Recommended Posts

اقا رضا شرمنده یادم نبود :mrgreen:

شروع مقتدرانه ايران با اقدام هوشمند جليلي و غافلگيري 5+1
«بی.‌بی.‌سی» فارسی در بخش خبری ساعت 9 خود از زبان خبرنگارش در ژنو، درست از روی نوشته‌ای می‌خواند که بی‌شک پیش از آغاز مذاکرات تنظیم شده و هنوز نتیجه‌ای از مذاکرات توسط دیپلمات‌های غربی و انگلیسی منتشر نشده بود... سراسیمگی خانم اشتون هنگام رویارویی با دبیر شورای امنیت ملی ایران و ذوق‌زدگی وی از آغاز مذاکرات، نشان از این امر داشت که وی علاوه بر ماموریت مهم خود، باید فکری نیز برای آینده شغلی خود کند.

سرويس بين‌الملل ـ مذاکرات ایران و گروه موسوم به «1+5» ـ که روز یکشنبه و در دو دور برگزار شد ـ پیروزی دیپلماتیک و سیاسی مهمی را برای جمهوری اسلامی ایران رقم زد. در این دیدار، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با داشتن برنامه‌ای منسجم و هماهنگ، به سراغ گروه «1+5» ـ به ریاست «کاترین اشتون» ـ رفتند تا در نخستین دور از مذاکرات پس از 14 ماه، محورهای مختلف را مورد بحث قرار دهند.

به گزارش «تابناك»، دیپلماسی ایران در این دور از مذاکرات نشان داد که ایران، درك دقيق و هوشمندانه‌اي از دور جديد مذاكرات دارد. دیدار آقای جلیلی با نمایندگان روسیه، چین و انگلیس و عدم دیدار وی با فرستادگان فرانسه، آلمان و آمریکا، پیام مهمی داشت که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
آنچه که از این مذاکرات گزارش شده حکایت از غلبه نگاه ایرانی بر این اجلاس داشت. نگاهی که در میان بی‌برنامگی طرف مقابل، به بهترین وجه ممکن مذاکرات را مدیریت کرد و به نوعي موجب غافلگيري «1+5» شد. دکتر جلیلی و هیأت همراه وی، که همه از شورای عالی امنیت ملی کشور راهی ژنو شده بودند، با آگاهی قبلی و مناسب و با شناخت از تمام حربه‌های طرف مقابل، وارد مذاکره شدند در حالی که تشتت در میان هیأت «1+5» به ‌رغم تبلیغات صورت گرفته کاملاً آشکار بود.

اولین تجربه اشتون

کاترین اشتون، رئیس تیم مذاکره کننده «1+5» در حالی پای به این مذاکره گذاشته بود که نخستین تجربه خود را در این زمینه می‌گذراند و نماینده‌های کشورهای شرکت کننده نیز تا اندازه‌ای تغییر کرده بودند. خانم اشتون که بنابر اظهار برخی از دیپلمات‌های اروپایی، انگلیسی‌ها وی را به اتحادیه اروپا تحمیل کردند و به دلیل عدم توانایی‌های مناسب یک دیپلمات کارکشته، احتمال برکناری وی نیز می‌رفت، بر آن بود تا از این مذکرات بیشترین بهره را برده و موقعیت خود را تثبیت کند.

مقامات انگلیسی هنگامی که وی را به عنوان مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا معرفی می‌کردند، از او دیپلماتی حرفه‌ای ساخته بودند، اما گذشت زمان نشان داد که وی تنها عامل لندن در بروکسل است و سیاست‌های کاخ باکینگاهم را پیگیری می‌کند. سراسیمگی خانم اشتون هنگام رویارویی با دبیر شورای امنیت ملی ایران و ذوق‌زدگی وی از آغاز مذاکرات، نشان از این امر داشت که وی علاوه بر ماموریت مهم خود، باید فکری نیز برای آینده شغلی خود کند.
اشتون پیش از سفر هیأت ایرانی به ژنو به صورت رسمی از نماینده جمهوری اسلامی ایران عذر خواهی کرده بود تا خللی در مسیر مذاکراتی که برای وی و کشورهایی غربی ـ که او نمایندگی آنها را بر عهده داشت ـ به وجود نیاید.

برگ برنده ایران در مذاکرات

تیم مذاکره کننده ایران هنگامی وارد مذاکرات ژنو شد که از نظر داشتن برگ‌های برنده در جایگاه مناسبی بود. هر چند یک هفته از شهادت دکتر مجید شهریاری می‌گذشت، اما اقدام قابل تأمل آقای جلیلی هنگام آغاز مذاکرات در گرامی‌داشت یاد وی و اعلام یک دقیقه سکوت به احترام وی، جو مذاکرات را سنگین‌تر کرد.

موازنه هنگامی به نفع ایران شد که نماینده ایران، کشورهای غربی را به شدت در مورد عملکردشان در ترور دانشمند هسته‌ای، مقصر دانست و دلیل آن را نیز در موضع‌گیری‌های رئیس جدید MI6 انگلیس،دستگاه جاسوسی و تروری که خانم اشتون از طرف همان سازمان مسئول مذاکره با ایران شده است، دانست. این انتقاد تند ایران که چرا کشورهای غربی در مورد این ترور سکوت اختیار کرده‌ و آن را محکوم نکرده‌اند، پاسخ بی‌اختیار و از سر اجبار اشتون را به دنبال داشت که از ایران عذرخواهی کرد.

کشورهای طرف مذاکره از موضع شدید ایران در قبال ترور شهریاری خبر داشتند، به همین دلیل، یکشنبه شب، «سرگي ريابكوف»، نماينده روسيه در مذاكرات، با علي باقري، معاون جليلي ديدار كرده بود. ريابكوف در اين ديدار تلاش داشت كه فضاي ناشي از ترور دكتر شهرياري را ـ كه موضع ايران را به شدت سخت‌گيرانه كرده ـ تلطيف كند ولي باقري ضمن برخورد شديد با وي تاكيد كرد كه از ديد ايران، نامه 15تير، مبناي مذاكرات است و اين موضوع تغييرپذير نيست.

گفتنی است، ريابكوف پس از اتمام جلسه دروني «1+5» به ديدار باقري آمده بود. وي خواستار ديدار با دكتر جليلي شده بود ولي اين ديدار رد شد.
برگ برنده دیگر ایران در این مذاکرات، تحویل نخستین محموله کیک زرد به مجتمع اتمی اصفهان، یک روز پیش از آغاز مذاکرات، بود؛ مسأله‌ای که نشان می‌داد ایران بر عزم خود برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای مصمم است و در این مسیر گامی نیز عقب نشینی نخواهد کرد.

برتری خبری ایران

در حالی که مذاکرات ساعت 10 صبح به وقت محلی در ژنو سوئیس برگزار شد، این رسانه‌های خبری جمهوری اسلامی ایران بودند که با پوشش مناسب اخبار، گوی را از خبرگزاری‌های خبرساز غربی ربودند. اهمیت این موضوع تا آنجاست که تا هنگام آغاز بخش دوم مذاکرات در ساعت چهار بعد از ظهر، هیچ‌یک از رسانه‌های خبری غربی، خبری در اين‌باره منتشر نکردند.

به نظر می‌رسد دلیل عدم این خبررسانی به موقع و سریع را باید در پراکندگی مواضع گروه مذاکره کننده «1+5» يافت. برخی از شبکه‌های خبری و حتی پایگاه‌های خبری غربی نیز در این زمینه تنها به مستندات پیشین خود مراجعه کرده بودند و از هرگونه اظهار نظر در این مورد خودداری می‌کردند.

«بی.‌بی.‌سی» فارسی در بخش خبری ساعت 9 خود از زبان خبرنگارش در ژنو، درست از روی نوشته‌ای می‌خواند که بی‌شک پیش از آغاز مذاکرات تنظیم شده و هنوز نتیجه‌ای از مذاکرات توسط دیپلمات‌های غربی و انگلیسی منتشر نشده بود. به نظر می رسید این خبر توسط سرویس‌های اطلاعاتی این کشور برای تأثیرگذاری بر مذاکرات و به عبارت بهتر، برداشت آنها از نتیجه نهایی مذاکرات بود؛ نتیجه‌ای که بنا بر پیش‌بینی آنها، در پی ترور دکتر شهریاری و سایه سنگین این ترور بر مذاکرات، باید منتظر شکست آن بود. اما همین شبکه در بخش خبری ساعت 10 خود اخبار را به گونه‌ای پخش کرد که کاملا مخالف بخش خبری پیشین بود و از مناسب بودن فضای مذاکرات به نقل از افراد حاضر در محل مذاکره خبر می‌داد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ـ که پیش از این با خبرسازی خود در مورد توقف دستگاه‌های سانتریفیوژ مجتمع نطنز، آبروریزی بزرگی کرده بود ـ این بار نیز نمایندگی خبرسازی کشورهای غربی را بر عهده داشت. در حالی که منابع خبری از حاکمیت فضای تهیه شده توسط تیم مذاکره کننده ایران بر مذاکرات خبر می‌دادند و هر دو طرف بر این موضوع تاکید داشتند که اصل مذاکرات، بر پایه نامه آقای جلیلی به خانم اشتون است، این خبرگزاری در گزارش خود نوشت؛ 70درصد فضای دور نخست مذاکرات، بر توقف غنی‌سازی توسط ایران متمرکز بوده؛ امری که به هیچ عنوان درست به نظر نمی‌رسد، چرا که دبیر شورای عالی امنیت ملی در نامه خود خطاب به خانم اشتون، یادآوری کرده بود که جمهوری اسلامی ایران، درباره حق مسلم خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد.

غربی‌ها به دنبال چه هستند؟

مهمترین موضوعی که کشورهای غربی حاضر در مذاکره به دنبال آن بودند، یافتن میزانی از تاثیرگذاری تحریم‌های تحمیلیشان بر ایران بود. خبرسازی آسوشیتدپرس در مورد اختصاص حجم بالایی از مذاکرات در مورد درخواست از ایران برای توقف غنی‌سازی، نشان از تداوم دیدگاهی در غرب دارد مبنی بر اینکه تحریم‌های تحمیلی بر مردم ایران، اثرگذار بوده و اکنون ایران تحت فشار این تحریم‌ها حاضر به پذیرش توقف غنی‌سازی است (به این موضوع باید خوب توجه شود که آنها خواستار تعلیق نشده‌اند، بلکه دنبال توقف آن هستند). مسأله‌ای که به نظر می‌رسد با توجه به این اصل مهم که هیچ کس حق ندارد از حق مردم ایران بگذرد، به صورت مشخص با پاسخ تند هیأت ایرانی روبه رو شده است.

سایه سنگین انگلیسی‌ها

لندن که بنا بر اسناد و شواهد مستند، احتمال نقش‌آفريني‌ش در ترور دانشمندان هسته‌ای ایران وجود دارد و از سال گذشته سیاست‌های تهاجمی خود علیه تهران را تشدید کرده است، سهم بسیاری در مذاکرات روز گذشته داشت. در حالی که خانم اشتون به عنوان نماینده گروه «1+5» خود یک انگلیسی بود، آقای رابرت کوپر به عنوان نماینده رسمی دولت انگلیس در گروه «1+5» نیز حضور داشت، دیپلمات انگلیسی دیگری نیز در این مذاکرات مشاهده می‌شد که هر چند نامی از وی برده نشد، اما حضورش نشان از نگاه ویژه انگلیسی‌ها به این مذاکرات و همچنین اهمیت آن داشت. «جفری آدامز»، سفیر سابق انگلیس نیز فرد حاضر در این دور از مذاکرات بود که به نظر می رسد بیشتر نقش مهم غلبه دادن نگاه انگلیسی‌ها به این مذاکرات را بر عهده داشت.

کشورهایی که به حاشیه رفتند

دیدار دوجانبه دکتر جلیلی با نمایندگان کشورهای روسیه، چین و انگلیس در خلال مذاکرات روز گذشته در حالی که تصویری از شهید دکتر شهریاری نیز بر میز مذاکرات قرار داده شده بود، حکایت از نوع نگاه ایران به این مذاکرات داشت. آمریکایی‌ها که در طول یک سال گذشته عملاً نقشی بسیار منفی در رابطه با ایران بازی کرده بودند، اما این‌که چرا فرانسوی‌ها به ‌رغم تلاش‌های صورت گرفته موفق به دیدار دوجانبه با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نشدند، جای سؤال دارد.

مقامات الیزه که با سیاست‌های نسنجیده و ناپخته خود از زمان روی کار آمدن دولت سارکوزی، گرایش به کاخ سفید را انتخاب کرده و اولویت نخست آنها در سیاست خارجی، هماهنگی با تل‌آویو شده است، اشتباهات خود را همچنان تکرار کردند تا جایی که این اقدام مقامات فرانسوی بود که عذرخواهی رسمی خانم اشتون از دکتر جلیلی را به دنبال داشت؛ اقدام نسنجیده و بچه‌گانه‌ای که می‌رفت تا مذاکرات را به محاق فرو ببرد و تمام نامه‌نگاری‌ها و تلاش‌های صورت گرفته برای رسیدن به میز مذاکره در ژنو را نابود کند. در این میان وضعیت نماینده آلمان بسیار مشخص است. این کشور نیز به نظر می‌رسد با قرار گرفتن در خط سیاست آمریکا در حال دور شدن از واقعیت‌های میدان مذاکره است.
آنچه که از روز نخست مذاکرات می‌توان برداشت کرد، ایستادگی و مقاومت تیم مذاکره کننده ایران بر مواضع خدشه ناپذیر جمهوری اسلامی ایران است. مواضعی که به نظر می‌رسد اکنون میزان شناخت آن باید برای کشورهای تحریم‌کننده ایران که خود را جامعه جهانی!!! معرفی می‌کنند، قابل فهم‌تر شده باشد.

اگر گزارش آسوشیتدپرس را درست بدانیم و مانند توقف سانتریفیوژهای نطنز، خبرسازی نشده باشد، روز دوشنبه، غربی‌ها آخرین تیر خود را از ترکش تحریم‌های تحمیلی بر مردم ایران برای دست کشیدن از حق خود در توقف غنی سازی شلیک کردند، تیری که به کاهدان تخیلات آنها خورد و تلاش‌های چند ساله آنها را در برابر تدبیر و مدیریت ایرانی در رسیدن کشورمان به حق خود به هیچستان برد.


http://www.tabnak.ir/fa/news/134760/%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AA%D8%AF%D8%B1%D8% A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%8 2%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AC%D9%84% D9%8A%D9%84%D9%8A-%D9%88-%D8%BA%D8%A7%D9%81%D9%84%DA%AF%D9%8A%D8%B1%D9 %8A-5+1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][color=red]تحلیل متفاوت روزنامه سوئیسی از نشست ژنو [/color][/size]در همین حال، شبکه خبری «ام.اس.ان.بی.سی» در گزارشی از مذاکرات ایران با قدرت‌های بزرگ جهان اعلام کرد: ایران و شش قدرت برتر جهان پس از یک سال و اندی نخستین دور مذاکرات خود را برگزار کردند که به گفته مقامات اصلی‌ترین موضوع مورد بحث در آن لزوم برطرف ساختن بیم و نگرانی‌های غرب از اهداف برنامه هسته‌ای تهران بود.
هم ايران و هم غرب مذاكرات هسته اي روزگذشته را سازنده و رو به جلو توصيف كرده اند و مذكرات امروز نيز كه ازساعت 11 به وقت تهران شروع شده است نيز به منظور برنامه ريزي براي گفتگوهاي بعدي است.

به گزارش «تابناك»، نشريه سوئيسي «ايكسپاديكا» در این باره نوشت، يكي از مذاكره كنندگان غربي مذاكرات ديروز را سازنده و در فضايي خوب و مطلوب توصيف كرده است. مذاكرات امروز حول دو موضوع اساسي برگزار مي شود؛ نخست برنامه ريزي براي مذاكرات بعدي و دوم، خلع سلاح و همكاري هاي هسته اي صلح آميز بين ايران و كشور هاي غربي.

همچنين يكي ديگر از مذاكره كنندگان غربي به اين روزنامه سوئيس گفته است، وقتي مذاكرات ديروز اينقدر طولاني شده ، اين بدان معني است كه مسائلي براي مذاكره بين طرفين موجود بوده است.

در همین حال، شبکه خبری «ام.اس.ان.بی.سی» در گزارشی از مذاکرات ایران با قدرت‌های بزرگ جهان اعلام کرد: ایران و شش قدرت برتر جهان پس از یک سال و اندی نخستین دور مذاکرات خود را برگزار کردند که به گفته مقامات اصلی‌ترین موضوع مورد بحث در آن لزوم برطرف ساختن بیم و نگرانی‌های غرب از اهداف برنامه هسته‌ای تهران بود. در همین راستا نمایندگانی از ایران، اتحادیه اروپا، آمریکا،‌ روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان در کنفرانسی در ژنو با سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد ایران دیدار کردند.

این شبکه خبری افزود، برپایه گزارش‌های رسیده از یک مقام آگاه، 75 درصد از این جلسه سه‌ساعته به گفت و گو پیرامون مسایل هسته‌ای اختصاص یافت که با توجه به پافشاری ایران بر عدم بحث پیرامون برنامه هسته‌ایش بسیار قابل توجه بود. به گفته این مقام، در این نشست قدرت‌های جهان یک بار دیگر خواهان پایان برنامه غنی‌سازی اورانیوم تهران که جمهوری اسلامی آن را موضوع مورد بحث این مذاکرات نمی‌داند، شدند. تهران می‌گوید برنامه‌های هسته‌ایش را برای ساخت سلاح اتمی دنبال نمی‌کند اما از آنجایی که ظرفیت خود را برای ساخت سلاح افزایش می‌دهد، اسراییل و آمریکا اعلام کرده‌اند که در صورت عدم توجه تهران به خواسته‌های شورای امنیت سازمان ملل، کماکان گزینه نظامی را مد نظر خواهند داشت.

در این نشست «آشتون» و سایر مقامات ارشد در خصوص صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه ایران که می‌تواند سرچشمه بی‌ثباتی‌ها در منطقه باشد، ابراز تردید کردند و جلیلی نیز در سخنانش به ترور هفته گذشته دانشمندان هسته‌ای کشورش اشاره کرد.

در همین حال منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، در سفر خود به آتن با ابراز خوشبینی نسبت به آغاز مذاکرات، گفت:«موفقیت مذاکرات ژنو منوط به رویکردی است که طرف مقابل نسبت به واقعیت‌های امروز جهان اتخاذ خواهدکرد.»

اما به نظر مي رسد مهم ترين نكته مذاكرات ديروز، تاكيد مذاكره كنندگان غربي بر حق ايران براي استفاده مسالمت آميز از انرژ‍ي هسته اي است . بر اساس گزارش روزنامه سوئيسي «ايكسپاديكا» در مذاكرات ديروز بر اين حق تاكيد شده است، اما هنوز مشخص نيست كه اين تاكيد بر حق ايران به معناي تدوام غني سازي اورانيوم در ايران هست يا خير.

گفتني است كه بر اساس يكي از سناريوهاي معاون وزارت خارجه آمريكا ، ايران اورانيوم خود را به روسيه مي فرستد و در عوض غرب تجهيزات راكتور تهران را نوسازي كرده و حق ايران را براي غني سازي به رسميت خواهد شناخت .

در واقع بايد منتظر ماند و ديد كه آيا تاكيدات غربي ها به اين معني است يا صرفا در قالب شعارهاي گذشته است.

http://www.tabnak.ir/fa/news/134879/تحلیل-متفاوت-روزنامه-سوئیسی-از-نشست-ژنو

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]سعید جلیلی بیانیه اشتون را رد کرد + بیانیه اشتون[/size]
امروز اين نگراني بزرگ وجود دارد كه چرا بايد كماكان زرادخانه‌هاي هسته‌يي وجود داشته باشند/ چه ارتباطي بين قطعنامه‌هاي سازمان ملل و جريانات تروريستي است كه آن‌ها اقدام به اجراي اين قطعنامه‌ها مي‌كنند/ ما بارها اعلام كرده‌ايم اگر گفت‌وگو بخواهد تحت عنوان راهبرد فشار و مذاكره باشد پيشاپيش محكوم به شكست است/اين جمع‌بندي‌اي نبود كه من انجام داده باشم بلكه اشتون اين جمع‌بندي را در جلسه انجام داد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با بيان اين كه متاسفانه اسامي دانشمندان ما در فهرست قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل قرار مي‌گيرد، افزود: اين حركتي است كه يادآور تفكرات قرون وسطايي است كه مي‌خواهند مانع پيشرفت علم شوند و رسوايي بزرگ‌تر آن است كه اين دانشمندان كه در فهرست قطعنامه‌هاي شوراي امنيت قرار مي‌گيرند مورد هدف تروريست‌ها قرار مي‌گيرند.

به گزارش «تابناک»، سعيد جليلي ـ مذاكره كننده ارشد ايران در مذاكرات با 1+5 ـ عصر سه‌شنبه در كنفرانسي خبري كه در هتل محل اقامت وي در ژنو برگزار شد اظهار كرد: ظرفيت‌هاي مهم ايران امروز ديگر قابل انكار نيست و جامعه جوان و با نشاط و با انگيزه بالاي ايران، براي رسيدن به اهداف و آرمان‌هايش ظرفيت خوبي براي همكاري‌هاي بين‌المللي دارد.

وي گفت: ما آمادگي همكاري در زمينه‌هاي مختلف را با جامعه جهاني داريم. امروز ايران بيش از هميشه در بهترين شرايط سياسي، اقتصادي و منطقه‌يي و بين‌المللي قرار دارد.

جليلي با اشاره به اجراي هدفمندي يارانه‌ها در ايران گفت: اين كه امروز تصميم گرفتيم يكي از بزرگ‌ترين جراحي‌هاي اقتصادي را در كشورمان انجام دهيم مبتني بر همين ظرفيت‌هاي بالاست.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان خاطرنشان كرد: آمادگي ايران فرصتي است براي همكاري‌هاي بين‌المللي به خصوص حول نگراني‌هاي مشترك. موضوع خلع سلاح بين‌المللي يكي از نگراني‌هاي جامعه بين‌الملل است. امروز اين نگراني بزرگ وجود دارد كه چرا بايد كماكان زرادخانه‌هاي هسته‌يي وجود داشته باشند. ما در همين راستا سال گذشته سميناري را تحت عنوان خلع سلاح بين‌المللي هسته‌يي با عنوان "انرژي هسته‌يي براي همه، سلاح هسته‌يي براي هيچ‌كس"، را در تهران برگزار كرديم و اين سوال مطرح شد كه متهمان اصلي در كشتار جمعي انسان‌ها كساني هستند كه زرادخانه‌هاي هسته‌يي دارند و از سلاح هسته‌يي استفاده كرده‌اند و ان‌.پي‌.تي را نقض و با قراردادن سلا‌ح‌هاي هسته‌يي در نقاط مختلف به خصوص با قراردادن 240 سلاح هسته‌يي در اروپا ايجاد نگراني براي ملت‌ها مي‌كنند. بايد بحث شود كه از اشاعه سلاح هسته‌يي به طور جدي بايد جلوگيري شود و بررسي شود كه ده‌ها كلاهك هسته‌يي كه رژيم صهيونيستي ادعا مي‌كنند در اختيار دارد از كجا آمده و چه دولت‌هايي آن‌ها را در اختيارش قرار دادند.

جليلي با بيان اين كه در زمينه‌ها و مباحث مهم اقتصادي نيز سوالات اساسي در برابر ملت‌هاي جهان قرار دارد به خصوص آن چه در 10 سال گذشته در دنيا اتفاق افتاده است، خاطرنشان كرد: لشكركشي‌هاي مختلف به نقاط مختلف جهان و كشتن صدها هزار انسان و اعتراف به اين كه اين اقدامات اشتباه بوده است چه توجيحي دارد؟ چه كسي مسووليت اين اشتباهات را بر عهده مي‌گيرد و چه برخوردي بايد با آن‌ها شود. يكي از بحث‌هاي اساسي اين است كه هزينه‌ اين اشتباهات كه بر ملت‌هاي جهان تحميل مي‌شود را چه كسي مي‌پردازد؟

وي اضافه كرد: از يك طرف هزاران ميليارد دلار براي جنگ‌هايي صرف مي‌شود كه پس ازآن اعتراف به اشتباه بودن آن مي‌كنند و از طرفي بحران‌هاي اقتصادي كه مردم كشورهاي حمله كننده به نقاط مختلف جهان با آن مواجه‌اند را شاهديم. اين‌ها مجموعه مباحثي است كه فكر مي‌كنيم بايد درباره آن‌ها به طور دقيق و واقعي گفت‌وگو صورت گيرد. ما فكر مي‌كنيم ظرفيت ايران مي‌تواند نقشي موثر در پيگيري اين مسائل داشته باشد. در جهاني كه مسائل مهمي از قبيل آن چه ذكر كرده‌ام وجود دارد بايد در كانون توجه تمامي انسان‌هاي جهان قرار گيرد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان اظهار كرد: امروز نگراني‌هاي جدي در سطح جهان وجود دارد كه افكار عمومي دنيا درباره‌ آن‌ها سوالات جدي دارند. بر اين مبنا يكي از موضوعات اين است، كساني كه اين هزينه‌ها را به ملت‌ها تحميل مي‌كنند چرا براي خارج شدن از فشار افكار عمومي و قرار نگرفتن در برابر سوالات آن‌ها مسائل فرضي و كاذب توليد مي‌كنند.

جليلي گفت: هزاران سلاح اتمي توليد و هزاران سلاح اتمي جديد آزمايش مي‌شود اما اجازه نمي دهند اين مسائل مورد توجه و سوال جامعه جهاني قرار گيرد. اين سوال مهم وجود دارد كه امروز ملت‌ها شاهد هستند در كنار اين بي‌توجهي‌ها و اقدامات نگران كننده برخي اقدامات ديگر در حال اتفاق است. اخيرا در جهت انحصاري كردن علم و دانش اقداماتي صورت مي‌دهند؛ ايجاد مانع براي دسترسي ملت‌ها به آن علومي كه مي‌تواند در جهت صلح‌آميز به كار گرفته شود از جمله اين اقدامات است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به تصوير شهيد دكتر مجيد شهرياري كه بر روي تريبون محل سخنراني‌اش قرار داشت اظهار كرد: عكسي كه در برابر شماست يك دانشمند، فيزيكدان و استاد دانشگاه ايراني است و يك چهره شناخته شده علمي و بين‌المللي؛ متاسفانه اسامي دانشمندان ما در فهرست قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل قرار مي‌گيرد. اين حركتي است كه يادآور تفكرات قرون وسطايي است كه مي‌خواهند مانع پيشرفت علم شوند و رسوايي بزرگ‌تر آن است كه اين دانشمندان كه در فهرست قطعنامه‌هاي شوراي امنيت قرار مي‌گيرند مورد هدف تروريست‌ها قرار مي‌گيرند. اين يك سوال بزرگ براي جامعه جهاني است كه چه ارتباطي بين قطعنامه‌هاي سازمان ملل و جريانات تروريستي است كه آن‌ها اقدام به اجراي اين قطعنامه‌ها مي‌كنند.

تنها توافق انجام شده همكاري حول نقاط مشترك بود

به گزارش ايسنا، جليلي در ادامه كنفرانس خبري‌اش اظهار كرد: هفته‌ي گذشته دكتر شهرياري ـ استاد فيزيك ـ همراه همسرش هدف حمله‌ي تروريستي قرار گرفت و به شهادت رسيد. هم‌زمان يك استاد ديگر دانشگاه كه او هم به همراه همسرش بود هدف حمله‌ي تروريستي قرار گرفت كه خدا را شكر جان سالم به در بردند.

او گفت: به جز رسوايي كه براي قطعنامه‌هاي سازمان ملل براي درج اسامي دانشمندان ما وجود دارد خوب است شما بدانيد چند هفته‌ي قبل از اين اقدام تروريستي رييس سرويس امنيتي يكي از كشورهاي اروپايي اعلام كرد مي‌خواهيم با اقدامات امنيتي و اطلاعاتي مانع پيشرفت هسته‌يي ايران شويم و چند روز بعد اين ترور صورت گرفت. هم‌چنين سايت رسمي رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه ترور دكتر شهرياري اقدامي غيرجنگي براي ممانعت از پيشرفت اتمي ايران است. من اين موضوعات را مي‌گويم تا افكار عمومي همه‌ي كشورها متوجه موضوعات اصلي نگران كننده براي جامعه‌ي جهاني شوند و از كساني كه اين اقدامات را دنبال مي‌كنند پاسخ سوالات را مطالبه كنند. اين‌ها موضوعات اصلي است كه بايد موضوع گفت و گو در سطح جهاني قرار گيرد.

مذاكره كننده ارشد ايران در مذاكرات با 1+5 با بيان اين كه ما با تمام ظرفيت‌هايي كه در منطقه و نظام بين‌الملل داريم، براي رفع اين نگراني‌هاي بين‌المللي اعلام آمادگي و گفت‌وگو كرديم، تصريح كرد: معتقدم نبايد اجازه داد موضوعات فرعي و كاذب جايگزين موضوعات اصلي شود و اذهان جامعه‌ي بين‌المللي را منحرف كنند.

جليلي گفت: ما بارها تاكيد كرده‌ايم كه اين موضوعات بايد مبناي اصلي كار باشد كه هزينه‌هاي زيادي را براي ملت‌هاي جهان به وجود آورده است و هرگونه تلاش براي محروم كردن ملت‌ها از حقوق‌شان را حركتي كاذب در جهت انحراف افكار عمومي مي‌دانيم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان خاطرنشان كرد: ما فكر مي‌كنيم دفاع‌مان از حقوق هسته‌يي ايران از دفاع از حقوق همه‌ي ملت‌ها در دست‌يابي به انرژي صلح‌آميز هسته‌يي در چارچوب ان. پي. تي و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است.

وي با بيان اين كه ما اعلام كرديم كه حقوق ملت‌ها نمي‌تواند موضوع گفت‌وگوها باشد بلكه آن‌چيزي بايد موضوع گفت‌وگوي جامعه‌ي جهاني قرار گيردكه نگراني‌هاي اصلي را ايجاد مي‌كنند، گفت: ما بر اين كه گفت‌وگوها منطق خودش را داشته باشد تاكيد كرده‌ايم. معتقديم فرهنگ گفت‌وگو اقتضاء مي‌كند تا مذاكرات بر اساس منطق باشد. اگر گفت‌وگو به جاي منطق و استدلال مبنايش بر زور متكي باشد ديگر گفت‌وگو نيست. در گفت‌وگو اگر يك طرف بخواهد مطالباتش را بگويد و بعد به استناد استفاده از زور آن مطالبات را تحميل كند ديكته است و ديكته لايق ديكتاتورهاست و گفت‌وگو لايق ملت‌هاي متمدن.

او ادامه داد: ما بارها اعلام كرده‌ايم اگر گفت‌وگو بخواهد تحت عنوان راهبرد فشار و مذاكره باشد پيشاپيش محكوم به شكست است. اين كه كساني بگويند مي‌خواهيم گفت‌وگو كنيم و هم‌زمان مسير فشار را هم داشته باشيم نشان دهنده‌ي ضعف منطق آن‌هاست.

دبير شوراي امنيت ملي كشورمان گفت: هم‌چنان كه در مسير فشار برخي متوسل به ترور مي‌شوند و رسما از ترور براي تحقق اهداف‌شان استفاده مي‌كنند، اين نشانگر استيصال آن‌هاست؛ بنابراين قبل از اين كه تهران را به سمت ژنو ترك كنم در كنفرانس خبري رسما اعلام كردم كه اولا حقوق ملت‌ها هيچ وقت به عنوان موضوع گفت‌وگو قبول نداريم، ثانيا ما هيچ‌گاه گفت‌وگويي را كه طرف مقابل بخواهد متكي به فشار صحبت كند را نيز قبول نداريم.

وي ادامه داد: اما ما معتقد هستيم مي‌توان درباره نگراني‌هاي مشترك نشست و گفت‌گو كرد. درباره مسائل مهم بين‌المللي اعم از مسائل امنيتي، اقتصادي و ساير موضوعات مي‌توان صحبت كرد. مواردي مثل خلع سلاح و منع اشاعه و مواردي مثل اقدامات خلاف قانون كه از سوي برخي از كشورها عليه برخي از كشورهاي ديگر صورت مي‌گيرد. اين‌ها موضوعات مهمي است و هم‌چنين مسائل مهم اقتصادي نيز مهم هستند.

جليلي اضافه كرد: نبايد اجازه داد برخي از كلو‌پ‌هاي قدرت به خاطر منافع و خواست خودشان به ملت‌هايي چه در اروپا، چه در آمريكا، چه در آسيا و چه در ساير نقاط دنيا هزينه‌هاي سنگين را تحميل كنند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان افزود: در گفت‌وگوهايي كه در اين دو روز داشتيم اين ديدگاه‌ها را بيان كرديم و من حق جامعه جهاني مي‌دانم كه بدانند ما درباره اين موضوعات صحبت كرديم و فكر مي‌كنيم ظرفيت‌هاي امروز جمهوري اسلامي ايران با توجه به موقعيت خوبي كه در جامعه بين‌المللي و در منطقه دارد، اين ظرفيت‌ را ايجاد مي‌كند كه به طور جد اين موضوعات را مطرح كرده و دنبال كند.

وي در ادامه اظهاراتش گفت: من در نامه‌اي كه چند ماه پيش به اشتون نوشته بودم سه سوال اصلي را بيان كردم كه در اختيار رسانه‌ها نيز قرار گرفت. من سوال كردم كه گفت‌وگوها در چه چارچوبي بايد باشد؟ با چه رويكردي مي‌خواهد باشد؟ آيا با رويكرد دشمني با ملت‌ها يا با رويكرد تعامل و همكاري با ملت‌ها‌؟ سوالات اساسي مطرح كردم به عنوان مثال همين بحث كه امروز بايد روشن بشود نگراني‌هاي اصلي كه درباره برخي از سلاح‌هاي هسته‌يي وجود دارد من‌جمله درباره سلاح‌هاي هسته‌يي رژيم صهيونيستي بايد روشن شود.

جليلي اضافه كرد: بر همين مبنا در اين دو روز گفت‌وگو كه انجام گرفت آن چه كه در پايان گفت‌وگو مورد توافق قرار گرفت اين بود كه اولا گفت‌وگو بايد در چارچوب همكاري باشد نه در چارچوب فشار، راهبرد دو مسيره به عنوان گفت‌وگو. هيچ راهبردي نيست كه بتواند گفت‌وگوها را به نتيجه برساند بنابراين آن چه توافق شد اين بود كه گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك شكل گيرد. البته من خيلي مايل بودم و پيشنهاد كردم كه با حضور اشتون در جمع شما حاضر شده و مشتركا اين موضوعات را اعلام كنيم. من الان هم اعلام مي‌كنم اين موضوع به عنوان تنها توافق مشترك يعني گفت‌وگو براي همكاري بر مبناي نقاط مشترك بود. اين تنها چيزي است كه در صورت جلسه ما ضبط و ثبت شد؛ هر چيزي غير از اين موضوعاتي كه اعلام شده به طور حتم ارزشي ندارد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان افزود: ما تنها بر همين مبنا توافق كرديم، اين جمع‌بندي است كه اشتون اعلام كرد و بقيه هم تاييد كردند و آن گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك است.

وي ادامه داد: من شنيدم چيز ديگري به عنوان توافق اعلام شده است، بنده اين‌جا رسما اعلام مي‌كنم هر چيزي غير از اين اگر اعلام شده باشد خلاف توافق است. بعيد مي‌دانم برخلاف موضوع جلسه كساني بخواهند به غير از توافق جلسه مسائل ديگري را اعلام كنند. اين موضوع ديوار بلند بي‌اعتمادي را ايجاد مي‌كند كه از فاصله‌اي كه از محل كنفرانس تا محل هتل بياييم مسائل ديگري را اعلام كنم.

جليلي اظهار كرد: اميدوارم كه اين مطالب نقل شده صحت نداشته باشد. ما فكر مي‌كنيم امروز آن چه كه ما بيان كرده‌ايم براي گفت‌وگو و همكاري حول نقاط مشترك يك فرصت براي جامعه بين‌المللي است، فرصتي كه مي‌تواند تلاش‌ها را در جهت نگراني‌هاي اصلي جامعه جهاني و جامعه بشري سوق دهد.

وي در ادامه اين كنفرانس خبري در پاسخ به سوال خبرنگار پرس‌تي‌وي مبني بر اين كه چرا اشتون با وجود اعلام تمايل شما براي حضور او، در اين كنفرانس خبري حضور پيدا نكرد؟ گفت: بايد اين را از وي سوال كنيم. ما يك توافقي انجام داديم و اعلام كرديم كه خوب است اين توافق به صورت مشترك اعلام شود، ظاهرا مساله‌اي داشتند و نتوانستند بيايند. اما بايد از وي اين سوال را بپرسيد.

جليلي در ادامه اين نشست خبري در ژنو در پاسخ به اين پرسش كه اخباري در مورد توان ايران در توليد كيك زرد منتشر شده است، اين اخبار را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ گفت:‌ ايران عضو ان‌.پي‌.تي و آژانس است. ما به تكاليف پادماني خود به خوبي عمل كرده‌ايم. متناسب با آن بايد از حقوق پادماني آن نيز برخوردار باشيم. يكي از راه‌هاي تقويت ان‌.‌پي‌.تي اين است كه اعضا احساس كنند در ازاي تكاليف، از حقوق نيز برخوردارند و توازني ميان اين دو وجود دارد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان خاطرنشان كرد: داشتن چرخه سوخت هسته‌يي يكي از حقوق تصريح شده در ان‌.پي‌.تي است. يكي از اين اجزا داشتن چرخه سوخت تبديل اورانيوم به كيك زرد است و يكي از ظرفيت‌هاي خوب ايران معادن اورانيوم است. امروز خوشحاليم كه توانسته‌ايم در بحث استخراج معادن به ظرفيت تبديل آن‌ها به كيك برسيم كه تمام آن‌ها طبق تكاليف پادماني زير نظر آژانس انجام مي‌شود.

خبرنگاري پرسيد آيا انتشار اسناد ويكي ليكس بر مذاكرات ايران با 1+5 سايه افكنده بود؟ كه جليلي پاسخ داد: هم خود اين اسناد و هم نحوه پخش آن بسيار قابل تامل است. گزينشي كه در اين اسناد شده است و مواردي كه از اين اسناد رسانه‌يي مي‌شود بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي تاكيد كرد: به تمام كساني كه اين اقدامات را با هدف لطمه زدن به مناسبات عميق دوستانه تاريخي و فرهنگي ايران و همسايگان و كشورهاي منطقه انجام مي‌دهند اعلام مي‌كنم روابط ما با دوستان‌مان در منطقه عميق‌تر از آن است كه با اين اقدامات خدشه‌دار شود.

مذاكرات استانبول به‌هيچ عنوان در مورد تعليق غني‌سازي نخواهد بود

خبرنگار ديگري پرسيد شما اعلام كرده‌ايد گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك شكل خواهد گرفت، در حالي كه در بيانيه‌ي اشتون بحثي در مورد هسته‌يي مطرح شده، آيا مذاكرات استانبول در مورد تعليق غني‌سازي خواهد بود كه جليلي پاسخ داد: صريحا و قاطعانه خواهم گفت خير به هيچ عنوان.

او توضيح داد: ما در اين گفت‌وگوها هم به صراحت تاكيد كرديم حقوق ملت ايران و ملت‌ها را موضوع مذاكره و گفت‌وگو نمي‌دانيم، بلكه بايد مفروض گفت‌وگوها باشد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه مشخصا با چه بخشي از بيانيه‌اي كه اشتون صادر كرده است مخالف هستيد و آيا اين اختلاف و فاصله مواضع، ‌نشست استانبول را به خطر خواهد انداخت؟ گفت: به صراحت اعلام مي‌كنم نكته مورد توافق ما يك جمله بيش‌تر نبود و آن جمله بسيار روشن و صريح است كه گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك.

جليلي ادامه داد: در حقيقت نمي‌دانم در آن بيانيه چه آمده است ولي به قاطعيت تاييد مي‌كنم هر چه غير از اين باشد مورد قبول ما نيست زيرا اساسا توافق نشده است. امروز به صراحت در برابر جامعه جهاني و اصحاب رسانه اين موضوع را اعلام كردم.

مذاكره كننده ارشد ايران در گفت‌وگو با كشورهاي 1+5 افزود: بسيار خوب بود كه امروز در اين نشست مطبوعاتي اشتون خود حضور مي‌يافت و اين نكات را مشتركا مطرح مي‌كرديم تا اين ابهامات ايجاد نشود.

جليلي ادامه داد: ما توافق كرديم كه زمان و مكان گفت‌وگوها در ژانويه و در شهر استانبول باشد اما موضوع گفت‌وگوها همان است كه گفتم يعني گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك.

وي افزود: نكته‌اي كه مي‌خواهم بگويم اين است كه جامعه جهاني بايد به آن توجه كند. وقتي در يك مذاكره معتبر رسمي توافق مشخص و روشني در يك جمله انجام مي‌شود چه عاملي است كه مي‌خواهد مانع گفت‌وگو و همكاري‌ها و اقداماتي در جهت نگراني واقعي جامعه جهاني باشد؟ چه عاملي است كه به خود اجازه مي‌دهد ظرف كم‌تر از دو ساعت چنين توافق رسمي و روشني را دچار تحريف كند؟

خبرنگار ديگري پرسيد چند ساعت پيش جوليان آسانژ ـ مدير سايت ويكي‌ليكس ـ در انگلستان بازداشت شد، در ميان اسنادي كه منتشر شده به درخواست كشورهاي عرب براي حمله به ايران اشاره شده موضع شما در اين رابطه چيست؟ كه جليلي پاسخ داد: مناسبات ما با كشورهاي همسايه و منطقه دوستانه، عميق و تاريخي است. اين بازي‌ها نمي‌تواند در اين مناسبات دوستانه كه با كشورهاي منطقه داريم تاثيرگذار باشد.

يكي ديگر از خبرنگاران بيانيه كاترين اشتون را قرائت كرد و گفت در اين بيانيه كه اعلام شده وي گفته است در استانبول نشستي برگزار خواهيم كرد تا با روحيه همكاري براي يافتن راه‌حلي در مورد موضوع هسته‌يي گفت‌وگو كنيم، موضع شما در اين رابطه چيست؟ كه وي گفت: آن چه كه در مذاكرات مطرح شد را دوباره بيان مي‌كنم. توافق ما يك جمله بود. اين جمله را خانم اشتون جمع‌بندي كرد، جمع‌بندي هم نبود كه از سوي من انجام شود. اشتون پس از جمع‌بندي به نمايندگان شش كشور اين جمله را اعلام كرد و نظر آن‌ها را جويا شد. هر شش كشور آن جمله را تاييد كردند كه سپس از سوي ما نيز تاييد شد. آن جمله اين بود؛ گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك در ژانويه و در استانبول.

جليلي تاكيد كرد: هر چه بيش از اين باشد خلاف توافق ماست.

وي افزود: اين جمع‌بندي‌اي نبود كه من انجام داده باشم بلكه اشتون اين جمع‌بندي را در جلسه انجام داد. اين نتيجه در صورت جلسه ما ثبت و ضبط شده است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اختلاف در مورد جمع‌بندي جلسه با اشتون مي‌تواند منجر به برگزار نشدن جلسه استانبول شود؟ آيا موافق هستيد كه در نشست استانبول در مورد برنامه هسته‌يي ايران گفت‌وگو شود؟ خاطرنشان كرد: ‌آن چه در جلسه به عنوان جمع‌بندي اعلام شد مورد اختلاف نبود. فكر مي‌كنم هر حركتي خلاف آن جمع‌بندي بي‌احترامي به آن جلسه است و گفت‌وگوهاي استانبول صرفا بر اين مبنا شكل خواهد گرفت.

او توضيح داد: همان‌طور كه بارها اشاره كرده‌ام به هيچ عنوان اجازه نخواهيم داد و نمي‌پذيريم حقوق ملت ايران به عنوان موضوع گفت‌وگو قرار گيرد. اين گفت‌وگوها را فرصتي براي طرف مقابل مي‌دانيم تا بتواند با استفاده از ظرفيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه مسائل بين‌المللي با هم گفت‌وگو و همكاري كنيم.

اميدواريم آن‌ها به توافق و جمع‌بندي كه كردند پايبند بمانند

مادامي كه به جمع‌بندي جلسه پايبند بمانند، اين توافق معتبر است

خبرنگار ديگري پرسيد با توجه به بيانيه اشتون آيا جمع‌بندي ما بايد اين باشد كه مقابل دو طرف رويارويي ايجاد شده؟ كه جليلي پاسخ داد: دوباره تاكيد مي‌كنم آن چه كه جمع‌بندي جلسه بود و جمع‌بندي طرف‌ها نيز آن را تاييد كرد اين بود كه گفت‌وگوها در ژانويه در استانبول و در مورد همكاري حول نقاط مشترك صورت خواهد گرفت. ما اميدواريم آن‌ها در توافق و جمع‌بندي كه كردند پايبند بمانند. مادامي كه به اين جمع‌بندي كه در جلسه توسط اشتون ارائه شد پايبند بمانند، اين گفت‌وگوها مي‌تواند شكل بگيرد و اين توافق معتبر است.

خبرنگار ديگري پرسيد كه اخيرا اخباري منتشر شده كه تعدادي از دانشمندان هسته‌يي ايران به كره‌شمالي پناهنده شده‌اند و در آن‌جا اعلام كرده‌اند كه دانشمندان هسته‌يي ايران مشغول ساخت بمب اتمي هستند، كه جليلي در واكنش به اين خبر گفت: شما امروز شاهد هستيد قدرت‌هايي كه به دنبال انحصار قدرت و ثروت هستند مي‌خواهند علم را هم انحصاري كنند. امروز فشاري كه به ايران در مورد فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي مي‌آورند به خاطر تفكر انحصارطلبانه است. آن چه كه مانع آن‌ها شده و نتوانستند به هدف‌شان برسند اين است كه علم در ايران بومي شده است و تمام اين ظرفيت‌ها امروز در دسترسي به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي مبتني بر ظرفيت‌هاي داخلي است. امروز دانشمندان هسته‌يي ما متوسط سن‌شان 30 سال است.

وي ادامه داد: جواناني كه با انقلاب اسلامي ايران به دنيا آمدند امروز در اين عرصه نقش‌آفرين هستند. امروز از شهيد شهرياري ده‌ها و صدها يادگار و دانشجو به جا مانده است كه در مراسم تشييع جنازه او فرياد مي‌زدند راه او را ادامه خواهند داد.

جليلي ادامه داد: در گفت‌وگوهايي كه امروز انجام شد نيز به صراحت تاكيد كردم كه معتقديم برخي از قدرت‌ها بسياري از تصميمات غلطي كه مي‌گيرند به خاطر محاسبات غلطي است كه دارند. برخي اوقات مطالبي مطرح مي‌كنند كه نشان مي‌دهد از سوء محاسبه برخوردارند. سال گذشته در كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرده‌ام كه ايران براي رفع نيازهاي 850 هزار بيمار سرطاني به اين داروها كه در راكتور اتمي ساخته مي‌شود نياز دارد و سوخت 20 درصد كه لازمه تامين اين داروهاست مورد نياز ماست.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: ما نامه‌اي نوشتيم و رسما درخواست كرديم سوخت را در اختيار ما قرار دهند؛ اما با اين كه حق قانوني ما بود آن را به ما ارائه نكردند. با اين كه كاملا موضوعي بود كه مصرف دارويي و انساني داشت از آن خودداري كردند. اعلام كردم اگر سوخت را در اختيار ما قرار دهيد ما خود آن را توليد خواهيم كرد. من سال گذشته و در همين تريبون اين موضوع را اعلام كردم.

او اضافه كرد: اين حق ماست و طبق ان‌.پي‌.تي مي‌توانيم از آن برخوردار شويم. آن‌ها گفتند ايران بلوف مي‌زند اما اكنون كه ما اين سوخت را توليد كرده‌ايم مي‌گويند كاري كنيد كه توليد آن متوقف شود. اين مباحث در مورد تحريم‌ها نيز وجود دارد. قطعنامه‌هايي را صادر كردند و اعلام كردند مي‌توان با تحريم‌ها مانع پيشرفت اقتصادي جمهوري اسلامي ايران شويم.

جليلي تاكيد كرد: آن‌ها امروز شاهد هستند كه ايران نه تنها در مسير پيشرفتش هيچ وقفه‌اي ايجاد نشده است بلكه يكي از بزرگ‌ترين طرح‌ها و جراحي‌هاي اقتصاديش را امروز در حال انجام دادن است.

وي افزود: اميدواريم ديگر امروز دچار اين اشتباهات محاسباتي نشوند و هم هزينه براي ملت‌هاي خود ايجاد نكنند زيرا امروز بيش‌تر ملت‌ها و شركت‌هاي خود هستند كه از اين تحريم‌ها دچار زيان شده‌اند.

جليلي افزود: آن چه كه در مورد موضوع كره‌شمالي مطرح كرديد نيز از جنس مطالبي است كه كاملا تكذيب مي‌شود.

به گزارش ايسنا، جليلي در پايان اين نشست خبري اعلام كرد كه ملاقاتي با وزير امور خارجه سوييس خواهد داشت.


بیانیه اشتون

بنا بر گزارش خبرگزاري رويتر، اشتون امروز (سه‌شنبه) پس از پايان مذاكرات دو روزه ايران با 1+5 تاكيد كرد كه گفت‌و‌گوهاي هسته‌يي ميان قدرت‌هاي جهاني و ايران "اساسي و مفصل" بود.

اشتون كه بيانيه‌اي را قرائت مي‌كرد، افزود: ما تقريبا دو روز گفت‌و‌گوهاي مفصل و اساسي داشتيم كه متمركز بر برنامه‌ي هسته‌يي ايران و لزوم پايبندي ايران به تعهدات بين‌المللي‌اش بود.

وي ادامه داد: كشورهايي كه من نماينده‌ي آن‌ها هستم در جست‌وجوي راه‌حل نگراني‌هاي جامعه‌ي بين‌المللي درباره برنامه‌ي هسته‌يي ايران، كه هدف محوري اين گفت‌و‌گوهاست، متحدند.

اشتون تاكيد كرد: ما حقوق ايران را به رسميت مي‌شناسيم اما بر عمل به تعهداتش اصرار مي‌ورزيم.

ما براي پرداختن و جستجوي فصلي مشترك در خصوص ديگر مسايل مورد علاقه متقابل آماده‌ايم.

رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا تاكيد كرد: ما و ايران درباره تداوم اين مذاكرات در اواخر ژانويه در استانبول توافق كرديم در آن‌جا ما قصد داريم درباره‌ي ايده‌هاي عملي و راه‌هاي همكاري در جهت حل نگراني‌هاي محوري ما درباره‌ي مساله‌ي هسته‌يي مذاكره كنيم.

http://www.tabnak.ir/fa/news/134968/%D8%B3%D8%B9%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%88%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-+-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%88%D9%86

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]عربستان 10 سال دیگر هسته ای می شود[/size]
به گزارش صفحه عربی «تابناک»، وی در ادامه افزود: مقامات عربستانی می خواهند طی 10 سال آینده انرژی هسته ای با اهداف مسالمت آمیز را به عنوان بخشی از منابع انرژی در کشور خود در اختیار بگیرند.
«فرانچسكو سانچز» معاون وزیر امور خارجه آمريكا در امور تجارت در اظهاراتی گفت: عربستان سعودی قصد دارد در طول 10 سال آینده به کشوری هسته ای تبدیل می شود و خواهد توانست که انرژی هسته ای تولید کند.

به گزارش صفحه عربی «تابناک»، وی در ادامه افزود: مقامات عربستانی می خواهند طی 10 سال آینده انرژی هسته ای با اهداف مسالمت آمیز را به عنوان بخشی از منابع انرژی در کشور خود در اختیار بگیرند.

اعلام این خبر در حالی است که عربستان سعودی به عنوان بزرگ ترين توليد كننده نفت در جهان، سال 2008 میلادی با ایالات متحده آمريكا توافقنامه همكاري در زمينه تكنولوژي هسته‌اي امضا كرد.

این کشور سال گذشته نیز مذاکراتی در این زمینه با فرانسه و روسيه انجام داد.

گفتنی است «فرانچسکو سانچز» در رأس هياتي بلند پایه از بازرگانان و متخصصان بخش‌هاي زير ساخت‌ به رياض پایتخت عربستان سعودی سفر كرده است.

در همین حال مقامات عربستان سعودی مدتی پیش اعلام کرده بودند: 500 تا 700 ميليارد دلار را طي 2009 تا 2014 صرف زير ساخت‌ها و منابع انرژي جایگزین ـ مانند انرژی هسته ای ـ مي‌كنند. :mrgreen: :lol:

http://www.tabnak.ir/fa/news/134975/%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-10-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]مذاکرات استانبول برای ما دشوار خواهد بود[/size]
این روزنامه آمریکایی در پایان نوشت، به نظر می رسد انتخاب «استانبول» به عنوان محل برگزاری نشست بعدی بر اساس یک توافق دوجانبه صورت گرفته است. آمریکا و متحدان اروپایی اش با اعتقاد بر این که ترکیه در برابر این مساله بی طرفانه برخورد نخواهد کرد و جانب ایران را می گیرد، با انجام نشست «ژنو» در «استانبول» مخالفت کردند.
سرویس بین الملل ـ پس از پايان مذاكرات ایران با 1+5 در ژنو که قرار شد ادامه آن در بهمن ماه و در استانبول ادامه یابد، «رویترز» به نقل از یک دیپلمات ارشد آمریکایی نوشت: مذاکرات شش قدرت برتر جهان با ایران دشوار و در عین حال ساده بود. اما تهران برای رفع نگرانی های جهانی باید گام های عملی تری بردارد.

به گزارش «تابناک»، این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، با اشاره به پافشاری های 1+5 بر به تعلیق درآمدن برنامه غنی سازی اورانیوم ایران که از سوی «سعید جلیلی»، مذاکره کننده ارشد ایران رد شد، مذاکرات پیش رو را دشوار توصیف و تاکید کرد: «غرب کماکان بر موضع خود مبنی بر تعلیق این برنامه ها پافشاری می ورزد.» این در حالی است که «جلیلی» به صراحت اعلام کرده است که ایران در نشست استانبول درباره توقف غنی سازی اورانیوم مذاکره نخواهد کرد.

مقام آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش به بیان این مطلب پرداخت که اگرچه آمریکا در مذاکرات ژنو نشست رسمی دوجانبه ای با ایران نداشت، اما این فرصت را داشت که به بیان نقطه نظرات اصلی خود بپردازد و این پیشنهاد را مطرح ساخت که ایران می تواند با تجدید نظر در طرح پیشنهادی سال گذشته در زمینه تبادل اورانیوم در راستای اعتمادسازی گام مهمی بردارد.

در همین حال، روزنامه «لس آنجلس تایمز» نیز با اختصاص مطلبی به این موضوع نوشت: پس از یک روز و نیم مذاکره اگرچه مقامات آن را مفید ارزیابی کردند اما اعلام داشتند که ایران همچنان خواهان مذاکره پیرامون پذیرفتن برخی محدودیت ها در زمینه برنامه جنجال برانگیز هسته ایش نیست.

در همین حال پس از به پایان رسیدن این نشست، «کاترین آشتون»، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا، با ارایه یک بیانیه پنج خطی بدون پاسخ به سوال خبرنگاران جلسه را ترک کرد. او در بیانیه خود اعلام کرد: «ما تقريبا دو روز گفت‌و‌گوهاي مفصل و اساسي داشتيم كه متمركز بر برنامه هسته‌اي ايران و لزوم پايبندي ايران به تعهدات بين‌المللي‌اش بود. ما حقوق ایران را به رسمیت می شناسیم اما بر عمل به تعهداتش اصرار مي‌ورزيم.»

در همین باره، نماینده فرانسه نیز در جمع خبرنگاران گفت: «ما پاسخ هایی از سوی نمایندگان ایرانی دریافت داشتیم.» این در حالی است که او از پرداختن به جزییات آن خودداری کرد.

این روزنامه آمریکایی در پایان نوشت: به نظر می رسد انتخاب «استانبول» به عنوان محل برگزاری نشست بعدی بر اساس یک توافق دوجانبه صورت گرفته است. آمریکا و متحدان اروپایی اش با اعتقاد بر این که ترکیه در برابر این مساله بی طرفانه برخورد نخواهد کرد و جانب ایران را می گیرد، با انجام نشست «ژنو» در «استانبول» مخالفت کردند.

http://www.tabnak.ir/fa/news/135055/%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%A7-%D8%AF%D8%B4%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]پياده‌روي نيم‌ساعته ويليام برنز پشت در اتاق جليلي در ژنو[/b]

نماينده دولت امريكا در مذاكرات ايران و 1+5، در روز اول مذاكرات، حدود نيم ساعت پشت در اتاق محل استقرار دكتر جليلي قدم مي‌زد تا با درخواست وي براي ديدار موافقت شود اما دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان اين درخواست را نپذيرفت.

[img]http://www.rajanews.com/Files_Upload/16547.jpg[/img]

به گزارش رجانيوز، ويليام برنز در حالي موفق به ديدار با سعيد جليلي نشد كه وي سال گذشته در جريان مذاكرات ژنو2، پس از پنج بار درخواست توانست به مدت 45 دقيقه با دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به‌طور خصوصي گفت‌وگو كند و پس از وي نيز هيئت‌هاي روسي و چيني مشتركا و سپس نمايندگان سه كشور اروپايي به‌طور مشترك براي جا نماندن از نماينده امريكا، درخواست داده و به ديدار جليلي رفتند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران، علاوه بر نپذيرفتن ديدار با نماينده امريكا، درخواست نماينده انگليس را نيز رد كرده است. در عين حال، هيئت‌هاي روسي و چيني به‌طور جداگانه با دكتر جليلي و تيم مذاكره كننده ايران ديدار كردند. نماينده چين در اين ديدار تأكيد كرده بود كه موضع طرف‌هاي غربي نسبت به گذشته متفاوت است.

در عين حال، امروز خبرگزاري انگليسي رويترز به نقل از يك مقام وزارت امور خارجه امريكا كه خواست نامش فاش نشود، گفت كه مذاكراتی دو طرفه میان نمایندگان ایران و آمریكا در جریان نبوده ولی در مورد مسائل مهم، گفت وگوها پیش رفته و انجام شده است. این مقام آمریكایی گفت: «چند گفت وگوی دوطرفه و غیررسمی داشتیم كه به ما كمك كرد نكات مورد نظر خود را مورد تایید قرار دهیم.» وي اين گفت‌وگوها را دشوار اما صادقانه خوانده است.

دليل اصلي موافقت نكردن با درخواست نمايندگان امريكا و انگليس به‌دليل دست داشتن سرويس‌هاي جاسوسي اين دو كشور در ترور دو استاد هسته‌اي ايران بوده كه منجر به شهادت دكتر مجيد شهرياري شد.


http://rajanews.com/detail.asp?id=72117

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
15 ماه پس از گفتگوهای ژنو 2، مذاکرات ژنو 3 در فضایی برگزار شد که کشورهای1+5 مسیر بی فایده و پر هزینه راهبرد فشار و تحریم در قبال ایران را بیش از همیشه تجربه کرده بودند و این موضوع آنها را مجدداً به پای میز مذاکره کشاند.

به گزارش «تابناک»، کشورهای غربی با توجه بهبرآورده نشدن اهدافشان در پروژه تحریم ها، گمان می‌کردند که شاید بتوانند در پای میز مذاکره به اهداف خود برسند اما تصور نمی‌کردند که گفتگوهای ژنو 3 به جلسه محاکمه آنها به دلیل همسویی با تروریست‌ها تبدیل شود.

بنابر این گزارش، شهادت پرفسور مجید شهریاری دانشمند هسته‌ای کشورمان از همان ابتدا به شدت فضای نشست ژنو 3 را تحت تأثیر خود قرار داد به گونه ای که سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با قدرشناسی از خون پاک این شهید والا مقام در یک ابتکار عمل کشورهای طرف مذاکره را با این پرسش به چالش کشید که چرا شما ترور این شخصیت برجسته علمی و دانشگاهی را محکوم نکردید؟ اینکه بازرسان آژانس اسامی دانشمندان ایرانی را اعلام و شورای امنیت آن را در فهرست قطعنامه‌ها قرار دهد و با اقدام تروریستی در جهت اجرای قطعنامه این دانشمندان هدف قرار گیرند، رسوایی بزرگی برای شورای امنیت است که باید به جامعه جهانی درباره آن پاسخ دهند.

بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران با آمادگی بیشتری نسبت به گذشته، با اقتدار و منطق روشن وارد این دور از گفتگوها شد و همان گونه که در گفتگوهای ژنو 1 و 2 گروه مذاکره کننده ایرانی اجازه نداد حقوق ملت ایران موضوع گفتگو قرار بگیرد، در مذاکرات ژنو 3 نیز حقوق ملت ایران را مفروض گفتگوها دانست و به هیچ عنوان اجازه نداد به حقوق مسلم ملت ایران تعرضی صورت بگیرد.

از سویی کشورهای غربی که با نابسامانی‌های فراوانی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست به گریبان هستند، با توجه به اینکه نباید مسیری را انتخاب کنند که به خاطر منافع برخی گروه ها به ویژه صهیونیست ها، هزینه های بیشتری را به ملت های خود تحمیل کنند پا به این مذاکرات گذاشتند.

به هر حال اکنون و پس از پایان این دور از مذاکرات، کشورهای 1+5 در برابر یک آزمون حساس قرار گرفته اند و آن میزان پایبندی به توافق صورت گرفته در گفتگوهای ژنو 3 است؛ توافقی که دبیر شورای عالی امنیت ملی آن را چنین بیان کرد: «گفتگو برای همکاری حول نقاط مشترک »

نکات برجسته درباره مذاکرات ژنو 3

1 ـ غربی ها فقط با دستور کار شکلی وارد مذاکرات شده بودند اما ایران توانست یک موضوع محتوایی مهم در مورد دستور کار مذاکرات آتی را به آنها تحمیل کند.

2 ـ توافق نهایی جلسه که توسط خانم اشتون جمع بندی شده این است که دستور کار جلسه بعدی «یافتن نقاط مشترک» و «گفت وگو برای همکاری حول نقاط مشترک» خواهد بود. این دقیقا چیزی است که قبل از مذاکرات توسط ایران اعلام شده بود.

3 ـ به دلیل فشار برخی گروه‌ها در غرب به ویژه صهیونیست‌ها، ضعف خانم اشتون و اختلافات و سردرگمی داخلی کشورهای 1+5، در پایبندی آنها به توافق به عمل آمده تردیدهایی بروز کرده است.

4 ـ واقعیت این است که هیئت مذاکره کننده ایرانی با پیروزی از ژنو بازگشت و دور بعدی مذاکرات با دستور کار هیئت ایرانی برگزار خواهد شد.

5 ـ مذاکرات ژنو 3 علاوه بر اینکه یک پیروزی دیپلماتیک برای ایران بود، یک پیروزی رسانه‌ای هم محسوب می شود. عملیات رسانه ای انجام شده از جانب ایران در این دور از مذاکرات، یک عملیات بسیار موفق و با در دست داشتن ابتکار عمل و از موضع فعالانه بود که می توان آن را یک نمونه قابل توجه از پیروزی ایران در جنگ نرم به حساب آورد. رسانه های غربی در طول مدت مذاکرات کاملا منفعل بودند و در موارد متعدد به بازنشر تولیدات رسانه های ایران پرداختند.

6 ـ ایران در گفتگوهای ژنو 3 موفق شد اولا به افکار عمومی جهانی نشان دهد که 1+5 و تروریست‌ها در جنایت علیه دانشمندان ایرانی هم دست بوده اند و عملا تقسیم کاری میان آژانس، شورای امنیت و تروریست ها وجود دارد، ثانیا به محاکمه جدی 1+5 در این باره پرداخت و ثالثا توانست 1+5 را وادار به عذرخواهی در این مورد نمایند.

7 ـ ایران در گفتگوهای ژنو 3 ثابت کرد راهبرد دو مسیره غرب مبتنی بر فشار ـ مذاکره، شکست خورده و ناکارآمد است و تحریم ها نه تنها خللی در اراده ملت ایران نداشته بلکه آن را در پیمودن راه پیشرفت و تعالی مصمم تر کرده است.

8 ـ بر مبنای تعهدی که 1+5 داده بحث درباره حقوق هسته‌ای ایران به هیچ وجه در دستور کار هیچ مذاکره‌ای در آینده نخواهد بود و این دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی ایران است.

http://www.tabnak.ir/fa/news/135191/جمع-بندی-گفتگوهای-ایران-و-کشورهای-1+5-در-ژنو

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]جمع بندی گفتگوهای ایران و کشورهای 1+5 در ژنو[/size]
فضای نشست ژنو 3 به شدت تحت تأثیر شهادت پرفسور مجید شهریاری دانشمند هسته‌ای کشورمان قرار گرفت و گفتگوهای ژنو 3 به جلسه محاکمه 5+1 در همسویی با تروریست‌ها تبدیل شد/ بر مبنای تعهدی که 1+5 داده بحث درباره حقوق هسته‌ای ایران به هیچ وجه در دستور کار هیچ مذاکره‌ای در آینده نخواهد بود و این دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی ایران است.
15 ماه پس از گفتگوهای ژنو 2، مذاکرات ژنو 3 در فضایی برگزار شد که کشورهای1+5 مسیر بی فایده و پر هزینه راهبرد فشار و تحریم در قبال ایران را بیش از همیشه تجربه کرده بودند و این موضوع آنها را مجدداً به پای میز مذاکره کشاند.

به گزارش «تابناک»، کشورهای غربی با توجه بهبرآورده نشدن اهدافشان در پروژه تحریم ها، گمان می‌کردند که شاید بتوانند در پای میز مذاکره به اهداف خود برسند اما تصور نمی‌کردند که گفتگوهای ژنو 3 به جلسه محاکمه آنها به دلیل همسویی با تروریست‌ها تبدیل شود.

بنابر این گزارش، شهادت پرفسور مجید شهریاری دانشمند هسته‌ای کشورمان از همان ابتدا به شدت فضای نشست ژنو 3 را تحت تأثیر خود قرار داد به گونه ای که سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با قدرشناسی از خون پاک این شهید والا مقام در یک ابتکار عمل کشورهای طرف مذاکره را با این پرسش به چالش کشید که چرا شما ترور این شخصیت برجسته علمی و دانشگاهی را محکوم نکردید؟ اینکه بازرسان آژانس اسامی دانشمندان ایرانی را اعلام و شورای امنیت آن را در فهرست قطعنامه‌ها قرار دهد و با اقدام تروریستی در جهت اجرای قطعنامه این دانشمندان هدف قرار گیرند، رسوایی بزرگی برای شورای امنیت است که باید به جامعه جهانی درباره آن پاسخ دهند.

بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران با آمادگی بیشتری نسبت به گذشته، با اقتدار و منطق روشن وارد این دور از گفتگوها شد و همان گونه که در گفتگوهای ژنو 1 و 2 گروه مذاکره کننده ایرانی اجازه نداد حقوق ملت ایران موضوع گفتگو قرار بگیرد، در مذاکرات ژنو 3 نیز حقوق ملت ایران را مفروض گفتگوها دانست و به هیچ عنوان اجازه نداد به حقوق مسلم ملت ایران تعرضی صورت بگیرد.

از سویی کشورهای غربی که با نابسامانی‌های فراوانی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست به گریبان هستند، با توجه به اینکه نباید مسیری را انتخاب کنند که به خاطر منافع برخی گروه ها به ویژه صهیونیست ها، هزینه های بیشتری را به ملت های خود تحمیل کنند پا به این مذاکرات گذاشتند.

به هر حال اکنون و پس از پایان این دور از مذاکرات، کشورهای 1+5 در برابر یک آزمون حساس قرار گرفته اند و آن میزان پایبندی به توافق صورت گرفته در گفتگوهای ژنو 3 است؛ توافقی که دبیر شورای عالی امنیت ملی آن را چنین بیان کرد: «گفتگو برای همکاری حول نقاط مشترک »

نکات برجسته درباره مذاکرات ژنو 3

1 ـ غربی ها فقط با دستور کار شکلی وارد مذاکرات شده بودند اما ایران توانست یک موضوع محتوایی مهم در مورد دستور کار مذاکرات آتی را به آنها تحمیل کند.

2 ـ توافق نهایی جلسه که توسط خانم اشتون جمع بندی شده این است که دستور کار جلسه بعدی «یافتن نقاط مشترک» و «گفت وگو برای همکاری حول نقاط مشترک» خواهد بود. این دقیقا چیزی است که قبل از مذاکرات توسط ایران اعلام شده بود.

3 ـ به دلیل فشار برخی گروه‌ها در غرب به ویژه صهیونیست‌ها، ضعف خانم اشتون و اختلافات و سردرگمی داخلی کشورهای 1+5، در پایبندی آنها به توافق به عمل آمده تردیدهایی بروز کرده است.

4 ـ واقعیت این است که هیئت مذاکره کننده ایرانی با پیروزی از ژنو بازگشت و دور بعدی مذاکرات با دستور کار هیئت ایرانی برگزار خواهد شد.

5 ـ مذاکرات ژنو 3 علاوه بر اینکه یک پیروزی دیپلماتیک برای ایران بود، یک پیروزی رسانه‌ای هم محسوب می شود. عملیات رسانه ای انجام شده از جانب ایران در این دور از مذاکرات، یک عملیات بسیار موفق و با در دست داشتن ابتکار عمل و از موضع فعالانه بود که می توان آن را یک نمونه قابل توجه از پیروزی ایران در جنگ نرم به حساب آورد. رسانه های غربی در طول مدت مذاکرات کاملا منفعل بودند و در موارد متعدد به بازنشر تولیدات رسانه های ایران پرداختند.

6 ـ ایران در گفتگوهای ژنو 3 موفق شد اولا به افکار عمومی جهانی نشان دهد که 1+5 و تروریست‌ها در جنایت علیه دانشمندان ایرانی هم دست بوده اند و عملا تقسیم کاری میان آژانس، شورای امنیت و تروریست ها وجود دارد، ثانیا به محاکمه جدی 1+5 در این باره پرداخت و ثالثا توانست 1+5 را وادار به عذرخواهی در این مورد نمایند.

7 ـ ایران در گفتگوهای ژنو 3 ثابت کرد راهبرد دو مسیره غرب مبتنی بر فشار ـ مذاکره، شکست خورده و ناکارآمد است و تحریم ها نه تنها خللی در اراده ملت ایران نداشته بلکه آن را در پیمودن راه پیشرفت و تعالی مصمم تر کرده است.

8 ـ بر مبنای تعهدی که 1+5 داده بحث درباره حقوق هسته‌ای ایران به هیچ وجه در دستور کار هیچ مذاکره‌ای در آینده نخواهد بود و این دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی ایران است.

http://www.tabnak.ir/fa/news/135191/%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-1+5-%D8%AF%D8%B1-%DA%98%D9%86%D9%88[color=red][/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
محمد جون بازخورد فضای رسانه ای اونطرف چطوره؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]محمد جون بازخورد فضای رسانه ای اونطرف چطوره؟[/quote]
مجید جان.
فنلاند که بیطرفه به نظر من .طرف هیچکدوم رو نمیگیره فقط یه اشاره کوتاه به مذاکرات بین غرب و ایران میکنه. البته اینجا هم لابی اسرایلیها هست.در جنگ ۲۲ روزه یهودیهای فنلاندی به نفه اسراییل تظاهرات کردن.تعدادشون به بالای هزارتا میرسید.همزمان مسلمانان مقیم فنلاد هم به نفع فلسطین تظاهرات کردن.منتها نه در یکروز همزمان چون احتمال درگیری بین یهودیها و مسلمانان زیاد بود.نخست وزیر فنلاند کاریکاتورهای حضرت محمد رو هم محکوم کرد و گفت که به پیامبران نباید توهین کرد. اینجا توهین به ادیانها ممنوع هست و مجازات زندان و جریمه نقدی داره.ضمنن نژادپرستی هم ممنوع هست سیاه حق توهین به سفید رو نداره و سفیدپوست به سیاه پوست.اقا مجید مقررات اینا رو که ببینی میگی چقدر شبیه دستوات اسلامه به خدا :mrgreen:
حکومتشون هم سوسیالیستی هست بعضی از قانونهای کمونیستی هم دارن خیلی کم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستت درد نکنه

تکمیل بود

منظورم رسانه های اونطرف بود که من نگاه نمیکنم

و نظر مردم (البته اونجا مردم طوری بار اومدن که از سیاست دور میشن)

نظر کلی مردم چیه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دستت درد نکنه

تکمیل بود

منظورم رسانه های اونطرف بود که من نگاه نمیکنم

و نظر مردم (البته اونجا مردم طوری بار اومدن که از سیاست دور میشن)

نظر کلی مردم چیه[/quote]

مردم از سیاست خوششون نمیاد و به شدت از جنگ متنفرن من از خود جوانانشان پرسیدم همه گفتن بابا بی خیال سیاست شو اصلا سیاست به من ربطی نداره .جدی میگم :mrgreen: :lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک فروند هواپیمای جت توپولف ۱۵۴ با ۱۲۸ مسافر در حال تاکسی کردن برای پرواز از فرودگاه شهر سرگات (Surgut) در ناحیه سیبری بود، ابتدا دچار حریق و سپس منفجر شد. در این سانحه ۱ نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند.

وادیم گریبنیکف سخنگوی سرویس امداد و نجات گفت: آتش از یکی از موتورهای هواپیما آغاز شد و پس از انفجار تکه های هواپیما در ناحیه به مساحت ۱۰۰ متر مربع پرکنده شده اند.

هپپیما متعلق به شرکت منطقهای کوگالیماویا(Kogalymavia)و مقصد آن مسکو بوده است.



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/162017818.jpg[/img]


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/j7oo5w8jv5iw3q7lj4c3.jpg[/img]


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/m4qwi06nzr5g06rps11b.jpg[/img]


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/162020136.jpg[/img]
http://www.khabaronline.ir/news-120121.aspx
http://world.yjc.ir/NewsDesc.aspx?newsid=2002206

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از شکل و شمایلش نشون میده که بجامانده از شوروی سابق هست.روسها هم که نمیتونن دل از این غراضه ها بردان میشه این!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خدا رو شکر در ایران این اتفاق نیفتاد.

امیدوارم مسئولان یه همتی بکنند و ما رو از شر این توپولف154های کهنه با فناوری ایمنی سه دهه قبل خلاص کنند.

در ضمن نصیر جان اگر عکسها رو به گالری منتقل نکنی اخطار میگیری واین بار چندم هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.