Recommended Posts

ارسال شده در (ویرایش شده) · مخفی شده توسط rezatizi، 20 خرداد 1394 - دلیلی ارایه نشده است
مخفی شده توسط rezatizi، 20 خرداد 1394 - دلیلی ارایه نشده است

فهرست دقیقش اینه :

 

500 عدد بمب ( GBU-31B/B(V)1 ( MK-84/BLU-117 . یعنی کیت  JDAM با بمبی به وزن 925 کیلوگرم با کاربری عمومی.

 

500 عدد بمب ( GBU-31B/B(V)3 ( BLU-109 . یعنی کیت JDAM با بمبی به وزن 874 کیلوگرم  از نوع بانکرباستر.

 

600 عدد بمب ( GBU-12 ( MK-82/BLU-111 . یعنی کیت PAVEWAY II با هدایت لیزری با بمبی به وزن 230 کیلوگرم با کاربرد عمومی.

 

http://www.dsca.mil/major-arms-sales/united-arab-emirates-uae-guided-bomb-units-gbu-31s-and-gbu-12s

 

خوب پس معلوم میشه JDAM های بنداز و فرار کن رو ( که اتفاقا سنگین ترین و مخرب ترین نوعش رو هم خریدن ) برای جاهایی با آسمان نا امن و پرخطر استفاده خواهند کرد و انواع لیزری رو که وقت و دقت لازم دارن ، برای جاهای بی خطر.  پیدا کنید پرتقال فروش را !//  

/////////////////////////////////


Joint Direct Attack Munition 

«مهمات ضربتی مستقیم مشترك» موسوم به JDAM یك كیت هدایت كنندهء بمب سقوط آزاد است كه در محل دم یا قسمت انتهایی آن نصب می‏‎شود و دقت بمب‏های سقوط آزاد را به شدت افزایش می‎‏دهد. این بمب‏ها بدین ترتیب می‏توانند در هر شرائط آب هوایی، مورد استفاده قرار گیرند و یك جنگ‏افزار هوشمند محسوب می شوند. با افزودن یک بخش اضافه به قسمت انتهایی بمب های سقوط آزاد، این بمب ها، هدایت پذیر می شوند. این بخش افزوده شده، مشتمل بر یک «سیستم هدایت کنندهء اینرسیایی» و یک سیستم «هدایت کننده بر اساس مکان یاب جهانی» است. بدین طریق، بمب JDAM، دقت بسیاری نسبت به بمب های سقوط آزاد معمول که هدایت نمی شوند، پیدا می کند؛ ضمن اینکه در شرائط آب و هوایی گوناگون نیز قابل استفاده اند. کلمهء «مشترک» یا Joint که در ابتدای نام این بمب آمده است، نشانگر همکاری مشترک ایالات متحدهء آمریکا و دولت پادشاهی بریتانیا در برنامهء طراحی و تولید این جنگ افزار است. 

JDAM یک سلاح هدایت شوندهء هوا به زمین محسوب می شود که در اصل، نصب سیستم هدایت پذیری بر روی بمب های سری Mk80  محسوب می شود. با توجه به میزان بردی که برایش درنظر گرفته اند، سرجنگی ای بین 250 تا 2000 پوند (معادل 113 تا 900 کیلوگرم) در آن تعبیه شده است. بمب JDAM با توجه به قابلیت هدایت پذیری اش، می تواند بر علیه اهداف متحرک نیز به کار گرفته شود. 
پس از رهاسازی، بمب به صورت اتوماتیک، به سمت مختصات هدف هدایت می شود. مختصات دقیق هدف، می تواند قبل از برخاستن هواپیما، درون کامپیوتر آن ذخیره شود و به صورت دستی توسط خدمهء هواپیما تغییر یابد. ضمن اینکه مختصات هدف، می تواند توسط حسگرهای هواپیما، قبل از پرتاب، به صورت اتوماتیک، اصلاح شود. 
در صورتی که حین پرواز، به اطلاعات مکان یاب جهانی، دسترسی باشد، دقت JDAM، دایره ای به شعاع 13 متر و کمتر اعلام شده است. (این عدد، توسط مقامات بوئینگ کمتر از 10 متر ذکر شده است.) در صورت عدم دسترسی به اطلاعات مکان یاب جهانی، میزان خطا به 30 متر و کمتر افزایش می یابد. 
 
smart-bomb-9.jpg

F-16 در حال پرتاب بمب 2000 پاوندی JDAM/ GBU-31  
 
 
عملیات طوفان صحرا (Desert Storm)، نقطهء روشن و دلیلی محکمی در نیاز به استفاده از مهمات هوا به زمین هدایت شونده هوشمند محسوب می شد. در این عملیات، آب و هوای خاص منطقهء درگیری، دقت مهمات هدایت شونده را کاهش داده بود. دقت بمب های سقوط آزاد (غیرهدایت شونده) نیز به علت پرتابشان از ارتفاع متوسط و بالا، به شدت کاهش یافته بود. بدین جهت، مقدمات پژوهش و تحقیق در مورد یک بمب هدایت شونده در هر آب و هوایی، به سال 1992 آغاز گشت. اولین بمب های هدایت شونده که JDAM نامیده می شدند، به سال 1997 تحویل نیروی هوایی شدند و آزمایشات پرتابی این بمب ها، بین سالهای 1998 تا 1999 انجام شد. در این سالها، تعداد 450 بمب JDAM طی آزمایشات، پرتاب شدند و دقت بی سابقهء 95 درصد (معادل 9.6 متر) را برجای گذاشتند. 
قابلیت بمب های JDAM، طی آزمایشات انجام گرفته، از طریق پرتاب بین ابرها، هوای بارانی و برفی نیز به اثبات رسیده است. در حین انجام این آزمایشات بر روی JDAM، از یک بمب افکن B-2 و رهاسازی هم زمان 16 بمب JDAM در یک لحظه، بر ضد 16 هدف گوناگون که در 2 منطقهء کاملن جداگانه قرار داشتند، نیز استفاده شده است. 

ترکیب B-2 و JDAM : انقلابی در میدان نبرد 
ترکیب بسیار موفق بمب های JDAM و بمب افکن B-2، برای اولین بار در عملیات نیروهای متفق (Operation Allied Force) بر ضد صربهای یوگوسلاوی در نبرد کوزوو به کار گرفته شد. در این عملیات، بمب افکن های بی-2، پس از 30 ساعت پرواز مداوم از پایگاهشان در وایت من، ایالت میسوری، خود را به یوگوسلاوی می رساندند. در جریان جنگ کوزوو، بیش از 600 بمب JDAM توسط بی-2 ها پرتاب شد. کارشناسان نظامی بر این اعتقاد هستند که در جریان جنگ کوزوو و عملیات نیروهای متفق، بی-2 ها، 651 بمب JDAM را پرتاب کردند که این پرتابها، دقتی در حدود 96 درصد و انهدام 87 درصد اهداف تعیین شده را به دنبال داشته است. 
jdam-plane-b2-s.jpg 

رشد خانوادهء بمب های مبتنی بر تکنولوژی JDAM، به بمب های 500 پاوندی (230 کیلوگرمی) Mk82 نیز تسری یافت و کار ساخت این بمب ها در اواخر سال 1999 انجام شد. امروزه، نیروی دریایی ایالات متحده در حال انجام مطالعاتی جهت افزایش میزان قدرت تخریب و دقت بمب ها به وسیلهء بهبود سیستم GPS و نصب یک جستجوگر دقیق است که در مراحل پایانی نزدیک شدن بمب به هدف، فعال شود. 

به تاریخ 10 سپتامبر 2003، یک بمب افکن بی-2، تعداد 80 عدد بمب 500 پاوندی از نوع JDAM را همزمان و در یک سورتی پرواز رها کرد تا ثابت کند دقت حملات به وسیلهء بمب های هدایت شونده، همانند روزهای اولیه استفاده از تسلیحات هوشمند نیست. 

مشخصات عمومی JDAM 
عملیات اولیه: سلاح هدایت شوندهء هوا به زمین 
سازنده: شرکت بوئینگ 
کیت هدایت پذیری نصب شده بر روی بمب های سری Mk80 
نوع هدایت پذیری: 
بر اساس اینرسیایی یا مکان یاب جهانی GPS/INS یا Global Position System / Inertial Navigation System 
دقت: 13 متر و کمتر در هنگام دسترسی به اطلاعات GPS و 30 متر در صورت عدم دسترسی 
طول: 3 تا 3.9 متر (9.11 تا 12.8 فوت) 
فاصلهء دو سر بالچه ها: 483 تا 635 میلی متر (1.7 تا 2.1 فوت) 
برد: 24 کیلومتر (15 مایل) 
حداکثر ارتفاع قابل پرتاب شدن: 13700 متر = 45000 فوت 
قیمت هر کیت هدایت شونده: 21000 دلار 
ورود به خدمت: 1999 
تعداد کیت هدایت پذیری ساخته شده: 158000 عدد برای نیروی هوایی و 82000 عدد برای نیروی دریایی؛ جمعن 240000 عدد 

قابل استفاده در هواپیماهای: 
B-1B Lancer ، B-2A Spirit ، B-52H ، F-14A/B/D ، F-15E ، F-16C/D ، F-18C/D & F/A-18E/F 
Eurofighter Typhon ، A-10 Warthog ، F-22 Raptor ، F-117 Nighthawk ، AV-8B Harrier 
S-3 Viking ، F-35 JSF ، RQ-9 Predator B 

گونه های مختلف 
CBU-29 بر اساس بمب 250 پوندی Mk81 (برنامهء تولید لغو شده است) 
CBU-30 بر اساس بمب 500 پوندی Mk82 یا بمب BLU-111/B 
CBU-31 بر اساس بمب 2000 پوندی Mk84 یا بمب BLU-109 
CBU-32 بر اساس بمب 1000 پوندی Mk83 
CBU-35 بر اساس بمب 1000 پوندی BLU-110 
CBU-38 بر اساس بمب 500 پوندی Mk82 
 
 
smart-bomb-9.jpg

F-16 در حال پرتاب بمب 2000 پاوندی JDAM/ GBU-31  


Joint Direct Attack Munition  / مهمات تهاجم مستقیم مشترك (JDAM)، كیت هدایت جداگانه ارزان قیمتی است كه با نصب آن بر روی بمبهای سقوط آزاد غیر هدایت شونده میتوان آنها را به مهمات هدایت شونده دقیق (هوشمند) ، قابل استفاده در هر گونه شرایط جوی تبدیل كرد. با نصب (كیت دم) JDAM بر روی بمبهای سقوط آزاد غیر هدایت شونده كه شامل بالچه های دم قابل تنظیم،‌ یك كامپیوتر كنترل، یك سیستم هدایت اینرسیائی INS و یك واحد كنترل هدایت سیستم مكانیابی جهانی GPS میباشد ، بمبهای غیر هدایت شونده به مهماتی هدایت شونده ،‌ با دقت بالا ، دور برد و قابل استفاده در هر گونه شرایط جوی تبدیل میشوند. در خلال جنك 1999 كوزوو ، بمبهای هدایت شونده لیزری در سطح وسیعی توسط جنگنده های ناتو بكار گرفته شدند اما به علت شرایط نامساعد جوی و پوشش ضخیم ابری كه از مختصات جوی جنوب بالكان میباشد این سلاحها كارائی كمی داشتند، ضمن اینكه سلاحهای هدایت شونده لیزری بسیار گران هم هستند. JDAM برنامه مشترك نیروی هوائی و نیروی دریائی آمریكاست و از سال 1998 شركت بوئینگ بیش از 150,000  كیت JDAM را تولید كرده است. 

JDAM تا كنون بر روی بمبهای 2000 پاوندی BLU-109/MK 84 -  بمبهای 1000 پاوندی BLU-110/MK 83  و یا بمبهای 500 پاوندی BLU-111/MK 82  نصب گردیده است و میتوان بر علیه اهداف مهم ثابت و غیر ثابت از جنگنده و یا بمب افكن تحت هر گونه شرایط جوی و بدون نیاز به هیچگونه پشتیبانی زمینی استفاده كرد. قبل از پرتاب بمب، جنگنده/ بمب افكن با استفاده از GPS خود موقعیت دقیق هدف را روی زمین مشخص میكند،‌ درست قبل از رها سازی بمب، كامپیوتر جنگنده/ بمب افكن اطلاعات مربوط به موقعیت حال حاضر بمب ، بردارهای سرعت و مختصات هدف را به كامپیوتر بمب ارسال میكند. پس از رها سازی و در هوا، دریافت كننده GPS بمب اقدام به پردازش سیگنالهای ماهواره GPS جهت قرار گرفتن در مسیر هدف مینماید. همانند دیگر بمبهای هوشمند، سیستم كنترل مسئول ارسال سیگنال به بالچه های هدایت كننده جهت قرار گیری در مسیر صحیح میباشد. لازم به ذكر است كه مختصات هدف میتواند قبل از بلند شدن به سیستمهای هواپیما داده شود یا به طور دستی توسط خدمه پرواز تغییر داده شود و یا به طور اتوماتیك توسط سنسورهای هواپیما وارد شود. 

smart-bomb-10.jpg

طرح پایه JDAM


در صورتی كه به هر دلیل دریافت سیگنالهای GPS میسر نباشد،‌ سیستم هدایت INS كه دقت كمتری دارد هدایت JDAM را به عهده خواهد گرفت. در صورت استفاده از GPS شعاع خطای JDAM حتی به زیر 5 متر هم میرسد (برخی منابع 13 متر را عنوان كرده اند) ولی در صورت بكارگیری سیستم هدایت INS این دقت به 30 متر یا كمتر خواهد رسید. نكته مهم اینكه در صورت اشتباه بودن مختصات محل ، به طور قطع و یقین JDAM هدفی را كه مورد نظر نیست مورد هدف قرار خواهد داد به طوریكه همواره اطلاعات سرویسهای جاسوسی دقیق نیستند. بنا به گزارش CIA، هدف قرارگیری سفارت چین در بلگراد در خلال عملیات Operation Allied Force توسط هواپیماهای ناتو ناشی از اطلاعات اشتباه بوده.  به هر حال در صورت صحت مختصات هدف،‌ بمبهای هدایت شونده ماهواره ای مطمئنا موفقیت بیشتری در نابودی هدف تحت هر گونه شرایط جوی نسبت به سایر انواع مهمات هدایت شونده دقیق بدست خواهند آورد. JDAM میتواند از ارتفاع بسیار كم تا بسیار زیاد و در حالت شیرجه، صعود،‌مستقیم پرتاب گردد. JDAM در حال حاضر با جنگنده/ بمب افكنهای : B-1B, B-2A, B-52H, AV-8B, F-15E, F/A-18C/D/E/F, F-16C/D  و F-22  تطبیق داده شده و برنامه هائی جهت تطبیق سازی با A-10  و Joint Strike Fighter  F-35 و MQ-9  و (یوروفایتر) در دست میباشد.   


بمبهای هدایت شونده لیزری ضمن پرهزینه بودن دارای محدودیتهای عملیاتی قابل توجهی هم هستند. مهمترین نقطه ضعف آنها وابستگی پیوسته آنها به آشكار بودن هدف توسط نشانگذار های لیزری میباشد، اگر لیزر خاموش گردد و یا هدف توسط باران، بخار آب یا ابر/غبار و دود محو و تاریك بشود ، جستجوگر لیزر اصطلاحا كور شده و بمب مانند تمام بمبهای پرتابی معمولی یك مسیر بالستیك را میپیماید ! 
درسهای گرفته شده از جنگ اول خلیج فارس Desert Storm  اهمیت مهمات هوشمند را بیش از پیش نمایان ساخت. اما هنوز به كار گیری آنها دشوار میباشد به خصوص در شرایطی كه دید زمین یا هدف از هوا ضعیف باشد. شرایط جوی نامساعد امكان به كارگیری مهمات هوشمند را به شدت تقلیل میدهد از طرفی مهمات غیر هدایت شونده وقتی از ارتفاع متوسط یا بالا پرتاب شوند دقت كافی در انهدام اهداف را ندارند. تحقیقات بر روی یك سلاح هدایت شونده دقیق كه قابل بكار گیری در شرایط نامساعد جوی باشد از سال 1992 آغاز گردید. اولین سری از JDAM ها در سال 1997 تحویل داده شد و بیش از 450 JDAM در خلال تستهای سالهای 1998 و 99 پرتاب گردید. نتیجه این تستها شگفت انگیز بود ! ركورد بی نظیر 95 درصدی قابلیت اطمینان سیتم و دستیابی به دقت 9.6متری ! قابلیتهای JDAM در خلال پروازهای آزمایشی متعدد در شرایط ابری، بارانی و برفی به اثبات رسیده است. در خلال این تستها یك فروند B-2 ، هشتاد بمب 230 كیلوگرمیMK82 مجهز به كیتهای JDAM را در یك پرواز بر علیه اهداف متعدد به كار گرفت ،‌هر بمب موفق به انهدام یك هدف جداگانه گردید ،‌ پس از این بمباران سخنگوی نیروی هوائی آمریكا این عملیات را یك انقلاب نامید . 

400px-JDAM_GBU30_MER.jpg

JDAM ها زیر بال B-52H


JDAM و B2 اولین عملیات رزمی مشتركشان را در خلال عملیات Operation Allied Force در بالكان به اجرا گذاشتند اما در عملیات Enduring Freedom air campaign افغانستان به طرز گسترده ای از این نوع سلاح استفاده شد. پرواز B-2 ها 30ساعت، بدون توفق، رفت و برگشت از Whiteman Air Force Base واقع در میسوری صورت میگرفت و 650 JDAM در این عملیات بر علیه اهداف به كار گرفته شد. بر پایه یگ گزارش منتشر شده در سال 2002، در طی عملیات Operation Allied Force از29 مارچ تا 9 جون 1999، B2 ها موفق به پرتاب 651 بمب مجهز به كیتهای JDAM با ركورد برخورد به هدف87 درصد شدند. تركیب قابلیت Stealth بمب افكنها و دقت بالای كیتهای JDAM باعث بوجود آمدن انقلابی در بمبارانهای هوائی شده است. توسعه و رشد سلاحهای خانواده JDAM از اواخر سال 1999 به بمبهای 500 پاوندی MK-82  هم بسط داده شده است. در مقام مقایسه میتوان JDAM ها را نمونه ارزان موشكهای كروز به حساب آورد. قیمت هر كیت JDAM ، بالغ بر 40.000 دلار براورد شده بود اما پس از انتخاب McDonnell Douglas ( بوئینگ فعلی) قیمت تحویلی 18.000 دلار برای هر كیت به امضاء رسید ، با گذشت زمان قیمت هر كیت در سال 2004 به 21.000 دلار و انتظار میرود در سال 2011 این قیمت به 31.000 دلار برسد،‌ برای مقایسه جدیدترین موشك كروز Tomahawk قیمتی بالغ بر 730,000  دلار دارد. 

aVNcgMi.jpg

GPS بهبود یافته و دقیق- یك جستجو گر دقیق برای هدایت نهائی- افزایش برد - تصحیح اطلاعات هدف در هنگام پرواز و افزایش كلاهكهای جنگی از برنامه های به اجرا گذاشته شده و تست شده جهت مقابله با تهدیدات آینده میباشد. به منظور پاسخ دهی به گزارشات خلبانانی كه از بمبهای هدایت شونده لیزری / یا ماهواره ای استفاده كرده اند، بوئینگ Laser JDAM ها (LJDAM)  را كه از دو نوع سیستم هدایتی در یك كیت استفاده میكنند را توسعه  داده است . بر پایه JDAM های موجود، یك پكیج هدایت لیزری به سیستم هدایت GPS/INS در جهت افزایش دقت مهمات اضافه شده است. 
دولت آمریكا موافقت خود را با صادرات تعداد كمی از كیتهای JDAM به تعداد كمی از كشورها اعلام نموده ، كشورهائی كه تاكنون دریافت كننده JDAM بوده اند عبارتند از: اسرائیل- ایتالیا- دانمارك- استرالیا- نروژ- هلند- سنگاپور- شیلی- عربستان و كره جنوبی (استرالیا دارای JDAM-ER كه مجهز به بال میباشند است) و كشورهائی كه تقاضاهایشان تحت بررسی است عبارتند از: مصر- یونان- پاكستان- فنلاند میباشد. 

انواع: 

GBU-31(V)1/B (USAF) Mk-84 
GBU-31(V)2/B (USN/USMC) Mk-84 
GBU-31(V)3/B (USAF) BLU-109 
GBU-31(V)4/B (USN/USMC) BLU-109 
GBU-32(V)1/B (USAF) Mk-83 
GBU-32(V)2/B (USN/USMC) Mk-83 
GBU-35(V)1/B (USN/USMC) BLU-110 
GBU-38/B (USAF) Mk-82,(USN/USMC)Mk-82 and BLU-111 


مشخصات عمومی: 

وظیفه: مهمات هدایت شونده هوا به سطح 
پیمانكار: بوئینگ 
برد: تا 15 مایل 
سقف پرواز: 13,677  متر 
هدایت: GPS/INS 
قیمت: 22,000  دلار هر كیت (قیمت سال 2007) 
سال ورود به خدمت: 1999 

قابلیتها: 

استفاده از سیستم مكانیابی جهانی GPS 
امكان پرتاب،كیلومترها دورتر از هدف 
امكان تصحیح اطلاعات حین پرواز تا هنگام برخورد به هدف 
امكان به كارگیری سرهای جنگی MK-83/BLU-110, MK-84, BLU-109 ،MK-82 
امكان استفاده تحت هرگونه شرایط جوی 
امكان استفاده بر علیه چندین هدف در یك پرواز 

 

 

لینک منبع ؟

ویرایش شده در توسط rezatizi
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست

موشک جديد هند با موفقيت آزمايش شد

 

مقامات هند از آزمایش موفقیت آمیز یک فروند موشک در یک پایگاه نظامی در ایالت غربی این کشور خبر دادند.
براساس اظهارات مقامات نظامی هند موشک پیناکای 2 روز گذشته در پایگاه نظامی پاکهاران در ایالت راجستان آزمایش شده است.
 این موشک که در منطقه نظامی چاندان هند در نزدیکی مناطق بین المللی مرزی با پاکستان شلیک شد توانست با موفقیت به هدف خود در فاصله 55 کیلومتری اصابت کند.
گزارش ها از هند حاکی است، این موشک که در سازمان دولتی تحقیقات و توسعه دفاعی هند ساخته شده است قابلیت حمل چند کلاهک جنگی را دارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کویت به دنبال خرید جنگنده اروپایی تایفون 

 

دولت کویت مذاکرات خود با دولت ایتالیا برای خرید جنگنده یورو فایتر تایفون ساخت کنسرسیوم اروپایی را آغاز کرده است. کشور کویت که دارنده ناوگان قدیمی جنگنده های اف 18 می باشد به دنبال خرید 24 تا 28 فروند جنگنده تایفون است.
این قراداد به غیر از خرید جنگنده و قطعات یدکی شامل آموزش خلبانان و پرسنل مربوط شده و ارزشی در حدود 4 میلیارد یورو خواهد داشت. بر اساس اطلاعات روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در حال حاضر تعدادی از مقامات دفاعی ایتالیا برای مذاکره در این زمینه در کویت به سر می برند اما فعلا مقامات دو کشور درباره این خبر سکوت پیشه کرده اند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 ترکیه و قطر در خاک یکدیگر پایگاه نظامی تاسیس می کنند

 

ترکیه و قطر با اجرایی کردن توافقنامه نظامی ، در خاک یکدیگر پایگاه و تاسیسات نظامی تاسیس می کنند.
این توافق که در دسامبر سال گذشته میلادی به امضا رسیده بود، امروز (دوشنبه) با درج در روزنامه رسمی کشور ترکیه از نظر قانونی قابل اجرا شده است.
بر اساس قوانین ترکیه ، قراردادهای بین المللی و مصوبه های مجلس ترکیه پس از تصویب نهایی با درج در روزنامه رسمی قابل اجرا است.
بر اساس این توافق، دو کشور ترکیه و قطر می توانند از بنادر، فرودگاهها، حریم هوایی و تاسیسات نظامی همدیگر استفاده کنند و امکان استقرار نیروهای خود در کشور دیگر را خواهند داشت.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

کسی در مورد این تحرکات اخیر کشورهای حوزه خلیج فارس و ارتباطشان با اسرائیل اطلاعی دقیق دارد؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

کسی در مورد این تحرکات اخیر کشورهای حوزه خلیج فارس و ارتباطشان با اسرائیل اطلاعی دقیق دارد؟

در مورد ارتباطات نظامی یه خبرهایی رسیده ولی مثل کوه یخه فعلا. نوکش دیده میشه و قسمت بسیار بزرگش پنهانه. فعلا در حد امنیت سایبری و .... خبری شد خودم تقدیم میکنم.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در مورد ارتباطات نظامی یه خبرهایی رسیده ولی مثل کوه یخه فعلا. نوکش دیده میشه و قسمت بسیار بزرگش پنهانه. فعلا در حد امنیت سایبری و .... خبری شد خودم تقدیم میکنم.

 

من اول باور نمی کردم تا اینکه یکی دو سال پیش یک فیلمی از دیدار تسیپی لیونی با یکی از حکام حاشیه خلیج فارس دیدم 

بعدها که دقیق تر شدم مطمئن شدم فلسطین فروخته شده و بحث فقط رسمی کردن داستان است 

 

فروش سلاح مطمئنا در میان هست 

اقدامات جاسوسی هم در میان هست 

ولی اینکه در زمینه داعش و .. چه میزان هماهنگی دارند کمی مبهم هست؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فروش سلاح مطمئنا در میان هست 

بنده متاسفانه فقط پیرامون همین یک مورد میتونم اطلاعات در اختیار عزیزان بذارم. یه گمانه زنی هایی در میان چند تا تینک تنک و فروم معتبرغربی به خصوص آمریکا ( که بنده پیگیر و دخیل در آن هستم ) در حال انجام هست. هر وقت چیزی قطعی شد ، سریع خبر میدم.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من اول باور نمی کردم تا اینکه یکی دو سال پیش یک فیلمی از دیدار تسیپی لیونی با یکی از حکام حاشیه خلیج فارس دیدم 

بعدها که دقیق تر شدم مطمئن شدم فلسطین فروخته شده و بحث فقط رسمی کردن داستان است 

 

فروش سلاح مطمئنا در میان هست 

اقدامات جاسوسی هم در میان هست 

ولی اینکه در زمینه داعش و .. چه میزان هماهنگی دارند کمی مبهم هست؟

اقا واقعا باور نمیکردی....اقوامی که اسراییل بودن....از چند سال پیش میگفتن...عربا بخصوص قطری....اماراتی دارن سرمایه گذاری های زیادی به صورت..کاملا ملموس انجام میدن...قطریا تو مجتمع های تفریحی بیشتر....اماراتی ها هم تو صنایع دارویی....و...الکترونیکی.............همین طور تا اونجا که شنیدم دارن تو کردستان عراق هم سرمایه گاری زیادی میکنند....فقط اینو میدونم که قطری ها با اسرایلیها...مچ شدن.در حد لالیگا.....با مته های راه سازی هم نمیشه جداشون کرد........

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اقا واقعا باور نمیکردی....اقوامی که اسراییل بودن....از چند سال پیش میگفتن...عربا بخصوص قطری....اماراتی دارن سرمایه گذاری های زیادی به صورت..کاملا ملموس انجام میدن...قطریا تو مجتمع های تفریحی بیشتر....اماراتی ها هم تو صنایع دارویی....و...الکترونیکی.............همین طور تا اونجا که شنیدم دارن تو کردستان عراق هم سرمایه گاری زیادی میکنند....فقط اینو میدونم که قطری ها با اسرایلیها...مچ شدن.در حد لالیگا.....با مته های راه سازی هم نمیشه جداشون کرد........

 

متاسفانه حسادت کشورهای عربی سبب شده است که فقط در فکر تضیف ایران باشند تا تقویت خود و اگرنه الان باید پیشرفت های زیرساختی خوبی داشته باشند که آنها را از نفت مستقل می کرد

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اقا واقعا باور نمیکردی....اقوامی که اسراییل بودن....از چند سال پیش میگفتن...عربا بخصوص قطری....اماراتی دارن سرمایه گذاری های زیادی به صورت..کاملا ملموس انجام میدن...قطریا تو مجتمع های تفریحی بیشتر....اماراتی ها هم تو صنایع دارویی....و...الکترونیکی.............همین طور تا اونجا که شنیدم دارن تو کردستان عراق هم سرمایه گاری زیادی میکنند....فقط اینو میدونم که قطری ها با اسرایلیها...مچ شدن.در حد لالیگا.....با مته های راه سازی هم نمیشه جداشون کرد........

 

 

متاسفانه حسادت کشورهای عربی سبب شده است که فقط در فکر تضیف ایران باشند تا تقویت خود و اگرنه الان باید پیشرفت های زیرساختی خوبی داشته باشند که آنها را از نفت مستقل می کرد

این نزدیکی اعراب و اسراییل خطر جدی برای کشور دارد ممکن است اعراب با توهم به اینکه میتوانن با کمک اسراییل به کشور اسیب وارد کنند دست به کارهای خطرناکی بزنند

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قطر به دنبال افرایش ناوگان ترابری C-17

 

 

کشور قطر با مقامان شرکت بوئینگ آمریکا قراردادی را به منظور خرید 4 فروند هواپیمای ترابری استراتژیک C-17 به امضاء رساندند. پیش از این نیز این کشور 4 فروند از این هواپیما را دریافت کرده و با دریافت سفارش جدید تعداد هواپیماهای ناوگان این کشور به عدد 8 می رسد.
البته هنوز ارزش قرارداد و زمان تحویل این هواپیما ها به قطر اعلام نشده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عربستان از ایرباس بالگرد خرید

عربستان 23 فروند بالگرد از ایرباس خریداری کرد.
عربستان سعودی قراردادی را با شرکت ایرباس برای خرید 23 فروند بالگرد H145 به امضاء رساند. این بالگرد در امور پلیسی و خدمات غیر نظامی کاربرد دارد. قرارداد خرید این بالگردها که ارزشی در حدود 560 میلیون دلار دارد در جریان سفر وزیر دفاع عربستان به فرانسه به امضاء رسیده است.
شرکت ایرباس اخیرا فروش مناسبی را در بازار بالگرد داشته است و توانسته است چند مدل از بالگردهای خود را به کویت و لهستان نیز بفروشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عربستان از ایرباس بالگرد خری

 

عربستان 23 فروند بالگرد از ایرباس خریداری کرد.
عربستان سعودی قراردادی را با شرکت ایرباس برای خرید 23 فروند بالگرد H145 به امضاء رساند. این بالگرد در امور پلیسی و خدمات غیر نظامی کاربرد دارد. قرارداد خرید این بالگردها که ارزشی در حدود 560 میلیون دلار دارد در جریان سفر وزیر دفاع عربستان به فرانسه به امضاء رسیده است.
شرکت ایرباس اخیرا فروش مناسبی را در بازار بالگرد داشته است و توانسته است چند مدل از بالگردهای خود را به کویت و لهستان نیز بفروشد.

 

بیشتر این خرید ها بصورت رشوه غیرمستقیم را در راستای ساکت نگه داشتن غرب می توان دید تا خرید دفاعی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خرید 23 فروند بالگرد H145 به ارزش 560 میلیون دلار دارد در جریان سفر وزیر دفاع عربستان به فرانسه به امضاء رسیده است.

 

البته این خرید فقط یه دست گرمی و چاشنی برای قرارداد بیش از 10 میلیارد دلاری تحقیقات و ساخت 2 نیروگاه هسته ای در عربستان بوده و اصولا این نوع معاملات که در سایه یه قرارداد بسیار بزرگتر پنهان میشن ، هیچ گونه ارزش تاکتیکی نظامی هم ندارن و به قول یکی از دوستان ماجرای اون رستوران هایی است که نوشابه رو بدون ساندویچ نمیدن یا بر عکس.

 

برنامه های عربستان سعودی برای گسترش استفاده از انرژی هسته ای به چند سال قبل برمیگرده و اونا طرح های بسیار بلندپروازانه و دراز مدت با سرمایه گذاری سنگین 80 میلیارد دلاری رو در این بخش مد نظر قرار دادن. ولی این که الان و در این زمان خاص اومدن و چنین قراردادی رو امضا کردن خیلی معنی داره.

 

بنده از این حرکت عربستان ، 2 تا نتیجه کاملا متفاوت و متضاد از هم  میتونم برداشت کنم.

 

یکی این که عربستان از موفقیت مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5+1 مطمئن شده و در واقع از شکستش دلسرد و ناامید شده و میخواد از زمان موجود استفاده کنه و هر چه سریعتر با سرمایه گذاری دیوانه وار ، خودش رو به سطحی بالا در انرژی هسته ای برسونه. هیچ بعید نیست که با پرداخت مبالغ هنگفت ، حتی خود دانش هسته ای رو از کشورهایی مثل همین فرانسه و یا دیگران ، به صورت حاضر و آماده به دست بیاره.

 

دوم این که ، نه دقیقا برعکس. یعنی از عدم حصول توافق مطمئن شده و چون فرانسه نقش پلیس بده رو داشته و توی مذاکرات شدیدا سنگ اندازی میکرده ، حالا عربستان میخواد مزد خوش رقصیای فرانسه رو با این معامله بپردازه و جبران کنه و مطمئنا از خجالت کشورهای دیگه هم برمیاد.

 

البته یه مساله دیگه هم هست. این قراردادها و یا سرمایه گذاری های عربستان در روسیه ، یه پیغام بلند ، واضح و آشکار به حاکمان آمریکا هست که حواسشون باشه برای عربستان مثل آب خوردنه که پول هاش گیر کسان دیگری بیاد و سرِ آمریکا این وسط بی کلاه بمونه.

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.