death-white

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه (1)

Recommended Posts

[quote name='crazy-doctor' timestamp='1367044179' post='309354']
[quote name='worior' timestamp='1367035594' post='309346']
پست های بی ربط پاک شدند ، ادامه دهندگان بحث بی ارتباط به درگیری های سوریه اخراج خواهند شد ، ...
[/quote]
lol چیزی را از دست دادم !؟ ...اگر میدونستم چند ساعت زودتر انلاین میشدم ...
========
به هر حال ان اقا اگر حرف مستند و علمی ( نه مغلطعه و اسمان ریسمان با منبع X ) برای گفتن دارند همچنان علاقه مندیم تا پیگیری بشه ( در جای صحیح )
[/quote]

شما به همون منابعی که گفتم دوست عزیز مراجعه کنید و من مدارک کافی انشاالله به شما خواهم فرستاد والسلام
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='basijee' timestamp='1367004653' post='309301']
[quote name='Trooper' timestamp='1366996275' post='309240']
[right]اگه نقشه جنگ درست باشه شمال و شرق سوریه دست مخالفین سنی افتاده و مرکز هم که فعلا نصف به نصف درگیر جنگ هستند.[/right]
[right]فقط غرب سوریه هست که دست بشار هستش[/right]
[right]احتمال تقسیم سوریه و تشکیل دو کشور خیلی زیاده[/right]
[/quote]

یک همچین پیش بینی که سوریه دو کشور بشه اصلا درست نیست شاید سوریه به دو دولت علوی و سنی نشین تقسیم بشه اما این که از لحاظ جغرافیایی تقسیم بشه تصور نمی کنم اتفاق بیفته

شما باید وضعیت تمرکز جمعیتی در شهرهای سوریه را باید در نظر بگیرید شاید هشتاد درصد جمعیت سوریه در مناطق مورد کنترل دولت باشه دوما سیاست سوریه الان این ه که بیشتر مناطق استراتژیک را از مخالفین پس بگیره در مرحله اول ، در مرحله دوم هم مناطق پرجمعیت شاید شهر رقه با آن جمعیت کم اش در اولویت های آخر ارتش باشه برای بازپس گیری

همون شرق کشور که اشاره کردید هنوز ارتش سوریه حضور داره هم در رقه که تمام مناطق شهری و روستایی اش دست مخالفینه ارتش هنوز واحدهاش مقاومت می کنند و هم در شهر دیرالزور هنوز مخالفین با وجود تلاششون بعد از یک سال هنوز شهر را کامل را به تحت تصرف خودشون درنیاوردند
[/quote]

[right]
این هم هست که تو اکثر شهرهای پرجمعیت مرکزی جمعیت ترکیبی هست و ترکیب جمعیتی بیشتر سنی هست تا علوی و الان هم تو اون شهرهای پر جمعیت نه همشون ولی درصد بیسار بالای درگیری هست. تا جایی که به حومه شهرها هم کشیده شده

این هم هست که سقوط هر شهر حتی کوچیک چقدر بار روانی بالایی در ادامه جنگ داره

رقه که تقریبا سقوط کرده حساب میشه اما درگیری ها شدیدی تو دیر الزور هست و اگه سقوط کنه نوار شرقی سوریه کاملا دست مخالفین می افته[/right]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=#0000CD]عصرایران ؛ علی قادری - [/color]آوریل را باید ماه تغییر استراتژی نظامی ارتش سوریه در جنگ با مخالفین مسلح معرفی کرد.

در دو سال گذشته استراتژی ارتش دفاع از مراکز حساس و جلوگیری از ورود مسلحین به شهرهای بزرگ بود. این استراتژی که هر چند نتوانست همه اهداف خویش را محقق کند اما یک دستاورد مهم برای فرماندهان ارتش سوریه داشت: تمرکز نظامی و تراکم جغرافیایی گروه های مسلح که در دو سال گذشته به شکل غیر متمرکز و پراکنده با ارتش درگیر می شدند.

با توجه به اینکه یکی از مشکلات اصلی ارتش در این مدت، بازگشت سریع گروه های مسلح به مناطق پاکسازی شده بود ، تمرکز گروه های مسلح به ارتش اجازه می دهد که با تکیه بر برتری نظامی کلاسیک، اقدام به تفکیک ارتباط نقاط تمرکز کرده و با ایجاد حلقه محاصره حول این نقاط،آنها را مورد حمله قرار دهند. لازم به ذکر است که طراحی و اجرای این حلقه ها بر اساس اولویت های جغرافیای درگیری برنامه ریزی و اجرا می شود.

[center][img]http://www.asriran.com/files/fa/news/1392/2/7/282442_294.jpg[/img]
[/center]
عملیات های اخیر ارتش سوریه ، بر اساس این استراتژی، قابل درک است. طبیعی است یکی از تاکتیک های اساسی چنین استراتژی ای، کنترل بزرگراه ها و تأمین امنیت کانال های ارتباطی مهم است که شهرها را به یکدیگر متصل می کند.

به این ترتیب اگر پس از دو سال، جنگ در سوریه را به ترتیب اولویت و شدت درگیری در چهار جبهه مرکزی و غربی (حمص، دمشق و حومه دمشق)
شمال و شمال غرب (حلب، حماه، ادلب و لاذقیه)
شرق و شمال شرق (دیر الزور، الرقه، حسکه)
و جبهه جنوبی ( درعا، سویدا و قنیطره)
تقسیم بندی کنیم و سپس مراکز حیاتی نظام سوریه را در قالب این تقسیم بندی ها جستجو نماییم به سادگی می توانیم متوجه شویم که چرا ارتش سوریه پس از چرخش استراتژیک خویش در آغاز بهار امسال، عمده عملیات خویش را در جبهه مرکزی - غربی و بخش هایی وسیعی از جبهه شمال - شمال غرب متمرکز کرده است.

در راستای چنین رویکردی، محاصره منطقه وسیع "الغوطه الشرقی" در حومه دمشق که به همراه منطقه "داریا" در حومه جنوب غربی پایتخت از مراکز اصلی تجمع گروه های مسلح در اطراف پایتخت به شمار می روند، پیشروی در ادلب و بطور مشخص در حومه شهر معره النعمان با هدف تامین آزاد راه جنوب-شمال و شکستن حلقه محاصره از اطراف پادگان بسیار مهم وادی ضیف و بالاخره محاصره شهر القصیر در حومه حمص که اصلی ترین مرکز گروه های مسلح و بویژه جبهه النصره در غرب سوریه به شمار می رود، قابل درک است.

همچنین می توان متوجه شد که چرا ارتش نسبت به بازپس گیری الرقه شهری که در اواخر زمستان گذشته به تصرف لواء اسلام و جبهه النصره درآمد، اقدام نمی کند.

پاسخ اردوگاه مقابل به این تغییر استراتژی ارتش سوریه را می توان به دو بخش عمده تقسیم بندی کرد که این امر به نوبه خود نشان دهنده هماهنگی کامل جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه و ارتش آزاد دانست.

بخشی از این پاسخ را می توان در این روزها در دمشق و حومه آن دید که عمدتاً در قالب حملات خمپاره ای انجام می شود.

بخش دیگر پاسخ مخالفین مسلح، تشدید درگیری ها در جبهه های دیگر و تا حد امکان ظرفیت سازی های جدید برای خلق نقاط درگیری است که با آشکار کردن توان پنهان این گروه ها در بعضی از شهرها و مناطق در ظاهر آرام بروز می کند.

با در نظر گرفتن این محیط استراتژیک، سرفصل آخرین اخبار از درگیری های سوریه را مرور می کنیم:

[color=#0000CD][b]1- حومه دمشق، نبرد سنگین[/b][/color]

همزمان با درگیری های متعدد در حومه شمالی و جنوب غربی دمشق در برزه و داریا همچنین در مناطق جوبر و رکن الدین، شدیدترین نبردها در حومه شرقی پایتخت در جریان است.

پس از نزدیک به دو هفته محاصره الغوطه الشرقیه، اصلی ترین مرکز مخالفین مسلح در حومه شرقی دمشق، بامداد روز پنج شنبه ارتش سوریه توانست وارد منطقه العتیبه شود که به نوعی دروازه الغوطه به شمار می آید . درگیری های الغوطه در حال حاضر در ورودی منطقه العباده در جریان است. پایان الغوطه الشرقیه برای مخالفین مسلح، به معنای پایان "نقشه آزاد سازی دمشق" است.

[color=#0000CD][b]2- حمص، محاصره القصیر [/b][/color]

عصر پنج شنبه با تصرف روستای کمام در حومه شهر "القصیر" در حومه غربی حمص، حلقه محاصره دور تا دور شهری که گفته می شود به همراه "الرستن" اصلی ترین مرکز تجمع مخالفین مسلح در "حمص" به شمار می آید، شمارش معکوس برای ورود ارتش به این شهر آغاز شد و به نظر می رسد در روزهای آینده مهم ترین عملیات ارتش سوریه در القصیر متمرکز خواهد شد.

به جرات می توان گفت که سقوط القصیر تاثیر ویران کننده ای در توان مخالفین مسلح در حمص و حومه شمالی دمشق برجای خواهد گذاشت.

از سوی دیگر، القصیر به همراه گذرگاه تلکلخ، دروازه های ورود سلاح و مسلح از شمال و شمال شرق لبنان به داخل سوریه به شمار می آید که تسلط ارتش بر این منطقه باعث مسدود شدن این دروازه خواهد شد.

محاصره القصیر که با تصرف دو روستای استراتژیک آبل و تل نبی مندو در دو سوی این منطقه آغاز شد تاثیراتش را از اواخر هفته گذشته در درگیری های حمص و حومه شمالی دمشق نشان داد.

به نظر می رسد درگیری ها در این استان پس از پایان القصیر که ارتباط حمص را با ساحل مدیترانه تامین خواهد کرد بر رستن متمرکز خواهد شد، جایی که مسیر ارتباطی حمص و حماه از کنار این شهر می گذرد و به نوعی می توان گفت رستن منبع ناآرامی ها در قلب سوریه به شمار می آید.

[color=#0000CD][b]3- نبرد آزاد راه جنوب-شمال [/b][/color]

این نبردی است که از درعا تا حلب را در بر می گیرد. ارتش سوریه تلاش می کند تا کنترل شهر استراتژیک معره النعمان را در ادلب باز پس گیرد.

درگیری ها در اطراف این شهر در جریان است و به نظر می رسد ارتش با وجود موفقیت های هفته گذشته در بابولین و اطراف حنش ماموریت دشواری در پیش روی داشته باشد. در هر صورت فرماندهان ارتش سوریه بهتر از همه می دانند که راه حلب از معره النعمان می گذرد.

[color=#0000CD][b]4- درعا و حماه جبهه های جدید مخالفین مسلح [/b][/color]

به غیر از تشدید درگیری ها در شمال شرق و شرق سوریه و از حسکه و الرقه تا دیر الزور با هدف کاستن از فشار در جبهه حمص و حومه دمشق از سوی مخالفین مسلح به نظر می رسد در روزهای آینده اخبار جدیدی از درگیری ها در حماه و درعا مخابره شود.

درگیری های درعا در اواسط زمستان موفقیت های مهمی برای مسلحینی در برداشت که از طریق اردن وارد این استان جنوبی شده بودند.

آنها توانستند با حمایت لجستیکی و اطلاعاتی که از طریق اردن به آنها می رسید مقر فرماندهی نیروی هوایی درعا و روستاهای حومه شهر را تصرف کنند و به این ترتیب امنیت آزاد راه جنوب به شمال را مختل کنند اما در اواخر زمستان مشخص شد که امکان سیطره مسلحین بر درعا از سوی شمال و باز کردن جبهه جنوبی به سمت دمشق از این طریق وجود ندارد.

با این حال به نظر می رسد گروه های مسلح سعی دارند با حمایت عربستان و با هدف ایجاد یک منطقه امن در جنوب سوریه، دشت حوران که شامل بخش جنوبی استان درعا تا مرز اردن می گردد را در اختیار گیرند.

درگیری های چند روز گذشته در بصری الشام، طفس و کرک شرقی در حومه درعا و همچنین اخبار سقوط یک پست نظامی در المتاعیه در مرز با اردن می تواند نشانه ای از اجرای چنین سناریویی در مقطع کنونی باشد.

ناامنی های اخیر در شهر حماه در مرکز سوریه را نیز می توان در راستای کاهش فشارهای ارتش در حومه شهر و همچنین پیشروی ارتش در حمص ارزیابی کرد.

البته بسیار بعید است که درگیری های پنج شنبه در این شهر، دامنه دار باشد چرا که علاوه بر تسلط کامل ارتش بر اوضاع، به نظر می رسد بزرگان شهر نیز خواهان تکرار تجربیات گذشته نیستند!

منبع: [url="http://www.asriran.com/fa/news/269360/%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%B3%DB%8C%DA%A9"]عصر ایران[/url]
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[url="http://www.tabnak.ir/fa/news/315921/%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D9%86%DA%AF%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86"]تلاش برای سرنگونی سوریه قبل از انتخابات ایران[/url]
....
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]وی در تشریح تلاش‌های آمریکا و اسرائیل برای سرنگونی حکومت سوریه گفت: دشمنان خارجی مانند آمریکا و صهیونیست‌ها که دشمنان قسم خورده انقلاب هستند و برخی کشورهای عربی و ترکیه بدنبال وارد کردن فشار به سوریه هستند تا حکومت آن را قبل از انتخابات ایران سرنگون کنند. آنها پول های زیادی را در این مسیر هزینه کرده اند و هزاران مزدور را به سوریه اعزام کرده اند و با پول های کشورهای عربی خصوصا قطر و عربستان بدنبال آن هستند که اردن را نیز وارد جنگ با سوریه کنند.[/size][/font][/color]
[url="http://www.tabnak.ir/fa/news/315921/%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D9%86%DA%AF%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86"]http://www.tabnak.ir/fa/news/315921/%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D9%86%DA%AF%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=#0000ff]روسیه، چین و ایران، آمریکا را در صورت حمله به سوریه به چالش خواهند کشید[/color]

اندیشکده «واشنگتن» در گزارشی به قلم «جیمز اف. جفری» ، سفیر اسبق آمریکا در عراق و عضو برجسته این اندیشکده آورده است: شواهد و قراین قابل اثبات توسط فرانسه، انگلیس و برخی مقامات اسرائیلی مبنی بر استفاده «بشار اسد» از تسلیحات شیمیایی فشار بر دولت «اوباما» را بیشتر کرده و او را وادار ساخته نسبت به مسئله سوریه واکنش جدی تری نشان و خصوصاً درباره خط قرمز استفاده از تسلیحات شیمیایی اقدامی انجام دهد. به نظر می‌رسد دولت آمریکا در تأملات قبلی خود بازبینی‌های انجام می‌دهد. در اخباری جدید که از «کمیته امور نظامی سنا» منتشر شد، «چاک هگل» اعلام کرد آمریکا نزدیک به 2000 نیروی نظامی از «فورت بلیس» تگزاس را به اردن خواهد فرستاد تا در کنار نیروهای نظامی اردن به "افزایش آمادگی برای مقابله با برخی سناریوهای ممکن" مرتبط با بحران در سوریه بپردازند. به گزارش «لس‌آنجلس تایمز» پنتاگون نقشه‌هایی دارد که بر اساس آن تعداد نیروهای نظامی خود در منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

[color=#800080]حضور آمریکا در منطقه به شکلی که در گذشته شاهد آن بودیم نخواهد بود [/color]
با این حال و با توجه به فضای سیاسی کنونی این احتمال وجود دارد که حضور آمریکا در منطقه به آن شکل گسترده و طولانی مدت که در عراق مشاهده شد نخواهد بود. به نظر می‌رسد کمک نظامی آمریکا این بار شامل انتقال تجهیزات، فراهم کردن کمک‌های انسان دوستانه، اعمال منطقه پرواز ممنوع، برنامه ریزی یا اجرای حملاتی علیه تروریست‌ها و تحت فشار دادن حکومت سوریه به خاطر گذر از خط قرمز استفاده از سلاح شیمیایی باشد.

[color=#800080]آمریکا باید به پیامدهای حضور نظامی‌اش در سوریه برای ایران، روسیه و چین توجه کند [/color]
اگر آمریکا آن طور که به نظر می‌آید بخواهد نقش نظامی در بحران سوریه بازی کند با نگرانی‌های متعددی رو به رو خواهد بود که تقویت اسلام‌گرایان منطقه و یا گرفتار شدن در باتلاق خاور میانه تنها بخش کوچکی از آن است. واشنگتن این بار باید به تبعات ژئواستراتژیک مداخله نظامی برای ایران، روسیه و چین هم بیندیشد خصوصاً اگر این مداخله به سقوط دولت دمشق بیانجامد. در دیپلماسی، درست مثل فیزیک، هم کنش واکنشی به همراه دارد. ورود آمریکا به بحران سوریه هم از این قاعده مستثنی نیست و دولت «اوباما» باید برای این منظور آماده باشد.

[color=#800080]سوریه، متحدی مهم برای ایران، سوریه و چین [/color]
ایران، روسیه و چین دلایل بسیاری برای کمک به حفظ دولت «اسد» دارند. ایران به سوریه کمک‌های مالی و نظامی بسیاری کرده که تجهیز گروه شبه نظامی «علویه» یکی از آنان است. در عوض تهران می‌تواند با استفاده از سوریه پایگاه عملیاتی قوی در منطقه مدیترانه داشته باشد که در آن از تسلیحات بسازد و به متحدین «حزب الله» خود در لبنان بفرستد. اتحاد ایران و سوریه یک نکته مهم دیگر هم دارد و آن این است که ایران بدین وسیله هم چنان نقش خود در رهبری مخالفت با اسرائیل و هم چنین محافظت از جهان شیعه را حفظ می‌کند. رهبران ایران، که متقاعد شده‌اند کشورهای غربی به دنبال براندازی حکومت ایران هستند، سقوط حکومت «اسد» را مسئله کمی نمی‌دانند و در صورت احساس خطر رفتار خشن تری هم نشان خواهند داد. در این صورت واشنگتن باید بداند که مذاکرات هسته‌ای با پیشرفت کمتری مواجه خواهد شد، بی ثباتی در عراق افزایش خواهد یافت، اقدامات نامتقارن ایران بیشتر خواهد شد، رویارویی‌های جدیدی در منطقه خلیج فارس رخ خواهد داد و به احتمال قوی برنامه اتمی ایران به سمت تولید سلاح هسته‌ای حرکت خواهد نمود.

[color=#800080]ترس روسیه و چین از قدرت گرفتن آمریکا در منطقه و مداخله این کشور در امور داخلی [/color]
چین و روسیه هم منافع ایدئولوژیکی و راهبردی زیادی در حفظ حکومت «اسد» دارند. بخش اعظمی از سیاست خارجی «ولادیمیر پوتین» ، رئیس جمهور روسیه، بر پایه رد کردن هر گونه تغییر حکومت سوریه با حمایت آمریکا بنا نهاده شده است. این موضوع مکرراً در سخنان او، از کوزوو گرفته تا لیبی، نمود داشته است. پکن، که کم سرو صدا تر است، مراقب است تا فشار خود را بر بازیگران منطقه‌ای خود محدود کند. این رفتار را در واکنش چین به کره شمالی دیدیم. علاوه بر این، چین تا کنون در بسیاری از مسایل جهانی از دیدگاه روسیه پیروی کرده است چرا که تا حدودی با سیاست "اگر شما برنده شوید ما باخته‌ایم" این کشور در قبال آمریکا موافق است. نکته دیگر این که روسیه و چین نگرانند آمریکا و شرکایش در نهایت بتوانند با مداخله موفقیت آمیز به توانایی‌های دست پیدا کنند که بیش از پیش در مسایل داخلی این کشورها نظر بدهند، حال فرقی نمی‌کند این مسایل به قفقاز شمالی مربوط باشد یا تبت و یا ژینجیانگ.

[color=#800080]توان روسیه و چین در مقابل آمریکا [/color]
تعادل قدرت در کشورهای همسایه سوریه آن چنان به نفع آمریکا و متحدانش است که روسیه، چین و یا ایران نمی‌توانند کار زیادی برای از بین بردن آن بکنند. اما با توجه به سنت‌های کهن قدرت، که این کشورها به خوبی از آن آگاهند، روسیه و چین می‌توانند کارهایی بکنند که هم به ضرر منافع آمریکا و هم بر هم زننده ثبات جهانی باشد. اولین کاری که آن‌ها می‌توانند انجام دهند ایجاد یا تقویت جبهه‌های دشمنی موجود با آمریکاست. آن‌ها می‌توانند واشنگتن را مجبور کنند به ازای ساقط کردن حکومت سوریه بهای سنگینی پرداخت کند. روسیه می‌تواند به جهت وابستگی کشورهای اروپایی به گاز این کشور، با آنان بازی کند و نقشه‌های «ناتو» برای افغانستان را با مشکل مواجه سازد. چین هم می‌تواند بازار آمریکا در بسیاری از موارد را به خطر بیندازد. وزنه رو به افزایش اقتصادی، سیاسی، و نظامی چین در افزایش توانایی این کشور در شبه جزیره کره، مشاجرات با ژاپن و دولت‌های «آسه آن» و مبادلات اقتصادی با متحدین آمریکا، مثل استرالیا، نمود یافته است.

[color=#800080]اتحاد بیشتر با ایران، تاکتیکی دیگر علیه آمریکا [/color]
روسیه و چین می‌توانند به یک تاکتیک دیگر هم متوسل شوند: اتحاد بیشتر با ایران و تحکیم هر چه بیشتر کارزار ضد آمریکایی ایران. برای مثال چین می‌تواند کاهشی که اخیراً در خرید نفت از ایران داشته را افزایش دهد و بدین وسیله تحریم‌های آمریکا بر ایران را به چالش بکشاند. روسیه هم می‌تواند در تصمیم خود مبنی بر ندادن تجهیزات هواپیمایی به ایران بازبینی کند و از این راه به ایران کمک کند تحریم‌ها را دور بزند و از دام آن بگریزد.

[color=#800080]شرایط عوض شده است [/color]
روسیه و چین هم چنین می‌توانند در خصوص برنامه اتمی ایران، که یکی از نگرانی‌های بزرگ آمریکاست، درس عبرتی به این کشور بدهند. اگر منطقه در شرایط تنش باشد، چین و روسیه می‌توانند نقش قدیمی خود در مخالفت با گسترش تسلیحات توسط ایران را به کنار بگذارند و تحریم‌های «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» یا «شورای امنیت» علیه ایران را بلوکه کنند و یا در سر راه مذاکرات «1+5» مانع تراشی کنند. روسیه و چین، با سنگ اندازی در راه تلاش‌های دیپلماتیک، قادر خواهند بود واشنگتن را از دست یابی به قدرت جهانی لازم برای انجام اقدام نظامی ممکن علیه ایران بازدارند. البته می‌توان مدعی شد کارهایی از این دست نمی‌تواند آمریکا را از انجام آن چه مد نظر دارد منصرف کند، همان طور که تلاش‌های آرام جهان در سال 2003 نتوانست آمریکا را از حمله به عراق منصرف کند. اما زمان عوض شده است. آمریکا کلیت کارزار ضد ایران خود را بر پایه اتحاد بین‌المللی پایه گذاری کرده است. از دست دادن این حمایت می‌تواند پشتیبانی همگان از آمریکا را از بین ببرد و آمریکا بی شک درباره وارد شدن به جنگی دیگر محتاط خواهد بود. بگذارید روشن تر بگویم: ایران، چین و روسیه قدرت راهبردی، دیپلماتیک و اقتصادی به مراتب بیشتری نسبت به عراق سال 2003 دارند و همین امر کار را برای آمریکا مشکل تر ساخته است.

[color=#800080]لزوم سنجش دقیق ژئوپولیتیکی شرایط توسط دولت آمریکا [/color]
با این حال احتمال بالقوه واکنشی شدید از سوی روسیه، چین یا ایران نمی‌تواند آمریکا را از اقدام نظامی در سوریه بازدارد. ثبات خاور میانه یکی از منافع اصلی آمریکاست و انتقال قدرت نرم در سوریه نقش امنیتی مهمی به حساب می‌آید، درست همان طور که تهدید عبور از خط قرمز نکته بسیار مهمیست. شانه خالی کردن ما از زیر بار این مسئولیت در واقع اعتماد به نفس رقبا را تقویت می‌کند: اگر حکومت اسد به شکلی ادامه پیدا کند، شأن ایران بالاتر می‌رود و چهره آمریکا خدشه دار می‌گردد و همین امر می‌تواند مسکو و پکن، که تشنه انتقام گیری هستند، را به خیزش علیه واشنگتن ترغیب کند؛ لذا لازم است دولت «اوباما» نگاه ژئوپولیتیکی دقیقی به مسئله داشته باشد و بیش از نظریات «ویلسون» از توصیه‌های «مترنیک» استفاده کند.

موضع قدرت آمریکا شاید بتواند روسیه، چین و حتی ایران را به اتحاد با این کشور بکشاند
اگر آمریکا از موضع قدرت عمل کند- که در واقع به معنای اقدام نظامیست- شاید روسیه و چین (و حتی ایران) نسبت به امروز همکاری بیشتری از خود نشان دهند و هم چنین در دوران پر آشوب بعد از سقوط حکومت «اسد» هم بیشتر با آمریکا هم سو شوند. ما باید سناریوهایی که برای سوریه بعد از «اسد» داریم را با مسکو و پکن در میان بگذاریم و حتی درباره مسایلی چون قدرت گرفتن «علوی» ها، مثل آن چه در کردستان عراق رخ داد، به مذاکره بنشینیم. اگر بتوانیم روسیه و چین را متقاعد کنیم که آمریکا قصد ندارد در سوریه پس از «اسد» حضور داشته باشد شاید بتوان اطمینان این دو قدرت را جلب کرد و آنان را به جبهه دوستی با آمریکا در دمشق ملحق نمود. هر چند چنین کاری به نوعی خلاف عقیده ما درباره رویکرد آمریکا در قبال کشورهای دیگر است. با این حال این امر باید اتفاق بیفتد. بر همین منوال ما می‌توانیم با ایران مذاکراتی داشته باشیم و در قبال امتیازات هسته‌ای که از این کشور می‌گیریم از میزان تحریم‌های اعمال شده بر ایران بکاهیم و از این طریق ایران را با مواضع خود در سوریه همراه کنیم.

[color=#800080]نیاز به ارائه تصویری نو از سیاست خارجی آمریکا [/color]
بی شک آمریکا بخش زیادی از این مباحث را با مسکو و پکن در میان گذاشته است اما سؤال این جاست که دولت آمریکا با چه میزان شفافیت از تصمیم خود برای تقبل این خطرات، الویت بندی نیازها و معامله با شیطان در زمان لازم سخن گفته است. نکته مهم این است که دولت آمریکا باید از چهره ثابتی که برای تفکر سیاست خارجی واشنگتن تصویر شده خارج شود. نباید این گونه تصور شود که ما هنوز در دنیای پس از سال 1989 زندگی می‌کنیم و پیروزی نهایی کشورهای غربی غیرقابل انکار است؛ یا این که تکامل طبیعی دولت‌ها رو به سوی مردم سالاری با ثبات دارد. افسوس که آن زمان دیگر گذشته است.

[url="http://eshraf.ir/index.php/geography/55-topnews/3497--lr-"]پیوند[/url]
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[font=comic sans ms,cursive][b] وزیر سوری:ارتش ما به موفقیت های بزرگی درنبرد با جنگجویان نایل آمده است[/b]


[color=#000000][size=4]وزیر اطلاع رسانی سوریه روز شنبه اظهار داشت هیستری بر سر سلاح شیمیایی که آمریکا در دوروز اخیر بپا کرده، در رابطه با آن است که ارتش سوریه در مبارزه با جنگجویان به موفقیت هایی دست یافته است.[/size][/color]
[color=#000000][size=4]زعبی در گفتگو با "ایلیاس اوماخانوف" نایب رییس مجلس شورای فدراسیون روسیه گفت:"می خواهیم شما را خوشحال کنیم. در سوریه تحولات کیفی در میدان های نبرد رخ داده است. و سرو صدی آمریکا طی 48 ساعت اخیر از این امر ناشی شده است".[/size][/color]
[color=#000000][size=4]وزیر اطلاع رسانی سوریه همچنین اطلاع داد در جریان بازدید خود از سوریه که چند روز طول کشید، در ارتباط دائمی با دمشق قرار داشت.[/size][/color]
[color=#000000][size=4]وی گفت:" به من اطلاع می دهند که در سراسر خاک سوریه مخصوصا در ناحیه مرز سوریه ـ لبنان و سوریه ـ اردن و همچنین ناحیه اطراف دمشق و در تمام نواحی دیگر تحولات کیفی رخ داده است".[/size][/color]
[color=#000000][size=4]یادآور می شود کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا روز پنج شنبه اعلام کردند طبق گزارش سازمان اطلاعات ایالات متحده، مقامات سوریه از "مقدار اندکی" سلاح شیمیایی استفاده کرده اند و "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد پس از این بیانات آمریکا دوباره دولت دمشق را به صدور اجازه ورود بازرسان برای بررسی این مساله فرا خواند.[/size][/color]
[color=#000000][size=4]درگیری در سوریه میان دولت و اپوزیسیون از ماه مارس سال 2011 میلادی تا به حال ادامه دارد. طی این مدت طبق اطلاعات سازمان ملل متحد حدود 70 هزار نفر کشته و پنج میلیون نفر آواره شده اند که از میان آنها حدود یک میلیون نفر در کشورهای خارجی بسر می برند.[/size][/color]
[color=#000000][size=4][url="http://pe.rian.ru/mainline/20130427/130688408.html"]http://pe.rian.ru/ma.../130688408.html[/url][/size][/color]

[color=#000000][size=4]-------------------------------------------[/size][/color]

[b] اپوزیسیون سوریه در مساله سلاح شیمیایی به متخصصان روسیه اعتماد ندارد[/b]



ائتلاف ملی نیروهای اپوزیسیون و انقلابی سوریه با اعزام متخصصان روسیه برای تحقیق موارد استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در جریان درگیری سوریه به شدت مخالفت کرد.
در بیانیه اپوزیسیون سوریه گفته می شود:"روسیه تحویل دهنده اصلی تسلیحات متعارف و استرتژیک به رژیم سوریه و همچنین ضمن اصلی باقی ماندن آن در قدرت است. به این دلایل طرف روسی دارای چنان موقعیتی نیست که به آن امکان دهد تحقیقات کیفری عادلانه و بی غرضانه انجام دهد".
یادآور می شود "عمران الزعبی" وزیر اطلاع رسانی سوریه روز جمعه به خبرنگاران گفت مقامات دمشق برای دعوت از متخصصان روسیه جهت تحقیق در مورد استفاده از سلاح شیمیایی در شهر حلب در روز 19 مارس آماده هستند.
گفتنی است که دولت سوریه اعلام کرده که اپوزیسیون این کشور روز 19 مارس در شهر حلب از سلاح شیمیایی استفاده کرده است. دبیر کل سازمان ملل متحد روز 21 مارس اطلاع داد طبق درخواست دولت سوریه گروهی برای تحقیق در مورد استفاده از سلاح شیمیایی به فرستاده می شود اما بلافاصله پس از این فرانسه و آلمان خواستار تحقیق در مورد گویا استفاده مقامات سوریه از سلاح شیمیایی در شهر حمص در ماه دسامبر سال 2012 شدند. بان کی مون در نهایت تصمیم گرفت علاوه بر حلب به حمص نیز گروه تحقیق اعزام کند که در توافق اولیه با دولت سوریه در نظر گرفته نشده بود. در نتیجه گروه کارشناسان که طبق تصمیم دبیر کل سازمان ملل متحد تشکیل شده در قبرس باقی مانده و نتوانسته تحقیقات خود را آغاز کند چون دولت سوریه از صدور اجازه ورود این گروه به سوریه خودداری کرده است.
درگیری در سوریه میان دولت و اپوزیسیون از ماه مارس سال 2011 میلادی تا به حال ادامه دارد. طی این مدت طبق اطلاعات سازمان ملل متحد حدود 70 هزار نفر کشته و پنج میلیون نفر آواره شده اند که از میان آنها حدود یک میلیون نفر در کشورهای خارجی بسر می برند.
[url="http://pe.rian.ru/foreign/internatinal/20130427/130688219.html"]http://pe.rian.ru/fo.../130688219.html[/url][/font] ویرایش شده در توسط arminheidari
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[url="http://www.tabnak.ir/fa/news/316374/%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87"]حمله به هواپیمای روسی در سوریه[/url]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
گروه های تروریستی ساعتی پیش هواپیمای مسافربری روسی در حال پرواز بر فراز سوریه را مورد هدف حملات موشکی خود قرار دادند.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
تسنیم به نقل از خبرگزاری اینترفاکس نوشت: گروه های مسلح سوری هواپیمای مسافربری روسی را در آسمان سوریه مورد هدف قرار دادند.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
به گزارش این خبرگزاری روسی، این هواپیما با دو موشک زمین به هوا مورد هدف قرار گرفته بود اما آسیبی به آن وارد نشده است.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
خبرگزاری اینترفاکس به نقل از یک منبع آگاه در روسیه گزارش داد که این دو موشک در نزدیکی هواپیما منفجر شدند و خلبان موفق شد با تغییر مسیر خود جان 200 مسافر را نجات دهد.[/size][/font][/color][color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
به گفته این منبع، این هواپیما حامل 200 مسافر و بیشتر آنها گردشگرانی هستند که از مصر در حال برگشت به کشور خود بودند.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
مقامات امنیتی سوریه اعلام کردند؛ 'ابواحمد یاسین'، سرکرده گروه تروریستی 'جبهه النصره' در شهر 'لاذقیه'، امروز در درگیری با نیروهای نظامی کشته شد و در این عملیات تسلیحات سنگین گروه‌های تروریستی منهدم شد.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: قدرت‌های خارجی سعی دارند به هر طریقی نظام سوریه را ساقط کنند و دامن زدن به بهانه سلاح‌های شیمیایی در سوریه امر خطرناکی است.[/size][/font][/color][color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
مقامات امنیتی سوریه اعلام کردند؛ 'ابواحمد یاسین'، سرکرده گروه تروریستی 'جبهه النصره' در شهر 'لاذقیه'، امروز در درگیری با نیروهای نظامی کشته شد.[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
سفیر سوریه در لبنان با تکذیب اخبار منتشره درباره حضور عناصر حزب‌الله در خاک این کشور، گفت: رسانه‌ها با طرح این ادعا قصد دارند، حضور تروریست‌های خارجی در خاک سوریه و همکاری آنان با گروه‌های مسلح مخالف دولت را مخفی نگاه دارند. [/size][/font][/color][color=#000000][font=Tahoma, Arial][size=3]
[url="http://www.tabnak.ir/fa/news/316374/%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87"]http://www.tabnak.ir/fa/news/316374/%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87[/url][/size][/font][/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
انگار رژ‍يم سوريه براي سركوب ملت خود فقط به مزدوران داخلي و ارتش اكتفا نكرده، بلكه ده ها هزار تروريست خارجي خصوصا تروريست هاي شيعه رو براي كشتار ملت سوريه اجير كرده. تا كنون تعداد زيادي از اين تروريست هاي خارجي لبناني، ايراني، عراقي و ... بدست انقلابيون نفله شده اند.
  • Upvote 4
  • Downvote 160

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از کلیه دوستان خواهشمندم بحثهای خط قرمزی رو راه نندازن. هر کی سرش به کار خودش. هر کی به دین خود. اگه این بحثای حاشیه ای ادامه پیدا کنه احتمالاً به سایت گیر بدن.
یه عمر 70 ساله بی امیدی داریم؛ نیست خیلی داریم لذت میبریم؛ لا اقل دردسر و مشکلات برای خودمون به وجود نیاریم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='nepton' timestamp='1367315135' post='309910']
از کلیه دوستان خواهشمندم بحثهای خط قرمزی رو راه نندازن. هر کی سرش به کار خودش. هر کی به دین خود. اگه این بحثای حاشیه ای ادامه پیدا کنه احتمالاً به سایت گیر بدن.
یه عمر 70 ساله بی امیدی داریم؛ نیست خیلی داریم لذت میبریم؛ لا اقل دردسر و مشکلات برای خودمون به وجود نیاریم.
[/quote] الان دیگه موسوم این گونه افراد شروع شده یه چند ماه دوستان با تدبیر و بصیرت بیشتر و مدیران با نظامی گری بیشتر رفتار کنند
  • Upvote 5
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان لطف کنند به پست 3281 [b]هیچ پاسخی[/b] ندن باعث جدل میشه. من از مدیر بخش درخواست کردم اون پست پاک نشه تا دوستان این سطح فکر رو هم ببینند. متشکر.
  • Upvote 8
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='Electro_officer' timestamp='1367315869' post='309915']
دوستان لطف کنند به پست 3285 [b]هیچ پاسخی[/b] ندن باعث جدل میشه. من از مدیر بخش درخواست کردم اون پست پاک نشه تا دوستان این سطح فکر رو هم ببینند. متشکر.
[/quote]
الان بعضیا اون پست رو نمیدیدند شما کاری کردی که حتما برن مشاهده اش بکنند. icon_cheesygrin
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='niaki' timestamp='1367313117' post='309892']
انگار رژ‍يم سوريه براي سركوب ملت خود فقط به مزدوران داخلي و ارتش اكتفا نكرده، بلكه ده ها هزار تروريست خارجي خصوصا تروريست هاي شيعه رو براي كشتار ملت سوريه اجير كرده. تا كنون تعداد زيادي از اين تروريست هاي خارجي لبناني، ايراني، عراقي و ... بدست انقلابيون نفله شده اند.
[/quote]

جنابعالی که به ارتش وحوش آزاد میگی انقلابی معلومه دیگه صبح تا شب پا کدوم شبکه خبری هستی
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.