امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

بحث سوسول بازی نیست سرعت عمل و بی خیالی در نحوه پرتاب شرایط امن و راحتی برای شلیک کننده فراهم میکنه که دقت رو بالا میبره فکر نکنم این سامانه هدایت شونده باشه برای 1000 متر از یک سیستم خیلی سایده تعیین فاصله سرعت و زاویه هدف استفاده می کنند که پس از بدست اومدن اینها موقعیت بعدی هدف بررسی میشه موشک به همون سطح پرتاب میشه !

برای کاستن از خطرات شلیک و همونطور که دوستان گفتند موقعیت پرتاب کننده میشه موتور رو آروم روشن کرد مثل اریکس که از 2 متر بر ثانیه به 600 متر بر ثانیه لحضاتی پس از خروج و فاصله گرفتن از لانچر بهره برد .

البته فکر میکنم این سلاح برای نصب روی جیپ ها بالای لوله تانکها و روی نفر بر ها خیلی مناسب تر باشه چون دیگه هیچ کدوم از این مسایل پیش نمیاد و بردش هم با بزرگتر کردن موتورش حل میشه!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر از دوستان کسی مجموعه کاملی از عکسها و فیلمهای atgm های ایران در اختیار داره لطف کنه و در این تاپیک و یا در تاپیکی جداگانه در اختیار بقیه هم بذاره.

بخصوص از همین صاعقه یا توسن (ای تی-5) و رعد (ای تی-3 مالیوتکا).

سعید خان من منظورم این بود که از آنجایی که خود دراگون موشک نسبتا ضعیفی بوده و یا در حال حاضر هست بالا بردن توانایی اون مسلما کار بسیار بالاتری رو به نسبت تاو که اصل موشک همچنان موشک قدرت مندی هست برده. دست متخصصان متعهد این مملکت درد نکنه.

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_241nzg6.jpg[/img]

تصویر بالا مربوط به موشک های ضد تانک تولیدی توسط صنایع هوا فضاست.
در بالا سمت راست به چپ: موشک توسن(ای تی-5 اسپندرل) - موشکهای طوفان-1و2 - صاعقه - و آخری گویا ای تی-11 اسنایپر موشک ضد تانک با برد 4 کیلومتر و هدایت لیزری قابل شلیک از لوله تی-72.

در پایین از راست به چپ(لانچرها): صاعقه در حال شلیک- توسن - طوفان - توسن - اگر اشتباه نکنم دوباره طوفان - صاعقه - طوفان.

این توسن (ای تی-5) هم موشک توانایی هست. بخصوص قابل نصب بر روی انواع زره پوش.
رعد در این تصاویر نیست شاید توسط نهاد جداگانه ای تولید میشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
GRIPEN گرامی ممنون .باید بگم در مورد حرفی که گفتی دراگون ضعیف هست بله دراگون اولیه ضعیف هست امروزه. اما ارتش امریکا از همان دراگون استفاده نمی کند و دراگون 1 و دراگون 2 را هم ساخته است که به دراگون 2 سوپر دراگون می گویند و ارتش امریکا هم اکنون نیز از ان استفاده می کند. مشخصات سوپر دراگون همانند صاعقه 2 است. قابل توجه است که ایران از زمان شاه تعدادی دراگون اولیه را داشته و استفاده می کرده.
سوپر دراگون 85% تواناییش بیشتر از دراگون است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]سلاح خوب و كارامدي هست . ولي تجربه شخصيم اين بود كه در جنگ موشكهاي هدايت شونده ( مخصوصا سيمي ) هيچ كاربردي نداشت. اين نوع موشكها نياز به تمرينات زياد با سيميلاتور ( بخاطر گروني موشك ) و پرتاب در مانورها رو داره.
هدف گيري واقعا مشكله بخصوص اينكه وقتي هدف هم متحرك باشه. محاسبه و كنترل پرتاب كننده و هدايت موشك نياز به سالها اموزش داره.
گزينه خانواده ارپي جي ها و اصلاح اون بخاطر هزينه كمتر مناسبتره. :|[/quote]

پرتاب موشکهای هدایت شونده نیاز به افراد آموزش دیده و متخصص داره. الان هم زمان قدیم نیست که با تانکهای دهه 50 روسی طرف باشی و با سلاح ضعیف و غیر دقیق و از رده خارجی مثل آر پی جی بشه آنها را منهدم کرد. دقیقا مثل این می مونه که بخواهی با تیر کمان به جنگ تفنگچی بری! شما به برد سلاح و قدرت نفوذ اون هم توجه بفرمایید. در فاصله نزدیک تانک دشمن شما رو زنده نمی ذاره تا بخواهید با آر پی جی شلیک کنید آنهم با هزار سلام و صلوات که آیا بخوره یا نه. خود پرتاب سلاح قدیمی مثل آر پی جی هم نیاز به آموزش داره.[/quote]

جناب ساشاي عزيز
من هم در اول عرايضم عرض كردم كه نياز به اموزشهاي خاص دارد. همونطور كه خودم شاهد بودم ماليوتكا واقعا براي زدن تانك گزينه مناسبي براي بسيج نبود. از طرفي در جنگهاي احتمالي هنوز بر روي اين نيروي مردمي حساب ميشه.
تانكها نقاط ضعف و قوتي دارند كه اگر بدرستي استفاده بشه هنوز هم ارپي جي 7 كه شما به تير كمون تشبيه كردين كارامد هست. اگر همون تيركمون رو به چشم تفنگچي هدف گيري كني باعث از دور خارج شدن اون ميشه. ار پي جي هنوز خانواده مهمي در گردانهاي شكار تانك ميباشد. اينطور هم نيست كه شما در فاصله نزديك اسيب پذيري شديدي از تانك داشته باشين.
اينگونه سلاحها بخاطر هزينه كم و تعميرات و سرويس ساده ميتونه تا مدتها گزينه مناسبي باشه. ( نگاهي به حركت تروريستها در عراق براي زدن تانكهاي امريكايي در عراق بكنيد كه با همين تير و كمان انجام ميگيرد. )
موفق باشيد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]GRIPEN گرامی ممنون .باید بگم در مورد حرفی که گفتی دراگون ضعیف هست بله دراگون اولیه ضعیف هست امروزه. اما ارتش امریکا از همان دراگون استفاده نمی کند و دراگون 1 و دراگون 2 را هم ساخته است که به دراگون 2 سوپر دراگون می گویند و ارتش امریکا هم اکنون نیز از ان استفاده می کند. مشخصات سوپر دراگون همانند صاعقه 2 است. قابل توجه است که ایران از زمان شاه تعدادی دراگون اولیه را داشته و استفاده می کرده.
سوپر دراگون 85% تواناییش بیشتر از دراگون است.[/quote]

بله دوست عزیز منظور منم این بود که این موشک کار برده تا به یه چیز حسابی ارتقا پیدا کنه.

ولی من شنیدم که آمریکا این موشک رو به طور کامل از سازمان رزمش خارج کرده در صفحه ویکی پدیا هم نوشته که در سال 95 از سازمان خارج شده ولی هنوز مقدار زیادی در انبارها موجوده.

به هر حال...

در مورد سوپر دراگون نوشته که بردی برابر 1500 متر و قابلیت نفوذ در زره 450 میلیمتر که با این حساب صاعقه-2 بردی معادل 500 متر کمتر ولی قدرت نفوذ در زره 300 میلیمتر بیشتر (750 میلیمتر در پوستر ذکر شده) از سوپر دراگونه که برای یک موشک قابل حمل توسط نفر بسیار قابل توجهه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دراگون و نسلهاي بعدي چه ايراني و امريكايي موشك خوبي ولي براي جنگهاي جديد و نسل جديد تانكها موجود اصلا بدر نمي خوره منظورم اين كه يك صلاح تهاجمي نيست بلكه بايد يك جا كمين كني اگه نيروهاي دشمن دورو برت نباشند كه سيم موشك و پاره كنند به هدف اگه برسه و تانكي كه ميخواي بزني تانك آبرام و يا مركاوا و تي 82 به بالا نباشه مثل قوطي كنسرو باز ميكنه وگرنه بهتره در اسرع وقت يا فاتحه خودت و بخوني يا تاجايي كه ميتوني سعي كني فراركني !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ای کاش دستم تو کار بود ! اونوقت نسل موشکهای هدایت سیمی رو منقرض میکردم ! برای همیشه :|
این همه روش جالب برای هدایت درخط دید هست نمیدونم چه نیازی هست روشهای عجیبی مثل هدایت با سیم وجو داشته باشه اونهم برای فاصله 1000 متری !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان گرامی یه سری اطلاعات درباره ی قیمت تولید ان.

قیمت لانچر با متعلقاتش: 3000 تا 4000 دلار

قیمت هر فروند موشک: 12000 دلار

قیمت (CLU (COMMAND LAUNCH UNIT : بستگی به سفارش مشتری دارد.
نمونه های صادراتی ایران با توجه به سفارش مشتری فرق می کند مثلا صاعقه های صادر شده به ونزوئلا با صاعقه های صادر شده به سوریه فرق می کند یا همین طور قطر.

حال قیمت هر سوپر دراگون امریکایی حدود 37 تا 40 هزار دلار است.
صاعقه تولید انبوه شده و مثل اینکه فقط نیروی زمینی ارتش از ان استفاده می کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ای کاش دستم تو کار بود ! اونوقت نسل موشکهای هدایت سیمی رو منقرض میکردم ! برای همیشه :|
این همه روش جالب برای هدایت درخط دید هست نمیدونم چه نیازی هست روشهای عجیبی مثل هدایت با سیم وجو داشته باشه اونهم برای فاصله 1000 متری ![/quote]

فکر کنم یک مقدار کم لطفی میکنید
هدایت سیمی هنوز در تولیدات کشورهای پیشرفته دیده میشه
فکر نمیکنید موشکهای هدایت سیمی مشکل تر منحرف میشن؟ و اخلالهای راداری بر روی اونا کمتر تاثیر میذاره

تازه اگر اشتباه نکنم از لحاظ صرفه اقتصادی هم تولیدشون کمتر هزینه میبره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موشکهای هدایت سیمی به تاریخ باید بپیوندند ! وجود خود سیم ایجا انحراف میکنه مخصوصا اینکه بخواد روی زمین کشیده بشه ! حالا این دراگون رو نمیدونم ولی مالیوتکا نسبتا فاجعه است ! فکر کنم بچه های میلیتاری اگر پول تو جیبیشون در حد این بچه پولدار ها بود روزی چندتا از این موشکهامیتونستند درست ! خیلی بد بود هدایت با دوربین و استیک مثل هواپیمای ملخی اونهم از نوعی که متعلق به صربستان باشه با قدرت نفوذ 200 میلیمتر واقعا کاربرد این مالیوتکا چیه نمیدونم شاید فقط این دوتا باشه برد زیاد و نامشخص بودن محل پرتابگر !
مثل اینکه توی جنگ 33 روزه هم ازشازیاد استفاده کردند ! چطوری با این وضعیت جواب داده خدا میدونه ! واقعا پرتابگرش باید خیلی وارد باشه !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]موشکهای هدایت سیمی به تاریخ باید بپیوندند ! وجود خود سیم ایجا انحراف میکنه مخصوصا اینکه بخواد روی زمین کشیده بشه ! حالا این دراگون رو نمیدونم ولی مالیوتکا نسبتا فاجعه است ! فکر کنم بچه های میلیتاری اگر پول تو جیبیشون در حد این بچه پولدار ها بود روزی چندتا از این موشکهامیتونستند درست ! خیلی بد بود هدایت با دوربین و استیک مثل هواپیمای ملخی اونهم از نوعی که متعلق به صربستان باشه با قدرت نفوذ 200 میلیمتر واقعا کاربرد این مالیوتکا چیه نمیدونم شاید فقط این دوتا باشه برد زیاد و نامشخص بودن محل پرتابگر !
مثل اینکه توی جنگ 33 روزه هم ازشازیاد استفاده کردند ! چطوری با این وضعیت جواب داده خدا میدونه ! واقعا پرتابگرش باید خیلی وارد باشه ![/quote]

كاملا با حرفت موافقم.موشكهاي هدايت با سيم واقعا كاربردي براي ما كه كمبود سيميلاتور داريم نداره. اموزشهاي اون هم نياز به دوره هاي چند ساله داره.اعتماد به نفس و تمركز بالا. خانواده ار پي جي ( نسل جديد ) موثر تر هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کسی در مورد موشک کونکورس ام konkurs اطلاعی نداره یکی دیگه از سری موشکهای ضد تانک ساخت ایرانه که اگر در مورد مدل ایرانی یا خارجی تاپیک نداریم درست بشه خوبه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]کسی در مورد موشک کونکورس ام konkurs اطلاعی نداره یکی دیگه از سری موشکهای ضد تانک ساخت ایرانه که اگر در مورد مدل ایرانی یا خارجی تاپیک نداریم درست بشه خوبه .[/quote]

کد ناتو این موشک ای تی-5 هست
در ایران به نام توسن-1 ام113 تولید میشه که اتفاقا هدایت سیمی داره تو پستری که ضمیمه کردم میتونی لانچرشو ببینی لانچرش با ای تی-4 یکسانه
http://en.wikipedia.org/wiki/9M113_Konkurs

البته ویکی پدیا عکس ضایعی گذاشته

در ضمن من نمیدونم دوستان چرا آموزش رو از تحلیلشون حذف میکنن و میگن چون آموزش میخواد به درد ما نمیخوره؟
مگه ایران آموزش نظامی نداره؟ خب آموزش میدن اینارو دیگه.
کی میگه ما کمبود سیمولاتور داریم؟ ایران اصل این موشکا رو خودش تولید و صادر میکنه اونوقت کمبود سیمولاتور یا همون شبیه ساز داره؟ مگه میشه همچین چیزی.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]کسی در مورد موشک کونکورس ام konkurs اطلاعی نداره یکی دیگه از سری موشکهای ضد تانک ساخت ایرانه که اگر در مورد مدل ایرانی یا خارجی تاپیک نداریم درست بشه خوبه .[/quote]

کد ناتو این موشک ای تی-5 هست
در ایران به نام توسن-1 ام113 تولید میشه که اتفاقا هدایت سیمی داره تو پستری که ضمیمه کردم میتونی لانچرشو ببینی لانچرش با ای تی-4 یکسانه
http://en.wikipedia.org/wiki/9M113_Konkurs

البته ویکی پدیا عکس ضایعی گذاشته

در ضمن من نمیدونم دوستان چرا آموزش رو از تحلیلشون حذف میکنن و میگن چون آموزش میخواد به درد ما نمیخوره؟
مگه ایران آموزش نظامی نداره؟ خب آموزش میدن اینارو دیگه.
کی میگه ما کمبود سیمولاتور داریم؟ ایران اصل این موشکا رو خودش تولید و صادر میکنه اونوقت کمبود سیمولاتور یا همون شبیه ساز داره؟ مگه میشه همچین چیزی.[/quote]
دوست عزيز سلام

اگر جنگ غير كلاسيك باشه كه نيازي به حضور تانك نيست و اگر هم كلاسيك بود و نيروهاي پياده و ادوات زرهي شركت داشته باشن اونوقته كه بازهم نياز به نيروهاي مردمي هست. اين موشكها در رده سازماني بسيج نيست . و با دوره هاي كوتاه مدت نيز قابل اموزش نيست.
شما فكر نميكنيد در كنار موشكهاي هدايت سيمي توليد ارپي جي 29 ميتونه كمك بسيار زيادي در نابودي تانكها كنه؟
من مخالف اموزش نيستم ولي اموزشهاي بسيج شامل دورهاي عمومي است. من هم از خدا ميخوام كه روزي اموزش اين ادوات پيشرفته شامل نيروهاي مردمي بشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote][quote]کسی در مورد موشک کونکورس ام konkurs اطلاعی نداره یکی دیگه از سری موشکهای ضد تانک ساخت ایرانه که اگر در مورد مدل ایرانی یا خارجی تاپیک نداریم درست بشه خوبه .[/quote]

کد ناتو این موشک ای تی-5 هست
در ایران به نام توسن-1 ام113 تولید میشه که اتفاقا هدایت سیمی داره تو پستری که ضمیمه کردم میتونی لانچرشو ببینی لانچرش با ای تی-4 یکسانه
http://en.wikipedia.org/wiki/9M113_Konkurs

البته ویکی پدیا عکس ضایعی گذاشته

در ضمن من نمیدونم دوستان چرا آموزش رو از تحلیلشون حذف میکنن و میگن چون آموزش میخواد به درد ما نمیخوره؟
مگه ایران آموزش نظامی نداره؟ خب آموزش میدن اینارو دیگه.
کی میگه ما کمبود سیمولاتور داریم؟ ایران اصل این موشکا رو خودش تولید و صادر میکنه اونوقت کمبود سیمولاتور یا همون شبیه ساز داره؟ مگه میشه همچین چیزی.[/quote]
دوست عزيز سلام

اگر جنگ غير كلاسيك باشه كه نيازي به حضور تانك نيست و اگر هم كلاسيك بود و نيروهاي پياده و ادوات زرهي شركت داشته باشن اونوقته كه بازهم نياز به نيروهاي مردمي هست. اين موشكها در رده سازماني بسيج نيست . و با دوره هاي كوتاه مدت نيز قابل اموزش نيست.
شما فكر نميكنيد در كنار موشكهاي هدايت سيمي توليد ارپي جي 29 ميتونه كمك بسيار زيادي در نابودي تانكها كنه؟
من مخالف اموزش نيستم ولي اموزشهاي بسيج شامل دورهاي عمومي است. من هم از خدا ميخوام كه روزي اموزش اين ادوات پيشرفته شامل نيروهاي مردمي بشه.[/quote]

در مورد نیروهای مردمی و بسیج حق با شماست و حرفی درش نیست.
آر پی جی-29 سلاح قابلیه که حضور اون در کنار آر پی جی-7 با سر جنگی ارتقا یافته میتونه بسیار موثر باشه. در مورد وجود اون در ایران خبر دقیقی نیست ولی در هر صورت بنظر نمیرسه ایران از تولید کننده های اون باشه و اگرم تعدادی از این سلاح موجود باشه قابل اتکا نیست.

اگر مسئولین نسبت به توافق با روسیه و ایجاد خط تولید اون در ایران اقدام کنن کار بسیار پسندیده ای خواهد بود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.