SAEID

تحلیل و پیگیری تحولات لبنان

Recommended Posts

آنتي وار عزيز به نظر من وارد شدن حزب الله به اين جور كارها منظورم سياست مستقيم تبعات بدي براي حزب الله داره به دلايل بسياري ! :mrgreen:

رضا جان دستت درد نكنه حزب الله داره بد جوري واكنش نشون ميده بايد منتظر صحبت هاي سيد حسن باشيم تا ببينيم چي ميخواد بگه ! icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
میگم دوستان این روزها حال و هوای عجیبی پیدا شده جنجال بر سر قدرت در عربستان. شورش در تونس سقوط دولت لبنان تجزیه شدن سودان icon_arrowd :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کماندو جان همین طور است که شما می گویید، برای همین هم تا حالا حزب الله از این جور مسایل پرهیز می کرد حتی تعدادی پست کابینه اش را بین هم پیمانانش تقسیم کرد. ولی دارن مجبورش می کنن که وارد بشه.

آقا رضا راستی راجع به ولید جنبلاط حق با شما بود ظاهرا. من فکر می کردم رابطش با حزب الله خیلی عمیق تر از این شده باشد. حالا اون ملاحظاتی که گفتید داره چی هست؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اختیار دارید.

[quote]. حالا اون ملاحظاتی که گفتید داره چی هست؟[/quote]


متوجه نشدم که منظورتون کجا بود؟ در مورد چی عرض کرده بودم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گفته بودید جنبلاط ملاحظاتی دارد که با معارضه همراه بشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=7]من که یادم نیومد منظورتون کجا بوده؟!! اما از دو حال خارج نیست icon_arrowd :mrgreen:[/size]

از دو جنبه دارای ملاحظات هست.

یکی اینکه به طور کلی پیوستن حزب جنبلاط به 8 مارس چقدر میتونه تعیین کننده باشه ؟؟؟ که نباید در این زمینه بدبین یا خوشبینی زیادی به خرج داد. درسته که قطعا 14 کرسی پارلمان میتونه تاثیر بگذاره، اما تمام اون چیزی نیست که ما بخواهیم اون رو تعیین کننده بنامیم.

و جنبه ی دیگه هم این که اصلا جنبلاط تا چه حد به سمت حزب الله بیاد؟
به عبارت بهتر: ممکنه که جنبلاط بگه که من با تضعیف مقاومت[size=9]( منظور از تضعیف در حال حاضر رای محکومیت حزب الله در دادگاه بین المللی حریری هست)[/size] مخالفم . و به نوعی خط قرمزم هست. اما خودم رو در جناح 14 مارس میدونم.
یا ممکنه بگه که کاملا از 14 مارس جدا شده و به 8 مارس میپیونده و در روند معرفی و تعیین نخست وزیر ، رای به فرد 8 مارس بده.

اینها همه قضایا و احتمالاتی ست که شاید پیش بینی اش از توان ما خارج باشه. که برمیگرده به همون فرمایش شما که جنبلاط اساسا فردی متزلزل هست. هم نیم نگاهی به آینده داره که در دولت آینده به هر حال سهم چانه زنی خودش رو داشته باشه، و هم اینکه نمیخواد یک سری چیز ها رو از دست بده.

[size=7]شماها عزیزان هم لطف کنید و انقدر به من جو ندید که من دست به کیبرد بشم و در نتیجه خیالات برم داره که خیلی دارم پست های مفیدی میدم. فردا جو میگیره و .... . شوخی [/size]

یا علی.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ای بابا آقا رضا، شما کارت درسته :mrgreen:

فکر کنم دارم آلزایمر می گیرم، رفتم پست های قبل رو خوندم، منظورم این قسمت صحبتتون بود:

[quote]تنها یک راه داره. اونهم اومدن طرفداران ولید جنبلاط به سمت جناح 8 مارسه. که به این راحتی اتفاق نمی افته. چون اون ها هم تعهدات خاص خودشون رو نسبت جناح 14 مارس دارند. [/quote]

با تشکر از جواب خوبتون، حالا باید خواهش کنم این تعهدات رو توضیح بدید. چه تعهدی داره به 14 مارس؟ تعهد خاصی هست یا همون هم حزبی بودن؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
منظور از تعهد ، تعهد خاص یا موارد خاصی نیست.

این یه مطلب بدیهی هست. وقتی گروه ها یا احزابی با هم ائتلاف میکنند، قطعا توافقاتی دارند و انتظاراتی .

حتما یکی اش اینه که در چنین بزنگاه هایی ، در ائتلاف تزلزل ایجاد نکنند.

از طرفی اینکه گفتم به این سادگی نیست، از این جهت هست که چنین تصمیمات رو شاید بشه، یه نوع انتحار سیاسی نامید. که طرف با این کار به شدت اعتبار سیاسی خودش رو ممکنه خدشه دار کنه و در آتیه ی معادلات سیاسی اون کشور ، اعتباری نداشته باشه.

طبیعیه که به این راحتی ها دست به این اقدام نمیزنه. این به طور کلی جوابی هست که میتونم بدم. اما اگر منظورتون مورد خاص یا توافق خاصی هست، خیر. از چنین توافق یا قرار دادی خبر ندارم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رضا جان داري درست فكر ميكني من كلا توي اين مدت كه امتحانات و بدبختي هام بود كلا زياد به اين جور اخبار توجه نكرده بودم و از جريانات عقب افتاده بودم و اين تاپيك شما يكم برم گردوند و سعي كردم بيشتر گوش بدم تا اين دوگوله به كار بيفته ! :mrgreen:
آنتي وار عزيز ممنون از بحثتون كه باعث بالا رفتن اين دوگوله ما و مخ بچه ها شد ! icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]سخنراني سيد حسن نصرالله آغاز شد[/b]

[img]http://media.farsnews.com/Media/8809/Images/jpg/A0776/A0776165.jpg[/img]

[b]بخش اول/سيد حسن نصرالله:
پافشاري حريري بر مواضع خود بر خلاف خواسته عربستان بود [/b]

به گزارش فارس، سيد "حسن نصرالله " دبيركل حزب‌الله لبنان در سخنراني مهم خود در زمينه آخرين تحولات لبنان با اشاره به موضوع دادگاه حريري و روند پيگيري فعاليت‌هاي آن گفت كه مطالبات گروه مخالفان از دولت بر سه محور استوار بود، وي در تشريح اين سه محور گفت كه گروه هشت مارس مي‌خواست تا دولت لبنان، قضات خود را از دادگاه بين‌المللي ترور حريري خارج كند و همچنين از حمايت مالي اين كشور نيز دست بردارد و ارتباط خود را نيز با دادگاه حريري لغو كند.

وي ادامه داد كه تحقق اين سه شرط موجب نمي‌شد كه روند فعاليت‌هاي دادگاه حريري متوقف شود، بلكه اين دادگاه مي‌توانست از راههاي ديگر به فعاليت خود ادامه دهد.

دبيركل حزب‌الله لبنان تصريح كرد كه با وجود موافقت عربستان سعودي با مطالبات مخالفان دولت، حريري همچنان بر مواضع خود اصرار كرد. عربستان تاكيد داشت كه با وجود موافقت اين كشور با بندهاي سه گانه مقاومت اين موضوع مخفي بماند و علني نشود، بشار اسد نيز با اين موضوع موافق بود.

نصرالله ابراز داشت كه روند اين موضوع به خوبي پيشرفت مي‌رفت ‌اما متاسفانه بيماري ملك "عبدالله بن عبدالعزيز " پادشاه عربستان و انتقال وي به نيويورك اين روند را كند كرده و بعد از عمل جراحي وي نيز متاسفانه اعلام شد كه طرح اين دو كشور در زمينه لبنان متوقف شده است.

ادامه دارد...

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910261497
=======================================================
[b]
/بخش دوم/
نصرالله: خروج از دولت حريري قانوني بود[/b]


به گزارش فارس، سيد حسن نصرالله در سخنان خود كه به طور مستقيم از شبكه تلويزيوني "المنار " لبنان در حال پخش است، گفت‌: ما شفاف اعلام كرديم كه با صدور راي دادگاه بين المللي رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان مخالف هستيم زيرا اين راي از طرف آمريكا و اسرائيل صادر شده است.

دبيركل حزب‌الله گفت: همه كساني كه به لبنان مي انديشند بايد با صدور راي اين دادگاه مخالفت كنند زيرا در آن واقعيتي وجود ندارد.

وي با شرح مطالبات سه گانه گروه هشت مارس (حزب الله وهمپيمانان آن) تصريح كرد: ما خواستار لغو حمايت و پشتيباني مالي لبنان از دادگاه بين المللي، خروج قضات لبناني از دادگاه و قطع روابط دولت لبنان با اين دادگاه بوده‌ايم و برتحقق اين مطالبات اصرار داشته‌ايم.

سيد حسن نصرالله گفت: اين مطالبات ما نمي‌تواند براي دادگاه بين المللي مانعي ايجاد كند زيرا اگر قضات لبناني خارج شوند آنها مي توانند قضات ديگري را از كشورهاي ديگر جايگزين آنها كنند و مي توانند در صورت قطع حمايت مالي لبنان، منابع ديگري را جايگزين آن كنند. اين مطالبات ما نمي تواند مانع دادگاه شود يعني به اعتقاد ما، اين وظيفه دولت لبنان است كه از كساني كه مي خواهند به امنيت ملي كشور لطمه بزنند، حمايت نكند.

وي تصريح كرد: اين سه محوري است كه ما همواره بر آن پافشاري كرده و اصرار داريم زيرا معتقديم كه اين سه شرط موجب نمي شود كه دادگاه متوقف شود.

دبيركل حزب الله گفت: اما به يك راه حل ميانه رسيده نشد. عربستان گفت كه با اين شروط ما موافق است اما آقاي سعد حريري با مطالبات ما بازهم مخالفت كرد و اصرار داشت كه همكاري دولت با دادگاه متوقف نخواهد شد و قضات با دادگاه همكاري كنند.

وي گفت: طرف لبناني تاكيد كردند كه موافق اين سه محور مقاومت موافق هستند اما تاكيد مي كردند كه موضوع سري بماند و به رسانه‌ها درز نكند و ما و همپيمانان ما فقط از آن مطلع باشيم.

دبيركل حزب الله گفت: فرصت هاي سازنده اي در اين خصوص فراهم شد و بشار اسد رئيس جمهوري سوريه حمايت كرد اما سفر عبدالله بن عبدالعزيز شاه عربستان به آمريكا ومداواي وي در آنجا موجب شد كه روند سازنده اي كه عربستان و سوريه دنبال مي كردند، متوقف شود و كار به كندي پيش برود.

وي تصريح كرد: ظرف چند هفته گذشته نيز مطلع شديم كه شاه عربستان تحت عمل جراحي قرار گرفته است و پس از آن هم اعلام شد كه همكاري عربستان و سوريه و طرح اين دو كشور متاسفانه به نتيجه نرسيده است.

سيد حسن نصرالله گفت: در همين بين هم به ما خبر رسيد كه سعد حريري به واشنگتن سفر كرده و ديدارهايي با مسئولان آمريكايي و عربستان داشته است و با وجود اينكه مطالبات ما به ايشان منتقل شده بود، باز هم حريري پافشاري كرده و گفته بود كه دولت لبنان روابط خود را با دادگاه متوقف نمي‌كند.

وي گفت: در طول اين هفته‌هاي اخير مذاكرات فشرده‌اي وجود داشت و از همه اين كشورها تشكر مي كنم كه تلاش هاي زيادي را داشتند هرچند كه تا اين لحظه به نتيجه اي نداشته اند.

وي گفت: عربستان با سوريه در روزهاي اخير تماس گرفته و گفت كه ما نمي توانيم ديگر اين درخصوص ميانجيگري داشته باشم و پاي خود را كنار كشيدند يعني به صورت ناگهاني پاي خود را عربستان عقب كشيدند.

دبيركل حزب الله گفت: همچنين به ما گفته شد كه صدور راي دادگاه زودتر اعلام مي شود و همين روزها اعلام خواهد شد و ما در مذاكرات مفصل خود داشتيم، به اين نتيجه رسيديم كه بايد از دولت خارج شويم و اين دولت منحل شود. البته اين كار ما كاملا در چارچوب قانون اساسي بود.

ادامه دارد ...

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910261498
===============================================
[b]
/بخش سوم/سيد حسن نصرالله:
مخالفان خواهان بازگشت حريري به دولت نيستند[/b]


به گزارش فارس، سيد "حسن نصرالله " دبيركل حزب‌الله لبنان در ادامه سخنان خود به بررسي ناديده گرفتن حقوق ملت لبنان از سوي دولت اين كشور پرداخته و تاكيد كرد: ما نمي‌توانستيم با چنين دولتي همكاري كنيم، ما به فكر منافع لبنان هستيم و در اين خصوص بر كشورهاي ديگر تكيه نمي‌كنيم، قانون اساسي نيز ابزار لازم را در اين زمينه در اختيار ما قرار داده است و ما مخير به همكاري يا عدم همكاري با دولت هستيم.

وي همچنين به موضوع فساد در ميان برخي وزاري گروه 14 مارس اشاره و تصريح كرد كه اين طبيعي است كه آنها به اين ترتيب مي‌خواهند كه اوضاع را بر اساس خواسته‌هاي خود پيش ببرند.

نصرالله نكته ديگر در سخنراني خود را اينگونه مطرح كرد كه دولت حريري از اينكه بخواهد مانع از صدور رأي دادگاه حريري شود، عاجر و ناتوان بود،‌ دولت حتي وقاحت را به جايي رساند كه قاضيان لبناني را وارد اين دادگاه كرده است، آنها با اين اقدام قصد دارند تا بتواند افراد مختلفي را كه در اين زمينه گناهي هم ندارند، بازداشت كنند.

دبيركل حزب‌الله لبنان تصريح كرد كه گروه 14مارس مي‌خواهد با تكيه بر خارج از لبنان اين كشور را از داخل ويران كند و آن را به فروپاشي و انحطاط بكشاند.

ادامه دارد...


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910261501

================================================

[b]/بخش چهارم/ سيد حسن نصرالله:
فتنه مذهبي و داخلي خط قرمز مقاومت است[/b]

به گزارش فارس، ‌سيد "حسن نصرالله " دبيركل حزب‌الله لبنان در ادامه سخنراني خود مهم خود كه سخنانش به طور مستقيم از شبكه المنار لبنان پخش مي شد، به موضوع ارتباط برخي از عناصر دادگاه بين‌المللي حريري با سازمان‌هاي جاسوسي كشورهاي مختلف اشاره كرد و گفت كه به اين ترتيب ما نمي‌توانستيم با چنين دادگاهي تعامل و همكاري خود را ادامه دهيم.

نصرالله به موضوع صدور احتمالي حكم اوليه دادگاه حريري نيز اشاره كرد و گفت كه از بعد از صدور اين حكم ممكن است افراد عادي در خيابان‌هاي لبنان راه بروند،‌اما ناگهان از سوي نيروهاي امنيتي بازداشت شوند، بنابراين ما ساقط كردن رأي دادگاه را بخشي از مسئوليت خود مي‌دانيم.

وي ادامه داد: البته اگر دولت در اين زمينه صادق و مسئوليت‌پذير بود، ما همكاري با اين دولت را باعث افتخار خود مي‌دانستيم و به اين همكاري خود ادامه مي‌داديم، اما واقعيت‌ها در لبنان نشان داد كه ادامه همكاري با اين دولت به نفع كشور نيست.

دبيركل حزب‌الله استعفاي وزراي مخالف دولت را قانوني و منطقي خواند و تصريح كرد كه اين گروه دست به شورش و آشوب خياباني نزده است بلكه از حق قانوني خود استفاده كرده و كسي در اين زمينه نمي‌تواند مخالفان دولت را ملامت كند.

نصرالله تصريح كرد: البته ما در مقاومت به مسئوليت‌هاي خود پايبند هستيم و از تهديدهايي كه در اين زمينه عليه ما مطرح مي‌شود، نمي‌ترسيم، همان طور كه پيش از اين از تهديدهاي نظامي و حملات نظامي نترسيديم. آنهايي بايد در اين زمينه نگران باشند كه بر كشورهاي خارجي تكيه كرده‌اند، چرا كه‌ آنها در نهايت شرمنده و ذليل خواهند بود.

حزب‌الله با اشاره برنامه‌ها و توطئه‌هاي كشورهاي مختلف در زمينه بروز جنگ داخلي در لبنان گفت: اگر اين كشورها تمام امكانات خود را بسيج كنند تا حزب‌الله را به جنگ داخلي و فتنه مذهبي بكشانند، كور خوانده‌اند و حزب‌الله اين موضوع را خط قرمز خود مي‌داند.

وي در مورد موضع‌گيري‌هاي هشت مارس در آينده اين كشور و موضوع انتخاب نخست‌وزير آينده براي لبنان گفت كه نشست‌هاي گسترده‌اي در ميان اين گروه براي بررسي اين موضوع در روزهاي آينده برگزار خواهد شد،‌ اما مهم اين است كه آنچه براي آمريكا در اين زمينه اهميت دارد، رسيدن به منافع دولت خود و منافع رژيم صهيونيستي است و ما بايد اين موضوع را مورد توجه قرار دهيم.

ادامه دارد ...

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910261503

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مشروح

[b]حريري گزينه مناسبي براي خارج كردن لبنان از بحران‌ها نيست[/b]

به گزارش فارس، سيد "حسن نصرالله " دبيركل حزب‌الله لبنان در ابتداي سخنراني مهم خود در زمينه آخرين تحولات لبنان كه به طور مستقيم از شبكه تلويزيوني "المنار " لبنان پخش شد، با اشاره به موضوع دادگاه بين المللي ويژه رسيدگي به پرونده ترور "رفيق حريري " نخست وزير اسبق لبنان و روند پيگيري فعاليت‌هاي آن گفت: ما شفاف اعلام كرديم كه با صدور راي دادگاه بين‌المللي رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان مخالف هستيم زيرا اين راي از طرف آمريكا و اسرائيل صادر شده است.


*مطالبات سه‌گانه حزب‌الله در خصوص موضوع دادگاه حريري

دبيركل حزب‌الله گفت: همه كساني كه به لبنان مي انديشند، بايد با صدور راي اين دادگاه مخالفت كنند زيرا در آن واقعيتي وجود ندارد.

وي با تشريح مطالبات سه‌گانه گروه هشت مارس (حزب‌الله وهمپيمانان آن) تصريح كرد: ما خواستار لغو حمايت و پشتيباني مالي لبنان از دادگاه بين‌المللي، خروج قضات لبناني از دادگاه و قطع روابط دولت لبنان با اين دادگاه بوده‌ايم و بر تحقق اين مطالبات اصرار داشته‌ايم.

سيد حسن نصرالله افزود: اين مطالبات ما نمي‌تواند براي دادگاه بين‌المللي مانعي ايجاد كند زيرا اگر قضات لبناني خارج شوند آنها مي‌توانند قضات ديگري را از كشورهاي ديگر جايگزين آنها كنند و مي‌توانند در صورت قطع حمايت مالي لبنان، منابع ديگري را جايگزين آن كنند. اين مطالبات ما نمي تواند مانع دادگاه شود يعني به اعتقاد ما، اين وظيفه دولت لبنان است كه از كساني كه مي‌خواهند به امنيت ملي كشور لطمه بزنند، حمايت نكند.

وي تصريح كرد: اين سه محوري است كه ما همواره بر آن پافشاري كرده و اصرار داريم زيرا معتقديم كه اين سه شرط موجب نمي شود كه دادگاه متوقف شود.


* موافقت عربستان با شروط حزب‌الله

دبيركل حزب‌الله گفت: اما به يك راه حل ميانه رسيده نشد. عربستان گفت كه با اين شروط ما موافق است اما آقاي سعد حريري با مطالبات ما بازهم مخالفت كرد و اصرار داشت كه همكاري دولت با دادگاه متوقف نخواهد شد و قضات با دادگاه همكاري كنند.

وي گفت: طرف لبناني تاكيد كردند كه موافق اين سه محور مقاومت موافق هستند اما تاكيد مي كردند كه موضوع سري بماند و به رسانه‌ها درز نكند و ما و همپيمانان ما فقط از آن مطلع باشيم.

دبيركل حزب‌الله گفت: فرصت‌هاي سازنده‌اي در اين خصوص فراهم شد و "بشار اسد " رئيس جمهوري سوريه حمايت كرد اما سفر عبدالله بن عبدالعزيز شاه عربستان به آمريكا و مداواي وي در آنجا موجب شد كه روند سازنده‌اي كه عربستان و سوريه دنبال مي كردند، متوقف شود و كار به كندي پيش برود.

وي تصريح كرد: ظرف چند هفته گذشته نيز مطلع شديم كه شاه عربستان تحت عمل جراحي قرار گرفته است و پس از آن هم اعلام شد كه همكاري عربستان و سوريه و طرح اين دو كشور متاسفانه به نتيجه نرسيده است.

سيد حسن نصرالله گفت: در همين بين هم به ما خبر رسيد كه سعد حريري به واشنگتن سفر كرده و ديدارهايي با مسئولان آمريكايي و عربستان داشته است و با وجود اينكه مطالبات ما به ايشان منتقل شده بود، باز هم حريري پافشاري كرده و گفته بود كه دولت لبنان روابط خود را با دادگاه متوقف نمي‌كند.

وي تصريح كرد: در طول اين هفته‌هاي اخير مذاكرات فشرده‌اي وجود داشت و از همه اين كشورها تشكر مي‌كنم كه تلاش هاي زيادي را داشتند هرچند كه تا اين لحظه نتيجه‌اي نداشته‌اند.


* كناره‌گيري ناگهان عربستان از ميانجيگري براي حل بحران لبنان

دبيركل حزب‌الله لبنان گفت: عربستان با سوريه در روزهاي اخير تماس گرفته و گفت كه ما نمي توانيم ديگر اين درخصوص ميانجيگري داشته باشم و پاي خود را كنار كشيدند يعني به صورت ناگهاني پاي خود را عربستان عقب كشيدند.


*خروج از دولت حريري قانوني بود

نصرالله ادامه داد: همچنين به ما گفته شد كه صدور راي دادگاه زودتر اعلام مي شود و همين روزها اعلام خواهد شد و ما در مذاكرات مفصل خود داشتيم، به اين نتيجه رسيديم كه بايد از دولت خارج شويم و اين دولت منحل شود. البته اين كار ما كاملا در چارچوب قانون اساسي بود.


*دخالت‌هاي آمريكا و اسرائيل مانع حل بحران لبنان شد

دبيركل حزب‌الله لبنان با اشاره به تلاش‌هاي دمشق و رياض براي حل مشكل لبنان ، آمريكا و رژيم صهيونيستي را عامل اصلي شكست طرح مشترك اين دو كشور درباره اوضاع لبنان دانست.

وي افزود: برخي مي‌پرسند كه چرا اوضاع اينگونه و وضعيت به اينجا كشيده شد كه در جواب بايد گفت: 1- آمريكايي‌ها و صهيونيست‌ها مخالف ميانجي‌گري كشورهاي عربي و از جمله سوريه و عربستان بودند، آنها معتقد بودند فضاي بسيار خوبي براي دستيابي به تفاهم ميان لبناني‌ها بوجود آمده و اين فضا مي‌تواند مسئله ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان را حل كند؛ امري كه اصلا به نفع آنها نبود و ‌به همين دليل وقتي ديدند چنين فضايي بوجود آمده، به سرعت وارد عمل شدند و به عربستان و سوريه هشدار دادند كه اين موضوع بايد از طريق تل‌آويو - واشنگتن حل شود و اين نكته‌اي است كه بايد به آن توجه ويژه داشت.

دبيركل حزب الله لبنان ادامه داد : آمريكايي‌ها و صهيونيست‌ها براي دادگاه برنامه‌ريزي كرده بودند و تلاش داشتند تا با متهم كردن مقاومت و حزب‌الله به اهداف خود برسند.

2- اين موضوع تنها مختص آمريكايي‌ها و صهيونيست‌ها نبود بلكه در داخل لبنان نيز احزاب و گروه‌هايي وجود داشته و دارند كه نمي‌خواستند و نمي‌خواهند تلاش‌هاي عربستان و سوريه به نتيجه برسد و سخنان ناپسندي پشت سر "عبد الله بن عبدالعزيز " پادشاه عربستان بر زبان آوردند كه به نظر نمي‌رسد، كار شايسته‌اي باشد.

3- موضوع سومي كه بايد به آن توجه داشت، مسئله آقاي سعد حريري و گروه وي است كه در اين زمينه، بي‌تقصير نيست. آقاي سعد حريري پيش از اين از توافقات صورت گرفته و تلاش‌هاي به نتيجه رسيده عربستان - سوريه سخن گفته بود، ‌اما چه شد كه بعدا موضع خود را تغيير داد. اين امر اين جاي سوال دارد. چرا آقاي سعد حريري بايد سخناني را بر زبان آورد كه تنش‌هايي را در لبنان ايجاد كند و اين نكته‌اي است كه نمي‌توان به راحتي از آن گذشت و اين جاي سوال بزرگي دارد و اين سوالي است كه براي همه لبناني‌هاي نگران لبنان و آينده آن مطرح است.

4- به اعتقاد من، آقاي حريري و گروه وي از ابتدا درك عميقي از اقدامات و تلاش‌هاي عربستان - سوريه نداشتند و متوجه نبودند اين دو كشور تحت چه فشارهاي سنگيني از سوي آمريكا قرار دارند و اگر ايشان و گروهش منافع ملي لبنان را درك مي‌كرد و به آنها توجه داشت، دست به چنين اقدامي نمي‌زد و البته، اين نتيجه‌اي است كه شخص بنده از عملكرد و فعاليت‌هاي سعد حريري در طول آن مدت به آن رسيدم، به نظر من جريان "المستقبل " به رهبري سعد حريري كارآمدي لازم را نداشت تا مشكلات لبنان را حل كند.

5- آقاي حريري پس از بازگشت از آمريكا گفت كه درخواست‌هايي ارائه داده كه در صورت تحقق، موفقيت‌هايي براي ملت لبنان رقم خواهد زد، اما به اعتقاد ما، اين درخواست‌ها هيچ‌‌كدام به نفع ملت لبنان نيست.

دبيركل حزب الله لبنان افزود: سعد حريري بر داشتن رابطه با دادگاه بين‌المللي تاكيد دارد در حالي كه چون دادگاه بين‌المللي در مسير نادرست و بر خلاف حقيقت حركت مي‌كند، بنابراين به نظر ما نبايد با آن رابطه داشت. ما بايد اجازه دهيم خود مردم تصميم بگيرند و قضاوت كنند و منافع خود را تشخيص دهند؛ نه اين كه منافع گروهي را بر منافع ملي ارجحيت داد.

وي افزود: جريان سعد حريري بايد منافع حزبي خود را كنار بگذارند و لبنان را به سوي فتنه، آشوب و هرج و مرج سوق ندهند و در اين زمينه، دلايل و شواهد و قرائن لازم جهت اثبات اين ادعاها وجود دارد.

سيد حسن نصرالله گفت: اجازه دهيد براي فهم بيشتر موضوع، به مسئله شاهدان دروغين اشاره كنم كه موضوع بسيار مهمي است، چون به خاطر اين شاهدان دروغين، مردم عادي و افسران نظامي بسياري بازداشت و به زندان افتادند، روابط دمشق - بيروت بهم ريخت و بدترين و سخت‌ترين جنگ يعني جنگ ميان مذاهب بر مبناي همين شاهدان دروغين در لبنان درگرفت و حتي انتخابات پارلماني‌ ما هم تحت تاثير اين موضوع قرار گرفت و چون موضوع ملت و دولت لبنان است، بنابراين پرداختن به آن بسيار مهم مي‌نمايد و براي بررسي اين موضوع، نبايد به ديگران اجازه دخالت داد يا اين كه براي حل اين موضوع به بيگانگان پناه ببريم. ما دادگاه‌هاي داخلي و از جمله دادگاه عالي داريم كه معتقديم بايد به اين موضوع رسيدگي كنند.

وي گفت: ما معتقديم دموكراسي توافقي مي‌تواند مشكل گشا باشد و ما را از روي آوردن و كمك گرفتن از از نهادهاي بين المللي بي‌نياز كند، به اعتقاد ما، بايد به لبناني‌ها فرصت داده شود تا پرونده شاهدان دروغين را كاملا بررسي كنند. دادگاه عالي بايد شاهدان دروغين را فرا بخواند و به همه چيز به شكلي دقيق رسيدگي كند كه اين امر، به نفع لبنان است.

دبيركل حزب‌الله گفت: اينكه چرا بر اين موضوع تاكيد داريم، اين است كه چون حقيقت وابسته به اين موضوع است. ما امروز ديديم كه شبكه تلويزيوني "الجديد " لبنان تصاويري را در مورد شهادت يكي از شاهدان دروغين - كه يكي از مهمترين شاهدان دروغين نيز بشمار مي‌آمد- پخش كرد. نوارهاي صوتي و ويدئويي پخش شده نشان مي‌دهد كه شهادت اين شاهد، ساختگي است و كساني كه اين گفته را باور نمي‌كنند، مي‌توانند دوباره نوارها را بازبيني كنند و ببينند كه آنها چگونه در سخنان خود صرفا بر حزب‌الله و وارد آوردن اتهام به آن تاكيد مي‌كنند و به اين طريق خواسته‌اند كه بگويند كه اين حزب‌الله است كه واقعا در ترور رفيق حريري دست داشته است، درحالي كه همه مي‌دانند رژيم صهيونيستي تا چه اندازه در دستگاه‌هاي اطلاعاتي و هم‌چنين ارتباطي لبنان نفوذ داشته است.

سيد حسن نصرالله گفت: سوال ما اين است كه چگونه با اين سخنان ساختگي و اتهامات ساختگي، حزب‌الله را متهم مي‌كنند. به اعتقاد ما، اين سخنان از دفتر سعد حريري منتشر شده است چون همه مي‌دانيم كه حريري چند وقت پيش با "محمد صديق " گفت‌وگوهايي داشت و بر اين اساس است كه مي‌گوييم آمريكا و رژيم صهيونيستي پس از تلاش‌هاي بسيار، موفق شدند تلاش‌هاي عربستان و سوريه را ناكام سازند.
دبيركل حزب‌الله لبنان با اشاره به اينكه مخالفان دولت خواهان بازگشت حريري به دولت نيستند،‌ تصريح كرد كه ادامه همكاري با دولت قبلي حريري به نفع لبنان نبود.


* مخالفان خواهان بازگشت حريري به دولت نيستند

دبيركل حزب‌الله لبنان با اشاره به اينكه مخالفان دولت خواهان بازگشت حريري به دولت نيستند،‌ تصريح كرد كه ادامه همكاري با دولت قبلي حريري به نفع لبنان نبود.

سيد حسن نصرالله در ادامه سخنان خود به بررسي ناديده گرفتن حقوق ملت لبنان از سوي دولت اين كشور پرداخته و تاكيد كرد: ما نمي‌توانستيم با چنين دولتي همكاري كنيم، ما به فكر منافع لبنان هستيم و در اين خصوص بر كشورهاي ديگر تكيه نمي‌كنيم، قانون اساسي نيز ابزار لازم را در اين زمينه در اختيار ما قرار داده است و ما مخير به همكاري يا عدم همكاري با دولت هستيم.

وي همچنين به موضوع فساد در ميان برخي وزاري گروه 14 مارس اشاره و تصريح كرد كه اين طبيعي است كه آنها به اين ترتيب مي‌خواهند كه اوضاع را بر اساس خواسته‌هاي خود پيش ببرند.

نصرالله نكته ديگر در سخنراني خود را اينگونه مطرح كرد كه دولت حريري از اينكه بخواهد مانع از صدور رأي دادگاه حريري شود، عاجر و ناتوان بود،‌ دولت حتي وقاحت را به جايي رساند كه قاضيان لبناني را وارد اين دادگاه كرده است، آنها با اين اقدام قصد دارند تا بتواند افراد مختلفي را كه در اين زمينه گناهي هم ندارند، بازداشت كنند.


* گروه 14مارس با تكيه به بيگانه قصد ويران كردن لبنان را دارد

دبيركل حزب‌الله لبنان تصريح كرد كه گروه 14مارس مي‌خواهد با تكيه بر خارج از لبنان اين كشور را از داخل ويران كند و آن را به فروپاشي و انحطاط بكشاند.

نصرالله گفت: اگر غرب تمام امكانات خود را براي كشاندن ما‌ به جنگ داخلي و مذهبي به كار برد، موفق نخواهد بود و حزب‌الله اين موضوع را خط قرمز خود مي‌داند.


*فتنه مذهبي و داخلي خط قرمز مقاومت است

دبيركل حزب‌الله تاكيد كرد: اگر غرب تمام امكانات خود را براي كشاندن ما‌ به جنگ داخلي و مذهبي به كار برد، موفق نخواهد بود و حزب‌الله اين موضوع را خط قرمز خود مي‌داند.

‌سيد حسن نصرالله در ادامه سخنراني مهم خود كه به طور مستقيم از شبكه المنار لبنان پخش مي شد، به موضوع ارتباط برخي از عناصر دادگاه بين‌المللي حريري با سازمان‌هاي جاسوسي كشورهاي مختلف اشاره كرد و گفت كه به اين ترتيب ما نمي‌توانستيم با چنين دادگاهي تعامل و همكاري خود را ادامه دهيم.

نصرالله به موضوع صدور احتمالي حكم اوليه دادگاه حريري نيز اشاره كرد و گفت كه از بعد از صدور اين حكم ممكن است افراد عادي در خيابان‌هاي لبنان راه بروند،‌ اما ناگهان از سوي نيروهاي امنيتي بازداشت شوند، بنابراين ما ساقط كردن رأي دادگاه را بخشي از مسئوليت خود مي‌دانيم.


*ادامه همكاري با دولت حريري به نفع كشور نيست

وي ادامه داد: البته اگر دولت در اين زمينه صادق و مسئوليت‌پذير بود، ما همكاري با اين دولت را باعث افتخار خود مي‌دانستيم و به اين همكاري خود ادامه مي‌داديم اما واقعيت‌ها در لبنان نشان داد كه ادامه همكاري با اين دولت به نفع كشور نيست.

دبيركل حزب‌الله استعفاي وزراي مخالف دولت را قانوني و منطقي خواند و تصريح كرد كه اين گروه دست به شورش و آشوب خياباني نزده است بلكه از حق قانوني خود استفاده كرده و كسي در اين زمينه نمي‌تواند مخالفان دولت را ملامت كند.

نصرالله تصريح كرد: البته ما در مقاومت به مسئوليت‌هاي خود پايبند هستيم و از تهديدهايي كه در اين زمينه عليه ما مطرح مي‌شود، نمي‌ترسيم، همان طور كه پيش از اين از تهديدهاي نظامي و حملات نظامي نترسيديم. آنهايي بايد در اين زمينه نگران باشند كه بر كشورهاي خارجي تكيه كرده‌اند، چرا كه‌ آنها در نهايت شرمنده و ذليل خواهند بود.

دبيركل حزب‌الله با اشاره برنامه‌ها و توطئه‌هاي كشورهاي مختلف در زمينه بروز جنگ داخلي در لبنان گفت: اگر اين كشورها تمام امكانات خود را بسيج كنند تا حزب‌الله را به جنگ داخلي و فتنه مذهبي بكشانند، كور خوانده‌اند و حزب‌الله اين موضوع را خط قرمز خود مي‌داند.

وي در مورد موضع‌گيري‌هاي هشت مارس در آينده اين كشور و موضوع انتخاب نخست‌وزير آينده براي لبنان گفت كه نشست‌هاي گسترده‌اي در ميان اين گروه براي بررسي اين موضوع در روزهاي آينده برگزار خواهد شد،‌ اما مهم اين است كه آنچه براي آمريكا در اين زمينه اهميت دارد، رسيدن به منافع دولت خود و منافع رژيم صهيونيستي است و ما بايد اين موضوع را مورد توجه قرار دهيم.


*كساني كه به واشنگتن دلخوش كرده‌اند شرمسار خواهند شد

به گزارش فارس ، دبيركل حزب الله لبنان با اشاره به اتكاي جريان حاكم لبنان به غرب گفت: كساني كه به خارج از لبنان يعني واشنگتن، تل‌آويو و اروپا دلخوش كرده‌اند، در نهايت شرمنده خواهند شد.

سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان در ادامه سخنان خود گفت: اين را هم بگويم كه همه دنيا فهميده‌اند كه آمريكا مسئول تلاش و رايزني با گروه‌هاي لبناني است تا نخست وزيري را بر مسند قدرت بنشانند كه مد نظر آنها باشد و منافع آنها را تامين كند و به همين دليل است كه كلينتون در اين روزها با افراد مختلف تماس گرفته و شاهد دخالت منطقه‌اي و بين المللي براي نخست وزير لبنان بوده‌ايم و اين موضوعي است كه بايد به آن توجه كرد كه آنها به منافع خود مي‌انديشند و منافع اسرائيل را در نظر مي‌گيرند.

وي افزود: اين چه كسي نخست وزير لبنان شود و سكان امور به دست چه كسي داده شود، موضوعي است كه بايد لبناني براي آن تصميم گيري كنند و بالطبع ملت لبنان بايد درپي انتخاب فردي باشند كه احترام به قانون اساسي و حفظ امنيت و جلوگيري از بروز هرج و مرج و فتنه برايش در اواويت باشد.

دبيركل حزب الله لبنان با اشاره به صرف هزينه‌هاي ميلياردي غرب براي روي كار آوردن نامزدهاي مورد نظر خود در پارلمان لبنان گفت: در انتخاباتي كه در گذشته داشتيم برخي از كشورهاي غربي ميلياردها دلار به لبنان تزريق كردند تا نمايندگان وابسته به ‌خود را وارد لبنان كنند و با نفوذ در پارلمان در انتخاب نخست وزير دخيل باشند. بعد از ظهر امروز هم شنيديم سفير آمريكا در لبنان با يكي از نمايندگان لبنان ديدار داشته است، چرا اين ديدارها بي‌شك جاي سوال دارد.


* محور آمريكا و اسرائيل در صدد روي كار آوردن مجدد حريري است

سيدحسن نصرالله افزود: آشكار است كه آنها به دنبال دخالت در لبنان و فشار بر مردم لبنان هستند و محور آمريكا – اسرائيل مي‌خواهد بار ديگر سعد حريري را بر مسند قدرت بنشاند، اما آمريكايي‌ها باز هم مرتكب اشتباه مي‌شوند، آنها فكر مي‌كنند مي‌توانند اينگونه در امور لبنان دخالت كنند، ما در آخرين ساعات شنيديم كه "عمر كرامي " به عنوان نامزد نخست وزيري معرفي شده، اما برخي كشورها نمي‌خواهد او به نخست وزيري لبنان انتخاب شود و به هيمن دليل مي‌گويند كه چنين چيزي اصلا مطرح نشده است.


*كيفر خواست با هدف فتنه و آشوب در لبنان صورت مي‌گيرد

دبيركل حزب الله لبنان تصريح كرد، در اينجا اين سوال مهم مطرح مي‌شود كه چرا آقاي بلمار مي‌خواهد كيفر خواست را مطرح كند، اگر كيفر خواست آنگونه كه گفته‌اند عليه حزب الله باشد، از نظر ما مردود است و زمان صدور حكم اوليه نيز جاي سوال دارد، چون اين گونه به نظر مي رسد براي زمان صدور اين حكم برنامه ريزي شده است، چرا آخر هفته يا روزهاي گذشته اين حكم را اعلام نكردند، چرا مي‌خواهند اين حكم را فردا اعلام كنند كه همزمان است با آغاز رايزني براي تشكيل دولت لبنان، بي‌شك آنها به اين طريق مي‌خواهند اينگونه فتنه و آشوب و هرج و مرج را در كشور ايجاد كنند.


* گزينه‌هاي فراروي آينده

وي افزود: آنها برنامه‌ ريزي كرده‌اند كه وقتي دولت لبنان و نخست وزير لبنان انتخاب مي‌شود، راي خود را اعلام كنند تا لبنان را وارد هرج و مرج سياسي نمايند. روزهاي آينده ما چند گزينه بسيار مهم پيش رو داريم كه اولين مشاوره‌هاي ميشل سليمان با پارلمان در مورد انتخاب نخست وزير است و ديگري صدور راي اوليه دادگاه.

دبيركل حزب‌الله لبنان گفت: به نظر ما زمان صدور راي دادگاه برنامه ريزي شده است تا با زمان انتخاب نخست وزير همزمان باشد و به اين طريق گروه‌هاي مختلف لبناني را درگير كنند اما موضوع مشاوره‌هاي ميشل سليمان رئيس جمهور لبنان با پارلمان موضوعي كاملا داخلي و همچنين طبيعي است و در اين موضوع نمايندگان پارلمان بايد با هم رايزني كنند و نظر خود را در مورد انتخاب نخست وزير بدهند و بالطبع ما هم نظر خود را در اين باره بدهيم و در اين راه حتي اگر نتيجه مذاكرات و رايزني‌ها مطابق خواسته‌هاي ما نبود، باز پذيرفته شدني است، اما حكم دادگاه موضوعي ديگر است و ما نظر خود را صراحتا درباره آن بيان خواهيم كرد.

سيدحسن نصرالله روزهاي آينده را روزهاي سخت و سرنوشت سازي توصيف كرد و افزود: در اين روزها دولت لبنان بايد تشكيل شود. اگر به گذشته‌ها توجه كنيم بايد از آن درس‌هاي بسياري فرا بگيريم و حزب‌الله در خصوص مشاركت در دولت مواضع خود را دارد و به اعتقاد ما هر دولتي كه در لبنان تشكيل مي‌شود بايد مسئوليت‌پذير باشد و به مسئوليت‌هاي ملي و ميهني خود پايبند باشد، ما نمي‌پذيريم كه دولتي در لبنان بر سركار بيآيد كه در برابر مسئله شاهدان دروغين سكوت كند و اين اصلا مورد پذيرش حزب الله نيست و اين براي ما غيرممكن است و حزب الله نمي‌تواند در برابر مسئله شاهدان دروغين و فساد مالي سكوت كند و در برابر اين موضوع ايستادگي خواهد كرد.

وي تصريح كرد: آنها به دنبال حل موضوعات لبنان نيستند. آنها مي‌خواهند وارد لبنان شوند و گروه‌هاي لبناني را رو در روي هم قرار دهند و نمونه آن، ناكام كردن تلاش‌هاي رياض و دمشق است.

سيد حسن نصرالله گفت: درخصوص راي دادگاه، آخرين موردي كه بايد بگويم اين است كه بعضي از مردم به ما مي گويند، مقاومت كنيد و منتظر بمانيد تا راي دادگاه صادر شود و سپس مواضع خود را مطرح كنيد.


* هرگز در برابر راي دادگاه حريري سكوت نخواهيم كرد

وي افزود: اما اعتقاد ما غير از اين است. ما نبايد در برابر راي دادگاه ساكت باشيم و نظاره‌گر باشيم چون به نظر ما، راي دادگاه برپايه ظلم و جور صادر مي شود. چرا بايد حزب‌الله اجازه دهد آبرويش از سوي اين دادگاه برده شود.

سيد حسن نصرالله گفت: بي شك ما در اين زمينه با همپيمانان منطقه‌اي خود مثل تمام كشورهاي ديگر مشورت مي‌كنيم. ما نمي‌توانيم نظاره‌گر باشيم و اجازه دهيم آبروي ما را ببرند.


*عاملان ترور حريري بايد مجازات شوند

وي افزود: ما معتقديم عاملان ترور حريري بايد مجازات شوند و آنها در آينده به اشتباه خود پي خواهند برد و ما در آينده گام‌هاي خود را بر مي‌داريم و برنامه‌هاي خود را در صورت صدور چنين رايي بيان خواهيم كرد.

دبيركل حزب‌الله گفت: بي شك، هرج و مرج حاكم بر لبنان، حاصل منافع بيگانگان در اين كشور است، از جمله ترور رفيق حريري و برپا كردن اين فتنه. آنها كساني هستند كه مي‌خواهند لبناني‌ها با هم بجنگند و به جاي تفاهم و زندگي مسالمت آميز رو در روي هم قرار گيرند.

وي افزود: ما در سخت‌ترين شرايط در سال‌هاي گذشته ملاحظه كرديم كه آمريكا هيچ‌گاه پشتيبان لبنان نبود و اين موضوع در مورد تمام منطقه خاورميانه صدق مي‌كند.


* آمريكايي‌ها به دنبال منافع خود در منطقه هستند

دبيركل حزب‌الله گفت: آنها براي خاورميانه برنامه‌ها دارند و از جمله مي‌توان به خاورميانه جديد اشاره كرد و همچنين جنگ‌هايي كه به راه انداخته‌اند؛ چون در اين منطقه بدنبال اهداف خود هستند و كساني كه به آنها دل خوش كرده‌اند، در اشتباه هستند و اميدواريم كه در دامن اين فتنه‌ها نيفتند.

وي تصريح كرد: من خطاب به اين افراد مي‌گويم، دوستان عزيز بياييد اشتباهات خود را اصلاح كنيد و از خدا مي‌خواهم كه به رهبران لبنان قدرت مسئوليت پذيري و درك واقعيت‌ها را بدهد.


* استقبال از انقلاب مردم تونس

سيد حسن نصرالله در پايان سخنراني خود از قيام مردم تونس در سرنگوني دولت اين كشور استقبال كرد و آن را انقلاب ، انتفاضه و قيام تاريخي خواند.
وي تاكيد كرد، اينها " غرب " با وجود اينكه رئيس جمهور تونس در طول اين سال‌ها به آنها خدمت كرد، راضي نشدند كه حتي او را به كشورشان پناه بدهند.


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910270001

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقامات عالي سه كشور تركيه، قطر و سوريه امروز در دمشق گردهم مي آيند تا در قالب تشكيل يك مثلث ميانجي گر، مسايل مربوط به بحران اخير لبنان و راه هاي برون رفت از آن را بررسي كنند.

به گزارش ايرنا، بخش انگليسي شبكه خبري الجزيره اعلام كرد 'رجب طيب اردوغان' نخست وزير تركيه و 'شيخ حمد بن خليفه آل ثاني' امير قطر كه علاقه زيادي به ايفاي نقش ميانجي گر براي كمك به حل مسائل منطقه اي از جمله بحران جاري لبنان دارند، ميهمان 'بشار اسد' رييس جمهوري سوريه خواهند بود.

در اين نشست سه جانبه، مسايل و مشكلات اخير ناشي از انحلال دولت وحدت ملي لبنان و نيز مسايلي كه باعث انحلال دولت سعد حريري و در نهايت استعفاي وي شد، مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت و طرف هاي شركت كننده در اين نشست تلاش خواهند كرد تا راه هاي برون رفت از اين بحران را بررسي كنند.

دولت وحدت ملي لبنان روز چهارشنبه هفته گذشته به دنبال استعفاي 11 نفر از اعضاي كابينه از جمله 10 وزير وابسته به حزب الله و متحدان آن سقوط كرد و سعد حريري نيز ناچار به استعفا شد.

حزب الله پيش از استعفاي دسته جمعي وزيران هشدار داده بود در صورتي كه دولت لبنان به همكاري با دادگاه بين المللي ويژه بررسي ترور رفيق حريري نخست وزير فقيد اين كشور ادامه دهد، نمايندگان خود را از كابينه خارج خواهد كرد.

در شرايطي كه گروه ها و احزاب لبناني سرگرم معرفي فردي براي جايگزيني سعد حريري هستند و برخي احزاب نيز از نخست وزيري مجدد سعد حريري حمايت كرده اند، سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله در سخنراني شب گذشته خود تاكيد كرد كه 'حزب الله از دولت هاي فاسد در لبنان حمايت نمي كند.'

دبيركل حزب الله لبنان همچنين اظهار داشت كه سعد حريري و گروه حامي وي خواهان منافع لبناني ها نيستند.

[url=http://www.asriran.com/fa/news/153295/%D9%85%D8%AB%D9%84%D8%AB-%D9%85%D9%8A%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%8A-%DA%AF%D8%B1%D9%8A-%D8%AF%D8%B1-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]دادگاه قتل حریری کیفرخواست محرمانه صادر کرد[/b]

واحد مرکزی خبر: دادگاه ویژه لبنان روز دوشنبه اعلام کرد دادستان این دادگاه درباره قتل رفیق حریری نخست وزیر پیشین این کشور یک کیفر خواست محرمانه صادر کرد. هرمان فان هبل منشی دادگاه ویژه لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرد دادستان یک کیفر خواست همراه با اسناد توجیهی به قاضی ارائه کرد .

وی خاطر نشان کرد این اسناد که قتل رفیق حریری و دیگر افراد در آن نقل شده است، روز دوشنبه هفدهم ژانویه سال دو هزار و یازده ساعت شانزده و سی و پنج دقیقه ( پانزده و سی و پنج دقیقه ) به دادگاه تحویل شد . کیفر خواست به دانیل فرانسن بلژیکی، قاضی مقدماتی که مسئولیت بررسی و تایید آن را به عهده دارد، ارائه شد.

به گفته این منبع، محتوای کیفر خواست تا این لحظه محرمانه باقی مانده است .

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، دادگاه ویژه لبنان سال دو هزار و هفت در چارچوب قطعنامه شورای امنیت تشکیل شد. این دادگاه مسئولیت داشت درباره قتل رقیق حریری و بیست و دو تن دیگر که چهاردهم فوریه دو هزار و پنج در انفجار بیروت کشته شدند، تحقیق کند.

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=76519

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]جنبلاط به حزب الله پیوست [/b]

ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه یکی از سران چهارده مارس با متهم کردن غربی ها به شکست تلاشهای سوریه و عربستان برای حل بحران لبنان تاکید کرد : ما در کنار مقاومت و سوریه قرار خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، ولید جنبلاط لحظاتی پیش در یک کنفرانس مطبوعاتی به تشریح موضع حزب خود(سوسیالیست ترقیخواه) در خصوص تحولات اخیر لبنان پرداخت.

وی با تشکر از تلاشهای قطر و ترکیه برای حل بحران لبنان گفت : طرح عربی بر قطع ارتباط لبنان با دادگاه ترور حریری تاکید می کرد.

رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه خاطر نشان کرد : در دیدار اخیرم با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه که دیداری منحصر به فرد بود درباره تثبیت طرح عربی به توافق دست یافتیم.

جنبلاط درباره علت شکست تلاشهای عربستان و سوریه تصریح کرد : کشورهای غربی از همان ابتدا مخالف به نتیجه رسیدن تلاشهای عربستان و سوریه برای دستیابی به راهی برای حل بحران لبنان بودند و کارشکنی آنها سبب شکست این تلاشها شد.

وی با بیان اینکه" ما تا آخرین لحظات برای دستیابی به توافق تلاش کردیم"، در عین حال از گروههای مختلف لبنانی خواست از ریختن به خیابان و درگیریهای خیابانی بپرهیزند، زیرا این وضعیت سبب تشدید تنشها و بی ثباتی خواهد شد.

جنبلاط با اشاره به تحرکات مداخله جویانه سفرای کشورهای غربی از جمله آمریکا در لبنان خاطر نشان کرد : سفرای کشورهای غربی هیچ اعتنایی به وحدت ملی لبنان ندارند.

رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه با سیاسی خواندن دادگاه ترور رفیق الحریری گفت : درز اطلاعات مربوط به دادگاه ترور حریری به رسانه ها(دیراشپیگل) اعتبار این دادگاه را زیر سئوال برد.

وی همچنین سخنان سعدحریری رئیس جریان المستقبل و از سران جریان 14 مارس که گفته بود وی را ترور سیاسی کرده اند، بی اساس خواند.

جنبلاط در پایان گفت : بهتر است همه ما زمینه را برای گفتگو به شکل آرام فراهم کنیم.

شبکه الجزیره در تحلیل اظهارات جنبلاط و اعلام موضع رسمی حزب وی تاکید کرد : قرار گرفتن جنبلاط در کنار مقاومت و سوریه به معنای این است که یازده نماینده این حزب به حزب الله و متحدان یعنی گروه هشت مارس پیوسته و در رایزنی های پارلمانی به نامزد حزب الله و متحدان برای تصدی نخست وزیری رای خواهند داشت و آرای حزب سوسیالیست ترقیخواه، کفه ترازو را به نفع گروههای حامی مقاومت سنگین خواهد کرد.

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=76873

================================

[b]نااميدي متحدان حريري از بازگشت دوباره وي به قدرت [/b]

به گزارش فارس، با توجه به فضاي حاكم بر پارلمان لبنان اين گونه به نظر مي‌رسد كه مناقشه‌هاي نمايندگان بايد به انتخاب يك نفر براي پست نخست وزيري بيانجامد و نام وي اعلام شود، اما در اين ميان بايد به يك نكته توجه داشت، اين كه اين فرد جداي از هر جريان و جناحي و جداي از هر فضا و وضعيتي كه بر لبنان حاكم است،‌ بايد در برابر موضع اتخاذ شده توسط دادگاه بين المللي ايستادگي كند.

* عمر كرامي بخت اول نخست وزير لبنان

همچنين گفت‌وگوها و مناقشه‌هايي در پارلمان لبنان براي انتخاب نخست وزير انجام مي‌شود، يك وجه تمايز با مناقشه‌هاي سال 1990 و آغاز فعاليت دولت عمر كرامي دارد، اين كه نامزدي كه شانس بيشتري براي احراز پست نخست وزيري دارد،‌ در معرض و تحت تاثير رقابت‌هاي جريان‌ها و جناح‌هاي حاكم بر پارلمان هم خواهد بود و بر اين اساس نخست وزير منتخب نه تنها از سوي اين جريان‌ها و جناح‌ها مكلف به تشكيل كابينه مي‌شود، بلكه ساختار و شكل كابينه را نيز اين جريان‌ها و جناح‌ها شكل خواهد داد و نگاهي به جريان‌ها و جناح‌هاي موجود در پارلمان به ما نشان مي‌دهد كه از انتخابات سال 2009 تاكنون اين نيروهاي 14مارس هستند كه اكثريت پارلمان را به خود اختصاص داده‌اند و بر زمام امور حاكمند. به همين دليل بايد گفت نيروهاي 14 مارس در برابر امتحان سخت ايستادگي و مقاومت يا جدايي قرار دارند و اگر كار به جدايي منجر شود، در اين صورت بايد شاهد تغيير موازنه‌ نيروهاي حاكم بر پارلمان باشيم كه ميان نيروهاي 8 و 14 مارس علي السويه تقسيم شده است.

* نقش تعيين كننده حزب "وليد جنبلاط " براي انتخاب نخست وزير جديد

بروز چنين تحولاتي اكثريت پارلمان را از كفه‌اي به كفه ديگر، يعني از 14 مارس به 8 مارس منتقل نخواهد كرد و در اين صورت و با درست از آب در آمدن محاسبات معارضان، كابينه جديد براي بدست آوردن راي اعتماد به راي اكثريت مطلق پارلمان نياز پيدا خواهد كرد كه ميان برخي از نمايندگان حزب سوسيالست ترقيخواه لبنان به رهبري "وليد جنبلاط " و نمايندگان مستقل ديگر تقسيم شده است.

تاكنون هيچ يك از نخست وزيراني لبناني كه بر اساس ماده 53 قانون اساسي اين كشور مكلف به تشكيل كابينه شدند،‌ ارجحيتي بر ديگري نداشتند و اين موضوع در مورد هريك از نخست وزيراني چون "سليم الحص " و "رفيق حريري " و "عمر كرامي " و "نجيب ميقاتي " و "فؤاد سنيوره " و همچنين افراد پيش از آنها مانند "رشيد الصلح " قابل ملاحظه است و هر يك از اين افراد در دوره نخست وزيري خود توانستند،ّ اكثريت پارلمان را بدون رقابت آن چنان جناح‌ها و جريان‌هاي حاكم بر آن و همچنين اكثريت آرا بدست آورند،‌ البته به جز انتخاب رفيق حريري در سال 1998 كه از اين امر مستثني بود و در اين سال تفويض آرا به رئيس جمهور سپرده شد كه در حيطه اختيارات وي نبود و نمي‌بايست رئيس جمهور جزو نمايندگاني بشمار مي‌آمد كه از حق انتخاب برخوردار است، با اين حال اين تخطي صورت گرفت تا حريري به نخست وزيري لبنان انتخاب شود و بايد آن را اولين تقلب صورت گرفته در تاريخ انتخاب نخست وزير لبنان برشمرد كه البته بازتاب چنداني هم بر جامعه لبنان نداشت.

* نااميدي متحدان حريري از تكيه زدن مجدد وي بر اريكه قدرت

اما اين موضوع در مورد "سعد حريري " منبطق نيست، چون اين گونه به نظر مي‌رسد كه متحدان با وي اطمينان دارند كه سعد نمي‌تواند، ديگر بار بر مسند نخست وزيري لبنان تكيه بزند و بسان پدرش با يك يا دو راي بيشتر اكثريت پارلمان را بدست آورد و بر اين اساس بايد گقت، وي بازگشت به مسند نخست وزيري به عنوان ميراث‌دار پدر و همچنين ادامه همكاري با دادگاه بين المللي و پا فشاري بر صدور راي اوليه را از دست خواهد داد.

از مناقشه‌هاي پارلماني صورت گرفته مي‌توان به نتايج ذيل دست يافت:

*جنبلاط در انتخاب نخست وزير جديد در كنار نيروهاي مخالف دولت است

1- وليد جنبلاط به اطلاع دمشق و "سيد حسن نصر الله " دبيركل جنبش حزب‌الله رساند كه او به همراه سه نماينده ديگر يعني "غازي العريضي " و "وائل أبوفاعور " و "أكرم شهيب " در كنار نيروهاي معارض در انتخاب نخست وزير خواهد بود و اين امري كاملا پيش بيني شده از سوي جنبلاط بود و در اين ميان اگر فشارهاي نيروهاي مارس بر نمايندگان تجمع دمكراتيك ادامه يابد، انتظار مي‌رود كه نمايندگان اين تجمع مانند "آنتوان سعد " و "هنري حلو و "ايلي عون " به جنبلاط بپيوندند و درخواست سه نماينده ديگر حزب يعني "علاء الدين ترو " و "مروان حماده " و "فواد السعد " را رد كنند، اما "نعمه طعمه " ديگر نماينده اين فراكسيون سريعا به رياض فراخوانده شد تا پادشاه عربستان با وي گفت‌وگوهايي در زمينه انتخاب نخست وزير داشته باشد.

* جنبلاط : سعدحريري بايد به بندهاي مورد توافق دمشق و رياض متعهد باشد

2- جنبلاط در نشستي كه شنبه هفته گذشته در دمشق برگزار شد و با توجه به نظر مثبت رئيس پارلمان لبنان، تاكيد كرد كه سعد حريري در صورت متعهد بودن به بندهاي موافقتنامه دمشق – رياض و تعيين راهكارهايي براي اجراي بندهاي اين موافقتنامه و به شرط آن كه موجب بروز مشكلات و چالش‌هاي ديگري در لبنان نشود، در پست خود ابقا خواهد شد، در حالي كه به نظر نمي‌رسد، حريري آماده ارائه چنين تضمين‌هايي براي ابقا در اين پست باشد و با توجه به اين كه سوريه اكنون يك ماه است، رابطه خود را با حريري قطع نموده،‌ آشكار مي‌شود كه اين كشور تمايلي به روي كار آمدن مجدد حريري در لبنان ندارد.

3- چهار نماينده طرابلس يعني "ميقاتي " و وزير "محمد الصفدي " و "احمد كرامي " و "قاسم عبد العزيز " به حريري اطلاع دادند، با اين كه به غير از وي به كس ديگري راي نخواهند داد، اما بي‌آنكه موضعي اتخاذ كنند، در مناقشه‌هاي پارلمان براي انتخاب نخست وزير شركت خواهند كرد، در مقابل "نقولا فتوش " پيوستن به صفوف معارضان و مخالفان را برگزيد.

4- با اين كه در ليست نام سه نامزد براي احراز پست نخست وزيري مشاهده مي‌شود، با اين حال شانس كرامي بيش از دو كانديداي ديگر يعني "عبد الرحيم مراد " و "عبد الرحمن البرزي " است كه در ساعات واپسين مناقشات بخش قابل توجهي از نمايندگان نسبت به وي نظر مساعد داشتند و اين موجب مي‌گردد تا مناقشه‌هاي نمايندگان لبنان بر سر دو نامزد يعني كرامي و حريري باشد.


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910290189

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    1 member