Recommended Posts

 نگرانی اعراب از علنی کردن ارتباط با رژیم اسرائیل

 

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» روز شنبه در گزارشی به مسئله روابط پنهانی کشورهای عربی با رژیم‌صهیونیستی پرداخته و نوشته است هراس از تبعات احتمالی، اعراب را از علنی کردن این روابط بازداشته است.
به گزارش فارس، «یوال گازنسکی» محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل‌آویو روز شنبه در تحلیلی که در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» به چاپ رسید، به تحلیل روابط کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان با رژیم‌صهیونیستی پرداخته و نوشته است این کشورها در حال حاضر هم به صورت مخفیانه با اسرائیل همکاری سیاسی و نظامی دارند، اما در عین حال از بیم تبعات احتمالی، از علنی شدن این روابط هراسان هستند.
متن این یادداشت در ادامه آمده است:

«طرح صلح عربستان»، آغاز به رسمیت‌شناسی اسرائیل از سوی اعراب

«خیلی‌ها فکر می‌کردند که عملیات صخره سخت، این شانس را به اسرائیل می‌دهد که روابط خود را با بلوک کشورهای سنی‌مذهب پادشاه‌نشین تقویت کند، کشورهایی که مانند اسرائیلی‌ها علاوه بر علاقه به مهار ایران، مشتاق کاهش قدرت بازیگران دولتی و غیردولتی مرتبط با اسلامگرایان تندرو هستند. البته باید در نظر داشت که این تشریک منافع، چیز جدید نیست و ریشه در تحولات دیپلماتیک تاریخی دارد.
دولت عربستان در سال 1982 با انتشار طرح ملک فهد، سیاست انکار حق موجودیت برای اسرائیل را کنار گذاشت.
پس از کنفرانس مادرید در سال 1991، عربستان و اسرائیل روابط را قوی‌تر کردند و برای مقابله با مشکلات متنوع منطقه‌ای از جمله مشکلات مربوط به آب، محیط زیست، اقتصاد، پناهجویان و کنترل تسلیحات، پنج گروه کاری مشترک تشکیل دادند.
طرح پیشنهادی ملک عبدالله که پس از کنفرانس بیروت در سال 2002 ارائه شد و بعدها با عنوان طرح ابتکاری صلح اعراب نام گرفت، پا را یک گام فراتر گذاشت و پیشنهاد داد که به شرط عقب‌نشینی اسرائیلی‌ها تا مرزهای 4 ژوئن سال 1967 و حل مشکل پناهجویان فلسطینی بر اساس قطعنامه 194 سازمان ملل متحد، روابط اسرائیل و جهان عرب و مسلمانان، عادی‌سازی شود.
اما اسرائیل نتوانست از این طرح به عنوان زمینه‌ای برای گفت‌وگو با جهان عرب استفاده کرد. برخی سیاسیون تل‌آویو علی‌الخصوص «آویگدور لیبرمن» وزیر خارجه فعلی، با تکیه بر همین طرح ملک عبدالله، از پیگیری یک راهکار جامع برای حل مشکلات منطقه‌ای اسرائیل حمایت کردند ولی «بنیامین نتانیاهو»، چنین پیشنهادی را رد کرد.
صرف‌نظر از طرح ملک عبدالله، دولت آل‌سعود نسبت به پیگیری ایده صلح در منطقه، یا بی‌تفاوت و یا کم‌علاقه نشان داده‌اند. می‌توان از این موضع‌گیری اینگونه برداشت کرد که عربستان طرح مزبور را برای بهبود وجهه خود در ایالات متحده آمریکا ارائه داده، وجهه‌ای که پس از حوادث تروریستی 11 سپتامبر مخدوش شده بود.
با همه این احوال، عمان و قطر برای خوب جلوه کردن در چشم آمریکایی‌ها و یا شاید برای عصبانی کردن سعودی‌ها، رابطه رسمی با اسرائیل برقرار کردند. اسرائیل هم در هر دو کشور، دفتر دیپلماتیک افتتاح کرد که البته این دفاتر، با شروع انتفاضه دوم و عملیات «سرب گداخته»، بسته شد.

افشای روابط پنهانی سیاسی و نظامی پایتخت‌های عربی با تل‌آویو

کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) در سال‌های اخیر، برای جلب حمایت منطقه‌ای از روند صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها، به اعتمادسازی آشکار و علنی با اسرائیل نزدیک نشده‌اند ولی مدارک منتشر شده در سایت «ویکی‌لیکس» نشان داد که یک سری مذاکرات سری و ادامه‌دار میان این کشورها و اسرائیل بر سر موضوع ایران جریان داشته است.
همچنین گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد، شرکت‌های اسرائیلی در کشورهای حاشیه خلیج (فارس) مشغول بکار هستند و ضمن ارائه مشاروه امنیتی، در آموزش نیروهای امنیتی و فروش تسلیحات و سامانه‌های پیچیده به این کشورها، فعال‌اند.
همزمان با حضور این مشاوران امنیتی، مقامات بلندپایه از اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در نشست‌های مشترک شرکت می‌کنند، نشست‌هایی که گاه در خاورمیانه و برخی اوقات در کشورهای میزبان خارج از منطقه، برگزار می‌شود.
گزارش ویکی‌لیکس همچنین نشان می‌دهد که اسرائیل موضع خود را در خصوص صادرات سلاح به کشورهای عربی تلطیف کرده و همزمان سعی کرده که فروش سلاح‌های آمریکایی به این کشورها کاهش یابد؛ این حرکت اسرائیلی‌ها یک پیام برای اعراب حاشیه خلیج (فارس) دارد و به آنها می‌فهماند که تل آویو، بیشتر از آنکه کشورهای مزبور را به عنوان تهدید درنظر بگیرد، آن‌ها را پتانسیلی مناسب برای همکاری‌های اقتصادی می‌بیند. علاوه بر این صادرات رسمی تسلیحات، اسرائیل از صادرات سلاح‌های بدون برچسب «ساخت اسرائیل» به کشورهای حوزه خلیج (فارس) هم سود می‌برد.

عربستان حفظ رابطه با تل‌آویو را سودمند می‌داند

عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج (فارس) به قدرت نظامی اسرائیل پی برده‌اند و حالا، حفظ سطحی از رابطه با تل‌آویو را سودمند می‌دانند.
همین کشورهای حاشیه خلیج (فارس) از سوی دیگر ادعا می‌کنند که تا زمان حصول پیشرفت چشمگیر در مذاکرات صلح با فلسطینی‌ها، امکان عادی‌سازی روابط با اسرائیل وجود ندارد؛ یادمان باشد که عادی‌سازی روابط با اسرائیل، عبارت مورد علاقه عربستان است.

از دید اعراب، هزینه رابطه علنی با اسرائیل، بیش از منافع آن است

از منظر کشورهای حاشیه خلیج (فارس)، در مقطع فعلی، هزینه رابطه علنی با اسرائیل، از سود آن بیشتر است. آنها در حال حاضر با استفاده از رابطه مخفیانه و غیررسمی با اسرائیل، درکنار سود بردن از چنین رابطه‌ای، به پرداخت هزینه در برابر افکار عمومی جهان عرب هم مجبور نمی‌شوند. بنابراین، هر تلاشی برای علنی کردن این رابطه، به تضعیف آن خواهد انجامید.
داشتن تهدیدی مشترک به نام ایران هم لزوماً نمی‌تواند همکاری‌های اعراب و اسرائیل را تسهیل کند. داشتن منافع مشترک به معنای داشتن دیدی مشترک در خصوص مسائل راهبردی نیست.
مثلاً کشورهای حاشیه خلیج (فارس) ممکن است امیدوار باشند که اسرائیل روزی به زیرساخت‌های اتمی ایران حمله کند ولی وقتی نوبت به آشکار شدن همکاری با اسرائیل برسد، اعراب ملاحظاتی خواهند داشت زیرا علنی شدن چنین همکاری‌ای، شاید هزینه حمله اسرائیلی‌ها به خاک ایران را به آنها تحمیل کند.

توافق ایران و 1+5، مایه نگرانی کشورهای عربی است

علاوه بر این بیم از تلافی ایرانیان، توافق آتی ایران و قدرت‌های جهان در خصوص پرونده هسته‌ای این کشور، به مایه ترس تبدیل شده و می‌تواند اعراب حاشیه خلیج (فارس) را به در نظر گرفتن یک گزینه بهتر ترغیب کند؛ این گزینه چیزی نیست جز نزدیک شدن به ایران و حتی، حمایت از برنامه هسته‌ای این کشور.
سعودی‌ها چندی پیش اعلام کردند که «طرح صلح اعراب» کماکان بر روی میز است و حتی گفتند که این طرح می‌تواند پایه‌ای برای گفت‌وگو باشد و نه مبنایی برای تحمیل نظر به طرف مقابل. سعودی‌ها همچنین گفتند که می‌توان این طرح را برای تطابق با واقعیات در حال تغییر منطقه، جرح و تعدیل کرد.
علاوه بر انتشار اعلامیه‌های دارای لحن مثبت، سعودی‌ها دیگر از برگزاری نشست‌های مشترک علنی با مقامات اسرائیلی خجالت و ترسی ندارند. همین اواخر شاهد برگزاری نشستی مشترک میان «ترکی فیصل» رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان و ژنرال «آموس یادلین» رئیس موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل بودیم.
پس از عملیات صخره سخت، شاهد آن بودیم که کشورهای حاشیه خلیج فارس، حداقل در مقام سخن، در پی احیای طرح صلح اعراب بودند و این طرح را بعنوان بهترین راه‌حل پایان دادن مناقشات، به طرف اسرائیلی پیشنهاد می‌دادند.
«مامون فندی» مقاله‌نویس «الشرق الاوسط» هم در این نشریه نوشت که «اگر اسرائیل می‌خواهد به توافقی عالی با اعراب برسد، الان موقعش است.»
فندی برای این تحلیل خود، شواهدی هم رو کرد؛ وی نوشت که الان کشورهای عربی به دلیل خیزش های سیاسی مردمی، در بدترین شرایط سیاسی خود هستند و با توجه به همین شرایط، آماده امضای توافقی جامع با اسرائیل هستند.
ممکن است برخی هم بگویند که همین ضعف اعراب، عامل امتناع اسرائیل از توافق با آنها است زیرا چنین دولت‌هایی برای پایبند ماندن به توافقنامه خود، مشکل خواهند داشت. بین یک توافق سیاسی منطقه‌ای جامع و نبود هیچ توافقی بر سر این موضوع، فاصله‌ای قابل توجه وجود دارد که اسرائیل می‌تواند از آن سود ببرد.»

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بازداشت دبیر کل حزب اسلامی الوفاق بحرین

 

شیخ علی سلمان دبیر کل حزب اسلامی الوفاق بحرین بازداشت شد.

شبکه العالم در خبری از بازداشت شیخ علی سلمان دبیر کل حزب اسلامی الوفاق بحرین خبر داد.
حزب اسلامی الوفاق بحرین خواستار آزادی فوری شیخ علی سلمان دبیر کل این حزب شد.
این در حالی است که وزارت کشور بحرین نیز پیش از این در بیانیه ای گفته بود شیخ سلمان از بامداد روز یکشنبه به این وزارت خانه احضار شد تا بازجویی شود.
شیخ الجد حفصی یکی از علمای بحرینی که چند ساعت قبل از زندان آزاد شده بود بار دیگر در صفوف اول تظاهرات ضد نظام آل خلیفه در روستای الدیه حضور یافت.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

معترضان بحريني با پليس و نيروهاي امنيتي اين کشور درگير شدند

 

مردم بحرین در اعتراض به سرکوبگری رژیم آل خلیفه در شهرهای مختلف این کشور تظاهرات کردند.
بحرینی ها در اعتراض به بازداشت شیخ علی سلمان، از سران گروه های مخالف دولت تظاهرات کردند.
دادستان های بحرینی شیخ علی سلمان را به تلاش برای سرنگونی رژیم الخلیفه و توهین علنی به وزیر کشور و تشویق مردم به قانون شکنی کرده اند.
این در حالی است که جواد فیروز، عضو سابق پارلمان بحرین گفت: رژیم الخلیفه از دستگاه قضایی برای سرکوب هرگونه اعتراض آشتی جویانه استفاده می کند.
الوفاق بزرگترین حزب مخالف دولت بحرین اقدام دولت این کشور در ایراد اتهام های ساختگی علیه سران خود را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری آنان شده است. این گروه اعلام کرده است رژیم منامه در حال پس روی به سوی رژیمی پلیسی و دوری جستن از راه حلی سیاسی است. این گروه خواستار پایان یافتن نقض حقوق بشر علیه شهروندان بحرینی شده است.
این در حالی است که شهرهای بحرین در نیمه های شب شاهد تظاهرات اعتراض آمیز علیه بازداشت شیخ سلمان و دیگر فعالان سیاسی بود. معترضان شعار می دادند «ما خواستار آزادی زندانیان هستیم». تظاهرات در منامه و چندین روستای دیگر از جمله بلاد القدیم، ستره، دراز و سماهیج برگزار شد. نیروهای امنیتی به سوی معترضان گلوله های پلاستیکی و گاز اشک آور شلیک کردند تا آنان را متفرق کنند. تظاهر کنندگان همچنین سرکوبگری نیروهای امنیتی علیه فعالان ضد رژیم را محکوم کردند.
در خواست برای تظاهرات سراسری و نافرمانی مدنی در بحرین رو به افزایش است؛ معترضان رژیم آل خلیفه را به اعتصاب و بستن مکان های عمومی، دانشگاه و مدرسه تهدید کرده اند.
از زمان آغاز اعتراض ها در بحرین، این کشور شاهد تظاهرات روزانه علیه رژیم آل خلیفه است. این در حالی است که آمریکا و دیگر کشورهای غربی به این خیزش مردمی و سرکوبگری شدید منامه که تاکنون دهها کشته به جا گذاشته است، بی توجه بوده اند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

وزارت کارعربستان فعاليت يهوديان را در اين کشور آزاد اعلام کرد

 

وزارت کار عربستان استفاده از نیروی کار یهودی را در این کشور مجاز اعلام کرد و افزود : مشکل ما با صهیونیستهاست و با یهودیان و پیروان دیگر ادیان مشکلی نداریم.
 مقامات عربستان در اقدامی که نشان دهنده نگاه مثبت آنها به همه ادیان آسمانی و فرهنگ های مختلف است، اجازه ورود پیروان دین یهود به این کشور را برای کار صادر کردند.
«الوطن» به نقل از منابع وزارت کار عربستان اعلام کرد ورود پیروان هیچ یک از ادیان حتی پیروان دین یهود به این کشور ممنوع نیست.
منابع وزارت کار افزودند : فقط از ورود اتباع اسرائیل جلوگیری می کنیم و به جز آن درها به روز همه ملیت ها و پیروان همه ادیان باز است.
از سوی دیگر صدقه فاضل عضو کمیسیون خارجی مجلس شورای عربستان از تصمیم وزارت کار برای پذیرفتن نیروی کار یهودی حمایت کرد و افزود مسلمانان هیچ مشکلی با یهودیان ندارند و مشکل ما با جنبش صهیونیسم است.
فاضل افزود : مشکل بزرگ مسلمانان و اعراب با جنبش صهیونیسم است نه با یهودیان یا مسیحیان. وی ادامه داد جنبش صهیونیسم از دین یهود به عنوان بهانه ای برای تحقق اهداف خود استفاده می کند و تا زمانی که با اسرائیلی ها تعاملی نکرده ایم، هیچ مشکلی وجود ندارد.
در پایگاه وزارت کار عربستان استفاده از زرتشتی ها، کمونیست ها، یهودیان، بودایی ها، سیک ها، مسلمانان، مسیحیان و هندوها را در تاسیسات و شرکت های این کشور مجاز دانسته است. همچنین افرادی که پیرو هیچ دینی نیستند می توانند برای کار به این کشور بیایند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ادامه اعتراضات به بازداشت شیخ علی سلمان

 

پس از اقدامات مقامات بحرینی در تمدید دوره بازداشت شیخ علی سلمان دبیر کل جمعیت اسلامی الوفاق، اعتراضات در این کشور افزایش یافته است.
مقامات بحرینی دوره بازداشت وی را هفت روز دیگر تمدید کردند. نیروهای نظام بحرین تلاش کردند تظاهرات مسالمت آمیز بحرینی ها را با گازهای اشک آور و شلیک گلوله های ساچمه ای سرکوب کنند ولی معترضان ترجیح دادند تا زمان آزادی شیخ سلمان در خیابان ها بمانند.
فادی السید گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه افزود: تظاهرات گسترده در بحرین در محکوم کردن بازداشت شیخ علی سلمان برگزار شد و این تظاهرات با تمدید دوره بازداشت وی گسترش یافته است. گروه های مخالف اتهامات رژیم بحرین علیه سلمان را باطل و جعلی دانستند. با وجود سرکوبگری های گسترده رژیم بحرین ولی مردم این کشور به صورت مسالمت آمیز به تظاهرات خود ادامه می دهند. بحرینی ها با باقی ماندن در خیابان های این کشور تهدیدات گاز اشک آور و گلوله های ساچمه ای نیروهای امنیتی را به جان خریدند. مرجعیت بحرین نیز درباره پیامدهای بازداشت شیخ علی سلمان هشدار داد.
محمود القصاب دبیر کل جمعیت تجمع قومی و دموکراتیک بحرین گفت: این اقدامات رژیم بحرین نادرست است و باعث تشدید بحران در کشور می شود. اتهاماتی که علیه شیخ سلمان مطرح شده است در ضدیت با واقعیت قرار دارد و این اتهامات ظالمانه است چرا که شیخ علی سلمان در همه سخنرانی های خود بر اقدامات مسالمت آمیز تاکید دارد.
رضی الموسوی دبیر کل جمعیت وعد گفت: باید شیخ علی سلمان فورا و بدون پیش شرط آزاد شود چرا که وی اخیرا بار دیگر در سمت دبیر کلی جمعیت الوفاق ابقا شده است و باید به فعالیت های سیاسی خود بازگردد.
شیخ جواد ملا روحانی بحرینی گفت: رژیم بحرین با قتل و آوارگی این ملت را آزموده است و این ملت همچنان در خط علما ثابت است و به صورت مسالمت آمیز خواسته های خود را دنبال می کند.
جمیل کاظم عضو شورای جمعیت الوفاق گفت: رژیم بحرین مسئول پیامدهای بازداشت شیخ علی سلمان است و اتهاماتی دور از منطق، عدل و غیر واقع علیه وی مطرح کرده است.
شیخ عبدالله الدقاق نماینده مرجعیت در بحرین گفت: نمی توان پیامدها حماقت علیه شیخ علی سلمان را پیش بینی کرد. این روحانی غیرتمند به خداوند و ملت خود ایمان دارد و ملت بحرین هرگز وی را رها نخواهد کرد.
شمار زندانیان سیاسی در بحرین بیش از سه هزار نفر است. علمای بحرین به رژیم این کشور درباره تشدید سرکوبگری های خود هشدار دادند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

حال ملک عبدالله بحرانی است

 

عربستان سعودی اعلام کرد: حال ملک عبدالله پادشاه این کشور پس از بستری شدن در بیمارستان وخیم شده است.

دفتر پادشاهی عربستان سعودی امروز از انتقال عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه ۹۱ ساله این کشور به بیمارستان خبر داد.
ملک عبدالله برای برخی معاینات پزشکی عازم بیمارستان شده است.
انتظار می رود سلمان 77 ساله برادر ناتنی عبدالله جانشین وی شود.
سلمان در سال 2012 و به دنبال مرگ شاهزاده نایف بن عبدالعزیز به عنوان ولیعهد معرفی شد.
سلمان در بسیاری از نشست ها از جمله نشست سران کشورهای حوزه خلیج فارس از طرف پادشاه این کشور شرکت کرده است.
غیبت پادشاه عربستان در مناظر عمومی از سال گذشته شایعاتی را درباره وخامت حال وی بر سر زبانها انداخت.
عبدالله در اکتبر 2011 و نوامبر 2012 دو بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

حال ملک عبدالله بحرانی است

 

عربستان سعودی اعلام کرد: حال ملک عبدالله پادشاه این کشور پس از بستری شدن در بیمارستان وخیم شده است.

دفتر پادشاهی عربستان سعودی امروز از انتقال عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه ۹۱ ساله این کشور به بیمارستان خبر داد.
ملک عبدالله برای برخی معاینات پزشکی عازم بیمارستان شده است.
انتظار می رود سلمان 77 ساله برادر ناتنی عبدالله جانشین وی شود.
سلمان در سال 2012 و به دنبال مرگ شاهزاده نایف بن عبدالعزیز به عنوان ولیعهد معرفی شد.
سلمان در بسیاری از نشست ها از جمله نشست سران کشورهای حوزه خلیج فارس از طرف پادشاه این کشور شرکت کرده است.
غیبت پادشاه عربستان در مناظر عمومی از سال گذشته شایعاتی را درباره وخامت حال وی بر سر زبانها انداخت.
عبدالله در اکتبر 2011 و نوامبر 2012 دو بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

هنوز زندست مردک 90 سالشه

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

icon_eek  icon_eek  icon_eek طرف هر روز خبر بحرانی بودن حالش میاد ولی خبری نمیشه.از هفت تا جون هم رد کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

از اونجایی که مردک گند زده تو رسوم جانشینی احتمالا اگه بمیره عربستان هرج و مرج میشه. چون یه کنسرسیوم شاهزاده ها تشکیل دادن سلمان رو از ولیعهدی کنار بزنن و جاش مقرن رو بزارن و متعب رو جانشین اون کنن.

فک کن تو آشوب عربستان داعش هوس اونجا رو میکنه. چه شود!!!

ویرایش شده در توسط Moghaddam
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 رشد کم‌سابقه اعدام به شیوه گردن زدن در عربستان در 2014

 

در بر آورد خبرگزاری آسوشیتدپرس، از اعدام به شکل گردن زدن که به طور رسمی توسط خبرگزاری عربستان در سال 2014 اعلام شد، مشخص شده که در این سال 83 نفر از جمله این مرد پاکستانی در عربستان به این شیوه اعدام شده‌اند که بالاترین آمار در این کشور دست کم در پنج سال گذشته است.
عفو بین الملل اعلام کرده که عربستان یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را دارد. این سازمان در سال‌های 2013 و 2012 تعداد 79 اعدام از طریق گردن زدن در عربستان را ثبت کرده و همچنین تعداد 82 اعدام را نیز در سال‌های 2011 و 2010 ثبت کرده است. همچنین بنا به اعلام عفو بین الملل که مقر آن در لندن است، تعداد 69 تن نیز در سال 2009 در عربستان سربریده شده‌اند.
آنگونه که عفو بین الملل اعلام کرده دو کشور عربستان و آمریکا در سال 2014 از جمله کشورهای دارای بیشترین میزان اعدام در جهان بوده‌اند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بیماری «عبدالله»، سبب بازگشت «احمد بن عبدالعزیز» و جنگ قدرت در عربستان می‌شود؟درحالی که پادشاه عربستان به شکل شک برانگیزی به بیمارستان انتقال یافته، شاهزاده‌های سعودی درحال رقابت برای ارتقا جایگاه خود و به قدرت رسیدن هستند. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931001001254#sthash.8duwWmuY.dpuf

 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، وب‌سایت «مسلمون» در تحلیلی درباره رقابت داخلی میان شاهزادگان سعودی برای رسیدن به قدرت و تلاش ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی برای تقویت جایگاه فرزندان خودش در هرم قدرت در عربستان سعودی نوشت: زمانی که 6 ماه قبل «احمد بن عبدالعزیز» وزیر کشور عربستان که پس از مرگ شاهزاده نایف بن عبدالعزیز به این سمت رسیده بود، سوالات فراوانی ایجاد شد.

بنابراین گزارش، پادشاه عربستان پس از برکناری احمد بن عبدالعزیز، محمد بن نایف برادر زاده وی را به این سمت گمارد تا زمینه را برای جانشین ولیعهد (ولی ولیعهد) شدن، شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز (که شخصیتی ضعیف است) فراهم کند و احمد بن عبدالعزیز را از نزدیک شدن به راس هرم بازدارد.

این گزارش تصریح می‌کند که هدف از دور نگه داشتن احمد بن عبدالعزیز از وزارت کشور و تقویت مقرن بن عبدالعزیز به جای وی، فراهم کردن زمینه ارتقا جایگاه «متعب بن عبد الله» فرزند پادشاه کنونی عربستان بوده است که اکنون رئیس گارد پادشاهی است.

در چنین شرایطی متعب بن عبدالعزیز می‌تواند جانشین دوم نخست وزیر شود که با این سمت می‌تواند در صورت ناتوانی ولی ولیعهد (مقرن بن عبدالعزیز) جایگزین وی شود و مسئولیت‌های وی را برعهده گیرد و در صورتی که مقرن ولی‌عهد شود، متعب می‌تواند خودش ولی ولی‌عهد شود.

این پایگاه خبری در ادامه با اشاره به حمله شاهزاده سیف بن سعود به متعب بن عبدالله و رسانه ای کردن تلاش‌های متعب برای زمین‌خواری و افتتاح یک هتل مجلل در لندن، تاکید می کند که رقابت پنهانی میان شاهزاده متعب بن عبدالعزیز فرزند ملک عبدالله و محمد بن نایف فرزند ولی‌عهد متوفی عربستان برای رسیدن به قدرت جریان دارد و هریک از آنها جداگانه با سفر به آمریکا تلاش می‌کنند تا نظر مقامات کاخ سفید را به سوی خود جلب کنند.

این گزارش در شرایطی منتشر شده که روز گذشته دربار عربستان سعودی اعلام کرد که پادشاه این کشور برای انجام معاینات پزشکی راهی بیمارستان شده و این درحالی است که سابقه نداشته که خبر معاینات پزشکی پادشاه عربستان به این شکل رسانه‌ای شود.

همچنین روز گذشته «مجتهد»، فعال توئیتری عربستانی که هویت وی مجهول، و به انتشار اخبار محرمانه خاندان آل سعود مشهور است، ادعا کرد که بزودی «خالد التویجری» رئیس دیوان پادشاهی عربستان، تغییرات مهمی در سطح کلان در این کشور اعلام خواهد کرد.

-

 

بمیره این مردک شک نکنید هرج و مرج میشه تو  عربستان

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عربستان در گردن زدن رکورد زد

 

برخی رسانه های غربی به نقل از خبرگزاری آسو شیتدپرس اعلام کردند که عربستان سعودی حکم اعدام 83 نفر با روش گردن زدن را طی سال 2014 اجرا کرده که نسبت به پنج سال گذشته رکورد تازه ای در زمینه اعدام با این شیوه بر جای گذاشته است.

حکم اعدام یک تبعه پاکستان را به جرم قاچاق مقادیر زیادی هروئین از طریق گردن زدن، اجرا کرد.
بر اساس این گزارش، اغلب کسانی که در عربستان گردن زده شده اند متهم به جرایم مربوط به مواد مخدر بوده اند.
سازمان عفو بین الملل می گوید، عربستان یکی از کشورهایی است که بیشترین آمار اعدام را در جهان را دارد.
بر اساس گزارش این نهاد بین المللی، عربستان در سال های 2012 و 2013 میلادی 79 اعدام، در سال های 2010 و 2011 نیز 82 اعدام داشته است؛ این کشور در سال 2009 نیز 69 مورد اعدام داشته است.
این رسانه افزود: عفو بین الملل گزارشی در مورد چین که بزرگترین کشور دارای موارد اعدامی در جهان است، منتشر نکرد.
این رسانه افزود: عربستان اجرای احکام اسلامی از جمله حکم اعدام برای جرایمی مانند تجاوز به عنف، ارتداد، جادوگری، قتل و قاچاق مواد مخدر را در قوانین خود دارد.
این کشور سالهاست که به خاطر اجرای احکام اعدام برای این نوع جرایم مورد انتقاد قرار دارد.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

شما ها همین طور میخواین پست های تکراری بدین. جانشینی ها ده دفعه تکرار شد. پست هاتون یا جدید کنید یا الکی نذارید لطفا.

  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دوستان در اینکه احتمال مرگ پادشاه عربستان به این زودی زیاده شکی نیست ولی دلیل نمیشه ما این مرگ رو مرگ عبدالله در روایات ظهور بدونیم. شاید باشه ولی طبق همون روایات کذب الوقاتون

  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.