sorena_ir_army

بررسی مسیر های تحریم برای صفر کردن صادرات نفت توسط آمریکا و اقدامات متقابل ج.ا

Recommended Posts

عرض سلام و تشکر از بابت پاسخ.

 

2 hours قبل , Deepblue گفت:

در متن قبلی اشاره کردم که بنا ندارم خط به خط پاسخ بدهم چون معمولا اثر بحث، طویل المدت و به مرور و با تضارب آرا رخ میدهد(پاسخ نه راحت الحلقوم بلکه رسوب کردنی است) و باید از مجادله حذر کرد.. بعضی خوشبینی های آرمانی دوستان برایم عجیب بود و بعضی جدا کردن "لا اله" از "الا الله" ها، محل گلایه. ولی عبور می کنم تا متن دچار کل کل و تکرار و مایه خستگی خواننده نشود.

 

اساساً کسی انتظار پاسخ خط به خط را از شما نداشت. اما انتظار اینکه در موضوع سخن بگویید و حداقل پاسخ مخاطبتان را بدهید، به نظر نمی رسد انتظار زیادی باشد که باز از سوی شما نادیده گرفته شد.

 

2 hours قبل , Deepblue گفت:

به نظرم اصل نکته اختلافی با دوستان این است ایشان به دنبال "انتخاب" هستند و بنده قصدم از اول این بود که بگویم چارت دلار به من می گوید، بسیار محتمل است که به زودی ایران با گزینه "اجبار" روبرو شود(ضربه اول اجباری متعاقب رسیدن دلار به 36000 و جهت پیشگیری از شورش عمومی). پس طبیعی است با توجه به همه صحبتهایی که کردم، توجه بنده برای تبادل نظر برای اقسام مذاکره، صبر، مداقه در رقابتهای انتخاباتی آمریکا، امید به اصلاحات و مشابهات اینها، نیست.

 

مشکل شما این است که وسط اقیانوس، انتظار دارید چون کوسه به ما حمله کرده است، بالای درخت برویم!

هرچقدر هم سوال می شود وسط اقیانوس، درخت از کجا بیاوریم، شما صرفاً پاسخ می دهید «مجبوریم»!!!

گویی اجبار، بوجود آورنده و تسهیل کننده شرایط خواهد بود.

همین که ما مجبور باشیم، امکان ضربه اول به امریکا را پیدا می کنیم، امریکا پاسخی در خور به ما نمی دهد، دلار پایین می کشد و همه چیز به خوبی و خوشی حل می شود!

 

بعد وقتی می پرسیم چطور، باز جوابی از شما نمی بینیم.

 

2 hours قبل , Deepblue گفت:

خوشبختانه در هفته ای که گذشت شاهد دو اتفاق مهم بودیم. اول اینکه ایران در سالگرد خروج ترامپ از برجام، تصمیم گرفت از موضع انفعال خارج شود و "پاسخ" دهد. دوم اینکه به صورت همزمان شلیک موشکی حماس(که از گنبد آهنین عبور کرد)، عملیات آفندی موفق انصارلله یمن به قعطبه، و عملیات تهاجمی ارتش سوریه به ادلب با هماهنگی ترکیه، انجام شد که به نوعی پاسخ عملی ایران به آمریکا هم می تواند می باشد.

 

من کاری به موارد دیگر ندارم. اما این خوشبختانه ای که شما فرمودید علی الحساب ایراد تهدید و اولتیماتوم توسط کشورهای غربی که تاکنون موضعی بی طرف داشتند علیه ایران، افزایش قیمت دلار در کشور، ریزش قابل توجه بورس طی سه روز اخیر و البته ادامه روند کاهشی قیمت نفت را به همراه داشت و کوچکترین امری که موضوع مطلوب نظر شما را به همراه داشته باشد، در پی نداشت و به نظر هم نمی رسد هفته بعد نیز هفته بهتری باشد.

پس بسیار خوشحال می شوم که دلیل این خوشحالی زاید الوصف شما را بدانم.

 

شاید هم فکر می فرمایید که اگر مثلاً بعد از گذشت 60 روز، ایران به بخشی از تهدیدات خود عمل نمود و از طرف دیگر اروپا، همگام با ترامپ شد و تحریم های شورای امنیت هم بازگشت، دلار به کانال 4000 تومان بازخواهد گشت و بورس رونق پیدا خواهد کرد و پول های بلوکه شده ایران به کشور سرازیر خواهد شد که چنین خوشحالی ای را از شما شاهد بودیم.

 

امیدوارم دلیلی منطقی برای این خوشحالی خود داشته باشید.

 

2 hours قبل , Deepblue گفت:

تنها جمله ای که حتما باید پاسخ بدم، این صحبتهای آقا مصطفی است که فقط قسمتی از آن را نقل قول کردم. برادر متن شما به صورت خلاصه می گوید "من" محق به دادن "نظر" هستم و "نظر" بودن یا نبودن نظر دیگران را من تعیین می کنم.

این عینا خود دیکتاتوری ناب فرهنگی است با توجیهی زیبا. محمدرضا به مخالفانش حتی در حد اعلام دیدگاه هم حق نمیداد و همین خود یکی از دلائل متراکم شدن کینه عمومی شد تا وقتی که ترکید.

از لغت "دیدگاه" استفاده کردم که در مقابل "نظر" تئوریزه شما بنشیند. طبیعت آزادی بیان در اعلام "دیدگاه" است. هر چقدر هم چرت و پرت و بی ربط باشد حتی اگر قوانین بدیهی فیزیک را زیر سوال ببرد. همان قوانین فیزیک در ابتدای امر خود "چرت و پرت"ی بودند که خواص برنمی تافتند. "دیدگاه" مثل صحبتی است که بیمار در مورد بیماری خودش در مقابل دکتر می کند. طبیعی است که بیمار حق دارد در مورد بیماری خودش "دیدگاه" داشته باشد، و این ایراد ندارد تا وقتی که ملاک عمل در عرصه "اجرا" توسط "متخصص" قرار نگیرد. این که هر کس "دیدگاه" ش را بگوید مشکلی ندارد تا وقتی نافی نظم و امنیت دیگران نشود، که تشخیص این خود در حیطه وظیفه "قانون" و "ناظر" است. و تصور نمی کنم در پیشگاه قانون میلیتاری و ادمینهایش، بنده مخل مذکورین بوده باشم. کما اینکه در پایان متن اولم هم اشاره کردم که اگر ناقض قوانین است، سریعا پاک بفرمایند.

دوست عزیز از عوارض مطالعه زیاد، نوعی دیکتاتوری خفیه است که ما بعد از انقلابها نمونه هایش فراوان در همان طیف آزادیخوان و روشنفکر کتابخوان دیده ایم. 

خود وجود میلیتاری، و خود وجود این بحثها، و خود حضور شما در این تاپیک، تمام قد ناقض استدلال مخرب شماست.

 

از اتهام های شخصی که به بنده وارد دونستید می گذرم و صرفاً به اصل فرمایش شما می پردازم.

این که از نظر شما، نقض بدیهیات، به علت جهل به موضوع و ندانستن امر، کاملاً طبیعی و جزو حقوق انسان هست، بسیار عجیب به نظر می رسد!

ربط دادن آن به آزادی بیان از این هم عجیب تر و به نظر می رسد حتی با مفهوم آزادی بیان (که یک مفهوم حقوقی است و تعریف مشخص خود را دارد) نیز آشنایی دقیق (بر مبنای شناخت تعریف و مفهوم آن از طریق مطالعه) ندارید و بیشتر، تعریفی خود ساخته برای آن دارید که برای چنین موضوعی به کار می برید.

 

اما تصور عجیب و غریب شما که فکر می فرمایید کسی در پی بستن دهان شماست، خود گویای بسیاری از مسائل است که توصیه می کنم از این سطح از هراس ساختگی ذهنی بپرهیزید که اساساً قوانین فوروم مشخص است و مادامی که ذیل آن به فعالیت بپردازید، کسی معترض به شما نخواهد شد.

 

این را هم بنده از سر دلسوزی خدمت شما عرض کردم که ارزش کلام خود را با ورود به مباحثی که از آن سررشته ای نداشته و یا مطالعات دقیقی روی آن ندارید، پایین نیاورید.

ولی خوب. اگر اصرار دارید که بگویید 2+2=3؛ آنهم بدون مطالعه ریاضیات و این را هم نظر خود بگویید (که لابد شدنی است! چون قوانین فیزیک هم در ابتدا چرت و پرت!!! بودند!)، مختارید.

طبیعتاً خوانندگان هم براساس همین سطح دانش شما روی موضوع، قضاوت خواهند کرد. هرچند به جد به شما توصیه اکید می کنم که در حوزه ای که صاحب نظر هستید، نظر بدهید و در سایر موارد، از نظرات کارشناسان و منبع، استفاده بفرمایید.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

علی ایحال در فرمایش شما، مطلب جدیدی ندیدم که بخواهم پاسخی به آن بدهم.

حقیقتاً هم خیلی با خودم کلنجار رفتم که بخواهم پاسخ بدهم. آن هم به احترام نقل قول از بنده بود که پاسخ ندادن را بی ادبی به شما می دانستم.

 

امیدوارم پس از این بحث پینگ پنگی، به موضوع برگردید و درخصوص «چگونگی» ها سخن بگویید.

- چگونه قرار است جلوی افزایش قیمت دلار را طرح عجیب شما بگیرد؟

- چگونه قرار است اقتصاد ایران را یک جنگ (ولو محدود) نجات دهد و از فروپاشی اقتصادی کشور جلوگیری نماید؟

- چگونه قرار است ایران، امکان زدن ضربه اول را داشته باشد (خواهشاً نفرمایید که برویم بالای درخت چون مجبوریم! بفرمایید وسط اقیانوس درخت از کجا بیاوریم.)؟

- چگونه قرار است ایران، جنگ را در سطح محدود نگاه دارد؟

 

به نظرم، پاسخ به فرمایشات 7 بندی جناب @MR9 بتواند راهگشای بحث باشد.

 

بر 15 اردیبهشت 1398 در 15:21 , MR9 گفت:

اول ، منظور شما از " تهاجم محدود " دقیق چی هست ؟؟ ( یعنی روی چه منطقی تصور میکنید که وارد کردن یک ضربت سخت افزاری به ایالات متحده "محدود" باقی می ماند و گسترش پیدا نمی کند ) دوم : این حمله به صطلاح محدود ، ناظر به کدام هدف هست که هم محدود باقی بماند ( یعنی طرف مقابل واکنش نشان ندهد و یا محدود واکنش نشان بدهد ) و هم تاثیرات مد نظر شما ( که هنوز این تاثیرات را هم مشخص نکردید ) داشته باشد ؟؟

 

سوم ، قابلیتهای ما را در این لحظه ( نه در گذشته و نه درآینده ) چه شکلی محاسبه کردید که پتانسیل وارد کردن ضربه اول را به ما دادید؟؟( در حالی که از مسئولین نظامی نظیر شمخانی تا فرمانده سپاه و ... همگی بر وجود قابلیت ضربه دوم تاکید دارند )

 

چهارم ، روی چه منطقی مستدلی این فرضیه مطرح شده که واکنش ایالات متحده یا هر هدفی که قرارهست ضربه اول ( ان هم متعارف و نه غیر متعارف ) را دریافت کند ، محدود باقی می ماند و منجر به تشکیل یک ائتلاف برای یکسره کردن کار ج.ا با تمام خطراتش، نخواهد شد ؟؟

 

پنجم ، در فرضیه شما ، ماهیت واکنش کشورهای تاثیر گذار منطقه ( دشمنان و دوستان سنتی آمریکا و ج.ا ) هنوز مشخص نشده و تک به تک واکنش 10-15 کشور همسایه ج.ا را " باید " با استدلال مبتنی بر سند ( اسناد مربوط به بررسی های صورت گرفته سیاست خارجی کشورهای موردنظر چه انهایی در داخل منتشر شده و چه انهایی که در اندیشکده های خارجی منتشرشده و وجود دارد ) برای قوی تر شدن استدلالی که دارید ، بیان بفرمایید

 

ششم نقل قول : " مشکلی نداره الان راهکاری ندارید " ....... ناظر به این جمله شما که ماهیت کنایه آمیز آن مشخص هست ، ما در میلیتاری ، از ابتدا تا الان اصولا دنبال راهکار نبودیم ( دلیلش هم مشخص هست ، میلیتاری یک مخزن و تینک تانک بررسی و تحلیل هست با توجه به اسناد و اطلاعات منتشر شده ) و با توجه به این ارائه راهکار مستلزم وجود اطلاعات و اسناد بالادستی هست که نه بنده و نه شما و نه دیگران حتی درصورت دسترسی اجازه انتشار آن را نداریم ، طبیعتا" سطح مطالب در همون level تحلیل باقی میماند

 

هفتم ، در نتیجه ، اصرار بنده برای پاسخ به فرضیه ای که ارائه کردید ، این هست که میلیتاری ، بدون وارد شدن به ادعاها و تحلیل های فاقد پشتوانه علمی و عقلانی ، رویدادها را تجزیه و تحلیل کند( در غیر انصورت ، آن چیزی که امروز فراوان هست ، کانالها و صفحات تحلیل هست که چنین مواردی درآ ن مطرح می شود ، بدون آنکه حتی یک خط از تحلیل های آن مستند باشد ( طبیعی هست که قابلیت اطمینان به یک رسانه مجازی هیچ ارتباطی به تعداد لایک و فالوور آن ندارد ) طبیعتا" در میلیتاری ، بر خلاف سایر رسانه هایی که درآن عضویت دارید ، هر تحلیلی در این حوزه ها ، باید سیر منطقی خودش را داشته باشد( به همین دلیل هست که شخصا سعی می کنم تا نخست در موضوعاتی که تسلط علمی درآن ندارم ، ورود پیدا نکنم و دوم ، قبل از ارائه یک تحلیل در حد توان ، جنبه های مختلف ان رابررسی و بعد آن را مطرح کنم )

 

نیازی به «خط به خط» پاسخ دادن نیست. ولی پاسخ به سوالات مطرح شده، منهای احترامی که به مخاطب می گذارید، می تواند تبیین گر نظر شما باشد.

پس امیدوارم مبنایی «منطقی» برای فرمایشات خود ارائه بفرمایید با تشریح آن و اینقدر هم روی گزینه «اجبار» و نیز «مذاکره» و «قیمت دلار» مانور ندهید. چون به حد کافی این موضع خود را تشریح فرموده اید و البته موضوع اختلافی ای هم از ابتدا نبوده است.

صرفاً به تشریح و تبیین ادعای خود بپردازید که بهترین گزینه، پاسخ به سوالاتی است که از شما پرسیده شده است.

  • Like 1
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

راستی. دیدم این دوست بزرگوارمان اینقدر روی قیمت نفت تأکید دارند و به گمانشان وقوع جنگی در خاورمیانه، می تواند باعث جهش قیمت نفتی شود.

البته این باور عجیبی نیست و بسیاری از تحلیلگران معمولاً چنین تصوراتی را دارند.

حتی به خاطر داریم که ایران به قدری روی این باور، حساب کرده بود که فکر می کرد تحریم نفت ایران، و یا حتی مرگ ملک عبدالله (پادشاه سابق عربستان) باعث جهش قیمت نفت به بیش از 200 دلار می رسد.

 

به عبارت ساده تر، آنقدر تحلیل افزایش و کاهش قیمت نفت، بالاخص در ایران، سطحی گرفته می شود و برای آن یک متغیر در نظر گرفته می شود که از نظر ایشان، هر اتفاقی می تواند منجر به رشد انفجاری قیمت نفت شود. پس تعجبی ندارد که عمده سیاست هایشان را نیز بر روی همین مدل تهدیدات نفتی پایه ریزی می کنند که البته تاکنون این قضیه، نتیجه ای را هم به دنبال نداشته است.

 

چند واقعه ای که طی این چهل سال گذشته، روی آن مانور زیادی داده و آن را موجب جهش قیمت نفتی (شبیه به چیزی که در جنگ یوم کیپور و تحریم اعراب شاهد بودیم) می دانسته اند این وقایع بودند :

 

  • جنگ ایران و عراق (88-1980)
  • جنگ نفتکش ها (8-1981)
  • حمله ایالات متحده به لیبی (1986)
  • مداخله ایالات متحده در خلیج فارس در جنگ نفتکش ها (8-1987)
  • جنگ اول خلیج [فارس] (1991)
  • جنگ عراق (2003)
  • جنگ لبنان (2006)
  • جنگ داخلی سوریه (2010 تاکنون)
  • تحریم نفتی ایران (2010)
  • جنگ لیبی (2011)
  • تحریم های یکجانبه ایالات متحده علیه ایران (2018)

 

این ها، تنها چند مورد از وقایعی بودند که عمدتاً تحلیلگران (بویژه تحلیلگران داخلی)، روی آن، نظر بر افزایش سرسام آور و شوک دهنده قیمت نفت داشتند که وقوع آن، سیاست های غرب و بویژه ایالات متحده را با شکستی قطعی مواجه خواهد نمود.

 

اما بد نیست نگاهی تاریخی بر سیر تغییرات قیمت هفتاد سال گذشته نفت بیاندازیم تا ببینیم این مدعیات، در عمل چه نتیجه ای را به دنبال داشته است :

 

Oil_Price_70_Years.jpg

 

این نموار، به خوبی نشان دهنده وضعیت افزایش قیمت نفت در مقاطع مختلف، به ویژه در مقاطعی که تصور می رفت وقایع مختلف، به رشد انفجاری و شوک آور قیمت نفت منتهی شود، را نشان می دهد.

 

اما اگر بخواهیم، تغییرات قیمت روزانه قیمت نفت اوپک (که مبنای قیمت گذاری نفت ایران است) را در طی شانزده سال گذشته (از ابتدای سال 2003) مورد بررسی قرار دهیم، نمودار زیر به ما کمک خواهد کرد :

 

Opec_Price_16_Years.jpg

 

برای اینکه دقت تغییرات حفظ شود، آمار روزانه قیمت نفت اوپک در این نمودار خدمت دوستان تقدیم گردید که خطای تحلیل به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

 

امید است زین پس دوستان بزرگوارم در سایت میلیتاری، با دقت و بررسی بیشتری، روی گزینه هایی نظیر «افزایش قیمت نفت» و «شوک نفتی»، تأمل بفرمایند و این را بدانند که اساساً لزوماً هر جنگی در خاورمیانه، به «افزایش سرسام آور قیمت نفت» منجر نخواهد شد و مولفه های متعددی برای تعدیل قیمت نفتی وجود خواهد داشت.

 

  • Like 3
  • Upvote 11

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اگه جنگ بشه ، شاید توی آمریکا و اروپا نفت دهدرصد گرون بشه ولی توی ایران ۱۰۰۰ درصد گرون می شه ....

 

منبع ، تجربه من به عنوان یک پدر ایرانی ..‌

  • Like 1
  • Upvote 6
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آیا جنگ نیابتی جدید در خاورمیانه می تواند قیمت نفت را تکان دهد

oilprice.jpg

 

تحریم های جدید آمریکا بر علیه ایرhن اکنون در حال تاثیر گذاری هستند . ترامپ هنوز هم می گوید که صادرات ایران ، به صفر خواهد رسید ، با این وجود هنوز شکاف هایی وجود دارند ، اما تجارت نفت خام غیر قانونی تقریبا ناچیز خواهد بود ، چرا که مشتریان اصلی ایران متوجه شده‌ اند که خشم واشنگتن واقعی است . به نظر می‌رسد که خط قوی تری که توسط واشنگتن اتخاذ می‌ شود ، توسط متحدان عرب مورد حمایت قرار ‌گیرد . در این شرایط تحلیلگران نفتی هنوز از تاثیر منفی تحریم‌ ها نگران نیستند ، چرا که نفت در بازارهای جهانی هنوز بخوبی عرضه می‌شود . با این حال ، اگر عواملی که تاثیر آنها دست ‌کم گرفته شده اند وارد بازی شوند ، این تصویر به سرعت می‌تواند تغییر کند .  

گزارشات کلی می گویند که  ایران و آمریکا در حال یک رویارویی مستقیم هستند اما واقعیت نشان می‌دهد که خطر غافل گیر کننده در عراق نهفته ‌است. تحلیلگران بر روی خلیج فارس تمرکز کرده اند ، اما با توجه به اعلام واشنگتن مبنی بر اینکه نیروی کافی در حال اعزام به این منطقه است ، تا حدی به قدرت نظامی آمریکا افزوده شده و مقابله با اقدام احتمالی ایران برای مسدود کردن تنگه هرمز ادامه خواهد یافت .  اما جنگ واقعی می‌تواند در عراق اتفاق افتد .

 

نقل قول

تحلیلگران نفتی هنوز از تاثیر منفی تحریم‌ ها نگران نیستند ، چرا که نفت در بازارهای جهانی هنوز بخوبی عرضه می‌شود . با این حال ، اگر عواملی که تاثیر آنها دست ‌کم گرفته شده اند وارد بازی شوند ، این تصویر به سرعت می‌تواند تغییر کند .  

 

واشنگتن تایید کرده که در مورد حملات احتمالی ، توسط شبه نظامیان عراقی یا گروه‌های نیابتی  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق بر علیه نیروهای آمریکایی هشدار داده ‌است . همچنین همانطور که مقامات تهران بیان کرده اند ، نه تنها در عراق بلکه بطور بالقوه در کل منطقه حضور دارند . این رویکرد نیابتی از سوی تهران برای مدتی طولانی مورد انتظار بوده‌ است ، چرا که ایران درک می‌ کند که یک رویارویی نظامی تمام‌ عیار با آمریکا و هم پیمانان عرب بالقوه آن به خوشی برای آنها پایان نخواهد یافت. حتی اگر این مناقشه برای هر دو طرف هزینه ‌بر باشد، نتیجه واضح است.

با این حال تسکین این استراتژی که در حال حاضر توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سوریه ، لبنان ، یمن و بخش‌هایی از عراق به کار گرفته شده ‌است ، بسیار دشوار خواهد بود. نه تنها آمریکا مجبور به گسترش نیروهای خود خواهد شد، بلکه عملیات نظامی شدید درمناطق غیر نظامی نیز واکنش آمریکا را محدود خواهد نمود . همچنین برای واشنگتن بسیار دشوار خواهد بود که متحدان اروپایی و جامعه بین‌المللی را وادار به تشکیل جبهه متحد علیه ایران نماید .

تعدادی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که احتمالا اولین تقابل این مناقشه در عراق صورت خواهد گرفت . نیروهای آمریکایی مستقر در عراق ، راحت ‌ترین اهداف برای حمله هستند . شبه نظامیان شیعه عراقی در سراسر این کشور پراکنده اند و بیشترآنها تحت لوای دولت عراق عمل نمی‌کنند .

 

iranVSusa~0.jpg

 

با توجه به حضور گروه‌های بنیاد گرا در منطقه ، تهران می‌تواند بدون حضور رسمی ، با ایجاد یک نیروی قوی آمریکا را مورد تهاجم قرار دهد . به همین شکل ایران می تواند در سوریه یا یمن نیروهای آمریکایی و هم پیمانانش در منطقه را هدف قرار دهد . همچنین با استفاده از حزب‌الله یا حماس ، تهران حتی می‌تواند یک جنگ تمام‌ عیار منطقه ای را برانگیزد و اسرائیل را مجبور نماید تا در این درگیری حضور یابد .

جنگ‌های نیابتی در کشورهای مختلف خاورمیانه می‌توانند تاثیر منفی بر بازارهای جهانی نفت و گاز داشته باشند . هر گونه اختلال در جریان نفت و گاز را نمی توان با افزایش خروجی اوپک و یا حتی نفت شیل آمریکا حل کرد . بازار ممکن است خوب به نظر برسد و موجودی هنوز در سطوح نسبتا بالایی قرار داشته باشد ، اما این واقعیت ممکن است به زودی تغییر کند .

 

نقل قول

هر گونه اختلال در جریان نفت و گاز را نمی توان با افزایش خروجی اوپک و یا حتی نفت شیل آمریکا حل کرد . جنگ‌ های نیابتی  و تحریم‌ ها می‌توانند موجب ایجاد یک طوفان تمام عیار برای نفت شوند

 

تا به حال بازار به مانند یک کبک رفتار نموده و با قرار دادن سر خود در زیر برف  خود را متقاعد کرده است که منبع نفت خام کافی وجود دارد و یا با باز کردن شیر های نفت مشکل از بین خواهد رفت . جنگ قریب ‌الوقوع در خلیج‌ فارس تنها از زاویه مزایای حمله نظامی آمریکا به ایران ارزیابی می‌شود که بعید است اتفاق بیفتد .

اگر ایران متوجه شود که در خطر قرار دارد ، بازیگران نیابتی آن ، کار خود را انجام خواهند داد . در بازار جهانی نفت ، مقدار نفت دیگر تنها عامل تعیین کننده نیست  و درجه و کیفیت نفت خام مهم است . این دو عامل به رسمیت شناخته نمی‌شوند و به نظر می‌رسد که تجار و تحلیلگران باور دارند که تنها نسخه ترامپ در حال حاضر وجود دارد. ظرفیت تولید اضافی اوپک کافی نیست ، زیرا در تامین نفت خام ایران و ونزوئلا کمبود وجود دارد .

 

نقل قول

در بازار جهانی نفت ، مقدار نفت دیگر تنها عامل تعیین کننده نیست  و درجه و کیفیت نفت خام مهم است . ظرفیت تولید اضافی اوپک کافی نیست ، زیرا در تامین نفت خام ایران و ونزوئلا کمبود وجود دارد

 

ایالات متحده  قادر به جایگزینی هیچ کدام از این موارد در کوتاه‌ مدت نیست. هنگامی که بازار در پایان سال جاری به بن بست  برخورد کند ، این مشکل کیفی، در ترکیب با افزایش بی ‌ثباتی در خاورمیانه ، نه تنها یک سناریوی کابوس وار برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کند بلکه می‌تواند نفت خام را بالاتر از قیمت فعلی یعنی ۷۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه افزایش دهد .  جنگ‌ های نیابتی  و تحریم‌ ها می‌تواند موجب ایجاد یک طوفان تمام عیار برای نفت شوند . به نظر می‌رسد که افزایش قیمت به 90 دلار به راحتی شدنی باشد .

ترجمه و تلخیص صرفاً برای میلیتاری / بن پایه : Oil Price

  • Upvote 12

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عتراف وزیر انرژی سعودی: تاسیسات نفتی عربستان هدف حمله پهپادهای بمبگذاری شده قرار گرفت
https://tn.ai/2011486

اذعان ریاض به حمله یمن؛ پمپاژ نفت شرق به غرب عربستان متوقف شد
http://fna.ir/d9msyg
 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=dHg4NJ-8csE

 

 

https://www.dailymotion.com/video/x78akai

ویرایش شده در توسط yavarrr

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

ایران رئیس جمهور روحانی، اعلام شماره تلفن های دیپلماتیک برای تماس با دولت #امریکا که سفارت #سوئیس آن را داده بود، اعلام کرد

 

آمریکا شماره تلفنی به ایران برای تماس با کاخ سفید داده است!
در چند روز گذشته، بسیاری از مقامات آمریکایی و از جمله دونالد ترامپ آمادگی خود برای مذاکره با ایران را اعلام کردند که در جالب ترین اظهارنظر، روز گذشته ترامپ عنوان کرد که منتظر تماس مقامات ایرانی خواهد ماند.
به گزارش «تابناک»؛ در همین زمینه، شبکه خبری سی.ان.ان بامداد شنبه گزارش داد که آمریکا شماره تماسی در اختیار سوئیس به عنوان حافظ منافع ایران و آمریکا قرار داده تا در صورت لزوم ایران با آمریکا ارتباط برقرار کند.
بنا به گزارش «سی‌ان‌ان»؛ پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، منتظر تلفن مقام‌های ایران است کاخ سفید در تماس با سوئیس به عنوان حافظ منافع ایران و امریکا در ۴۰ سال گذشته، شماره تماسی را در اختیار آنها قرار داده تا به مقام‌های ایران برسانند.
https://www.tabnak.ir/fa/news/898239/آمریکا-شماره-تلفنی-به-ایران-برای-تماس-با-کاخ-سفید-داده-است

 

 

 
Iran President Rouhani publicly announced U.S government diplomatic Phone numbers for compensation with  U.S President  passed by Swiss embassy
 
White House passes phone number to Swiss, in case Iran wants to call
 

 

https://www.youtube.com/watch?v=b8MHN-YSUFU


https://www.dailymotion.com/video/x78e7cr

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 21 اردیبهشت 1398 در 21:56 , MR9 گفت:

 

برای یادآوری مجدد 

 

5-1-2019_11-46-54_PM.jpg

 

 

با سلام خدمت دوستان و اساتید

حقیقتا زمانی که این کامنت رو گذاشتم از حرکت زودهنگام دلار به سمت سقف مهم 15500 به شدت نگران بودم. میدونستم ایران باید پاسخی تهاجمی و محدود بده. ولی اینکه چطور بده و در چه سطحی در سواد و تخصصم نبود. امید هم نداشتم حملات غیرمستقیم، باعث عقب نشینی ترامپ بشود.

خوشبختانه به فاصله کوتاهی تقریبا 4-5 روز بعد، ایران حملات زمینی تهاجمی در ادلب سوریه و قعطبه یمن آغاز کرد و یک موشک هم حماس از گنبد آهنین اسرائیل عبور داد، و به فاصله کوتاهی هم حادثه فجیره و حمله پهپادی حوثی ها به خط لوله نفتی عربستان رخ داد. بعد از آن روزی که سفارت آمریکا در بغداد خمپاره باران شد و فردایش دلار نتوانست از 15500 رد شود، خیالم راحت شد که پاسخ ایران فعلا باعث انفعال ترامپ شده و احتمال نزولی شدن دلار جدی است.

همانطور که گفتم من آدم نظامی نیستم و به علت تحلیلهای اقتصادی بعضا مسائل نظامی پیگیری میکنم. تخصص نظامی هم ندارم، و در این گفتگوها، هم اشتباه کرده ام هم هیجانی شده ام.

 

در تاپیک تخصصی "تهاجم به ایران" کماکان از نظرات ارزشمند و فنی دوستان استفاده می کنم:

http://www.military.ir/forums/topic/29923-تاپیک-جامع-تهاجم-به-جمهوری-اسلامی-ایران/?page=117

 

در مورد آینده دلار، به نظرم زمزمه های توافق و مذاکرات جدید، جدی است که می تواند باعث شکستن کف 12500 و قرار گرفتن دلار در باکس 10000 الی 12500 برای مدتی مدید شود(کمتر از 10هزار اخبار مثبت اقتصادی بسیار قوی میخواهد که بعید میدانم در چنته مسئولین باشد با این مدل مدیریت). ولی در مقابل اگر دلار باز برگشت رو به بالا و 15500 شکست باید منتظر 19500 تا آخر سال در گام اول بود، و اگر آن هم بشکند یعنی اراده نظام امریکا برای تشدید تحریم و بحران، جدی است. که خوشبختانه فعلا این گزینه احتمال کمتری دارد.

 

امداد الهی، ایران عزیز را از شر ابلیسهای زمان محفوظ بدارد.

ویرایش شده در توسط Deepblue
  • Like 1
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 2 خرداد 1398 در 22:59 , Deepblue گفت:

در مورد آینده دلار، به نظرم زمزمه های توافق و مذاکرات جدید، جدی است که می تواند باعث شکستن کف 12500 و قرار گرفتن دلار در باکس 10000 الی 12500 برای مدتی مدید شود

 

مرور بحثهای اردیبهشت98 با دوستان جالبه. آن زمان بحث و مجادله داغ بود ولی حالا که مسائل رو شده دیگه کسی حوصله نداره مباحث مرور کنه.

چند نتیجه:

1-دیدیم که ایران تهاجم محدود کرد. هم مستقیم به متحدان هم مستقیم به خود ارتش امریکا.

2-دیدیم که امریکا و متحدانش واکنشی نشان ندادند یا بهتر بگوییم ریسک گسترش تنش را نکردند

3-دیدیم که قیمت دلار نه تنها صعودی نکرد بلکه کف 12500 شکست و الان حوالی 11800 معامله می شود.

4-نتیجه غیرمنتظره اقدام فعالانه ایران، خروج امارات از یمن و مهیا شدن شرایط صلح در این کشور بود.

  • Like 2
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 20 مرداد 1398 در 12:26 , Deepblue گفت:

مرور بحثهای اردیبهشت98 با دوستان جالبه. آن زمان بحث و مجادله داغ بود ولی حالا که مسائل رو شده دیگه کسی حوصله نداره مباحث مرور کنه.

چند نتیجه:

1-دیدیم که ایران تهاجم محدود کرد. هم مستقیم به متحدان هم مستقیم به خود ارتش امریکا.

2-دیدیم که امریکا و متحدانش واکنشی نشان ندادند یا بهتر بگوییم ریسک گسترش تنش را نکردند

 3-دیدیم که قیمت دلار نه تنها صعودی نکرد بلکه کف 12500 شکست و الان حوالی 11800 معامله می شود.

4-نتیجه غیرمنتظره اقدام فعالانه ایران، خروج امارات از یمن و مهیا شدن شرایط صلح در این کشور بود.

 

شش ماه از آخرین بررسی اقتصادی تحریمها گذشته و در این مدت اتفاقات مهمی افتاده.

زد و خوردهای اجتناب ناپذیر ایران با امریکا، هزینه های سنگینی مثل شهادت سردار و سقوط بوئینگ به دنبال داشت. ولی خوشبختانه سیر تنش های خارجی ایران طی 2-3 ماه گذشته نزولی بوده. در یمن و سوریه پیشروی های خوبی شده و امید میره هزینه های نبردهای بازدارنده منطقه ای به حداقل برسه.

 

به نظرم بررسی 3 اتفاق بسیار مهم اخیر برای پیشبینی وضعیت آینده اقتصاد ایران الزامی است:

1-دلار بالاخره سقف 15500 را شکست. خوشبختانه نه به دلیل تنشهای خارجی و ریسک جنگ، بلکه به خاطر چاپ پول بی رویه دولت. دولت کسری بودجه بزرگی دارد. به زودی منتظر دلار 19500 و سپس شکستن سقف تاریخی و رسیدن حداقل دلار به حوالی 22000 تا پایان سال بعد باشید. با صفر شدن درآمد نفتی و ریزش کامودیتی جهانی، سال دیگه اقلا 30% تورم داریم. و به لطف دولت و ساختار اقتصادی، اصلاحات عمیق با کندی هر چه تمام تر ادامه دارد! حضرات واردکننده هنوز درنیافته اند که باید موتور تولید را با حمایت گسترده و فراجناحی، روشن کنند. برای غلبه بر کسری بودجه، اولین و مهمترین قدم، آزاد کردن قیمت حامل های انرژی است. البته این هم اجتناب ناپذیر است. مقدار اسراف و قاچاق انرژی به حد غیرقابل کنترلی رسیده.

 

2-ریزش برنت به 25 دلار. تولید فزاینده شیل امریکا پس از بیرون کردن لیبی، ونزوئلا و ایران در حال اوج گرفتن برای گرفتن بازار روسیه و سعودی بود، که این دو متفقا تصمیم به مهار نفت شیل گرفتند. و در بهترین زمان. با وجود کرونا، تقاضا کاهش یافته و با کمترین هزینه می توان قیمت را کاهش داد و به حریف ضربه زد. احتمالا دیر یا زود ترامپ مجبور میشه در مورد سطح صادراتش با روسیه و سعودی توافق کند. تمام شده شیل 45 دلار است و با ادامه این وضع شرکتهای تولیدکننده ورشکست می شوند.

ناگفته پیداست کاهش قیمت نفت تاثیر جدی روی اقتصاد ایران ندارد. مدتهاست اقتصاد ما به سمت اقتصاد غیرنفتی مالیات بگیر، در حرکت است. این شوک نفتی دو مزیت برای ایران دارد: الف-به جناح دولت و کارگزارانی ها و باندهای نفتی تفهیم می کند که در بازی بزرگان نفت، جایگاهی ندارند و اگر سهمشان از بازار را می خواهند، هم باید با سپاه و رهبری و اقدامات نظامی همنوا و متحد شوند، و هم اینکه سرمایه گذاری روی صنعت پالایش نفت سنگین را جدی بگیرند(زنگنه طی حدود 12 سال وزارت، 1 پالایشگاه نفت سنگین هم نساخته!!).

 

3-کرونا. باید عاقبت ماجرای این ویروس رو دید. ولی تا الان هزینه ای مافوق تصور برای چین، اروپا و امریکا رقم زده. بورسهای جهانی به صورت دومینو ریزش کردن. داو جونز کل رشد 3 سال اخیر دوره ترامپ رو پس گرفت. ریزش از 29هزار به 19هزار. سهام بوئینگ 70% کاهش داشته(قضایای بوئینگ مکس هم مزید بر علت بوده). خوشبختانه باز هم چون اقتصاد ایران منفک از اقتصاد جهانی است حداقل صدمه رو تا الان خورده و شاخص کل 250هزار تیر ماه به حمایت خوب 500هزار فعلی رسیده.

 

نکته بسیار بسیار مهم اینجاست که ایران "ظرفیت تولید خالی" زیادی دارد. ایران پتانسیل بسیار زیادی در بخشهای کشاورزی و صنعت دارد که سالهاست به علت "دلار ارزان نفتی" رها شده و بصرفه نبوده اند. ولی به لطف دلار گران، الان با هر روستایی که صحبت کنید به شدت مشغول پرورش گوسفند و دام شده. یک مثال در مورد کنستانتره آب پرتقال اینکه تا قبل از تحریمها اکثرا از چین وارد میشد ولی الان غنوش کل فروشش تا 4 ماه آینده پیش فروش میکنه و طرح های مهمی برای تولید انواع کنستانتره در دست داره(ایران در تولید مرکبات جزء 10 کشور اول دنیاست). بزرگان بازار پولهای بزرگی دارند به بخش کشاورزی و غذا وارد می کنند که باعث جهش فناوری و سپس بازدهی این صنایع خواهد شد.

در بخش صنعت هم همین داستان است. ایران از تولیدکنندگان بزرگ فولاد جهان است و تمام واردات الکترود گرافیتی اش از چین است. خوشبختانه فشار تحریم باعث شده، تولید دوده سوزنی در پتروشیمی های ایران جدی گرفته شود و ایشالا امسال کارخانه الکترود گرافیتی اردکان راه می افته که یک سوم بازار پوشش میده. ایران سال97 حدود 600 میلیون دلار واردات الکترود داشته.

همین جریان در مورد کاتالیستهای صنعت پتروپالایشی هم اتفاق افتاده. شرکتهای ایرانی به شدت دنبال بی نیاز کردن کشور از این محصولات وارداتی هستند.

دوستان اقتصاددان به درست اشاره می کنند که "تولید" باید بصرفه و صلاح مصرف کننده باشد. بله این حرف به صورت کلی درست است. ولی نه برای کشوری که تحت تحریم است. نه برای کشوری که بالای 20% بیکار دارد و به علت بیکاری، نرخ دستمزدهایش هم به بیگاری پهلو میزند و متخصص هایش را فراری می دهد!

 

سیر جهانی هم به نحوی است که ملی گراها دارن قدرت میگیرن. چین با تولید قوی و ارزان، کل ثروت جهان را در خود می کشد و اروپا و امریکا به صرافت بستن درها افتاده اند. خوشبختانه ایران هم نه از سر دلخواه بلکه از سر ناچاری مجبور است با این سیر جهانی همراه شود. مجبور است صنایع پایین دستی(که الی ماشاء الله کار ایجاد می کند) را فعال کند. مجبور است انرژی و برق را گران کند. مجبور است سیاستهای ضدتورمی اقتصادی(ضد چاپ پول) تقویت کرده و مالیات را سخت گیرانه تر دنبال کند. و از همه مهمتر مجبور است به متخصصان بها دهد. متخصصان به صورت عام و در همه حوزه ها. چون وقتی پول مفت نفت نباشد، این "متخصص" است که می تواند ایده و کار و بهره وری و پول، خلق کند. نه رئیس روسای باندباز و پاچه مال و ارتباط محور.

با اینکه ناامیدی بزرگی در رسانه ها تبلیغ میشه ولی در کل به شدت به آینده خوشبینم. چون به استعدادهای جوان ایرانی خوشبینم. چون به پتانسیلها و انواع موادخام و موقعیت ژئوپلتیکی و رنگین کمان فرهنگی جذاب ایرانی خوشبینم. اگر سرمایه گذاری ها در بخش تولید با همین نسبت فعلی ادامه پیدا کند، 3-4 سال دیگه اتفاقات بسیار مهمی در زیرساختهای اقتصادی کشور می افته و "ثروت" به صورت واقعی تولید میشه نه صرفا با نفت مفتی و رانت و دلالی.

 

مسئولین نظام بدانند و آگاه باشند در این مسیر، خطرناک ترین چالش مواجهه با "واردکنندگان بزرگ و باندهای صادرات نفت" است. رونق تولید به ضرر این  افراد و جریانات است. و از قضا این جریانات از لحاظ تاریخی و اقتصادی، در بدنه جامعه بسیار قدرتمند هستند. اینقدر قدرتمند که حتی به لطائف الحیلی حکومت را هم عوض کنند. تا بتوانند کماکان با فرهنگ دلالی و واسطه گری و رانت و انواع فساد، ساعت 11 ظهر بروند سر حجره شان و با روش انگلی شان میلیارد میلیارد از پول بیت المال برای برنامه های خارج کشورشان کاسبی کنند. اگر رفتارها و سیاستهای مخرب ایشان مهار شود، و سیاستهای اقتصادی ضدتورمی و تولیدمحور با اصلاحات عمیق جدی در پیش گرفته شود، ایران می تواند پتانسیل تاریخی عظیمی آزاد کند.

5فروردین99

  • Like 2
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

متاسفانه وقتی در رسانه و شاید بهتر باشه بگیم مدیریت افکار عمومی ضعف داشته باشیم میشه ماجرای ذیل که شاید البته برای ما اینجا چندان فریبنده نباشه ولی امثال برخی سیاست بازان! و سلبریتی های سیاسی و صدالبته برخی بیماران و خائنان رسمی کشور و حتی برخی جناح ها و گروه های سیاسی را رسما بکنه ابزار و آلت دست دشمن برای فشار به کشور و تحریف ظالمانه واقعیت و حمله و همراهی با دشمنان به کشور.

 

وزیر نفت در مصاحبه اخیرش گفته امریکا بعد از شدت گرفتن صادرات نفت ایران متوسل حتی به تهاجم نظامی به نفت کشهای ایرانی شد تا با توقیف اونها مانع صادرات بشه که فقط یکی دو مورد اون رسانه ای شد و نهایتا به سپاه گفتیم صادرات با ما و تامین امنیتش با شما که میتونید حدس بزنید میشه کدوم مقطع این ورود سپاه. وقتی با موش و گربه بازی و فقط فرار یک کاروان غیرنظامی در محاصره حملات وحشیانه کاروان نظامی نتونه کاری از پیش ببره جایی هست که باید یک اقدام بازدارنده طراحی بشه در حد توان که میشه توقیف متقابل کشتی ها در خلیج فارس (جایی که امکانات سخت افزاری ایران اجازه میده)

 

حالا همین را افرادی که در بالا نام بردم با توجه و علم به جهل افکار عمومی به تمام ماجرا چطور در صحنه رسانه کشور به کشور میتازن؟ حمله ایران به نفت کشهای غیرنظامی/تنش زایی ایران در خلیج فارس/مخالفت سپاه با برجام و اقدامات تحریک آمیز و ... (از رسانه های غربی و فارسی زبان که انتظاری نیست، جنگ اکراین نشان داد که چه میشه کرد با رسانه ولی داخلی ها آیا رسما با تکرار و تکرار و تکرار این در ظاهر جهالت و خباثت ولی در باطن شاید واقعا خیانت رسمی و دروغپردازی علیه کشور و ضربه بهش چه؟!)

 

ظلم های اینچنینی توسط برخی داخلیون به شدت طی این سالها مستمر بوده.به شدت ظالمانه و حتی خیانتکارانه.

 

  • Like 1
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نقل قول

به نقل از ترید ویندز، خانواده قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر در دادگاهی در منطقه منهتن دو شکایت مطرح کرده و خواستار مصادره یک محموله نفتی که مدعی هستند متعلق به ایران است، شده‌اند.

بر اساس ادعای مطرح شده این محموله نفتی در یک نفتکش سوئزمکس به نام راجان قرار داشته و خانواده قربانیان می‌گویند این محموله باید فروخته شده و پول آن صرف پرداخت غرامت به آنها شود.

بر اساس رای یک دادگاه که در سال ۲۰۱۸ صادر شده، ایران به آنچه حمایت از گروه القاعده عنوان شده، متهم شده است و به همین خاطر محکوم به پرداخت ۳.۶ میلیارد دلار غرامت به خانواده قربانیان حادثه تروریستی 11 پستامبر سال 2001 شده است.

خانواده قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر مدعی هستند که نفتکش راجان حامل یک میلیون بشکه نفت ایران است و تحریم‌های آمریکا را نقض کرده است.

بر اساس آخرین آمارها نفتکش راجان در آخرین ثبت موقعیت مکانی در روز 13 مارس، 10 روز پیش، در نزدیکی سواحل اندونزی قرار داشته است.

 

تیم مذاکره کننده ایران باید برای تک تک دلارهایی که با ظلم و به این شکل راهزنانه از ایران به یغما میره پافشاری کنه و حتما و حتما در هرگونه توافقی همه اینها را اشمل کنه تا در این مدت هر نفت کش و نفتی توقیف شده به همون ترتیب بازگردانده بشه. و ابدا حساب کتاب نکنه حالا فلان قدر پول در مقابل فلان قدر سود توافق چیزی نیست. نه خیر! مسئله فراتز از پول هست و این روند را باید خودشون به دست خودشون به عقب بازگردونند و با دست خودمون بهش مشروعیت نبخشیم.

 

دیگه با چه تصویر و زبانی باید این جنگل متوحش تر! از جنگل حیوانی را نمایش داد. تمام مقصران و مسببان یک اقدام را رها کردند و این وسط چون ایران را میتونند تحریم کنند و کردند پول را میخوان از ایران بکنند! یک قاضی محلی در یک دادگاه محلی بر اساس داده های پیش دبستانی کشور متخاصم و یک مشت ادعا حکم میده که پول های فلان کشور باید برسه به مردم کشور من! به همین راحتی و چون اون کشور زور داره پولها را میدزده میده مردمش. باید قوی بود در این جنگل چون دیر یا زود هر کشور ضهیفی خورده میشه بدجور هم خورده میشه. خورده که چه عرض کنم تکه تکه و سلاخی میشه در اینده نزدیک با این اوضاع دیوانه وار جهان. اگر قوی نباشی حتی توسط کفتارهای ضعیف تر اطرافت که متحد شدند در یک گله!

 

الان این روند هم اگر به برخی اقایون داخلی برنخوره و توییت پراکنیهاشون شروع نشه چون اخیرا دوباره شدت گرفته اتفاقا وقت مناسبی هم هست که در خلیج فارس و دریای عمان با یک حرکت دفاعی! نیروهای مسلح ایران و توقیف ما به ازای مناسب متوقف بشه. البته از نقش موزیانه و مخرب و خصمانه اندونزی نباید گذشت در رویدادهای اخیر. حالا با چه وعده و تهدید و تطمیع هایی داره این طور خصمانه رفتار میکنه نمیدونم. حالا در این مورد معلوم نیست دخیل بوده ولی در مورد نفت کش کره ای رسما وارد منازعه ای شد که بهش ربطی نداشت و یک طورهایی مسیر ما به چین هم گروگان این کشور مثلا مسلمان هست.

 

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
18 hours قبل , alala گفت:
18 hours قبل , alala گفت:

البته از نقش موزیانه و مخرب و خصمانه اندونزی نباید گذشت در رویدادهای اخیر. حالا با چه وعده و تهدید و تطمیع هایی داره این طور خصمانه رفتار میکنه نمیدونم. حالا در این مورد معلوم نیست دخیل بوده ولی در مورد نفت کش کره ای رسما وارد منازعه ای شد که بهش ربطی نداشت و یک طورهایی مسیر ما به چین هم گروگان این کشور مثلا مسلمان هست.

 

وعده اف 15 بهشون دادن !!!!! اگر حاکمان به ظاهر مسلمان اندونزی ( سند انحراف جزایر بالی است ) به سرنوشت کشورهای مسلمان که متحد غرب بودند توجه میکردند و عبرت می گرفتند چنین رفتاری نمی کردند 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نقل قول

روزنامه واشنگتن‌پست در شرح این عملیات غرورآفرین نوشته است: دو نفت‌کش یونانی توقیف‌شده حامل ده‌ها هزار بشکه نفت صادراتی عراق، فروخته‌شده به ایالات‌متحده آمریکا، بودند که پس از بارگیری در بندر بصره در روز پنجشنبه، به مقصد ایالات‌متحده آمریکا به راه افتادند. نیروی دریایی سپاه پاسداران پس از شناسایی نفت‌کش‌ها و مالک محموله نفتی آن‌ها را توقف کرد.

 

اگر واقعا اینطور بوده باشه یک شاهکار اطلاعاتی از نیروهای ایران هست که در کوتاه ترین زمان اولین محموله ها و مقصد و کشتی ها را شناسایی کردند و دقیقا هدف مدنظر را اصابت قرار دادند. با توقیف این نفت ها طبیعتا مشکل حل خواهد شد. چون آمریکا طبیعتا برای وجهه خودش هم که شده نفت توقیفی را پس نمیده. برای ما کافی است نفت دزدیده شده ( با این قیمت ها ) را جایگزین کنیم. یک مقدار بالابود وجود داره به خاطر کیفیت پایین تر نفت عراق که در حساب و کتاب لحاظ میکنیم.

 

پ ن: نکته ای وجود داره که صبح امروز گشتی اوریون امریکایی به خاطر همین ماجرا درسته وارد FIR ما نشده بود ولی در موقعیتی غیرمعمول و نزدیک مرزهای سواحل خلیج فارس داشت گشت زنی میکرد. ایران ADIZ مشخص خودش را داره در خلیج فارس که امریکا رعایت نمیکنه و در مواقع اینچنینی حتی تحریک امیز به مرزهای هوایی کشور هم نزدیک میشه اون هم با هواپیمای سرنشین دار. طبیعتا با رهگیرهای قدیمی نمیشه رفت سراغش چون جنگنده های پنهانکارش حضور دارند و مزاحمت ایجاد میکنند و امیدوارم روس ها زودتر سر عقل بیان و جنگنده های احتمالی خریداردی شده را به ایران تحویل بدند. لااقل از امریکا یاد بگیرند چطور به یک کشور در حال جنگ بر خلاف اصرار روسیه و تبعاتش مدام سلاح میدند. ما که می خریم و مشروع و قانونی هم هست و یک تجارت معمولی.

 

فعلا باید روی پهپادهای رهگیر بیشتر کار کرد. البته پهپاد یک نقصی داره. راحت سرنگون میشه و خودش میشه یک قدرتنمایی برای طرف امریکایی. پدافند زمینی هم حتما یا دلایلی داره لاک نمیکنه یا ملاحظاتی ویژه. البته که قابلیت رهگیری در شرایط صلح کاملا فرق میکنه با عملیات پدافند زمینی و جاش با هیچ چیز پر نمیشه.

 

 

 

 

  • Like 2
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
3 hours قبل , alala گفت:

و امیدوارم روس ها زودتر سر عقل بیان و جنگنده های احتمالی خریداردی شده را به ایران تحویل بدند. لااقل از امریکا یاد بگیرند چطور به یک کشور در حال جنگ بر خلاف اصرار روسیه و تبعاتش مدام سلاح میدند. ما که می خریم و مشروع و قانونی هم هست و یک تجارت معمولی

الحمدلله که ندادن و الحمدلله که سر اس 300 بازی دراوردن . 

  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

@arasrayan  @arasrayan "گرفتن کشتی ما قانونیه ؟" با سلام و وقت شما برادر ارجمند بخیر ...

در اینکه قانونی هست یا نه ؟  بله قانونی تر از این چیز دیگری نیست . در حقوق بین الملل چیزی هست به اسم اقدام متقابل . البته که این حق مجوزی نیست که تا قیامت دور باطل انتقال جویی به راه بیافتد . ولی بهر حال معمولا وجود شرایط پایدار و یا توافق نامه های مشخص به عنوان نقاط صفر در نظر گرفته می شوند و وقتی که شما اقدامی می کنید به حساب طلب شما لحاظ می گردد تا موقعی که حساب را تسویه کنند و معمولا بعد آن باید طرفین در محاسبات تجدید نظر کنند ...

 

به عنوان مثال : رجوع شود شب حمله به عین الاسد که ایران پیغام داد که زدی و خوردی و چنانچه مجدد حمله کنید ما نیز حملات را ادامه می دهیم ( فارغ از اینکه تحلیل کنیم که آیا اقدام متقابل ما دردآور و همسنگ بود یا خیر ...!!! ) و اینگونه در آن شب سرد زمستانی سرهای طرفین در لاک های دفاعی فرو رفت و الحمدالله حداقل به ظاهر دور باطل تسویه حساب راه نیافتاد .. در پایان باید عرض شود که بله اقدام متقابل قانونی است ...

  • Like 2
  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.