Recommended Posts

تمجيد آيت‌الله النمر از ايستادگي انقلابيون عربستان
آيت‌الله شيخ نمر النمر، از رهبران انقلاب مردم عربستان عليه آل سعود، در پيامي شفاهي، از ايستادگي مردم در جريان انقلاب عليه رژيم سعودي تمجيد و تقدير کرد.
به گزارش گروه بين‌الملل مشرق، آيت‌الله النمر که تحت‌الحفظ در بازداشت به سر مي‌برد و اکنون براي مداواي جراحت‌هاي ناشي از شليک گلوله از سوي نظاميان تروريست سعودي در بيمارستان نظامي است، در اين پيغام که از سوي يکي از عيادت‌کنندگان به بيرون منتقل شد،گفت: "سلام مرا به برادران و فرزندانم در منطقه و خارج از منطقه برسانيد و تقدير و تشکر مرا از ايستادگي آنان و دعا براي اينجانب به آنها، ابلاغ کنيد."
ناظران، صدور مجوز به خانواده آيت‌الله النمر براي عيادت وي را عقب‌نشيني آل‌سعود در مقابل پيشروي انقلابيون قلمداد کرده‌اند.
منابع نزديک به خانواده آيت‌الله النمر به خبرنگار "راصد" گفتند: رژيم سعودي ديروز براي نخستين بار از هنگام ترور و بازداشت اين مجتهد شيعه، به درخواست چند تن از افراد خانواده وي براي ملاقات با شيخ پاسخ و اجازه داده تا در بيمارستان نظامي "ظهران" از او عيادت کنند.
محمد و جعفر، برادران شيخ و مهندس عبدالله النمر، پسرعموي وي، افرادي بودند که اجازه عيادت گرفته‌اند.
وزارت کشور رژيم سعودي پيش از اين اذعان کرده بود که آيت‌الله النمر هنگام بازداشت، مورد اصابت گلوله قرار گرفته و از ناحيه ران مجروح شده است.
يکي از عيادت‌کنندگان شيخ با اشاره به روحيه عالي وي، گفت: "پزشکان بيمارستان نظامي، گلوله را از پاي آقا خارج کرده‌اند و هم‌اکنون حال ايشان بهتر است."
اين در حالي است که قيام مردم منطقه "الشرقيه" عليه رژيم سعودي همچنان رو به گسترش است و با شهادت چند تن از فعالان اين انقلاب و تشييع پيکر آنان توسط مردم، سرعت بيشتري نيز به خود گرفته و به مناطق مرکزي عربستان نيز کشيده شده است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136838/تمجيد-آيت‌الله-النمر-از-ايستادگي-انقلابيون-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
همبستگی بحرینی‌ها با شیخ نمر
مردم بحرین با برگزاری مراسم و تظاهرات همبستگی خود را با شیخ نمر روحانی برجسته شیعه عربستان ابراز داشتند.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از رسانه های بحرینی نوشت: مردم بحرین در مراسم و تظاهرات مختلف همبستگی خود را با افراد بازداشت شده در عربستان از جمله شیخ نمر ابراز داشتند.
این مراسم و تظاهرات همچنین در اعتراض به اقدام نیروهای سعودی در کشتن مردم در شهر العوامیه در شرق عربستان برگزار شد.
نیروهای امنیتی بحرین نیز به نوبه خود با سرکوب تظاهرات مردم، شماری از آنها را زخمی کردند.
موج اعتراضات مردمی در شرق عربستان درپی انتشار خبر ربوده شدن شیخ "نمر باقر النمر" روحانی سرشناس شیعه گسترش یافت.
این روحانی چند روز پیش در حمله نیروهای امنیتی رژیم آل سعود زخمی و سپس ربوده شد.
در تظاهرات چند روز گذشته علیه بازداشت این روحانی در شرق عربستان دستکم سه نفر کشته و چندین نفر دیگر مجروح یا بازداشت شده‌اند.
این درحالی است که نیروهای اشغالگر سعودی از بیش از یکسال پیش به کمک نیروهای رژیم آل خلیفه آمده و درحال سرکوب انقلاب مردمی بحرین هستند.http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136712/همبستگی-بحرینی‌ها-با-شیخ-نمر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علت بازداشت شيخ نمر چه بود ؟
فعالان عربستاني سخنراني شيخ نمر باقر النمر را در پايگاه هاي اينترنتي منتشر کردند که در آن از عملکرد رسانه هاي وابسته به رژيم آل سعود انتقاد کرده است.
به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، شيخ النمر در اين سخنراني اين سوال را مطرح کرده است که چگونه اين رسانه ها از جنايتهاي رژيم آل سعود انتقاد نمي کنند، اما تظاهرکنندگان را سرزنش مي کنند.
النمر عملکرد اين رسانه ها را منافقانه و نشانه بزدلي و ذلت آنها دانست.
وي گفت: رسانه هاي آل سعود در حالي آتش زدن لاستيک هاي خودروها را محکوم مي کنند که در برابر قتل مردم در قطيف به سکوت شرم آور خود ادامه مي دهند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/136984/علت-بازداشت-شيخ-نمر-چه-بود-

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
استقرار رادار جدید پنتاگون در قطر
مقامات آمریکایی اعلام کردند که پنتاگون در حال ساخت یک ایستگاه راداری دفاع موشکی در محلی محرمانه در کشور قطر و تدارک برای برگزاری بزرگترین مانور مین روبی خود در خلیج فارس است.
به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: مقامات آمریکایی به این روزنامه گفته‌اند که این ایستگاه‌ راداری باعث تکمیل ستون فقرات سیستم دفاع موشکی می‌شود که برای دفاع از منافع آمریکا و هم‌پیمانانش همچون اسرائیل و کشورهای اروپایی علیه آنچه که موشک‌های ایران خوانده شده طراحی شده است.
مانور مین روبی نیز که برای ماه سپتامبر برنامه ریزی شده نخستین مانور چند جانبه از این نوع در منطقه خواهد بود و انتظار می‌رود امروز (سه‌شنبه) از سوی مقامات آمریکایی اعلام شود.
اقدامات پنتاگون بازتاب این نگرانی‌ است که تنش‌های میان ایران و آمریکا ممکن است به دنبال اعمال تحریم‌ها افزایش پیدا کند.
اگرچه مقامات آمریکایی ماهیت ساخت رادار دفاع موشکی و رزمایش دریایی را دفاعی دانسته‌اند اما این اقدامات احتمالا از سوی ایران به عنوان تحریک تلقی خواهد شد.
این اقدامات آمریکا به منظور مقابله با دو قابلیت بزرگ ایران که بیشترین نگرانی را برای برنامه ریزان پنتاگون ایجاد کرده یعنی موشک‌های بالستیک و بستن تنگه هرمز از طریق مین گذاری صورت می‌گیرد.
پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد یک ناو هواپیمابر خود به نام ناو هواپیمابر جان سی استنیس را چند ماه زودتر به خاورمیانه اعزام می‌کند تا اطمینان حاصل کند همواره دو ناو هواپیمابر در منطقه حضور دارند. یکی از دو ناو هواپیمابری که اکنون در منطقه هستند قرار بود پیش از رسیدن ناو جایگزین منطقه را ترک کند که این مساله پنتاگون را واداشت تا ناو استنیس را اعزام کند.
تحلیلگران می‌گویند: پنتاگون به این دلیل تصمیم گرفته تا رادار جدید خود را در قطر مستقر کند زیرا این کشور میزبان بزرگترین پایگاه هوایی ارتش آمریکا در منطقه است.
بیش از 8000 سرباز در این پایگاه و در یک پایگاه نظامی دیگر آمریکا در قطر مستقر هستند.
ایستگاه راداری در قطر قرار است میزبان رادار قدرتمند AN/TPY-2 مشهور به رادار ایکس باند باشد و دو رادار مشابه دیگر که یکی در صحرای نقب اسرائیل و دیگری در مرکز ترکیه قرار دارند را تکمیل کند.
به گفته مقامات آمریکایی، این سه رادار کمانی را تشکیل می‌دهند که می‌توانند موشک‌های شلیک شده از شمال، غرب و جنوب ایران را شناسایی کنند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137322/استقرار-رادار-جدید-پنتاگون-در-قطر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
"جولیان آسانژ" عربستان کیست؟
اخیرا در عربستان فردی به نام "المجتهد" برسر زبان‌ها افتاده که به دلیل افشاگری‌هایش از پشت پرده خاندان سعودی به "جولیان آسانژ" عربستان معروف شده است.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از الجزیره نوشت: در این اواخر فردی به نام "المجتهد" در عربستان ظهور کرده که اخبار دقیق و حساسی از پشت پرده "آل سعود" را در صفحه اینترنتی خود منتشر می‌‌کند و برای اینکه به تعداد و میزان طرفداران او پی‌ ببریم تنها کافی است وارد گوگل شویم و المجتهد را سرچ کنیم.
المجتهد به دلیل افشاگری‌هایش از خاندان سعودی در این کشور به "جولیان آسانژ" عربستان معروف شده است و افشاگری‌های وی در محیط بسته عربستان که آل سعود بر تمام امور و شئون مردم نظارت مستقیم و دقیق دارد، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
تاکنون هویت واقعی این فرد مشخص نشده است و در این ارتباط تحلیل‌های رسمی و غیررسمی چندی در پایگاه‌های مختلف خبری و اطلاع رسانی اینترنتی ارائه شده است که مهمترین آنها حول دو محور متمرکز است.
برخی المجتهد را همان معارض برجسته و معروف عربستانی ساکن لندن یعنی "سعد الفقیه" می‌دانند و شماری دیگر المجتهد را شاهزاده "سلطان بن ترکی بن عبد العزیز" معرفی می‌کنند که با افشاگری‌هایش درباره فساد مالی حاکم بر عربستان آل سعود را به ستوه آورده بود و در ژوئن 2003 پس از اینکه مدتی را در سوئیس در تبعید بسرمی‌برد، به کشور بازگشت.
کارشناسان و توئیتر در عربستان تاکید می‌کنند که در پیام‌های مجتهد دو کلمه بیشتر کاربرد دارد "دعوت" و "الله" و بر این اساس بر تاکیدات خود می‌افزایند که وی دارای پیشینه‌ای صد درصد "اسلامی" و این موجب می‌شود تا کفه احتمالات به طرف سعد الفقیه سنگین شود.
المجتهد از ژوئیه سال گذشته صفحه خود در توئیتر را افتتاح کرد و با گذشت حدود یک سال هم اکنون وی حدود نیم میلیون مراجعه کننده و کاربر دارد که در مقایسه با این زمان کوتاه آغاز فعالیتش در توئیتر تعداد قابل توجهی است، این درحالی است که باید گفت وی با 1400 کاربر خود به شکل روزانه در ارتباط است.
درباره محبوبیت المجتهد و جایگاهی که هم اکنون وی بین مردم عربستان پیدا کرده باید گفت، جولیان آسانژ عربستان این محبوبیت را مدیون افشاگری‌های دقیق و اطلاعات دست اولی است که از فساد مالی و اداری خاندان سعودی و فراتر از آن نحوه اداره کشور توسط افراد با نفوذ این خاندان ارائه می‌دهد.
اما فراتر از اینها عامل دیگری که به شدت موجب نفوذ وی در اقشار مختلف جامعه عربستان شده، پیش‌گویی‌هایی وی و دادن خبرها پیش از وقوع آنها که در این ارتباط می‌توان به قضیه "فرار شاهزاده ساره دختر طلال بن عبد العزیز" اشاره کرد که خواستار پناهندگی از دولت انگلیس شد، همچنین اعلام خبر سفر مرسی به عربستان سعودی.
همچنین وی مرگ "نایف بن عبد العزیز"، ولی عهد سابق سعودی و جایگزینی "سلمان بن عبد العزیز" را پیشاپیش خبر داده بود، غیر از آن وی قبل از اینکه نایف بن عبد العزیز به ژنو برود خبر آن را داده بود، همچنین خبر مرگ وی را نیز مجتهد قبل از دیگران داده بود.
وی همچنین نوشته بود: دو نفر از برادران ملک عبد الله هر یک در ازای دریافت 350 میلیون دلار از ولایت‌عهدی به نفع سلمان بن عبد العزیز صرف نظر کرده‌اند.
مجتهد همچنین خبر داده بود: ملک عبد الله به سرعت سلمان بن عبدالعزیز را انتخاب کرد، زیرا نگران بود این‌باره نتواند اوضاع را تحت کنترل خود درآورد.
مجتهد درباره جزئیات ماجرا می‌گوید: پس از مرگ سلطان بن عبدالعزیز، ملک عبد الله فقط از چهار نفر از شاهزادگان یعنی مشعل، متعب، عبد الرحمن و طلال نگران بود، زیرا بقیه کسانی که از نایف بزرگ‌تر بودند، اعتراضی نداشتند.
مجتهد به طور مستمر جابه جا می‌شود و از یک رایانه استفاده نمی‌کند و بیشتر فعالیت وی در فاصله 10 شب تا 12 شب و آن هم در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه (یعنی آغاز تعطیلات هفتگی در عربستان) است.
بیشتر مواردی که وی به آنها می‌پردازد، عربستان و مصر است. اما نکته‌ای که قابل توجه است وجود فردی مشابه المجتهد در دیگر کشورهاست.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137302/جولیان-آسانژ-عربستان-کیست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست جدید عربستان را بشناسید
رفیقی که ابتدا فکر اتحاد استراتژیک با تهران را در سر داشت اندک اندک به ریاض نزدیک شد
به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، با وجود تلاش های هند و پاکستان برای احیای رابطه با یکدیگر پس از بمب گذاری های بمبئی در نوامبر 2008 ،از همان زمان تاکنون حرکت های عملی چندانی در این راستا انجام نگرفته است.
اصلی ترین مانع از سوی هر دو طرف عدم توافق بر سر پذیرش مسئولیت در بمب گذاری فوق است که منجر به کشته شدن 166 نفر شد. دستگیری سید ذبیح الدین که بسیاری او را به نام ابوجندل می شناسند و افشای این مساله که او در زمان وقوع این بمب گذاری ها با مقام های آس اس آی پاکستان در یک اتاق بوده ، انگشت اتهام را به سمت اسلام آباد نشانه رفته است.
با وجود تلاش های اسلام آباد برای تنویر افکار عمومی اما حقیقت این است که اسلام آباد هر روز بیش از گذشته منزوی می شود و متحد نزدیک این کشور یعنی عربستان سعودی هم تصمیم به همکاری با هندوستان در مسیر مبارزه با ترور گرفته است. این حوادث آغاز تحولات جدیدی است که در جنوب آسیا شکل گرفته است.
استرداد ذبیح الدین از سوی عربستان سعودی به هندوستان در حقیقت به معنای تغییر در استراتژی ها و اولویت های عربستان است. هندوستان در سالهای گذشته تلاش گسترده ای را برای جلب حمایت عربستان در مسیر مبارزه با ترور آغاز کرده بود اما ریاض همواره از نزدیکی به دهلی نو به هزینه دوری از اسلام آباد سرباز زده بود.
یازدهمین روز از ماه سپتامبر سال 2001 جرقه تغییر در سیاست های عربستان سعودی را زد . هند همزمان با آنچه که غربی ها فاصله گیری از ایران می خوانند به کمک آمریکا به عربستان نزدیک شد. ژانویه 2006 بود که ملک عبدالله پادشاه عربستان در قالب نخستین سفر خود به خارج از حوزه خاورمیانه به هندوستان سفر کرد. این سفر را تحلیل گران بیانگر تغییر استراتژی های آل سعود در منطقه دانستند .
نخست وزیر هند مانموهان سینگ نیز دیدار ملک عبدالله را در سال 2010 پاسخ داد. 28 سال پس از آخرین باری که نخست وزیر هند به عربستان پا گذاشته بود. این سفر رابطه میان دو کشور را به سطح همکاری های استراتژیک رساند. مانموهان سینگ با این سفر نشان داد که زمانی که سخن از رابطه با کشورهای حاشیه خلیج فارس به میان می آید ، ایران مرکز ثقل این رابطه ها نیست.
ریاض اصلی ترین صادرکننده نفت به هندوستان است و همین مساله هند را تبدیل به چهارمین وارد کننده بزرگ نفت عربستان پس از چین ، امریکا و ژاپن کرده است. میزان واردات نفت هند از عربستان در 20 سال آتی دو برابر خواهد شد. ملک عبدالله در دیدار خود از هند در سال 2006 میلادی تاکید کرد که ریاض بی توجه به بالا و پایین های قیمت نفت در بازارهای جهانی همواره خود را متعهد به صادرات نفت به کشورهای متحد خود نظیر هند می داند.
دهلی نو برای نزدیکی به ریاض دلایل استراتژیکی هم در چنته دارد. به گفته استراتژیست های هندی ، هر متحدی که در جهان اسلام بتواند در جامه متوازن کننده قدرت پاکستان عمل کند، ارزشمند است. دهلی نو ابتدا بنای نزدیکی به تهران در میان کشورهای مسلمان را داشت اما موضع گیری های ضدغربی ایران در چند سال اخیر و تحریم هایی که دورتادور این کشور را احاطه کرد ، دولت هندوستان را ترساند.
هند امیدوار است که عربستان بتواند این خلا را پر کند. حقیقت این است که برنامه های هسته ای ایران یا آنچه که غرب آن را تلاش تهران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای می خواند در این مقطع زمانی دهلی نو و ریاض را به هم نزدیک کرده است. اخیرا به دلیل کاهش واردات نفت هند از ایران به واسطه تحریم ها ، ریاض میزان صادرات نفت خود به این کشور را دو برابر کرده است.
عربستان نیز انگیزه های خاص خود را برای نزدیکی به هند دارد. عربستان و ایران سالهای سال رقیب یکدیگر برای تاثیرگذاری بر معادلات منطقه ای بوده اند. هربار که وزنه این تاثیرگذاری به سمت تهران سنگین تر شده دهلی نو بر لزوم ثبات امنیتی و سیاسی در این منطقه تاکید کرده است. با توجه به پررنگ شدن حضور هند در منطقه خلیج فارس طبیعی است که دهلی نو بهترین گزینه برای ریاض جهت دوستی است.
سفر ملک عبدالله به هندوستان در سال 2006 هم در حقیقت گوشه چشمی نشان دادن به دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس بود که باید در مسیر استحکام رابطه خود با هند گام بردارند. تبعات امنیتی خیزش ایران در میان کشورهای عربی خلیج فارس همان اندازه برای دیگر کشورهای عضو شورای همکاری ناخوشایند است که برای عربستان. برنامه هسته ای ایران و اظهارنظر مقام های ایرانی در خصوص محو شدن رژیم صهیونیستی نیز بر واهمه اعراب افزود و در نتیجه آن اعراب به قدرت های در حال ظهور مانند هندوستان متوسل شدند.
پیش از این مرسوم ترین مساله برای تروریست های هندی ساکن پاکستان سفر به عربستان سعودی با پاسپورت های پاکستانی و هویت جعلی بود. ذبیح الدین نیز با توسل به همین ابزار به عربستان رفت. ریاض با تحویل دادن این تروریست به دهلی نو نشان داد که اجازه تکرار این مساله را نخواهد داد. این خط و نشان کشی عربستان خبر خوبی برای شعار مبارزه با تروریسم جهانی است و البته به کار هندی ها در مقابله با سرویس های اطلاعاتی و نظامی پاکستان هم می آید.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137301/دوست-جدید-عربستان-را-بشناسید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شیطنت‌امارات درباره جزایر ایرانی+عکس
وزارت خارجه امارات بار دیگر در اقدامی تحریک آمیز، ادعای مالکیت بر جزایر سه گانه ایرانی را مطرح کرد.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، پایگاه رسمی اطلاع رسانی وزارت خارجه امارات در اقدامی تحریک آمیز با انتشار مطلبی در مورد جزایر سه گانه مدعی شده است که این جزایر اماراتی است و ایران آنها را به اشغال خود در آورده است.
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/10246/13910427000597_PhotoL.jpg][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10246/thumb_13910427000597_PhotoL.jpg[/IMG][/url]
با وجود اینکه اسناد و نشانه‌ها و نقشه های تاریخی تاکید دارند که این جزایر متعلق به ایران است، وزارت خارجه امارات در این لگو مدعی شده است که این جزایر متعلق به این کشور است، این در حالی است که امارات در این مطالب نیز اذعان کرده که این جزایر قبل از تشکیل کشور امارات متحده عربی در دست ایران بوده است. از سوی دیگر امارات بر خلاف ادعای خود هیچ سند تاریخی نتوانسته برای اثبات مدعایش بیاورد و در تشریح دلایل خود به مواضع تحریک آمیز برخی کشورهای غربی از جمله انگلیس استناد کرده است.

این پایگاه خبری رسمی حتی موفق نشده نقشه ای رسمی برای اثبات ادعای خود پیدا کند و به همین علت زیر شکلی که به عنوان نقشه ادعایی خود در مورد جزایر سه گانه آورده، نوشته است که این نقشه غیر رسمی است و تنها برای توضیح مطالب آورده شده است، امارات در این نقشه که حتی خود نیز به جعلی بودن آن اذعان کرده، از واژه مجعول برای نامگذاری خلیج فارس استفاده کرده است.

ادعای دولت امارات در حالی بار دیگر علیه مالکیت ایران بر جزایر سه گانه مطرح شده که بر اساس 24 نقشه قدیمی و معتبر انگلیسی ایران از گذشته های دور مالکیت این جزایر را بر عهده داشته است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137435/شیطنت‌امارات-درباره-جزایر-ایرانیعکس

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لله النمر در گفت‌وگو با مشرق:
جزئيات ترور شيخ نمر/ سقوط رژیم آل‌سعود نزدیک است/ ديگر نمی‌شود جلوی احساسات جوانان پرشور را گرفت
"تغيير رژیم" خواسته اصلی و اساسی و نهایی مردم انقلابی عربستان اعم از شیعه و سنی و اسماعیلی است ‌اما اینکه آيا به هدف خود دست خواهند یافت یا خیر، این بحث دیگری است. مردم از اوضاع خسته شده‌اند. در حال حاضر همه به دنبال عدالت اقتصادی و سیاسی، ‌توزیع ثروت‌ها، پایان تفرقه و فاصله طبقاتی هستند.
مشرق- شاید بتوان گفت جرقه اولیه انقلاب جاری در عربستان سعودی، حدود یک سال و نیم پیش یعنی همزمان با دیگر انقلاب‌ها و قیام‌هاي متصل به زنجيره بيداري اسلامي در کشورهای عربی آغاز شد اما با توجه به اینکه مانند دیگر انقلاب‌ها از برنامه و طرح خاص و ویژگی‌های همه‌جانبه یک انقلاب سراسري برخوردار نبود، ‌بسیاری از کارشناسان مسائل سیاسی عربستان، آن را انقلاب ننامیدند بلکه از اصطلاح "اعتراض" براي بيان آن استفاده کردند.
اکنون کارشناسان اذعان می‌کنند که روز یکشنبه "هشتم جولای" یعنی همان روزی که نیروهای امنیتی آل‌سعود به خودری حامل آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر، امام جمعه انقلابي "العواميه" حمله کرده و او را ربودند، سر آغاز انقلاب جاری در عربستان به شمار می‌رود از همین روي، این انقلاب را "انقلاب هشتم جولای" نامیده‌اند.
در پی ترور نافرجام و بازداشت آیت‌الله نمر النمر، برادر وي حجت الاسلام و المسلمین شیخ "تیسیر باقر النمر" به جای وی نماز جمعه مسجد امام حسین(ع) شهر العوامیه در استان شیعه‌نشین "القطیف" را اقامه مي‌کند. وي پس از برادرش آيت الله نمر النمر، محبوب‌ترين روحاني آل نمر است که مردم الشرقية و العواميه به‌طور خاص، از او حرف‌شنوي دارند و به امامت و خطبه‌هايش اعتقاد.
خبرنگار گروه بين‌الملل مشرق، با هدف بررسی جوانب مختلف "انقلاب هشتم جولای" و ریشه‌های تاریخی آن و نیز سرنوشت و آینده رژيم رو به اضمحلال سعودي، با شیخ "تیسیر النمر" به گفت‌وگو نشست که مشروح آن از نظرتان مي‌گذرد:

مشرق: در ابتدا لطفاً جزئیاتي از ترور آیت‌الله نمر النمر را برای‌مان بيان فرماييد.
ـ بسم الله الرحمن الرحيم. در واقع پیش از ترور و بازداشت آیت‌الله، بارها و بارها تلاش شده بود تا او را بازداشت کنند اما تلاش‌های گذشته آنان به شکست انجامید و دلیل آن این بود که ملت ما همواره آیت‌الله النمر را مورد حمایت قرار داده‌اند و از او حمایت می‌کرده‌اند و وی را فردی می‌شناسند که مدافع مطالبات و آرمان‌هاي آنان است و بر همین اساس هر بار که رژیم حاکم تلاش کرد ایشان را بازداشت کند، مردم وارد عمل می‌شدند و جلوی آن را می‌گرفتند و به همين دليل، رژیم، وادار مي‌شد عملیات بازداشت ایشان را متوقف کند اما این بار که رژیم تصمیم جدی‌تری برای بازداشت آیت‌الله النمر داشت، برای ایشان تله گذاشتند و در يک عمليات تروريستي، ايشان را ربودند. بنده به اين دليل مایل نیستم از لفظ "بازداشت" استفاده کنم که در واقع طرح آنان، "ترور" بود اما وقتی موفق به انجام آن نشدند، آیت‌الله را ربودند و با خود بردند.
مشرق: عمليات تروريستي رژيم سعودي دقيقاً چگونه انجام شد؟
ـ عملیات بدین صورت بود که آنان قصد ترور مستقیم را داشتند اما خودروی حامل شیخ قصد فرار داشت لذا آنان تیزاندازی کرده و ايشان را زخمی کردند پس از اين اقدام، او را به بیمارستان شهر "الدمام" منتقل کردند اما با گذشت چند روز هنگامی که خشم و اعتراض ملت انقلابی ما را دیدند، ترس آنان را برداشت و آیت الله النمر را به ریاض و سپس بيمارستان نظامي "ظهران" منتقل کردند

مشرق: فرمودید راننده خودروی حامل آیت‌الله الننمر تلاش کرد از صحنه فرار کند. اگر ممکن است کمی بیشتر در این مورد توضيح دهید؟
ـ سرنشينان خودرو هنگامی که متوجه توطئه و تله نیروهای رژيم شدند، تلاش کردند از صحنه دور شوند. در واقع، آیت‌الله، قصد داشت مانند دفعات گذشته، از دست آنان بگريزد اما آنان به طور بی‌رحمانه‌ای به سمت خودروی حامل ایشان تیراندازی کردند که موجب شهادت دو همراه ایشان و زخمی‌شدن خود آیت‌الله شد.
مشرق: آیا از طرف آیت‌الله يا همراهان ايشان، مقاومت مسلحانه‌ای نیز در برابر تیراندازی آنان صورت گرفت؟
خیر؛ به هیچ وجه. زیرا آیت‌الله النمر همواره از افرادی بوده که مردم را به اعتراض مسالمت‌آمیز دعوت می‌کرده و از آنان می‌خواسته که در تظاهرات‌ها با نیروهای رژيم درگیر نشوند بلکه از طریق مسالمت‌آمیز به تظاهرات و اعتراضات خود ادامه دهند تا به حقوق شرعی و قانونی‌شان دست یابند. ایشان همواره بر مبارزات زبانی از طریق سخنرانی‌های آتشین علیه رژيم تکیه می‌کنند و معتقدند که تأثیر زبان و سخنرانی از تیر و تفنگ بیشتر است.
حتی گاهی برخی جوانان پرشور که تلاش می‌کردند دست به سلاح ببرند يا عملیات‌های مسلحانه علیه رژيم سعودی انجام دهند، شيخ نمر مانع می‌شوند و می‌گويند باید مسالمت‌آمیز ادامه دهیم؛ البته مردم هم همواره از ايشان و طرح‌های اعتراضی‌شان علیه رژیم حمایت می‌کنند و هیچ‌گاه دست به سلاح نمی‌برند.
مشرق: اينکه ادعا می‌شود علت بازداشت اخیر آیت‌الله النمر، سخنرانی ايشان پس از مرگ شاهزاده نایف بن عبدالعزیز، ولی‌عهد سابق سعودی و تحقير او ‌بوده تا چه اندازه صحيح است؟
ـ بنده هرگز با این نظر موافق نیستم. بازداشت شيخ نمر تنها به خاطر آن انجام شد که ایشان نقش بسیار برجسته و فعالی در روشن کردن اذهان مردم و بالا بردن سطح آگاهی آنان علیه رژیم حاکم داشت و همواره به سخنرانی علیه فساد حاکمیت می‌پرداخت و به اصطلاح پته آنان را روی آب می ریخت.
ترس و نگرانی رژيم این بود که مبادا ایشان با سخنرانی‌های خود نیروهای انقلابی علیه رژیم تربیت کند، از همین رو تصمیم گرفتند ایشان را ترور کنند و صدای آزادی طلبی را در عربستان خفه کنند و طرح ایشان را خنثی کنند؛ البته سخنرانی آیت‌الله النمر پس از مرگ نایف در اقدام رژیم برای ترور ایشان سرعت ایجاد کرد اما در واقع هدف و برنامه ترور، ریشه‌ای تاریخی داشته و اصلاً تحقير نایف، عامل و دلیل آن نبوده است.
رژيم، از آگاه‌تر شدن مردم به‌شدت نگران است زیرا مایل است که ملت در سطح پايینی از شعور و آگاهی باشد تا مبادا از آنچه در کشورش می‌گذرد مطلع شود از همین‌رو تلاش‌کردن یکی از عوامل بالاتر رفتن این آگاهی‌ها را که آیت‌الله النمر بود از سر را بردارند.

ناگفته نماند که روی کارآمدن وزیر کشور جدید نیز در تسریع اجرای عملیات ترور آیت‌الله النمر تأثیرگذار بود زیرا او پس از روی کارآمدن تلاش کرده با قاطعیت برخورد کند تا به اصطلاح قدرت خود را نشان دهد و جایگاه خودش را تثبت نماید اما همان‌طور که پیش‌تر هم گفتم این‌گونه دلایل و عوامل اصلی نبوده بلکه جانبی بوده و علت اصلی، طرح انقلابی و بلندمدت آیت‌الله بوده از همین‌رو برای از بین‌بردن آن برنامه‌ریزی کردند.
مشرق: صحبت از طرح انقلابی و بلندمدت به میان آوردید. اگر ممکن است کمی در مورد جزئیات این طرح صحبت کنید؟
این طرح، شامل ایجاد تغییرات اساسی در ملت بود. بر اساس این طرح، هدف تغییر رژيم و جايگزين‌کردن نظامی بهتر و سالم‌تر بود. جزئیات کامل چنین طرحی در سخنرانی‌های ایشان در مناسبت‌های مختلف بیان می‌شد.
مشرق: همان‌طور که گفته می‌شود انقلاب عربستان در روز هشتم جولای (18 تيرماه) رسماً آغاز شد. آیا به نظر شما ادامه می‌یابد و یا با گدشت زمان از شدت آن کاسته خواهد شد؟
آنچه جمعه گذشته پس از نماز جمعه رخ داد، نشان می‌دهد که حرکت و انقلاب مردم ادامه دارد. رژيم هم اگر فکر می‌کند که با بازداشت آیت‌الله النمر به اعتراضات و انقلاب پایان داده، سخت در اشتباه است.
سخنرانی بنده در نمازجمعه این هفته نیز در واقع اعلام ادامه انقلاب و حرکت در مسیر انقلاب آیت‌الله النمر بوده است. مردم هم از ما حمایت کرده و در کنار ما ایستادند. در مساجد دیگر، مناطق عربستان نیز سخنرانی‌های زیادی علیه رژيم ایراد شد و پس از آن نیز تظاهرات‌های اعتراض‌آمیز برگزار گردید. همه اینها نشان‌دهنده ادامه‌دادن انقلاب هشتم جولای توسط مردم است.
مشرق: آیا افزایش اعتراضات در عربستان، بر انقلاب بحرین نیز تأثیر خواهد گذاشت؟
بدون شک تأثیر خواهد گذاشت. در واقع حوادث جاری در عربستان و انقلاب هشتم جولای نه‌تنها بر انقلاب بحرین بلکه بر کل منطقه و جهان اسلام تأثیر خواهد گذاشت. زیرا رژیم سعودی درکشورهای مختلف منطقه از جمله پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه، مصر، لبنان و کشورهای مختلف عربی منافعی دارد و طرح‌هایی را دنبال می‌کند از همین‌رو هرگونه حادثه یا اتفاقی که در عربستان بیفتد، به طور مستقیم بر این کشور تأثیر خواهد گذاشت و بدون شک مشکلات و بحران‌های جاری در آن کشور حل خواهد شد لذا ما مردم این کشورهای عربی را به حمایت از انقلاب هشتم جولای دعوت می‌کنیم تا در نهایت به نفع آنان نیز بشود.
برای روشن‌تر شدن موضوع مایلم به انقلاب مصر اشاره کنم. اکنون اگر با دقت حوادث جاری در مصر را مورد بررسی قرار دهیم متوجه دست‌های پشت پرده و توطئه رژیم سعودی در مصر می‌شویم. حمایت آنان از "احمد شفیق" نامزد رژیم سابق مصر در انتخابات اخیر ریاست جمهوری مصر، نمونه بارز این توطئه سعودی در مصر است. آنان هیچ‌گاه مایل به پیروزی نامزدهای اسلام‌گرا و به ویژه "محمد مرسی" در انتخابات نبودند زیرا نگران بودند که با روی کار آمدن اسلام‌گرایان، به اصطلاح جایگاه و زعامت جهان اسلام را که از نگاه خود اکنون در اختیار دارند را از دست بدهند زیرا مصر همواره در این مسأله جلوتر از آنان بوده است.
مشرق: آیا دلیلی بر این ادعا نیز وجود دارد؟
بله، همه می‌دانند که میلیون‌ها نفر از جمعیت مصر در فقر شدید به سرمی‌برند لذا منطقی نیست که آنان یک بار دیگر بخواهد کسی را انتخاب کنند که در رژیم سابق بوده و در فقیرشدن آنان تأثیرگذار بوده است لذا عربستان میلیون‌ها دلار در مصر هزینه کرد و تعداد زیادی رأی خریداری کرد و در شفیق در تبلیغاتش سرمایه‌گذاری نمود تا اسلام‌گرایان پیروز نشوند، اما به هدف خود نرسیدند اما پس از پیروزی مرسی ناگزیر از وی استقبال کردند. مرسی به عربستان آمد تا ثابت کند پیروز شده است. مصر همچنین اطمینان دارد که پس از پیروزی مرسی، فشارهای عربستان به‌ویژه فشارهای اقتصادی علیه مصر افزایش می‌یابد از همین رو مرسی به ریاض آمد تا به اصطلاح با آشتی‌کردن جلوی این فشارها را بگیرد.
مشرق: به نظر شما پس از اعلام خبر مرگ ملک عبدالله بن عبدالعزیز چه اتفاقی در عربستان رخ خواهد داد؟
نشانه‌های درگیری شدید میان شاهزادگان آل سعود، یعنی نوه‌های ملک عبدالعزیز که بنیانگذار رژیم آل سعود بوده، به چشم می‌خورد. بدون شک بعد از اعلام خبر مرگ عبدالله، درگیری شدید میان آنان رخ خواهد داد. این شاهزادگان برای تقویت جایگاه خود از قبایل کمک خواهند گرفت. یعنی هر شاهزاده‌اي با نزدیک‌تر شدن به یک قبیله ای تلاش خواهد کرد قدرت خود را اثبات کند و در نهایت قدرت را در دست می گیرد.
مشرق: پس احتمال دارد که درگیری به قبایل نیز کشیده شود؟
قطعاً این احتمال وجود دارد به‌ویژه اینکه همه قبایل عربستان مسلح هستند و مردان جنگجویی دارند.
مشرق: مي‌توانيد ارتباط میان شاهزادگان با قبایل را بیشتر برای‌مان شرح دهید؟
از زمان‌های قدیم سیستمی که "شرهات" نامیده می‌شود، میان شاهزادگان و قبایل وجود داشته است. بر اساس این سیستم هر شاهزاده رابطه خود را با یک قبیله تقویت می‌کند که حامی او باشد و در عوض این حمایت قبیله‌ای، آن شاهزاده نیز هر سال و یا هر ماه نام افراد قبیله را از شیخ یا رئیس قبیله می‌گیرد و برای همه آن افراد قبیله پول می‌فرستد و در واقع چیزی شبیه به حقوق ماهیانه است. این حقوق فقط برای تجدید بیعت افراد آن قبیله با شاهزاده است. در واقع سیستم "شرهات" چیزی شبیه به "رشوه‌دادن" است.
مشرق: آیا انقلاب جاری در عربستان طبق ادعای رژيم سعودی یک انقلاب شیعی (طایفه‌ای) است و یا اهل‌سنت، اسماعیلیه و دیگر طوایف نیز در آن مشارکت دارند؟
درست است که جرقه اولیه انقلاب هشت جولای به دست شیعیان زده شد اما بررسی دقیق و موشکافانه جامعه کشور عربستان، نارضایتی عمومی همه طوایف از رژيم را نشان می‌دهد. اعتراض دختران دانشگاهی که اخیراً در شهر جنوبی "ابهاء" رخ داد و یا تظاهرات افراد جویای کار در شهر ریاض چندی پیش و نیز تظاهرات اهالی شهر جده در اعتراض به وضعیت خدمات و ده‌ها نمونه دیگر نشان دهند نارضایتی طوایف مختلف عربستانی از وضعیت جاری در این کشور است.
مشرق: ماجرای تظاهرات جده که اشاره کرده اخیراً رخ داده را برای‌مان شرح دهید؟
جده یک شهر صنعتی و گردشگري است. دومین شهر مهم عربستان به شمار می‌رود. چندی پیش در اين شهر سیلاب جاري و همه چیز ویران شد اما رژيم تا مدت‌ها هیچ اقدامی برای بهبود وضع سيل‌زدگان نکرد لذا آنان اقدام به تظاهرات علیه رژيم کردند. تعدادی از چهره‌های سرشناس شهر نیز نامه‌ای دسته‌جمعی به ملک عبدالله نوشتند و از وضع شهرشان اعلام نارضایتی کردند اما رژيم به جای پاسخ‌دادن به نامه آنان، همه را بازداشت و محاکمه کرد. حتی آن طور که به خاطر دارم یکی از آنان به 15 سال زندان محکوم شد. همه آنها از اهل‌سنت بودند و هیچ کدام شیعه نیستند. این ماجرا دقیقاً به شش ماه پیش بازمی‌گردد.
مشرق: آيا نمونه ديگري براي نارضايتي اهل سنت عربستان از رژيم حاکم ظرف مدت اخير مشاهده شده است؟
نمونه دیگر، نارضایتی اهل‌سنت از انتشار ویدیوئی بود که چندی پیش تعدادی از جوانان ریاض آن را ضبط کرده و در فضای مجازی منتشر شد. نام آن فايل ویدئويي "ما را فریفتند" بود. آنها در اين ويدئو، تعدادی از خانواده‌های معترض شهر ریاض را دعوت کرده و به انتقادات شدید از رژيم پرداختند. این خانواده‌ها فاش کردند که جامعه عربستان از فقر ، ظلم و بیکاری رنج می‌برد.
مشرق: جايگاه زنان در انقلاب مردمي عربستان عليه رژيم آل سعود کجاست؟
بي‌شک زنان نیز سهم بسزایی در انقلاب ما دارند. همین امروز پس از نمازجمعه زنان در شهر قطیف، تظاهراتی ويژه زنان علیه رژيم برگزار کردند و در آن از آیت‌الله النمر نیز حمایت کردند. اعتراضات دانشجویان دانشگاه ملک خالد در شهر "ابهاء" نیز نمونه دیگری از فعالیت‌های اعتراضی زنان بوده است.
مشرق: رژيم سعودی با هدف سرکوب انقلاب و اعتراضات مردمی عربستان، آنان را به طرف‌هاي خارجی به ویژه جمهوری اسلامی ایران مرتبط دانسته است. نظر جناب عالی در این باره چیست؟
نمی‌توان اعتراضات و انقلاب عربستان را به خارج از عربستان یا جمهوری اسلامی ايران مربوط کرد. مردم آگاه شده و بیدار هستند و با اراده خود علیه رژيم قیام کرده‌اند. ممکن است طرف‌هاي خارجی و حتی جمهوری اسلامی ايران از طریق رسانه‌های خود حوادث و اخبار و تحولات انقلاب مردم را پوشش دهند اما این به معنی دست‌داشتن و نقش‌آفرینی در انقلاب عربستان نیست.
مشرق: چه دليلي براي اين موضع وجود دارد؟
برای این سخن دلیل‌هايي دارم که يکي از آنها اين است که بيش از سي سال از عمر انقلاب و اعتراضات مردم عربستان عليه رژيم حاکم مي‌گذرد لذا ادعای توطئه ایران علیه رژيم سعودی و تحریک مردم، ادعایی دروغین به شمار می‌رود که توسط رژیم سعودی برای سرکوب انقلابیون و مردم مطرح مي‌شود.
مشرق: آیا افزایش موج اعتراضات در عربستان بر قیمت جهانی نفت هم تأثیر خواهد گذاشت؟
بي‌شک آمریکایی‌ها و اروپايی‌ها باید بدانند که عدم بهبود وضعیت معیشتی مردم عربستان و حل‌نشدن مشکلات‌شان و نیز عدم دستیابی آنان به حقوق‌شان باعث خواهد شد که دامنه اعتراضات روز به‌روز گسترده‌تر شود و برقیمت جهانی نفت تأثیر بگذارد و نهایتاً به ضرر کشورهايي که وارد کننده نفت از عربستان هستند خواهد شد لذا بهتر است بر رژيم سعودی فشار بیاورند تا در برابر مردم کوتاه بیاید و حقوقشان را بدهد و آیت الله النمر را نیز آزاد کند.
مشرق: به‌تازگي بیانیه‌ای منتشر شد که در آن تهدید شده که به چاه‌های نفت عربستان حمله خواهد شد. آیا این تهدید، واقعی بوده و یا فقط به عنوان جنگ روانی اعلام شد؟
بنده اطلاعي از اين بيانيه ندارم اما مطمئنم که نمی‌شود جلوی احساسات جوانان را گرفت. جوانان پر شور ، پر احساس ، با عاطفه و حماسی هستند لذا نمی شود به راحتی جلوی آنان را گرفت، به ویژه اینکه این جوانان می بینند که درزیر پای آنها چاه های نفت است اما پول نفت برای آنها هزینه نمیشود، لذا ساکت نمی نشینند و به دنیال احقاق حقوق خود خواهند بود.
مشرق: چند ماه پیش فایل صوتی از معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی منتشر شد که در آن نخست وزیر قطر نیز حضور داشت و در آن در مورد سقوط رژیم آل سعود سخن به میان آمد. آیا به نظر شما قطر نیز در سقوط رژیم سعودی نقش خواهد آفرید؟
در واقع سیاست‌ورزي یعنی اقدام بر اساس منافع. قطر و رژيم سعودي هم هر کدام منافع خاص خود را دارند. از گذشته‌های دور اختلافات زیادی داشته‌اند. البته چند ماهی است که در پرونده سوریه با یکدیگر توافق کرده و به اتفاق نظر واحدی دست یافته‌اند و در حال حمایت از جنگجويان علیه دولت بشار اسد هستند اما اینکه آيا قطر نیز برای سقوط آل سعود دست به کار شود یا خیر، بنده نمی‌دانم زیرا از طرح‌ها و برنامه‌های سیاسی آنان اطلاعی ندارم اما بي‌شک هیچ چیز در عالم سیاست بعید نیست زیرا توافق در سوریه به معنی توافق در همه پرونده‌ها نیست.
مشرق: نقش شبکه الجزيره قطر در تحولات جاري را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟
قطر در داخل عربستان نخواهد توانست نقش اساسی و پر رنگی ایفا کند و شاید تنها از طریق رسانه خود یعنی الجزیره علیه عربستان فعالیت‌هايي داشته باشد که آن هم باید نشست و دید که آیا این کار را خواهد کرد یا خیر. تا بدین لحظه که این شبکه خوب عمل نکرده زیرا در نقاط مختلف جهان و در دورترین مناطق، اخبار را پوشش می‌دهد اما از اطراف خود مانند بحرین و عربستان هیچ خبری را منتشر نمي‌کند. این، ذات الجزیره را نشان می‌دهد.
مشرق: ‌اگر ممکن است درباره مطالبات انقلاب عربستان توضيح دهيد. آیا هنوز هم فقط درخواست‌های اولیه مطرح است یا در شعارهاي انقلاب‌تان خواستار " اسقاط النظام" هم هستید؟
"تغيير رژیم" خواسته اصلی و اساسی و نهایی مردم انقلابی عربستان اعم از شیعه و سنی و اسماعیلی است ‌اما اینکه آيا به هدف خود دست خواهند یافت یا خیر، این بحث دیگری است.
مردم از اوضاع خسته شده‌اند. در حال حاضر همه به دنبال عدالت اقتصادی و سیاسی، ‌توزیع ثروت‌ها، پایان تفرقه و فاصله طبقاتی هستند. حتي بسياري خواستار مشارکت در فرایند سیاسی و آزادی دینی و آزادی‌های اجتماعی مانند آزادی حق رانندگی زنان و غیره هستند. اگر این حقوق داده شود، اعتراضات کاهش خواهد یافت در غیر این صورت ادامه می‌یابد تا اینکه رژیم تغییر کند.
[url="http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137349/جزئيات-ترور-شيخ-نمر-سقوط-رژیم-آل‌سعود-نزدیک-است-ديگر-نمی‌شود-جلوی-احساسات-جوانان-پرشور-را-گرفت"]http://www.mashreghn...ن-پرشور-را-گرفت[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ورود به قبرستان بقیع محدود شد
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، ورود به قبرستان بقيع از چند روز قبل محدود شده است. براساس اطلاعات رسيده، اين محدوديت، بعد از كشيده شدن تظاهرات ضد آل سعود از شرق عربستان به مناطق مركزي و شهر مدينه منوره صورت گرفته است.
روز شنبه اين هفته مدينه منوره شاهد تظاهرات مردم در حمايت از شيخ نمر باقرالنمر بود كه هفته گذشته در شرق عربستان هدف گلوله مأموران قرار گرفت و ربوده شد.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137467/ورود-به-قبرستان-بقیع-محدود-شد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پسر شاه سعودی که فرماندهی گارد ملی عربستان را برعهده دارد به ارتش این کشور دستور آماده باش داد.
به گزارش مشرق به نقل از آنا، شاهزاده متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز فرمانده گارد ملی عربستان با نیروهای ارتش این کشور در استان قصیم دیدار کرد و از آنها خواست که برای دفاع از امنیت و ثبات عربستان در آمادگی کامل باشند.
مردم شرق عربستان سعودی از هفته‌های گذشته در پی بازداشت آیت‌الله النمر دست به تظاهرات زده‌اند و موج این اعتراضات از روزهای گذشته به شهرهای ریاض، جده و مدینه هم کشیده شده است.
وی در دیدار با فرمانده گردان پنجم ارتش سعودی، به نقش نیروهای ارتش این کشور مبنی بر اتحاد تحت رهبری ملک عبدالله پادشاه عربستان تأکید کرد.
براساس گزارش پایگاه عرب نیوز، شاهزاده متعب همچنین از گردان دهم و لشگر عمر بن عبدالعزیر هم بازدید کرد و فرمانده‌هان این لشگر هم متعب را در جریان آمادگی رزمی نیروهای خود قرار داد.
وی در ادامه تصریح کرد که مقامات ارشد عربستان برنامه تغییر لشکر عمر بن عبدالعزیز در استان قصیم به نیروهای امنیتی ویژه را مورد تائید قرار دادند
[url="http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137541/آماده-باش-رسمی-ارتش-عربستان"]http://www.mashreghn...می-ارتش-عربستان[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دیدار ولی‌عهد سعودی با مقام آمریکایی
ولی‌عهد عربستان سعودی روز گذشته (سه شنبه) با رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا دیدار کرد.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس) نوشت: شاهزاده "سلمان بن عبدالعزیز" و "ژنرال جیمز ماتیس" روز گذشته با یک‌دیگر دیدار و درباره مسائل مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کردند.

همچنین "عبدالله بن عبد العزیز"، پادشاه عربستان روز گذشته از "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا پیام مکتوبی دریافت کرد که محتوای آن اعلام نشده است.

"تام دانیلون"، مشاور امنیت ملی اوباما این پیام را به پادشاه عربستان تحویل داد.

این در حالی است که شماری از سران عربستان به ویژه پادشاه و ولیعهد این کشور نیز هفته گذشته با دیوید پترائوس رئیس سازمان سیا ‌دیدار کردن
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137565/دیدار-ولی‌عهد-سعودی-با-مقام-آمریکایی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کنترل التحریر بدست انقلابیون بحرین
درخواست مخالفان برای برپایی تظاهرات در روز پنجشنبه و خارج شدن کنترل خیابان التحریر از دست نظامیان آل خلیفه از مهمترین اخبار بحرین است.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، پایگاه احرار القطیف گزارش داد: جوانان "ستره" دقایقی قبل خیابان "الصناعیه" را با لاستیک در همبستگی با اسیران مناطق شرقی عربستان، بسته اند.
از سوی دیگر پایگاه چهارده فوریه بحرین گزارش داد: مخالفان بحرینی خواستار برپایی تظاهرات در صبح فردا در مناطق مختلف بحرین شدند.
خبر دیگر اینکه خیابان التحریر از کنترل نظامیان آل خلیفه خارج شده است و نظامیان موجود درخواست کمک کرده اند.
از سوی دیگر محمد البوفلاسه از فعالان بحرینی در مقابل منزل نبیل رجب فعال حقوق بشری بحرین دست به تحصن در همبستگی با وی زده است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137809/کنترل-التحریر-بدست-انقلابیون-بحرین

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ادامه تظاهرات در مناطق شرقی عربستان
مردم شرق عربستان همچنان به تظاهرات اعتراض آمیز علیه آل سعود ادامه می دهند.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، پایگاه احرار القطیف گزارش داد: مردم ساعت هشت امشب به وقت عربستان در میدان کربلاء العوامیه تظاهرات می کنند.
این پایگاه همچنین گزارش داد: عصر فردا در همین میدان در ساعت هشت شب، در الربیعه تحصن موسوم به شمعهای زنانه در خیابان الاحرار در تقاطع الخباز در ساعت هشت و نیم شب و در صفوی تحصن زنان ساعت هشت و نیم شب از مقابل مسجد حضرت زهرا در شهر البیضاء تظاهرات می کنند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137830/ادامه-تظاهرات-در-مناطق-شرقی-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنوعیت پخش صدای اذان در عربستان
مردم به دلیل روزه گرفتن خسته هستند و نیاز بیشتری به استراحت کردن و خوابیدن دارند، مساجد نباید صدای اذان را از طریق بلندگو در بیرون از فضای مسجد پخش کنند
به گزارش مشرق به نقل از شیعه آنلاین، اخبار رسیده از عربستان سعودی حاکی از آن است که سازمان اوقاف و شئونات اسلامی این کشور در اقدامی بی سابقه و تعجب برانگیز، طی نامه ای خطاب به مساجد سراسر این کشور، آنان را از پخش صدای اذان از بلندگو در ماه مبارک رمضان را ممنوع اعلام کرد.
در این بیانیه آمده: با توجه به اینکه در ماه رمضان، مردم به دلیل روزه گرفتن خسته هستند و نیاز بیشتری به استراحت کردن و خوابیدن دارند، مساجد نباید صدای اذان را از طریق بلندگو در بیرون از فضای مسجد پخش کنند تا موجب آزار و اذیت شدن ساکنان نزدیک به مساجد نشود.
این بیانیه می افزاید: بر همین اساس مساجد حق دارند بلندگوهای خود را به گونه ای قرار دهند که صدای اذان فقط داخل فضای مساجد شنیده شود.
گفتنی است پیش از این رژیم صهیونیستی نیز مساجد فلسطینیان را به انجام چنین کاری مجبور کرده بود. سازمان اوقاف و شئونات اسلامی کشور اردن نیز در سال های گذشته قانونی مشابه قانونی تصویب شده در عربستان را تصویب کرد.

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137871/ممنوعیت-پخش-صدای-اذان-در-عربستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سفیر سعودی به انقلابیون پیوست
به گزارش مشرق به نقل از شیعه آنلاین، اخبار رسیده از عربستان سعودی حاکی از آن است که «حسن ناظر» سفیر رژیم آل سعود در استرالیا و نیوزلند، طی نامه ای خطاب به وزارت امور خارجه کشورش، از استعفای خود خبر داد.
در همین حال منابع دیپلماتیک عربستانی علت استعفای وی را نارضایتی اش از اوضاع شرق عربستان سعودی و سرکوب انقلابیون توسط نیروهای رژیم آل سعود دانسته اند. این اولین استعفای یک دیپلمات ارشد سعودی در اعتراض به وضعیت جاری در کشورش است.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/137911/سفیر-سعودی-به-انقلابیون-پیوستسند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.