ali_64

تاپیک جامع موشک ضد زره RPG-7

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

در اواخر جنگ جهانی اول(۱۹۱۴-۱۹۱۸)، نخستین تانک های جنگی پا به عرصه نبرد گذاشتند. آلمانی ها به سرعت به این امر واکنش نشان دادند و با استفاده از تفنگ های ۱۳mm با گلوله های قابل نفوذ در زره افراد داخل تانک رو می کشتند. این تفنگ های تک تیر تا اواخر دهه ۳۰ میلادی در ارتش های شوروی و انگلیس استفاده می شدند. اما با شروع دومین جنگ جهانی(۱۹۳۹-۱۹۴۵) و ظهور نسل جدید تانک های مدرن و قدرتمند آلمانی که زرهی نفوذ ناپذیر داشتند تفنگ های تک تیر کنار گذاشته شدند.
در آن زمان تنها راه مقابله با یک تانک استفاده از تانکی دیگر بود که بتواند به نبرد در برابر تانک دشمن بپردازد. در سال ۱۹۴۳ آمریکایی ها سلاحی جدید به نام "بازوکا M9" را وارد عرصه نبرد کردند که قادر بود تانک های آلمانی را منهدم کند. بازوکا اولین راکت انداز ضدتانک جهان بود که توسط نفر حمل می شد.
این سلاح تاثیر زیادی در تعیین سرنوشت جنگ داشت. بعدها بازوکا در جنگ کره و جنگ ویتنام هم به کارگرفته شد.
در اواخر جنگ جهانی دوم(۱۹۴۴) آلمانی ها یک سلاح جدید ضدتانک به نام "پانزرفاست" را به خدمت گرفتند. این سلاح هرگز مانند بازوکا به شکل وسیع به خدمت گرفته نشد. پس از جنگ پانزرفاست مورد توجه متخصصان روسی قرار گرفت و با الهام گرفتن از آن سلاحی جدید به نام "RPG2"را ساختند. RPG2 درسال ۱۹۴۹ وارد خدمت شد. و پس از گذشت چند سال از خدمت خارج شد.

تصویر

 

RPG2

تصویر

پانزر فاست ساخت آلمان نازی



پس از آن مشهورترین راکت انداز جهان با نام RPG7 که تکامل یافته RPG2 بود، ساخته شد. و با توجه به اینکه خود RPG2 هم از پانزرفاست الگوبرداری شده بود، می توان به نوعی مبدا RPG7 را کشور آلمان نازی دانست. RPG7 دارای برد و قدرت تخریب بیشتر نسبت به مدل قبلی بود. RPG7 به سرعت جای خود را در بین ارتش های دنیا و چریک ها باز کرد و به سلاحی محبوب و مشهور تبدیل گشت. راکت RPG7 هم مانند RPG2 دارای پره های از پشت است، که پس از شلیک این پره ها باز شده و باعث تعادل در هنگام پرواز می شوند.

تصویر

RPG7 دارای مدل ها های متفاوتی است که برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. مانند  D که مخصوص نیروهای هوابرد است و تاشو است و یا مدل OG-7V که دارای کلاهک خوشه ای وRPG7مخصوص نبردهای شهری است. و همین طور مدل های RPG7-V1 و RPG7-V2 که از پرکاردبردترین مدل ها هستند و در ایران هم موجودند. تولید این سلاح در چین، ایران، بلغارستان، لهستان، پاکستان و... همچنان ادامه دارد اما تولید آن در روسیه متوقف شده است و با مدل های جدیدتر مانند RPG22 جایگزین شده است. در حال حاضر قدرتمندترین راکت ضدتاک جهان RPG29 است که تولید آن منحصرا در اختیار روسیه قرار دارد.

تصویر

RPG7 در اکثر جنگ های پس از جنگ کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳) حضور داشته است که یکی از این جنگ ها جنگ هشت ساله ایران با عراق بوده است. یقینا همه ما این سلاح ضدتاک را اکثر فیلم ها یا سریال ها جنگی دیده ایم و از تاثیر گذاری آن در هشت سال دفاع مقدس باخبریم. در زمان شروع جنگ لشکرهای زرهی ارتش عراق از قدرتمندترین یگان های زرهی جهان به حساب می آمدند و در مقابل ارتش بحران زده و ضعیف ایران قرار داشت. در ماه های ابتدایی جنگ به جرات می توان گفت تعداد سلاح های ضدتانک ما از تعداد تانک های عراقی کمتر بود و تانک های عراقی می توانستند با پیشروی و رد شدن از روی سنگرها و رزمندگان ما تا مرکز کشور هم پیشروی کنند. در این زمان هوانیروز همیشه قهرمان ارتش به داد کشور رسید و با مقاومت سرسختانه در مقابل ستون های زرهی ارتش بعثی، جلوی پیشروی سریع آن ها را گرفت. در برخی روزهای ابتدایی جنگ، بالگردهای کبرا هوانیروز از صبح تا شب مشغول موشک باران تانک های عراقی بودند و فقط برای سوخت گیری و مهمات گیری به پایگاه می آمدند.
کبراهای ایرانی به واقع کابوس لشکرهای زرهی عراق بودند. اما به تدریج سلاح RPG7 با سه برابر قیمت و با واسطه وارد ایران شد. و اگر این گونه نبود ما در بیش از ۸۰٪ عملیات ها مغلوب عراق می شدیم. بنابراین ما به نوعی مدیون RPG7 هستیم.همان گونه که گفته شد RPG7 دارای مدل های گوناگونی است که از نظر مشخصات فنی با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند. اما مشخصات نمونه تولید شده در ایران به شرح زیر است:

سرعت اولیه: ۳۲۰ متر بر ثانیه

وزن لانچر: ۶.۶ کیلوگرم

وزن راکت: ۲.۴ کیلوگرم

برد موثر: ۵۰۰ متر

کالیبر: ۴۰ میلیمتر

طول سلاح: ۹۵۰ میلیمتر

تصویر

نزدیک به دو دهه است که با ورود تانک های جدیدی مانند M1 آمریکایی، مرکاوای اسراییلی، لئوپارد آلمانی،چلنجر انگلیسی، لکرک فرانسوی و... دیگر جایی برای RPG7 به عنوان یک سلاح ضدتانک باقی نمانده است. زیرا زره مستحکم و چند لایه تانک های امروزی کاملا نسبت به سلاح هایی از این قبیل مقاوم هستند. اما هنوز هم می توان از RPG7 به عنوان وسیله ای برای منهدم کردن خودروهای دشمن، تاسیسات، محل تجمع نفرات، بالگردهایی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند و... استفاده کرد.

منبع: http://www.artesh-iran.blogfa.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مطلب مفيدي بود icon_biggrin ولي همين مركاواهاي اسراييلي با همين RPG7 ها منهدم شدن به نظر من میتونه تا 10سال دیگه هم استفاده بشه :|

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
RPG-7 دارای انواع مختلف سر جنگی است که قدرت نفوذ آنها از 300 الی 550میلیمتر متغیر است. پس فعلا سلاح مناسبی است مخصوصا که بسیار ارزان قیمت و قابل اعتماد است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موشك هاي قابل پرتاب از اين سلاح
RPG_7VL
RP_7VR
TBG_7V
OG_7V icon_frown

كار برد راكت ها

RPG7V 300MM
RP7VL500MM
RP7VR600MM
OG7V150mm
TBG7V400MM



لطفا از ارسال چند پست متوالی در یک تاپیک خودداری کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر من هم سلاح جالبي هست ولي ما بايد از هم اكنون به فكر جايگزين كردن اين سلاح با ضد زره توفان 2 و در صورت امكان ار پي جي 29 و AT 14 باشيم البته اگر روسيه حاظر به انجام اين كار باشه ( البته حاظره ولي احتمالا به دو برابر قيمت )

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
RPG7 يك سلاح قديمي هستش كه دقت خيلي پاييني داره و شليك و هدفگيري با اون مشكله و نياز به تمرين زياد داره. ضمنا فقط براي زدن زره پوشهاي قديمي و نيز تانكهاي سبك و برخي تانكهاي نيمه سبك مناسبه و در برابر تانكهاي سنگين با زره قطور و چند لايه كارآيي نداره. در حال حاضر ايران بزرگترين توليد كننده RPG7 در دنياست. بعنوان يك سلاح قابل حمل ساده و سهل الاستفاده مناسب براي كشورهاي جهان سوم هستش.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
RPG-7 با وجود قدیمی شدن همچنان مناسب برای نیروهای پیاده و کماندوئی در مقابله با خودروهای زرهی سبک و نیم سنگین ، خودروهای غیر زرهی ، تجهیزات ، ساختمانها و سنگرها ، ستون نفرات دشمن و جنگ شهری است. این سلاح در مقابله با نفرات دشمن کارایی زیادی دارد و برای مواردی که گفتم شاید تا 30 دیگر هم قابل استفاده باشد. البته گذشت آن زمان که با این سلاح تانک شکار شده کاملا منهدم گردد و باید برای زدن تانکهای سنگین و فوق سنگین از سلاحهای قدرتمندتر مانند همین موشکهای سری طوفان خودمون استفاده نمائیم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كسي از ويژگي هاي ياسين كه حماس از آن را از روي آر پي جي 7 توليد ميكنه خبر نداره؟ icon_frown

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علي اقا فكر كنم ياسين كپي RPG-2 باشه.

تصویر
ياسين

تصویر
RPG-2

به شباهت راكتها توجه كنيد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عجيبه.من كه الان دارم ميبينمش. در هر حال اگر نشد به سايتworldguns.ru سري بزنيد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من با توجه به ويژگي هاشون گفتم
به دو جدول زير توجه كن:

جدول هاي موجود در دو لينك زير را مقايسه كن.

یاسین

آر پی جی 7
........................
تشابهات:
وزن هر دو 7 كيلوگرم
كاليبر هر دو 40 ميليمتر
طول هر دو 95 سانتيمتر
........
تازه سرعت ياسين هم از آرپي جي 7 بيشتره و در عوض برد كمتري داره.

سرعت اوليه ياسين: 295 متر بر ثانيه
برد ياسين: 300 متر
.................
سرعت اوليه آرپي جي 7: 115 متر بر ثانيه
برد آرپي جي: 920 متر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ماشين پيكان هم ارزون بود هم قابله اتماد . ولي با اين دليل ها كه نميشه زندگي كرد و ادامه داد ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.