EBRAHIM

بمب الکترومغناطیسی-EMP

Recommended Posts

ادمین جان 3 تا تاپیک درباره ی emp وجود داره لطفا همه رو بکی کنین

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارسال شده در · مخفی شده توسط 7mmt، 28 مرداد 1394 - دلیلی ارایه نشده است
مخفی شده توسط 7mmt، 28 مرداد 1394 - دلیلی ارایه نشده است

سلام

اگه با پالس الکترومغناطیسی به سامانه های ما (گیرنده الینت) حمله بشه باید چکار کنیم؟

به عبارتی ما چون نیاز به دریافت سیگنال داریم و طیف فرکانسی EMP یا بمب الکترومغناطیسی با طیف فرکانسی گیرنده اشتراک داره پس راحت میتونه گیرنده و کل سیستم مارو از کار بندازه، از طرفی نمیتونیم یه حفاظ آهنی یا قفس فارادی بزاریم دور گیرنده و آنتن و غیره، چه راهی برای حفاظت از ادوات جنگ الکترونیک داریم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست

حملات پالس الکترومغناطیسی EMP

EMP_illust04.png

 

یک بمب الکترونیکی یا بمب الکترومغناطیسی (Electromagnetic Pulse (EMP)) سلاحی است که از یک میدان الکترومغناطیسی شدید برای ایجاد یک پالس انرژی استفاده می کند. به عبارت دیگر بمب الکترومغناطیسی با انفجار خود پالس بسیار بزرگی را در محیط منتشر می‌کند که این پالس ها با نفوذ به سیستم‌های الکترونیکی قادر به تخریب عملکرد آن‌ها هستند.

 

سلاح های پالس الکترومغناطیس هسته ای

 

در سال 1958، آزمایش بمب های هیدروژنی آمریکا نتایج شگفت انگیزی را به همراه داشت. یک انفجار آزمایشی بر فراز اقیانوس آرام منجر به خاموش شدن چراغ های خیابان در بخش هایی از هاوایی، صدها مایل دورتر شد. این انفجار حتی تجهیزات رادیویی به دوردستی استرالیا را مختل کرد.

 

در آزمایش سال 1958، فوتون‌های تابش گامای شدید این انفجار، تعداد زیادی الکترون عاری از اتم‌های اکسیژن و نیتروژن را در اتمسفر کوبیدند. این سیل الکترون ها با میدان مغناطیسی زمین برهمکنش کردند و جریان الکتریکی نوسانی ایجاد کردند که باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی قدرتمند شد. پالس الکترومغناطیسی حاصل جریان های الکتریکی شدیدی را در مواد رسانا در یک منطقه وسیع القا کرد.

 

برای مثال یک رادیو با تغییر جریان عبوری درون مدار خود باعث تولید یک میدان مغناطیسی می‌شود. این میدان مغناطیسی تولیدی می‌تواند باعث القای یک جریان الکتریکی درون یک هادی دیگر برای مثال آنتن یک رادیوی دیگر شود.

 

حال اگر نوسانات سیگنال‌های الکتریکی حاوی پیام خاصی باشند دریافت‌کنندگان این سیگنال‌ها توان رمزگشایی از این پیام را دارند. حال یک رادیوی معمولی میدان مغناطیسی به‌اندازه تولید یک جریان با شدت کم را تولید می‌کند تا پیام خود را به دریافت‌کننده برساند.

 

اگر این رادیو یک میدان مغناطیسی قوی تولید کند نتیجه آن القای جریان الکتریکی با شدت بسیار بالا خواهد بود که این جریان می‌تواند اجزای نیمه‌هادی مدار و رادیو را به‌کلی نابود کند.

6018982.jpg

 تکنولوژی اصلی که باعث تولید پالس های الکترومغناطیسی در سلاح‌ها می شود غالباً عبارتند از: مولدهای فشرده‌سازی شار (Flux Compression Generator)، ژنراتورهای Magnet-Hydrodynamic و دسته‌ای از وسایل پر قدرت مایکروویو که در رأس آن‌ها نوسان ساز با کاتد مجازی یا ویرکتور قرار دارد.

 

سلاح های پالس الکترومغناطیس غیر هسته ای

 

ایالات متحده سلاح های غیر هسته ای پالس الکترومغناطیس را در زرادخانه خود دارد. بیشتر تحقیقات EMP ایالات متحده شامل مایکروویوهای پرقدرت (HPM) است که مانند اجاق‌های مایکروویو فوق‌العاده قدرتمندی هستند که می‌توانند پرتو متمرکزی از انرژی مایکروویو را تولید کنند.

 

در سال 2012، نیروی هوایی ایالات متحده با موفقیت یک موشک مجهز به فناوری پروژه موشکی پیشرفته مایکروویو با قدرت ضد الکترونیک (CHAMP) را به نمایش گذاشت.

 

یک نسخه بهبودیافته از آن سلاح - سلاح ضربتی غیر جنبشی الکترومغناطیسی مشترک با توان بالا (HiJENKS) - از سال 2022 در حال آزمایش بود.

 

EMP های غیر هسته ای می توانند به شکل بمب های مولد تراکم شار (FCG) نیز باشند که به دهه 1950 باز می گردد. این نوع بمب EMP طراحی نسبتاً ساده ای دارد که در زیر نشان داده شده است.

6018980.jpg

این بمب الکترومغناطیسی شامل یک سیلندر فلزی است که به آن آرمیچر می گویند. این سیلندر فلزی توسط یک‌ رشته سیم فلزی ثابت که به دور آن پیچیده شده است محاصره می‌شود. موتور، سیلندر را که به طور مجزا در یک محیط خلأ قراردارد، می‌چرخاند.

 

سیلندر فلزی بایستی توسط مواد منفجره پر شود و به دور مجموعه سیلندر و سیم‌پیچ بایستی یک پوشش محافظ محکم قرار داده شود تا تمام مجموعه درون آن قرار گیرد. البته بایستی بین سیلندر محافظ و سیم‌پیچ فاصله وجود داشته باشد تا بین این دو تماسی برقرار نشود.

 

همچنین بایستی دارای یک منبع انرژی برای شروع انفجار باشد که خازن می‌تواند این وظیفه را بر عهده بگیرد. رابطی که خازن ما را به سیم‌پیچ وصل می‌کند یک جریان اولیه را به سیم‌پیچ می‌دهد که این جریان اولیه باعث به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی شدید درون سیلندر می‌شود.

 

پس از به وجود آمدن میدان مغناطیسی درون سیلندر حاوی مواد منفجره این مواد توسط جریان القایی از سوی میدان مذکور شروع به منفجرشدن می‌کنند و موج انفجار کم‌کم تمام سیلندر را فرامی‌گیرد و در سر راه خود بقیه مواد منفجره را منفجر می‌کند.

 

همان‌طور که مواد منفجره شروع به منفجرشدن می‌کنند و در طول سیلندر به‌پیش می‌روند، سیلندر مذکور نیز با سیم‌پیچ اطراف خود ارتباط برقرار می‌کند و این ارتباط باعث ایجاد اتصال کوتاه درون مدار می‌شود و سیم‌پیچ را از منبع تغذیه خود قطع می‌کند. حرکت این اتصال کوتاه درون مدار مذکور باعث فشرده شدن میدان مغناطیسی درون سیلندر می‌شود و نهایتاً این میدان فشرده یک انفجار الکترومغناطیسی را به وجود می‌آورد.

 

این بمب ها به اندازه بمب‌های الکترومغناطیسی اتمی قوی نیستند ولی می‌توانند تا اندازه‌ی کوچکی منطقه‌ای را تحت تأثیر خود قرار دهند و خسارات جدی وارد کنند.

 

منبع :

https://science.howstuffworks.com/e-bomb3.htm

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Like 1
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.