nasirirani

ارتباطات و قراردادهای دفاعی ایران و چین( خبرها ، حواشی ، تحلیل ها ، احتمالات ! و .... )

Recommended Posts

8 hours قبل , MF44 گفت:

بسیار عالی پس با این -فرض- و سرمایه گذاری داخلی مسیر ایران در جاده ابریشم نوین تکمیل خواهد شد و کالای چینی به مقصد غرب و بالعکس ( به استثنا یک مورد ) از ایران عبور خواهند کرد و عوارض گمرکی و ترانزیت را باید بپردازند سوخت و خدمات و کالای مصرفی مورد نیاز در مسیر ایران را هم باید از جایگاه و تعمیرگاه و فروشگاه و هتل ایرانی تامین نمایند ! درست در انتهای این فرض منافع ایران و چین دچار تضاد میشود ، چرا ؟ چون ایران پاکستان و تانزانیا نیست در آن دو کشور با سرمایه گذاری و اعطای وام چینی ها همه منافع بالا را یک جا تصاحب کرده و میکنند نیروی انسانی وجاده و راه آهن و بانک و پمپ بنزین وتعمیرگاه و فروشگاه و هتل در مالکیت و با مدیریت خودشان است و درآمدزا !!!!  اما اینجا باید هزینه هم بپردازند تفاوت یک قدرت منطقه ای که منابع انسانی و طبیعی غنی دارد با دیگر شرکای جاده ابریشم همین نکته است ما مخالف عبور جاده ابریشم نوین از ایران نیستیم آنها تعلل میکنند و به دنبال مسیر جایگزین هستند هرچند بسیار زیرک هستند و به زبان نمی آورند یا موارد دیگر و سیاسی را بهانه قرار می دهند 

بعید میدانم اونها در مورد جاده جدید راه ابریشم عبوری از ایران تعلل بکنند. 

 

اول اینکه ساخت و سرمایه گذاری در یک کشور خارجی به طور مثال پاکستان کاملا یک ریسک هست مثلا ممکن هست در پاکستان کودتا شود و دولت غربگرا بیاید(دقیقا همین اتفاق هم افتاد) یا مثلا گروهک های تروریستی در بلوچستان پاکستان جلوی رفت و آمد را بگیرند و نا امنی ایجاد کنند(دقیقا همین اتفاق دارد در بندر گوادر می افتد) ولی وقتی زیر ساخت ها مثل ایران فراهم باشد خیال تاجر راحت هست که به سود و هدفش میرسد. 

 

دوم هم اینکه ایران تحت سلطه ی غرب نیست و از لحاظ انرژی هم چین به ایران احتیاج دارد این دو مورد را به راه جدید ابریشم اضافه کنیم میبینیم که ارزش رابطه ی خوب داشتن با ایران به شدت برای چین بالا هست. 

 

سوم هم اینکه به کشور قوی همه احترام میگذارند. وقتی ایران قوی باشد توانایی حرف زدن و دفاع از منافع خودش را دارد و هیچ کسی هم نمیتواند فکر بد بکند یا بخواهد از کشورمان یک کشور وابسته بسازد. در واقع یک رابطه ی بر اساس منافع مشترک شکل میگیرد.الان رابطه ی ایران و چین به این نقطه رسیده. 

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
3 hours قبل , mehdipersian گفت:

بعید میدانم اونها در مورد جاده جدید راه ابریشم عبوری از ایران تعلل بکنند

باید کمی صبر کنیم تا گذر زمان و بررسی رفتار چین  این اختلاف نظر بین بنده و شما را حل و فصل کند البته اگر به همین سرعت چین پیشقدم شود و متضمن منافع کشور ما باشد و درواقع فرمایش شما مقرون به صحت شود بنده بسیار شاکر و شاد خواهم شد 

 

3 hours قبل , mehdipersian گفت:

اول اینکه ساخت و سرمایه گذاری در یک کشور خارجی به طور مثال پاکستان کاملا یک ریسک هست مثلا ممکن هست در پاکستان کودتا شود و دولت غربگرا بیاید(دقیقا همین اتفاق هم افتاد) یا مثلا گروهک های تروریستی در بلوچستان پاکستان جلوی رفت و آمد را بگیرند و نا امنی ایجاد کنند(دقیقا همین اتفاق دارد در بندر گوادر می افتد)

ریسک هست ولی چین پذیرفته است و هزینه داده و باز هم خواهد داد چون پاکستان حلقه محاصره چین را شکسته است از سواحل چین تا گوادر پاکستان راه مستقیم دیگری به دریاهای آزاد برای آن کشور وجود ندارد 

 

3 hours قبل , mehdipersian گفت:

ایران تحت سلطه ی غرب نیست و از لحاظ انرژی هم چین به ایران احتیاج دارد این دو مورد را به راه جدید ابریشم اضافه کنیم میبینیم که ارزش رابطه ی خوب داشتن با ایران به شدت برای چین بالا هست

البته تحت سلطه شرق هم نیست در نتیجه رابطه خوب با ایران داشتن هزینه بیشتری نسبت به دیگران دارد 

 

3 hours قبل , mehdipersian گفت:

به کشور قوی همه احترام میگذارند. وقتی ایران قوی باشد توانایی حرف زدن و دفاع از منافع خودش را دارد و هیچ کسی هم نمیتواند فکر بد بکند یا بخواهد از آن کشور یک کشور وابسته بسازد. در واقع یک رابطه ی و بر اساس منافع مشترک شکل میگیرد.

این هم تایید عرض بنده در خصوص قدرت منطقه ای است به کشور قوی احترام میگذارند چون چاره دیگری ندارند وگرنه قدرتهای بزرگ از قدرتهای منطقه ای تنفر دارند و تلاش میکنند آنها را نادیده بگیرند ،  تضعیف کنند و دور بزنند تا راهی دیگر پیدا کنند برای اینکه با چنین کشوری در یک موضع برابر قرار نگیرند و فی به قاعده نپردازند ;) در آینده رابطه ایران و چین به این نقطه خواهد رسید بعد از اینکه همه راهها را امتحان کنند و به در بسته بخورند 

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
13 hours قبل , zed گفت:

با سلام خدمت همه دوستان گرامی

کدام طرح به لحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشد . مسیر ایران یا مسیر جدید ؟

 

سلام

مسیر ایران اقتصادی تر و سریع تر هست ولی در مسیر مورد اشاره نون بیشتری برای دشمنان ایران هست !

منظورم اینه که فقط از جنبه اقتصادی و سرعت حمل و نقل به مساله نگاه نکنیم ، بعضی قراردادها اگر مبلغ بالا باشه بسته میشن و اگر مبلغ کم باشه کسی سراغش نمیره !

ما هم باید همین نکته رو در نظر بگیریم که اگر دنبال شعارهای کم هزینه و ارزان بودن باشیم ، امکان داره طرف دیگه از این مدل معامله خوشش نیاد ! علتش رو هم خودتون میدونین و توضیحش بد آموزی داره !

البته امکان هم داره که طرف مقابل دنبال معاملات سالم و شفاف باشه ...

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 22 آذر 1401 در 12:45 , mehdipersian گفت:

روی نقشه همه چیز را توضیح بدهیم بهتر هست. 

 

این طرح جاده ی جدید ابریشم در ایران هست:

برای این مسیر باید راه های ریلی و بزرگراهی و آزادراهی وجود داشته باشه

Screenshot_20221213_123616.jpg

 

یکی یکی این موارد را برای مسیر از مرز ترکمنستان تا مرز ترکیه بررسی بکنیم. 

 

اول اینکه راه ریلی در این مسیر قبلا ساخته شده :

Screenshot_20221213_122920.jpg

 

دوم اینکه راه بزرگراهی هم در این مسیر قبلا ساخته شده:

Screenshot_20221213_123707.jpg

 

اما سومین مورد که آزاد راه هست کامل نیست. از نزدیکی تهران تا مرز ترکمنستان آزاد راه نداریم:

Screenshot_20221213_123218.jpg

نکته:در نقشه ی بالا آبی پر رنگ آزاد راه ساخته شده است، آبی کم رنگ آزاد راه در دست ساخت هست و سیاه رنگ طرح ساخت آزاد راه هست. 

 

 

نتیجه:طرح جاده ی ابریشم جدید چین در محدوده ی مرزهای ایران تقریبا کامل هست و محتاج سرمایه گذاری چین نیست(البته فقط یک قسمت آزاد راه کم داریم که با بزرگراه های کشور تکمیل میشود و راه جاده ای و ریلی خوب وجود دارد) و ایران نیازی به چین در مورد تکمیل زیرساخت این طرح ندارد بلکه این چین هست که نیاز به موافقت ایران برای طرح خودش دارد.

 

البته میتوان برای تکمیل زیرساخت هایمان در این مسیر(مثلا تکمیل آزاد راه و ساخت ریل دو خطه و برقی) از سرمایه گذاری چین استفاده کرد. 

الان ترکمنستان به چین وصل هست؟ 

اگه هست پس چرا تا الان اقدامی واسه ترانزیت صورت نگرفته ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
25 minutes قبل , bidar گفت:

الان ترکمنستان به چین وصل هست؟ 

اگه هست پس چرا تا الان اقدامی واسه ترانزیت صورت نگرفته ؟

راه آهن از چین تا ایران وجود داره

478-2.jpg

دو راه اصلی راه آهن موجود هست:

اولی از چین به قزاقستان و بعد ترکمنستان و بعد ایران 

دومی از چین به قزاقستان و به ازبکستان و به ترکمنستان و به ایران 

 

چندین محموله هم از چین به ایران در این مسیر تا الان آمده

 

مشکل اصلی راه آهن این مسیر قطع بودن راه در ترکیه هست. راه آهن ایران به ترکیه به دریاچه ی وان برخورد کرده و قطع شده. دولت ترکیه هم در این سالها علاقه ای برای تکمیل این قسمت نشان نداده! 

Screenshot_20221214_145207.jpg

راه آهن از ایران به نخجوان و بعد به ارمنستان و ترکیه هم وجود داره فقط در مرز نخجوان و ارمنستان به خاطر جنگ یک قسمتش نابود شده و در این چند ساله کسی اون را تعمیر نکرده. رسما راه آهن به سمت غرب در ایران بسته هست. 

 

البته برای مسیری که وجود دارد هم بهتر هست در تمام مسیر راه آهن دو خطه باشه که حجم و تعداد قطارها بیشتر بشوند که این هم باید به مرور ساخته بشود. 

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

داده نگاشت:آورده‌های سفر دو روزه رئیس جمهور به چین 

IMG_20230218_142234_854.jpg

حداقل به طور آشکار خبری از روابط نظامی در دستور کار بین دو کشور نیست.

 

برای رفع خیلی از کمبودهای نظامی کشور میتوان با چین قرارداد های خوبی بست که البته نیاز به اطلاعت مناسب از توانایی های چین و داشتن اراده ی سیاسی برای انجام این کار هست. 

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Like 1
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیدگاه یک کانال تلگرامی 

چین از ایران چه می خواهد ؟

امضای بیانیه مشترک چندی پیش رئیس جمهور چین و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در افکار عمومی ایران بحث های مختلفی را برانگیخت و عده ای آن را بی وفایی اژدهای زرد و نزدیکی آن به اعراب و دور شدن پکن از تهران تلقی کردند .

در حالی که استقبال اخیر رئیس جمهور چین از رئیس جمهور ایران و مواضع دیروز وی و موارد مورد توافق میان طرفین نشان داد پکن بر مواضع سابق خود نسبت به تهران تاکید داشته و حفط و ارتقای رابطه با جمهوری اسلامی برای این قدرت شرقی مزیت ویژه ای دارد.

در این خصوص ذکر چند نکته لازم است ؛

۱- مزیت ژئوپلیتیکی ایران برای چین منحصر به فرد است و به جرات می توان گفت هیچ کشوری در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس چنین جایگاهی از لحاظ جغرافیایی برای سیاست خارجی چین ندارد‌.

به عبارت دیگر، کریدور زمینی شرق به غرب که آرزوی تاریخی شی جین پینگ است لاجرم باید از ۲ کشور ایران و ترکیه عبور کند و هیچ مسیر جایگزینی برای آن وجود ندارد.

البته ترکیه عضو ناتوست و به بلوک غرب نزدیک است ولی ایران مخالف گسترش ناتو بوده و به همین دلیل قرابت بیشتری در مواضع سیاست خارجی با پکن دارد.

۲- خبر خرید ۱۵ هزار پهپاد ساخت ایران از سوی چین که یکی از قدرت های بزرگ نظامی جهان است ، نشان داد که ایران به عنوان یک قدرت نظامی آسیایی می تواند در راهبردهای ضد غربی پکن در عرصه بین الملل نقش آفرینی کند .

هیچ بعید نیست با توجه به موفقیت های کم نظیر پهپادهای ایرانی در نبرد های اخیر در برابر سیستم های پدافندی غربی (که فعلا نیازی به ذکر جزئیات آنها نیست) ، چینی ها در حمله احتمالی سالهای آینده به تایوان روی این پهپادهای پرشمار و ارزان قیمت حساب کنند و احتمالا یکی از ابزارهای موثرشان برای مبارزه با نفوذ ایالات متحده در شرق آسیا، این پرنده های کوچک اما تاثیرگذار باشد.

(باتوجه به ساخت انواع پهپاد ها توسط چین بنظرم خرید پهپاد تنها بعلت قیمت مناسب و همچنین جلوگیری از هزینه تحقیق و توسعه باشد)

 

۳- نگاه چین به عرب های جنوب خلیج فارس صرفا اقتصادی و تجاری و در جهت فروش محصولات مختلف بدانهاست؛ لکن نگاه این کشور به ایران ، راهبردی و همه شمول بوده و جنبه های مختلف نظامی ، اقتصادی ، صنعتی و سیاسی را شامل می شود. 

۴- چین دوست هیچ کشوری از جمله ایران نیست اما منافع مشترک و موازی پرشماری با جمهوری اسلامی دارد و همکاری های راهبردی آنها بر بستر اشتراکات فیمابین پایه گذاری شده است .

 

۵-موافقت با عضویت جمهوری اسلامی در پیمان شانگهای و امضای توافق راهبردی میان پکن و تهران نشان داد نگاه چین به رابطه با ایران تاکتیکی و موقتی نبوده و این کشور برای دهه های آتی روی روابط خود با این کشور حساب باز کرده است.

 

در پایان باید گفت مواضع اخیر شی جین پینگ ( به عنوان  رئیس دومین قدرت بزرگ جهان ) نسبت به ایران نشان داد جمهوری اسلامی ایران چنان در تثبیت و تقویت اوضاع داخلی و خارجی خود موفق بوده که کشوری در جایگاه چین، روی رابطه با آن حساب ویژه باز کرده و تعقیب و تحصیل منافع خود را در ارتقای روابط با این کشور می داند .

 

 

اینها نظر خودمه یک چین با ایران ایرانی میرقصه با عربها عربی و با روسیه روسی

 

اعلامیه ایران و چینم در خصوص رعایت ان پی تی توسط اسراییل هم جالب و در خور توجه بود اگر واقعا چین این راهبرد رو داشته باشه اولین قدرت دنیا هست که کلنگ این موضوع رو زده ودر ادامه میتونه پایه گذار سیاست برجام ۲ ایران باشه

عضویت اسراییل در ان پی تی و کاهش درجه غنی سازی شاید غیر ممکن بنظر بیاد اما در گام اول خوبه

  • Like 1
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
10 hours قبل , iron_man63 گفت:

اینها نظر خودمه یک چین با ایران ایرانی میرقصه با عربها عربی و با روسیه روسی

سیاست حزب باد! تو کوتاه مدت یا حتی میان مدته جوابه ولی آخر سر برا کشوره ب... میشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
18 hours قبل , mehdipersian گفت:

IMG_20230218_142234_854.jpg

تو این مملکت از حرف تا عمل هزاران کیومتر فاصله است

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

هم اکنون, Hoshang20 گفت:

سیاست حزب باد! تو کوتاه مدت یا حتی میان مدته جوابه ولی آخر سر برا کشوره ب... میشه

 تاحدی با شما موافق هستم اما الان کل کشورهای  دنیا روابط خود را بر مبنای  منافع کشور می چینند 

 

ما با چین در برخی موضوعات منافع مشترک داریم 

(منافع مشترک به آن دسته از منافعی گفته میشود که ۲ طرف در همکاری مشترک در یک زمینه و یا حوزه خاص دست می زنند و به نتیجه مثبت میرسند) .

برای مثال چین و ایران در ابقای بشار اسد در قدرت منافع مشترک داشتند، هردو از نظام اسد حمایت کردند و چینی ها تمام قطعنامه های شورای امنیت در جهت سرنگونی اسد را وتو کردند و به آن کشور کمک های اقتصادی رسانیدند .

ایران نیز به صورت همه جانبه از نظام اسد حمایت کرد و در راستای ابقای آن کوشید.

ودربرخی موارد منافع موازی داریم 

(منافع موازی به معنای منفت مشترک دو کشور در یک بستر و یا حوزه خاص است در صورتی که با هم در آن زمینه کنش و همکاری مشترکی انجام نمی دهند.)

 

برای نمونه قدرت گیری طالبان در افغانستان یک تهدید برای ایران و چین است در نتیجه این دوکشور منفعتی موازی در تضعیف طالبان دارند، اما در این زمینه تلاش مشترک خاصی بین آنها دیده نمی شود .

یا جمهوری اسلامی ایران با سعودی و کویت منفعت موازی در سرنگونی صدام داشتند، اما همکاری مشترکی در این زمینه باهم انجام ندادند. 

در کل در دنیا تنها کشور حزب باد ترکیه هست که اسم کشورش  به انگلیسی Turkey به معنای بوقلمون صفت نوشته می شود

سایر کشور ها راهبرد تعریف میکنند و براساس راهبرد برخی کشور هارا دوست برخی کشور هارو دشمن و برخی را رغیب معرفی می نمایند نکته جالب اینجاست که مثلا چین دشمن تایوان با این کشور رابطه اقتصادی قوی ای دارد و فقط بر سر مسئله استقلال با این کشور زاویه دارد

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
11 hours قبل , iron_man63 گفت:

 

 تاحدی با شما موافق هستم اما الان کل کشورهای  دنیا روابط خود را بر مبنای  منافع کشور می چینند 

 

ما با چین در برخی موضوعات منافع مشترک داریم 

(منافع مشترک به آن دسته از منافعی گفته میشود که ۲ طرف در همکاری مشترک در یک زمینه و یا حوزه خاص دست می زنند و به نتیجه مثبت میرسند) .

برای مثال چین و ایران در ابقای بشار اسد در قدرت منافع مشترک داشتند، هردو از نظام اسد حمایت کردند و چینی ها تمام قطعنامه های شورای امنیت در جهت سرنگونی اسد را وتو کردند و به آن کشور کمک های اقتصادی رسانیدند .

ایران نیز به صورت همه جانبه از نظام اسد حمایت کرد و در راستای ابقای آن کوشید.

ودربرخی موارد منافع موازی داریم 

(منافع موازی به معنای منفت مشترک دو کشور در یک بستر و یا حوزه خاص است در صورتی که با هم در آن زمینه کنش و همکاری مشترکی انجام نمی دهند.)

 

برای نمونه قدرت گیری طالبان در افغانستان یک تهدید برای ایران و چین است در نتیجه این دوکشور منفعتی موازی در تضعیف طالبان دارند، اما در این زمینه تلاش مشترک خاصی بین آنها دیده نمی شود .

یا جمهوری اسلامی ایران با سعودی و کویت منفعت موازی در سرنگونی صدام داشتند، اما همکاری مشترکی در این زمینه باهم انجام ندادند. 

در کل در دنیا تنها کشور حزب باد ترکیه هست که اسم کشورش  به انگلیسی Turkey به معنای بوقلمون صفت نوشته می شود

سایر کشور ها راهبرد تعریف میکنند و براساس راهبرد برخی کشور هارا دوست برخی کشور هارو دشمن و برخی را رغیب معرفی می نمایند نکته جالب اینجاست که مثلا چین دشمن تایوان با این کشور رابطه اقتصادی قوی ای دارد و فقط بر سر مسئله استقلال با این کشور زاویه دارد

 

سلام

یکی از نقاط افتراق جدی ما با چین این هست که با توجه به نیاز چین به انرژی، این کشور تهدید منابع بزرگ انرژی اعراب در جنوب خلیج فارس و همچنین مسیر ترانزیت نفت در تنگه هرمز را خط قرمز خودش میدونه و برای همین به طور کامل در مقابل انصارالله یمن در مجامع بین المللی در کنار سعودی ایستاده و بعضا سیگنال هایی چون حمایت از بیانیه شورای همکاری خلیج فارس هم ازش دیده میشه بر ضد ایران.

 

این یکی از مواردی است که برای ما دشوار میکنه ماجرای رویارویی با تهدیدات به طور کل سنتکام را در جنوب ایران. چون چین در این معادله مقابل ماست وقتی بحث به رویارویی میکشه و ترسش از تهدید منابع ( اروپا و آمریکا تا حدی به خاطر منابع جایگزین و متحدانشون مصون تر هستند البته که در نهایت قطعا خصوصا اروپا هم متضرر بزرگ خواهد بود) اون را وادار میکنه با تهدید طرف ضعیف تر ( ما در مقابل آمریکا و صهیونیستها و اعراب ) مانع این رویارویی نهایی بشه.

 

یک فکری باید برای این مورد بشه یا بازدارندگی را به جایی برسونیم که برای چین هم توجیه بشه که در صورت به خطر افتادن منافع ملی برای ما مسئله مرگ یا زندگی فقط منجر به یک انتخاب میشه و برامون بعدش و رابطه با چین و ... اهمیت نداره چون در خط آخر و پس از اون درسته در منافع کوتاه مدت چین خطری را ممکنه با نهایتا ضربه به ایران سپری کنه ولی جهان پس از ایران برای چین در مقابل آمریکا ( تهدید بلند مدت برای چین ورای انرژی) نهاتیش برای چین هم نسخه اش را خواهد پیچید خیلی اسان تر.

 

 

  • Like 1
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, alala گفت:

 

سلام

یکی از نقاط افتراق جدی ما با چین این هست که با توجه به نیاز چین به انرژی،

سلام با شما موافق هستم اصولا ما بلد نیستیم از افتراق قدرت ها استفاده کنیم

 

برای مثال در دوران ترامپ همه چیز تحریم بود به غیر از سرمایه گزاری هند در بندر چابهار چون قرار بود جلو سرمایه گزاری چین در بندر کراچی قرار بگیره  به این میگن استفاده از افتراق دول قدرتمند در بسیاری موارد ما میتوانیم این کار رو انجام بدهیم

من شاه دوست نیستم اما مثالی میگم شاه هر چی رو آمریکا به ایران نمی داد از شوروی طلب میکرد و هر دو طرف را تحریک میکرد 

مثلا ما ذوب آهن اصفهان  را از امریکا وغرب خواستیم ندادن از شوروی گرفتیم با همین تاکتیک متاسفانه ما بازی با قدرت های جهان رو بلد نیستیم بماند ..... 

 

 

چرا ذوب‌آهن اصفهان به دست شوروی ساخته شد؟

قصه ذوب آهن به عنوان یک صنعت مادر برمیگردد به قبل از جنگ جهانی دوم که قرار بود آلمان برای ایران یک کارخانه ذوب‌آهن در حوالی کرج بسازد، ولی به دلیل جنگ میسر نشد و کشتی آلمانی که حامل قطعاتی برای کارخانه بود توسط انگلیس توقیف.و مصادره شد. بعداز جنگ ایران مذاکرات را با آلمانها ادامه داد و موافقتشان را جلب کرد. ولی امریکا که مخالف دستیابی ایران به صنایع مادر بود، به آلمان که پس از جنگ جهانی ۲ عملن تحت نفوذ شدیدش بود اجازه فروش ذوب آهن به ایران را نداد. ایران از سر ناچاری دست به دامن شوروی شد.

با توجه به مخالف امریکا با مساله ذوب آهن، مذاکرات با شوروی بصورت کاملن محرمانه آغاز میشود. هرچند امریکا متوجه رفت و آمد روسها به وزارت اقتصاد میشوند و برای همین دکتر یگانه را به سفارت فرا میخوانند که نمیپذیرد. بعد دکتر عالیخانی به سفارت فرا خوانده میشود.

عالیخانی که میدانست سفارت چه میخواهد تصمیم میگیرد که امریکاییها را در کار انجام شده قرار دهد و به دروغ میگوید که قرار داد امضا شده در حالیکه هنوز امضا نشده بود.


نتیجه: زمان شاه هم امریکاییها ما را جز آدم حساب نمی کردند و اجازه داشتن صنایع مادر را به ما نمیدادند.

 

ویرایش شده در توسط iron_man63
  • Like 2
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
10 hours قبل , iron_man63 گفت:

با توجه به مخالف امریکا با مساله ذوب آهن، مذاکرات با شوروی بصورت کاملن محرمانه آغاز میشود. هرچند امریکا متوجه رفت و آمد روسها به وزارت اقتصاد میشوند و برای همین دکتر یگانه را به سفارت فرا میخوانند که نمیپذیرد. بعد دکتر عالیخانی به سفارت فرا خوانده میشود.

عالیخانی که میدانست سفارت چه میخواهد تصمیم میگیرد که امریکاییها را در کار انجام شده قرار دهد و به دروغ میگوید که قرار داد امضا شده در حالیکه هنوز امضا نشده بود.


نتیجه: زمان شاه هم امریکاییها ما را جز آدم حساب نمی کردند و اجازه داشتن صنایع مادر را به ما نمیدادند.

سلام -  شوروی سابق با توجه به گزارشات جاسوسی از خواست و نیاز ایران به ذوب آهن مطلع بود و در سفر پهلوی دوم به شوروی پیشنهاد امضا قرارداد دوستی و همکاری ( نوعی قرارداد که شوروی سابق با کشورهای جهان سوم امضا میکرد تا آنها به صورت ضمنی در اردوگاه شرق قرار گیرند) به او دادند تا در ازای آن برای ایران صنعت ذوب آهن بسازند این پیشنهاد البته بسیار مفصل  و شامل همکاریهای گسترده اقتصادی و نظامی بود که با هشدار مشاوران ( عوامل غرب ؟؟؟) همراه پهلوی دوم فقط با همکاری اقتصادی موافقت و همکاری نظامی و امضا قرارداد را موکول به تحقق وعده های اقتصادی کرد ! نتیجه اینکه استکبار جهانی بدون نیت پلید چیزی به ما نخواهد داد شرق و غرب هم ندارد 

  • Like 1
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, MF44 گفت:

 ! نتیجه اینکه استکبار جهانی بدون نیت پلید چیزی به ما نخواهد داد شرق و غرب هم ندارد 

بله موافقم نیت آنها خیر نیست ولی ما میتوانیم با ایشان بازی کنیم اگر باهوش و دقیق باشیم و از مسائل درس بگیریم 

ترامپ دلش برای ما نمی سوخت که چابهار رو تحریم نکرد

اما مابه  نتیجه دلخواه رسیدیم و هند چیزی حدود ۲ میلیارد در چابهار سرمایه گزاری میکند

ترامپ دشمن ما بود و کلا استکبارغرب وشرق دوست ما نیستند اما ما تونستیم شیرشو بدوشیم و ازاین نمونه ها زیاده مثل صادرات به افغانستان و...

  • Like 1
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خرید جنگنده های  j 10 و j 20 از چین

 

چین تا الان بیش از 200 فروند هواپیمای نسل پنج جی 20 و بیش از 500 عدد هواپیمای پیشرفته ی نسل چهار جی 10 برای خودش ساخته که توان عظیم صنعتی و علمی چین را نشان میدهد. بر خلاف سایر جنگنده های چینی این دو محصول کاملا چینی هستند و چینی ها میتوانند اونها را صادر بکنند. 

 

هر دو هواپیمای قابلی هستند و برای نوسازی نیروی هوایی ایران گزینه های در دسترس و خوبی هستند.امیدوارم مسئولین نیروی هوایی حتما این گزینه ها را هم دنبالش باشند. 

 

J-10B_with_PL-10_and_PL-12.jpg

J-20_at_CCAS2022_282022082710342429~0.jp

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Like 2
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.