Recommended Posts

در مورد موضوع اصلی تاپیک، من فکر میکنم تنها مطلبی رو که از خبرهای منتشره تا کنون میشه برداشت کرد اینه که طرفین توافق کردن دور دوم مذاکرات برگزار بشه، که این یه جورایی برای ما نکته مثبته چون طرف غربی حداقل به ظاهر تمایلی به این کار نشان نمیداد.

دو فرضی رو که دوستمون alala مطرح کردن البته جالب توجه بود ولی فرض دوم قدری دور از ذهنه، یعنی اینکه غرب رو با غنی سازی 20 درصد بدهکار کرده باشیم و حالا بر سر اون مذاکره کنیم و امتیاز بگیریم، قطعاً مغز خر نخوردن و اینطور نمیشه دورشون زد مگر اینکه خودشون بنا به هر دلیل به این کار تمایل داشته باشن که باز هم احتمالش ضعیفه و نشانه ای از قرار گرفتن در موضع ضعف در اونها دیده نمیشه.

البته برنامه هسته ای ما هم در طی این سالها بی وقفه جلو رفته و دورنمای اون هم مشخص شده، خبر چند روز پیش مربوط به تولید سوخت مجازی نیروگاه اراک که خاطرتون هست، با توجه به حرکت هسته ای کشور و عزم مسئولین بعیده که نظام بخواد در این مورد عقب نشینی کنه که انشاءا... چنین هم خواهد بود.

پس گزینه مذاکره برای خرید زمان (بنا به گفته دوستمون برای هر دو طرف) محتمل تره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از وقتتون

بزارید مسائل رو مورد به مورد بررسی کنیم

[quote]اساساً مفهوم اقتصاد، به معني توليد و عرضه‌ي صرف نيست.
بطور مثال چين به راحتي مي‌تونه نياز به غلات خودش رو تأمين كنه؛ با سرزمين‌هايي وسيع و زمين‌هاي كشاورزي فراوان. ولي مياد غلاتش رو از امريكا وارد مي‌كنه.

يا بالعكس. امريكا بهترين پوشاك رو مي‌تونه توليد كنه. ولي مياد پوشاك مرغوب چيني رو وارد مي‌كنه.

اساساً در جهان اقتصاد، تجارت مفهوم داد و ستد رو داره و در ازاي هر عرضه‌اي، تقاضايي رو بايد داشته باشين. اينطور نيست كه شما صرفاً عرضه كننده باشين و تمايلي به تقاضا نداشته باشين. چرا كه اقتصاد ساير كشورها هم از اين راه تأمين مي‌شه.

اين يه اصل اقتصاديه و نسبتي در اقتصاد وجود داره به نام «تراز پرداخت»‌ كه به بررسي موازنه‌ي بين واردات و صادرات مي‌پردازه. هرقدر اين تراز بيشتر مثبت باشه، نشان دهنده‌ي فزوني صادرات بر واردات و هرقدر منفي‌تر باشه، نشان دهنده‌ي چربش واردات بر صادرات هست.

در اصل تراز پرداخت هست كه سوددهي تجارت خارجي كشورها رو به نمايش مي‌ذاره و قدرت اقتصادي‌شون رو نشون مي‌ده. والا تمامي كشورها، حتي فقيرترين كشورها هم صادرات صرف ندارن و يا واردات صرف.

متأسفانه اين تراز درخصوص كشور عزيزمون، وضع چندان جالبي نداره.[/quote]

بنده هم موافقم . تراز ما وضعش خرابه! این داد و ستد بین کشورها بر مبنای قیمت تمام شده کالاهاست. بعضی از کشور ها برای تولید کالای خاصی هزینه کمتری رو میپردازند و بعضی هزینه بیشتر . همین لباس هزینه بالای تولیدش در آمریکا باعث واردات از کشور چین میشه و در موارد بعدی هم بلعکس. اما بیاییم حالتی رو در نظر بگیریم که لباس مورد نظر هزینه تولیدش در آمریکا از کشور چین پایین تر باشه. آیا آمریکا باز هم از چین واردات لباس انجام میده؟ اگه ما تحریم بشیم لیست کالاهایی که وارد میکنیم چه بخواهیم و چه نخواهیم کاهش پیدا میکنه. قیمت نمونه خارجی هم با افزایش هزینه دچار افزایش میشه. در این حالت شما هم قبول میکنید که تولید برخی اقلام که در گذشته صرفه اقتصادی نداشته بصرفه بشه؟

برای مثال تو مباحث اکتشاف نفت هزینه تولید و فروش یکی از مهمترین مطالبیه که باعث جهت دهی سرمایه میشه. ما الان در کشورمون ذخاییر نفت بسیاری داریم که به علت بصرفه نبودن هزینه تولید مونده واسه سالهای بعد( به امید افزایش قیمت مثلآ در 20 سال آینده) الان هزینه استخراج این منابع ممکنه بشکه ای 100 دلار باشه که با قیمت حالا صرف نمیکنه. اما شرایطی رو در نظر بگیریم که قیمت نفت بشه 300 دلار. اون موقع همین منابع رو میان چاه میزنند و استخراج میکنند . چرا ؟ چون حالا صرفه اقتصادی داره.

این مطلب در مورد محصولات کشاورزی تو اون جدولی که آوردم هم صدق میکنه . یعنی اگه هزینه واردادشون زیاد باشه کشاورز داخلی ترغیب به تولید اون محصول میشه. صنعتمون ضعیفه اما کشاورزی چطور؟ با یه برنامه ریزی مناسب میشه خیلی از محصولات کشاورزی رو که وارد میکنیم خودمون به صادر کنندش تبدیل بشیم. فقط به یه شوک احتیاج داریم تا به خودمون بیاییم!! صنعت هم قبول. نمیتونه همش رو تولید کنه اما برخی رو که میتونه. مثل کفشی که با قیمت ارزان از چین وارد میشند.


[quote]مسئله‌ي بعدي، بحث كاهش درآمدهاي ايران بود كه شما ازش عبور فرمودين. ولي مشكلي بسيار بزرگ و خطرناكه.

همون‌طور كه عرض شد مبادله‌ي كالا به كالا و كاهش شديد ارز، بالاخص دلار در دست و بالمون، بالاخص با تحريم بانك مركزي و عدم امكان پرداخت بدهي‌هاي خارجي‌ها به ما، بزرگترين مشكل‌مون كه همانا كسب درآمدمون هست رو عيان مي‌سازه. همون‌طور كه عرض شد مبادله‌ي كالا به كالا و يا دريافت ثمن معاملات نفتي به ارزهايي چون روپيه، ين و روبل، تنها نتيجه‌اش افزايش خريد و واردات و در نتيجه منفي‌تر شدن تراز پرداخت كشور مي‌شه و بزرگترين آسيبش، در كسري شديد بودجه و عدم تحقق درآمدهاي پيش‌بيني شده‌ي بودجه‌اي هست.

بزرگترين مشكل بودجه‌ي كشور، بودجه‌ي جاري هست كه خواه ناخواه دولت مي‌بايست پرداختش كنه. بهترين مثال از اين بودجه هم حقوق كارمندان دولت هست كه براشون اصلاً اهميتي نداره كه دولت نفتي فروخته يا نفروخته. بلكه اساساً بايد سر ماه حقوقشون رو دريافت كنن! حالا از هر راهي!

دولتي كه امكان تحقق درآمدهاش رو نداشته باشه (چه درآمدهاش رو بوسيله‌ي كالا كسب كرده باشه و چه تعهدي باشه و امكان دريافتش در آينده‌اي نزديك چندان قابل تحقق نباشه)، عملاً ورشكسته خواهد بود و براي جبران كسري بودجه‌ي جاري‌اش (عمراني كه سهله!!) مجبور به استقراض خواهد شد كه بخشي از اون، در قالب استقراض از بانك مركزي و يا برداشت از حساب صندوق ذخيره‌ي ارزي خواهد بود كه البته بشدت تورم‌زاست (و بخش عمده‌اي از تورم چند سال اخير، بعلت اين امر بوده است) و از طرف ديگه، بعلت عدم وجود پشتوانه‌ي اقتصادي، خود اين تزريق پول نيز تورم‌زا خواهد بود و تورمي مضاعف رو در پي خواهد داشت كه تنها يكي از پيامدهاش، تعطيلي بنگاه‌هاي اقتصاديه.

از طرف ديگه، خود بانك مركزي هم بشدت دستش از ارز خالي شده و اگه اين تحريم‌ها بيشتر بشن، عملاً پولي براي استقراض باقي نمي‌مونه و راه چاره، همانا چاپ اسكناس بدون پشتوانه خواهد بود كه نتيجه‌اش چيزي جز سقوط ارزش پول ملي و افزايش وحشتناك تورم‌ها نخواهد بود.

طبيعتاً انتظار استقراض خارجي رو هم نخواهيم داشت!

تازه تمامي اين شرايط، بر اين اساس هست كه نه جنگي رخ مي‌ده و نه ما تحريم نفتي مي‌شيم و مي‌تونيم حداقل به همين كشورهاي فعلي، نفتمون رو بفروشيم.[/quote]

البته این مسئله رو بنده اصلآ نگفتم که بخوام ازش عبور کنم. بحث این بود که قیمت نفت بره بالا چی میشه. بگذریم

تا حدودی باهاتون در مورد پرداخت بدهی ها به ایران موافقم. اون قسمتی که ما پول نفت رو بصورت ارز خود کشور وارد کننده نفت میگیریم که اساسآ واسه واردات کالاها صرف خواهد شد. اصلآ هدف اصلی هم اینه که به این صورت تحریمها رو دور بزنیم و با پرداخت نفت [b]کالاهای مورد نیازمون[/b] رو وارد کنیم. برای بقیه هم ساز و کار های مختلفی واسه گرفتنش وجود داره. یکی میتونه تلکس باشه که قبل از سویفید همه دنیا ازش استفاده میکردند و اتفاقآ امنیت بالاتری نسبت به سویفیت داره. وقتی هم صحبت از چند میلیارد دلار در سال باشه خیلی از بانکهای دنیا داوطلب ارائه خدمات به ایران میشند. همونطور که خودتون هم تو مطلب پایینی گفتید این تحریمها اساسآ واسه فشار به مردم ایرانه. وگرنه واسه واریز در آمدات دولت که چندین میلیارد دلار میشه مشکلی پیش نمیاد.

اما در کل وضعیت خوب نیست و باید با همت مسئولین ساز و کار مناسبی تایین بشه تا اثرات تحریمها رو کاهش بدن که البته خیلی سخته... به قول وزیر سابق آقای خاتمی ما شهید و جانباز اقتصادی هم خواهیم داشت

[quote]مسأله‌ي بعدي، ليست مد نظر شما جهت توليدات داخلي هست كه با كمال تأسف بايد عرض كنم كه ما در زمينه‌ي ساخت بسياري از محصولات، دچار مشكلات عديده‌اي هستيم و بدون واردات، عملاً امكان انجامش رو نداريم.

واردات ما هم چيزهايي بسيار بيشتر از مواردي هست كه شما ليست فرمودين. فقط در همين حد عرض شود كه خوابيدن بسياري از پروژه‌هاي نفتي‌مون، نتيجه‌ي عدم فروش قطعاته. يا خوابيدن بسياري از كارخانجات‌مون بدليل همين تحريم‌هايي است كه بسياري از محصولات حياتي مورد نياز كارخانجات‌مون رو نمي‌تونيم خريداري كنيم.

توليدات داخلي هم حتي اگه باشه، اونقدر از كيفيت نازلي برخوردار هست كه عملاً نه تنها صرفه‌ي اقتصادي نداره، بلكه گاهاً دردسرساز هم مي‌شه. شايد ساده‌ترين مثالش همين پژوهاي GLXاي بود كه تبديل به بمب متحرك در تهران شدن! علتش هم البته بسيار مشخص بود كه با ماست مالي مسئولين امر ...!

اينطور نيست كه ما فكر مي‌كنيم قادر به ساخت همه چيز هستيم. درسته كه در بسياري صنايع، پيشرفت‌هاي قابل ملاحظه‌اي داشتيم، ولي حقيقتاً هنوز با صنعتي شدن كيلومترها فاصله داريم.

پس همه چيز با تعرفه بستن و يا حصار كشيدن دور خودمون حل نمي‌شه.[/quote]


من کی گفتم تعرفه بستن و حصار کشیدن؟!! گفتم که در مواردی میشه تعرفه واردات کالای خاصی رو کاهش داد تا با افزایش قیمت خارجی ( تحت تاثیر افزایش قیمت نفت ) فشار به کارخونه ها و مردم نیاد. قرار هم نیست که کل واردات ممنوع بشه. اون قسمتی از واردات که غیر ضروریه مثل کالاهای لوکس و تزئینی بخاطر حفظ منابع ارزی مدتی وارداتشون ممنوع میشه همین! یک بار دیگه پست منو مرور کنید:

[quote]///ببینید واردات ما شامل گروههای مختلفی از کالا ها میشه. بعضی از این گروهها ، کالاهای کاملآ مصرفی هستند که در [b]مواقع حساس [/b]اصلآ نیازی به وارد کردنشون نیست. پس در مواقعی ما میتونیم خودمون وارداتش رو ممنوع کنیم./// همینطور میدونید که ما واسه واردات بسیاری از کالاها تعرفه حتی تا 120 درصد هم وضع میکنیم و در صورت نیاز برای جلوگیری از آسیب به صنایع و کارخانجات و مصرف کنندگان داخلی میشه[b] این تعرفه رو کاهش[/b] داد به طوری که اصلآ تغییر قیمت خارجی برای شرکتهای مصرف کننده محصوص نباشه./// اما اون گروه از کالاهایی که وارداتشون برای کشور نیازه باید ببینیم [b]کلآ چه مقدار هست و چقدر تاثیر از افزایش قیمت نفت میپذیرن؟[/b] و آیا خودمون قادر به تولیدش در ایران هستیم یا نه؟ ( بخصوص اینکه با افزایش هزینه وارداتشون،امتیاز قیمت مناسب نسبت به تولید داخلی رو هم از دست میدن )///[/quote]

در باقیه موارد هم بنده با شما موافقم. انشالله که مذاکرات نتایج خوبی واسه ما داشته باشه. هر چند غربی که این هجمه از تهدیدات و امکانات رو با این هزینه کلان چیده نظر دیگری خواهد داشت... در هر حال ما باید آماده سناریو های دیگر هم باشیم.

----------------------------------------------

اما شما محور اصلی مطالب مطرح شده من رو فراموش کردین. [b]آیا غرب در این بحبوحه گرفتاری های اقتصادیش توان تحمل قیمت نجومی نفت را خواهد داشت یا خیر؟[/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام ...


مصطفی بای عزیز ...

[quote]در فرمايش جناب سعيد، هرچند كه با مقداري غلو همراه شده و البته دوستان هم از همين قضيه استفاده كرده و پاسخ غلو ايشون رو (و نه پاسخ فرمايش ايشون رو) دادن، مهمترين نكته بحث انتقال هزينه از توليد كننده به مصرف كننده‌اس.
[/quote]
[quote]قطعاً افزايش قيمت انرژي در جهان به ضرر اقتصاد جهاني هست. ولي چيزي كه مسلم‌تره اينه كه ضرر اين مسئله براي كشورهاي مصرف كننده‌ي نهايي به مراتب بدتر و فجيع‌تر از كشورهاي توليد كننده‌اي هستن كه هرچند تورم رو تحمل مي‌كنن، ولي امكان انتقالش به مصرف كننده رو دارن. ولي مصرف كننده چطور؟! [/quote]
آقا مصطفی شما که خودت دستی بر علم اقتصاد داری و میدونی که مسئله کالای جانشین ! و رابطه کاهش خرید با افزایش قیمت چیه ! ...


وقتی گوجه شده کیلویی 2500 تومن ! چیزی که تا دیروز 300 تومن و کمتر بود طبیعیه که مصرف بسیاری از کالاهای وابسته و مکمل مثل ساندویچ و به طبع اون نوشابه و فروش رستورانهاو ... و. ... کم میشه ! مردم که مریض نیستن که حتما مصرف کنن ! و گاهی اوقات این افزایش قیمت به حدی میرسه که اگر بخواد کمر مصرف کننده رو بشکنه نمیتونه !! مگر زمانی که کمر تولید کننده و سرمایه گذار هم شکسته بشه ...

اما این بدتر شدن وضع مربوط به ما نیست بلکه یک مسئله فراگیر و جهانی هست بخصوص در زمانی که مسئله اقتصاد با نفت و هر دوی اینها با مسئله امنیت پیوندهای عمیق دارند ...



[quote]اين يه اصل اقتصاديه و نسبتي در اقتصاد وجود داره به نام «تراز پرداخت»‌ كه به بررسي موازنه‌ي بين واردات و صادرات مي‌پردازه. هرقدر اين تراز بيشتر مثبت باشه، نشان دهنده‌ي فزوني صادرات بر واردات و هرقدر منفي‌تر باشه، نشان دهنده‌ي چربش واردات بر صادرات هست.

در اصل تراز پرداخت هست كه سوددهي تجارت خارجي كشورها رو به نمايش مي‌ذاره و قدرت اقتصادي‌شون رو نشون مي‌ده. والا تمامي كشورها، حتي فقيرترين كشورها هم صادرات صرف ندارن و يا واردات صرف.

متأسفانه اين تراز درخصوص كشور عزيزمون، وضع چندان جالبي نداره.
[/quote]

مصطفی جان شما خودت بهتر میدونی یکی از بارز ترین مشکلاتی که هیچ وقت اجازه سر پا شدن صادرات غیر نفتی رو به ما نداده همین مسئله تراز تجاری هست ...

طبیعیه وقتی که شما با کشوری مثل ترکیه یا .... روابط تجاریت رو بر اساس تراز تجاری تنظیم میکنی نمیتونی غیر از نفت و منابع اولیه خاصی که صادر میکنی چیزی اضافه به اونها بفروشی ! چون از شما نمیخرن !!! مگر اینکه بسیار ارزانتر و بهتر از سایر فروشنده ها بتونی تولید کنی ..
این تراز تجاری یک مسئله دو طرفه است و اون کشورها هم با شما ترازشون رو تنظیم میکنن و ناچارا نمیتونید به یک کشور هم نفت صادر کنین و هم کالای غیر نفتی ....



[b]گریپن عزیز ....[/b]

[quote]البته برنامه هسته ای ما هم در طی این سالها بی وقفه جلو رفته و دورنمای اون هم مشخص شده، خبر چند روز پیش مربوط به تولید سوخت مجازی نیروگاه اراک که خاطرتون هست، با توجه به حرکت هسته ای کشور و عزم مسئولین بعیده که نظام بخواد در این مورد عقب نشینی کنه که انشاءا... چنین هم خواهد بود.

پس گزینه مذاکره برای خرید زمان (بنا به گفته دوستمون برای هر دو طرف) محتمل تره.
[/quote]

سوخت راکتور اراک که از نوع آب سنگین هست اگر اشتباه نکنم اورانیوم 95 درصد غنی شده است ! و طبق اصول آژانس هم به احتمال زیاد میشه به این سمت رفت ! ...

.
.
.
.
----------

اما مسئله اصلی این مذاکرات خیال انگیر که اگر هر دوطرف از اون راضی بیرون بیان مشخصا وضعیت خاور میانه به خصوص سوریه است ! .. یه پیشبنی میکنم که نظر دوستان رو بدونم .؛

اگر جنگی قرار برگرفتن با سوریه توسط غرب هدف گذاری شده باشه احتمال ورود ایران به اون توسط غرب پیشبینی میشه بخصوص بسته به میزان گستردگی اون ..

در چنین شرایطی دادن هر امتیازی به ایران و پذیرش هر حقی از اون هیچ شکستی برای غرب به دنبال نداره ! چرا که در صورت بروز چنین جنگی ایران رو محور درگیری قرار خواهند داد و چند کروز هم حواله مرزهای ایران و احتمالا تاسیسات هسته ای میکنن ! و البته به بهانه ای که قبلا بدست آوردن ...
مطمئنا در شرایط بسیار بد اقتصادی هیچ یک از طرفین درگیری تمایلی به تداوم اون نخواهند داشت و این جنگ بسیار کوچک به سرعت تمام خواهد شد ؛ بنابراین خرید زمان برای تخیله توان اقتصادی سوریه و ایران و افزایش ناآرامی در این کشورها سود آور خواهد بود بخصوص برای فرضیه های قابل اجرا پس از چنین درگیری هایی ...

این رو باید دونست که اقتصادی چیزی نیست که به سرعت طی 5 یا 6 ماه درست بشه ولی شاید بتونه به تعادلی دست پیدا کنه که در این زمان بخصوص دوره اجرای طرح های تحول اقتصادی در ایران بعید به نظر میرسه ....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام .

برادر ابراهيم!
خوشحالم كه در محضرتون تلمذ كنم!

[quote]اگر جنگی قرار برگرفتن با سوریه توسط غرب هدف گذاری شده باشه احتمال ورود ایران به اون توسط غرب پیشبینی میشه بخصوص بسته به میزان گستردگی اون .. [/quote]
فكر نميكنيد، مساله سوريه ديگه پيك خودش رو رد كرده؟
به نظرتون، امروز كوفي عنان، اون كاري رو انجام نميده كه سران عرب عرضه اش رو نداشتن؟
بايد كمي جمع و جور بشه و روابط نرمال بشه كم كم.

[quote]در چنین شرایطی دادن هر امتیازی به ایران و پذیرش هر حقی از اون هیچ شکستی برای غرب به دنبال نداره ! چرا که در صورت بروز چنین جنگی ایران رو محور درگیری قرار خواهند داد و چند کروز هم حواله مرزهای ایران و احتمالا تاسیسات هسته ای میکنن ! و البته به بهانه ای که قبلا بدست آوردن ... [/quote]
امتياز رو ميدن براي چي؟ اگر به قول شما قرار بر محور درگيري قرار دادن ايرانه، ديگه چه نيازي به امتياز دادن هست؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جلیل گفت: همواره گفته‌ایم که در برخورد با ملت ایران رویکرد فشار و زبان تهدید بی نتیجه است، اما رویکرد گفت‌وگو همکاری می‌تواند یک رویکرد مثبت باشد.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، سعید جلیلی در ادامه نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوالات خبرنگاران با بیان اینکه آنچه ملت ایران مطالبه می‌کند همان حقوقی است که در "ان پی تی" ذکر شده خاطر نشان کرد: ایران به عنوان عضو فعال ان پی تی باید در کنار تکالیفش از حقوقش نیز برخوردار باشد.

وی ادامه داد: بسیار اهمیت دارد که ما در همکاری‌هایی که داریم باید گام‌هایی متقابلی را به همراه داشته باشد یعنی باید در روند گفت‌و گوها و همکاری‌هایی که وجود دارد اعتماد ملت جلب شود.

رفع تحریم‌ها در روند گفت‌وگو برای همکاری مورد توجه قرار بگیرد

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: عمیقا بر این باوریم که یکی از موضوعاتی که باید در روند گفت‌وگو برای همکاری مورد توجه قرار گیرد و خواست ملت ایران است رفع تحریم‌هاست.

خبرنگاری از جلیلی پرسید که آیا در گفت‌وگوهای اخیر درباره کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای که عضو ان پی تی نیستند و تعهدی به جامعه بین‌المللی ندارند گفت و گو شد؟ که وی در این باره گفت: گفت‌وگوها بیشتر شکلی بود درباره چارچوب نوع گفت و گوها و همکاری‌هایی که باید در آینده داشته باشیم. البته این نکته یکی از موضوعات مهمی است که در بحث همکاری‌های هسته‌ای بخصوص در بحث خلع سلاح و جلوگیری از اشاعه سلاح‌های هسته ای مورد توجه است.

خبرنگار آسوشیتدپرس توصیف جلیلی را از فضای مذاکرات پرسید و اینکه چه تغییری نسبت به نشست استانبول یک ایجاد شده که رئیس هیئت ایرانی در این باره اظهار داشت: آنچه مشاهده کردیم و رویکردی که اعضا در صحبت‌هایشان بیان کردند رویکرد گفت و گو و همکاری بود و ما این را مثبت تلقی می‌کنیم. همواره گفته‌ایم که در برخورد با ملت ایران رویکرد فشار و زبان تهدید بی نتیجه است، اما رویکرد گفت‌وگو همکاری می‌تواند یک رویکرد مثبت باشد.

موضوع هسته‌ای یکی از موضوعات بحث همکاری بود

سعید جلیلی در ادامه نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار العالم مبنی بر اینکه آیا در مذاکرات ما در خصوص غنی سازی 20 درصد صحبت شد و اینکه چرا در این دور از مذاکرات تهدیدات سابق از سوی 1+5 مطرح نشد؟ اظهار داشت: مذاکرات راجع به بحث‌های کلی و همکاری‌ها و شکل همکاری‌ها در آینده بود و به آن معنا وارد بحث‌های محتوایی نشدیم.

وی اینکه در حال حاضر شاهد چنین رویکردی از سوی طرف مقابل هستیم، خاطرنشان کرد: این نکته قابل تحلیل است و هر کس ممکن است نظری داشته باشد، اما همانطور که قبل از سفر به استانبول در تهران نیز بیان کردم ظرفیت‌ها و مولفه‌های اقتدار ایران به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری آنچه که امروز در همبستگی ملی در کشور شاهدیم که در انتخابات مجلس به خوبی بروز یافت، همچنین پیشرفت‌های علمی و فناوری و ظرفیت‌هایی که امروز در منطقه است و فرصت‌هایی که برای ظرفیت‌های ایران فراهم شده به نظر من فضایی را برای همکاری‌های بیشتر در سطح بین‌المللی با ایران ایجاد کرده است.

خبرنگاری از رئیس هیئت ایرانی پرسید که آیا در گفت وگوهای استانبول در خصوص سوریه نیز گفت‌وگو شد؟ که وی پاسخ داد: یکی از بحث‌هایی که مطرح شد و قبلا نیز عنوان شده بود این بود که ما این گفت‌وگوها را برای همکاری حول موضوعات مورد علاقه طرفین شکل بدهیم. یکی از این موضوعات بحث همکاری، هسته‌ای بود. موضوعات دیگر می‌تواند موضوع همکاری باشد.

جلیلی ادامه داد: البته سوریه موضوع گفت‌وگوی ما نبود ولی به این موضوع اشاره شد. راه حلی که برای سوریه می تواند پیشنهاد داد یک راه حل بیشتر نیست و آن دموکراسی است و اینکه مردم سوریه در یک انتخابات آزاد بتوانند درباره سرنوشتشان خودشان تصمیم بگیرند. هر نوع دخالت خارجی و دامن زدن به خشونت در سوریه راهگشا نیست باید موضوع را در فرایند انتخابات مردم سوریه برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

طرح تعلیق ادبیات مربوط به گذشته است

سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای، در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا 1+5 در این دور از مذاکرات از خود انعطاف نشان داد؟ گفت: رویکردی که ما مشاهده کردیم گفت‌و‌گو برای همکاری بود و آن را مثبت تلقی می‌کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت‌وگوها را نسبت به دو دوره قبل رو به جلو خواند و افزود: طرف مقابل با یک رویکرد مثبت و همکاری وارد گفت‌وگو شده‌ بود که به نظر من نقش خانم اشتون قابل توجه است.

جلیلی طرح مباحثی چون تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای ایران در قبال رفع تحریم‌ها را ادبیاتی مربوط به گذشته خواند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره میزبانی بغداد برای دور بعدی گفت‌وگوها، عراق را یکی از کشورهای مهم در منطقه خواند که ثبات و امنیت سیاسی در آنجا حاکم شده و افزود: عراق دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است که میزبان این دور از گفت‌وگوها باشد.

وی در خصوص توقف غنی سازی 20 درصد با اشاره به حق جمهوری اسلامی در ان پی تی گفت: ما در چارچوب ان پی تی و بر مبنای حقوقمان برای تامین نیازهایمان اقدام می‌کنیم.

مذاکره کننده ارشد کشورمان در استانبول بر جایگزین شدن رویکرد گفت‌وگو و همکاری به جای دیگر رویکردها در قبال ایران تاکید کرد.

جلیلی در پایان از میزبانی ترکیه برای برگزاری این نشست قدردانی کرد.

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/111526/%D8%AC%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82-%D8%AA%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%B4%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/1/27/154977_608.jpg[/img][/url]

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/111519/%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AC%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]فكر نميكنيد، مساله سوريه ديگه پيك خودش رو رد كرده؟
به نظرتون، امروز كوفي عنان، اون كاري رو انجام نميده كه سران عرب عرضه اش رو نداشتن؟
بايد كمي جمع و جور بشه و روابط نرمال بشه كم كم.[/quote]

برادر رضا شما کوفی عنان رو مستقل میدونید؟ به نظر شما صلح در سوریه به ظاهر به ضرر آمریکا نیست ؟ پس چرا باید آمریکا به کوفی عنان اجازه چنین کاری رو بده ؟
به نظر من طرح آتش بس در سوریه برای سازماندهی و تجهیز مخالفینه تا چند ماه دیگه همین مخالفین جنگ رو دوباره شروع میکنن و میشه قضیه لیبی , منتها حکومت سوریه از لیبی قوی تره و باید بهتر عمل کرد !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]نحوه استقبال اشتون از جلیلی![/quote]

واووو

فکر کنم این جلیلی وقتی برگرده باید بره منکرات جواب پس بده! بهر حال قانون برای همه یکسانه و اگر آقای جلیلی خطایی کرده باشه باید ...

البته خود من حق میدم به ایشون! اگه به عکس توجه کنید مشخصه که خانوم اشتون با آغوش باز داره میره طرفش! بیچاره گپ هم کرده یه گوشه واستاده و نمیدونه با این خانوم چه کنه! :evil:

---------------------------------------------------

به نظر من هم مذاکرات فقط یه حربه تبلیغاتیه. وگرنه نه ایران از حق خودش میگزره و نه غرب حاضره برنامه های خودش در خاورمیانه رو تعطیل کنه!

اونا از ما توقف غنی سازی و حمایت از سوریه رو میخوان. اصلآ مگه میشه همچین چیزی؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عجب اسقبال گرمی از ایشون به عمل اومده :evil:

[img]http://img4up.com/up2/76185655843766728953.jpg[/img][/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]برادر رضا شما کوفی عنان رو مستقل میدونید؟[/quote]

بنده چنين چيزي نگفتم.
بلكه ميشه اينگونه هم به موضوع نگاه كرد كه با شكست ليبيزاسيون كردن سوريه ( حداقل تا به امروز ) و با سركوب مخالفان مسلح،
غرب دوباره راهش رو بايد به سوريه باز كنه...
و شيوه رفتار كوفي عنان، كاملا به چنين نقشي ميخوره!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]نحوه استقبال اشتون از جلیلی![/quote]

واووو

فکر کنم این جلیلی وقتی برگرده باید بره منکرات جواب پس بده! بهر حال قانون برای همه یکسانه و اگر آقای جلیلی خطایی کرده باشه باید ...

البته خود من حق میدم به ایشون! اگه به عکس توجه کنید مشخصه که خانوم اشتون با آغوش باز داره میره طرفش! بیچاره گپ هم کرده یه گوشه واستاده و نمیدونه با این خانوم چه کنه! :evil:
[/quote]
رویال جان این عکس مال زمانی هست که بعد از سلام و عکس اولیه ، جلیلی به اشتون میگه که از طرف در پرچم ایران وارد سالن مذاکرات بشوند و اشتون تا یک قدم بر میدارد ، مشاورش میگه که هر کی باید از طرف پرچم خودش برود و اشتون در آن لحظه این ژست را میگیرد و به نوعی مردد می ماند .
و الا اگر دقت کنید جلیلی داره به سمت پرچم ایران میره و اگر موقع استقبال بود باید مینوشتیم فرار جلیلی از اشتون ! ( داستان گفتم ! )

البته یکبار این آقای جلیلی را در حرم دیدم که بسیار مجذوبش شدم چون بدون محافظ و با روی خوش با همه سلام میکرد و انگار نه انگار که دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر طرح کوفی عنان برای نجات گروه های مسلح بود، ارتش سوریه با قدرت خوبی داشت شهرها را پاکسازی می کرد و حتی به گمانم خود این گروه ها اون اوایل یک بار درخواست اتش بس موقت (برای انتقال مجروحین) دادند که ارتش رد کرد. شورای امنیت هم که نمیتونست برای مداخله به اجماع برسه و روسیه هم موضع محکمی داشت.
ولی ایکه گمان کنیم غرب به این راحتی از این لقمه چرب! دست برخواهد داشت خوب کمی دور از ذهنه. هرچند تاکتیک فعلا تغییر کرده. یعنی فشار نظامی توسط گروه های مسلح و فشار سیاسی بر مبنای طرح عنان به صورت چراغ خاموش.

در مورد مذاکرات هم اگر "ایران" را بزرگترین سد در برابر به رسمیت شناخته شدن بی دردسر و راحت رژیم صهیونیستی در منطقه بدونیم (یکی از موارد مشکل دار با غرب) و هدف بزرگ غرب را هم همین به رسمیت شناخته شدن این رژیم بدونیم پس بهترین راه برای از میان برداشتن تدریجی ایران تضعیف اون با تحریم ها و فشارهای سیاسی با بهانه (بهترین بهانه) هسته ای!! است پس غرب این فرصت طلایی را از دست نخواهد داد تا تغییر کامل در ایران!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اون چیزی که باعث نگرانی بنده شده، به وجود آمدن یک خط تبلیغاتی-سیاسی در داخل کشور هست که سعی داره یک خوش بینی حماقت آمیز رو در جامعه ایجاد کنه. یعنی اینطور القا می کنن که هیچ خبری نیست، تحریم های نفتی و ... هیچ اثری نداشتن و غربی ها به خاطر تحریم کردن ایران در حال نابودی هستند.
با قطع شدن صادرات نفت ایران به اروپا و نبود تقاضا برای خرید اون 20 درصد از نفت تحریم شده ایران، انگار گام اول تحریم های نفتی برای غربی ها نسبتا کم تنش و موفقیت آمیز بوده. احتمال داره در آینده نزدیک مرحله دوم این تحریم ها رو اجرا کنن. حالا من نمیدونم چرا توی این مملکت هیچکس یه تکونی به خودش نمیده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط Davood
      يك شركت آمريكايي ساخت هواپيما اعلام كرد مقام‌هاي اسراييلي تمايل دارند يكصد هواپيماي جنگي از نوع اف - ۳۵جديد را خريداري كنند.
      روزنامه اسراييلي معاريو روز پنج شنبه با اعلام اين خبر افزود، برخي مديران شركت لاكهيد مارتين به تازگي به تل‌آويو سفر كرده‌اند تا با اليعايزر شكيدي فرمانده نيروي هوايي اسراييل و برخي مقام‌هاي عالي رتبه ارتش اسراييل درباره اين معامله گفت و گو كنند.
      بر پايه اين خبر، هواپيماهاي اف ۳۵كه جديدترين در نوع خود است ، هواپيماي جنگي اصلي در نيروي هوايي آمريكا در آينده خواهد بود.
      روزنامه ياد شده نوشت : اگر اين معامله صورت گيرد، نيروي هوايي ارتش اسراييل ، اولين هواپيما از اين نوع را در سال۲۰۱۴ميلادي دريافت خواهد كرد.
      آمريكاطي سالهاي گذشته هر سال ميلياردها دلار كمك بلاعوض به سردمداران اسراييلي اهدا كرده كه بخش مهمي از آنها در قالب انواع تجهيزات پيشرفته نظامي ، سلاح‌هاي جديد و غير متعارف بوده است.
      بخشي از اين سلاحها را اسراييل در جنگ اخير خود عليه لبنان استفاده كرد و هزاران تن از مردم بي‌گناه اين كشور را با آنها به خاك و خون كشيد.

      irna.ir
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.