Recommended Posts

[color=darkred][b]خلبان توپولف مسئوليت فرود در هواي مه‌آلود را بر عهده گرفته بود[/b][/color]
خبرگزاري فارس: مديركل فرودگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد گفت: با وجود ديد ناكافي، خلبان توپولف تابان به دليل همراه داشتن مسافر بيمار، درخواست فرود اضطراري كرد و خود مسئوليت فرود در اين شرايط را بر عهده گرفت.‌
محسن اسماعيلي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: پس از وقوع سانحه توپولف تابان، هم‌اكنون باند اين فرودگاه به طور كامل باز است.
وي در خصوص علت آتش گرفتن هواپيما خاطرنشان كرد: اين مورد توسط كميسيون بررسي سوانح سازمان هواپيمايي كشوري در حال بررسي است و پس از اعلام نتيجه، علت بروز حادثه به صورت كامل بيان خواهد شد.
مديركل فرودگاه بين‌المللي شهيد هاشمي‌نژاد مشهد خاطرنشان كرد: پس از فرود اين هواپيما و خروج آن از باند پرواز، تمامي مسافران به سرعت با همكاري گروه امداد، از طريق سرسره‌هاي هواپيما خارج شدند اما پس از پياده شدن مسافران، ناگهان قسمت انتهايي هواپيما شعله‌ور شده و آتش مي‌گيرد.

* تمام مصدومان هنگام خروج از هواپيما مجروح شدند

اسماعيلي با بيان اينكه در زمان شعله‌ور شدن قسمت انتهايي اين هواپيما هيچ يك از مسافران در آن حضور نداشتند، تصريح كرد: مجروحان اين حادثه به علت پرش از بالاي هواپيما به كف باند و برخورد‌هاي با يكديگر جراحات و صدماتي برداشتند كه اين موارد شامل شكستگي دست و پا و بريدگي از طريق شيشه بود.
وي با تأكيد بر اينكه اغلب مجروحان اين سانحه به صورت سرپايي مداوا شده و از بيمارستان ترخيص شده‌اند، تصريح كرد: هم‌اكنون تنها 7 نفر از مجروحان اين سانحه در بيمارستان مشهد باقي مانده‌اند كه برخي از آنها دست و يا پايشان شكسته است و برخي ديگر به دليل ورود دود به ريه، دچار مشكل تنفسي هستند كه اميد است هرچه زودتر اين 7 نفر از بيمارستان ترخيص شوند.

* ترافيك فرودگاه مشهد با ساير فرودگاه‌هاي كشور قابل مقايسه نيست

مديركل فرودگاه بين‌المللي شهيد هاشمي‌نژاد مشهد در خصوص علت بروز سانحه چندين هواپيماي متفاوت طي 3 سال اخير در اين فرودگاه، اظهار داشت: هواپيماهاي زيادي در اين فرودگاه فرود مي‌آيند و اين فرودگاه به خاطر ورود تعداد زياد هواپيما به آن، با ديگر فرودگاه‌هاي كشور قابل مقايسه نيست.

* هيچ هواپيمايي امروز در فرودگاه مشهد فرود نيامده است

وي با تأكيد بر اينكه روزانه 120 الي 140 پرواز در فرودگاه شهيد هاشمي‌نژاد مشهد انجام مي‌شود، تصريح كرد: به دليل نامساعد بودن شرايط ديد، هيچ پروازي امروز در باند اين فرودگاه فرود نيامده بود.
وي افزود: خلبان اين هواپيما به دليل همراه داشتن يك مسافر بيمار با خود، علي‌رغم ديد ناكافي درخواست فرود اضطراري كرده است.
مديركل فرودگاه بين‌المللي شهيد هاشمي‌نژاد مشهد با بيان اينكه شرايط ديد خلبان به هنگام فرود هواپيما به هيچ عنوان مساعد نبوده است، تصريح كرد: خلبان اين پرواز علي‌رغم ديد كافي درخواست فرود اضطراري كرد و اعلام كرد كه با مسئوليت خود در باند فرودگاه فرود مي‌آيد اما به دليل عدم ديد كافي پس از فرود در باند فرودگاه از مسير اصلي خارج شد.
اسماعيلي تاكيد كرد: كميسيون بررسي سوانح سازمان هواپيمايي كشوري در حال بررسي علت وقوع اين سانحه است.
به گزارش فارس احمد مجيدي معاون كارآفريني و مديريت بحران وزارت راه و ترابري در اين باره به فارس گفت: بلافاصله پس از وقوع اين حادثه كارشناسان كميسيون بررسي سوانح سازمان هواپيمايي به محل حادثه در فرودگاه مشهد اعزام شدند.
وي با بيان اينكه بيان علت وقوع حادثه بدون بررسي‌هاي تيم كارشناسي كميسيون بررسي سوانح عملي غيرتخصصي است، خاطرنشان كرد: به محض اتمام بررسي‌هاي تيم كارشناسي علت بروز اين سانحه هوايي اعلام عمومي خواهد شد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811040789

[color=darkred][b]عدم توجه خلبان به شرايط ديد كم موجب سانحه هوايي تابان در مشهد شد [/b][/color]
خبرگزاري فارس: مديركل فرودگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد گفت: عدم توجه خلبان به شرايط ديد كم موجب سانحه هوايي 6436 تابان در مشهد شد.

به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد محسن اسماعيلي در جمع خبرنگاران در ارتباط با اين سانحه اظهار داشت: اين هواپيماي توپولف كه متعلق به شركت تابان و چارتر حج و زيارت بوده است.
وي افزود: اين هواپيما كه شب گذشته از مقصد آبادان به سمت مشهد پرواز مي‌كرد به دليل شرايط ديد كم به فرودگاه اصفهان باز مي‌گردد و صبح امروز در حوالي ساعت پنج از اصفهان به سمت مشهد مي‌آمده كه در ساعت 6:30 صبح به دليل شرايط ديد نامناسب و در عين تذكر برج خلبان با مسئوليت خود و با اصرار به اينكه مريض بدحال در هواپيما دارد، فرود مي‌آيد كه در حال فرود دچار آتش‌سوزي مي‌شود و خوشبختانه با ايمني زميني و آتش‌نشاني به موقع مي‌رسند و پس از حدود چهار دقيقه از تخليفه مسافرين هواپيما شعله‌ور شده است.
وي ادامه: بر اساس آخرين آمار تعداد مجروحين از اين هواپيما هفت تن بوده و نيز تعداد كل مسافرين 156 تن بوده است.
وي با اشاره به تعليق و بسته شدن يكي از باندهاي اين فرودگاه خاطرنشان كرد: تا زمان بررسي كامل اين سانحه اين باند بسته است ولي در عين حال فروگاه قبل از عملياتي شدن باند 31 چپ باز است و پروازها در حال تردد هستند.
وي ادامه داد: هواپيماي سانحه ديده ديگر قابل استفاده نيز زيراكه داخل هواپيما و دو بال هواپيما به طور كامل سوخته و دم هواپيما و چرخ زير هواپيما كنده شده است.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811040725

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از روزنامه فرانسوي لوفيگارو، پس از انتقادات شديد فرانسه از آمريکا و لشگرکشي اين کشور به هائيتي، کاخ اليزه و کاخ سفيد به يک ازدواج زوري تن دادند.
لوفيگارو افزود،‌ دولت فرانسه پس از اينکه طي روزهاي پس از وقوع زلزله در هائيتي، انگشت انتقادات خود را به سوي آمريکا گرفته و واشنگتن را به دليل اشغال نظامي هائيتي هدف قرار داده بود،‌ مقامات آمريکا و فرانسه به بهانه بالا بودن وخامت اوضاع در پورتو پرنس پايتخت اين کشور،‌به يک "اتحاد مقدس" تن دادند.
اين روزنامه افزود:‌ دولت واشنگتن براي انتقال پيام خود به فرانسه،‌ سفير آمريکا در هائيتي و نيز فرمانده نيروهاي آمريکايي مستقر در اين کشور را به سفارت فرانسه فرستاد و گفتگوها در زمينه همکاري مشترک در خصوص عمليات لازم در هائيتي انجام شد.
اين گزارش حاکيست،‌ پس از اينکه ژنرال "کين" فرمانده نيروهاي آمريکايي مستقر در هائيتي در جمع خبرنگاران و البته بدون حضور روزنامه‌نگاران آمريکايي، اعلام کرد که از اين پس شرايط به مراتب روند بهتري را خواهد داشت،‌ فرماندهان و مسوولان سفارت دو کشور، از فرودگاه و ديگر مناطق مهم زلزله‌زده بازديد کردند.
فرماندهان آمريکايي و فرانسوي در اين بازديد، در خصوص همکاري تنگاتنگ و بويژه در عمليات تامين آب آشاميدني و تامين امنيت شهروندان پورتو پرنس گفتگو کردند.
لوفيگارو افزود: رييس هيات نمايندگي فرانسه در هائيتي تصريح کرد که در ادامه همکاري دو کشور،‌ جراحان و پزشکان آمريکايي و فرانسوي به طور مشترک در درمان مصدومان و مجروحان به فعاليت‌هاي خود ادامه خواهند داد.
نيروهاي آمريکايي در هائيتي از مرز 12 هزار تن گذشته و بزودي به 15هزار نيرو افزايش خواهد يافت، اين در حالي است که فرانسه تنها 500 امدادرسان به هائيتي اعزام کرده است.

لینک
http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=916719

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري- تحليلي "اوكو پلنت "، "فيدل كاسترو "، رهبر انقلاب كوبا، از آمريكا و ديگر كشورهايي كه نيروهاي نظامي خود را به هائيتي اعزام مي‌كنند به شدت انتقاد كرد.
كاسترو در اين رابطه اظهار داشت، نظاميان مانع ارائه كمك‌هاي انسان‌دوستانه بين‌المللي به شهر ويران‌شده پورتو پرنس مي‌شوند.
رهبر انقلاب كوبا افزود: واشنگتن بدون توضيح هيچ دليلي تنها خاك هائيتي را اشغال كرده است و ديگر كشورها نيز از وي پيروي مي‌كنند.
به نوشته وي، آمريكا و سازمان ملل متحد هيچگاه اقدامات خود را توضيح نمي‌دهند.
فيدل كاسترو همچنين به اين موضوع اشاره مي‌كند كه هواپيماهاي برخي كشورها به دليل ممنوعيت اعمال شده از سوي نظاميان، نتوانستند در هائيتي فرود بيايند تا بارها و كمك‌هاي انسان‌دوستانه خود را به مردم اين كشور زلزله‌زده برسانند.
وي مي‌افزايد: اين كشورها از سازمان ملل متحد درخواست كرده‌اند به اين موضع رسيدگي كند.

لینک
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811041617

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من چند ماه پیش در تاپیک شفق عزیز به ضعف سیستم های این هواپیما اشاره کردم . نمونش هست . چقدر تو سر زدم و چقدر از ضعف و خفگی سیستم های ایمنی در هنگام شرایط بد هوا گفتم .

برای اثبات این قضیه همون پستی رو که 5 ماه پیش در تاپیک شفق عزیز دادم رو می ذارم . هر وقت که تاپیک اومد روی صفحه اصلی ادامه می دم .

[quote]سیستم LE84 سیستمیه شبیه به سیستم های راهنمای خلبان در مواقع اضطراری اعم از بد بودن جریان آب و هوایی است . طراحی این سیستم بر می گرده به دهه ی 80. حتی در نمونه ام هم این سیستم تغییری نکرده . در صورتیکه در هواپیما های ایرباس مثل ا 300 و ا320 , این سیستم تا سال 1987 استفاده شد و و در سال 1988 نمونه آپگرید شدش به هواپیما های غربی اومد . در سال 1996 دوباره این سیستم ها تعویض شدند تا به امروز که ما نمونه پیشرفته شده و و مانیتور شدش رو در ایرباس 330 و 340 و حتی ا320 های نمونه جدید داریم . این سیستم حیاطی وظیفه ی مهمی رو در زمانی که وزش باد شدید هست ایفا می کنه . این سیستم در توپولف 154 از دهه ی 80 تا کنون در همون حد تولید می شه . یکی از ایراد های بسیار مهم در توپولف 154 .

میله های ضربه گیر متصل به GEAR ها . اساسا میله های ضربه گیر برای دفع ضربات ناشی از عمل نشستن بر روی باند استفاده می شند و برای جلوگیری از ضربه ندیدن بقیه سیستم های داخلی اعم از ترافن ها و اینتروکال ها . میله های ضربه گیر در توپولف 154 از نمونه های A/E هستند که نمونه ایه که خیلی وقته از انواع هواپیما ها برداشته شده و نمونه جدید تری مثل MGLT2 و یا MGLT4/U جایگزین این میله های ضربه گیر شدند که در هواپیما های ایرباس 320 و بوئینگ 757 و 737 و ام دی 95 مورد استفاده قرار می گیرند . ویژگیش هم در اینه که حتی در باند های غیر مسطح و اصولا مناطق ناهموار قدرت بالایی از لحاظ حفظ ایمنی برای قطعات داخلی داره و قدرت بالایی از لحاظ کاهش لرزش در داخل کابین و کاکپیت هواپیما . به این سیستم SPL PARTNER هم گفته می شه که برای در واقع کمک کننده ترمز در حین لندینگ هست و اگر خلبان احساس کنه که قسمتی از باند رو از دست داده با ارابه های هیدرولیکی که در این سیستم هست می تونه سرعت رو سریعا با حداقل لرزش و کشش کم کنه . در نمونه توپولف 204 و توپولف 334 از این سیستم به خوبی استفاده شده ولی در توپولف 154 از همان میله های ضربه گیر A/E قدیمی استفاده شده که در مقابل MGLT2 کارایی کمتری دارند .
[/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هرچی کارشناسان گفتند توپولوف ها را رده خارج کنید کسی از مسئولین گوش نکرد .انگار خود توپولوف ها تصمیم گرفتند هرچه سریع تر خودشونو را از رده خارج کنند :mrgreen: :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]هرچی کارشناسان گفتند توپولوف ها را رده خارج کنید کسی از مسئولین گوش نکرد .انگار خود توپولوف ها تصمیم گرفتند هرچه سریع تر خودشونو را از رده خارج کنند[/quote]
اگه به ایرانی جماعته که از همین لگن سوخته دوباره یه هواپیما میسازن و به باند پرواز برش میگردونن ! :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من متوجه سانحه نمی شم . در عکس ها دیدم که عملا قسمت عقب هواپیما اعم از الویتر ها ، موتور ها ، و کلا بال تی هواپیما سوخته بودند . یعنی واقعا چه اتفاقی برای توپولف افتاد ؟ کسی از جزئیات این ماجرا اطلاعی نداره؟

اگر خلبان بد نشسته باشه . یعنی اون زاویه نشست رو بد تنظیم کرده بوده به این صورت وحشتناک نباید چنین اتفاقی می افتاد . در واقع جلو سالمه ولی قسمت اصلی خسارت به موتور هاست . تقریبا یه چیزی شبیه به آتش گرفتن موتور هست . البته جزئیات کامل هنوز منتشر نشده . من شخصا از سیستم های داخلی موتور توپلوف و عملا نوع قرار گیری شلنگ اتصال بی ام سی سوخت رسانش اطلاعی ندارم . اگر کسی از دوستان داره بگه تا به صورت اختصاصی مسئله رو بررسی کنیم .

راستی یک سؤال : اگر مشکل از خلبان بوده پس چرا تابان تصمیم به تعویض و جایگزینی این هواپیما با بوئینگ ام دی و ایرباس 320 گرفته ؟ من در همون تاپیک شفق عزیز به عیب سیستم های ایمنی در شرایط نامساعد و اظطراری اذعان کردم . این هواپیما برای دهه ی خودش هواپیمای خوبی بود ولی الان عملا جوابگوی نیاز های ایمنی بخش هوایی کشوری نیست . بوئینگ ام دی و ایرباس 320 بهترین جایگزین ها برای این هواپیما هستند . البته 320 خیلی بهتر هست ولی خوب بوئینگ ام دی باز هم مشکلات زیادی در زمینه مچ شدن با آسمان داره . 320 بهترین گزینه خواهد بود .

راستی این تصویر رو هم می ذارم . دوستان نظر بدند تا ببینیم واقعا چطور باعث می شه با فرود بسیار سنگین یک چنین اتفاقی بیفته . شاید دلیل دیگری داشته .

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/1_8811040492_L600.jpg[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني "الجزيره "، "علي الدباغ " سخنگوي دولت عراق در بيانيه‌اي تأييد كرد كه علي حسن المجيد بر اساس حكم دادگاه به دار آويخته شد.
علي شيميايي به كشتار تقريباً 5 هزار كرد در "حلبچه " عراق متهم شد و دادگاه در 17 ژانويه حكم اعدام وي را صادر كرده بود.
علي حسن المجيد پسر عموي صدام بود و به اجراي دستورات خشونت‌بار صدام شهرت داشت و در دهه 80 ميلادي 182 هزار شهروند كرد عراقي را به قتل رساند.
وي مسئول اصلي بمباران شيميايي حلبچه در سال 1988، كشتار مردم كردستان عراق در عمليات موسوم به "انفال " در سالهاي 1987 و 1988 بود.

لینک
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811051531

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "آلكس لارسن " اعلام كرد كه انتظار مي‌رود مجموع كشته‌ شدگان زلزله اخير هائيتي به 150 هزار نفر برسد.
وزير بهداشت هائيتي كه در جمع خبرنگاران در "پورتوپرنس " صحبت مي‌كرد افزود كه وزارت بهداشت هائيتي تاكنون آمار كشته شدگان را رسما 90 هزار نفر اعلام كرده است.
لارسن ادامه داد: تعداد بي‌خانمان‌ها در حدود يك ميليون نفر خواهد بود.
زلزله 3/7 ريشتري دو هفته پيش هائيتي تلفات گسترده‌اي در اين كشور فقير حوزه درياي كارائيب به همراه داشت و زيرساخت‌هاي ضعيف اين كشور باعث افزايش تلفات اين زلزله شده است.

لینک
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811051588

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر من بايد به 3 جهت از اين خلبان تقدير كرد.

1- بر خلاف بقيه موارد زنده موند تا نتونند به راحتي مقصر معرفيش كنند.

2- بر خلاف بقيه موارد تلفات جاني به بار نياورد.

3- شر يك توپولف ديگه رو از سر اين مردم كم كرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به نظر من بايد به 3 جهت از اين خلبان تقدير كرد.

1- بر خلاف بقيه موارد زنده موند تا نتونند به راحتي مقصر معرفيش كنند.

2- بر خلاف بقيه موارد تلفات جاني به بار نياورد.

3- شر يك توپولف ديگه رو از سر اين مردم كم كرد.[/quote]

خدا بگم چکارت نکنه! کشتیمون از خنده! :mrgreen: :mrgreen:

مخصوصا اون نکته آخر!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.