death-white

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه (1)

Recommended Posts

رادیو رژیم صهیونیستی گزارش داد که "آویگدور لیبرمن" در نشست کمیسیون امور خارجه و امنیت کنست(پارلمان) این رژیم گفت که نظام سوریه بسیار با ثبات‌تر از آن چیزی است که سازمان‌های اطلاعاتی تصور می‌کنند.

لیبرمن همچنین تصریح کرد که "بشار اسد" هرگز بدون حمایت ایران نمی‌تواند در قدرت باقی بماند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910318000354

بر خلاف نظر برادر واریور من اعتقاد دارم که درگیریها و اقدامات خرابکارانه و تروریستی نمیتونه تا بی نهایت ادامه پیدا کنه و یا منجر به ایجاد جنگ منطقه ای بر ضد سوریه بشه

ما خودمون هم در ابتدای انقلاب که مواجه با حملات تروریستی منافقین و سایر گروهکها شدیم که شدتش کمتر از حال فعلی سوریه بود ، ولی تقریبا دوسال طول کشید تا تونستیم این غائله های تروریستی رو سرکوب کنیم . بنا بر این گذشت یکسال و انتظار سرکوب اقدامات تروریستی سوریه بنظر مدت مناسب و کافی نیست .

اما اونچه که صحنه سوریه رو از افغانستان و عراق در زمینه اقدامات تروریستی متمایز میکنه بنظر من دو چیز هست . یکی اینکه سوریه اشغال نظامی نشده و کشوری مانند آمریکا و سازمان نظامی ناتو حضور آشکار و پر رنگی در خاک سوریه ندارند ، و دومی وجود دولت مرکزی با ثبات و ارتش و سازمانهای اطلاعاتی وفادار به حکومت سوریه هست .

امروز داشتم مصاحبه یکی از نمایندگان منتخب مجلس سوریه رو میدیدم . از زاویه روانشناسانه برام جالب بود . اگر یک حکومت واقعا متزلزل باشه این تزلزل رو میشه کاملا در چهره سیاستمداران و نحوه صحبت کردن همراه با احتیاط و از سر ترسشون مشاهده کرد ولی اونچه که در مورد سیاستمداران سوری دیده میشه اینه که ترس خاص یا اظهارات محتاطانه و ترس در اونها دیده نمیشه . بر خلاف معارضین که حالت چهره اونها و نوع بیان و اظهارات و حتی کارهای تبلیغی بر علیه دولتشون حاکی از نوعی شتابزدگی و از روی هیجان و خشم و التماس برای ایجاد حس ترحم در افکار عمومی بین المللی و نوعی نشاندادن دست خالی شون در گفتمان و استدلالات قانع کننده هست و فقط میگن باید دولت و شخص بشار ساقط بشه همین


البته با توجه به اخباری که از داخل سوریه حکایت میکنه و بیان مشاهدات برخی شاهدان از وضعیت داخل سوریه ، اونچه که بنظ میرسه اینه که صحنه داخل سوریه با اوچه که در خارج از سوریه و توسط خبرگزاریهای مخالف و دشمن سوریه بیان میشه بسیار متفاوت هست بعنوان مثال مشاهدات عینی مستندساز ایرانی از حوادث سوریه رو ذکر میکنم که دارای مطالب جالبی هم هست :
...................................

بیداری اسلامی که جرقه‌اش از تونس و با مرگ نوجوانی دست‌فروش زده شد، در مسیری ناباورانه، شعله‌اش دامن دیکتاتور تونس را گرفت و تخت قدرت قذافی و مبارک را به آتش کشید.

حال بحث داغ بسیاری از رسانه‌های غربی انعکاس اخبار درگیری و تظاهرات شدید روسیه و انتساب آن به براندازی حکومت بشار اسد است، اما اینکه این مانور خبری، چه میزان حقایق رویدادهای اخیر سوریه را بیان می‌کند، سوالی است که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. بر همین اساس به سراغ مستندات، از زبان یک مستندساز رفتیم و با [color=darkblue]سهیل کریمی که مدتی است ساخت مستند «فتنه شام» را برای بیان حقایق جاری در سوریه آغاز کرده[/color]، به گفت‌وگو نشستیم.

وی که به تازگی از سفر دو ماهه‌اش از سوریه بازگشته، حرف‌های شنیدنی زیادی برای گفتن داشت.

[color=darkblue]روایت عینی این مستندساز از تازه‌ترین وقایع جاری در سوریه در گفت‌وگو با فارس از نظر می‌گذرد[/color]:

با تجهیزات کامل و بدون مشکل وارد سوریه شدیم

* با توجه به تحولات بسیاری که امروز در منطقه وجود دارد، چرا شما سوریه را برای ساخت مستند انتخاب کردید؟

- کارهایی که قصد دارم انجام دهم به سوریه ختم نمی‌شود و ان‌شاالله در آینده موضوعات دیگر را هم پیگیری می‌کنم ولی باید بگویم که موضوع سوریه از باقی تحولات متفاوت‌تر است. می‌گویند در آنجا مردم کشتار می‌شوند و درگیری‌های هر روزه سوریه را تبدیل به میدان جنگ کرده. ضمن اینکه غربی‌ها پیگیر ماجرای سوریه هستند و می‌گویند باید در این کشور دموکراسی برقرار شود. این‌ها چیزهایی بود که رسانه‌های آن‌ها می‌گفتند.

با توجه به همه این موارد به علاوه پیشنهاد برخی دوستان، طرحی را با نام «فتنه شام» آماده کردم. بر همین اساس با کشور سوریه هماهنگی‌ها را انجام دادم و برنامه‌ریزی‌ها شکل گرفت.

بعد از پیگیری‌های اولیه در سوریه و ایران و سه روز معطلی در راهرو‌های وزارت خارجه به دفتر «آقای شمقدری» رئیس سازمان سینمایی مراجعه کردم. حقیقتاً ما هیچ‌گاه پشت در اتاق ایشان معطل نماندیم. همیشه پاسخگو بودند و این بار نیز نام‌های تحت عنوان معرفی‌نامه برای وزارت امور خارجه نوشتند.

* این مستند از کجا حمایت شد؟

این کار ابتدا به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ارائه شد ولی به دلیل پروژه‌های دیگری که با این مرکز داشتم، «فتنه شام» در این مرکز دنبال نشد.

پس از آن دوستان زیادی وعده دادند که طرح را ارائه دهید، ما پای کار هستیم، اما سراغ هر فرد یا نهادی رفتیم، نشانی از عمل به این وعده‌ها ندیدم.

* پس از طی این مراحل، زمانی که به سوریه رسیدید مشاهدات‌تان از اخبار ناامنی و درگیری و کشتار چگونه بود؟

- در ابتدا تصور می‌کردم به دلیل همراه داشتن تجهیزات فیلمسازی در فرودگاه از ورودمان جلوگیری می‌شود، اما هیچ مشکلی پیش نیامد و ما به راحتی با وسایل فیلمسازی وارد دمشق شدیم.

پس از ورود به سوریه، خانم «سلوم» مسئول دفتر نمایندگی شبکه جهانی «الفرات» و دوستان سوری ایشان در یک دفتر رسانه‌ای هر کاری که ممکن بود برای کمک به ما انجام می‌دادند.

در ابتدا قرار بود آقای احمد ابراهیم، خبرنگار فلسطینی، راوی مستند «فتنه شام» باشد اما او در غزه درگیر بود و برای رسیدن به گروه یک هفته از من فرصت خواست. در نهایت آقای «وائل حسن» را به دلیل داشتن لهجه عربی بسیار فصیح و صدای رسا -علیرغم جوان نبودن- انتخاب کردم. در ضمن وی علی‌رغم عضویت در حزب بعث سوریه، جزو منتقدان این حزب و خبرنگاری بسیار جسور بود که به دلیل انتقاد از فساد در حزب متبوع خود، وی را از آن مجموعه اخراج کرده بودند و به خاطر داشتن همین شرایط، برای کار ما مناسب بود.

پس از آن برای اقامت در میدان «المرجه» اتاقی را با هزینه هر شب اقامت 85 دلار اجاره کردیم. اما با وجود اینکه این میدان و هتل‌های آن، محلی توریستی بود، در 6 طبقه ساختمان محل اقامت ما آب و برق قطع بود.

* این نبود آب و برق در ساعت‌های طولانی روز فراگیر بود؟

- بله، به دلیل اینکه ارتش حر (تشکیلاتی مسلحانه و تروریستی که علیه دولت سوریه مبارزه می‌کند) نیروگاه‌ها را منفجر می‌کند، این قطعی برق و آب در شبانه‌روز در آبادترین منطقه که شهر دمشق بود، به مدت 7 تا 8 ساعت ادامه داشت.

«دمشق» از تهران پر جنب و جوش‌تر است

* در دمشق چه دیدید؟

- ما داخل دمشق رفتیم، نکته قابل توجه برای من این بود که دمشق از تهران پر جنب و جوش‌تر بود. مردم زندگی خود را داشتند، به دانشگاه می‌رفتند و به طور کلی زندگی در جریان بود. ادارات، کارخانجات، همه و همه به فعالیت‌های روزمره خود ادامه می‌دادند. اما در مناطقی که از دمشق دور بود به دلیل حملات جیش حر افراد دچار برخی صدمات می‌شدند.

قبلا و در سفر به پاراچنار من در شهرهای مختلف پاکستان می‌دیدم که هر 20 تا 30 متر یک ایست بازرسی وجود داشت، اما از فرودگاه بین‌المللی تا شهر دمشق فقط یک ایست بازرسی بود و همه چیز خیلی عادی بود و ما اثری از جنگ و کشتار ندیدیم.

ضمن اینکه در همان روزها در میدان «سبع البحرات» تجمعی از طرفداران دولت سوریه بود. البته راهپیمایی آن‌ها متفاوت و خیلی شاد و بیشتر شبیه جشن و پایکوبی بود!

* سفرتان در دمشق چند روز طول کشید؟ پس از آن به کجا رفتید؟

ـ هفت روز در دمشق ماندم. با خواص آنجا از جمله سیاسیون، استادان دانشگاه، هنرمند تئاتر و حتی معترض‌ها مصاحبه گرفتم، اما پس از آن در هماهنگی مصاحبه تخمین زدم و دیدم ممکن است با توجه به وقت گفت‌وگو، وقفه کلی در جریان تهیه مصاحبه‌ها اتفاق بیفتد.

من گروه را جمع کردم و برای اینکه زمان به بطالت نگذرد با دوستانمان در بیروت تماس گرفتم و پس از اطمینان برای هماهنگی در آن جا برای مصاحبه به لبنان رفتیم.

در 5 روز اقامت در لبنان شخصیت‌های خاصی را برای مصاحبه پیدا کردم و دوباره به دمشق بازگشتم و در این بازگشت موفق به گفت‌وگو با افراد معارض مانند «حسن عبدالعظیم» رئیس شورای هماهنگی مخالفان دولت سوریه شدم. البته این مصاحبه‌ها را با همکاری خانم سلوم و دیگر دوستان سوری هماهنگ میکردیم.

طیف‌های مختلف معارضان در سوریه

نکته جالب این بود که افراد معارض در رویکردها و انواع مختلف وجود داشتند. به عنوان مثال در بین این افراد گروهی از جوانان بودند که آغازگر اولین مبارزات و اعتراضات علیه حکومت سوریه بوده و اولین راهپیماییها توسط این افراد شکل گرفته بود و بعضا بازداشت یا زندانی شده بودند. یکی از سران این گروه آقای عروه غنوم بود؛ جوانی پر جنب و جوش و خوش‌فکر که جلوی دوربین ما هم آمد.

پدر عروه نماینده مجلس است. نماینده‌ای مستقل که نه موافق حکومت است نه طرفدار مخالفان حکومت ولی منتقد معروفی است و در عین حال مبارز علیه فساد است.

در بین نماینده‌ها، فردی به اسم «خالد عبّود» را یافتیم که بسیار تندرو و مبارز علیه فساد حکومتی است. وی انسان روشن و آگاهی بود که بیشتر از دو ساعت مصاحبه با ایشان طول کشید. در مصاحبه با جوانان مخالف به چیزهای جدیدی رسیدیم. عروه غنّوم می‌گفت: «ما به حکومت به دلیل برخی اجحافات و فساد اقتصادی و اداری انتقاد داشتیم و داریم، و زمانی که با دوستانمان این مبارزه را شروع کردیم قرار بود آن قدر بایستیم تا کشته شویم، اما دیگر مخالفان حکومت که با ما شروع کردند رفتند و عمله قطر و سعودی شدند. اما ما افراد مستقلی بودیم که برای آبادی کشورمان مبارزه می‌کردیم. نه برای آبادی قطر یا سعودی. ولی حالا با توجه به اصلاحاتی که در حکومت سوریه در این چند ماه گذشته شکل گرفته، همگی به این نتیجه رسیدیم که عمده خواسته‌های ما اجابت شده و حالا از منظر ما رئیس بشار جای حق نشسته است و آنانی که داعیه مبارزه با ظلم را دارند خود پرچمدار ظلم شده‌اند و عمله دشمن خارجی. پس ما هم در کنار حکومت سوریه (علی‌رغم مبارزه علیه فساد) خواهیم ماند و با دشمنان این حکومت خواهیم جنگید.

رضایت نسبی مخالفان بشار اسد از وی

* نظر کلی این مبارزان درباره بشار اسد چه بود؟

- عروه غنوم و بسیاری از دوستانش معتقد بودند ما به بسیاری از خواسته‌هایی که از اول مطالبه می‌کردیم، رسیدیم.

ما مملکت آزاد و حزب می‌خواستیم. الان 29 حزب در سوریه داریم. همان کشوری که سال‌های سال تک حزبی بود. ما در چند ماه اخیر دو انتخابات را از سر گذراندیم (رفراندوم و انتخابات مجلس).

* ممکن است بگویند این انتخابات‌ها سفارشی بوده...

- اگر چنین بود چطور برخی مخالفان حکومت که به مبارزه مدنی قائل بودند به عنوان کاندیدا معرفی شدند؟! گرچه برخی از افراد نیز با دیدگاه شما مبنی بر سفارشی بودن انتخابات اقدام به تحریم انتخابات کردند اما فردی مانند زهیر غنوم که از مخالفان و منتقدان دولت بود در انتخابات شرکت کرد و رأی هم آورد.

* برگزاری این انتخابات در تغییر فضای سوریه چه تأثیری داشت؟

- مخالفان حَربی دنبال برگزاری انتخابات نبودند، مگر کسی که خواهان دموکراسی است آدم می‌کشد؟ البته همین مخالفان دولت سوریه، هم‌اکنون معتقدند رئیس بشار در حال مقدمه‌چینی خواسته‌های آنان است و به طور کلی مشکل آن‌ها نخست وزیر انتخاب شده توسط دولت، یا فسادهای اتفاق افتاده در دولت نه نفی کامل حکومت.

ماجرای شیخ سلفی که به شرطش عمل نکرد

* پس از آن به کجا رفتید؟

- تلاش ما بر این بود که به شهرهای ملتهب مانند درعا، حمص، ادلب و... برویم. البته می‌گفتند درگیری در شهرهای درعا و حمص بسیار وخیم‌تر است. در حقیقت شنیده‌های ما از تبلیغات جهانی مبنی بر این بود که دو شهر درعا و حمص سقوط کرده و اکنون در دست مخالفان است.

در این شرایط فردی به اسم عرعور مستقر در سعودی که اخراجی ارتش سوریه بود پس از حدود 10 سال که از دیده‌ها پنهان شده بود با عنوان یک شیخ سلفی در شبکه‌های تلویزیونی سعودی ظاهر شد و گفت: آقای بشار که ادعا دارد دو شهر درعا و حمص سقوط نکرده اگر جرات دارد به منطقه «بابا عمرو» بیاید. اگر بشار به آنجا بیاید من تمام ریش‌هایم را می‌تراشم! جالب اینکه چند روز بعد بشار اسد در مقابل بسیاری از دوربین‌های خبری بین‌المللی در «بابا عمرو» بود!

* شیخ عرعور ریش‌هایش را زد؟

- نه! ولی این مساله نشان داد که این شهرها سقوط نکرده بودند.

* چطور به حمص رفتید؟

-به ما گفتند حمص ناامن است و در مسیر آنجا، خطر حمله 50 گروه مسلح وجود دارد.

ما پدری روحانی به نام «پدر رافی» یکی از رهبران دینی مذهب کاتولیک را دیدیم که اتوموبیلش را در راه حمص کاملا به گلوله بسته بودند و این نشان دهنده این بود که جاده منتهی به حمص کاملا ناامن است.

* ایرانی بودن شما، ورود به مناطق پرتنش را مشکل‌تر نمی‌کرد؟

- چرا، این جماعت مثل موارد قبل که مهندسان و زوار ایرانی را ربوده بودند به دنبال بهانه بودند که ایرانی‌ها را دستگیر کنند.

* با این شرایط، از اینکه به مناطقی چون حمص بروید، نمی‌ترسیدید؟

ـ ترس که خیر. در همان زمان با فردی آشنا شدیم که به شوخی به او زاپاتا می‌گفتیم! وی حاضر شد ما را به حمص ببرد. اما دولت گفت این کار غیر قانونی است و اگر بدون هماهنگی بروید هم تو را می‌زنیم هم راهنمایت را! البته رفتن به شهر حمص را باید سفارت ایران در سوریه و دولت سوریه پیگیری می‌کرد. آن‌ها هم می‌گفتند تلاش خود را می‌کنیم اما دست ما برای کمک بسته است.

در این سفر البته مسئولان سوری به ما کمک زیادی کردند مثلا خانم عبیر معاونت امور رسانه‌ای وزارت اعلام به ما می‌گفت «درِ اتاق من همیشه به روی شما خبرنگاران باز است» و حقیقتاً هم همین طور بود و با وجود محدودیت‌ها، مجوزهای چند روزه برای فعالیت‌هایمان صادر می‌کرد.

* در خصوص ورود به شهر حمص خانم عبیر توانست کمکی کند؟

- او گفت من مجوز ورود را به شما می‌دهم. اما باید مجموعه امنیتی موافقت خود را برای همراهی شما اعلام کنند و چون آن‌ها نمیتوانند امنیت را در جاده تأمین کنند پس نمی‌توانید به حمص بروید. البته خانم نغم فیاض فرمانده قوای نسور الاسد (عقاب‌های اسد) هم در این باره تلاش زیادی کرد. عمار اسماعیل؛ معاون نغم فیاض هم وعده کمک برای ورود به حمص را به ما داد.

درعا؛ جایی که معروف است اول میکشند بعد سوال میپرسند!

* بالاخره به حمص نرفتید؟

ـ ابتدا شرایط رفتن به شهر درعا فراهم شد، اما قبل از آن به استان سویدا که مرکز دروزی‌ها است، رفتم. با شیخ حکمت هجری رهبر دروزی‌ها و بعد شیوخ دیگر مانند عقل دوم و عقل سوم و امام جماعت مقام حضرت مقداد مصاحبه داشتم. کل مردم این استان کاملا مدافع حکومت سوریه‌اند.

دروزی‌ها مانند علوی‌ها عموما لائیک هستند. پایه حکومت ترکیه هم علوی‌هایی هستند که آتاترک را تقویت کردند و علیه عثمانی جنگیدند. در عین حال از نظر فقهی علوی‌ها طبق فتوای امام (ره) جزو فرق شیعیان محسوب می‌شوند، اما دروزی‌ها فرقه ای انشعابی از شیعیان اسماعیلیه است که فاصله زیادی با احکام اسلام دارند. مثلا در آن ذبح اسلامی وجود ندارد افراد در 40 سالگی به سن تکلیف میرسند و چیزهایی دیگر. یعنی شما به هیچ عنوان در هیچ شهری از استان سویدا زن با حجاب نمی‌بینید. دقیقا استان درعا که هم جوار سویداست دارای شرایط کاملا متفاوت است و در شهرهای این استان یک زن بی‌حجاب نمی‌بینید. ولی هم دروزی‌ها و هم علوی‌ها بسیار آدم‌های استکبار‌ستیزی هستند و در مقابل ظلم داخلی و خارجی هیچ‌گاه کوتاه نمی‌آیند.

با همه این تفاسیر بالاخره به درعا رسیدیم. البته با هماهنگی خانم سلوم و خانم فیاض و خانم عبیر، به ما گفته بودند که برخورد معارضین در درعا بسیار خشن خواهد بود. معروف بود که اول کتک می‌زنند یا حتی می‌کشند و بعد می‌پرسیدند برای چه آمدهای و کجا میروی؟!

* بنابراین درعا شهر ناامنی بود؟

ـ ما به طور کلی هر جا اراده کردیم، رفتیم. از بازار عکس و تصویر گرفتیم، با مردم مصاحبه کردیم، از مناظر خوب و بد عکاسی کردیم. در آنجا فردی که مخالف حکومت بود جلوی دوربین ما آمد و گفت دادگستری را ارتش حر آتش نزده بلکه آتش‌سوزی کار حکومت سوریه است در صورتی که شواهد چیز دیگری را نشان می‌داد. یعنی افراد آزادانه اظهار نظر می‌کردند و ما هم آزادانه مصاحبه می‌گرفتیم. البته شهر حالت نیمه نظامی هم داشت. در آنجا سر چهارراه‌ها برخی افراد نظامی برای تأمین امنیت ایستاده بودند. ارتش حر ساختمان تلویزیون درعا را نابود کرده بود. کاخ دادگستری که در آن عموما افراد مسأله‌دار پرونده داشتند را به آتش کشیده و به زندان‌ها حمله کرده بودند. من مدام از همانجا عکس‌های دستیارم حسین شیرالی را از طریق فیسبوک منتشر می‌کردم.

* شبکه اینترنت چطور؟ آن را هم قطع کرده بودند؟

- خیر، شبکه اینترنت وصل بود.

درک این افراد از شرایط به همین میزان بود که فکر می‌کردند اگر ساختمان تلویزیون را آتش بزنند دیگر خبری مخابره نمی‌شود! در هر صورت به درعا رفتیم. درعا، منطقه‌ای کاملا سنی‌نشین است.

در 2 کیلومتری مرکز استان درعا مرز اردن و سوریه قرار دارد و این مرز به جهت رفت و آمد عشایر دو طرف این مرز، همیشه آزاد و باز است اما حکومت کنترل لازم را دارد.

در این منطقه تونل‌هایی وجود دارد که مدت‌ها قبل از این ماجراها حفر شده بود و بیمارستان‌های صحرایی مجهز در آنجا وجود داشت که استتار شده بودند. این شرایط نشان دهنده این است که مدت‌ها قبل از وقوع بیداری اسلامی تصمیم داشتند که جریاناتی را در سوریه شروع کنند و از مدت‌ها پیش آن را پیش‌بینی کرده بودند، اما سرعت تحولات به قدری بالا بود که در عمل انجام شده قرار گرفتند و در جریانات بیداری اسلامی غافلگیر شدند. در نتیجه دست به اسلحه بردند. تصورشان هم این بود که به سرعت حکومت ساقط می‌شود.

البته درعا و حمص چند روزی سقوط کرد اما دوباره اوضاع به حالت اول بازگشت و الان فقط انفجارها و درگیرها وجود دارد.

با اعلام آتش بس از سوی دولت سوریه انفجارها بیشتر شد

البته بارها حکومت آتش‌بس اعلام کرد اما به محض اعلام آتش‌بس تعداد انفجارها بیشتر می‌شد و بلافاصله بیانیه می‌دادند که مسئولیت انفجارها را برعهده می‌گیریم. حتی مجموعه ناظران سازمان ملل که به حمص و درعا آمده بود هم از این حملات در امان نبود. به طوری که چند نفر از آن‌ها کشته شده و به رگبار بسته شدند. همانطور که در اخبار هم مشاهده کردید سازمان ملل گروه‌های مخالف را برای بمب‌گذاری، کشتار و ترور و آدمربایی محکوم کردند اما علی‌رغم همه پیش‌بینی‌ها و برنامه‌های از پیش تعیین شده، علیه حکومت سوریه اظهار نظر خاصی نکردند.

این در حالی است که تمام این ماجراها ساخته و پرداخته قطر، عربستان و دولت‌های غربی و آمریکا و ... بود. بنابراین به هر اقدامی دست زدند که حکومت را محکوم کنند که البته نشد.

* پس در «درعا» تظاهرات گسترده نبود؟

ـ خیر، راهپیمایی وجود ندارد و در دانشگاه‌ها باز بود. بیلبوردهای بسیار بزرگ در تائید حکومت سوریه و بشار اسد وجود داشت. در حالی که در جایی که هر روز تظاهرات باشد اولین خرابی‌ها آتش گرفتن این بیلبوردهای تبلیغاتی خواهد بود.

* با استاندار درعا هم صحبت کردید؟

ـ بله استاندار به ما گفت، شما در امنیت کامل هستید. در ضمن ما از خیلی‌ها پرسیدم که الان شهر شما دست مخالفان است و آن‌ها این گفته را تکذیب کرده و تنها می‌گفتند یک عده انسان وابسته آمدند و زندگی ما را به هم زدند. این افراد همه وابسته به آل ثانی هستند و از کشورهای عربستان و لیبی و مصر و ... به سوریه آمدند و می‌جنگند. این‌ها بیرون آموزش می‌بینند و به سوریه می‌آیند.

مثلاً در یک روز 5 انفجار در دمشق اتفاق افتاد و مسئولان دمشقی در تحلیل علت این انفجارها به ما می گفتند که وقتی انفجارها زیاد می‌شود قرار است توجه‌ها به سمت این اتفاق معطوف شده و اقدام پنهانی دیگری انجام شود. به عنوان مثال ما در دومین انفجار پشت سرهم، افرادی که قایق سلاح قاچاق را از ترکیه به داخل سوریه می‌بردند را دستگیر کردیم.

سوری‌ها ترکیه را عامل آمریکا و اسراییل می‌دانستند


* موضع‌گیری مخالفان نسبت به کشور ترکیه چگونه بود؟

ـ دقیقا همان موضعی که نسبت به قطر و عربستان داشتند. در حقیقت قطر، عربستان و ترکیه عامل‌های آمریکا و اسرائیل می‌دانند.

اقدام جالب سوری‌ها در اطلاع‌رسانی حوادث


در سوریه اقدام جالبی انجام می‌شود که ما در مقابل آن بسیار عقب‌تر هستیم. سوریه 3 شبکه تلویزیونی بسیار فعال به نام‌های سوریه، الاخباریه و الدنیا دارد. این شبکه‌ها بدون اغراق، سخت مشغول روشنگری هستند. مثلاً اگر در القزاز در ریف دمشق انفجاری رخ می‌داد که به فرض من 40، 50 دقیقه بعد از وقوع، آنجا بودم، شبکه الدنیا، 10 دقیقه بعد با تمام امکانات SNG و سیستم‌های پخش مستقیم آنجا بود و به صورت مستقیم آن را پخش می‌کرد. یعنی انفجار که اتفاق افتاده بود و هنوز آتش خاموش نشده و بیش از صد جنازه در آنجا تکه تکه شده یا در حال جزغاله شدن بود، بلافاصله تصاویر آن پخش می‌شد و اطلاع‌رسانی دقیق و سریع بود. بنابراین شبکه‌های داخلی سوریه به دنبال وقوع اتفاق، سریعا در محل حاضر می‌شدند و به صورت زنده اطلاع‌رسانی می‌کردند، یعنی قبل از اینکه دشمن بخواهد اطلاع‌رسانی کند خبر را مستقیما با مخاطب در میان می‌گذاشتند.

قصوری که سازمان صدا و سیمای ما در فتنه 88 مرتکب شد این‌ها به هیچ وجه انجام ندادند. یعنی صدا و سیما منتظر بود ببیند که BBC و VOA چه می‌گویند و بعد بیاید دفاع کند اما در سوریه افرادی که کشته شده بودند را همان زمان در تلویزیون نشان می‌دادند. تا جایی که پدری در تلویزیون خودروی پسرش را دیده بود که منفجر شده و زود خود را به محل رسانده بود و به دنبال پسرش می‌گشت. به این میزان اخبار زنده و موثق بود.

دوباره به لبنان رفتیم

* خبرنگار خارجی هم آنجا بود؟

ـ بله خبرنگارهای خارجی زیاد بودند، اما ما با آن‌ها ارتباطی نگرفتیم.

* بعد از درعا به کجا رفتید؟

- پس از درعا، بلافاصله به لبنان رفتم و به مدت 8 روز باز در آنجا ماندم و بسیاری از افرادی که فکر نمی‌کردم به آن‌ها دسترسی پیدا کنم مثل امیل لحود و شیخ ماهر حمود و ژنرال امین حطیط را هم پیدا کردم. حتی تلاش زیادی کردم به ملاقات آقای سلیم الحوص نیز بروم اما ایشان به خاطر کهولت سن به اندازه چند ثانیه هم نمی‌توانست صحبت کند.

* بعد از لبنان، باز هم به سوریه برگشتید؟

- بله برای کارهای تکمیلی به سوریه رفتیم. البته دو بار هم با شیخ احمد بدرالدین حسون رهبر معنوی و مفتی اعظم سوریه دیدار و گفت‌و‌گو داشتم اما در آخر موفق نشدم به حمص بروم. شیخ حسون رهبر دینی سوریه و محب اهل بیت بود. وی سال گذشته در سخنرانی مشهورش خطبه‌ای درباره عاشورا خواند (که همین الآن در اینترنت هم موجود است) و همین عامل باعث شد پسر جوان وی که در حلب دانشجو بود اخیرا توسط تکفیری‌ها و مخالفان حکومت سوریه ترور شده به شهادت برسد.

از تظاهرات‌های 2 دقیقه‌ای تا بازسازی تجمع ضد بشار در قطر

* آنچه در سوریه دیدید چقدر مطابق با تبلیغات رسانه‌های جهان بود؟

- ببینید درگیری‌ها وجود داشت اما تظاهرات به آن شکل خاص و تعریف شده نبود مثلا در «ریف» اگر تظاهرات می‌شود ظرف مدت 2 دقیقه 50 نفر به خیابان‌ها می‌آیند و شعار می‌دهند و بعد از آن هم پراکنده می‌شوند و اسم این حرکت را تظاهرات می‌گذراند.

آن‌ها (رسانه‌های عربی و غربی) همین حضور چند دقیقه‌ای این 50 نفر را از زوایای مختلف و با موبایل فیلمبرداری می‌کنند و به نام تظاهرات گسترده در نقاط مختلف سوریه جا می‌زنند و جالب اینکه این گاف‌ها را شبکه‌های سوری خوب نمایش می‌دهند.

نکته دیگر اینکه شبکه‌های خود سوریه در برنامه‌های روشنگرانه و افشاکننده‌شان با سند و مدارک غیر قابل خدشه ثابت کردند نمایی که به عنوان محل اعتراض مخالفان سوریه به نمایش درآمده در اصل لوکیشنی واقع در دوحه پایتخت قطر است! در حقیقت در قطر راهپیمایی علیه بشار را صحنه‌سازی کرده بودند.

افشاگری رسانه‌های سوری مثل شبکه خصوصی الدنیا به قدری تاثیرگذار بود که در بسیاری از نقاط شهرهای مهم، شعار «شکرا الدنیا» بر روی در و دیوار و راهپیمایی‌های مردمی دیده و شنیده می‌شد. البته اشکال کار این است که این شبکه برد داخلی دارد و افراد خارج از سوریه آنچنان که باید از این افشاگری‌ها مطلع نمی‌شوند.

ارتش حر در تماس با ما خواهان مصاحبه شدند

اما یک نکته جالب اینکه از طرف جیش حر و به واسطه یکی از دوستان سوری با ما تماس گرفتند و اعلام آمادگی برای مصاحبه کردند.

* ارتش حر از کجا مطلع شده بود که شما در سوریه هستید؟

- شبکه سوریه با بنده مصاحبه کرد و قرار بود پس از خروج‌مان از سوریه آن را پخش کند، اما بعد از ظهر همان روز مصاحبه پخش شد و روزنامه های سوری نیز خبر مصاحبه را کار کردند.

از طرف ارتش حر گفتند جمعه ساعت 3 بعد از ظهر یک ماشین در فلان جا منتظر شماست. بیایید و حرف‌های ما را هم بشنوید. من به تنهایی آماده رفتن شدم.

* چرا تنها؟

- فکر می‌کردم برگشتی در کار نباشد. برای همین تمامی عوامل را از آمدن منع کردم و سفارش‌های لازم را هم به آنان کردم تا در صورت عدم بازگشت من کار چه طور به پایان برسد و چگونه تدوین بشود!

* رفتید؟

- متاسفانه خودشان دم آخر و یک ساعت مانده به موعد مقرر مصاحبه را کنسل کردند.

* سفارت ایران در دمشق چقدر برای ساخت این مستند پای کار آمد؟

- در سفارت، آقای گلرو قائم مقام سفیر و به نمایندگی از جانب آقای شیبانی سفیر جمهوری اسلامی خیلی لطف می‌کردند و در مواردی به ما کمک می‌کردند تا کار پیش برود. البته برخی وعده‌هایی هم که دادند محقق نشد و در حد حرف باقی ماند.

* برای سفارت ساخت چنین مستندی چقدر اهمیت داشت؟

فقط می‌توانم بگویم آقای گلرو خیلی حمایت می‌کرد! در عین حالی که هر کاری که از دستش بر می‌آمد انجام داد. برای دو باری که عازم لبنان شدم ایشان خودروی سفارت و رانندهی آن را در اختیار بنده و گروه مستند قرار داد تا به عنوان دیپلمات و بدون دردسر از مرز سوریه به لبنان وارد شده و حتی ما را تا سه راهی بعلبک هم می‌رساندند و موقع بازگشت هم به سفارت زنگ می‌زدم و باز خودرو از مرز گذشته و تا شتوره (سه راهی بعلبک) می‌‌آمد و ما را به همان طریق به دمشق بر می‌گرداند. چون می‌دانید که مسیر دمشق_ مرز لبنان از منطقه زَبَدانی می‌گذرد که در آنجا مخالفان حکومت بسیار فعال‌اند و اعمال تروریستی و ربایش انجام می‌دهند. از طرفی نیز ما برای ورود به لبنان مشکل داشتیم به لحاظ اینکه دولت لبنان به ما اجازه نمی‌داد با آن تجهیزات حرفه‌ای فیلم‌سازی به راحتی وارد آن کشور بشویم و احتمال توقیف تجهیزات حتی تا یک هفته بسیار زیاد بود.

ادامه تصویر برداری «فتنه شام» در ترکیه و فرانسه

* ادامه تصویربرداری مستند «فتنه شام» در کدام کشورها خواهد بود؟

- قصد دارم دنبال مخالفانی که در ترکیه حضور دارند بروم و در فرانسه هم با مخالفان قدیمی و جدی سوریه مثل برهان غلیون و عبدالحلیم خَدُام و ... گفت‌و‌گو داشته باشم تا نگاهم در این مستند یک سویه و یک طرفه نباشد.

* مستند «فتنه شام» چه زمانی به نتیجه می‌رسد؟

- من هم‌اکنون حدود 700 گیگ راش مشتمل بر بیش از 60 مصاحبه مخالف و موافق و رهبران دینی ادیان و فرق گوناگون سوریه و لبنان، شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی، روزنامه‌نگاران و هنرمندان و حتی اشخاص عادی کوچه و خیابان در شهرهای ملتهب و حوادثی مانند انفجارات و اعمال تروریستی و راهپیمایی مردم در حمایت از حکومت و یا حضور در استان‌های گوناگون و دیدار با آسیب دیدگان از حوادث تروریستی و یا تشییع شهدای این حوادث و نماهایی از ابنیه سوریه یا شعارهای انتخاباتی و غیره گرفته‌ام که دوستان در حال ترجمه و پیاده سازی آن هستند. پس از ترجمه این راش‌ها و به یک جمع‌بندی درست و درمان رسیدن عازم ترکیه و بعد ان شاءالله فرانسه خواهم شد. بنابراین یک چند ماهی درگیرم. در فاصله انجام ترجمه‌ها هم مستندی که دو سال پیش تحت عنوان خدا در مدیترانه در ترکیه تولید کرده بودم را تدوین خواهم کرد.

* جمعا چند روز در سوریه و لبنان بودید؟

دقیقا 54 روز.

حامی ما برای ساخت «فتنه شام» شخص وزیر ارشاد بود

* بالاخره نگفتید چه نهادی برای ساخت این مستند از شما حمایت کرد؟

-اول یک نکته کلی بگویم و بعد وارد جزئیات بشوم. در این چند سال گذشته من نوعی هر بار که برای رفتن به این چنین مناطق دنبال حمایت مسئولان مربوطه بوده‌ام اولین جایی که از من و دیگر دوستان مستندساز جهادی حمایت عملی کرده و با روی باز از ما استقبال کرده‌اند مجموعه آقای شمقدری در وزارت ارشاد و معاونت سینمایی بوده. یعنی علی‌رغم انتقاداتی که همیشه ما به نوع نگاه این دوستان به مقوله سینما داشته‌ایم، هیچ‌گاه پشت در اتاق ایشان نمانده‌ایم. در این کار هم آقای شمقدری و مشاور اجرایی ایشان از همان ابتدا از طرح من حمایت کردند. منتهی نوع حمایت این‌ها فقط اداری است، یعنی معرفی به وزارت خارجه. معرفی به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یا جاهای دیگر. ولی تنها کسی که عملا به بنده کمک کرد شخص وزیر ارشاد بود. یعنی وقتی من در بدترین شرایط روحی و کاری به دلیل نبود امکانات و عدم حمایت سفارت جمهوری اسلامی در لبنان بودم و قصد داشتم به تهران برگردم، به واسطه پیگیری‌های یکی از دوستان دانشگاهی، آقای فداکار معاون وزیر با من تماس گرفت و گفت آقای وزیر دستور دادند که نگذارید این کار نیمه‌کاره بماند. دکتر فداکار چند بار دیگر نیز در بیروت و دمشق به من زنگ زد که اگر مشکلی دارید مطرح کنید و من گفتم که باز کفگیرمان به ته دیگ خورده! میخواهم برگردم و پول تهیه کنم. ایشان به من گفت بر‌نگردید و یکی از دوستان را از بیروت فرستاد که به من مبالغی ارز خارجی رسانده و ما را تدارک مالی کردند.

* مگر شما این کار را در تهران با مجموعه خاصی نبستید؟

- صریحا بگویم علی رغم این که بیش از یک ماه به دنبال این قبیل مجموعه‌ها بودمف هیچ کس پای کار نیامد. یعنی با وجودی که بنده و گروه همراهم بارها ثابت کرده‌ایم چنانچه ادعای رفتن به این جور مناطق را می‌کنیم تا انتها هم پیگیریم و سر حرفان می‌ایستیم متأسفانه یا آقایان به ما اعتماد ندارند و یا این که حتی دوستان مدعی ما مشغول درجا زدن‌های خود و ارائه بیلان‌های کیلویی و متری خود هستند و همچنان هم با پر رویی تمام ادعا می‌کنند که برای این نوع کارها چه خواهند کرد و چه نخواهند کرد! و حتی عزیزانی که خود درد کشیده‌اند و روزی در این راه روهای طویل بروکراسی و کاغذبازی گم می‌شدند و پیر ولی امروز صاحب مقام و منصب و مؤسسه و نهادهای به اصطلاح فرهنگی و رسانه‌ای و دیگر اقلام دهان پرکن انقلابی و ارزشی شده‌اند. من هم که دیدم اوضاع از این قرار است و کسی نمیخواهد دستم را بگیرد و وزارت ‌خارجه هم قول هماهنگی را به یک ماه و دو ماه بعد می‌خواهد موکول کند، به خدا توکل کردم و یک یا علی گفته و همان طور که قبلا از دمشق در پاسخ سؤال تلفنی خبرنگار شما گفتم، حساب خودم و همسرم را خالی کرده و عازم سوریه شدم تا بعدا ببینم چه می‌شود!

* وزارت ارشاد در ازای این کمک ها چه چیزی از شما خواست؟

- در کمال ناباوری و در یک اقدام بی سابقه فرهنگی در جمهوری اسلامی، هیچ چیز! فقط گفتند در آخر تیتراژ عنوان کنید که این مستند با حمایت وزارت ارشاد ساخته شده است! همین. این خیلی مهم است که زمانی که هیچ کدام از این آدم‌های رسانه‌ای یا پای کار نمی‌آمدند یا درصدد دادن مبلغی صدقه بودند! شخص وزیر در یک اقدام جهادی و انقلابی از ساخت یک چنین مستندی حمایت کرد.

قیمت پراید و سمند در سوریه

* سوال آخر که شاید ارتباطی به اصل مصاحبه هم نداشته باشد، اینجا درباره امکاناتی که ایران در اختیار سوریه قرار می‌دهد یا اینکه نفت مجانی یا ارزان به آن‌ها می‌دهد و یا خودروهایی مثل پراید یا سمند، با مبالغ سه میلیون و ده میلیون تومان در آنجا فروخته می‌شود شایعات زیادی وجود دارد. این مسایل چقدر واقعیت داشته است؟

- بی رو دربایستی بگویم، سوریه یکی از کشورهایی است که جمهوری اسلامی بیشترین سود اقتصادی را از آن می‌برد. یعنی ما در آنجا کارخانه سیمان‌سازی داریم. نیروگاه برق داریم. نیروی کار متخصص ایرانی داریم. کارخانه خودرو سازی داریم و خیلی چیزهای دیگر. با همه این وجود قیمت خودروهای شخصی در سوریه بسیار جالب بود. البته من در سال 83 هم در آن کشور برای یک کار مستند حضور داشتم و آن موقع هم اوضاع همین بود. در سوریه در مقایسه با واحد پول خودمان با آن کشور پراید 16 میلیون و 200 هزار تومان و سمند 22 میلیون و 950 هزار تومان است در حالی که مردم گمان می‌کنند این خودرو‌ها در سوریه سه تا پنج میلیون است!
http://www.javanemrooz.com/news/newsreader/mashreghnews/show-2280823.aspx
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910310001494

......................................

از این صحبت ها بدست میاد که اقدامات تروریستی در سوریه و سپس پروپاگاندای رسانه ای و اقدامات سیاسی پر هیاهوی مخالفین و حامیانشون در متهم کردن دولت ، بیشتر از اینکه خواسته باشه صحنه داخل و مردم سوریه رو تحت تاثیر قرار بده صحنه بین المللی رو هدف قرار داده و هدفش وادار کردن کشورها و مجامع بین المللی برای ورود دخالت آمیز و قیمومیت وار در سوریه و نادیده گرفتن مردم و دولت سوریه و اتخاذ تدابیر و سیاست های یکجانبه بدون حضور مردم و تصمیم گیری برای آینده سوریه هست

در این حالت معتقدم در نهایت اگر موفق نشن که حامیان سوریه رو متقاعد کنن ناچار به بازگشت به طرح های صلح میشن

اما بر فرض هم در در بدترین شکل ممکن حکومت سوریه سقوط کنه و نظامی طرفدار غرب بر سرکار بیاد سوال اینه که آیا این نظام برآمده از خواست مردمه و همه مردم بصورت هر سوری یک رای در اون مشارکت دارن یا خیر ؟
اگر جواب مثبت باشه پس میشه گفت که بنابراین حکومتی موافق غرب بر سر کار نیومده و دشمنی مردم با اسرائیل تغییری نکرده
و اگر جواب منفی باشه پس حکومتی فرمایشی بدون اتکا به رای و خواست مردم و بی اعتنا به اونها بر سر کار اومده و فاقد پشتوانه مردمی هست . در اینصورت باز کشور سوریه هرگز روی آرامش و ثبات رو به خودش نخواهد دید و اعتراضات و مبارزات اینبار بر علیه حکومت دست نشانده غرب خواهد بود

[color=darkblue]باعتقاد من اونها در پی ترکیه سازی از سوریه و روی کار آوردن حکومتی هستند که رژیم صهیونیستی رو برسمیت بشناسه و به این وسیله بتونن یا از دست رفتن احتمالی مصر رو جبران کنن و در صورت توفیقشون در بقای مصر در جمع حامیان رژیم صهیونیستی بر حلقه دوستان این رژیم بیافزایند و حلقه محو فلسطین رو کاملتر کنند . چنین چیزی نمیتونه با دخالت نظامی و جنگ بدست بیاد . موفقیت این طرحشون فقط در صورتی هست که با روند سیاسی بتونن حکومت فعلی رو قانع کنن بطور مسالمت آمیز و سیاسی کنار بره ( بعبارت دیگه با صلح حسنی بتونن کوفه رو فتح کنن و حکومت رو ساقط ) . اما اگر این مناقشه تبدیل به سیاست حسینی بشه حتی با از دست رفتن حکومت فعلی سوریه هدف غرب و متحدینش بدست نمیاد و چه بسا در نهایت چیزی بدست بیاد که حتی افراطیتر از حکومت فعلی هست .
[/color]

بنظر من حوادث سوریه همانند مساله هسته ای ایران بسیار کشدارتر و طولانیتر از اون چیزی خواهد شد که بانیان و برانگیزانش در ابتدا تصور میکردند و به این راحتی و زودی و مطابق میل و رضایت اونها پیش نرفته و به پایان نخواهد رسید .

نظام سوریه دارای تجربه مقاومت های طولانی و فرسایشی در برابر دشمنانش هست و در طی چندین دهه مقاومت در برابر اسرائیل و روبرو شدن با بحرانهای متعدد و سخت میشه گفت تا حدود زیادی در این زمینه استاد هم هست و اشتباه هست اگر اون رو با نظام ها و حکومتهای بی ریشه و سست مقایسه کنیم

در تحلیل حوادث خواست و خوشایند و یا نفرت و بدآیند ما هیچ تاثیری نداره هر چند که فکر کنیم که همه رو هم تحت تاثیر قرار دادیم و به نوعی احساس رضایت درونی در بحث و جدل بهمون هم دست بده ، بلکه این فقط واقعیت هست که خودش رو تحمیل خواهد کرد

.در نهایت می باید سعی بشه که تحلیل ها مون رو هرچه بیشتر مطابق واقعیت دربیاریم نه اونچه می خواهیم یا آرزو داریم و یا از اون می ترسیم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]مصاحبه تلوزیون سوریه با ساکنان محلی القبیر به عنوان شاهدان عینی [/color]
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120607-220310_h424111.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120607-220310_h424111.jpg[/img][/url]

[color=blue]کودکان کشته شده در حملات اشرار به القبیر[/color]
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120607-220233.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120607-220233.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120607-220259.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120607-220259.jpg[/img][/url]

[color=blue]سلاح های ضبط شده از اشرارکشته شده مسبب حمله به القبیر[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120607-225245.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120607-225245.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120607-225440.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120607-225440.jpg[/img][/url]
[color=blue]
ضبط سلاح های وارد شده از مرز لبنان[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-120819_h424188.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-120819_h424188.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-120804.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-120804.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]حمله ارتش سوریه به تروریستها در "فيلات شرقية" در نزدیکی دمشق و وقوع درگیری ها سنگین در این منطقه[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/image_42932_ar.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_image_42932_ar.jpg[/img][/url]
[color=blue]
انفجار تروریستی در حومه دمشق با 3 کشته[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-144935_h424188.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-144935_h424188.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-140306.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-140306.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-140318.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-140318.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-141153.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-141153.jpg[/img][/url]
[color=blue]
انفجار تروریستی در استان ادلب با 3 کشته نظامی و 2 کشته غیر نظامی[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120608-164445.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120608-164445.jpg[/img][/url]

[color=blue] تظاهرات چند صد نفر ه ( دو یا سه هزار نفر ی )مسالمت آمیز مردم در منطقه صلاح الدین حلب
(البته به گفته منبع عکس صدای تیراندازی پراکنده در محل تظاهرات شنیده شده)
[/color]
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/image_42930_ar.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_image_42930_ar.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب مولتكه
1-اتفاقا محمد البرادعي و يوكيو آمانو هم هر سري بعد از مدت مديدي تجليل و ابراز رضايت از حسن همكاري ايران ناگهان در گزارش رسمي نهايي با تغيير لحن 180 درجه اي اعلام مي كردن كه متاسفانه همه تلاش هاي اونها به بن بست رسيده و عدم همكاري و كارشكني ايران عامل اصلي اين وضعيته. فكر مي كنم خود شما با منشا اين تحول ناگهاني و مكانيزم صدور چنين گزارشاتي به خوبي آشنايي داشته باشين و احتياجي به توضيح بيشتر نباشه. icon_wink
معمولا براي عملي شدن توافق آتش بس به بيش از 10 روز زمان نيازه.
2-اشتراك نظر شما و جناب مصطفي در همه زمينه ها هم حكايتي شده.
3-خوب پس بالاخره قبول كرديد كه دژ تسخير ناپذير جناب غليون يك هفته اي تسخير شده. icon_wink
4-اندك آشنايي با زبان خارجه دارم و بحثم بر روي معناي كلمات نيست. عرض شد در چنين گزارشاتي تمام كشته شدگان اعم از تروريست ها و قربانيان تروريست ها و تلفات حملات ارتش رو يكجا جمع بسته و غيرنظامي معرفي مي كنند با هدف مشخص و معلوم. با اين وجود رقم 9000 به تخمين حقير نزديكه.
5-به جاي فرافكني لطف كنيد توضيح بديد چه طور امكان داره در سركوب شورش يك شهر كوچيك 40000 نفر كشته بشند :mrgreen: در بمباران شيميايي حلبچه كه بزرگترين فاجعه قرن بعد از بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي شناخته شد حداكثر 5000 نفر كشته شدند.
6-ملاك دقيق شما براي اعتبار يا عدم اعتبار يك خبر چيه ؟
7-احتمالا اشاره شما به مزدوري گروهك هاي منحط و منفور و جنايتكار كموله و دموكرات براي صدامه ؟ اتفاقا با توجه به سينه چاك كردن شما براي القاعده بد نيست كه نظرتون درباره اين ساديست ها رو هم به طور شفاف بشنويم.
8-وقتي همه سلاخي هاي منطقه توسط گروه واحد داراي تفكر يكساني صورت مي گيره چرا نبايد اونها رو قاطي و يكجا تحليل كرد ؟؟؟ شيخ يوسف قرضاوي هم كه با صدور فتواي وجوب سركوب شيعيان بحرين ثابت كرد از دوستان مكي و مدني اش دستكمي نداره. درباره الازهرم فكر نكنم وهابيها چندان اعتقادي به مرجعيت اش داشته باشند.
9-لطفا ضعف استدلال رو با سفسطه و هوچي گري جبران نفرماييد. بنده با دادن لقب [b]جنايتكار[/b] به قذافي در پست قبلي موضعم رو درباره انقلاب ليبي آشكار كردم و بحثم صرفا روي نحوه مديريت ميدان جنگ از طرف قذافي بود. وقتي ما درباره جنگ جهاني ميگيم اگر هيتلر فلان عمل رو انجام مي داد شكست نمي خورد اين به معناي طرفداري از اون نيست. صرفا تحليل نظاميه.
در مصر هم كه فعلا دولت منصوب شوراي نظامي امريكايي و دشمن محور مقاومت بر سر كاره و انقلابيون هنوز به قدرت نرسيدند تا از موضعشون مطلع بشيم. حمايت اوليه تونس از مخالفين سوريه هم به تصور سقوط سريع بشار و براي سهيم شدن در پيروزي قريب الوقوع بود كه با محقق نشدن اين پيش بيني مدت هاست منجر به سكوت اين كشور درباره سوريه شده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جناب مولتكه
1-اتفاقا محمد البرادعي و يوكيو آمانو هم هر سري بعد از مدت مديدي تجليل و ابراز رضايت از حسن همكاري ايران ناگهان در گزارش رسمي نهايي با تغيير لحن 180 درجه اي اعلام مي كردن كه متاسفانه همه تلاش هاي اونها به بن بست رسيده و عدم همكاري و كارشكني ايران عامل اصلي اين وضعيته. فكر مي كنم خود شما با منشا اين تحول ناگهاني و مكانيزم صدور چنين گزارشاتي به خوبي آشنايي داشته باشين و احتياجي به توضيح بيشتر نباشه. icon_wink
معمولا براي عملي شدن توافق آتش بس به بيش از 10 روز زمان نيازه.
2-اشتراك نظر شما و جناب مصطفي در همه زمينه ها هم حكايتي شده.
3-خوب پس بالاخره قبول كرديد كه دژ تسخير ناپذير جناب غليون يك هفته اي تسخير شده. icon_wink
4-اندك آشنايي با زبان خارجه دارم و بحثم بر روي معناي كلمات نيست. عرض شد در چنين گزارشاتي تمام كشته شدگان اعم از تروريست ها و قربانيان تروريست ها و تلفات حملات ارتش رو يكجا جمع بسته و غيرنظامي معرفي مي كنند با هدف مشخص و معلوم. با اين وجود رقم 9000 به تخمين حقير نزديكه.
5-به جاي فرافكني لطف كنيد توضيح بديد چه طور امكان داره در سركوب شورش يك شهر كوچيك 40000 نفر كشته بشند :mrgreen: در بمباران شيميايي حلبچه كه بزرگترين فاجعه قرن بعد از بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي شناخته شد حداكثر 5000 نفر كشته شدند.
6-ملاك دقيق شما براي اعتبار يا عدم اعتبار يك خبر چيه ؟
7-احتمالا اشاره شما به مزدوري گروهك هاي منحط و منفور و جنايتكار كموله و دموكرات براي صدامه ؟ اتفاقا با توجه به سينه چاك كردن شما براي القاعده بد نيست كه نظرتون درباره اين ساديست ها رو هم به طور شفاف بشنويم.
8-وقتي همه سلاخي هاي منطقه توسط گروه واحد داراي تفكر يكساني صورت مي گيره چرا نبايد اونها رو قاطي و يكجا تحليل كرد ؟؟؟ شيخ يوسف قرضاوي هم كه با صدور فتواي وجوب سركوب شيعيان بحرين ثابت كرد از دوستان مكي و مدني اش دستكمي نداره. درباره الازهرم فكر نكنم وهابيها چندان اعتقادي به مرجعيت اش داشته باشند.
9-لطفا ضعف استدلال رو با سفسطه و هوچي گري جبران نفرماييد. بنده با دادن لقب [b]جنايتكار[/b] به قذافي در پست قبلي موضعم رو درباره انقلاب ليبي آشكار كردم و بحثم صرفا روي نحوه مديريت ميدان جنگ از طرف قذافي بود. وقتي ما درباره جنگ جهاني ميگيم اگر هيتلر فلان عمل رو انجام مي داد شكست نمي خورد اين به معناي طرفداري از اون نيست. صرفا تحليل نظاميه.
در مصر هم كه فعلا دولت منصوب شوراي نظامي امريكايي و دشمن محور مقاومت بر سر كاره و انقلابيون هنوز به قدرت نرسيدند تا از موضعشون مطلع بشيم. حمايت اوليه تونس از مخالفين سوريه هم به تصور سقوط سريع بشار و براي سهيم شدن در پيروزي قريب الوقوع بود كه با محقق نشدن اين پيش بيني مدت هاست منجر به سكوت اين كشور درباره سوريه شده.[/quote]
1-از ديد شما كه همه چيز را توهم توطئه استکبار جهانی می بینید بله این هم یک توطئه است.ضمنا دولت سوریه چند هفته قبل از این طرح عنان را قبول کرده بود و دیدیم که در هفته منتهی به ضرب الاجل!! هم شدیدترین حملات خود را صورت داد.
2-در مورد قوای طرفین توضیح کافی دادم و فکر نمی کنم دیگر نیازی به توصیف این فتح بزرگ!! ارتش جناب اسد باشد.
3-در مورد کلمه مورد استفاده کمی بیشتر فکر کنید لطفا.
4-شهر حما شهر چندان کوچکی هم نیست.آن هم با آن وحشیگری هولناکی که نیروهای حافظ اسد طی چهار هفته با استفاده از تمامی سلاح های ممکن و سپس کشتار دسته جمعی و تجاوز به زنان و ...انجام دادند چنین آماری کاملا ممکن است.کما این که تخمین ها از 10 هزار تا 80 هزار متفاوت است و من میانه را بیان کردم.حلبچه شهر بسیار کوچکتری بود و مردم کمی هم به دلیل مرزی بودن و در معرض حمله ایران بودن ساکنش بودند.ضمن این که حلبچه به مدت چهار هفته محاصره نشد.
5-خردپذیری ان خبر و مدارکش.
6-خیر برادر.سوای گروه های کرد ایران ، خود آقای مسعود بارزانی هم در جنگ داخلی با جلال طالبانی برای تسخیر اربیل از نیروهای صدام ( قاتل صدها هزار کرد عراقی و از جمله بسیاری از هم طایفه ای های خودش) کمک گرفت.چنین اتحادهای کوتاه مدتی در طول تاریخ سابقه فراوان دارد.
7-چسباندن همه معارضان سوری به یک گروه کم شمار خلاف منطق است.همان طور که در همه انقلاب های دیگر انواع و اقسام گروه ها شرکت دارند.در مورد آقای قرضاوی هم بهتر است با دقت بیشتری اظهار نظر کنید.
8-شما در جمله مربوط به لیبی از کلمه وهابی استفاده کردید.منظورتان چه بود؟
در ضمن : در مورد مواضع اخوان المسلمین مصر و حزب النهضه تونس در مورد انقلاب سوریه کمی بیشتر تحقیق بفرمایید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب مولتكه
1-اتفاقا در اينجا مشكل از ديد شماست كه آفتاب عالم تاب مداخله و اعمال نفوذ امريكا در تمام مجامع و سازمان هاي بين المللي را به راحتي انكار مي كنيد.
به طور طبيعي در هر منازعه نظامي دو طرف قبل از شروع رسمي آتش بس سعي مي كنند با تصرف مناطق بيشتر و تضعيف دشمن موضع خود را براي آغاز مذاكرات تقويت كنند. پس تشديد حملات ارتش سوريه در هفته آخر كاملا معقول و منطقي بوده.
2-چه طور در تحليل هاي دوستان درباره افتضاحات نظامي امريكا و اسراييل جنگ نامتقارن با گروه هاي چريكي سخت تر از فتح برلين مي شود كه در آن اختلاف سطح تجهيزات دو طرف تعيين كننده نيست و عواملي ديگر دخيلند ولي پيروزي سريع ارتش سوريه بر گروهي با همين ويژگيها به خاطر استفاده از ابرسلاح نسل پنجمي كاتيوشا ! بي ارزش و پيش پا افتاده تلقي مي شود ؟!!
3-معناي كلمه كاملا مشخص اما قلب معناي آن در گزارشات منابع غربي سوال برانگيز است.
4-حمله 1984 هر چه بوده از حملات اخير شديدتر نخواهد بود كه خود شما آمار تلفاتش را با اغراق 5000 نفر مي دانيد.
5-پس توضيح دهيد حمله به روستاهاي دور افتاده و قتل عام اهالي از همه جا بي خبر آن و رها ساختن جنازه ها در منظر عموم چه نفع خردپذيري براي بشار اسد دارد ؟؟؟
6-چون درباره اختلافات داخلي كردهاي عراق چندان اطلاع و مطالعه اي ندارم از اظهار نظر در اين مورد صرف نظر مي كنم ولي اتحاد سي ساله پ.پ.ك و سوريه و دوستي صميمانه مرحوم اسد و اوجالان بيشتر به اتحاد استراتژيك شباهت دارد تا ائتلاف تاكتيكي زودگذر.
7-برادر عزيز بسياري از مخالفين فهميده و تحصيل كرده سوريه نه تنها در حال حاضر دست از مخالفت برداشته اند بلكه برخي نيز از بشار در برابر توطئه بازگشت استعمار حمايت مي كنند و تنها ميداندار حال حاضر درگيريهاي سوريه ارتجاع عرب و نهروانيهاي مزدور آن هستند.
دكتر يوسف غرضاوي در زمينه مبارزه با صهيونيسم و حمايت از مقاومت داراي مواضع شايان تقدير مترقي ولي متاسفانه در مسائل مربوط به شيعيان گرفتار تعصبات كور فرقه اي و مواضع خصمانه تفرقه افكن است.
8-آن جمله در پاسخ به آخرين جمله پست قبلي شما بود كه فرموده بوديد مسائل شنيع نسبت داده شده به روحانيون وهابي سوري را باورپذير نمي دانيد و ارتباطي با بند ليبي نداشت.
چشم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][color=green]تروریست‌های سوریه ده‌ها نفر از مردم را ربودند/احتمال بروز فاجعه جدید[/color][/size]

به گزارش فارس، تلویزیون الدنیا در خبری اعلام کرد که ده‌ها نفر از مردم و غیرنظامی‌ها در لاذقیه ربوده شدند.

الدنیا به نقل از منابع خود تاکید کرد که این افراد در الحفه ربوده شده‌اند و به روستای دفیل منتقل شده‌اند.

پس از آنکه قربانیان فاجعه‌های کشتار در الحوله و القبیر نیز قبل از فاجعه ربوده و در یک مکان جمع شده بودند، اکنون منابع مذکور به تلویزیون الدنیا اعلام کردند که بیم آن می‌رود که کشتار جدیدی در راه باشد که پس از آن ارتش سوریه متهم قرار بگیرد.

[color=blue]الحفه نیز در روزهای گذشته شاهد درگیری‌های شدیدی میان صدها تروریست مسلح با ارتش سوریه بود.

یک مقام امنیتی با اشاره به شکایت مردم از تروریست‌ها در این منطقه تاکید کرده بود که ارتش تا قبل از پاکسازی کامل این منطقه، آن را تخلیه نمی‌کند[/color]

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910320001331

[color=green]به نقل از باشگاه خبرنگاران[/color]

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ تلويزيون سوريه به نقل از اين مقام سوري که به نامش اشاره نشد، [color=blue]اعلام کرد تروريست ها در اين عمليات تخريبي ، بيمارستان مرکز الحفه و مرکز فرماندهي پليس اين شهر را آتش زدند.
[/color]
مقام مسئول سوريه در ادامه گفت تروريست ها پس از آن که مردم را آواره کردند و دارايي شان را به سرقت بردند، شمار زيادي از مغازه ها و اموال مردم را آتش زدند و جنايات قتل فجيعي در حق مردم مرتکب شدند.

[color=blue]وي افزود هم اکنون نيروهاي ارتش در تعقيب افراد مسلح هستند و تاکنون شماري از آن ها را کشته يا بازداشت کرده اند.

گفتني است هفته گذشته نيز شمار زيادي از افراد مسلح به شهر الحفه که بيشتر اهالي آن شيعه هستند، حمله کردند و خرابي هاي زيادي به بارآوردند[/color]

http://www.yjc.ir/fa/news/3983294/%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1%D9%8A%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%8A%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%81%D9%87-%D9%88-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87%D9%8A-%D9%BE%D9%84%D9%8A%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%81%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D8%B2%D8%AF%D9%86%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]-آخرش ما نفهمیدیم این (( بیداری اسلامی )) چه بود.حالا انقلاب مردم لیبی را هم که کردید تروریسم و وهابی گری.البته که انقلابیون مصر و تونس هم به دلیل حمایت از انقلاب سوریه وهابی هستند.اصلا همه دنیا وهابی هستند سوای حزب الله لبنان و شما!! [/quote]

شکل استفهام انکاری جناب مولتکه در اینکه وضعیت وهابیت و رشد اون رو به نوعی زیر سوال بردند-فارغ از صحت یا کذب ادعای وهابی بودن انقلابیون که قطعا در مصر و تونس اینطور نیست-
بد نیست به گزارش ذیل که نتیجه یک بررسی درباره وضعیت رشد وهابیت در سوریه و دلیل رشد گروههای تکفیری دراین کشور هست توجه بشود


وهابی‌‌شدن سوريه؛ رؤياي 200 ساله آل‌سعود
متأسفانه بسياري از اهل‌سنت سوریه خيال مي‌کنند وهابیت يکي از مذاهب اسلامي است و همین توهم، موجب شده تا یک و نیم میلیون روستایی در إدلب، دمشق، درعا و حماة به فرقه وهابیت بگروند و اين در حالي است که بحران امنیتی که سوریه اکنون با آن مواجه است مورد حمایت مالی و نظامی گسترده‌ سعودی‌ها با هدف نشر و گسترش اين فرقه ضاله و تروريست پرور در سراسر سوریه است
به گزارش جهان به نقل از مشرق حدود ۲۰۰ سال پیش ارتش‌‌های وهابی و قبیله‌های بيابان نجد در قلب شبه‌جزيره عربستان تلاش کردند دمشق را تصرف کرده و وارد آن شوند اما با شکست مواجه شدند و این درحالی است که در این تردید وجود نداشت، اگر عثمانی ها نبودند که وهابی ها را شکست دهند و مصری ها آنها را تحت تعقیب قرار نمی دادند و به نجد عقب نمی‌نشاندند و دولت ایشان را در سال ۱۸۱۲ ميلادي از بین نمی‌‌بردند، نتیجه حتمی، سلطه وهابی‌ها بر برخی از سرزمین شام و عراق و جزیرة العرب و وهابی‌شدن ساکنان این مناطق بود.

وهابی‌ها در آن زمان، تصرف مناطق فوق به‌ویژه دمشق را بر پیروان خود فریضه‌ای مذهبی عنوان و تحمیل کرده با اینکه برای تسلط بر دمشق و سرزمین شام حتی با استعمارگران انگلیسی نیز متحد شده و رو در روی خلافت عثمانی قرار گرفته بودند، با این حال موفق به این امر نشده و نتوانستند رؤیای خود را در این باره محقق کنند.


آيا وهابيون واقعاً از شامات دست کشيده‌اند؟
حال این پرسش پیش می‌آید که آیا هدفی را که وهابی‌ها سال‌ها پیش موفق به تحقق آن نشده بودند، هم‌اکنون و در قرن بیست و یکم می‌‌توانند به آن عینیت ببخشند؟ و آیا به هدفی که حتی در اتحاد با انگلیسی‌ها نیز به آن دست نیافتند، هم‌اکنون می‌توانند با اتحاد و هم‌پیمانی با رژيم صهيونيستي اسرائیل و آمریکا و پیمان ناتو به آن جامه عمل بپوشانند و بر سرزمین شام تسلط پیدا کنند؟ و آیا وهابیون سعودی پس از اینکه برخی از تروریست‌های سلفي توانستند برخی از روستاهای سوریه را به تصرف خود درآورند، خواهند توانست بر اندیشه‌ها و دیدگاه‌های سوری‌ها حاکم شوند؟

این توطئه‌ها همه در حالی در سوریه در حال روی‌دادن است که تا سه دهه پیش هیچ نام و نشانی از وهابیت در سوریه نبود، اما هم اکنون وهابیت در سوریه و بین شهروندان آن رسوخ کرده و موج می‌‌زند و این پدیده به‌شکلی ویژه در میان روستايیان و مستمندان سوری به‌سرعت در حال توسعه و گسترش است.



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/172267_779.jpg[/img]
شیخ عبدالعزيز آل الشيخ، مفتي اعظم وهابيون جهان و مفتي رسمي آل سعود(بالای عکس)
معروف است که عربستان سعودی و قطر هزینه فعالیت احزاب وهابی و جریان های آن را در سراسر جهان تأمین می‌کنند و اموال زیادی را به این احزاب اختصاص می دهند تا رؤسای آنها را به ریاست و رهبری کادرها و سازمان های مذهبی و آموزشی و پزشکی کشورهای مختلف مسلمان جهان برسند و در رهبری میلیون ها مسلمان از جمله مسلمانان فقیر و مستمند را به دست گیرند و آنها را به شرط به فرقه وهابیت درآمدن و اثبات وفاداری‌ اشان در گفتار و کردار به وهابیت تحت انواع حمایت ها قرار دهند.


ترويج وهابيت در ديگرکشورهاي عربي
این موضوعی است که عملاً در مصر شاهد آن بودیم که وهابی‌ها با نفوذ در جریان سلفی این کشور و پس از حصول اطمینان از سرسپردگی آنها، اقدام به حمایت مالی بی‌وقفه از این جریان کردند تا سلفی‌های مصر پس از جماعت اخوان‌المسلمون، بزرگترین جایگاه سیاسی را در مصر احراز کنند و موفقیت‌های بزرگی را در انتخابات پارلمانی این کشور به دست آورند.

وهابيت در یمن طي قرون اخير تنها چند مسجد داشت اما هم‌اکنون دارای میلیون‌ها پیرو است و در حال حاضر شهرهایی در یمن وجود دارند که تمام ساکنان آن را وهابیون تشکیل می‌دهند و فراتر از آن حتی استان‌هایی وجود دارند که نه تنها ساکنان آن وهابی هستند و حتي وهابی‌ها در این استان‌ها دارای گروه‌های مسلح هم هستند.

اما نفوذ وهابیت تنها به مصر و یمن ختم نمی‌شود بلکه سال‌هاست "افغانستان" نیز به عرصه تاخت و تاز وهابیت تبديل شده است. نفوذ وهابیت در افغانستان به زمان حضور مبارزان احزاب اهل‌سنت علیه اشغال این کشور توسط اتحاد شوروی سابق بازمی‌گردد. در آن زمان وهابی‌ها به بهانه مبارزه با اشغالگران کمونیست و بعد از آن به بهانه مبارزه با اشغالگران آمريکايي و اروپايي، طالبان وهابی را روی کار آوردند و با حمایت مالی و نظامی از تفکر طالبانيستي، در ابتدا موفق شدند اشغالگران شوروی را از افغانستان بیرون کنند. بدين ترتيت تا زمان تصرف افغانستان توسط آمریکایی‌ها طالبان یکه‌تاز عرصه این کشور بود و هم‌اکنون نیز آمریکایی ها از طریق میانجیگران قطری و سعودی در حال مذاکره با طالبان هستند تا پس از خروج نظامیان آمریکایی از این کشور بار دیگر افغانستان را به آنها تحویل دهند.

در الجزایر هم مشاهده می‌کنیم که اکثر مناطق روستایی آن بین اهل‌سنت و وهابی ها تقسیم شده و در این بین کفه وهابی‌ها بر اهل سنت سنگینی می‌کند.

وضعیت در عراق نیز آن چنان واضح و آشکار است که نیاز چندانی به تبیین آن نیست اما برای تأکید باید گفت که وهابیت پس از اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی در سال ۲۰۰۳ ميلادي به شکل گسترده وارد این کشور شد و توانست در میان اهل‌سنت این کشور نفوذ قابل توجهی پیدا کند و دست به اقدامات و حملات تروریستی بزند. وهابی‌ها به بهانه مبارزه با اشغالگران وارد عراق شدند، اما به جای قتل عام و کشتار اشغالگران دست به قتل عام و کشتار مردم این کشور از اهل سنت و شیعه زدند که اين کشتارها و ترورها همچنان ادامه دارد.


خطر دوچندان وهابيت براي کشور سوريه
اهل سنت سوريه همچنان از خطری که وهابیت برای آنها دارد غافل هستند، چون بيشتر آنان خيال مي‌کنند وهابیت يکي از مذاهب اسلامي است و همین توهم، موجب شده تا یک و نیم میلیون روستایی در إدلب، دمشق، درعا و حماة به فرقه وهابیت بگروند و اين در حالي است که بحران امنیتی که سوریه اکنون با آن مواجه است مورد حمایت مالی و نظامی گسترده‌ سعودی‌ها با هدف نشر و گسترش اين فرقه در سراسر سوریه است.

به اعتقاد برنامه‌ریزان و تئوریسین‌های آمریکایی ـ صهیونیستی يعني هم‌پیمانان اصلی سعودی‌ها در جنگ‌شان علیه سوریه، هیچ چیز غیرممکنی وجود ندارد؛ آنها در قرن هفدهم، ایده از بین بردن تبعیض علیه یهودیان در اروپا را مطرح کردند و اگرچه در آن زمان موفق نشدند طرح خود را جامه عمل بپوشانند اما دو قرن بعد، سرانجام آن را محقق کردند. همچنین آنها با اینکه موفق نشدند، در سال ۱۸۹۱ ميلادي پس از ارائه طرح تشکیل دولت یهود در فلسطین آن را محقق کرده و چنین دولتی را در فلسطین تشکیل دهند، با این حال در سال ۱۹۴۸ ميلادي به خواسته خود دست یافتند.

هم‌اکنون نیز به نظر می‌رسد که وهابی‌های سعودی در صدد تحقق این خواسته خود هستند و تلاش دارند تا ساکنان سرزمین شام را به پيروي فرقه وهابیت بکشانند و جامعه متمدن و روشن‌انديش و مقاوم سوریه را به جامعه‌ای شبيه نمونه وهابی عربستانی و طالبانی و سلفي تبدیل کنند و تعامل خود با سوري‌هاي ساکن استان‌هاي مختلف اين کشور را بر این پایه و اساس بنا کنند که یا بايد به فرقه وهابیت بگروند یا تکفیر می‌‌شوند.

اصل تکفير و خشونت و جنايت، اصل ثابت و حاکم بر تاریخ فرقه وهابیت است. تاریخ وهابیت مملو از نمونه‌هایی است که اثبات‌کننده این مدعاست و در این ارتباط فقط کافی است به تاریخ مراجعه کرده و نحوه اشغال مکه، مدینه، طائف، کویت، عراق و سرزمین شام را به‌طور گذرا مطالعه کنیم تا ببینیم وهابی‌ها بین سالهای ۱۷۹۲ تا ۱۸۱۰ ميلادي در حمص و دمشق مرتکب چه جنایاتی شدند و چه کشتارها و قتل‌عام‌هایی را در این دو شهر در حق پیروان دیگر مذاهب اهل‌سنت و جماعت به بهانه عدم ایمان آنها به فرقه "محمد بن عبدالوهاب" روا داشتند، فرقه‌اي که پایه‌های اصلی و اساسی آن را خشونت و تکفیر و تحریم "تسامح و تساهل و زندگی مسالمت‌آمیز" و تعمیق دشمنی‌ها و خصومت‌ها و کینه‌ها فراگرفته است.



در تاريخ ثبت و ضبط است که وهابی‌ها چگونه با انگلیسی ها در قرن ۱۷ و ۱۸ ميلادي برای جنگ با امپراتوری عثمانی متحد شدند تا پس از آن در قرن بیستم با آمریکایی‌ها برای کشتار شيعيان و اهل سنت در عراق، فلسطین، لبنان، بحرين، سوريه و يمن هم‌پیمان شوند، به‌ویژه در فلسطین که مهم‌ترین قضیه جهان اسلام است اما سعودی‌ها علیه این قضیه با صهیونیست‌ها و انگلیسی‌ها متحد شدند تا رژیم صهیونیستی در فلسطین پای گیرد و در تمام جنایات آنها از جمله محاصره و حتي به گرسنگی کشاندن ملت فلسطین از هیچ اقدامی فرو نگذاشتند.

به‌رغم گذشت ۱۵ سال از تشديد فعالیت سازمان‌های تروریستی وهابی و به‌رغم آنچه سران وهابيت آن را با هدف انحراف اذهان عمومي در جهان اسلام، "جنگ با آمریکا" نامیده‌اند، تاکنون فلسطینیان حتی یک وهابی را هم ندیده‌اند که یک تیر به سوی صهیونیست‌های اسرائیلی یا منافع آنها در سراسر جهان شلیک کرده باشد بلکه بالعکس آنها به‌شدت با همراهان مقاومت فلسطین در سراسر جهان از جمله در ايران، لبنان، سوریه و جهان عرب دشمن هستند.


دیدگاه علمای جهان اسلام و علمای الأزهر درباره وهابيت
علمای الازهر و صاحبنظران و پژوهشگران جنبش های اسلامی تأکید می‌کنند که وهابیت خطرناک‌ترین اندیشه و فکر و ‌دشمن نه‌تنها برای جهان اسلام و بلکه برای غیر اسلام است و خطر آن کمتر از خطر صهیونیسم نیست و افکار و اندیشه‌ها و کردار آنها تشویق کنند و ترویج کننده خشونت و تروریسم و نفرت و تکفیر تمام کسانی است که برخلاف آنها فکر و عمل کنند و با رفتار و عملکرد و تعامل آنها بود که چهره مقاومت اسلامی در فلسطین و عراق اندکی تحریف شد و از این حیث این فریضه و واجبی شرعی است که در برابر این مکتب و پیروانش به هر طریق مجاز و ممکن مقاومت کرد.

به‌تازگي همايشي اسلامی در قاهره برگزار شد با عنوان "وهابیت: خطری علیه اسلام و جهان" بود که در آن اندیشمندان و علمای بزرگ جهان اسلام حضور داشتند.

این همايش در بیانیه پاياني خود پیشنهادها و توصیه‌هایی به اين شرح ارائه کرده است:

یک: کارشناسان و صاحب‌نظران و علمای جهان اسلام طی هفت پژوهشی که به‌تازگي درباره وهابیت انجام دادند و بر سر این فرقه بحث و مناقشه کردند، به این نتیجه رسیدند که وهابیت برپایه نفی و تکفیر دیگران استوار است و امنیت و صلح تمام کشورهای جهان اسلام را تهدید می‌کند و مهم‌ترین و بارزترین نماد این مکتب "سازمان القاعده" است و در این میان بی‌تردید اگر اموال و دارایی‌‌های سعودی و فتنه‌انگیزی آمریکا نبود وهابیت هیچ‌گاه نه رشد می‌کرد و نه توسعه و گسترش مي‌يافت و نه اتهاماتی به اسلام و مسلمانان در جهان وارد مي‌شد و چهره اسلام در سطح جهان زیر سؤال نمی‌رفت.

دو: شرکت‌کنندگان در همايش تأکید کردند که وهابیت دیدگاهی منفی نسبت به موضوعاتي مثل زنان، دانش، هنر، اديان، مذاهب اسلامی از جمله تشیع و غیره داشته و در واقع آن را باید دعوتی به جاهلیت و خصم خونین حقایق حاکم بر جهان و عقل‌گرایی برشمرد، به همین دلیل بسیاری آن را دینی غیر از دین اسلام می‌دانند، چون با تمام اصول و مبادی اسلامی در تعارض مطلق است.

سه: شرکت‌کنندگان در همايش بر ضرورت تهیه و تدوین راهبرد اسلامی و جهانی در حوزه‌هاي فرهنگی و سیاسی براي مقابله با وهابیت تأکيد کردند و در این میان الازهر باید نقش بسیار مهمی را در این راه ایفا کند و به برملا کردن ماهیت واقعی این فرقه بپردازد.

http://www.jahannews.com/vdccemqii2bqie8.ala2.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کریستین ساینس مونیتور، گروه‌های پنجگانه دخیل در رویدادهای سوریه را بررسی کرده است. توصیف مجله غربی، تصویر نسبتاً روشنی است از آن چه در سوریه می‌گذرد.


سوریه بخشی از دو مسأله مهم خاورمیانه است؛ یعنی شکاف‌های قومی ـ دینی و مناقشه اعراب و اسرائیل؛ افزون بر این، سوریه با گروه‌های مبارز با اسرائیل ارتباطات نزدیکی دارد و سه دهه است در کنار ایران ایستاده است؛ بنابراین، هر چه در آینده سوریه رخ دهد، بر همه منطقه تأثیر خواهد گذاشت.

به گزارش «تابناک»، نشریه معتبر کریستین ساینس مونیتور با اشاره به نکات کلیدی فوق به بررسی پنج بازیگر دخیل درون سوریه پرداخته است.

1ـ دولت سوریه
پس از چهارده ماه خشونت، هیچ نشانه‌ای از شکاف در دولت سوریه دیده نمی‌شود. تنها شمار کمی از افسران رده پایین از حکومت جدا شده‌اند. حکومت اسد از حمایت لجستیک و دیپلماتیک روسیه و ایران برخوردار است و از سوی دیگر، غرب تمایلی به مداخله نظامی در سوریه ندارد.

دولت همچنین می‌تواند از حمایت جمعیت ۱۲درصدی شیعیان علوی اطمینان داشته باشد. بسیاری از علویون سوریه از آینده خطرناک خود در صورت سقوط اسد وحشت شدید دارند. این امر نشان می‌دهد که چرا واحدهای کلیدی ارتش سوریه در سر جای خود استوار ایستاده‌اند.

بنا بر این گزارش، تقریبا ۸۰ درصد افراد لشکر مجهز و زبده چهارم زرهی را علویان تشکیل می‌دهند. برای این افراد غلبه بر مخالفت‌ها، تلاشی است برای آنها که حکم مرگ و زندگی را دارد، ولی اگر حکومت کنونی سوریه هم بر جای خود باقی بماند، هیچ‌گاه وضعیت مانند پیش از آغاز رخدادها در مارس ۲۰۱۱ نخواهد شد.

۲ ـ اپوزیسیون سوریه

اپوزیسیون سوریه از دو بخش تشکیل شده است؛ فعالین درون سوریه و افرادی که در بیرون از
آن هستند. شورای ملی سوریه (SNC) که در استانبول مستقر است، چهارچوب اصلی کار این مخالفین است که با سابقه اختلاف و شکاف درونی به ویژه بین سکولار‌ها و اسلام‌گرایان دست و پنجه نرم می‌کند. برهان غلیون رهبر SNC در نتیجه همین اختلافات در ۲۴ ماه می ‌از سمت خود استعفا کرد.

اپوزیسیون داخلی، بخش پیشروی مخالفین داخلی است. آن‌ها به مخالین مستقر در خارج با شک و تردید نگاه می‌کنند که ناتوانی آن‌ها در تشکیل یک جبهه یکپارچه به شدت به اعتبار آنان در درون کشور آسیب زده است.

۳‌ـ ارتش آزاد سوریه

ارتش آزاد سوریه (FSA)، اصلی‌ترین مخالفان مسلح دولت مرکزی سوریه است و از چندین دسته و گروه و گردان تشکیل شده است. شمار افراد این گروه‌ها متغیر است؛ در حالی که تعداد افراد برخی از این دسته‌ها، پانزده نفر است، بریگاد (تیپ) خالد بن ولید در منطقه حمص مدعی است که دارای سه هزار سرباز در قالب چهار گردان است.

فرماندهی FSA در ترکیه قرار دارد و بیشتر واحدهای آن مستقل کار می‌کنند. در حالی که سطح پایینی از همکاری بین گروه‌های همجوار وجود دارد، ولی FSA به طور کلی به صورت شبکه‌ای از گروه‌های چریکی و نه به مانند یک ارتش منظم در حال جنگ با دولت مرکزی است.

در حالی که نشریه غربی مدعی است که FSA از کمبود تجهیزات به ویژه سلاح‌های ضد زره در رنج است، اخبار فراوانی از روند تسلیح این گروه به وسیله طرف‌های خارجی وجود دارد.

۴‌ـ جنگجویان خارجی

دولت سوریه خشونت‌ها را به «گروه‌های تروریستی مسلح» منتسب می‌کند که مورد حمایت عربستان سعودی و قطر هستند و همچنین القاعده را در رویدادهای این کشور دخیل می‌داند. چندین بمب‌گذاری بزرگ در دو شهر بزرگ سوریه (دمشق و حلب) به یک گروه قبلا ناشناخته به نام «جبهه النصره» نسبت داده شده است.

پیش از این، ایمن الظواهری از مسلمانان خواسته بود به سوریه بروند و با دولت اسد بجنگند. در حالی که شواهد فراوانی از حضور افراد مسلح خارجی با انگیزه‌های مذهبی در سوریه هست، ولی حضور رسمی القاعده در سوریه هنوز تأیید نشده است. شواهد جدی نشان می‌دهد که جنگجویان خارجی از لبنان، عراق، اردن، تونس، الجزایر، عربستان سعودی و احتمالا لیبی به سوریه رفته و به گروه‌های مسلح پیوسته‌اند.

۵ ـ اقلیت‌های سوریه

اقلیت‌های سوریه یعنی دروزی‌ها، مسیحیان و کرد‌ها تاکنون در رویارویی با مخالفین غالبا سنی و دولت علوی سوریه سکوت کرده‌اند. بسیاری از مسیحیان از این وحشت دارند که سقوط دولت اسد به روی کار آمدن دولت سنی تندوریی منجر شود که آزادی آن‌ها را محدود کند. اقلیت‎‌های سوریه، شاهد جنگ طائفه‌ای در دو کشور همسایه یعنی لبنان و عراق بوده‌اند و نمی‌خواهند بروز رویدادهای مشابه را در سوریه ببینند.

http://www.tabnak.ir/fa/news/250203/%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]اعتراف عوامل بازداشت شده جبهه نصر وابسته به القاعده به دست داشتن در انفجارات دمشق [/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-013516_h424425.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-013516_h424425.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-013018.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-013018.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-013144.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-013144.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-013929.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-013929.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-015905.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-015905.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-021319.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-021319.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-020004.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-020004.jpg[/img][/url]


[color=blue]گفتگو با مادر یکی از عوامل انتحاری کشته شده در حملات دمشق [/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-013353.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-013353.jpg[/img][/url]


[color=blue] عوامل انتحاری کشته شده در حملات دمشق [/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-014833.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-014833.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-024658.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-024658.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-024927.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-024927.jpg[/img][/url]

[color=blue]
بازدید ناظران از حمله هدفمند اشرار یه پستهای برق دمشق[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120609-111703_h424283.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120609-111703_h424283.jpg[/img][/url]



پخش مکالمه یکی از سرکردگان اشرار مسبب جنایت و درگیری های لاذقیه در حال گفتگو با شخصی در ترکیه است
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120610-125806_h424448.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120610-125806_h424448.jpg[/img][/url]

[size=18]
[color=green]جزئیاتی از تلاش تعداد زیادی از اشرار برای نفوذ به دمشق و سرکوب این افراد توسط ارتش سوریه[/color][/size]

ا[color=blue]لوطن نوشت: تروریست ها از سمت جنوب دمشق سعی كردند به پست های بازرسی ارتش حمله كنند و وارد دمشق شوند اما با برخورد سخت نیروهای مسلح مواجه و عده زیادی از آنها كشته و زخمی شدند.


بر اساس این گزارش گروه های دیگری از منطقه جوبر ( شمال دمشق) به سمت پست های بازرسی آتش گشودند و یك پست انتقال نیرو را منفجر كردند اما پیش از آنكه پا به دمشق بگذارند تار و مار شدند و ضمن كشته شدن و دستگیری عده ای از افرادشان مقادیر زیادی اسلحه سبك و سنگین آنها مصادره شد.


الوطن افزود كه در اثر پاسخ محكم ارتش به تروریست ها شبكه های تلویزیونی دشمن سوریه شایعه كشته شدن ده ها نفر در وسط دمشق و به آتش كشیدن ساختمان بانك مركزی و اشغال چند منطقه دمشق توسط 'ارتش آزاد سوریه' را پخش كردند.

به نوشته الوطن در اثر شكست سنگینی كه به تروریست ها در روز جمعه وارد شد، شبكه های ماهواره ای دشمن به خاطر حفظ روحیه تروریست ها، جمعه شب هیچ سخنی درباره دمشق نگفتند و این بار شایعه وقوع كشتار جدیدی در درعا (جنوب سوریه) را پخش كردند. [/color]

پاورقی: یکی از نمایندگان مجلس انگلیس چند روز پیش از احتمال حمله افراد مسلح برای تصرف دمشق سخن گفته/ در حملات اشرار یکی از نخستین مراکز ی که مورد حمله قرار گرفت پستهای انتقال برق بود که در نتیجه آن برق مناطقی از دمشق قطع شده و به طبع مردم این مناطق از دسترسی به رسانه ها و اخبار محروم شده/بین 21 تا 26 خرداد ماه جاری پخش شبكه های تلویزیونی سوریه از دو ماهواره یادشده قطع و یك هفته پس از آن 'سقوط دمشق' از طریق ماهواره های دشمن سوریه اعلام شود(به نقل از الاخباریه سوریه)

http://www.irna.ir/News/80175325/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%85%D8%B4%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%DB%8C%D9%83-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C/%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%8A/



[size=18][color=green]اضافه شدن اتباع کویت به جمع مردم سوریه[/color][/size]

[color=blue]روزنامه القبس چاپ كويت امروز يكشنبه به نقل از منابع نزديك به اتباع کویتی كه هم اكنون در سوريه هستند، نوشت: «دفاتر ارتش آزاد سوريه در كنار گروه‌هاي زيادي از سعودي ها ، الجزايري ها و پاكستاني اتباع کویتی را نیز می‌پذیرند و براي هرگونه وضعيت اضطراري احتمالي مانند به اسارت درآمدن، كارت شناسايي سوري در اختيار آنها قرار مي دهند. سپس سلاح در اختيار آنها قرار مي گيرد و در قالب گروههايي در استان هاي مختلف سوريه مستقر مي شوند.»

اين منابع تاكيد كردند به شماري از اتباع کویتی اجازه ورود به سوريه داده نشد زيرا سن آنها كمتر از 18 است.

نزديكان اتباع کویتی موجود درسوریه اعلام کردند با آنها در تماس هستند و گروههاي زيادي از عربستان ، الجزاير و پاكستان براي ورود به درگيري آماده مي شوند. [/color]


http://fa.alalam.ir/news/335814

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش قدس انلاین به نقل از فارس: تلویزیون سوریه امروز مکالمه تلفنی دو تروریست را پخش کرد که یکی از آنان از سیم‌کارت ترکیه‌ای استفاده کرده است.

به گزارش تلویزیون سوریه یکی از این دو نفر غیث محمد صادق نامیده می‌شد که برای هماهنگی جهت کشتار جدید در حق اهالی منطقه الحفه و روستای تفیل در ریف لاذقیه صحبت می‌کردند.

الحفه در روزهای گذشته شاهد حضور صدها تروریست مسلح بود که ده‌ زن و کودک را ربودند.

یکی از این دو تروریست به دیگری می‌گوید: سر گروگان‌ها و همه کسانی که نزد ما در تفیل اسیرند ببر و تصاویرشان را در اینترنت منتشر کن [مبنی بر ] اینکه نظام سوریه کشتاری مرتکب شده و بگذار جوانان اندکی در رسانه‌ها خبرسازی کنند.

همین فرد در ادامه این مکالمه تلفنی دستور می‌دهد: همه را به صف کن و تصویرشان را ضبط کن. لباس‌هایشان را در بیاور و بگو که کشتاری شده است. تصاویرش را در رسانه‌ها منتشر کن زیرا دو روز بعد تحرکی بین‌المللی [قرار است] آغاز بشود.

شهر الحفه در روزهای گذشته شاهد فرار بسیاری از مردم به دیگر مناطق بود تا جان خود را از دست تروریست‌های مسلح حفظ کنند.

تروریست‌های مسلح در چند روز گذشته در منطقه الحوله نزدیک حمص، و در روستای القبیر نیز پس از ربودن ده‌ها زن و کودک آنان را با چاقو و گلوله مستقیم از فاصله نزدیک کشتند و ارتش سوریه را متهم به این جنایت کردند.
http://www.qudsonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=53204


فکر نمیکنم زیاد منطقی باشه کسی چون طرفدار مخالفان است و مخالف دولت سوریه است صرف اینکه تلوزیون سوریه یا فارس این خبر را نقل کرده آن رد کند و حتی احتمال صحت آن را با وجود برخی تروریستها( که داره جدی جدی زیاد میشه)در جمع مخالفان سوریه ندهد آنهم پس از فتواهای روحانیون وهابی در حلال بودن قتل کودکان و تجاوز به زنان علوی - لابد چون این خبرها هم چون خیلی غیر طبیعیه و غیر منطقیه( با توجه به تئوری توطئه خود سوریه) و کلا بعیده سریع تو ذهن این عزیزان delete میشه دیگه - مثل همون قضیه فتوا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]
پیامک!!!= آمادگی ارتش سوریه برای حمله به روستاهای اطراف حلب و پاکسازی این مناطق از اعضای ارتش (تروریستها ) آزاد سوریه / مهاجرت ساکنان این روستاها به مناطق امن تر[/color]


[color=green]حمله اشرار مسلح به ایستگاه پخش رادیو قدس فلسطین/جبهه خلق برای آزادی فلسطین (فرماندهی كل): موساد در پشت این حمله است[/color]

این جبهه روز یكشنبه با انتشار بیانیه ای كه نسخه ای از آن به دفتر ایرنا در دمشق نمابر شد، افزود: رادیو قدس به مثابه جبهه مقدم علیه اشغالگران است كه همواره با اشغالگری و طرح های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی برخورد كرده است.
[color=blue]
این بیانیه افزود كه نیروهای محافظ ایستگاه رادیو قدس با گروه های مسلح درگیر شدند كه در اثر آن یك نفر از این نیروها كشته و مهاجمان فرار كردند.[/color]

دراین بیانیه آمده است كه اینگونه اقدامات تروریستی، جبهه خلق برای آزادی فلسطین (فرماندهی كل) را از مواضع ثابت خود در محكوم كردن توطئه صهیونیستی – امریكایی علیه سوریه كه همواره از مقاومت عربی و فلسطینی حمایت كرده است، بازنمی دارد.

ایستگاه پخش رادیو قدس وابسته به تشكل فلسطینی مزبور با شكل گیری انتفاضه در پایان سال 1987 تاسیس شد.
[color=blue]
ایستگاه پخش این رادیو كه تاكنون چند بار مورد حمله قرار گرفت، در جنوب سوریه بین دو استان سویداء و درعا واقع است[/color]

http://www.irna.ir/News/80176426/%DB%8C%D9%83-%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%DB%8C%D9%86%DB%8C,-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%88-%D9%82%D8%AF%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-,%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%AF,-%D8%A7%D8%B3%D8%AA/%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%8A/

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
فکر نمیکنم زیاد منطقی باشه کسی چون طرفدار مخالفان است و مخالف دولت سوریه است صرف اینکه تلوزیون سوریه یا فارس این خبر را نقل کرده آن رد کند و حتی احتمال صحت آن را با وجود برخی تروریستها( که داره جدی جدی زیاد میشه)در جمع مخالفان سوریه ندهد آنهم پس از فتواهای روحانیون وهابی در حلال بودن قتل کودکان و تجاوز به زنان علوی - لابد چون این خبرها هم چون خیلی غیر طبیعیه و غیر منطقیه( با توجه به تئوری توطئه خود سوریه) و کلا بعیده سریع تو ذهن این عزیزان delete میشه دیگه - مثل همون قضیه فتوا[/quote]

برادر عزیز این اشتباه است که بخواهیم و یا سعی کنیم نظر مخالفین رو بدست بیاریم و یا دلشون رو متوجه حقیقتی کنیم که دانسته مخالفش هستند .

کسی که خودخواسته می خواد حقیقت رو نبینه شما هر چقدر که شواهد رو در جلو دیدگانشون ردیف کنید انکار خواهد کرد چون مشکل اینها عدم

درک یا ندانستن حقیقت نیست بلکه منظورشون بدست اومدن مکنوناتی است که به زبان نمیارن ولی آرزوش رو دارن .

از طرفی اشتباه دیگه اینه که ما و شما برای اینکه مقداری اونها رو همراه کنیم مدام داریم از اونچه حق میدونیم عقب نشینی میکنیم و به باج دادن و همراهی

با اونها برای یافتن وجه مشترک با اونها و همراهی نسبی اندک اونها افتادیم و اونها هم ناز کردن و امیدوار شدن برای تقلب در حقیقت و جذب افراد دیگه

نسبت به افکارشون . دقیقا مثل آشوبگران در فتنه 88 که ما می خواستیم با اونها بحث منطقی داشته باشیم ولی هرگز موفق نمی شدیم چون اونها اصالتا

در پی حقیقت نبودند بلکه منظورشون فقط و فقط سرنگونی نظام و رهبری بود و انتخابات رو بهانه کرده بودند و بهیچ صراطی هم مستقیم نبودند .

در آخر هم این ملت بود که طومار ننگینشون رو درهم پیچید و به غائله شون خاتمه داد .

اصلا چه لزومی داره که اونها همراه بشن وقتی که طالب حقیقت نیستند بلکه بدنبال اغراض و مقاصد دیگه ای هستند و در این راه از وارونه کردن همه

حقایق حتی تاریخ هم ایایی ندارند؟

وقتی چیزی واقعیت هست ، این واقعیت خودش رو تحمیل خواهد کرد چه خوششون بیاد و چه بدشون بیاد . و این هیچ نیازی به ناز کشیدن از این افراد و

یا عقب نشینی نداره .

بقول قرآن ( لا اعبد ما تعبدون ولا انتم عابدون ما اعبد . لکم دینکم و لی دین )

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دقیقا مثل آشوبگران در فتنه 88 که ما می خواستیم با اونها بحث منطقی داشته باشیم ولی هرگز موفق نمی شدیم چون اونها اصالتا

در پی حقیقت نبودند بلکه منظورشون فقط و فقط سرنگونی نظام و رهبری بود و انتخابات رو بهانه کرده بودند و بهیچ صراطی هم مستقیم نبودند .

در آخر هم این ملت بود که طومار ننگینشون رو درهم پیچید و به غائله شون خاتمه داد .

اصلا چه لزومی داره که اونها همراه بشن وقتی که طالب حقیقت نیستند بلکه بدنبال اغراض و مقاصد دیگه ای هستند و در این راه از وارونه کردن همه

حقایق حتی تاریخ هم ایایی ندارند؟
...

[/quote]

مفهومی هست ، به نام " کنش جایگزین " ؛ اگر ما تونستیم معنیش رو صحنه تحرک جریان های اجتماعی بفهمیم ، مشکل حل میشه ...

این جایگزینی همه جا یافت میشه به اشکال گوناگون ، ولی شما جنبه روانشناسی اجتماعیش رو در نظر بگیر ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote][quote]راستی برادر واریور - بحثت زیبا بود فقط من موندم تو این معرکه بالاخره تکلیف مظلومینی که دارن تو چرخ این سلفیها و عربستان و آمریکا له میشوند چی میشه و صرف اینکه نتیجه این جنگ نامیمون به ضرر همه هست بالاخره تکلیف چیه؟ واستیم نگاه کنیم یا اگه ریختن سرمون تا خانوادمون رو قتل عام کنند با وجود اتلاف این سرمایه ها دفاع نکنیم؟
حق باشماست که سیاست جهانی داره به جهت نابودی منابع جهان سوم میره- اما یکی مثل عربستان حاضر شده بشه عامل اجرائی انگلیس و اسرائیل و تو منطقه با فرستادن نیرو و پول اینهمه جنایت راه بندازه بالاخره حق چیه و چکار باید کرد؟ یک درصد هم احتمال اصلاح طرف رو نیمدیم و هدفش هم همین جنگ مذهبیه ؟ [/quote]

این یک مسئله کلی تر هست فقط مربوط به خاور میانه نیست ، یک تضاد دیالکتیک در همه امور ، دهها پدیده که برخورد خونینی خواهند داشت و نتیجه ای که حاصل خواهد شد ، در نهایت مشروعیت و حقانیت همه از بین میره ،اینجاست که باید یک فکر اساسی کرد یک بازنگری اساسی، و پس از اون یک نوزایی حاصل میشه ، این نو شدن ایده میخواد ، رهبر میخواد ، نظریه میخواد ، و مقبولیت و مشروعیت ، ... ذخیره خدا برای این روز هست ...[/quote]

فکر میکنم حالا منظورتون رو گرفتم - اما موضوع اینه تا پدیدار شدن اون آمادگی بنا به آنچه به ما رسیده این تضاد دیالکتیک و برخوردهای خونین رخ خواهد داد اما به نظر میرسه -درصورت همون فرض شما و پدیدار شدن ذخیره الهی - جلو ضررهای هنگفت در به باد رفتن سرمایه های انسانی (لااقل) به نحو مطلوبی جلوگیری میشه - اما اگر همونطور که وعده داده شده رو بخواهیم فرض کنیم- قبل از این ظهور دست الهی- شدت برخوردها و کشتار و تصرفات سرزمینی به حد اعلا میرسه و باز اگر فرض رو درهمون اطلاعات بگذاریم- این موضوع همزمان با رویدادهای عظیم بین المللی و از بین رفتن بساری از مردم جهان میشه ( انشائالله که نشه) و این شدت عظیم تلفات و از بین رفتن نفوس به این گستردگی در بلوک خارج از این منطقه هم رخ خواهد داد و همون از بین رفتن مشروعیت درسطح جهانی بهمراه همین فجایع عظیم خواهد بود
اما چون اینها پیشبینی است و نمیشه روی همه مشخصات اونها بطور قطع نظر داد اما میشه لااقل زمینه های بروز اون رو با احتمال بالا دید و به نظر میاد خود غرب با تشخیص و پیشبینی همین شرایط ولو بصورت تصنعی هم داره از همون جائی حرکت رو شروع میکنه که گمان داره همین پیشبینیها رخ بده و بتونه جریان رو به نفع خودش مدیریت کنه - چیزی که برای دهها سال داره مقدمه سازی نزول عیسی را با اتحاد اوانجلیستی با صهیونها و رخداد عظیم حار مجدون (آرماگدون) پی گیری میکنه تشخیص داده با تشدید جنگ در سوریه و انجام عملی جنگ دراین منطقه میتونه شرایط دلخواه خودش رو ایجاد کنه
ریشه این تفکر به اونجائی برمیگرده که در تفکرات صهیون انسانها میتوانند در مراحلی بر خدا و خواست اون غلبه کنند و ریشه این جور مسائل رو درکتاب نحریف شده خودشون هم دارند ( زیادی زدم تو فاز آخرالزمانی ببخشید)[/quote]
سلام ...


طاهای عزیز ، مسئله ای که در پاسخ به شما مطرح کردم با رویکرد آخرالزمانی و مهدویت نبود ! ....

کلا از فاز اسامی مذهبی و نگرش های گروهی (فرقه ای) بیا بیرون و اینطور نگاه کن ، ... ؛

به حدود 200 سال قبل بریم ، چندین گروه فکری هستند در محدوده خودشون " معقولند" هر کدام برداشتی از دین دارند و هرکدام نگرشی ، گاهی با هم رقابت میکنند ، گاهی یکی قدرت پیدا میکنه و از ایدولوژی های "دین" استفاده میکنه و به نام خدا "حق رو با فکر و ایده خودش میدونه " و بردیگری تسلط فیزیکی پیدا میکنه ، اما این درگیری ها محدود هست یا اینکه در بلند مدت صورت میگیره ، در نتیجه این درگیری ها هم هیچ یک بطور کل نابود نمیشه ، ولی به هژمونی یکی ختم میشه ...

صدها فرقه و شکل تفکر و اختلاف آرا در ادیان داریم ، که به طور طبیعی ناشی از نبود وحی یا "حافظ معتبری" برای دین هست ، به همین خاطر هر کسی برای فهم دین دست به استدلال کردن و خلق ایده ها و افکاری میزنه که بزودی منجر به ایجاد تفسیر خاصی از دین میشه ، مثلا در پدیده ای در دین مثل " جهاد " دو فرقه هیچ تفاوتی در اصول ندارند اما در "شدت" اجرای اون و اولویت های اجرایی بسیار اختلاف ها دارند ! ...
به طور طبیعی این ناشی از برداشت های مختلف متاثر از انسانهای مختلف با تجربیات و درک های مختلف از دین هست و هیچ کاریش هم نمیشه کرد ، بالاخره اینها هم دین دار هستند و هم نمیتونند نسبت به دین بی غیرت و بی تعصب باشند ، اینجاست که " سیاست " در دین مسئله ساز میشه ، چیزی که بر خلاف روال عادی دین به منابع "قدرت زمینی" وابسته است ! ....
از منظر یک "مسلمان " جهان اسلام یک دشمن اساسی داره نام اسراییل ، ولی عده ای با توجه به برداشتی که از دین دارند ترجیح میدن به قتال "شیعیان" یا "اهل سنت " بپردازند و استدلالشون این هست که اینها خطرناکترند یا اینکه در دسترس ترند !! کاری به درستی و غلطی و این قضیه ندارم چون اساسا توسط "سیاست های فردی و گروهی و به نام دین " تایین میشه ، اما بالاخره یا حق با اینها هست و یا اینکه نیست ، مشخصا روال به این صورت هست که هر کدوم تا اونجا که میتونه نگاه خودش رو منطقی تر افراطی تر و دایره فرهنگی خودش رو محدود تر و منزوی تر میکنه ، اینطوری تفکیک ایجاد میشه و خودی و غیر خودی و اسم گذاری اهمیت پیدا میکنه و همگی سعی میکنند تا اونجا که ممکنه در موقعیتی قرار نگیرند که اعتقاداتشون توسط دیگری مورد تعارض قرار بگیره ، این روند تا کی میخواد ادامه داشته باشه ؟! ...


حالا بیا به این روزگار ؛ عصر ارتباطات پست مدرن ! همه این "فرق" در اثر عنصری به نام تکنولوژی ارتباطی و رسانه های نوین جهانی !! دیگه دارای مرز و محدوده فکری نیستند ، همه عقاید شناخته میشه و چه بسا اینکه هر گروه سعی میکنه در عقاید گروه دیگر تفتیش کنه و تاریک ترین و دور افتاده ترین موارد رو بیرون بکشه و بزنه تو سر اون یکی تا بدین وسیله حقانیت خودش "زیر سوال نره" ، این مشابه همون پدیده خدشه دار کردن اعتبار منبع بجای معنای پیام هست ، که باعث زیر سوال رفتن پیام میشه ، ...

همه موارد فوق در کنار عدم کارایی ، حذف ، خنثی و بی فایده شدن و یا عدم امکان اجرای بسیاری از مفاهیم دینی عام و یا خاص این فرق و وارد شدن بسیاری تعاریف جدید در سایه نبود مرجع پذیرفته شده حل مشکلات ، منجر به ایجاد تفاوت ها در بازه فکر و عمل دینی میشه و زمینه رو برای تحرک اساسی بر مبنای تضاد و تزلزل در درون و ارتباط بیرونی این فرق فراهم کرده ، اما معضل اساسی جایی بروز میکنه که دست این فرق در اون باز هست و کاملا پویا میتونند به اهدافشون برسند "سیاست " .... ،

همونطور که بالاتر گفتم این سیاست هست که تصمیم و اجرای اون به امر فردی هست که حکم از دین میخونه و میتونه حکم مورد نظر خودش رو هر صورت به نحوی از دین استخراج کنه ، درست یا غلط ، این کارش طرفداران و حامیانی خواهد داشت که به توجیح و استفاده از اون بپردازند و چه بسا که این مسئله از صدر اسلام وجود داشته و به نظر میرسه حالاحالا خواهد داشت ...


این تعارضات و شکاف که در نتیجه برخورد ها و تضارب بعضا خصمانه نگاه ها حاصل میشه به شکل کاملا محرزی نشون میده که به انحراف همگی ! و نمایش عدم حقانیت هیچ یک در صحنه عمل و سیاست و حتی نظر منجر خواهد شد و کاملا بدیهی نشون میده ، سابق بر این چنین تعارضاتی در اروپا و حین شکل گیری انقلاب فرانسه به جایگزینی تعاریفی مثل "قرارداد اجتماعی" " جدایی دین از سیاست" "سکولاریسم (مکتب گرایی)" منجر شد ،و همزمان شدن اینها با پدیده ای به نام لیبرالیسم و دمکراسی نبردی دو صد ساله در از انواع کشمکش های خونین حتی ، در اروپا براه انداخت که به تسلط افکار نو منجر شد ... (این از تجربه تاریخی)

مسلما امروز در جهان اسلام هم این چنین هست ، البته اگر از منظر فرا ملی و فرا فرقه ای به قضیه نگاه کنی ، ...

مشخصا در فضایی هستیم که مدلهای "مدرن" که به اسامی غربی شناخته میشن به دوران انقضای خودشون رسیدن و در این دوران گذار پسامدرن هنوز هیچ تعریف مرجعی نتونسته به این جدالهای فکری پایان بده ، هرکس بر نحله ای از افکار ارضا میشه و اجبارا در تعارض با بقیه قرار میگیره که یا در اون افکارش افراط شدید میکنه و یا همچون باد هر از چند گاهی بین وجود و موجود پرسه میزنه و از هیچ کدوم هم هیچ خروجی حقه مشخصی حاصل نمیکنه ،....

مطالعه در پیش از اسلام (حضور 300 خدا در کعبه) و اینکه چطور این خدایان از هر قبلیه مهاجر در یک نسبتا کلان شهر!! به تاریخ اون موقع ! جمع شدند و ظهور پیامبر با ندای "خدای واحد" ، و یا نگاهی به زمان ظهور مسیح (عدم کارایی یهود ، هرج و مرج فکری و سیاسی ، پاگانیسم و ....) و یا حتی به نحوی رنسانس ! نشان از دوره هایی داره که این تعارضات فوق به اشکال مختلفی ظهور یافتند و به ظهور افکار جدید و جایگزین کنسرو های فکری تاریخ مصرف گذشته شدند ....

امروز هم به حق اینطوریه ، و شکاف این تعارضات و تضاد ها اینقدر زیاد خواهند شد که به نتایج خصمانه ای مبدل میشه ، تصمیم گیری ها در این دوران نشان دهنده حقانیت طرفین هست و از نظر من همه زیر سوال خواهند رفت و اثبات این برای عامه خون میخواد ! چاره ای جدی تر و اثر گذار تر و بدتر از این هم نیست (کربلا هنوز فهم نشده) ... و اگر خداوند برای امروز ذخیره ای داشته باشه ظهور و بروز خواهد یافت ، چون حقیقتا این زمان موقعشه ، موقعی که مردم باز هم احتمالا نه از روی فهم حق ! بلکه مجددا به ناچار گرد اون خواهند امد ...



-----------------------------------
رسول ؛
[quote]
بر خلاف نظر برادر واریور من اعتقاد دارم که درگیریها و اقدامات خرابکارانه و تروریستی نمیتونه تا بی نهایت ادامه پیدا کنه و یا منجر به ایجاد جنگ منطقه ای بر ضد سوریه بشه

ما خودمون هم در ابتدای انقلاب که مواجه با حملات تروریستی منافقین و سایر گروهکها شدیم که شدتش کمتر از حال فعلی سوریه بود ، ولی تقریبا دوسال طول کشید تا تونستیم این غائله های تروریستی رو سرکوب کنیم . بنا بر این گذشت یکسال و انتظار سرکوب اقدامات تروریستی سوریه بنظر مدت مناسب و کافی نیست .
[/quote]

هر چند که یک قیاس مع الفارق هست ولی ...؛

اون موقع انقلاب در ابتدای راه ، دولت حاکم هم مشروعیت کافی برای این اقدامات داشت ، کما اینکه اقداماتش کافی نبودند و جواب هم هنوز نداده !! و چه بسا جنگ منطقه ای هشت ساله ای هم پس از موفقیت نسبی در اون بازه علیه با ایران صورت گرفت ! که یکی از عناصر اصلی و پایه های اطلاعاتی اون همین تروریستها (منافقین) بودند ....


پس اگر ایران تونست از اون جنگ سر افراز بیرون بیاد و خودش رو نجات بده ، الزاما در مورد سوریه اینطور نیست و به اما و اگر های بسیاری منوط هست ..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.