ali_64

تحلیل و پیگیری تحولات اسراییل

Recommended Posts

[align=justify]خوب جناب سرهنگ(الآن مى گويد اين درجه تا آخر تابستونه! icon_cheesygrin ) خود سيّدحسن گفته در صورت حمله ى رژيم مجعول صهيونيستى ما كشتى مى زنيم٬ نه در صورت اكتشاف نفت و گاز! اگر چنين اقدامى بكنند كه با آتش سنگين رسانه اى مواجه مى شوند؟![/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
همین الانشم بزرگتیرن تامین کننده انرژی (بخصوص گاز) اسراییل ما هستیم!
البته به شکل غیر مستقیم!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]همین الانشم بزرگتیرن تامین کننده انرژی (بخصوص گاز) اسراییل ما هستیم!
البته به شکل غیر مستقیم![/quote]

چی icon_cheesygrin :lol:

چرا :lol:

چطور

برای چی

این حرف دلیل و سندی داره، بگید تا برم دره وزارت نفت را گل بگیرم :lol: :cry: icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
منابع انرژي و معادن بصورت سبد كالا در بورس فروخته ميشن ...
بنابر اين هر كسي ميتونه خريداري كنه و بفروشه . خيلي از افراد در بورسها با سرمايه هاي ديگران كار ميكنند و فقط يك پوشش هستند . اينكه چطور نفت به يك كشور غربي ميره و از اونجا با يك كشتي ديگه به اسراييل به ما ربطي نداره ......... !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote] این حرف دلیل و سندی داره، بگید تا برم دره وزارت نفت را گل بگیرم [/quote]
دلیل عمده اش اینه: :lol:
[quote] منابع انرژي و معادن بصورت سبد كالا در بورس فروخته ميشن ...
بنابر اين هر كسي ميتونه خريداري كنه و بفروشه . خيلي از افراد در بورسها با سرمايه هاي ديگران كار ميكنند و فقط يك پوشش هستند . [/quote]
(گفتم که غیر مستقیم)
اما چگونه:
ببینید ما صادراتمون به وسیله خط لوله عمدتا به دو کشور ترکیه و آذربایجان هستش که روابط فرا حسنه ای با این رژیم غاصب دارند و اگر کمی این ور و اون ور رو بگردید متوجه میشید که یکی از تامین کنندگان بزرگ انژی اسراییل هستند.(هیچ کدوم هم که منابع آنچنانی در اختیار ندارند که حتی کفاف ملت خودشون رو بده پس به چه نتیجه ای میرسیم؟ :lol: )
احسنت icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من از اين لبنان زورم ميگيره كه تو شوراي امنيت درباره قطعنامه ضد ايراني آمريكا عليه ايران راي ممتنع داد . [quote]آخه چرا ؟؟؟[/quote] چرا نبايد راي منفي بده با وجود اين همه كمك ما .

من مخلص حزب الله و سيد حسن هم هستم اما از مسيولين لبناني متنفرم .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر من حزب الله با دولت لبنان یه رویکرد کاملا متفاوت و شاید حتی متضاد داره و اینکه رای ممتنع می دن به این دلیل نیست که نظری ندارن این یعنی اینکه اصلا با امریکا موافق نمیستن ولی محترمانه گفتن نه برادر من کلفت کلفتهای اروپا هم نمی تونن توی روی امریکا وایسن بگن نه حالا شما از لبنان چه انتظاری دارین.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش جهان از چند هفته قبل به طور مرتب گزارش هايي دريافت مي شد كه دستگاه ضد اطلاعاتي اسرائيل-نظامي و غيرنظامي- نخست به تكاپو افتاده است تا دريابد چرا نشتي هاي اطلاعاتي از درون دستگاه اطلاعات ارتش (امان)، سرويس امنيت داخلي (شاباك) و سرويس اطلاعات خارجي (موساد) اينقدر زياد شده و دائما منابع ايراني اخباري منتشر مي كنند كه قاعدتاً نمي تواند منشأيي جز دسترسي آنها به مطالب طبقه بندي شده درون سيستم هاي نظامي و امنيتي اسرائيل داشته باشد.

در همین رابطه کیهان نوشت:رسانه هاي ايراني اواخر سال 88 يك گزارش كاملاً طبقه بندي شده از شاباك را منتشر كردند كه تحقيقات درباره چگونگي درز آن هنوز به هيچ سرانجامي نرسيده است. آن گزارش برآورد امنيتي اسرائيل براي سال 2010 نام داشت و مشتركاً توسط مركز تحقيقات شاباك و سازمان تحقيقات و بررسي هاي موساد نوشته شده بود.

اين سند كه به بررسي چالش هاي اساسي رژيم صهيونيستي در سال 2010 اختصاص دارد براي نخستين بار به صراحت تاكيد مي كند غرب در تلاش هاي خود براي متوقف كردن ايران موفق نخواهد شد و حتي اگر آمريكا بتواند اجماعي بين المللي براي حمايت از تحريم ها عليه ايران بوجود بياورد باز هم تاثيري نخواهد داشت. آن گزارش تاكيد مي كرد اسرائيل بايد به لحاظ رسانه اي گزينه نظامي را بزرگ كند تا بتواند اروپا و آمريكا را به اعمال تحريم هاي سخت تري عليه ايران وادار نمايد و حتي اگر كار به ضرورت درگيري هم رسيد آن را روي ميز آمريكا قرار بدهد نه اينكه خود داوطلب اجراي آن باشد؛ امري كه اين گزارش تاكيد مي كند تقريباً محال است و ادامه مي دهد: «اسرائيل بايد فكر حمله نظامي انفرادي به ايران را به طور كامل كنار بگذارد».

در حالي كه تحقيقات مقام هاي اسراييلي براي فهم چگونگي درز اين سند هنوز به هيچ سرانجامي نرسيده، افشاي اخبار بيشتري از فعاليت هاي محرمانه نظامي و امنيتي آنها توسط ايران يا اطلاع يافتن ايران از برخي پروژه هاي آنها كه به تازگي در دست اجرا بوده ولي به سرعت خنثي شده به شدت به نگراني اسرائيلي ها افزوده است.

يك كارشناس امنيتي در اين مورد به كيهان گفت: «احساس اسرائيلي ها در چندماه گذشته اين است كه دست آنها براي ايران «رو» شده و بسياري از شبكه هاي خود را كه در همسايگي ايران خصوصاً شمال عراق و جنوب پاكستان بوجود آورده بودند، تقريبا يكباره از دست داده اند.
اخيرا منابع اسرائيلي گزارش هايي منتشر كرده اند كه وجود اين نگراني را كاملا تاييد مي كند.

در همين رابطه، خبرگزاري رويترز در گزارشي به قلم «دان ويليامز» با اشاره به انتصاب رئيس جديد سازمان اطلاعات ملي تركيه كه به ادعاي صهيونيست ها فردي طرفدار ايران است اعلام كرد: ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل ابراز نگراني كرد تركيه كه زماني متحد وفادار تل آويو بود اسرار اطلاعاتي اسرائيل را در اختيار ايران قرار دهد.

اين سخنان باراك بي اعتمادي اسرائيل را به تركيه نشان مي دهد كه منافع خود در منطقه را تغيير داده است اين اظهارات خصوصي و فاش شده باراك در اين باره ترديد بوجود مي آورد كه اسرائيل تا چه اندازه مي تواند يا قادر است روابط نزديك خود را با آنكارا از سر گيرد.

براساس اين گزارش ايهود باراك 25 ژوئيه در نشستي غيرعلني با رهبران جامعه اسرائيل باز تركيه را دوست و شريك مهم راهبردي خواند و در عين حال گفت كه هاكان فيدان رئيس جديد سازمان اطلاعات ملي تركيه دوست ايران است.
راديو ارتش اسرائيل نيز به نقل از سخنراني باراك اعلام كرد: اسرار زيادي از اسرائيل در اختيار تركيه است و فكر اين كه اين اسرار حالا بگوييم در چند ماه آينده براي ايراني ها فاش شود بسيار آزاردهنده است.

وزارت جنگ اسرائيل از اظهارنظر در اين باره خودداري كرد.
«هاكان فيدان» 42 ساله كه در روز 27 ماه مي امسال به رياست سازمان اطلاعات ملي تركيه رسيده است، پيش از اين ، معاون امور خارجي نخست وزير و همچنين نماينده تركيه در سازمان بين المللي انرژي اتمي بوده است. البته در اين باره بايد گفت كه همين وجود فيدان در سمت نمايندگي تركيه در سازمان بين المللي انرژي اتمي بود كه باعث شد تركيه تلاش هايش را براي از بين بردن بن بست در مذاكرات ايران و غرب دوچندان كند.
در همين راستا موضوع ديگري كه باعث نگراني مقامات رژيم صهيونيستي شده است، مسئله «جنگ اطلاعاتي با حزب الله لبنان» است.

روزنامه لس آنجلس تايمز در اين باره نوشت: تل آويو به تلاش هاي جاسوسي خود در لبنان شدت بخشيده است.

اين روزنامه در شماره ديروز خود در مقاله اي با عنوان «چه كسي در جنگ اطلاعات با حزب الله پيروز مي شود» نوشت: موشه يعلون معاون نخست وزير اسرائيل در اكتبر دو هزار و نه تاييد كرد كه اسرائيل به تلاشهاي جاسوسي خود در لبنان به علت اقدامات حزب الله شدت بخشيده است و اين اقدام را پس از آن متوقف خواهد كرد كه اين گروه مسلمان شيعه خلع سلاح شود.
اين جنگ اطلاعات همچنان ادامه دارد اسرائيل تلاش مي كند به درون حزب الله نفوذ كند وحزب الله نيز با كمك دولت لبنان درصدد خنثي كردن آن است.
«افراييم كام» كارشناس اطلاعاتي اسرائيل در اين باره گفت: حزب الله هدف آساني نيست حزب الله يك سازمان بزرگ نيست بلكه سازماني است كه از بخش هاي متعدد شكل گرفته است كه كار نفوذ به آن را دشوار مي سازد. اين سازمان همچنين سازماني ايدئولوژيك و مذهبي است كه اين مسئله نيز مانعي در راه نفوذ به آن است.

در بخش ديگري از اين گزارش با اشاره به توانمندي حزب الله لبنان در دستگيري جاسوسان اسرائيلي به نقل از «گاد شيمرون» جاسوس سابق موساد آمده است: اينكه تاكنون هيچ جاسوس ارشدي از حزب الله بازداشت نشده است به اين معنا نيست كه چنين جاسوس هايي وجود ندارند.
لس آنجلس تايمز در پايان نتيجه گيري مي كند كه اگر نخواهيم كه بگوئيم حزب الله لبنان پيروز نبرد اطلاعاتي با اسرائيل است قطعا نمي توان ادعا كرد كه تل آويو برنده اين نبرد است.

http://www.jahannews.com/vdcfmedyxw6d0ta.igiw.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]تورهان تایان، وزیردفاع وقت ترکیه در اواخر آوریل 1997 آشکارا اعلام کرد: «ترک‌ها در طول تاریخ با اسرائیل و یهودی‌ها مشکلی نداشته‌اند...


ج. محمدزاده - تورهان تایان، وزیردفاع وقت ترکیه در اواخر آوریل 1997 آشکارا اعلام کرد: «ترک‌ها در طول تاریخ با اسرائیل و یهودی‌ها مشکلی نداشته‌اند، چیزی که درمورد اعراب صادق نیست.» ترک‌ها در دوران حاکمیت مطلق لائیک‌ها و اوج بحران مشروعیت صهیونیست‌ها در جهان اسلام، به‌عنوان اولین کشور اسلامی موجودیت نامشروع آنها را به رسمیت شناختند و با اقدام خود هم به مشروعیت بخشی صهیونیست‌ها کمک کردند و هم زمینه اجرای «سیاست‌گریز از مرکز و استراتژی حاشیه‌ای» وقت رژیم صهیونیستی را که باهدف برقراری روابط با اطراف دور و فراسوی «حلقه محاصره اعراب» و کشورهای غیرعرب اتخاذ شده بود را محقق ساختند. روابط دوطرف درطول چندسال چنان گسترش پیدا کرد که حاصل جمع آن تبدیل شدن ترکیه به‌عنوان شریک استراتژیک صهیونیست‌ها منطقه خاورمیانه بود.

باوجود افزایش مراودات سیاسی، نظامی، اقتصادی و... همواره دومسأله فراز و نشیب‌هایی را در روابط دوطرف ایجاد کرده است: اول مسأله فلسطین و جنگ‌های اعراب و اسرائیل و دوم رابطه ترکیه با غرب.

[b]دوران جدید ترکیه[/b]

با روی کارآمدن اسلام‌گرایان، ترکیه با ناامیدی نسبی از پذیرش عضویتش دراتحادیه اروپا، دوران جدیدی را در حیات سیاسی خود گشود. ترک‌ها در استراتژی جدید خود با گرایش نسبت به اعراب و اولویت‌دهی به مسأله فلسطین و برخورد با اقدامات غیرانسانی اسرائیل تلاش کردند جای پایی درمعادلات منطقه‌ای پیدا کنند تا هم موقعیت قدیم خود را بازیابی و هم به‌عنوان یک قدرت مؤثر در منطقه در بحران‌های موجود نقش‌آفرینی کنند. حاصل این نگاه جدید ترکیه را می‌توان از ایفای نقش مقامات ترکیه در میانجیگری در بحران‌های منطقه‌ای و بحران غزه مشاهده کرد.

ترکیه در دوران جدید و به‌دنبال فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی خود درطول سال‌های گذشته و کسب موفقیت در بازاریابی اقتصادی درمنطقه قفقاز و حوزه بالکان و نقش‌آفرینی ویژه در تحولات آن مناطق؛ به فکر کسب موقعیت و سیادت درمنطقه خاورمیانه افتاد. از دید دولتمردان اسلامگرای ترکیه یکی از عواملی که می‌توانست برای سیادت و قدرت منطقه‌ای مؤثر باشد، مبارزه با جنایات اسرائیل و حمایت از مسأله فلسطین است. چرا که هم مردم ترکیه این آمادگی را داشتند و هم مردم منطقه. مطالعات نشان می‌دهد که با گذشت 60سال از اشغال خاک فلسطین، تاکنون اتفاق نیفتاده که مسأله فلسطین همانند امروز، در رأس اولویت‌های افکار عمومی جهان و سازمان‌های آن باشد که در این‌خصوص نام ترکیه و شخص رجب طیب اردوغان نیز پررنگ بوده است. ترکیه در رسانه‌ای کردن موضوع و کشاندن موضوع به محافل عمومی و جهانی کمک شایانی به بحث فلسطین کردند و از این طریق تلاش کردند گامی را برای تحقق استراتژی جدید مقامات ترکیه ـ سیادت برمنطقه خاورمیانه ـ بردارند و موقعیت خود را در بین افکار عمومی منطقه بالا ببرند. تحولات مختلفی هم ـ ترور شیخ احمد یاسین توسط صهیونیست‌ها، جنگ 22 روزه غزه، نشست داووس، حمله کماندوهای اسرائیلی به کشتی مرمره و کشته شدن 9 نفر از اتباع ترکیه ـ برتحقق این استراتژی‌ ترکیه‌ای‌ها کمک کرد.

[b]در نقش میانجی[/b]

گام دوم حرکت ترکیه به سمت سیادت برمنطقه خاورمیانه تلاش‌های امروز آنکارا در نقش میانجیگرانه درمنطقه است. میانجیگری بین سوریه و اسرائیل، میانجیگری در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تحولات قفقاز، عراق و... همگی در راستای نائل شدن به این هدف صورت می‌گیرد. دولتمردان ترکیه با زمان‌شناسی دقیق و با زیرکی و هوشمندی از فضای تحولات داخلی ایران در یک سال گذشته و کاهش تحرکات دیپلماتیک ایران درمنطقه بهترین بهره‌برداری را کردند و با موضع‌گیری‌های تند علیه جنایات رژیم صهیونیستی در راه رسیدن به اهداف خود قدم برداشتند. تا شاید از این طریق بتوانند آرزوی دیرین خود که همان «احیای امپراطوری نو عثمانی» است را جامه عمل بپوشانند و در کسوت امپراطوری نوعثمانی، رهبری دنیای اسلام را هم برعهده بگیرند.

در واقع ترکیه با نشانه رفتن قضیه فلسطین به‌عنوان یک موضوع راهبردی درسیاست خارجی خود و ارتباط دادن آن با رژیم‌صهیونیستی توانست افکار عمومی جهان اسلام را به‌خود جلب کند.

البته در دل این اهداف غایی، اهداف کوتاه‌مدتی هم بر رفتار مقامات ترکیه مؤثر بوده است که از جمله آنها می‌توان به پیش‌رو بودن انتخابات پارلمانی ترکیه در سال 2011 و تلاش برای کسب محبوبیت داخلی و تحت‌الشعاع قراردادن بحران‌های داخلی چون مقابله با پ.ک.ک و نفوذ ارتش اشاره کرد. البته مقامات ترکیه به‌خاطر حمایت اسرائیل از شورشیان پ.ک.ک و دادن آموز‌ش‌های اطلاعاتی به آنها و تصویب به‌رسمیت شناختن قتل عام ارامنه توسط امپراطوری عثمانی در پارلمان اسرائیل انتقام شدیدی را از صهیونیست‌ها گرفتند.

ورود ترکیه به مسأله فلسطین جدا از نیات واقعی مقامات آن، نشان از بیداری اسلامی در میان مردم مسلمان این کشور است که باعث تقویت گروه‌های مقاومت و انگیزه بیشتر مبارزان فلسطینی درعرصه مقابله با زیاده‌خواهی و جنایات صهیونیست‌ها درمنطقه شده و همین امر می‌تواند نظم جدیدی را نسبت به موضوع فلسطین درمنطقه ایجاد کند. واکنش‌های شجاعانه و تند ترکیه نسبت به صهیونیست‌ها نشان داد که همچنان مسأله فلسطین یک مسأله پویا و زنده است و یک اجماع دولتی، مردمی و رسانه‌ای در سطح منطقه می‌تواند باعث بیداری اسلامی در دیگر کشورها، مهار رژیم صهیونیستی درمنطقه و خروج ابتکارعمل از دست قدرت‌های بزرگ درحل بحران‌ها و ائتلاف قدرت‌های منطقه‌ای مثل ایران، ترکیه و سوریه و... شود.

البته درکنار وجود پتانسیل مؤثر و قوی ورود ترکیه به عرصه گروه‌های مقاومت باید ملاحظاتی را در رفتار آنها مورد توجه قرارداد که بدون توجه به آن ملاحظات نمی‌توان تحلیل دقیق از نوع رفتار آنکارا با تل‌آویو مطرح کرد. ترکیه در توصیف مخالفت خود با اقدامات صهیونیست‌ها بیشتر از راه حقوقی ورود می‌کند نه بحث اعتقادی؛ و عمده رفتار خود را در بحث برخورد با رژیم‌صهیونیستی روی دو موضوع متمرکز کرده است: اول عدم رعایت حقوق بشر از سوی صهیونیست‌ها در غزه و فلسطین و دوم عدم التزام اسرائیل به قطعنامه‌های بین‌المللی. لذا الگوی برخورد ترکیه با رژیم صهیونیستی با الگوی برخورد جمهوری اسلامی ایران کاملاً متفاوت بوده و به همین جهت است که امروز رفتارهای دوگانه‌ای را از مسئولان ترکیه در قبال فلسطین شاهدیم. از یک طرف بر طبل دفاع از فلسطین و شکستن محاصره غزه می‌کوبند از طرف دیگر در جلسات خصوصی گسترش روابط با یکدیگر را دنبال می‌کنند.

[b]شروط ترکیه برای رژیم صهیونیستی[/b]

ترکیه برای ادامه روابط خود با اسرائیل شروط چهارگانه‌ای را با فرصت یک ماهه جهت پاسخ مقامات صهیونیستی ارائه کرده است که عبارتند از: 1ـ عذرخواهی 2ـ بازگرداندن کشتی‌های توقیف شده 3ـ موافقت با انجام تحقیقات بین‌المللی درباره موضوع 4ـ پرداخت غرامت به بازماندگان

نگاهی اجمالی به سابقه روابط دو طرف در چند دهه بالاخص یک دهه گذشته و در دولت اسلامگرایان حکایت از وجود این نوع فراز و نشیب‌ها و مقطعی بودن تنش‌ها در روابط دو طرف بوده است. ملاحظه رفتارهای دوطرف بعد از جنگ 22 روزه غزه که اوج تیرگی روابط بوده است به نوعی موید این تعبیر است چرا که بعد از آن همه بحث‌ها و جنجال‌ها، آقای عبدالله گل، رئیس‌جمهور ترکیه به تل‌آویو سفر می‌کند و در پاسخ به سفر ایشان آبان ماه گذشته رئیس رژیم‌صهیونیستی‌ سفری را به ترکیه داشتند.

بعد هم در پس جنجال‌ها و هیاهوهای سیاسی، هیأتی نظامی از سوی ترکیه جهت تحویل گرفتن چهار فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین سفارشی موسوم به «هرون» عازم تل‌آویو می‌شود و وزیر خارجه ترکیه‌ جلسه‌ای محرمانه را با وزیر بازرگانی رژیم صهیونیستی برگزار می‌کند تا مانع از کاهش روابط دو طرف شود گویای این نگاه است که ترکیه تمایل جدی برای قطع رابطه با تل‌آویو ندارد و با تعیین شروطی به دنبال بازگرداندن حیثیت خدشه‌دار شده خود از نحوه برخورد رژیم‌صهیونیستی با این کشور است. زیرا ترکیه به رژیم‌صهیونیستی به عنوان دریچه‌ای به سوی جهان غرب و امریکا می‌نگرد و از طریق گسترش روابط با تل‌آویو هم به دنبال استفاده از لابی یهودی برای نفوذ در سیستم‌های تصمیم‌گیری غرب و اتحادیه اروپا برای تسهیل عضویت ترکیه در اتحادیه اروپاست و هم به دنبال تأمین سلاح‌های مورد نیاز خود است. مصداق بارز این نکته مصاحبه تورگوت اوزال نخست‌وزیر ترکیه با روزنامه گونش – آفتاب- بود که اعلام کرد «اگر اعراب خواهان آگاهی از دلایل نزدیکی ما به اسرائیل‌ هستند باید بدانند که ما همیشه براساس مسأله سود و زیان عمل خواهیم کرد. ما از نقش لابی‌های اسرائیل در امریکا آگاهیم.»

قطعاً رژیم‌صهیونیستی هم برای خروج از فضای ضد صهیونیستی و جلوگیری از الحاق ترکیه به دیگر کشورهای مخالف رژیم صهیونیستی تلاش خواهد کرد روابطش را با ترکیه حفظ کند حتی اگر به بهای عذرخواهی یا پذیرش برخی از شروط آنکارا باشد. چرا که ترکیه برای تل‌آویو این قدر مهم است که شیمون پرز در سفر ماه نوامبر (آبان ماه) خود به ترکیه درخصوص اهمیت این کشورگفته بود:« در ترکیه اسلام میانه رو وجود دارد و رهبران ترکیه وزنه‌ای در مقابل اسلام رادیکال – ایران هستند. پیروزی ترکیه در مسیری که در پیش گرفته است. پیروزی همه مسلمانان، یهودیان و اعراب و اسرائیل است.»

[b]تفاوت سیاست اعلامی و اعمالی در ترکیه[/b]

واکاوی رفتار مقامات ترکیه در روز اخیر، نشان می‌دهد که ترکیه‌ای‌ها به دلایل گوناگونی از موضع تند ابتدایی خود نسبت به رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی کرده‌اند که از جمله آنها انتقاد لائیک‌ها از ورود ترکیه به عرصه مبارزه با صهیونیست‌هاست که اعلام کردند چرا رهبران حزب عدالت و توسعه مردم ترکیه را وارد جنگ ناخواسته‌ای می‌کنند که هیچ سودی عاید آنها نمی‌شود، ازطرف دیگر فشارهای غرب برای عقب‌نشینی از مواضع ضد صهیونیستی، ترکیه‌ای‌ها را به عقب‌نشینی از دیدگاه جدیدشان مجبور ساخته به نوعی که آنها اعزام کشتی‌های جدید به مقصد غزه را به حالت تعلیق درآورده‌اند و با تشکیل کمیته‌ای، بررسی موضوع رفتار با رژیم‌صهیونیستی و غزه را در دستور کار قرار داده‌اند.

شاید این سخن آقای اردوغان نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ به سؤالی درباره احتمال قطع رابطه با تل‌آویو مکمل تحلیل این نوشته باشد که گفتند:«قطع رابطه با کشوری که آن را به رسمیت شناخته‌ایم در عرف دیپلماتیک هیچ شأن و منزلتی ندارد.»

ترکیه برای پیشتازی در رقابت‌های منطقه‌ای تلاش می‌کند تا خود را به عنوان کشوری معرفی کند که موفق شده است قرائت میانه‌رویی را از اسلام در عرصه سیاسی نشان دهد. قرائتی که می‌تواند به نوعی اکثریت کشورهای اسلامی را زیر چتر آن جمع کند و خود پرچمداری آن الگو را بر عهده بگیرد. در صورت موفقیت ترکیه در این عرصه؛ آنها به دنبال اعمال سیاست‌های خود درقبال منطقه و فلسطین خواهند بود که از جمله آنها،‌ ارائه الگوی به رسمیت شناختن «دو دولت در یک سرزمین» خواهد بود که کاملاً بر خلاف دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران است و این الگو می‌تواند سرنوشت فلسطین رابه عرصه بن‌بست بکشاند.

بنابراین رفتارهای ترکیه را باید با نگاه تأمین منافع ملی خودش ارزیابی کرد و نگاه صرف به منافع ملی قطعاً منافع دنیای اسلام را در بلند مدت تأمین نخواهد کرد. اگرچه در کوتاه مدت به حال فلسطین و غزه مفید واقع شده باشد.

بدیهی است که در تحلیل رفتارترکیه و دیگر بازیگران بین‌المللی با موضوعات فیمابین، بایدمیان سیاست‌های اعلامی و سیاست‌های اعمالی تفکیک قائل شد. در برخورد ترکیه با اسرائیل، شواهد تاریخی همواره غلبه سیاست‌های اعلامی را بر سیاست‌های اعمالی نشان می‌دهد و مقامات آنکارا بیشتر به عنوان مانور تبلیغاتی جهت رسیدن به اهداف خودشان سیاست‌های مقطعی علیه رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته‌اند و می‌توان پیش‌بینی کرد که مقامات ترکیه در پی موفقیت در کسب موقعیت منطقه‌ای ویژه در خاورمیانه، به فکر اهداف عالی‌تر چون داعیه رهبری جهان اسلام خواهند افتاد امری که خوشایند غرب است. چرا که به اعتقاد مقامات غرب، ترکیه و اکنون رهبران حزب عدالت و توسعه با الگوی جدید واقع‌گرایانه و با غلبه بر رویکردهای ایدئولوژیک و با تأکید بر اسلام میانه‌رو هم می‌توانند جلوی اقتدار روز افزون جمهوری اسلامی ایران را در بین کشورهای جهان اسلام بگیرند و هم الگوی تازه‌ای را برای حل معادلات بین المللی مطرح کنند بدون اینکه دست به اقدامات بنیادگرایانه بزنند.

لينك خبر : http://79.175.167.47/Nsite/FullStory/?Id=310856[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ما هم در كوتاه مدت ميتونيم از تركيه و مواضعش استفاده كنيم........يعني يه جورايي يه مقدار از اهداف ما مشترك ميتونه باشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]بنابراین رفتارهای ترکیه را باید با نگاه تأمین منافع ملی خودش ارزیابی کرد و نگاه صرف به منافع ملی قطعاً منافع دنیای اسلام را در بلند مدت تأمین نخواهد کرد. اگرچه در کوتاه مدت به حال فلسطین و غزه مفید واقع شده باشد. [/quote]
من كه قبلا هم گفتم كه همه كشورهاي بظاهر دوست با ايران فقط به منافعشون نگاه ميكنند و اگه روزي منافعشون رو در مخالفت با ايران ببينن لحظه اي درنگ نميكنن . اين رو مطمين باشيد .
اونها مثل ما ايديولوژي ثابتي ندارن كه بخوان به هر قيمتي كه شده روش پافشاري كنن و از موضعشون دفاع كنن . حتي سوريه .
اين رو ميشه از مذاكرات مستقيم و چند هفته اي سوري ها با آمريكا كه چند وقت پيش انجام شد فهميد كه الحمدلله به نتيجه ي خاصي نرسيدند .
در كل بهترين دوست ما يه كشور نيست . بلكه يك حزبه . و اونم فقط و فقط [b]حزب الله[/b] است و بس .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تازمانی که سیاست خارجی ماباعوض شدن دولت 180 درجه تغییرمیکنه ودرکشورتعددمراکزقدرت وتصمیم گیری وجودداره طرفهای خارجی ازعدم ثبات سواستفاده میکنن ببینیدچراتابه حال نسبت به مواضع ضدایرانی امارات واکنش عملی صورت نگرفته ویاچراترکیه مرکزپناهندگان وفراریان ضدنظام شده و... هرکس که قدرت رو بدست میگیره خردجمعی وشوراروفراموش میکنه وهرچی دوست وآشنا وهم حزبی داره فارغ از تخصص وتعهد روی کارمیاره واین نکته روهم فراموش نکنیم که ماکشوردوست دائمی نداریم بلکه کشوری بامنافع مشترک داریم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یعنی ترکیه بعد از بین رفتن آدم هاش در ناوگان آزادی و شهید شدنشون نمی خواد بزنه یه ناو از اسراییل غرق بکنه ؟؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ببینیدچراتابه حال نسبت به مواضع ضدایرانی امارات واکنش عملی صورت نگرفته [/quote]
اين قضيه كه كلا بحثش فرق ميكنه . اين مواضع ضد ايرني امارات با هماهنگي كشورهاي بزرگ مخصوصا آمريكا و انگليس صورت ميگيره . وگرنه خود اونها همچين جراتي نداشتن ادعاي مالكيت جزاير ايراني رو داشته باشن يا خليج فارس رو با نام جعلي خليج ع ر ب ي نامگذاري كنن .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.