Recommended Posts

ترکیه بعد از تحرکات ایران و دیدن این موضوع که به شدت در حال مفتضح شدن هست و اون مرجعیت سابقش دیگه با حرف های تند و تیز اردوغان در حالیکه روابط گرم پشت پرده برقراره و همه به نفاقش پی بردند کاملا مخدوش شده در ماجرای فلسطین چند اقدام را کلید زد:

 

پذیرایی از اسماعیل هنیه در ترکیه

عملی ساختن پروژه کشتی های امدادی از مبدا ترکیه به غزه که مدتها بود کلید خورده بود ولی معطل مانده بود و حالا با سر و صدای زیادی دوباره استارت خورده

و مثل همیشه دوباره حملات تند و تیز اردوغان به صورت لفظی و کشیدن پای نازی ها و هیتلر و رفقا.

 

ولی اصولا جبهه جدید طوریه شاید اقداماتی مثل کشتی و پیش انداختن  مردم ترکیه و جهان که واقعا ضد صهیونیستها هستند بر روی کشتی به خاطر اینکه اردوغان پس فردا ژست اقدام بگیره، یکم براش بهانه نطق جور کنه ولی نفاقش دیگه خیلی وقته رو شده.

 

پ ن: این را ما 12 - 13 سال پیش در جبهه سوریه فهمیدیم ولی فقط ما فهمیدیم و در ایران متوجه ظیطان صفتی این منافق به اسم اسلام بودیم که جبهه سوریه را به اتش کشید که اگر نکشیده بود شاید الان اوضاع خیلی فرق میکرد برای صهیونیستها.

ویرایش شده در توسط alala
  • Like 2
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مسیر ارتباطی بندر ایلات که تبادلات اسرائیل از نیم کره جنوبی رو پذیرایی میکنه بسته شده. در بعضی تحلیل ها هم توقیف کشتی اسرائیلی در روز عملیات وعده صادق، به معنی تهدید جدی برای کریدور عرب مد(مدیترانه) تعبیر شد. این کریدور و مسیر زمینی اون، پس از حمله حماس به اسرائیل و بسته شدن  مسیر دریای سرخ توسط انصارالله ، توسط حامیان اسرائیل از طریق مسیر دریایی و در ادامه از مسیر زمینی از مسیر عربستان و اردن زیر بار رفت. الان تمام مبادلات تجاری از مسیر شمال کانال سویز و اصطلاحا نیم کره شمالی انجام میشه کشتی هایی که افریقا رو دور میزنن در نهایت وارد سواحل مدیترانه و سواحل نزدیک به لبنان میشوند.

فرضیه: در صورتی که روزی ، حزب الله تحت فشار قرار بگیره و بتونه مسیر مدیترانه رو که اتفاقا کمک های بسیاری از مسیر ترکیه به اسرائیل وارد میشه رو هدف قرار بده، هم اسرائیل محاصره خواهد شد و هم میشه با ضربه به کشتی های ترکیه ، ابروریزی و انتقام زیبا و زیادی از اردوغان گرفت.

  • Like 1
  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جزئیات جدید در مورد ناو هواپیمابر آینده ترکیه

 

در 25 آوریل سال 2024 میلادی ، کارخانه کشتی سازی استانبول نیروی دریایی ترکیه درهای خود را برای اطلاع رسانی به مطبوعات در مورد آخرین پیشرفت ها در پروژه های مختلف دریایی گشود . جذاب ترین آنها بدون شک ناو هواپیمابر آینده است .

 

171094086.jpg

تصویر از کارخانجات کشتی سازی کشور ترکیه

 

در فوریه سال 2024 میلادی ، طی بازدید رئیس جمهور رجب طیب اردوغان از دفتر پروژه طراحی در کشتی سازی نیروی دریایی استانبول ، پروژه توسعه و ساخت ناو هواپیمابر بومی نیروی دریایی ترکیه برای اولین بار رونمایی شد . پیش از این ، در محافل رسانه ای دفاعی سردرگمی وجود داشت ، زیرا این پروژه به اشتباه با پروژه دوم LHD مرتبط شده بود . با این حال ، پس از این بازدید مشخص شد که این در واقع یک پروژه توسعه ناو هواپیمابر جداگانه است . برخی از ویژگی های ناو هواپیمابر آینده نیز در عکس های گرفته شده در این بازدید قابل مشاهده بود.

در تاریخ 24 آوریل سال 2024 میلادی ، فرمانده کشتی سازی نیروی دریایی استانبول میزبان خبرنگاران بود و آخرین به روز رسانی پروژه های مهم دریایی را به آنها ارائه کرد . تور رسانه ای عمدتاً حول پروژه ناو هواپیمابر آینده متمرکز بود . مقامات از این فرصت استفاده کردند و جزئیات بیشتری را در مورد مشخصات شرکت حامل در طول جلسه توجیهی رسانه ای فاش کردند.

بر اساس اظهارات دفتر پروژه طراحی به خبرنگاران ، این ناو هواپیمابر هیچ گونه حمایتی از سوی یک کشور خارجی در طراحی و ساخت خود دریافت نخواهد کرد . در عوض، به طور کامل در داخل کشور ساخته خواهد شد و خوداتکایی ترکیه در این پروژه مهم دریایی را به نمایش می گذارد.

 

171094091.png

اینفوگرافی ناو هواپیمابر آینده ترکیه توسط کارخانه کشتی سازی نیروی دریایی استانبول

 

این ناو هواپیمابر قرار است شامل سه باند باشد که دو باند برای برخاستن و یکی برای اهداف فرود تعیین شده است . در ابتدا، هیچ سیستم منجنیق روی هواپیما وجود نخواهد داشت . در عوض ، دفتر پروژه طراحی قصد دارد از یک رمپ مدولار استفاده کند . با این حال، برنامه بلندمدت شامل توسعه یک سیستم منجنیق بومی توسط مهندسان ترک است که در نهایت جایگزین رمپ مدولار خواهد شد .

طرح اولیه استقرار 50 هواپیما را مشخص می کند که 20 فروند در عرشه و 30 فروند در آشیانه مستقر می شوند . از جمله این هواپیماها می‌توان به :

نسخه دریایی هواپیمای تهاجمی سبک Hurjet TAI

جنگنده جت بدون سرنشین TAI ANKA-III

هواپیمای بدون سرنشین Bayraktar KIZILELMA

 

هواپیمای بدون سرنشین Baykar Bayraktar TB3

 

اشاره کرد. به گزارش دیفنس ترکیه ، مقامات دفاعی ترکیه اشاره کرده اند که با پیشرفت پروژه ممکن است تعداد هواپیماها افزایش یابد. دفتر پروژه طراحی برای این پروژه با TAI و Baykar در تماس است . این ناو به یک سیستم پرتاب موشکی 32 سلولی MIDLAS VLS (سیستم پرتاب عمودی) و چهار سیستم اسلحه نزدیک Gökdeniz برای دفاع شخصی مجهز خواهد بود.

 

 

Aselsan_Gokdeniz.png

سیستم دفاع نقطه ای Aselsan Gokdeniz

 

مشخصات فنی این ناو هواپینا بر عبارتست از :

·         طول آن 285 متر

·         جابجایی 60000 تن

·         حداکثر سرعت ۲۵ گره

·         مجهز به 4 دستگاه پیشرانه توربین گازی (COGAG) از نوع : General Electric LM2500

General_Electric_LM2500.jpg

 

 

شرکت کنندگان همچنین متوجه شدند که نسخه دریایی از جت جنگنده TAI TF Kaan روی میز است، اما هنوز برای تایید این شایعه به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.

 

TAI_TF_Kaan.jpg

جنگنده پنهانکار  TAI TF Kaan

 

یادداشت نویسنده

پس از افشای جزئیات اولیه ناو هواپیمابر آینده ترکیه ، زمانی که دفتر پروژه طراحی کشتی سازی نیروی دریایی استانبول از مطبوعات استقبال کرد ، اطلاعات بیشتری به دست آمد . از آنجایی که اینها طرح‌های اولیه هستند ، ضروری است که جزئیات را بیش از حد تحلیل نکنیم ، زیرا طرح‌های اولیه همواره بر اساس الزامات و پیشرفت‌های تکنولوژیک تکامل می‌یابند . نکته کلیدی در اینجا تعامل فعال مداوم با این موضوع است .

در حالی که مقامات طرح های اولیه را به اشتراک گذاشته اند ، در حال حاضر هیچ جدول زمانی برای این ناو هواپیمابر اعلام نشده است . برخی از صداها در داخل ترکیه استدلال می کنند که نیروی دریایی ترکیه باید پروژه های حیاتی مانند فریگیت کلاس استامبول و ناوشکن دفاع هوایی TF2000 را بر ناو هواپیمابر اولویت دهد . با این حال، شایان ذکر است که پیشرفت در برخی از این پروژه ها ممکن است قبل از شروع مرحله ساخت ناو هواپیمابر به دست آید یا حتی تکمیل شود.

 

TF-2000_class_air_defense_destroyer_of_t

TF-2000-class destroyer of the Turkish Navy

 

انتخاب هواپیما برای حمل توسط ناو هواپیمابر موضوع قابل توجه دیگری است . راه حل هایی مانند Hürjet یا هواپیمای بدون سرنشین ممکن است نیروی هوایی محدودی را برای نیروی حامل فراهم کند . با این حال ، در نظر گرفتن نسخه دریایی جت  KAAN ، چشم انداز بلندپروازانه تری را در این زمینه نشان می دهد . علاوه بر این ، بهبودهای اخیر در روابط ترکیه و آمریکا منجر به موافقت کنگره آمریکا با تحویل جنگنده‌های F-16 Block 70 Viper به ترکیه شده است . متعاقباً برخی از مقامات اظهارات مثبتی در مورد بازگشت احتمالی ترکیه به برنامه F-35 ارائه کردند . اگر پیشرفت در این مسیر ادامه یابد، می‌توان آن را به عنوان گزینه‌ای برای مکمل هوایی ناو هواپیمابر در آینده در نظر گرفت .

 

 

منبع :

نشریه ناوال نیوز

لینک :

https://www.navalnews.com/naval-news/2024/04/new-details-about-turkiyes-future-aircraft-carrier/

 

مترجم  : 951

برای گویا تر شدن موضوع و تکمیل متن اصلی ، تصاویری از منابع مختلف ، گردآوری و در متن اصلی گنجانده شده است .

 

فقط برای میلیتاری

 

ویرایش شده در توسط 951
  • Like 2
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
4 hours قبل , 951 گفت:

جزئیات جدید در مورد ناو هواپیمابر آینده ترکیه

اینا چه جوری اینقدر پیشرفت کردند و ما هنوز اندر خم یه کوچه ایم!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, Hoshang20 گفت:

اینا چه جوری اینقدر پیشرفت کردند و ما هنوز اندر خم یه کوچه ایم!

شرکت های غربی دارند همه جوره از ترکیه حمایت میکنند. سیاست جدید غرب هست که محور ترکی را حمایت کنند تا دنبال تجزیه ایران و روسیه و چین بروند. 

  • Like 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ترکیه از عمد همه جوره حمایت میشه تا به ایران و کشورهای مشابه بفهمونن که ببینید دست بوسی و تسلیم چه پیامد خوبی رو براتون در پی داره  و خوب هم میدونن کشورهایی مثل ترکیه یا عربستان هرقدر هم که قوی و پیشرفته باشن، به جایی همگرایی و ائتلاف منطقه ای دنبال دست درازی به این کشور و اون کشورن. البته مگر اینکه ترکیه در ایران اثر منفی بزاره ولی توان هدایت گروهک های تجزیه طلب پان ترک در ایران رو نداره چه برسه به روسیه و چین. ترکیه خودش به خاطر اینکه جمعیت زیادی کرد و ارمنی داره و فرهنگی متکثر و چندپاره داره و در اونجا حقوق اقوام دیگه رعایت نمیشه، پتانسیل تجزیه و غرق شدن در بحران های زیادی رو داره.

ویرایش شده در توسط aminf14
  • Like 2
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 9 اردیبهشت 1403 در 15:34 , aminf14 گفت:

ترکیه از عمد همه جوره حمایت میشه تا به ایران و کشورهای مشابه بفهمونن که ببینید دست بوسی و تسلیم چه پیامد خوبی رو براتون در پی داره 

یه مقدار مدیریت درست در امور کشورداری و سیاست داخلی و نظام مندتر بودن و سیستم بودن این کشور را هم دخیل بدونید اگه نه ترکیه هم اتفاقا بعد از تاسیسش انچنان زبور و دست بوس نبوده نمونش درجنگ بودن با یونان و ادعاهای ارضی اون 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
2 minutes قبل , Oshida1 گفت:

یه مقدار مدیریت درست در امور کشورداری و سیاست داخلی و نظام مندتر بودن و سیستم بودن این کشور را هم دخیل بدونید اگه نه ترکیه هم اتفاقا بعد از تاسیسش انچنان زبور و دست بوس نبوده نمونش درجنگ بودن با یونان و ادعاهای ارضی اون 

مدیریت درست ولی یک صدم تبلیغات و هجمه ای که ضد کشور ما وجود داره در ترکیه قابل تصور هم نیست

 

برای نمونه بعد از آغاز عملیات نظامی (اشغال) شمال سوریه تیم ملی ترکیه این واکنش را نشان داد.

https://e3.365dm.com/19/10/2048x1152/2371910150891905607_4804972.jpg

 

با این توضیح : به احترام کسانی که برای امنیت ما جانشان را به خطر می اندازند

 

مقایسه کنید با زمانی که ما پایگاه موساد در اربیل را زدیم ، تعداد زیادی از جمله بازیکن تیم استقلال برای کرد ها (بقول خودشان کورد) آه و ناله و ...

 

 

دشمن روی اذهان کار کرده و متاسفانه پیروز هم شده وگرنه اگر تنها بحث اقتصادی بود ، ترکیه خودش نماد سقوط اقتصادی با تورم های سالانه بالای ۵۰ درصد بوده و هست

  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, Oshida1 گفت:

یه مقدار مدیریت درست در امور کشورداری و سیاست داخلی و نظام مندتر بودن و سیستم بودن این کشور را هم دخیل بدونید اگه نه ترکیه هم اتفاقا بعد از تاسیسش انچنان زبور و دست بوس نبوده نمونش درجنگ بودن با یونان و ادعاهای ارضی اون 

با قسمت اول فرمایشتون مخالفتی ندارم و موافقم و اضافه کنم مردمان ترک زبان یا ترک نژاد در سراسر جهان از ترکیه بگیر تا ایران، مردمانی پرتلاش و سخت کوش و زحمت کشن. ولی چیزی که عرض کردم هم وجود داره و عامل مهمیه. تصور کنید یک نظام باشید که از معتدل ترین دولت (دولت مرحوم مهندس بازرگان ) تا دولت ابراهیم رئیسی همه جور مخالفتی باهاش شده در مقابل دولت های مختلف ترکیه رو در نظر بگیرید که چه ملی گرا باشن و چه حزب عدالت و توسعه همیشه بجای تحریم و کارشکنی حمایت مطلق یا نسبی غرب رو داشتن، مسلما این تفاوت، تفاوت در پیامدها و نتایج رو به دنبال داره. اگر ایران اینقدر از طرف غرب تحت فشار نبود به نظر من ترکیه و عربستان رو بخاطر پتانسیل بالاش جا میزاشت.

در مورد دست بوسی اتفاقا 3 دولت عربستان، ترکیه و مصر رو دست بوس و مجری اوامر غرب میدونم وگرنه اگر این 3 دولت با ایران متحد می بودن، مهم ترین شاهراه های دنیا در اختیارشون بود و می تونستن روندی تعیین کننده در توزیع قدرت و ثروت در دنیا داشته باشن ولی خب نخواستن و حتی متحد درجه 1 غرب هم محسوب نمیشن و حداقل ایالات متحده اعتماد کامل رو به این کشورها نداره همچنانکه هنوز اف 35 به عربستان نداده و به ترکیه به جز تحویل ندادن اف 35، با هزار مصیبت اف 16  و به روز کردن دیگر اف 16 ترکیه رو تضمین کرد ( در مقابلش ترکیه خواسته آمریکا رو برای عضویت کشوری در ناتو اجابت کرد).

اینکه ترکیه با یونان مشکل داره یا مثلا آذربایجان با ارمنستان موید موضوع خاصی نیست چون اون کاری که یونان یا قبرس یا ارمنستان مسیحی برای غرب نمی کنه رو  حکومت آذربایجان یا ترکیه مسلمان برای غرب انجام میده، ترکیه که عضو ناتو و یکی از بازوهای ناتو است و در خدمت سیاست های آمریکا و آذربایجان که ماشالا نیاز به گفتن نداره، نوچه تمام قد اسرائیل. من هیچ وقت با سیاست شرق گرایی حکومت ایران بعد انقلاب، روسیه و چین موافق نبودم و استقلال و خطی مشی بومی رو می پسندم ولی این ذوب شدن آذربایجان و ترکیه در غرب یه جور حقارتی رو به همراه داره که هیچ پیشرفت اقتصادی نمیتونه از تلخی اش کم کنه.

  • Like 3
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
9 minutes قبل , aminf14 گفت:

ترکیه به جز تحویل ندادن اف 3

اون قضیه بحثش ربطی به اعتماد و ...نداره اردوغان میخاست با یه حالت قلدرانه‌ای سیستم های پدافندی بگیره که قضیه به این‌ختم شد که تنبیه بشه اگه نه ادوات حساسی از اف۳۵ در ترکیه داره تولید میشه و جز شرکا هست همچنان.... 

10 minutes قبل , aminf14 گفت:

ولی این ذوب شدن آذربایجان و ترکیه در غرب یه جور حقارتی رو به همراه داره که هیچ پیشرفت اقتصادی نمیتونه از تلخی اش کم کنه.

فکر میکنم گسترش ارضی ،توسعه اقتصادی و ازادی عملی که در رسیدن به اهدافشون دارن هدف مهمتری باشه نسبت  به اینکه با کدام کشور و ایدولوژی مرتبط باشی

  • Like 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, Oshida1 گفت:

اون قضیه بحثش ربطی به اعتماد و ...نداره اردوغان میخاست با یه حالت قلدرانه‌ای سیستم های پدافندی بگیره که قضیه به این‌ختم شد که تنبیه بشه اگه نه ادوات حساسی از اف۳۵ در ترکیه داره تولید میشه و جز شرکا هست همچنان.... 

فکر میکنم گسترش ارضی ،توسعه اقتصادی و ازادی عملی که در رسیدن به اهدافشون دارن هدف مهمتری باشه نسبت  به اینکه با کدام کشور و ایدولوژی مرتبط باشی

اینکه بخواهی سیستم پدافندی تو تامین کنی و ایالات متحده اولتیماتوم بده که اگه بگیری تحریم میشی  یا از پروژه اف 35 اخراج میشی بهش قلدری نمیگن و نشون از ضعفه. الان ترکیه 1 جنگنده اف 35 نداره و باید دلخوش به اف 16 باشه که جنگنده ای سبک و تکنولوژیش ورای به روز شدن ها متعلق به دهه 70 اه و در مقابل جنگنده های نسل چهار و نیم و پنج حرفی برای گفتن نداره.

ترکیه به هیچ کدوم از اهداف سه گانه بالا نرسیده اقتصاد متوازنی نداره و از قدیم تورم عنان گسیخته ای داشته، آزادی عملی هم نداره و حقوق اقلیت یا اقوام در اونجا رعایت نمیشه یا حکومتشم بردار و بنشینه چند سالی یه دموکراسی نیم بندی هست و یهویی یه کودتای نظامی میشه و کلش بر باد میره و... . گسترش مرزی هم نداشته از زمان افول عثمانی، شاید آخرین اقدام ابرومند ترکیه مقاومت در مقاومت قوای متفقین و شکست اونها باشه  و گسترش ارضی نداشته که بشه بهش اشاره داشت

  • Like 2
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
2 hours قبل , aminf14 گفت:

اینکه بخواهی سیستم پدافندی تو تامین کنی و ایالات متحده اولتیماتوم بده که اگه بگیری تحریم میشی  یا از پروژه اف 35 اخراج میشی بهش قلدری نمیگن و نشون از ضعفه

قلدریه دیگه! ترکیه بین شرق و غرب یه توازن مثبتی ساخته درکنار بهره بردن از مواهب غرب و کرم ریختن هاش بخصوص مقابل یونان و نادیده گرفتن نسل کشی ارامنه و خیلی از موضوعات دیگه توسط غرب داره همزمان با شرق هم برای توسعه کشورش و امتیاز گیری بیشتر همکاری میکنه و اتفاقا رو که نیست سنگ پا هست اینقدر یه کشور سواستفاده گر باشه!! که با تهدید خرید از شرق و اجرای اون دنبال گرفتن امتیازای بزرگ باشه....

 

2 hours قبل , aminf14 گفت:

ترکیه به هیچ کدوم از اهداف سه گانه بالا نرسیده اقتصاد متوازنی نداره و از قدیم تورم عنان گسیخته ای داشته

حجم اقتصادش سال۲۰۰۸ به ما رسید و الان دو برابر کشورما شده که ثروتمند ترینیم!! باز ممکنه بگید تحریم و چی و چی...که خب اینم برمیگرده به نظامند بودن و مدیریت درسته عرصه ها

 

2 hours قبل , aminf14 گفت:

گسترش مرزی هم نداشته از زمان افول عثمانی

این قسمتو به مطالعه بیشتر شمارا ارجاع میدم!!

در ضمن همین چند ساله بخش های از عراق و سوریه را الحاق کرده و نهاد های حاکمیتی در اون مناطق استوار کرده و مهندسی جمعیتی را به نحو احسن پیش برده و جمهوری ترک قبرس هم جز جمهوری های تقریبا دوفاکتو اونها محسوب میشه که کاملا حساب شده جلب توجه نکردن!

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, Oshida1 گفت:

قلدریه دیگه! ترکیه بین شرق و غرب یه توازن مثبتی ساخته درکنار بهره بردن از مواهب غرب و کرم ریختن هاش بخصوص مقابل یونان و نادیده گرفتن نسل کشی ارامنه و خیلی از موضوعات دیگه توسط غرب داره همزمان با شرق هم برای توسعه کشورش و امتیاز گیری بیشتر همکاری میکنه و اتفاقا رو که نیست سنگ پا هست اینقدر یه کشور سواستفاده گر باشه!! که با تهدید خرید از شرق و اجرای اون دنبال گرفتن امتیازای بزرگ باشه....

 

حجم اقتصادش سال۲۰۰۸ به ما رسید و الان دو برابر کشورما شده که ثروتمند ترینیم!! باز ممکنه بگید تحریم و چی و چی...که خب اینم برمیگرده به نظامند بودن و مدیریت درسته عرصه ها

 

این قسمتو به مطالعه بیشتر شمارا ارجاع میدم!!

در ضمن همین چند ساله بخش های از عراق و سوریه را الحاق کرده و نهاد های حاکمیتی در اون مناطق استوار کرده و مهندسی جمعیتی را به نحو احسن پیش برده و جمهوری ترک قبرس هم جز جمهوری های تقریبا دوفاکتو اونها محسوب میشه که کاملا حساب شده جلب توجه نکردن!

بالاتر عرض کردم. امتیاز دادن بخاطر گرفتن اف 16 ضعفه و در مقابل قلدری ایالات متحده اتفاقا ترکیه فقط تمکین کرد. اول از پروژه اف 35 اخراج شد و هیچ جنگنده اف 35 ای نداره بعد رسید به اف 16 و همون هم مشروط گرفت.

اینکه اقتصاد ترکیه در حال حاضر از ما بهتره یه واقعیته و نمیشه کتمانش کرد ولی از آینده کسی خبر نداره و یه اقتصاد پویا متغیرهای زیادی رو در بر می گیره که نمیشه از تضمین اونها در آینده اونهم در منطقه ملتهب خاورمیانه و همچنین قفقاز اطمینان داشت. علتشم که بالاتر عرض کردم ترکیه نوکری در بهشت رو به ارباب بودن در جهنم ترجیح داده ( در مثل مناقشه نیست)

 

کجای عراقو تصاحب کرده؟

در سوریه که یه جور حمایت از گروه های تروریستیه که بتدریج توسط دولت سوریه دارن سرکوب شده و تحلیل میرن. ترکیه یکی از مهم ترین حامیان داعش و ... بود و از داعش که فقط کله پاچه اش مونده . بقیه که اینده ای نخواهند داشت. البته یه استثنا در این زمینه استان هاتای / ختای هست که ترکیه دهه ها قبل از سوریه گرفت و هنوزم سر حل و فصلش اختلاف دارن با هم. 

در قبرس که گروه های جمعیتی زیادی تبار ترکی دارند و میشد راحت قبضه اش کنه. قبرس از دیرباز ( شاید قبل از میلاد) مسیح جز سرزمینی محسوب میشه که الان بهش ترکیه میگن. همینکه یونان و قبرس که قدرتی ندارن در ترکیه هضم نشدن نشونه نهیب غربه که به ترکیه اجازه همچین کاری رو نمیده. کوچ و تغییر ترکیب جمعیتی یه واقعیته ولی اینکه رسما جدا بشه نیاز به یه اراده داره که فراتر از ترکیه است و نیاز به حمایت یک ابرقدرت داره.

  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
3 minutes قبل , aminf14 گفت:

بالاتر عرض کردم. امتیاز دادن بخاطر گرفتن اف 16 ضعفه و در مقابل قلدری ایالات متحده اتفاقا ترکیه فقط تمکین کرد. اول از پروژه اف 35 اخراج شد و هیچ جنگنده اف 35 ای نداره بعد رسید به اف 16 و همون هم مشروط گرفت

امتیازی که ازش صحبت میکنی همون پذیرفتن سوئده؟

یه روال عادی را گرو کشید و ازش امتیاز بزرگی گرفت هم سوئد را مجبور به همکاری کرد در موضوعاتی و هم همون اف۱۶ های ارتقا یافته که از لحاظ رادار و فناوری بسیار سطح بالا هست گرفت+ پک ارتقا!!

6 minutes قبل , aminf14 گفت:

ولی از آینده کسی خبر نداره و یه اقتصاد پویا متغیرهای زیادی رو در بر می گیره که نمیشه از تضمین اونها در آینده اونهم در منطقه ملتهب خاورمیانه و همچنین قفقاز اطمینان داشت. علتشم که بالاتر عرض کردم ترکیه نوکری در بهشت رو به ارباب بودن در جهنم ترجیح داده (

خب زمان حالو دریاب (البته اینده هم چشم اندازی برای خودمون متصور نیستم)

نوکر دیدنش کم لطفیه شریک محسوب میشه چون داره همزمان منافعی را میش میبره که غرب مخالفشه و زیان میبینه نمونش صادرات تسلیحات و توسعه صنایع تسلیحات سازی!!

همکاری اقتصادی با ایران و روسیه!!

بالا بردن تنش دریایی با یونان و توسعه نیروی دریایی !

توسعه نفوذ در افریقا و ...

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, Oshida1 گفت:

امتیازی که ازش صحبت میکنی همون پذیرفتن سوئده؟

یه روال عادی را گرو کشید و ازش امتیاز بزرگی گرفت هم سوئد را مجبور به همکاری کرد در موضوعاتی و هم همون اف۱۶ های ارتقا یافته که از لحاظ رادار و فناوری بسیار سطح بالا هست گرفت+ پک ارتقا!!

خب زمان حالو دریاب (البته اینده هم چشم اندازی برای خودمون متصور نیستم)

نوکر دیدنش کم لطفیه شریک محسوب میشه چون داره همزمان منافعی را میش میبره که غرب مخالفشه و زیان میبینه نمونش صادرات تسلیحات و توسعه صنایع تسلیحات سازی!!

همکاری اقتصادی با ایران و روسیه!!

بالا بردن تنش دریایی با یونان و توسعه نیروی دریایی !

توسعه نفوذ در افریقا و ...

این سوئد انگار یه هتاکی هم نسبت به مقدسات مسلمانان کرده بود قبل رای مثبت ترکیه. فناوری اف 16 بالا هست؟ احیانا این اف 16 با فناوری دهه 70 حریف مثلا سوخو 35 میشه  که فناوری دهه 90 داره؟ تنها حریف همترازی که اف 16 شانس غلبه  بر اون رو داره میگ 29 و حتی بعید میدونم سوخو 30 از پس اف 16 حتی ارتقا یافته ترکیه بر نیاد.

در مورد نوکری واقعا همینطوره دیگه صادرات پهپاد بیرقدار که خطر یا زیانی برای ایالات متحده محسوب نمیشه چون در سطح کلان ترکیه محتاج همون اف 16 ایالات متحده است. همین پیشرفت رو ایران هم داشته با انبوهی از تحریم و کارشکنی. به قول دوستمون آمینور، سالها غرب ایران رو تحت فشار گذاشته بود برای تحریم واردات سلاح و تجهیز ایران الان باید کشورهارو تطمیع و تهدید کنه که از ایران خرید نداشته باشن. بعد از عملیات وعده صادق ایران از جانب 15 کشور درخواست خرید سلاح داشت که اعلام کرد همچین ظرفیت تولید و تامین سلاحی رو در اختیار نداره.

در همکار با ایران ، ایران احترام گذاشته به تمامیت ارضی ترکیه و اینکه ترکیه دچار جنگ داخلی نشه. ایران، ترکیه و عراق یه بده بستان در مورد اقوام کرد دارن و بخاطر همین ترکیه میدونه هوای ایران رو نداشته باشه کلاهش پس معرکه است. کافیه ایران کردهارو فقط به پدافند مجهز کنه اون وقت ترکیه نمیتونه اون امنیت مطلق هوایی رو برای عملیات در اسمان عراق و حتی  اسمان خودش داشته باشه. 

دیگه توسعه نیروی دریایی که پیشرفت محسوب نمیشه و حتی ترکیه از نظر نظامی در مقابل کشورهای همتراز مثل مصر دچار مشکله. نیروی هوایی مصر وابسته به یک کشور خاص نیست و طیف وسیعی از جنگنده هارو داره مثلا.

در مورد نفود در آفریقا ترکیه منطقی عمل کرده و یه مقدار  کشورما در این مورد کم کار بوده و فرصت مفتی رو از دست داده.

 

همین ترکیه که اینقدر حمایت میشه کم اشتباه مهلک نداشته:

کمک اساسی به پیدایش و تجهیز داعش، نابودی داعش و خراب شده وجهه ترکیه در حمایت از داعش

شروع انقلاب های اخوانی در کشورهای عربی مخصوصا مصر که عاقبتی فضاحت بار داشت و ترکیه مجبور شد دوباره مصر رو با وضعیت گذشته اش قبول کنه.

غرق شدن کشتی کمک های انسان دوستانه ترکیه توسط اسرائیل و کوتاه اومدن ترکیه و تمایل دوباره به اسرائیل

 

ترکیه کنونی کشوریه که نه مثل عربستان پتانسیل رهبری بخشی از کشورهای عربی - اسلامی رو داره ( به خاطر تفکر اخوانی) و نه در آینده هم خواهد داشت.

ویرایش شده در توسط aminf14
  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.