Recommended Posts

[b]روسیه خواهان بزرگی ایران نیست/ نگاه ابزاری مسکو به نیروگاه بوشهر [/b]

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: سخنان اخیر مقامات روسیه درباره ایران و سیاستهای جدید مسکو در قبال تهران سبب شد تا با برگزاری نشستی با حضور کارشناسان مسائل روسیه و بین الملل به واکاویی این اقدامات کرملین پرداخته شود که حاضران در این نشست درباره نگاه ابزاری مسکو به نیروگاه بوشهر اتفاق نظر داشتند.
دکتر "حسین علایی"، "محمود شوری"، "بهرام امیراحمدیان" و "حسن بهشتی پور" در این نشست شرکت کردند و به واکاوی رفتارهای جدید روسیه در قبال ایران پرداختند.

اولین پرسشی که در این نشست مطرح شد این بود که "آیا روسیه به واقع تغییری در رویکرد خود در قبال ایران داده و یا اینکه بر اساس منافع ملی اش این رفتار را از خود نشان می دهند؟"

دکتر حسین علایی در پاسخ به این پرسش گفت: در پاسخ باید این نکته را روشن کرد که روسیه چه نگاهی به ایران دارد و یا به طور دقیق تر آنکه روسیه چه نگاهی به ایران داشت؟ روس ها هیچ گاه نمی خواستند که ایرانی قدرتمند در جنوب مرزهای کشورشان شکل بگیرد. علاوه بر آن روسیه هموراه تمایل داشته که ایران یک بازیگر اصلی در خاورمیانه نباشد، بلکه به عنوان کشوری باشد که روسیه بتواند از آن در برابر رقیبان و دشمنان خود استفاده کند و هم اینکه روسیه همواره تلاش کرده تا نگذارد ایران به جایگاهی برسد که دیگر به روسیه نیاز نداشته باشد.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) در توضیح بیشتر اظهارات خود گفت : با وجود تلاشهای ایران برای آنکه تهران به عنوان یک همکار و یا یک متحد به مسکو نگاه کند مسکو هیچگاه به ایران به عنوان یک همکار و یا یک متحد استراتژیک نگاه کرده بلکه همواره نگاه روسیه به ایران این بوده که چه استفاده هایی می تواند از کشورمان بکند تا وزن تاثیری گذاری خود را در برابر غرب و کشورهای دیگر و بازیهای بین المللی افزایش بدهد. بنابراین نگاه روسیه به ایران متفاوت تر از نگاه ایران به روسیه است.

علایی در ادامه گفت : برای واکاوی بهتر این موضوع باید به این نکته اشاره کرد که برخی موارد وجود دارد که روسیه با ایران همکاری می کند و برخی موارد هستند که روسیه با ایران رقابت می کند.

مواردی که روسیه با آنها درباره ایران همکاری می کند این است که روسیه تلاش می کند تا ایران فاصله خود را با آمریکا و غرب حفظ کند. زیرا تا زمانی که میان ایران و آمریکا فاصله وجود داشته باشد امکان بازیگری روسیه فراهم است. به خصوص آنکه روسیه تلاش می کند تا بعد از فروپاشی شوروی، خود را به عنوان یک قدرت نوظهور در عرصه بین الملل نشان دهد. روسیه برای این کار نیازمند آن است تا آمریکا برای آن جایگاهی تعریف کند و واشنگتن زمانی برای روسیه جایگاه تعریف می کند که به روسیه نیاز داشته باشد. آمریکا زمانی به روسیه نیاز دارد که بتواند از طریق این کشور بر ایران فشار وارد کند و یا با استفاده از مسکو بتواند بر سیاستهای ایران تاثیر بگذارد.

به گفته علایی، از دیگر مواردی که روسیه تمایل دارد تا درباره آن با ایران همکاری کند این مورد است که مسکو علاقه مند است تا در بخشهایی از بازار ایران که آمریکا نمی تواند در آن حضور پیدا کند جای پای خود را محکم کند و یکی از این بازارها فروش تجهیزات نظامی به ایران است و مسکو به هیچ وجه خواستار واگذار کردن این بازار به آمریکا و غرب نیست، بنابراین پس از جنگ شاهد آن بودیم که روسیه تلاش کرد تا تسلیحات ایران که عمدتا غربی بود به غربی-شرقی که عمدتا روسی هم باشد تغییر کند، اما در این راه روسیه ملاحظاتی را با آمریکا رعایت می کند.

مورد دیگری که روسیه در آن با ایران همکاری می کند بخش فناوری هایی است که غرب و آمریکا درباره آن حتی اگر با ایران رابطه هم داشته باشند تمایلی به ارائه آن به تهران ندارند و یکی از این موارد انرژی هسته ای است چون بازار ایران برای آنها اهمیت دارد چون صادرات روسیه رقم چندان چشمگیری نیست، بنابراین بازار ایران می تواند مورد قابل توجهی برای مسکو باشد. زیرا پس از فروپاشی روسیه بازارهای صادراتی این کشور فرو ریخت و هم اکنون بازار ایران یک مورد مناسب برای روسیه محسوب می شود.

علایی در ادامه به مواردی که روسیه درباره آنها با ایران رقابت می کند پرداخت و گفت : یکی از این موارد انرژی است. روسیه هیچگاه علاقه نداشته تا ایران چه در حوزه نفت و چه در حوزه گاز بتواند با ظرفیتهای روسیه برای انتقال نفت و گاز به اروپا رقابت کند. چرا که روسیه تمایل دارد تا تنها تامین کننده گاز اروپا باشد تا از این راه اروپا به مسکو نیازمند باشد و ایران یکی از رقبای روسیه در این بخش است.

به گفته علایی، از دیگر مسائلی که روسیه در مورد آن با ایران رقابت می کند موضوع دریای خزر است.

علایی در این مورد گفت : روسیه هیچگاه نشان داده که علاقه مند است تا موضوع حقوقی دریای خزر به گونه ای حل شود که کشورها بتواند به طور منطقی از آن بهره مند بشوند و ایران بتواند هم از منابع موجود در آن به ویژه گاز موجود در دریای مازندران بهره مند شود و هم از ظرفیتهای ژئوپلتیک آن برای انتقال گاز به اروپا و سایر نقاط جهان استفاده کند.

[color=blue] روسیه تا کنون بدقولی های زیادی در مورد راه اندازی نیروگاه بوشهر داشته و دیگر توجیهی برای به تعویق انداختن این کار ندارد و ما پیش از پائیز سال جاری شاهد راه اندازی این نیروگاه خواهیم بود.
حسن بهشتی پور [/color]
بر همین اساس حتی روسیه در این راه با آمریکا همکاری کرد برای مثال در بحث خط لوله باکو-جیحان و یا ناباکو این مسئله به خوبی نمایان شد. بنابراین روسیه از گذشته تمایلی به حل موضوع حقوقی دریای خزر نداشته و این موضوع ربط چندانی هم به موضوع هسته ای ایران ندارد.

علایی در توضیح رویکرد جدید روسیه در قبال ایران گفت : آنچه ما هم اکنون مشاهده می کنیم سیاستهایی است که از بیش از یک سال قبل اغاز شده و اکنون نتایج آن ظاهر شده است. در این مورد باید گفت روسیه چند سیاست را درباره برنامه هسته ای ایران دنبال کرده و می کنند.

علایی در توضیح این سیاستها افزود : اول آنکه روسیه هیچگاه نمی خواست تا در ایران غنی سازی اورانیوم انجام شده و کشورمان به توانمندی تولید سوخت هسته ای دست پیدا کند و در این راه با غرب همراه بود و موضوع اختلاف آنها با کشورهای 1+5 درباره نحوه برخورد با ایران بود و نه اصل مقابله با آن.

"مورد دوم" آنکه درباره راه اندازی نیروگاه بوشهر روسیه هیچگاه عجله ای از خود برای تمام کردن آن نشان نداده و مسکو همواره از آن به عنوان موضوعی برای حل اختلاف با آمریکا و حفظ بازار ایران با این هدف که اجازه ندهد این نیروگاه به دست کشورهای دیگر و یا حتی خود ایرانیان تکمیل شود مطرح بوده است. به عبارت بهتر تا زمانیکه آمریکا و غرب با راه اندازی نیروگاه بوشهر موافق نباشند این نیروگاه به بهره برداری نمی رسد.

البته در این میان "حسن بهشتی پور" نظر دیگری را داشت و معتقد بود که روسیه با توجه به بدقولی های زیادی که تا کنون در مورد راه اندازی نیروگاه بوشهر داشته دیگر توجیهی برای به تعویق انداختن این کار ندارد و ما پیش از پائیز سال جاری شاهد راه اندازی این نیروگاه خواهیم بود.

علایی در ادامه افزود : روسیه همواره مراقب این مسئله بوده که ایران در کشورهایی چون عراق و افغانستان و یا به عبارت بهتر کشورهایی که زمانی حوزه قدرت شوروی بوده تبدیل به یک قدرت تاثیر گذار نشود. بنابراین شاهد بودیم زمانیکه بحران افغانستان به اوج خود رسید و در پاکستان نیز ناآرامیها شدت گرفت و مسیر انتقال سوخت و تجهیزات برای نیروهای ائتلاف از اقیانوس هند به افغانستان دچار اختلال شد و زمزمه هایی درباره نقش آفرینی ایران برای حل مشکلات آمریکا مطرح شد و آمریکا برای حل مشکلات خود در افغانستان نیازمند ایران شد،روسیه سریع دست به کار گشت و تلاش کرد تا این خلاء را به گونه ای پر کند تا آمریکا به ایران نیار پیدا نکند.

از همین رو ابتدا پایگاه ماناس را در قرقیزستان به آمریکا پیشنهاد کرد و زماینکه اوضاع در این کشور به هم ریخت و روسیه دیگر نخواست که دولت قرقیزستان سرکار باشد سپس حریم هوایی خود را برای انتقال تجهیزات به افغانستان به روی آمریکا گشود.

البته این کار با این شرط انجام شد که آمریکا در استقرار سپرموشکی خود در چک و لهستان اصلاحاتی را انجام دهد.

"به عبارت دقیقتر زمانی که اوباما در آمریکا و مدودف در روسیه به ریاست جمهوری رسیدند دو کشور تلاش کردند تا با استفاده از ظرفیتهای موجود همکاری های خود را افزایش داده و از آن برای حل مشکلات موجود استفاده کنند. "

ادامه دارد........

http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1122511

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
روسیه باید بدونه در جنگ با آمریکا نباید ایرانو از دست بده

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قرار هست پادشاه سعودی به سوریه سفر کند و میتوان حدس زد این سفر برای اتمام حجت با این کشور باشد. اگر بعد از این دیدار تغییری در سیاست خارجه سوریه دیده شد یعنی تقریبا از بلوک ایران - سوریه - حزب الله خارج شده است و در این حال نوک پیکان آمریکا به سوی حزب الله یا بدتر از اون ایران خواهد چرخید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]مسکو هیچگاه قصد تحویل اس300 را نداشت/ مرز همکاری روسیه با ایران[/b]
خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: در ادامه "نشست روسیه و ایران" کارشناسان با اشاره به تاثیر امتیازهای رد و بدل شده میان واشنگتن و مسکو بر سیاست کرملین در قبال تهران بر لزوم تحلیل صحیح و واقع بینانه برای تقابل با سیاستهای ضد ایرانی تاکید کردند.

"حسن بهشتی پور" در آغاز سخنان خود نسبت به اینکه در این نشست کسی نیست که از موضع روسیه سخن بگوید انتقاد کرد. وی دربیان چرایی رفتار روسیه در قبال ایران گفت: تغییر در رفتار روسیه کاملا مشهود است و در توضیح اینکه چرا روسیه این رفتارها را از خود نشان می دهد نباید تمام مسائل را به موضع روابط آمریکا و روسیه و تاثیر آن بر ایران مربوط کرد بلکه مسائلی چون اقدامات تهران و روابط ایران و روسیه و همچنین منافع ملی روسها و بازتعریف آن در این موضوع تاثیر گذار هستند.

بهشتی پور در ادامه گفت: در مورد تغییر ایجاد شده در سیاستهای روسیه باید این نکته روشن شود که این تغییر در چه حوزه ای بوده و وقتی ما می گوئیم که روسیه سیاست خود در قبال ایران را تغییر داده آیا این به آن معناست که روسها قبلا دوست ایران بوده و الان دشمن شده اند؟ به نظر من تغییر اساسی ایجاد شده در مورد سیاست روسیه در قبال ایران مربوط به برنامه هسته ای است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در توضیح بیشتر این مطلب گفت: به عنوان سرفصل در این موضوع باید به سخنرانی پوتین در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 1385 اشاره کنم که در آن پوتین به شدت از سیاستهای آمریکا و بویژه طرح سپر موشکی انتقاد کرد و اگر ما آن سخنرانی را با سخنان اخیر مدودف مقایسه کنیم تغییر را کاملا احساس می کنیم.

وی در ادامه افزود: برای اولین بار یک مقام بلندپایه روسی از احتمال تولید سلاح هسته ای در ایران سخن می گوید و این مطلبی است که بارها از سوی مقامات غربی و صهیونیستی ادعا شده است و این همزبانی مدودف با مقامات و رسانه های غربی و صهیونیستی نکته ای قابل توجه است و می تواند شاخصی مهم در تحلیل نوع نگاه روسیه به ایران باشد.

بهشتی پور در ادامه گفت: این تغییر از بیش از یک سال و نیم قبل آغاز شده یعنی زمانی که اوباما در آمریکا به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و تغیبراتی را در سیاستهای آمریکا اعمال کرد که تغییر در سیاستهای واشنگتن در قبال مسکو یکی از آن تغییرات بود.

"محمود شوری" دیگر کارشناس حاضر در این نشست در تحلیل سیاستهای روسیه در قبال ایران گفت: بحث روابط روسیه و ایران را باید در سطوح مختلف دنبال کرد.روابط فعلی ایران روسیه در سه سطح دو جانبه، منطقه ای و بین المللی دنبال می شود که در هر یک از سطح ها منطق خاص خود را دارد.

حسن بهشتی پور و محمود شوری

شوری در ادامه افزود: در مورد روابط دو جانبه، ما روابط اقتصادی با روسیه داریم و آن را دنبال می کنیم. در بعد منطقه ای موضوع رژیم حقوقی دریای خزر، تحولات آسیای میانه و حتی تحولات خاورمیانه ایران و روسیه با یکدیگر رابطه دارند و در بعد بین المللی بیشترین رابطه مربوط به برنامه هسته ای ایران بود.

این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: در بعد بین الملل تغیبراتی رخ داده که آمدن مدودف به جای پوتین و تغییر دیدگاه های آنها با یکدیگر از اتفاقاتی است که نباید آنها را نادیده گرفت. در این میان وجود موارد دیگری همچون قصد روسیه برای خارج شدن از وضعیت یک صادر کننده مواد خام و تبدیل شدن به یک قدرت تاثیر گذار در بعد بین الملل از نکاتی است که در تغییر سیاستهای روسیه تاثیر گذار بوده اند.

به اعتقاد شوری نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که روابطی که ایران در سه سطح با روسیه دارد به یکدیگر مرتبط نیستند در حالی که کشورهای دیگر تلاش می کنند تا از روابط دوجانبه در روابط منطقه ای و از روابط منطقه ای در روابط بین الملل سود لازم را ببرند. در مورد روابط دو جانبه ایران و روسیه تغییری ایجاد نشده و روابط اقتصادی ما همچنان دنبال می شود و اخیرا نیز نقشه راه 30 ساله در بخش انرژی میان ایران و روسیه به امضا رسید.

محمود شوری در ادامه صحبتهای خود در خصوص روابط منطقه ای ایران و روسیه نیز گفت: در دوره ای از زمان همکاری های گسترده ای میان ایران و روسیه در مورد مسائل منطقه ای وجود داشت، اما در سالهای اخیر به نظر می رسد که روسیه دیگر در مسائل منطقه ای اهمیتی به نقش ایران نمی دهد و کشورهای منطقه خاورمیانه نیز به جایی رسده اند که دیگر جا برای نقش آفرینی کشورهایی چون ایران و ترکیه کم تر شده است.

[color=blue]در تمامی قطعنامه هایی که در شورای امنیت علیه تهران تصویب شده روسیه علیه ایران رای داده و آنگاه ما می گوئیم که رفتار مسکو در قبال تهران تغییر کرده اگر روسیه قطعنامه اخیر را وتو می کرد آنگاه می توانستیم بگوئیم که رفتار مسکو در قبال تهران تغییر کرده است.
نام گوینده: بهرام امیر احمدیان[/color]

حسن بهشتی پور در مخالفت با این سخنان شوری گفت: به اعتقاد من هنوز موارد زیادی در خاورمیانه وجود دارد که نقش ایران در آنها انکار ناشدنی است؛ مواردی چون لبنان، فلسطین، عراق و دیگر موارد که همکاری با ایران می تواند مشکلات آنها را کاهش دهد.

شوری در ادامه سخنان خود به سطح بین المللی روابط ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: در این سطح از روابط تغییراتی رخ داده است. در مورد روابط روسیه و آمریکا باید به مواردی توجه کرد و یکی از موارد بحث موارد بنیادین در روابط این دو کشور است که بحث امنیت جهانی یکی از آنهاست که هر دو کشور به شدت نسبت به این موضوع حساس هستند و این موضوع ربطی به مدودف و پوتین ندارد و در طی 20 سال گذشته همواره در بعد بین الملل برای روسیه مطرح بوده و نقش روسها در امنیت جهانی به اندازه ای سهمی بوده که غرب برای آنها قائل بوده است.

شوری در ادامه افزود: به نظر می رسد که در دوران اوباما سهم اهدایی به روسیه در مورد امنیت بین الملل بیشتر شده و از همین رو تحرکات روسیه در این بخش افزایش یافته و در مورد بازار جهانی نیز این نکته قابل لمس است که روسیه احساس مسئولیت بیشتری در این بخش نسبت به گذشته می کند. و هر کشوری که بخواهد در این دو موضوع ( امنیت جهانی و نظام اقتصاد بین الملل ) خلل وارد کند روسیه با آن برخورد می کند. البته در این میان موضوعاتی چون مسئله گرجستان، اوکراین و قرقیزستان رخ می دهد که موجب نزدیکی و یا دوری روسیه و آمریکا می شود.

به اعتقاد شوری، ایران در روابط خود با روسیه نباید به این موارد توجه کرده و بر اساس تنشهای میان واشنگتن و مسکو اقدام کند بلکه باید بداند که روسیه در مورد چه مسائلی حساسیت دارد تا با بهره گرفتن از شرایط اوضاع را به نفع خود تغییر دهد.

"بهرام امیر احمدیان" دیگر کارشناس حاضر در این نشست در پاسخ به اینکه آیا رفتار روسیه در قبال ایران تغییر کرده است یا خیر گفت: تمام این تغییراتی که ما فکر می کنیم در روابط ایران و روسیه رخ داده شاید به این خاطر باشد که تهران استراتژی مناسبی در قبال روسیه ندارد. همانطور که دوستان اشاره کردند روسیه هیچ گاه خواهان شکل گیری ایرانی قدرتمند در مرزهای جنوبی خود نبوده است.

امیر احمدیان در ادامه گفت: در تمام 30 سال گذشته و در موارد متعددی چون دریای خزر، قفقاز و دیگر مسائل، روسیه رفتار خود در قبال ایران را نشان داده و آن این است که مسکو خواهان شکل گیری ایرانی قدرتمند در جنوب مرزهای خود نیست.

وی در ادامه به تصویب چهارقطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت اشاره کرد و گفت: در تمامی این قطعنامه ها روسیه علیه ایران رای داده و آنگاه ما می گوئیم که رفتار مسکو در قبال تهران تغییر کرده، اگر روسیه قطعنامه اخیر علیه ایران را وتو می کرد آنگاه می توانستیم بگوئیم که رفتار مسکو در قبال تهران تغییر کرده است. به نظر من رسانه ها باید در این امر تلاش بیشتری را به خرج دهند و واقعیتها را برای مردم بازگو کنند.

امیراحمدیان در ادامه به وضعیت ژئوپلتیک روسیه اشاره کرد و گفت: روسیه در مرزهای غربی و جنوبی خود احساس مشکل می کند. در بعد جنوب همکاری با ایران تا زمانی ادامه خواهد داشت که آمریکا وارد بازی نشده باشد ولی اگر آمریکا وارد شود و روسیه در تعامل با این کشور بتواند بر مشکلات مرزهای غربی خود غلبه کند روسیه دیگر نیازی به ایران نخواهد داشت.

"بهرام امیر احمدیان" کارشناس مسائل روسیه و بین الملل

این کارشناس مسائل روسیه در ادامه تاکید کرد: بنابراین نمی توان گفت روسیه در سیاست خود در قبال ایران تغییر ایجاد کرده چون همان دیگاه عدم شکل گیری ایرانی قدرتمند را دنبال می کند. و به اعتقاد من مشکل دیگری که در این میان وجود دارد آن است که ما برداشت صحیحی از موقعیت خود نداریم و در این بخش ضعیف عمل کرده ایم.

به اعتقاد وی اگر برداشت ما از موقعیت خود تحلیل درستی بوده چرا خط لوله باکو-جیحان از ایران عبور نکرد؟ چرا پروژه ناباکو بدون ایران مطرح شده و به پیش می رود .

به اعتقاد امیر احمدیان در ژئوپلتیک گفته می شود هر واحدی که جایگزین نداشته باشد ارزشمند است و وقتی جایگزین پیدا شد دیگر ارزشی ندارد هم اکنون روسیه برای ایران جایگزین دارد و بر همین اساس ما باید از وضعیت خودمان تحلیل درست و به روزی داشته باشیم.

وی در ادامه به رقابت روسیه با ایران در بخش صادرات گاز اشاره کرد و گفت: می گویند در امر صادرات گاز به اروپا ایران با روسیه رقابت می کند اما حقیقت آن است که صادرات روسیه در واقع انجام می شود اما صادرات گاز ایران به اروپا فقط در حد حرف است و به عبارت دیگردر این مورد ما وارد کننده گاز هستیم.

امیراحمدیان در ادامه به آمارهای موجود در این رابطه اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران نیازمند سالانه سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری در حوزه های گازی خود است که برای 10 سال این میزان به 200 میلیارد دلار می رسد و خوب ایران این توان را ندارد بنابراین نمی تواند در امر صادرات گاز با روسیه رقابت کند.

مسئله دیگری که از سوی امیراحمدیان مورد اشاره گرفت وزن ایران در مبادلات اقتصادی با روسیه بود. وی با اشاره به آمار های موجود در این رابطه گفت: ایران در حدود یک درصد از تجارت خارجی روسیه را در اختیار دارد. بنابراین هیچ کشوری نمی آید مبادلات 20 درصدی یا 30 درصدی را با طرفهای دیگر فدای مبادلات یک درصد بکند بنابراین لزوم برداشت صحیح از توان ایران در امر داد و ستد اقتصادی با روسیه نیز مهم است و به نظر من بهتر است در این مورد با واقعیت کنار بیائیم و واقعیت گرایی را نیز مد نظر قرار دهیم.

در مرحله بعد درمورد اینکه آیا حضور لابی صهیونیست ها در روسیه و اینکه آیا نسبت "مدودف" با یهودیان تاثیری در رویکرد جدید روسیه در قبال ایران داشته یا خیر پرسشی مطرح شد که "حسن بهشتی پور" در پاسخ به این پرسش گفت : این مورد نمی تواند به عنوان یک عامل مستقل تاثیر گذار مطرح باشد بلکه باید آن را در چارچوب یک تسهیل کننده ( کاتالیزور ) در نظر گرفت.

بهشتی پور در ادامه گفت: با این وجود نمی توان این نکته را نادیده گرفت که رژیم صهیونیستی از نزدیک مناسبات ایران و روسیه را تعقیب می کند و از هر موقعیتی استفاده می کند تا فاصله روسیه از ایران را بیشتر کند اما اینکه آیا ارتباط مدودف با یهودیان در رویکرد روسیه در قبال ایران تاثیر گذار بوده را نمی توان به عنوان یک مولفه مستقل در نظر گرفت اما می توان گفت که این نوع نگاه نقش تسریع کننده در سیاست های روسیه را داشته است.

موضوع بعدی که در این نشست مطرح شد درباره نقش پوتین در سیاست خارجی روسیه و اینکه "مدودف زیر سایه پوتین فعالیت می کند" و اینکه آیا "هدف مدودف از ایراد سخنرانی های اخیر هموار کردن مسیر پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری روسیه است؟" بود که دکتر علایی در پاسخ گفت: طبیعتا هر کسی که به قدرت می رسد با حمایت کس دیگری روی کار آمده اما بعد از مدتی می بیند که خوب قدرت خوب است و می خواهد در این سمت بماند. اما من فکر می کنم که پوتین همچنان تاثیر گذاری خود را در سیاست های روسیه دارد.

علایی در ادامه گفت: به جای اینکه به تاثیر پوتین بر مدودف و یا برعکس پرداخته شود بهتر است در این مورد بحث شود که روسیه چه تغییراتی داشته که فرقی نمی کند چه کسی در راس کار باشد و مطمئنا اگر پوتین هم رئیس جمهور روسیه بود همین اقدامات و سخنان مدودف را ایراد می کرد.

"واقعیت این است که روسیه در وضعیتی قرار گرفته که دو مسئله اساسی را پیش روی خود دارد و باید این دو مسئله را برای خود حل کند و بر اساس این دو مسئله فرقی نمی کند چه کسی در این کشور روی کار باشد. اولین مسئله آن است که روسیه باید جایگاه بین المللی خود را بازسازی کرده و خود را تدبیل به یک قدرت تاثیر گذار در حوزه بین الملل کند و اگر از این بعد به رفتار روسیه در قبال آمریکا و اروپا نگریسته شود بهتر می توان آن را درک کرد."

"مسئله دوم موضوع توانمندی اقتصادی روسیه است. با آنکه سالها از فروپاشی شوروی می گذرد اما روسیه هنوز نتوانسته بر مشکلات اقتصادی خود فائق بیاید و این کشور از لحاظ فناوری هنوز در همان سالهای زمان فروپاشی به سر می برد و این در حالی است که چین در 20 سال گذشته یک جهش قابل لمس را در حوزه فناوری داشته است. بنابراین هر کسی که در روسیه در جایگاه قدرت قرار می گیرد باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کند و اگر روسیه نتواند براین مشکلات فائق بیاید ممکن است موضوعاتی چون مسائل کشورهای تازه استقلال یافته، گسترش ناتوبه شرق و شیطنت های آمریکا درحوزه قدرت روسیه آغاز شود.

امیراحمدیان در تکمیل این مطلب گفت : برخلاف آنچه مشاهده می شود آنچه در روسیه حقیقت دارد آن است که روسیه فقط یک حزب دارد و آن هم حزب "روسیه واحد" است و پوتین هم دبیر کل آن است. استراتژی روسیه مشخص است و آن تبدیل شدن به یک کشور صنعتی است و فرقی نمی کند چه کسی در راس امور باشد. وضعیت حاضر در روسیه آن است که این کشور از لحاظ فناوری و تکنولوژی به هیچ وجه توان مقابله با غرب را ندارد.

به گفته این کارشناس مسائل روسیه، هم اکنون در خیابان های روسیه ماشینهای خارجی تردد می کنند و تمامی پرواز های داخلی در این کشور با استفاده از هواپیماهای ایرباس و بوئینگ انجام می شود. روسیه به هیچ وجه در حد و اندازه یک قدرت نیست و اگرشما به شهرهای مختلف این کشور سفر کنید ملاحظه می کنید که دربرخی موارد ایران بسیار پیشرفته تر از روسیه است. متاسفانه برداشت موجود در ایران همان برداشت جنگ سرد است و ما فکر می کنیم که روسیه قدرتی است که می خواهد در برابر غرب بایستد در حالی که اصلا چنین چیزی نیست.

ایران از لحاظ قدرت دفاعی در حدی است که نیازی به سامانه اس 300 ندارد و به اعتقاد من تحویل ندادن این سامانه به ایران یک نعمت و یک موقعیت برای تهران است زیرا کشورمان را از یک هزینه بسیار بالا نجات داده است .
نام گوینده: حسین علایی

وی در ادامه با اشاره به نقص های موجود در زمان شوروی سابق و در روسیه فعلی گفت که یکی از بزرگترین اشتباه های صورت گرفته در تاریخ ابرقدرت خوانده شدن شوروی بود.

موضوع بعدی که در این نشست مطرح شد بده وبستانهای صورت گرفته میان روسیه و آمریکا در یک سال اخیر و تاثیر آن بر سیاست خارجی مسکو بود که دکتر علایی در مورد همکاری میان روسیه و آمریکا گفت: برای این کار روسیه و آمریکا به یکدیگر امتیارهایی را دادند.

در مورد امتیازهایی که واشنگتن به مسکو داد اول این بود که آمریکا پذیرفت در طرح استقرار سپر موشکی خود در کشورهای لهستان و جمهوری چک تغییراتی را بدهد و دوم آنکه واشنگتن پذیرفت حضور خود در کشورهایی که حوزه قدرت سنتی روسیه محسوب می شوند مانند اوکراین، تاجیکستان، قرقیزستان و ... را کاهش داده و اجازه بدهد که همچنان روسیه در آنها حرف آخر را بزند به همین دلیل شاهد بودیم که در یک سال گذشته در اوکراین و قرقیزستان دولت ها تغییر می کنند و در گرجستان هم دیگر آن مسائل حاد همچون گسترش ناتو به شرق رخ نمی دهد.

اما به اعتقاد بهشتی پور، تغییر قدرت در اوکراین و عدم تمایل آن برای پیوستن به ناتو و تحولات انجام گرفته در قرقیزستان نیز ازمسائلی بود که به تغییر دیدگاه روسیه دراین مورد کمک کرد. اما درمورد گرجستان باید به سفر اخیر"هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا به تفلیس اشاره کرد .

کلینتون دراین سفر به صراحت اعلام کرد که بخشی از خاک گرجستان اشغال شده و باید روسیه از خاک گرجستان بیرون برود بنابراین هر چند ممکن است آمریکا دست روسیه را در این منطقه باز گذاشته باشد اما باید گفت اختلافات آنها همچنان به قوت خود باقی هستند.

علایی در مورد امتیازهای ارائه شده از سوی روسیه به آمریکا نیز گفت : در مقابل این کارها آمریکا انتظار داشت که روسیه در سه حوزه همکاری های خود با ایالات متحده را افزایش بدهد که اولین مسئله اعمال فشار بر ایران، دومین مسئله کمک به آمریکا در افغانستان و سومین حوزه کنارگذاشتن زرادخانه هسته ای و پذیرفتن تروریسم هسته ای به عنوان تهدید مشترک به جای آنکه دو کشور یکدیگر را به عنوان یک تهدید هسته ای برای خود قلمداد کنند بود.

"بنابراین روسها برای آنکه همکاری خود در حوزه ایران را به آمریکائیها نشان دهند چند کار انجام دادند که این کارها عبارتند از: واگذاری موشک های اس-300 به ایران ملغی شد؛ البته بنده معتقدم که روس ها در این مورد سالهاست که با ایران بازی می کنند. روسیه قرار بود که شش سال قبل این سامانه را به ایران تحویل دهد و من بر اساس ارتباط با این موضوع می گویم که روسیه هیچگاه قصد تحویل این سامانه را به ایران نداشته و از آن به عنوان یک اهرم استفاده می کرد تا از آن به عنوان وسیله ای برای چانه زنی با آمریکا بهره ببرد.

وی در این مورد که آیا سامانه اس 300 برای ایران مفید است یا خیر گفت : معتقدم که این سامانه هیچ کمکی به ایران نمی کند و ایران از لحاظ قدرت دفاعی در حدی است که نیازی به این سامانه ندارد و به اعتقاد من تحویل ندادن این سامانه به ایران یک نعمت و یک موقعیت برای تهران است زیرا کشورمان را از یک هزینه بسیار بالا نجات داده است اما اگر از نگاه جنگ سرد به موضوع نگاه کنیم باید بگویم که نصب اس 300 در ایران به نفع روسیه بود و می توانست از آن در برابر آمریکا استفاده کند.

اما بهشتی پور در مورد اس 300 نظری متفاوت از دیگاه علایی داشت. این تحلیگر مسائل بین الملل در مورد سامانه اس 300 گفت : بر خلاف نظر آقای علایی باید بگویم اس 300 می توانست توان دفاعی ایران را در برابر تهاجمات احتمالی آمریکا و یا رژیم صهیونیستی بالا ببرد چون این سامانه ویژگی پدافندی دارد.

علایی در ادامه تشریح اقدامات روسیه برای همکاری با آمریکا گفت : نکته دوم نیروگاه بوشهر بود که همانطور که عرض شد تا زمانی که آمریکا وغرب تمایل نداشته باشند روسیه این نیروگاه را راه اندازی نمی کند ونکته سوم مربوط به قطعنامه شورای امنیت سازماتن ملل علیه ایران است.

"از همان ابتدای مطرح شدن موضوع ایران در شورای امنیت روس ها همواره با آمریکا همکاری می کردند اما به تهران می گفتند که ما قطعنامه ها را تعدیل کرده ایم و اگر اقدامات ما نبود آمریکا به ایران حمله می کرد و من باید بگویم که در سال های گذشته اصلا موضوع حمله آمریکا به ایران مطرح نبوده و واشنگتن با توجه به شرایط موجود قادر به انجام آن نبود.

بنابراین روسها دراین مورد با گفتن این سخنان به ایران ازظرفیت های تهران استفاده می کرد وهم اینکه همراهی خود با آمریکا را به واشنگتن می فروخت.

علایی در پاسخ به این پرسش که چرا روسیه هم اکنون این رفتارها را در قبال ایران انجام می دهد، گفت : دلیل آن این است که روسیه می بیند دیگر امکان بهره برداری از موضوع هسته ای ایران رو به اتمام است و دیگر نمی تواند همچون گذشته از آن استفاده کند بنابراین در تلاش هستند تا نهایت استفاده را از آن ببرند به همین دلیل می بینیم که همان سخنان مقامات غربی و صهیونیست که در سالهای قبل ایراد می شد هم اکنون توسط مقامات روسی بیان می شود.

ادامه دارد.......
http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1122698

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

quote]قرار هست پادشاه سعودی به سوریه سفر کند و میتوان حدس زد این سفر برای اتمام حجت با این کشور باشد. اگر بعد از این دیدار تغییری در سیاست خارجه سوریه دیده شد یعنی تقریبا از بلوک ایران - سوریه - حزب الله خارج شده است و در این حال نوک پیکان آمریکا به سوی حزب الله یا بدتر از اون ایران خواهد چرخید.
/quote]قبلش سوريه بايد تعهدات علني بدهد و تضمين هاي عيني از اسراييل آمريكا و عربستان دريافت كند ! و اگرنه هم حزب الله رو از دست ميده هم ايران رو و هم براي هميشه ارتفاعات جولان و احتمالا امنيت كامل زمين و آسمانش رو براي هميشه (پس از تسخير احتمالي جنوب لبنان ) توسط هواپيما ها و توپخانه هاي موشكي اسراييل ! ...


خارج شدن از بلوك مذكور نيازمند دريافت تضمين هاي عيني ! نظير عقب نشيني اسراييل از سرزمين هاي سوري و مستقر شدن سوريه در اون مكان هست ! و اگرنه امنيت ملي و مرزهاي سوريه براي هميشه از بين خواهد رفت ...

به همين سادگي نيست .. سوريه در نهايت تنها ميتونه كنار بايسته كه اين كار رو با آچمز كردنش بواسطه دادگاه بين المللي ترور حريري و تهديد هاي آمريكا و وام هاي عربستان بدست خواهند آورد ...
نه اينكه خودش بخواد از اين بلوك خيالي خارج بشه ...
quote]همیشه هم رویه اش این بوده که میگفته این تهدیدات پوشالی هستند. /quote] اون تهديدات كاملا جدي بود ! و تا مرز علمي شدن پيش رفت ! حوصله بحث در موردشون ندارم و گفتنش براي دوستان جذابيت ندارد چون عمدتا وقايع اخير رو به عقب تا انتخابات دوره 8 ساله مجلس خبرگان و ... رو دنبال كني به مسايل عجيب غريبي ميرسيد ... كه گفتنش با توجه به سطح سواد و دانش ما در مورد مسايل سياسي جايز نيست ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]نگاه ایران به تحولات داخلی روسیه به روز نیست/ روسیه منافع خود را بازتعریف کرده است[/b]

کارشناسان مسائل روسیه در ادامه "نشست روسیه و ایران" تاکید کردند که نگاه تهران به تحولات داخلی روسیه به روز نیست و همراه با اشتباهاتی است.

"حسن بهشتی پور" کارشناس مسائل روسیه در ادامه "نشست روسیه و ایران" در خبرگزاری مهر با اشاره به سیاست های ضد ایرانی مسکو در ماه های اخیر گفت: دولت روسیه هم اکنون در سطحی نیست که قید مناسبات با ایران را بزند چون تهران روابط دوجانبه تعیین کننده ای با مسکو دارد. روسیه امروز برای ایران اهمیت قائل است اما نه در حدی که ما تصور می کنیم.

همچنین "محمود شوری" کارشناس مسائل روسیه و امور بین الملل گفت: [color=blue]بنا به دلایل مختلفی سطح توقع ما از روسیه بسیار بالا رفته بود چون فکر می کردیم که مسکو هم همانند تهران یک صبغه ضد آمریکایی داشته است پس باید بیشتر از اینها با ما کار کند، به همین دلیل انتظار ایران از روسیه بالا رفت.[/color]

وی افزود: متاسفانه کسانی که باید سطح توقع ایران را از روسیه کنترل می کردند، خودشان به این قضیه دامن زدند و هم اکنون مدعی این موضوع هستند که چرا در ماههای اخیر شاهد سیاست های ضد ایرانی روسیه بودیم، درحالیکه این سوال پیش می آید که این نوع سطح روابط از کجا آغاز شد؟

محمود شوری تصریح کرد: تا پیش از فروپاشی شوروی سطح قدرت ایران با روسیه سطح نامتوازنی بود، در آن زمان روسیه در سطح ابرقدرت جهانی عمل می کرد و ایران در نهایت به عنوان یک کشور جهان سومی که حتی قدرتش در سطح منطقه ای معطوف به همکاری با آمریکا بود، عمل می کرد.

این کارشناس مسائل روسیه و امور بین الملل گفت: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، با نفوذ در جهان اسلام سطح قدرت خودمان را بالا بردیم و پس از فروپاشی شوروی سطح قدرت روسیه به شدت کاهش یافت.

محمود شوری

وی افزود: در یک دوره ای از زمان سطح قدرت ایران و روسیه متوازن شد و این توازن باعث شد تا فکر کنیم که می توانیم با این کشور همچون دو کشور مستقل همکاری کنیم که هم در سطح دوجانبه افزایش همکاری داشتیم و هم در سطح منطقه ای با روس ها بحث تاجیکستان را حل و فصل و درباره دریای خزر گفتگو کردیم.

شوری گفت: این نوع همکاری ها احساس برابری را برای ما ایجاد کرد که می توانیم با روسیه همکاری کنیم. متاسفانه تصور ما از جهان این است که همیشه فکر می کنیم دنیا ایستا است، البته در دوران جنگ سرد جهان 40 سال متوقف شد، ولی بعد از فروپاشی شوروی شرایط کاملا تغییر کرد و لحظه به لحظه و سال به سال اتفاقات متعددی از جمله در سطح داخلی روسیه روی داد.

وی افزود: در یک دوره ای از زمان پس از فروپاشی شوروی همچنان روحیه ضد غربی در روسیه غلبه داشت، چنانچه "ولادیمیر پوتین" با اتکا به این روحیه ضد غربی قدرت گرفت اما تغییرات نسلی درروسیه اتفاق افتاده است و نگاه ایدئولوژیک به غرب در نسل جدید روسها به شدت کمرنگ شده است و نسل جدید احساس دشمنی کمتری با غرب می کند.

این کارشناس مسائل روسیه و امور بین الملل تصریح کرد: نسل جدید روسیه وضعیت روز خودش را با جهان مقایسه می کند. یک فرد روسی زندگی خودش را باید با تکنولوژی کاملا غربی اداره کند اما ازطرفی این ادعا وجود دارد که روسیه یک کشور بزرگ جهانی است، بنابراین این موارد با هم ناسازگار بودند.

وی افزود: نتیجه این اتفاقات در سطح داخلی این بود که پس از پوتین "دیمیتری مدودف" رئیس جمهوری روسیه روی کار آمد و رویکردها تغییر کرد اما با اتفاق افتادن این رویدادها نگاه ما همچنان همان نگاه سابق است وهمان انتظارات گذشته را از روسیه داریم، انعقاد قرارداد هسته ای و خریدن تسلیحات از این کشور بهای همکاری ما با روسها است. در صورتی که روسها چنین همکاریهایی را به طور گسترده با چینی ها و هندی ها و کشورهای دیگر از جمله ترکیه که به لحاظ رویکردی نقطه مقابل مسکو است، دارند.

محمود شوری گفت: بنابراین دلیلی وجود ندارد که سطح روابط اقتصادی ایران را بهای همسویی روسیه با خود بدانیم.این تصور غیرواقعی از روسیه در کشور شکل گرفته است و انتظارات ما از روسیه افزایش یافته است. هر کشوری منافع خودش را دنبال می کند بنابراین این اشتباه از سوی ما بوده است زیرا با وجود داشتن ابزارهای قدرتمند بسیار همه را رها کردیم.

وی افزود: در مورد آسیای مرکزی نیز چنین اشتباهی را مرتکب شدیم زیرا فکر کردیم که وجود پیوندهای تاریخی-فرهنگی با این کشورها دلیلی بر بالقوه شدن سریع ظرفیت هاست، درحالی که ظرفیت را باید بالفعل کرد.

این کارشناس مسائل روسیه و امور بین الملل تاکید کرد: در مورد روسیه اگر اشتباهی رخ داده است، این اشتباه از سوی خودمان بوده است و گفتمان بی اعتمادی ایرانی ها به این کشور در گفتمان مردم عادی بوده است.

در همین حال حسن بهشتی پور کارشناس مسائل روسیه گفت: پیش از اینکه نگاه غیر واقع بینانه درباره روسیه یا نگاه واقع بینانه به جایگاه خودمان را در منطقه یا در سطح بین المللی داشته باشیم، موضوع مهم این است که روسیه نیز یک بازنگری درباره منافع ملی خود و در ارتباط با ایران داشته است که در گذشته بدین گونه نبوده است.

وی درباره این سوال که "تاثیرات تغییر موضع روسیه در طولانی مدت یا کوتاه مدت در روابط تهران-مسکو چگونه می تواند باشد؟" گفت: [color=blue]قراین و شواهد نشان می دهد که روسیه نیروگاه بوشهر را در شهریور ماه راه اندازی خواهد کرد و این کشور به دنبال جذب مشتری های متعدد در الجزایر، قطر، سوریه و ترکیه است و درصدد انعقاد قراردادهای هسته ای به صورتی پیاپی است.[/color]

حسن بهشتی پور تاکید کرد: روس ها همیشه در بحث خاورمیانه نگاه مثبتی به ایران داشتند و با این کشور تعامل داشتند تا نقش آفرینی خودشان را بیشتر کنند.

وی گفت: این موضوع را قبول ندارم که وزن تاثیرگذاری ایران در مسائل خاورمیانه پایین آمده است، اتفاقا این کشور در عراق، افغانستان و لبنان بسیار تاثیرگذار بوده و روسها به این قضیه که ایران در روند صلح خاورمیانه تاثیر گذار بوده است، کاملا توجه دارند.

حسن بهشتی پور تاکید کرد: روس ها سالهای گذشته با ما در تماس بودند تا نقش خود را از طریق ایران افزایش دهند و به این موضوع واقف بودند که در صورت همکاری با این کشور وزن تاثیرگذاری خود را در منطقه خاورمیانه افزایش داده اند.

این کارشناس مسائل روسیه گفت: مناسبات روسیه با جهان اسلام بسیار برای این کشور حائز اهمیت است و نگاه روابط روسیه با ایران در چارچوب جهان اسلام قطعا یک نگاه مثبت است.

وی افزود: اگرچه ایران و روسیه در مسائل آسیای میانه و قفقاز دو رقیب هستند، اما با یکدیگر تخاصم نداشتند. همچنین تهران و مسکو اگرچه در بخش انرژی با یکدیگر رقیب اند اما می توانند در این زمینه با یکدیگر همکاری کنند، چنانچه در بحث نابوکو ترکیه با روسیه دو قرارداد مهم در زمینه ارسال گاز امضا کرد.

ادامه دارد...
http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1123734[color=blue][/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]همیشه هم رویه اش این بوده که میگفته این تهدیدات پوشالی هستند. [/quote][quote]

اون تهديدات كاملا جدي بود ! و تا مرز علمي شدن پيش رفت ! حوصله بحث در موردشون ندارم و گفتنش براي دوستان جذابيت ندارد چون عمدتا وقايع اخير رو به عقب تا انتخابات دوره 8 ساله مجلس خبرگان و ... رو دنبال كني به مسايل عجيب غريبي ميرسيد ... كه گفتنش با توجه به سطح سواد و دانش ما در مورد مسايل سياسي جايز نيست ..[/quote]

بنده هم میدونم که جدی بود.شما گفتید در مرز علمی شدن، اما من میگم در مرز عملی شدن. اون دفعه ای که محسن رضایی اومد تو شبکه دو گفت امریکا تا یک هفته ی دیگه حمله میکنه، دقیقا به مرز عملی شدن رسید. و حتی بعضی از فرماندهان نظامی داخلی میگن که این حمله در ساعات منتهی به حمله لغو شد. یعنی چند ساعت با حمله فاصله بوده. حالا چه عنایتی پشت این قضیه بوده، خدا میداند.

اما حرف من اینجا بود که احمدی نژاد رویه اش این بود که حتی اونها رو پوشالی میخوند، حالا جنگ روانی بود یا هر چی نمیدونم. اما این دفعه ی اول هست که خودش داره خبر از جنگ میده.

دوره ی 8 ساله ی مجلس خبرگان؟؟؟؟ 8 ساله کجا بوده. متوجه منظورتون نشدم.که کدوم قضیه ها رو میفرمایید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوره ی 8 ساله ی مجلس خبرگان؟؟؟؟ 8 ساله کجا بوده. متوجه منظورتون نشدم.که کدوم قضیه ها رو میفرمایید[/quote] هيچي ! چيز مهمي نيست ... icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کمی که به تاریخ نیم قرن اخیر اعراب نگاه کنیم خواهیم دید علت اصلی شکستهای اعراب در مقابل اسرائیل اول ساده لوحی و دوم ضعف سیاست خارجه بود. سوریه دستگاه سیاسی قوی ای نداره و هرگز هم نداشته و اینکه تا به امروز سرپا مونده حمایتهای سیاسی و اقتصادی ایران از این کشور هست که حداقل اگر به سمت اتحاد با ما پیش نیاد به سمت شراکت خواهد اومد و این یعنی یکی از مهره های تعیین کننده منطقه به نفع ایران میشود. در منطقه تهران ، دمشق ، ریاض ، قاهره و آنکارا مهره های تاثیرگذار هستند و به تازگی با قدرت گرفتن حزب الله میتوان این اهرم را البته جدای از بیروت یک مهره درجه دو به حساب آورد و با شکستهای پیاپی اسرائیل در جنگهای 33 و 22 روزه هم عملا تلاویو چند سالی قدرت تاثیرگذاریش رو در منطقه از دست داده و اگر قبلا مهره درجه بود و با کمک آمریکا بر ریاض و قاهره و آنکارا فشار میاورد امروز تبدیل به مهره بی ارزشی شده که در کنار اون کنترل بر آنکارا رو تا حدودی از دست داده و با تلاش سعودی برای ارتقای جایگاه سیاسی و نظامی این کشور در منطقه تا چند سال آینده تحت الشعاع ریاض هم قرار خواهد گرفت و هرچند هر دو سیاست ضد ایرانی دارند ولی یک ریاض قدرتمند کاملا گوش به فرمان تلاویو یا به عبارت دیگر بصورت غیر مستقیم از واشنگتن نخواهد بود.

اکنون در این وضعیت که پیش رو داریم ما با کشیدن دمشق و حزب الله به سمت خود با احتساب خودمان از این معادله 2.5 اهرم داریم و تلاویو هم با از دست دادن آنکارا و اعتبار خود تنها 2 اهرم ریاض و قاهره را آن هم نه به صورت کامل (مانند ما و دمشق) در اختیار دارد. آنکار هم با سعی در تبدیل به مهره ای مستقل بدون یار منطقه ای در جایگاه سوم قرار میگیرد.

پس شرایط فعلا به نفع ما میباشد و اگر نگذاریم دمشق از همان بلوک خیالی! خارج بشه حتی اگر متحد ما نباشد (که الان هم نیست) احتمال اقدامی علیه ایران از سوی اسرائیل بعید است. اسرائیل برای اینکه بتواند علیه ایران اقدامی انجام دهد همزمان نیاز دو کار سخت هست که یکی حذف دمشق یا حزب الله و دیگری اعتبار بخشی به تلاویو هست که در مجموع با اهرمهای بیشتر شانس موفقیت در برابر ایران را بدست آورد. که در این فعالیت خطرناک صهیونیستها ما باید با آینده نگری مراقب تحرکات علیه این دو مهره خودی باشیم که با از بین رفتن به طور مثال حزب الله ما از 2.5 به 2 و اسرائیل با گرفتن یک امتیاز با دو مهره فعلی به 3 صعود میکند که این یعنی از بین رفتن توازن قوا و احتمال بروز جنگ.

از اون طرف برای سوریه شرایط سختی پیش رو هست که نه میتونه جلو بره نه عقب و منافعش هم در تداوم و قطع ارتباط با ایران هست و هم در صلح و دشمنی با اسرائیل!

* این شیوه امتیاز دهی برای درک بهتر شرایط منطقه بود و لزوما در تمام موارد صحیح نیست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]کمی که به تاریخ نیم قرن اخیر اعراب نگاه کنیم خواهیم دید علت اصلی شکستهای اعراب در مقابل اسرائیل اول ساده لوحی و دوم ضعف سیاست خارجه بود.[/quote] اعراب خيلي هم ساده لوح نبودن !!!! بلكه فقط يك مشكل داشتن اونهم با آمريكا و يا روسيه دوست بودن ! ... كه مرتب از اينها رو دست ميخوردن !! ..
از طرفي اعتماد به تسليحات تئوری ها و تفکرات روسی ! همچنین داعیه غیر اسلامی سوسیالیست عربی (که در اصلش سازشکاری و بندگی در مقابل کسی که اطعامش میکنه) ملاک اصلی عربیت هست باعث تا این حال و روز رو داشته باشند ...


بر خلاف تصور ما اعراب به آمریکا و غرب به چشم یک پدرخوانده مهربان نگاه میکنند ! اونها میگن ما نمیدونستیم نفت چی بود اونها اومدن بردنش و به ما کلی سود رسوندن !! و به اینکه نفتشون رو میبرند و یه پولی جلوشون میندازن تا اسلحه بخرن و حکومت کنند بسیار هم افتخار میکنند و از همدیگر در اعلام نوکری و سرسپردگی به غرب سبقت میگیرند ! ...
خصوصا که پس از انقلاب ایران و توجهات و افاضات بیشتر غرب نسبت به اعراب دیگه اینها خودشون دربست و چشم بسته به نوکری غرب دراوردن ! ...

غالب شخصیت یک عرب که باهاش رو برو هستیم اگر مسلمان نباشد ! هیچ غیرت و مردانگی و فهم خوداتکایی یا شعور همگرایی درش دیده نمیشود ! ..
در چنین شرایطی که اتحادیه عرب ! مرتب به هم خیانت میکنند تا برای خود جایی نزد آمریکا و غرب بیابند انتظاری نمیتوان از اعراب داشت ! اینها ساده لوح نیستن ! تمام وقار و توانشون این هست ! باید خدمتگذار غرب باشند تا پول و اسلحه برای بقای حاکمیتشون دریافت کنند.. و اگرنه یکی دیگه این کار رو میکنه...



یادمون نره که مواضع نقشه های عملیاتی هم رو به اسراییل لو میدادن ! و همین پادشاه اردن بو د که با هلیکوپتر شخصیش شبانه به سرزمین های اشغالی سفر کرد تا تصمیم حمله مصر و سوریه که با اردن گرفته شده بود رو لو بده ..


حال در نهایت ما باید از همه اینها ساده لوح تر و احمق تر باشیم که بخواهیم در چنین شرایطی به یکی از اینها تکیه کنیم ! مگر اینکه یک مسلمان واقعی باشند ! فرقی هم نمیکنه شیعه یا سنی یا حتی وهابی !! ...


حالا من دلیل مذاکره با روسیه خائن تر از اعراب رو نمیدونم ! این کشور با این همه عظمت جغرافیایی نظامی و دارا بودن نفت و گاز و انواع اهرم های اقتصادی و سیاسی ! نمیتونه گلیم خودش رو از آب بکشه بیرون و داره با حراج حیثیت شوروی سابق و تبدیل شدن به یک کشور سطح متوسط در جهان اوضاع خودش رو تثبیت میکنه ! چه لزومی هست که ما باهاش مذاکره ای کنیم ! مگر کاری از دستشون بر میاد ؟؟!!



حالا مجبوریم خودمون یک تنه منطقه رو نجات بدیم ! و البته ان الله مع الصابرین ...
باید صبر کرد ! خداوند میخواهد پیروزی و یکه تازی بزرگ نصیب ما بکند اگر در صحنه داخلی متحد شویم ....


[quote]از اون طرف برای سوریه شرایط سختی پیش رو هست که نه میتونه جلو بره نه عقب و منافعش هم در تداوم و قطع ارتباط با ایران هست و هم در صلح و دشمنی با اسرائیل!
[/quote] این بدبخت مثل سرباز وظیفه ای میمونه که بزور آوردنش جنگ و هنوز دوره آموزشیش هم تکمیل نشده ... اگر سوریه با اعراب بر سر به رسمیت شناختن پنهانی اسراییل و دور شدن از ایران و اسراییل توافق نکنه ! احتمالا باید منتظر ترور یا کودتا در این کشور باشیم ! ..

یکمی حکومت داری سخته نه ؟؟! بعضی تصمیم ها گرفتنشون واقعا سخت میشه صد رحمت به جام زهر خصوصا اینکه جام دیگری هم نباشه ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب واریور:

تقریبا با نظرات شما و آقا سعید موافقم. چون در تکمیل همدیگه بودند. حالا خیانت با چاشنی حماقت یا هر چیزی. مهم همین واقعیاتی است که واقع شد و شکستی که در جنگ شش روزه خوردند و اسرائیل رو از قبلش قوی تر کردند.

در مورد روسیه هم باید بگم که اصلا ما داریم اشتباه میکنیم در مورد روسیه.

روسیه در تاریخ قبل از یکصد سال پیشش، هیچ تجربه و سابقه ای مبنی بر قطبیت در نظامات جهانی نداشته، الا محدود زمانی در زمان تزارها.

روسیه باید هم افول کنه و افول هم خواهد کرد. اما امریکا در زمان 400 ساله ی حیاتش یه روند ثابت رو طی کرده. که البته قبول دارم از زمین تا آسمون با روسیه فرق داره. چه از نظر ساختار جمعیتی و چه از نظر جایگاهی که در ایدئولوژی و تفکر اروپا داره.


پس درسته که ما منتظر روند نزولی روسیه باشیم.


اما در مورد سوریه ی الان، باید بگم که کمی سیاه نگاه کردید به سوریه. و میشه نقش و جایگاه بهتری رو از سوریه بیابیم.

فقط یه خواهش:

لطفا جسارتا دیگه، قضیه جام زهر امام رو اینطوری مطرح نکنید و کنار مشابهات دیگه قرار ندید.

جام زهر امام مطلب سنگینی هست که نمیشه به این راحتی تو هر مقامی و مبحثی مطرحش کرد.
به طور کلی گفتم.

ببخشید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
فقط یه خواهش:

لطفا جسارتا ...

به طور کلی گفتم. [/quote] اتفاقا اين جام زهر ها مرتب در حكومت هاي مختلف نوشيده ميشه ! اگر قصد قياس با موضوع جنگ و تصميم امام در اين مبحث ديدي ناشي از ديدگاه و برداشت خودتون هست ... من چنين نظري نداشتم ... !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط Davood
      يك شركت آمريكايي ساخت هواپيما اعلام كرد مقام‌هاي اسراييلي تمايل دارند يكصد هواپيماي جنگي از نوع اف - ۳۵جديد را خريداري كنند.
      روزنامه اسراييلي معاريو روز پنج شنبه با اعلام اين خبر افزود، برخي مديران شركت لاكهيد مارتين به تازگي به تل‌آويو سفر كرده‌اند تا با اليعايزر شكيدي فرمانده نيروي هوايي اسراييل و برخي مقام‌هاي عالي رتبه ارتش اسراييل درباره اين معامله گفت و گو كنند.
      بر پايه اين خبر، هواپيماهاي اف ۳۵كه جديدترين در نوع خود است ، هواپيماي جنگي اصلي در نيروي هوايي آمريكا در آينده خواهد بود.
      روزنامه ياد شده نوشت : اگر اين معامله صورت گيرد، نيروي هوايي ارتش اسراييل ، اولين هواپيما از اين نوع را در سال۲۰۱۴ميلادي دريافت خواهد كرد.
      آمريكاطي سالهاي گذشته هر سال ميلياردها دلار كمك بلاعوض به سردمداران اسراييلي اهدا كرده كه بخش مهمي از آنها در قالب انواع تجهيزات پيشرفته نظامي ، سلاح‌هاي جديد و غير متعارف بوده است.
      بخشي از اين سلاحها را اسراييل در جنگ اخير خود عليه لبنان استفاده كرد و هزاران تن از مردم بي‌گناه اين كشور را با آنها به خاك و خون كشيد.

      irna.ir
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.