nasirirani

احداث چهارمین شرکت نانو تکنولوژی و سيليكون جهان در کشور Silicon valley ایرانی ايجاد مي شود

Recommended Posts

[b]دستيابي ايران به دانش ساخت قطعات ميكرو الكترونيك براي اولين بار در خاورميانه(فيلم)[/b]
بسمه تعالي

دوستان احتمالآ بارها سخنان مختلفي را از عقب ماندگي ايران در بحث الكترونيك...... بخصوص عدم توانايي كشور در بخش استراتژيك ميكرو الكترونيك كه باعث خروج چيپ هاى طراحي شده از كشور براي چاپ شدن و توليد را شنيده ايد.

اين فيلم يكي از دستگاه هاى ساخت چيپ هاى ميكرو الكترونيك كه در يكي از دانشگاه هاي كشور ساخته و توسعه داده شده را نمايش مي دهد

بحرحال ايران دير اما حياتي وارد بحث ساخت قطعات ميكرو الكترونيك شده و اميد است كه به سرعت فاصله ها را كم كند.......انشا الله

البته لازم به ذكر است كه اين قابليت در بخش غير نظامي هست!.....

[url="http://www.4shared.com/video/AjTghKl3/Clip_-_IRIBTV42011-08-07-13-44.html"]http://www.4shared.c...8-07-13-44.html[/url]

[url="http://www.mediafire.com/?22xrbyy5xbz66sa"]http://www.mediafire...22xrbyy5xbz66sa[/url]

[hr]
[i][color=#ff8c00][size=2][font=tahoma,geneva,sans-serif]اين پست ويرايش شده و مطلب زير بعدا اضافه شده: {mahdavi3d}[/font][/size][/color][/i]

[spoiler]

[b]احداث چهارمین شرکت نانو تکنولوژی جهان در کشور
«Silicon valley» ایرانی ایجاد می‌شود[/b]

[color=darkblue]دکتر مظاهری، طراح و مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون بروجرد، از احداث چهارمین شهرک نانوتکنولوژی و سیلیکون دنیا در ایران خبر داد[/color]
دکتر مظاهری، طراح و مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون در گفت‌وگو با فارس، از احداث چهارمین شهرک نانوتکنولوژی و سیلیکون دنیا در ایران خبر داد و گفت:‌ احداث این شهرک از چهار سال گذشته آغاز شده است.

وی افزود: مطالعات مهندسی و اجرایی از سال ۸۶ آغاز شد و از سال ۸۸ عملیات اجرایی ساخت نخستین کارخانه این شهرک شروع شد.
مظاهری اظهار داشت: این شهرک صنعتی در محدوده شهرستان بروجرد واقع است و ۵ کارخانه مرتبط با صنایع سیلیکون، سلول‌های خورشیدی، میکروالکترونیک، برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در حال احداث است.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون ایران از جهش بزرگ کشور در بخش انرژی‌های نو و صنایع الکترونیکی، پس از افتتاح کامل این شهرک صنعتی خبر داد و گفت: [b]نخستین کارخانه که در حال احداث است کارخانه تولید فلز سیلیسیوم با خلوص 99 درصد است که ماده اولیه آن سنگ سیلیس است که از منطقه لرستان و همدان استخراج می‌شود ضمن این‌که به یاری خداوند متعال، این کارخانه به ظرفیت ۲۰هزار تن در سال تا آخر سال 91 به بهره برداری می‌رسد.[/b]
[b]مظاهری به کارخانه دوم شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون اشاره کرد و گفت: کارخانه خالص سازی فلز سیلیسیوم یا اصطلاحا پلی سیلیکون که در 2 گرید خورشیدی با خلوص 5N الی 7N و گرید الکترونیک با خلوص 9N الی 11N تولید خواهد شد، از دیگر کارخانه‌های احداثی در این شهرک صنعتی است.[/b]

وی از احداث بزرگترین کارخانه ساخت سلول و ماژول خورشیدی در این شهرک خبر داد و گفت: ظرفیت این کارخانه ۴۰۰ مگاوات سلول خورشیدی پایه سیلیکونی و ۱۸۰ مگاوات سلول خورشیدی لایه نازک است که مجموعا ۵۸۰ مگاوات سلول خورشیدی در این کارخانه تولید می‌شود که از بزرگترین کارخانه‌های موجو در جهان است.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون ظرفیت تولید این میزان سلول خورشیدی را به لحاظ تولید انرژی با نیروگاه‌های اتمی مقایسه کرد و گفت: هر 2 سال یک بار به اندازه توان نیروگاه اتمی بوشهر، سلول خورشیدی تولید خواهد شد که جهش بسیار بزرگی در بخش دستیابی به انرژی‌های نو در کشور است.

[b]وی به ساخت کارخانه ساخت ویفرهای الکترونیک ۱۲ اینچ اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید سه میلیون ویفر الکترونیک از این نوع در کشور در هر سال وجود دارد.[/b]
مظاهری کاربرد این ویفرها را در ساخت انواع چیپ، IC، ترانزیستور و دیودهای مختلف دانست و به ساخت کارخانه منومرهای سیلیکونی به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن سالانه اشاره کرد که در صنایع پزشکی آرایشی و بهداشتی و صنایع نیرو نفت، خودروسازی و هوافضا کاربرد وسیعی دارد.

وی افزود: مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۱۲۰۰ میلیون یورو و ۴۹۰۰ میلیارد ریال است که تا پایان سال ۹۲ تمام کارخانه‌ها به بهره‌برداری می‌رسند.
مظاهری اظهار داشت: ایران با احداث این کارخانه‌ها، جزو چهار کشور جهان در زمینه نانوتکنولوژی و سیلیکون خواهد شد.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون به اشتغال‌زایی این طرح به صورت گسترده اشاره کرد و افزود: اشتغال‌زایی این شهرک ۸هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲هزار نفر در ارتباط با صنایع پایین دستی خواهد بود که از بزرگ‌ترین پروژه‌ها و طرح‌های اشتغال‌زایی در کشور است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که کشورهای دیگر این طرح را برای ما انجام می‌دادند چهار میلیارد دلار برای کشور هزینه دربرداشت و در حال حاضر بخش زیادی از ماشین آلات و صنایع مرتبط توسط متخصصان، مهندسان و پژوهشگران داخلی انجام می‌گیرد که به کارگیری متخصصان داخلی هزینه را به کمتر از ۵۰ درصد رساند که البته باتوجه به شرایط تحریم کشورهای پیشگام در این زمینه از مشارکت خودداری می‌کردند.
مظاهری تصریح کرد: این طرح به طور کامل توسط بخش خصوصی انجام گرفت و در طول این پروژه بیش از هزار نفر مشغول به کار می‌شوند.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون بروجرد از همکاری با پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه تهران، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی و پژوهشگاه پلیمر خبر داد و افزود: باتوجه به این‌که صنعت سیلیکون بسیار استراتژیک و دارای سود دهی فراوانی است و گسترش مالی آن درجهان بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار است، بنابراین کاربرد این محصولات درتمام صنایع وجود دارد ضمن این‌که تولیدات محصولات پایین دستی در صنایع mems، led ها، دیودهای لیزر، روباتیک، خودرو، هواپیماسازی، ماهواره و پزشکی کاربرد دارند.
مظاهری اظهار داشت: ۲هزار محصول که در تمام صنایع از جمله صنایع پایین دستی و محصولات تولیدی این کارخانجات هستند ضمن این‌که این مجموعه دریچه‌ای برای ایجاد مجموعه‌ها و شهرک‌های جدید و اشتغال‌زایی بیش از ۲۰۰هزار نفر را فراهم می‌کند.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون این طرح را از جمله طرح‌های کلان ملی دانست که جزو مهمترین طرح‌های میکروالکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز است که به همین علت مورد عنایت و توجه ویژه دولت و مجلس شورای اسلامی نیز می باشد.

وی افزود: این طرح به عنوان طرح برگزیده صنعتی سال ۹۰ در جشنواره تحقیق و توسعه کشور با حضور وزیر محترم صنعت و معدن و تجارت نیز انتخاب گردید.
مظاهری در ادامه گفت: باتوجه به اینکه ایران، کشوری آفتابی و دارای 300 روز آفتابی در سال است و همچنین بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور که باید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر گام‌های اساسی برداشته و پنج هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در سال تولید شود، این کارخانجات به عنوان رکن اساسی این اهداف احداث خواهند شد.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به مقادیر زیاد سیلیسیم در کشور، ایران می‌تواند یکی از بزرگترین دارندگان این فناوری‌ها در جهان باشد که کشور نیز تاکنون در این زمینه وارد نشده بود.

پلی ارگانو سیلوکسان‌ها را سیلیکون می‌نامند و به پلیمرهای معدنی گفته می‌شود که در زنجیره اصلی آنها به جای اتم‌ها کربن پیوندهای اکسیژن و سیلیسیم قرار گرفته و زنجیره جانبی آن‌ها آلی است.
این ماده به دلیل این‌که نسبت به فلزات و مواد دیگر نسبت استحکام به وزن بیش‌تری دارد دارای اهمیت فوق العاده‌ای است و در صنایع الکترونیک و میکروالکترونیک کاربرد گسترده‌ای دارد.

به گزارش فارس، درهٔ سیلیکون (به انگلیسی: Silicon Valley) نام منطقه‌ای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومهٔ سانتا کلارا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا بوده و شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه‌است.
نام این منطقه ابتداً برگرفته از تعداد زیاد شرکت‌های تولید کنندهٔ چیپ‌های سیلیکونی در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود کمپانی‌های فعّال در زمینه فناوری‌های پیشرفته در این منطقه تبدیل شد و هم اکنون با ایجاد چنین منطقه‌ای در ایران جایگاه کشورمان در میان کشورهای پیشرفته دنیا بیش از گذشته ارتقا خواهد یافت و فصل جدیدی از رقابت علمی دانشمندان ایرانی با دانشمندان مطرح دنیا آغاز می‌شود.

[color=olive]۲۶ مهر ۱۳۹۰[/color]
منبع: تابناك

[url="http://www.tabnak.ir/fa/news/197795/«silicon-valley»-ایرانی-ایجاد-می‌شود"]http://www.tabnak.ir...نی-ایجاد-می‌شود[/url]
[/spoiler]

[color=orange]با تشکر منتقل شد به اخبار علمی

00Amin[/color] ویرایش شده در توسط mahdavi3d
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]nasirirani گرامي اگر لطف بفرماييد و در يكي از سايتهاي زير آپلود كنيد ممنون مي شوم. خيلي اشتياق دارم ببينم. (متاسفانه نمي توانم از 4shared دانلود كنم)

http://aparat.com

http://fars.tv

http://mediafire.com[/quote]

داداش ببین از اینجا میتونی دانلود کنی؟

http://uploadfa.com/mbiz9cmyb3xb/Clip_-_IRIBTV42011-08-07-13-44.mp4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]واقعا جاي مباهات و خوشحالي و اميد به آينده است. :( دانشگاه علم و صنعت بود.
البته دقيقا توضيح ندادند كه كار اين سيستم چي هست؟ وليكن تا آنجا كه مي دانم براي توليد انبوه قطعات الكترونيكي به كارخانجات تمام عيار ادوات نيمه هادي نياز است كه به دها و صدها سيستم مشابه اين نياز دارند و با يك سيستم به تنهايي نمي شود توليد انبوه كرد. ولي از آنجايي كه گفتند مي خواهند به صورت حرفه اي با صنعت در ارتباط باشند نشان مي دهد كه فقط يك سيستم آزمايشگاهي نبوده و مي تواند نيازهاي خاص صنعتي را تامين كند.

در واقع ما در داخل كشور دانش فني توليد آي سي را داريم، نيروي متخصص فراوان هم داريم و حتي موسساتي كه به صورت حرفه اي در اين زمينه فعاليت مي كنند (مثل موسسه نيمه هادي اورميا)
اما آنچه كه نياز است، سرمايه گذاري سنگين در اين زمينه و ساخت كارگاه ها و كارخانجات تمام عيار و حركت به سوي رقابت جهاني علاوه بر تامين نياز داخل است.

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_01.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_01.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_01.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_02.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_02.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_02.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_03.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_03.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_03.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_04.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_04.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_04.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_05.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_05.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_05.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_06.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_06.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_06.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_07.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_EL_M_07.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/EL_M_07.jpg"]لينك عكس[/url][/font][/size] ویرایش شده در توسط mahdavi3d

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين دستگاهي كه در تصاوير ديده ميشه آيا ساخت خود ايرانه؟ يا اينكه از خارج خريداري شده؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خبر خوبی بود
امیدوارم روزی برسه که بردهای حرفه ای ابر کامپیوترهامون و خودمون بسازیم
سی پی یو هم تولید کنیم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان
یکی از محصولات استراتژیکی که در باید بر روی اون کار کنیم ساخت و توسعه ی تمام عیار Micro Device ها به خصوص در عرضه ی نظامی هستش.امیدوارم در اینده ی نزدیک بتوانیم با سرمایه گذاری قوی و استفاده از مخ های الکترونیکی کشورمون بتوانیم به یکی از سازندگان مطرح این محصولات در جهان تبدیل شویم.
به امید ساخت پردازنده های کوانتومی در داخل کشور

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[center][size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][color=darkred][b]گروه پژوهشی نيمه‌هادی پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت[/b][/color]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/3738.jpg[/img]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/3738.jpg"]لينك عكس[/url][/font][/size]
[/center]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/3737.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_3737.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/3737.jpg"]لينك عكس[/url]

آزمايشگاه نيمه هادی با برخورداری از سيستم رونشستی با پرتو مولکولی Molecular Beam Epitaxy) MBE) که در خاورميانه کم نظير است امکان ارائه خدمات مهمی را در کشور فراهم نموده است.
- رشد انواع لايه‌های گاليم آرسنايد با ضخامتهای مختلف و با ناخالصيهای متفاوت بر روی ويفر
- رشد لايه‌های مختلف نيمه هادی اعم از همگون و ناهمگون به منظور ساخت ادوات الکترونيکی متفاوت نظير انواع ترانزيستورها، ديودها، سنسورها، ليزرها و غيره
- انجام تحقيقات کاربردی برای بهينه سازی ادوات الکترونيکی
- طراحی و ساخت انواع آشکارسازها، ليزرها، ديودها و ترانزيستورها

منبع: پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت
[url="http://www.iust.ac.ir/page.php?slc_lang=fa&sid=45&slct_pg_id=2917"]http://www.iust.ac.i...slct_pg_id=2917[/url]
[url="http://www.iust.ac.ir/albums.php?alb_id=331&slc_lang=&sid=45"]http://www.iust.ac.i...lc_lang=&sid=45[/url]




------------------------------------------------

[b][color=darkred] معرفي دستگاه MBE[/color][/b]

[b]1- معرفي[/b]
MBE دستگاهي است كه در خلاء فوق‌العاده بالا براي توليد ساختارهاي اپيتكسيال و با كيفيت بالا و كنترل لايه به لايه اتمي به كار مي‌رود. از زمان معرفي اين دستگاه در سال 1970 از اين دستگاه به طور وسيعي در ساخت لايه‌هاي فلزي، غيرفلزي و ابررساناها استفاده شده است. مكانيزم عملكرد دستگاه‌هاي MBE بسيار ساده مي‌باشد. در اين تكنيك اتمها و يا خوشه‌هاي اتمي با حرارت دادن يك ماده در يك منبع توليد مي‌شوند. سپس در خلاء فوق‌العاده بالا حركت كرده و به يك سطح كريستالي پيش گرم شده برخورد مي‌كنند. اين اتم‌ها و يا خوشه‌هاي اتمي بر روي سطح كريستالي رشد مي‌كنند. بر خلاف اصول كار ساده اين دستگاه، مسائل تكنولوژيك اين دستگاه بسيار مشكل مي‌باشد.
تكنيك MBE قابليت‌هاي بسياري در كنترل فصل مشترك‌ها، عناصر دوپ شده و زبري سطح دارد. خلاء بسيار بالا نيز امكان رشد مواد با خلوص بالا را فراهم مي‌آورد. علاوه بر موارد بالا در اين تكنيك مي‌توان از پراب پراش الكتروني براي آناليز و بررسي نحوه رشد فيلم اطلاعاتي را بدست آورد.


[b]2- اجزاء دستگاه MBE[/b]
در شكل (1) شماتيك دستگاه MBE مشاهده مي‌شود. برخي از اجزاء اساسي دستگاه در زير معرفي مي‌شوند.[/font][/size]

[center]
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/1100-1.gif[/img]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/1100-1.gif"]لينك عكس[/url]
شكل (1) شماتيكي از اجزاء دستگاه MBE[/font][/size]
[/center]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][b]محفظه خلاء:[/b]
محفظه خلاء كه متصل به سيستم خلاء مي‌باشد از جنس فولاد زنگ نزن بوده و حاوي زيرسازه‌اي براي رشد، سيستمي براي انتقال نمونه و همچنين توانايي تحمل دماهاي بالا تا حدود 200C را به مدت زمان طولاني دارد.
[b]سيستم پمپ:[/b]
سيستم پمپ خلاء در دستگاه MBE بايد قادر باشد آلودگي‌هاي محفظه رشد را با بهترين كارايي به حداقل برساند. در عمل خلاء محفظه MBE تا حدود Torr 10-11-10-12 كاهش داده مي‌شود. گاز باقيمانده عمدتاً هيدروژن مي‌باشد.
[b]كانال‌هاي نيتروژن مايع:[/b]
كانال‌هاي نيروژن مايع محفظه اصلي رشد و فلانچ سلول‌هاي تبخير را در بر مي‌گيرد. در تكنيك MBE ديواره محفظه رشد سرد مي‌باشد زيرا كانال‌هاي سرد اجازه تبخير مجدد مواد را از اجزاء محفظه نمي‌دهند و تبخير ماده فقط از سلول‌هاي تبخير صورت مي‌گيرد. اين كانال‌هاي سرد كننده همچنين سلول‌هاي رشد را از يكديگر ايزوله مي‌كند.
[b]سلول‌هاي تبخير:[/b]
سلول‌هاي تبخير از مهمترين اجزاء MBE مي‌باشند. زيرا نرخ جريان يافتن ماده و پايداري و خلوص آن بسيار مهم مي‌باشد. اين سلول‌ها همچنين بايد توانايي تحمل دماهاي بسيار بالا (1400C) را به مدت زمان طولاني داشته باشند. بنابراين سلول‌هاي رشد بايد از مواد خاصي ساخته شده و هندسه خاصي داشته باشند. اين سلول‌ها (از 6 تا 10 عدد) روي يك فلانچ قرار داده مي‌شوند و بر روي زيرسازه مورد نظر متمركز مي‌شوند. در طول روز پايداري جريان ماده بايد تا حدود 1% كنترل شود. به اين معني كه انحراف دما در دماي 1000C بايد چيزي در حدود 1C± باشد.
سلو‌ل‌هاي تبخير از نوع Laugmuir امروزه در دستگاه‌هاي MBE به كار مي‌روند. اين سلول‌ها دريچه بزرگي دارند و در دماهاي كمتر مي‌توان نرخ انتقال بيشتري از ماده بدست آورد. در نتيجه مصرف انرژي كمتري خواهند داشت و همچنين باعث كاهش تشكيل ناخالصي‌ها در اثر دما مي‌شوند. در اين سلول‌ها نرخ جريان ماده با هندسه سلول وفشار بخار ماده معين مي‌شود. در شكل (2) شماتيكي از سول تبخير MBE ديده مي‌شود. در اين شكل اجزاء اصلي سلول مشاهده مي‌شود.[/font][/size]

[center]
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/1100-2.jpg[/img]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/1100-2.jpg"]لينك عكس[/url]
شكل (2) شماتيكي از سلول تبخير در دستگاه MBE[/font][/size][/center]


[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][b]اجزاء سلول تبخير:[/b]
1- كوره كه عمدتاً از جنس نيتريد بور ساخته مي‌شود و مي‌تواند دماي تا حدود 1300C را تحمل كند. شكل آن مي‌تواند استوانه‌اي و يا مخروطي باشد.
2- فيلامان از جنس Ta كه توليد حرارت مي‌كند.
3- محافظ انتقال حرارت
4- ترموكوپل براي اندازه‌گيري دماي ماده
از يك شاتر مكانيكي و يا پنوماتيكي از جنس Ta و يا Mo نيز براي كنترل خروج ماده از سلول استفاده مي‌شود.
[b]زيرسازه:[/b]
اين زيرسازه به منظور رشد يكنواخت فيلم به طور پيوسته در حال چرخش مي‌باشد. يك گرماساز در پشت نمونه نيز براي حرارت دهي به نمونه تعبيه شده است. در پشت نگهدارنده زيرسازه نيز از يك سنجه براي اندازه‌گيري نرخ جريان ماده استفاده مي‌شود.
[b]ادوات آناليز و تحليل:[/b]
مهمترين وسيله‌اي كه در سيستم MBE براي آناليز لايه رشد يافته استفاده مي‌شود RHEED مي‌باشد. در اين تكنيك از يك باريكه الكتروني با انرژي بالا (بيش از KeV20) استفاده مي‌شود. باريكه الكتروني پس از برخورد با نمونه پراش يافته و الگوي آن بر روي يك صفحه فلوئورسان ثبت مي‌شود. با توجه به اينكه اين تكنيك هيچ‌گونه مزاحمتي براي فرآيند رشد لايه ايجاد نمي‌كند مي‌توان از اين تكنيك در حين رشد استفاده نمود. دستگاه ديگري كه براي آناليز گازهاي باقيمانده استفاده مي‌شود RGA مي‌باشد. اين دستگاه همچنين امكان تشخيص ناخالصي‌ها و تميزي سيستم را فراهم مي‌كند. چنانچه دستگاه نشتي داشته باشد توسط اين سيستم مشخص مي‌شود. تجهيزات ديگر نوري نيز مي‌تواند به طور انتخابي به اين دستگاه متصل شود.[/font][/size]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]مراجع:
1- MOLECULAR BEAM EPITAXY: PRINCIPLES AND APPLICATIONS, G. Biasiol and L. Sorba, Crystal growth of materials for energy production and energy-saving applications
2- Basics Of Molecular Beam Epitaxy, Fernando Rinaldi, Annual report 2002, University of Ulm

[color=olive]1384/06/08[/color]
منبع: شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو
[url="http://www.nanolab.ir/pt.php?pc=25"]http://www.nanolab.ir/pt.php?pc=25[/url]




------------------------------------------------

عكس بيشتر از دستگاه هاي MBE در ساير نقاط دنيا

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/Molecular_beam_epitaxy_pnl.png"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Molecular_beam_epitaxy_pnl.png[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/Molecular_beam_epitaxy_pnl.png"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/401px-Molecular-beam_epitaxy_system_at_LAAS_0514.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_401px-Molecular-beam_epitaxy_system_at_LAAS_0514.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/401px-Molecular-beam_epitaxy_system_at_LAAS_0514.jpg"]لينك عكس[/url]

[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/labs1.jpg"][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_labs1.jpg[/img][/url]
[url="http://gallery.military.ir/albums/userpics/labs1.jpg"]لينك عكس[/url]

مراجع بيشتر

[url="http://en.wikipedia.org/wiki/Molecular_beam_epitaxy"]http://en.wikipedia....ar_beam_epitaxy[/url]
[url="http://microdevices.jpl.nasa.gov/news/news-mdl-extends-capabilities.php"]http://microdevices....apabilities.php[/url]
[url="http://www.ihp-microelectronics.com/104.0.html#"]http://www.ihp-micro...com/104.0.html#[/url]
[url="http://www.ecs.csun.edu/ece/hybridlab.html"]http://www.ecs.csun..../hybridlab.html[/url]
[url="http://www.isp.nsc.ru/index.php?ACTION=part&id_part=5&sub_part=238&lang=eng"]http://www.isp.nsc.r...rt=238&lang=eng[/url]
[url="http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA_%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D9%87_%D9%85%D9%88%D9%84%DA%A9%D9%88%D9%84%DB%8C"]http://fa.wikipedia...._باریکه_مولکولی[/url][/font][/size] ویرایش شده در توسط mahdavi3d

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یعنی یه دونه از این دستگاه ها قبل انقلاب وارد شده؟
همین ! دیگه نداریم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عمرا بتونیم با کشور هایی مثل چین و تایوان وارد رقابت بشیم اما رو موارد خاص کار کنیم خیلی خوبه مثل cpu icon_frown

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]در ارسال قبلي ام به "كارخانجات تمام عيار ادوات نيمه هادي" اشاره كردم. براي اين كه با اين تاسيسات و نحوه توليد قطعات الكترونيكي مثل "آي سي" و نمونه نام آشناي آن يعني "سي پي يو" بيشتر آشنا بشويد، چند فيلم تقديم مي كنم.
فيلم هاي زير شما را به داخل كارخانجات بزرگ ادوات نيمه هادي مي بَرَند.[/font][/size]

[center]
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][b][color=darkred]شركت اینتل / فناوری 32 نانومتر[/color] [/b]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/in01_1001.jpg[/img]
يك موسيقي-ويدئو از كارخانه نيمه هادي اينتل/ بدون توضيحات (با كيفيت تصوير عالي)
[url="http://www.aparat.com/v/0237e3fc730282fd48eb4345a426930844155"]مشاهده[/url]
دانلود (حجم: 32.42 مگابايت)
[url="http://www.aparat.com/public/public/user_data/flv_video/15/0237e3fc730282fd48eb4345a426930844155.flv"]http://www.aparat.co...26930844155.flv[/url]



[b][color=darkred]شركت اینتل / فناوری 45 نانومتر[/color][/b]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/in02_1001.jpg[/img]
كارخانه نيمه هادي اينتل/ به همراه پاره اي توضيحات
[url="http://www.aparat.com/v/eef490f6eab3a53f5b27faba349c444844162"]مشاهده[/url]
دانلود (حجم: 28.86 مگابايت)
[url="http://www.aparat.com/public/public/user_data/flv_video/15/eef490f6eab3a53f5b27faba349c444844162.flv"]http://www.aparat.co...9c444844162.flv[/url]



[b][color=darkred]شركت AMD[/color][/b]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/AM01_1001.jpg[/img]
كارخانه نيمه هادي AMD/ به همراه توضیحاتی در مورد نحوه تشكیل ترانزیستور و ...
[url="http://www.aparat.com/v/cbdc5c18ea592c0c0e15c5a003b21cea44170"]مشاهده[/url]
دانلود (حجم: 26.79 مگابايت)
[url="http://www.aparat.com/public/public/user_data/flv_video/15/cbdc5c18ea592c0c0e15c5a003b21cea44170.flv"]http://www.aparat.co...b21cea44170.flv[/url]



[b][color=darkred]شركت فیلیپس[/color][/b]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/ph01_1001.jpg[/img]
كارخانه نيمه هادي فيليپس/ به همراه توضیحات مفیدی راجع به نحوه تولید كریستال یكپارچه سيلیسیم و تشكیل ترانزیستور و...
[url="http://www.aparat.com/v/7462d99d60e1fb77bf39840c19c44e6e44181"]مشاهده[/url]
دانلود (حجم: 30.56 مگابايت)
[url="http://www.aparat.com/public/public/user_data/flv_video/15/7462d99d60e1fb77bf39840c19c44e6e44181.flv"]http://www.aparat.co...c44e6e44181.flv[/url]



[b][color=darkred]شركت تگزاس اینسترومنتز[/color][/b]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/Ti01_1001.jpg[/img]
كارخانه نيمه هادي تگزاس اینسترومنتز/ به همراه توضیحات مفیدی راجع به نحوه تولید كریستال یكپارچه سيلیسیم و تشكیل ترانزیستور و...
[url="http://www.aparat.com/v/eca3738a60ea31de49a6ce118e91476544189"]مشاهده[/url]
دانلود (حجم: 20.44 مگابايت)
[url="http://www.aparat.com/public/public/user_data/flv_video/15/eca3738a60ea31de49a6ce118e91476544189.flv"]http://www.aparat.co...91476544189.flv[/url][/font][/size]
[/center]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]اگر فيلم مفيد راجع به سيستم MBE پيدا كردم هم قرار خواهم داد.[/font][/size] ویرایش شده در توسط mahdavi3d
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تا جایی که یادمه بیش از 10 ساله که آزمایشگاه لایه نازک دانشگاه تهران با تجهیزات خیلی بهتری این کارها رو انجام می دهند و آی سی های تحقیقاتی زیادی هم ساختند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.