mahdi7243

تاپیک جامع بررسی نیروی دریایی ارتش خلق چین

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

دو فروند كشتی جنگی نیروی دریایی چین برای نخستین بار در بندر ' شیوخ' كویت لنگر انداختند.
به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، خبرگزاری شین هوا روز دوشنبه گزارش داد این كشتی ها برای یك سفر رسمی پنج روزه به برخی كشورهای عربی ، وارد آب های خلیج فارس شده اند.

ناوشكن 'ووهان' و ناوچه 'یالین' دیروز برای نخستین بار طی 40 سال گذشته از زمان برقراری روابط دیپلماتیك بین كویت و چین وارد بندر این كشور شدند.

سرهنگ 'خالد احمد عبدالله' از نیروی دریایی كویت همزمان از بهبود روابط با چین سخن گفته است.

كشتی های جنگی چین بخشی از ناوگان نهم نیروی دریایی این كشور هستند كه ماموریت اسكورت كشتی ها در خلیج عدن و آب های سومالی را برعهده دارند.

' گوان جیانگو' (Guan Jianguo ) فرمانده ناوگان چین ابراز امید كرده است دیدار از كویت همكاری های متقابل بین دو كشور را تقویت كند.

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/81639/ورود-دو-كشتی-جنگی-چین-به-سواحل-كویت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 همکاری چین و جیبوتی وارد فاز نظامی شد/ ساخت پایگاه نظامی در شمال

 

چین تاکنون سرمایه گذاریهای هنگفتی در بخش های مختلف زیرساختی این کشور از جمله ساخت و ساز بنادر، فرودگاه ها و خطوط راه آهن داشته و راه اندازی پایگاه نظامی، دور تازه فعالیت این دو کشور محسوب می شود.
جیبوتی پایتخت کشوری است به همین نام که در شاخ آفریقا قرار دارد و از کوچکترین، کم جمعیت ترین و فقیرترین کشورهای آفریقا به شمار می رود.
آنچه که ساخت چنین پایگاهی از سوی چین را در منطقه با اهمیت می سازد، وجود آبهای عمیق جیبوتی و قرار داشتن این کشور در نزدیکی خلیج عدن است. بندرگاهی طبیعی که دارای آبهای آرام است و دولتی باثبات دارد. اگرچه این کشور فاقد منابع طبیعی چشمگیر است.
آمریکا تنها پایگاه نظامی خود در آفریقا را در جیبوتی دایر کرده و حالا نوبت به چینی ها رسیده است تا در کنار ژاپنی ها که پایگاه دریایی دارند، دارای یک اداره مرکزی نظامی در این کشور شوند.

جیبتوتی و پکن سال گذشته میلادی نیز قرارداد نظامی امضا کردند که به نیروی دریایی چین اجازه می دهد از بندر این کشور استفاده کند.
بر اساس گزارش ها، قرار است چین پایگاه نظامی دائمی خود را در شمال این کشور و در منطقه «اوبوک» راه اندازی کند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یکی از بزرگترینشانسهای جین اختلاف کره و ژاین هست

وگرنه هنه همسایگان چین اگر روز متحد شوند و یک ناتو اطراف چین درست کنند هیچ شانسی این کشور نخواهد داشت

  • Upvote 1
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به نام خدا

پیشی گرفتن نیروی دریایی چین از ایالات متحده

 

Jiangnan_Shipyard_2023.jpg

 

مجموعه کشتی سازی Jiangnan، واقع در جزیره ای در شمال شرقی شانگهای، به تنهایی ظرفیت کشتی سازی بیشتری از تمام صنایع کشتی سازی نیروی دریایی ایالات متحده دارد. عده ای به این موضوع اشاره می کنند که ممکن است چین تعداد کشتی های بیشتری داشته باشد ولی تناژ کلی ایالات متحده بیشتر است (4.5 میلیون تن در مقابل 2 میلیون تن). این برتری فعلا وجود دارد اما باید توجه داشت که چین در حال حاضر نه 2 یا 10، بلکه 350 برابر ظرفیت کشتی سازی بیشتری از ایالات متحده دارد.

 

china_vs_US.jpg

 

به طور تاریخی، رشد صنعت کشتی سازی ایالات متحده در زمان صلح به 4 فاکتور وابسته بوده:

1- خطرات ذاتی که نیاز به ساخت کشتی را ضروری می کنند. در زمان تصدی ریگان، خطر شوروی وجود داشت. اکنون این خطر، چین است.

2- یک استراتژی کشتی سازی که تعداد کشتی های مورد نیاز را توجیه می کند. در دهه 80 میلادی، نیروی دریایی به 600 کشتی نیاز داشت. اکنون این عدد به 381 رسیده است.

3- پشتیبانی به صورت قانون گذاری و بودجه از طرف کنگره

4- بخش خصوصی برای ساختن کشتی ها.

 

در حال حاضر مورد آخر گلوگاه محسوب می شود. در دهه 70 میلادی، کشتی سازی های آمریکا 5 درصد کشتی های تجاری اقیانوس پیمای جهان را تولید می کردند. تا سال 2016، تعداد کشتی سازی ها بیش از 80 درصد کاهش پیدا کرد. و در سال 2023، سهم آمریکا از بازار فقط به 0.13 درصد رسیده است. اما چرا این اتفاق افتاد؟

 

US_Navy_budget_gap.jpg

 

پس از پایان جنگ سرد، و با فرض عدم نیاز به یک ناوگان بزرگ، ایالات متحده هزینه کرد و مدرن سازی صنایع دریایی را کاهش داد. در واقع، اگر بودجه نیروی دریایی در سال 1989 را در نظر بگیریم، تورم را لحاظ کنیم، و آن را با مقداری که نیروی دریایی واقعا در بین سال های 1989 و 2023 هزینه کرده مقایسه کنیم، بیش از 1.3 میلیارد دلار هزینه و سرمایه گذاری از دست رفته وجود دارد. که در صورت تحقق، صنعت کشتی سازی ایالات متحده قطعا شرایط بهتری داشت. اما وقتی نیروی دریایی اصلی ترین و در عین حال غیر قابل اعتماد ترین مشتری آن ها بود، کشتی سازی ها نمی توانستند سرمایه گذاری زیاد در زیرساخت های خود، آموزش و نیروی کار را توجیه کنند. به همین دلیل تعداد زیادی از آن ها تعطیل شدند و نیروی کار کاهش پیدا کرد. در نتیجه، بین ساختن کشتی های جدید، نگه داری از ناوگان موجود و بازنشسته کردن کشتی های قدیمی، نیروی دریایی ایالات متحده در چند دهه گذشته در تعداد 290 تا 300 فروند کشتی رزمی ثابت مانده است. این موضوع در حالی که است که هر سه دولت اوباما، ترامپ و بایدن خواستار گسترش نیروی دریایی بودند.

 

the-chinese-type-003-carrier-has-returned-from-her-first-v0-3jmphokpy7zc1.jpg    china_growth.png

 

در مقابل، رشد صنعت کشتی سازی چین انفجاری بوده است. در سال 1980 تنها 220 هزار تن از کشتی های تجاری در چین تولید شده بودند. این عدد در سال 2006 به 13 میلیون تن و در سال 2023 به 42.32 میلیون تن رسید. سهم چین از بازار جهانی کشتی سازی از کمتر از 10 درصد در سال 2000 به حدود 65 درصد در سال 2025 رسیده است. سفارش های کره جنوبی و ژاپن به تنهایی 31 درصد آن را تشکیل می دهند.

هر ساله 1500 مهندس دریایی از دانشگاه های چین فارغ التحصیل می شوند. وقتی دانشجویان در حال تحصیل در کشور های خارجی را نیز در نظر بگیریم، متوجه می شویم که چین در حال حاضر نیز از رقبای خود در تعداد فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با کشتی سازی که وارد صنعت می شوند، پیشی گرفته است. ممکن است از خود بپرسید اهمیت ساخت تعداد بالایی کشتی تجاری برای چین چیست؟ این که یک کشور بتواند تعداد زیادی کشتی تانکر سوخت و کانتینر بر بسازد، دلیلی نمی شود که بتواند کشتی های نظامی مانند هواپیمابر و زیردریایی بسازد.

 

container__ship.jpg    bulk_carrier.jpg    break_bulk_ship.jpg

 

Ro-Ro_ferries.jpg    Saecon-multipurpose-vessel-Credi.jpg

 

طبق قانون حمل و نقل دفاع ملی چین در سال 2016، کشتی های چینی جدید با استاندارد های دفاعی ملی ساخته می شوند. این قانون شامل 5 گروه از کشتی ها می شود: کانتینر بر ها، فله بر ها، فله بر های تفکیک شده، کشتی های رو رو و کشتی های چند منظوره.

دولت چین از این سیاست ترکیب تجاری-نظامی استفاده می کند تا کنترل سیاسی رو کشتی های تجاری خود داشته باشد و به طور منظم از این کشتی ها در رزمایش های نظامی استفاده می کند. کشتی های ferry مسافربری معمولا برای حمل مردم و خودرو ها استفاده می شوند. اما در چین، از این کشتی ها برای انتقال تانک ها و دیگر تجهیزات در زمان رزمایش ها استفاده می شود. این رویکرد به طور خطرناکی اصل تمایز در قانون منازعات مسلحانه را از بین می برد. کم رنگ ساختن مرز بین کشتی های تجاری و رزمی باعث سردرگمی در انتخاب هدف نظامی مشروع می شود.

 

51437777-0-image-a-16_1638866717.jpg

 

چه می شود اگر روزی دولت چین تصمیم بگیرد تا تعدادی موشک داخل کانتینر های یک کشتی تجاری که هر روزه از کنار Norfolk Naval Shipyard رد می شود پنهان کند؟ جایی که ناو های هواپیمابر و دیگر کشتی های نظامی پهلو گرفته اند. در سال 2022، بزرگترین شرکت تولید کننده موشک چینی، یک سامانه موشکی داخل کانتینر را رونمایی کرد که می توان به سادگی آن را داخل هر کشتی جاگذاری کرد. بنابراین چین در حاضر فناوری لازم برای این کار را در اختیار دارد.

 

china_vs_us_vls.jpg

 

لازم به ذکر است که تعداد کل سلول های VLS در شناور های سطحی چین نیز به سرعت در حال افزایش است. VLS ها تیوب های پرتاب اند که داخل بدنه کشتی کار گذاشته می شوند. با این روش نتنها سطح مقطع راداری کشتی کاهش پیدا می کند، بلکه امکان شلیک سریع و تقریبا هم زمان انواعی از موشک ها از سلول های فشرده فراهم می شود.

داشتن بزرگترین صنعت کشتی سازی در جهان مزیت های دیگری هم دارد. پیشرفت در ساخت بدنه، تولید ماژولار، افزایش ظرفیت کشتی سازی و دیگر حوزه های کشتی سازی تجاری به طور مستقیم به گسترش نیروی دریایی چین مرتبط می شود. همچنین، کشتی های رزمی اکنون برای کاهش هزینه ها و تسهیل ارتقای سریع تر، از بعضی از پردازشگر ها و شبکه های کامپیوتری، پل فرماندهی و دیگر فناوری های تجاری استفاده می کنند.

تصاویر ماهواره ای نشان می دهد، کشتی سازی Jiangnan، که در ابتدا به آن اشاره شد، به طور همزمان چندین شناور تجاری و نظامی را می سازد. در حال حاضر چین 2 ناو هواپیمابر را به صورت بومی طراحی و تولید کرده است. همچنین، در ماه فوریه سال 2025، تصاویر ماهواره ای از کشتی سازی Dalian ناو هواپیمابر تایپ 004 را نشان داد که گمان می رود همانند جدید ترین هواپیمابر های ایالات متحده از پیشران هسته ای و منجنیق الکترومغناطیسی استفاده کند. البته باید دقت کرد که چین در مقایسه با ایالات متحده، که اولین ناو هواپیمابر خود را بیش از 100 سال پیش ساخت، تجربه کمی در دریانوردی نظامی دارد. به علاوه، چین در حوزه زیردریایی ها هنوز با آمریکا فاصله دارد.

 

china_nuclear_sub.jpg

 

با بیش از 66 زیردریایی هسته ای که در مجموع 1168 سلول پرتاب عمودی دارند، توانایی های زیردریایی حوزه برتری بی چون و چرای ایالات متحده محسوب می شود. اعتقاد بر این است که چین در فناوری زیر سطحی خود بین 10 تا 20 سال عقب افتادگی داشته باشد. با این حال، در سال 2023 این کشور از 3 فروند زیردریایی هجومی هسته ای بهره برداری کرد. سپس در سال 2024، یعنی یک سال بعد، 3 فروند دیگر از این زیردریایی ها تولید شد. در مقایسه، نیروی دریایی ایالات متحده، هدف گذاری ساخت 2 زیردریایی هجومی در هر سال تا 2028 را دارد. یکی از ضربه های بزرگ به قدرت زیرسطحی چین پس از غرق شدن جدید ترین زیردریایی هسته ای آن ها در بندر در سال 2024 اتفاق افتاد. آخرین باری که یک زیردریایی هسته ای ایالات متحده در بندر حین ساخت غرق شد، به سال 1969 و USS Guitarro بر می گردد.

 

60732-purchases-and-inventories.png

 

با توجه به برنامه 30 سال نیروی دریایی ایالات متحده، تعداد کشتی های رزمی از 295 فروند در حال حاضر به 381 فروند در سال 2054 خواهد رسید. برای رسیدن به این هدف در 30 سال آینده، نیروی دریایی 364 فروند کشتی جدید خواهد خرید و بیش از 270 کشتی را بازنشسته خواهد کرد. در واقع، پیش از افزایش، شاهد یک کاهش در تعداد کشتی های فعال به 283 فروند در سال 2027 خواهیم بود. همچنین جالب توجه است که اکثر این افزایش تعداد شامل رزمناو های سطحی کوچک، کشتی های ضد مین، و کشتی های رزمی آبی خاکی کوچک خواهد بود، نه زیردریایی، ناو هواپیمابر یا ناوشکن.

در مقابل، نیروی دریایی چین در حال حاضر 401 فرود کشتی در اختیار دارد که انتظار می رود تا سال 2030 این عدد به 435 فروند افزایش پیدا کند. چین به طور رسمی برنامه 30 ساله ای منتشر نکرده است اما می توان مطمئن بود که آن ها تعداد بیشتری کشتی خواهند ساخت.

 

فقط زمان می تواند مشخص کند که آیا افزایش بودجه نیروی دریایی ایالات متحده از 225 میلیارد دلار در سال 2024 به 330 میلیارد دلار در سال 2053 می تواند در 30 سال آینده موقعیت آن ها به عنوان یک پیشرو را حفظ کند یا نه. البته یک موضوع کاملا مشخص است و آن این است که کشتی سازی های آمریکا باید تناژ خیلی بیشتر از چیزی که در دهه گذشته ساخته اند، تولید کنند.

 

 

منبع

  • Like 2
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.