sorena_ir_army

بررسی مسیر های تحریم برای صفر کردن صادرات نفت توسط آمریکا و اقدامات متقابل ج.ا

Recommended Posts

[quote]باید تهدید و گذاشت کنار و تنگه رو بست !!! :evil:[/quote]

والا خمره رنگ رزی هم باید اماده کرد چه برسه تنگه
نمیدونم چرا اینجا چرا این کارها اینقد زود عملی میشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]درخواست یک مقام اروپایی درباره تحریم نفتی ایران/ اختلافات شدید است[/b]
در حالی که اختلافات در اتحادیه اروپا درباره تحریم نفتی ایران تشدید شده است، یک مقام اروپایی خواستار تعیین مهلت 6 ماهه در این باره شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری العربیه دقایقی پیش از تقاضای یک مقام اروپایی در زمینه تعیین مهلت 6 ماهه برای اعمال تحریم های نفتی و پتروشیمی علیه ایران خبر داد.

خاطرنشان می شود کشورهای اروپایی درحالی در پی اعمال تحریمها علیه ایران هستند که در این باره هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده اند. چند روز پیش یک منبع بلندپایه اروپایی در گفتگو با یک روزنامه عربی از بروز اختلافات و بحث و جدلهای عمیق در کمیته های اتحادیه اروپا در زمینه جزئیات توافق ابتدایی در زمینه ممنوعیت واردات نفت از ایران پرده برداشت.

این منبع بلندپایه اروپایی در گفتگو با روزنامه الوطن کویت اظهار داشت : 27 کشور عضو اتحادیه اروپا همچنان در زمینه توافق درباره بلوکه کردن سرمایه های ایران مربوط به بانک مرکزی و توقف تمام معاملات مالی با این کشور در برهه آتی به توافقی نرسیدند و در این زمینه همچنان به دور از هرگونه توافقی هستند.

http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1508128

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اتحادیه اروپا بدلیل ترس از تبعات تحریم نفتی ایران و تاثیرات آن به ویژه بر اقتصاد کشورهای ایتالیا، اسپانیا و یونان تصمیم گیری درباره این موضوع را شش ماه به تاخیر انداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، یک مقام آگاه اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا تحریم نفتی ایران را شش ماه به تاخیر می اندازد تا یونان، ایتالیا و اسپانیا که بیش از 68 درصد واردات اتحادیه اروپا از ایران را دارند، بتوانند جایگزینی برای تامین نفت خود بیابند.

این مقام آگاه افزود: تحریم های نفتی ایران که باید مورد تایید 27 وزیر خارجه اتحادیه اروپا در روز 23 ژانویه (3 بهمن) قرار گیرد شامل ایتالیا نمی شود و نفت خام ایران می تواند به بزرگترین شرکت نفت ایتالیا یعنی شرکت "انی اس پی ای" فروخته شود.

این خبر تاثیر بسیار زیادی را بر قیمت نفت داشت و از روز گذشته تاکنون قیمت نفت 1.8 درصد کاهش یافت و در بازار نیویورک به 99.1 رسید.

اقدامات خصمانه ایالات متحده علیه ایران درحالیست که دبیر شورای امنیت ملی روسیه ضمن هشدار درباره تبعات سنگین تحریم نفتی ایران برای اتحادیه اروپا، ادعاهای آمریکا درباره برنامه هسته ای تهران را تنها توجیهی برای اعمال تحریم های بیشتر دانسته است.
[url=http://www.tabnak.ir/fa/news/219259/%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%86%D9%81%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D9%82%D8%A8-%D9%86%D8%B4%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ديدن مال اين حرفها نيستن رفتن سر جاشون نشستن . 6 ماهه ديگه هم هيچ ... نمي تونن بكنن :evil:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ژاپن حرفشو پس گرفت و به قول خودشون بازنگری کرد و همکاری با ایران را در زمینه ی نفت ادامه خواهد داد البته تا مدت کوتاهی تا خودشو اماده کند و تازگی هم با عربستان قرارداد بسته...!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دکتر ولايتي با بي‌تاثير دانستن تحريم‌هاي ضدايراني اروپا، به پرس تي‌وي گفت، تهران اجازه نخواهد داد ديگران بتوانند نفت بفروشند و ايران نتواند.

به گزارش پرس تی وی دکتر علي اکبر ولايتي، مشاور ارشد مقام معظم رهبري با بيان اين که غرب هم مي‌داند که اين يک مانور سياسي است، افزود: "ما براي فروش نفت محتاج لطف هيچ کشوري از جمله غرب نيستيم. نفت کالايي نيست که روي زمين بماند و خودشان مي‌دانند که اگر نفت ايران منها شود از نفت دنيا، حتما قيمت نفت خيلي بالاتر مي‌رود."

ولايتي با تاکيد بر اين که کشورهاي غيرغربي مانند چين و هند از اروپا تبعيت نمي‌کنند گفت: "ما هم کمتر از ۲۰ درصد نفتي توليديمان به اروپا فروش مي‌رود. نيازي نداريم به اين که اروپايي‌ها از ما نفت بخرند يا نخرند. ايران نفتش را مي‌تواند بفروشد و مي‌فروشد و بسياري موارد هست که نفتش را پيش فروش کرده است و مي‌کند؛ بنابراين هيچ تاثيري بر فروش نفت و اقتصاد ايران نخواهد داشت."

مشاور امور بين‌الملل مقام معظم رهبري درباره ناکارآمدي تحريم‌هاي اخير اتحاديه اروپا عليه ايران در بيان مثالي گفت: "در زمان رياست جمهوري (بيل) کلينتون در امريکا، يک سناتوري طرحي را مطرح کرد مبني بر اين که هر شرکت نفتي که در کار استخراج و اکتشاف نفت ايران بيش از ۲۰ ميليون دلار سرمايه‌گذاري کند، مشمول تحريم امريکايي‌ها مي‌شود. از آن زمان تاکنون چه مدت مي‌گذرد؟ اين طرح همچنان زمين مانده و اکتشاف و استخراج (نفت) ايران ادامه پيدا کرده است."

باراک اوباما، رييس جمهوري امريکا در آخرين روز سال ۲۰۱۱ ميلادي تحريم‌هاي اقتصادي جديدي عليه بانک مرکزي ايران را به امضا رساند که بر پايه آن شرکت‌ها و بانک‌هاي خارجي که به مبادله مالي با بانک مرکزي اقدام کنند مشمول مجازات و تحريم‌هاي واشنگتن خواهند شد. اين قانون در نهايت بخش نفتي ايران را هدف گرفت.

اتحاديه اروپا در ۲۳ ژانويه (۳ بهمن) در پيروي از اين قانون يک‌جانبه امريکا، تحريم‌هاي جديدي را در نشست وزراي امور خارجه اين اتحاديه اعمال کرد.

۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا در نشستي در بروکسل، با تحريم واردات نفت از ايران عضو شاخص اوپک و مسدود کردن دارايي‌هاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي در کشورهاي عضو اتحاديه به توافق رسيدند.

اتحاديه اروپا همچنين فروش الماس، طلا و ساير فلزات گران‌بها به جمهوري اسلامي را ممنوع کرده است.

مقامات ايراني هشدار داده اند اگر تحريم‌ها عليه بخش انرژي ايران اعمال شود، تهران بلافاصله مانع عبور نفت از تنگه استراتژيک هرمز خواهد شد.

تنگه هرمز راه‌آب باريکي است که خليج فارس را به غرب درياي عمان متصل مي‌کند. اين تنگه استراتژيک يکي از مهم‌ترين خطوط کشتيراني است که روزانه ۱۵ ميليون بشکه از آن انتقال مي‌يابد.
منبع :http://www.tabnak.ir/fa/news/222343/%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%A8%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4%D8%AF-%D9%87%D9%8A%DA%86%DA%A9%D8%B3-%D9%86%D9%85%D9%8A%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کاش نیاز ما به درآمد نفت با همین تحریم ها از بین برود
کاش دولت تلاش کند به جای درآمد نفت صنایع دیگر را هل دهد تا درآمد ایجاد کند و از شر این نفت راحت شویم
متاسفانه پول مفت نفت بلای جان این کشور شده است

کاش ما یاد بگیرم مثل آمریکا نفتمون را برای خودمون نگه داریم و تنها از حوزه های مشترک استفاده کنیم آنهم برای خودمان یا پالایش نه مفت ساده برای فروش

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]کاش نیاز ما به درآمد نفت با همین تحریم ها از بین برود
کاش دولت تلاش کند به جای درآمد نفت صنایع دیگر را هل دهد تا درآمد ایجاد کند و از شر این نفت راحت شویم
متاسفانه پول مفت نفت بلای جان این کشور شده است

کاش ما یاد بگیرم مثل آمریکا نفتمون را برای خودمون نگه داریم و تنها از حوزه های مشترک استفاده کنیم آنهم برای خودمان یا پالایش نه مفت ساده برای فروش[/quote]

سخنان مقام معظم رهبری تو فروردین 75 در این مورد رو واقعا باید طلا گرفت ! :

به گزارش رجانیوز، رهبر انقلاب در فروردین سال 75 تصریح کردند: «من يك نگرانى مختصرى دارم - كه مربوط به امروز هم نيست؛ سال‌هاست كه اين نگرانى را دارم - و آن اين است كه بايد اقتصاد و ملت ايران از نفت جدا شود... ما بايد كارى كنيم كه ملت و دولت ايران، وابسته به نفت خود نباشند. چون متاسّفانه، امروز در دنيا نفت به سياست‏هاى بين‏المللى، كمپاني‏ها و غارتگران بزرگ و جهان‎خوران و مستكبران وابسته است. [color=red]در حقيقت، نفت در مشت آنهاست. هر گاه بخواهند، قيمتش را پايين مى‏آورند، توليد را كم يا زياد دور مى‏كنند، يكى را از دور خارج يا وارد دورْ مى‏كنند! نفت مال ماست؛ اما سياستش در دست ديگران است! چنين سرمايه‏اى مايه دردسر است.»[/color]

اگر چه ملی شدن صنعت نفت به مصدق نسبت داده می‏شود اما خود او اعتقادی دیگر دارد. مصدق در خاطرات خود به اظهار نظر یکی از مدیران ایرانی شرکت نفت اشاره می‏کند و می‏نویسد: «چند روز بعد از ملي شدن صنعت نفت، يكي از مديران ايراني و موثر شركت نفت بريتانيا و ايران به من گفت اگر دولت توانست يك ماه مملكت را بدون عايدات نفت اداره كند و به كار ادامه دهد، آن وقت مي‌توان گفت نفت را ملي كرده است.»

این روزها که تحریم نفت ایران به عنوان ابزاری علیه کشورمان از سوی ایالات متحده آمریکا دنبال می‏شود، شاید بیش از همیشه ضرورت توجه به مسئله "اقتصاد بدون نفت" جلب نظر کند. استفاده همیشگی ما از ذخایر در حالی است که پایان‏پذیری آنها همواره جزو هشدارهای جدی صاحب‏نظران بوده است.

رهبر انقلاب در این خصوص می‏فرمایند: «من يك وقت عرض مى‌كردم كه اگر يك روز نفت منطقه خاورميانه تمام شود - كه ممكن هم هست چنان روزى پيش آيد – دولت‎ها بايد به فكر باشند. اين كه ما اين قدر روى اقتصاد بدون نفت تكيه مى‌كنيم و اصرار داريم كه هر چه ممكن است، درآمد كشور را از نفت به درآمدهاى ديگر ببريم، به همين خاطر است. [color=red]امروز بعضى از كشورها - از جمله خود امريكا - نفت خودشان را استخراج نمى‌كنند؛ نفت وارد مى‌كنند، چون به اين قيمتى كه نفت را مى‌خرند، يعنى در واقع مفت! نفت صادركنندگان اين منطقه، با استخراج هر چه بيشتر و فروختن هر چه بيشتر به اين ثَمن بَخس، بعد از گذشت چند سال تمام مى‌شود؛ ولى چاه‎هاى آنها هنوز نفت خواهد داشت. البته چاه‎هاى نفت امريكا، به بركت وفور چاه‎هاى نفت ما نيست – چاه‎هاى متوسّطى است - ولى به هر حال نفت هست[/color].»

«ما از چند طرف ضربه اقتصادى مى‌‌‌خوريم؛ از جهت نفت هم ضربه‌‌‌ى اقتصادى مى‌‌‌خوريم! نفت، ثروت ملت ايران و ثروت دولت است - كه نماينده ملت است - [color=red]اما درآمد دولت توليد كننده نفت، كمتر از درآمد دولتى است كه كمپاني‎هاى نفتى آن، نفت ما را مى‌‌‌خرند و آن دولت از آنها ماليات مى‌‌‌گيرد! شما ببينيد چه ظلم بزرگى در دنيا انجام مى‌‌‌گيرد و اتّفاق مى‌‌‌افتد! يعنى تجّار و كارخانه‌‌‌داران فلان كشور صنعتى كه نفت را از خليج فارس مى‌‌‌خرند و به آن جا مى‌‌‌برند، دولت از آنها ماليات مى‌‌‌گيرد - به خاطر نفتى كه آنها مى‌‌‌خرند و وارد مى‌‌‌كنند - آن مالياتى كه او به خاطر اين نفت مى‌‌‌گيرد، بيشتر از آن قيمتى است كه دولت توليد كننده و صادر كننده نفت، به خاطر فروش نفتِ خودش مى‌‌‌گيرد! آيا اين ظلم نيست؟! اين ظلمى است كه كشورهاى صنعتى مى‌‌‌كنند؛ اِعمال نفوذى است كه مى‌‌‌كنند. اين يك ضرر!»[/color]

«امريكايي‎ها از گندم و از محصولات غذايى به عنوان سلاح استفاده كردند؛ در خيلى جاهاى دنيا هم مى‏كنند. چرا كشورهاى اسلامى و عربى اين حق را نداشته باشند؟ يك ماه - فقط يك ماه - به‏صورت نمادين و سمبليك، صادرات نفت را به همه كشورهايى كه با اسرائيل روابط حسنه دارند، قطع كنند. امروز دنيا حركت را - حركت كارخانه‏ها - روشنايى و انرژى را - انرژى برق - و حرارت را، كه سه عنصر اصلى زندگى‏اش است از نفت ما دارد. اگر نفت ما در اختيار آنها قرار نگيرد، حركت كارخانجات، روشنايى و حرارت متوقّف خواهد شد. مگر اين چيز كمى است؟ دولت‌هاى عرب به‏خاطر خودشان اين كار را بكنند. يك ماه - نه اين‏كه دائم - به صورت نمادين به عنوان حمايت از ملت فلسطين اين كار را بكنند، دنيا تكان مى‏خورد. اين از كارهايى است كه مى‏توانند بكنند.»

اکنون اما حاصل شرایط حاکم این شده است که کشورهای صاحب دارایی نفت به واسطه وابستگی‏شان به درآمد نفت بزرگ‏ترین متضرر نفت باشند. ناگزیر باشند دارایی‏های پایان‏پذیر خود که متعلق به نسل‏های آتی نیز هست را مدام به قیمتی که خودشان تعیین کننده آن نیستند، صادر کنند و در عین حال اهرم فشار تحریم را هم بالای سر خود ببینند.

رهبر انقلاب در مرداد ماه سال جاری و در دیدار با فعالان بخش‏های اقتصادی با دیگر بر این مهم تاکید کردند. ایشان رهنمودهایشان به دولت‏های گذشته در مورد "اقتصاد بدون نفت" را یادآوری کردند و از کم‏توجهی آنان سخن به میان آوردند. رهبر انقلاب فرمودند: «يكى از بزرگ‎ترين بليات اقتصاد ما، و نه فقط اقتصاد ما، بلكه بليات عمومى كشور، وابستگى ما به درآمد نفت است. من چند سال قبل از اين گفتم - البته آن وقت مسئولين دولتى از اين حرف هيچ استقبال نكردند - ما بايد به جايى برسيم كه اگر يك روزى به خاطر قضاياى سياسى، اقتضائات سياسى، يا اقتضائات اقتصادى در دنيا، اراده كرديم كه صادرات خودمان را مثلاً براى مدت 15 روز يا يك ماه متوقف كنيم، بتوانيم. شما ببينيد اين كار چه قدرت عظيمى را براى يك كشور توليد كننده‌ى نفت به وجود مى‌آورد كه يك وقت اگر اراده كرد، بگويد آقا من از امروز تا 20 روز نفت صادر نمي‌كنم. ببينيد چه حادثه‌اى در دنيا به وجود مى‌آيد. امروز ما نمي‌توانيم اين كار را بكنيم، چون به اين درآمد احتياج داريم. اگر يك روزى اقتصاد كشور از درآمد نفت و صادرات نفت بريده شود، اين توان را ملت ايران و نظام اسلامى در ايران به دست خواهد آورد؛ كه تأثيرگذارى‌اش در دنيا فوق‌العاده است. ما بايد به اينجا برسيم. خب، اين حمايت مي‏خواهد؛ بايد از صادرات حمايت بشود.»


اشاره رهبر معظم انقلاب به بيانات 14 سال پيش در نوروز سال 77 در جمع زائران و مجاوران حرم رضوي عليه السلام است. ايشان در آن سخنراني تأكيد كردند: «نفت، ذخيره هميشگى اين ملت است و مى‌‌‌ماند. اولاً از آن براى ساخت زيربناهاى ماندگار و ديگر سرمايه‌‌‌هاى اساسى كشور استفاده مى‌‌‌شود. ثانياً به وسيله قدرت نفت، ملت ايران مى‌‌‌تواند در صحنه سياست بين‌‌‌المللى، ابراز قدرت كند. يك وقت اعلان كند كه من مى‌‌‌خواهم نفتم را شش ماه نفروشم! همه دنيا را تحت تأثير قرار مى‌‌‌دهد؛ همه سياستها را تحت تأثير قرار مى‌‌‌دهد. يا بگويد مى‌‌‌خواهم اين قدر كم كنم، يا اين قدر زياد كنم! اين در طول زمان انجام مى‌‌‌گيرد. پس از اين طرف، ملت ايران ضرر مى‌‌‌كند، از آن طرف هم مسؤولين كشور، همين پول نفت را به خاطر نياز كشور مى‌‌‌دهند و گندم وارد مى‌‌‌كنند! بعد وقتى كه اين گندم وارد مى‌‌‌شود، وقتى كه آرد مى‌‌‌شود، نان مى‌‌‌شود و پا به سفره من و شما مى‌‌‌گذارد، آن جا ضايع مى‌‌‌شود! امروز ما آن مقدارى كه از ضايعات نان ضرر مى‌‌‌بينيم از هيچ ضايعه مادّى‌‌‌اى ضرر نمى‌‌‌بينيم! يعنى همين نان خشكى كه از خانه من و شما خارج مى‌‌‌شود - كه به نظر ما هم هيچ نمى‌‌‌آيد - معادل بخش عظيمى از قيمت گندم وارداتى ماست! اين مطلب را دولتيها - مسؤولين - مى‌‌‌گويند؛ امناى من و شما مى‌‌‌گويند!»

...

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=114300

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب باز کردی
کاش کسی از ما نفت نخرد تا مسئولان و مردم یا بگیرند و تلاش کنند و از این اعتیاد کشور سوز رها شویم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
باید تولید کنندهامون شرافت کاریشون رعایت کنند تا محصولات داخلی فروش بره ( تقاضای محصولات داخلی بالا بره ) انوقت تولید کننده جون می گیره و می تونه تولیدش و تقویت کنه و همینطور به جلو

متاسفانه تو مملکت ما بعلت حمایت نشدن تولید کنندهای واقعی اکثر وام های صنعتی داره خرج طرح هایی میشه که فقط رو کاغذند و تو واقعیت خرج ساختمان سازی و دلالی میشه

باید نظارتها تقویت بشه

تنها راهشم اینکه مردم نسبت به وجدانشون متعهد کنیم ، نگین شعار که نیست
مردم این مملکت نشون دادن که بادست خالی هم باز از کشورشون حمایت می کنن فقط باید این سنگینی آسایش و از تنشون بزنن کنار تا بتونن دوباره تلاش کنند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شرمنده شعار است
تجربه نشان داده هرجا سود باشد سرمایه آنجا می رود
حال اگر دولت می خواهد تولید را به اوج برساند باید همین فعلی ها را فعلا تقویت کند
سپس با سود آوری همین ها اقدام به تکثیر می کنند
وقتی امنیت اقتصادی درست شد سرمایه خودش به سمت تولید می رود

متاسفانه همه می خواهند یک شبه انقلاب یا جهاد کنند و کشور را به مقاوم اول تولید برسانند
ولی نگاه نمی کنند که خود غرب خودش را کشته تا به این جا رسیده است
یک شبه غرب به اینجا نرسید
قبول دارم مردم ما توان فوق العاده دارند اما اگر می شود پیامبران و امامان این کار را می کردند
مشکل این است که کسی حاضر نیست به خود زحمت دهد و صبر کند تا درخت بروید
برای مثال:
صنایع موشکی ما کلی صبر کرده و زحمت کشیده تا به اینجا رسیده باز هم با توان موشکی شوروی و آمریکا کلی فاصله دارد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چي ميشد بودجه رو از طريق درامد نفت تامين نميكرديم وبا استفاده از روش هاي ديگر تامين ميكرديم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر هشدار 14 سال پيش رهبر انقلاب جدي گرفته مي‌شد، اكنون ما نفت دنيا را تحريم مي‌كرديم

وقتی سرمایه و دارایی یک کشور به ابزار فشار بیگانگان علیه آن کشور تبدیل شود، كار سخت مي‌شود. اما واقعیت این است که ایران با وجود دارا بودن 14 و 17 درصد از ذخیره نفت و گاز جهان، همواره از همین ناحیه متضرر شده. درست به همین دلیل بود که از همان سال‏های 74 و 75 رهبر معظم انقلاب بحث "اقتصاد بدون نفت" را پیش کشیدند و در باب ضرورت برنامه‏ریزی برای آن سخن به میان آوردند.
[img]http://www.rajanews.com/%5CFiles_Upload/48105.jpg[/img]
به گزارش رجانیوز، رهبر انقلاب در فروردین سال 75 تصریح کردند: «من يك نگرانى مختصرى دارم - كه مربوط به امروز هم نيست؛ سال‌هاست كه اين نگرانى را دارم - و آن اين است كه بايد اقتصاد و ملت ايران از نفت جدا شود... ما بايد كارى كنيم كه ملت و دولت ايران، وابسته به نفت خود نباشند. چون متاسّفانه، امروز در دنيا نفت به سياست‏هاى بين‏المللى، كمپاني‏ها و غارتگران بزرگ و جهان‎خوران و مستكبران وابسته است. در حقيقت، نفت در مشت آنهاست. هر گاه بخواهند، قيمتش را پايين مى‏آورند، توليد را كم يا زياد دور مى‏كنند، يكى را از دور خارج يا وارد دورْ مى‏كنند! نفت مال ماست؛ اما سياستش در دست ديگران است! چنين سرمايه‏اى مايه دردسر است.»

اگر چه ملی شدن صنعت نفت به مصدق نسبت داده می‏شود اما خود او اعتقادی دیگر دارد. مصدق در خاطرات خود به اظهار نظر یکی از مدیران ایرانی شرکت نفت اشاره می‏کند و می‏نویسد: «چند روز بعد از ملي شدن صنعت نفت، يكي از مديران ايراني و موثر شركت نفت بريتانيا و ايران به من گفت اگر دولت توانست يك ماه مملكت را بدون عايدات نفت اداره كند و به كار ادامه دهد، آن وقت مي‌توان گفت نفت را ملي كرده است.»

این روزها که تحریم نفت ایران به عنوان ابزاری علیه کشورمان از سوی ایالات متحده آمریکا دنبال می‏شود، شاید بیش از همیشه ضرورت توجه به مسئله "اقتصاد بدون نفت" جلب نظر کند. استفاده همیشگی ما از ذخایر در حالی است که پایان‏پذیری آنها همواره جزو هشدارهای جدی صاحب‏نظران بوده است.

رهبر انقلاب در این خصوص می‏فرمایند: «من يك وقت عرض مى‌كردم كه اگر يك روز نفت منطقه خاورميانه تمام شود - كه ممكن هم هست چنان روزى پيش آيد – دولت‎ها بايد به فكر باشند. اين كه ما اين قدر روى اقتصاد بدون نفت تكيه مى‌كنيم و اصرار داريم كه هر چه ممكن است، درآمد كشور را از نفت به درآمدهاى ديگر ببريم، به همين خاطر است. امروز بعضى از كشورها - از جمله خود امريكا - نفت خودشان را استخراج نمى‌كنند؛ نفت وارد مى‌كنند، چون به اين قيمتى كه نفت را مى‌خرند، يعنى در واقع مفت! نفت صادركنندگان اين منطقه، با استخراج هر چه بيشتر و فروختن هر چه بيشتر به اين ثَمن بَخس، بعد از گذشت چند سال تمام مى‌شود؛ ولى چاه‎هاى آنها هنوز نفت خواهد داشت. البته چاه‎هاى نفت امريكا، به بركت وفور چاه‎هاى نفت ما نيست – چاه‎هاى متوسّطى است - ولى به هر حال نفت هست.»

گاه حتی مالیاتی که کشورهای غربی از واردات نفت دریافت می‏کنند بالاتر از قیمت صادرات آن بوده است! رهبر معظم انقلاب به این مسئله نیز اشاره می‏کنند: «ما از چند طرف ضربه اقتصادى مى‌‌‌خوريم؛ از جهت نفت هم ضربه‌‌‌ى اقتصادى مى‌‌‌خوريم! نفت، ثروت ملت ايران و ثروت دولت است - كه نماينده ملت است - اما درآمد دولت توليد كننده نفت، كمتر از درآمد دولتى است كه كمپاني‎هاى نفتى آن، نفت ما را مى‌‌‌خرند و آن دولت از آنها ماليات مى‌‌‌گيرد! شما ببينيد چه ظلم بزرگى در دنيا انجام مى‌‌‌گيرد و اتّفاق مى‌‌‌افتد! يعنى تجّار و كارخانه‌‌‌داران فلان كشور صنعتى كه نفت را از خليج فارس مى‌‌‌خرند و به آن جا مى‌‌‌برند، دولت از آنها ماليات مى‌‌‌گيرد - به خاطر نفتى كه آنها مى‌‌‌خرند و وارد مى‌‌‌كنند - آن مالياتى كه او به خاطر اين نفت مى‌‌‌گيرد، بيشتر از آن قيمتى است كه دولت توليد كننده و صادر كننده نفت، به خاطر فروش نفتِ خودش مى‌‌‌گيرد! آيا اين ظلم نيست؟! اين ظلمى است كه كشورهاى صنعتى مى‌‌‌كنند؛ اِعمال نفوذى است كه مى‌‌‌كنند. اين يك ضرر!»

این در حالی است که نفت می‏تواند متقابلا از سوی کشورهای دارای ذخایر نفتی به عنوان ابزار فشاری علیه غرب مورد استفاده قرار بگیرد؛ مسئله‏ای که به واسطه رویکردهای نادرست اتحادیه عرب هیچ‏گاه تا کنون حتی در سخت‏ترین شرایط و در حین جنگ با فلسطین هم مورد استفاده قرار نگرفته است.

این مسئله از جمله مسائلی بود که رهبر معظم انقلاب بارها به عنوان پیشنهاد به کشورهای عربی مطرح کردند. ایشان فرمودند: «امريكايي‎ها از گندم و از محصولات غذايى به عنوان سلاح استفاده كردند؛ در خيلى جاهاى دنيا هم مى‏كنند. چرا كشورهاى اسلامى و عربى اين حق را نداشته باشند؟ يك ماه - فقط يك ماه - به‏صورت نمادين و سمبليك، صادرات نفت را به همه كشورهايى كه با اسرائيل روابط حسنه دارند، قطع كنند. امروز دنيا حركت را - حركت كارخانه‏ها - روشنايى و انرژى را - انرژى برق - و حرارت را، كه سه عنصر اصلى زندگى‏اش است از نفت ما دارد. اگر نفت ما در اختيار آنها قرار نگيرد، حركت كارخانجات، روشنايى و حرارت متوقّف خواهد شد. مگر اين چيز كمى است؟ دولت‌هاى عرب به‏خاطر خودشان اين كار را بكنند. يك ماه - نه اين‏كه دائم - به صورت نمادين به عنوان حمايت از ملت فلسطين اين كار را بكنند، دنيا تكان مى‏خورد. اين از كارهايى است كه مى‏توانند بكنند.»

اکنون اما حاصل شرایط حاکم این شده است که کشورهای صاحب دارایی نفت به واسطه وابستگی‏شان به درآمد نفت بزرگ‏ترین متضرر نفت باشند. ناگزیر باشند دارایی‏های پایان‏پذیر خود که متعلق به نسل‏های آتی نیز هست را مدام به قیمتی که خودشان تعیین کننده آن نیستند، صادر کنند و در عین حال اهرم فشار تحریم را هم بالای سر خود ببینند.

رهبر انقلاب در مرداد ماه سال جاری و در دیدار با فعالان بخش‏های اقتصادی با دیگر بر این مهم تاکید کردند. ایشان رهنمودهایشان به دولت‏های گذشته در مورد "اقتصاد بدون نفت" را یادآوری کردند و از کم‏توجهی آنان سخن به میان آوردند. رهبر انقلاب فرمودند: «يكى از بزرگ‎ترين بليات اقتصاد ما، و نه فقط اقتصاد ما، بلكه بليات عمومى كشور، وابستگى ما به درآمد نفت است. من چند سال قبل از اين گفتم - البته آن وقت مسئولين دولتى از اين حرف هيچ استقبال نكردند - ما بايد به جايى برسيم كه اگر يك روزى به خاطر قضاياى سياسى، اقتضائات سياسى، يا اقتضائات اقتصادى در دنيا، اراده كرديم كه صادرات خودمان را مثلاً براى مدت 15 روز يا يك ماه متوقف كنيم، بتوانيم. شما ببينيد اين كار چه قدرت عظيمى را براى يك كشور توليد كننده‌ى نفت به وجود مى‌آورد كه يك وقت اگر اراده كرد، بگويد آقا من از امروز تا 20 روز نفت صادر نمي‌كنم. ببينيد چه حادثه‌اى در دنيا به وجود مى‌آيد. امروز ما نمي‌توانيم اين كار را بكنيم، چون به اين درآمد احتياج داريم. اگر يك روزى اقتصاد كشور از درآمد نفت و صادرات نفت بريده شود، اين توان را ملت ايران و نظام اسلامى در ايران به دست خواهد آورد؛ كه تأثيرگذارى‌اش در دنيا فوق‌العاده است. ما بايد به اينجا برسيم. خب، اين حمايت مي‏خواهد؛ بايد از صادرات حمايت بشود.»

اشاره رهبر معظم انقلاب به بيانات 14 سال پيش در نوروز سال 77 در جمع زائران و مجاوران حرم رضوي عليه السلام است. ايشان در آن سخنراني تأكيد كردند: «نفت، ذخيره هميشگى اين ملت است و مى‌‌‌ماند. اولاً از آن براى ساخت زيربناهاى ماندگار و ديگر سرمايه‌‌‌هاى اساسى كشور استفاده مى‌‌‌شود. ثانياً به وسيله قدرت نفت، ملت ايران مى‌‌‌تواند در صحنه سياست بين‌‌‌المللى، ابراز قدرت كند. يك وقت اعلان كند كه من مى‌‌‌خواهم نفتم را شش ماه نفروشم! همه دنيا را تحت تأثير قرار مى‌‌‌دهد؛ همه سياستها را تحت تأثير قرار مى‌‌‌دهد. يا بگويد مى‌‌‌خواهم اين قدر كم كنم، يا اين قدر زياد كنم! اين در طول زمان انجام مى‌‌‌گيرد. پس از اين طرف، ملت ايران ضرر مى‌‌‌كند، از آن طرف هم مسؤولين كشور، همين پول نفت را به خاطر نياز كشور مى‌‌‌دهند و گندم وارد مى‌‌‌كنند! بعد وقتى كه اين گندم وارد مى‌‌‌شود، وقتى كه آرد مى‌‌‌شود، نان مى‌‌‌شود و پا به سفره من و شما مى‌‌‌گذارد، آن جا ضايع مى‌‌‌شود! امروز ما آن مقدارى كه از ضايعات نان ضرر مى‌‌‌بينيم از هيچ ضايعه مادّى‌‌‌اى ضرر نمى‌‌‌بينيم! يعنى همين نان خشكى كه از خانه من و شما خارج مى‌‌‌شود - كه به نظر ما هم هيچ نمى‌‌‌آيد - معادل بخش عظيمى از قيمت گندم وارداتى ماست! اين مطلب را دولتيها - مسؤولين - مى‌‌‌گويند؛ امناى من و شما مى‌‌‌گويند!»

جنس بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار مرداد ماه سال جاري با فعالان بخش اقتصاد كشور و تأكيد بر اينكه راهبرد "اقتصاد منهاي نفت" را ايشان سال‌هاقبل بيان كرده اما توجهي به آن نشد، از جنس همان بياناتي است كه در مورد فساد بانكي اخير عنوان كرده و تأكيد فرمودند كه 10 سال قبل در فرمان هشت ماده‌اي مبارزه با مفاسد اقتصادي اين خطرات هشدار داده شد اما گوش شنوايي وجود نداشت.

در عين حال، ایران اسلامی طی سال‏های گذشته همواره با تحریم‏های مختلف امریکا و کشورهای غربی مواجه بوده و این تحریم‏ها نه تنها سد راه کشور نشده که همواره به رشد بیشتر هم انجامیده است. شاید اکنون وقت آن باشد تا بیش از پیش با برجسته کردن مسئله "اقتصاد بدون نفت" در جهت رفع وابستگی به این ذخیره کشور برآییم. چه آنکه این تحریم‏ها و ابن استقلال از نفت نیز در نهایت به نفع کشور خواهد بود.

رهبر انقلاب از افزایش صادرات غیرنفتی، ایجاد محیط مناسب کسب و کار و تولید ثروت از راه دانش به عنوان راهکارهایی برای کاهش اتکاي به نفت یاد کردند. این در حالی است که در شرایط کنونی کشور و با بی‏ثباتی لجام‏گسخته بازار ارز، سرنوشت صادرات و تولید ملی با ابهام مواجه است. در واقع به جای آنکه به فکر ثبات سرمایه‏گذاری در کشور و توسعه صادرات باشیم، نوعی فضای بی‏اطمینانی را در میان صاحبان صنعت رواج دادیم. اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه‏ها و مشخص نبودن برنامه دولت برای افزایش قیمت‏ها، تورم آتی و ابزارهای حمایتی نیز به این بی‏اطمینانی دامن زده و سرمایه‏ها را به سوی بازار سکه و ارز سوق داده است. جالب آنکه تا پیش از این، چنین فضای آشفته‏ای با کاهش نرخ سود بانکی آن هم در شرایطی که میزان نقدینگی کشور به شدت افزایش یافته است، مواجه بود.

پرسشی که وجود دارد، این است که دولت در راستای دستور رهبر انقلاب و با توجه به شرایط بین‏المللی چه راهکاری برای حل و فصل این وضعیت آشفته تدارک دیده است؟ دولت تا کنون در راستای کاهش وابستگی بودجه به نفت چه کرده و برای ایجاد ثبات اقتصادی و سوق دادن سرمایه‏ها به سمت تولید چه مسیری را فراروی خود می‏بیند؟ با توجه به اینکه بی‏ثباتی بازار ماه‎هاست کشور را درگیر خود کرده و در سکه و ارز نیز بروز داشته آیا وقت آن نیست تا دولت‎مردان چاره‏ای جدی برای حل این مشکل بیاندیشند و دیگر راهکارهای کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت را جدی‏تر از پیش در دستور کار قرار دهند؟ آیا دولت برای تولید ثروت از دانش و اساسا ارتباط میان مراکز دانشگاهی با صنعت که همواره جزو شعارهای جذب و ویترینی بوده است، برنامه و عزمی جدی دارد؟




کد خبر:114300

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در واکنش به تهدید ایران به خودداری از صادرات نفت به اروپا
آلمان: ایران در زمینه جلوگیری از فروش نفت به اروپا خویشتنداری کند
خبرگزاری فارس: وزیر خارجه آلمان در واکنش به تهدید ایران مبنی بر قطع صادرات نفت به اروپا از این کشور خواست تا در این زمینه خویشتندار باشد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پی واکنش ایران به تحریم نفتی اتحادیه اروپا مبنی بر تهدید این کشور مبنی بر قطع صادرات نفت به اروپا،آلمان خواستار خویشتنداری ایران شد.

بر اساس این گزارش، "گیدو وستروله" به روزنامه آلمانی "ولت‌آم زونتاگ" گفت که اتحادیه اروپا با وجود بحران این اجازه را به ایران نمی‌دهد که با قطع صادرات نفت، اروپا را به انزوا بکشاند.

وی افزود: ما در ایران شاهد اظهارات نگران‌کننده و خطرناکی هستیم و مقامات ایران سرانجام باید این موضوع را قبول کنند که کلید کاهش تنش در دستان آنهاست.

وستروله همچنین گفت: اروپا اجازه نخواهد داد که "تهدیدها" این اتحادیه را در مسیری قرار دهد که از اقدام در زمینه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی محرف شود. ما راه‌هایی را پیدا خواهیم کرد تا توقف تحویل را جبران کنیم.

مجلس ایران روز گذشته پیش‌نویس طرح قطع صادرات نفت به اتحادیه اروپا را نهایی کرد. بنابر این طرح که در 4 ماده طراحی شده است، جمهوری اسلامی ایران تا پایان دادن کشورهای اروپایی به تحریم نفتی ایران، هر گونه صادرات نفت به این کشورها را قطع می‌کند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901109001082

---------------------------------------------------------------------------------------------

اقا اینا دیگه خیلی خیلی ... هستن . عجب نفت ما را تحریم می کنید این حق را به خودتان می دهید حالا که ما می خواهیم پیشدستی کنیم می گویید تا 6 ماه دیگر ما این حق به ایران نمی دهیم . بنده از نمایندگان خواهش می کنم در اقدامی قاطع صادرات نفت به اروپا را قطع و همچنین در تنگه هرمز بازرسی از کشتی ها به عمل اورده و اجازه ندهید که کشورهای عضو اپک بیشتر از سقف مورد توافق نفت صادر کنند.

تکبیر!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.