fath

روایت امیر مهرنیا از دستگیری ریگی

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، امیر احمد مهرنیا استاد دانشگاه و از خلبانان بازنشسته نیروی هوایی ارتش که در جلسه هفتگی انصار حزب‌الله سخن می‌گفت، در ابتدا با اشاره به آیه "و اعدوا لهم ماستطعتم من قوه"، اظهار داشت: این آیه مبارکه یکی از مصادیق‌ صحیح برای بازدارندگی است. حضرت حق‌تعالی می‌فرمایند که خودتان را به هر نیرویی که دارید، تجهیز کنید و آماده باشید.

وی به دو جنبه جنگ پنهان و آشکار اشاره کرد وگفت: باید برای مقابله و ترساندن دشمنان پنهان و آشکار آماده شد. بعضی از دشمنان را خیلی خوب می‌بینیم و می‌شناسیم و با آنها برخورد می‌کنیم و حتی درگیر می‌شویم، اما بعضی دشمنان به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنند که فقط خداوند به آنها اشراف دارد.

این خلبان بازنشسته ادامه داد: از دیدگاه علمی، تمام اقداماتی را که ما ممکن است انجام بدهیم تا کشور ثالث نتوانند به منافع ملی ما تعرض کند، مفهوم بازدارندگی است، یعنی اینکه بتوانیم در دشمن این باور را ایجاد کنیم که اگر او بخواهد به منافع ملی ما دست درازی کند، باید هزینه‌ای خیلی بالاتر از آن چیزی که حساب کرده است، بپردازد.

امیر مهرنیا توضیح داد: دنیای مادی امروز بویژه بلوک غرب حرکاتشان را در راستای کسب منافع در اقصی نقاط دنیا انجام می‌دهند و آنجا اگر هزینه‌هایی که می‌کنند کمتر از منافعی که به آنها می‌رسد، بود اقدام می‌کنند و در غیر این صورت خودبه‌خود عقب می‌کشند. ما در حالت بازدارندگی باید کاری کنیم که دشمن به این باور برسد که هزینه‌هایی که متحمل می‌شود چه از نظر مادی و چه از نظر انسانی، بیش از آن چیزی است که به دست می‌آید به همین دلیل باید شناسایی کنیم که از چه راه‌هایی می‌توان ایجاد بازدارندگی کرد.

وی گفت: معمولاً‌ دو روش و ابزار ایجاد بازدارندگی در دسترس است. یکی ابزارهای سخت از قبیل تسلیحات نظامی و تجهیزات فوق پیشرفته نظامی و دیگری ایجاد ارتباط است. یعنی از طریق ارتباط با شیوه‌های مختلف مانند رسانه‌های عمومی، اینترنت، روزنامه‌ها، تریبون‌های نماز جمعه و غیره بتوان پیام را منتقل کنیم و آن چیزی که در انتقال پیام مهم است، صراحت است یعنی اینکه اگر می‌خواهیم عملی را علیه تجاوزگر انجام دهیم، حتماً باید آن را واضح و روشن و شفاف به او منتقل کنیم و این با اگر وچرا که با شاید نمی‌شود ید برای او کاملاً تداعی شود که این عمل شدنی است.

این خلبان بازنشسته در ادامه به مفهوم" اصل اعتبار" اشاره کرد و افزود: این اصل بدان مفهوم است که اگر ما قرار است به کشوری پیام دهیم که ما مثلاً این کار را علیه تو انجام می‌دهیم، بنابر اصل اعتبار باید یک زمینه قبلی را از خود به جای گذاشته باشیم که آن پیام گیرنده روی کار قبلی شما برای شما این اعتبار را باز ‌کند.

امیر مهرنیا گفت: به عنوان مثال ما پیام خویش را به آمریکایی‌ها به عنوان یکی از دشمنان بالقوه در بعد نظامی و بالفعل در سایر جبهه‌های نرم‌افزاری و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی داده‌ایم و این کشور اکنون در خیلی از جبهه‌ها در حال جنگ با ماست و فقط بحث جنگ نظامی کامل تا به حال محقق نشده است ولی در جنگ نرم کاملاً در حال نبرد هستیم. این جاست که به آنها پیام می‌دهیم که اگر روزی این اشتباه را بکنید و پا در این خاک بگذارید ما علاوه بر اینکه با شدت و حدت پاسخ شما را خواهیم داد، سعی می‌کنیم جنگ را به یک جنگ طولانی که مد نظر آنها نیست تبدیل کنیم چرا که آنها علاقمند هستند خیلی به سرعت و کوتاه جنگ ها را شروع و خاتمه دهند.

وی اولویت جمهوری اسلامی ایران را "صلح" عنوان کرد و اظهار داشت: ما حالت تهاجمی برای هیچ کشوری نداریم، حتی فکر تجاوز و تعدی به هیچ کشوری را هم نداریم و به همین دلیل می‌گوییم ما به سلاح اتمی نیاز نداریم چرا که چنین سلاحی ضداخلاق در جنگ است.

مهرنیا از جمله قدرت‌های بازدارندگی دولت‌های امروز دنیا را بازدارندگی هسته‌ای، پیمان‌ها و امنیت دسته جمعی، تکیه بر سلاح‌های متعارف و تهیه و تولید آنها، تکیه بر نیروهای مردمی بسیج برشمرد و به تشریح هرکدام از این مولفه‌ها پرداخت.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود به موضوع "هوش برتر و عملیات تاثیرمحور" اشاره کرد و گفت: امروز از هوش برتر صحبت می شود و از عملیات تاثیر محور سخن می‌گویند. یعنی باید نقطه قوت دشمن را شناسایی کرد و ضربه را درست به آن نقطه قوت وارد کرد و این در حالی است که قبلا می‌گفتند نباید سراغ آن رفت چرا که شما را از پای درمی‌آورد ولی امروز این چنین نیست ولی عملیات تاثیر محور باید با تدبیر، هوشیاری، طراحی و برنامه‌ریزی انجام شودو ما نیازمند طراح خوب هستیم.

وی در بخش دیگری از این نشست، در پاسخ به سئوالی درباره نحوه ردگیری و دستگیری عبدالمالک ریگی توضیح داد: خوشبختانه اولین کتابی که راجع به یک عملیات هوایی در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شد حمله هوایی به الولید به عنوان عملیات بزرگ جهانی باعث شد، دیواره بحث‌های امنیتی و حفاظتی و اسناد طبقه‌بندی فرو ریزد، بنده با این کتاب ریسکی کردم و گفتم هر چه شد به جان می‌خرم. خوشبختانه فروریختن این دیوارها باعث شد که عملیات رهگیری ریگی و دستگیری او به صورت کتابی با عنوان «در چنگال عقاب» منتشر شود.

مهرنیا تاکید کرد: این ماموریت از پیگیری‌های خاصی برخوردار بوده است. در آن زمانی به نیروی هوایی ابلاغ شد تا هواپیمای ریگی را شناسایی کنیم تا اشتباهی پیش نیاید و بعد از رهگیری خلبان را طوری مجبور کنیم تا با ما برگردد و در ایران بنشیند. چون دستور نظامی است تا آن هواپیما با ما بیاید و بنشیند.

این خلبان بازنشسته نیروی هوایی ادامه داد: خوشبختانه حرکت خوب بچه‌‌‌ها و اقدام زیبای آنها که حتی تا مرحله تیراندازی در کنار هواپیما پیش می‌روند، باعث می‌شود که این خلبان در بندرعباس بنشیند و ریگی که واقعا یک جرثومه فساد بود و عامل دست بیگانه هم شده بود، دستگیر شود.

وی در ادامه به خطرات استفاده از ماهواره‌ها توسط خانواده اشاره کرد و گفت: امروز باید خیلی مراقب باشیم چرا که استفاده نامطلوب از ماهواره‌ها در منازل زیاد شده است و خیلی از استفاده‌کننده‌ها آن دانش و شناخت را روی ترفندهای دشمن ندارند و نمی‌دانند که او از چه راه‌هایی وارد می‌شود و چگونه ظریف و خزنده عمل می‌کند.

مهرنیا افزود: امروز واژه‌ای را به نام war in Livning room داریم، یعنی جنگ در اتاق نشمین که تمام هنجارهای دینی، عرفی و اجتماعی را به سادگی از بین می‌برد و جوانان را از آن هویت اصلی‌ خویش دور می‌کند و شاید کمتر از یکی دو سال کسانی که با ما هواره مانوس شدند، دیدگاهشان عوض می‌شود. جوانی که نان ما را می‌خورد و در این کشور دانشگاه می‌رود و کار می‌کند و در عمل سرباز دشمن می‌شود و خودش هم نمی‌داند.

این استاد دانشگاه همچنین با تاکید بر تقویت روحیه شهادت‌طلبی در قدرت بازدارندگی گفت: یک معنای اصلی در بازدارندگی همین روحیه شهادت طلبی است. کسی که از جان گذشت دیگر چیزی نمانده که از او بگیرند، کسی که پیروزی را در شهادت می‌بیند چیزی برای از دست دادن ندارد، بنابراین فکر می‌کنم شهادت طلبی یک رکن و اساس برای بازدارندگی است و دشمن هم در چنین شرایطی خیلی مستاصل می‌شود که نمونه کوچک آن را در سرزمین لبنان و فلسطین می‌بینیم. یک عملیات خیلی محدود با این روحیه، دشمن را به زانو در می‌آورد و اتفاقاتی می‌افتد که شگفتی می‌آفریند.

وی در خاتمه در پاسخ به این سئوال که آیا به نظر شما غرب با ما در انتها درگیری فیزیکی خواهد داشت؟ گفت: من به عنوان یک استراتژیست با کنار هم قرار دادن خیلی از مسایل مختلف علمی و نظامی فکر نمی‌کنم آمریکا دچار ابن اشتباه شود یعنی اینقدر حماقت کند که قدم در خاک ما بگذارد چرا که الان در افغانستان و عراق هم مانده است و به فضاحت رسیده است کسی که می‌خواست در عراق سال‌های سال جا خوش کند و پایگاه بزند، به وضعیتی رسیده که باید تا دو ماه آینده آنجا را ترک کند.

[url=http://www.mashreghnews.ir/fa/news/74988/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D9%87%D8%B1%D9%86%DB%8C%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%DB%8C%DA%AF%DB%8C]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]وی در خاتمه در پاسخ به این سئوال که آیا به نظر شما غرب با ما در انتها درگیری فیزیکی خواهد داشت؟ گفت: من به عنوان یک استراتژیست با کنار هم قرار دادن خیلی از مسایل مختلف علمی و نظامی فکر نمی‌کنم آمریکا دچار ابن اشتباه شود یعنی اینقدر حماقت کند که قدم در خاک ما بگذارد چرا که الان در افغانستان و عراق هم مانده است و به فضاحت رسیده است کسی که می‌خواست در عراق سال‌های سال جا خوش کند و پایگاه بزند، به وضعیتی رسیده که باید تا دو ماه آینده آنجا را ترک کند.
[/quote]
نکته ظریفی که در این حرف بود این است که ممکنه به ما حمله موشکی هوایی شود اما حمله زمینی نه !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.