aminmessi

پذیرش حساب نشدۀ کپی‌رایت؛ تحمیل هزینۀ گزاف به کشور

Recommended Posts

اگر وارد کنوانسیون برن شویم به شرط سنجش گزینه های احتمالی و پیش رو و عدم شتاب زدگی و گرفتن امتیازات و تضمین های لازم (مثلا بعد از امضای قرارداد ، مایکروسافت از ما طلب غرامت میلیارد دلاری نکنه) این قانون میتونه کمک بزرگی به شرکتهای ایرانی در توسعه نرم افزارهای بومی بکند.

اما دوستان یک نکته مهم که در متن مطلب اشاره شده رو نادیده گرفتند. همه این حرفهای من و شما برای زمانی قابل اجرا هست که ایران در تحریم بین المللی نباشد وگرنه دچار همون خود سانسوری که گفته شد میشیم و نتیجه جز تخریب صنعت ضعیف نرم افزاری داخل نخواهد بود.

به نظر میرسه حداقل چند سال برای پیوستن به این کنوانسیون نیاز به برنامه ریزی داریم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بابا مارو چه به این چه حرفا اصلا مگه تولید نرم افزار داخل کشور ما چقدره که هوای محصولات یه کشور دیگه رو هم داشته باشیم حساب کنین کسی حاضره به نرم افزارهای کشورهایی که مارو تحریم کردن مثلا 3D MAX 30000 دلار بده :|

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]چرا یکی نرفت یکی از نظرات طرفداران این.....[/color]


این آقای دکتر چرا منافعش رو ننوشته :
1) رعایت جهانی کپی رایت یعنی رعایت کپی رایت محصولات ایرانی در جهان : آیا می دانید که مخترعین داخل برای اینکه در خارج از کشور، کسی محصولشون رو کپی نکنه،مجبورند در خارج از ایران (و معمولا در آمریکا!) محصولشون رو به ثبت برسونند!
2) مثلا در مورد ویندوز 350 هزارتومانی نوشته اند ولی در مورد لینوکس «مفت» چیزی ننوشته اند (که در تمام زمینه ها از ویندوز سرتر است ولی چون مردم نمی شناسند فکر می کنند که ویندوز از لینوکس بهتره!).من از دو سال پیش به صورت جدی شروع کردم (و حتی دوره هاش رو گذروندم) و امروز به راحتی ویندوز و لینوکس رو کنار هم دارم و ار لازم باشه به راحتی می تونم مهاجرت کامل کنم به لینوکس.
3) من یک برنامه نویسم.همیشه یک مشکل دارم.اینکه چطور قفلی بگذارم که دیگران مجانی از این همه زحمت من استفاده نکنند! این کپی رایت شاید مرهمی بر درد کهنه ما باشه.اتفاقا عدم کپی رایت باعث شده که رشد فناوری اطلاعات در کشور ما کم باشه چون مطابق زحمتش،درآمد نداره!
4) آیا می دونید بسیاری از زمان های ما به خاطر عدم آگاهی هدر می ره! اینکه هر کسی تا ویندوزش خراب شد ،سریع ویندوز نصب می کنه!!!! این کار می دونید چقدر زمان از ما تلف می کنه! من شخصا نصب ویندوزم (با نرم افزار های جانبی) نزدیک دو روز وقت می بره.به همین دلیل توی نگهداریش خیلی دقت می کنم.ویندوز هایی که نصب می کنم حداقل باید دوسال کار کنند (و خیلی بیش از اینها کار می کنند!).رعایت کپی رایت شاید کمی اطلاعات عمومی رو بالا ببره و «هدر رفت» وقت رو کاهش بده.دوستی دارم که مسئول IT شرکتی با حدود 40 کامپیوتره.میگفت که هر 2 روز،ویندوز 3 کامپیوتر رو عوض می کنه!یعنی عمر هر ویندوز به طور متوسط 15 روزه!!!!!
5) در ضمن استناد به ایه نفی سبیل هم درست نیست.همین الان خیلی از کنوانسیون های و قرارد داد های بین اللمللی در مجلس تایید میشه و.. نظر در این مورد به عهده شورای محترم نگهبان است.
5) خیلی حرف برای گفتن دارم (هر کدوم جوابی دارند) ولی این اخریشه : «انحصار فناوری و دانش» هم ممکن نیست.چون در بد ترین حالت،مثل الان عمل می کنیم!الان چطور به اطلاعات دست پیدا می کنیم (از اون کتابی که 100 نسخه چاپ میشه،یه کپی می گیریم!) بعدا که دستگاه کپی رو جمع نمی کنند.میشه دوباره مثل الان کپی گرفت.قطعا انسان های خلاقی مثل ما،راه نشرش رو پیدا می کنند!(احتیاج مادر اختراع است)

در نهایت نمی خوام بگم که کپی رایت سر تا پا حسن است.ولی به نظر من (که سالهاست با درد عدم کپی رایت سر می کنم) منافعش بیشتر از مضراتش است.البته ما هم باید خودمون رو آماده کنیم تا موقع اجرا،«کاسه چه کنم» دستمون نگیریم و بتونیم با این موضوع کنار بیایم.

منبع:
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/115105/%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D9%86%D8%B4%D8%AF%DB%80-%DA%A9%D9%BE%DB%8C%E2%80%8C%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%AD%D9%85%DB%8C%D9%84-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%DB%80-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D9%81-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جدید ترین نسخۀ ویندوز، Microsoft Windows 7 Ultimate: حدود 350 هزار تومان
نرم‌افزار ویرایش تصاویر Adobe Photoshop CS6 Extended: حدود 1.8 میلیون تومان
مجموعۀ کامل Adobe CS6 master collection: حدود 5 میلیون تومان
جدیدترین نسخۀ مجموعه آفیس Microsoft Office 2010: از حدود 150 هزار تومان تا 900 هزار تومان
ویروس‌یاب روسی Kaspersky Internet Security: حدود 65 هزار تومان
نرم‌‎افزار دانلود Internet Download Manager: حدود 45 هزار تومان
نرم‌افزار دیدن فیلم Cyberlink Power DVD: حدود 50 هزار تومان
لغتنامۀ اسرائیلی Babylon: از 10 هزار تومان به بالا
نرم‌افزار گشودن فایل‌های فشرده Winrar: حدود 50 هزار تومان[/quote]

خب ! اینا نرم افزارهایی هستند که به طور معمول در هر کامپیوتر کاربر ایرانی یافت میشه. یه حساب سرانگشتی بکنید ببینم چقدر ارز واسه نمونه اورجینال باید از کشور خارج بشه؟ من که حساب کردم دیدم [color=red][b]تقریبآ نصف پول صادرات نفت شد[/b][/color]!!! حالا کل تولید نرم افزار ما با در نظر گرفتن قانون کپی رایت چند میلیون دلار میشه؟ در صورت صادرات چقدر ارزآوری به کشور میشه؟ درآمد یک کاربر معمولی ایرانی چقدره و اصلآ میتونه ساده ترین و لازم ترین نرم افزارها رو با این قیمت ها تهیه کنه؟

آقایون مسئول قبل از اینکه قانونی تصویب کنند بهتره به این سوال ها پاسخ بدند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر رويال عزيز؛
از شما انتظار اين اظهار نظر رو نداشتم!!

مثل اين مي‌مونه كه در خزانه باز باشه و ملت هر روز بيان مقداري پول ازش بدزدن!

بعد بيان بگن قراره براي در خزانه، پاسبان يا قفلي قوي بذاريم! اون وقت بيايم حساب سرانگشتي كنيم كه مثلاً روزي 100 خانوار از خزانه سرقت مي‌كردن و اگه هر خانوار هم هر روز 100 سكه بردارن، در روز مي‌شه 10 هزار سكه و در سال، سه ميليون و ششصد و پنجاه هزار سكه!!!

بعد بگيم اول بياين اين تعداد سكه رو فراهم كنين، بعد برين سراغ بستن در خزانه!!!!

----------------------------------------------

حقيقت اينه كه تمامي نرم افزارهايي كه به قول شما روي سيستم همه‌ي ما هست، دزديه!! دزدي هم شاخ و دم نداره و دزديه!!

حالا مي‌خوايم پول داشته باشيم يا نداشته باشيم! بتونيم بخريم يا نتونيم!!

به نظر شما، اين توجيهي مي‌شه براي دزدي؟!!!! بگيم چون اورجينالش گرون‌تره و ما هم فوتوشاپ دوست داريم، پس به جاي خريدش، به دزدي روي بياريم! به جاي اينكه گردنبند طلا بخريم و يك ميليون تومان پول بديم، اون رو سرقت مي‌كنيم!! چون دوست داريم داشته باشيم!!!

=============================

ديروز اين مطلب رو خدمت دوستي خوندم و انصافاً هر دو بهش حسابي خنديديم! از اينكه چقدر استدلالات مضحكي اين جناب دكتراي كامپيوتري آورده كه بگه دزدي خوبه و بايد به اين دزدي‌ها ادامه داد!!

البته خنده‌ي تلخ‌تري هم بود و اون اينكه به ياد فرمايش امام حسين (ع) در روز عاشورا خطاب به يزيديان افتادم كه مي‌فرمودن «شكم هایتان از حرام پر شده و بر دلهایتان مهر خورده دیگر حق را نمى پذیرید.».

براي يه لحظه فكر كردم وقتي مال دزدي اينطور زير زبون‌مون مزه كرده، چقدر گوش‌هامون آماده‌ي شنيدن حقه؟! آيا مي‌پذيريمش، و يا هزار و يك توجيه شرعي و عرفي و عقلي مياريم براي عمل خلاف‌‌مون؟!

-------------------------------------------------------

پ.ن 1 : دوستي مي‌گفت : «وقتي حرفي زدي يا كاري كردي كه پس از اون، حتي براي خودت، شروع به توجيهش كردي، بدون كه كارت اشتباه بوده! چون فطرت و وجدان انسان پاكه و اين پاكي در برابر هر ناپاكي‌اي كه قرار مي‌گيره، بهت اخطار و تلنگر مي‌زنه! اون وقت تو براي اينكه يه طوري با وجدان خودت كنار بياي، مجبوري براي خودت هزار و يك توجيه بتراشي! حال اينكه اگه كارت درست باشه، وجدانت حتي اشارتي هم بهت نمي‌كنه كه نيازي به توجيه خودت داشته باشي!!

پ.ن 2 : اينم ليست كشورهاي فوق پيشرفته‌اي كه هنوز زير يوغ استثمار و استعمار درنيومده و قوانين ظالمانه، جاهلانه، خاصمانه و ناقض قاعده‌ي نفي سبيل و استقلال مسلمانان و دربردارنده‌ي منفعت حداقلي و جلوگيرنده‌ي پيشرفت و ترقي و چه وچه‌ي مستكبرين و امپرياليسم جهاني (منظور همون قانون كپي رايته) رو نپذيرفته‌ان :

افغانستان
اوگاندا
بوروندي
پاپوآ گينه‌نو
پالائو
ترکمنستان
تووالو
تيمور شرقي
جزاير سليمان
جزاير مارشال
تايوان
سائوتومه و پرينسيپ
سن مارينو
سومالي
سيرالئون
سيشل
عراق
کامبوج
کويت
کيريباتي
مالديو
موزامبيک
ميانمار
نائورو
وانواتو

و گل سرسبدشون : ايران!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برای اجرای چنین قانونی باید یک برنامه مرحله ای باشد
ابتدا حمایت از برنامه های داخلی،
سپس ملزم نمودن فروشنده های نرما افزار به ارائه کد برای نرم افزار هایشان
بعد ملزم کردن شرکت های خارجی به ایجاد یک دفتر برای ورود به دایره حمایت کپی رایت
الزام فروشندگان به عدم فروش محصولات شامل کپی رایت
و بعد کم کم ظرف چند سال کم کم بدون فشار بر مردم یا حرکت ضربتی می توان این قانون را نهادینه نمود

دوستان راست گفتند این قانون شاید هزینه هایی درست کند اما آن سوی سکه امکان رشد برای شرکت های رایانه ای و حتی ایجاد دفتر برای ساخت نرم افزار از سوی خارج را ایجاد می کند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جدید ترین نسخۀ ویندوز، Microsoft Windows 7 Ultimate: حدود 350 هزار تومان
نرم‌افزار ویرایش تصاویر Adobe Photoshop CS6 Extended: حدود 1.8 میلیون تومان
مجموعۀ کامل Adobe CS6 master collection: حدود 5 میلیون تومان
جدیدترین نسخۀ مجموعه آفیس Microsoft Office 2010: از حدود 150 هزار تومان تا 900 هزار تومان
ویروس‌یاب روسی Kaspersky Internet Security: حدود 65 هزار تومان
نرم‌‎افزار دانلود Internet Download Manager: حدود 45 هزار تومان
نرم‌افزار دیدن فیلم Cyberlink Power DVD: حدود 50 هزار تومان
لغتنامۀ اسرائیلی Babylon: از 10 هزار تومان به بالا
نرم‌افزار گشودن فایل‌های فشرده Winrar: حدود 50 هزار تومان [/quote]
البته اینجوری هم نیست که شرکت تولید کننده همون قیمتی که محصولش رو در امریکا می فروشه در ایران هم بفروشه.
هدف هر بنگاه اقتصادی حداکثر کردن سود و ثروتشه و این هدف گاهی با تعیین قیمت پایین و گاهی با یک قیمت بالا بدست میاد!
به این صورت که بنگاه با در نظرگرفتن کشش های مختلف در کشورهای هدف و سطح درآمد و کلی چیز میز دیگه! قیمت کالاش رو تعیین میکنه.
یه مورد که خودم هم دیدم، ویروس کش کسپراسکای بود که روش نوشته بود مخصوص فروش در ایران، افغانستان و پاکستان!!!(20دلار برای سال 88)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آي دلم مي خواد نويسنده اين مقاله را بگيرم سرش و بكنم توي جوب آب !
--------------------
يك يادآوري از گذشته

اونهايي كه سني داشته باشن و با dos ( سيستم عامل داس ، همون ديسكتيه ) كار كرده باشن حتما محيط نرم افزارهايي مثل edit و pe2 يادشون مي آد البته الان كافيه توي منوي run گزينه edit را تايپ كنيد تا محيط اين نرم افزار را ببينيد .

فارسي سازهايي را هم كه نويسنده اش براي گرفتن اجرت 500 تومني نرم افزارش توي منوي help التماس مي كردن را هم حتما به ياد دارن .

يكي از بزرگترين مسائلي كه كه دستگاههاي مختلف اجرايي با اون دست بگريبان بودن مسئله تايپ با ماشينهاي تايپ بود .هي بايد تلق تلق تايپ مي شد ، اگه اشتباه مي كردي بايد لاك مي گرفتي يا روز از نو روزي از نو يك صفحه جديد تايپ كن ! هي هي و چه خوب مي شد اگر مي شد از كامپوتر استفاده كرد . آخ بدبختي فارسي نبود اين لامصب !
بعد از يك مدت ، يك نرم افزار ويراستاري اومده بود به نام زرنگار . كار تايپ باهاش انجام مي شد . اگه مي خواستي جايي بري دنبال كار كامپيوتر ازت مي پرسيدن زرنگار بلدي ؟ با زرنگار آشنايي ؟ با هاش كار كردي ؟ فلان گزينه توش چيه ؟....
تيم طراحي هم دو سه نفر مهندس بيشتر نبودن مال شركت سينا . خوب هم جا افتاده بود . دوره هاش را هم شركت هاي مختلف آموزشي برگزار مي كردن تا ملت بلد باشن كار و پيش ببرن.

اين نرم افزار هم رشد مي كرد و هر از چند گاهي نسخه جديدش مي اومد . صد البته گران هم بود و قفل سخت افزاري داشت ! بعضي هم قفل شكسته اش را با نصف قيمت نصب مي كردن !

گذشت تا سر و كله ويندوز و آفيس پيدا شد .ديگه با اين microsoft word اونهم با اين همه امكانات و فونت سه بعدي و قيمت مجاني كي دنبال خريد يك نرم افزار چند ده هزار تومني بود .
اما حالا ، همه جا براي استخدام بايد دوره ICDL گذرانده باشي بلد باشي با windowsو office و... كار كني .

امروز كه جستجو كردم به صفحه اين نرم افزار رسيدم
http://www.iransoftcenter.ir/Pages/ProductDetail.aspx?Id=14011&Text=
قيمت 190هزار تومن. اگر بروز رساني بشه در مقابل آفيس 150 هزار تومني تا 900 هزار تومني حرفهاي زيادي براي گفتن خواهد داشت .
تازه تيم طراحي زرنگار سه نفر بودن !
باور كنيد اگر چنين بازارهايي بوجود بياد شما شاهد نرم افزار هاي قدرتمند ديگه هم خواهيد بود كه با هم رقابت بكنن و حتي در كنارشون نرم افزارهاي open source كه نياز كاربراي عادي را برآورده بكنن .

البته torrent هم هنوز هست . هنوز همه نسخه هاي زماندار ( time trail يا هر چي ديگه كه اسمشه ) هست .
ببين كار به كجا رسيده ، به پذيرش اين قانون رسما اعتراض مي كنن .

آي دلم مي خواد دستم برسه به نويسنده اين مقاله جفت پا برم تو سينه اش !
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت آقا مصطفی گرامی

اکثر این نرم افزار های لیست شده ساخته شرکتهای آمریکاییه . منظور من هم از بیان اون حساب کتاب ها اشاره به همسطح و همتراز نبودن دو کشور ایران و آمریکا تو این زمینست.

ببینید وقتی ما کالایی رو میخریم معمولآ در کنار این کالا گارانتی هم میگیریم( نمیدونم گارانتی میگن یا وارانتی :| ) علاوه بر اون باید تضمین های قانونی لازم هم باشه تا اگه شرکتی از تعهداتش شانه خالی کرد بشه اون رو مجازات و مجبور به انجام تعهدات کرد.

بزارید این دو مورد رو در ایران و آمریکا با هم مقایسه کنیم:

گارانتی

شرکتهای نرم افزاری تو شهرهای مختلف آمریکا شعبه هایی برای پاسخگویی و رفع اشکالات مشتریانشون دارند که به چند صورت خدمات رسانی میکنند. اکثرآ از پشت تلفن راهنمایی لازم رو میکنند یا از طریق ارتباط اینترنتی مشکلات نرم افزار کامپیوتر رو حل میکنند یا در موارد حاد با فرستادن متخصص به در خانه مشتری اقدام به رفع مشکلات نرم افزاری میکنند. تازه در تمام این موارد حداکثر احترام رو به مشتری میزارند. این کارها رو انجام میدن چون پولش رو پیشاپیش در زمان فروش نرم افزار از مشتری دریافت کردن. یعنی یک قسمتی از قیمت این نرم افزارها مربوط به خدمات پس از فروش هست. آیا در ایران هم چنین امکانی برای کاربران کامپیوتری میسر هست؟ یعنی ما اگه قیمت نرم افزار رو به نرخ آمریکا بدیم خدمات و پشتیبانی های لازم رو هم به همون کیفیت کاربر آمریکایی دریافت میکنیم؟ من که به شخصه بعید میدونم! مخصوصآ با خلق و خوی برتربینی آمریکایی ها که ما مردم خاورمیانه رو هم کلآ آدم های پست حساب میکنند... نگاهی به وضعیت گارانتی و خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی فکر کنم شبیه ساز مناسبی از وضعیت احترام به مشتری در ایران باشه.



مسائل حقوقی

چند وقت پیش تو یکی از سایتهای خبری مربوط به کامپیوتر خبری خوندم مبنی بر اینکه یکی از شرکتهای تولید کننده نرم افزار به علت نقص در محصول و پاک شدن قسمتی از حافظه رایانه میزبان چند صد هزار دلار ( اگه درست یادم مونده باشه 400 هزاره) جریمه به یک خانوم پرداخت کرده بود. حالا کامپیوتر این خانوم اطلاعات خاصی هم نداشت که بگیم مثلآ حسابهای مالیش فاش شده یا طرح های معماریش پاک شده باشه! یه کامپیوتر معمولی و ساده .

تو امریکا خسارت پرداختی به حادثه دیدگان رقم های عجیب و غریبیه که بعضی وقتا اصلآ تصورش هم غیر ممکنه. مثلآ یه بابایی تو حادثه رانندگی به علت نقص فنی ماشین دچار قطع نخاع شده بود. شرکت خودروسازی ( نمیدونم فورد بود یا جنرال موتور) رقم 369 میلیون دلار غرامت به آین فرد پرداخت کرد! حالا شما این مسئله رو در مورد ایران بررسی کنید. نرخ دیه در ماههای حرام در ایران 127 میلیون تومنه ( حدود 75 هزار دلار) یعنی خود متن قوانین ما در مقایسه با آمریکا حق بسیار کمتری رو برای مردم قائل شده!

فرض کنید فردی در ایران دچار مشکل همون خانوم بالایی شده بود و به دادگاهی در ایران شکایت میکرد. اصلآ دادگاه های ایران به چنین مواردی رسیدگی میکنند؟ به فرض رسیدگی اگه شرکت مزبور رو محکوم کردند چه مقدار جریمه واسش در نظر میگیرند؟ به نظر خود من در ایده آل ترین شرایط 500 هزار تومن (نزدیک 300 دلار !) اصلآ شرکت مزبور به قوانین و رای دادگاههای ایران اعتنایی خواهد کرد و جریمه های هر چند ناچیز رو به ایرانیان پرداخت خواهد کرد؟ نگاههی به رفتارها و تجارب گذشته آمریکا در مورد ایران فکر کنم جواب مسئله تا حدود زیادی روشن کنه

همه این موارد در صورتی هست که ما قیمت نرم افزار رو تمام و کمال به نرخ آمریکا پرداخت میکنیم . اما از لحاط حقوقی برای بدست آوردن حقمون و جبران زیان هامون در حد یک صدم آمریکایی ها هم برای خودمون حق قایل نیستیم!!

---------------------------------------------------------------------------------

یه مسئله دیگه هم مربوط به بحث امنیت نرم افزار هاییه که ما میخریم هست. فکر کنم تو این سایت کمتر کسی باشه که منکر همکاریهای بسیار نزدیک شرکتهای تولید کننده نرم افزار با سرویس های جاسوسی و امنیتی آمریکا باشند. مثل همین ماکروسافت. خب این یعنی این که ما از یه شرکت آمریکایی نرم افزار میخریم و هم زمان امکان سواستفاده و رصد فعالیت هامون به سرویسهای جاسوسی آمریکا میدیم! این مسئله بخصوص در مورد شرکتها و ادارات خصوصی و دولتی پر رنگتر میشه. البته همین امروزش هم سازمانهایی مثل nsa فعالیت های اینترنتی و کامپیوتری ما رو رصد میکنند. اما دلیل نمیشه بهشون پول هم بدیم! مردم آمریکا راضی هستند اما ما چطور؟

------------------------------------------------------------------------------

بحث دیگه مربوط به خصومت هایی بین ایران و آمریکا هست که ما همدیگه رو عملآ دشمن هم میدونیم! واسه گفتگو درباره گل و بلبل (!) اول باید شمشیرها رو غلاف کرد. دوستان در مورد تحریمها به حد غایت توضیح دادند. من هم اضافه کنم مصادره اموال و دارایی های ایران در آمریکا که با احتصاب سود 30 سالشون فکر کنم به 300 - 400 میلیارد دلاری رسیده باشند که این خودش دزدی تو روز روشنه!

اگه قرار باشه ما در ارتباط با آمریکا چیزهایی مثل قانون کپی رایت رو رعایت کنیم اونها هم باید دست از خصومت بر علیه ایران بردارند و اموال و دارایی های مصادره شدمون رو با اصل و سودش بهمون برگردونند. رابطه باید دو طرفه باشه با رعایت حق و حقوق و احترامات دو جانبه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خاک بر سرمان شد



دوستان بگردند ببینند راه دیگری برای فشار اوردن به این ملت هست :|


به نمایندگان .. اراعه بدند



راستی این مجلسی ها نمایندگان ملت هستند؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام برادر مصطفی

عزیز دل برادر مغلطه میکنید چرا؟

[quote]مثل اين مي‌مونه كه در خزانه باز باشه و ملت هر روز بيان مقداري پول ازش بدزدن!

بعد بيان بگن قراره براي در خزانه، پاسبان يا قفلي قوي بذاريم! اون وقت بيايم حساب سرانگشتي كنيم كه مثلاً روزي 100 خانوار از خزانه سرقت مي‌كردن و اگه هر خانوار هم هر روز 100 سكه بردارن، در روز مي‌شه 10 هزار سكه و در سال، سه ميليون و ششصد و پنجاه هزار سكه!!!

بعد بگيم اول بياين اين تعداد سكه رو فراهم كنين، بعد برين سراغ بستن در خزانه!!!![/quote]

این خزانه فرضی در داخل ایران هست در حالی که خزانه حقیقی در خارج از ایران و در جیب شرکتهای اکثرا چند ملیتی آمریکایی و امریکایی-اسراییلی.

بگذریم.

با این وضع گرانیها که شیر 900 تومنی سال قبل شده 1400 تومن و سایر موارد که هموطنان عزیز بهتر اطلاع دارن از موج گرانی ، همین مونده بود گرانی نرم افزار رو هم به کشور وارد کرد.

اینجا جایی است که در فرهنگ لغات به آن می گویند جهان سوم. چون هیچ چیزمان سر جای خود قرار نگرفته است و برای اینکه یک چیز را سر جای خود قرار داد باید چیز دیگر را از جایش برداشت و ...

باز هم بگذریم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]بحث دیگه مربوط به خصومت هایی بین ایران و آمریکا هست که ما همدیگه رو عملآ دشمن هم میدونیم! واسه گفتگو درباره گل و بلبل (!) اول باید شمشیرها رو غلاف کرد. دوستان در مورد تحریمها به حد غایت توضیح دادند. من هم اضافه کنم مصادره اموال و دارایی های ایران در آمریکا که با احتصاب سود 30 سالشون فکر کنم به 300 - 400 میلیارد دلاری رسیده باشند که این خودش دزدی تو روز روشنه! [/quote]

پس این صد سال نفتی که انگلیس برده ؟!
حمله پرتقالی ها ؟
خلیج ... و ادعای امارات !
کودتای 28 مرداد !
30 سال تحریم که میلیاردها دلار خسارت زده ؟
انحصاری کردن تکنولوژی ؟
مقابله با حق هسته ای ؟
حمله و اشغال ایران در جنگ دوم !؟!
شهدای هسته ای ؟

و .......................................... تریلیون ها حقی که گردنشون داریم و هیچ وقت ادا نمیشه مهم نیست !


مهم اینه که اموال مشرکین که رسما شمشیر علیه ما بلند کردند و هر جا رسیدن به منافع ما و ملتهای مسلمان ! لطمه زدن باید حفاظت بشه ؟!!

بله این حق هست ولی یه نگاهی به این تاپیک بندازین و ببینی که چطور مجبورین نفت صادر کنین و کالای خارجی وارد کنین ؛ طوری که هم برای صدور نفت وابسته هستین و هم برای دریافت کالا .... ؛

http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18994

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]حقيقت اينه كه تمامي نرم افزارهايي كه به قول شما روي سيستم همه‌ي ما هست، [color=red]دزديه[/color]!! دزدي هم شاخ و دم نداره و دزديه!!

حالا مي‌خوايم پول داشته باشيم يا نداشته باشيم! بتونيم بخريم يا نتونيم!!

به نظر شما، اين توجيهي مي‌شه براي دزدي؟!!!! بگيم چون اورجينالش گرون‌تره و ما هم فوتوشاپ دوست داريم، پس به جاي خريدش، به دزدي روي بياريم! به جاي اينكه گردنبند طلا بخريم و يك ميليون تومان پول بديم، اون رو سرقت مي‌كنيم!! چون دوست داريم داشته باشيم!!![/quote]

دستت درد نکنه ! انگار از مراجع هم جلو زدی :|

[quote]چرا از نظر دینی کپی رایت مقید به قرارداد بین دولت‌هاست؟
مهر ۲۸م, ۱۳۸۹

در کشوری مثل کشور ما که دین عنصری جدایی ناپذیر از زندگی مردم است، جنبه دینی کپی رایت اهمیت ویژه ای دارد.

برای همین من وقتی استفتاهای مختلف در مورد کپی رایت را می‌خواندم همیشه این سوال به ذهنم خطور می‌کرد که چرا بعضی مراجع رعایت کپی رایت منوط به وجود قرارداد بین دولت‌ها دانسته اند؟ یعنی چرا می‌شود از نرم افزار فلان کشور بدون اجازه استفاده کرد فقط چون کشور ما با آن کشور قرار داد ندارد؟

برای همین سوالی از سایت ۳۱۳amir.ir پرسیدم که می‌توانید ببینید:

بعضی مراجع در قضیه کپی رایت وجود یا نبود قرارداد بین دولت‌ها را مستلزم رعایت کپی رایت یا نکردنش می‌دانند. چگونه ممکن است یک حکم دینی مقید به قوانین بین دولت‌ها شود؟

به نام خدا و سلام
درباره اموالی که در دست کفار است، نکات مهمی‌در فقه مطرح شده است. از جمله اینکه آن اموال، در بدو نظر محترم نیستند مگر اینکه کافر مذکور، با شرایطی «در پناه مسلمین» محسوب شود (اهل ذمه) و یا با مسلمین «قرارداد احترام مالی» داشته باشد (معاهد) و یکی از این دو مورد میتواند موجب احترام اموال او شود
لذا فقهایی که حق رایت را یک نوع «مال» میدانند ممکن است در فتوای خود این را هم قید کنند که چنانچه اثر مورد بحث (کتاب یا نرم افزار یا…) خارجی باشد و در چارچوب قرارداد احترام مالی بین مسلمین و کفار تعریف گردد احترام آن مال، واجب بوده و کپی اش حرام است ولی اگر در آن چارچوب نباشد احترامی‌ندارد و مسلمان میتواند آن مال (حق معنوی اثر) را تصرف کند
با این لحاظ میتوان وجود یا عدم قرارداد دولتی را ملاک حکم شرعی گرفت
موفق باشید

البته هنوز در مورد این که چه کشورهایی کافر حساب می‌شوند و این که اگر کپی رایت حق الناس حساب شود این قاعده باز هم شاملش می‌شود یا نه باید اطلاعاتی کسب کنم .
http://1709.ir/1389/07/copyright-religion-other-countries/[/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سلام برادر مصطفی

عزیز دل برادر مغلطه میکنید چرا؟

[quote]مثل اين مي‌مونه كه در خزانه باز باشه و ملت هر روز بيان مقداري پول ازش بدزدن!

بعد بيان بگن قراره براي در خزانه، پاسبان يا قفلي قوي بذاريم! اون وقت بيايم حساب سرانگشتي كنيم كه مثلاً روزي 100 خانوار از خزانه سرقت مي‌كردن و اگه هر خانوار

هم هر روز 100 سكه بردارن، در روز مي‌شه 10 هزار سكه و در سال، سه ميليون و ششصد و پنجاه هزار سكه!!!

بعد بگيم اول بياين اين تعداد سكه رو فراهم كنين، بعد برين سراغ بستن در خزانه!!!![/quote]

این خزانه فرضی در داخل ایران هست در حالی که خزانه حقیقی در خارج از ایران و در جیب شرکتهای اکثرا چند ملیتی آمریکایی و امریکایی-اسراییلی.

بگذریم.

با این وضع گرانیها که شیر 900 تومنی سال قبل شده 1400 تومن و سایر موارد که هموطنان عزیز بهتر اطلاع دارن از موج گرانی ، همین مونده بود گرانی نرم افزار رو هم

به کشور وارد کرد.

اینجا جایی است که در فرهنگ لغات به آن می گویند جهان سوم. چون هیچ چیزمان سر جای خود قرار نگرفته است و برای اینکه یک چیز را سر جای خود قرار داد باید چیز

دیگر را از جایش برداشت و ...

باز هم بگذریم.[/quote]
سلام برادر سعيد عزيز؛
مغلطه كدومه برادر من؟!
اينكه شما دزدي رو توجيه مي‌فرمايين و مي‌گين چون قيمت شير از 900 تومان به 1400 تومان رسيده مغلطه نيست!
اينكه شما مي‌فرمايين مملكت ما هركي به هركيه و هيچ چيز سرجاش نيست مغلطه نيست!
اينكه هزار و يك توجيه بي‌ارتباط به موضوع رو به عنوان دليل مطرح مي‌فرمايين مغلطه نيست!

فقط اينكه بگيم دزدي، دزديه مي‌شه مغلطه؟!!

جداً برام جالبه تعريف و مفهوم مغلطه!!

تا جايي كه بنده مي‌دونم، اقتصاد ارتباطي به دين و كافر و مسلمان نداره!! ما كه در دوره‌ي قبيله‌اي و جاهليت به سر نمي‌بريم كه با حمله و غارت كاروان‌ها گذران عمر

كنيم!! فكر كنم قرن بيست و يكم، قوانين مربوط به خودش رو داشته باشه! نه؟!!

ما نه در جنگ هستيم و نه از قوانين بربريت و مغولي تبعيت مي‌كنيم و نه طالبانيم كه از خودمون قوانين عجيب و غريب وضع كرده و بعد بيافتيم به جون غير مسلمونا!!
شكر خدا نماد اين اسلام، امروز در افغانستان و عربستان و عراق و پاكستان ديده مي‌شه! نيازي به شعبه‌ي جديد «ايران اسلامي» نداره!

فكر كنم يه تفاوت خيلي ساده و اساسي باشه بين دولت‌ها و ملت‌ها ديگه! نه؟!!
اگه غير اين باشه، پس توجيه طالبان و بن لادن و القاعده هم كاملاً درسته ديگه! بريم بين مردم امريكا بمب بذاريم و اونا رو بكشيم، به اسم اينكه داريم امريكايي مي‌كشيم!!! يا يهودي!!!

----------------------------------

بعد هم براي من توجيه شما بسيار جالبه! اينكه شركت‌ها اسرائيلي هستن!!! اينم شد توجيه براي دزدي؟!

خوب نخر برادر من! مي‌خواي پولشون به جيبشون نره؟ نخر!!

اگه به توجيه شما باشه، پس بياين با بچه‌ها، يه گنگ تشكيل بديم و بريم مركز كامپيوتر ايران و پايتخت و رضا رو هم غارت كنيم و هرچي محصولات اينتل هست رو سرقت

كنيم! چون پولش تو جيب صهيونيست‌ها و كفار مي‌ره!!!!

يا بريم نمايندگي‌هاي محصولات غربي رو غارت كنيم و فروشندگانش رو هم كتك بزنيم تا درس عبرتي شه كه ديگه از غيرمسلمان خريد نكنن و براشون كار نكنن!! چطوره؟!!

واقعاً توجيهات جالبي دارن دوستان!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]بحث دیگه مربوط به خصومت هایی بین ایران و آمریکا هست که ما همدیگه رو عملآ دشمن هم میدونیم! واسه گفتگو درباره گل و بلبل (!) اول باید شمشیرها رو غلاف کرد. دوستان در مورد تحریمها به حد غایت توضیح دادند. من هم اضافه کنم مصادره اموال و دارایی های ایران در آمریکا که با احتصاب سود 30 سالشون فکر کنم به 300 - 400 میلیارد دلاری رسیده باشند که این خودش دزدی تو روز روشنه! [/quote]
پس این صد سال نفتی که انگلیس برده ؟!
حمله پرتقالی ها ؟
خلیج ... و ادعای امارات !
کودتای 28 مرداد !
30 سال تحریم که میلیاردها دلار خسارت زده ؟
انحصاری کردن تکنولوژی ؟
مقابله با حق هسته ای ؟
حمله و اشغال ایران در جنگ دوم !؟!
شهدای هسته ای ؟
و .......................................... تریلیون ها حقی که گردنشون داریم و هیچ وقت ادا نمیشه مهم نیست !

مهم اینه که اموال مشرکین که رسما شمشیر علیه ما بلند کردند و هر جا رسیدن به منافع ما و ملتهای مسلمان ! لطمه زدن باید حفاظت بشه ؟!!

بله این حق هست ولی یه نگاهی به این تاپیک بندازین و ببینی که چطور مجبورین نفت صادر کنین و کالای خارجی وارد کنین ؛ طوری که هم برای صدور نفت وابسته

هستین و هم برای دریافت کالا .... ؛

http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18994[/quote]
برادر واريور.
چطوره به غرامت از نبرد ماراتن، يا حمله به ايران و ويراني تخت جمشيد بريم هرچي كشتي تجاري تو يونان هست رو غصب كنيم؟!

يا اينكه اصلاً به سبك طالباني‌ها، هرجا خارجي‌اي ديديم، به حكم كافر بودن، گردنشون رو زده و اموالشون رو توقيف كنيم؟!

موافقي؟!

بعد مي‌شه از شما خواهش كنم كه بفرمايين قرارداد نفتي ايران و انگليس كي امضاء شد؟! كي تا حالا انگلستان در ايران قرارداد نفتي بسته؟!!

البته طبيعيه كه در ايراني كه اقتصادش از فرق سر تا نوك پا دولتيه، براش تفاوتي بين دولت و سرمايه گذار بخش خصوصي نباشه و همه رو يكجا ببينه! مثلاً روچيلد مي‌شه انگليس!! رويتر مي‌شه انگليس!! رژي مي‌شه انگليس!! طبيعيه كه دارسي هم مي‌شه انگليس!!

مثل اين مي‌مونه كه فردا، مثلاً امير منصور آريا بره با امريكا قرارداد ببنده! بعد بگن كه ايران داره محصولات امريكا رو مي‌بلعه!!!!

بعد اصلاً گيرم كه شما درست مي‌فرمايين و تمامي اينا انگليس بودن!!
اين، چه ارتباطي داره به ما؟! اينكه ما اونقدر ضعيف بوديم كه دارايي‌هاي ملي‌مون رو در ازاي چندرغاز حروم مي‌كرديم و به حراج مي‌ذاشتيم، آيا دليلي مي‌شه بر دزدي؟!!

كدوم يك از كشورهاي جهان سومي‌اي كه اين قانون رو پذيرفتن چنين شرايطي نداشتن؟!! شما اصلاً نگاهي به ليست كشورهايي كه هنوز اين قانون رو نپذيرفتن انداختين؟!! كدوم كشور در اين ليست بود كه سرش به تنش يه ذره مي‌ارزيد؟!!!

[quote]پ.ن 2 : اينم ليست كشورهاي فوق پيشرفته‌اي كه هنوز زير يوغ استثمار و استعمار درنيومده و قوانين ظالمانه، جاهلانه، خاصمانه و ناقض قاعده‌ي نفي سبيل و استقلال مسلمانان و دربردارنده‌ي منفعت حداقلي و جلوگيرنده‌ي پيشرفت و ترقي و چه وچه‌ي مستكبرين و امپرياليسم جهاني (منظور همون قانون كپي رايته) رو نپذيرفته‌ان :

افغانستان
اوگاندا
بوروندي
پاپو آ گينه‌نو
پالائو
ترکمنستان
تووالو
� �يمور شرقي
جزاير سليمان
جزاير مارشال
تايوان
سائوتومه و پرينسيپ
سن مارينو
سومالي
سيرالئون
سيشل
عراق
کامبوج
کويت
کيريباتي
مالديو
موزا� �بيک
ميانمار
نائورو
وانواتو

و گل سرسبدشون : ايران!!![/quote]
لابد كشورهاي ديگه‌ي جهان، مفاهيمي كه شما مي‌فرمايين رو نمي‌فهمن و فقط افغانستان و سومالي و سيشل و كامبوج و مالدييو و كيريباتي استقلال و مقابله به مثل با استكبار جهاني رو ياد گرفتن؟!!!

متأسفانه نظريات آنارشيستي، توجيه مناسبي براي دزدي نيست!!
اگه قراره سرمون رو در برف فرو كرده و از كار غلط اينطور دفاع كنيم، مختاريم.
ولي فكر نكنم جز فريب خود، كار ديگري انجام داده باشيم!!

ولي اصلاً فرض مي‌گيريم فرمايش شما صحيح!!
ما اصلاً بايد به پاس حقوق از دست رفته‌مون، دست به سرقتي بين المللي از دول غربي بزنيم! اوكي؟!

حالا اين وسط، شركت‌هاي غربي كه اتفاقاً اكثر قريب به اتفاق‌شون كوچكترين ربطي به دولت‌هاشون ندارن چي؟!!
به نظر شما تكليفمون با اينا چيه؟!! چون زورمون به دولت‌هاشون نمي‌رسه و اموالي ندارن كه ما بخوايم غصب كنيم، بريم شركت‌هاشون رو غارت كنيم؟!!!

-------------------------------------------------------------

لطيفه‌اي بي‌ارتباط :

يه بنده خدايي مي‌ره شكار كروكديل. چند روز مي‌گذره مي‌بينن خبري نشده ازش. مي‌رن دنبالش مي‌بينن طرف يه مارمولك رو گرفته دستش و هي مي‌زنه تو سر و صورتش و مي‌گه : «اعتراف كن! بگو ببينم بابات كجاست؟!!»!!

===================================

[quote][quote]حقيقت اينه كه تمامي نرم افزارهايي كه به قول شما روي سيستم همه‌ي ما هست، [color=red]دزديه[/color]!! دزدي هم شاخ و دم نداره و دزديه!!

حالا مي‌خوايم پول داشته باشيم يا نداشته باشيم! بتونيم بخريم يا نتونيم!!

به نظر شما، اين توجيهي مي‌شه براي دزدي؟!!!! بگيم چون اورجينالش گرون‌تره و ما هم فوتوشاپ دوست داريم، پس به جاي خريدش، به دزدي روي بياريم! به جاي اينكه گردنبند طلا بخريم و يك ميليون تومان پول بديم، اون رو سرقت مي‌كنيم!! چون دوست داريم داشته باشيم!!![/quote]

دستت درد نکنه ! انگار از مراجع هم جلو زدی :|

[quote]چرا از نظر دینی کپی رایت مقید به قرارداد بین دولت‌هاست؟
مهر ۲۸م, ۱۳۸۹

در کشوری مثل کشور ما که دین عنصری جدایی ناپذیر از زندگی مردم است، جنبه دینی کپی رایت اهمیت ویژه ای دارد.

برای همین من وقتی استفتاهای مختلف در مورد کپی رایت را می‌خواندم همیشه این سوال به ذهنم خطور می‌کرد که چرا بعضی مراجع رعایت کپی رایت منوط به وجود قرارداد بین دولت‌ها دانسته اند؟ یعنی چرا می‌شود از نرم افزار فلان کشور بدون اجازه استفاده کرد فقط چون کشور ما با آن کشور قرار داد ندارد؟

برای همین سوالی از سایت ۳۱۳amir.ir پرسیدم که می‌توانید ببینید:

بعضی مراجع در قضیه کپی رایت وجود یا نبود قرارداد بین دولت‌ها را مستلزم رعایت کپی رایت یا نکردنش می‌دانند. چگونه ممکن است یک حکم دینی مقید به قوانین بین دولت‌ها شود؟

به نام خدا و سلام
درباره اموالی که در دست کفار است، نکات مهمی‌در فقه مطرح شده است. از جمله اینکه آن اموال، در بدو نظر محترم نیستند مگر اینکه کافر مذکور، با شرایطی «در پناه مسلمین» محسوب شود (اهل ذمه) و یا با مسلمین «قرارداد احترام مالی» داشته باشد (معاهد) و یکی از این دو مورد میتواند موجب احترام اموال او شود
لذا فقهایی که حق رایت را یک نوع «مال» میدانند ممکن است در فتوای خود این را هم قید کنند که چنانچه اثر مورد بحث (کتاب یا نرم افزار یا…) خارجی باشد و در چارچوب قرارداد احترام مالی بین مسلمین و کفار تعریف گردد احترام آن مال، واجب بوده و کپی اش حرام است ولی اگر در آن چارچوب نباشد احترامی‌ندارد و مسلمان میتواند آن مال (حق معنوی اثر) را تصرف کند
با این لحاظ میتوان وجود یا عدم قرارداد دولتی را ملاک حکم شرعی گرفت
موفق باشید

البته هنوز در مورد این که چه کشورهایی کافر حساب می‌شوند و این که اگر کپی رایت حق الناس حساب شود این قاعده باز هم شاملش می‌شود یا نه باید اطلاعاتی کسب کنم .
http://1709.ir/1389/07/copyright-religion-other-countries/[/quote][/quote]
برادر رضاي سابق يا همون «SHAHABESAGEB» جديد؛

اولاً كه همون‌طور كه عرض كردم، ما در عصر بربريت و جاهليت زندگي نمي‌كنيم كه با دزدي و راهزني زندگي‌مون رو بگردونيم و اگه كارواني مسلمون بود بهش نزنيم و اگه جزو كفار بودن، اون رو غارت كنيم!

ثانياً كفر و كافر، تعريف مشخصي داره كه البته جاش اينجا نيست! ولي اين هم نيست كه جز مسلمان، بقيه كافر محسوب بشن و اموال و جان و مال و ناموسشون حلال!
پس با اين حساب، هر جا يه زن كافر ديديم بايد ... آره؟!
يا هر جا كه يه توريست كافر (غير مسلمان) ديديم، بايد جيبش رو بزنيم؟!!

ثالثاً اين قانون به منزله‌ي همون قراردادي هست كه شما نقل قول فرمودين!! نمي‌خواين بفرمايين كه تا الان مفت خوري اونقدر بهمون چسبيده كه ترجيح مي‌ديم بگيم ما باهاتون قرارداد نداريم تا بيشتر بخوريم!! اينطوره؟!!

رابعاً استناد همواره به منابع متقن هست؛ نه نظرات شخصي!

خامساً يكي از ابزارهاي دين كه خداوند اتفاقاً تأكيد زيادي هم بهش كرده، عقل و تشخيصه!!

سادساً حتي در اسلام 1400 سال پيش هم غارت نفي شده!! مسئله جنگ نيست كه بگيم فلان شهر رو تصرف كرديم و اينا هم كافر بودن، پس اموالشون رو حلال مي‌دونيم!! مسئله سرقته! مي‌شه بفرمايين پيامبر اكرم يا ائمه‌ي اطهار (ع) كجا از سرقت دفاع فرمودن؟!! اگه اينطور بود كه ممالك اسلامي، سرقت‌كده مي‌شد و مسلمانان هم بزرگترين راهزنان تاريخ!!!!

بهتر نيست اينقدر شوخ و خس و خاشاك رو به دين وارد نكرده و براي منظورات دنيوي‌مون، اينقدر دين رو بازيچه قرار نديم؟!!
البته روي سخنم با شما نيست؛ چرا كه شما صرفاً يك مسئله رو نقل قول فرمودين.

مشكل از اون كسي هست كه چنين توجيهاتي رو براي دزدي‌هايي به اين سبك و سياق مي‌تراشه!!

====================================

علي اي حال مسئله اونقدر واضح و بديهيه كه حتي نيازي به توضيح درموردش نمي‌بينم!

اگه اونقدر قبح اين مسئله واضح نبود، دو صفحه توجيه و تفسير براي پوشاندن قبح اين مسئله در اين تاپيك وارد نمي‌شد!

همون‌طور كه اون دوستمون فرمودن : اگه ديدي كاري كردي و داري براي خودت يا ديگري توجيه مي‌تراشي، بدون كارت غلط بوده!!

حالا دوستان هرطور كه مايلن فكر كنن. من مسئول دنياشون نيستم. بالطبع خودشون مسئول دنيا و آخرتشونن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.