Recommended Posts

تجمع اعتراض آمیز مقابل سفارت عربستان در لندن
به گزارش سرویس چندرسانه ای مشرق، جمعی از فعالان عرب مقیم لندن عصر دوشنبه با برگزاری تجمعی در مقابل سفارت عربستان سعودی در لندن، نسبت به اقدامات سركوبگرانه رژیم "آل سعود" علیه شیعیان اعتراض كردندhttp://www.mashreghnews.ir/fa/news/135142/تجمع-اعتراض-آمیز-مقابل-سفارت-عربستان-در-لندن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پشت پرده سفر مرسی به عربستان
یک پایگاه روسی با اشاره به سفر روز چهارشنبه رئیس جمهوری مصر از عربستان به عنوان اولین ایستگاه خارجی به زوایای پنهان آن پرداخته اند.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، پایگاه روسیا الیوم در مطلبی با عنوان محمد مرسی چهارشنبه در عربستان، آورده است: انتخاب عربستان به عنوان اولین ایستگاه خارجی، اتفاقی نیست.

این پایگاه بیان کرد: این سفر تنها به دیدار رهبران دو کشور خلاصه نخواهد شد و به موضوعاتی همانند توسعه تجارت میان دو کشور و تشویق سعودی ها به سرمایه گذاری در مصر خواهد پرداخت.

پایگاه مذکور می افزاید: اخوان المسلمین با شعارهایی درباره ایجاد فرصتهای شغلی و بهبود اوضاع اقتصادی در مصر روی کار آمده اند و اگر در برآورده کردن وعده های خود شکست بخورند نمی توانند در انتخابات آینده موفقیتی به دست آورند.

این پایگاه می نویسد: با وجود اینکه سرمایه گذاران اصلی در مصر، آمریکا و کشورهای غربی هستند، اما سرمایه گذاری کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس اهمیت بسزایی برای مصری ها دارد.

موضوع کارگران مصری در عربستان یکی محورهای دیدار مرسی با رهبران سعودی خواهد بود به ویژه اینکه عربستان میعادگاه هزاران مصری است که برای یافتن لقمه نانی و به امید بهبود شرایط معیشتی رهسپار عربستان می شوند.

پایگاه فوق می افزاید: در گذشته عربستان کارگران کشورهایی که آنها را نامطلوب می خواند اخراج کرده است، هر چند قاهره فعلا از این بابت نگرانی ندارد، اما ممکن است در آینده این روند تغییر پیدا کند و دلیل این بازنگری از سرگیری روابط مصر با ایران می تواند باشد هر چند که مرسی دعوت رئیس جمهوری ایران برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد را بی پاسخ گذاشته است.

این پایگاه می نویسد: مصر با توجه به دارا بودن ارتش بزرگ و با کفایت تر از دیگر کشورهای منطقه همانند سابق بازیگر اساسی در خاورمیانه محسوب می شود، اما عربستان که از نظر جمعیت و ارتش ضعیف تر است و به همپیمانی با مصر نیاز دارد.

پایگاه فوق در پایان می نویسد: ناظران بر این باورند که دیدار مرسی از ریاض پیام اطمینان بخشی برای اسرائیلی است که با نگرانی تغییرات جاری در مصر را دنبال می کند و می تواند درک کند که اخوان المسلمین به همپیمانان خود احترام می گذارند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135111/پشت-پرده-سفر-مرسی-به-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سفر غیرمنتظره صالحی به ابوظبی
یک شبکه لبنانی از سفر غیرمنتظره وزیرخارجه امور ایران به امارات در شب گذشته خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، شبکه تلویزیونی المیادین که اخیرا از سوی "غسان بن جدو" خبرنگار مستعفی الجزیره راه اندازی شده، از سفر شب گذشته وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران به ابوظبی که به صورت غیر منتظره انجام شده خبر داد.

این شبکه تلویزیونی جزئیات بیشتری از این خبر خود منتشر نکرده است. این در حالی است که "علی اکبر صالحی" روز گذشته مذاکراتی را با "کوفی عنان" فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه در تهران داشت.http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135107/سفر-غیرمنتظره-صالحی-به-ابوظبی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شیطنت روزنامه سعودی علیه اخوانی ها
سردبیر روزنامه القدس العربی در مطلبی با اشاره به بحران کنونی مصر پس از تصمیم اخیر محمد مرسی در مشروعیت دادن مجدد به پارلمان منحل شده اوضاع این کشور را در آستانه برخورد دانسته است.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، "عبدالباری عطوان" در سرمقاله روزنامه القدس العربی با اشاره به بحران به وجود آمده در مصر پس ازتصمیم محمد مرسی برای مشروعیت بخشیدن دوباره به پارلمان منحل شده از سوی دادگاه عالی قانون اساسی آورده است: پس از اینکه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر به خیر گذشت هم اکنون مصر با بحران جدیدی که پس از تصمیم اخیر محمد مرسی به وجود آمد، روبرو است.

وی می افزاید: شورای نظامی جلسه ای ویژه دراین باره برگزار کرد اما تصمیمی دراین باره اتخاذ نکرد و موضوع را به دادگاه عالی قانون اساسی ارجاع داد.

عطوان بیان کرد: دادگاه عالی قانون اساسی مصر نیز پس از نشستی احکام این دادگاه را برای همه قابل اجرا و غیر قابل برگشت دانست و این بدان مفهوم بود که همه از محمد مرسی گرفته تا شورای نظامی باید به تصمیمات این دادگاه پایبند باشند.

این تصمیم دادگاه عالی قانون اساسی بدان معنی است که نشست امروز پارلمان غیر قانونی و تصمیمات آن غیر الزامی است. بدین ترتیب هم اکنون در مصر دو قدرت حاکم است؛ یکی رئیس جمهور که مشروعیت خود را از ملت و طی انتخابات شفاف گرفته است و دیگری نهاد نظامی که وظیفه اجرای احکام دادگاه عالی قانون اساسی را بر عهده دارد.

عطوان می افزاید: برخورد درمصر حتمی است و این برخورد با جدل قانون اساسی آغاز خواهد شد و احتمالا به درگیری میان جریانهای اسلام گرا از یکسو و لیبرالهای سکولار از سوی دیگر کشیده خواهد شد.

وی بیان کرد: اوضاع هم اکنون به کام بازماندگان رژیم سابق است زیرا برخی از نخبگان سیاسی مصر و رهبران جریانهای حزبی در کنار آنها هستند.

عطوان می نویسد رهبرانی همانند حمدین صباحی، ایمن نور، محمد البرادعی و ممدوح حمزه با قدرت در کنار شورای نظامی ایستاده اند و حتی حمزه خواستار کودتای نظامی شده است.

وی بیان کرد: به خوبی نمی دانیم که شورای اخوان المسلمین که چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است به همه جوانب آن فکر کرده است.

اگر بورس مصر را به عنوان شاخصی برای ارزیابی رفتارها در مصر قلمداد کنیم دیروز شاهد افت این بورس بودیم که گواهی بر وخامت و بی ثباتی مصر است.

عطوان می نویسد: اشتباه جریانهای اسلام گرا این بود که به دشمنان خود اجازه دادند در راستای سیاست ایجاد ترس در کشورهای عربی از اسلام گرایان دامن بزنند و به نظر می رسد با توجه به پیشگامی لیبرالها در انتخابات لیبی این تلاشها نتیجه داده است و اسلام گرایان افول کرده اند.

وی بیان کرد: البته از شیطنت برخی کشورهای عربی نباید گذشت، به ویژه که یک روزنامه رسمی سعودی تصویری از حسن البنا موسس اخوان المسلمین منتشر کرد که وی در حال بوسه زدن بر دست ملک عبدالعزیز آل سعود موسس عربستان است و این در آستانه دیدار فردای محمد مرسی از عربستان، بدان مفهوم است که رابطه باید بر اساس تبعیت و فرمانبرداری محض باشد.

عطوان در ادامه با اشاره به ضرورت بازگشت نظامیان به پادگانها می افزاید: نقطه ضعف بزرگ اخوان المسلمین که دشمنانش بر روی آن انگشت گذاشته اند پذیرش متمم قانون اساسی و سوگند خوردن محمد مرسی در برابر دادگاه عالی قانون اساسی بود.

وی در پایان می نویسد: مصر در نگرانی و ترس به سر می برند واین درد آور است که بگوییم احتمال کشمکش و درگیری بیشتر از حل آسان است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135194/شیطنت-روزنامه-سعودی-علیه-اخوانی-ها

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ریاض دست به دامان شورای امنیت شد
در حالی که عربستان و برخی کشورهای عربی همچنان اصرار دارند که بند هفتم منشور سازمان ملل را در خصوص سوریه اجرایی کنند، روسیه بار دیگر تاکید کرد که با هرنوع دخالت خارجی در امور داخلی سوریه مخالف است.
به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نوشت: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی تاکید کرد که مسکو با هر نوع دخالت خارجی در امور داخلی سوریه مخالف است و تغییر رژیم در سوریه را با اعمال فشار قبول ندارد.

وی با اشاره به مواضع مسکو در قبال تحولات سوریه گفت: مواضعی که ما درباره سوریه می‌گیریم باعث حل و فصل سیاسی مشکلات سوریه می‌شود اما مواضع کشورهای غربی که خواستار تغییر نظام با زور هستند یقینا این چنین نخواهد بود.

لاوروف ادامه داد: اگر دو طرف را در سوریه به پایان دادن به خشونت‌ها تشویق کنیم و مذاکرات بین این دو آغاز شود همگان سود خواهند برد و این چیزی است که مسکو آن را می‌خواهد.

وی با اشاره به نشست اخیر ژنو که درباره سوریه برگزار شد، گفت: مواضع ما همان مواضعی است که در ژنو بر آن تاکید شد و شرکت کنندگان در نشست ژنو نیز با پایان دادن به خشونت‌ها در سوریه و آغاز مذاکرات سیاسی در این کشور موافقت کردند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در دیدار با جمعی از مخالفان دولت سوریه که به مسکو سفر کرده‌اند ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای نشست ژنو عملی شود.

وی تاکید کرد که روسیه یکی از معدود کشورهایی است که با نظام سوریه و مخالفان برای اجرای موفقیت آمیز طرح کوفی عنان مذاکره می‌کند.

مواضع وزیر امور خارجه روسیه در حالی بیان می‌شود که کابینه عربستان به ریاست ملک عبدالله به عبدالعزیز، پادشاه این کشور بار دیگر اجرایی شدن بند هفتم منشور سازمان ملل که دخالت نظامی در کشورهای مورد مناقشه را مجاز می‌داند، خواستار شد.

در این نشست دولت عربستان اعمال فشارهای بیشتر از سوی شورای امنیت علیه مقامات سوریه و نیز تلاش بیشتر این شورا را در اجرای مصوبه‌های نشست ژنو خواستار شد.

از سوی دیگر، جمعی از مخالفان سوری که برای مذاکره با مقامات کرملین به مسکو سفر کرده‌اند پیشنهاد دادند تا مناف طلاس، ژنرال جدا شده از دولت سوریه که به پاریس سفر کرده است به جای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه قدرت را در این کشور به دست بگیرد.

مخالفان در نشست خود با سرگئی لاوروف بر ضرورت کناره گیری بشار اسد تاکید کردند و آن را پیش شرط آغاز مذاکرات سیاسی خود با نظام حاکم در سوریه دانستند.

مخالفان همچنین صدور قطعنامه الزام آوری را از سوی شورای امنیت تحت بند هفتم منشور سازمان ملل خواستار شدند.

از سوی دیگر، منابعی در شورای امنیت اعلام کردند که کوفی عنان، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب که برای مذاکره با مقامات سوری و ایران به این دو کشور سفر کرده فردا (چهارشنبه) برای ارائه گزارشی جامع درباره سوریه راهی نیویورک خواهد شد تا در نشست شورای امنیت درباره سوریه شرکت کند.

عنان در مذاکرات خود با رئیس جمهوری سوریه از توافق دو طرف بر طرحی جدید برای پایان دادن به خشونت‌ها در سوریه خبرداد که در آن مخالفان مسلح نیز در روند مذاکرات شرکت خواهند کرد.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135215/ریاض-دست-به-دامان-شورای-امنیت-شد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
قطیف کابوس این روزهای آل سعود
حمله وحشیانه نیروهای امنیتی عربستان به شیخ نمرباقر النمر روحانی برجسته شرق این کشور که منجر به جراحت و دستگیری وی شد، شعله های خشم مردم الشرقیه را علیه رژیم آل سعود بر فروخت.
یه گزارش مشرق به نقل از مهر،‌ هزارن نفر از اهالی مناطق القطیف، الاحساء، ظهران، العسیر و نجران در اعتراض به دستگیری شیخ نمر النمر دست به تظاهرات زدند.

در جریان این تظاهرات بیش از 20 نفر از اهالی منطقه الشرقیه به دلیل درگیری با ماموران امنیتی عربستان شهید و زخمی شدند.

همزمان با اوج گیری تظاهرات در منطقه الشرقیه رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) برای رایزنی با مقامات سعودی وارد ریاض شد.

با توجه به اینکه بیش از 80 درصد از چاه های نفتی عربستان در منطقه الشرقیه واقع است، گسترش دامنه درگیری ها ممکن است به قطع صادرات نفت عربستان به آمریکا و دیگر متحدان غربی اش منجر شود.

از سوی دیگر بیش از 40 درصد ازکارگران شرکت آمریکایی آرامکو در الظهران را شیعیان تشکیل می دهند و به طور طبیعی این کارگران تحت تاثیر شرایط منطقه الشرقیه ممکن است دست از کار بکشند.

نگرانی شدید آمریکا و متحدان غربی اش از بحرانی تر شدن وضعیت منطقه نفت خیز الشرقیه به گسترش رایزنی میان دستگاه های امنیتی عربستان وآمریکا منجرشده، زیرا این منطقه به لحاظ انرژی به شدت مورد توجه آمریکا وغرب قر ار دارد.

برایند گزارش رسانه های عربی نشان می دهد که خیزش مردم عربستان از محدوده منطقه الشرقیه تجاوز کرده و به مدینه ، ینبع ، نجران والعسیر نیز کشیده شده است.

هر چند نیروهای امنیتی و نظامی عربستان برای سرکوب تظاهرات مردمی در شرق و جنوب عربستان به حالت آماده باش در آمده اند، اما مردم برای مقابله با رژیم آل سعود مصمم هستند.

متاسفانه رسانه های عربی و غربی طی روزهای اخیرتحرکات مردم الشرقیه عربستان را سانسور کرده اند واین امرنشان می دهد که غرب نسبت به انقلابهای مردم منطقه نگاه دو گانه ای دارد.

عربستان که در طول 16 ماه گذشته که ازرهگذر ارسال سلاح های پیشرفته و کمک مالی به تروریستها در سوریه نقش کاملا تخریبی دراین کشور ایفا می کند، اینک گرفتار خشم مردم خود شده است.

دستگیری شیخ نمر النمرهر چند اوج وحشیگری رژیم آل سعود را می رساند، اما با توجه به تصمیم مردم شرق عربستان برای احقاق حقوق خود قطعا تظاهرات طی روزهای آینده از محدوه شرق به سایر نقاط عربستان سرایت خواهد کرد.

شیعیان عربستان که 15 درصد از جمعیت 25 میلونی عربستان را تشکیل می دهند سالها از تبعیض وستم حکام آل سعود رنج می برند، زیرا این مجموعه بزرگ از ورود به دستگاه های دولتی و نیروهای مسلح محروم هستند.

رژیم آل سعود حتی از ورود جوانان شیعه به دانشگاه های سعودی جلوگیری می کند واین تبعیض سرانجام به یک خیزش فراگیر مردمی منجر خواهد شد.

لذا سر کوب وحشیانه تظاهرات مردم القطیف والاحساء عواقب خطرناکی برای رژیم سرکوبگر عربستان به دنبال خواهد داشت و سرانجام این آتش به کاخ حکام آل سعود سرایت خواهد کرد.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135404/قطیف-کابوس-این-روزهای-آل-سعود

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
و پنهان سفر مرسی به عربستان
پایگاه خبری 'روسیا الیوم' در تحلیلی به بررسی اهداف سفر محمد مرسی به عربستان سعودی که در روز چهارشنبه صورت می گیرد پرداخت.
به گزارش مشرق به نقل از جام، سایت عربی "روسیا الیوم" در یادداشتی با عنوان "محمد مرسی چهارشنبه در عربستان"، آورده است: انتخاب عربستان به عنوان اولین ایستگاه خارجی، اتفاقی نیست.
به نوشته این سایت این سفر تنها به دیدار رهبران دو کشور خلاصه نخواهد شد بلکه در این سفر درباره" توسعه تجارت میان دو کشور و تشویق سعودی ها به سرمایه گذاری در مصر نیز رایزنی خواهد شد.
"روسیا الیوم" در ادامه آورده است: اخوان المسلمین با شعارهایی درباره ایجاد فرصت های شغلی و بهبود اوضاع اقتصادی در مصر روی کار آمده اند و اگر در برآورده کردن وعده های خود شکست بخورند نمی توانند در انتخابات آینده موفقیتی به دست آورند.
این سایت افزود: با وجود اینکه سرمایه گذاران اصلی در مصر، آمریکا و کشورهای غربی هستند، اما سرمایه گذاری کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس اهمیت بسزایی برای مصری ها دارد.
موضوع کارگران مصری در عربستان یکی محورهای دیدار مرسی با رهبران سعودی خواهد بود به ویژه اینکه عربستان میعادگاه هزاران مصری است که برای یافتن لقمه نانی و به امید بهبود شرایط معیشتی رهسپار عربستان می شوند.
روسیا الیوم در ادامه خاطر نشان شد: در گذشته عربستان کارگران کشورهایی را که آنها را نامطلوب می خواند اخراج کرده است، هر چند قاهره فعلا از این بابت نگرانی ندارد، اما ممکن است در آینده این روند تغییر پیدا کند و دلیل این بازنگری از سرگیری روابط مصر با ایران می تواند باشد، هر چند که مرسی دعوت رئیس جمهوری ایران برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد را بی پاسخ گذاشته است.
این سایت روسی در ادامه افزود: مصر با توجه به دارا بودن ارتش بزرگ و با کفایت تر از دیگر کشورهای منطقه، همچون گذشته بازیگر اساسی در خاورمیانه محسوب می شود، اما عربستان که از نظر جمعیت و ارتش ضعیف تر است به همپیمانی با مصر نیاز دارد.
روسیا الیوم در پایان تاکید کرد: ناظران بر این باورند که دیدار مرسی از ریاض پیام اطمینان بخشی برای اسرائیلی است که با نگرانی تغییرات جاری در مصر را دنبال می کند و می تواند درک کند که اخوان المسلمین به همپیمانان خود احترام می گذارند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135386/پیدا-و-پنهان-سفر-مرسی-به-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
درگيرى ها امشب در منطقه شرقيه عربستان مسلحانه نيست ولى نسبت به ديشب شدت ياقته .. مردم در منطقه شرقيه برعكس مردم بحرين مسلح هستند ولى هنوز به دلايلى دست به سلاح نبردن و حد اكثر از كوكتل مولوتوف استفاده ميكنند .. ديشب مردم اين منطقه استتناندارى و مركز پليس اين منطقه را تا ساعاتى محاصره كرده بودند ..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در بحرين امشب كمتر از گاز اشكاور استفاده شد و بيشتر از اسلحه شكارى استفاده شد كه متاسفانه مثل هر شب تعدادى از جوانان مجروح شدن .. فردا شب كه شب جمعه هم هست و مناسبت دينى وجود ندارد توقع دارم درگيرى ها در بحرين و شرقيه شدت داشته باشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چاه‌های نفت عربستان تهدید به آتش شد
جوانان انقلابی القطیف عربستان هشدار دادند در صورتی که شیخ "نمر باقر النمر" آزاد نشود، چاه‌های نفت شرق عربستان را به آتش خواهند کشاند.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از پایگاه خبری "هدی آنلاین" نوشت: انقلابیون قطیف عربستان از نیروهای امنیتی عربستان سعودی درخواست کردند که هر چه سریعتر آیت‌الله شیخ نمر باقر النمررا آزاد کنند در غیر این صورت عواقب اقداماتی که از انقلابیون قطیف انجام خواهد شد برعهده مقامات آل سعود اشت.
جوانان انقلابی القطیف عربستان طی بیانیه‌ای که روز پنجشنبه آن را منتشر کردند 5 روز به رژیم آل سعود مهلت دادند تا شیخ النمر را آزاد کنند در غیر اینصورت به تمامی مراکز وابسته به وزارت کشور حمله خواهند کرد.
این بیانیه همچنین افزود: [در صورتی که شیخ النمر آزاد نشود] تمامی چاه‌های نفتی که در طول منطقه الشرقیه قرار دارد مورد هدف قرار خواهد گرفت و جوانان انقلابی عربستان نقشه تمامی جایگاه‌های چاه‌های نفتی را دارند.
بیانیه جوانان انقلابی عربستان سعودی هشدار داد در صورتی که مقامات عربستانی آیت‌الله شیخ النمر را آزاد نکنند مجموعه‌ای از اقدامات علیه رژیم آل سعود اتخاذ خواهد شد.
مقامات رژیم آل سعود یکشنبه گذشته شیخ نمر باقر النمر از علمای برجسته شیعی عربستان را بعد از مجروح کردن، بازداشت کردند.
در پی بازداشت این روحانی برجسته، مردم شرق عربستان تظاهرات گسترده‌ای را برگزار کردند که در پی آن نیروهای امنیتی عربستان دو شهروند دیگر را به شهادت رساندند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/135908/چاه‌های-نفت-عربستان-تهدید-به-آتش-شد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نگرانی روسیه از اوضاع شرق عربستان
وزارت امور خارجه روسیه با ابراز نگرانی از اوضاع ناگوار در منطقه الشرقیه عربستان از مسئولان رژیم سعودی خواست تا حق آزادی بیان و تظاهرات را برای مردم تضمین کنند.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از پایگاه خبری راصد نوشت: وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود از ناآرامی‌های امنیتی در منطقه الشرقیه ابراز نگرانی کرد.
این وزارتخانه در عین حال ابراز امیدواری کرد مسئولان سعودی اقداماتی را اتخاذ کنند که اصول و مبانی حقوق بشر و حق آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز را تضمین کند.
در بیانیه کنستانتین دولگوف کمیسر حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه آمده است: روسیه از اخبار رسیده از شرق عربستان درخصوص درگیری بین نیروهای امنیتی و گروهی از تظاهرکنندگان شیعه مسالمت جو نگران است.
وی افزود: امیدوارم که مسئولان عربستان همه اقدامات ضروری را به منظور عادی سازی اوضاع مناطق شرق این کشور اتخاذ کنند و از بروز درگیریهای جدید براساس مسائل طائفه ای ممانعت کنند و مبانی حقوق بشر از جمله حق آزادی بیان و آزادی برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز را مطابق مفاد قانون تضمین کنند.
این بیانیه افزود: این حوادث می تواند اثر منفی بر ثبات و صلح اجتماعی در عربستان برجای گذارد.
موج اعتراضات مردمی در عربستان در چند روز اخیر بویژه درپی ربوده شدن شیخ نمر روحانی سرشناس شیعه از سوی نیروهای سعودی شدت گرفته است به گونه ای که در جریان آن دستکم سه نفر کشته شده اند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136123/نگرانی-روسیه-از-اوضاع-شرق-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آل سعود فرش قرمز مرسی را جمع کرد
سفر رییس جمهور مصر به عربستان با انتقادها و بحث و جدل های بسیاری به دلیل رعایت نشدن پروتکلها در استقبال و بدرقه "محمد مرسی" و بی توجهی به پرونده هزاران شهروند مصری بازداشت شده در زندانهای سعودی، همراه شد.
به گزارش مشرق به نقل از العالم، درحالیکه در جریان استقبال از "محمد مرسی" در فرودگاه فقط "سلمان بن عبدالعزیز" ولیعهد سعودی حاضر بود، مراسم بدرقه وی در سطح بسیار پایین تر و با حضور "عبدالعزیز بن ماجد" امیر شهر مدینه و "سعود الاحمدی" رییس پلیس این شهر برگزار شد.
پس از این رسوایی، مقامات سعودی اعلام کردند که قصد توهین به مصر و یا رییس جمهور این کشور را نداشتند و پادشاه به دلیل وضعیت سلامتی نتوانسته بود در مراسم استقبال حاضر شود، و پادشاه به همین دلیل از هیچ کس در فرودگاه استقبال نمی کند، و در بسیاری از فعالیتهای خود از جمله ریاست شورای وزیران با مشکل روبرو است.
خبرگزاری رسمی سعودی اعلام کرد که مرسی و ملک عبدالله علاوه بر مسائل منطقه ای و بین المللی، با یکدیگر درخصوص افق های همکاری دو کشور، و راه های حمایت و توسعه این همکاری ها در زمینه های مختلف گفت و گو کردند.
با وجود وعده ها و اظهارات قبلی مسئولان سعودی در خصوص افزایش کمکها و سرمایه گذاری ها در مصر، "فایزه ابوالنجا" وزیر تعاون بین الملل از عمل نکردن عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس به وعده های خود برای کمک به مصر شکایت کرد.
این سفر درحالی برگزار شد که به گفته ناظران، عربستان سعودی با توجه به افزایش نارضایتی های داخلی، همچنان نگران انتقال انقلابهای عربی به این کشور است.
ازسوی دیگر پرونده بازداشت "احمد الجیزاوی" فعال و وکیل مصری هنگام سفر به عربستان برای انجام عمره موجب تشدید نارضایتی مردم مصر از مقامات سعودی شده است.
پس از بالاگرفتن تظاهرات و اعتراضهای مردم مصر به بازداشت این وکیل که قبل از سفر به عربستان از شاه سعودی و دیگر مقامات این کشور به دلیل بازداشت بدون دلیل شهروندان مصری انتقادهای تندی کرده بود، مسئولان امنیتی عربستان اتهام وی را حمل قرص های حاوی مواد مخدر اعلام کردند.
همچنین مسئولان سعودی صبح دیروز 38 مصری را به دلیل اقامت غیرقانونی در عربستان، اخراج کردند. مسئولان فرودگاه بین المللی قاهره هم اعلام کردند که این 38 نفر به خاک مصر بازگشتند.
بی توجهی به مسأله بازداشت شدگان مصری در عربستان که برخی ناظران شمار آنها را بیش از هزار نفر اعلام کرده اند، از دیگر دلایل نارضایتی مصری ها از نتایج این سفر بود. برخی از این شهروندان مدتها است که بدون تفهیم اتهام و محاکمه در زندان هستند.آل سعود فرش قرمز را برای مرسی جمع کرد
کد خبر: ۲۵۷۷۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۴
العالم نوشت:
سفر رییس جمهور مصر به عربستان با انتقادها و بحث و جدل های بسیاری به دلیل رعایت نشدن پروتکلها در استقبال و بدرقه "محمد مرسی" و بی توجهی به پرونده هزاران شهروند مصری بازداشت شده در زندانهای سعودی، همراه شد.
درحالیکه در جریان استقبال از "محمد مرسی" در فرودگاه فقط "سلمان بن عبدالعزیز" ولیعهد سعودی حاضر بود، مراسم بدرقه وی در سطح بسیار پایین تر و با حضور "عبدالعزیز بن ماجد" امیر شهر مدینه و "سعود الاحمدی" رییس پلیس این شهر برگزار شد.
پس از این رسوایی، مقامات سعودی اعلام کردند که قصد توهین به مصر و یا رییس جمهور این کشور را نداشتند و پادشاه به دلیل وضعیت سلامتی نتوانسته بود در مراسم استقبال حاضر شود، و پادشاه به همین دلیل از هیچ کس در فرودگاه استقبال نمی کند، و در بسیاری از فعالیتهای خود از جمله ریاست شورای وزیران با مشکل روبرو است.
خبرگزاری رسمی سعودی اعلام کرد که مرسی و ملک عبدالله علاوه بر مسائل منطقه ای و بین المللی، با یکدیگر درخصوص افق های همکاری دو کشور، و راه های حمایت و توسعه این همکاری ها در زمینه های مختلف گفت و گو کردند.
با وجود وعده ها و اظهارات قبلی مسئولان سعودی در خصوص افزایش کمکها و سرمایه گذاری ها در مصر، "فایزه ابوالنجا" وزیر تعاون بین الملل از عمل نکردن عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس به وعده های خود برای کمک به مصر شکایت کرد.
این سفر درحالی برگزار شد که به گفته ناظران، عربستان سعودی با توجه به افزایش نارضایتی های داخلی، همچنان نگران انتقال انقلابهای عربی به این کشور است.
ازسوی دیگر پرونده بازداشت "احمد الجیزاوی" فعال و وکیل مصری هنگام سفر به عربستان برای انجام عمره موجب تشدید نارضایتی مردم مصر از مقامات سعودی شده است.
پس از بالاگرفتن تظاهرات و اعتراضهای مردم مصر به بازداشت این وکیل که قبل از سفر به عربستان از شاه سعودی و دیگر مقامات این کشور به دلیل بازداشت بدون دلیل شهروندان مصری انتقادهای تندی کرده بود، مسئولان امنیتی عربستان اتهام وی را حمل قرص های حاوی مواد مخدر اعلام کردند.
همچنین مسئولان سعودی صبح دیروز 38 مصری را به دلیل اقامت غیرقانونی در عربستان، اخراج کردند. مسئولان فرودگاه بین المللی قاهره هم اعلام کردند که این 38 نفر به خاک مصر بازگشتند.
بی توجهی به مسأله بازداشت شدگان مصری در عربستان که برخی ناظران شمار آنها را بیش از هزار نفر اعلام کرده اند، از دیگر دلایل نارضایتی مصری ها از نتایج این سفر بود. برخی از این شهروندان مدتها است که بدون تفهیم اتهام و محاکمه در زندان هستند
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136158/آل-سعود-فرش-قرمز-مرسی-را-جمع-کرد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دیدار محمود عباس با پادشاه سعودی
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با پادشاه عربستان سعودی در جده دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان امروز جمعه در کاخ سلطنتی خود در جده پذیرای محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بود.
به گزارش خبرگزاری عربستان از جده، در این دیدار که با حضور مسئولان مختلف و عالی رتبه از عربستان و فلسطین انجام شد دو طرف درباره مسائل منطقه ای به ویژه قضیه فلسطین گفتگو کردند.
محمود عباس پس از دیدار کوتاهش از جده این شهر را ترک کرد. در این خبر به مقصد بعدی محمود عباس اشاره ای نشده است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136020/دیدار-محمود-عباس-با-پادشاه-سعودی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هجوم مردم عربستان به تویتر
مدير اجرايي شبکه اجتماعی تويتر گفت مردم عربستان به علت نبود تريبون‌هاي آزادي بيان بيشترين استفاده را از اين سايت می‌کنند.
به گزارش مشرق، مدير اجرايي شبکه اجتماعی تويتر گفت مردم عربستان به علت نبود تريبون‌هاي آزادي بيان بيشترين استفاده را از اين سايت می‌کنند.
به گزارش روز دوشنبه پايگاه اطلاع رساني شبكه خبري العالم، مدير اجرايي شبكه اجتماعي تويتر گفت عربستان از كشورهايي است كه سريع‌ترين رشد استفاده از اين سايت را دارد و ميزان رشد كاربران اين سايت به سه هزار درصد مي رسد.
«خبرگزاری الجزیره العربیه» به نقل از وی نوشت اين دليل محكمي است که نشان دهنده آگاهي و بيداري ملت و كمبود تريبون هاي آزادي بيان در عربستان است. جوانان سعودي هيچ ابزار ديگري براي بيان مواضع و ديدگاه‌هاي خود عليه رژيم جز شبکه های اجتماعی تويتر ، فيس بوك و يوتيوب ندارند.
وی افزود جوانان عربستان سعودي در مقايسه با جوانان ديگر كشورهاي عربي بيشترين استفاده را از تويتر دارند به گونه اي كه همه به آن به عنوان ابزاري كه نمي توان از آن بي نياز بود، متوسل مي شوند.
بنابراين گزارش، تعدادي از فراخوان ها مانند رانندگي زنان و آزادي بازداشت شدگان از اين پايگاه آغاز شده و بازتاب گسترده اي در ميان افكار عمومي عربستان داشته است.
تعدادي از شخصيت هاي دولتي و مذهبي در عربستان به طور روزمره از تويتر استفاده مي كنند و برجسته ترين آنها محمد العريفي روحاني عربستاني است كه صفحه او بيش از يك ميليون بازديد كننده دارد.
آل‌سعود با ایجاد انحصار در استفاده از امكانات عمومی و اختصاص دادن میلیاردها دلار درآمدهای نفتی به خاندان پادشاهی، وضعیت غیرقابل تحملی را در کشور به وجود آورده اند و علاوه بر این، نقض حقوق بشر در عربستان به صورتی گسترده ادامه دارد.
نقض حقوق زنان، نقض حقوق مهاجران، نقض حقوق مردم در فرایند دادرسی ها، نبود آزادی بیان، نبود تشکل‌های مدنی مستقل و ده‌ها موضوع دیگر توجه عموم صلح طلبان و مدافعان حوق بشر را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136809/هجوم-مردم-عربستان-به-تویتر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شرط آل سعود برای آزادی روحانی برجسته
این منبع با بیان این مطلب افزود: عربستان سعودی دولت عراق را برای پذیرش این قرارداد تحت فشار گذاشته است.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، یک منبع عرب اعلام کرد رژیم عربستان آزادی شیخ النمر روحانی برجسته شیعی را به تبرئه معاون فراری رئیس جمهور عراق که متهم به حمایت از تروریسم است، مشروط کرده است.

یک منبع دیپلماتیک بلندپایه شب گذشته اعلام کرد که عربستان سعودی با اعزام یک میانجی اهل ترکیه نزد مقامات دولت عراق پیشنهاد کرده است در صورت لغو اتهامات طارق الهاشمی، شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته سعودی را آزاد خواهد کرد.

این منبع با بیان این مطلب افزود: عربستان سعودی دولت عراق را برای پذیرش این قرارداد تحت فشار گذاشته است.

طارق الهاشمی که به اتهام دست داشتن در اقدامات تروریستی عراق تحت تعقیب قرار دارد هم اکنون در ترکیه به سر می برد. شایان ذکر است نظامیان سعودی چند روز قبل شیخ نمر النمر روحانی برجسته عربستانی را تعقیب و با گلوله وی را هدف قرار دادند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136839/شرط-آل-سعود-برای-آزادی-روحانی-برجسته

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.