Goebbels

معرفی تعدادی از سامانه های پدافند توپخانه ای جهان

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[color=green]با سلام خدمت دوستان و با تشکر از دوست عزیز جناب [size=18]hadi222[/size] که بنده حقیر رو در ایجاد این تاپیک یاری کردن[/color]

[size=18][color=red]M247 Sergeant York[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/m247_sergeant_york.jpg[/img]
در اواخر دهه هفتاد یک سلاح ضد هوایی خودکششی 35-40 میلی متری در امریکا تحت توسعه قرار گرفت. این پروژه تحت برنامه DIVAD پیگیری شد تا برای جایگزینی M 163 vulcan SPAAG های فرسوده استفاده شود. بخش هوایی کمپانی فورد از بین دو گزینه برای اجرای تمام عیار بخش مهندسی پروژه DIVADانتخاب شد. در 1981 این سیستم توپخانه تحت عنوان M247 Sergeant York به خدمت ارتش امریکا در امد. در همان سال 12 دستگاه سفارش داده شد. در نهایت 618 واحد سفارش داده شد گرچه فقط 50 دستگاه تولید گشت. بودجه این پروژه در سال ا1985 به علت نارضایتی از عملکرد و مشکلات فنی قطع شد. علت اصلی قطع پروژه برد ناکافی برای درگیری با اهداف هوایی بود البته سرعت حرکت کم و مشکلاتی با سیستم ترکنیگ رادار ها به علل قطع بودجه اضافه شد. M247 مدتی بعد از خدمت بازنشسته شد .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/m247_sergeant_york_l3.jpg[/img]
M247 کاملا با توپهای ضد هوایی 40 میلی متریه شرکت ساب بوفورز سوئد هماهنگ شده و نرخ اتش این توپ ها افزایش یافته بود و واحد ها می توانستد در حال حرکت با دقت شلیک کنند .
M247 از HE و HE-FRAg ها برای انهدام اهداف هئوایی و از AP ها برای انهدام اهداف زرهی زمینی استفاده می کردند . مجموعا 580 گلوله حمل می شد و بارگزاری مجدد مهمات 15 دقیقه زمان نیاز داشت .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/m247_sergeant_york_l4.jpg[/img]
این اتشبار با رادار های AN/APG-68 شرکت وستینگ هاوس هماهنگ شده بودند این رادار مدل تغییر یافته از رادار های جنگنده های اف 16 بود که بردی معادل 40 کیلومتر داشت . این توپ ضد هوایی یک فاصله یاب لیزریو یک سیستم کنترل اتش دیجیتال برای افزایش دقت در هدف گیری ها همراه داشت اتاقک زرهی این اتشبار در مقابل گلوله های ضد زره سبک مقاوم بود در حالی که برجک ان صرفا در مقابل ترکش خمپاره ها و گلوله های سلاح های سبک انفرادی مصون بود .
فرمانده ، مسئول مسلسل و راننده کاربران این اتشبار بوده که از حملات ش م ر در امان بودند اتشبار از شاسی تانک M48A5 استفاده میکرد که نیرویش را از موتور دیزلی AVDS-1790-2D میگرفت نیرویی معادل 750 اسب بخار .این موضوع که این اتشبار فقط 48 کیلومتر بر ساعت سرعت دارد نمی تواند صحت داشته باشد چون در این صورت این سلاح نمی توانست پا به پای ابرامز ها و برادلی ها حرکت کند در حالی که برای محافظت از انها ساخته شده بود .
[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده : امریکا
سال ورود به خدمت: 1981
خدمه: 3 نفر
وزن : 54.4 تن
طول: 7.67
عرض : 3.63
ارتفاع: 3.42
تسلیحات :
دو توپ 40 میلیمتری با نرخ اتش 600 گلوله در دقیقه و برد موثر 4 کیلومتر
پیشرانه : Continental AVDS-1790-2D با حداکثر توان 750 اسب بخار
حداکثر سرعت : 48 کیلومتر
برد : 500 کیلومتر

[size=18][color=red]Marksman[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/marksman_l1.jpg[/img]
توپ ضد هوایی خودکششی مارکس من توسط وایکرز توسعه یافت این سلاح قابل مقایسه با توپ های المانی گپارد است تنها کاربر ان ارتش فنلاند که در دهه 90 7 واحد ان را سفارش داد و به ان نام ItPsV 90 داد .مارکس من برای حفاظت هوایی ارتفاع پایین در درگیری های زرهی در نظر گرفته شد. اولویت اول برای زدن هلی کوپتر ها و بعد از ان هواپیماهایی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند و هواپیماهای بدون سرنشین بود .هرچند می توان از ان به عنوان اتشبار پشتیبانی استفاده کرد .مارکس من با 2 توپ اورلیکن(ایرانی ها این اسم رو زیاد شنیدن!) مسلح شد .460 گلوله ضد هوایی و 40 تیر ضد زره با خود حمل می کند .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/marksman_l3.jpg[/img]
این با رادار نظارت و رهگیری انگلیسی مارکونی هماهنگ شده گه برد جستجوی 12 کیلومتری و برد درگیری 10 کیومتری دارد فاصله یاب لیزری با برد 8 کیلومتر و یک سیستم کنترل اتش از دیگر امکانات این اتشبار ضد هوایی است. هر واحد 3 کاربر (فرمانده مسئول تسلیحات و راننده ) دارد .ItPsV 90 یا همان مارکس من های فنلاند بر روی شاسی تانک های تی 55 لهستانی که یک موتور وی 55 دیزل با فدرت 620 اسب دارند سوار شده است این موضوع که مارکس من موتوری قوی تر از یک تانک تی 55 دارد صحت ندارد برجک این اتشبار در صورت لزوم می توانست روی شاسی تانک های قدیمی دیگری مثل سنچوریون و چیفتن و لئوپارد یک هم نصب شود.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/marksman_l2.jpg[/img]
[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده : انگلستان
سال ورود به خدمت : 1990
خدمه : 3 نفر
وزن : 41 تن
طول : 7.12 متر
ارتفاع : 2.7 متر
تسلیحات : دو توپ 35 میلیمتری با حداکثر برد 4 کیلومتر
پیشرانه : دیزل مدل V-55 با حداکثر توان 620 اسب بخار
حداکثر سرعت: 50 کیلومتر
برد:500 کیلومتر

[size=18][color=red]LvKv 90[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/lvkv_90_l2.jpg[/img]
توپ ضد هوایی خود کششی LvKv 90 در اوایل دهه نود تکمیل شد این واحد ها همچنین با نام CV 9040 AA شناخته میشوند حدودا 30 واحد در خدمت ارتش سوئد قرار دارد .CV 9040 AA از توپ های 40 میلی متریه L70B شرکت ساب بوفورز سوئد بهره مند است .گلوله های این توپ از طریق سیستم جعبه ای ( مثل سیستم تغذیه اورلیکن های ایران) تامین میشوند .هر جعبه 24 تیر و زمان جایگذاری هر خشاب جعبه ای 20 ثانیه است .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/lvkv_90_l4.jpg[/img]
LvKv 90 می تواند گلوله های دارای فیوز مجاورتی و HE-FRAG ها رو بر علیه اهداف هوایی و AP ها را بر علیه اهداف زرهی به کار ببندد حداکثر برد موثر این گلوله ها 4 کیلومتر است .سلاح دومی که روی این اتشبار نصب شده یک coaxial 7.62 میلی متر هست .LvKv 90 با یک سیستم کنترل اتش پیشرفته هماهنگ شده و حداکثر برد رادار ها 14 کیلومتر است . سیستم شناسایی دوست از دشمن و شناسایی 6 هدف از توانایی ها رادار این اتشبار است .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/lvkv_90_l5.jpg[/img]
زره جلویی این اتشبار امکان حفاظت در برابر گلوله های ضد زره سبک را فراهم می کند و همه ی جوانب توانایی تحمل گلوله های کوچم معمولی و ترکش توپ و خمپاره را دارند .خودرو توانایی حقاظت از سرنشینان در مقابل حملات ش م ر را دارا می بیاشد و دارای سیستم اتوماتیک اطفاء (درست نوشتم؟ [color=red]بله![/color])حریق می باشد شاسی ان CV 90 IFV است و دارای یک موتور دیزل ساب- اسکانیا با قدرت 550 اسب بخار می باشد از جمله قابلیت های این آتشبار این است که با نصب کیت شناوری به حالت ابی - خاکی در می اید .

[color=green]مدل ها: [/color]
LvKv 90 TD نمونه به روز رسانی شده از ناوگان قدیمی که در قسمت هایی تقویت شده از جمله توانایی شلیک در حرکت را دارد
LvKv 90 C زره تقویت شده برای شرکت در عملیات های صلح بانی بین المللی

[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده : سوئد
سال ورود به خدمت : 1990
خدمه : 3 نفر
وزن : 22.8 تن
طول : 6.55 متر
عرض : 3.17 متر
ارتفاع : 3.45 متر
تسلیحات :
یک توپ 40 میلیمتری با نرخ آتش 300 گلوله در دقیقه و برد موثر 4 کیلومتر
پیشرانه : دیزل مدل Saab-Scania DS14 با حداکثر توان 550 اسب بخار
حداکثر سرعت: 70 کیلومتر در ساعت
برد: 320 کیلومتر

[size=18][color=red]K30 Biho[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/k30_biho_l1.jpg[/img]
سامانه پدافند توپخانه ای K30 Biho توسط Doosan و برای پاسخ گویی به نیاز های ارتش کره جنوبی طراحی وساخته شد این پروزه در ابتدا با مشکلات مالی وتکنولوژیکی متعددی رو به رو شد ولی در نهایت به انجام رسید که حاصل آن اولین سیستم پدافندی بومی برای کره جنوبی بود این سامانه قابلیت عملکرد همراه با سایر سامانه های موشکی پدافندی را به خوبی داراست علاوه بر ارتش کره جنوبی این سامانه برای صادرات به سایر کشور ها نیز در نظر گرفته شده.K30 Biho از دو توپ کالیبر 30 میلیمتری بهره میگیرد که هر کدام توانای شلیک 600 گلوله در دقیقه را دارد ولی برای شلیک تنها 300 گلوله در دقیقه تنظیم شده اند همچنین این سامانه از گلوله های آتشزای HE-FRAG علیه اهداف هوایی استفاده میکند.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/k30_biho_l2.jpg[/img]
حداکثر برد موثر این سامانه 3 کیلومتر است که توانایی بالایی در انهدام اهداف پروازی در ارتفاع پایین دارد همچنین مجهز به رادار جستجوگر با برد 17 تا 20 کیلومتر ، سامانه هدفگیری الکترواپتیک ، مسافت یاب لیزری و سیستم تمام دیجیتال کنترل آتش است و امکان تشخیص دوست از دشمن و نیز مقاومت در برابر جنگ الکترونیک را دارد .شاسی که این سامانه بر روی ان نصب شده محافظت در برابر گلوله ای کالیبر پایین وترکش گلوله توپ و خمپاره را برای خدمه تامین میکند ونیز دارای تجهیزات حفاظتی ش م ر است این خودرو زرهی از پیشرانه MAN D2848MT بره میبرد که حداکثر توان 520 اسب بخار را ارائه میکند K30 Biho در مجموع سه خدمه دارد .
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/k30_biho_l4.jpg[/img]
[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده : کره جنوبی
خدمه: 3 نفر
وزن : 25 تن
طول : 6.97
عرض :3.17
ارتفاع :4.33
تسلیحات : دو توپ 30 میلیمتری با نرخ آتش 1200 گلوله در دقیق تا برد 3 تا 5 کیلومتر
پیشرانه : MAN D2848MT با حداکثر توان 520 اسب بخار
حداکثر سرعت : 60 کیلومتر
برد: 500 کیلومتر

[size=18][color=red]ZA-35[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/za_35.jpg[/img]
سامانه پدافند توپخانه ای ZA-35 محصول کارخانجات ARMSCOR افریقای جنوبی است که تحت برنامه ZA-SPADS در دهه 90 طراحی و ساخته شد.این سامانه مجهز به دو توپ 35 میلیمتری ساخته شرکت Lyttleton Engineering است که توان شلیک 1100 گلوله در دقیقه را دارد و از مهمات استاندارد ناتو بهره میبرند که شامل مهمات HE-FRAG بر ضد اهداف هوایی و مهمات AP-I بر علیه اهداف زمینی(زره پوش های سبک) میشود.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/za_35_l2.jpg[/img]
این سامانه داری رادار نظارت و رهگیری مدل EDR 110 است که توانایی شناسایی تا 100 هدف را دارد و همچنین قابلیت تغییر ارتفاع تا 5 مترر .این سامانه توانایی تبادل اطلاعات و یکپارچه سازی با سامانه های دیگر را نیز دارد علاوه بر این ZA-35 از فاصله یاب لیزری ، سیستم کنترل آتش خودکار، سیستم هدفگیری پایدار شده خدمه نیز بهره میگیرد که امکان عملکرد در هر گونه شرایط آب وهوایی در شب را به آن میدهد. شاسی این سامانه برگرفته از ضد تانک Rooikat با پیکربندی 8*8 و با پیشرانه 563 اسب بخاری با توان حرکتی بالا است که توان مقاومت در برابر گلوله ای تا کالیبر 23 میلیمتری وهمچنین ترکش خمپاره ، توپ و مین های ضد نفر را دارد که محافظت خوبی برای خدمه فراهم میکند.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/za_35_l3.jpg[/img]
[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده: افریقای جنوبی
خدمه : 3 نفر
وزن :34 تن
طول :7.2 متر
عرض: 2.9 متر
ارتفاع : 6 متر (با حداکثر ارتفاع رادار)
تسلیحات :
دو توپ 35 میلیمتری با نرخ آتش 1100 گلوله در دقیقه و حداکثر برد موثر 6 کیلومتر
پیشرانه : دیزل با حداکثر توان 563 اسب بخار
حداکثر سرعت : 120 کیلومتر در ساعت
برد: 700 کیلومتر

[size=18][color=red]Loara[/color][/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/loara_l2.jpg[/img]
سامانه پدافند توپخانه ای Loara در سال 1990 طراحی و ساخته شد و در سال 2001 با موفقیت در ارتش لهستان مورد بهره برداری قرار گرفت . همچنین ارتش لهستان دارای 70 تا 80 دستگاه از این سامانه است .این سامانه دارای دو توپ 35 میلیمتری ساخت اورلیکن است که توان شلیک 550 گلوله در دقیقه برای هر کدام از توپ ها را دارد و حداکثر برد آن بر علیه اهداف پروازی 4 کیلومتر میباشد و همچنین امکان مقابله با زره پوش های سبک را نیز دارد.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/loara.jpg[/img]
سامانه Loara به دو رادار جست وجو و هدفگیری ، فاصله یاب لیزری و سیستم هدفگیری الکترواپتیک مجهز است رادار این سیستم توانایی شناسایی 64 هدف را تا مسافت 26 کیلومتر دارد.
این سیستم امکان عملکرد در هر نوع شرایط آب و هوایی و در شب و روز و در محیط های آلوده به جنگ الکترونیک را دارد و در حداقل زمان 10 ثانیه قادر به واکنش بر علیه تهدیدات میباشد.
شاسی این سامانه ار تانک لهستانی PT-91 یا T-72 MBT اتحاد جماهیر شوروی گرفته شده است که از یک پیشرانه مدل S-12U با حداکثر توان 850 اسب بخار بهره میبرد.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/loara_l1.jpg[/img]
[color=green]مشخصات کلی :[/color]
کشور سازنده: لهستان
خدمه: 3 نفر
وزن : 45.3 تن
طول : 6.67 متر
عرض:3.47 متر
ارتفاع : 2.19 متر
تسلیحات :
دو توپ 35 میلیمتری اورلیکن با نرخ آتش 1100 گلوله در دقیقه و برد 4 کیلومتر
پیشرانه : دیزل مدل S-12U با حداکثر توان 850 اسب بخار
حداکثر سرعت : 60 کیلومتردر ساعت
برد: 500 کیلومتر

[color=green]منابع :[/color]
[url=http://www.military-today.com/artillery/m247_sergeant_york.htm]منبع[/url]
[url=http://www.military-today.com/artillery/marksman.htm]منبع[/url]
[url=http://www.military-today.com/artillery/lvkv_90.htm]منبع[/url]
[url=http://www.military-today.com/artillery/k30_biho.htm]منبع[/url]
[url=http://www.military-today.com/artillery/za_35.htm]منبع[/url]
[url=http://www.military-today.com/artillery/loara.htm]منبع[/url]
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]منتقل شد به پدافند های ضد هوایی و موشکی
LAST-WAR[/color]

============================================

سینا جان دستت درد نکنه مقاله ی بسیار خوبی بود

توپ سیستم ضد هوایی LvKv 90 همون توپ فتح 40 خودمونه،مسلما ما هم میتونیم یک همچین سیستمی بسازیم،تو کشورمون سیستم پدافند توپخانه ای زیاد نداریم(به جز تعداد معدودی شیلکا و توپ 57 میلیمتری متحرک که از عراق غنیمت گرفتیم،فکر کنم وجود تانگوستا هم تو ایران شایعه ای بیش نباشه) یک همچین سامانه ای برای کشور لازمه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]با تشکر فراوان از جناب گوبلز.

از بین همه اینها از کا 30 ساخت کره جنوبی خیلی خوشم اومد و در واقع کارآمدترینش همون k30 است.

در مجموع توپهای ضد هوایی ، سلاح هایی بسیار مناسب برای مقابله با هواگردهای دشمن در ارتفاع پایین و همچنین ناامن کردن آسمان برای

آنها می باشد. متحرک بودن این توپها کارآیی آنها را دو چندان می کند. نمونه بارز آن کره جنوبی است که با تولید حدود 200دستگاه سامانه K30

و استقرار آنها در مناطق مرزی و همچنین مناطق حساس خود ، دیوار دفاعی بسیار خوبی را در برابر همسایه شمالی خود ایجاد کرده است.

با توجه به وسعت کشور ما و همچنین استراتژی های دفاعی ما ، جای خالی این گونه سیستم ها در کشور ما به شدت احساس می شود. پدافندهایی مثل

شیلیکا (حتی در صورت بهینه سازی) دیگر پاسخگوی نیازهای ما نیست. می بایست در فکر نمونه هایی با قابلیت کنترل راداری بود.

البته به نظر من می توان از ابتکاری که چینیها در سیستم CSSA1 به خرج دادند نیز استفاده کرد. چینی ها توپ دو لول 35 میلیمتری اورلیکن را بر روی کامیون سوار کردند

و سیستم تغذیه آنرا نیز نواری کردند و به این وسیله یک سیستم پدافندی ارزان و کارآمد و قابل اعتماد در اختیار دارند. به نظر من ایران نیز می بایست .

توپ های سماوات خود را بر روی شاسی کامیون سوار کرده و سیستم تغذیه آنرا نیز نواری کند.



سیستم ضد هوایی CSSA-1 ساخت چین



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/CSSA-1-SPAAG-2S.jpg[/img]




[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/CSSA-1-SPAAG-1S.jpg[/img]





مسلما وجود چنین سیستمی در ایران توان دفاع هوایی ما را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

[/color]
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از جناب goebbels و hadi 222 .

یک سوال. ایا سامانه مصباح 1 و سماوات هم جزو پدافند توپخانه ای هستند یا نه؟
البته ما توپ پدافندی اتوماتیک 100 م.م رو هم داریم که البته احتمالا با توجه وظیفه ای که داره متحرک نیست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از علی آقا بابت توضیحاتی که دادن من هم موافقم در ایران هم طرحی مثل CSSA-1 چین اجرا بشه البته به نظرم ما که سیستم هایی مثل مصباح و 100 میلیمتری رو داریم پس در ساخت سیستم های کنترل آتش و رادار و غیره توانمندی هست شاسی هم میتونه تی 55 یا براق یا حتی یک کشنده از نوع ماز یا کراز یا... باشه توپ هم که سماوات رو داریم پس میشه یک سامانه ای در حد نمونه های بالا ساخت


[quote]یک سوال. ایا سامانه مصباح 1 و سماوات هم جزو پدافند توپخانه ای هستند یا نه؟
البته ما توپ پدافندی اتوماتیک 100 م.م رو هم داریم که البته احتمالا با توجه وظیفه ای که داره متحرک نیست.[/quote]

بله اون ها هم جزو پدافند توپخانه ای هستند منتها نه چندان متحرک

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستتون درد نکنه خیلی قشنگ شده
از این میترسیدم که تاپیک هنوز نیومده بره زیره تاپیک های سیاسی و از اسکرول خارج بشه
که گویا مورد عنایت دوستان قرار گرفته(اسمایلی کیف کردن!)

=================
با توجه به وزن و ابعاد گلوله های 35 م م فکر نمی کنم CSSA1 بتونه تعداد زیادی گلوله حمل کنه
در حالت عادی که اورلیکن حدود 250 تیر برای هر توپ همراه داره یعنی CSSA1 چند تا داره؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ما كه تو ايران zsu23را روي كامبون وصل كرديم قطعا ميتونيم يه همچين چيزي رو بسازيم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]نصب اورلیکن بر روی کامیون کار چندان دشواری نیست. اگر توجه کرده باشید ، در متن کامنت گفتم که سیستم تغذیه آنرا نیز نواری کنیم.

در صورتی که اورلیکن به صورت نواری تغذیه شود ، کارآیی آن به مراتب بیشتر از تغذیه جعبه ای است .[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کسی از دوستان از وضعیت شیلیکا های ایران خبری نداره بهینه سازی نشدن؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]کسی از دوستان از وضعیت شیلیکا های ایران خبری نداره بهینه سازی نشدن؟[/quote]
10 سال پیش
وضعیت موتورها خوب نبود همش در حال تعمیر بودند اما خب توپها وضعیت بدی نداشتند
قطعات الکترونیکی کاملا لامپی و قدیمی بودند
ولی در اون زمان بگفته نظامیها قطعات لامپی اصلی رو داشتند بهینه میکردند(حالا میساختند یا عوض میکردند نمیدونم)
در زمان جنگ هم بدلیل اخلالگرها و ضد تشعشعها زیاد استفاده نشدند
ولی به طور کلی اماده بودند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكر از دوستاني كه اين مقاله را تهيه كردند. مطالب دست اولي بود، لااقل بنده قبلا نديده بودم.
اين سامانه هاي توپخانه اي ضدهوايي متحرك قابليت بقاء خيلي خوبي به نيروهايي زميني مي دهد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بنظرم با توجه به توان فنی کشورمون براحتی میتونیم سامانه ای حتی قویتر از نوع لهستانی تولید کنیم
دوستان نظرتون در مورد متحرک سازی هشت لول مصباح چیه فک کنم معرکه میشه :?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.