karkas

تاپیک جامع بررسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نزاجا)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

خوب آقا سعید تا اینجا خیلی خوب پیش اومدیم .وبه این نتیجه رسیدیم که به یک لشکر هوابرد نیاز داریم با تجهیزاتی که شما توضیح دادید. خوب میرسیم به نقش هوانیروز در نیروی زمینی . درقدم اول بالگردهای تهاجمی هوانیروز. به چه تعداد بالگرد تهاجمی برای نوسازی بالگرد های کبری داریم . از چه نوعی باشند . تهاجمی سنگین باشه یا تهاجمی سبک . ساخت داخل باشه یا خرید خارجی یا تولید مشترک. چه مقدار هزینه .وزمان نیاز داریم . توانایی حمل چه مهماتی رو داشته باشند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فکر نکنم در حال حاضر نیاز به بالگرد هجومی داشته باشیم و شاید در جنگ احتمالی استفاده از بالگردهای هجومی با توجه به پوشش و پدافند هوایی دشمن کار چندان معقولی نیست. همین بالگرد کبری را بصورت بومی تولید و تعدادش رو به 100 فروند برسونیم کافی است. ولی اگر از نظر هوایی مشکلات حل شد نیاز به 50 فروند بالگرد دیگر داریم که بهتر است قویتر از کبری بوده و برای حملات سنگین بکار رود. خرید 50 فروند میل28 کفایت میکند. :!:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب اول بگم که یه دوساعتی برق رفت.به همین دلیل دیر جوابتون رو می دم. خوب اول بگم چرا کاموف52رو درداخل کشور تولید نکنیم؟مثل اردوغان ترکیه تازه میشه بجای خرید 50فروند میل 28 تقریباً دوبرابر کاموف تولید کنیم وبه دانش فنی اش هم دست پیدا کنیم .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با خرید کاموف50 مخالفم چون تقریبا در سطح کبری بوده و نیازی به دو بالگرد مشابه نداریم. ولی میل28 بالگرد سنگینی هست که از تسلیحات و تجهیزات بیشتر و قویتری برخوردار است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فکر کنم کاموف 52درسطح سوپر کبری باشه نه کبری های ما. اگر ما بخوایم میل 28 رو بخریم بهتره درداخل تولید مشترک داشته باشیم تا خرید مستقیم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خدا رو شكر نيروي زميني ايران قدرت و تجربه خيلي خوبي داره

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
باسلام
برادراان جهت اطلاع باید عرض کنم که در سال 1378 یا 1999 دریابان شمخانی و خاتمی سفری به روسیه داشتند که در لیست سفارشاتشان علاوه بر s_300 و زیردریایی و موشک, KA_50 هم دیده میشد که از سرنوشت تحویل یا عدم ان خبری در دست نیست.

در ضمن طی دیدارهایی که مقامات ما و روسها با هم داشتند روسها پیشنهاد فروش MIL_28N را که اختصاصا برای مقابله با نیروهای ناتو طراحی شده را به ایران دادند که ان هم ازش خبری در دست نیست ولی اگر حمل بر شایعه پراکنی نباشد خبر هایی از حضور ان در ایران به گوش میرسد.

بدین ترتیب نیاز به برتری هوایی و تقویت نیروی هوایی برای نبرد احتمالی الزامی و غیر قابل انکار است.

برای مثال شما بهترین هواپیمای پشتیبانی نزدیک و تانک و هلیکوپتر و مجهزترین سربازان را هم که داشته باشید در برابر نیروی هوایی هیچ حرفی برای گفتن ندارند.و متحمل تلفاتی میشوید که جبران ناپذیر خواهد بود.
برای تجهیز نیروی زمینی وجود یک نیروی هوایی به روز الزامی است و نیروی پدافندی قوی به تنهایی کافی نیست.

برای داشتن سربازان قدرتمند و ارتش قوی باید و باید و باید روی نیروی زمینی و هر سرباز هزینه کرد
هزینه های فعلی کفاف نمیدهد و پایین است و نباید با این مقدار هزینه انتظار نیروی زمینی قوی داشت ما ایرانی هستیم و نباید اشتباه جنگ تحمیلی را دوباره تکرار کرد.

ما در جنگ تحمیلی دانشمندان و تحصیل کرده ها و مهندسان زیادی از دست دادیم .

همانطور که میدانید اولین بار در تاریخ ما ایرانی ها بودیم که استفاده از سرباز مزدور و حقوق بگیر را رواج دادیم که اگر خاطرم باشد و اشتباه نکتم از سکاها و هندیها برای خط مقدم و از نیروهای پارسی برای پشتیبانی از انان استفاده میکردیم ولی در حال حاضر ما از مهندسان و مجرب ترین نیروهایمان هنوز بعد از چند سل در مرزها و اگر جنگ بشود در خط مقدم استفاده میکنیم و این سرمایه عزیم ملی را مفت از دست میدهیم شما تصورش را بکنید که چمران و چمرانهایی که ما از دست دادیم الان زنده بودند میدانید وضع مملکت چقدر فرق میکرد.

حدود 25% از شهدا از قشر دانشجو و تحصیل کرده بودند یعنی سرمایه مملکت ولی ما قدر این نیروی متفکر را نمیدانیم.

هیچ میدانید که 90% از دانشمندان برجسته دنیا ایرانی و یا ایرانیوالاصل هستند و ان وقت ما این سرمایه را برای جنگ به کار میبریم.

به نطر شما بودجه دفاعی ما کافی است؟

ایا نیاز به مزدور برای خط مقدم جبهه های جنگ احتمالی احساس نمیشود ؟

اصلا بودجه ما در سالی که گذشت و امسال چقدر بوده و است؟

یک سوال هم از جناب SHAFAGH_23 عزیز
به نظر شما ایده ال ترین تجهیزات برای سربازان ما چه تجهیزاتی میتواند باشد با توجه به شرایط اب و هوایی و زمینهای مناطق مرزی که بیابانی و کوهستانی هستند و در برخی مناطق نیاز به قواص هم داریم؟؟؟؟
با تشکر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آیت الله خامنه ای با صدور احکام جداگانه ای، امیر سرتیپ سید عبدالرحیم موسوی را به سمت جانشین فرمانده کل ارتش ، امیر سرتیپ محمد حسین دادرس را به سمت معاون هماهنگ کننده فرمانده کل ارتش و امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان را به سمت فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، متن احکام صادره به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم امیرسرتیپ سیدعبدالرحیم موسوی به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به تجارب مفید و شایستگی، شما را به سمت جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم. - در اجرای وظایف و مأموریتهای مصوب ارتش جمهوری اسلامی ایران ، انتظار می رود با نظر فرماندهی کل ارتش، اقدامات لازم را به عمل آورید. - از تلاشهای امیرسرتیپ قرائی آشتیانی در مدت تصدی این مسئولیت تشکر و قدردانی می کنم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم. سیدعلی خامنه ای بسم الله الرحمن الرحیم امیرسرتیپ محمدحسین دادرس به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به سوابق و تجارب ارزنده، شما را به سمت معاون هماهنگ کننده فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم. - ارتقاء سطح کارشناسی امور محوله و ایجاد تعامل نزدیکتر بین نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران با نظر فرماندهی کل ارتش، از وظایف مقرر آن معاونت می باشد. از تلاشهای ارزنده امیرسرتیپ موسوی در مدت تصدی این مسئولیت، تشکر و قدردانی مینمایم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم. سیدعلی خامنه ای بسم الله الرحمن الرحیم امیرسرتیپ احمدرضا پوردستان به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به حسن سوابق و تجارب، شما را به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم. انتظار می رود با بکارگیری عناصر مؤمن و کارآمد نیرو، زمینه های لازم برای ارتقاء توان رزم و نوآوری و شکوفایی استعدادها و امکانات و تجهیزات موجود را فراهم سازید. از تلاشهای ارزنده امیرسرتیپ دادرس در دوره تصدی این مسئولیت تشکر و قدردانی می کنم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نیروی زمینی از افسران و درجه‌داران و سربازان تشکیل شده است و افسران آن در دانشگاه افسری امام علی (ع) واقع در تهران تربیت می شوند و در این دانشگاه علاوه بر یاد گیری دروس علمی روز و فنون نظامی به دوره هایی نظیر رنجر و کماندو و رزم در کوهستان و اردوگاههای تابستانی و زمستانی اعزام می شوند.دوره رنجر در شیراز و طی چندین مرحله در مرکز پیاده شیراز و دشت ابرقو و استان کهکلویه بویر احمد( و احتمالاً شهر قدیم کلگه کهنه _ تزریقات اغولی-) برگزار میگردد.دوره کماندودر لشکرک تهران و در کوههای اطراف تهران برگزار میگرددو دوره اردوگاه زمستانی نیز دزر امامزاده هاشم تهران برگزار میگردد. افسران فارغ التحصیل این دانشگاه بسیار ورزیده و توانمند در امورات نظامیگری میباشند.نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به همراه نیروی زمینی سپاه قویترین نیروی زمینی خاورمیانه است.رسته های پیاده، زرهی، توپخانه،اردونانس، عمران و استحکامات، بهداری، قضائی، جنگ الکترونیک، اداری، ترابری، دارایی، دژبانی و... از رسته های نیروی زمینی هستند.نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به اختصار نزاجا گفته می‌شود و در زمان نگارش این مطلب فرماندهی آن به عهده امیر سرتیپ دکتر محمد حسین دادرس میباشد و ستاد فرماندهي آن نيز در منطقه لويزان تهران (چهار راه ميني سيتي) واقع بوده كه محدوده وسيعي را شامل مي شود كه عبارتست از ساختمان هاي اداري (معاونت هاي ستاد)، محوطه پاركينگ موتوري، زمين ورزشي، محوطه صبحگاه و ... قسمتي از ستاد كه توسط ديواري تبديل به پادگاني جداگانه گشته، معاونت تحقيقات و جهاد خودكفايي نزاجا مي باشد كه تمامي طرح هاي تحقيقاتي نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران در آنجا و زير نظر متخصصان (كه اكثراً افسران نيروي وظيفه مي باشند) مورد بررسي قرار مي گيرند و در طي مراحل تحقيقاتي، جهت استفاده در ارتش به مرحله توليد مي رسند. بخش وظیفهقابل ذکر است که تمامی پسران در جمهوری اسلامی ایران. بعد از به پایان رساندن تحصیل به این خدمت فراخوانده می شوند. لیسانس ستوان دو و فوق لیسانس و دکترا با درجه ستوان یکم به خدمت گمارده می شوند. فوق دیپلم با درجه گرهبان‌یکم و دیپلم کد دار با درجه گروهبا‌ن‌سوم و دیپلم بدون کد با درجه سرجوخه و زیر دیپلم با درجه سرباز . لازم به ذکر است که تمامی نیروهای وظیفه یک دوره حدودا دو ماهه را آموزش می بینند تا با جنگ افزارهای عمومی و همینطور برخی اطلاعات آشنا شوند. که برای گروههای مختلف متفاوت است. اما به طور مستمر و بخصوص در زمینه ارتش جمهوری اسلامی ایران - نیروی زمینی - برای لیسانس و فوق لیسانس این دوره در مرکز آموزش ۰۱ (صفر یک) در افسریه و فوق دیپلم در مرکز آموزش 02 (صفر دو) برگزار می شود. که بعد از این دوره سربازانی که مدرکشان مورد نیاز ارتش است را دارند به طور مستقیم به یگانهای مورد نیاز فرستاده می شوند و دیگر سربازان به دوره کد یا دوره ای که در آن به طور تخصصی با یکی از رسته ها آشنا شوند. که مراکز بسیاری دارد از جمله مرکز آموزش پیاده شیراز،مرکز آموزش زرهی شیراز، مرکز آموزش توپخانه اصفهان، دانشکده پدافند هوایی شاهین شهر، مرکز آموزش مخابرات ( مرامخ )، مرکز آموزش پشتيباني ( مراپش ) و ... به طور کلي تقسيم بندي وظيفه ها در اين مراکز به تفکيک رشته تحصيلي در دوره کارشناسي و يا کارشناسي ارشد مي باشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جالب بود..سرجوخه همون لاي 3 خطه؟؟


متوجه منطورت نشدم دوست عزيز.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جالب بود..سرجوخه همون لاي 3 خطه؟؟



سرجوخه از درجه‌های ارتش است و به فرمانده ۴ یا پنج سرباز گفته می‌شود.

پیش از دوره رضاشاه به سرجوخه "سرجوقه" می‌گفتند. درجه سرجوخه بر روی دوش نصب نمیشود. در ارتش ایران بر روی قسمت پایین آستین و در سپاه بر روی بازو قرار میگیرد.

اخیراً در ارتش ایران کلیه درجات سربازان و سرجوخگان بر روی بازو نصب می گردد.

اميدوارم كمكت كرده باشم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جالب بود..سرجوخه همون لاي 3 خطه؟؟



سرجوخه از درجه‌های ارتش است و به فرمانده ۴ یا پنج سرباز گفته می‌شود.

پیش از دوره رضاشاه به سرجوخه "سرجوقه" می‌گفتند. درجه سرجوخه بر روی دوش نصب نمیشود. در ارتش ایران بر روی قسمت پایین آستین و در سپاه بر روی بازو قرار میگیرد.

اخیراً در ارتش ایران کلیه درجات سربازان و سرجوخگان بر روی بازو نصب می گردد.

اميدوارم كمكت كرده باشم.


ممنون.من چون خودم از خدمت نظام معاف شدم زياد با اين چيزا آشنا نيستم/حالا فرق ديپلم كد دار با بدون كدش چيه؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.