ALI

تاپیک جامع مقایسه IFV های معروف M2 - Bradley آمریکایی و BMP 3 روسی

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[quote][]
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/bmp_3_l12%7E0.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_bmp_3_l12%7E0.jpg[/img][/url]
[/quote]
علي آقا اين يكي انگار به جاي سربازا يكي ديگرو سوار كرده
icon_wink :thinking:

ولي جداي از شوخي من به بردلي راي ميدم چون تو جنگهاي عراق و افغانستان حضور داشته و خودشو ثابت كرده ولي از bmp 3 هيچ سابقه رزمي تو اينترنت پيدا نكردم.در ضمن بردلي از چيزي استفاده ميكنه كه كابوس هر زره پوشيه و اون موشك جاولين هست.از لحاظ سيستم هاي ناوبري و الكترونيك هم كه كاملا واضحه كه كدوم برتره.از نقطه نظر قلب تپنده يا همون موتور نفربر كه ميتونه پاشنه آشيل هر وسيله نقليه اي تو ميدون نبرد باشه نيازي به توضيح در مورد قابل اعتماد بودن موتورهاي آمريكايي نيست.
ولي نكته جالب در مورد مشتري هاشون اينه كه به گفته ويكي امارات 650 تا و كويت 118 تا از bmp 3 خريدن كشورهايي كه مشتريه پرو پا قرص تجهيزات آمريكايي و غربي هستن. و عربستان bradley رو خريده.
چند تا فروم خارجي هم پيدا كردم كه مقايسه هاي جالبي بين اين دوتا انجام دادن:
http://archive.worldhistoria.com/bmp-3-vs-bradley_topic14831.html
http://www.strategypage.com/militaryforums/2-15735.aspx
http://warfare.ru/?linkid=1784&catid=245

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته برادلی تنها در مدل M3 (مدل شناسایی) قابلیت استفاده از موشک جاولین رو داره و مدل اصلی نفربر (یعنی M2) به موشکهای ضد تانک Tow مجهز هست ، نه جاولین . موشک ضد تانک BGM-71 Tow از نوع هدایت سیمی/اپتیکی هست که از تیوب کنار برجک برادلی پرتاب میشود و دارای برد ماکسیمم 3.75 کیلومتر میباشد (سرعت این موشک 278 متربرثانیه است). کلاهک این موشک (نمونه ارتقا یافته) یک کلاهک انفجاری شدید 5.9 کیلوگرمی هست که بسته به مدل ، دارای قابلیت نفوذ در 630 تا 900 میلیمتر زره (علاوه بر زره واکنشی) را دارد . (البته طبق بررسی های مستقل ، این اعداد به 480 میلیمتر در مدل پایه و 630 میلیمتر در مدل ارتقا یافته ، تقلیل یافته اند)

[img]http://lewis184.home.mchsi.com/images/brad-43.jpg[/img]

[i]تصویر نفربر برادلی در حال شلیک موشک TOW [/i]

در مقابل ، نفربر روسی BMP-3 بطور پایه از موشک 9M117 Bastion (کد ناتو AT-10 Stabber) استفاده میکند که یک موشک 100 میلیمتری و پرتاب شونده از لوله ی توپ است . نحوه ی هدایت این موشک از نوع هدایت لیزری نیمه فعال هست و برد این موشک 4000 متر میباشد (موشک 4000 متر را در 12 ثانیه طی میکند که یعنی سرعت 333 متربرثانیه) . سرجنگی این موشک از نوع خرج دار دو زمانه میباشد که بستگی به مدل ، قابلیت نفوذ در 650 تا 850 میلیمتر زره RHA (بعد از عبور از زره واکنشی) را دارد .

[img]http://www.army-guide.com/images/bastion_aslkjl1.jpg[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]دوستان هنوز خیلی زوده که یکی از این دو را به طور مطلق برتر از دیگری بدانید. هنوز می بایست بررسی های بیشتری بر روی این دو انجام شود. icon_wink

برادلی در نمونه IFV خود دارای سه مدل است A1 ، A2 و A3 .

مدل M2A3 جدیدترین مدل IFV برادلی است که از سال 2004 رسما وارد ارتش آمریکا شده است. توجه کنید که مدل M2A3 (مدل IFV) و مدل M3A3 (مدل شناسایی) هر دو دارای بدنه و شاسی کاملا شبیه به هم هستند و تنها راه تشخیص تفاوت این دو نیز مربوط به سایت دیده بانی در مدل M3A3 است.

به تصاویر زیر دقت کنید

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M3A3.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M3A3.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M3A3_B.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M3A3_B.jpg[/img][/url]

در دو تصویر بالا سایت دیده بانی M3A3 برادلی را می بینید که تنها راه تشخیص ظاهری مدل M2A3 و M3A3 همین است. مدلهای M2A3 فاقد این سایت دیده بانی می باشند. در غیر این صورت هر دو مدل M2 و M3 کاملا شبیه به هم هستند و هیچ راهی برای تشخیص آن وجود ندارد. از نظر تجهیزات نیز این دو (M3A3 و M2A3 ) کاملا با هم یکسان هستند و تنها فرق بین این دو مدل نیز مربوط به تجهیزات دیده بانی و شناسایی در مدل M3A3 است.


M3A3 در شمال بغداد ، به سایت دیده بانی آن توجه کنید.

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M2A3_Bradley_by_Leviathan187.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M2A3_Bradley_by_Leviathan187.jpg[/img][/url]



M2A3 در عراق

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/m2-bradley-ds.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_m2-bradley-ds.jpg[/img][/url]



IFV برادلی در مدلهای M2A3 (مدل نفربر برادلی) هم قابلیت استفاده از موشک تاو را دارند و هم می توانند از جاولین استفاده کنند. برای استفاده از هر یک از این دو می بایست کیت مخصوص آن ، بر روی برادلی نصب شود. کیت مخصوص شلیک تاو دارای دو تیوب است و می تواند دو موشک را با خود حمل کند ، در حالیکه کیت مخصوص شلیک جاولین تنها قادر است یک موشک را با خود حمل کند و می بایست پس از هر شلیک مجددا لود شود.

برادلی مدل M2A3 (مدل نفربر IFV) مجهز به کیت شلیک جاولین

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/bradley-fist.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_bradley-fist.jpg[/img][/url]

همانطور که در تصویر بالا می بینید ، کیت مخصوص شلیک جاولین تنها یک تیوب برای حمل موشک در اختیار دارد.

مکانیسم لود تیوب ها نیز بسیار امن و کارآمد طراحی شده است. به این صورت که تیوب ها به سمت بالا و به سمت دریچه های دهلیز برجک حرکت می کنند و خدمه خودرو از داخل خودرو ، موشک را در تیوب آن جاسازی می کنند.

اما در BMP 3 همه این موارد در داخل برجک انجام می گیرد و لود موشک در BMP 3 به دلیل آنکه از داخل برجک و در لوله توپ انجام می شود ، بسیار آسانتر از برادلی صورت می گیرد و این یکی از برتری های BMP 3 نسبت به برادلی است.

از نظر برد موشک برتری با موشک AT 10 روسی است ولی از نظر کیفیت و ساختار به نظر من موشک تاو و جاولین بسیار کارآمدتر از موشک AT 10 هستند. به خصوص موشک تاو که دارای انواع مدلهای مختلف است. خانواده تاو 1 با هدایت سیمی که به هیچ طریقی نمی توان آنرا گمراه کرد. تاو 2 مدلهای اف و دی و بی که دارای هدایت لیزری هستند و قابلیت حمله از بالا را نیز دارا می باشند (TOP ATTACK) . جاولین هم که نیاز به معرفی ندارد. البته موشک AT 10 نیز موشک بسیار کآرآمدی است. ولی تنوع موشک های مورد استفاده در برادلی به نظر من یک برگ برنده برای آن در رقابت با BMP 3 خواهد بود.


موشک تاو با قابلیت حمله از بالا ( تاپ اتک )

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Hires_090509-A-4842R-001a.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Hires_090509-A-4842R-001a.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M901-TOW-latrun-3.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M901-TOW-latrun-3.jpg[/img][/url]



خانواده تاو

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/ORD_BGM-71_TOW_Family_lg.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_ORD_BGM-71_TOW_Family_lg.jpg[/img][/url]

[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][color=darkblue]توجه کنید که مدل M2A3 (مدل IFV) و مدل M3A3 (مدل شناسایی) هر دو دارای بدنه و شاسی کاملا شبیه به هم هستند و تنها راه تشخیص تفاوت این دو نیز مربوط به سایت دیده بانی در مدل M3A3 است.

به تصاویر زیر دقت کنید

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M3A3.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M3A3.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/M3A3_B.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_M3A3_B.jpg[/img][/url]

در دو تصویر بالا سایت دیده بانی M3A3 برادلی را می بینید که تنها راه تشخیص ظاهری مدل M2A3 و M3A3 همین است. مدلهای M2A3 فاقد این سایت دیده بانی می باشند. در غیر این صورت هر دو مدل M2 و M3 کاملا شبیه به هم هستند و هیچ راهی برای تشخیص آن وجود ندارد.
[/color][/quote]
سایت CIV یا همان Commander's Independent Viewer روی هر دو خودروی M2A3 و M3A3 نصب شده است. به عکس زیر که متعلق به یک دستگاه M2A3 در فلوجه عراق است توجه کنید:

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Pi111804a1.jpg[/img]

این عکس از ویکی پدیا استخراج شده و در 12 نوامبر سال 2004 گرفته شده است.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان من از یه شخصی(ارتشی)که متخصص نیرو های زرهی بود پرسیدم ایا bmp3 داریم؟و او جواب داد.......بله!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سایت CIV یا همان Commander's Independent Viewer روی هر دو خودروی M2A3 و M3A3 نصب شده است. به عکس زیر که متعلق به یک دستگاه M2A3 در فلوجه عراق است توجه کنید:
[/quote]


[quote]
این عکس از ویکی پدیا استخراج شده و در 12 نوامبر سال 2004 گرفته شده است.[/quote]



[color=darkblue]والا چه عرض کنم.

سیستم کنترل آتش و سیستم های شناسایی زیر مجموعه هر دو خودرو M2A3 و M3A3 کاملا یکسان هستند.
برخی منابع گفته اند که اون سایت به دلیل نقش شناسایی ام 3 تنها بر روی M3A3 نصب شده است.

[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در کل به نظر میاد که برادلی خیلی user friendly تر از بی ام پی-3 باشه، که این برتری تمام محصولات غربی به محصولات روسی است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسم رب الشهدا
مقايسه بسيار جالب و البته به جايي است !!!
[quote]اما از نظر طراحی دریچه های ورود و خروج ، طراحی دریچه ورود و خروج در برادلی بسیار بهتر و کارآمدتر از بی ام پی 3 است. توجه کنید که دریچه ورود و خروج نیروهای در برادلی به کمک دو بازوی هیدرولیکی (در مدلهای آ 3 با استفاده از نیروی الکتریکی) به سمت بیرون و پایین باز می شود و خود این درب به عنوان یک رمپ برای ورود و خروج نیروها استفاده می شود.
[/quote]
شما كه كه قبل از بحث نتيجه گيري كرده ايد !! icon_wink
من تونستم اين ها رو از يه فاصله 5 الي 8 متري توي مرز ايران و عراق ، داخل عراق ببينم ، توي اونجا چند دستگاه نفر بر بودند كه اون زمان من فكر ميكردم warrior تشريف دارن كه بعد ها متوجه شدم برادلي هستند !!!
اونجا در پشتي 2 تا از اونا باز بود ، من نديدم كه اونا رمپ رو آورده باشن پايين ، بلكه از همون در كوچيكه روي رمپ استفاده ميكردن !!!
البته من حالا زياد از شكل و شمايل بدنه اونا چيزي يادم نمونده آخه بيشتر به داخلشون توجه ميكردم + اينكه روشون محافظي كشيده بودن فكر كنم از چيزي شبيه برزنت كه چندين قسمت تكه تكه داشت !!!
الله اعلم
به نظر من كه اون رمپ فقط در جاهاي امن بدرد مي خوره و نه در جاهايي كه تهديد وجود داره !!!
كه اگر رو
همين نكته كافيه كه اگه يه نفر با كلاش يه سنگر مناسب داشته باشه ، ميتونه همه اونها رو به هنگام باز شدن رمپ ، به رگبار ببنده !!! از نظر پوششش از كناره ها هم كه بسيار ضعيفه !! در بايد حداقل يه طرف رو مانع بشه !!!
اگه هم بخواهيم از دريچه استفاده بكنيم ، به سختي ميتونيم با تجهيزات ازش پياده بشيم !!!
اما در همتاي روسي خود ، وقتي دو درب باز هست ، علاوه بر اين كه خود در ها يك سپر حفاظتي از كناره ها هستند ، حتي خود صندلي ها رو هم نميشه ديد ، چه برسه به اين كه بخواي نفرات رو بزني !!!
[quote]همچنین در طرفین دریچه خروجی برادلی دو پورت آتش تعبیه شده است که پیش از آنکه نیروها از نفربر خارج شوند ، دو نفر از نیروهای داخل نفربر به وسیله این دو پورت آتش محوطه پشت نفربر را از نظر وجود تهدیدات احتمالی کنترل می کنند و از نیروهایی که در حال خروج از نفربر هستند پشتیبانی می کنند. به این ترتیب ، ورود و خروج نیروها در برادلی بسیار آسانتر و امن تر از بی ام پی 3 صورت می گیرد.
[/quote]
از اون پورت هاي آتش فقط زماني ميتونيم استفاده بكنيم كه رمپ رو نياريم پايين ، بلكه از همون دريچه رو رمپ خارج بشيم كه اون وقت هم ميشه يه پورت و نه دو پورت !!!
كه در اين صورت هم نفر پشتيبان كننده از پورت سمت راست ، جلوي دو نفر كناري خودش رو ميگيره و عملا اونا بسختي خواهند توانست از دريچه خارج شوند !!!!
از طرفي اگه رمپ خراب بشه و برا درچه هم مشكلي پيش بياد ، پياده شدن ازش غول چراغ جادو ميخواد او تو BMP 3 چهار تا در هستش ، دوتا به كنارها از عقب و دو تا هم از بالا كه باز شدن هر كدومشون برا پياده شدن كافيه !!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علی آقا من تو سایتهای FAS و Global security که نگاه کردم نوشته فقط مدل شناسایی (M3) قابلیت استفاده از موشکهای Dragon و Javelin رو داره و مدل نفربر اصلی (ورژن های M2) مجهز به سیستم موشکی TOW هستند . در ضمن یک مزیت دیگر BMP-3 نسبت به برادلی اینه که BMP-3 به لطف استفاده از کامپیوتر بالستیک 1V539 و سیستمهای تثبیت کننده تسلیحات ، قابلیت شلیک سلاحهای خود (توپ 100 میلیمتری) در حال حرکت رو داره . اما برادلی برای شلیک موشکهای ضدتانک باید ساکن باشه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]دوست عزیز ، جناب mohammaddanger

ماشاالله همه حرفهای خودتون رو نقل قول کردید. ولی حرفهای منو بدون نقل قول ذکر کردید. icon_wink


[quote]به نظر من كه اون رمپ فقط در جاهاي امن بدرد مي خوره و نه در جاهايي كه تهديد وجود داره !!!
كه اگر رو
همين نكته كافيه كه اگه يه نفر با كلاش يه سنگر مناسب داشته باشه ، ميتونه همه اونها رو به هنگام باز شدن رمپ ، به رگبار ببنده !!! از نظر پوششش از كناره ها هم كه بسيار ضعيفه !! در بايد حداقل يه طرف رو مانع بشه !!!
اگه هم بخواهيم از دريچه استفاده بكنيم ، به سختي ميتونيم با تجهيزات ازش پياده بشيم !!!
اما در همتاي روسي خود ، وقتي دو درب باز هست ، علاوه بر اين كه خود در ها يك سپر حفاظتي از كناره ها هستند ، حتي خود صندلي ها رو هم نميشه ديد ، چه برسه به اين كه بخواي نفرات رو بزني !!![/quote]


به تصاویر به درستی توجه نکردید دوست عزیز.

دریچه های ورود و خروج در BMP3 به گونه ای طراحی شده اند که ورود و خروج نیروها به داخل آن دشوارتر از برادلی صورت می گیرد. در برادلی درب به سمت پایین باز می شود و نیروها می توانند به سادگی وارد شده و یا از آن خارج شوند. اینکه میفرمایید با یک کلاش همه خدمه را می توان از بین برد نیز در عمل مقداری غیر واقعی می نماید. چرا که زاویه توقف خودرو در هنگام خروج نیروها به گونه ای است که دریچه خروجی نیروها در امن ترین مکان قرار می گیرد. هم برادلی و هم BMP 3 در هنگام توقف برای خروج نیروها مکان هایی را در نظر می گیرند که از هر نظر خطر کمتری نیروها را تهدید کند. ما در اینجا قصد نداریم عوامل جانبی را (مثل همین کمین زدن که شما آنرا مثال زدی) در مقایسه دخیل کنیم. چرا که در آن صورت موارد بسیار زیادی را باید در مقایسه مطرح کرد.



[quote]از اون پورت هاي آتش فقط زماني ميتونيم استفاده بكنيم كه رمپ رو نياريم پايين ، بلكه از همون دريچه رو رمپ خارج بشيم كه اون وقت هم ميشه يه پورت و نه دو پورت !!!
كه در اين صورت هم نفر پشتيبان كننده از پورت سمت راست ، جلوي دو نفر كناري خودش رو ميگيره و عملا اونا بسختي خواهند توانست از دريچه خارج شوند !!!!
از طرفي اگه رمپ خراب بشه و برا درچه هم مشكلي پيش بياد ، پياده شدن ازش غول چراغ جادو ميخواد او تو BMP 3 چهار تا در هستش ، دوتا به كنارها از عقب و دو تا هم از بالا كه باز شدن هر كدومشون برا پياده شدن كافيه !!![/quote]


نمی دونم شما چرا اینقدر بر روی موارد استثنا تاکید می کنید ....

اینکه می فرمایید : رمپ خودرو خراب شود ، یک مورد استثنا است. چرا که هر خودرویی در میدان نبرد امکان خراب شدن آن وجود دارد. BMP3 هم با این حساب می تواند خراب شود. پس لطفا این موارد استثنا را مطرح نکنید.

در ضمن BMP3 در پشت خود تنها دو خروجی دارد نه چهار خروجی. در ضمن اگر فرض کنیم که دریچه ورود و خروج برادلی خراب شود ، باز هم نیروها می توانند از دو دریچه بالای برجک بیرون بیایند. یعنی دقیقا مشابه BMP 3 . در ضمن پورت آتش که در پشت نفربر قرار دارد ، این امکان را فراهم می آورد که قبل از خروج نیروها از خودرو ، منطقه پشت خودرو از نظر وجود خطر بررسی شود. در BMP 3 این کار از برجک خودرو انجام می شود.

[quote]
شما كه كه قبل از بحث نتيجه گيري كرده ايد !![/quote]


اگر شما و بقیه دوستان عجله نکنید ، من تک تک ویژگی ها و برتری ها هر یک از این دو خودرو را خواهم گفت تا بر اساس آن نتیجه گیری کنیم. من که هنوز فقط به بررسی ورودی خروجی این دو پرداخته ام ؟؟ پس لطفا عجله نکنید و اجازه بدهید تا همه آیتم های این دو خودرو بررسی شود.


[quote]
علی آقا من تو سایتهای FAS و Global security که نگاه کردم نوشته فقط مدل شناسایی (M3) قابلیت استفاده از موشکهای Dragon و Javelin رو داره و مدل نفربر اصلی (ورژن های M2) مجهز به سیستم موشکی TOW هستند .[/quote]


جناب چکا ، فاس و گلوبال سکیوریتی (که البته متن هر دو یکی است) نوشته اند که M3 می تواند جاولین شلیک کند ، اما نگفته اند که M2A3 قادر به شلیک جاولین نیستند. توجه کنید که سیستم کنترل آتش M3A3 (مدل شناسایی) و همچنین M2A3 (مدل نفربر) کاملا یکسان هستند و قابلیت های اجرای آتش آنها نیز با هم یکسان است. هر سلاحی که از هر یک از این دو قابل شلیک باشد ، از دیگری هم قابل شلیک می باشد. البته جاولین تنها از مدل M2A3 قابل شلیک است و مدلهای M2A2 (ارتش آمریکا) و مدلهای M2A1 (ارتش عربستان) قادر به شلیک جاولین نیستند.


[quote]
در ضمن یک مزیت دیگر BMP-3 نسبت به برادلی اینه که BMP-3 به لطف استفاده از کامپیوتر بالستیک 1V539 و سیستمهای تثبیت کننده تسلیحات ، قابلیت شلیک سلاحهای خود (توپ 100 میلیمتری) در حال حرکت رو داره . اما برادلی برای شلیک موشکهای ضدتانک باید ساکن باشه .[/quote]


کاملا صحیح است. تسلیحات در BMP 3 بر روی یک استابلایزر قرار دارند و می توانند در حال حرکت نیز شلیک کنند. البته این مورد تنها در گلوله های توپ 100 میلیمتر صدق می کند ، چرا که BMP 3 هم برای شلیک موشک باسشن می بایست حتما توقف کند. اما توپ 30 میلیمتری و تیربار کواکسیال می توانند در حین حرکت نیز شلیک کنند. اما برادلی برای شلیک موشک هایش حتما می بایست توقف کند ، اما توپ 25 میلیمتری برادلی هم قابلیت شلیک در حین حرکت را دارا می باشد.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]حال به بررسی تسلیحات دو خودرو می پردازیم.

BMP 3 دارای سیستم تسلیحاتی 2K23 است ( که با نام باسنیا نیز شناخته می شود ) که شامل یک توپ 100 میلیمتری از نوع 2A70 و یک توپ 30 میلیمتری از نوع 2A72 و یک تیربار کالیبر 7.62 از نوع PKM است. توپ 100 میلیمتری 2A70 ساخت کارخانجات KBP است و مهمات اصلی آن نیز گلوله های 3UOF 17 است. این گلوله از نوع انفجاری شدید است. این گلوله بیشتر علیه استحکامات نیمه سنگین دشمن به کار می رود و به هیچ وجه توان مقابله با تانک هایی مثل آبرامز را ندارد. به جز گلوله توپ موشک باسشن از نوع هدایت لیزری نیز از این توپ قادر به شلیک می باشد. موشک باسشن در نمونه های اولیه دارای یک سرجنگی از نوع انفجاری بود. در مدلهای جدید این موشک با نام 9M117M از یک سرجنگی تاندم دو مرحله ای در این موشک استفاده شده است که برای مقابله با تانک های مجهز به زره واکنشگر استفاده می شود. این توپ به یک اتولودر مجهز است که می تواند 22 گلوله را در خود جای دهد. در مجموع 40 گلوله 3UOF 17 در BMP 3 قابل حمل می باشد که 22 تای آن در اتولودر و 18 تای آن نیز در انبارک خودرو ذخیره می شود. تعداد 8 موشک باسشن نیز توسط BMP 3 حمل می شود که این موشک ها به صورت دستی در لوله توپ بارگذاری می شود. ریتم آتش توپ اصلی نیز به این صورت است که هر 6.9 ثانیه می تواند یک گلوله شلیک کند. نفربر BMP 3 به لحاظ دارا بودن این توپ ، یکی از بهترین جنگ افزارها برای جنگ های شهری به شمار می رود و بنا به اذعان کارشناسان در جهان هیچ خودروی زرهی همانند BMP 3 مناسب جنگ های شهری نیست. BMP 3 به لحاظ دارا بودن توپ 100 میلیمتری و توپ 30 میلیمتری و تیربار 7.62 میلیمتری ، به خوبی می تواند با طیف وسیعی از انواع تهدیدات شهری مواجه شود. BMP 3 به وسیله توپ 100 میلیمتری خود می تواند در داخل شهرها حتی به تخریب ساختمان ها به منظور مقابله با کمین های دشمن نیز بپردازد. در مقابل برادلی فاقد این امکانات است. قابلیت های جنگ شهری در برادلی کمتر از BMP 3 است. برادلی تنها می تواند از توپ 25 میلیمتری و تیربار 7.62 میلیمتری خود استفاده کند و استفاده از موشک در داخل شهر در اکثر شرایط امکان پذیر نیست. پس بنابراین در جنگ های شهری BMP 3 به لحاظ دارا بودن توپ 100 میلیمتری ( نه موشک باسشن ) برتر از برادلی و هر خودروی دیگر می باشد. در جنگ های خارج شهر نیز از این توپ می توان به منظور پشتیبانی از نیروهای پیاده نظام و مقابله با استحکامات سبک دشمن و بیش از همه برای نابود کردن سنگرهای تیربار دشمن نیز از آن استفاده کرد.


توپ 100 میلیمتری 2A70

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/2a70_oewriwoe.jpg[/img]




سیستم تسلیحاتی 2K23 معروف به باسنیا

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/2a70_hgjh1.jpg[/img]



0[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]BMP 3 به جز توپ 100 میلیمتری اصلی به یک توپ 30 میلیمتری مدل 2A72 به صورت هم محور با توپ اصلی مجهز شده است. توپ 2A72 در واقع نمونه های بهینه شده توپ 2A42 است که در آن کیفیت لوله و عمر مفید آن بیشتر از نمونه های 2A42 شده است و همچنین به علت وجود مواد مرغوب در ترکیب این توپ ، دقت آن نیز به نسبت توپ 2A42 افزایش زیادی یافته است. همچنین ساختار آن نیز ساده تر از قبل شده است و کارآیی و عملکرد آن نیز به نسبت قابل توجهی افزایش یافته است. نفربر BTR80 نیز از این توپ در برجک تک نفره خود استفاده می کند. به جز این دو خودرو ، سیستم دفاع هوایی پنتسیر اس 1 نیز دارای چهار قبضه از این نوع توپ ( 2A72 ) می باشد که مجموع این چهار توپ حجم آتشی معادل 4500 گلوله در دقیقه را فراهم می کند. برد توپ 2A72 برای درگیری با خودروهای زرهی متوسط 1500 متر و برای درگیری با خودروهای سبک (مثل هاموی) 2000 متر و برای درگیری با هلیکوپترها 4000 متر اعلام شده است. این توپ 80 کیلوگرم وزن دارد و ریتم آتش آن نیز 400 گلوله در دقیقه است. البته نمونه هایی از این توپ که بر روی سیستم پنتسیر اس 1 نصب شده اند دارای ریتم آتش 1100 گلوله در دقیقه هستند. چرا که مکانیسم مسلح سازی آنها با نمونه هایی که بر روی BMP 3 نصب شده است ، به کلی متفاوت است. توپ 2A72 از گلوله های 30x165 میلیمتر استاندارد روسیه استفاده می کند. این توپ در مجموع از دو دسته مهمات استفاده می کند : مهمات HE-I و مهمات AP-T که هر یک از اینها کاربرد خاص خود را دارند. گلوله های خانواده AP مخصوص نفوذ در زره ها طراحی شده اند و گلوله های خانواده HE نیز به منظور نفوذ در استحکامات طراحی شده اند. تاکنون 5 نوع مهمات 30 میلیمتری توسط روسیه برای استفاده در توپ های 30 میلیمتری خود طراحی شده است که در زیر به معرفی آنها می پردازیم.


1- گلوله 3UOF8

این گلوله از نوع HE - I انفجاری شدید آتش زا می باشد که از آن به منظور مقابله با اهداف سبک و استحکامات سبک دشمن مثل سنگرها و تاسیسات ، خودروهای غیر زرهی ، هلیکوپترها ، پیاده نظام دشمن و سایر اهداف زمینی استفاده می شود. این گلوله به یک فیوز A670M / FDDA1 مجهز شده است که به فاصله 15. هزازم ثانیه پیش از برخورد گلوله با هدف ، مرمی را منفجر می کند و باعث تخریب هدف می شود. جنس پوکه از فولاد سخت است. جنس ترکیبات پروپلنت گلوله نیز از ترکیبات 7FL می باشد. جنس ترکیبات انفجاری مرمی نیز A/IX2 است. طول کلی گلوله 282.15 میلیمتر است و وزن کلی گلوله 832 گرم و وزن پرتابه 396 گرم و وزن مواد منفجره مرمی نیز 49 گرم می باشد. همچنین پرایمر گلوله نیز به صورت الکتریکی طراحی شده است که به وسیله جرقه الکتریکی منفجر می شود ( برخلاف گلوله های معمولی که پرایمر آنها به وسیله ضربه منفجر می شود ) پرایمر گلوله نیز مدل EKV - 30M می باشد. سرعت دهانه این گلوله معادل 890 متر بر ثانیه می باشد و انرژی که در دهانه توپ ایجاد می کند معادل 101300 ژول است.

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/RHE-I.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_RHE-I.jpg[/img][/url]





2- گلوله3UOR6

این گلوله دقیقا مشابه گلوله شماره 1 است با این تفاوت که حالت تریسر و یا همان رسام دارد.

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/RTP-T_r.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_RTP-T_r.jpg[/img][/url]





3- گلوله 3UBR6

این گلوله نسل اول گلوله های ضد زره ساخت شوروی بود که در آن از ترکیبات فولاد سخت در مغزی آن استفاده شده بود. این گلوله از مغزی فولادی سخت استفاده می کند و انرژی دهانه آن نیز معادل 109800 ژول است. این گلوله یکی از ضعیفترین گلوله های AP در خانواده 30 میلیمتری به شمار می رود. سرعت دهانه این گلوله تنها 890 متر بر ثانیه می باشد ، یعنی سرعت دهانه این گلوله از گلوله 308 وینچستر نیز کمتر است. قدرت نفوذ این گلوله نیز بسیار کم است. این گلوله در فاصله 700 متری از هدف و در زاویه برخورد 60 درجه قادر است پلت های فولادی با ضخامت 20 میلیمتر را سوراخ کند.

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/RAP-T.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_RAP-T.jpg[/img][/url]





4- گلوله 3UBR8

با توجه به ضعف های فراوانی که گلوله شماره 3 در نفوذ به زره ها از خود نشان داد ، ارتش روسیه یک گلوله جدید برای نفوذ در زره های جدید و قدرتمند طراحی کرد. این گلوله که با نام 3UBR8 شناخته می شود دارای مغزی از جنس ترکیبات فولاد سخت و وانادیوم می باشد که به نسبت گلوله شماره 3 دارای انرژی بالاتر ، مرمی سبکتر و سرعت دهانه بالاتری می باشد. سرعت دهانه این گلوله معادل 1120 متر بر ثانیه است و توانایی آن در نفوذ به زره ها بسیار بیشتر از گلوله شماره 3 است. این گلوله دارای انرژی دهانه 116300 ژول است. این گلوله از فاصله 1500 متری از هدف و با زاویه برخورد 60 درجه قادر است یک پلت فولادی با ضخامت 25 میلیمتر را سوراخ کند. این گلوله امروزه به عنوان گلوله ضد زره در توپ های 30 میلیمتری روسی استفاده می شود.

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/30x165_RTP_r.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_30x165_RTP_r.jpg[/img][/url]





5- گلوله M929

این گلوله نیز با همکاری فنی و اطلاعاتی بلژیک ساخته شده است. این گلوله جدیدترین گلوله 30 میلیمتری ضد زره ارتش روسیه است. این گلوله از مغزی از جنس تنگستن کارباید استفاده می کند. هیچ اطلاعات خاصی از این گلوله در دست نیست . بنا به ادعای روسها ، این گلوله قدرتمند از فاصله 1000 متری قادر است یک پلت فولادی با ضخامت 65 میلیمتر را سوراخ کند. در فاصله 2000 متری نیز این گلوله قادر به سوراخ کردن یک پلت 45 میلیمتری می باشد.


==============================================


خب با توپ 30 میلیمتری BMP 3 و مهمات مورد استفاده آن آشنا شدید.

نکته ای که اینک به ذهنم می رسد این است که شوروی در زمینه طراحی گلوله های سنگین همیشه مشکل داشته است. به عنوان مثال تا پیش از ساخت گلوله شماره 4 ارتش شوروی هیچ گلوله ای با سرعت دهانه بالاتر از 900 متر بر ثانیه در اختیار نداشت. هیچ گاه گلوله های سنگین روسی از نظر کارآیی در حد نمونه های غربی خود نبودند. در ادامه به معرفی گلوله های 25 میلیمتری برادلی خواهم پرداخت و در آنجا خواهید دید که گلوله های 25 میلیمتری برادلی دارای انرژی بالاتر و قدرت نفوذ بیشتری نسبت به گلوله های 30 میلیمتری BMP 3 می باشند.


==============================================



توپ 2A42 نصب شده بر روی هاواک

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/2a42_Hovoc.JPG][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_2a42_Hovoc.JPG[/img][/url]




توپ 2A72

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/2a72.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_2a72.jpg[/img][/url]




توپ 2A72 نصب شده بر روی BTR 80

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/2a72_2.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_2a72_2.jpg[/img][/url]




توپ های 2A72 نصب شده بر روی سیستم پنتسیر اس 1

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/Pantsir-s1-weapons.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_Pantsir-s1-weapons.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/pantsir-s1.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_pantsir-s1.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/pa_1%7E0.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_pa_1%7E0.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/09%7E11.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_09%7E11.jpg[/img][/url]



ادامه دارد[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]برد توپ 2A72 برای درگیری با خودروهای زرهی متوسط 1500 متر و برای درگیری با خودروهای سبک (مثل هاموی) 2000 متر و برای درگیری با هلیکوپترها 4000 متر اعلام شده است.[/quote]لطفاً کمی درباره ی علت برد بیشتر این توپ در برابر اهداف پرنده نسبت به اهداف زمینی توضیح دهید. اطلاعات من کافی نیست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue][quote]لطفاً کمی درباره ی علت برد بیشتر این توپ در برابر اهداف پرنده نسبت به اهداف زمینی توضیح دهید. اطلاعات من کافی نیست.[/quote]

برای درگیری و نابود کردن اهداف زرهی از گلوله های AP استفاده می شود. این گلوله های به علت دارا بودن پنتریتور ( مغزی نفوذ کننده ) بسیار سخت و همچنین سرعت دهانه بالاتر نسبت به گلوله های HE وظیفه نفوذ در زره ها را بر عهده دارند. اما برای مقابله با هلیکوپترها از گلوله های HE استفاده می کنند. این گلوله ها دارای قدرت نفوذ در زره کمتر نسبت به گلوله های AP می باشند. این گلوله ها خاصیت انفجاری دارند و در اثر برخورد با هدف منفجر می شوند و در هدف نفوذ می کنند.

گلوله های AP برای نفوذ هر چه بیشتر خود نیاز به سرعت بالا دارند. از آنجایی که برای درگیری با اهداف زرهی از گلوله های AP استفاده می شود ، این گلوله ها در طی مسیر خود دجار افت سرعت می شوند و هر چقدر که سرعت آنها کمتر شود ، قدرت نفوذ آنها نیز کمتر می شود. گلوله 30x165 میلیمتر در توپ 2A72 حداکثر در فاصله 1500 متری ، بهترین کارآیی خود را علیه اهداف زرهی به نمایش می گذارد. در حالیکه برای هدف قرار دادن هلیکوپترها از گلوله های انفجاری HE استفاده می شود. این گلوله ها در سرعت های پایین تر نیز قابلیت انفجار و نفوذ خود را حفظ می کنند. به همین دلیل BMP 3 با توپ 2A72 خود می تواند تا فاصله 4000 متری با هلیکوپترهای دشمن درگیر شود.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.