Mojiir

تاپیک جامع موشک کروز ضد کشتی "قادر"

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[video width=400 height=350:a7eb718601]http://up6.iranblog.com/upload/90/shahrivar/3-5/2dIR-Iran-Ghader-Land-Attack-cruise-Missile-improved-Noor-.flv[/video]

http://up6.iranblog.com/upload/90/shahrivar/3-5/2dIR-Iran-Ghader-Land-Attack-cruise-Missile-improved-Noor-.flv

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از شما دوست عزیز
[b]لطفا در اسرع وقت سایز عکس موجود در امضا تون رو کم کنید از صفحه میزنه بیرون
در ضمن فکر نکنم آدرس یه سایت فیلتر شده در امضای شخص مناسب باشه[/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر عزیز این سرهنگ های میلتری تلخن با دو تن شکر در ماه غیر رمضان هم نمی شه خورد به دل نگیر:(
ولی از بابت فیلمت ممنون
اگه جایی دیگه نباشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جناب سرهنگ انجام شد
:([/quote]
ممنون و متشکرم


[quote]برادر عزیز این سرهنگ های میلتری تلخن با دو تن شکر در ماه غیر رمضان هم نمی شه خورد به دل نگیرicon_frown
ولی از بابت فیلمت ممنون
اگه جایی دیگه نباشه[/quote]
دست شما درد نکنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]تکراریه
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16998&postdays=0&postorder=asc&start=90


قفل شد
LAST-WAR[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با حضور وزير دفاع:
افتتاح خط توليد موشك قادر و تحويل انبوه آن به نيروي دريايي سپاه و ارتش
تهران- مراسم افتتاح خط توليد موشك كروز دريايي' قادر' و تحويل انبوه آن به نيروي دريايي سپاه پاسداران و ارتش روز چهارشنبه در آخرين روز از هفته دفاع مقدس با حضور سردار سرتيپ پاسدار'احمد وحيدي' وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح برگزار شد.
افتتاح خط توليد موشك قادر و تحويل انبوه آن به نيروي دريايي سپاه و ارتش
به گزارش ايرنا به نقل از اداره كل تبليغات دفاعي وزارت دفاع، خط توليد موشك كروز دريايي قادر در مراسم ويژه اي با حضور سردار وحيدي وزير دفاع ، اميردريادار 'حبيب الله سياري' فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي و سردار سرتيپ پاسدار 'علي فدوي' فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي افتتاح شد.
در اين مراسم همچنين وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، توليد انبوه اين موشك را به نيروي دريايي سپاه پاسداران و ارتش تحويل داد.
سردار وحيدي در حاشيه اين مراسم اظهار داشت:موشك كروز دريايي 'قادر' كه به مناسبت روز صنعت دفاعي با حضور رييس جمهوري رونمايي شد، دركوتاه ترين زمان ممكن به توليد انبوه رسيد.
وي افزود: امروز شاهد تحويل مقادير انبوهي از اين موشك به نيروي دريايي سپاه و ارتش هستيم.
وزير دفاع تصريح كرد: پس از رونمايي از اين موشك، برخي از رسانه هاي غربي مدعي شدند اين موشك يك موشك خارجي است كه ايران تنها يك فروند از آن را در اختيار دارد و با اعلام اخبار دروغ قصد داشتند اين موفقيت بزرگ را تحت الشعاع قرار دهند.
سردار وحيدي افزود : امروز متخصصان زبده و كارآمد سازمان صنايع هوا و فضا با توليد و تحويل انبوه موشك قادر، علاوه بر نشان دادن توانمندي هاي بالاي خود در تامين نيازمندي هاي موشكي نيروهاي مسلح كشور، يكبار ديگر غرض ورزي و دروغ بودن ادعاي رسانه هاي غربي را اثبات كردند.
وي با بيان اين كه موشك قادر از نوع كروز دريايي است، گفت : اين موشك با برد حدود 200 كيلومتر و قابليت آماده سازي و واكنش سريع مي تواند اهداف دريايي از جمله ناوچه ها و ناوهاي جنگي و اهداف ساحلي دشمن را منهدم كند.
وزير دفاع، پرواز در ارتفاع پايين، قابليت تخريب بالا، وزن كم، دقت عمل در انهدام اهداف مورد نظر را از ويژگي هاي موشك قادر برشمرد.
سردار وحيدي افزود: موشك قادر قابليت شليك از ساحل و از روي شناور با كلاس هاي گوناگون را دارد و با تجهيز نيروي دريايي سپاه و ارتش به اين موشك پيشرفته توان عملياتي اين نيروها به نحو قابل توجهي افزايش مي يابد.
وي تاكيد كرد وزارت دفاع در اجراي تدابير و فرامين فرمانده معظم كل قوا مصمم است ضمن افزايش حداكثري توانمندي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران بويژه در حوزه دريايي، قدرت بازدارندگي كشور را بيش از پيش ارتقا دهد.
سردار وحيدي همچنين با تبريك اين موفقيت بزرگ به فرماندهي معظم كل قوا ، ملت شريف ايران و نيروهاي مسلح از متخصصان سازمان صنايع هوافضا و همكاري صميمانه نيروي دريايي سپاه و ارتش و شركت هاي دانش بنيان كه در طراحي ،ساخت و توليد اين موشك فعاليت داشته اند،تشكر و قدرداني كرد.
اين مراسم در آستانه هفتم مهر سالروز شهادت سرداران و اميران سرافراز جمهوري اسلامي ايران - شهيدان فلاحي، فكوري ، نامجوي ، كلاهدوز و جهان آرا برگزار شد.




[color=darkblue]تکراریه
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17852


قفل شد
LAST-WAR[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یکی از نکات بسیار جالب در باره موشک قادر این است که در یکی از آزمایش های این موشک با سرجنگی که تنها یک ششم سرجنگی واقعی بود قادر موفق به هدف قرار دادن یک هدف واقعی با طول 63 متر شد که در اثر اصابت این موشک کشتی مذکور غرق شد. بنابراین پیداست با سرجنگی با قدرت 6 برابر، قادر قادر به غرق کردن کشتی های بسیار بزرگتر دشمن است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، 31 شهریور ماه امسال در روز صنعت دفاعی از سه دستاورد مهم در زمینه دریایی با حضور رئیس جمهور و وزیر دفاع در دانشگاه مالک اشتر رونمایی شد؛ اژدر فجر، موتور 850 اسب بخاری بنیان1 و موشک ضد کشتی قادر.
کمی پس از معرفی این موشک و اعلام برخی مشخصات آن از جمله برد 200 کیلومتری آن، دشمن که از اهمیت موشک کروزی با این ابعاد و در عین حال برد زیاد اطلاه داشت از طریق بازوهای رسانه ای خود جنگ روانی جدیدی را در این زمینه آغاز کرد که یکی از اهداف آن زیر سؤال بردن موجودیت پروژه ساخت موشک قادر بود. آنها اعلام کردند که ایران این موشک را نساخته و تنها یک فروند آن را از خارج خریداری کرده است. از اینرو چند روز قبل در مراسمی با حضور فرماندهان نیروی دریایی ارتش و سپاه تعداد حداقل 20 فروند از موشک های تولید شده قادر به این نیروها تحویل داده شد.

thumb_98187_764.jpg
رونمایی از موشک قادر در روز صنعت دفاعی

این حرکت پاسخی به اظهارات رسانه های غربی مبنی بر بومی نبودن موشک قادر و اساساً عدم وجود آن در کشور بود. واقعیت این است که هنوز برخی قدرت های غربی باور ندارند که ایران در زمینه صنعت دفاعی به توانمندی طراحی و تولید انبوه دست یافته است و از اینرو پس از معرفی تجهیزات ایرانی اقدام به این گونه سخن پراکنی ها می کنند. اما در مورد موشک قادر با توجه به کارایی عملیاتی بالای این موشک و نقش آن در افزایش بازدارندگی دریایی و تهدید ناوگان دشمن از برد زیاد توسط شناورهای چند ده متری و یا بالگرد و سکوهای خوداتکای ساحلی بسیار رنج آور و ناراحت کننده است از اینرو به اقدامی اینچنینی دست زدند بدون اینکه به یاد بیاروند نمونه قبلی این موشک با نام نور در دها شناور و پرتابگر ساحلی و همچنین بالگردها و هواپیماهای رزمی کشور عملیاتی است.

thumb_98201_437.jpg
بارگذاری قادر در پرتابگر

به گزارش مشرق، در تصاویر منتشر شده از تحویل قادر به سپاه و ارتش تعداد زیادی از این موشک ها که برای بارگیری در پرتابگرها آماده بودند به نمایش درآمده و ضمناً تصاویر جدیدی نیز از پرتاب آن منتشر شد. در این تصاویر موشک قادر از منطقه ای در عمق خاک به سمت هدف شلیک شده که نشاندهنده اطمینان به برد بالای این موشک و همچنین سامانه های هدف گیری آن است. البته وزیر محترم دفاع در سخنان خود در این مراسم برد موشک قادر را بیش از 200 کیلومتر اعلام نمود که معنای متفاوتی را برای دوربرد بودن این موشک تبیین می کند. همچنین عنوان شد این موشک هم از پرتابگرهای ساحلی، هم شناورها و هم از وسائل پروازی قابل پرتاب است که در صورت پرتاب از هواپیما برد این موشک به میزان زیادی افزایش می یابد.
یکی از نکات قابل توجه عدم افزایش قابل توجه ابعاد این موشک نسبت به نمونه قبلی است. خصوصاً به نظر می رسد این موشک از نظر قطر تفاوتی با نمونه قبلی نداشته و تنها از نظر طول بلندتر از موشک نور است در نتیجه می توان با کمترین تغییرات موشک قادر را از پرتابگرهای موجود به کار گرفت. در ظاهر نیز پرتابگرهای جعبه ای قادر تنها دارای یک برجستگی در جلوی هر جعبه هستند که برای پوشش دادن به طول بیشتر قادر نسبت به نور است. بعلاوه مشابهت سامانه هایی که ارتقاء آنها لازم نبوده است کار تولید انبوه این موشک را چه از نظر هزینه و چه از نظر کاهش فرایند طراحی ساده می کند. مثلاً بالها و موتور کمکی اولیه نیز به نظر یکسان می آیند که اقدامی حرفه ای در توسعه محصول جدید در هر زمینه ای به شمار می رود.
thumb_98188_327.jpg
از پیشرقت های این نمونه از موشک های کروز کشور می توان به سامانه خلبان خودکار دیجیتال، سامانه ناوبری با دقت بالا، امکان برنامه ریزی موشک قبل از شلیک، امکان هدفگیری اهداف با سطح مقطع راداری پایین، رادار پیشرفته با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک، آماده سازی و واکنش سریع موشک برای حمله به هدف و توانایی ضربه زدن به اهداف ساحلی علاوه بر هدفهای شناور اشاره نمود.
thumb_98192_374.jpg
دقت بسیار بالای قادر در اصابت به هدف
thumb_98186_135.jpg

یکی از نکات بسیار جالب در باره موشک قادر این است که در یکی از آزمایش های این موشک با سرجنگی که تنها یک ششم سرجنگی واقعی بود قادر موفق به هدف قرار دادن یک هدف واقعی با طول 63 متر شد که در اثر اصابت این موشک کشتی مذکور غرق شد. بنابراین پیداست با سرجنگی با قدرت 6 برابر قادر قادر به غرق کردن کشتی های بسیار بزرگتر دشمن است.
موشک قادر با توجه به برد زیاد خود هم امکان شلیک از عمق خاک خودی را به پرتابگرهای زمینی داده و هم شناورهای بکارگیرنده خود را در محدوده ای امن از ناوهای دشمن نگه می دارد و در سوی مقابل محدوده امن برای حرکت ناوهای دشمن کمتر از قبل شده و با این برد دورایستایی آسیب پذیری آنها بیشتر از قبل می شود.
thumb_98193_610.jpg
قادر در حال شلیک از پرتابگر زمینی

استفاده از رادار پیشرفته در قادر باعث افزایش احتمال اصابت به هدف و کاهش نیاز آن به سامانه های دریایی و هوایی برای هدفگیری می نماید. این قابلیت در کنار استفاده از پرتابگرهای خوداتکا که به یکدیگر شبکه نیز می شوند باعث افزایش توان ضربه زدن به دشمن به طور مؤثر می گردد.

طبق اعلام فرمانده نیروی دریایی سپاه این موشک بر روی بالگردهای این نیرو که از نوع میل-17/171 هستند نصب می شود و به این ترتیب می توان ضمن افزایش سرعت واکنش این سامانه را به کار گرفت بدین ترتیب که موشک را با سرعتی بیشتر از ناوچه ها، ده ها کیلومتر در دریا جلو برده و سپس به سمت دشمن شلیک کرد.

با ورود قادر به چرخه عملیاتی، خانواده موشک های کروز ضد کشتی ایرانی کاملتر شده است و نشانه حرکت به سمت بلوغ در طراحی و تولید این نوع از موشک ها است. توانمندی که هیچ یک از کشورهای اطراف از آن برخورار نبوده و مجبور به استفاده از موشک های ساخته شده توسط کشورهای دیگر هستند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/69681/قادر-جدیدترین-موشک-ضد-کشتی-ایرانعکس

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
وحشت روزنامه نیویورک تایمز از خط تولید موشک قادر
نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم ریک گادستون با اشاره به تولید موشک « قادر»به بازتاب سخنان فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: ایران قصد دارد کشتی های جنگی خود را تا نزدیکی سواحل اقیانوس اطلس در ایالات متحده ببرد تا با گشت زنی ناوگان پنجم امریکا در خلیج فارس مقابله به مثل کند. " این روزنامه این چنین می نویسد: ایران موشک جدید خود را به تولید انبوه رساند و ایده ی خط تلفن مستقیم با امریکا را رد کرد. این موشک که به منظور انهدام کشتی های جنگی و اهداف ساحلی طراحی شده است در حدود 125 مایل برد دارد.
به گزارش بی باک به نقل از 598، عباس پژوهش/ نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم ریک گادستون با اشاره به تولید موشک « قادر»به بازتاب سخنان فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: ایران قصد دارد کشتی های جنگی خود را تا نزدیکی سواحل اقیانوس اطلس در ایالات متحده ببرد تا با گشت زنی ناوگان پنجم امریکا در خلیج فارس مقابله به مثل کند. "

این روزنامه با اشاره به موضع مقتدرانه نیروی دریایی کشورمان به نقل از دریاسالار حبیب الله سیاری نوشت: « ما نیز همانند قدرتهای استکباری که در نزدیکی مرزهای آبی کشورمان حضور دارند، حضوری قوی در نزدیکی مرزهای دریایی امریکا خواهیم داشت».

این روزنامه این چنین می نویسد: "ایران موشک جدید خود را به تولید انبوه رساند و ایده ی "خط تلفن مستقیم" با امریکا را رد کرد.

خبر اخیر ایران در روز چهارشنبه مبنی بر تولید انبوه موشک جدید کروز، آخرین اعلامیه ی ایران از سری اعلامیه های خصمانه ی این کشور در مواجهه با انزوای فزاینده ش توسط گروهی از کشورها به رهبری غرب بود که نگران برنامه ی هسته ای ایران و دشمنی قسم خورده اش با اسرائیل هستند."

به گزارش رسانه های وابسته به دولت، سرتیپ سرلشکر احمد وحیدی وزیر دفاع ایران اعلام کرد موشک جدید که نخستین بار در ماه گذشته رونمایی شد و "قادر" نامگذاری گردید – که در زبان فارسی به معنی "توانا" است- هر چه سریع تر به تولید انبوه می رسد.

رسانه ها افزودند: "این موشک که به منظور انهدام کشتی های جنگی و اهداف ساحلی طراحی شده است در حدود 125 مایل برد دارد."

این اعلان مقارن بود با تیتر اصلی تعدادی از روزنامه های ایران که از قول فرمانده نیروی دریایی ایران، دریاسالار حبیب الله سیاری، نوشته بودند او قصد دارد کشتی های جنگی ایران را تا نزدیکی سواحل اقیانوس اطلس در ایالات متحده ببرد تا با گشت زنی ناوگان پنجم امریکا در خلیج فارس مقابله به مثل کند. این گشتی ها سرمنشاء یک آزار دایمی برای ایران محسوب می شوند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به نقل از فرمانده نیروی دریایی ایران نوشت: "ما نیز همانند قدرت های استکباری که در نزدیکی مرزهای آبی کشورمان حضور دارند، حضوری قوی در نزدیکی مرزهای دریایی امریکا خواهیم داشت."

دریاسالار سیاری هیچ اشاره ای به زمان استقرار کشتی هایی که برای اعزام در نظر گرفته، و تعداد آنها نکرد. همچنین هیچ توضیحی درباره ی محل سوخت گیری کشتی ها و تجدید تدارکاتشان در طول هزاران مایل مسافتی که طی می کنند تا به مکانی دور از وطن و محیطی ناآشنا برسند نداد.

مقامات دولت امریکا گفته های دریاسالار را کم ارزش قلمداد کردند. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، در واشنگتن به خبرنگاران گفت :" با توجه به اینکه این اظهارات به هیچ عنوان منعکس کننده ی قابلیت های دریایی ایران نیستند، ایالات متحده آنها را جدی نمی گیرد."

همچنین، ژنرال وحیدی به عنوان نواختن سیلی دیگری بر صورت ایالات متحده هرگونه ایده درباره ی ایجاد یک خط تلفن مستقیم بین تهران و واشنگتن را رد کرد. این ایده چند هفته پیش توسط دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا که در آستانه ی خروج از این ستاد است، به عنوان راهی برای اجتناب از رویارویی تصادفی در خلیج فارس عنوان شد. مکانی که گاهی اوقات کشتی ها و هواپیماهای ایرانی و امریکایی در آنجا مقابل دیدگان یکدیگر اقدام به عملیات می کنند.

دریاسالار مولن خاطرنشان کرد در تیره ترین روزهای جنگ سرد، امریکا و شوروی چنین رابطه ای داشتند. وی از عدم وجود یک خط مستقیم ارتباطی بین ایران و امریکا ابراز نگرانی نمود.

به نقل از خبرگزاری فارس، ژنرال وحیدی اظهار داشت: "هیچ نیازی به وجود چنین ارتباطی در منطقه نیست. آنها [امریکایی ها] به دنبال ایجاد یک خط ارتباطی هستند تا هرگونه تنش بالقوه را حل و فصل کنند، درصورتی که ما معتقدیم اگر آنان منطقه را ترک کنند هیچ تنشی باقی نخواهد ماند."

این بیانات همچنین می تواند ضربه ای غیرمستقیم به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران باشد که هفته ی پیش در انتهای سفرش به سازمان ملل در یک کنفراس خبری در جواب پرسشی درخصوص رابطه با امریکا پیشنهاد چنین خط ارتباطی را داده بود. موقعیت آقای احمدی نژاد در بین مقامات ایران ، به دلیل درگیری با مجلس و رهبر ایران -آیت الله علی خامنه ای- زیر سئوال رفته است.

اظهارنظرهای نظامی اخیر ایران متاثر از بدبینی های ادامه دار کشورهای خارجی درخصوص ادعاهای ایران مبنی بر توسعه ی صلح آمیز انرژی هسته ای است.

حتی ترکیه که روابط صمیمانه ای با ایران دارد، اخیرا پذیرفته است که یکی از میزبانان بخشی از سیستم رهگیر موشکی طراحی شده ی ایالات متحده باشد. این کشور ابراز نگرانی کرده است که ایران ممکن است در حال ساخت یک سلاح هسته ای باشد که می تواند توسط موشک های دوربرد حمل شود.

مقامات امریکایی هفته ی گذشته تایید کردند دولت اوباما به طور پنهانی اسرائیل را به بمب هایی مجهز کرده که توانایی انهدام اهداف مدفون در زمین -از جمله سایت های[هسته ای] ایران که احیاناً دربردارنده ی برنامه ی ساخت سلاح هسته ای است- را دارند. اسرائیل، ایران را به عنوان خطرناک ترین دشمن خود قلمداد می کند و برای تامین این گونه بمب های "ضدپناهگاه " به امریکا فشار می آورد."

[url=http://www.bibaknews.com/fa/news/30719]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ژنرال وحیدی اظهار داشت: "هیچ نیازی به وجود چنین ارتباطی در منطقه نیست. آنها [امریکایی ها] به دنبال ایجاد یک خط ارتباطی هستند تا هرگونه تنش بالقوه را حل و فصل کنند،[/quote]
آفرین به سردار وحیدی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]این بیانات همچنین می تواند ضربه ای غیرمستقیم به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران باشد که هفته ی پیش در انتهای سفرش به سازمان ملل در یک کنفراس خبری در جواب پرسشی درخصوص رابطه با امریکا پیشنهاد چنین خط ارتباطی را داده بود. موقعیت آقای احمدی نژاد در بین مقامات ایران ، به دلیل درگیری با مجلس و رهبر ایران -آیت الله سید علی خامنه ای- زیر سئوال رفته است.[/quote]
یکی از دوستان صحت این حرف رو تایید کنه icon_wink

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.