Sorena_Noshad

تاپیک جامع پروژه قائم (عج) / تطبیق موشکهای کروز C-802 با جنگنده های اف-4 فانتوم

Recommended Posts

[quote]دوستان موشک نور در واقعا کپی چینی اگزوست بود .البته تو سالهای اخیر هم چینیها و هم خود ما تواناییهاش رو در زمینه برد و دقت ارتقای خوبی دادیم. ضمنا سوخو24 ها هم خودشون سلاحهای ضد کشتی خودشونو دارند و فکر نکنم احتیاج به نصب این موشک روی اونها باشه. البته یه نوع هواپرتاب این موشک رو روی J8 چینی دیده بودم که طولش کوتاه تر بود. در ضمن عزیزان برد 300 کیلومتر چندان عملی نیستهااا. زیاد احساساتی نشید.ما همین الان هم با همین توان و اوضاع نیروی هوایی و دریایی ارتش و سپاه تو خلیج فارس دست بالا رو داریم. ضمنا بعضی خبرها در خصوص بزرگ نمایی توان نظامی ما کار خود آقایون آمریکایی و اسراییلی تا بتونند با دامن زدن وحشت از ما تو دل کشورهای همسایه فروس تسلیحاتشونو بیشتر کنند .[/quote]

مطمئنی اخوی موشک نور کپی اگزوسه هست؟؟؟؟؟
سوخو ۲۴ سلاح ضد کشتیش چیه؟؟؟؟؟
برد ۳۰۰ ک م همچین احساساتی هم نیست ها وقتی نمونه دریا پایه ۳۰۰ ک م تست میشه نمونه هواپایه باید خیلی بیشتر هم بره.

[quote]خوبه که بردش 150 تا 200 کیلومتره .ولی رادار چی؟؟هیچ یک از هواپیماهای نهاجا به جز اف 14 دارای رادار با برد این چنین نیستند .و جز اف 14 فکر نکنم هیچ هواپیمای دیگری قادر به شلیک چنین موشکی باشه. Neutral[/quote]

دوست عزیز اون رادارها با اون برد تنها برای شناسایی هواپیماهایی با سطح مقطع رادار خیلی کمتر از کشتی هست وگرنه کشتی هایی با طول بالایی ۷۰ متر به اون بزرگی از فاصله خیلی زیاد توسط رادارهای دیگه قابل شناسایی هست.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برد موشک نور در مدل ارتقا یافته چیزی در حدود 170 کیلومتر بود که در موشک قادر به 200 کیلومتر افزایش یافت و هرگونه ادعا در مورد برد 300 کیلومتری این موشک کذب و ساخته ذهن برخی کاربران هست.
در ضمن بر طبق گزارش های "تام کوپر" از سال 2000 به بعد در چندین مورد سوخو-24 های ایرانی مسلح به 2 موشک نور در خلیج فارس و دریای عمان رویت شده اند.
طرح نصب و بکارگیری موشک نور بر روی فانتوم ها طرح خوب و کارآمدی هست و جان دوباره ای به فانتوم های نهاجا داده.

خیلی دوست دارم یه تصویر از فانتوم های بوشهر، چابهار یا بندرعباس ببینم که دماغه هواپیما با طرح کوسه رنگ آمیزی شده باشه و موشک نور هم زیر بالهای فانتوم خودنمایی کنه!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در جواب دوستی که در مورد کپی بودن سی 801 و ... گفت:
البته شباهت هایی بین این دو موشک هست. ولی به احتمال خیلی زیاد موشک سی 801 و بقیه ی موشک هایی که بعدا از روش ساخته شد طرح خود چینیا همراه با کمی ایده برداری از اگزوسه هست.خیلی از موشک های ضد کشتی چینی (تقریبا همه شون) دارای این طراحی بدنه و بالچه ها هستن. چون این طراحی یه جورایی به علت ساده و کار آمد بودن شایعه. توی دنیا موشک های زیادی به این شکلن که خیلیاشون حتی ضد کشتی نیستن.
به علاوه مشخصات C-80X ها و اگزوسه ها در بیشتر موارد متفاوته. احتمالا چینی ها از اگزوسه ایده گرفتن و سی 801 رو خودشون طراحی کردن. ولی سی 801 به هیچ وجه نمیتونه کپی "مستقیم" اگزوسه (اون طور که شما نوشتین) باشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست عزیز جناب fath
ولی این موشک اطلاعاتش رو از رادار میگیره و به عنوان مثال رادار APQ-120 فانتوم بردش 70 تا 80 کیلومتره وبه هیچ وجه مناسب حمل این موشک نیست.در ضمن درسته که در این فاصله رادار اهداف با سطح مقطع پایین رو شناسایی میکنه ولی اهداف بزرگ تر رو هم مشاهده میکنه اما به این شرط که در محدوده برد رادار باشه .اگه طبق گفته شما باشه میگ 21 یا اف 5 که برد رادارشون خیلی کمه میتونن موشک اگزوست یا ... حمل کنن. شلیک موشک ربطی به بزرگ یا کوچک بودن هدف نداره بلکه به نوع رادار و سرعت تشخیص اون با توجه به بردش داره. icon_razz

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نمیدونم ولی همین مشکل برد رادار هم میتونه دلیل این باشه که موشک قائم با موتور توربوجت توی فاز تحقیقاتی مونده. هر چی باشه موتور های سوخت جامد ارزون ترن و ما هم نمیتونیم از تمام برد موشک های سوخت مایع استفاده کنیم. البته اگه بتونن رادار های فانتوم ها رو با رادار های ساحلی لینک کنن شاید بشه مشکلو حل کرد.

ولی زیاد به این برد توجه نکنین. چون به احتمال 99.99% فانتوم خودش میتونه حرکت کنه. از لب ساحل که قرار نیست موشکو شلیک کنه. برد فانتوم همچین کم هم نیست. میتونه به سمت کشتی دشمن توی 400 کیلومتری ساحل بره و وقتی به فاصله ی مناسب رسید... .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان هدفی که در آزمایش موشک نابود شد یه قایق بوده . همین دقت زیاد این موشک رو میرسونه .
در ضمن اون بردی که برای رادار جنگنده اعلام میشه بردی است که هواپیما ها رو شناسایی میکنه و هرچه هدف بزرگتر باشه میشه اون رو در فاصله بیشتری شناسایی کرد ولی به نسبت دقت میاد پایین که مهم نیست . چون فقط محل تقریبی هدف رو به موشک بدی بعد که شلیک شد با رادار خودش جست و جو میکنه و دنبال هدف میره .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اف ۱۴ همونطوری که جناب محمد پایلوت گفتن این برد مال هواپیما هست ولی در مورد کشتی و قایق خیلی بیشتر هست و این برد هم مال نمونه های اولیه فانتوم هست ولی فکر می کنم رادار فانتوم های ما الان برد خیلی بیشتری در برد هوایی داشته باشن که بالطبع برد دریایی اونها هم خیلی بیشتر میشه.
در مورد شناسایی هم باید عرض کنم زیاد مهم نیست که اصلا جنگنده هدف رو شناسایی و توی رادار اون روببینه از هزار و یک راه میشه مختصات هدف روبه موشک داد .
با استفاده از پهباد ها ، گشتهای دریایی مثل پی۳ یا ان شا الله ایران۱۴۰ ها با استفاده از دیدبان بصری ، رادار های ساحلی ، آواکس ها ، کشتی ها و یا گشتی های خودی ، زیردریایی های خودی ، ماهواره ها و.... بعلاوه اینکه در این نوع شناسایی حتی نیاز چندانی به دقت هم نیست چون این نوع موشک ها هدایت فعال دارن توی فاز نهایی شما فقط نیاز هست مختصات حدودی هدف رو مشخص کنید و به موشک بدین سیستم با هدایت اینرسیایی خودش رو به محدوده هدف می رسونه و سپس با رادار خودش شناساییش می کنه.

در مورد برد موشک های دریایی ایران هم قادر بردش از اونی که گفتن بیشتر هست و هم نور اما قادر تفاوت های زیادی با نور و سی۸۰۲ کرده به همین دلیل اسم جدید روش گذاشتن وگرنه برد موشک های دریایی ایران خیلی زیاد هست و زائیده تخیل هم نیست.فقط یک نمونش آزمایش موشکی با برد ۲۵۰ک م روی جماران بود اما خوب فعلا لزومی نداره چیزی رو توی بوق کرنا کنن همین ها هم فعلا جواب میده.

کلاس های دیگه ای هم هستن که بردشون از قادر و نور خیلی بیشتره.
اما اینکه ما اصرار داریم موشک نصب شده روی جنگنده ها دور برد باشه بر می گرده به این واقعیت که دشمن ما از توان دریایی و دفاع هوایی بالایی برخوردار هست و همچنین معمولا اگر دشمن رو آمریکا فرض کنیم و یا حتی عربستان ممکن اسکورت جنگنده هم همراهش باشه در این صورت نزدیک شدن جنگنده ما به محدوده پدافندی اونها کار عاقلانه ای نیست به همین دلیل هر چقدر برد موشک های دریایی هواپرتاب ما بیشتر باشه معقولتر و مطمئن تر هست .
اعلام شده موشک نصر۱ بردی در حدود ۳۰ ک م داره همین موشک اگر روی جنگنده قرار بگیره می تونه به برد ۵۰ ک م هم برسه در این حالت فکر می کنم سرمایه گذاری و تحقیق روی چند رده موشک فقط هزینه ها رو حدر میده.همون بهتر که روی نصر۱ و نمونه های نور یا قادر کار کنیم.در این صورت موشک هایی با برد ۵۰ تا حداقل ۲۰۰ ک م برای جنگنده ها در اختیار داریم که بسیار راهگشا هستن.

البته کار روی موشک های کروز دریایی با سرعت بالاتر باید در دستور کار ما قرار بگیره و این در آینده بسیار لازم و ضروری خواهد شد.

دوست عزیز موشک های سری سی چین بیشتر کپی موشک های روسی هستن و با توجه به روابط غرب و چین خیلی ضعیف هست که از اگزوسه نمونه برداری شده باشه در حالی که روسیه به راحتی در دسترس چینی ها بوده.

قدرت و دقت موشک ها هم بستگی به نوع مواد منفجره وزن اون داره و در مورد دقت هم نمیشه قضاوتی کرد چون این موضوع در بخش سری سلاح ها قرار میگیره که از چه نرم افزار و الگوریتم هایی استفاده می کنه زبان برنامه نویسی داخلی اون چی هست چیپ های اون چه نوعی و چه توان پردازشی دارن رادار اون و...خیلی موارد دیگه بستگی داره که ما به هیچ کدوم دسترسی نداریم و فقط بر اساس عدد اعلامی درصد برخورد می تونیم قضاوت کنیم که رده موشکهای سی۸۰۰ چین بالای ۹۵ درصد هستن. اگزوسه هم بسیار دقیق عمل می کنه و موشک بسیار عالی هست ولی برای ما بهترین راه همون ارتقا موشک های چینی هست و بومی کردن اونها چون اطمینانی نمیشه به موشک های غربی کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته جناب فتح چین به علت تغییری که زمان دنگ شیائوپینگ کرد تونست از چند تا کشور غربی (خصوصا از فرانسه) اسلحه بخره. نمونه اش موشک کرواتل و بالگرد های غزال و آلوت و حتی بالگرد آمریکایی بلک هاوک. به علاوه چین میتونه اگزوسه رو از عراق یا کشورای دیگه خریده باشه. چین در زمینه ی خرید اسلحه به طور غیر مستقیم مشکلی نداره. به احتمال زیاد یکی از نمونه های جنگنده های لاوی، یه سیستم پاتریوت، چند تا اورلیکن و ... هم خریدن. خرید موشکی مثل اگزوسه که دیگه کاری نداره برای چین.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]

در مورد برد موشک های دریایی ایران هم قادر بردش از اونی که گفتن بیشتر هست و هم نور اما قادر تفاوت های زیادی با نور و سی۸۰۲ کرده به همین دلیل اسم جدید روش گذاشتن وگرنه برد موشک های دریایی ایران خیلی زیاد هست و زائیده تخیل هم نیست.فقط یک نمونش آزمایش موشکی با برد ۲۵۰ک م روی جماران بود اما خوب فعلا لزومی نداره چیزی رو توی بوق کرنا کنن همین ها هم فعلا جواب میده.

[/quote]

هیچ خبر و گواه موثقی دال بر برد بالای 170 کیلومتر برای موشک نور نیست، در مورد تست موشک بر روی جماران هم اصل خبر این بود که منطقه ای به شعاع 200 کیلومتر قرق شده بود که این مربوط به بحث تامین امنیت منطقه تست موشک برمیگرده و در تمام موارد اینچنینی ضریبی بعنوان ضریب احتیاط در نظر گرفته میشه، برای مثال برای تست موشکی که برد نهایی اش 70 کیلومتره ممکنه منطقه رو به شعاع 100 کیلومتر در راستای پرتاب و چند درجه انحراف از طرفین، قرق کنند. اما این به این معنی نیست که برد موشک 100 کیلومتره.

درضمن افزایش برد یک موشک کار چندان سختی نیست. شما میتونی با کاهش وزن سرجنگی، فضا و وزن بیشتری رو به سوخت موشک اختصاص بدی یا با حفظ همون مقدار کلاهک با افزایش طول و سایز بدنه موشک اینکار رو بکنی، منتها قطعا از توانایی و کارآمدی موشک کاسته میشه. عرض کردم چیزی که بیشتر از برد و سرعت در مورد موشک ضدکشتی اهمیت داره توانایی مقاومت در مقابل جنگ الکترونیک و محیط آلوده و نوع سیستم هدایتی و بخصوص مانورپذیری در فاز ترمینال و حرکت سینه مال هست. هیچکدوم از کشورهای غربی (که اتفاقا بهترین و مدرنترین نیروهای دریایی رو در اختیار دارند) به دنبال ساخت موشک سوپرسونیک با بردهای بالای 200 کیلومتر نرفتند. تنها روسیه و چین دست به اینکار زدند که اینهم توجیه پذیره، چون در عرصه ی الکترونیک و سیستم هدایت موشک چند پله عقبتر از غرب هستند. شما به موشک های مدرن امروزی نگاه کنید: RBS-15 Mk3, MM-40 BlockIII , NSM , Hae Sung و ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]

در مورد برد موشک های دریایی ایران هم قادر بردش از اونی که گفتن بیشتر هست و هم نور اما قادر تفاوت های زیادی با نور و سی۸۰۲ کرده به همین دلیل اسم جدید روش گذاشتن وگرنه برد موشک های دریایی ایران خیلی زیاد هست و زائیده تخیل هم نیست.فقط یک نمونش آزمایش موشکی با برد ۲۵۰ک م روی جماران بود اما خوب فعلا لزومی نداره چیزی رو توی بوق کرنا کنن همین ها هم فعلا جواب میده.

[/quote]

هیچ خبر و گواه موثقی دال بر برد بالای 170 کیلومتر برای موشک نور نیست، در مورد تست موشک بر روی جماران هم اصل خبر این بود که منطقه ای به شعاع 200 کیلومتر قرق شده بود که این مربوط به بحث تامین امنیت منطقه تست موشک برمیگرده و در تمام موارد اینچنینی ضریبی بعنوان ضریب احتیاط در نظر گرفته میشه، برای مثال برای تست موشکی که برد نهایی اش 70 کیلومتره ممکنه منطقه رو به شعاع 100 کیلومتر در راستای پرتاب و چند درجه انحراف از طرفین، قرق کنند. اما این به این معنی نیست که برد موشک 100 کیلومتره.

درضمن افزایش برد یک موشک کار چندان سختی نیست. شما میتونی با کاهش وزن سرجنگی، فضا و وزن بیشتری رو به سوخت موشک اختصاص بدی یا با حفظ همون مقدار کلاهک با افزایش طول و سایز بدنه موشک اینکار رو بکنی، منتها قطعا از توانایی و کارآمدی موشک کاسته میشه. عرض کردم چیزی که بیشتر از برد و سرعت در مورد موشک ضدکشتی اهمیت داره توانایی مقاومت در مقابل جنگ الکترونیک و محیط آلوده و نوع سیستم هدایتی و بخصوص مانورپذیری در فاز ترمینال و حرکت سینه مال هست. هیچکدوم از کشورهای غربی (که اتفاقا بهترین و مدرنترین نیروهای دریایی رو در اختیار دارند) به دنبال ساخت موشک سوپرسونیک با بردهای بالای 200 کیلومتر نرفتند. تنها روسیه و چین دست به اینکار زدند که اینهم توجیه پذیره، چون در عرصه ی الکترونیک و سیستم هدایت موشک چند پله عقبتر از غرب هستند. شما به موشک های مدرن امروزی نگاه کنید: RBS-15 Mk3, MM-40 BlockIII , NSM , Hae Sung و ...[/quote]

در مورد بخش اول صحبتتون باید عرض کنم اطلاعات شما دقیق نیست چونکه منطقه قرق شده ۲۵۰ ک م بود و موشک هم در این برد تست شده بود و در عین حال فرمانده نیروی دریایی هم در طی مصاحبشون گفتن به دلایل منطقه ای ما نخواستیم موشکرو به ۳۰۰ ک م شلیک کنیم وگرنه موشک این برد رو داره.
عرض هم کردم شما فکر کن ۱۷۰ ک م برد موشک های ماست این نوع اخبار تا سالها بعد گفته نمیشه.یادم میاد سال فکر می کنم ۸۶ یا ۸۷ بود من توی یکی از تاپیک ها گفتم برد موشک های ایران به ۳۰۰ ک م رسیده همون زمان آقا سعید مدیر سایت هم همین طور مثل شما گفتن نه اینطور نیست ولی سال 89 اعلام رسمی شد(توی اون تاپیک که متاسفانه نمی دونم کذوم بود نظرات ما هنوز باید باشه).

افزایش برد با انواع روش ها امکانپذیر هست که ما و دوستان اینقدر توی تاپیک های دیگه در موردش حرف زدیم که باور کنین برای من دیگه اینقدر تکراری شده که دستم به کیبورد نمیره تایپ کنم(اونم چندین باره) اما در مورد موشک های خودمون باید بگم نه طول موشک زیاد شد و نه کلاهک کم و زیاد بلکه ظاهرا سوختی جدید جایگزین شده و به همین دلیل برد موشک افزایش پیدا کرد.
برد که اهمیت فراوانی داره خلاف نظر شما چون با برد بیشتر شما دشمن رو بیشتر از عمق دفاعی خودتون دور می کنین که در بعد ساحلی و دریایی هست و در بعد هوایی هم جنگنده شما امنیت بیشتری خواهد داشت.
سرعت هم برعکس شما به شدت مهم هست به چند دلیل یکی اینکه با بالا رفتن برد موشک باید سرعت به حدی افزایش پیدا کنه که هدف در فاز نهایی از محدوده رادار خارج نشده باشه و مورد بعدی اینکه اصولا هر چقدر سرعت بالا بره شناسایی توسط رادار هم سختتر میشه در این حالت ممکنه هدف متوجه حمله نشه که بخواد جنگ الکترونیک انجام بده و مورد بعدی هم سرعت عکس العمل رو در صورت شناسایی از سیستم های دفاعی دشمن رو میگیره..مورد بعدی هم زمان کمتر برای زدن هدف هست که خودش فاکتور مهمی هست.

اما می رسیم به بحث جنگ الکترونیک .این مورد زمانی اتفاق می افته که موشک شما شناسایی شده باشه یا دشمن احساس خطر کرده باشه وگرنه نمی تونن که ۲۴ ساعت یه محیط رو جم الکترونیکی کنن.خوب اگر موشک شما سرعت بالایی داشته باشه زمان رسیدن به هدف کمتر و نه تنها شناسایی اون توسط رادار به صورت بعد تکنولوژیکی سختتر میشه بلکه اگر شناسایی هم بشه سرعت عکس العمل سیستم های دفاعی محدودتر میشه و اگر ارتفاع موشک در پرواز کم باشه اصولا سیستم های دفاعی و راداری خود هدف توان شناسایی تا فاصله چند ده کیلومتری رو ندارن و اگر سرعت بالا باشه در اون فاصله هم اگر شناسایی کنن عملا تا بخوان عکس العمل نشون بدن موشک کار خودش رو کرده مثل موشک اگر اشتباه نکنم خا۳۱ با سرعت سه ماخی خودش.مگر اینکه رادارهای هواپایه شناساییش کنن که در این صورت خود سرعت بسیار حلال هست برای عدم شناسایی و ارتفاع کم پروازی.
مورد بعدی کار بر روی رادار گریز کردن موشکها هست.این نوع موشک ها عملا سطح مقطع کمی دارن و اگر بدنه اونها شکلهای چند وجهی داشته باشه یا رنگ جاذب رادار و جنس بدنه اینگونه داشته باشن در این صورت میشه گفت کشف راداری و به طبع اون جنگ الکترونیک بیشتر تبدیل به یه شوخی میشه تا یک واقعیت جدی.
در مورد جنگ الکترونیک این بخش رو در نظر داشته باشن و این رو هم اضافه کنین که در این حالت میشه رادار موشک رو آرایه فازی کرد در این صورت منحرف کردنش هم سختتر میشه و دقت بالا میره.

در مورد سیستم هدایتی هم با اینکه ما سیستم ماهواره ای نداریم اما در مورد این موشک ها به همین دلیل اصرار دارم سرعت رو بالا ببریم چون می تونیم این نقیصه رو با زیاد شدن برد موشک با سرعت بالا پوشش بدیم.سیستم اینرسیایی و رادار فعال کارایی خودش رو دارهه نهایتا در صورت لزوم می شه با سیستم های دیگه ای پکش کرد مثل سیستم پردازش تصویر و یا حرارتی.

مانور پذیری هم مال فاز آخر هست و چیزی در حدود چند کیلومتری هدف که بر می گرده به نرم افزار موشک و چیز خاصی نیست و به راحتی قابل پیاده سازی هست.
حرکت سینه مال هم که فقط نیاز به رادار فراز یاب قوی با سرعت عکس العمل بالا داره و اون هم توان داخلیش رو داریم و چیز خاص و پیچیده ای نیست.

کشورهای غربی این روند رو به دلیل استراتژی جنگی خودشون در پیش گرفتن و هوابیس بودن نیروهاشون اما استراتژی ما بسیار متفاوت هست چون کلا توان ما مبتنی بر موشک هست و توان هوایی بالایی نداریم برای همین چاره ای جز کار روی این موارد نداریم .
ساختن موشکی با سرعت بالاتر و برد بیشتر و توان رادار و مقاومت بالا در برابر جمینگ برای ما راحتتر و سریعتر هست تا ساخت ناوها و جنگنده های گران و زمانبر.
بحث فناوری بخشی از موضوع هست ولی بحث هزینه و زمان هم هست و ما اگر حتی نیروی هوایی به شدت قوی هم داشتیم باز من نظرم بر توسعه موشکی با بالا بردن برد و سرعت بود و توانایی بالای راداری و ضد جمینگ چون اصولا ما مثل کشورهای غربی نیستیم که از کشورشون چند هزار کیلومتر دور میشن تا دشمنشون رو ببینن و بین خودشون مشکلی ندارن ما کشوری با سه دریای بزرگ و دشمنان بسیار هستیم روسیه در آینده برای ما در دریای خزر تبدیل به دشمنی خونی خواهد شد.
کشورهای همسایه ما به وقتش بدشون نمیاد به ایران ضرباتی بزنن و کشورهای فرامنطقه ای هم که کلا حرفی درش نیست.

اسپهبد جان از کشورهای غربی خرید کردن و حرفی نیست ولی در حالی خرید کردن که در مورد موشک های روسی مشکل نرم افزاری نداشتن .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست عزیز fath:
اگر قرار باشد بر حرف های ضمنی (نه حرف های مستند و رسمی) که در برخی مصاحبه ها زده میشه استدلال کنیم که بنده نمونه های بهتری سراغ دارم، مثل صحبت هایی که معاون جهاد خودکفایی ارتش از ساخت جنگنده نسل پنجم کرد یا صحبت هایی که از ساخت تانک مدرن ذوالفقار-3 میشد و ... چندین نمونه ی دیگه که با گذشت زمان مشخص شد که هیچ سندیتی نداشته و تنها برای مصرف داخلی بوده...
به حرف های من خوب دقت کنید عرض کردم حرف های ضمنی، بعدا جبهه نگیرید که فلان چیز و فلان شخص رو زیر سوال بردید و ...
بنده همچنان مطمئنم که برد موشک نور همونه و تمام صحبت ها پیرامون برد بالای 200 کیلومتری موشک نور برگرفته از حواشی هست و هیچگونه سندیتی نداره و تنها از زبان برخی کاربران این سایت شنیده شده.
در مورد مساله ی برد و سرعت، در مورد قضیه استراتژی کشورهای مختلف با شما موافقم و بین صحبت هام عرض کردم که کشورهایی که نیروی دریایی مدرن دارند از برد و سرعت بالا چشم پوشی کردند، اما در مورد تاثیرگذاری برد و سرعت بالا با شما مخالفم و معتقدم شما در این مورد با نگاه فنی به این قضیه نگاه نمیکنید. دوست من، در مورد طراحی نسل بعدی موشک اگزوسه و اتومات، کمپانی MBDA پشت طرح بود، مستحضرید که در مورد چی صحبت میکنیم؟ بزرگترین و مدرنترین کمپانی نظامی در اروپا ، که از برترین فناوری روز دنیا در محصولات موشکی اش استفاده میکنه. این کمپانی بعد از 3 سال تحقیق و آزمایش، از افزایش برد و سرعت چشم پوشی کرد و توسعه فناوری رادارگریزی موشک و ارتقا و ترکیب سیستم های هدایتی رو مد نظر قرار داد، حالا به نظرتون اطلاعات فنی شما از این کمپانی بیشتره؟
در ضمن بین صحبت هاتون شما مدام گفتید که فلان خصوصیت با فلان کار صورت میگیره و .... اینو همه میدونیم که رادارگریزی چه مولفه های کلی داره یا مقاومت در برابر جنگ الکترونیک با استفاده از چه نوع راداری ممکن هست، اما در مقوله طراحی و بکارگیری فناوری و صنعتی کردن این طرح ها، جزییات تکنیکی و محاسبات مهندسی فراوانی نهفته هست که در دنیا از عهده چند کمپانی بزرگ برمیاد و همگان و همه کشورها قادر به انجامش نیستند. دونستن کلیات یک خصوصیات که از عهده هر کاربر اینترنت برمیاد، چیزی که تخصص و برنامه ریزی میخواد طراحی و در نهایت تولید محصوله. اینطور که شما در مورد مانورپذیری و رادارگریزی گفتی، ظاهرا طراحی موشک هیچ کار سختی نیست و تمام مولفه های طراحی اش به راحتی قابل انجامه و همه کشورها قادر به انجامش هستند...
امیدوارم بحث رو شخصی نکنید و جبهه نگیرید، اما زیرسوال بردن بزرگترین طرح های نظامی دنیا و بزرگنمایی در مورد محصولات داخلی هیچ سودی برای ما نداره و تنها به نفع دشمنانمون خواهد بود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در تصویر سوم در پایلون داخلی بال چپ فانتوم یک پد نشانه گذار /رادار OTH دیده می شود،آیا از دوستان کسی اطلاعاتی در مورد سیستم هدف گیری وهدایت موشک دارد.؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوست عزیز fath:
اگر قرار باشد بر حرف های ضمنی (نه حرف های مستند و رسمی) که در برخی مصاحبه ها زده میشه استدلال کنیم که بنده نمونه های بهتری سراغ دارم، مثل صحبت هایی که معاون جهاد خودکفایی ارتش از ساخت جنگنده نسل پنجم کرد یا صحبت هایی که از ساخت تانک مدرن ذوالفقار-3 میشد و ... چندین نمونه ی دیگه که با گذشت زمان مشخص شد که هیچ سندیتی نداشته و تنها برای مصرف داخلی بوده...
به حرف های من خوب دقت کنید عرض کردم حرف های ضمنی، بعدا جبهه نگیرید که فلان چیز و فلان شخص رو زیر سوال بردید و ...
بنده همچنان مطمئنم که برد موشک نور همونه و تمام صحبت ها پیرامون برد بالای 200 کیلومتری موشک نور برگرفته از حواشی هست و هیچگونه سندیتی نداره و تنها از زبان برخی کاربران این سایت شنیده شده.
در مورد مساله ی برد و سرعت، در مورد قضیه استراتژی کشورهای مختلف با شما موافقم و بین صحبت هام عرض کردم که کشورهایی که نیروی دریایی مدرن دارند از برد و سرعت بالا چشم پوشی کردند، اما در مورد تاثیرگذاری برد و سرعت بالا با شما مخالفم و معتقدم شما در این مورد با نگاه فنی به این قضیه نگاه نمیکنید. دوست من، در مورد طراحی نسل بعدی موشک اگزوسه و اتومات، کمپانی MBDA پشت طرح بود، مستحضرید که در مورد چی صحبت میکنیم؟ بزرگترین و مدرنترین کمپانی نظامی در اروپا ، که از برترین فناوری روز دنیا در محصولات موشکی اش استفاده میکنه. این کمپانی بعد از 3 سال تحقیق و آزمایش، از افزایش برد و سرعت چشم پوشی کرد و توسعه فناوری رادارگریزی موشک و ارتقا و ترکیب سیستم های هدایتی رو مد نظر قرار داد، حالا به نظرتون اطلاعات فنی شما از این کمپانی بیشتره؟
در ضمن بین صحبت هاتون شما مدام گفتید که فلان خصوصیت با فلان کار صورت میگیره و .... اینو همه میدونیم که رادارگریزی چه مولفه های کلی داره یا مقاومت در برابر جنگ الکترونیک با استفاده از چه نوع راداری ممکن هست، اما در مقوله طراحی و بکارگیری فناوری و صنعتی کردن این طرح ها، جزییات تکنیکی و محاسبات مهندسی فراوانی نهفته هست که در دنیا از عهده چند کمپانی بزرگ برمیاد و همگان و همه کشورها قادر به انجامش نیستند. دونستن کلیات یک خصوصیات که از عهده هر کاربر اینترنت برمیاد، چیزی که تخصص و برنامه ریزی میخواد طراحی و در نهایت تولید محصوله. اینطور که شما در مورد مانورپذیری و رادارگریزی گفتی، ظاهرا طراحی موشک هیچ کار سختی نیست و تمام مولفه های طراحی اش به راحتی قابل انجامه و همه کشورها قادر به انجامش هستند...
امیدوارم بحث رو شخصی نکنید و جبهه نگیرید، اما زیرسوال بردن بزرگترین طرح های نظامی دنیا و بزرگنمایی در مورد محصولات داخلی هیچ سودی برای ما نداره و تنها به نفع دشمنانمون خواهد بود.[/quote]

در مورد بخش اول صحبتتون باید عرض کنم هر طوری راحتید فکر کنید و حرجی بر من و شما نیست.فقط همین نکته رو باید عرض کنم این قیاس رو در فلسفه قیاس درستی نمی دونن که با تکیه بر اینکه مثلا فلان مسئله چون نشده پس بهمان مسئله هم نمی شود.اینکه کسی در کشور ما ادعای جنگنده نسل ۵ بکنه خیلی مدرک نمی خواد و رده ولی در برخی حوزه ها که کار شده خیر.
در مورد برد و سند هم اصولا تا جنگی نشه هیچ سندی قبول شده نیست مگر تست که در اونم من و شما همراه موشک حرکت نمی کنیم که تائیدش کنیم.

دوست عزیز خلاف نظر شما من فکر می کنم شما نه نگاه فنی دارین و نه نگاه استراتژیکی چون اصولا نمی دونید استراتژی ومفهوم اون در نیروهای ما چی هست وگرنه روی این مباحث بحث نمی کردین.شما همون راه اشتباهی رو دارین میرین که منورالفکرهای ما در یکی دو قرن گذشته و اونم نگاه به غرب هست بماند حوصله توضیح ندارم.
اما در مورد امور فنی اول باید بپرسم رشته تحصیلی شما چیه و بعد متذکر بشم رشته من طوری هست که با این موارد خیلی راحتتر از خیلی افراد آشنا هستم و بر می گرده به نفس رشته تحصیلی من.نگاه فنی این نیست که شما فکر کنین من نگاهم به فلان کارخانه و یا ظاهر کشور باشه.

شما در بالا پست من رو با دقت نخوندید وگرنه من همونجا به بحث الکترونیک و رادار و ضد الکترونیک اشاره کردم و همچنین به رادارگریزی اما این به معنی کنار گذاشتن فاکتورهای چون برد و سرعت نیست بلکه اینها با هم توانایی رو بالاتر می برن.ولی بحث اینجا مطرح میشه که مگر ما چقدر توان فنی داریم؟؟؟ همون نکته ای که شما بهش توجه نکردین .به قول خودتون این شرکت معظم خیلی قوی هست و بزرگ و..... خوب رادار گریزی و مباحث الکترونیکی برای این کشور که در مهد تکنولوژی و شاهراه تکنولوژی قرار داره مشکلی ایجاد نمی کنه ولی برای ما فعلا کمی زود و یا شاید نشدنی باشه ولی سرعت و برد میتونه برای ما مسکنی باشه .
خلاف نظر شما دیدگاه مسئولین کشوری هم با دیدگاه من نزدیکتر هست و نگاه شما برگرفته از عدم درک شرایط داخلی و دشمنان ما هست و استراتژی نظامی ما .نگاه شما نگاهی اتوپیایی هست که فقط نمود برداشت سطحی از راه رفته غرب هست.
نمونه و مثال حرف من تغییر موشکصیاد پدافندی به موشک ضد کشتی که نشون میده نظر متخصصین نظامی ما خلاف نظر شماست و به طرف سرعت بالاتر دارن میرن و صد البته نمی خواید بگید که متخصصین داخلی ما هم نمی فهمن؟؟

اما در مورد ۵ ۶ خط آخر باید عرض کنم باز رفتین توی فاز قبلی که گفتم اصولا هیچ جای این دنیا نوشته نشده که هیچ کشوری توان پیشرفت نداره و اونم در حوزه نظامی که پنهان کاری بخشی از اون هست.همین قدر عرض کنم در کشور ما هیچ کاری نشدنی نیست حتی ساختن یه جنگنده نسل ۵ ولی به این راحتیها نمیشه صنعتیش کرد اما اما یه موضوعی هست که در چند مورد ما این مشکل رو نداریم و یکی از این زمینه ها موشکی هست.
قیاس برخی از کاربران سایت این هست که مثلا چون ما تانک نسل ۳ نداری پس کلا هیچی نداریم و یا جنگنده نمی سازیم و .... این قیاس از بیخ اشتباه هست و نگاهی بسته و کلاسیک در حالی که در دنیای زندگی می کنیم که تمام اصول دارن آروم آروم زیر سوال میرن.شاید این تفکر زمانی از بین بره که این اصول بشکنن.

اونی که باید بفهمه که فهمیده و همین قدر عرض کنم اینقدر جاسوس دارن که دقیقا بدونن ما چی داریم و چی نداریم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]دوست عزیز fath:
اگر قرار باشد بر حرف های ضمنی (نه حرف های مستند و رسمی) که در برخی مصاحبه ها زده میشه استدلال کنیم که بنده نمونه های بهتری سراغ دارم، مثل صحبت هایی که معاون جهاد خودکفایی ارتش از ساخت جنگنده نسل پنجم کرد یا صحبت هایی که از ساخت تانک مدرن ذوالفقار-3 میشد و ... چندین نمونه ی دیگه که با گذشت زمان مشخص شد که هیچ سندیتی نداشته و تنها برای مصرف داخلی بوده...
به حرف های من خوب دقت کنید عرض کردم حرف های ضمنی، بعدا جبهه نگیرید که فلان چیز و فلان شخص رو زیر سوال بردید و ...
بنده همچنان مطمئنم که برد موشک نور همونه و تمام صحبت ها پیرامون برد بالای 200 کیلومتری موشک نور برگرفته از حواشی هست و هیچگونه سندیتی نداره و تنها از زبان برخی کاربران این سایت شنیده شده.
در مورد مساله ی برد و سرعت، در مورد قضیه استراتژی کشورهای مختلف با شما موافقم و بین صحبت هام عرض کردم که کشورهایی که نیروی دریایی مدرن دارند از برد و سرعت بالا چشم پوشی کردند، اما در مورد تاثیرگذاری برد و سرعت بالا با شما مخالفم و معتقدم شما در این مورد با نگاه فنی به این قضیه نگاه نمیکنید. دوست من، در مورد طراحی نسل بعدی موشک اگزوسه و اتومات، کمپانی MBDA پشت طرح بود، مستحضرید که در مورد چی صحبت میکنیم؟ بزرگترین و مدرنترین کمپانی نظامی در اروپا ، که از برترین فناوری روز دنیا در محصولات موشکی اش استفاده میکنه. این کمپانی بعد از 3 سال تحقیق و آزمایش، از افزایش برد و سرعت چشم پوشی کرد و توسعه فناوری رادارگریزی موشک و ارتقا و ترکیب سیستم های هدایتی رو مد نظر قرار داد، حالا به نظرتون اطلاعات فنی شما از این کمپانی بیشتره؟
در ضمن بین صحبت هاتون شما مدام گفتید که فلان خصوصیت با فلان کار صورت میگیره و .... اینو همه میدونیم که رادارگریزی چه مولفه های کلی داره یا مقاومت در برابر جنگ الکترونیک با استفاده از چه نوع راداری ممکن هست، اما در مقوله طراحی و بکارگیری فناوری و صنعتی کردن این طرح ها، جزییات تکنیکی و محاسبات مهندسی فراوانی نهفته هست که در دنیا از عهده چند کمپانی بزرگ برمیاد و همگان و همه کشورها قادر به انجامش نیستند. دونستن کلیات یک خصوصیات که از عهده هر کاربر اینترنت برمیاد، چیزی که تخصص و برنامه ریزی میخواد طراحی و در نهایت تولید محصوله. اینطور که شما در مورد مانورپذیری و رادارگریزی گفتی، ظاهرا طراحی موشک هیچ کار سختی نیست و تمام مولفه های طراحی اش به راحتی قابل انجامه و همه کشورها قادر به انجامش هستند...
امیدوارم بحث رو شخصی نکنید و جبهه نگیرید، اما زیرسوال بردن بزرگترین طرح های نظامی دنیا و بزرگنمایی در مورد محصولات داخلی هیچ سودی برای ما نداره و تنها به نفع دشمنانمون خواهد بود.[/quote]

در مورد بخش اول صحبتتون باید عرض کنم هر طوری راحتید فکر کنید و حرجی بر من و شما نیست.فقط همین نکته رو باید عرض کنم این قیاس رو در فلسفه قیاس درستی نمی دونن که با تکیه بر اینکه مثلا فلان مسئله چون نشده پس بهمان مسئله هم نمی شود.اینکه کسی در کشور ما ادعای جنگنده نسل ۵ بکنه خیلی مدرک نمی خواد و رده ولی در برخی حوزه ها که کار شده خیر.
در مورد برد و سند هم اصولا تا جنگی نشه هیچ سندی قبول شده نیست مگر تست که در اونم من و شما همراه موشک حرکت نمی کنیم که تائیدش کنیم.

دوست عزیز خلاف نظر شما من فکر می کنم شما نه نگاه فنی دارین و نه نگاه استراتژیکی چون اصولا نمی دونید استراتژی ومفهوم اون در نیروهای ما چی هست وگرنه روی این مباحث بحث نمی کردین.شما همون راه اشتباهی رو دارین میرین که منورالفکرهای ما در یکی دو قرن گذشته و اونم نگاه به غرب هست بماند حوصله توضیح ندارم.
اما در مورد امور فنی اول باید بپرسم رشته تحصیلی شما چیه و بعد متذکر بشم رشته من طوری هست که با این موارد خیلی راحتتر از خیلی افراد آشنا هستم و بر می گرده به نفس رشته تحصیلی من.نگاه فنی این نیست که شما فکر کنین من نگاهم به فلان کارخانه و یا ظاهر کشور باشه.

شما در بالا پست من رو با دقت نخوندید وگرنه من همونجا به بحث الکترونیک و رادار و ضد الکترونیک اشاره کردم و همچنین به رادارگریزی اما این به معنی کنار گذاشتن فاکتورهای چون برد و سرعت نیست بلکه اینها با هم توانایی رو بالاتر می برن.ولی بحث اینجا مطرح میشه که مگر ما چقدر توان فنی داریم؟؟؟ همون نکته ای که شما بهش توجه نکردین .به قول خودتون این شرکت معظم خیلی قوی هست و بزرگ و..... خوب رادار گریزی و مباحث الکترونیکی برای این کشور که در مهد تکنولوژی و شاهراه تکنولوژی قرار داره مشکلی ایجاد نمی کنه ولی برای ما فعلا کمی زود و یا شاید نشدنی باشه ولی سرعت و برد میتونه برای ما مسکنی باشه .
خلاف نظر شما دیدگاه مسئولین کشوری هم با دیدگاه من نزدیکتر هست و نگاه شما برگرفته از عدم درک شرایط داخلی و دشمنان ما هست و استراتژی نظامی ما .نگاه شما نگاهی اتوپیایی هست که فقط نمود برداشت سطحی از راه رفته غرب هست.
نمونه و مثال حرف من تغییر موشکصیاد پدافندی به موشک ضد کشتی که نشون میده نظر متخصصین نظامی ما خلاف نظر شماست و به طرف سرعت بالاتر دارن میرن و صد البته نمی خواید بگید که متخصصین داخلی ما هم نمی فهمن؟؟

اما در مورد ۵ ۶ خط آخر باید عرض کنم باز رفتین توی فاز قبلی که گفتم اصولا هیچ جای این دنیا نوشته نشده که هیچ کشوری توان پیشرفت نداره و اونم در حوزه نظامی که پنهان کاری بخشی از اون هست.همین قدر عرض کنم در کشور ما هیچ کاری نشدنی نیست حتی ساختن یه جنگنده نسل ۵ ولی به این راحتیها نمیشه صنعتیش کرد اما اما یه موضوعی هست که در چند مورد ما این مشکل رو نداریم و یکی از این زمینه ها موشکی هست.
قیاس برخی از کاربران سایت این هست که مثلا چون ما تانک نسل ۳ نداری پس کلا هیچی نداریم و یا جنگنده نمی سازیم و .... این قیاس از بیخ اشتباه هست و نگاهی بسته و کلاسیک در حالی که در دنیای زندگی می کنیم که تمام اصول دارن آروم آروم زیر سوال میرن.شاید این تفکر زمانی از بین بره که این اصول بشکنن.

اونی که باید بفهمه که فهمیده و همین قدر عرض کنم اینقدر جاسوس دارن که دقیقا بدونن ما چی داریم و چی نداریم.[/quote]

دوست عزیز
دیدید که تحمل یه سوال ساده و منطقی رو ندارید؟ و در مقابلش شروع کردید به تیکه پرونی و تمسخر بچه گانه؟
من از شما یه سوال ساده پرسیدم، به سوال من جواب ندادید. [color=red]فرض می کنیم شما متخصص هوافضا و کارشناس امور موشک هستید و رشته تحصیلیتون هم مرتبط هست، آیا اطلاعات و برداشت فنی شما از کمپانی MBDA بیشتره؟[/color] به این سوال پاسخ ندادید و در مقابلش شروع به تیکه پرونی های بچه گانه ای چون منورالفکر و برداشت سطحی و کمپانی معظم و ... کردید. البته از کسی با دیدگاه شما چیزی جز این انتظار نداشتم و بهمین خاطر در انتهای کامنت قبلم خواستم که بحث رو شخصی و مغرضانه نکنید. اما حالا که بحث شخصی شد پس بهتره که تا انتها به پیش بریم.

چیزی که شما اصلا در صحبت های من متوجه نشدید و چشم بسته تکذیب کردید این بود که، بنده در کامنت اولم اشاره کردم که ما باید در کنار افزایش برد و سرعت موشکی چون نور و قادر که فعلا مدنظر قرار دادیم، از رادارگریزی و سیستم هدایت و مقاومت در برابر جنگ الکترونیک غافل نشیم و بارها ذکر کردم که رادارگریزی و سیستم هدایت بر برد و سرعت موشک ارجحیت داره.
در ضمن، چون شما خیلی به واژه "استراتژی" علاقه مندید و استراتژیست هستید و مطلع هستید و بقیه کاربران نامطلع هستند و برداشت سطحی از رفتارهای غرب دارند؛ یک نکته رو متذکر بشم، شما به کامنت آخر خودت نگاه کردی؟ اومدی و استراتژی ایران رو شرح دادی. خب؟ استراتژی ایران رو که همه میدونیم و تشریحش دلیل و مدعایی بر حقانیت نظر مغرضانه و لجبازانه شما نیست، اتفاقا کامنت اول من شامل این مطلب بود که با توجه به استراتژی فعلی ایران (افزایش برد موشک نور و احتمالا سرعت و سرجنگی)، باید توجه بیشتری به ارتقا و ترکیب سیستم های هدایتی و مقاومت در برابر جنگ الکترونیک و رادارگریزی کرد. کاری که پاکستان تا حدی تونست در مورد موشک کروز هواپرتاب "رعد" و موشک زمین پایه "بابور" انجام بده.
به نظرم ارائه یک نظر یا پیشنهاد اونقدر سنگین و سخت نیست که اینطور مغرضانه جبهه بگیرید و کودکانه به تمسخر بپردازید. حداقل قبل از اینکار یه نگاهی به تاریخ عضویت خودتون و بنده میکردین و اونوقت اظهار فضل میکردید!

چیزی که من بصورت خیلی ساده مطرح کردم ارائه یک نظر برای ارتقای توان موشک های ضدکشتی کشورمون بود، که شما اینطور جبهه گرفتید. چه شما دوست داشته باشید چه نداشته باشید، در آینده ایران ناگزیر خواهد بود که به مقوله رادارگریزی و سیستم های هدایتی موشک ها بیشتر توجه کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.