IRGCAF

خریدهای تسلیحاتی اعراب

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[align=center]تصویر[/align]

یادداشت رسیده

در سفر رابرت گیتس به خاورمیانه قراردادهای تسلیحاتی کلانی بین کشورهای عرب منطقه و رژیم اسرائیل با ایالات متحده به امضا رسید. اسرائیل به تنهایی 30 میلیارد دلار و 3 کشور مصر، امارات و عربستان نیز بیست میلیارد دلار باقی مانده را به خود اختصاص دادند.

رقم هزینه های تسلیحاتی اسرائیل در مقایسه با اعراب از جهاتی چند قابل توجه است. شکی وجود ندارد که خریدهای تسلیحاتی اسرائیل از آمریکا از جیب اسرائیل صورت نمی گیرد و این کمک های اقتصادی ایالات متحده به اسرائیل است که دوباره به این کشور بر می گردد ولی کشورهای ثروتمند عرب باید از سرمایه های نفتی خود هزینه آنرا بپردازند.

بدون شک تضعیف ایران در خاورمیانه اصلی ترین هدف آمریکا است و هدف بعدی درگیر کردن کشورهای متمول خاورمیانه در یک رقابت تسلیحاتی است تا بتواند دلارهای نفتی را روبه فزونی نهاده است جمع کند.

کشورهای عرب منطقه در ماجرای اخیر باز هم دچارخطای استراتژیک شده اند .آنها تصور می کنند که می توانند امنیت خود را با خریدهای تسلیحاتی تامین کنند که در این میان خریدهای نظامی امارات از همه عجیب تر است.

ایالات متحده به طرز هوشیارانه ای هم اعراب و هم اسرائیل را درحالی وارد یک رقابت تسلیحاتی کرده است که خود کشورهای عرب و اسرائیل از قبل ، گرفتار چنین رقابتی هستند. مطمئنا مهم ترین متحد منطقه ای آمریکا اسرائیل است و اعراب که بعضا حکومت های لرزان و بی ثباتی دارند در مرتبه بعدی قرار دارند، کشورهایی که آمریکا به شدت از به خطر افتادن نظام های حاکم آنها در هراس است و برای حفط حکومت های عرب هزینه های زیادی را به صورت سالانه تقبل می کند.
برای تحلیل استراتژیک ابتکار آمریکا در رقابتی کردن خاورمیانه می توان موارد زیر را بر شمرد:

دلارهای نفتی


هر وقت که قیمت نفت افزایش یافته است ایالات متحده به انحا مختلف سعی کرده است که دلارها را از چنگ کشورهای نفتی خارج سازد.
رقابت تسلیحاتی همیشه به عنوان اولین و مهم ترین مساله مطرح بوده است که پیش از این نیز چه در دوران شوک اول نفتی(1971) و چه در ادوار بعد (به عنوان مثال در زمان حمله عراق به کویت در سال 1991)؛ امریکایی ها در همه این زمانها با ایجاد یک ترس واهی در میان کشورهای کوچک عربی آنها را به یک رقابت بی حاصل تسلیحاتی کشانده اند.

سلاحهایی که باید از رده خارج شوند و متعلق به یک نسل قبل می باشند به کشورهای عرب فروخته می شود و بعد برای به روز کردن این سیستمها دور دیگری از خریدها اتفاق می افتد. با بازگرداندن دلارهای نفتی با فروش اسلحه به اعراب قمستی از فشارهای ناشی از افزایش قیمت نفت بر اقتصاد آمریکا خنثی می شود؛ چیزی که ژاپن و اروپا از آن بی بهره اند.

مهار ایران با هزینه اعراب

در راستای محدودسازی قدرت ایران در منطقه (که پس از سقوط صدام و برهم خوردن موازنه قوا در منطقه به قدرتی بلامنازع تبدیل شده است)، ایالات متحده به تسلیح اعراب و اسرائیل مبادرت می کند.

با این کار ایران نیز در یک رقابت تسلیحاتی منطقه ای گرفتار شده و کمتر می تواند از پول نفت در تحکیم اقتصاد خود و یا نفوذ در کشورهای دیگر منطقه استفاده کند.
چنانچه اعراب به این رقابت وارد نشوند کل هزینه های مهار ایران بر دوش خود ایالات متحده خواهد افتاد در حالیکه با درگیر کردن کشورهای عربی قسمتی ازاین هزینه به اعراب منتقل می شود.

به نظر می رسد کشورهای کوچکی مثل امارات از ابتدایی ترین اصول عقلانی حاکم بر روابط بین الملل نیز بی اطلاع اند.

کاملا واضح است که امارات اگر به زرادخانه نظامی هم تبدیل شود به خاطر عمق امنیتی ناچیز و جمعیت بسیار اندک (خارجیان این کشور از خود اماراتی های بیشتر هستند) قادر به تامین امنیت خود نخواهد بود.با این اوصاف صرف هزینه های میلیاردی توسط امارات ،صرفاً هدر دادن پول این کشور است.

کویت که دارای مشابهت های زیادی با امارات است در زمان حمله عراق با وجود داشتن تعداد زیادی هواپیما و سلاحهای مدرن از هر گونه واکنشی عاجز بود.
کشورها کوچک با اتخاذ استراتژی پیوند زدن امنیت خود با دیگر کشورها از صرف هزینه های بی حاصل نظامی پرهیز می کنند درسی که اعراب هیچ وقت نیاموخته اند و به شکل عجیبی هر دو کار را با هم انجام می دهند، یعنی هم دنباله روی محض قدرتهای بزرگ فرامنطقه ای را انجام می دهند و هم میلیاردها دلار پول را صرف خرید جنگنده هایی می کنند که برای پرواز دادن آنها خلبان کافی در اختیار ندارند. نزدیک به چهار دهه است که این سیاست غلط اعراب ادامه یافته است.

البته باید در این تحلیل مصر را از دیگران جدا کرد ؛ مصر ،هم به لحاظ عمق امنیتی و هم به لحاظ جمعیت ، توانایی های بسیار بهتر و متنوع تری را در اختیار دارد اما مشکل مصر متفاوت از اعراب حاشیه خلیج فارس است؛ مصر درکنار کشوری ایستاده است که یک کشور تجدید نظر طلب در منطقه خاورمیانه است که شعار "نیل تا فرات" را استراتژی خود می داند، شعاری که هرگز آنرا فراموش نکرده است .
ایران در هیچ حالتی نمی تواند برای مصر یک خطر محسوب شود، اگر بتوان با خطرناک جلوه دادن ایران ، کشورهای حاشیه خلیج فارس را ترساند به هیچ وجه نمی توان این تهدید را به مصر نیز تعمیم داد.

وزیر خارجه آلمان فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای خاورمیانه را تقبیح کرده و آنرا در راستای برهم زدن صلح در خاورمیانه ارزیابی کرده است.
بدون شک آلمان و سایر کشورهای اروپایی نگران صلح خاورمیانه نیستند بلکه از این نگرانند که آمریکا با این کار از زیر فشارهای نفت گران ،شانه خالی می کند در حالیکه اروپاییها باید آن را تحمل کنند.
اقتصاد اروپا در افزایش قیمت نفت بسیار بیشتر از آمریکا زیان خواهد دید و با کاهش قدرت رقابت دربرابر آمریکا مواجه خواهد شد.
بدون شک در فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای عربی و اسرائیل ،در میان قدرت های اقتصادی جهان اروپا و ژاپن بازنده و ایالات متحده برنده است و در منطقه خاورمیانه اسرائیل و آمریکا برنده و بقیه کشورهای خاورمیانه بازنده اند.

Asriran.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جبهه‌بندي فارسي، عربي، حاشيه ‌امن براي ‌اسراييل مي‌سازد

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح اعلام كرد: آمريكا باايجاد جبهه‌بندي فارسي، عربي، تلاش دارد، ضمن تداوم حضور نامشروع خود، اسراييل را در حاشيه امن قرار دهد.

به گزارش ايرنا، سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار در جمع معاونين و مديران ارشد وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در تهران، گفت: آمريكا به اشكال گوناگون در صدد است مانع گسترش و تقويت روابط ايران با كشورهاي عربي و اسلامي شود.

"محمدنجار" سفرهاي پي‌درپي مقام‌هاي آمريكايي به منطقه خاورميانه را در همين چارچوب ارزيابي كرد و گفت: آمريكا با ترفند مضحك "ايران هراسي" تلاش دارد، ضمن دامن‌زدن به رقابت تسليحاتي همچنان اين منطقه استراتژيك را در ناامني و بحران نگه دارد تا براي حضور نامشروع خود در نزد افكار عمومي توجيه داشته باشد.

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ، گفت: نوع رفتار آمريكا در عراق نشانگر آن است كه آمريكايي‌ها خودشان درصدي از ترور ، انفجار و ناامني را مديريت مي‌كنند تا علاوه بر استمرار حضور نامشروع‌شان، زمينه را براي درگير كردن كشورهاي اروپايي در بحران عراق فراهم كرده و اين بحران را به يك بحران بين‌المللي تبديل كنند.

وي گفت: درصورتي كه آمريكا در اجراي توطئه‌هاي شوم خود موفق شود، منطقه خاورميانه همچنان در آتش جاه‌طلبي سردمداران كاخ سفيد خواهدسوخت و دود آن، مردم و دولت‌هاي منطقه را آزار خواهد داد.

گزارش اداره كل تبليغات دفاعي وزارت دفاع حاكيست، "محمدنجار" تسلط به كشورهاي عربي ، اسلامي و تضعيف حاكميت ملي و اقتدار كشورهاي اسلامي را از اهداف شوم صهيونيست‌هاي اشغالگر قدس دانست و تاكيدكرد: قدرت، صلابت، سرمايه و منابع عظيم كشورهاي اسلامي بايد در خدمت پيشرفت و توسعه ملت‌هاي اسلامي و خنثي كردن توطئه‌هاي دشمنان اسلام و مسلمين قرار گيرد.

وزير دفاع گفت: صهيونيست‌ها به دنبال شكست طرح قديمي از نيل تا فرات، خود با محوريت و همكاري سردمداران كاخ سفيد طرح خطرناك از فرات تا نيل را دنبال مي‌كنند كه آن را با حمله به عراق آغاز كردند.

وي افزود: مقاومت ‪ ۳۳‬روزه مردم لبنان در برابر هجوم وحشيانه رژيم صهيونيستي، وحدت مردم فلسطين و نارضايتي مردم عراق از حضور اشغالگران اين روياي جديد را به كابوسي بزرگ براي صهيونيست‌ها تبديل كرد.

"محمدنجار" كنار گذاشتن اختلافات ، حفظ هوشياري، وحدت و همدلي، گسترش مناسبات و همكاري في‌مابين را تنها راه‌حل مقابله با توطئه‌هاي شوم آمريكا و اسراييل در منطقه دانست.

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، ابراز اميدواري كرد در سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي، با بيداري و هوشياري همه ملت‌ها و دولت‌هاي اسلامي و عربي شاهد اتحاد و همدلي، اقتدار و آرامش و امنيت و صلح باشيم.

روزنامه همشهری

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موضع ايران درباره خريد تسليحاتي كشورهاي حاشيه خليج فارس

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح موضع ايران را درباره خريد تسليحاتي كشورهاي حاشيه خليج فارس تشريح كرد.

به گزارش ايرنا سردار سرتيپ مصطفي محمد نجار گفت: ايران نگراني از تقويت بنيه دفاعي كشورهاي مسلمان، دوست و برادر خود ندارد و افزايش توان دفاعي آنان را بخشي از توان دفاعي جهان اسلام ارزيابي مي‌كند.

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح روز دوشنبه 8 مرداد در پاسخ به‌سوال خبرنگاران، افزود: هر كشوري حق دارد براي تقويت توان دفاعي خود تسليحات مورد نياز را توليد و يا خريداري كند.

وي افزود: رژيم‌هايي بايد نگران باشند و هستند كه همچنان روياي "نيل" تا "فرات" را در سر مي‌پرورانند و كيان كشورهاي اسلامي را مورد تجاوز قرارداده و مي‌دهند.

نجار گفت "آمريكايي‌ها در فروش سلاح به‌كشورهاي منطقه همواره به‌شكلي عمل مي‌كنند كه برتري نظامي رژيم غاصب صهيونيستي حفظ شود".

وي افزود : آنان سعي دارند با ايجاد رقابت تسليحاتي كاذب و فروش سلاح، كمپاني‌هاي بزرگ تسليحاتي خود را سر پا نگه داشته و از خطر ورشكستگي دور نگه دارند.

وزير دفاع، "بومي‌سازي امنيت خليج فارس" را "تنها راه ‌اصولي براي استقرار صلح و امنيت پايدار در اين آبراه استراتژيك" دانست.

سردار نجار در پايان گفت: جمهوري اسلامي ايران به منظور استقرار صلح و آرامش درمنطقه، همواره برگسترش همكاري‌هاي فيمابين، پرهيز از هرگونه تشنج، رعايت حسن همجواري ، انعقاد پيمان‌هاي مستحكم سياسي ، اقتصادي ، دفاعي و امنيتي تاكيدكرده و مي‌كند و در اين مسير همواره پيشتاز و پيشقدم بوده است.

منابع خبري روز يكشنبه 7 مرداد از تصميم دولت آمريكا براي انعقاد قراردادهاي تسليحاتي به ارزش 20 ميليارد دلار با كشورهاي هم پيمان خود در خليج فارس خبر دادند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.