیمای امریکایی حریم هوایی چین رو نقض کرد جنگنده اسکرمبل چینی رو هوا به خاطر نقص سیستم هیدرولیک سقوط کرد به هر حال جنس چینی دیگه بیشتر از این انتظاری نمیره !![/b]
[/quote]

اونوقت میشه بفرمایید از جنس آمریکایی چه انتظاری میره ؟ انتظار میره که F-15 هاش هنگام ماموریت جنگی تو لیبی بعلت نقص سیستم مکانیکی سقوط کنند ؟ یا از F-18 جنس آمریکایی انتظار میره شیرجه بزنند تو ساختمان های مسکونی تو ویرجینیا ؟

با 4تا سقوط که نمیشه کیفیت جنس تحلیل کرد دوست عزیز .
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من به شخصه ایرانو خیلی بیشتر از چین و حتی اون روسای بی شرف قبول دارم
چون:به نظر شما چرا آمریکا به سوریه حمله نکرد؟آیا از واکنش روسها ترسید چینی ها نیز به طور سنتی پیرو روسها هستند(البته نه اینکه بگیم نوچه و از این حرف ها)چونکه آیا اصولا دفاع از سوریه برای چین سود آنچنانی نخواهد داشت ------اما بعد در زمان حمله آمریکا به عراق مگه همین روسها تو عراق پایگاه نظامی نداشتن ؟جرئت مقابله ندارن
اما درکل جنگ بین ژاپن و چین کمی بعیده اما اگه صورت بگیره جنگی دردریا خواهد بود چون هیچکدام از طرفین خواهان درگیری بلند مدت وزمینی نیستند وهیچکدام پیروز نخواهند شد (اما پیروزی ژاپن محتمل تره چون مردم وطن پرست تری داره و...)من همیشه می گم هر ژاپنی 5تا چینی حریفه[img]http://www.centralclubs.com/images/smilies/Mrgreen.gif[/img][img]http://www.centralclubs.com/images/smilies/khande.gif[/img][img]http://www.centralclubs.com/images/smilies/ghahkardan.gif[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='132' timestamp='1361021842' post='300507']
چون:به نظر شما چرا آمریکا به سوریه حمله نکرد؟آیا از واکنش روسها ترسید چینی ها نیز به طور سنتی پیرو روسها هستند(البته نه اینکه بگیم نوچه و از این حرف ها)چونکه آیا اصولا دفاع از سوریه برای چین سود آنچنانی نخواهد داشت ------اما بعد در زمان حمله آمریکا به عراق [b]مگه همین روسها تو عراق پایگاه نظامی نداشتن[/b] ؟جرئت مقابله ندارن
[/quote]

با اینکه ارتباط خاصی بین فرمایشتون و بحث موجود وجود نداره اما تا جایی که بنده اطلاع دارم نه روسیه نه شوروی در در عراق پایگاه نظامی نداشته اند !

پ.ن : از اونجاییکه ظاهرا تولید ناخالص ملی که بزرگترین معیار سنجش اقتصاد کشورهاست برای دوستان کافی نبوده ، لازم شد معیار دیگری که اتفاقا قدرت انعطاف اقتصاد یک کشور بشدت به اون بستگی داره (که نمونه اش در جنگ 2008 گرجستان دیده شد) ذخایر ارزی هست .

بنابر آخرین آمار که برای دسامبر 2012 هست ، چین با 3.3 تریلیون دلار ذخیره ی ارزی ، بزرگترین ذخیره ی ارزی دنیا رو داره و ژاپن در مقام دوم تنها یک سوم این مقدار یعنی 1.2 تریلیون دلار ذخیره ی ارزی در اختیار داره ، دوستان تصور کنند چین فقط 10-20% از این ذخیره ی ارزیش رو تو شرایط جنگی به جریان بندازه چه کار میتونه بکنه !
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان مسئله ای رو که در نظر نگرفتن اینه که در حال حاضر میزان بدهی امریکا به چین از مرز 1200 میلیارد دلار هم عبور کرده! و شاید چین از این موضوع بتونه به عنوان یک اهرم فشار برای مانع شدن از ورود آمریکا به جنگ استفاده کنه!

[quote] [color=#000000][font=Tahoma][size=2]دهی های آمریکا به چین در سال گذشته میلادی به رقم بی سابقه یک هزار و دویست میلیارد دلار رسید به گزارش واحد مرکزی خبر از پکن ، بررسی های آماری وزارت بازرگانی و صندوق مبادلات ارزی چین نشان می دهد میزان بدهی های آمریکا معادل نزدیک به یک سوم از کل ذخیره ارزی چین بزرگترین دارنده ذخایر ارزی جهان است چین در دو ماه پایانی سال خریدهای قرضه از آمریکا را بیشتر کرد و فقط در مهرماه گذشته رقم بدهی های آمریکا به چین شانزده میلیارد دلار افزایش یافت ژاپن و چین بزرگترین طلبکاران از آمریکا هستند و کشورهای منطقه کارائیب و انگلیس نیز به تدریج به جرگه طلبکاران مهم از واشنگتن پیوسته اند برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که چراغ های تجارت و سرمایه گذاری آمریکا اکنون با اشاره دولتمردان چین روشن مانده و هر زمان که آنان اراده کنند با توجه به بدهی بالای آمریکا می توانند این کشور را تحت فشارهای سیاسی و اقتصادی قرار دهند با بالا گرفتن تنش ها میان چین و آمریکا در خصوص مسایل مختلف در منطقه آسیا و اقیانوسیه از جمله منازعات ارضی ، برخی از رسانه های چین انتشار گزارش هایی درباره بدهی های آمریکا به این کشور را آغاز کرده اند چین پیش تر اعلام کرده بود اگر مجبور شود از حربه های اقتصادی ضد برخی کشورها استفاده خواهد کرد[/size][/font][/color][/quote]

البته اون روی سکه هم میتونه این باشه که با در گیری بین ژاپن و چین و متعاقبا ورود آمریکا به جنگ ، پرداخت بدهی های چین ملغی بشه!
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام .
جناب چکا خودمم میدونم ارتباط خاصی نداشت فقط خواستم بگم اینا هیچ کدوم جرئت جنگ با آمریکا و یا متحدینش ندارن البته تا آنجا که من میدونم روسیه تو عراق پایگاه داشت که پس از اشغال برچیده شد حتی تا چند سال پیش روسیه تو عربستان هم پایگاه داشت .اما همه می دونند که پول بین المللی دلاره وآمریکام هر وقت خواسته ازش سوءاستفاده کرده نمونش در جنگ ویتنام می باشد اما اینکه بگیم بدهی های آمریکا به چین یک اهرم فشار تعیین کننده(تاکیدمی کنم تعیین کننده)باشه من اینو قبول ندارم چون شرکت های آمریکایی و متحدان اون بمراتب اهرم تعیین کننده تری هستند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چین با این که 3 برابر ژاپن ذخایر ارزی داره ولی چند برابر اون جمعیت داره چین تلید ناخالصش از ژاپن بیشتر هست ولی از اون طرف ارتش بزرگتر داره از قدیم گفتن هر که بامش بیش برفش بیشتر به نظر من ژاپن می تونه از کشورش دفاع کنه و بعد ار جنگ هم راحت تر کشورش رو باز سازی کنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط remo
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
       

       
      از ویکی پدیا :
       
      " اراده ، به شوق شدید تحقق فعل اطلاق می‌شود.خواستن و اراده، آن قدر مهم است که گفته شده، خواستن، توانستن است."
       
      به طور کلی، «اراده» ، ظرفیت کلی داشتن چنان خواسته‌هایی است که عمل قاطعانه بر مبنای آنها شکل میگیرد.
       
       
       
      این موضوع به یک کلیشه تبدیل شده‌است که در قرن بیست و یکم هیچ رابطه ای مهمتر از  رابطه بین ایالات‌متحده و چین نیست .مانند بسیاری از کلیشه‌های دیگر، این جمله درست است اما خیلی مفید نیست ، چون در مورد ماهیت رابطه ، چیز کمی میگوید و یا بهتر است بگوییم اصلا نمیگوید.در این تاپیک قصد داریم اسناد و تحلیل های مهم این جنگ اراده ها رو  خدمت دوستان ترجمه و ارائه بدیم.متن زیر معرفی و بررسی اولبن سند و مهمترین سند در مقابله امریکا با چین هست که به صورت پیش درامد تاپیک اورده شده.ترجمه سند در پست های بعدی خدمت دوستان ارائه میشه.
       
       
      در سال 2015 مرحله تازه ای در محافل سیاست خارجی آمریکا بر سر رسیدن به یک سیاست تهاجمی در قبال چین توسط آخرین گزارش منتشر شده اندیشکده شورای روابط خارجی امریکا آغاز شد.این گزارش با عنوان " بازبینی استراتژی کلان آمریکا نسبت به چین " ( Revising US Grand Strategy Toward China ), چیزی کم‌تر از یک دستور کار برای جنگ نیست.
       
      این گزارش به مبحثی اشاره می‌کند که در طول جنگ جهانی دوم مطرح شده‌است ، یعنی ،کلان استراتژی (Grand Strategy) .کلان استراتژی  درواقع با " یکپارچه کردن سیاست‌ ها (سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و...) و  قدرت نظامی یک ملت ، توسل و نیاز به جنگ را [برای تسهیل اهداف] غیر ضرور می نماید و یا شانس پیروزی را افزایش می دهد. موضوع اصلی گزارش این است که سلطه جهانی آمریکا به واسطه رشد مستمر چین مورد تهدید است و این روند باید توسط ابزارهای اقتصادی , دیپلماتیک و نظامی معکوس شود .به طور قابل‌توجهی , در ابتدای گزارش , نویسندگان آن به راهنمای برنامه‌ریزی دفاعی پنتاگون در سال 1992 اشاره کرده اند که در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد و اصرار داشت استراتژی آمریکا باید بر روی ممانعت از ظهور هر رقیب جهانی احتمالی در آینده تمرکز کند . نویسندگان ادعا می‌کنند چین یک " کلان استراتژی " برای سلطه منطقه‌ای و در نهایت سلطه جهانی دارد و روشن می‌کنند که تهدیدی جدی برای آمریکا است که از رشد اقتصادی چین در نظام بین‌المللی کنونی ناشی می‌شود .
       
      لحن این گزارش یادآور تحلیلی است که در ابتدای سال ۱۹۰۷ توسط مقام ارشد دفتر وزارت امور خارجه بریتانیا ، ایر کرو (Eyre Crowe) در مورد تهدیدات روبه رشد آلمان و تاثیر آن بر بریتانیا نگاشته شد.
       
       
       

      با اینکه چین یک قدرت امپریالیستی مثل آلمان نیست ، اما افزایش قدرت اقتصادی آن موقعیت آمریکا را تضعیف می‌کند .طبق این گزارش : " از آنجا که تلاش آمریکا برای ادغام چین در نظم بین‌المللی لیبرالی ، تهدیدات جدیدی مقابل سلطه آمریکا در آسیا ایجاد کرده‌است و می‌تواند در نهایت منجر به یک چالش مهم در سلطه جهانی آمریکا  شود، واشنگتن به یک استراتژی کلان در برابر چین نیاز دارد تا به برقراری سلطه خود کمک کند .تکرار سیاست جنگ سرد مبتنی بر " سد نفوذ " (Containment)  دیگر ممکن نیست زیرا بر اساس سیاست های اقتدارگرا و توسعه طلبی اتحاد جماهیر شوروی بود، اما رشد اقتصادی چین با جهانی شدن اقتصاد و ادغام چین در بازارهای جهانی مرتبط است.
       

      پوستری از استراتژی سد نفوذ
       
      این ادعا تایید مستقیمی از  تحلیل مارکسیستی است که ریشه جنگ در شیوه عملکرد خود نظام کاپیتالیسم قرار دارد.چین در چارچوب بازار جهانی فعالیت کرده‌است که حداقل توسط آمریکا تاسیس نشده است.اما این ادغام به خودی خود برتری ایالات‌متحده را تضعیف کرده‌است .در این گزارش گفته شده‌است : حمایت ایالات‌متحده از ورود چین به سیستم تجارت جهانی باعث ایجاد وضعیت ناهنجاری شده‌ که در آن واشنگتن به تسریع رشد اقتصادی پکن کمک کرده‌است و به همین ترتیب موجب ظهور یک رقیب ژئوپولتیک شد.بر این اساس , در پیشبرد عوامل اصلی یک " استراتژی کلان " آمریکایی , نویسندگان تمرکز قابل‌توجهی در مسائل اقتصادی دارند . به عنوان بخشی از طرح احیا اقتصادی , آمریکا باید :
       
       مجموعه جدیدی از روابط تجاری در آسیا که چین را نادیده می گیرد ایجاد و ابزارهای موثر برای مقابله با استفاده گسترده چین از ابزارهای ژئواکونومیک در آسیا و در مشارکت با متحدین و شرکای آمریکا و فراتر از آن طراحی کند . ایجاد یک مکانیزم جدید کنترل فن‌آوری در برابر چین .  
       
      پیمان تجاری اقیانوس آرام یا شراکت ترنس-پسیفیک(TPP) ، که در حال حاضر چین را نادیده می گیرد و پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری ترنس-آتلانتیک (TTIP )  بین اتحادیهٔ اروپا و ایالات متحده امریکا در دوران  اوباما مطرح شد و طبق گزارش از الزامات محدود کردن چین است . عدم ارائه آن به شدت استراتژی کلان ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد.قرارداد TPP باعث نزدیک شدن کشورهای همسایه چین به آمریکا و کاهش وابستگی آن‌ها به تجارت با چین می‌شود و در نتیجه قدرت چین در روابط تجاری کاهش میابد.
       

       
       

      تراز تجاری منفی امریکا در مقابل چین و اتحادیه اروپا
       
       
      تمرکز این گزارش در مورد مسائل اقتصادی به هیچ وجه نمایانگر کاهش معیارهای نظامی نیست. برعکس، نویسندگان اقدامات نظامی مفصلی را تعریف می کنند.
       
      پیشنهادات این گزارش عبارتند از گسترش روابط امنیتی ایالات متحده و ژاپن برای پوشش همه آسیا، ارتقا ارتش ژاپن, همسو کردن ژاپن با مفاهیمی مانند نبرد هوا - دریایی (Air - Sea battle)، حمله گسترده به امکانات نظامی در سرزمین اصلی چین و افزایش همکاری با ژاپن در مورد دفاع موشکی (BMD) است. سیستم‌های ضد موشکی برای یک استراتژی تهاجم اولیه حیاتی محسوب می‌شوند چون هدف آن این است که هر گونه اقدام تلافی جویانه را خنثی کند.در کره جنوبی، افزایش ظرفیت BMD و همچنین یک استراتژی جامع به همراه ژاپن برای "تغییر رژیم" در کره شمالی، مورد نیاز است.
       
      استرالیا به عنوان «لنگر جنوبی» روابط ایالات متحده در اقیانوس آرام توصیف شده است. این گزارش خواستار استفاده از پایگاه نیروی دریایی استرلینگ در غرب استرالیا برای حمایت از "ساختار نیروی دریایی ایالات متحده در منطقه است." ایالات متحده و استرالیا باید در امر شناسایی ، ناوگان بدون سرنشین را در جزایر کوکوس استرالیا در اقیانوس هند مستقرکنند و "دو کشور باید با هم کار کنند تا سریع تر بتوانند مزیت های  بالقوه استرالیا در دفاع موشکی را شناسایی کنند. " تسلیحات هسته ای هند باید به عنوان یک "دارایی" در موازنه قدرت دیده شود، و همکاری نظامی ایالات متحده و هند باید افزایش یابد. نقش اندونزی در تمرینات نظامی مشترک باید گسترش یابد، تمرینات دریایی با ویتنام تقویت شده و فیلیپین باید طیف وسیعی از توانایی های دفاعی را توسعه دهد.
       
       
      در جبهه سیاسی این گزارش  ، ایالات متحده باید "دیپلماسی سطح بالا" (high - level diplomacy) را با چین برای کاهش "تنش های شدید ذاتی" شروع کند تا به متحدان و دوستان خود در آسیا و دیگر نقاط اطمینان دهد هدف آن اجتناب از مقابله با چین است. منشا این تناقض آشکار، در بخش مهمی از محرک جنگ آمریکا و تهاجم در جبهه ایدئولوژیک قرار دارد. هدف "دیپلماسی سطح بالا" و حتی سرمایه‌گذاری‌های مشترک احتمالی با چین در برخی موارد، تولید تبلیغات دروغین است که علت جنگ، تقصیر دشمن آمریکا است - در این مورد قاطعیت و پرخاشگری چین. راه اندازی تبلیغات دروغین عنصر اصلی آغاز فعالیت نظامی آمریکا بوده‌است، یعنی از اواخر قرن ۱۹  زمانی که تبدیل به یک قدرت امپریالیستی شد تاکنون .
       
      در واقع, این گزارش به طور خاص هر گونه سازش با چین را رد می‌کند. در نتیجه نویسندگان آمده :
       
      در اینجا چشم‌انداز واقعی مطلقا ایجاد اعتماد بنیادین, هم‌زیستی مسالمت‌آمیز, " درک متقابل ", " یک شراکت استراتژیک " یا " نوع جدیدی از روابط  " بین ایالات‌متحده و چین نیست. "
       
       
       
       
       
       
       

      دانلود سند
       
      سایت معرفی و شرح سند :
      https://www.wsws.org/en/articles/2015/05/02/chin-m02.html
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.