ALI

تحلیلی بر جنگ سال 1948 اعراب و اسرائیل و نقش سازمانهای جاسوسی در این نبرد

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سلام خدمت دوست و استاد گرامی علی آقا

واقعا تاپیکهایی که این چند وقته ازت خوندم ارزش زیادی در فهم حوادث برام داشته. تاپیکهای فنی هم به جای خودش که نیاز هست که برای تک تکشون وقت بذارم.
شرمنده که در خلال این چند وقته مسافرت باعث شد که کمتر بتونم به سایت سر بزنم.
باز هم تشکر کامل از حضورت دارم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علی اقا دست شما درد نکنه مثل همیشه کامل بود
این حسن سلامه با علی حسن سلامه که عضو گروه سپتامبر سیاه (از طراحان گروگانگیری مونیخ) بوده نسبتی داره ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]عرض سلام و ادب و احترام خدمت سردار آرمانی گرامی.

این نهایت تواضع و لطف شما نسبت به حقیر را می رساند که چون شمایی استاد و عالم از مثل منی بیسواد تعریف و تمجید کند.

[quote]علی اقا، این حسن سلامه با علی حسن سلامه که عضو گروه سپتامبر سیاه (از طراحان گروگانگیری مونیخ) بوده نسبتی داره ؟[/quote]

بله

علی حسن سلامه که رهبر عملیات گروگانگیری المپیک مونیخ بود ، فرزند حسن سلامه بود. وی زمانی که هشت ساله بود پدرش را در همین جنگ از دست داد.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعا علی آقا عجب مقاله ای بود که بدون تحریف و جزئی نوشته شده بود .
سازمانهای اطلاعاتی اسراییل از گذشته جزو قویترین سازمان های جاسوسی بوده است .
حالا یک سوال دارم که این سازمان های اسراییل بیشتر توسط انگلیس آموزش دیده شد یا آمریکا ؟ یا این یک ویژگی صهیونیست ها بود که از جایی آموزش نگرفته اند ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنونم خیلی کامل بود.

جالب اینجاست که همین کشورهایی که برای ما قد علم کردن صد سال نیست که تشکیل شدن! icon_arrowd

عربستان،امارات،اسراییل....

بیخیال زدیم جاده خاکی icon_cheesygrin

واقعا پیروزی و استراتژی اسراییل به همراه اشراف اطلاعاتیش در این جنگ تحسین بر انگیزه کمتر کشوری میتونه در چندین جبهه به طور همزمان درگیر بشه اگر این اتفاق برای کشور دیگری مثل عراق یا اردن می افتد احتمال از هم پاشیدن ارتش این کشورها خیلی زیاده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعا عالي بود دستتون دردنكنه معلومه كه زحمت زيادي براي گردآوري و ترجمه اين مطلب كشيديد من انقدر محو مطلب شده بودم كه گذشت يك و نيم ساعت رو اصلا متوجه نشدم و گويي تمام اين يك و نيم ساعت در حال نگاه كردن يك مستند بودم واقعا قلم شيوا و رسايي داريد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کامل ترين مطلبي بود در اين باره بود که تا به حال ديده بودم.
ميشه گفت بيشتر قدرت و پيروزي هاي اين رژيم مربوط هست به توان بالاي اطلاعاتي اون از زمان تشکيلش تا به حال هميشه جلوتر از دشمنانش بوده.

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87_%D9%87%DA%AF%D8%B2%D8%A7%DA%AF%D9%88%D9%86%D8%A7%D9%84.jpg[/img]

اين درواقع همان ستاره زرديست که يهودي ها به دستور آلماني ها ميبايست به لباس خود ميدوختند و کلمه جودا به آلماني يعني يهودي روي آن نقش بسته.


واقعا از شما تشکر ميکنم که پرچم سايت رو بالا نگه داشتيد. من که خودم هميشه انگيزه مي گيرم براي زدن تاپيک جديد وقتي تلاش شما رو ميبينم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]از همه دوستان به خاطر لطف و توجهشون و همچنین قوت قلب دادن کمال تشکر رو دارم.

[quote]حالا یک سوال دارم که این سازمان های اسراییل بیشتر توسط انگلیس آموزش دیده شد یا آمریکا ؟ یا این یک ویژگی صهیونیست ها بود که از جایی آموزش نگرفته اند ؟[/quote]
در آن 30 سالی که فلسطین تحت قیمومیت انگلستان بود ، درست در همین 30 سال بود که سازمان های مخفی صهیونیستی توسط انگلیسی ها آموزش داده شدند. سازمان هاگانا از بعد اطلاعاتی و نظامی تحت آموزش انگلیسی های مستقر در خاک فلسطین بودند. در واقع این انگلیس بود که تجربیات خود را به صهیونیست ها انتقال داد. آمریکا کمترین نقشی در تجهیز اطلاعاتی صهیونیست ها نداشت. چه اینکه در پایان جنگ جهانی دوم هنوز آمریکا فاقد یک سازمان مستقل اطلاعاتی بود و نمی توانست از این نظر کمکی به صهیونیست ها داشته باشد. به خصوص اینکه آمریکا در نیمه دوم دهه 40 از نظر اطلاعاتی به هیچ وجه در حد انگلیس و شوروی نبود.

البته تلاش خود صهیونیست ها برای داشتن یک سازمان اطلاعاتی قوی ، که یکی از اصلی ترین پیش نیازهای تشکیل کشور مستقل یهودی است ، را نمی توان نادیده گرفت. از سال 1920 که هاگانا تشکیل شد ، این سازمان تنها به کمک های انگلیس اکتفا نکرد ، بلکه تلاش های خود را برای افزایش قدرت مانور خود به کار بست و روش هایی ابتکاری و خلاقانه در زمینه کسب اطلاعات و جاسوسی و عملیات های مخفی خلق کرد. به طوریکه در سال 1946 ماموران مخفی صهیونیسم توانسته بودند به ساختمان های اداری انگلیس نیز نفوذ کنند ، بدون آنکه انگلیسی ها از این نفوذ خبردار شوند. عملیات های جاسوسی اسرائیل در کشورهای اروپای شرقی را هم نباید فراموش کرد. سازمان های اطلاعاتی کشورهای اروپای شرقی که عمدتا تحت نظر سازمان کا گ ب فعالیت می کردند ، نیز در بیشتر مواقع قادر به مقابله با عوامل اطلاعاتی صهیونیست ها نبودند.
[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علی آقا مطلب بسیار جالبی بود واقعا خسته نباشید
دو تا مسئله برام جای سوال داره
1- چطور صهیونیست ها همانطور که در متن اشاره شد توسط انگلیسی ها حمایت و آموزش دیدند و حتی تاسیس اسرائیل رو هم ما ناشی از توطئه بریتانیا میدونیم، به این سرعت رو به سمت ارباب خودشون حمله ور شدند و دست به ترور انگلیسیها زدند؟
و هیچ واکنشی هم از سوی انگلیس نشون داده نشد و حتی در زمان جنگ تمام قد در حمایت از اسرائیل در مقابل اعراب ایستادند؟
2- چطور ظرف 28 روز این همه تجهیزات و هواپیما به سوی اسرائیل سرازیر میشه؟
خلبانها نیاز به آموزش نداشتند؟
البته تا حدی بعد از جنگ جهانی دوم دنیا به خصوص متفقین با اشباع تجهیزات مواجه شده بودند، اما این که شما ظرف 4 هفته تقریبا نیروی هوایی جدیدی بسازید خیلی عجیبه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]از توجه دوستان ممنونم

[quote]
1- چطور صهیونیست ها همانطور که در متن اشاره شد توسط انگلیسی ها حمایت و آموزش دیدند و حتی تاسیس اسرائیل رو هم ما ناشی از توطئه بریتانیا میدونیم، به این سرعت رو به سمت ارباب خودشون حمله ور شدند و دست به ترور انگلیسیها زدند؟
و هیچ واکنشی هم از سوی انگلیس نشون داده نشد و حتی در زمان جنگ تمام قد در حمایت از اسرائیل در مقابل اعراب ایستادند؟[/quote]
کاوه جان تا سال 1946 هیچ اقدامی توسط صهیونیست ها علیه انگلیسی ها صورت نگرفت. اما پس از سال 1946 از یک سو صهیونیست ها شدیدا خواستار لغو اعلامیه کاغذ سفید و از سویی خواستار خروج انگلیس از خاک فلسطین بودند. یکی از مفاد اعلامیه کاغذ سفید این بود که تا زمانی که دولت انگلیس در خاک فلسطین حضور دارد ، هیچ گروهی اجازه تشکیل دولت در این سرزمین را نخواهد داشت. به همین دلیل ادامه حضور انگلیسی ها در فلسطین مانع جدی تشکیل حکومت و اعلام موجودیت اسرائیل بود. به همین خاطر از سال 1946 اسرائیلی ها با فشاری مضاعف بر روی انگلیس از یک سو و از سویی دیگر با تحریک آمریکا برای تحت فشار گذاشتن انگلیس ، سرانجام در 14 می 1948 انگلیس نیروهای خود را به طور کامل از خاک فلسطین خارج ساخت و زمینه برای اعلام موجودیت اسرائیل مساعد شد.


[quote]
2- چطور ظرف 28 روز این همه تجهیزات و هواپیما به سوی اسرائیل سرازیر میشه؟
خلبانها نیاز به آموزش نداشتند؟
البته تا حدی بعد از جنگ جهانی دوم دنیا به خصوص متفقین با اشباع تجهیزات مواجه شده بودند، اما این که شما ظرف 4 هفته تقریبا نیروی هوایی جدیدی بسازید خیلی عجیبه.[/quote]
مساله اینجاست که به همراه هواپیماها ، پرسنل کادر پروازی نیز وارد اسرائیل شدند. در همین مدت کوتاه چهار هفته ای پرسنل کادر پروازی این هواپیماها به تابعیت اسرائیل در آمدند و در واقع به طور رسمی اسرائیلی شدند.
طی آتش بس دوم 40 خلبان کارآزموده نیروی هوایی چکسلواکی به تابعیت اسرائیل در آمدند. همچنین 24 هواپیمای آورو آنسون ساخت چکسلواکی نیز به همراه این خلبانان وارد اسرائیل شدند. تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز این هواپیماها نیز به وسیله اسکای تراپر های آمریکایی ، از چکسلواکی به تل آویو و نقب ( صحرای نگو ) و هاتزاریم منتقل می شد.

[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكر فراوان از علي آقا . واقعا خيلي قشنگ و جذاب مينويسين . در هنگام خوندن آدم حس ميكنه خودش اون جا هست و داره اتفاقات رو كاملا از نزديك ميبينه يا داره مثل بازي هاي كامپيوتري همه چيز رو از بالا رصد ميكنه و در ضمن كاملا قلم ايشون شيوا و كامل هست و قابل فهم براي همه حتي بي سوادي مثل من .

خدا بر درجات امام راحل در اونا دنيا بي افزايد . اينجاست كه ما بايد قدر رهبري خوب و مقتدر و آگاه رو بدونيم . زمان جنگ هم چند بار به ما پيشنهاد آتش بس شد كه با درايت امام خميني همشون رد شد و اجازه نداد كه ارتش عراق در خلال اين آتش بس ها خودش رو بازسازي كنه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]این نهایت تواضع و لطف شما نسبت به حقیر را می رساند که چون شمایی استاد و عالم از مثل منی بیسواد تعریف و تمجید کند[/quote]
سلام
اختیار دارین. اینی که میفرمائین تعارف هست وگرنه همه از کامل بودن و اصالت و ریشه داشتن تاپیکهایی که ایجاد میکنین اطلاع دارن.امشب بخش دیگه ای از مطلب رو خوندم.
امیدوارم دوباره از دسترس خارج نشه....
خدمت شما عارضم که یک نامه با محتوای بسیار جالب رو که بی ارتباط با تاپیکت نیست دیشب خوندم. منتهی هر چقدر گشتم نتونستم پیداش کنم. موضوعش رو زمانی میگم که پیداش کنم چون حکم کلیدی رو داره که دوستان جوانتر ما بدونن که حوادث قرن بیستم اونجور که باید و شاید تصادفی نبوده و نیست. این نامه مثل یک پیشگویی هست که در قرن نوزدهم برای قرن بیستم نوشته شده است....!
(کنجکاوتون کردم؟) icon_razz

و اما یک نکته رو خدمت عزیزان و کاربران عرض کنم که در دهه های 70 یا 80 در تشکیلات موساد سازمانی به نام پرستوهای موساد شکل گرفت که تونست ماموریتهای محوله رو به نحو احسنت به اجرا در بیاره.
نیروهای این سازمان متشکل از دختران 17 تا 20 و زیبا و ....... بود که در خانه های امن در چند پایتخت اروپایی مستقر شده بودن و ماموریت داشتن تا با حضور در مراکز عرضه عصاره رازک ! و هتلهای لوکس اقدام به شناسائی مسافرانی از خاورمیانه بکنند که به نوعی با این رژیم خصومت داشتن.
یکی از عملیاتهای موفق این سازمان ،شناسائی و ترور دانشمندان هسته ای عراق بود که در حال گذروندن تعطیلات در پاریس بودن.دهها دانشمند رو در حالی پیدا کردن که در حالت برهنه کشته شده بودن. این بزرگترین ضربه به پشتوانه علمی عراق بود.
نکته بسیار جالب این هست که یکی از پرستوهای زیبا و موفق این گروه کسی نیست جز وزیر سابق خارجه این رژیم منحوس بود که بخاطر ظرافت جنس و کار موفق ،به رتبه های بالاتر دست پیدا کرد. [color=red]سرکار خانم تزیپی لیونی وزیر محترم و سابق رژیم صهیونیستی[/color] .....
[img]http://www.islamtimes.org/images/docs/000013/n00013721-b.jpg[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]با سلام به همه دوستان و سپاس بي پايان از علي آقا
مطلب جامعي بود و اين تاريخ نگاري ، يك ديد كلي نسبت به اين رژيم مجعول در ذهن ايجاد ميكنه كه بسيار ارزنده است.[/color]



[quote]نیروهای این سازمان متشکل از دختران 17 تا 20 و زیبا و ....... بود که در خانه های امن در چند پایتخت اروپایی مستقر شده بودن و ماموریت داشتن تا با حضور در مراکز عرضه عصاره رازک ! و هتلهای لوکس اقدام به شناسائی مسافرانی از خاورمیانه بکنند که به نوعی با این رژیم خصومت داشتن.
یکی از عملیاتهای موفق این سازمان ،شناسائی و ترور دانشمندان هسته ای عراق بود که در حال گذروندن تعطیلات در پاریس بودن.دهها دانشمند رو در حالی پیدا کردن که در حالت برهنه کشته شده بودن. این بزرگترین ضربه به پشتوانه علمی عراق بود.
نکته بسیار جالب این هست که یکی از پرستوهای زیبا و موفق این گروه کسی نیست جز وزیر سابق خارجه این رژیم منحوس بود که بخاطر ظرافت جنس و کار موفق ،به رتبه های بالاتر دست پیدا کرد. سرکار خانم تزیپی لیونی وزیر محترم و سابق رژیم صهیونیستی .....
[/quote]
[color=indigo]
با تشكر از جناب آرماني به خاطر درج اين نكته مهم.
به نظر بنده اين نكته بسيار مهمه كه تمام سياست مداران دهه هاي اخير اين رژيم صرفا انسانهاي سياسي نبودند ، جملگي اونها داراي سابقه فعاليت در ارگانهاي نظامي و علي الخصوص نظامي - امنيتي بوده و هستند.

واين مسئله چند نكته در خودش داره :

اولا ميزان نفوذ و ارزش سيستمهاي امنيتي - اطلاعاتي رو در اين رژيم نشون ميده .
دوما نشون ميده كه ماهيت سياست اين رژيم تا چه حدي با مسائل نظامي و جاسوسي اجين شده .اين باعث ميشه چنين افرادي هميشه يك ديدگاه نظامي و امنيتي در ذهنشون براي حل مسائل سياسي و بين المللي داشته باشند.
و . . .[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]خواهش می کنم ، اختیار دارید جناب آرمانی.

بسیار بسیار سپاسگزارم از بابت معرفی این جاسوسه.

انشاالله تا هفته آینده یکی از بزرگترین رسوایی های جاسوسی قرن اخیر را که به دست فراموشی سپرده شده است را مجددا نبش قبر خواهم کرد. عامل اصلی این رسوایی نیز یک جاسوس مونث بود که در چهره یک مانکن توانست باعث رسوایی جاسوسان شود.

کنجکاوتون کردم ؟؟ icon_razz

انشاالله تا هفته آینده حتما این مطلب رو تقدیم حضور خواهم کرد.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
    • توسط worior
      به نام حق
       
      پیشگفتار
      این تاپیک جهت بررسی و طرح ایده های مختلف در زمینه تهاجم موشکی کروز و پاسخ پدافند بصورت ارزان و گسترده ایجاد گشته است.
      سایر سناریو ها نظیر حملات موشک های بالستیک، و یا بمب های دورایستا(گلاید، بدون موتور)، همچنین موشک های هایپرسونیک موضوع این تاپیک نیست.
       
      طرح حمله:
      در دسترس بودن سامانه های موشکی کروز در خدمت بسیاری از ارتشهای منطقه و استفاده گسترده از این سامانه ها در منطقه خاورمیانه، لزوم دارا بودن یک سامانه مقاومت پدافندی موثر را گوشزد میکند، اما چنین سامانه ای با چه وضعیتی روبروست و چگونه باید پاسخ بدهد؟
       


       
      فرض کنیم، در تهاجم یک روزه 8 ساعته، با هدف گشایش مسیر پدافند و بدست گرفتن آسمان ایران، ائتلاف مهاجم، اقدام به اجرای تهاجمی با مشخصات ذیل بنماید:
      - 4000 موشک کروز، در برد های مختلف، بدون خطا(فرض میشود، این تعداد موشکی هست که به هدف خواهد رسید)
      - اهداف عمقی و مرزی
      - شانس اصابت موشک های پدافندی در صورت رهگیری 75 درصد.
      مشاهده میکنید که با شلیک 4000 موشک پدافندی، تنها قادر به انهدام 3000 موشک کروز مهاجم خواهیم بود، و این به معنای اصابت دست کم 1000 موشک به هدف و مشغولیت 8 ساعته پدافند بر روی تعداد بسیار زیادی هدف خواهیم بود. با توجه به تصویر فوق این رقم حتی بیش از موشک هایی ست که در سال 2003 به عراق شلیک شده است. 
      آیا چنین حمله ای از نظر هزینه ای و لجستیک برای ائتلاف مهاجم دشوار خواهد بود؟
      - قیمت هر موشک تاماهاوک کلاس 4 که از آخرین و بیشترین حجم امکانات مسیریابی بهره میجوید، 1.87 میلیون دلار با نرخ شناور 2017 محاسبه شده است، بنابراین 4000 موشک حداکثر 8 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و این رقم حتی اگر به 10 یا 20 میلیارد دلار نیز برسد، با توجه بودجه نظامی کشورهایی مانند آمریکا و اعراب منطقه، همچنین تامین هزینه در چند سال مالی، رقمی دور از ذهن و دست نیافتنی نیست. هم اکنون نیز فقط دو کشور عربستان و امارات در حدود 1200 موشک کروز در اختیار دارند. اگر به دو کشور، سایرین چون ایالات متحده، فرانسه، انگلستان و ... اضافه شوند، مقدار 4000 موشک رقم کاملا دست یافتنی خواهد بود.
      - از نظر لجستیک نیز، با توجه به تعداد بسیار پایگاه های اجاره ای و تسخیری دشمن در منطقه، و گستردگی پهنه جغرافیایی مرزهای کشورمان، استقرار چنین موشک هایی فقط به ناوها محدود نمیشود، و تمامی پایگاه های زمینی میتوانند به عنوان محل پرتاب استفاده شوند، و میتوان این فرض را گرفت که طی سالهای اخیر این انبار سازی موشک های کروز صورت گرفته باشد و به زمان حمله موکول نگردیده است.
       
      هزینه مقابله؟
      - دفع موثر 4000 موشک بالستیک برای پدافند به تنهایی بسیار دشوار به نظر میرسد، و طبیعی ست که برای این منظور نمیتوان صرفا بر پدافند موشکی متکی بود. اگر خطای 0.75  برای پدافند را بپذیریم، به رقمی در حدود 5400 موشک پدافندی،مقدار بسیاری تجهیزات کشف و شناسایی و مقدار بالایی شانس نیاز است. فلذا عقلانه است که پایگاه ها و محل های شلیک دشمن پیش از اقدام یا در همان دقایق اولیه حمله شود (که این موضوع بحث این تاپیک نیست).
      - اخلال gps و حتی انهدام ماهواره های هدایت کننده نیز با توجه به تجهیزات مدرن ترکام و وجود عوارض طبیعی بسیار در ایران مزیتی در حدود بالابرد چند درصد خطا به سامانه های کروز وارد میکند. این میزان خطا را بدلیل عدم وجود اطلاعات کافی از کیفیت و دقت سامانه های مهاجم همچنین بروز پیشرفت های آینده باید فاکتور گرفت و به تنها به برخورد سخت پدافند متکی بود.
       
      با توجه به موارد فوق یک مجتمع پاسخ برای مقابله طراحی کنید، به نحوی که قادر باشد:
      - 100 درصد موج اول حمله که علیه پدافند و تجهیزات راداری ثابت است را از کار بی اندازد
      - 80 درصد کل موشک ها در موج های بعدی را منهدم کند
      - بعد از 8 ساعت تهاجم سنگین همزمان با انواع اخلال با دست خالی مواجه نشود.
      - اقدام سخت یا hard kill باشد.
      - این پاسخ در سامانه خلاصه شود. اقدامات غیر عامل نظیر استتار، تعدد و اخلال نادیده گرفته شود.
      - موج اول 800 موشک
      - موج دوم 1200 موشک
      - موج سوم 600 موشک
      - موج چهارم 1400 موشک
      - هر موج حمله 2 ساعت.
      - از همه مهمتر، سیستم بسیار ارزان و موثر باشد.
       

       
       
       
      دارایی کنونی پدافند موشکی ایران:

       
       
      با تشکر، از حضورتون در بحث
       
       
       
       
       
       
    • توسط hamed_713
      "آنسات" به هلی کوپتر آموزشی نیروی هوایی روسیه مبدل خواهد شد

      ژنرال "ویکتور ایوانوف" رییس اداره نیروی هوایی نظامی ارتش روسیه روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که "آنسات" بعد از پایان آزمایشات دولتی مشترک و بهره برداری تجربی در نیروها تا سال 2010 به هلیکوپتر اصلی آموزشی نیروی هوایی کشور مبدل خواهد شد.

      وی یادآوری نمود که این تصمیم در سال 2001 توسط مسئولین وقت وزارت دفاع اتخاذ شده بود.

      ژنرال ایوانوف گفت: آزمایش "آنسات" برای آنکه به صورت نمونه آموزشی در آید، به مدت یک و نیم تا دو سال طول خواهد کشید. طی این مدت باید آن را تکمیل کرد.

      وی توضیح داد که در حال حاضر خلبانان مدرسه عالی خلبانی "سیرزانسک" از هلی کوپترهای "می-2" بعنوان هلی کوپتر آموزشی استفاده می کنند.

      وی گفت: نیروی هوایی برای آموزش خلبانی در ابتدا به 25-30 فروند "آنسات" نیاز دارد. بعد از آن این میزان افزایش داده خواهد شد.

      هلی کوپتر سبک چند منظوره "آنسات" با توان حمل 1-1,3 تن، حداکثر وزن پروازی 3,3 تن و حمل تا 9 سرنشین در دفتر طراحی کمپانی "KVZ" با همراهی دیگر سازمان های و موسساتی که در امور تجهیزات هوایی مشغول هستند، ساخته شده است.

      اولین پرواز "آنسات" در ماه اوت سال 1999 انجام شد. "آنسات" بر خلاف نمونه های مشابه غربی خود دارای دو موتور است که به مراتب ضریب اطمینان و امنیت آن را بالا می برد.

      نووستی
    • توسط EBRAHIM
      ميتوان به جرات اظهار کرد که ديگر همانند گذشته توانايي ساخت هواپيماهاي جنگنده تنها تحت سلطه کشور بخصوصي مانند ايالات متحده نيست و کشورهاي ديگر نيز همگام با صنعت روز هوانوردي با جديت مشغول به طراحي و توليد هواپيماهاي جنگندهي بومي هستند.اما در اين ميان دو کشور اروپايي يعني انگليس و فرانسه البته تا حدودي نيز آلمان گوي سبقت را از ديگران ربوده و به سرعت در حال توليد جنگنده هايي هستند که به خوبي از پس حريفان امريکايي خود بر آمده و انان را از ميدان نبرد به در ميکنند.کشور فرانسه با سابقه ي زياد در طراحي و ساخت هواپيماهاي مسافربري و نظامي هم اکنون در حال طراحي مدل هاي جديدي از هواپيما هاي جنگنده بوده که نمونه شاخص آن جنگنده رافالRafale با کدM09است در ادامه به بررسي اين هواپيماي مدرن ميپردازيم.

      اين جنگنده که در حقيقت ادامه دهنده راه اسلاف خود يعني جنگنده هاي مشهور ميراژ جگوار سوپر اتاندارد و... است به منظور جايگزيني جنگنده هاي قديمي توسط نيروي هوايي فرانسه سفارش داده شده. اين جنگنده که ميتوان آن را تا حدودي جنگنده اي جوان وجديد ناميد در سال 2001 و در عمليات جنگ افغانستان عملکرد و برتري آشکار خود را بر شناخته شده ترين هواپيما هاي ناو نشين يعني f-18 و f14 به جهانيان ثابت نمود.رافال هواپيمايي دو موتوره با قابليت حمل بازه گسترده از تسليحات هوا به هوا و هوا به زمين بوده که در عين حال هواپيمايي بي نهايت تغير پذير است و به سرعت ميتواند نقش خود را از برتري هوايي به شناسايي حملات دريايي و يا زميني تغير دهد.در کاکپيت اين جنگنده از سيستم هاي اويونيک يا سيستم هاي الکترونيکي بسيار پيشرفته اي بهره برداري شده است مانند سيستم HUDهولوگرافيک با زاويه ديد بالا ساخت شرکت تالس اويونيک که اطلاعات ماموريت را به وفور در جلوي ديد خلبان حاضر مي نمايد.دوربين هاي CCDو همچنين صفحه نمايش هاي لمسي در طرفين خلبان که اطلاعات تاکتيکي موقعيت حاضر را ارايه کرده و به او امکان تصميم گيري به موقع را ميدهد.

      در مورد تسليحات اين جنگنده بايد اظهار نمود که اين هواپيما قادر به حمل بيش از 9 هزار کيلوگرم جنگ ابزار هوا به هوا و هوا به زمين از انواع مختلفي چون موشکهاي ميکا ما÷يک سايدوايندر آپاچي اگزوست ماوريک هارپون و بمب هاي هدايت ليزريGBU-12 بسته به نوع ماموريت است.چنانکه پيش بيني نيز ميشود قرار بر اين است که اين جنگنده مدرن از سال 2006 به بمب هاي فوق دقيق هدايت ليزري يا GPSماهواره اي سا÷مAASM نيز براي منهدم کردن هدف هاي دشوار زميني مجهز گردد.اين جنگنده همچنين از دو توپ مسلسل با قدرت آتش 2500گلوله در دقيقه ساختGIAT نيز براي نبرد هاي هوايي نزديک نيز بهره مي جويد.

      اين جنگنده از نظر جنگ الکترونيک نيزبرتري خود را حفظ کرده است ،چه،با در اختيار داشتن سيستم هاي هشدار تهاجم،گيرنده و آشکار سازي ليزري و سيستم هاي مغشوش کننده رادار هاي دشمن از توانايي قابل قبولي برخوردار است.با مجهز شدن اين هواپيما به سيستم راداريRBE2،اين جنگنده از قابليت هايي چون نگاه به پايين شليک به پايين نيز بهره مند شده قابليت شناسايي همزمان 8 هدف وشناسايي تهديدات هوايي را به نحو احسن را نيز دارا است.طول بال هاي دلتا شکل اين جنگنده حدود 11متر و طول خود هواپيما حدود 10 متر است و در عين حال، از مساحت بالي به ميزان 45 متر مربع بهره ميبرد. اين جنگنده مدرن از دو موتور M88-2ساخت سنکنما،براي فراهم آوردن نيروي پيشران خود استفاده مينمايد ک هالبته هر يک نيروي کشش استاتيکي معادل 75کيلو نيوتون را با پس سوز فراهم مي آورد که در اصل ورودي هاي اين موتور ها ، در زير سکان افقي هواپيما واقع شده است!البته تعجب نکنيد.واقه شدن ورودي هاي هوا زير سکان افقي، به اين دليل است که اين هواپيما از نوع کانارد مي باشد،يعني سکان افقي ان که غلتش حول محور عرضي را کنترل ميکند،به صورت دو بالچه در جلو واقع شده است و در عوض، در قسمت انتهاي هواپيما هيچ گونه سطح کنترلي مشاهده نشده و بال ها تا خروجي هاي موتور ادامه يافته اند.

      موتور هاي قدرتمند اين جنگنده،رسيدن ان را به سرعتي معادل1/8ماخ و داشتن سقف پروازي برابر با 55 هزار پا را امکان پذير ساخته اند که توانايي هاي بهينه براي جنگنده اي در اين کلاس محسوب مي شود.
      ناگفته نماند که اين جنکنده در انواع گوناگوني براي ماموريت هاي متواوت عرضه ميشود.اين مدل ها عبارت اند از:مدلBاين جنگنده در اصل براي استفاده نيروي هوايي طراحي گشته و هواپيمايي دو نفره شامل سرخلبان و افسر تسليحات نظامي است.مدلCنيز مانند مدل قبل براي نيروي هوايي توليد شده و در چندي موارد داراي بهبود يافتگي هايي نيز نسبت به مدل قبلي مشاهده ميشود.مدل Mنيز جنگنده تک نفره و مدل ناونشين رافال محسوب ميشود که به منظور انجام ماموريت هاي حفاظتي از ناوهاي هواپيمابر توليد گشته است.قابل توجه است که باز هم سازنده اين هواپيما،يعني شرکت داسالت،سنت شکني نکرده و هواپيماي رافال را نيزهواپيمايي با بال هاي دلتا شکل طراحي نموده است،يعني همان سنتي که در هواپيما هاي پيشين فرانسوي مانند ميراژ4000 رعايت شده است.جنگندهي رافال اولين هواپيماي نظامي جهان است که به منظور انجام ماموريت هاي هوا به هوا و هوا به زمين به صورت همزمان طراحي شده است.

      به علاوه توانايي هاي اين هواپيما براي انجام عمليات در حالت هاي ماوراي ديد بصري(BVR)و ارتفاع بسيار پايين نسبت به سطح زمين،امکانات گسترده اي را به آن،براي جنگنده اي جند ماموريته بودن و قابليت بقاي فراوان در مقابل دشمن را داده است،و به هر سخن،اين هواپيما قادر است که نه تنها نيروي هوايي فرانسه،بلکه کشور هاي زيادي در جهان را که بعد ها از سفارش دهنده گان اين هواپيما خواهند بود،به سهلوت و با شايستگي هر چه تمامتر مرتفع نمايد.

      ماهنامه نوآور
    • توسط Reza6662
      طرح توسعه و طراحی اولیهء این هواپیما به سال 1955 باز می‏گردد. طرح موسوم به XB-70 می بایست بمب‏افکنی استراتژیک، بزرگ و دارای برد پروازی بسیار زیاد باشد تا بتواند جایگزین شایسته‏ای برای بمب‏افکن‏های قدیمی B-52 باشد. همانند برنامهء تولید بمب‏افکن B-58، نیروی هوایی ایالات متحده خواستار استفاده از تکنولوژی‏های نوین در این بمب‏افکن بود.
      رقابت اصلی در مزایدهء طراحی این بمب افکن به دو شرکت معظم آن زمان، یعنی بوئینگ و نورث آمریکن واگذار شد. به سال 1958 طرح کمپانی نورث آمریکن برای تولید این بمب‏افکن انتخاب شد و قرارداد ساخت امضاء شد. نیروی هوایی نیازمند یک هواپیما با شرائط پروازی ویژه بود. بمب‏افکنی که بتواند با سرعت نزدیک به 3 ماخ (به صورت مداوم) و در ارتفاع بسیار بالا پرواز کند، ضمن آنکه دارای برد پروازی زیادی باشد و بتواند انواع مختلفی از سلاح‏های هسته‏ای و بمب‏های متعارف را حمل کند.
      اگرچه تکنولوژی رسیدن به سرعت 3 ماخ به سال 1957 محقق شده بود، اما در XB-70 از این نوع تکنولوژی الگوبرداری نشد. با توسعهء موشکهای دوربرد ضدهوایی (SAM) ، طرح XB-70 همانند B-47 و B-58 برای همیشه کنار گذاشته شد. دلیل این امر نیز، ساقط شدن هواپیمای جاسوسی U-2 به خلبانی فرانسیس گری پاورز به تاریخ یکم می 1960 بر فراز خاک اتحاد شوروی بود که دکترین حملات در ارتفاع بالا را به ارتفاع پائین تغییر داد.
      والکایری با توانایی فوق العادهء پرواز در سرعت 3.08 ماخ و برد پروازی بسیار طولانی، بمب‏افکنی با توانایی نفوذ به عمق خاک دشمن از ارتفاع بالا و انجام بمباران اتمی مناطق حساس اتحاد شوروی بود. با توجه به اینکه اولین پرواز این بمب‏افکن سنگین به سال 1964 انجام شده است، باید این هواپیما را از شاهکارهای طراحی جنگنده‏های نظامی دانست که تاکنون نیز رکورددار سرعت در بین بمب‏افکن‏های جهان می‏باشد و بعید است هم توسط بمب‏افکن دیگری رکوردهای آن بتواند شکسته شود.
      از نکات بارز طراحی والکایری می‏توان به بدنهء تمام فولادی و تیتانیومی که توان تحمل حرارت تا 350 درجهء سانتیگراد را دارد، پیش سکانهای روی دماغه و ورودی مثلثی شکل موتورهای آن اشاره کرد که هم اکنون در طراحی هواپیماهای فوق مدرن استفادهء بسیار دارد.
      در نخستین پرواز آزمایشی XB-70 این بمب‏افکن توانست به راحتی به سرعتی حدود 3 ماخ در ارتفاع 75000 فوتی دست یابد. پروازهای آزمایشی این هواپیما تا سال 1966 ادامه یافت. در یکی از پروازهای آزمایشی، والکایری به راحتی توانست مسافت 1000 مایلی را در زمان 33 دقیقه طی کند!
      والکایری از 6 موتور توربوجت YJ-93 ساخت جنرال‏الکتریک سود می‏جست که هرکدام کششی حدود 30000 پاوند ایجاد می‏کردند. این موتورها از سوخت بسیار خاصی به نام اتیل بوران استفاده می‏کردند که بسیار گران‏قیمت بود و در مخازن تعبیه شده در درون بالها ذخیره می‏گشت. موتورها در محفظه‏های مثلثی شکل با خروجی‏های دایره‏ای جداگانه قرار داشتند.
      والکایری به دلیل طرح خاص بالها، از پایداری دینامیکی بسیار خوبی در ارتفاع پائین برخوردار بود. به منظور پایداری آیرودینامیکی، بخش خارجی بال با توجه به سرعت هواپیما بین 25 تا 65 درجه به سمت پائین خم می‏شد.
      والکایری در پایلونهای میانی می‏توانست تا 16 بمب هسته‏ای یا 50000 پاوند بمب متعارف سقوط آزاد را حمل نماید. والکایری همانند سلف خود B-52 دارای هیچگونه وسیلهء دفاعی نبود و بهترین مدافع آن، سرعت بسیار زیاد و سیستم‏های ضداغتشاش الکترونیکی (ECM) پیشرفته‏اش بود.
      برای این بمب‏افکن، چهار خدمه در نظر گرفته شده بود که دو نفر خلبان و دو نفر دیگر مسئول سیستم‏ها بودند. هر 4 خدمه در کپسولهای تحت فشار خاصی (همانند آنچه در سفینه‏های پروازی وجود دارد) قرار می‏گرفتند که تنها راه زنده ماندن در آن سرعت وحشتناک و ارتفاع بسیار بالا بود.
      تنها دو فروند از این بمب‏افکن تولید شد. طرح این هواپیما تمام درخواستها و نیازهای نیروی هوایی را طبق قرارداد اولیه تامین می‏کرد ولی آسیب‏پذیری آن در برابر موشکهای SAM باعث کنارگذاری طرح شد زیرا بدنهء هواپیما در هنگام پرواز با سرعت کمتر از 3 ماخ بسیار راحت‏تر قابلیت شناسایی شدن داشت و می‏توانست شکار موشکهای سام اتحاد شوروی قرار گیرد و این به دلیل نوع خاص بال دلتا شکل و نازک آن بود که امکان پرواز با سرعت کم با مانورپذیری بالا در ارتفاع پائین را به هیچ وجه نداشت.
      به سال 1961 پرزیدنت جان اف کندی (رئیس جمهور فقید ایالات متحده) به دلیل گران تمام شدن نمونهء اولیهء والکایری (حدود 700 میلیون دلار) دستور داد که تنها به منظورهای تحقیقاتی از این هواپیما استفاده شود زیرا وی به آسیب‏پذیری این بمب‏افکن در جنگ پی برده بود و اعتقاد به استفاده از موشکهای دوربرد هسته‏ای به جای استفاده از بمب‏افکن پیدا کرده بود. بدین ترتیب پروژهء ساخت بمب‏افکن سنگین XB-70 که در سال 1964 اولین نمونه‏اش ساخته شده بود به سال 1969 برای همیشه بسته شد. برخی از کارشناسان نظامی بر این عقیده هستند که طرح بسیار پیشرفتهء XB-70 قربانی فشارها و تنگناهای اقتصادی ناشی از جنگ ویتنام گشت.

      سانحهء هشتم ژوئن ۱۹۶۶ از نگاه دوربین عکاسی ناسا
      سانحه
      همانطور که ذکر شد تنها دو فروند از این بمب افکن ساخته شد. هردو بمب‏افکن جهت آزمایشات مافوق صوت در اختیار سازمان ناسا قرار گرفتند اما بمب‏افکن دوم (به شماره سریال 0207 - 62) به تاریخ 8 ژوئن 1966، در یک پرواز آزمایشی مافوق صوت با جنگندهء F-104N برخورد کرد و از بین رفت. در این حادثه، خلبان F-104 به همراه کمک خلبان XB-70 کشته شدند اما خلبان XB-70 موفق به پرش از هواپیمای مشتعل گردید. بمب‏افکن اول (به شماره سریال 0001 - 62) از سال 1967 تا 1969 در اختیار ناسا بود و از سال 1969 به مرکز تحقیقات ناسا (Dryden) واقع در کالیفرنیا فرستاد شده و از آن تاریخ تاکنون در آن مکان نگهداری می‏شود.

      يادبود دو خلبانی که طی سانحهء هشتم ژوئن ۱۹۶۶ کشته شدند
      مشخصات فنی

      ماموریت: بمب افکن استراتژیک و مافوق صوت (Mach 3 Bomber)

      موتورها: 6 عدد موتور YJ-93 ساخت جنرال‏الکتریک با کشش هرکدام 30000 پاوند (با استفاده از سیستم پس‏سوز)

      حداکثر سرعت: بيش از 3.1 ماخ در ارتفاع 73000 فوتی

      سقف پرواز خدمتی: 77350 فوت

      سرعت عملیاتی: 3 ماخ در ارتفاع 72000 فوتی

      برد پروازی: 4288 مایل = 6900 کیلومتر

      وزن عملیاتی: 534700 پاوند = 243 تن

      طول: 185 فوت = 56.39 متر و با احتساب دو لبهء کوچک انتهای بالها = 58.5 متر

      فاصلهء دو نوک بال: 105 فوت = 32 متر

      ارتفاع: 30 فوت و 9 اینچ = 9.4 متر

      مساحت بال: 6296.9 فوت مربع = 585 متر مربع
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.